Följarnas reaktioner på Bianca Ingrossos bild

För några dagar röt Bianca Ingrosso ifrån och tillbakavisade alla rykten om att hon skulle ha retusherat sin midja smalare. 
Istället menade hon att hennes viktnedgång beror på ett magsår och dåligt mående, och nu börjar folk i hennes kommentarsfält reagera på de bilder Bianca väljer att publicera och hur de kan påverka hennes unga följare.

298 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Om man är sjuk är man verkligen då ansvarig för att någon annan kanske blir sjuk eller sjukare? Hon har det la tufft nog.

   Nej, men samtidigt kanske man inte bör posta flera foton och klipp i rad där det enda som syns är en extremt mager och ohälsosam kropp.

    Till Anja, jag förstår vad du menar. Men å andra sidan så är hon öppen och ärlig med att hon är sjuk. Människor får fan välja att titta bort, de är inte hållbart att ALLA ska behöva rätta sig för andra hela tiden. Det räcker fan nu, människor får stänga ned sociala medier om de inte klarar av det. Är det någon som AKTIVT triggar människor genom att till exempel endast prata om bantning och människor som endast snackar om hur viktigt det är att gå ned i vikt, ja de människorna borde få sig en tillsägelse. Men inte de som bara är. Ska Bianca behöva dölja sin kropp för att någon annan KANSKE mår dåligt? Alltså för i helvete rent ut sagt.

    Och det låter som att jag är förbannad på dig, Anja. Det är jag inte haha ?. Bara lagomt trött på att man jämt ska behöva anpassa sig efter exakt alla andra.

     Fast är hon verkligen öppen med det? Är hon öppen med att hon ofta visar andras mat än sin egen? Säger att Philippe lagat pasta och att det ska bli så gott men när kameran zoomar ut ser man att hon inte ens har pasta utan sallad på sin tallrik. Jag tycker verkligen synd om Bianca eftersom hon uppenbarligen inte mår bra men att hon skulle vara transparent håller jag inte alls med om.

      Jag tycker det är ofta man ser henne äta.
      Att vi ens spekulerar i detta är osmakligt. Hennes dåliga mående just nu kanske inte ens beror på ngn aktiv ätstörning.

       Det ingår i ätstörningsproblematiken att man magrar, får magsår och andra syra-relaterade problem, allt medans man utåt visar upp ätande och pratar ofta om mat.

       Vet du ens vad bulimi är? Hon äter och spyr sen upp allt. Det förstör givetvis magen, tarmar och tänder, hennes påstådda magsår är bulimin och följder av sjukdomen. Bulimi är en dödlig sjukdom, och inte enbart pga svält. Att kräkas så mycket kan ge hjärtstopp pga rubbad elektrolytbalans. Det är förfärligt att någon tycker hon ser bra ut, att hon är smal och snygg och ett ideal att kopiera. Jag ser en mager, förtvinad liten kropp och en mycket sjuk kvinna som är i akut behov av hjälp men som inte vill ha hjälp. Som omger sig med fans, ja-sägare och enablers. Hon behöver läggas in för behandling och hennes sk vänner och familj måste få henne att förstå att hon behöver vård, men de verkar skita i hur sjuk hon är så länge hon fortsätter dra in pengar. Sorgligt.

        Jag hsr också haft bulimi.
        Och det är inte alltid aktivt.
        Man kan äta utan att spy direkt, just saying

         Men hon lägger upp bilder på avsmalnande kroppsdelar. Är det friskt tycker du?

       Hon äter ju bara SALLAD typ i sina videos

        Nej är du blind?
        Mkt frukostmat som de beställer, yoghurt med bär typ, juice, surdegsbröd.

        Äter ju ute ofta med.

         Tror du att man automatiskt äter något bara för att man fotar det?

          Jag följer en av dom som jobbar med Wahlgrens värld och hon har lagt upp bilder på Bianca och Lovisa med tallrikar där det syns att de tagit ca en tugga och skrivit ”äter aldrig upp, som vanligt”. Så de där tallrikarna med mat åker nog direkt i soptunnan på restaurangerna.

      Japp hon säger det i många poddar o i hennes vloggar osv

     Ingen ska behöva dölja sin kropp, hur ohälsosam den än är. Man måste kunna lära dig leva med att folk ser olika ut.

      Klart hon inte ska gömma sig. Men att lägga upp bilder inzoomad på smala kroppsdelar utan ansikte.. det är inte sunt.

       Tycker hennes feed ser ut som vem som helst. Inte mer fokuserat på hennes kropp eller vissa kroppsdelar än någon annans.

     Fan. Helvete. Förbannat!

     Vilket vackert språk du har!

      Jaha.

    Det finns väl branschregler när det gäller fotomodellers och mannekängers vikt och borde de inte också gälla Bianca? Hon är officiellt ansikte utåt och agerar som modell för de produkter hennes företag säljer. Noteras ska också att om bilderna inte är manipulerade – vilket tyvärr förekommer ofta numera – så lägger kameran på 10 kilo – och ser man då så smal ut -oavsett orsak- så är man ännu tunnare i verkligheten.

     Det där med +10 kg är väl ändå en myt?

     5 kg är väl det som sägs? ?

      Har hört 2 kg gäller även nyfödda kattungar.

    Bianca borde ta en lång paus..ta ett seriöst tag om sin hälsa.

     Du säger det för att du är fortfarande en människa som bryr dig om andra. Bianca däremot förlorar nog ingen sömn över hur andra mår. Nästan tragiskt att så många här strider för henne som vore hon deras privata vän.

      Det är väl fint att folk bryr sig om en för dem okänd tjej som uppenbarligen inte mår bra (vilket hon själv bekräftat) och som magrar ytterligare, till en sjuklig nivå, för varje dag som går?

    Men som sjuk i ätstörningar tänker du inte på att du ser smal eller liknande ut en eftersom du inte ser det andra ser. Jag sjuknade Ej n som 11 åring. Var svårt sjuk i nästan 13 år. Jag såg en fet tjej i spegeln. När jag idag ser samma bilder undrar jag vad jag egentligen såg när jag nu ser en mager kropp. svar till Anja.

     Min mobil levde sitt egna liv, därför bissa stavfel!

     Nja, alltså ja och nej. Du pratar om BDD och det kan absolut vara en del av sjukdomsbilden som ätstörd. Men body checking är också ofta en del av sjukdomsbilden (och BDD). Sådant här, att ta bilder från specifika kanter och håll och få med utstickande ben skriker body checking för mig.

   Exakt så!! Man ska inte aktivt trigga igång någon men hon gör inte det. Hon säger aldrig att hon känner sig tjock eller annat. Hon visar bara upp hur hennes kropp ser ut. Jag har själv haft/har (man kan aldrig riktigt bli av med de) ätstörningar sedan jag var 9 år gammal. Jag blir inte triggad öht när Bianca postar. Man kan dessutom SJÄLV välja vad man vill se, man behöver inte följa henne. Eller någon annan influencer heller för den delen.

    Vilken inskränkt kommentar.

   Jag var själv lidit många år av ätstörningar. Jag tycker så synd om henne och hoppas hon en dag blir fri från ätstörningar. Jag förstår bara inte varför hon inte tar paus från instagram mm . Hon har tjänat många miljoner och kan ta paus och rå om sig själv . Men hon verkar vara så beroende av all uppmärksamhet! Sen tycker jag inte att hon är en bra förebild för unga tjejer som ser upp till henne . Dom är lätt påverkade! Hon visar upp allt från bakelser till vanlig mat i stora mängder . Ger fel signaler . För sin egen skull borde hon ta paus !

    Håller verkligen med, varför stänger tjejen inte ner alla sociala medier och börjar ta hand om sig själv. Verkar som det blir ett missbruk, finns man inte på Instagram så finns man inte alls

   Är man sjuk ser man inte sin egen smalhet, man strävar inte efter att bli smalare, man vill bara straffa sig själv och bli kvitt ångesten.

   När jag var inlagd för anorexi så fanns det en regel att man inte fick ha kläder som visade för mkt kropp eftersom det kunde trigga medpatienterna. Så det finns ju nån poäng med att inte skylta med det.

  Det är uppenbart att någonting skaver i hennes liv och troligtvis med pojken till pojkvän, Philippe. Varje gång det går snett mellan dem så eskalerar hennes psykiska ohälsa och det både syns och hörs, tydligt.

  Jag önskar innerligt att hon en gång för alla släpper taget om denna avundsjuka (på hennes framgångar) och icke-stöttande pojken. Läser man mellan raderna och följer båda, så ser man vad han orsakat henne. Hon lär må mycket bättre om hon inser sitt värde och att hon inte förtjänar att lekas med på detta viset. Ska hon väl stadga sig med någon så hoppas jag att hon nästa gång hittar en äldre, mogen, stadgat och supportande pojkvän som inte håller henne hängande i flera år (barn, förlovning, flytta ihop, resa ihop etc. är inte ens på kartan trots att det är allt hon drömmer om sedan de träffades för snart 10 år tillbaka) och förstör henne.

   Om det är allt hon drömmer om får hon väl göra slut och leta efter någon som vill samma som henne? Det är inte bara Philippe som är ett problem i deras relation i så fall utan hon själv lika mycket. Och bara för att man följer båda vet vi inte alls vad de säger till varandra annars så du kan nog sluta ”läsa mellan raderna” och låta dem sköta sina liv själva

    Tycker snarare hon och Lovisa verkar ha en osund relation. Eller hon verkar näst intill vilka vara Lovisa. Smal, klädstil osv.

    Hon hetsar fram något hon inte är. Ist för att vara trygg i sig själv.

   Vad baserar du att Philippe skulle vara ”icke stöttande” på undrar jag? Du har ingen djkla aning och jag råkar veta att P är en oerhört stabil & bra kille. Hur tror du att det är att leva med ngn som vill ha bekräftelse 24/7 och att det är me, myself and I för hela slanten?

    Snoppa snoppen

    Ja jag har också börjat tro att det faktiskt är hon som är knepig att leva med.

     Hon har själv berättat att Philippe tycker det är helt galet att hon inte vill resa med honom. Hon vill resa med kompisar…. Kanske Philippe får för mycket skit av Bianca fansen som inte ser något fel på sin idol.

      Tycker synd om honom. Hon prioriterar sina vänner före allt annat.
      Hoppas han vaknar upp och inser att livet är bättre på andra sidan

    Superstabil som är otrogen. Roligt att B också ringt upp tjejen i fråga för att fråga om det var ”bra sex?”

   Vi vet egentligen ingenting om deras relation mer än att de verkar inkompatibla på grundläggande plan.

   Båda slösar bort sina bästa år på varandra.

