Lovisa Wallins problematiska uttalande i podden Måndagsvibe

Lovisa ”Lojsan” Wallin, Hanna Friberg och Lovisas sambo Buster diskuterar Johnny Depp och Amber Heard-rättegången i det senaste poddavsnittet av Måndagsvibe.
De diskuterar anklagelserna mot paret och Lovisa säger: ”Är det så att hon har blivit slagen så ska ju rättvisan visas” och Hanna fortsätter: ”Och är det så att hon ljuger så är det så hemskt för de kvinnor som faktiskt är med om det, det blir så mycket värre för dem för…”
Här försöker Lovisa för första gången flika in med det uttalande som är orsaken till att jag skriver det här inlägget, men hon avbryts.
Hon ger sig dock inte utan tar tillfället i akt efter att man diskuterat att Johnny Depp eventuellt ska ha fått fingertoppen avskuren i ett bråk med Heard.
Lovisa säger:

Nej, men det jag tänker är så här, hellre att några oskyldiga män fälls, än att utsatta kvinnor behöver lida.

Det är så mycket problematiskt med det uttalandet och jag tänker att jag bryter ner det i några få rader här nedan.

Ett sådant agerande skulle strida mot de principer som Sveriges rättssäkerhet bygger på. 
En tilltalad ska alltid betraktas som oskyldig tills dess att åklagaren kan visa att det inte finns något rimligt tvivel till att denne är skyldig. Rättssäkerheten ska skydda medborgare mot övergrepp från staten, och den garanterar att ingen människa får dömas utan stöd i lag och att ingen får dömas utan full bevisning.
Man friar hellre en skyldig person, än man riskerar att fälla en oskyldig.

Jag undrar om Lovisa fortfarande skulle tycka att det är okej att fälla oskyldiga män, om den oskyldigt anklagade mannen var, säg, hennes sambo?
Ponera att han blev oskyldigt anklagad för sexuella trakasserier på en arbetsplats, men trots det fälls och bland annat förlorar hela sin försörjning?
Är det fortfarande ”hellre att några oskyldiga män fälls, än att oskyldiga kvinnor behöver lida” då för Lovisa Wallin, eller gäller det bara andra män?
Kanske någonting att ta upp och diskutera i nästa veckas poddavsnitt?

101 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Ja, kvinnor har ju mer rättigheter än män. Det var väl inget nytt..?

   Du är en sån där cool tjej som inte gillar att umgås med tjejer för ”det är så mycket drama”. Hoppas inte du har en dotter :)))))

    Kan ju vara så att personen var ironisk….

   Enklare att få ensam vårdnad kanske du syftar på men också enklare att bli mördad av tidigare partners utan att få stöd från samhället för att förhindra det. du kanske är en av dom som inte tycker det är konstigt att så många kvinnor måste leva gömda i ett modernt och jämställt samhälle som Sverige? Där deras nya identiteter konstant blir röjda av myndigheter osv.

   Åh en ”pick me girl” spotted!

  Problematiskt med så obildade och korkade influencers… Fast säger man emot så är det såklart hat!

   Alltså en del här inne låter som en trasig gammal skiva.

   Inlägg handlar om influensers nya kollektion
   ”Korkade, obildade flunsor, skaffa er ett riktigt jobb”

   Inlägg om influencers problematiska uttalande:
   ”Korkade, obildade influencers…”

   Inlägg om influencers nya lägenhet:
   ”Korkade, obildade flunsor”

   Inlägg om influencers åsikter om träning:
   ”Flunsor.. så korkade och obildade”

   Osv osv 😅

    Kanske för att de gör oväntat dumma saker gång på gång. Ser sällan förbättring, gör du? Men visst, varför fortsätter man förvånas? 🤷🏼‍♀️ tror ändå man har en förhoppning om utveckling

     Jadu, jag tror nog att influencers är som en stor del av befolkningen, ibland har vi otur när vi tänker. Jag hör nämligen många som har den inställningen

    Vari ligger nyheten att de uppfattas som korkade och obildade? Borde det inte vara mer intressant att fundera på varför de uppfattas som korkade och obildade? Att folk reagerar som en gammal raspig skiva kan ju bero på att influensers är som en raspig gammal skiva, samma tjat om fester, resor, träning och köp köp köp, jag älskar allt.

