Öppet Spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
Dock undanber jag mig politiska diskussioner, tack!
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli satt på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… ?

Ps! Tjafsa mindre!

407 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  🌸 Köp av hund🌸

  Hej allihopa!! Om några veckor hämtar vi vår hund och jag vill bara se till att jag inte glömt något. Vad är viktigt att tänka på vid hämtning av hund samt allt annat?

  Hunden är försäkrad, tar jag över försäkringen efter jag hämtat hunden eller innan jag åker hem med honom?

  Är uppvuxen med hund men har aldrig gått igenom processen där man köper/hämtar hunden. Tacksam för tips💕

   Om du har köpt en vovve via kennel eller seriös säljare så brukar man gå igenom allt när hunden hämtas.

   Eller så kan du alltid skicka ett mail med dina frågor/funderingar till kenneln/säljaren.

   Där får du garanterat bäst svar för just din vovve ❤️❤️❤️

   förr fick man en filt som luktade mamman. Det är nog behjälpligt första dagarna.

   Försäkra hunden på plats (övertag) eller innan. Olyckor kan ske på vägen hem. Se till att hunden sitter fast i bälte eller bur i bilen. Var lugn och försök få med något som luktar av mamman. Hoppas det går bra!🐶

   Mysigt! 😍
   Teckna försäkring med startdag när ni hämtar valpen, eller ring försäkringsbolaget där du ska ta över redan innan. Det är mycket jobb med valp, skönt att ha det avklarat. Tips är att jämföra försäkringar. Det kan handla om stora prisskillnader. Vi tyckte att vi tog i som la oss på 60,000 kr i veterinärvård, men priserna har verkligen skjutit i höjden, så man kommer snabbt upp i de beloppet OM något skulle hända eller hunden blir sjuk.

   En annan bra grej är att boka 12-veckorsvaccinet i god tid – många valpar under sommaren och färre tider hos veterinären.

   Sen vill jag också tipsa om att börja träna de grundläggande kommandona redan från dag 1. Blir lekfullt och ett sätt att bonda, parallellt med gos och kärlek 🙂 lycka till!!

   Låt ingen hälsa på hunden de första veckorna. Den behöver lugn och ro med er som familj.

   Bra försäkring och något som luktar mamma/syskon är bra att tänka på direkt. Jag har haft bilbältessele och sedan valpen på en kudde i mitt knä under resan hem när jag hämtat mina valpar. De har fått sova i sängen och fått massa kärlek från början. Absolut ingen ensamhetsträning de första veckorna, det har jag börjat med i en ytterst långsam takt när valpen känts mer trygg. Inte låtit folk hälsa i början. Det viktigaste egentligen att tänka på är att valpen ska få tid på sig, tid att bli trygg, tid att bygga upp ett förtroende och massa kärlek och positiv förstärkning. Så har jag gjort och alla mina hundar har vuxit upp till underbara härliga individer 🥰 Stort lycka till, du har en magisk tid framför dig! Och du – fota och filma som en galning!!! Tiden går så jäkla snabbt…

   Jag hämtar hem min valp imorgon!!! Är så pirrig och nervös! 😍 Tänker som många skriver till dig att en kärleksfull och trygg start är viktig ❤️ Bygga upp sin lilla flock i lugn och ro. Sen tänker jag att man sakta och säkert börjar få igång allting runt omkring. Vilken ras ska du få hem?

   Åå grattis till en liten bebis! Vi köpte nyligen en valp och veckan efter köpte vi en till, de är elva veckor nu! Det är tufft och tålamod är a och o. Det är faktiskt lite jobbigare än att ha ett barn för barnet stannar åtminstone på en plats 😂 Det gör inte valpar!

   – Se till att den är försäkrad innan du hämtar from dagen du hämtar.
   – Rekommenderar att du har någon med dig som valpen kan sitta i knät på påväg hem, med sele och bälte som sitter fast i personens bälte. Den kommer vara nervös och lite orolig så att sitta själv i bur tycker jag är lite elakt. Be uppfödaren om en filt som luktar mamma som valpen kan ligga i.
   – Gott valpgodis och tuggben
   – En eller två bäddar som valpen kan sova i. Vi köpte tre stycken olika för att se vilken som var favoriten, sedan lämnade vi tillbaka den som var minst intressant.
   – Leksaker i alla storlekar. Vi köpte bollar med snören i som egentligen är för katter, stor favvo! En större som piper, tycker ena valpen är askul. Sen lite olika bollar de kan leka med och lite större som man kan dra i vid lek.
   – Sele och koppel.

   Övriga tips: tycker absolut du ska låta andra hälsa försiktigt. Valpar lär sig som mest under sin första tid och man vill ju ha en social och framåt vovve som inte blir rädd. Däremot ska den såklart ha egentid hemma att nosa runt eller vila och ta in allt. Muta med godis! Oroa dig inte över att den inte går eller kissar ute i början. Den andra valpen vi hämtade hade aldrig varit utomhus förrän dagen vi hämtade den, vilket är helt galet! Hon hade knappt blivit buren och i mina ögon något misskött, så henne tog vi det väldigt lugnt med och hon har gjort enorma framsteg, men är mycket mer tillbaka än första valpen vi hämtade. Så se till att hantera valpen direkt, och såklart muta! Pyssla med pälsen, tassar, öron och munnen dagligen. Ta ut den till samma plats i början. Typ en gräsplätt utan så mycket stök omkring så den kan känna sig trygg så småningom och förhoppningsvis bli rumsren snabbare.

   Lite det jag kommer på nu. Och om du stöter på andra hundägare, fråga dem! Har fått massa tips under våra ”promenader”. Annars som tidigare nämnt, tålamod! Våra triggar varann och nätterna är fortfarande jävligt jobbiga men de är ju fortfarande bebisar! De sover, leker, äter och sedan repeat!

   Stort lycka till!