    Hata mig inte MEEEN kvinnors bästa år är fram till typ 30-35, sen går det nedåt. En mans bästa år börjar när han är 30-35. Han kommer att klara sig galant medans hon verkligen slänger bort den tid i en kvinnas liv där hon behöver fokusera på sig själv, sina behov och sin egen utveckling. Detta gäller kvinnor som vill skaffa barn och leva i en ”vanligare” familjekonstellation.
    Självklart finns det undantag men Bianca borde verkligen acceptera att Flipp kanske inte är hennes forever after och bara gå vidare. Ju fortare hon accepterar det desto större sannolikhet att hon får leva sitt drömliv.

     Men tror du på det själv? Hahaha låter som ngt du hört av bittra killar eller läst på flashback!

     Om jag lever mitt bästa liv nu och bara har två år kvar av detta, så är jag rädd för vad som kommer sen. ?

     What? Vad baserar du det på?

      Biologi.

       Fertilitet då eller? Varför börjar en mans bästa isf vid 35, trots att män också får sämre kvalitet på spermier med åldern?

       Tycker mer det låter som att det är baserat på personliga preferenser om i vilken ålder folk är snyggast. Eller kanske han mest status.

       Men Bianca får nog ligga även när hon är 35. Vetefan om hennes skönhet verkar ha hjälpt henne hittils när det kommer till att hitta en stabil relation (vilket hon verkar önska)? Tror inte hon behöver vara rätt för att hamna på Glasberget. Däremot borde vi alla vara rädda på att slösa vår ändliga tid på giftiga relationer.

     Nejnej du det går inte neråt efter 35, det kommer du upptäcka själv om du umgås med rätt personer. Det går bara neråt när man själv vill det!!’

      Det går definitivt neråt till sist, när kroppen börjar ge upp och mer och mer sjukdomar kommer. Åldrande och död är inte frivilligt eller en fråga om inställning.

       Fast det händer inte vid 35! ?

        Och gäller väl isf också män, så vitt jag vet är de inte undantagna från varken åldrande, sjukdom eller död ? (för att inte tala om att medellivslängden för män är kortare än för kvinnor så det borde isf med resonemanget ”börja gå utför” fortare för män än för kvinnor)

     Kvinnors bästa år är efter 50. Då kan man äntligen fokusera på sig själv, sina behov och sin egen utveckling och behöver inte längre ödsla tid på män som blir vuxna först efter 45.

   Det är otroligt knepigt att vara tillsammans med någon som lider av ätstörningar. Har ingen åsikt om deras relation alls, och talar bara av egen erfarenhet. Led själv av allvarlig ätstörning under många år, och i efterhand nu när jag har varit frisk länge, kan jag förstå varför den relationen jag hade då inte fungerade bra…och vilken utmaning det var för min dåvarande partner. Man lindrar sin ångest och dåliga mående med hetsätning påföljd av kräkningar ( eller vid att svälta) vilket i sin tur leder till ännu mer ångest och dåligt mående. Humöret blir som följd både av det dåliga måendet och att hormonbalansen störs, en berg och dalbana. I tillägg är man är otroligt egocentrisk pga sjukdomen, för den riktiga relationen man har är med ätstörningen – den äger en till 100%. Att vara anhörig är också tufft eftersom man ständigt behöver vakta sina ord ifall något kan trigga ( och det är inte alls så att det som triggar behöver vara det du tror) och man känner sig också hjälplös eftersom det oftast är så att man inte kan få en ätstörd att vilja bli frisk.

    Har samma erfarenhet. Har varit väldigt sjuk i ätstörningar. Mitt ex orkade inte. Han älskade mig, men orkade inte. Han gick sönder. Jag förstod inte detta då, men i efterhand kan jag se att min sjukdom förstörde vårt förhållande och bröt ned min partner.

     Så sorgligt, hoppas du mår bra idag ❤️

    Mkt bra skrivet!?Härligt att du dessutom tillfrisknat!

   Jag tror i mångt och mycket att hon väljer vad hon postar efter att de har gjort slut. Mkt naket och extremt magert precis som att hon vill förmedla till honom ”kolla hur fruktansvärt dåligt jag mår” och samtidigt göra honom svartsjuk.

  Hon skriver att hon mår dåligt pch folk förutsätter att det har med ätstörningen att göra. Det kan ju dels vara magsåret men också andra saker som hör att hon mår sämre.
  Tycker inte hon ser smalare ut och so wath får hon inte ta foton på sig själv då även om hon har en aktiv period?

  Som mamma känner jag vara ilska över andra mammor som ska skamma Binca.
  Mitt ansvar som mamma är väl att se vilka dottern får som förebilder.
  Ett barn ska inte ha instagram eller kolla på youtube på Jocke och Jonna exempelvis, eller ha Tiktok.
  Småtjejer på 12-13 som står och försöker se sexiga ut, slänger med håret, har minimala shorts etc, det är knappast Jiancas fel, problemet börjar långt tidigare på hemmaplan.

  Hoppas Bianca blir frisk snart oavsett vad det är.

   Jag tror tyvärr det är en illusion att man kan kontrollera hela ens barns värdlsbild. Barn kommer alltid dras till ideal som cirkulerar i omvärlden, med särskilt fokus på den ungdomligare delen.

   Väldigt tryggt som förälder att tro att man. Kan kontrollera allt, men jag tror man bedrar sig själv. Barn kommer påverkas av de rådande idealen, hur mycket man än förbjuder TikTok mm. Precis som de gjorde innan sociala medier fanns.

    Man kan inte kontrollera hela ett barns världsbild.
    Men vissa saker kan du styra ett tag
    Så klart. Sociala medier och vad de surfar på hemma och på egna mobilen är en sådan sak. Vad de får ha för appar är också en sak du som förälder har ett ansvar att se över.

     Självklart ska man styra vad ens barn får tillgång till via skärmar. Och självklart kan föräldrar ge barn en god grund hemifrån (eller en dålig).

     Men det kommer inte skydda dem från att påverkas av tidsandan och samhället i stort. Idealen som finns nu kommer påverka allas våra ungar, vad vi än tycker om det. Även om man aldrig varit inne på Instagram eller TikTik när man är 13 år kommer vad som visas där påverka våra barn, eftersom de snappar upp från varandra och från äldre (precis som man snappade upp modetrender innan sociala medier ens var påtänkt). Våra barn kommer tänka – ja att mamma tycker jag är bäst är självklart som att solen går upp – men vad tycker mina klasskompisar om mig, hur ska jag passa in bland dem?

     Viss kan man alltid försöka påverka vad ens barn får för förebilder t ex, men jag tror föräldrars ansträngningar har en ganska liten effekt där eftersom 13 åringar är mer intresserade av vad kompisarna tycker än vad mamman tycker.

     Jag tror man måste försöka rusta sina barn för den verklighet vi lever i, så gott det går, och inte vara naiv kring att man själv ska kunna bygga upp en ogenomtränglig bubbla kring sina egna barn, utan kanske på sin höjd kanske snarare miljöer där de får en paus från samhällsidealen då och då.

    Helt enig med dig. Barn är inte dumma. Det de inte får göra hemma, gör det hemma hos en kompis, som att kolla på TikTok t ex. De laddar ner appar på sina telefoner och sedan raderar eller gömmer för sina föräldrar.

    Man kan inte övervaka sina barn 24/7.

  Skulle vara intressant om någon utbildad som arbetar med just ätstörningar kommenterade här och gav ett generellt råd (alltså EJ Bianca specifikt) om hur man som åskådare ska hantera/kommentera/ignorera ? en post på sociala medier från någon som är ätstörd. Triggas dem av att det blir diskussion om hur magra de är tex? Hur kan vi bäst agera?

   Behöver man vara expert för att förstå det?

   Vad tror du själv?

    Ja jag tror faktiskt det! Det är ju inte som om alla kommentarer i dagsläget (av icke-experter) leder till något positivt. Snarare så eskalerar psykisk ohälsa kopplat till sociala medier.

   Man ska inte kommentera kroppen alls, helst inte utseende över huvud taget. Istället kanske kommentera miljön personen befinner sig i eller ett klädesplagg den har på sig o dyl. Typ neutrala saker som inte har nånting med mat/utseende/vikt att göra alls.

   Läser man hennes kommentarsfält så är det precis tvärtemot vad det står där som man ska göra.

   Är det inte uppenbart att hon är destruktiv och har en relation som är destruktiv för hon växte upp så. Det är det här hon lärt sig att det ska vara genom föräldrarna. Och Hon fortsätter leva så. Ingen kommentar här slår ner på kärnan i hur mår. Hon behöver ärligt bearbeta sin uppväxt, sen kan hon bli frisk.

  För tjock och ohälsosam.
  För smal och ohälsosam.
  För dittan och dattan.
  Helt otroligt att folk på internet känner sånt berättigande.
  Är man så påverkad av socialamedier att man inte har någon urskiljningsförmåga så är det inget man är mogen för att använda.
  Kurs i vett och etikett borde vara obligatorisk för alla med återuppreppning sisådär var 2-3e år.

  Ha det gott.

   Jag kommenterar inte hennes bilder men blir illa berörd av hela situationen kring henne. Hon har själv berättat om sin bulimi – som åskådare blir det svårt att blunda för att hon helt tydligt är väldigt sjuk. Hon ska inte behöva gömma sig eller sluta posta bilder men det blir väldigt skevt när hennes jobb går ut på att sälja produkter och en livsstil med hjälp av sin sjuka kropp, och blir ivrigt påhejad av sina fans om hur snygg hon är. Det är som alla catwalkmodeller som blivit avstängda pga låg vikt eftersom deras jobb på ett sätt blir att promota sjukdom. T o m elitidrottare blir avstängda. Så hur gör man med en influencer som inte har en chef som ser till sin anställdes eget bästa? Jag bryr mig om henne och jag fasar för de unga kvinnor som ser upp till henne som ett ideal. För det gör unga människor och det är helt naturligt att man har idoler. Frågan är hur vi som åskådare ska sitta och följa med en sjukdomsdrabbad tjejs vardag utan att stötta henne i sjukdom, men i hälsa? Det är knepigt.

    Bra skrivet håller med i allt. Tycker det är såå obehagligt med alla som skriver hur snygg hon är och andra hejarop. DET kan verkligen elda på en ätstörning och det är så sjukt att folk kommenterar hennes kropp TROTS att alla vet att hon lider av bulimi.

  Bianca skulle nog må bra av en paus på sociala medier och hjälp mot sin ätstörning. Vad jag förstår har hon varit sjuk i bulimi i många många år men aldrig tagit emot hjälp. Heller aldrig aktivt jobbat mot att bli bättre och på sikt frisk.

