Snål-Jon Olsson Delér

Jon Olsson Delér erbjuder en liten båttur till den som först ställer sig i givakt på bryggan för att städa hans nya båt.
Han är alltså för snål eller lat för att själv göra denna snabba 30-minuters städning av båten, och till på köpet måste den som är villig att göra det gratis (jag kallar inte en båttur för ersättning) ta med sig egna städgrejer?

Hur kommer det sig att det alltid är de med mest pengar som beter sig allra mest som Joakim Von Anka?

Tack för tips!

118 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  🤮

   Men hur oskön får man bli?! Vilken hävla hybris. 🤮

    Det är så klart självklart att han betalar den som gör det. Men eftersom vårat skattesystem är så himla knäppt ibland så skriver dom så här och sedan betalar han kontant till den som gör det. Det fattar alla utom många härinne.
    Man gör så för att slippa krångliga pappersjobb för en kort stunds jobb. Så självklart. Så rätt.

     Du tror verkligen det! Haha

     Naivt av dig att tro att den som städar båten får betalt men måste också ta med sig egna städprodukter. Då kunde Jon lika gärna betalat för städhjälp.

     Men man får väl betala upp till 500 kr för en stunds enstaka jobb utan att krångla med skatt? Vet att det var vanligt när jag var lite yngre iaf, att tonåringar hjälpte grannarna med gräsmatta och liknande för upp till 500 kr.

      999 kr

     Varför skriver han inte ”betalning utgår” då? Enklaste saken i världen

     Det spelar ingen roll om man betalar med kontanter eller båtturer. Båda är lön. Båda beskattas både med inkomstskatt och arbetsgivaravgifter. Om de Jon anlitade inte har f-skatt begår han alltså skattebrott om han inte betalar arbetsgivaravgiften och innehåller skatten från utbetald lön (precis som alla andra arbetsgivare).

     Krångliga pappersjobb? Är du på riktigt? Det är dessa krångliga pappersjobb som ger DIG ja JUST DIG gratis tandvård tills du är 18 år, pension, (ja såna som du lär väl sänka det lilla man får) barnbidrag, studieidrag etc. VAKNA!!

     Vadå så självklart? Vad har Sveriges skattesystem med att vilja betala någon som utför ett arbete? Så jäkla trött på folk som alltid skyller på skattesystemet. Har ingen läst på hur det svenska samhället är uppbyggt med hjälp av skattefinansiering?

    Med hans sjuka hybris ser han det säkert som en generös betalning då den personen kan säga att han kört Jons båååååt! Någonting man stryker ur sin bucketlist ju!!

     Jamen det är ju klart. Jon är ju en megastjärna så klart han är divig. Helt ärligt så borde ju vem som helst fatta att det är belöning nog att bara få städa båten.

      Exakt! Du har varit iiii Jons båt hallåååå det är mer betalt än alla pengar i världen

   Kom hem till mig och städa toaletten! Du får en nästan ny flaska schampo, jag har bara använt lite – gillar inte doften – du får den!

   Klipp min gräsmatta! Du kan plocka och äta lite vinbär från buskarna när du är färdig – lyxigt!

   Stryk mina skjortor! Sen kan du få välja lite kläder jag rensat ut, ta med dig det du vill ur mina UFF-påsar!

    ”Kom och städa toaletten! Men köp en toaborste före du kommer, har ingen egen”

    So fun!

     ”Du kan få behålla toaborsten om du gör ett bra jobb!”

  Det är exakt så de blir rika, genom att släppa ifrån sig så lite pengar som möjligt.

   Nej, de blir rika för att de arbetar hårt och investerar sina pengar. Annars hade jag också varit rik – jag är nog en av de snålaste som gått i ett par skor.

    Hur investerar du dina pengar då?

     Förstår inte riktigt varför du undrar detta?

      Som man påstår får man svar.

    Att ha pengar är en förutsättning för att vara snål. Har du inga pengar att separera ifrån så räknas det inte som snål, det kallas för att vara fattig. Och många låginkomstagare och mindre bemedlade jobbar extremt hårt.

     Absolut, håller med dig. Stryk arbetar hårt, blir nog feltolkat i detta sammanhang. De allra flesta människor arbetar hårt på ett ller annat sätt.

