Hur går det här ihop?

Klara ”Tanbyklara” Elvgrens senaste vlogg innehåller delar där hon ifrågasätter följarnas pojkvänners dåliga beteenden och peppar all tjejer med att de förtjänar bättre. 
Samtidigt är hon programledare för det nya programmet ”Fboy Island” som går ut på att ett gäng killar svinar loss bland ett gäng kvinnor.
Det blir lite märkligt, rent av en smula skenheligt.

En av mina följare skrev följande kommentar till Klara idag, men hon verkar radera allting som inte är hjärtan och kramar. 

Jag menar, ponera att du är programledare för exempelvis ”Biggest Loser”, samtidigt som du fördömer all form av bantning, särskilt hysterisk bantning som tävlingsmoment.
Det är lite samma sak här.
Programmet heter F*CKBOYS island” for crying out loud!!!!!??
Eller går det alldeles utmärkt att göra så här?
Inga konstigheter?
Vad tycker ni?

62 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Alltså det där programmet, fboy Island…. Varför???

   Det där jävla programmet alltså!!!
   Kommer någon titta?

   Att man ens startar eller har en sådan idé för tv som heter så… och tycker det är ok att framföra???

   Vet inte vem klara är men gissar att hon behöver jobbet? Varför sänka henne mer än så?

    Vad är det du inte förstår?

   Kanske programmet fick henne att inse hur killarna är

  Fast jag tycker man ska se fboy island innan man uttalar sig, programmet går inte ut på att glorifiera män som beter sig dåligt, snarare tvärtom.

   Fast varför ens kategorisera män så? Vänd på det. ”Hora island” och så ska man se vem som är hora eller inte. Det är ju bra för då glorifierar man inte att hora runt. Really!?! Sämsta argumentet.

    Vadå hora runt? 😳

     Vad är definitionen av en fuck boy? En man som bara ligger runt eller hur. Varför är det okej att kalla en man en fuck boy och klassificera honom som en manlig ”hora” men inte okej att kalla en kvinna hora i samma kontext. Har vi inte kommit längre än så? Det finns kvinnor som vill ligga med många, få eller ingen alls och det är okej. Likadant ska gälla för män. För det är det jämställdhet handlar om.

      För att män inte blir strukturellt förtrycka över sin sexualitet. OBVIOUSLY.

       Fast ska vi verkligen använda det som argument för sätt legitimera att förtrycka män strukturellt? Två fel gör inte ett rätt.

        Nja det är ju inte samma. Utifrån programmets upplägg är ju män förbrukningsvaror.

         Då är det ju exakt samma. Att behandla människor som förbrukningsvaror, herregud!

      Jojo//
      Det är bara ett tv- program- inte verkligheten.
      Lägg inte så många PK ord att rädda världen.

       Jag tror du underskattar medias roll att påverka. Det är absolut inte en avbild av verkligheten men dessa program har stor påverkan på unga. Jag tycker idén är förkastlig och det står jag för. Om det gör mig pk, så varför inte? Hellre det än att försvara ett program vars idé bygger på dålig människosyn. Det gäller andra program med för den delen. Finns ju grader i helvetet dock, där vissa är värre än andra

      så man är h-ra om man ligger runt?? trodde vi levde på 00 talet el har jag missat ngt

       Ja du missar något. Min poäng var att en tjej som ligger runt inte på något sätt är en dålig människa som ska klassificeras som en hora just därför att vi kommit längre i utveckligen. Varför är det okej att klassificera en man som har ett visst beteende som något som kan ses om nedvärderande?

        Då har du missuppfattat betydelsen av ”Fuckboy”. Det är inte nån som ligger med många utan en ”dålig” snubbe (på alla möjliga plan) som du inte ska slösa din tid på.

         Okej men då är fortfarande en dålig idé. Finns det kvinnor som är dåliga som vi ska göra ett program om där man ska urskilja de dåliga kvinnorna från de bra? För visst finns det olika ”bra” kvinnor eller? Hur man än vänder på det här så är det en unken program idé!

          Dom anmäler sig själva till programmet och väljer självmant att gå in som en”fboy” eller ”bra kille”- så vill dom titulera sig själva som F-boys, så får dom väl göra det tänker jag?

    Egentligen har ju inte namnet något med programidén att göra.
    Det här är ju egentligen en variant av Bachelorette.
    Vad det går ut på är att tre tjejer är där för att hitta kärleken. De har 24 killar att välja på. Hälften är där enbart för att vinna prispengar och hälften är där för att de vill hitta kärleken. Tjejernas uppgift är att kunna identifiera killarna som vill hitta kärleken.
    Serien går inte på något sätt ut på att glorifiera män som beter sig dåligt

     Men erkänn, det är en sjukt skev och framförallt konstig programidé?😅

      Skitknäpp idé. Men tycker inte hennes inlägg var så konstigt, hon verkar ogilla fboys och ska leda ett program där de förnedras. Vari ligger skenheligheten liksom? Tycker det är kul att den hör typen av killbeteende hängs ut och slutar accepteras!

