Vad är utsikt värt?

Carina Bergfeldt och hennes dansk slog på stort i helgen och köpte en ny lägenhet. 
Trots att den på alla vis var perfekta för familjen och för sonen Hamiltons behov så tvekade Carina in i det längsta.
Hon ville inte släppa den fantastiska utsikt som den nuvarande lägenheten bjöd på, men fick till slut ge sig.

Utsikt?
Är det viktigt?
Min mamma tycker det är idiotiskt att betala extra för utsikt, medan jag tycker att det kan ha ett visst värde.
Frågan är väl vad? Vad är detta värde?
Hur mycket skulle du betala extra för en extravagant utsikt? Hotell eller boende – det väljer du själv.

117 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Köpte en lägenhet för drygt ett halvår sedan. En lägenhet med fantastisk utsikt. För mig blev den värt ungefär ganska exakt 700.000 mer.

   Exakt så skulle jag säga att min utsikt är värd också. Känner, som Carina, mig helt överlycklig över den fantastiska utsikten vi har.

    Utsikten är superviktig för mig med. Skulle aldrig välja ett boende för långt ner, eller med utsikt rakt in i ett hus typ. Man ska se en bit, man ska se himmel, man ska se solen och man ska kunna se väg och/eller grönområde.

     Nu när jag läser det här och era kommentarer så inser jag att jag älskar och mår bäst när jag är högt upp. Kan se långt och inget är ivägen.

     Alltså vara högt upp i hus, på platåer, berg eller vad som helst.

     Har även alltid bott högt upp i alla hus jag bott i samt alltid suttit högst upp i huset på alla kontorsjobb jag haft.

     Skumt. Det här med höjd verkar förfölja mig…

      Oroar du dig aldrig för hur du ska ta dig ut vid brand? Vet inte varför jag lägger så stor vikt vid det, men för mig känns det skönt att veta jag kan hoppa ut genom fönstret utan att slå ihjäl mig.

       Nej. Går generellt inte runt och oroar mig eller har katastroftankar. Utgår även från att byggnader är byggda enligt regelverk och således går att utrymma på ett säkert sätt.

        Märkligt resonemang.
        Bor du på 16.e våningen når inte brandbilarnas korgar dit upp, och brinner det på våningarna nedanför, hur har du tänkt att det skall gå att utrymmas om passagen neråt är avstängd?

        Även om det är byggt enligt konstens alla regler kan det ju börja brinna på våningen nedanför.

         Vilken tur då att trapphuset i mitt hus är en egen brandcell.

       Jag tänker som du. Trots att jag egentligen också älskar att ha vidsträckt utsikt.
       Jag vet, rent logiskt, att hus idag är väldigt brandsäkra. Men katastroftankarna hos mig är starkare än det, och jag vill därför också ha fria vägar ut ur huset.

       Jag tänker inte på det. Dagens hus har bättre brandsäkerhet än äldre. Sedan har brandkåren sätt att få ner även de som bor högt upp.
       Har en vän som bor på vån 5 och hon köpte något slags rep som man kan klättra ner för om det brinner. Är man väldigt orolig kanske det är något man kan ha. Och självklart fungerande brandlarm, brandfilt, och brandsläckare hemma. 🙂

      Samma här! Jag trivs inte alls med att bo långt ner i ett hus. Älskar att kunna ha himlen ”nära” och slippa se människor gå förbi mitt fönster. 🙂 Flyttar till 6:e våningen snart och valde det framför radhus i samma område.

   När jag och min man var typ 20-22 skämtade vi om folk som betalade så otroligt mycket för sjöutsikt. Typ varför betala 1 miljon extra för att det ligger vid vatten när man kan bo centralt billigare? Här sitter vi nu 10 år senare och drömmer om närhet till vatten och badplats 😆

   Ni alla skriver in utsikten men det är insikten som räknas

    Insikten om utsikten 😉

  Haha vad i hela friden? Kul att hon tycker om Stadshagen men är inte direkt Stockholms mysigaste område 😬 Letar hon lite till kan hon garanterat hitta trevligare utsikt, till och med inom tullarna.