  Vad tycker ni om Antonija och Oliver?

   Att antonina har ett fint leende.

   Antonija är en skam för mänskligheten

   Dom har släppt varandra – sååå dags att gå vidare 😅

   Haha, Antonija är den pinsammaste sk. influencern på sociala medier.

   Oliver fick min respekt efter hur han hanterade uppbrottet och psykfallet A.

  Familjelivsfråga.
  Min son är 2,5 år och vi har börjat potträna nu under sommaren. Vi har fått in en del lyckträffar, där han har kissat och bajsat och blivit ganska stolt och glad över det. Men han går aldrig spontant till pottan och sätter sig, och varje gång man frågar om han vill sitta på pottan så säger han nej. Vilket leder till att när han väl sitter, så är det för att vi mutar med tecknat och kakor och då sitter han och är rätt nöjd där. Vi har hållt på i kanske en månad nu, och jag ser liksom ingen förbättring alls. Nu känner jag mig stressad över att inte han ska hinnan innan förskolan startar igen, för hur ska vi potträna när vi jobbar och han är på föris? Har någon bra tips och råd eller varit i en liknande sits?

   Vi pottränar barn på föris också. Vissa är helt utan blöja och har typ 50 kalsonger och byxor i lådan. Andra har blöja och sitter på pottan varje timme, eller så. Inga konstigheter.
   Var beredd på att det kan kännas som bakslag i potträning när föris börjar igen, eftersom barnen är så upptagna och inte vill gå ifrån leken för att sitta på tråkiga pottan.

    Jaha? Jag tänkte att det var dumt att överlåta det till förskolan? Men då kanske det är okej om han är halvvägs till blöjfri då? Tack snälla för svar, uppskattar det 😌

     Prata med pedagogerna och lägg upp en plan. För om 20 barn ska pott-tränas så kommer de inte göra annat än att gå på toaletten 🙂

      Nä precis, jag vill inte vara en onödig börda liksom haha. Men det ska jag göra, tack ☺️

       Nejdå du är ingen börda haha! Mer att ha en god kontakt och kommunikation så ni lägger upp en bra plan 😄

        Tack 🤩

   Jag förstår dig verkligen, man vill ju lämna ett pottränat barn på förskolan. Men ni gör vad ni kan hela sommaren, förskolan har skyldighet att potträna barn som är tre år, och det är ju supervanligt med bakslag på förskolan även om allt gått bra hemma pga att det är en ny miljö. Så jag hade lagt ner stresskäbslorna och bara fortsatt härda ut. Varje gång han misslyckas så lär han sig mer om sin kropp.

   Om tjat inte fungerar, låt bli att tjata, hade jag tänkt. Det lär sig ju ändå, och i slutändan är det att känna sina egna signaler man ska lära sig, inte att gå när man blir påmind.

   Snart vänder det säkert 🙂

    Va? Förskolan har ingen skyldighet till potträning? Var har du läst det?

     Nä det lät konstigt…

    Vadå förskolan har skyldighet att potträna barn som är 3 år? Står inget om det är läroplanen, så var är det påståendet taget ifrån? Självklart att förskolan samarbetar med hemmet om de hemma har påbörjat potträning och introducerat barnet till att bli blöjfri. Men de sker ju också på barnets villkor (tvingar till exempel inte barnet att sitta på potta/toa) och utifrån förskolans förutsättningar.

     Precis, tex att möta barnet i sin utveckling. Men inte att det är en skyldighet att potträna 🤔

     Det var en pedagog som sa till mig men okej då det var det tydligen fel . Var väl kanske hennes förskolas eller kommuns riktlinjer 🙂

     Är väl rimligt hur som helst att de medverkar när det är så stora barn.

      Absolut att vi stöttar barnen och möter dem i sin utveckling, men finns inga skyldigheter att pott-träna. Det ligger hos vårdnadshavarna 🙂

       Håller med om att det är föräldrarnas ansvar i grunden, men jag tycker iofs också att samhället har ett ansvar att ha tillräckligt personaltäthet på förskolor för att det ska fungera med olyckor hos barn som pottränar. En 2,5 åring som inte hunnit bli torr under sommaren ska inte behöva vänta ett helt år till (och det är svårt att bli helt torr om man har blöja hela dagarna måndag – fredag).

        Som sagt – vi möter barnen i sin utveckling. Vi stöttar och hjälper, gör upp en bra plan med vårdnadshavarna. Det betyder inte att vi tvingar på blöjor för att det sker olyckor. Jag menar bara att vårdnadshavarna har det största ansvaret över att bli blöjfri, sen tar vi över och hjälper till. Men det är omöjligt att göra en grupp blöjfri samtidigt, då skulle vi behöva vara en personal per barn. Om det är svårt hemma, kan du ju tänka dig hur det är med 4 personal på 20 barn.

        Självklart sker olyckor (det gör det även hos sexåringarna ibland), självklart stöttar vi – men grundjobbet får dock göras hemma.

         4 personal på 20 barn låter lyxigt. Så ser det inte ut på de flesta ställen.

    Ja du har rätt, jag kanske stressar honom också. Tack för svar!

    Ja kär blöjfri på 3 dagsr! Vi sattw igång för två veckor sen och hon är helt torr hemma, lite okyckor ute men det ger sig förhoppningsvis innan fsk-start.

    Viktigaste tipset, var stark mentalt (det är jobbigt för föräldern), ge inte upp, var konsekvent (ta varken på en blöja för säkerhetsskull eller på natten).

    Min är 2 år och VÄLDIGT viljestark. Frågar vi om pottan vill hon inte, men nu styr hon det själv. Det funkar också att aäga ”jag är kissnödig, kom följ med” så kissar vi tsm inne på toan.

    Metoden blöjfri har många steg att följa, steg 1 är att vara naken till barnet fattat att kiss/bajs hör ihop med pottan. Steg 2 är att ta på byxor, steg 3 att flytta pottan in till toaletten.