   Tror hon jobbar på det mer än vad du tror. Det är ett helvete att ta sig ur, och det hjälper ju inte att folk tycker hon ska skyla kroppen och sen ta ansvar för andra.

   Den där mamman borde nog gå till sig själv och se vad hon/de har påverkat sin egen dotter, och inte beskylla det på Bianca.

   Tvärtom tycker jag att det är otroligt starkt av Bianca att vara öppen om sin ätstörning. Det är inte många som pratar om det, men så otroligt många som lider av det.

    Fast är det inte lite dubbelt ändå att Bianca hyllas för sin perfekta kropp, samtidigt som hon berättar om sin bulimi? Många av hennes videos och foton är ju lättklädda med mycket fokus på den smala midjan, magtröjor, supertighta klänningar m.m. Jag tycker iofs det är bättre att hon öppet säger hon är ätstörd, jämfört med 90-talets modeller som ofta skröt om att de minsann käkade på donken jämt och bara råkade vara naturligt smala… Men det är ändå något som skaver med att hon ses som så vacker och perfekt av ungdomar, samtidigt som hennes inre är trasigt och hon plågar sin kropp.

     Kan bara hålla med.. hur många unga inspireras inte välja samma väg? Klart de vill vara lika smala som hon är. Sen är det ju inte hennes ansvar förstås, men det känns skevt…

     Att folk hyllar hennes kropp är ju inte Biancas fel, det är ju isf de som hyllar hennes fel. Och hur folk väljer att se henne kan inte hon få skit för

      Bianca själv framhäver sin kropp och speciellt denna ännu smalare kropp. Det är dags att sluta dalta och ställa lite krav här att sluta anlita Bianca som reklam för träningskläder osv, ställ krav i att sluta framhäva en kropp som är gravt sjuk i en ätstörning. Jag önskar henne allt gott och läkning, MEN! Ställ lite krav på vad sommar promotas utan ifrågasättande.

     Och det skaver också att hon går ut med att hon inte vill vara så här smal att det är pga hon mår dåligt och inte för att hon bantat men ändå lägger hon ut bilder varje dag för att visa hur smal hon är…. Tex en sådan här
     bild… varför denna vinkel?? Jag kommer ihåg att när man var runt 12-13 så var myten att om man ser nyckelbenen så är man tillräckligt smal eller om man når
     med fingrarna runt armleden så hade man anorexia. Denna bilden känns som en tonåring som har det tänket. Kolla men ser benen vid höften så smal är jag!!

     Hon får klä sig hur hon vill och jag tycker Bianca verkar vara en himla skön och söt tjej men att visa saker är så sjukt skeva i hennes värld pga hennes uppväxt ( som inte är hennes fel )

      Men tycker att tex Amanda o Hanna som gör reklam för Zyn år ut och år in, är det bättre då? Uppmuntra till att börja snusa?
      Eller alla influensers som taggar vape i sina instastorys samtidigt som de röker?
      Tråkigt att allt ska läggas på just Bianca när hon ändå är den som berättar ständigt den negativa sidan av hennes sjukdom.

       Hur är det relevant i denna disskusionen? Vi pratar om hur kroppar exponeras. Finns många influencers som säljer tvivelaktiga saker.

        Jo men sluta prata om andras kroppar. Vad hände med att det inte skulle diskuteras här? Det är ju sjukt hur folk diskuterar hennes bröst o allt möjligt

        Jo det är relevant för Bianca berättar ju baksidan av detta.
        Dvs genom sin sjukdom. Hon visar ju båda sidorna och berättar ju ärligt hur hon mår.

        Medan många andra influensers hyllar massa konstiga grejer som att snusa osv.

       Va! ”Finns” dom än?

   Eller så har hon inte varit särskilt sjuk i bulimi i många år MEN det är ett bra sätt för att få uppmärksamhet, exponering och sympatier att säga det? Ofta säger Bianca att hon mår sååå bra, är lycklig och älskar sitt liv och hennes drömmar uppfylls varje dag MEN när hon får minsta kritik el vill sälja så är det synd om henne, då mår hon dåligt, är sjuk, har ångest osv osv.. det är strategier, sen mår hon såklart, som andra, dåligt ibland och har säkert ont i magen ibland men i övrigt så har hon ju det väldigt bra.

    Nja tycker inte hon verkar må så bra… men ska hon kunna sälja sina produkter får hon ju försöka övertyga sina kunder att allt är toppen så de vill köpa hennes produkter för att kunna må lika bra som hon själv.

   Men hur vet vi att det är ätstörningen som är problemet denna gång?
   Det är vi som spekulerar, vilket är som galna grannkärringar.

    Det är hon själv som sagt det.

     Tidigare ja, det betyder inte att det är det som är orsaken just nu till hennes dåliga mående.
     Kan vara vad som helst.

    Det är väl sekundärt? Problemet är att hon lägger ut bilder på extremt smala kroppsdelar där de framhävs just hur smala de är. Visst låt en kvinna leva och visa sin kropp men detta är uppenbarligen väldigt osunt och skapar farliga ideal.

  Häromdagen berättade hon att hon inte hade sovit på tre dygn och led av sömnproblem rent allmänt men tyckte själv inte att det var ett problem….. så hennes mående verkar verkligen inte vara på topp just nu. Det farliga är ju att hon inte inser det själv att hon är på väg käpprätt in i väggen och faktiskt kan göra något åt det om hon vill.

   Jag följer inte henne och vet väl i princip bara vad som skrivs här. Men, vad jag reflekterar över är: HERREGUD vad den människan lider av mycket? Är det verkligen ingen som reflekterar över det? Är det ens rimligt med den livsstil hon har, vad hennes ansvar kräver? Tvek på den, uppriktigt sagt.

   Man har vårt att sova när kroppen svälter. Svält stressar kroppen enormt mycket och den hålls vaken pga att den ska leta efter föda.

   Fasta emellanåt = sunt.
   Svält en längre tid= skadligt.

    Så kan det säkert vara. Men nu pratar jag inte bara om svälten. Det är ju flera saker som fattas henne åtminstone om man ska tro det här kommentarsfältet.

  Tramsigt att Bianca alltid ska snyfta så fort hon får minsta kritik, även skälla, var väl inte så farligt att några trodde midjan var retuscherad, varför bli så upprörd för det, någon hatstorm var det väl knappast. Och att sen ljuga och skriva att hon har blödande magsår – blödande magsår är ett livshotande tillstånd så det tror jag inte hon har. Dessutom så vill hon ju vara smal, som Lovisa, eller har Lovisa också magsår och mår dåligt? Bianca har ju fixat sin kropp en del också, fixat kurvorna på konstgjord väg så att säga. Hon är jättesnygg men lågt att ljuga. Nyss menade hon att hon och Lovisa använt och testat någon bus-produkt för ansiktet i ett år MEN Bianca har ju använt Tanrevel och även berättat att hon gör spraytan på salong. Går inte att lita på vad Bianca säger.

   Såg du kommentarerna? Eller ser? Hon får sjuka kommentarer under alla sina bilder. Och allt du skriver känns så jävla hjärtlöst.

    Det är bara Blondinbella som gäller, alla andra går bra att hånas och smutskastas, vinklas och vrida ?

     Vadå bara Blondinbella som gäller? Aldrig sett henne kalla sina följare för kärringar el bitterf*ttor eller så när hon får elaka kommentarer vilket hon ju får i massor, och diverse hån härinne. Tycker du jag hånade o smutskastade B? Vad vinklade jag o vred? Jag återberättade vad B själv sagt o ifrågasatte blödande magsår. Tror du Bianca inte vill vara smal?

      Säger såhär: skulle någon härinne ifrågasätta att Blondinbella exempelvis skulle ha blödande magsår eller någon annan av alla hennes åkommor och sjukdomar som hon haft/har skulle du komma som ett brev på posten och försvara henne med näbbar och klor. Men det är ok att ifrågasätta Biancas sjukdomar?

       Ja om hon säger att hon haft blödande magsår ett år.
       Blödande magsår är ett akut tillstånd och ingenting man har ett år.

        Jag reagerade också på det. Magsår har man länge, blödande är tillfälligt akut.

         Precis, när jag hade ett blödande magsår och kräktes blod (samt nästan svimmade av smärta), skickade 1177 omedelbart en sjukvårdstaxi som körde mig till akuten där jag blev inlagd. Det inget man ”går runt med” och lallar på som vanligt

    Hon får 100tals jag älskar dig, du är snyggast, jag döööör för dig, hetast, guud vad vacker du är. Mm mm mm

  Pengar gör dig lycklig ?

   Det har väl ingen påstått nånstans? Mer än ni som skriver så ???

    Jo, det är faktiskt ganska många som påstår det. Jag bara bekräftar att så inte är fallet ????????????????????

     Nu handlade det ju om Bianca. Och hon har aldrig påstått att pengar gör en lycklig. Du verkar verkligen mogen i ditt sätt att svara på ?

  Vad har rikedom med sjukdomar att göra? Det där va bara vidrigt sagt.

  Dessa diskussioner blir alltid för svart-vita… Får Bianca visa upp sig på massa foton och videos online? Ja. Finns det risk att hon påverkar andra negativt med ”triggande” bilder och videos? Ja. Det ena utesluter inte det andra.

  Det finns värre exempel där ute än Bianca, jag tänker på Eugenia Cooney, som är en rätt stor ”stjärna” på youtube och uppenbart SVÅRT sjuk i en ätstörning. (Jag brukar aldrig trigger-varna, men allvarligt, kolla inte upp Eugenia om du kämpar med ätstörningar, det är onödigt – då var det sagt). Bianca har ju ändå nämnt då och då att hon lider/lidit av ätstörningar och ångest, medan Eugenia totalt förnekar det och påstår sig vara naturligt smal och nätt. Det har bedrivits kampanjer för att få Eugenia avstängd från youtube och andra sociala medier, men till ingen nytta. Hon fortsätter vara typ ”the skeleton queen” i ätstörda kretsar.

  Men var drar vi gränsen? Hur vet vi vad andra inspireras av? Förut var det poppis med ”knark är bajs”-kampanjer där man skulle avskräcka unga från droger med hjälp av att en sliten tatuerad snubbe i keps berättade om hur han varit långt nere i drogträsket och ångrade sig. Sedan visade studier att dessa föreläsningar inte avskräckte ett dugg utan snarare gjorde att ungdomarna blev sugna på droger för de tyckte Johnny var COOL.
  Hur är det med ätstörningar? När unga tjejer som ser upp till Bianca ser henne berätta om sin ångest och ätstörning, blir de avskräckta eller blir de inspirerade? Vem har ansvar för det? Jättesvåra frågor och jag har inte direkt några svar. För jag tycker hon har rätt att finnas på sociala medier precis som alla andra har det. Samtidigt som jag förstår det problematiska i att agera thinspiration (alla vi som hängde på pro-ana sidor runt 2003 vet vad det är) åt unga tjejer.