  Tyvärr känns det inte helt ovanligt med det tankesättet. För mig är det obegripligt att man kan tycka något annat än att man hellre ska fria än fälla

  Var inte det lite den generella tonen många kvinnor hade när metoo exploderade 2017. Kvinnornas omedelbara rätt till ”sin historia” gick före all eventuell faktacheck.
  Problematiskt ja, men du låter så förvånad i din text. Såhär resonerar ju många, om än i förklädda termer.

   Gjorde den? Kan du ge ett exempel på en historia där man skippade ”faktachecken”?

    Det gäller väl egentligen ”alla” historier som cirkulerade på internet och i kvällstidningarna? Det var väl inte som att det fanns en domstol som opartiskt värderade bevisningen. (En del var säkert sant men det är en annan fråga) Det absolut hemskaste exemplet var väl stadsteaterns benny f. När utredningen var klar tio (?) månader efter krigsrubrikerna i media som visade att han var helt oskyldig levde han ju tyvärr inte längre.

    Lasse kroner blev ju uthängd i metoo sen visade det sig att han var oskyldig

     Fast innan Kronér visste att han var polisanmäld så bad han om ursäkt för att han ”gått över en gräns”. Och att tjejen anmälde måste ju ändå vara ok?

    Benny Fredriksson.
    Ledde till självmord.

     Självklart fruktansvärt sorgligt. Men poängen är ju lite att män som blir oskyldigt anklagade inte är det STORA problemet – Det är hemskt att det händer och det är självklart sorgligt för de män som drabbas. Men det är betydligt fler kvinnor som utsätts och inte vågar anmäla, eller som inte blir trodda om de vågar. Det är ju som bekant väldigt få våldtäkter som leder till fällande dom jämfört med hur många som begås. Ändå ska en kampanj som handlar om att kvinnor ska våga berätta och våga anmäla mynna ut i att det är farligt för män pga oskyldiga anklagelser – som i realiteten är få.

      Vidrig kommentar som förminskar problemet med de män som faktiskt blir oskyldigt anklagade och/eller dömda för något de inte begått bara för att en kvinna utnyttjar ”sin rätt” och anmäler för våldtäkt trots ingen ägt rum. Båda sidorna av myntet är problematiska och försök inte påstå någonting annat.

       Varför var kommentaren vidrig? Den var väl helt relevant.

        Den är vidrig så till vida att den ursäktar kvinnligt dåligt beteende för att kvinnor är i underläge i vår nuvarande patriarkala samhällsordning. Det får mig att undra att om vi istället levt i det motsatta förhållandet, dvs ett matriarkat så hade vi haft exakt samma situation fast omvänd. Kvinnor utnyttjar sin maktposition till att kontrollera och förtrycka män.

       Jag förminskar ingen som faktiskt utsätts för brott. Kvinnor har ingen rätt att oskyldigt anklaga – Det är ett brott och en kvinna som gör det kan dömas för det. Precis som att en man som våldtar kan dömas för det. Det är dock som sagt väldigt få män som döms för våldtäkt – Och det är betydligt fler som våldtar än det är kvinnor som går runt och anklagar oskyldiga män.

       Du kan som man råka ut för en galning som gör ditt liv till ett helvete. Det kan jag som kvinna också. Att det skulle vara ett utbrett problem att massor av kvinnor springer runt och oskyldigt anklagar män som de typ är lite arga på stämmer ju dock inte. Och att du sprider sån dynga (att kvinnor tror sig ha ”rätt” att anklaga folk oskyldigt) får mig att dra slutsatsen att ditt intresse inte ligger i rättvisa utan i att det är bekvämt att kvinnor inte vågar anmäla.

   Och då får de anpassa sig till den verkligheten. Vilket kan leda till färre anmälda.

  Fast va?!

