Öppet Spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
Dock undanber jag mig politiska diskussioner, tack!
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli satt på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… ?

Ps! Tjafsa mindre!

404 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Svamp! 🙁

  Har någon här haft svamp på huden och blivit av med det? Jag hade en märklig fläck på bröstet som var hudfärgad och fjällade lite (kliade dock inte). Min läkare gav mig en slags salva att smörja in det med och det försvann – tyvärr har det i omgångar dykt upp här och var på kroppen, nu på armarna och runt bikinilinjen. Får panik, salvan hjälper inte, det dyker upp någon annanstans istället. Finns det något slags piller man kan ta som typ slår ut all svamp i kroppen?? Ska höra av mig till min läkare så fort som möjligt, vill bara höra om någon har någon liknande erfarenhet.

   Vet inte vad du menar för läkare men bra om du kan hitta en specialiserad hudläkare som tar en titt. Går ofta att boka in sig utan remiss på t.ex. Capio. Har inte haft svamp själv men jobbat för hudläkare och ibland skrev hon ut tabletter mot envisa och jobbiga svampinfektioner. Vissa av de behandlingarna var rätt hårda mot kroppen men verkade hjälpa på djupet iaf. Lycka till!

   Det finns kapslar, flukonazol exv , men läkare skriver ut ganska restriktivt pga biverkningar och resistens.

   För mig har det funkat att använda ett schampo för svamp – Fungoral på kroppen där jag har fläckarna, låta verka en stund och sen skölja av. Smörjer sedan in med Propyderm och efter att ha upprepat detta ett tag har svampen försvunnit.

   Men gud vilket sammanträffande! Har precis sökt hjälp för samma sak – har på stora områden. Varken kliar eller flagnar dock. Jag hr fått ett schampo utskrivet + en mjukgörande spray. Det trista är bara att man måste schamponera hela kroppen – inklusive håret – varje dag i fem dagar och sen fortsätta med sprayen i typ 10 dagar till. Har därför inte orkat börja än…

    Varför modd??

   Jag fick medicin mot någon typ utav svampinfektion som jag hade över hela kroppen. Tabletter som jag svalde. Doktorn förklarade att infektionen satt i mitt blod så jag behövde medicin i tablettform, salva hade aldrig funkat. Du kanske har något liknande? Tyvärr minns jag inte vad jag fick för medicin men det var något liknande av antibiotika men mot svamp. Tog det i 2 månader och har aldrig haft problem sen. Hoppas det hjälper!

   Ja finns Diflucan ett piller som tar bort svamp. Förut var det receptfritt. Jättedumt dom tog bort den.

   Badda med äppelcidervinäger (utspädd).

    Precis. Hade tånagelsvamp (urk) och doppade de två tårna i det efter dusch, svampen försvann. Dock jobbigt att badda typ hela hudkostymen om utbredd svamp, så drick istället då ngn matsked äppelcidervinäger (späd med vatten om du inte fixar smaken) varje dag. Har man utbredd svamp bör man nog dock kolla sig för tex diabetes, för man får normalt inte svamp på kroppen om man är frisk.

   Hej
   Jag har haft svamp på huden (mest rygg och bröst). Såg fläckig/prickig ut och det kändes inte. Fick först en kräm som jag inte tyckte funkade och sen en spray propylenglykol och det blev efter rätt lång tid bra.
   Tror min svamp hette pityriasis verscicolor.
   Hoppas det löser sig för dig!

   Kolloidalt silver har jag använt, säga vad man vill om det (är inte nån fanatisk förespråkare för det) men det är svampdödande och det funkade, ska dock användas restriktivt.

   Läkare tar först reda på vilken sorts svamp det är och sedan får du förmodligen tabletter. Sambon har fått det mot envis nagelsvamp men inte hämtat ut pga läskiga biverkningar.

   Hade mycket problem med svamp i underlivet tidigare och min gynekolog sa då att det enda sättet man verkligen man slå ut svamp är inifrån. Fick då diflucan utskrivet som fungerade väl, var 1 tablett har jag för mig. Vet inte om det är specifikt för underlivet men du kan säkert googla den aktiva substansen!

   Camilla, jag skrev ett svar här igår och det har fortfarande inte blivit godkänt. Varför?

   Googla medaljongsjukan. Ser nästan ut som svamp och dyker upp här och där på kroppen.

  Inga kommentarer?

   Fel på bloggen.

    Vaddå för fel?

     Inlägg syns flera timmar/dagar senare. Kommentarer försvinner och kommer tillbaka helt random. Allt hamnar i modd. Reklamen går inte att få bort osv.

      Ja men vad knäppt. Såg nu också att kommentarer plötsligt försvinner.

    Eller så har folk annat för sig.

     Inte du iaf…

     Inte jag haha

     Nej, det är bloggen det är fel på

      det är vi som är bloggen

  Tips på hur man slutar shoppa så jäkla mycket? Jag handlar alldeles för mycket via nätet och idag kände jag bara att nej. Vad fan håller jag på med. Det är grejer och hämtmat och gud vet vad för många tusenlappar varje månad. Så nu måste jag bryta det här beteendet innan jag förstör min ekonomi. Jag vill bli av med alla små krediter, inte handla onödigt och bara för att. Vill kunna börja spara. Men känns som jag hamnat i nån slags loop av dåligt beteende… 🙁

   Det kallas ”amerikanisering” 😉

   Jag tänker alltid ”BEHÖVER jag det här” innan jag köper något. Svaret är oftast nej. Vet också att många har som policy att sova på saken innan de köper något. Gällande hämtmat har jag färre tips. Jag är bara för snål (tänker ”många bäckar små” om ALLT) för att köpa det hela tiden 🙂

    Jag försöker tänka så också men jag hittar alltid ursäkter till varför jag gör köpen. Tyvärr. Och så tänker jag att jag kanske har 20 tusen på kontot, då skadar det inte att köpa nåt enstaka. Det är bara det att till slut har jag köpt massa olika grejer och tillsammans har det blivit jättedyrt.
    Antar ändå att det är bra att jag ”vaknat” upp och iaf inser det sjuka i det hela. Då finns det nog en chans att bryta beteendet.

   Skriver upp allt jag vill beställa i en ”want”-lista i telefonen, istället för att direkt beställa. Sover på det några dagar + kan se i listan om andra inköp behöver prioriteras före och ordna om listan. Ger mig koll. Kan även planera inköp, typ ”detta köper jag på nästa lön istället”

   Utmaningen ett klädesplagg (inkl. Skor och accessoarer) i månaden kanske? Så är köper välplanerat och du bygger upp en ordentlig garderob baserat på det du verkligen behöver. Sluta handla på Klarna. Om du vill shoppa något – vänta 96h och se om du fortfarande är sugen på det då.

   Jag har hittat charmen med att shoppa second hand och njuter av att hitta perfekta plagg där istället. Nästan slutat shoppa online om det inte är underkläder eller badkläder. Second hand är främst billigare och sen hittar man inte alltid något men ”kicken ” när man gör är större än den man får online. Så kanske prova det istället?

   Annars, dörr köpstopp en månad och då inser du hur mycket pengar du gör av med. Sätt in pengarna på ett sparkonto och gör något kul för dem senare.

   Skaffa en mer givande hobby. Du fyller ett tomrum med shopping. Börja måla / virka / volontära / meditera /cykla / fågelskåda så får du inte tid att slentrianshoppa.

   Vi säger att jag nu sett en fin tröja jag tycker jag mååste ha men vet att jag inte behöver låter jag den ligga i varukorgen och stänger ner sidan, så har jag tid att både inse att jag behövde den inte och tom nästan glömma bort den.
   Sedan kostar tröjan ex 299 kronor, lägger jag istället då undan de pengarna på mitt sparkonto. En annan sak du kan göra är att sätta en budget för kläder/hämtmat varje månad.

   Stor grattis till insikten och viljan till förändring. Det är verkligen första steget till ett rikare liv 👏 Nu kan det bara bli bättre 😊

   Skulle kolla på YT om jag var du. Sök på ”stop shopping” ”shopaholic” och dyl. Finns så många som gått igenom vad du går igenom. Vissa den delar sina erfarenheter och tips. Stor chans för igenkänning 😊

   Är det riktigt tufft så terapi. Något tomrum fyller ju all denna shopping. Kan kanske vara skönt att få hjälp med att nysta upp vad det är, och hur man kommer vidare. Mindler kanske kan vara något? Eller en elevterapeut (någon som pluggar till psykolog). Min erfarenhet är att elevterapeuter är väldigt noggranna (dom står ju under handledning av super erfarna psykologer under hela tiden). Jag gick i terapi för att jag hade väldigt svårt att passa tider och var så innerligt trött på det efter en massa år (KBT funkade 😃) . Så man behöver inte ha stor psykisk ohälsa för att gå i terapi. Ibland kan ”små” saker också bli en övermäktiga. Lycka till 🍀 🌸

   Hjärntvätta dig själv genom att konsumera enorma mängder decluttering och no buy content på youtube! Gör olika utmaningar för dig själv, använda ett plagg du aldrig använt förr tre gånger, inte köpa nytt förrän allt du har i den kategorin är utslitet osv (kör denna med hudvård/smink just nu, ”får” alltså inte köpa ny mascara förrän ALLA jag redan har är utslitna etc).

   Hannah Louise Poston är underbar: https://www.youtube.com/watch?v=HFP-0dzH9vU

   Spara i början av månaden! Jag är också en person som om jag har pengar på kontot, då går det åt. Så spara 20 procent av lönen direkt när den kommer och glöm bort de pengarna så ska du se att du klarar dig ändå. Jag lever alltid lite snålt sista veckan innan lön, oavsett om jag har sparat eller inte, så bättre att bara göra det i början.

   Angående hämtmat löste jag det genom att alltid ha mat i frysen hemma, standardrätter är potatisbullar, pyttipanna och fiskpinnar med pommes, plus ärtor, broccoli och haricot verts. Lärde mig även att laga pasta på italienskt vis (väldigt enkelt och få ingredienser). Jag insåg efter flera år av onödiga turer till affären och stammisbesök på take away-ställen att jag helt enkelt inte är en person som älskar att laga vardagsmat från grunden. Halvfabrikat duger utmärkt! Sparar massor av pengar och äter konstigt nog inte lika onyttigt iom att jag inte köper tusen snacks för att jag alltid ger efter när jag går till affären hungrig och supersugen.

   Grym du är som insett detta om dig själv!

   Har själv varit exakt du. Jag började handla second hand för drygt tre år sedan och ju mer jag gjort det desto viktigare har det blivit att inte köpa nytt. Vilket fått mig att sluta shoppa online (vi alla vet att det är FÖR enkelt att klicka ”köp” via klarna) eftersom den bästa second hand’en finns i butik. Kan inte längre köpa online för att jag är för tjurskallig för att bryta mitt löfte om att inte köpa nytt.

