Två nya flunsböcker

Elin Kjos och poddaren Fredrik ”Geniet” Söderholm är sist ut bland influencerrelaterade männiksor att få bokkontrakt.
Fredrik kommer förmodligen skriva om sin barndom, med pappan som försvann från en dag till en annan, och som mamma Gunilla redan skrivit sin historia om. Möjligen kommer den även handla om kokain.

Jag tror och hoppas att Elins bok kommer vara en förlängning av hennes TED talk, som jag tyckte var fantastiskt.

Något av detta som kanske kommer kunna falla er i smaken? 

73 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  ?

  Nej

  Nix. Vet inte vem någon av dem är heller faktiskt?

  Tror båda är intressanta. Ang Elin tycker jag det är lite kul med en svensk ”spirituell- självhjälpare” som har egna erfarenheter av vad hon pratar om.

   ”Tänk dig frisk”. Nja…..

    Det är ju inte annorlunda mot alla miljoner böcker fokuserade på tankens betydelse för jaget, bara att hennes twist är hälsa men jag tycker lika mycket psyket, alltså hur klarar man livets kängor och besvikelser. Känner man inte att detta är ens grej är det ju bara låta bli att läsa.

  Kan man få slippa de här jäääää*#%la reklamfilmerna som förstör nöjet att läsa denna blogg???

   adblock

    Hjälper inte för mig.

     prova en annan då, typ ublock origin eller liknande. borde funka om du gjort rätt.

   Klicka bara bort dem på krysset

  nah

  ???

  Har lyssnat på både mammans och mannens nya sambos böcker. Ger en liten annan version är den som annars varit den officiella.

   Gunillas fd mans sambo? Vad heter hon?

   Har aldrig hört om någon sådan? Stämmer verkligen detta? Fredrik träffar ju även hans pappa i podden med Rapace som ger någon sorts förklaring. Är väl inte ovanligt att folk har olika versioner av verkligheten.

    Berätta mer!

  Varför kallas han Geniet?

   Såg ”geniet” och Ola Rapace på nyhetsmorgon och han gav iaf inget genialiskt intryck så att säga. Dryg, läspade brutalt, och verkade mest sugen på Rapace. Båda kändes väldigt långt ifrån genuina.
   Geni? Que?

    Han kallades det av Filip Hammar när dom jobbade ihop.

    Men att han läspar kan han ju säkert inte rå för. Just det påverkar ju faktiskt inte hans kapacitet. Med det sagt vet jag inget om honom och varför han kallar sig geniet men man ska nog inte gå på hans läspande.

    Han kallades Geniet av Filip Hammar när dom jobbade ihop, inte så mkt mer spännande än så.

  Elin har jag följt ganska länge så har svårt att tro att en bok skulle ge något nytt. Det så kallade geniet känns 100% ointressant.

  Så trött på att samma historier berättas i alla möjliga forum. En bok som består av sånt som redan är sagt i personens pod, skrivet på hens blogg eller Instagram och sedan när boken är släppt kommer intervjuer i Nyhetsmorgon och Malou. Varenda story ska mjölkas i tusen kanaler. Snark.

   Håller med ”18:59”.
   Som sagt allt ska mjölkas så länge det går.
   Vem köper/läser alla dessa böcker undrar jag?

    Alla som inte hänger på Instagram. Hon blir tillgänglig för en helt annan målgrupp med en bok. (& lite intervjuer i tv4)

  Har själv bröstcancer, det sista jag vill läsa om är just det! ? Men kul för henne ?

   Nu har ju hon lungcancer men visst ?

    Trollkarlen är vänlig och lär sig förstå skriven text.

    Kvisten: ♥️

   ❤️

   Samma här, jag undviker all text om andras cancer. Men antar att man är olika och att det finns de som hittar tröst i att läsa om andra.

  På tal om böcker, minns ni bloggaren Avanna? Hon ska släppa bok nu, nån som kommer läsa?

   Ljudböcker.

   Klart jag minns! Kikar fortfarande in på hennes blogg som hon uppdaterar högst sporadiskt men den lever fortfarande. Hennes bok är en bok som jag kan tänka mig att läsa. Har alltid gillat hennes texter.

  Minns jag fel, men visst fick väl Calle Schulman också ett bokkontrakt för ett tag sedan? Har inte sett någon bok, men kom att tänka på det nu. Han har väl en pod med” geniet”?

  När kommer Mys bok?

   Ludvig kan skriva den när han blir vuxen. Hans tur att tjäna pengar på hennes integritet i gengäld för allt han stått ut med.

  Kjos Syns överallt. Podd, insta, intervjuer samarbeten hela tiden. Vad mer finns det att berätta? Nejtack.

   För att hon försöker överleva sin cancer kanske ….

    Åh det var det jag sa eller?

     Nej? Du låter snarare trött på henne och som att du vill låta oss veta att du inte tänker läsa boken. Jag antecknar.

