Nellie Berntssons uppskattade inlägg

Nellie Berntsson och sambon Olav har varit på en första semester tillsammans med sonen Valentin, från vilken Nellie delat bilder och filmer.
Hon har tidigare berättat hur hon inte har några planer på att hetsa kring kropp, vikt och träning efter graviditeten och detsamma verkar gälla även på semestern.
Kommentarsfältet har fyllts av kvinnor som skriver peppade kommentarer eller som uttrycker uppskattning för att Nellie visar det ”verkliga livet” med allt vad det innebär.

Jag kan bara instämma, det är riktigt trevligt att se en influencer som inte håller på med retuscheringar och/eller annan hets.
Tack för det, Nellie!

77 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Så snyggt!!!

  Jag är så trött på ”mammakroppar” och tycker bara att sådana här inlägg (med tillhörande kommentarer som hurrar) blir kontraproduktiva.

  Tyvärr så måste man som kvinna ha fött barn för att ens bristningar och hängbröst och annat ska vara accepterat. Vi måste alltid rättfärdiga våra brister för att de ska vara okej.

   Med det sagt så hade jag tyckt inlägget var bättre om hon inte nämnde mammakroppen och bristningarna alls. Liksom… lägg upp en bild i bikini utan att kommentera bristerna, då vore det något tycker jag.

    Tror dock att skälet till varför hon överhuvudtaget skriver något om bristningar och dylikt är att hon vet vilken typ av dömande kommentarer som kan komma.

     Tyckte knappt att man såg bristningarna på bilden. Fick titta rejält noga för att se en.

     jag gillar enkobrahuggertill (har hon bytt namn?), där syns sådana stora röda bristningar över magen, som i alla fall jag har. Och det är ytterst sällan som de kommenteras alls. Befriande.

      Jag fattade först inte om jag missat en bild. Hon skrev om bristningar men jag fick bläddra igenom bilderna en gång till för att förstå vilken bild hon ens syftade på. Hade hon inte nämnt det hade nog de där bristningarna passerat obemärkt förbi de flesta.

      (Eller förlåt, de nämns ibland hos kobran men inte på det där ursäktande sättet. Innan någon påpekar det 😊)

      Tror iofs att kobranhuggertill och Nellie har väldigt olika målgrupper och att det är mycket större risk att Nellie för skit för att hon inte har en kropp fri från skavanker.

       Men…. Vad är det för skavanker ni/hon menar att hon har? Nu följer jag inte henne och har inte koll på hur hon har sett ut innan barn men när jag ser de där bilderna så ser jag inte vad hon skulle få skit för.

        Jag har inte tittat så noga på Nellies bild, den är säkert skavankfri. Men jag menar bgenerellt att OM Nellie lägger upp en bild på en skavank av något slag så tror jag inte reaktionerna går att jämföra med om Kobranhuggertill gör samma sak. De har helt olika typer av konton och helt olika följarskaror.

        Tror också Kobrans följare har betydligt mindre komplex för typ en halv celluit än Nellies följare har.

        Tycker generellt det är modigare om någon som Nellie lägger upp en bild med finnar eller bristningar än om Kobran eller LD gör det.

         Jag jämförde inte deras konton rakt av utan gav ett exempel på hur jag tycker att det görs bra. Dvs visa upp en kropp full av bristningar i bikini och sen skriva en text om hur skönt det är att bada i havet. Kobran har så klart en annan målgrupp men det är mer ett exempel på hur jag tycker att det är befriande när kroppen för synas utan att ursäktas. Sen skyller jag inte på nellie som individ. Hon skriver antagligen så för att skydda sig själv från kommentarer ja. Menar mer att i en ideal värld får alla brister synas utan att behöva ursäktas med graviditeter, åkommor eller annat. Sen är det så klart lättare för vissa än för andra, det säger jag inget om.