  Principen ”hellre fria än fälla” är fan förödande för oss kvinnor, att otaliga gånger behöva sitta och berätta vad man varit med om, bli ifrågasatt, misstrodd osv osv.. och hur ofta döms män för det? Inte så ofta som det behövs. Och jag tror knappast att man menar här att vi ska döma ramdom män för något någon annan gjort. Försök räkna hur många oskyldigt dömda män vi har idag med det rättssystemet vi har idag, och ta de kontra anmälningar som görs, och då ska vi inte tala om mörkertalet.

  Mänskligheten, om den bara visste hur motsägelsefull den var 🤦‍♀️

  Hade ”oskyldigt dömda” varit ett problem i Sverige så hade jag KANSKE tagit uttalandet med lite mindre nypa salt i all frustration de innebär att vara kvinna, meen.. nu är det inte så. Däremot har vi ett ENORMT problem vad gäller utsatthet bland kvinnor.. jag tycker vi kvinnor lidit nog under det rättssystem som män byggt upp!

   Fattar dock inte varför du vill jämföra (1) antalet kvinnor som utsätts för våld och (2) antalet män som blir oskyldigt anklagade. Ditt resonemang är fejkat, vi vill titta på skadan hos individen. Är du man och blir ”dömd” för ett övergrepp, även om det så bara handlar om en anklagelse på Instagram ät konsekvenserna för ditt liv katastrofala. Likaså, är du kvinna och blir utsatt för ett övergrepp är konsekvenserna katastrofala. Då har det ingen betydelse om jag säger till kvinnan ”jamen tänk på barnen i Ukraina.” Respekterar du individers rättigheter så ska du göra det, oavsett vem det handlar om.

   En sista sak, nät rättssäkerheten sätts ur spel så kommer det drabba även dig i slutänden, inte bara män, det måste börja någonstans.

   Och slutligen, vem orkar titta på rättegången mellan johnny depp och amber heard…?

    Tycker faktiskt rättegången är intressant… ibland. Sen är hela en cirkus med många vittnen, ”experter” som är väldigt… märkliga.

    Kollar dock mest för att jag är intresserad av juridik 🙂

     Haha jag får krupp på den rättegången eller kanske snarare det helt sinnessjuka mediala intresset för den:) men fine, de betalar trots allt sina egna rättegångskostnader.

    Jag tittar! Tycker det är fascinerande att det både sänds direkt och att den håller på så oerhört länge! Kan knappast tänka mig att ett liknande fall skulle få lika många veckor i anspråk i Sverige exempelvis. Det är ju trots allt en förtalsrättegång som handlar om att den ene vill ha skadestånd från den andre av olika anledningar. Och ja – sedan har det kommit fram allt detta om misshandel och det ytterst otrevliga äktenskap de verkar ha levt i men vad jag förstått är det från början en rättegång om förtal.
    Men rätta mig gärna om jag har fel!

   Ja dagens system i Sverige där män i princip kan filma våldtäkter och ÄNDÅ bli friade är fan ett större problem än att någon blir oskyldigt dömd. Vi pekar på att Dubai är hemska som kräver X antal vittnen för att fälla för våldtäkt men Sverige är inte mycket bättre. Finns massor av fall där alla VET att mannen är skyldig (inte enbart sexualbrott utan även mord m.m.) och det är liksom… Okej idag? Jätteviktigt att ingen oskyldig döms ja så klart, men viktigt att ta tag i att så många skyldiga frias också! Looking at you Linda Chens mördare…😑

    Exakt!! Så jävla sant. Så trött på alla manpleasers , män kan bete sig genomvidrigt och ändå undslippa straff.

     Manspleasers känns väldigt 2017 om du inte är tolv år och från landsbygden?

      Var det allt du kunde komma med?

    Visst, men jag tror också man i ett rättsäkert samhälle måste acceptera att många skyldiga (för olika brott) inte kommer kunna dömas eftersom det helt enkelt saknas bevis.

    Straff kommer aldrig i sig skydda oss särskilt effektivt från att utsättas för brott. Tyvärr.

   Ditt resonemang är motsägelsefullt och håller inte ihop. Självklart ska varken män eller kvinnor dömas om de är oskyldiga. Det är inte ett problem tack vare det rättsystem vi har.