    Lycka till och kör hårt!! You can do this

   Vi hade svårt med potträningen hemma, var totalvägran trots testat allt. Förskolan var i vårt fall inte hjälpsamma alls med detta när jag försökte lägga upp en gemensam plan…

   Jag lät det vara och sen bara en dag prövade hon toaletten spontant och var i princip blöjfri sen dess. Hon behövde känna sig redo helt enkelt utan påtryckningar.
   Gick en vecka från att inte ens kunna känna av när hon var kissnödig till att springa självmant till toaletten.

   Perfekt att potträna på sommaren. Låt barnet gå utan blöja (inte nakenfis utan med kallingar el tunna byxor) han kommer ganska snabbt att upptäcka fördelarna med att kissa/bajsa på pottan istället för i byxorna. Gör pottsittningen till en rutin på ungefär samma tidpunker och alltid innan utgång. Var bestämd och sätt dig ner bredvid på golvet och läs en liten bok och självklart beröm när han levererar Mvh Förskolläraren

    Nepp funkar inte för alla. Barnet måste vara redo.

     Barnet är alltid redo. Men inte föräldrarna.

     Mitt tips är boken potträning på tre dagar! Vår ettåring blev blöjfri på en vecka genom att jag följde boken slaviskt.

      Möjligen ditt barn. Mina har inte funkat så. Surprise att alla funkar olika?

   Såhär gjorde jag med min son förra sommaren, han var då 2,5 år: slutade helt med blöja på dagtid en dag till en annan. Vi hade pratat om det innan och förberett honom. Han vägrade potta så vi körde sån ring på toaletten. De två första dagarna kissade han på sig hela tiden, han visste ju inte hur det kändes att vara kissnödig eftersom han alltid haft blöja fram tills dess. Tredje dagen började han fatta galoppen och inom en vecka sade han till själv. Kan tillägga att han till en början TOTALVÄGRADE att ens sitta på toaletten så innan vi inledde avvänjningen förstod jag inte hur det skulle gå, då han är mycket bestämd. Men det gick över förväntan. Mitt tips är att bara ta bort blöjan. Mitt andra tips är att söka på BVC-podden och lyssna på avsnittet med en läkare som är specialist på området. Hon sa många bra saker som hjälpte mig i processen. Lycka till! 😊

   Då vi pottränat våra barn så har vi oftast sagt ”Nu ska vi gå och kissa” med en positiv ton istället för att fråga, vi har aldrig bara kört på pottan utan även toaletten, vattna gräset eller blomman på gräsmattan (om man har tomt). Sen har vi alltid haft toalettbesök som rutin typ alltid då vi kommer hem, efter maten, innan vi lämnar hemmet och efter lek t.ex och där i mellan 7011 gånger! Vi har även blivit SUPERglada då barnet kissat och applåderat och haft oss och ALDRIG blivit arga eller ens suckat det minsta lilla om det hänt en olycka. Låt barnet springa naket så ofta det kan och kör på bara underkläder så ofta du kan då du märker att barnet blivit lite torrare, då slipper du massor med tvätt! Vi har helt enkelt bara bestämt oss och inte kört på blöja för ”säkerhetsskull” utan varit konsekventa. Förr oss har det här fungerat jättebra och våra barn har blivit torra med såklart någon enstaka olycka därefter på 2 veckor och under 2 år, med det sagt så har alla barn olika förutsättningar och behov och jag delar bara mina erfarenheter om vad som passade just våra barn ❤️❤️❤️❤️ Lycka till!!

   Har pottränat min 2-åring nu i sommar, som också är tredje barnet – så har gjort detta några gånger nu 😂. I alla fall, det som funkar bäst är ”Blöjfri på tre dagar”. Nu vet jag inte om det är så ni gjort, men kan rekommendera det. Annars kan det vara så att han helt enkelt inte är redo. Har bara döttrar men har för mig att pojkar blir redo något senare – rätta mig om jag är helt ute och cyklar.
   Min mellanformer blev inte blöjfri förrän om var tre år eftersom hon inte var redo innan dess.

    Tusen tack för alla svar köra bloggbevakare! ❤️ Fick en arsenal med tips som ska testat

  Ensam hemma med bebis och känner mig otroligt ensam och nere. Ville bara inflika det..

   ❤️

   Hur gammal är bebisen? Jag kände mig ofta ensam med mitt första barn, hon hade kolik och vad sjukt krävande från start. Tog typ ett år innan det var roligt att vara förälder. Nu har vi skaffat en till som tack och lov är betydligt lugnare hittills och äntligen får jag njuta lite av de första veckorna med en bebis. Så om du är nybliven förälder kan jag bara ge hopp om bättre tider 🥰

   Är precis i samma situation och skulle skriva om det här på ÖS. Vad är det du tycker är jobbigt?

   Förstår dog! Bebistiden utan öppnaförskolan kan kännas så lång och tråkig, ensam.
   Tur det blir bättre när de är
   Typ 1,5 år.

   Jag ska ha snart och fasar för sedan vinternätter där man sitter uppe i ett tyst hus kl 04…

   Men titta på mkt serier, ”skitserier” så som Roliffamiljen dvärgarna), housewifes m.fl.
   Hjärnan behöver inte tänka och man får både feelgood och drama (så man slipper fylla de. Kvoten sjölv).

   Läs mkt! Låna böcker på bibblan, typ serier.
   Grottbjörnens folk, Sagan om Isfolket osv.

   Kram

    Faktiskt! Sitt inte i ett mörkt hem på nätterna (och dagarna) utan igång med tv och annat. Tyckte alltid nätterna var så ångestfyllda, det hjälpte mycket att börja följa nån serie 🙂

  Om man läser kommentarerna under detta inlägg hos Alice Stenlöf så verkar följarna vara mycket sura över att hon har kastat ut Klara Tanby från hennes lägenhet. Är det någon som har koll och kan förklara mer?

  https://www.instagram.com/p/CfmNn0ojWzA/

   Varför har Alice kastat ut klara från klaras lägenhet?