   Så.. du kanske kan utmana dig själv på något sätt som kan kicka igång din egen vinnarinstinkt?

   Ett tips till sparandet. Lägg pengar på spar i början av månaden/just efter lönen kommit in. Så när lönen kommer betalar du räkningar och lägger en summa på spar direkt. Börja smått och öka sen när du vet hur mycket du klarar av att lägga på spar.
   För om man väntar till slutet av månaden och ska lägga ”det som blir över” på spar är det lätt hänt att det inte blir något över.

   Sådär känner man bara om man har pengar att handla för sötnos

   Jag har också varit där! Mitt bästa tips är att ringa Klarna och be om att bli blockad. Räddade verkligen min ekonomi! Visst, vissa saker blir lite mer omständigt eftersom det blir svårare att handla på nätet så man får planera lite mer i förväg. Men så jäkla skönt att slippa det där eviga att alltid ha något att betala, att alltid ligga liiiite back. Var blockad i flera år och nu när jag känner att jag har bättre kontroll har jag sedan några år hävt blockeringen.

   Sluta titta på alla instagraminfluencers. Det borde alla göra. Blocka alla som gör samarbeten. Köp bara det du absolut behöver. Vem fan behöver antirynkkrämer när man är i Biancas ålder. Hon går och gör riktiga ingrepp. Köp inte kläder varje gång du ser Bianca har på sig nått. Det är bara intelligensbefriande. Du har en kropp, hur många lager kläder ska du ha på samtidigt för att hinna med i B tempo? Eller ska du byta vara tredje minut. Ska du färga håret och hårförlänga för att du klipper och färgar för ofta? Att ni låter dessa influencers bli rika på er bekostnad och sen skrattar dom hela vägen till banken hur dumma alla är. Bianca tackar sååå för att ni köper MEN ger hon nått tillbaka? Ger hon rabatter eller syns det att hon skänker 1 miljon till cancerfonden istället för att bara baka på sig lyx. Rikast på kyrkogården men hur lycklig är den självsvältande, helopererade donnan?

  Tips på restaurang i Visby för ett gäng 30+ tjejer? Vi ska senare gå till Munkkällaren 🙂
  Supper & Surfers är tyvärr fullbokade.

   Eden! Det är tapas men de finns risk att det är rätt fullbokat och se till att få sitta ute då senast jag var där var lokalerna otroligt varma.
   Mille Lire vilket är pizzarestaurang som är sjukt god.
   Bar Kemi kan jag också rekommendera, det är lite åt taco/tapas hållet men det är för deras drinkar jag gå dit! Så goda. Men även det kan finnas risk att det är fullbokat då det är populärt

   Eden tapas & bar!

   Creperiet, Bakfickan, Bolaget, Mel’s (Visbys absolut godaste burgare!)

   Bakfickan!!

   Creperiet, Mel’s

   Byssans!

   Kasai!!🍣🍤🍸

  Jag blir tokig på politik!!! Varför ljuger alla politiker om vart de står i olika frågor? Det är ju omöjligt att rösta om ingen ens försöker hålla vad de lovar!

   Har alltid varit så. Ett tag när reportrar ställde politiker mot väggen ang. Något de lovat så svarade dom ”men det är målsättningen att vi ska fixa det”.

   vi får skapa vårat egna parti. bloggokraterna

   Är så trött på skiten

   Mitt förslag är att alla debatter borde sändas med experter som lyser röda knappar så fort en politiker säger något som är ren lögn. Ser framför mig folk som är experter i olika områden lyser röda eller gula lampor. Rött= lögn och gult = gråskala, utrymme för tolkning.

   Bästa är att kolla bakåt. Dvs vad har partierna faktiskt uppnått i dom frågor som är viktigast för dig, säg den senaste valperioden, eller dom två-tre senaste (vissa saker tar ju tid). Så mindre fokus på vad dom säger dom ska göra, och mer fokus på vad dom faktiskt gjort. Iaf väljer jag been jag ska rösta på så, vilket känns lugnare och mer ”högkvalitativt” på något vis 😊

   Jag har röstat blankt varje val.

  Tog någon Concerta/Ritalin osv samtidigt som ni ammade?

  För två och ett halvt år sedan gjorde jag slut med mitt ex. Vi hade varit tillsammans ett ganska bra tag, och vi gjorde slut för att vi var på väg åt olika håll i livet, inte för att vi inte älskade varandra. Han var verkligen min första stora kärlek.

  Nu har jag börjat tänka på honom konstant och jag saknar honom något så fruktansvärt mycket, men jag vågar inte höra av mig.

  Finns det någon här som varit i en liknande situation?

   Jag tror att det snarare är du som behöver nåt annat i ditt liv, efter så lång tid är det nog inte killen i sig du saknar.

   Så tramsigt att säga, vi älskar varann men…. Nej ni vet inte vad älska betyder. Älskar man någon så ser man till att det fungerar.

    Hur många års erfarenhet har du av att bita ihop för förhållandets skull?

   Släpp det. Det är bara din hjärna som fastnat i ett spår. ALLT är stort när man är i en viss ålder.

   Japp. Snarlik situation. Jag hörde av mig efter 4 år isär och har nu varit ett stabilt par i 3 år sedan dess. Bor tillsammans och pratar förlovning inom snar framtid. Om du genuint saknar honom tycker jag du borde höra av dig för att åtminstone ge det en ärlig chans.

   Äsh. Hör av dig bara. Vad är det värsta som kan hända om du hör av dig? Att han inte är intresserad? Att du får reda på att han har fru och två kids numera? Jobbigt såklart.. Sårad stolthet. Säkert blir du ledsen. Men det går över.

   Vad är det värsta som sker om du inte hör av dig? Att du får leva med ett molande ”tänk om” hur länge som helst. Det är jobbigare. Mycket jobbigare. Dessutom ångrar man på lång sikt inte sådant man gjorde, man ångrar det man inte gjorde. Så kör på bara. Hör av dig. Hur det än går så vinner du på det. Ett liv kantat av feghet och förlorade möjligheter är såklart inget för dig 😊Hejja 🌸

  Vad tycker ni om att Stockholm ska få jämnställda cykelbanor?

   Vad innebär det ens?

    Symbolen som markerar i asfalten att det är en cykelbana har alltid varit en herrcykel. Nu blir det ändring på det.

    Stockholms stad har nämligen tagit fram en damcykelsymbol som kan användas tillsammans med de herrcykelsymboler som idag finns på cykelbanor runtom i hela Sverige.

    Stockholms första damcykelsymbol, eller ”cykelmyra” som de också kallas, brändes fast vid rondellen ovanför Sergels torg under natten mot fredagen.

     Verkligen? ALDRIG reflekterat över vilken cykelmodell jag skådar på asfalten. Fy vilket slöseri!

     För mig har alltid sådana där figurer varit könslösa, så visste inte att folk störde sig på dom…

     Otroligt löjligt. Jag förstår varför många inte tar feminister på allvar.

   Töntigaste jag hört att lägga pengar på. Förlåt men finns väl inte en enda kvinna som blir kränkt över hur cykeln är målad 🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️

    Ja helt galet verkligen 😏

    Fast de ska ju brännas in i takt med att symbolerna ändå behöver förnyas. Det är alltså ingen extrakostnad, det är något som hade gjorts ändå. Enda skillnaden är att det blir en del damcyklar istället för bara herrcyklar. Inget att uppröras över.

     Säkert 4 konsulter som suttit och spånat i månader på nya damcykeln..ej gratis. Någon annan betalar som vanligt

      Det här är ett rätt enkelt projekt som det finns kompetens för inom förvaltningen och hittar ingen info om 4 konsulter. Och även om det vore det, vilket jag inte tror så är det så liten summa i kommunbudgeten att det svider lika mycket som när jag tappar en tia på vägen hem. Mao inte alls.

       Kompetens inom förvaltningen 🤣🤣🤣

        Ja? Du vet männlskor som har relevant utbildning och kunskap för det området de jobbar inom. Finns rätt många sådana människor ute i våra kommuner, fast inte fullt lika många som människor på internet som vet allt bäst själv.

         Var inte meningen att trampa på en öm tå men kompetens inom kommunal förvaltning, njae inte så mycket. Finns undantag men flertalet av kommunerna är dåligt skötta fel personal och riktigt sunkigt ledarskap. Politiker som lägger sig i utan någon som helst kunskap men röstfiska det kan de.

          Ingen öm tå, jobbar inte själv inom kommun, region eller stat, aldrig varit politiskt engagerad i något parti. Bara evinnerligt trött på det eviga gnället.

           Ok jag fattar. Lät nog överdrivet dryg men jobbar ibland med kommuner och är trött på hur oengagerade och otrevliga många av dem är.

     Fast vem bryr sig? Verkar inte vara en endaste person som reflekterat över detta 😂

   otroligt slöseri med pengar! vem bryr som om det är ”kill/tjejcyklar” som är målade på marken?!?!?! och vem bryr sig om det är en ”mansfigur” på övergångsställeskylten?! blir larvigt provocerad…. och till råga på det köpte min kommun precis ”konst” till gymnasieskolan här för 14 miljoner kr.. som ingen någonsin kommer kolla på i korridorerna. whyyyyyy

    Pengarna spenderas verkligen helt fel, blir med så otroligt provocerad att ingen stoppar detta och gör något vettigt med pengarna

     jaa! samtidigt skärs det ner ännu mer på äldrevården här, 2 omsorgsboenden stängdes i våras i min kommun pga att det fanns för lite pengar. så slänger man bort 14 miljoner på ”konst”?!?! (det var för övrigt drejade lergrejer i olika formationer, dom kunde lika gärna låtit konsteleverna gegga ihop något)

      Det är väl nåns kompis eller släkting som behöver sälja sin drejade skit…

      Det ör ju inte riktigt så det funkar. Hade man struntat i att byta logga i vägen i Stockholm ger ju inte din region mer pengar till omsorgsboenden.
      Regionernas verksamhet i huvudsak av intäkter från kommunalskatten samt intäkter från det kommunala utjämningssystemet. Att din region har för lite pengar är det din kommun och dina kommunpolitiker som är ansvariga för. INTE trafikkontoret i Stockholm.

       nu rörde du nog till det litegrann..

      Att driva en kommun gör man på samma sätt som ett företag med olika avdelningar. I slutet på året gör man en budget för nästa år och allokerar och öronmärker pengar till de olika avdelningarna. Om ekonomiavdelningen jobbar extremt ineffektivt, där de tar dubbelt så lång tid på sig att göra alla saker och behöver använda sin budget på konsulter som gör jobbet åt dem. Där de dessutom också är väldigt ansvarslösa med de pengar som blir över och gör av med allt på 6 månader.
      Det ska inte marknadsavdelningen bli lidande för? Speciellt inte om de är effektiva och jobbar dubbelt så fort som en vanlig människa. Om de då har lite kvar av sin budget i december, då är det inte mer än rätt att de använder det som är över på en riktig jäkla julfest.