  Hade inte kopplat ihop Fredrik med mamman Gunilla och hennes historia. Intressant att få höra den från hans perspektiv.

  *senast ut

  Tror inte att de är sist ut. Tror att det kommer att komma fler böcker skrivna av influencers

  Fredriks podd med Ola Rapace var verkligen jättebra! Fredriks historia var verkligen gripande och skulle gärna läsa den utan Ola som sidekick.

   Håller med! Tycker också om Fredriks sätt att analysera sitt problem beteende.

   I början tyckte jag den var jättebra men nu känns den mest väldigt krystad. ”Vi samlar ihop en massa skit från barndomen och säljer det”. Fredrik säljer sig själv mycket på att lajva känslosamma killen. Känns inte genuint. Tyvärr..

  ” Fredrik kommer förmodligen skriva om sin barndom, […]Möjligen kommer den även handla om kokain.”

  Haha va? Är det något du vet eller? Riktigt konstig sak att skriva annars. Han kanske skrivit en roman eller nåt?

   För några år sedan var han väldigt öppen med sitt kokainintag på Insta, så inte jätte konstig grej att skriva.

    Jag vet att han varit det, det är ändå konstigt att skriva ”boken handlar nog om kokain eller hans pappa”. Som om det är de enda två saker som finns att skriva.

     Tror att bloggbevakning är butt hurt av Fredrik pga hennes segment i gott snack (hans podd) att berätta om vad som hände i influencer-världen inte flög så det fick gå i graven. Sen dess har allt hon skrivit om ”geniet” varit väldigt nedlåtande.

      Fast det gjorde ju inte det, och det höll han med mig om när jag sa att min medverkan nog får läggas på hyllan.
      Är det någonting att sura över, menar du? Det tycker inte jag. ? Det var jättekul att testa, men just det konceptet blev inte så bra. Det tror jag alla inblandade kan hålla med om. ??

  Kanske kan tänka mig att läsa Kjos bok, den andra personen är helt anonym för mig. Vet inte vem det är.

  Vem är ens ”Geniet Söderholm”?
  Han verkar ha poddat, pundat och slagit sig ihop med Calle Schulman nu.
  Är han någon man bör känna till?

   Han har jobbat för Filip och Fredrik i massa olika produktioner. Breaking news, ska vi göra slut, jorden runt på 6 steg osv.
   Han har även jobbat på Sveriges radio, tankesmedjan.
   Sen sa han upp sig och startade ett morgonradioprogram januari 2020 som han fortfarande driver. ”Gott snack”

   Utöver det så är det flera poddar (Ola Rapace, Julia Frändfors och Calle S)

  Denna typ av böcker spökskrivs ofta (ibland öppet, ibland dolt), skulle vara intressant att veta vilka som kommer att spökskriva dessa. Historierna som personerna har att berätta är intressanta, hoppas de förvaltas väl.

  Annat ämne.
  Men när influencers lägger upp sin tredje möhippa på en vecka. Jag själv som inte är särskilt ångestfylld får ångest av att inte ha så många vänner. Hur ska andra med psykisk ohälsa må??
  Fint att bli firad och ha många runt en, men allt kanske inte behöver visas.
  Någon annan som håller med eller inte alls?

   Nej ledsen. Jag hade respekterat din kommentar om du stått för ”jag mår dåligt för jag har inte många vänner” men när du vrider det till att det är nån annan stackares fel för att personen har vänner och möhippa och och vill skuldbelägga den personen för hur du och andra ska må (med dubbla utropstecken…) så blir det svårt att göra. Det är inte glada människors fel att du är ledsen, du måste lära dig ta ansvar för dig själv.

   Tja, jag mår ganska fint faktiskt, tackar som frågar. Att andra har många möhippor har absolut noll och ingenting med mig att göra. De är influencers, självklart (två utropstecken) kommer de visa upp varenda fest de har. Det är mitt ansvar att inte följa personer som triggar mig.

   Vem la ut det?

   Nej- jag mår inte dåligt för hur andra har det. Jag är nöjd med min lilla möhippa och hade inte varken viljat eller orkat ha fler än en?
   Om jag skulle må dåligt av ngn influenser eller generellt av sociala medier hade jag avföljt/tagit bort. Man har själv ansvar för sitt liv och (delvis) även sitt mående – inte ska ngn annan behöver anpassa sina sociala medier för att andra kan må dåligt? Förutom möjligen gällande att trigga självskada och och ätstörningar…