    Hon har inte kastat ut henne. Båda har berättat om det på sina kanaler 🤷🏼‍♀️

     Swooosh 🚀

      Huh?

       Tror E syftar på att piken från Anonym 20:53 flög dig över huvudet 😊

   Har koll för Klara berättade i sin senaste video. Orkar dessvärre inte återberätta, så skutta in på Tuben och kika 😂

   Klara är slarvig, stökig och rätt intensiv som person. Alice är introvert och behöver mer ensamtid och vill ha ordning och reda kring sig. Så de kom fram till att Klara inte skulle bo kvar. Det borde inte vara ngt större problem för Klara med tanke på att hon köp en lägenhet för 11 mkr som hon renoverar för miljoner. Hon ska ju t ex bo på Ibiza under hela augusti..

    Det där sista ang priset och renovering lät som det Edvin sa i deras podd haha 😂 Men ja det stämmer ju, plus hon bor hos följare osv. Och hur mkt kommer inte jättelägenheten på Ibiza kosta 🤑

     Hennes företag hade 8 miljoner i intäkter 2021 så hon har nog råd. Hoppas bara att hon inte utnyttjar sin snälla följare och gör rätt för sig.

   Klara skulle få bo hos Alice i en månad medans hon renoverar sin lägenhet. Men efter två veckor så tröttnar Alice och känner att hon behöver eget space och ber då Klara att hitta någon annanstans att bo. Inte så konstigt då Klara verkar vara en extremt jobbig person att bo med då hon är väldigt högljudd, hetsig och extrem stökig med sina grejer. Tänk dig Petra Tungården x3. Så egentligen var det hela en dum ide från början. Men det förklarar inte varför alla följarna är så sura på Alice?

   Såg nu att Klara har flyttat hem till en följare, wtf!?

    Folk är orimligt arga på Alice, jag fattar ingenting? Kräver uttalanden osv. Snälla, det är två kompisar som lugnt och sansat kommit fram till att den ena ska flytta ut tidigare. Kan alla bara sitta ner?

    Hon hyr en följares lägenhet i tre veckor när följaren är bortrest. Inte så konstigt.

   Är det Klara som var ihop med Sanny Dahlbäck?

    Ja

  Grannsämja i hus – hur gör man?
  Grannen kör på med en uteplats i tomtgräns jämte vårt garage, så det i sig stör ju inte. Men han informerar oss istället för att fråga, vilket behövs när det är närmare än 4, 5 m. Nu verkar han ha bytt ett rör på vår stupränna utan att vi kommit överens OM , ATT och NÄR det ska bytas, då hans plank kommer för nära för att vi ska kunna fixa det själva sen.
  Schysst att han fixat åt oss, men det är ju inte okej med egenmäktigt förfarande. Har flera gånger sagt att vi inte vill ha hans plank i tomtgräns, men det går inte in, han har (tror vi) satt stolpar över tomtgränsen tillochmed fastän jag påtalat detta. Nästa steg blir att påtala att det är olagligt, men samtidigt vill vi ju inte bli ovänner med grannen.
  Hade ni hållt benhårt på er rätt eller tänkt på grannsämjan?

   Skulle satt gränser, stått upp för min rätt.

   Förutom er rätt kan ni också tänka utifrån aspekten värde i ert hus och er tomt och hur det påverkas av att en granne har en altan dikt an/på er tomt. Är det något som påverkar framtida köpares intresse och möjlighet att få sålt? Och sen kan man ju fundera över hur grannen ser på grannsämja eftersom han bara verkar köra på? Hos vem ligger skulden egentligen?

   Jag säger till. Hellre att jag har en sur granne än att jag går och är förbannad på grannen hela tiden. Absolut helst när det är en själv som har rätt och faktiskt kan anmäla till kommunen.

   Prata med kommunen där du bor om vad grannen får göra och inte.

   Låter som han synar er. Han lyssnar uppenbarligen inte så ta kort på det & spela in med mobilen i fickan där du snackar med honom. Om ni säljer i framtiden kan det ju röra sig om några tiotusentals kronor. Nästa ägare kanske inte vill ha garaget och då stör uteplatsen.

   Jag hade nog försökt gå fram till försiktigare än de flesta föreslår, det finns bara förlorare är grannkonflikter (kommer mycket i kontakt med det på jobbet, och det är verkligen så. Det blir jobbigt för båda parter oavsett vem som får rätt). Prata med honom, men attackera honom inte, och lagboken kan man lämna hemma tillsvidare.

   Även om man har rätt i sak finns det inte lagar som skyddar från allt, och ni vill fortfarande ha en välvillig granne, annars blir det piss.

    Ligger verkligen ngt i det, inte kul att bo nånstans där man ständigt är i fejd med granne. Dock finns det ju en del som fullständigt skiter i hänsyn, andra grannar, kör sitt egna race helt enkelt, då måste man sätta ner foten, för som ngn sa, han synar och testar er hur långt han kan gå. Finns en del människor som är lagda åt det hållet och bara tar och tar, utan tanke på andras ev rättigheter, de kör över och fortsätter tills man säger till.

   Kanske dum fråga men finns det inte brandskyddsregler som gäller när man bygger så nära en grannes byggnad? Eller gäller det inte altaner?

  Mitt ena öga hänger när jag dricker alkohol, ser alltid dyngad ut på bilder. Kan man göra nåt åt det förutom att sluta dricka då😅

   Silvertejp löser de mesta

    Våld och vaselin också.

     🤮

    Haha värt att testa!

   Tandpetare i ögat à la Mr Bean

   Drick lite till så att det faller ner helt och så målar du ett vaket öga på ögonlocket.

    😂😂😂

    kolla jack sparrow för målarinspiration!