   Är man över 18 har man sitt egna ansvar. Under 18 har föräldrarna ansvar.

   Kollade in Eugenia… Så sorgligt. Hoppas hon får hjälp innan hon svälter ihjäl den tjejen :(.

   Bra skrivet LaLa. Det är verkligen ett svårt ämne och svårt att ta ställning till vad som är rätt och fel i såna här situationer.

   Jag lyssnade på P1 dokumentär miniserie om ätstörningar. Det är ingen värld jag kommit i kontakt med förut men lyssnade efter några alarmerande ord om mat från min dotter.
   Det är verkligen en ny värld. Sen googlade jag Euginia för att se vad det var för någon och blev mörkrädd över hur sjuk hon är. Hon borde bli avstängd från sociala medier och tvångsinlagd. Men det funkar väl kanske inte att göra någon frisk med tvång heller. Personen måste väl erkänna att den har ett problem och vilja bli frisk.

   Ja. Jag vet inte. Jag blev bara väldigt berörd.

  Ingen dom reagerat på att midjan blivit mindre men bröst och rumpa större? Inte direkt vanligt vid en vanlig viktnedgång.. jag har fått höra från relativt säker källa att hon tagit fett från mage/armar och satt på rumpan/brösten. Om det stämmer vågar jag inte säga säkert men hade inte blivit förvånad..

   Jag vet inte hur det är med Bianca och operationer, men jag gick in på insta och kollade in Kim K häromdagen (ja jag är lite efter, har aldrig sett ett avsnitt av The Kardashians eller vet vem hon dejtar och sånt) och tycker helt ärligt inte längre att hon ser ut som en människa. Hon har uppenbarligen fettsugit midja och lår in absurdum, för att sedan spruta in fettet i rumpa och höfter. Det har alltid funnits kvinnor med otroligt smala midjor eller stora bröst o.s.v. men den kroppsform Kim K har nu för tiden är på riktigt inte mänsklig! Väääldigt smala lår och ben, stort mellanrum mellan låren, smala armar, stora bröst, smal liten platt mage, och till slut enorm rumpa helt utan celluliter, och de där galet runda höfterna… Människor ser inte ut så. Hon har opererat om sig till en alien och hela jorden står och tittar och applåderar… Det är så sjukt.

    Lärde mig förresten om en ny ”skavank” vi kvinnor ska vara besatta av nu i Kim K:s kommentarsfält: Hip dips! Om ens höfter inte är klotrunda utan går lite inåt strax innan låret börjar så är det tydligen något att ha komplex över. Blev mållös.

     Det har varit så i flera år redan tyvärr. Man fyller hip dipsen med fillers/fett. Googlar man ser man att det finns flera kliniker som utför detta.

      Fruktansvärt att det kan gå trender i kroppsform.. 🙁

     Jag har alltid fetignorerat alla kroppstrender, mest för att när man väl är bland folk så VET man vad som attraherar folk och vad som är biologiskt sexigt och det är inte halvfula Kardashians. Män och kvinnor stirrar fortfarande på helt vanliga snygga och vackra människor. Men jag märker att min tonårsdotter lyssnar mer på insta-ideal än på faktiska interaktioner ute bland folk. Det oroar mig.

    Här är en till som aldrig sett ett avsnitt eller ens varit inne på ngt Kardashian konto, kommer heller aldrig göra så. Dock matas man ju med bilder på andra ställen, så har ju sett hur de ser ut. Vad jag ansolut inte kan förstå är fascinationen för denna familj, vari ligger det jag uppenbarligen inte förstår? Tycker de ser ut lite som seriefugurer allihop och har absolut inget med verklighet att göra, är det detta folk går igång på, ngn form av verklighetsflykt, typ? Förstår verkligen inte, helt galet.

     Reality är ju en variant av lyteskomik; de flesta medverkande är människor tittarna egentligen ogillar och skrattar åt på skärmen.

     Om du läser kommentarsfälten på dlisted förstår du.

     Finns det något namn på den sjukdomen/störningen som Kim K har?

      Eventuellt BDD?

      Hollywood-sjukan

     Varför tar du för givet att det bara är utseendet som intresserar folk? Är ju lika mycket deras sätt att leva som drar till sig folks uppmärksamhet.

    Och det sirliga här är ju att Kim K är biancas förebild! Det har hon sagt flera gånger och följer Kardashians slaviskt

     Tror Kylie är den som är hennes förebild med tanke på att hon härmar allt Kylie säger och gör, inklusive hennes affärsmodeller.

   I brösten har hon i alla fall vanliga implantat, man ser kanterna på implantaten extra tydligt nu när hon gått ner ännu mer i vikt. Att hon flyttat fett till rumpan är jag inte helt övertygad om, men med tanke på att rumpan också vuxit när hon blivit smalare och smalare så är det väl rätt troligt med tanke på att hon inte styrketränar något.

    Det är också väldigt svårt att få muskler att växa drastiskt samtidigt som man går ner i vikt. Att träna sig till en stor och rund rumpa är inget som tar några månader. Det krävs planering, mycket träning, rätt mat och massa tid.

  Har absolut noll respekt för Bianca och hennes ”ätstörning”/”magsår” med tanke på att hon FETTSUGIT SIG. Förstår att hon måste lida av grova psykiska besvär med tanke på den där ätstörningen men hon berättar bara halva sanningen, vilket leder till att folk försvarar henne och förbarmar sig över henne istället. Men det måste var skönt att kunna vinkla sanningen till ens egen fördel!

   Förtjänar man inte vanlig basic respekt om man fettsugit sig, eller har en ätstörning eller gjort ngt annat ingrepp?

   För min del är jag föga intresserad av ”sanningen” som du uttrycker det.
   Hon har väl knappst någon skyldighet att berätta vad hon gör och inte gör, undanhåller man något för random folk är man knappast en lögnare.

   Folk vill verkligen få allt serverat och sorgligt är ju att man förväntar sig si eller så av en offentlig person som man inte känner, annars förtjänar hon inte respekt.

   Fettsugit sig? Vad har jag missat , hur har det kommit fram? ?

  Nått är det som inte stämmer med Bianca.

   ”Jag har bara gjort fillers i läpparna en gång och gjort fillers under ögonen, inga andra ingrepp eller operationer”.

   Hahaha

  Bianca är tillräckligt slipad och gammal för att förstå att hennes inlägg påverkar människor. Hon har med all säkerhet listat ut vilka inlägg som genererar likes. En bar snygg kropp ex.

  Självklart påverkar hennes inlägg människor där ute. Likväl som hon blir påverkad av andras. Så här ser det ut i mina ögon.

  Jag vill gärna visa min mage. Den är platt & snygg nu (hur många lägger ut en sned bild på sin mage). Jag har magsår men dricker sprit ändå. Jag mår dåligt och påtalar det. Alla dessa bitar förnekar det faktum att hon nu snarare borde fundera på att återfå sin balans. Att ta hand om sig.

  Visa bild på smala magen, konstant dricka sprit och att köra på i vanligt tempo är inget annat än att förneka och strunta i sin egen hälsa. Ingen heder bakom det. Snarare är det fartblint. Stäng igen korken, ta semester och gå runt utan att allt hela tiden ska handla om yta / vackra bilder. Det hade varit att ta ansvar för sig och sin publik. Någon där ute borde, innan det är försent, hjälpa henne med detta. Så att hon inte fortsätter att köra bil på högsta växel samtidigt som hon med all kraft bromsar. Någon borde visa henne att de bryr sig på riktigt samtidigt som man påtalar att hon faktiskt har ett val. Just nu kör hon på fel vägbana med skygglappar på.

  Varför? Det här är ingen politisk blogg

   För att det är ett smärtsamt aktuellt exempel på varför man ska vara försiktig med att exponera sina barn i sociala medier.

  Sjukt att folk skriver att hon är sjukligt smal. Blir ju sånt jäkla pådrag om nån kommenterar nån som är fet. Är det inte lika illa egentligen?

   Kan tycka det oxå faktiskt. Ngn som valt att visa upp sig och varit rund hade aldrig fått kommentarer som ”vilken dålig förebild du är för unga tjejer som visar bilder på hur tjock du är” Å andra sidan vet vi ju att hon äter & spyr. Frågan är dock om en rund person som äter & spyr fått samma kommentarer? Problemet imo är att hon är alldeles för transparent med sitt liv, folk tycker de då har nån slags rätt att kommentera såhär. Hon borde stänga om sig, men tror tyvärr det blir svårt, för hon är helt klart beroende av uppmärksamhet och bekräftelse.

    Det kan du ju inte jämföra! Inga unga brudar strävar efter att vara runda så där slutar din konstiga jämförelse. Det många unga tjejer strävar efter idag är platta magar där revbenen syns, samtidigt som bröst och rumpor ska vara klotformade. Det vill säga, en kroppstyp som Bianca köpt sig.

     Det kan jag väl visst. Det är ju ätstörning som ätstörning, oavsett under el överviktig och ingetdera är hälsosamt. Tycker ditt argument är jättekonstigt, varför skall man få kommentera smala ätstörda men inte överviktiga?

      Men sen när var folks högsta önskan få dallrande valkar? Går ju absolut inte jämföra!

       Exakt var pratar jag om ngn ”högsta önskan” om ngt i detta? Nu var det smal/tjock av ÄTSTÖRNINGAR jag diskuterade och att det di facto är så att folk kommenterar en smal ätstörd med inte en överviktig ätstörd.

      För att absolut största delen av samhället applåderar och hyllar en smal kropp. En tjock kropp är okej enligt en mycket mindre del av samhället. Man får liksom finna sig i att de flesta ser ned på en. Så där är skillnaden och vi behöver väl inte sparka på den som redan ligger ner.

       Vet du, jag tror verkligen inte de flesta ”ser ner” på ngn för att den är överviktig. Däremot tror jag att den som är det, eller har en ätstörning kanske tror det, precis som den som är smal och ätstörd ser sig som stor. Problematiken ligger på ett psykologiskt plan. Människor har liksom annat att bry sig om än gå och tänka på andras vikt, längd, storlek etc. Och du tycker inte man ”sparkar på ngn som redan ligger ner” när man kommenterar en smal ätstörd person då? En person som du facto är lika sjuk som den som ev.är stor och ätstörd?

      Hörrudu…man har inte en ätstörning för att man är överviktig!