   Hjorthagen ❤️

   Hon verkar ju ha en supermysig utsikt! Och det kanske inte är möjligt att få en ”bättre” till samma pris? Strandvägen har ju en tjusig utsikt för all del men kostar ju därefter också.

   Utsikt mot vatten är alltid mysigt, även i Stadshagen 😂Vi kallar området närmare vattnet Hornsberg. Jag förstår henne, kommer inte att flytta.

    Följer du @freakshow_hornsberg på insta? Så sjukt weird område 😁

     Haha, weirdos finns i alla områden. Har du varit på Södermalm någongång? 10 månader om året är det hellugnt här, nu även på sommaren sen salsan flyttade till annan ort. Den drog tyvärr med sig en hel del skräp. Av diverse slag.

     Det finns betydligt värre på en skala.

  Läge och utsikt är riktiga värdehöjare. Ett kök och badrum kommer falla i värde över tid. Kolla utåt också, inte bara inåt vid lägenhetsköp var ett bra råd jag är tacksam för idag.

   Men ja!! Utsikten är ju det enda eviga, en fin renovering blir ju gammal den också. Läge, ljusinsläpp och utsikt kan man ju aldrig förbättra eller göra något åt. Tycker det är essentiellt med utsikt faktiskt.

    Så länge det inte smälls upp ett hus och förändrar utsikten 😅

     Precis. Extremt viktigt att kolla detaljplanerna i kommunen om man köper en lägenhet för utsikt och ljusinsläpp 😄

      Detaljplaner kan ändras! Och då kan du protestera såklart, men kommunen brukar inte bry sig jättemycket om att någon blir av med utsikten.

      Så det finns inga eviga värden 😉

   Mitt hus hade typ varit värt 400 tusen om det inte vore för att det är placerat på en riktigt åtråvärd sjötomt. Tror det hade gått för 3,5 miljoner-4 miljoner nu.

  Är fortfarande bitter över att ha flyttat ifrån min lägenhet där jag hade fantastisk utsikt. Det var så själsligt helande på något sätt. Jag längtar verkligen tillbaka trots att det har gått 15 år snart. Att det på alla andra sätt skulle ha varit skit att bo där fyra personer blundar jag tydligen för. Fattar intellektuellt att det inte skulle gå, men känslomässigt är jag fast där ändå. Typ som den där första riktiga kärleken man vet aldrig skulle funka nu men fortfarande drömmer sig tillbaka till.

  Får se om ett vindkraftverk ploppar upp ur jorden.

  Hade inte haft något emot ett vindkraftverk hos mig, bara värdeminskningen.

   De förfular så in i helvete, men ljudet från dem är det allra värsta.

    Intressant att du tycker ljuset är det värsta från verken. Jag har 6 vindkraftverk vid mitt hus på landet, närmsta verket ca 1700 meter från huset. Var orolig över ljudet innan de byggdes och visst hörde jag dem när de precis hade tagits i bruk, men så här 1 år senare har jag vant mig, tänker jag knappt på att de finns – hör dem nästan aldrig om jag inte koncentrerar mig och verkligen tänker ”Nu ska jag lyssna om jag hör något från verken”. Men med det sagt alla upplevelser är olika.

  Utsikt är absolut viktigt för mig! Även om jag bor i en av Sveriges större städer så vill jag se grönska, träd och himmel. Hade jag haft ett betong hus 3 meter från mitt fönster så hade absolut varit missnöjd med det. Jag (och alla andra människor) blir lugn av naturen och vill gärna se grönska och blå himmel när jag kollar ut genom fönstret eller hänger på balkongen. Bor jag på hotell på en sol- och badsemester så betalar jag absolut extra för att få havsutsikt, det gör typ halva resan att få se fin natur.

  Jag är verkligen en utsiktsmänniska. Inte så att det behöver vara något extravagant, men lugnet av natur och vatten ger mig sååå mycket!

   Skog skog åter skog!🌿😍🌿😍

  Vårt hus ligger mitt i ett villaområde som vid första anblick inte ser mycket ut för världen. Men när jag kliver in i vårt hus och ser utsikten på baksidan; flera mils utsikt över staden och bergen i tre väderstreck, då bara ler jag på både in- och utsidan! Skulle aldrig byta min utsikt mot något annat!!