   Jag tänker piratlapp för ögat och flätat skägg
   Arrrr!

   Gå med huvvet lite på sniskan

    Hahaha😂🤣

  Min vän som jag haft under längst tid i livet och varit närmast under långa perioder i livet missade mitt barns dop. Sedan jag fick barn så har vi inte träffats lika mycket, helt enkelt för att jag inte har så mycket tid och energi för det längre då jag har fullt upp med barnet. Men eftersom hon är min äldsta vän ville jag såklart ha henne där och jag ville också att hon skulle vara fadder till mitt barn eftersom jag tänker att hon alltid kommer finnas i mitt liv. Sedan när vi stod där i kyrkan så dök hon inte upp, hon hade varit uppe hela natten och försovit sig. Jag vet inte hur jag ska känna kring detta, det känns otroligt respektlöst av henne och samtidigt inte helt out of character tyvärr. Hon kommer ofta sent och glömmer bort när vi gjort planer. Jag känner att det är mycket jag har tolererat förut som jag nu inte vill tolerera längre, det känns som att jag har mognat mycket på senaste tiden medan hon är kvar i samma. Är det sånt som händer när man får barn, att man oundvikligen glider ifrån varandra? Samtidigt så känns det ju tråkigt eftersom vi har mycket historia. Har ni några erfarenheter att dela ni som varit i liknande situationer? Nu har vi inte hörts på en månad.

   Förstår att du blev besviken men sånt kan ju hända. Ett dop är heller inte särskilt viktigt/stort i de flestas ögon? Men har man sagt att man ska komma ska man ju försöka. Bara du som kan veta om det är värt det med vänskapen. Dock säger du ju att du försummat den lite så då kanske du måste anstränga dig mer också?

    What?! En riktig kompis skulle aldrig försova sig till ett dop. Dessutom inte om man ska vara fadder!

     Ja precis. En riktig kompis hade inte struntat i att dyka upp. En riktig kompis hade vågat säga nej till att bli fadder om hon inte vill det. Dop för kompisars barn är skittråkigt, bättre hon bara sagt det.

      Hon struntade inte i det, hon försov sig?
      Ja det är svårt att säga nej till sånt, folk borde sluta med dop eller va väldigt öppna att möjligtvis närmsta familjen tycker det är intressant 😄

       Men festar man hela natten och försover sig så struntar man i att dyka upp.

        Nja, inte samma sak.

        Att vara uppe hela natten är ju inte likamed att festa hela natten? Finns ju många som kan ha sömnproblem och är uppe hela natten fast man inte vill, eller är sjuk och inte kan sova, eller stressat över något och inte kunnat sova osv. Har hänt mig flera gånger och sen har jag tillslut somnat på morgonen av utmattning. Har också hänt att jag några av de gångerna sovit igenom alarm totalt, oftast inte missat något viktigt då, men missat en lektion och ett läkarbesök en gång. Det kan ju hända.

     Fast ibland händer sånt, inget man väljer?!

      Händer att man är uppe hela natten och försover sig? Nej inte om man ska bort dagen efter.

       Inte säkert att man vart uppe hela natten frivilligt dock? Sömnproblem, stress, sjuk t.ex. När man tillslut somnar om man vart vaken alldeles för länge kan man (eller vissa iallafall) ibland råka sova igenom alarm.

    Om man inte tycker att det är särskilt stort och är osäker på om man kan komma så är det såklart helt ok, samma med ett födelsedagsfirande, en planerad utflykt eller vad som helst. Men då säger man ju det innan! ”Jag kanske kan komma, kanske inte, är det ok med dig?”.

     Ja exakt. Det spelar egentligen ingen roll vad det är, det är alltid OK att tacka nej, men aldrig OK att bara låta bli att dyka upp. Tycker man det är jobbigt att fullfölja sina åtaganden, lova inte så mycket.

      Men hon försov sig ju! Inte med flit.

       Men alltså man försover sig inte till en sådan viktig grej.

        Nej det är väl lite så jag känner också. Hade aldrig kunnat göra så själv liksom så har svårt att relatera till hur det kom sig öht

         Så ni väljer när ni ska försova er?

          Väx upp.

          Man får för det första ställa flera alarm.
          Sen om man ska vara fadder kanske man prioriterar och är inte uppe halva natten som en tonåring som sätter sig sjölv främst.

          En dålig vän!

           Om man inte lyckats sova hela natten (stress, sjuk eller något) och tillslut somnar kan man absolut råka sova igenom alarm för man är så utmattad när man tillslut somnar.

           Säger inte att det var så med TS vän, men vet inte ju inte tillräckligt om det inte var så.

           Så det har aldrig hänt er att ni försovit er, att man inte vaknar o stänger av larm i sömnen? Trevligt för er.

          Man väljer ju om man vill ta risken att försova sig. Om det händer då och då att man stänger av alarmet och somnar om kan man ju välja att sätta fler alarm, sätta ett alarm en bit bort från sängen, ha högre ljudstyrka osv. Eller så kan man gå och lägga sig kl 05 och hoppas på det bästa.

       Det var ju med flit om hon medvetet var uppe hela natten.

        Står dock inte att hon var uppe hela natten med flit.

       Om det är rätt typiskt henne så gissar jag att försovandet innehöll en viss dos med vårdslöshet.

    Aldrig varit med om något liknande. Lite förvånad över detta svar.

    Har man tackar ja till att vara fadder får man givetvis ta och dyka upp! Annars säger man helt enkelt nej.

    Jag kan absolut ta att jag inte lagt mycket tid på vänskaper sedan jag blev mamma. Det är väl tråkigt men samtidigt är det så det är, mitt fokus är såklart först och främst på mitt barn. Men förstår att man som vän känner sig lite bortprioriterad, och det är nog svårt att förstå när man inte har barn själv.