    Jag bryr mej din lilla arga nyckelpiga. 😂

     men varför?! så otroligt, otroligt onödig grej att bry sig om!

      Men jag skämtade bara 😉

     Haha tror inte du gått förbi en cykelbana och nånsin tänkt på det 🤣 brydde du dig verk när du va liten eller när började du bry dig om det? 😂
     Tycker du inte pengarna kan användas till bättre saker?

    Vilken är din kommun? Tänker eftersom stockholm är den kommun med flest invånare lägger i genomsnitt 20 miljoner om året totalt på konst. Alltså till alla skolor, offentliga lokaler och platser.

    Och hittar ingen info om gymnasium som köpt in konst för 14 miljoner. Det dyraste jag hittat är 5,5 miljoner men då var det i samband med nybygge där 1% regeln gällde. (Att 1% av byggbudgeten ska avsättas till konst)

     en liten kommun i uppsala län.

      Ok, kollade upp det. Du överdrivit, och inte bara lite. Den dyraste konstinvesteringen för gymnasieskolor i de kommunerna är ett nybygge i Enköping där 4,5 miljoner ska läggas på konst. (I samband med nybygge så enligt 1% regeln). Inte i närheten av 14 miljoner mao.

       Det är en så stor överdrift att jag snarare tycker att det rör sig om en lögn, lex blondinbella.

       Får man fråga hur du kollat upp det?
       Jag försökte lite, men hittade ingenting. Jag antar att sådana här uppgifter är väldigt offentliga?
       Jag vill ju ta reda på hur min kommun investerar i konst 😉

        Hej igen Rebeckka!

        Vet att du inte ställer den här frågan genuint utan för att plantera tvivel om att siffrorna är korrekta (vilket de är) , men svaret är iaf att budgetar och upphandlingar är offentliga och går oftast att hitta via kommunens hemsida, annars är Google din vän, t ex googla ”Uppsala skola konstbudget”.

    De har ju olika pengar som går till olika saker. Tror (faktiskt) ingen vore så dum att de la 14 miljoner på konst när de kunde förbättrat maten, arbetsmiljön osv osv osv. Det finns olika pottar för olika delar.

   Det är bara i Sverige vi har herr resp. damcyklar. Överallt annars heter det city bikes och road bikes. Där alla oavsett kön använder alla modeller av cyklar.

   Jag är 30+ och har inte en endaste gång tänkt på att det är en herrcykel… så lite har det stör mig genom åren. Pengarna borde gå till viktigare ”problem”

    Haha exakt.
    Nu äntligen kommer jag alltså kunna ta min damcykel o cykla på rätt bana 🤣

   Så woke att baxnar..

   Kanske herren på cykeln identifierar sig som kvinna? Eller hen? Då hade man inte behövt göra en ny. Ska man ha sträcken i andra färger med, någon kanske blir kränkt av att märket är vitt?

    hahaha exakt

   Så löjligt!!

   Slöseri med pengar. Finns x antal andra grejer att lägga pengarna på än ”jämställda” cykelbanor.

  Amanda och Hannas ständiga reklam för Zyn. Nu har de gått all in i inredningen och matchar med hashtagen matchamedzyn 🥴

  Vad tycker ni om Malin och Jennies podd?

   Jag gillar den. Ganska mysig att ha på lite i bakgrunden.

   Malin låter lite ointresserad av det Jennie säger ibland?

    Och oinsatt i saker som är allmänkunskap.

   Gillade i början men tycker att den blivit ointressant. Malin verkar vara så osympatisk och ha huvudet i det blå.

   Upplever Malin som väldigt osympatisk där yta och att hänga med de coolaste är allt som räknas. Livrädd att ses som ”stor”, kan inte varit kul för henne att inte kunnat styra bildpubliceringarna på Instagram när de hade inflyttningsfest i huset med ”det fulaste badrummet ever”.

   Jennie är lite bättre, men kör alldeles för ofta monolog om ”en artikel jag läst”. Znark.

   Jag saknar Jennie och Karin. Fastnade inte för deras nya poddar.

   Jag tycker att Jennie är så otroligt nedsättande mot Malin, hon tycks vara lite förmer. Och jag gillar Malins sätt att vara lite mer rakt på sak.

    Nedlåtande håller jag inte med om. Däremot tycker jag snarare att det skiner igenom att Jennie upplever att Malin är ytlig och oinsatt. Och avbryter alldeles för mycket.

    Blir faktiskt förvånad när de i podden berättar om hur de umgås på fritiden.
    Känns inte som att de har något gemensamt alls.

   Inte lyssnat på den men lyssnade när Jennie å Karin hade ihop. Tyckte inte om Jennie då, kändes nedsättande mot Karin. Älskar Karin å Isabelles podd dock

   Lyssnade förut men slutade då jag inte klarar av Malin längre. Hon avbryter, låter nedlåtande och känns så otroligt oskön.

    Samma här! Bestämde mig efter min senaste lyssning att nu är det nog. Tycker Malin känns obildad och osympatisk på alla sätt och vis. Hon avbryter och är helt ointressant att lyssna på. För att inte tala om hur ytlig hon är! Droppen för mig blev när Jennie berättade om sin flygresa och nämnde killen hon hamnade bredvid på flygplanet och Malins avbryter och frågar om han var snygg?! Och lite längre fram i samtalet kallar Malin honom för ”den fula killen” trots att Jennie beskrivit honom som oerhört hjälpsam och vänlig. Så ytligt och så otroligt dumt.

    Synd, för jag gillar Jennie.

   Har aldrig lyssnat. Är väl för att min partner gick i skolan med Jennie, har svårt att se henne som annat en lantistjej av det hen berättar tyvärr, det är som att hon spelar en roll nu. Jennie var dock alltid trevlig och snäll på den tiden.

  Umgås ni med folk som politiskt står på en helt annan sida än ni? Låt säga ni röstar vänsterpartiet/mp men umgås med kristdemokrater och vice versa?

   Nej. Inget medvetet val men de jag är nära röstar inte så olika mig. Antar att vi har lika värderingar och därför trivs/passar ihop. Skulle dock ha svårt att bli riktigt nära eller umgås med vissa grupper, just pga värderingar.

    Ah jag förstår.. man liksom väljer vänner baserat på gemensamma värderingar m.m. Då är det ju troligt att man röstar typ samma politiskt

    Intressant att du tycker ideologi och värderingar hör ihop. Det brukar nämligen känneteckna partier med en ideologiskt kommitté som dikterar medlemmarnas värdegrund. Dessa partier finns enbart långt ut på höger och vänsterkanten.

     Är sossarna ute på kanten?

      Nope

     Vad tänker du att ideologi är? Alla ideologier är värdegrundade.

     Vad snackar du om? Självklart hör de ihop? Allt är politik.

      Gör det verkligen det?

       Ja. Man röstar ju på vilket slags samhälle man vill ha liksom. Hela synen på världen och livet, vilka värderingar man har beror på det. Ens världsbild.

        Värderingar är en filosofisk fråga. Tyvärr gillar vissa politiska ideologier och religioner styra sina medlemmar genom att tillskriva önskade eller snarare påtvingade värderingar. Det är jättevanligt att göra det tankefelet du gör eftersom många inte riktigt förstår begreppet.

         Jag utgår från mig själv, inte nåt parti som påtvingar mig. För mig är det självklart, jag vill ha en viss typ av samhälle, och röstar på de som verkar vilja ha samma. Man märker när man pratar med folk vad för värderingar de har… och det speglas i politiken.

        Vilken indoktrinerad definition du har. Värderingar är ett filosofiskt begrepp som gärna missbrukas av religion och politisk ideologi för att forma människor in i fållan och göra dem fogliga.

   skulle aldrig umgås med en vänsterpartist eller miljöpartist. knappt socialdemokrat heller idag faktiskt. umgås inte med idioter.

    😂

    Well that escalated quickly

     Man kan ändå förstå frustrationen om Rebeckas🐞 lilla kommun är styrd av partier på vänsterblocket och de tydligen lagt 14 miljoner på konst på en enda gymnasieskola enligt kommentar ovan.

      Trots att det inte fgår att hitta någon kommun som faktiskt gjort det i hennes län, hon måste leva i ett altnativt universum!

      Blir inte det fyrahundramiljarder svenska kronor?

       Ursäkta, fyrahundraTUSEN miljarder svenska kronor ska det vara. (Svårt med nollorna.)

       Fyrtiotusen miljarder kronor. Och det är väldigt mycket pengar.

        TACK!
        Hade alltså fortfarande inte kontroll på nollorna.
        Korrekt är att det är VÄLDIGT MYCKET PENGAR.

    Samma här fast motsatsen till dig😉

    Så, man är en idiot om man inte har exakt samma åsikter som dig?
    Det var ju… ödmjukt…

    Jag är ingen idiot.

   Jag har bekanta, ”vänner”, som röstar rött och även är extremt politiskt korrekta. Det går mig på nerverna. Av den anledningen orkar jag inte umgås med dem längre.

    Samma här. ”glidit ifrån” ett flertal vänner pga orkar inte med deras pk åsikter..

     Hur definierar du pk-åsikter?
     Vilka åsikter är det som är orsaken till att du glidit ifrån dina tidigare vänner?

      Annan anonym här. Har vänner som jag känt länge och vi vill kunna umgås utan tjafs. Därför är vi överens om att vi släpper vissa diskussioner. Dessa vänner har blivit överdrivet pk och verkar närmast livrädda för att säga fel. Nästan så man tror att partiideologen kommer och delar ut reprimander för att de råkade tänka fel. Obehagligt är vad det är.

    För det mesta har jag nog ingen som helst uppfattning om vad folk i min omgivning ”röstar”. Själv är jag lite mellanmjölks social liberal så det lirar väl med det mesta som inte är fascism.

    Har några goda vänner från förr som jag känner har glidit väldigt långt vänsterut på skalan. Där börjar det skava. Inte för att jag tycker att det i sig är ett problem utan för att det liksom hela tiden ska tas upp. Och för att jag uppfattar det som väldigt skenheligt när de inte riktigt lever enligt sina principer. Men det är nog mer dem än deras politiska sympatier som är problemet… nu när jag tänker på det så har de en himla massa synpunkter på vad vi äter i vår familj också… nä, de är nog bara osköna oaktat politisk åsikt.

   Kommer rösta på SD men har någon vän som är vänster ändå. Det går fint 👌🏻

    Det finns ju vänsterfalanger som också är nationalistiska. Örebropartiet t.ex.

   Ja. Har nära vänner på båda sidor av spektrumet. Är själv konservativ men har vänner med ”en annan världsbild”. De har en annan uppfattningar om vilka problem som finns, vilka problem som är störst och hur man bör lösa dem.