  JA! Utsikt gör så fruktansvärt mycket! Jag älskar min utsikt med balkong och allt. Havsutsikt. Det är värt varenda jäkla krona mer för att få bra utsikt.

  Bor på Gärdet och i samma byggnad med samma planlösning kan det vara miljoners skillnad beroende på om man har fönster & balkong mot grannfasader eller om man har ut mot Gärdet/Djurgården. Vi hade aldrig haft råd med någon av lägenheterna som har den utsikten 🙈

  Har utsikt till pendeln numera 🙃

  Jag saknar utsikten när jag bodde hemma i köket. Men har bra utsikt nu åt andra hållet. Men i drömmen vill jag bo nära havet. 😊

  Drömmer om hus med havsutsikt men tvek om jag någonsin får råd.

  OT (skriver man så😂) men hamnat på Aishas insta senaste dagarna och förstår inte hypen med alla dessa länkar som hon ber sina följare att klicka på? (men att man inte behöver köpa) Förstår att hon får något öre/krona per klick men varför jobbar hon inte om hon är i behov av pengar?
  Kändes lite märkligt..

   Och att hon inte verkar ha sakerna utan bara lägger upp grejer hon tycker är fina/snygga? Gör man så 🤔

    Det gör ju Sandra Beijer varje vecka typ.

   Vad heter hon på insta?

   Väldigt konstigt. ”Här är en snygg lampa! Jag har inte råd att köpa den men ni med bra ekonomi kan ju köpa. Klicka på länken!”😅

   Kollade hennes live lite idag där hon sa ”jag får 70öre till 1kr per klick. Men tjänar inte alls bra, men känns bra om jag kan få in lite. På en vecka har ungefär 10 tusen klickat. Men tjänar som sagt knappt ingenting.” (Inte ordagrant exakt).

   Nu vet jag inte vad det blir efter skatt, men 7000 – 10 000kr innan skatt på en vecka är väl väldigt bra? 😅 speciellt när hon bara letar upp massa.

   I liven sa hon även att en person skulle gissa namnet på ungen i magen, flera började gissa och hon säger ”alltså sluta gissa. Jag kommer ändå inte säga. Har inte ens bett er att gissa” tydligen kort minne och allmänt dryg attityd.

    Nej, det är inte så bra. Säg nu att hon har ett aktiebolag och vill ta ut det här i lön. En arbetsgivare behöver betala arbetsgivaravgifter och sociala avgifter. Plus semestertillägg, plus försäkring. Om man räknar med att hon inte har några kostnader för att bedriva sitt företag. Vilket hon egentligen har eftersom att hon måste anlita en redovisningsekonom som håller koll på bokföringen, en revisor som granskar att allt är okej. Har hon en egen hemsida så är det en kostnad, material och utrustning som kamera och redigeringsprogram kostar också. Men om vi säger att hon får allt detta som spons så motsvarar det en månadslön på 21-28.000kr innan skatt. Visst, det går att leva på. Men någon bra lön är det inte. Speciellt inte om man tänker att man egentligen måste räkna bort minst 5.000kr i kostnader för att driva företaget

     För fåmansbolag behöver man ingen revisor och bokföringen kan man helt ärligt lära lätt själv. Högt räknat kan man dividera omsättningen med ca 1,55 för att se vad man kan ta ut i lön på ett ungefär om man ex egenkonsultar och inte har några större utgifter. Skatteplanerar man och kör utdelning med mera blir det mer pengar, beroende på upplägg.

      Ska du kunna göra utdelningar så behöver du ha ett aktiebolag och har du ett aktiebolag så behöver du ha en godkänd revisor. Så

   Skrev ett mail igår men det studsade tillbaka ang precis det du skriver. Jag fattar inte heller alla dessa länkar och klick och att hon tjänar pengar på det. Kändes jättemärkligt när hon först maskade alla grejer så man var tvungen att klicka in sig för att se vad det var, det fick hon inte så det slutade hon med. Sen att hon rekommenderar tex klänningar som hon inte köpt själv så hon har ingen aning om hur passformen är tex, jättemärkligt allting…

  Jag hade en helt okej utsikt, sådär så man ändå kunde stå på balkongen och bara titta. Sen smällde de upp två nya lägenhetshus 50 meter bort så den utsikten har inte ökat i värde haha.