   Fast detta är inte taget ur luften utan Bianca har själv flera gånger talat högt om att hon lider av ätstörningar, av den sort där man försöker få ner sin vikt via kompensation (kräkningar eller träning) när man ätit. Så lägg ner att försöka ställa en grupp mot en annan, det är onödigt. Behöver absolut inte vara osunt att vara smal, eller överviktig, men just i detta fall vet vi från Bianca själv att det finns psykisk sjukdom bakom.

    Vaddå ”taget ur luften”? Jag konstaterar bara, som ”Lia” att det är anmärkningsvärt att folk kommenterar ngn som är väldigt smal och det faktum att det troligen inte hänt om personen varit överviktig, trots att båda kanske äter & spyr. (alla som har ätstörningar är inte smala vet du, en ätstörning bottnar i ngt annat än ”smalhet” i grund och botten och det finns de som är kraftigt överviktiga med ätstörning) Inget av alternativen är ju direkt hälsosamma, men det tycks vara ok att påpeka när det är undervikt som exponeras.

     Fast folk skriver det om Linda-Marie också i inläggen om henne, att hon ”måste ju ha en ätstörning då hon är så överviktig” trots att hon aldrig sagt att hon skulle lida av någon sådan utan tvärtom är glad och mår bra.

      Ok, ingen aning om vem ”Linda-Marie är..

     Fast få spyr väl för att de vill bli feta??????? De spyr ju för att de ska bli smala som sina idoler.

      En del blir inte smala av att spy. Dels får de störd ämnesomsättning, samt att en del äter såpass mkt (hetsäter sig igenom dagen)att de går upp trots att de spyr. Sen har en ätstörning i grunden oftast inget med smalhet att göra öht, utan har helt andra mer djupgående orsaker. Det man kan ha kontroll över blir då maten.

      Tror att personen menar att man kan ha en ätstörning som innefattar att man spyr utan att vara smal. Jag personligen har haft perioder där jag kräkts 10 gånger om dagen, var ändå överviktig.

       Exakt! Tack.?

  Är så trött på Bianca. Hon kanske skulle ta tag i sitt mående, logga ut från sociala medier och umgås med folk som vill henne väl

   Problemet är att alla hon umgås verkar skita i hur sjuk hon är, de bryr sig bara om hur mycket de kan tjäna på henne…

  Har Bianca opererat brösten??

   Svar ja. Det är väl väldigt tydligt. Ingen är så smal och har så stora klotrunda bröst

    Exakt. Brösten brukar sällan bli flera storlekar större när man går ner i vikt. Samma hände med Bella, brösten ökade två storlekar och slutade hänga samtidigt som hon gick ner 15 kg.

     Fundersam kring hur hon har kunnat gått under radarn med det, vloggar / lägger ut storys hela tiden och återhämtningen från en operation brukar vara ganska lång ändå?

      Hon har haft flera längre uppehåll på Youtube och efter ett av uppehållen hade hon på sig en operationsbh i några vloggar, så hon fattar nog att vi som sett en operationsbh vet att hon precis opererat sig.

      Influencers brukar operera brösten under hösten och vintern när man ändå inte är så lättklädd och då är det lättare att gå under radarn.

   Men måste alla kommentera hennes kropp ?? brukar inte dessa frågor om bröst osv tas bort? Har sett det på andra iaf..

   Ja, det har hon berättat om i en vlogg för ganska längesen.

   På Victoria kliniken, dr Charles randqvist

  Hemskt, samtidigt provocerande när hon faktiskt har tagit fett från andra ställen på kroppen för att lägga in i brösten. Så hon vill ju vara smal, blir fel när hon skyller det på enbart på en ätstörning.

   Har hon gått ut med att hon gjort brösten?

    Nej, men nu kan väl ingen längre tvivla när hon gått ner ytterligare i vikt?

    Ja hon har gått ut med det, i en vlogg där hon svarade på tittarnas frågor.

   Att vilja vara smal är väl inget konstigt.
   En ätstörning behöver inte vara aktiv, utan kan vara vilande i flera år.

   Har hon skyllt saker enbart på ätstörning??

    Men gud människa – att du orkar skriva typ 25 svarsinlägg här inne där du försvarar Bianca!! Nånstans skrev du t o m att du är mamma men det är ju helt orimligt då du låter som ett 15-årigt fan…

     Tragiskt att du inte tål motargument.
     Detta är ett diskussionsforum, lär dig innebörden utav det.

     Jag har inte skrivit vad jag tycker om Bianca, det är inte relevant. Däremot är det pinssmt, oavsett åkder, att försöka starta ett drev där man diskuterar en persons ätstörning och förutsätter att den är ”problemet” just nu, när vi inte har en aning om det.

     Att du ens drar ålderskortet/mammakortrt visar snarare på din omognad om ngt annat.

  Väldigt skevt allt detta poserande på bilder med halvöppen mun. Det känns desperat och som ett rop på hjälp. Har anmält bilden på IG. Det där är verkligen inget ideal att sträva efter.

   Det finns otroligt många människor som ser ut så utan att vara sjuka. Får dom inte se ut så då? Att anmäla bilden var verkligen bara konstigt och elakt mot människor som ser ut så, sjuka eller ej. Skärp dig:

   Men skärp dig!

  Det jag reagerar på är att som ätstörd, brukar man inte vara nöjd/vilja visa upp sin kropp.
  Min erfarenhet är att man gärna döljer sig bakom bylsiga kläder. Man ser sig själv som betydligt större än vad man är.
  Bianca visar väldigt gärna upp sin kropp i bikini och tajta kläder.
  Men det kan säkert vara olika.

   Ta tex Eugenia Cooney som nämndes bland kommentarerna högre upp, hon visar ju gärna upp sin otroligt tunna kropp.

    Exakt, hon visar gärna upp sig i oerhört små kläder.
    En tjej jag gick med på gymnasiet hade ett skärp i form av ett måttband, hon såg ut ungefär som Eugenia. Och alltid magtröjor till. Så nej de som gått ner en del av sin ätstörning och ofta får höra av omgivningen att de är magra visar gärna upp sig.

   Fast det stämmer ju inte. Alla ätstörda följer inte en mall. Många triggas av bekräftelse vilket gör att de då ser det som en motivation. Till exempel om de spytt upp maten och sen får en kommentar om hur fina de är, då får de bekräftelse och fortsätter spy för att få mer bekräftelse.

   Ätstörd och älskade att vara smal och visa upp mig. Kläder satt snyggt & folk tyckte jag var snygg. Nu går jag på antidepp & blir större bara jag andas. Hatar min mage men klarar mig inte utan antidepp. Vi är olika

    ❤️ Viktigast är att må bra i själen! Alltid!

   Sandra Beijer har ju berättat om tidigare ätstörningar. Hon klär sig alltid i väldigt tajta och korta kläder.

    Hon får väl klä sig hur hon vill. Har du något emot det eller?

   När jag hade en anorektisk ätstörning och var väldigt smal lade jag upp väldigt många bilder på min kropp. Folk gav mig bekräftelse på att jag var smal.

   När jag hade ätstörning så visade jag gärna upp min kropp! Hade på mig tajta kläder för att verkligen visa hur smal jag var. Älskade att höra att ”oj vad smal du är” eftersom jag tidigare varit större så var den bekräftelsen helt fantastiskt! Triggade igång mitt beteende att inte äta samtidigt som jag njöt nåt otroligt av kommentarerna jag fick.

  Det här är så sorgligt men tänker på hur det pratas om att det är inne att vara smal igen och att kvinnor börjat späka sig.
  Med tanke på den ekonomiska krisen och kommande matbristen i världen så lär det till viss del komma automatiskt. Och trenden lär väl vända efter ett tag när pöbeln blir allt mer mager och att ha råd med god näringsrik mat blir en ännu tydligare klassmarkör.

  Annars hoppas man ju på att en hälsosam kropp kan trenda. Normalbyggda välfungerade kroppar som ser olika ut och som inte är övergödda, svältande eller modifierade på något sätt.

   Men ärligt talat, den här ”kroppstrenden” verkar det bara pratas om online, inte ute i den verkliga världen. Varför låta sig påverkas så?

  Jag tycker att det bästa är om alla kroppar får existera på nätet, utan pekpinnar, och utan att folk ens ska behöva kommentera kropparna.

  Och det gäller åt bägge håll, oavsett om det gäller bed, bulimi eller anorexi.

   Exakt! Mår fan illa av kommentarerna här. Tycker inlägget inte gav något mer än mäjlighet att få kräka ur sig om vad man tror och tycker. Usch!

    Håller med. Allt detta diskuterande om en annan persons kropp ?

  Det här är inte en blogg för politik. En förtvivlad mamma ville visa hur illa en tonårig invandrad kille hade gjort hennes dotter och JA det är sanningen. Inte ett politiskt utspel. Vill du prata politik så finns det såna bloggar

   Jag vill inte prata politik, jag tycker det är ett angeläget fall av att exponera sitt hjälplösa barn.

    Mamman har knappast någon blogg. Hon är ett offer precis som sin dotter! Vad vet du om hur hon mår och vill visa hur vrickat vårat samhälle blivit med en bild på dottern

     Förövaren beskrivs som storvuxen. Är han ens under 15 som det påstås? Ljuger han om sin ålder? Han har tidigare attackerat folk och hamnat i trubbel, varför får han stanna? Så många frågetecken här.

      Han ska åldersbestämmas nu då det finns misstanke från polisen att han i själva verket är över 15.

    Mammans nioåriga barn har blivit grovt våldtaget och halvt ihjälslagen (eller helt, hon ligger fortfarande nedsövd och
    det enorma skadeläget är fortfarande ytterst oklart). Flickan åkte från fritids kl 15, och efter 17 hittade vittnen henne, förövaren var då kvar i skogen. Han kan ha torterat och våldtagit flickan i timmar! Tycker du Lisa, att det verkligen är rätt att i nuläget gå på mamman för att hon delat bilden på dottern från sjukhuset på sin instagram? Är det verkligen det vi ska fokusera på?

  Vet från säker källa att hon opererat bort revben. Förstår att kommentaren lätt kan ta som oseriös, men jag är säker. Hoppas att hon mår bra oavsett sjukdom eller ingrepp hon valt att göra.

   Det är fan helt jävla stört.

    Tror du på det? Har du hört talas om källkritik? Man kan påstå vad som helst på internet och sen blir det till en sanning. Jag vet med 100% säkerhet att Isabella Löwengrip har varit otrogen mot Paul. Eller gör jag det?

     Håller med dig, Liss. Känner ba: länka till en trovärdig källa som uppfyller alla kriterier för en sådan eller fuck off.