   Beror väl på hur civiliserad man är. Jag har vänner i alla politiska partier.

   Har en vän där hon och hennes man står på varsin sida. Han röstar rött och hon blått. Väldigt intressant faktiskt ☺️

    Jag känner ett par där ena röstar V och andra SD 😂 det är lite sjukt, de måste bara totalförbjudit all typ av politiskt snack hemma

     Det är inte så sjukt egentligen. De har mer gemensamt än tex C och S om man ser till skattepolitik och arbetsmarknad. SD är egentligen inget blått parti mer än till kriminalpolitiken och invandringen (vilket iofs är stora frågor för SD).

   Jag röstar rött, min sambo blått. Vi kan inte diskutera politik, är så störigt när han har fel hela tiden.

    😂

   Yes, tycker att det berikar mitt liv. Det blir en del diskussioner och nya perspektiv.

   De flesta har jag ju lärt känna innan det kommit fram vad de har röstat på, om vi röstar helt olika är det oftast inte en anledning till att sluta umgås.
   Dock ska sägas att i min lilla bekantskapskrets så röstar de flesta åt samma håll så det är inte riktigt en Gott & Blandat-påse.

   Det kan kanske uppstå problem om jag skulle ha en partner i framtiden som röstar helt det motsatta, ej varit i den situationen.

   Sedan kan jag personligen tycka att det är ”farligt” att binda upp sig till partipolitik, partipolitik kan lätt leda till tunnelseende. Man röstar efter en redan bestämd form, låter sig gjutas för att slippa tänka själv. Låter något flummigt kanske.

   I riksdagsvalet har jag röstat åt ett håll jämt men i region-och kommunvalet kan det se olika ut.

   De flesta i min mans familj röstar vänster (eller vänster om vänstern). Både jag och min man röstar blått. Vi umgås en hel del med hans familj, men vi undviker att gå in i politiska diskussioner. Tror flera i hans familj skulle få dåndimpen och eventuellt säga upp bekantskapen om de visste vad han/vi röstade på i senaste valet.

   Nej jag umgås inte med moderater. Eller miljöpartister.

    Så väldigt tolerant av dig 🙂

   Jag och maken är nästan så långt ifrån varandra man kan komma haha. Vi pratar ofta politik och jag tycker jag får ut väldigt mycket mer av att prata politik med meningsmotståndare än personer som bara bekräftar mig och mina åsikter. Jag är trygg i mina politiska åsikter men vill inte fastna i min egna bubbla.

   Nej, men det är inte ett aktivt val. Har haft samma vänkrets sen tidig tonår och har alla nästan samma värderingar och röstar i stort sett likadant (åt samma håll mao). Vi drogs kanske till varandra naturligt, vet inte. Däremot är min familj uppdelad väldigt tydligt åt varsitt håll, alltid lika spännande vid jul att diskutera politik haha.

   Ja, jag och min sambo röster helt olika. Han röstar rött och jag blått. Han fattar inte alls hur man kan rösta som mig och jag bryr mig inte alls i vad han röstar. Går inte att diskutera politik med honom för han är inte insatt nånting utan han är uppväxt med att rösta på sossarna och har nog aldrig läst någon fakta om något parti någon gång. Men det är helt okej, jag har inget krav på vad andra ska tycka och tänka så länge det inte är skadligt för någon.

    Haha, rätt typiskt för sossar. Partiet för alla som inte är pålästa/insatta i politik… vilket ju tyvärr syns i antal väljare också.

     Haha ja, påpekar jag nånting om sossarna då hugger han direkt och enda argumentet han har är att det är det enda partiet som bryr sig om industriarbetare och att alla andra partier vill göra ”arbetarna” fattiga och ge omänskliga arbetsvillkor. När jag frågade honom varför han tror det så hänvisade han bara till att Löfven minsann jobbat inom industrin. 😂

     Kan väl visserligen stämma för moderater också kan jag tycka. Gillar själv politiska diskussion och ser att man kan se lösningar på olika sätt, men ställts i många samtal som strandat med någon som inte kan föra en diskussion utan hävdat att moderaterna är det enda som går att rösta på för att slippa betala så mycket skatt och bidrag till folk som är lata.

   Tänker vilket block som styr spelar mindre roll, därför bryr jag mig inte vilket block de röstar på.

   Däremot bedömer jag de som verklighetsfrånvända om de har uppfattningen att allt blir perfekt om deras parti får styra.

   Ja det gör jag. Jag tycker det är intressant med olika perspektiv. Man kan ofta lära sig något 🙂

   Ja, absolut. Jag och min partner röstar på V respektive M. Kommer från en familj som mer eller mindre täcker hela spektrat, från V till SD. Jag tycker det är roligast att prata politik med de som tycker radikalt olika mot mig. Och tycker det är viktigt att kunna hantera folk som har helt olika åsikter mot vad man själv har.

   Nej, hade aldrig umgåtts frivilligt med någon jag VET röstar på SD eller KD.
   Moderaterna är ok men oftast bara blåsta människor och de vill jag ändå inte umgås med.

    Precis så.

    Och du lät ju betydligt mindre blåst med den där kommentaren?

    Högutbildade och akademiker röstar mest borgligt, iofs. De brukar inte vara den blåsta delen av befolkningen.

     Men de mest giriga..?

      Man jobbar väl inte för någon annan skull?

   Jodå, jag tror bara jag har och har haft kompisar som röstar på typ v, mp och t.o.m fi. Jag själv är moderat. Det går bra så länge man inte snackar om politik, skulle dock aldrig kunna dejta någon seriöst som inte står närmare mig politiskt. Har provat en vänsterpartist och det gick inte att diskutera saker, för olika åsikter.

   Har alla partier representerade i min närmsta vänkrets.

   Inte på helt annan sida, jag umgås inte med människor som är konservativa. Hade nog blivit svårt om de var typ högerextrema. Har inte frågat vad de röstar på men kan tänka mig att det är V, M, Mp, S och L i min bekantskapskrets. Möjligen nån som röstar på KD för deras ”familjepolitik”. Viktigare vilken människosyn man har, hade inte funkat med nån som är homofob, rasist eller misogyn. Sånt man märker av i ett dagligt samtal liksom.

   Javisst 😊

   Varför skulle man inte kunna umgås med folk som röstar annorlunda än en själv?

   Jag och min sambo har alltid röstat helt olika.

   Jag är socialist ända ut i fingerspetsarna och röstar på Vänsterpartiet. Jag har en väninna som röstar på Centerpartiet men annars är alla jag umgås med socialister, socialdemokrater eller kommunister. Det har bara blivit så. Jag antar att jag har haft mer gemensamt med vänsterpersoner. Dessutom har jag svårt att ha överseende med personer som är för en politik som gör så otroligt mycket skada både för mig personligen och andra i liknande situationer. Oavsett hur snälla de är.

    Precis så! Sista meningen.

  Möhippa på ingång! Ge mig era bästa tips.

   Don’t do it

    Äntligen en hjälpsam kommentar. Möhippor är så överskattade.

   spara pengarna till bröllopspresenten istället! 🙂

   Ät gott, drick gott och prata om era bästa minnen ihop med den blivande bruden.

   Inte för mycket aktiviteter. Ha tid till att bara hänga/dricka drinkar/sminka er tillsammans och gärna middag och lekar hemma och inte ute på restaurang. Blir mer intimt och man har tid att prata mer fler människor än att sitta 10 tjejer på ett långbord där man bara kan prata med sina närmsta bordsgrannar.

   Absolut inte massa som kostar pengar. Var bjuden på en möhippa där vi skulle betala en aktivitet på förmiddagen som kostade 1500kr per person. Sen äta nån vidrig pastasallad (som vi delade kostnaden på). Sen en aktivitet enbart till bruden som kostade ca 500kr per person. Middag och dricka på det. Blev inte billigt direkt.

    Nej tycker också det är dyrt många gånger. Man ska flyga till Prag eller bo på spahotell hela helgen osv. Herregud

   Gör sånt bruden vill! Det är hennes dag och viktigast att hon är nöjd

   Gör allt förutom att skämma ut bruden!

  Skönt i dag med svalare väder. 22 skulle jag vilja ha året om. Nu kan man göra utflykter mer och se sig om utan att smälta bort. Regnet kan komma på natten. 😊

   Vi har 22 just nu. 29 hela dagen. SÅ skönt att vi norrut får värme ibland också. Men det ska snart ändras 😭

  Kan NÅGON berätta för mig om han Wulf på TikTok (södra latin-killen) pratar som han gör i sina videos även privat??? Har undrat i en evighet och måste veta.

   Men vad är han för nån egentligen? Jag har inte Tiktok, men han dyker upp som förslag på insta, och hans konto där verkar helt meningslöst. Han berättar vad han gjort den dagen och illustrerar med en selfie, där han alltid ser likadan ut. Han kanske är en trevlig, mysig, go kille, men jag fattar inte poängen med kontot. Vad gör han på Tiktok? Jag har aldrig hört hans röst, så där har jag inget att säga.

   Trodde han va 40+ tills jag såg att han tog studenten nu i år

   Trodde också att han var mycket äldre och blev förvånad över att han var student. Tycker han påminner lite om en tant. Lillgammal och proper. Måste komma ihåg att kolla på nån av hans videos med ljud. 😃

   Jag stör mig på hans monotona röst 😆

    Ja han verkar vara en harmlös, snäll människa som är väldigt korrekt och absolut proper. Men jag tycker hans röst är så annorlunda och sättet han pratar låter som en imitation av en mix av nörd och överklass. Vet att många ofta undrar i hans kommentarsfält på TikTok om han är seriös och ifall han pratar så men ingen vet svaret. Hade verkligen velat veta, vet inte varför? Men får upp honom varje dag och då tänker jag på det….

  Någon som kollar på Love Island UK?

   ja, kan inte låta bli

    Tycker det är kuuul! Vilket eller vilka par tror du på vs inte på?

     Dami och Indiyah är mitt favoritpar just nu, känns som det kan gå hur som helst för alla andra :’)
     Ville heja på Paige och Jaques mest för hennes skull men tycker hon förtjänar mycket bättre

     Vet dock från tidigare säsonger att allt fortfarande kan ändras, ska bli spännande!!

      Håller verkligen med!!

   Hur kollar ni på den ifrån Sverige? Vill också se

    ITV med VPN

   Jag! Älskar Dami och Indyah och hoppas verkligen de håller i sig och vinner allt, båda känns som fina människor. Gillar Gemma, hon känns mycket mer mogen än jag trodde. Vill att Ekin-su och Davide bara ska få till det och få ur all sexuell frustration ur sitt system! Ogillar Tasha. Omogen, osäker, behandlar Andrew dåligt.