     Ge och ta…

     När du säger att hon var uppe hela natten, var det med flit eller kunde hon av någon anledning inte lyckas somna?

    Men är du korkad?

    De flesta vet att ett dop är en stor grej för föräldrar, och jag som inte ens går i kyrkan skulle aldrig missa en väns dop, eller någons om jag tackat ja.

    Speciellt inte om jag tackat ja till att vara fadder.

    Jag hade bett henne dra åt skogen, extremt egocentriskt och omogen.
    En riktig vän hade ställt klockan tidigt och varit där i god tid innan och hjälpt till att dekorerar och duka fram och sen varit med i kyrkan så klart.

    Finns inga ursälter förutom sjukdom.

     Dödsfall kan jag nog, under vissa omständigheter, också tycka är en rimlig ursäkt

     Haha gud, va med och dekorera? 😄Har vi inte ens gjort i familjen, brukar man sköta själv (om man ens gör det för ett dop…)

   Jag har inte barn men nästan alla mina vänner har. Att bete sig som din vän gjorde är helt oacceptabelt! Man missar inte sin bästa väns barns dop, det är verkligen under all kritik. Jag hade pratat med henne om jag var du, det kan bli ett jobbigt samtal men det är nog bäst i längden.

   Ang vänner och att man glider ifrån varandra så verkar det ganska vanligt när man inte är i samma fas. Som vän hamnar man (såklart, fullt förståligt) på sista prio och man har väl lite olika mkt ledig tid etc. Som vän utan barn försöker jag säga hej o kolla läget o så men jag räknar inte med att vi kan umgås på samma sätt längre.

   Försök tänka dig in i hennes situation också. Det är faktiskt jobbigt med alla dessa bröllop, dop, baby showers, möhippor, gender reveal party, bridal showers, barnkalas, födelsedagskalas osv. Folk förväntar sig att man ska dyka upp på allt sånt. Har man många släktingar/vänner/kollegor/bekanta så blir det väldigt mycket. Såna tillställningar kräver extremt mycket energi och att man måste vara social i timme efter timme efter timme. Alla orkar helt enkelt inte, men många klarar inte av att säga nej.

    Jo men att säga att man ska komma till ett dop och dessutom vara fadder, och inte dyka upp i kyrkan? Det är ju otroligt oartigt, säg nej direkt isåfall.

     Nu skrev ts att hon t.o.m. ville att kompisen skulle vara fadder, jag tolkade inte det som att konpisen hade tackat ja.

      Hon hade tackat ja och allt var planerat för det. Vi väntade på henne i kyrkan tills jag till slut fick säga att vi skulle köra på utan henne. Var inte alls beredd på att det skulle bli så att hon inte kom

       Hoppas du fasar ut henne ur ditt liv.
       Jag har full förståelse för att man inte kan inse hur viktigt det är om man själv inte har barn.
       MEN oavsett barn eller inte så har man väl vanligt vett i huvudet, respekt för sin vän och vet vad man bör prioritera.

       Min kompis drömde om en babyshower, och för mig är det inte alls viktigt. Men för henne var det det,
       Självklart tog jag mig tiden.
       Det är min vän, då handlar inte allt om vad jag tycker.

     Men läser ingen? Hon försov sig ju, inte bara sket i det?

      Men en vuxen människa som försover sig till en så viktig sak? Ett dop börjar väl tidigast kl 11 med?

       Jag förstår er inte alls. Man VÄLJER ju inte att försova sig? Då skulle ju ingen göra det nånsin?
       Sen att hon var ute hela natten ökade ju risken för det ja och var väl inte så smart. Men ni låter som att man alltid kan undvika försov omg men det är ju det försovning ör – ett misstag man inte väljer?

        Men man sätter väl för fan flera alarm en så viktig dag.
        Jag köper det inte, hon är väl inte 14 år?

         Man kan försova sig trots flera larm. Man stänger av dem i sömnen/hör dem inte.

          Ja, om man är en oansvarig sketonge…

      Men fattar du inte? Man försover sig inte till dop. Då är man inte ute halva natten innan..

    Känns som detta fallet var närmre stående vänner än ”folk”?

    Fast alltså då tackar man nej till gender reveal, baby shower och sådant mindre viktigt. Har man en roll på ett bröllop eller ett dop, t ex som fadder eller brudtärna, så måste man självklart komma dit. Allt annat är trams.

     Då hoppas jag att folk accepterar nej till såna grejer…

      Ja, vill man inte tackar man
      Nej. Vanligt hyfs.

       Då blir det ett jävla liv…

      Accepterar och accepterar …. Man kan inte skylla på att det är trist med så mycket gener reveals när man låter bli att dyka upp på sitt gudbarns dop.

      Lite som att jag inte kan skippa att gå till jobbet för att min granne tjatat om att jag ska komma på trädgårdsfest. Man får liksom själv se till att prioritera viktiga åtaganden framför rent nöje, oavsett vad andra ”accepterar”.

    Vad är det för dravel?! Som vuxen har du ett ansvar att säga nej om du inte vill göra något.

   Vad sa ni till varandra efter detta hände, innan ni slutade prata?

    Hon skrev förlåt och jag svarade ungefär att det var tråkigt. Har inte haft lust att ha mer kontakt efter det och hon har inte skrivit heller.

     Då är det nog ömsesidigt.

   Hej. Varit i liknande sits, dvs. slutat varit vän med min äldsta vän. Vänner sedan förskolan. När jag fick barn orkade jag verkligen inte engagera mig på samma sätt som innan föräldraskapet. Kolikbebis och väldigt få timmar sömn per natt var utmattande. Min vän hade väldigt lite förståelse för att jag gärna ville att hon skulle vara den som hörde av sig mer under denna korta period som koliktiden faktiskt är… Sex månader efter förlossningen slutade vi prata pga jag återigen inte orkade bry mig om drama hon hade med en annan nära vän till oss. Det slutade med att ingen av dem kontaktade mig mer. Veckor blev månader som blev år. Idag mer än fem år senare tänker jag fortfarande på hur fint det hade varit med henne som ”moster” till mina barn. Hade hon också fått barn så tror jag att hon hade hade haft mer förståelse, mmen eftersom hon tyvärr inte fått barn (än) och verkar endast ha umgänge med barnfria personer så tror jag chanserna för en återförening är minimal.