   Aj aj, man ska vara försiktig med att sprida den typen av rykten. Oavsett om man har bevis eller inte, men definitivt inte utan att presentera adekvata bevis.

   Nej det vet du inte.

   Vilken källa? Ungdomens källa? Kunskapens källa? Ryktets källa?

   Hahahah men tror du på det själv?
   Kan säga sä här, den ärrvävnaden hade inte gått att dölja!

    Jodå. Man graftar ofta ben från revbenen till andra ställen på kroppen. Bland annat till käken. Ärren syns knappt.

   Detta är en myt som cirkulerar om diverse kändisar, t ex Marilyn Manson. Är dock inte sant.

   Det är vanligt ingrepp bland kändisar , Charlotte Perelli har oxå tagit bort revben för att framhäva midjan och kläderna sitter på bättre.
   Jag har oxå hört att B har gjort det .

  Jag är inte ett dugg förvånad att hon inte blir av med sin ätstörning.
  Alla i den familjen tycks vara besatta av mat,det är som att inget annat är lika viktigt som mat.Pappa,storebror och pojkvän har restauranger,mamma och lillebror har matlagningsprogram i TV.Hela deras liv tycks vara någon slag besatthet av att äta och fotografera mat,det blir så fruktansvärt överdrivet.
  Minns hur Benjamin för några år sedan förstörde en familjesemester de hade i Italien genom att hela tiden bara tjatade om vilka restauranger de måste besöka och ägna all tid för att hitta dessa restauranger.När de väl kommit fram fick de övriga i familjen inte bestämma,utan det skulle Benjamin göra,för han ville provsmaka så många rätter som möjligt,det hela visades i Wahlgrens Värld.

  Har aldrig varit med om någon familj som som är så besatta och frossar så mycket i mat,det blir som mågon slags matpornografi,och jag blir mest äcklad av alla deras restaurangbesök och matbilder på IG.

  Tror inte Bianca kommer lyckas bli frisk från sin ätstörning så länge hennes familj har detta osunda förhållande till mat.

   Men precis! Helt otroligt, bara mat,mat,mat. Möjligen ngra Chanelväskor in emellan, sen mera mat.

    Såg någon trailer igår då bl.a Pernilla o Benjamin satt med kompisar runt ett bord och åt. Benjamin drog fingrarna i tallriken för att sen slicka av handen för att få i sig det sista, sen suckade han och torkade sig runt munnen. Såg ut som han skulle spricka. Pernilla slickade av sina fungrar en i taget….. Hallå, bordsskick någon?

     Sett hur han även slickat hela tallriken på restaurang. Vem gör så som är över 2 år?

  På ett sätt stör detta mig lite; Ja, Bianca är smal, troligtvis för smal och antagligen pga ätstörningar.
  Men har ni tänkt på att när en tjock person lägger ut exakt samma sak (exempelvis en.transexuell.louise på Instagram), som uppenbart också lider av ätstörningsproblematik och psykisk ohälsa, så ska det istället höjas?

  Har sagt det så många gånger, men smala och tjocka behandlas inte lika på exempelvis Instagram.
  Kritiserar man en för smal persons kropp så är man ”godhjärtad” och ”vill väl”, men kritiserar man en tjock person så är man ist ”hatare” och ”fettfobisk”?

  Stör mig på det något enormt

   Skillnaden ligger givetvis i att smal är synonymt med snygg och tjock är synonymt med ful.

   Det finns väldigt få tjocka som hyllas för att de är snygga, snarare för att de vågar synas. Det är det kroppspositivism handlar om – att tjocka får vara med, utan att ursäkta sig för sitt BMI. Sitt BMI kanske de redan jobbat med, det vet inte du.

   Smala hyllas unisont för att de är just smala. Och smal är som sagt generellt synonymt med snygg.

   Nog måste du väl förstå skillnaden, även om du inte gillar den?

    Nej, jag förstår faktiskt inte.
    Jag är naturligt smal och alltid varit. Under alla år så har folk kommenterar hur smal jag är konstant, som om det är okej?
    Till sist började själv störa mig på att jag var byggd smal, så tvingade mig själv gå upp i vikt. Vilket jag fortfarande kämpar med.

    Så även om jag är sk ”ideal” så påverkas man.
    Skulle någon säga samma kommentarer till någon tjock så skulle det inte vara ok någonstans, varför är det det till någon som är smal?
    Det ledde till att jag fick någon form av ätstörning och inte tyckte om min kropp. Men det ”är ju okej att säga, för jag är smal”

    Så nej, jag förstår det inte alls. Är dubbelmoral om inte annat

     Men det är ju exakt som du själv skriver. Du är ett ideal (dina ord). Det är väl klart att du, som _enskild_ person berörs av taskiga kommentarer, men det förändrar inte faktumet att du som smal tillhör idealet.

     Du behöver höja blicken från ditt eget perspektiv. Om du inte kan förstå att fler människor förnedras på grund av övervikt, än de kommentarer du får utifrån din smalhet, behöver du fundera lite mer. För att förstå, alltså.

      Nej, faktiskt inte.
      Att smala vs tjocka blir så skilda behandlade accepterar jag inte, ideal eller ej så är det oavsett inte okej.
      Om tjock är ideal i framtiden, är det fritt fram att börja kommentera tjocka på samma sätt som smal då? Och vise versa.
      Så vad som är okej att säga till enskilda individer beror enbart på vad som är mode just nu?
      Tycker inte jag iaf.

      Är du som borde tänka om och fundera lite

       Det individuella perspektivet står du för. Det förändrar inte att smal och snygg står i motsats till tjock och ful.

       Att det är rätt eller bra är det ingen som ordar om men det är tyvärr så det ser ut idag. Enskilda smalkommentarer förändrar inte den faktan.

       Du återkommer ständigt till vad _du_ tycker. Tyck som du vill men försök förstå bakgrunden först.

        ”Smal och snygg” säger du, det är ju motsats till kommentarerna på Bianca bild? Där får hon nu ”hat” för hon är smal. Så nej, jag håller inte alls med dig

   Min upplevelse är att när folk kommenterar smalas kroppar är det oftare av genuin omtanke och när folk kommenterar tjockas kroppar är det illa dolt förakt. Jag anser att det är olämpligt kommentera någons kropp alls. Om man är orolig över att någon lider av en ätstörning kan man säga ”jag har märkt att du ofta säger att du redan ätit när vi ses/du äter väldigt lite/ofta går på toaletten efter måltider/själv har uppgett att du hetsäter/verkar ha jobbiga tankar kring mat och din kropp. Hur kan jag hjälpa dig?” och inte typ ”du är för smal, man kan ju hänga galgar på dina nyckelben” eller ”gÖr dU aV mEd MeR äN dU fÅr i DiG sÅ gÅr dU neD i VikT”.

   Jag tycker det är stor skillnad på när det handlar om en person som Bianca som själv har öppnat upp om att hon har ätstörningar, och någon som är naturligt smal. Jag har flera vänner som väger under 50 kg, men som jag umgåtts nära med och vet att de älskar mat, äter mycket och i princip försöker gå upp i vikt. Att säga till en av dem ”Har du anorexi?” bara för att hon är smal är elakt och idiotiskt. Bara för att man är smal, eller tjock, så säger det inget om ens tankar/psykiska mående. Jag tycker det är riktigt fult när folk skriver om Linda-Marie att hon ”säkert hetsäter pga överviktig” när hon (vad jag vet) aldrig nämnt någonting om psykisk ohälsa eller liknande. Det är alltid fult att anta att någon lider av psykisk ohälsa enbart av att bedöma dennes vikt. Men i fallet Bianca så är det inte en hemlighet och då är det ju lite annorlunda läge att bli orolig när hon går ner i vikt trots redan mycket smal.

  Verkligheten och sociala medier är ju inte samma sak. Yta är prioriterat, lycka, framgång, ”rätt kropp” osv Vad som finns under får vi inte veta.

  Behöver hon hjälp? Ja kanske det. Men den måste komma från nån av hennes närstående. Ingen idé att sända henne kommentarer, ens de mest välvilliga, hon kommer inte bry sig utan snarare ta det som ett förtäckt hat. Lika bra att bara skita I det. Låt henne hållas. I nån mån gillar hon vad hon själv ser i spegeln i guess.

   Nej, hon måste vilja hjälpa sig själv för att det ska hålla.

   Hennes närstående är tyärr frossare av mat,så där lär hon knappast kunna få hjälp och stöd.
   Skrivit ett inlägg om det men det har fastnat i modereringen.

    Dessutom så öppnar de restauranger hela tiden!

     Ja HJÄLP – be dem lägga ned sitt matintresse för guds skull! ?

    Det är ju i sig oxå nån form av störning, denna besatthet av mat och shopping som de ju har. Kicksökande, där mat och shopping är deras grej.

  Skulle nog också må rätt dåligt om jag hade hennes mor och mormor som valt att totalt sälja ut sina själar i utbyte mot samarbeten, sponsring och försäljning = pengar.

  Christina kör betalda samarbeten för allt nytt i hemmet: kök, pool, poolhus och lusthus.

  Pernilla dokumenterar i princip allt hon gör, äter, dricker, festar osv via IG – även fastän hon är ”ledig” – varvat med alla samarbeten och försäljning.

  Nu kanske jag låter som en avundsjuk surkärring men se det är jag inte. Skulle ALDRIG vilja byta mitt enkla (lyckliga) liv med någon av dessa tre…. ?

   Vad har Biancas bulimi med att göra att Christina gör reklam på sin blogg/instagram?

    Ingen aning men du kanske har rätt svar?

    Mitt inlägg handlade om att jag försökte tänka mig in i hur det skulle vara att ha dessa två som mamma och mormor, därav min slutsats att jag nog skulle må rätt dåligt med tanke på allt fokus på PENGAR och yta.

  Finns människor som förtjänar större uppmärksamhet än Bianca och hennes ätstörda lekamen. Såå trött på dessa privilegierade Wahlgren/Ingrossos! De är precis överallt just nu. ???

  Och det vet du, eller är du en sån som hört rykten och därmed är det sanningen?

   Ha, ha denna kommentar hamnade ju helt fel, svarade på ngt helt annat, ngn som insuinerade otrohet. Dessutom fastnar kommentarerna i mod hela tiden..

  Så inom vilket viktspann är det okej att få synas? Fy fan i helvete så sjukt att folk, helt öppet, tar sig friheten att kommentera andra på detta sätt.

  Haha hon tyckte säkert också helsvart var en god idé för att man ser smalare ut.