   Och den här typen av uttalanden: ”mänskligheten, om den bara visste hur motsägelsefull den var 🤦‍♀️”… fy fan vad oerhört löjliga de är. Lägg av med dem!

    Men gå och lägg dig😂

    Mitt uttalande kan mycket väl vara motsägelsefullt, och då får jag stå för den, men poängen var i alla fall att jag inte tycker uttalandet är så problematiskt sett till att det inte är ett problem vi har i Sverige, det blir en icke-fråga som jag tycker förminskar det riktiga problemet. Men oroa dig inte jag tycker inte heller något ska bli oskyldigt dömd och uttryckte mig klumpigt då om det uppfattades så!🙏

     Tror du Benny Fredrikssons barn också anser det vara en icke fråga? Det är en icke fråga för dig personligen för du tror att du är skyddad i egenskap av att vara kvinna. Problemet är att med en dylik utveckling så blir det även din tur till sist. Du kan inte göra undantag i rättssäkerheten för speciella frågor eller speciella kön, det smittar av sig överallt.

     Okej, så du medger att ditt påstående är motsägelsefullt men säger åt mig att gå och lägga mig? Intelligent, verkligen!

     Du har dock rätt, det här orkar jag inte med så god natt!

     Det är inte i första hand våra domstolar som är problemet utan den myndighet som utreder brottet så att det leder till en fällande dom. Problemet är det polisiära arbetet. Brottsplatser säkras inte, poliser vet inte hur de förhör våldtäktsoffer, kåren genomsyras av en matchokultur. De som sviker kvinnorna är polisen som inte gör sitt jobb.

     ”Gå och lägg dig” – Varför sysslar du med härskartekniker? Man måste kunna diskutera med andra utan att bli aggressiv och förolämpa andra som tycker annorlunda än en själv.

     Jag fattar att du är frustrerad över den mängd män som inte döms för sina övergrepp. Som minderårig utsattes jag för övergrepp och valde att inte anmäla eftersom det inte fanns några bevis. Jag vet liksom hur det hade gått till i en rätt och jag orkade inte med det. Det är fruktansvärt egentligen.

     Hursomhelst, att döma oskyldiga män med argumentet att vi kvinnor har fått lida tillräckligt genom historien är så otroligt bakvänt och ett väldigt farligt resonemang. Man kan inte ha ett rättsystem som är uppbyggt så. Det blir lika fel som att ge snälla eller inga straff till män som våldtar.

   Hade du hellre haft den rättsfilosofi som man har i usa? Där man vet att det sitter oskyldigt dömda för visst svinn går man räkna med. Tittar man dessutom på vilka grupper som är oskyldigt dömda är de överrepresenterade av svaga grupper. Hade vi samma princip i Sverige skulle kvinnor vara än mer utsatta än de är idag.

   Männen får liksom ta en för laget om det ska kunna bli en förändring.

    Du skojar. Vilka blir nästa grupp som får ta en för laget?

     Och vilket lag? Vilka ingår i det?

      Precis.

  Vem i hela friden lyssnar eller tar Lojsan eller Hanna på allvar…? Alltså låt dom sitta och babbla i sin podd, att ens ta upp hennes ”uttalande” som problematiskt förstorar hennes relevans :’)

  Det är väl inte dom smartaste hjärnorna i den här podden direkt, det får man ha i åtanke 🙂 🙂 Men trots det – detta är hennes åsikt i deras egen podd så det får dom stå för. Inte mycket att bry sig på tycker jag. Finns säkert många som håller med henne och många som tycker annorlunda, who cares 🙂 Men intressant att följa rättegången ett sånt jippo som kommer förstöra båda deras karriärer!

   Kommer nog inte förstöra Johnnys karriär mer än vad alla felaktiga anklagelser gjort.

  Det enda som är problematiskt är att de spelar in podd med massa bakgrundsljud?

  Jag har verkligen noll intresse av att lyssna på en podd där influensers sitter och snackar om ingenting med varandra. Det är min enda åsikt i detta.

   Då delar vi den åsikten.

   Håller helt med. Förstår verkligen inte varför människor lägger tid på det där.