    Tyvärr?? Hon kanske inte vill.

     Tar mig tiden att svara.

     ”Tyvärr” skrev jag för att jag vet att hon alltid velat och vill ha barn. Hon vill ha barn på det traditionella sättet – med en partner. Det har inte blivit så. Jag hoppas för hennes skull att hon verkligen hittar rätt person för henne som ger henne det hon vill. Jag personligen lägger ingen värdering på om mina vänner har barn eller inte.

      Ok vad bra.

       Ja. Det låg även en uttalad avundsjuka från hennes sidan. Hon var glad men tyckte det var lite jobbigt med varför jag ”fick allt” (som hon sa) men inte hon. Det förklarar kanske varför alla hennes nära vänner är numera yngre men lika barnfria som hon. Det var iaf för mig helt omöjligt att vara lika tillgänglig under barnets första år. När barnet/barnen blev större fick jag väldigt mycket mer tid och jag har blivit mer ”mig själv” igen. Det är inte alla som får en lätt och mysig föräldraledighet. Jag kunde knappt ta mig utanför dörren om jag inte var tvungen.

    Kan bara säga, det man sår får man skörda. Vänskap går åt två håll.

    Du orkade inte med hennes drama och hon orkade inte med ditt drama. Låter som om det var bra att ni skiljdes åt i livet.

     Att få barn och sömnbrist är väl ingen drama? Eftersom hon själv var singel och inte hade barn så undvek jag självklart att prata om sådant hon säkert inte ”brydde” sig om.

    Och folk med barn tror att de utan barn ”väljer bort”. Du sparkade ju ut henne. Förstår inte hur folk tänker ibland.

     Det tråkiga med en del som har barn är att de beskriver alla andras liv och händelserna i livet som triviala. Som att livet utan barn inte är lika viktigt eller spelar lika stor roll. Det påverkar givetvis också ens vänskap väldigt mkt, om det är så i en vänskapsrelation.

      Exakt. Så självcentrerat. Folk som blir sura för att vännerna inte står kvar när de själva efter att ha fått barn tycker att de gamla vännernas liv och problem är oväsentliga pga handlar inte om barn och sömnbrist 😅 Hilarious!

      Exakt! Bara för att deras liv tydligen var meningslösa innan de fick barn så är allt som händer i barnfrias liv lika meningslöst, eller något. Jag förstår att nyblivna föräldrar vill lägga i princip all fokus på sitt barn, och de finner den här ”meningen” i livet och en kärlek ingen annan kan förstå och bla bla. Men sluta bara applicera eran mening med livet på våra liv och förstå att händelser i våra liv kan vara skitstora fastän ni inte bryr er. Jag tycker inte det är speciellt alls när folk får barn, men jag förstår ju att det är stort för dem.

       Gud vilka människor, låter helt crazy. Tur att inte alla är/tänker så!

     Talar du av egen erfarenhet?

     Jag kan bara säga att det inte var så. Att inte orka höra av sig som förut under en period måste få vara okej. En vänskap som går under pga det är isf en väldigt skör vänskap.

      Men då måste man kommunicera om det. Och bjuda till lite ändå. Man kan inte göra noll och förvänta sig att vänskapen ska bestå (säger inte att du gjort så).

    Vad tråkigt när det blir så! PS. Lyssna inte på bittra defensiva svar här. De med någon som helst mognad och livserfarenhet förstår vad du skriver.

   Har haft två vänner som varit väldigt krävande, en garanterat med en outredd diagnos där mycket av relationen byggt på deras behov och anpassningar efter dem. Det funkade då, och absolut inget jag då sett som konstigt eller så jobbigt. De vänskapsrelationerna har dock inte hållt tyvärr efter att jag fått barn just för att jag inte har kunnat anpassa mig så mycket längre eller att relationen så mycket varit på deras villkor. Inte orkat

    Nej det är väl ditåt det börjar gå. Exempelvis har det blivit extra viktigt för mig nu sedan barnet kom att göra saker på överenskommen tid osv. Jag har alltid stört mig på att hon nästan alltid kommer sent när vi planerat något, men nu funkar det ju nästan inte, och jag blir mer irriterad över det nu

   Vi föräldrar måste också förstå att bara för att våra liv förändras och snurrar enbart kring våra barn från sekunden vi bestämmer oss för att försöka bli gravida så lever andra människor sina vanliga liv. Få bryr sig om våra barns dop, födelsedagar, första steg, första eller trettioelfte frisörbesöket eller hur många mål vårt barn gör på fotbollscupen…

    Oj vad tragiskt det lät. Många föräldrars liv handlar inte bara om barnen 😄

    Exakt. Det finns ingenting tråkigare än när folk pratar om sina barn och folk måste sitta och låtsas som att de bryr sig. Det kunde vara bra om föräldrar kunde prata om annat. De enda som bryr sig om vad ditt barn gör är de närmaste (föräldrarna, mor/far-föräldrar, mostrar osv) så prata med de om ditt barn. Andra vill inte höra om blöjor och fotbollsmål.

    Det har jag full förståelse för och jag pratar nästan aldrig om barnet med mina vänner. Brukar också försöka ses utan barn när jag ska träffa kompisar, för jag vill kunna fokusera på min vän.