    Jaaa när jag såg Gemma första gången och hörde att hon var 19 så kände jag bara ”du har ett par år kvar innan du kan tänka på en seriös relation”. Men tar tillbaka det nu 😇

  Nån här som testat att duscha håret med risvatten i syfte att få det att växa snabbare och få det mer glansigt? Berätta isf mer plz 🙂

   Snälla…….

   Håret växer inifrån. Hår är döda celler. Hur kan du på allvar tro att om du häller risvatten på döds celler, så växer de snabbare? Folk är så lättlurade och verkar ha skippat biologin i högstadiet. Tips: tänk efter själv och följ inte alla ”råd” du läser på nätet.

    Hårstråt är ett protein och inte döda celler (dock ett dött ting). Med det sagt tror jag inte heller att risvatten kan ge snabbare tillväxt.

   Hur snabbt håret växer är oftast genetiskt tyvärr. Har inte testat risvatten. Att få håret glansigt finns det massvis av produkter att välja mellan!
   Jag tror dock inte risvatten och allt annat ökar hårväxten/glansigheten men har inte direkt koll på sånt.

  Gravida – vilken vecka ungefär började ni känna att det var tungt/jobbigt att vara gravid och varför?

   Från början till slut

    Varför?

     Först illamående och förlamande trötthet i 12 veckor. Därefter foglossning som eskalerade värre och värre dag för dag. Konstant extremt värk, inte kunna gå, sitta eller ngt.
     Och sen lite småjobbiga grejer som förstoppning, hemorrojder, nästäppa, halsbränna, sömnproblem osv.

   Typ vecka 35. För att det var tungt rent fysiskt. Kände att jag ville ta av mumindräkten och ta en dusch.

    Skulle precis säga vecka 35!! Blir andfådd efter ett trappsteg och bebisen tar definitivt mer plats nu känns det som.

    Och jag är tvilling så min mamma bar runt på 7 kg!

    Okej! Verkar vara så olika för alla 😊

   Från v 7 pga illamående. Från v 20 pga foglossning och blev väldigt svullen. Andra gången hade jag inte lika fysiskt ont men från v 28 började det bli tungt och varje sekund jag gick över tiden kändes som ett år. Ogillar att vara gravid men skulle kunna föda barn varje år, det är var fantastiska upplevelser för mig

   Vecka 7 till 18 kräktes jag åtta gångar dagligen. Det var extremt tufft.

   Menar du fysiskt tungt så var det väl vid 32-33 någon gång. Jag är rätt liten av mig, men magen blev på kort tid väldigt stor, vilket fått mig att känna mig otroligt otymplig (är i vecka 36 nu).

   V7-v24 var jobbiga pga konstant illamående och kräkningar
   Lite i samband med att illamåendet gick över så blev jag väldigt trött och tung. V 30-35 var foglossningen jobbig I’m jag gick mycket. V35-41 var foglossningen outhärdligt så jag satt bara i soffan.

   Aldrig.

   Kräktes hela graviditeten och fick migrän och foglossning. Kände ändå inte att det var SÅ farligt, var dock sjukskriven.

   Rent fysiskt gick jag inte upp särskilt mycket i vikt och födde redan i v 36+2 så jag kände mig rätt lätt i kroppen hela tiden.

   V 7-12 pga konstant illamående. Sen typ sista 2 veckorna för det var jobbigt att sova och man wobblade runt, jag gick upp 30kg men det mesta kom på slutet. Samlade aldrig på mig vätska eller så. Var absolut inte vältränad eller nåt innan så jag hade förväntat mig att det skulle vara värre, men det var först mot slutet som sagt. Gick 2 dagar över tiden och det kändes som 2 månader 😂😂

  Asså känns som jag bott under en sten men är Filip Lamprecht gay?!? Asså jag vet att stoppa pressarna har noll trovärdighet men om det dom skriver inte stämmer kan han ju stämma skiten ur dom…. Blev sjukt förvånad i alla fall men kul för honom ☀️

   Vaddå kul för honom 😂 vad skulle vara skillnad mot att vara hetero?

    Kränkt?!? Menade bara kul för honom generellt! Att han är kär och lycklig ( enligt stoppa pressarna )

     Du säger att SP har noll trovärdighet, men du tror på detta skvaller? Hur många ”kändisar” tror du inte skulle kunna stämma SP för hittepå?

     Du skrev ju om han var gay, inget om att han var kär och lycklig så hur ska man veta vad som är ”kul för honom”. 😊 vad ska jag bli kränkt över?

  Kan någon tipsa om JÄTTESURT godis?? Så surt som möjligt!!!
  De allra suraste är oftast bara sura på utsidan och sen försvinner det efter 2 sekunder och är bara äckligt söta. Vill ha supersurt rakt igenom! Mitt absolut största i-landsproblem just nu, hjälp mig hahaha

  Hade samma problem att hitta RIKTIGT salt saltlakrits tills jag hittade svenskjävlar, DÄR snackar vi riktigt salt! tips tips tips

   warheads

    det står dock på förpackningen ”survive the sour, savour the sweet” eller finns det versioner som är sura rakt igenom?

   Toxic waste. Jag har nästan fått frätskador i munnen av dom

  Ponera att ni var tvingade att gifta in er i någon av familjerna
  Wahlgren/Ingrosso eller kungafamiljen
  Vilken familj hade ni valt?

   Lätt kungafamiljen i så fall.. Viss inkomst säkrad och man behöver mest ställa upp för syns skull plus roligt att vara kunglig ändå! 😀

    Jag TS Känner samma själv och att man kan/vill behålla sin integritet

     Inte sin anonymitet dock. Man kommer att behöva vara under säpos beskydd livet ut. Det skulle jag aldrig någonsin klara av

      Du har rätt. Men snart kan flashande med märkesattribut också behöva skydd

      Ett liv i sus och dus med en livvakt bakom dörren tills dödagar ? Det kan man nog vänja sig vid skulle jag tro 😛

       Lätt att säga. Men inte så kul när man måste avisera en halvtimme innan att man tänker åka ut någonstans för att vakter behöver ut och kolla så att ingen planterat en bomb under din bil. Och samma ritual när man ska åka hem igen. Tro mig, det är inget man vill och inget man vänjer sig vid snabbt.

        Låter som du har erfarenhet kring saken? Och visst, kanske inte skulle skämta alltför mycket kring ämnet för kan samtidigt förstå allvaret, men nu var det ju bara hypotetiskt spekulerande och inte helt seriöst 🙂

   Ingrosso alla dagar i veckan.
   Vi delar kärleken till kolhydrater

   Säger också lätt kungafamiljen. Alltid ha tillgång till privata läkare/tandläkare. Pengar. Ja det mesta skulle ordna sig lite lättare.

   Ingen behöver tvinga mig. Gifter gärna in mig i kungafamiljen , de verkar vara trevliga.

   Kungafamiljen. De andra är bara för mycket, skulle aldrig palla släktträffar.

   Lätt, kungafamiljen! De är ju för det mesta helt osynliga.

   Skulle absolut inte ha några problem med att gifta mig med prinsen, han är väldigt stilig. Och knugen är nog rolig att ha som svärfar. 😃

   Kungafamiljen

  Är det konstigt/fel att ge ens vaktmästare/bovärd en liten present som tack när man flyttar? För att de fått stå ut med alla ens egenheter och div.roliga problem?

   Tror bara de skulle bli glada!

   Nej varför inte? Borde väl bara uppskattas.

   Det känns inte som något som många gör så jag tror att det hade varit väldigt uppskattat. Det är aldrig fel att visa lite tacksamhet 🙂

   Jag bjöd på tårta och det var väldigt uppskattat. 😊

    Jag vet att hon gillar risotto så funderade på det.. Även öl men kanske inte en helt optimal gåva med tanke på jobbet ^^ men ja, jag skulle vilja vara schysst och visa lite uppskattning kort och gott 🙂

     Jag har gett öl, han gillade öl och jag jobbade på ett bryggeri, win-win.

   Ja gör det!
   Vi gav vår lokala färghandel tårta efter renoverat badrummet, vi var stammisar där och mycket ändringar. Men dem skötte allt så bra och badrummet blev perfekt 👌🏻 Schyssta priser fick vi med! 😅🙈

  Hur många har lyssnat på Nour och Henriks pod? Jag vet att de förmodligen har en viss jargong sinsemellan och säkert är väldigt kära i varandra. Men vad Nour är gnällig!! Hon älskar att både driva och argumentera med Henrik men så fort han skojar med henne eller kommer med ett motargument blir hon som en gnällig fjortis med noll självdistans. Och hennes sätt att alltid framhävda sig själv? Som en jätteosäker person som måste kamouflera det i en bitchig attityd.

   Kulturellt.

    Lol

   Men tror du på allvar att det är deras vardagsprat? Deras podd är ju som en pjäs, uppdiktad så klart. Sluta tro att allt är verklighet.

  Hoppade in och gjorde ett extra jobb på företaget som är ”syskon” till bolaget jag jobbar på. I ett annat land. Träffade typ mitt livs kärlek, det sa klick för oss båda och attraktionen är helt galen. Vi började prata och sedermera möttes vi upp på olika platser i samband med att han reste, drömmigaste dejterna och bästa sexet någonsin. Efter ett tag fick jag veta att han är gift och har barn. Jag ställde aldrig frågan rakt ut för det bara föll sig så naturligt (han tog initiativ och har varit drivande). Ingen annan i företagen vet att vi träffats så jag har inte heller fått det berättat för mig, då vi inte antas känna varandra.
  Jag har varit så otroligt ledsen. Han menar på att de endast bor ihop för barnen och att de kommer separera när barnen blir äldre. Men hon vet så klart inget. Jag har ingen kontakt med mannen idag men är SÅ sugen på att på något vis göra så hans fru får reda på vilket as han är? Är det sjukt av mig? Borde jag bara gå vidare? Kan inte släppa tanken på att hon suttit där hemma med hans barn när han varit på dejt med mig och haft världens nätter… Men samtidigt vill jag absolut inte att det på något vis ska kopplas till mig eller att det ska spridas så någon i bolaget kan misstänka att det var jag. Skäms redan ihjäl och har sån ångest. Hjälp!

   Önskar att alla i såna här situationer berättar för frun. Jag har varit ”frun” (fast inte gift utan bara gravid sambo) och jag hade verkligen velat veta tidigare istället för att upptäcka det själv senare.

   Det är sjukt av dig, ja. Hon är ingen alls i din liv.
   Han har gjort fel mot sin fru och mot dig. Låt det bara vara och försvinn iväg på nya äventyr. Bry dig absolut inte om henne.

   Du gör det bara för att du är avundsjuk och det vet du. Han är ett svin och du kan hitta bättre. Släpp honom och hans problem.

   Släpp och gå vidare. Gör du en grej av det kan det slå tillbaka på dig.