  Jag bor på nedre botten i lägenhet. Har världens vackraste innergård som ger mig ett otroligt lugn i själen. Sitter lika ofta där som på balkongen och njuter. Så jag behöver inte bo högt upp för att njuta utsikt. Mitt barndomshem, där brorsan bor kvar, har utsikt över halva Stockholms innerstad, också fantastiskt.🥰

   Vart ligger sitt barndomshem? Blev orimligt nyfiken kände jag haha

   Har tyvärr aldrig haft balkong men det är på min lista framöver när jag har råd haha. Men min flesta lägenhet hade fönster in mot innergården och utanför fönstret tornade ett fantastiskt träd klätt i mörklila löv upp sig. Trots att huset låg mitt i stan vid trafikerad väg var det alldeles tyst på innergården, och så vackert med trädet. Betyder mycket för mig!

  Med egen strand och sjöutsikt så är jag rätt nöjd med mitt boende.

   Good for you then.

  Jätteviktigt!! Bor i villa på ett vanligt villaområde, men har utsikt över en mysig liten skog. När barnen flyttar hemifrån om några år kommer vi att sälja och flytta till lägenhet. Ett krav då är en mysig balkong med fin utsikt. Kan vara utsikt över vatten, naturområde eller takåsar – jag är flexibel, men nåt fint att vila ögonen på är viktigt!

   Takåsar är något helt särskilt! ❤️ det skulle jag betala för… något med takåsar som får mig lugn, filosofisk och som för mig till barndomen.

    Och känns väldigt Astrid Lindgren! Åtminstone för mig. Älskar också takåsar.

     Är det du, Karlsson?

  Min första lägenhet hade jag sol på balkongen under dagen med utsikt över berg och skog. 5 år senare och jag kan än idag känna att jag saknar att sitta på balkongen, en fin utsikt över skogen med solen i ansiktet… Känns så sorgligt fortfarande att jag var tvungen att flytta.
  Älskade att ta promenader i den skogen.

  Utsikt från bostad skulle jag vara beredd att betala mycket för. Utsikt från ett hotell skulle jag kunna betala en slant för, men inte absurt mycket mer.

  Hamilton….?

   Namnet på hennes son

   Namnet på hennes guldfisk!

  Utsikt är superviktigt!

  Vårat hus skulle jag ALDRIG i heeeela mitt liiiiv ha köpt om det inte vore för läget och utsikten. Sitt boende kan man förändra, men läget går sällan göra något åt.

  Förhoppningsvis förändras inte vårt läge, men huset håller vi på att renovera så vi får det som vi vill ha det.

  Utsikt är A och O 🥰 älskar vår utsikt över havet

  Utsikt är värt mycket tycker jag! Ger frihetskänsla i både själ och sinne om man ska vara lite poetisk, och det bör man bäl ibland… 🤓

  Är den där utsikten fantastisk för en lägenhet i stan? då måste utsikten från lägenheter i stan vara hemskt tråkig.
  Personligen tyckte jag inte den där utsikten var något speciellt. Men jag har hellre aldrig bott centralt i en större stad.

   Jag bor i Stockholm och tycker inte att hennes utsikt var något särskilt, men det är ju individuellt. Jag har utsikt mot globen på ena sidan och skog mot andra, det tycker jag personligen är vackrare än hennes!

   Att fånga en känsla på foto, än mer i video är väldigt svårt. Det är väl en av anledningarna till varför det finns ett väldigt begränsat folk som kan livnära sig på sina fotografier

    Vad då känsla? massor med hus och lite vatten. Det är i min värld inget som jag skulle betala extra för eller en utsikt jag skulle kämpa för att ha kvar. Men som jag skrev, jag är inte stor stads människa, så jag vet inte hur utsikten brukar vara ifrån lägenheter i stan. Hennes utsikt kanske är ovanlig i stan.