      Kobrans konto togs bort, men hon har ett nytt (sedan rätt så länge) som kobranhugger

    Men varför är det så himla viktigt att visa bristningar och sånt efter en födsel? Är inte det att föda barn något som alla vet förändrar kroppen mer eller mindre? Vissa syns det knappt på medan andra får mer synliga bevis men varför har man ett sånt behov att visa upp sig? Är det nån slags tävling kvinnor emellan eller gillar majoriteten av människovärlden att se lättklädda bilder av kvinnor? Jag blir i alla fall inte klok på vad det är som driver mammor att hela tiden fokusera så på sin kropp?

   Är beredd att hålla med delvis. Har i hela mitt liv haft en dallrig och gosig mage och höngiga bröst trots att jag alltid varit en vältränad S-M. Alltså, jag har aldrig någonsin haft en ”tight” mage, inte ens när jag späkte mig själv med hård träning 5 dagar/veckan och strikta kostregler. Mina gener funkar helt enkelt inte så, barnafödande eller ej. Har dessutom turen att alla mina vänner har fött barn och alla ser ut att vara 21 år och oförstörda i kroppen. Så himla roligt att spendera dagar på stranden med det gänget.

    Man får trösta sig med att ens gener är till för att överleva betydligt hårdare liv än vad vi lever idag. Min kropp är väldigt tydligt skapt för hårt väder, hårt arbete och lite mat. Jag bygger muskler i en handvändning, fryser aldrig så länge jag rör på mig och lagrar fett inför nödår som om mitt liv hängde på det. Att jag lever 2022 med ett Ica runt knuten och goretex jacka skiter mina gener i…

     Haha! Tack för ett upplyftande inlägg, jag försöker också tänka i de banorna. Synd bara att mina knän inte är skapta för långa löpturer på vidöppna fält i jakten på mat i en förhistorisk tid. Kanske därför min kropp också lagrar fett på en nivå som saknar motstycke (för en i övrigt frisk kropp)?

      Jag slår verkligen ett slag för att inte följa folk där allt fokus är på utseendet. Följ folk som gör saker med sin kropp, tränar för att bli starka, rider, vandrar, handarbetar, drejar, sjunger, badar i havet eller vad som helst där kroppen bara är med som ett funktionellt redskap och inte värderas efter dess utseende.

      Tänk om vi kunde värdera vårt yttre efter samma kriterier som vi värderar det på insidan. Så länge hjärtat, lungorna, levern osv fungerar som de ska och är friska så är vi nöjda med dom. Precis så borde man tänka om sin ”yttre” kropp också tycker jag.

   Agree 100% om man sen tar och skippar peacetecknet och plutmunnen så är vi hemma.
   Kan man inte bara lägga upp en bild på sig själv utan ”förklaringar” 🥱😣

   Jag håller med. Jag är väldigt splittrad för jag är dödstrött på bloggare som visar upp perfekta, trådsmala kroppar dagarna i ända och får beröm för det som de besvarar med kommentarer som: ”Åh, vad glad jag blir, gulle dig!”. Men samtidigt reagerar jag när någon visar upp en imperfekt kropp (med dagens skönhetsideal) och säger att det måste få synas att man väntat och fött barn. Kanske är jag bara trött på influencers i allmänhet eftersom hur de än gör blir det fel i mina ögon!!!

  Lite tröttsamt att vi 2022 fortfarande måste visa upp våra mammakroppar 🥱

   Mycket tröttsamt att vi 2022 fortfarande måste visa upp några kroppar överhuvudtaget.

    På med en påse på huvudet så slipper du se.

  Ot – Flyttlasset verkar gå till Stockholm för Emilia och Marcello. Hon la ut en print screen på att barnet fått förskoleplats och det är Stockholm stads hemsida.

   Ok

    😘

   Det är ju bara de själva ( Emilia) som inte fattar att folk vet om det. De skulle tillbaks till Vasastan.

  ”Reality check” 😂 Ja, ojoj om jag anstränger mig kan jag ana en bristning på låret, något jag har haft sedan jag var…14? 😇

  Visst har man sett det förr, men blir ändå lite glad över mer ”äkta” foton med tanke på att så många influencers retuscherar sig, använder massor av filter, och allmänt förskönar så mycket.