   Hade jag varit frun hade jag önskat att någon berättade för mig. Tid är livstid, liv!, och dom flesta vill inte slösa sitt liv på att leva i en lögn. Är det så att hon inte känner att det är ett problem kan hon ju bara sopa det under mattan. Otrohet är inte slutet för alla. Men rannsaka dig själv. Om du vill berätta för att hämnas på honom, släpp det. Dra inte in en tredje person. Om du vill berätta för att du känner ett genuint medlidande med hans fru, se då till att hon får veta. Och släpp det sedan. Du har gjort ditt. Vad som händer efter det är hennes val. Men som sagt, rannsaka dig själv. Rätt avsikt betyder allt. 🌸

  Harry Styles spelar ikväll i Stockholm och jag hade såååå gärna velat gå. Jag gick in i väggen för 3,5 år sedan och kämpar med rehabiliteringen. Så en konsert är inte att rekommendera. Men åååh vad jag hade velat vara där. Livet alltså, jag önskar så att jag var frisk. Ibland känns det hopplöst, även om jag reser mig gång på gång.

   Det kommer. Håll ut bara och tänk så mycket fantastiskt du har framför dig. Konserter och allt annat du vill göra. Det kommer!

  Ibland får jag upplevelsen av att vissa influencers inte ”får” diskuteras här och kommentarer moddas bort…. Nån som delar den känslan?

   Samma här! Ställde en fråga ikväll om en viss person men den kommentaren ligger i modd och kommer nog ligga kvar där…

   Ja. En viss tingelinn….

   Alla kommentarer om Hannah Theorin togs väl bort?

    Hennes namne med efternamn på Ö är också off limits. 😉

     För att dessa diskussioner alltid spårar ur och blir helt orimliga i relation till influencerns storlek. Därför raderar jag dem efter ett tag när varenda kommentarsfält innehåller trådar som låter ungefär likadant. 😊

      Okej, kan förstå det till viss del. Tycker vissa kommentarer om typ utseendet är för mycket men de med lite mer substans tycker jag är synd när de försvinner.

       Jag ska försöka ha lite mer fingertoppskänsla där då…
       Tack för feedback! 👍🏻

    Ja. Varför?

   Mja låt oss säga såhär att jag gav ett exempel på en viss influencer som såklart direkt hamnade i modd. Vi lär inte få se det namnet här.

    Vilka bokstäver? Vet en sagofigur som alltid raderas 🙄

     Hehe just, det var sagofiguren 😁

    Haha, jag tycker nästan att sagofigurens sambo är snäppet roligare just nu. Hans första riktiga samarbete gav mig ett stort wtf-moment igår. 😅 Dom är fascinerande att följa. Om det är samma som det syftas på..

     Pratar du om Jonna?

      Nej, Linn.

       Ok tack. Blev så nyfiken om hennes kille hade gjort nåt samarbete.

   Du menar som JJ ?? Stryker du inte medhårs och säger rätta sakerna.. Ja då sjutton blir det livat i luckan och välkommen till hundkojan i sibiren typ ^^

   Japp. Tycker mycket om denna blogg men jag stör mig på hyckleriet. Kan t.ex. läggas upp inlägg om Isabella L eller Bianca där det finns en uppenbart giftig ton och i kommentarerna går folk loss om hur hemska dessa influencers är. Helt tillåtet. Men andra influencers har spärr inlagd på sitt namn i kommentarerna och minsta kritik tas bort. Förstår inte varför? Jag tycker absolut att vissa ska ”skyddas” och då tänker jag på de som inte ens är influencers utan t.ex. barn till dem, syskon, eller exets nya partner.

   Jag tyckte diskussionen om en viss mindre influencer runt midsommar var väldigt intressant. Handlade om en kvinna som samlat på sig följare p.g.a. infertilitetsbesvär och nu red på den vågen och uttryckligen sagt att hon satsar på influencer som sitt yrke. Varför får inte hon diskuteras? Är det inte väldigt intressant att prata om varför vissa upplever den vägen till kändisskap som osmaklig? Lite som att jag tror vissa ogillar ”lilla hjärtats” fostermamma för att hon gjort sig ett namn på en tragedi. Sådana frågor är fascinerande tycker jag.

   Fellsis och hennes operation får aldrig diskuteras tydligen

    Och som hon vräker i sig mat!! Tallrikarna svämmar över med pasta, såser och nutella. Sedan ett fat med efterrätter på det. Sedan chips, sprit och glass dagen lång. Hon äter mer till lunch än vad jag gör på en hel dag.

     Gött för Fellsis ju!

  Min nära vän gifter sig i helgen och jag är inte bjuden på bröllopet. Hon flyttade till Stockholm från en mellanstor stad (jag bor kvar) i södra Sverige för några år sedan och därför träffas vi bara 3-4 gånger om året men pratar ofta i telefon med varandra. För en månad sedan fick jag veta att hon ska gifta sig. Det är inget jättestort bröllop men hon har bjudit nya vänner som bor i Stockholm, hennes blivande mans barndomskompisar är bjudna så jag känner mig faktiskt lite sårad/bort vald. Med tanke på valet av gäster till bröllopet känns det som att jag inte är ”fin” nog (inget toppjobb, inte rik etc), det känns tråkigt och jag förstår att jag har förlorat min vän nu pga ”klasskillnader”. Ska jag bara skita i vännen nu eller låssas som att inget hänt?

   Skita i vännen eller låtsas som inget?
   Absolut ska hon ut ur ditt liv för du förtjänar bättre, men varför ska hon komma undan? Hon vill uppenbarligen inte ha dig i sitt liv så du gör henne bara en tjänst om du skiter i henne.

   Skriv ett brev vad du tycker och hur du känner, eller ring och berätta, sedan avslutar du med att du förtjänar bättre vänner än henne, tackar för dig, SEN skiter du i henne. Hon är skräp!

    Jag har pratat med henne och berättat hur jag känner, hon kontrade bara med att det är ett litet bröllop och det är därför jag inte är bjuden. Efter det samtalet har vi inte haft någon kontakt (3 veckor sedan vi hördes).

    Har ingen lust att kontakta henne igen och kommer troligen inte svara om hon hör av sig.

     Vill du vara vän med någon som värderar dig efter pengar och arbete? Gå vidare, hon är inte värd din vänskap.

     Bra. Hela tråden här ger bra råd och du borde verkligen ta bort henne överallt och självklart inte svara när hon ringer (för det kommer hon att göra, förr eller senare).
     Fantastiskt av dig att ställa henne mot väggen, hennes svar är dock jävligt genomskinliga. ”Litet bröllop” men andra vänner är bjudna? I call bull…

     Lägg tid och energi på dig själv/dina andra vänner/nya vänner ❤️

   Skit i henne.
   Det är ju absolut ej värt att ta dig till sthlm för en sån person.
   Lägg resepengarna på ngt annat

   Men så sjukt, jag har känt exakt samma med en vän som flyttade till Sthlm för några år sedan. Som att hon enbart hör av sig till mig när hon vill något (få råd, bli tröstade, få boktips m.m) men när hon är och hälsar på i gamla hemstaden hör hon ALDRIG av sig utan prioriterar bara andra vänner. :/ Känner också ofta att jag liksom inte duger riktigt, som att hennes andra/nya vänner är lite mer rika och fancy. Hon ska med gifta sig och jag är inte bjuden, men var inte helt förvånad…
   Jag är dock galet konflikträdd så vet inte om jag vågar ta upp något. Känns ändå som om vi till slut kommer glida ifrån varandra. Kommer sakna henne så mycket då men vänskap håller inte om enbart ena personen anstränger sig…

    Ja vissa blir tydligen ”bättre och finare” när de flyttar till Stockholm och kan då inte ha kvar sina gamla vänner som inte är lika fina 🙁

    Trist med dåliga vänner. Men bättre ta upp det. Annars ligger det kvar och tär inifrån. Dumpa era skitvänner.

   Strunta i henne och skaffa bättre vänner som förtjänar dig. Men är du säker på att inbjudan inte kommit bort med posten eller något?

    Nej den har inte kommit bort med posten. Jag pratade med henne och berättade hur jag kände angående att jag inte blivit bjuden. Hon kontrade med att det var ett litet bröllop…

   Antingen grattar du och är glad för att hennes skull eller så säger du upp kontakten, även det för hennes skull.

    Varför skulle hon gratta och vara glad för kompisens skull? Kompisen är inte värd det.

    Varför är det för kompisens skull att säga upp kontakten?

   Skit i henne. Hon är inte värd dig om hon skäms över dig. Självklart borde hon bjudit dig.
   Du har redan sagt som du tycker till henne, nu raderar du henne från ditt liv, din instagram och Facebook.

   Det är inte du som ”inte duger”, det är hon som inte duger!!! Jag har varit som hon, otroligt statusdriven, och tro mig, det tankesättet gör en till skräp. Man blir så rutten och tom. Egentligen är det bara ett sätt att kompensera för osäkerhet men när man är inne i det så ser man inte det. Bra att du berättade hur du kände. Nu är det dax att slicka såren och gå vidare. För vet du, man har inte hur mycket plats som helst i sitt liv och nu när hon åkt ut så har du fått plats för en ny vän. En av hög kvalitet ☺️ Och den platsen kommer fyllas så snart du är öppen och redo för det. Och då kommer du bara vara tacksam för att du släppt denna barndomsvän, för annars hade du inte haft plats för din nya vän😊 Blir bra detta, jag lovar. Det är hon som är förloraren här, inte du. Det menar jag verkligen 🌸💕

   Usch vad tråkigt! I min värld, enda gången man inte bjuder vänner är om man kör ett litet bröllop med familj endast. Att säga till dig att det är ett litet bröllop men bjuder andra vänner? Så taskigt tycker jag, här inte av sig till henne mer

  Någon med tinnitus som har fött barn? Har din tinnitus påverkats? Födde du vaginalt eller med kejsarsnitt?

  Jag ska föda inom två veckor och är nervös för min tinnitus…

   Det kommer ju förmodligen bli värre om du får en unge som aldrig slutar skrika.
   Eller vad är det du tänker på?

    🤣🤣🤣🤣🤣

    tack för peppen gulliga du <3 <3

   Varför skulle din tinnitus påverkas? Skämtar du?

    Vilket trevligt och givande svar! Tack!

   Jag jobbar som audionom och jobbat mycket med tinnitus patienter. Jag har aldrig hört om något samband mellan tinnitus och förlossning.
   Stress och muskelspänningar som en ny mamma ju kan uppleva kan påverka ens tinnitus men tänkt på att din tinnitus kan komma och öka, och minska, genom livet, men att det inte är något farligt, och att en ökning i styrkan på ljudet mest troligt bara är en tillfällig ökning.
   Har du besvär och känner oro, ta kontakt med en hörcentral/hörselmottagning så kan du få träffa en audionom och få veta mer.