    Jag vill ha en utsikt där jag inte ser andra hus, närmaste granne får vara på andra sidan skogen eller minst 1 åker bort. Då är jag nöjd, haha

   🙄

    Tyckte du hennes utsikt var något speciellt?

  Jag har havsutsikt från 3:e våningen o kan (om jag vill) fiska från sovrumsfönstret. Det är fantastiskt vackert men ingen balkong o 4 m i takhöjd o endast stora fönsterpartier åt ett håll…Solen kommer runt lunch o lämnar inte förrän den går ner, så på sommaren är det mörkläggning mer lr mindre hela dagen. Så havsutsikt i all ära men just nu hade jag gärna bytt den mot tja, vad som helst.

   Tänkte säga att om vi bor på samma ställe så kunde vi byta lägenhet över sommaren. Men kom på att jag bor långt ifrån havet, antagligen därför det lät så underbart med den utsikten trots att tanken på hur varmt det blir dödar mig lite smått.
   Så med andra ord var det en väldigt dålig idé 😅

   Samma här! Min nuvarande lägenhet dränks i sol och värme på sommaren. Jag har en balkong men på den blir det ÄNNU varmare… Har köpt portabel AC och jag ääälskar den apparaten!

  En utsikt över poolområde på hotell tackar jag gärna nej till, mest stök och bök där.

  Att bo högt i en stad ger i mitt tycke generellt en bättre utsikt än att bo närmare marken. Men det är ju rätt givet.

  Sen å andra sidan, har bott med fina utsikter men tillslut så blir det vardagsmat det också, och blänga ut genom fönstret är inget jag pysslar med i tid och otid så kanske inget jag skulle lägga ner nästan en mille extra på.

  Att bo högst upp i ett lgh hus har dock andra fördelar som jag gärna betalar för

  Visst är det en fin utsikt men träd och hus har väl många som utsikt? Och så ser man en glimt av vattnet i och för sig, men inget jag tycker är livsnödvändigt. En vacker utsikt är inte det viktigaste för mig, bara det är ok. Viktigare är insidan.

  Är det nåt som gör en glad varje dag även om det är nåt ”obetydligt” så är det värt mycket.

  Min lilla funkis-etta har utsikt till både slottet och stadshuset , samt en snurrande NK-skylt haha. Mitt hjärta blöder när jag tänker på att jag en dag måste sälja den ❤️ Ett av mina bästa val i livet , att lyssna på pappa som tryckte på utsikten innan köpet.

   Sälj gärna till mig i så fall, det där låter som en dröm! 🥰🥰

  Jag ser ofta rådjur, rävar och ibland älgar från både kök- och sovrumsfönster. Ett lodjur också en gång. Jag kan inte sätta något pris på det direkt, men det är helt klar kul.
  Någon annan människa förutom de jag bor med ser jag i princip aldrig, och DET är värt allt.

   Samma. Vi har drygt 300m till närmaste hus och i stort sett noll trafik på vår lilla väg. Ser åkrar åt alla håll, massor av djur och spännande fåglar men aldrig någon människa. Drömmen!

    Det är därför jag aldrig skulle vilja bo på landet. De flesta där har social fobi och blir galna om något stör deras eremitliv.

     Tror det är ömsesidigt, de vill säkerligen inte att du bosätter dig där heller.
     Var och en till sitt liksom.

     Jaså, har du frågat dem om de har social fobi? Sjukt märklig slutsats.

      Jag bor på landet och har ingen social fobi. Varför skulle man ha det för att man föredrar att kika på vilda djur och åkrar framför betong och bilar? Märklig slutsats.

      Jaghar hört från MÅNGA att de vill bo på landet då de inte klarar att ha folk nära inpå. Dvs de som valt att bosätta sig i en mindre stuga utan grannar.

  Ärligt talat tyckte jag inte hennes utsikt var nåt speciellt🙈 visserligen finare än min, jag ser direkt in i stadshuset (nej, inte Stockholm). Det positiva är att det inte är någon där på helgerna eller efter kl 17, så jag har inga lägenheter på andra sidan att gömma mig för, kan alltså gå runt naken om jag så vill😁

  Annars är jag nog bara mest noga med utsikt från hotellrum. Så länge jag har havsutsikt är jag nöjd.