    Varför är du så snål? 🥴

   Hade man per automatik blivit rik av hårt arbete hade alla bud och vårdbiträden varit snorrika.

    Det beror på vad man lägger in i ordet ”hårt arbete”. Och nej, jag säger inte att en viss typ av hårt arbete är bättre/sämre än annat, bara att det är ett ganska brett och diffust begrepp som kan tolkas olika.

     Vad menar du med hårt arbete? Spekulera på börsen? 😂

    Jag har arbetat som vårdbiträde och det var det slappaste jobbet jag haft 😂 det var stressigt på morgonen i ca 2 h och sedan gick allt bara ut på att sitta och lyssna på de andra undersköterskorna när de beklagade sig över att de inte hann med något. Men prata skit om kollegorna fanns det alltid tid för.

    Mitt stressigaste arbete var som lärarvikarie till en årskurs sex där deras lärare gått in i väggen. Det var även stressigt på en industri jag jobbade på efter studenten.

     Relaterar verkligen till vårdbiträdet där 🤦‍♀️

    ”Hårt arbete” är ju dock rätt diffust.
    De som jobbat sig till en förmögenhet har i regel offrat väldigt mycket. De har framförallt offrat tid.
    Bud och vårdbiträden arbetar i regel på en arbetsplats där facket har mycket inflytande. De har begränsningar i hur mycket man får arbeta, hur lång vila de måste ha mellan passen, hur hög arbetsbelastning de ska ha osv.

    Säg den företagsledare som INTE offrat tid med familj för att denne arbetat 70-80 timmarsveckor, behövt arbeta 40 timmar på semesterveckor och varit allmänt frånvarande från allt utom arbetet. På det också ha hotet om att du kan bli av med arbetet på dagen om du inte upprätthåller styrelsens förtroende, eller alltid ser till att presterar på 120%.

     Facket nycker inflytande på hur hög arbetsbelastning man har? Haha vilken värld lever du i?

       Exakt vad är korrekt menar du? Varför skickar du en länk om en Lidlbutik i en diskussion som avser vårdbiträden? Jättekonstigt.

    Problemet är att de måste lägga pengar på knäskydd hela tiden.

  …för att man blir inte rik (eller snarare fortsätter vara rik) genom att spendera massa pengar 🙂 Kolla bara på Gunther Mårder

   Men dom har ju precis köpt en ny båt?

  Det kommer alltid finnas de som nappar på detta också…

  Vilken avskyvärd människa. 🤢

  Hehe och detta är ofta samma människor som gör en Kim K och uttrycker att ”folk är så lata idag och är inte villiga att jobba så hårt som JAG gör”. 😉 Ironin…

  Herregud….Vem är denna uppblåsta människa?

  Jävlar vad pinsamt.

   Exakt min tanke också.

  Börjar det inte spåra ur nu ? Tycker det här är förnedrande !

  Det ska alltså ses som en otrolig möjlighet att skaffa egen städutrustning och skynda för att städa rent Jons båt? Pinsamt Olsson, han verkar inte fatta

  7590 för att tvätta en båt är väl inte fy skam?
  https://www.stockholmadventures.com/sv/batturer/rib-speed-bat-tur/

   Ja, men då tar jag det i cash och slipper åka båt med snål-Jon!

   Nej, toppen att du hittade jämförbart marknadspris åt Skatteverket också! Alltså ska Jon betala runt 30% av det som arbetagivaravgifter och de som han anlitade ska betala skatt på samma belopp. Så ja, de får alltså betala för att få båtturen ☺️.

  Bara i rikas ögon är slavarbete helt godtagbart. Pöbeln är ju pöbeln, trots allt.

   Jag gick i skola med flera som tillhörde ”högre” klasser – sådana här ”erbjudanden” var vanliga. Helt uppenbart att de själva tyckte de var oerhört generösa när de föreslog sånt som (allt taget från verkligheten):

   – du kan få klappa min häst om du plockar bajset efter vägen när jag rider

   – du kan få lite överbliven mat från min mottagning om du fixar mitt hår till studenten

   – du kan få åka med oss i *insert dyrt bilmärke* till studentfesten om du syr min klänning

   Mellan riktiga vänner är ju de flesta av de här ”tjänsterna” något man bara gör. Hjälper ju tex gärna en vän med hårfix, med glädje – gratis! Hade jag haft en cool bil hade jag ju erbjudit plats till mina vänner – gratis! Bara det att de erbjuder riktigt cheap ”betalning” visar vad de tycker man egentligen är värd…

   Nej tack, du får plocka hästskit själv!