  Men PLEASE, kan vi prata om Vanjas ”mintande” och allt vad hon pratar om?! Hon verkar ju helt galen och säljer, säljer, säljer. Så uppenbart att hon skrivit (och svarat på) alla kommentarer själv. Där hon hypar upp att ALLA köper hur mycket som helst. Går att kolla på något sätt hur det faktiskt går?

   Så RACKARNS säljig

    HAHAH dör! Och glöm inte alla klämkäcka emojis som trycks in överallt så att hennes texter blir omöjliga att läsa.

     Du menar hur många som haffat en NFT? 😁 Jo de verkar ha sålt ca 1300 st: https://opensea.io/collection/world-of-alidia

     Tror inte de är nöjda med det, speciellt inte nu när priset är en tredjedel av vad det skulle varit från början.

     Ger detta luftslott 6 månader

      Ahh, tack för länk 🙌🏻 Förvånad att de ens sålt så många – veeeem köper?! (🐶🥖🍓🍉🤪)

       De har nog köpt rätt många själva. Och sen är det väl järngänget i forumet…såg någon som köpte typ 10 st. Obegripligt! Man ska få access till ”hubben” osv med innehav av 1 st. Då tror man alltså att man ska kunna sälja övriga med vinst. Inget är ju omöjligt förstås 😅

        Såg att Vanja skrev under första dagen typ: ”den första NFTn ligger ute till andrahandsförsäljning för 3x inköpspris, fin värdeökning redan!”

        Alltså ingen köpte den ju för 3x pengarna? Jag kan ju lägga ut en toarulle på tradera för 8000 kr men det betyder ju inte att den är värd det

         Tänkte precis samma 😄

      hmm fast det är väl bara öppet för de som är på presale-listan än så länge? imorgon blir det ju tillgängligt för alla och även möjligt att köpa med kort (lättare än med kryptoplånbok, så skulle kunna dra upp försäljningen).

      Det verkar ju ha gått bra för vissa projekt i USA, så helt tokigt är det väl inte att se det som att de skulle kunna vara tidiga på en ung marknad. Men absolut, mycket som kraschat också, och oavsett så går det ju också att vara FÖR tidigt så det blir flopp av det skälet om inte annat.

      den som lever får se!

       Hej Niklas och Vanja! 🍓🥳😇🥰

        Onödig kommentar! Det kan ju faktiskt vara någon av deras discord-minions också 🤭

         😂😂😂

     Oj kommentaren hamnade fel. Så rackarns typiskt

   Det är också lite kul att valutan som de köps i är krypto ETH som fallit otroligt mycket sista tiden. De som fått plats på första listan och fick köpa igår har redan gått back mot de som köpte idag. ETH har liksom tappat 65% i värde senaste 5 månaderna. Jobbigt när de satte budget för projektet och sa i början att de skulle kosta 3000sek och nu blir det typ 1200sek. Undra hur investerarna ser på den missberäkningen.. Stör mig också på att hon hypar att nu kan man snart haffa(😂) bild nr 1234. Alla nft med speciellt nummer blir mer vääääärda. Vad är det för jävla luftslott?? Det är bara hittepå. Också helt sjukt att hon hypar att man ju köper konsten också men sedan så lottas bilderna ut. att man köper en bild man gillar, dvs så man alltid köper konst annars går inte här. Så får man en deppig bild kan man alltid vara glad att man fångade den speciella sifferkombination 1234 i alla fall! 😂😂😂😆

  Flyttade till Malmö för ett år sen och har sen dess lidit av klåda/eksem och mjäll. Dessutom är mitt hår torrt och tovigt. Nu läste jag att Malmö har s k hårt vatten, med mycket kalk. Är det någon som ni testat att sätta in filter i kranen eller finns det nåt schampo/tvål eller nå annan mirakelkur?

   Så fort jag är i Malmö blir mitt hår kaos. Något med fukten från havet 🫠

   Det som händer är ju att vattnet torkar ut huden och håret. Man får prova lite olika strategier, minimera hårtvättandet, smörja huden som en besatt och varför inte kolla om något filter kan hjälpa.

   Vi har hårt vatten i Stockholm också. Inget jag tänker på annat än när vi semestrar i Värmland och allt bara blir mjukt… Håret och hyn blir fantastiskt.

    Intressant, jag googlade på Övik och vi har mjukt vatten.
    ”I Örnsköldsvik är vattnet mjukt. Det innebär att du kan tvätta och diska med den lägsta rekommenderade doseringen då tvål, tvätt- och diskmedel löddrar lätt. Om inte tvätten är hårt smutsad kan du gärna hoppa över förtvätten också.”

    Har aldrig tänkt på att vattnet påverkar kropp och hår (förutom de med egen brunn då håret brukar bli lite grönaktigt 😅)

    Det som händer är att håret absorberar för mycket mineraler genom vattnet. Det lagras över tid om man inte använder någon avkalkande hårprodukt, och kan ge röda toner i håret från koppar, torra strån som inte längre kan säga åt sig fukt och smutsig fet hårbotten.

    Vi har också mjukt vatten här men mitt hår blir kaos. När jag inte bodde här, men tränade här och därmed duschade efter träningarna märkte jag skillnad, mitt hår blev jättefint. Men nu, efter att ha bott här i några år, blir håret finare när jag duschar hos mina föräldrar som har hårdare vatten🤔

   L’Oréal har ett schampo som heter metal detox som är kanon för hår som utsatts för hårt vatten. Men finns flera! Googla på ”chelating” hair care. Eller genom svenska sökord.

   Fungoral schampo och blåsa håret torrt direkt efter dusch, hälsningar läkarn

  Mitt hår blir alltid så mycket lockigare och tjockare då det är fuktigt ute (duggregn) eller så jag badar med uppsatt hår. Håret ser friskare ut. Betyder nog att mitt hår skulle må bra av mer fukt. Finns det bra schampo och balsam till det som någon kan rekommendera. Helst inte så stark doft.

   Hair ood från garnier är en bra början om du vill tillföra mkt fukt till ett lockigt hår.
   Kan ju va sjysst att börja med ett budgetalternativ. Sen får du leta dig fram. Men ja det finns ju en uppsjö olika schampon och balsam som riktar sig till lockigt och/eller torrt hår

    Hair food skulle det stå

    Tack för tipset, ska testa det.

  Jag födde barn för ett halvår sen, tvillingar. Jag tycker att min mage är ful, den är dallrig och hänger. Jag har en valk som hänger över troslinningen, jag hatar den.

  Jag förstår att det inte är rätt att hata min kropp. Jag förstår att det bara har gått ett halvår. Jag förstår att det tar tid och att min kropp inte är mer onormal än någon annan.

  Samtidigt är jag så störd och förstörd att ovanstående inte går in. Det överskuggas av konstiga ideal och förväntningar på min kropp.

  Jag behövde bara skriva av mig.

   Jag hör dig. Samma problem.
   Köp dig lite nya kläder som du känner dig fin i och försök lägga det åt sidan.
   Det tar ju typ ett år för kroppen att återhämta sig efter en graviditet
   Och vill ej ge falska förhoppningar. Vet inte om du ammar. Jag gick ner mest mellan 6-8 mån då barnet ammade och ju hunnit bli rätt stor och det gick väl helt enkelt åt mkt energi.
   Dock hade jag väldigt mkt kvar innan dess så även nu är en valk kvar. Men vågen visar inte riktigt lika mkt efter den perioden

   Förstår att du inte vill ha råd eller så men jag vill bara säga att din kropp fortfarande läker. Minst lika länge som du har varit gravid pågår den någon form av ”återställning”. Jag har bara haft en barns graviditeter och inte gått upp mer än 10 kg men det tog ändå säkert mer än ett år för allt att hamna på rätt ställe igen. Mest oväntat var att fötterna faktiskt gick tillbaka till sin ursprungliga storlek. Den förändringen trodde jag var permanenta.

    Och jag menar verkligen att allt hamnade på rätt ställe av sig själv och inget jag gjorde. Vikten återställdes på bara några veckor för mig men jag såg ju inte ut som innan för det. Det var det bara tid och kroppens egen läkning som kunde fixa. Du kommer se ut som dig själv igen!

   Åh, jag är lite emot det här med att man idag ”måste” älska sin kropp hur den än ser ut. Herregud, hata din mage om det är så du känner. Jag hatar min mage också. Låren är också rätt fula. Men skilj på ditt kroppshat och ditt egenvärde som person. Du är bra oavsett hur din mage ser ut. Men ja, hatar du din mage så försök att ändra på den. Det dallriga kanske försvinner med tiden? Det kanske försvinner med lite träning och bra kost? Eller så kanske du vips slutar hata den en vacker dag och tycker om den trots att den är lite dallrig? <3

   Vet inte om det hjälper men jag som har likadant (fast barnen är i skolåldern) tänker bara att jag har fött barn, det här är min mage och det är helt normalt.

   Från en mamma till en annan ❤️
   Min mage hänger med efter fött med 2års mellanrum. Hatar det! Mår extra dåligt nu under sommaren när man ska gå i bikini eller klänning. Just nu bor jag i mina cykelbyxor.
   Ville bara säga att jag förstår dig! Du är inte ensam ❤️ Och ja, vi får lov att hata våra kroppar!
   Blir så jävlas trött på att man ska acceptera sin mammakropp! Nej, jag är inte redo att acceptera den än!

    Att acceptera betyder inte att köpa att magen alltid kommer vara sådan. Det betyder bara att sluta plåga sig själv för något som redan är. Att hata något som redan är ger ju ingenting, men tar så mycket. Klappa mjukt på magen, säg snälla saker, visa uppskattning för allt den gjort och gör för dig. Med den inställningen blir det också lättare att ta tag i träning etc som kommer göra magen starkare (och plattare) när du är redo. Klart man får hata ting med sig själv om man vill, men varför skulle man frivilligt göra det? 🤔

  Jag vet att det inte är viktigt men går det inte att få tillbaka den vita bakgrunden på Instagram. Nu ligger alla bilderna i ”flödet” mot svart bakgrund. Någon som vet? Är det så för alla eller det går att ändra?
  Tacksam om någon har svar.

   Kanske inte det bästa svaret, men jag såg en diskussion om detta förut. Det ska tydligen inte gå att ändra i appen utan måste göras i inställningarna på telefonen. Så i väntan på bättre svar kan du börja leta där kanske 😀

   Jag har försökt men vet inte hur man gör. Har du också att bara flödet är svart medan sökning och din egen sida är vit? Vill verkligen inte ha svart!!

    Precis. Blir galen av en sån här småsak😳. Jag har det precis som du. Vill ha vit bakgrund.

    I iphone kan man välja ljust el mörkt utseende under Inställningar -> Visning och ljusstyrka. Klicka på Ljust eller Mörkt så ställer den in det som standard (tex för SMS, insta, FB, mail, anteckningar..)