  OT Hanna Friberg hade live igår, väldigt på pickalurven, så kom det fram att hon tagit tillbaka Mr Big (m*X) som nyss var otrogen mot henne osv, och att hon tidigare haft s*X med Benjamin Ingrosso samt en väldigt känd dj, som Rosanna frågade ifall hon menade Seb eller den andra…
  Undrar ifall hon ångrar att hon hade live..

   De var ju hennes vänner som outa och ville få fram saker men skulle inte dela med sig av sitt egna privatliv.

   Varför exponerar man sina privata ”synder” (förslag på ett bättre ord?) öht?

    Förehavanden

   Jaha, bryr mig knappt om vilka jag själv har legat med förr i tiden. 😄

    +1 på den. Alla ligger med alla. Punkt.

   Såg också liven och funderade på hur mycket bakisångest hon kommer ha idag🥲

   Att hon har haft sex med Benjamin berättade hon för ett tag sedan i podden:) det var när Bianca var med i ett avsnitt.

   Hon la ut på sin story i helgen när hon var på oxid i helgen, där han jobbar. Hon dansade i baren och han syntes bakom. Inte förvånad att de är tillsammans igen.

   hon har legat med martin garrix, ingen nyhet. o benjamin har väl legat med halva influenser-sthlm.

  Skönt att inte följa influencers. Inget konstigt alls med riktiga bilder i mitt flöde. Välj själva vad ni matar er med🌸

   Vad gör du här inne då?

    Vad menar du? Jag följer inte några influencers på min Instagram. Tycker däremot att den här bloggen är bra och jag gillar kommentarsfältet. Tycker det går utmärkt att hänga med i inläggen trots att jag inte följer de själv.

    Jag tror också att det är skillnad på att mata sig med alla bilder via deras okritiska plattformar eller göra det här. Jag vet inte, jag tror inte att deras filter och utseendehets påverkar mig lika mycket om jag läser Camillas inlägg om dom som om mitt eget flöde var fullt av dessa bilder.

     Jag menar att om du inte följer influencers i sociala medier, vad har du då för intresse av att ta del av skvaller om för dig okända människor?

      De är ju inte okända eftersom jag läser om dom här. Har läst här i säkert fem år eller mer. Jag vet ju via den här bloggen och dess kommentarer vad som händer (eller inte händer) i deras liv. Precis som att jag inte följer Depp eller heard men tycker ändå att det är intressant att läsa skvaller om dom. Eller kungen. Eller någon annan som jag inte aktivt följer på deras konton.

    Man kan ju hänga här för att man är kritisk emot hela cirkusen med influencers. För att man ser problemen det bidrar till, precis som man kan vara kritisk mot annan vanlig reklam.

  Kan vi inte bara sluta kommentera varandras kroppar!!!!

   Nej, det kommer aldrig hända.

  Förstår att Nellie upplever att hennes kropp förändrats, den gör ju det. Men för mig som har en hängbuk, Navelbråck och ett krokigt ärr efter två tunga barn och två kejsarsnitt gör en sån bild som Nellies att jag vill gömma min kropp under en sten och aldrig visa den igen.

   Det är okej. Man behöver inte visa kroppen om man inte vill.

    Tjafsa i kommentarsfält är en annan sak man inte behöver göra

   Jag har degig mage, bristningar och hängiga tråkiga bröst (i ganska olika storlekar också). Jag har inga barn jag kan skylla min kropp på. Den ser ut så här bara och har ”alltid” gjort det. Jag skyller absolut inte på nellie, hon får lägga upp precis de bilder hon vill. Jag följer inte henne ändå. Men bilder som detta får motsatt effekt på mig. Jag förstår ju någonstans att om det här är ”modigt och viktigt att visa upp” så innebär det att min kropp är precis så grotesk som jag tror att den är.