   Fast hur menar du att livet ska se ut? Grannen har för stor släkt och för många vänner, h*n får mig att må dåligt. Kollegan har ett härligt sommarhus, stackars mig som bara har en trång lägenhet. Ica-kassörskan har långt lockigt hår, varför tänker ingen på mig som har tunt, spikrakt hår. Man får ju själv ta huvudansvar för sitt mående och sitt liv, istället för att andra ska ”sänka sig” för att omgivningen inte ska vara avundsjuk. Mår man väldigt dåligt av att ha få vänner så får man anstränga sig för att lära känna nya människor, är man avundsjuk på någons materiella status så får man antingen arbeta/spara mer eller vara nöjd med det man har. Vad vet du, kollegan kanske har ångest för sina stora lån, eller har skaffat sig en utbildning och jobbat som en gnu för att kunna skaffa det h*n har. Eller bara haft tur och ärvt ett hus, livet är inte rättvist. De flesta människor har sina problem och sorger, oavsett hur det ser ut på ytan. Var och en av oss får jobba på att få ett liv som innehåller de delar som är viktiga för just oss, och inse att hur man än kämpar så är det inte alltid man får en rättvis utdelning.

   Jag håller med. Många influencers verkar maniskt angelägna om att visa upp sitt stora umgänge och sitt aktiva sociala liv. Men då brukar jag tänka som så här: jag tror inte att man kan ha hur många nära vänner som helst, utan de flesta som fyller ut fester och tillställningar är ytliga bekanta. Dessutom har de flesta inga vanliga jobb, utan bloggandet är deras liv och enda inkomstkälla som bygger på annonsintäkter. Därför måste de visa upp en rad aktiviteter för att vi ska tro att de lever ett väldigt spännande och händelserikt liv. Det ger dem läsare och fler annonsörer. Själv tror jag många gånger att det blir tråkigt att gå hemma och pyssla, lägga ut bilder på hembakade bullar och skriva om besöket på nagelsalongen eller hos frisören. Ungefär som Anna Anka i Svenska Hollywoodfruar fast hon hade väl kock…om jag frågar mig om jag skulle vilja byta med dem blir svaret tveklöst: ”Aldrig!” och då får jag direkt perspektiv på saker och ting. Med få undantag handlar det om människor som vill projicera en falsk bild av lycka där konsumtion står i fokus och det är kvantiteten ”vänner” mer än kvaliteten som räknas.

  Kenzas nya youtube.
  Lättare och göra sig av med hunden än att uppfostra sina barn.
  Så som vi andrar lyckas med våra barn o lära dom vara snäll mot djur.

  Tycker synd om Mani som hon övergav bara sådär.

   VA?! Har hon lämnat bort Marni?!?

   Är det enbart för att de inte kan låta hunden vara? Den är ju gammal så kanske inte orkar med allt ståhej och lek med barn. Vissa gamla hundar tror jag mår bättre av att inte bo i barnfamilj faktiskt. Men självklart ska man lära sina barn att acceptera när hundar vill vara i fred

    Har en 15 åring vovve i Manis storlek själv.
    Han var med först och ska bli respekterad in i hans sista andetag.
    Barnen har fått lära sig att låt honom vara och vara försiktiga runt honom. Då är mina barn i samma ålder som Kenza samt en nyfödd bebis.

    Min hund vad med mig som tonårig( fick han när jag var 15) och han ska få sina sista år i magi men med mig. Jag tänker inte lämna bort honom för jag inte pallar uppfostrar mina barn eller skylla på att hunden mår bättre.
    För min hund är jag allt, allt han har vetat.
    Då är han med mig in i den sista och vi anpassar hans vardag utifrån hans liv.

    Kenza gör det enkla, kastar bort hunden för den minsta inte låter honom vara- uppfostra ungen så blir det bra. Plus så stort dom bor så finns det plats, inte så dom delar en 2a inne i stan.

     Dig gillar jag ❤

     Ska man uppfostra sitt barn att inte stoja och skratta och springa och busa? Ärligt talat hunden kanske vill ha lugn och ro vad vet du om det? Även om de inte är fysisk mot hunden kan hunden tröttna ändå. Man märker väl om den mår bättre hos Aleks pappa än i familjen. Ser inget fel i att ge hunden ett liv som passar just den, tycker snarare att det är att se till hundens bästa och respektera. ”Sina sista år i magi med mig” ? Tror du upphöjer dig själv lite väl till skyarna nu

  Kan vi prata om varför Britney Spears instakonto inte finns mer? Är låst eller inaktiverat… Mycket intressantare än bröllop med fula tofsar eller Antåååånja.

   För att det till 120% fortfarande är drivet av ett team och inte henne själv.

   Ärligt talat är det ingen förlust med tanke på alla märkliga inlägg som lades upp. Hoppas bara att hon mår bra. Är mer intresserad av vart fan Will Smith har tagit vägen.

  SIST ut är de nog inte, dock kanske senast ut (ja jag är rolig på fester 😉

  Jag undrar en sak uppriktigt: anlitar influencers som skriver böcker korrekturläsare/språkvårdare? Det lär de behöva med tanke på hur dålig svenska de flesta skriver.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.