  Kan man låta sig köpas av diktaturen Saudi för att göra reklam för den skurkstaten som semestermål så är gratisarbete ingenting. Familjen Deler har uppenbarligen ingen skam.

   Ja det blir bara dubbelt pinsamt när wt ska leka von Oben. Som att se elefanter dansa i raffset.

  Fy fan vad pinsamt. Skärpning människa!

  Hahahah men snälla, jag sekundärskäms å det grövsta

  Äckligt beteende.

  Vilka är ens dessa Deleer!
  Pinsamma människor första inblick, när skrolla lite.
  OMG 😳 vad folk kan bete sig!
  Ja ja huva….

  Håller med om att allt det där var konstigt, men håller inte med om den sista meningen.

  Jag tror många inte ens träffat riktigt rika människor. Tror absolut att det är skillnad ibland på hur du blivit rik. Exempelvis, entreprenörer ( alltså riktiga, inte nyrika influencers) som slitit röven av sig är något av dom mest givmilda, omtänksamma och väluppfostrade jag träffat. Även med gamla pengar är det oroligt viktigt att vara omtänksam, givmild och väluppfostrad. Att vara snål handlar heller inte om just summan av pengar, utan givmildhet generellt. Exempelvis, har du en skiva bröd hemma så är den givmilde den som delar på den med sin vän, och den snåla är den som vill spara den till senare. Detta handlar inte om hur mycket pengar du har, utan om uppfostran och känsla för sin omgivning. Tro mig, dom minst givmilda personer jag träffat är dom med” minde” pengar .

   Jag håller inte med dig. Visst, det är individuellt men känns som om att om man har mindre är man mer generös, kanske för att man själv vet hur det är att det inte räcker till.
   Såg en youtubevideo en gång om det, att bara man fick lite mer över så blev man mindre benägen att dela med sig. (Nån undersökning, minns inte detaljer)

   Angående inlägget: Wtaf? Vilket once in a lifetime erbjudande! 🙄

    Såklart är även den delen individuell. Tänker att det finns folk ”utan pengar” som utnyttjar våran bidragssystem och vill suga in vartenda jäkla öre , medan folk utan någonting på platser som Syrien, Uganda och Sudan är kända för att välkomna gäster med allt dom har .

     Det finns också gott om folk med pengar som uttnyttjar våra system för att maxa sin egen rikedom. När rika människor ”hittar kryphål” tycker man att de är smarta och kreativa. När fattiga människor gör det är de parasiter som mjölkar vår välgörenhet. Intressant det där.

      Oj, jag tycker nästan att snacket är tvärtom. När rika människor vill ha den förmögenhet som slitit för är det förjävligt, men ögonbindlar på när folk med sämre ekonomi fuskar och fifflar .

       Då har vi väldigt olika uppfattning om samtiden, du och jag. Ps rika människor sliter inte hårdare än fattiga människor.

        Det har ingen i denna tråd påstått heller. Ett ”fett konto” är heller ingenting som majoriteten av ”rika” bara vaknade upp till . I vissa fall självklart, och andra inte.

         ”i vissa fall” kolla du upp vad de allra rikaste i vårt land heter och vilka familjer de kommer ifrån. De allra flesta med mycket pengar hade ett bra kapital från början.

          Det finns flera rika än dom som är på ”topplistan” ?

          Sen undrar jag vilket ord man ska använda istället för ”vissa” eftersom det just är i VISSA fall och inte I ALLA fall ?

           Du skrev att majoriteten inte vaknade upp till ett fett konto och att det endast sker i vissa fall, jag hävdar motsatsen.

           💯 A

         När du använder retorik som ”rika människor vill ha den förmögenhet de slitit för”, så använder du ju själv hur hårt man sliter som ett argument för att man därför skulle förtjäna rikedom. Ska det argumentet hålla måste ju även fattiga människor som sliter förtjäna samma rikedom.

          Men alla människor har väll inte skapat Spotify? Alltså va? Vissa saker ger avkastning, andra saker inte ? Det är väl en helt annan diskussion.