  Sveriges rättssystem är åt helvete och det här är ändå inte i Sverige, så vad spelar det för roll? Skulle du tycka att det var ok att våldtäktsmän och mördare gick lösa på gatorna och fick skada fler oskyldiga kvinnor om det var du själv eller någon du älskade som drabbades?

   På vilket sätt blir en våldtagen kvinnas situation bättre av att en oskyldig man döms för ett övergrepp han inte begått? Tacksam om du förklarar detta resonemang.

   Ja faktiskt, han som misshandlade och våldförde sig på mig går fri. Det är förjävligt, men nej jag vill inte att någon annan oskyldig skulle ha dömts varken för brottet mot mig eller mot andra kvinnor.

  Det kanske inte var det mest genomtänkta att säga, men att blanda in rättsstatsprincipen? Kom igeen

   Hur menar du nu…? Det är själva kärnfrågan i en rättstat som exemplet gäller.

  De vill ju bara babbla för babblandets skull. Har noll koll på omvärlden.
  De har säkert snappat upp lite här och lite där på insta – det är ju på insta sanningen finns!
  Det tragiska tycker jag är att småungar lyssnar på detta och tror att allt de säger är sanningen för de är ju så häftiga och balla.

  Heter han Buster på riktigt eller är det någon form av smek-eller artistnamn?

   han heter Oscar Buster, gissar att Oscar är hans riktiga namn. kan ha fel men en familj med efternamnet Reuterswärd känns inte som en familj som ger sitt barn namnet Buster..

    Jag tycker snarare att det går helt i linje med namnet Reuterswärd. Blir inte förvånad att han döpts till det.

  Heter han Buster på riktigt? Kul att vara döpt efter en hund i så fall haha

   Finns ca 250 personer i Sverige med Buster som namn. Inget konstigt med det.

    Jag förstår helt ärligt inte om du är ironisk eller inte.

   Haha samma tanke hade jag om namnet Svante för ett tag sen. Hade massa frågor om det, och varje gång jag sa Svante så skällde min hund.

   Hade glömt av att min hunds förra bästis hette just Svante 🤦🏼‍♀️😅

  På tal om Hanna, såg på realitysvea att hon blivit utkastad från en uber och att det inte var första gången. Hur lyckas man ens?

   Såg det också! Alltså jag skämdes för Hannas bekonstad.. så pinsam.
   Snacka om storhetsvansinne.

  Menar hon att rättvisa ska skipas?

   Nej jag tolkar det som om hon tror att om man utsätts för något så blir man glad om ”vemsomhelst” döms. Typ som om en polack gör inbrott i min sommarstuga, då funkar det för mig om man tar nån random polack och dömer den, hen var ju trots allt polack.

  OT men har någon sett Matplatsens uppdateringar på instastory? Hundratals plagg till salu. Blir äckligt. Fattar att hon har som jobb att visa upp kläder men det måste ju finnas en gräns, snacka om fast fashion och slit och släng. Det är ju orimliga mängder.

   Tycker hon gör reklam för de fulaste kläderna. Skulle inte ha det där om jag fick betalt.

   Samma med Bianca, hon gör reklam för en grön kjol och rosa skjorta. Hon klär sig aldrig så där när hon själv väljer.

   Och när hon skriver att det mesta är oanvänt..

   Lite som Johanna Toftby som hade Bloppis för någon vecka sen, med hundratals plagg. Tydligen har hon det två gånger per år. Visst hon ”jobbar med kläder” som hon själv uttrycker det, men mängden är ju helt orimlig.

  Jag tror att J syftar på Lojsans ”rättvisa ska visas”. Och jag funderade också på det, om Lojsan menar uttrycket ”rättvisa ska skipas” men inte har riktig koll…

  hejja johnny depp. hoppas amber får ett straff.

   Oavsett utgång har jag lågt förtroende för rättegångar med jury. Det kanske var bra för 100 år sedan men idag duger det inte.

    Tycker du verkligen att vårt system med okunniga kommunalpolitiker som nämndemän som kan lika lite om lagen som normalsvensken är ett dugg bättre. Personligen tycker jag det är ännu värre då många lägger in ideologi i sitt tyckande.