     Tyvärr, det hjälper inte. Ställer in det på ljust men Instagram blir ändå mörkt.

  Imorgon ska jag ta ett långtidsregistrering av EKG. Har någon har gjort en sån och hur var det? känns det?
  Jag ska till sjukhuset på eftermiddagen så hur länge ska jag egentligen ha den sjukhuset är väl inte öppet på helgerna?! Betyder det att jag måste till sjukhuset runt fem sex på fredagen eller är jag jättedum nu?

   Du får elektroder fastklistrade på din bröstkorg och en dosa hängandes runt halsen så det är inget som gör ont på något vis. ​Vanligt är att man har den 24h, 48h eller en vecka. Skulle gissa på en vecka i ditt fall då du säger långtids. Men det finns absolut inget du behöver oroa dig för! ❤️

   Jag ska också göra en sån. Är det nån som vet om man kan duscha som vanligt när man har den uppkopplad på sig?

    Är det långtids så går det att duscha med anpassning. Är det 24 eller 48h är dom ej anpassade för att duschas med alls då de förstörs då

     Åh, tack snälla för svar. Har inte fått så mkt info mer än att jag först ska göra ultraljud på hjärtat och sen långtidsekg.. och jag har lite som nån form av ocd att jag måste duscha vissa tidpunkter annars så kan jag inte ”leva” som vanligt. 🌸

    Jag hade en nyligen och man skulle inte duscha under tiden man hade den. Tvättlapps-dusch fick duga 😁 Däremot var klisterlappana obehagliga som fan. Kliade något djävulskt och stramade som bara den. Vissa gjorde ont också. Efteråt fick jag utslag som kliade non stop och stora röda upphöjda märken efter alla klisterlapparna. Tog över en månad innan huden var helt återställd. Tror jag måste varit överkänslig mot limmet. Har aldrig fått ngt liknande innan. Glad att det tillslut gick över iaf 😊

   Är lite olika hur länge man har den. Lite bökigt med sladdarna och jag tyckte att det blev svettigt så ha en luftig rymlig tröja. Efter ett tag glömmer man typ att man har den på sig 🙂

  Ja det är rackarns många fräsiga emojis! 🤪💕🤗😎💕🥳👍🏻🦸🏼💕😊🤗🤠

   Åh nej min kommentar hamnade så rackarns fel 🥹

  Min kompis är 20, har just nu ett skitjobb som hon bara går till för att ha en fast inkomst. Hon vill utbilda sig i framtiden men problemet är att hon inte har en aning om vad hon vill jobba med. Hon har inga direkta specialintressen och tycker inga utbildningar låter intressanta. Känner sig allmänt vilsen på något sätt. Vad skulle ni gett henne för råd?

   Att det kommer med tiden. 20 är ingen ålder.
   Jag är 30, har ett jobb jag bara går till för att tjäna pengar. Har först nu hittat vad jag vill plugga till.

   Inte läkare. Skulle jag valt som vuxen hade jag tänkt mer på vilken karriär man kan trivas med resten av livet. Arkitekt verkar som ett kul jobb med bra förutsättningar för att ha ett balanserat liv. Tandläkare också

    Alla arkitekter jag vet jobbar röven av sig. Det är ofta kvälls- och helgjobb inför inlämningar. Vet flera som blivit utbrända, kommit tillbaka och sen samma visa igen. Sen åker dom iofs ofta på nicea studieresor med kontoret en gång om året, till typ Japan eller NY.

   Att fortsätta jobba, resa osv tills hon kommer på det. Man måste inte tvinga fram en livsplan vid 20 års ålder. Många börjar plugga senare och jag skulle säga att tidigare arbetserfarenhet gynnar en som ny-exad, man är inte helt ”otvättad bakom öronen”. Många börjar plugga senare (min sambo började plugga läkare som 26-åring). Det kommer! OCH plugg är inte enda vägen, en kompis till mig snubblade över jobb som lokförare på ett företag med mycket internutveckling för anställda och nu är han utbildad trafikledare! Går superbra för honom!

    Och PS: det är bättre att komma fram till sitt framtida karriärsval via faktisk erfarenhet och resonemang kring vad man trivs med och inte trivs med på arbetsplatser – än att basera studieval etc på nån påhittad fantasi man har som 20-åring, utan insikt i vilka tjänster den utbildningen mynnar ut i, med vilka arbetsvillkor, arbetsbelastning, löneutveckling osv som finns.

   Allt (eller mycket) kommer med tiden.
   Exempelvis, jag kom på när jag efter några år hade arbetat i butik på H&M att jag är duktig på att rodda, delegera och planera. Slutade med att jag nu ( 27 år gammal) är utbildad operativ projektledare ☺️

   Mycket handlar om att iaf göra NÅGOT, och byta miljöer för ny inspiration. Jag som 20 skulle försökt resa, och sen skaffat en bra sparkonto. Ett sparkonto behövs oavsett om man blir student, eller vill köpa sin första lägenhet.

   Att du skriver att det är du som undrar. Det är inga konstiga funderingar som du har. Det handlar knappast om din kompis 🙂

    Ibland kanske man faktiskt frågar åt en kompis dock? 🤣

  Gjorde lashlift idag, gjort det förut utan några problem. Nu har det gått ganska många timmar och jag känner att det typ ”svider” lite på ögonlocket och är lite rött. Börjar få en aning panik..
  Någon som vet vad det kan vara? Varit med om samma sak? Allergisk reaktion?

   bra att kolla upp sånt innan.

    Har hon gjort det utan problem tidigare skulle jag nog ändå klassa det som att hon ”kollat upp” det.

    Jag gjorde min lashlift hos en tjej som jag inte hade jättemycket förtroende för när det gäller andra skönhetsrelaterade tjänster hon erbjöd, men med lashlift så tänkte jag lite ”hur svårt kan det vara, DET kan hon väl ändå inte misslyckas med”…
    Gick därifrån nöjd i alla fall! Men ett par dagar senare började det svida i ögat liksom. Sen började det rinna var och jag vaknade upp med ögat helt ihopklistrat. Fick alltså en ögoninflammation på ena ögat som sen spred sig till det andra. Kan ju absolut ha varit en ren tillfällighet men känns ändå inte så. Enligt en tjej på en annan salong trodde hon att den första hade ”vikt ögonlocken” så pass att det kommit in i ögat, eller i kontakt med ögonlocken. Det ska ju bara nudda fransarna egentligen sååå…

     Men gud, jag hade tänkt tvärtom, just lashlift och grejer vid ögonen vill man väl absolut inte ha någon som man inte litar på ska göra 🙈 naglar och liknande är väl lite skitsamma men just ögonen känns läskigt

   Hur ser det ut idag? Om det är rött och svullet så bör du gå tillbaks till salongen och be dem ta bort allting, då har du troligtvis utvecklat allergi mot medlet och kan inte göra lashlift igen. Har hört om jättemånga som blivit allergiska mot förlängningar men misstänker det kan ske något liknande med bara lashlift.

   Har gjort lashlift många gånger och aldrig blivit röd eller att det svider. Om det inte blir bättre hade jag nog gått tillbaka till salongen för att höra. De kanske inte använt steriliserade verktyg?

  Två delfrågor ang långvariga relationer:

  1. Har någon här gått från sambo till särbo inom en och samma relation? Varför och hur gick det? Vad blev bättre resp. sämre?

  2. Har någon här trillat i den klassiska relationsfällan passiv toffelkille & projektledande tjej – och framgångsrikt tagit sig ur dom rollerna och gamla hjulspåren ihop?

   Har inte själv men har en vän som nu är särbo med sin fd make. The story goes:

   Hon ville ha barn, han ville inte. Efter massa år (typ 10-15) tröttnade hon och skiljde sig från honom samt flyttade till eget. Detta för att kunna adoptera som ensamstående. Hon adoptetade ett barn och efter några år ett till. Under hela denna tid har hon haft ett särboförhållande med sin exmake. Dom skiljde sig alltså men gjorde aldrig slut. Tror dom har varit ihop i över 40 år nu. Ung halva tiden som sambos/gifta och halva tiden som särbos.

   Mannen ångrade sig faktiskt efter att hon adopterat sitt första barn. Blev så förtjust i ungen att han också ville adoptera henne. Men vid det laget var mamman inte intresserad av att dela sitt föräldraskap. Hon gillar att få vara förälder ifred och själv ta beslut som rör hennes kids. Så han får snällt vara ”mammas pojkvän” 😂 Oavsett så verkar det som alla ha det väldigt bra tillsammans, trots okonventionell lösning.

  Ni som bor mer eran partner, hur mycket närhet har ni?

  Jag har bott med min sambo i 2-3 år nu och vill fortfarande mysa / vara nära väldigt mycket . Om jag hade fått bestämma så.. minst en timme varje dag men gärna mer

   Ingenting jag mäter i tid. Men tror att jag och min man är väldigt synkade där. Vi gillar att sitta nära i soffan när vi tittar på något men avskyr att sova tätt ihop. Men tänker att man har mer närhet när tillfället är rätt? Om man lagar mat, går på promenad, eller till och med sitter och grejar på datorn så går närhet bort, blir bara bökigt om min man ska hålla om mig medan jag försöker skriva ett mejl på datorn. 😛 Men om du vill ha närhet, ta upp ämnet och se vad din sambo säger. Vissa känner sig lite kvävda när det blir konstant kramigt och då får man kompromissa lite.

  Det sägs att katter har nio liv, men jag undrar hur många liv influencers som samarbetar med Tanrevel har? Att dö för produkterna tycks ingå i kontraktet.

   Tanrevel ÄR ju en grym produkt. Mer förvånad över all skit som det dös för 😴

  Tar gärna emot tips på era favoritrestauranger i centrala Göteborg då vi äntligen ska dit i augusti 😀

   Pivo! Om ni gillar vilt

   Dinner 22, sjömagasinet, sjöbaren i Haga, toso, Mr p.

   Tavolo.

   Torso, Tavolo , Meet, Pivo.

  Tips på vad man kan ge sin sambo (kille) i 25-års present???

   Resa

  Varför pratar ingen om alla dessa influensers som åker utomlands med sina bebisar? På BVC rekommenderar de att man inte åker söder om Öresundsbron före barnet fått mässlingsprutan vilket de kan få när de är 6 månader men inte innan. Absolut de är bara en rekommendation och alla gör som de vill men att de är så många som skiter i det förvånar mig? Menar inte att momshama utan är genuint intresserad av hur folk tänker?

   Hur ska dom annars kunna lägga upp bilder i flödet som visar hur perfekt livet är med en nyfödd? Klart flunsorna måste utomlands och bli fotograferade. Sen att brösten läcker, stygnen svider och ungen skriker 24/7 och kräker ner två passagerare är inget som behöver visas på deras story 😂

   Vilka?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.