    Det är väl ”modigt” och man jämför med vad typ Kenza visar upp. Hade du själv med din kropp försökt starta ett kroppspostitivt konto hade du antagligen blivit sågad för att din kropp inte var tillräckligt utanför normen.

   Fast det finns alltid folk som ser värre eller bättre ut? Måste man jämt jämföra med andra? Jag tror Nellie jämför med sig själv. Hon var väldigt vältränad förut och brydde sig dessutom så mycket om utseendet att hon opererade in implantat i brösten. På senaste tiden har hon fått många kommenterar om att hon har gått upp i vikt (vilket är menat som negativt). Så självklart känns det som en stor förändring för henne, och i och med att hon är ”känd” så granskar även andra människor hennes kropp och framför kritik. Tycker hon är rätt modig som inte bara slänger på filter och täckande kläder.

   Jag förstår vad du menar men har aldrig förstått mig på martyr-mentaliteten många har ”men för MIG är det VÄRRE”. Vad vill ni att vi ska svara? ”Du är fin!” eller ”Kram”?
   Vad exakt är det ni söker, bekräftelse och komplimanger?
   Jag klagar själv ofta men har så svårt för offermentaliteten många många kvinnor besitter. Även många män…

   Nellie visar upp.en kropp som absolut sticker ut lite bland hennes ”kollegor”. Influencers av hennes sort visar generellt upp väldigt smala och perfekta kroppar.

   Min kropp har väl aldrig varit särskilt fri från skavanker men inte fan gömmer jag mig under en sten för det. Vad blir bättre av det? Klart man ska väl få bada. De flesta på stranden eller i ett random badhus ser ganska olika ut.

   Kanske någon ser mig kropp och blir glad av att de själva är mer slimmade. Det unnar jag dem isf. För vems skull ska man visa upp en snygg kropp egentligen?

    Ja men detta, visst är det poänglöst att gömma sig? Jag brukar må skit av att dra på bikinin förr (när jag var myyycket smalare och snyggare lustigt nog) men nu efter 30 så är jag bara neutral till det. Vet att hela stranden är full av kroppar som inte ser ut att komma från Victoria’s secret show… Tittar man bort från instagram så inser man hur fejk allt där är.

    Ja, en sak som jag har så otroligt svårt för är när trådsmala influencers – som lagar mat och bakar dagarna i ända – visar upp sig i baddräkt och bikini på sina bloggar. De säger att det är för att de länkar till inköpsställen och rabattkoder, men då kunde de egentligen bara ta ett foto på plaggen och lägga ut. Det faktum att de visar upp sig själva tolkar jag som att de är stolta över sina kroppar och vill ha beröm för dem. Därmed bidrar de till ett förvridet skönhetsideal och kroppsskam. Att de sedan kommer med klyschor som ”det viktigaste är hur man ser ut på insidan” blir bara skrattretande…

  När ska vi lära oss att bristningar inte har något med mammakroppar att göra!! Så trött på influencers (och andra) som blir SÅ förvånade när de under/efter graviditet har bristningar på magen. Samtidigt har de gått omkring med tigerstreck på rumpan och låren i alla år utan att haft en notis om det. 😀 Bristningar <3

   Min man har massor med bristningar. Han har uppenbarligen aldrig varit gravid.

  Vackra kvinna 😍

  En kvinna är bara sitt utseende, eller hur ska man tolka semantiken bakom kommentarerna.

  I andra läget analysera vad som sägs och vad som får sägas.

  Tycker det hela känns som ett ganska litet rum där det ekar, eller är det bara jag som är trött?

  Bonusen med barn och man? Fattar jag ner den kommentaren.. barn ok men man?

   Och det är Nellie som skapat deras bra liv, Olof har ingen del i det hela verkar det som 😂

   Du vet, man är INGET utan man och barn som kvinna. Så sunkig kommentar.

  Jag känner sjuk hets, är gravid nu med tredje barnet.
  Svärmor är träningsfreak, hennes man med. Min man är idrottstränare för damfotboll och svägerskan är smal som en pinne.
  Det enda man pratar om är träning och resultat då alla tränar crossfit förutom svägerskan men hon tar droger och dricker sig mätt på alkohol för att hålla sig smal men det talas det inte om.
  Sen är alla vänners fruar smala som Bianca princip.