     Sa aldrig att jag tyckte nämndemän var bra.

   Vadå ”hejja johnny depp” ?? Det finns MÄNGDER av bevis att han har psykiskt och fysiskt misshandlat Amber, han har t.o.m erkänt det. Det är inte DET rättegången handlar om. Den handlar om att Johnny anklagar henne för förtal pga den tidningsartikel som hon skrev (där han inte nämndes vid namn). Vinner Johhny så är det livsfarligt och förödande för alla kvinnor som någonsin vill höja rösten mot män som skadar kvinnor eller på annat sätt kämpar mot kvinnomisshandel. PUNKT.

    Jag ser hela tiden folk påstå att JD erkänt att han misshandlat henne, men ingen har velat (eller kunnat) länka till någon inspelning där man hör något sådant erkännande. Kan du?

  Det sägs ofta att bättre 10 skyldiga går fria än 1 oskyldig blir dömd. Men var går gränsen?

  100 skyldiga mot 1 oskyldig? 1000? 100 000?

   Jag håller inte med.

  Hennes två hjärnceller slåss om andraplatsen låter det som.

  Jag tycker det är mer problematiskt med det ENORMA hat som Amber Heard utsätts för, utan att vara dömd för nåt än. Henne fäller man minsann hellre än friar, men det är det inget fel på tydligen.

  Jag tycker också det är betydligt mer problematiskt med alla kvinnor på denna planet som blivit misstrodda och fått känna att de fått skylla sig själva för diverse övergrepp från män.

  Men visst det är viktigare att fokusera på ett enskilt dumt uttalande och försvara männen.

  🤔🤔

   Män under metoo fick precis lika mycket hat om inte mer (Fredrik virtanen, soran Ismail, göran Lamberts med Mera…) även fast ingen rättegång har ägts rum.

   Men nu när en kvinna får stå ut med samma medicin, ja då är det så himmla synd om henne. Gud vad synd… trots att hon har erkänt på video att hon har slagit Jhonny ur ren ilska samt att hånat honom att ingen kommer tro honom ändå

    Vad är det för dum logik? Två fel gör inte ett rätt.

     Jag påpekar bara dubbelmoralen. Jag har aldrig nämnt att Amber ”förtjänar” hatet…

   Tyvärr är det de aningslösa och ogenomtänkta uttalandena som eldar på hat och drevmentaliteten. Är det dessutom en semikändis med en hyfsat stor publik blir genomslagskraften stor särskilt när åhörarna är en homogen lättpåverkad grupp.

  Principiellt så är det såklart fel men jag kan tycka att det gått lite för långt när vi 2022 jagar folk för deras åsikter (eller som i detta fallet, något som dessutom verkar vara mer sagt i affekt i ett samtal med en kompis). Vad strävar vi efter egentligen? Att alla människor ska vara lika woke, pålästa, säga rätt saker alltid? Fan vilken tråkig värld.

   Om man sitter och har dessa samtal ”med en kompis” så vem som helst kan lyssna får man väl räkna med kritik? Det här är ju dagens problem att unga idag lyssnar på alla möjliga folks åsikter utan någon som helst faktagranskning och tror på vad ”kändisar” säger även när dessa har noll kunskap om vissa saker.

    +100!!

  Nån som tappat en finger som skurdes av – herregud skjut mig.

   *ett

  Åh vad jag önskar att kvinnor i det här landet kunde vakna upp. Hur fan understår man sig att prata om feminism och kvinnors ”utsatthet” i ett land som Sverige?!