     Ja och killarna som vill vinna pengar ska väl lura och förföra tjejerna så de väljer dem eller? Alltså ska de ’ta’ tjejerna från de killar som eventuellt är intresserade av ett förhållande på riktigt. Det är väl svinigt eller? I bachelorette vill väl alla killar dejta tjejen?

      Eller få fler följare på insta och bli kända.

       Låter som Julia

      Plus, vad är det som säger att en kille som är fin och letar efter kärleken INTE vill ha pengar? Det är väl unga människor detta? Alla vill väl i grund och botten ha pengar? Så dumt allt… så jävla dumt

     Rättelse: hälften är där för att vinna prispengar, andra hälften för att bli D-kändis på Instagram i 6 månader. Extremt naivt att tro att någon skulle söka till detta program för att ”hitta kärleken”.

     Men vadå, de killar som inte är där för att hitta kärleken, är de då immuna mot känslor eller? För om de ska dejta tjejerna på samma villkor som de ”äkta” killarna bör de väl också kunna fatta tycke för tjejerna, förutsatt att de själva då inte är i seriösa förhållanden på hemmaplan (vilket jag tvivlar på.) Så egentligen är deras jobb att VARA kalla svin mot tjejerna, oavsett om de tycker om dem eller inte? Vilken BRA programidé! 😌 Fantastiskt för unga tjejer och killar att titta på. Särskilt som ”svinen” antagligen kommer få följare och bli idoliserar av tonåringar efteråt… Skäms å Klara och kanalens vägnar.

    Tänker det är upp till deltagarna att välja vad de vill vara med i, oavsett vinkel på produktionen.

  Vilken liten ankdam av idioti.

   Glöm inte ankherrarna!

  Töntig thumbnail men hon ska väl inte behöva stå ut med sexuella inviter etc bara för att hon har programlett ett program med störiga killar. Ska hon skylla sig själv då menar du/ni?

   Det är överhuvudtaget inte vad det här handlar om. 🤔

   Kolla mer än thumbnailen kanske?

  Hade ju varit enklare för henne om hon förklarat istället för att blockera och ta bort.
  OM hon har en rimlig förklaring…

  Nu blir det ju bara konstiga spekulationer och funderingar.
  Tror faktiskt många hade tjänat på att bemöta vissa funderingar i VISSA fall.
  Inte alltid såklart.

  Vad menar ens den här läsaren? Jag fattar verkligen inte. Kan någon hjälpa mig förklara exakt vad Klara gör fel?

  Klara är programledare för ett program som går ut på att tre tjejer ska identifiera killar som är där enbart på grund av att de vill vinna tävlingen, bland killar som är där på grund av att de vill hitta kärleken.
  Programmet handlar alltså inte på något sätt att killar ska behandla tjejer som skit. Då har de världens sämsta tävlingsstrategi eftersom att de kommer åka ut med huvudet före först av alla.
  Men bara för att hon programleder det här programmet så kan hon alltså inte vara mot pojkvänner som behandlar sina flickvänner som skräp?

  En bättre jämförelse är i sådana fall att programledare för hela Sverige bakar inte får tycka att diabetes är något dåligt. Programledare för gift vid första ögonkastet får inte vara för samboskap och programledare för Top Gear får inte uttala sig om miljöproblemen vi har.

   Fast killarna som vill vinna pengar ska väl lura och förföra tjejerna så de väljer dem eller? Alltså ska de ’ta’ tjejerna från de killar som eventuellt är intresserade av ett förhållande på riktigt. Det är väl svinigt eller?

    Ingen är ju där för kärlek. Varken tjejerna eller killarna. Tjejernas och ”snälla” killarnas mål är ju också pengarna? Tjejerna ska välja rätt för att få pengar och killarna ska se till att spela bättre än mr fuckboy 🤷🏼‍♀️

    Fast tjejerna får väl vara starka då? Väljer dom att byta partner så är det ju deras val och inte killarnas 😂 Eller tjejerna kommer undan här?

  Dubbelmoral och kränkta människor är samtidens tillstånd.

  Nja, jag skulle säga att ej underbyggda, poängsökande oneliners är samtidens tillstånd.

  När antalet tecken begränsats har förmågan att argumentera och diskutera försvunnit. Nyanserna i debatten saknas.