  Lek med tanken att det va tvärtom, att Bianca var kroppsaktivist och rejält överviktig, säg att hon vägde 150 kg, hade ni som hatar på henne gjort det även då? Hade ni skrivit lika mkt hat då som ni gör nu, när hon lägger ut all den mat hon faktiskt lägger ut o allt hon äter. Hade ni attack-hatat precis som ni gör nu i det fall man sett att hon gått upp, låt säga 15 kg, o där hon lagt ut en post med en klänning som glipar o är absolut för liten?!
  Inte en chans, det verkar som att det blivit nån tyst överenskommelse att inte hata på kroppsaktivister med rejäl övervikt, så förklara varför det tydligen är ok att fullständigt go bananas med hat, hot o beskyllningar där bl a mammor skyller på Bianca pga att barnet fått ätstörningar, stackars barn med den mamman säger jag bara.
  Men satan vilket obehagligt folk ni är. Usch

   Du verkar fastnat lite i hat?

   ??Drog upp ungefär detsamma tidigare, men fick då klartgjort från bla ”Siri” här att ”det kan man ju inte jämföra” eller ngn som tyckte att ”man behöver ju inte sparka på ngn som ligger ner” (alltså den som var tjock men hade ätstörning!) Men att det då tydligen var ok att kommentera en smal med ätstörning. Och ”man spyr väl för att man vill bli smal”?….Siri, ätstörning, OAVSETT tjock el smal är en sjukdom med psykologiskt mer djupgående orsaker än just smalhet. Tycker det är beklämmande att man inte är mer påläst om man yttrar sig i sådana här frågor öht.

  1 ja hon har opererat sig ( känner en som källa ) tycker dock det e konstigt att man inte står för det när det e så uppenbart , Alice gick till och med ut med att hon gjort brösten .
  2 varför lägga ut midjebilder på en smal midja när man kan räkna ut att det kommer att komma kommentarer och sedan bli sur och kalla det mobbing när sådanna bilder lockar till sig kommentarer om att man ser gör smal ut .?‍??det känns mer och mer att hon söker uppmärksamhet genom att lägga ut de bilderna för att sedan dra offerkofta kortet

   Ja det är säkert med beräkning hon lagt upp denna bild. Jag har helt tappat tron på att hon gör något utan baktanke. Hon är alldeles för många miljoner borta från vanligt beteende.

  Kan vi istället skriva om att en kille som tidigare attackerat folk får permanent uppehållstillstånd veckan innan han försöker mörda en liten tjej. Hur får det ske??

  Jag vill verkligen bara hålla om Bianca, känns som att hon inte har rätt personer runt omkring henne.

   En som verkligen rider på hennes våg är Vanessa Lindblad. Dessa människor skulle inte ens ha råd med hälften av det de har idag om det inte vore för Biancas namn.

  Hon får börja med godisfat som Sandra Beijer..

   För att må bra menade jag alltså och kunna äta utan att ha ångest kring det. Se mat som något glädjefyllt. Hoppas hon mår bättre snart.

   De där jäkla godisfaten. ?

   Vem äter ens så lite godis? Blir provocerad.

    Hon äter ju godis varje dag. Vill man kunna äta godis dagligen är väl 5 bitar rätt lagom, och knappast mindre än någon som går loss med en rejäl godispåse en gång i veckan.

    Jag äter också lite godis ofta hellre än mycket ibland, eftersom jag mår illa av mycket samtidigt. Det är inte mer ätstört än att begränsa godis till en gång i veckan.

  1. Sluta kommentera andras kroppar, känd eller ej.
  2. Se 1.

  Misshandlade var väl ändå en underdrift? Utsattes för mordförsök är mer vad som hände. Politiska poänger är det minst problematiska med hela den situationen.

   Samt grovt våldtagit. Gud jag är så arg och ledsen.

    Samma här. Varför gjordes det inget innan när skolan orosanmälde?

    Jag mår illa av att läsa om det. Jag hoppas SÅ SÅ mycket att lilla tjejen vaknar och blir helt återställd. Och att den jäveln som gjorde det blir inmurad i en cell för resten av hans liv.

     Var flickan ute själv och cyklade? Undrar hur det kunde ske…en 8 åring ute och cyklar själv i skogen? Och vilka var de andra personerna som var där? Kvinnan och två andra? Det är så många frågetecken kring det hela så jag vet inte vad jag ska tro.

  Kolla på Biancas instagram, på fliken taggade. En psykopat som taggar hennes namn i massa bilder på sig själv bara de senaste dagarna där han ligger och sitter. Ngn obehaglig som kallar sig kristus i kållered.

  Kanske därför hon mår dåligt bland annat, av att ha sånna psykfall besatta av henne.

   Du är väl medveten om att möjligheten att stänga ner sina sociala medier existerar?

    Menar du att hon ska stänga ner sina sociala medier för att det finns psykfall?

     Precis. Seriöst.

  Det sjukaste av allt är ju ändå att hon valt att operera sig, trots att hon redan är så smal.. tagit fett från höfterna till rumpan, men det säger hon inget om.

  Fast rent historiskt så är Biancas kropp rent utseendemässigt mer hälsosam. Sen har hon inte kommit dit hälsosamt. Det är samma princip som att övervikt är ohälsosamt men överviktiga är inte automatiskt ohälsosamma.. det är väl där problemet ligger.

  Hade Bianca uppmanat eller rekommenderat sin följare med de ohälsosamma hon sysslar med så hade jag förstått kritiken. Men att inte tycka att hon ska få visa sin kropp pga ”risk för att andra påverkas och mår dåligt” är fan helt orimligt..

  Att uppmana och göra reklam för ohälsosamma viktnedgångsmetoder är fel. Att vara smal och fota sin kropp, inte fel.

  Snygg bild på sin kropp med texten, ”born this way” feeeel om du faktiskt inte föddes så

  Snygg bild på sin kropp med texten, spydde mig i form idag, feeeel

  Snygg bild på sin kropp utan någon som helst antydan på vad fan du ska göra med din, inte fel. Kom igen… lite ansvar måste vi själva bära. Det svider i mina mammaögon med när andra får vara på ett visst sätt medan man själv dras med annat man hellre varit utan? men fan att någon annan också ska behöva lida pga mina osäkerheter är fan peaken av egoism som jag hoppas att jag behöver överleva iaf.

   Hon lägger väl upp en sådan bild för att hon tycker det är snyggt? Samtidigt påpekar hon att hon kanske nu ser så smal ut för att hon inte mår bra. Det blir dubbla signaler. Hon driver med bilden på ett ideal där man ska vara riktigt smal samtidigt som hon säger att hon blivit det för hon inte mår bra. Att det är det vi ser.

   Jag ser en fara med det. För henne själv och andra. Vi pratar om en person som säger att hon har ätstörningar, samtidigt tar hon bilder på sin mage och är medveten om att hon nu är smalare än vanligt. Även i hennes eget huvud driver hon väl då på att ju smalare desto bättre? Det blir inte sunt för någon. Galet att så många folk gillar bilden. Det säger något om vår samtid.

    Men att problemet i själva verket är motsägelsefulla uttalanden gör det inte mer rätt att vinkla diskussionen till bilder som inte hör ihop med uttalandena..

    Man kan inte ta saker ut sitt sammanhang för att göra sin poäng mer rätt.

    Du säger att du ser en fara med att hon är smal men du nämner inte någonstans faran över att så många tar sig rätten att påpeka att hon ser ”sjuklig ut” eller annat om hennes kropp. Det är de som är problemet.

    Vi ser faran för oss själva, våra känslor, hur vi mår när någon annan ser ut på ett visst sätt. Men det är inte någon annans ansvar att ta ansvar över vårat mående.

     Instagram & FB är väl medvetna om problematiken. Det har påtalats flera gånger att dessa typer av bilder leder till ohälsa. Det finns forskning på detta. Googla så hittar du. Finns även svensk.

     Bara det faktum att ca 1/3 av tonåringarna känner att de påverkar dem är väl tillräckligt? Wall Street Journal rapporterade om detta baserat på FB analysen som gjorts.

     Börjar du titta på dessa typer av bilder så matas algoritmen och du får mer och mer. Det är ett problem. Vi kan blunda absolut. Oansvarigt säger jag.

     Hon har ett stort konto så hon bidrar ju med denna typ av bilder till att trigga algoritmen. Hon bidrar definitivt inte till att visa att älska sin egen kropp är fokus. Hon har ansvar. Med så stort konto påverkar hon massor. Det är inget att hymla med.

     Att vi matar hennes offerroll skadar inte bara henne utan även andra. Hon borde få hjälp istället.

    Ja, men man behöver ta hänsyn till så många faktorer innan man gör rapport till sanning. Vilka är dessa ungdomar, var bor dom, hur ser deras familjesituationer ut, hur ser deras genetik ut osv osv..

    För ALLA mår inte dåligt över bilder på instagram.

    Men i vanlig ordning går vi baklänges för vi kan inte gå till botten med varför ungdomar mår så dåligt för gud förbjude att det är en ouppmärksam förälder bakom den ungdomen som man oavsett ska klassa som ”good enough”, då måste man hitta en annan lösning för de djupet har inte samhället ekonomiska medel att studera.

    Men nu är jag på överkurs för vad en vanlig svensson behöver kunna idag.

  Är det verkligen någon som köper magsårs-storyn? Hon har ju fettsugit sig x antal gång och sen förvisso tjoffat in en helt del i röven men ändå. Hon har ju fettsugning sig hur många gånger som helst, klart man blir slank då. Magsår… hahaha jo tjena

  Bianca har op bröst + fettsugit och gjort en diskret bbl. Alice har utöver bp också fettsugit magen. Har gemensamma vänner

   Vad betyder bp? Har Alice också gjort bbl?

  Ärligt talat så är det orimligt att kräva att hon ej ska lägga upp bilder. Vare sig viktnedgången är på grund av ätstörning eller ej, sjuka får också lägga upp bilder på sig själv. Vi har alla personligt ansvar för våra triggers, det är som att förvänta sig att ingen får ladda upp bilder på alkoholdrink (eller från när man festar) pga man tidigare varit alkoholist. Som jag ser det så har hon inte skrivit något som är uppmuntrande som exempelvis Kate Moss kända citat eller försöker uppmuntra till bulimi, det är att sätta sin egen uppfattning på henne. Som förälder, om man är orolig, så kan man försöka begränsa tillgången till media som ens barn har, försöka lära dem sunda vanor, undvika dietprat framför dem och att kritisera deras kroppar osv men känns lite sådär att kräva att tunna människor ska behöva skyla sina kroppar. Visst kan det ha negativ inflytande på vissa- men hon får ha på sig en klänning precis som andra kvinnor. bara min åsikt.