  När jag pluggade så bodde jag i ett studentområde som var byfgt i någon sorts extrem 60-tals brutalism. Då hade jag bokstavligen utsikt över asfalt och de andra husens grä, skrovlig betongväggar så säger jag att trevlig utsikt är viktigt. Men för mig sä är det över något grönt och lummigt. Det är inte en diskussionsfråga, utan ett grundkrav. Som tur är bor jag nu i villa, så det är löst till 100% 😊

  Aldrig fattat varför utsikt skulle vara viktigt, men jag är en knäpp person som vill vara INNE när jag är inne och när jag vill ut så vill jag ut på riktigt. Aldrig fattat grejen med att sitta inne och titta ut genom nåt fönster, eller sitta på en balkong. Då går jag hellre ut i naturen och är ute på riktigt. 😂 Am I the only one? Verkar så! 😅

   Här är en till! Själv har jag utsikt mot ett soprum, gångvägar samt en husvägg. Älskar dock min lägenhet och skulle aldrig vilja flytta eftersom jag har skogen bakom knuten och vatten fem minuter bort. Vill jag se skog är det alltså bara att knyta skorna och gå ut. Men.. Alla är olika. 🤷‍♀️

   Jag skulle hata att bo i lägenhet där om man tittar ut ser man in i andra lägenheter, och de ser in i min lägenhet. Det skulle vara rena pesten.

    Så hade vi det i vår förra lägenhet, och grannen mitt emot hade en förkärlek till att gå runt naken. När vi upptäckte det hade vi precis plöjt igenom Vänner så han fick smeknamnet ugly naked guy!

    Har alltid persiennerna nere om inte någon är på besök, haha som sagt vill jag verkligen vara INNE när jag är inne. 😂 Mörkt mysigt – hemma!

   håller absolut med, fattar inte heller. Att tycka det är viktigt med utsikt över öppet vatten men att aldrig någonsin besöka ett vatten när en är utanför dörren ? Fattar inte heller.

  För några månader sedan var jag och kollade på ett drömhus. Det hade allt jag vill ha och lite till.
  Men, 150-200 meter utanför ytterdörren på andra sidan vägen låg ett av Vattenfalls elkraftverk. Ett bjässeverk.
  Det är inte det jag vill se när jag tar morgonkaffe på trappen. Jag avstod att buda.

  Har bott i Sthlm innerstad med utsikt över vatten men på marknivå med bilar passerande konstant, där var ju utsikten helt förstörd, flyttade därifrån bland annat pga just det. Flyttade till mindre ort i södra Sverige men ful utsikt men bra lägenhet, flyttade därifrån. Köpte den perfekta taklägenheten i fin stad med superfin utsikt över hela den lilla staden, den var min bästa av de jag hade haft. Tyvärr var personen jag bodde med där ett tvättäkta jävla psyko, så flyttade. NU bor jag perfekt, mindre hus på landet (ärvt farmors) 3 mil norr om Sthlm, utsikt är syrener, gräsmatta, prästkragar och skog lite längre bort. Så ja, utsikt viktigt men hur man mår och med vem man bor med räknas in stort.

  Önskar att man kunde ladda upp bilder så ni kunde få se min utsikt som vi inte ens betalade 1 miljon för, och då ingår egen skog. Vi ser berg, en älv, enorma åkrar. Alltid fina solnedgångar, sol hela dagen och massa djur som traskar runt här. Inga grannar heller. Hade inte bytt det mot nån annan utsikt i världen!

  Insikten säger mig att åsikten om utsikten inte är avsikten.

  Det är viktigare att bo bredvid ett vackert hus än att bo i ett vackert hus själv. Ditt eget hus ser du aldrig, men grannens hus ser du så fort du tittar ut genom fönstret.