           Självklart är det så, men människor argumenterar gärna för att folk som är rika ska få vara det därför att de FÖRTJÄNAR det, pga slit/långa dagar osv. Jag köper inte det.

           Personligen tycker jag att den som har det bättre ställt har ett moraliskt ansvar att hjälpa den som har det sämre ställt. Det är förstås en åsiktsfråga och där tycker folk olika liksom, det är helt fine. Men att argumentera för att det är slitet som gör att rika människor förtjänar att vara rika faller ju på att de inte sliter hårdare än folk som är fattiga (på gruppnivå, vissa rika individer sliter såklart mer än vissa fattiga individer)

   Vanlig snålhet, inte rent utnyttjande som det här var, hos de med mer pengar tror jag till stor del skapas under tidens gång. Varje gång en vän visar vara sig ”vän” som i vän med ens pengar så tappar man väl tron på folk och håller lite hårdare i sina pengar. Inte nödvändigtvis pga snålhet men även som rik vill man ju ha genuina människor runt sig som gilla ren själv.

  Jag dör va pinsamt 😂

  Han är svår att tycka om! Visst kul att åka med i båten men hur förnedrande är det inte för hen som städar den?

  Och detta i samma veva som hela klanen Delér & associates flugit Cypern-Sverige-Cypern i ett stort privatjet.
  Tio timmar i ett stort privatjet borde gå på en halv miljon kr. Sen beror det på om man får betala framkörning till Cypern också.
  Pinsamt då att be någon komma med egen fönsterputs till Tynningö för att putsa på Jons miljöfientliga miljonbåt 🙁
  Än en gång gult kort till Delér & Co.
  (Fast jag tror jag gillar Rickard – finns en bra intervju hos Pärlemor).

   Kommer bara ihåg Jon Olssons svensexa-vlogg där man ser Rickard på klubben med sjukt många unga tjejer. Sedan köpte han även strippor till Jon. Känns inte jättenajs

    Tycker Rickard verkar vara en riktigt gubbsjuk och slajmig gubbe.

     Samma här, super slajmig!

      Är du också superslajmig?

       Nej, varken super eller är slajmig faktiskt😉 (och för att förtydliga, om det var särskrivningen du retade upp dig på, iom din fråga, så kan jag berätta att min padda gör det åt mig ibland (särskriver) och för all del, en padda är ju hyfsat slajmig irl..)

  Städa båtfan själv din jubelidiot.

  Vem fan tror han att han är. Spyr. Vilken jäkla tönt.

  Var i Sandhamn förra helgen när Jon med svärfar dundrade in med sitt entourage (helikopter plus filmcrew). Finns inga pengar i världen jag skulle vilja ha för att åka den där EXTREMT fula båten!!!!!!!! Maken till rockstjärne-wannabes har jag aldrig sett. Så jävla coola de tyckte sig vara. 😂

   Var de villiga att betala hamnavgift i Sandhamn tro? När de åkte runt i Medelhavet med sin skrytbåt tyckte de ju det var för dyrt med hamnavgift ha,ha. Kräks på människor som fräser runt i lyx men inte vill betala för sig så andra människor, typ hamnarbetare el ”båtstädare” kan få en skälig lön, fy fn!

    Ja.. alltså måste instämma i allas kommentarer här. FAN vad äckliga de vekar vara och Jon i synnerhet. Spyr på allt detta lol

  Fyfan vad pinsamt, även om jag hade en förmögenhet likt kamprad hade man fan inte tappar det på detta viset. Städa upp din egna skit eller betala någon hyggligt med bra villkor för att göra det…

  Hoppas ingen städar deras båt.

   Var väl nån stackars 12-åring som gick i fällan. Vilken patetisk människa han verkar vara den där Jon.

   Hoppas den som städar båten gratis förstör exteriören.

  Och i senaste inlägget lägger han på en röst som citerar Nelson Mandela?!?!?! Va FAN har Nelson med ett miljöbovsmonster att göra? PINSAMT!

  Undrar vem han anställde för uppdraget… Om det var någon med f-skatt eller om de själva betalat arbetsgivaravgifter som de ska för anställda. Eller tror de att det är gulligt att skattefuska när ersättningen ges i form av förmån istället för pengar?