  Jag brukar se Bianca rätt ofta då vi bor i samma område och hon ofta promenerar förbi – hon är liten och nätt ja men ser inte alls så smal/utmärglad ut IRL som på bild. Tror det retuscheras och vinklas ganska kraftigt.

   Tänkte också på det när jag gick in och kollade vilka bilder hon taggats i på instagram, de ”fanbilder” hon tagit och taggats i tycker jag inte riktigt framställer samma utmärglade kropp.

  Jag tycker att man har rätt att lägga upp bilder oavsett kroppsform. Min kropp är min ensak och den har ingen rätt att kommentera, det gäller oavsett hur man ser ut. Man kan inte begära att någon ska stå för hur någon annan eventuellt påverkas av ens kropp, så är det bara.

  Problemet kommer sig inte i hur Bianca ser ut, utan att hon inte kan vara ärlig i varför hon ser ut som hon gör. Att detta skulle bero på blödande magsår stämmer inte eftersom a) det är ett akut livshotande tillstånd, inget du går runt med i ett år och b) vid en kraftig viktnedgång växer inte bröst och rumpa. Att ljuga om ett så pass känsligt ämne som kropp och vikt göder kroppshetsen i samhället.

  Var ett barn som skrev på en av hennes tiktok ”hur kan du ha drömkroppen utan att träna?”. Det är en sjuk människa vi ser, ingenting att eftersträva.

   Jag tycker för de yngre omedvetande barnen borde det vara bra att de förstår att Biancas kropp inte är gjord av träning eller är helt naturlig så att de själva inte svälter sig och strävar efter att se ut som Bianca, egentligen inte bara Bianca utan andra influncer också.
   Självklart menar jag inte att Bianca måste komma ut med vad hon har gjort för att se ut som hon gör.

  Jag vet att Bianca berättat om sitt sjukdomstillstånd, och att det är en faktor i hennes liv. När jag var ung (upp till 30) såg min kropp ut som hennes och jag var inte sjuk. Är tacksam för att jag var sen på bollen med internet och att jag hunnit komma upp i ålder innan det blev en vardag med nät+sociala medier, helst med tanke på det klimat som råder i kommentarsfälten. Låt folk se ut, punkt.

  Jag led av ätstörningar under många år som ungdom och ung vuxen. Som minst vägde jag 38-39 kg och såg ut som en tolvåring i kroppen. Nu närmar sig Bianca 30 år och det är dags att växa upp. Alla säger att man blir blir störd i huvudet av sjukdomen men även när jag var som sjukast så visste jag att jag gjorde ett medvetet val. En dag valde jag att fortsätta leva, även om det var jobbigt. Men det var just det, leva eller dö. Så Bianca borde växa upp välja livet framför svält och ev förtidig död. Kroppen orkar inte med tillslut.

   Toppenråd! Ska säga till alla jag känner med psykiska problem att bara växa upp.

    Gör det! Eller så kan man skryta om sin smala kropp samtidigt som man säger att ”ag har ätstörning så hoppa inte på mig!! Så länge ni inte vill säga hur vackra mina revben är då!!”.

    Sen också: vad är det med det här daltandet av psykiska besvär nuförtiden? Hur har vi blivit så extremt okapabla till att ta itu med våra problem när det också idag finns så otroligt mycket hjälp att få?
    Helt obegripligt att folk beter sig som att hjälpen ska komma till dem och att man inte behöver ta tag i något själv.

     Oj,oj ”finns så otroligt mycket hjälp att få”..vilken planet bor du på? Vad tror du de föräldrar som står i kö i flera månader för att få komma till tex BUP med sina barn som håller på att gå under, eller tyvärr redan dukat under, tycker om ”finns så otroligt mycket hjälp att få”? Det finns absolut kompetens, men den räcker inte till i förhållande till efterfrågan.

      Nu pratar jag om vuxna. Det är väl inte så att Pernilla och Emilio ska stå i kö på bup för sitt vuxna barn Bianca?
      Som vuxen finns det massor av hjälp att få, psykakuten, terapeuter, ätstörningskliniker etc. Privata som offentliga. Men det verkar för många svårt att förstå att de måste söka hjälpen själv och väntar istället på att någon ska ”rädda” dem.
      Vad gäller barn så finns det privat hjälp att få med, och det kanske är värt att isåfall hoppa semestern med familjen det där året och lägga pengarna på att få barnet bättre då.

   Haha

  Hela det här inlägget gör mig så illa till mods. Bianca må vara en offentlig person, men hon är en människa som oss andra. Om någon hade diskuterat er och eran kropp såhär. Hur hade ni känt?

  Bianca har öppet berättat att hon lider av ätstörningar och här har vi då ett helt inlägg ägnat att diskutera vilket ansvar hon har mot följare, ska hon tex dölja sin kropp för att de annars triggar unga följare, hur hennes kropp ser ut, hur sjuk hon är. Vad hon lider/inte lider av.

  Vad fan Camilla?

   ?håller verkligen med. Det diskuteras hejvillt om hennes bröst och allt möjligt.
   Jag blir med illa till mods.
   Ett inlägg tidigare från Lalinda om mänskliga rättigheter där hon är arg på att andra tror att de kan bestämma över andras kroppar osv.
   Det är ju lika relevant gällande detta. Tycker inte detta inlägg är ok

   Gör det! Eller så kan man skryta om sin smala kropp samtidigt som man säger att ”ag har ätstörning så hoppa inte på mig!! Så länge ni inte vill säga hur vackra mina revben är då!!”.

  Själv tycker jag inlägget är bra. Det är dessvärre en trend nu att vara smal på gränsen till mager. Det blir också allt vanligare att man använder narkotikaklassade bantningstabletter och ADHD-medicin. Jag hoppas att det börjar pratas mer öppet om detta då det eskalerar i hög fart.

   Man kan prata om konsekvenserna av att missbruka adhd medicin och bantningspiller för att gå ner i vikt och absolut lyfta det ämnet.

   Men att göra ett inlägg om en särskild person för alla sedan ska kommentera hennes kropp, sjukdomar osv är inte okej.

  Skulle hon inte njuta av kommentarerna så hade hon väl stängt av så ingen kan kommentera?

  Alltså detta är en så svår fråga. Självklart ska man få synas på internet som smal. Det är inte förbjudet.
  Men baksidan är ju att dessa kvinnor med näst-intill ouppnåeliga kroppar får massor med samarbeten och tjänar pengar tack vare sina kroppar som de i sin tur endast uppnått genom en sjukdom.

  14-19 åriga jag som led av bulemi hade idag istället för tumblr haft bilder på Bianca och Hanna Schönberg sparade i min thinspo-mapp. Att Bianca i sin tur bekräftat att hon har bulemi (samtidigt som hon tränar och frontar träningskläder) hade bekräftat mig, fått mig att känna att jag inte var ensam och att min sjukdom var ett ok sätt att upprätthålla min kropp. Det var nämligen exakt detta jag gjorde fast med andra influencers. De behöver inte ens vara verkliga. Att tv-karaktären Blir Waldorf hade bulemi, att Hannah i PLL hade bulemi, bekräftade mig. Samtidigt var jag alltid yr, svimmade, hostade blod, slet på mina tänder, tappade hår, hade sår på mina händer (för att de dagligen utsattes för magsyra), hade sura uppstötningar, kunde känna hur mitt hjärta kämpade för att hålla igång mig. Det räcker med att blir överansträngd eller kanske ramla av cykeln så kan hjärtat stanna. Jag låg efter med skolarbete och kunde inte fokusera på något alls. Jag gick från att vara glad och rolig till suicidal och destruktiv. Besatt av mitt utseende och vad jag stoppade i mig. Kan än idag hur många kalorier det är i det mesta, jag äter som vanligt idag (10 år sen jag var som värst) men har alltid negativa tankar efter en måltid.

  Den mörka sidan får man inte riktigt se hos Bianca. Man ser en brun, snygg, smal tjej med massor av GLOW etc. Det verkar ju inte så farligt?

  Det är mycket begärt att Bianca ska visa även den sidan av sjukdommen. Men jag tycker att vissa bilder hon lägger upp är direkt skadliga och tagna för att glorifiera en specifik smal kroppsdel. Inte bara hon men många gör detta. Jag har ingen lösning på problemet, ville bara dela med mig.

  Samtidigt

   Det heter bulimi, inte bulemi, bara fyi för framtiden.

    Men väx upp. Har vi inte kommit längre än att anmärka?

   Instämmer helt.
   Hon får gärna ta dessa bilder men behåll dem för sig själv, lägg inte ut dem på insta. För det motsäger att hon inte vill trigga andra med sjukdom, för bilder där hon är så tunn och får det att se ännu smalare ut med förstorade brösten triggar verkligen andra.

  Politiska poäng? Är du sjuk i huvudet? Hennes barn blev våldtagen och klarar sig kanske inte. Och du pratar politiska poäng.

  LPG Endermologie används också både före och efter fettsugning för att dränera vätska och minska svullnad och smärta. Dessutom kan ojämnheter, som kan ha uppkommit i samband med fettsugning, försvinna fortare.

  I’m Bianca nu är sjuk, så tvivlar jag ju på att alla idiot kommentarer som hon får hjälper. Många som snackar om barnen eller att vara förebild etc.

  Jävligt fräscht då att klaga på ngn som man tkr ger ett dåligt intryck med bilder när man själv genom sin egna kommentar framstår som en idiot.

  Eller!
  Om Bianca inte är sjuk eller vad som utan bara gillar läget, ska hon då inte få lägga ut bilder? Oavsett hur hon ser ut?

   Varför ens ta en sådan bild och lägga upp om det inte är för hon tycker skinn o ben o köbe boppar matchar.
   Hon kan ju sända bilden till pojkvännen i stället för insta

  VARFÖR tar man sådana bilder på sig själv och lägger upp och förväntar sig bara rosor… det är inte vacker att vara skinn och ben och stora opererade bröst så det är inget man bör stoltsera med. Behåll alla avmagrade bilder privat istället och på så vis slipp kommentarer som sedan ogillas.

  Usch fy fasen vad äckligt, Bianca vräker i sig mat på ständiga lyxrestauranger o sedan kräks upp maten i syfte att se ”smal o snygg ut”. Kom ihåg, normala killar gillar inte ngn benget!

  O så ska hon alltid visa röven i tv i byxor med hög midja för att se smal ut, istället får man en långröv. Stackars tjej med sådana komplex, snart 30 år o tror att hon ser ut i kroppen som om hon vore 17 år. O detta ständiga ätande o drickande på restauranger, en normal människa hade varit smällfet om man åt pasta o fet mat som familjen Wahlgren alltid gör, men Bianca som kräks upp allting för att så desperat försöka se smal ut, usch vad ofräscht med dessa spyor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.