   This! Så sant

   Både ja och nej!
   Vi bodde innan i en underbar sekelskifteslägenhet. Otroligt fin inne och det njöt vi av – men tyvärr fula hus utanför och såklart hade det varit bättre om de var finare. Men en fin insida är ju njutningsbart det med. Skojade ofta om att det var lyllos grannhusen att få vårt fina hus som utsikt 🙂

  Jag fattar inte det där med utsikt – vi har strandtomt med en egen strand, värt pengarna då vi kan bada. Många grannar betalar för utsikt över vattnet men kommer inte ner och kan bada – så inte värt det enligt mig😅

  Vad man ser utanför fönstret är jätteviktigt. Sen föredrar man nog olika typer av utsikt, jag till exempel gillar att inte bo för högt upp, jag vill se ut över min mysiga gata och husen mittemot. Jag hade inte velat bo högt upp med himlen utanför, då hade jag känt mig isolerad från världen där nere.

  Utsikt är det absolut viktigaste. Nästan allting annat med ett boende går att ändra. När folk frågar varför man bor i Tornedalen så svarar man aldrig sanningsenligt, för då skulle alla flytta hit. Men kan avslöja att ingenting slår utsikten över min hemmaälv.

  Det är SÅ viktigt! Jag bor i Malmö där det är mycket hus tätt. Men jag bor i som en liten park. På ena sidan av lägenheten ser jag grönska och alla hundar som är på promenad. På andra sidan (i vardagsrummet) är det lummigt med massor av olika träd, buskar och blommor. Dessutom ramas detta in av ett gigantiskt fönster. Som en tavla, och det ger mig lugn varje dag 🙂

  Har fantastisk utsikt över stadspark, hamn och Danmark men jag bryr mig egentligen inte om vad jag ser från mina fönster. För mig är insidan viktigare och kan jag vara kräsen (vilket jag har haft lyxen att kunna vara de senaste åren) så vill jag inte bo i annat än sekelskifte. Hög takhöjd är viktigare för mig än utsikten 🙂

  Vi bor i en jättehärlig, nybyggd lägenhet med strt ljusinsläpp och härlig kvällssol på balkongen.
  Tyvärr utsikt över Icas tak och en parkering :/
  Nåja, man kan inte få allt med billig hyra.

  Det är verkligen sjukt vad olika människor är, att det skulle vara en fin utsikt är helt obegripligt för mig. Undra hur den nya utsikten ser ut då. :/

  En utsikt kan ju göra hur mycket som helst, definitivt värt mycket pengar

  Mja beror på VAD man ska stirra på, för mig är det TOTALT oviktigt med vatten (som verkar vara de flestas dröm) jag blir illamående nästan av att kolla ut över mälaren. Däremot vill jag inte ha höga träd utanför heller, avskyr liksom stora träd som skräpar ner. Vill heller inte bo på nedre botten. Summan av kardeumman jag vill nog inte ha det andra är villiga att betala för.

   I min förra lägenhet hade vi en skog direkt utanför fönstret. Trivsamt i och för sig, men varje gång vi öppnade fönstret under varma sommarkvällar kom det in mängder av insekter.

  Däremot väderstreck alltså herre gud så sjuk ångest jag fick av att bo på ”fel” sida karlavägen… vi hade skugga JÄMT medens de på andra sidan hade stekande sol prick hela dagarna. På karlavägen ska man definitivt bo på ojämt nummer om man har balkong mot gatan.

  Jag bor i hyresrätt. En etta på 40 kvadrat. Betalar 8600:- i månaden för den (i Malmö). Det är MYCKET för en etta. Men jag har en takterrass på 40m2 direkt utanför balkongdörren (bor i ett hus på ett hus), obruten utsikt över kanalen och Malmö live och ingen insyn förutom från hotellet som ju byter gäster dagligen. Det är värt en hög hyra för mig och hade jag varit i köpartagen hade det stått väldigt väldigt väldigt högt upp på min lista.

   Takterrass och ingen insyn ökar ju absolut värdet på en lägenhet enligt mig 🙂

  Håller med om att utsikt är superviktigt och det kommer ha hög prioritet nästa gång jag köper lägenhet. Det mesta i bostaden går att ändra/uppdatera/göra om. Och man kan inreda mysigt och hålla på. Men utsikten är vad den är, och man kommer se den varje dag, så verkligen inget att ignorera. Skulle betala miljoner mer för vacker utsikt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.