  Kan vi inte alla gemensamt bara cancel tanbyklara?

   Gärna! Tillsammans med Isabella, Kenza, Anna Book, Jon & Janni och Antonija som gör knäppa saker. Schulmanklanen, Bingo och Katrin som tycker knäppa saker (och som ofta gör knäppa saker). Sandra Beijer, Egoina och Margaux som alla använder sina barn för exponering.
   Vi börjar så och så kan vi fylla på listan vart efter som?

    Och My!

     Hon har verkligen nått bottennivå.

    Fyller på med Angelica Blick på grund av sitt samarbete med tvivelaktiga NA-KD. Anitha Cleménce som fortfarande ”ingår” i Schulmanklanen. Annica Englund som försöker kränga på folk prylar från ett pyramidföretag. Charlotte Perelli på grund av att hon gör smygreklam. Cissi Wallin på grund av att hon låter för mycket. Clara Henry för att hon springer för långt och för mycket. Elsa Billgren för att hennes pappa trissade upp bud på hennes grejer.

     Då fortsätter jag lite till, kan vi även lägga till Bianca ( förklaring onödig )

      Ja, prio 1. Bianca. Bort bort bort.

  Men programmet handlar väl inte om att glorifiera fuckboys och säga att de gör rätt. Snarare tvärtom, de ska hitta de ”äkta” killarna

   Hade det funkar tycker du om det sedan kommer en variant där killar ska hitta ”äkta” tjejer bland slampor? Eller vad är motsvarigheten till en Fuck boy? Hela idén är skräp, bara inse.

    Motsvarigheten till en F-boy är väl ändå inte en slampa? En fuckboy tolkar jag är som en ”player”, någon som leker med tjejers känslor och som inte ute efter något seriöst. I den amerikanska F-boy Island så avslöjas det vilka som är F-boys bland killarna så tjejerna vet ju det när det innan de gör sina slutval. Tycker inte att denna serie är så mycket värre än Love Island

     Okej så en tjej som leker med killars känslor är en bra programidé?

      Nej?

  Alla f*ckboys kommer ju oavsett att få synas i sociala media och få uppmärksamhet och följarskara och inkomster. Antagligen till och mer i högre grad än de reko killarna som ”vill finna kärlek” (som om ett sånt program är vägen dit…). Allt handlar om att synas och bli känd och rentav kunna tjäna pengar på det, slippa ett trist vanligt jobb. Bli modell kanske? Fast det är nog för ansträngande…

  Det här programmet såg sin chans så fort Paradise Hotel blev nedlagt, annars hade det aldrig fått någon uppmärksamhet. Det här ÄR ju basically gamla klassiska PH men med annat namn och med tjejerna i en ännu mer utsatt situation… Bra jobbat 🥲😆

  Det är som Victoria på Matplatsen…minsta kritik eller ifrågasättande så slår hon bakut. Hon får en del kommentarer om sitt shoppande men dem slår hon bara bort. Men i dag skriver hon att hon ska sälja kläder och skor på loppis och uppmanar alla i Örebro att komma dit…hon ska sälja 400
  plagg!!! Det är helt sanslöst! Antingen är det kläder hon får gratis i utbyte mot reklam och som hon aldrig använder, eller också måste hon sälja av kläder för att få plats med nya. Hur som helst är det vansinnigt och hon är en dålig förebild för andra. Jag önskar faktiskt att alla hennes följare skulle bojkotta hennes blogg så att hon tvingades försörja sig som andra människor. Men tyvärr verkar många köpa kläder med hennes rabattkoder och sponsrar därmed hennes lyxliv. Jag drar inte alla bloggare över en kam, men jag tycker att Matplatsen för länge sedan gått över gränsen och att hennes köpvanor och konsumtionshets är motbjudande (nej, inte avundsjuk). Och bästisen Åse på 56kilo är på väg att komma i kapp..

  F*CKBOYS island !!? Utan att veta men är det ett program som handlar om F*CKBOYS ? Eller hånar det F*CKBOYS ? om inte det sista då bör ju nån påminnas om att det är 2022

  De ska göra en svensk version av Naked attraction som kommer nu i år, verkar ju också helt sjukt 😀
  https://www.expressen.se/noje/spoiler-alert/sofia-wistam-naked-attraction-discovery-plus/

  Klarar inte av denna människa. Hur kan folk ens tycka hon är rolig? Alltså hennes humor är en tolvårings. Vill liksom alltid ge henne en chans men blir lika arg varje gång.

  Kan hon och Antonija vara det jobbigaste och omognaste flunsorna vi har? Har inte lyckats se en enda hel Youtube video med någon av de.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.