  – Kvinnor har fördelar och förtur överallt.
  – Kvinnor och barn går alltid före allt annat.
  – Kvinnor får straffrabatt trots exakt samma brott
  – Kvinnor får i princip allid ensam vårdnad
  – Enormt fler män än kvinnor dör årligen
  – Män är extremt mycket mer våldsutsatta än kvinnor
  – Män har inte jourhem att ta sig till, inget supportsystem från samhället på samma sätt överhuvudtaget
  – Det är mycket vanligare med prostatacancer än bröstcancer och fler dör av det, men knappt någon känner till den lilla blygsamma mustaschkampen i jämförelse med hela rosa bandet-grejen
  – Män söker vård i avsevärt mindre utsträckning trots att psykisk ohälsa är större bland män
  – Det finns inget lönegap. Om män tjänar mer än kvinnor inom vissa områden beror det på att de arbetar mer eller har högre utbildning
  – Kvinnor överlag har topp-positioner i samhället och diskrimineras verkligen inte, bara ut och kolla för att se hur bra de har det och vilka roller de har

  Jag tycker att det är så otroligt skamligt och nedvärderande mot riktigt utsatta kvinnor i bakåtsträvande länder för DÄR kan vi tala om behovet av feminism. Mår fan illa av hur man kan fortsätta snacket i Sverige när kvinnor på riktigt lider i andra länder. Ut och se hur det ser ut i världen och våga sen komma tillbaka hit och prata om feminism, jag utmanar er.

   Du har helt missat diskussionen kring alla mord som skett av kvinnor av en man i Sverige? Du har missat debatten om förlossningsvården? Du har missat diskussion om sekretess i socialtjänsten för kvinnor som levt i våld i nära relation?
   Jo, vi behöver jobba för kvinnors rättigheter även i Sverige, samt framför allt jobba för att bibehålla de rättigheter vi har, för de kan ändras. Sen har vi det såklart otroligt mycket bättre än kvinnor i många andra länder men det betyder liksom inte att man ska lägga sig platt och tacksamt ta emot.

   Wow. Vilken vidrig kvinnosyn.
   Dessutom har du många fel i dina uttalanden.

   Och nej, jag tror absolut inte på Amber! Men jag ser detta stora problem vad kvinnor får utstå, i alla länder. Där också Sverige! Mördas. Våldtas. Våldtäktsmän som väldigt sällan fälls. Vissa gånger får våldtäktsmän en miljon i skattepengar också! Kvinnor har inte rätt till abort i vissa länder? Ja, listan kan göras väldigt lång.
   Det betyder inte att det inte finns giriga kvinnor där ute som gör fel. Men Amber får inte stå för alla andra kvinnor.

  Fast svenska rättssystemet är väl helt irrelevant här med tanke på att rättegången pågår i USA?

  På vilket sätt är det problematiskt? Jag tror att alla förstår hennes tanke med uttalandet. Det är inte så att hon uttalar sig i rollen som domare, politiker eller dylikt. Herregud.

   Det är bara sakkunnig Camilla som vill briljera med all kunskap om rättssystemet som hon ackumulerat genom att lyssna på poddar…

  Det räcker att lyssna på dessa få sekunder för att åter få bekräftat att dessa unga kvinnor inte har så mycket innanför pannbenet.
  Det framgår med all tydlighet att dessa unga kvinnor borde återvända till skolbänken.

  Haha, jaha. Så hon skulle va chill med att hennes egen man blev falskt anklagad? Stabilt.

  Som våldtäktsoffer skulle jag ALDRIG någonsin vilja att mina söner, min man, min pappa, min bror, min svåger eller manliga vänner sätts i fängelse helt OSKYLDIG bara för att kvinnor/män ska fortsätta att våga anmäla våldtäkt.
  Att sätta gruppen OSKYLIDIGA män mot gruppen VÅLDTAGNA är verkligen INGET bra.
  Det kommer ju inte dömas fler skyldiga bara för att Oskyldiga döms..
  Så om vi sätter Oskyldiga kvinnor i fängelse för tex barnmisshandel så kommer fler skyldiga kvinnor för barnmisshandel att dömas?
  Förstår verkligen inte.
  Kan ju hoppas att ni som tycker det ALDRIG NÅGONSIN själv eller någon i er omgivning blir anklagade och Oskyldigt dömda för ett brott…
  Eller så gör vi som så, ni som tycker att oskyldiga ska ”ta en för laget”, ni kanske kan offra någon manlig familjemedlem så kanske fler skyldiga blir dömda..eller varför inte offra er själv?
  Blir fan mörkrädd.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.