  Försöker att tänka goda och positiva tankar om mig själv men det är sjukt svårt när man omges med detta dagligen.
  Har fått en miljard celluliter också, som jag inte haft innan och svägerskan beklagade och sa att det kommer aldrig gå bort . :/
  Min man säger inget, förutom att jag måste börja springa senare för hjärtats skull.

  Men det är som att ha Instagram live, tänker då hur det måste vara för kändisar som exempelvis Bianca som också omger sig med smalisar som är perfekta varje dag. Inte konstigt de får ätstörningar.

   Å det där var ledsamt att läsa. Vet du, du är bra precis som du är 🥰
   Å de sliter hårt på dem att se ut som det gör. Det finns även störningar inom träning och hälsa.
   Fokusera på att må bra. Inte på att se ut som ngn annan ❤ men jag förstår din känsla 100 %.
   Stor kram!

    Tack snälla! <3

  Jag tycker att det är lite intressant att allt blir mammifierat när kvinnor fått barn. Mammakropp, mammahjärta, mammafika, mammatid, mammaträning, mammapromenad. Är det så identitetsskapande att bli mamma, men inte att bli pappa?

   Ja, så sant som det är skrivet.

   Mammakropp och mammaträning är ju kopplat till att du varit gravid…
   Mammafika och mammapromenad är väl för att man oftast som mamma är ledig första delen av föräldraledigheten och umgås då med andra mammor i samma sits.
   Mammatid vet jag inte vad som menas, egentid för mammor?

    Min man och hans pappalediga kompisar var ofta ute på promenad eller sågs på fika. Hörde aldrig pappafika eller pappapromenad nämnas. Hans kompisar var kompisar. Inte pappakompisar.

     Nej men det ligger väl kvar sen gammalt att det varit mammorna som tagit mest hand om barnen antar jag och att det därför skapats mammagrupper av olika slag

   Jag tror att jag använder sådana uttryck för att markera att saker är på ett sätt de inte varit innan,att det är just denna eran liksom. På samma vis som jag kanske skulle säga ”studiekompisar”, ”studiefika”, ”studietid” om det handlade om mitt nya liv på universitetet.

  Och benet framför, för att se ut att ha smalare ben. Såklart.

  Vad trevligt det skulle vara om någon bara kunde lägga upp en sån här dag med bara texten ”semester”. Påminner mycket om när influencers ska lägga upp bilder när magen hänger lite och visa skillnaden till sina andra foton och hur fake allt är. Men sluta var sån hycklare då och bara lägg upp bilder när kroppen ser ut så då? Det är ju ni själva som skapat och bidrar till hetsen och hur fake allting är. Då kanske ni börjar någon skillnad på riktigt istället.

   Bild*

  Den här världen är så sjuk. Det är sorgligt att behöva å ena sidan ursäkta sin kropp å andra sidan göra ngt slags statement av den. I min värld har Nellie inte någon ”mammakropp” (vad det nu är) utan en jätte fin figur som jag avundas. Men det faktum att våra flunsor är så extremt smala gör att jag fattar att hon känner sig utstickande.
  Tänk om kroppar bara kunde få vara kroppar och inte något mått på hur bra eller framgångsrika vi är….

  Dasha Girine säger att hon fakturerar över 200 000kr per månad blir ju himla märkligt när hennes bolag omsatte 677 000kr 2020.. alltså ca 50 000 per månad.. vad har hon gjort med hennes sociala kanaler för att nu kunna fakturera 150 000kr mer per månad? Hon är knappt aktiv på Youtube längre och knappt några samarbeten på Instagram, någon som kan förklara hur dettagår ihop?

  Samt någon som vet varför hon startar upp nya bolag som hon sedan likviderar? känns väldigt suspekt hela biten kring hur hon håller på..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.