   Tycker det framgår ganska tydligt i inlägget att den som städar får som tack för besväret en gratis åktur med båten. :/

    Exakt, och förmånen få åka med båten ska alltså beskattas till marknadsvärde. Den som fått förmånen betalar inkomstskatt på den och den som gett förmånen betalar arbetsgivaravgiften. Om personen som fick förmånen har f-skatt så betalar den både inkomstskatt och arbetsgivaravgift, så då slipper Jon iaf. Så tror du de har f-skatt eller att Jon skattefuskat och inte har betalat arbetsgivaravgiften?

     Synd att statsministerns städerska utvisats för hade hon åtagit sig städjobbet av båten skulle alla formaliteter bli överflödiga. Hon fanns ju inte ens. Inte i Sverige i alla fall 🙂
     Kanske det finns någon annan obefintlig städare som kan byta städning mot en tur på böljande den blå?
     Det blir fina bilder på Instagram att skicka hem.

     Helt klart det sistnämnda. Jon som nyligen flyttade från Monaco till Cypern är inte skriven i Sverige.

      Man behöver inte vara skriven i Sverige för att betala skatt här…

  Rikaste släktingarna ger billigaste presentera, det är alltid så.

  Är det inte bara så att han inte var på plats för att göra det själv, och det hade skitigt sig med logistiken? Tycker inte det är konstigare än att man hyr ut en lägenhet på airbnb i annan stad och att man måste hitta nödlösning om städaren blivit sjuk. Vad ska han göra liksom?

   Ringa en städfirma och betala för det..

   Fast det blir ju MER logistik när man ska röja igenom massa DM, förklara för någon idiot hur den ska göra, se till att den har rätt utrustning/produkter.

  Båtben ske kostar betydligt mer än städhjälp så inte helt tokig deal

   Seriöst?

  Tips till jon: åk förbi ica o plocka upp en eumigrant nästa gång. Superbillig arbetskraft, garanterat ingen skatt o du slipper skämma ut dig på Instagram.

  Snacka om att ha total hybris. Snälla, säg att ingen nappar på detta ”erbjudande”. Så otroligt förnedrande.

  Men så jävla sjukt. 🤢🤢🤢

  Varför skriver han slavannonsen på engelska?

  Snål och jävligt oskön. Vad har Janni för smak egentligen? Hur står hon ut?

   Hon är väl lika oskön hon? Plus att innan Jon var hon inte en influencer…

    Deras engelska är så dålig också 🙈

  Manligt värre.. not.

  Varför vill Janni vara gift med en sån personlighet som han?

   För att hon är likadan?

   Janni är ju nästan värre än han

  Äckligt. Inte för att ”betalningen” är dålig. Men får en känsla av att han liksom myser i sin maktposition. Folk som är intresserade vet inte ens om de får jobbet, de ska alltså åka och köpa (om de inte har lättillgängligt förstås) städgrejer och rusa ut till hand båt gör att eventuellt se någon annan komma före, tack och hej, du kan dra nu du behövs ej och så åka hem igen. En normalt funtad människa hade ju frågat på ett snällt sätt att man hamnat i en stressig situation och behöver hjälp, skicka PM, inte försöka starta något slags race. Och att han själv inte snabbt kan städa av på en halvtimme men har tid att hojta på sociala medier om det, som att det bara är ett jobb för andra människor son då ska slåss om det samtidigt som han är alldeles för fin för att ens tänka tanken.

  Som sagt, inget fel egentligen att be om hjälp då det nog går fortare än att hitta städfirma MEN tycker mig ana en riktigt obehaglig personlighet bakom raderna.

   Såg att han värderas till 8 miljoner dollar dvs knappt 80 mille. Blev lite förvånad för jag trodde han knåpat ihop mer under sin brädkarriär. Men antagligen bränner han pengar snabbare än han drar in.

   Förutsätter att någon slags kontakt sker innan folk börjar åka ut. 🙈 Sjukt annars.

  Vilken tönt!
  Är båtresan han ”bjuder” på på 5 minuter?!
  En del människor med för mycket pengar, kan vara det fattigaste man kan stöta på.

  Med risk för att jag är naiv. Men för Jons trogna följare, så tror jag faktiskt att en tur i båten är av högre värde än betalning i pengar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.