  My skrev ett inlägg om hur Basic Element hållit ihop såå länge och att de klarade sig genom pandemin. Tittat på massa på klipp från ”Vi som älskar 90-talet” och tycker det mest känns pinsamt. Linda Thelenius som varit med sen 2016 mimar, antar att killarna också kör förinspelat. Linda skuttar runt i flaggan och ska se lite lagom kåt ut. Medan killarna ska vara lite wild and crazy. Och sen hur folk klär sig där, hälften är klädd som de trodde var inne på 90-talet men de var inte ens född då 🙄

   Har Linda alltid flaggan som en mantel?

    Verkar som det 😂

   Märkligt att inte My och Linda har blivit bästisar. My hittar ju alltid nya bästisar. Linda har aldrig figurerat i Mys kanaler så de verkar aldrig ha umgåtts.

    Också nyfiken på det. Verkar som My inte riktigt vågar tagga henne på story osv

    Kanske för mycket ”konkurrens” för My med en blond tjej med silikon och ankläppar.

   Jonas var inte heller med i bandet på 90-talet när de hade sina 15 minutes of fame. Han dök upp långt senare.

    Haha My verkar ha koll. Bandet som funnits och överlevt 🤗 Alltså är det bara indianen som är original (och hans kläder, kläder som verkar fastnat på honom med tanke på att han verkar ha de på 24/7. Även i solstolen..)

    Jag gillade verkligen Basic Element när jag var tonåring. Men en del saker bör ju stanna där.

     Nej, det är Lindas make Peter som är originalmedlem. Mys ”indian” kom senare.

      Och som ryktet går så klarade de sig genom pandemin med hjälp av ersättning som de fick pga uteblivna spelningar, fast de bokade spelningarna var fejkade…

      Jaha så mycket koll har jag 😬 Jag var hundra på att jag sett honom på ett cd-fodral jag hade för 25 år sedan och såg nyligen när jag rensade.
      Alltså hade My ännu mindre koll än vad jag trodde.

  Skrev igår men väldigt sent så testar igen: nån som bor i Örnsberg/Hägerstenshamnen (Stockholm)? Vad tycker ni om det? Lugnt? Läget? Utbud av mataffärer och restauranger, vilken typ av folk bor där och hur är de i allmänhet?

   Jag 🙋‍♀️. Vill aldrig flytta härifrån!! Älskar Vinterviken och badrocksavstånd till badberget. Medelklass och mycket barnfamiljer skulle jag säga. Lugnt område med inslag av stök, särskilt sommartid med mycket folk som hänger på berget och festar på kvällarna. Underbart med gång och cykelavstånd till Liljeholmen och Hornstull. Högst medelmåttig och dyr Coop vid tunnelbanan. Resturangutbudet är obefintligt (om man inte räknar Diset som en…). Finns något mer i Aspudden, men ännu mer i Kransen. Ja det var nog allt för nu 😊.

    Låter ju ok. Mkt barnfamiljer, ande det.. jaja man kan inte få allt.. Förhoppningsvis uppfostrar de barnen iaf?

   Nere vid hamnen finns ganska mycket stor lägenheter så där är det mycket barnfamiljer. Övrigt i Örnsberg och aspudden är mer blandat med mycket par i relativt små lägenheter. Mycket trevligt område, om man kan bortse från alla hipsters (vilket börjar bli lite svårt om jag ska vara ärlig). Restaurangutbudet är inte det bästa men i Kransen finns en del. Och det har öppnat ganska många nya senaste åren så det blir bättre. Ica i Aspudden är fantastiskt bra för att vara en relativt liten butik. Coop i Örnsberg är riktigt dålig, då är Coop på Hägerstensvägen lite bättre. Personalen är i alla fall trevlig.

  Någon som minns vad som hände med hundarna gabjossan och F hade?

   Dom gav bort hundarna till ett nytt hem

   Den ena hunden blev ilsken och började attackera när deras första barn föddes om jag minns rätt.

   De gav dem till några i Skåne. Hundarna fick fortsätta bo tillsammans. Gabriella och F var mycket ledsna och ansvarsfulla kring det hela. Förkrossade över att det hände men kunde inte göra något åt situationen. Mycket måna om att hundarna skulle få det bästa. De körde ner den till Skåne själva. Hon har skrivit en hel del om det, du kan nog googla.

  SYSTEMKAMERA

  Ok jag går i tankarna på att köpa en systemkamera och kollar runt lite efter olika alternativ och vad folk tycker.

  Är det någon här inne som vill tipsa om en kamera jag borde spana in? Eller vilken kedja/hemsida jag bör köpa ifrån? Någon bra sida med andrahandskameror?

  Jag är ute efter något lätthanterligt, ej för avancerat och otympligt 🤷🏻‍♀️ helst under 8000kr.

  En gång i tiden ägde jag en Canon EOS 450D som jag tvingades göra mig av med. Man marknadsförde den som en enkel och bra nybörjarkamera vilket jag upplevde att den var. Minns även att vi hade några exemplar på gymnasielinjen jag gick på just för att den var relativt enkel att använda. Med andra ord funderar jag på en Canon igen men det finns ju så många andra märken man kanske borde kolla upp.

   Cyberphoto har bra grejer, även begagnat. Beror på vad du ska fota, men en bra tumregel är att lägga mindre pengar på kamerahuset och mer på bra objektiv.

    Tack så mycket för tips! Får spana in Cyberphoto mer ingående.

  Nån som vet ”nåt” om tjejen som skrivit boken En enkel till Indien? Boken har ju verkligen exploderat. Läste den och kollade sen upp författaren på insta och vet inte varför men stör mig så mycket? Får en sån konstig vibb. Nästan alla inlägg är reklam för boken eller typ ”tips till dig som vill få din bok utgiven” och så verkar hon vara helt stört rik? Är det en influencer som jag totalt missat? Finns nåt kul skvaller?

   Vill du höra hennes version är hon med i ett avsnitt av Holy Crap Podcast.

    Nja hennes ”version” tycker jag man får ganska mycket av i hennes kanaler.

   Kan en del! Väldigt misslyckad karriär (blev ex. vd för Metro Mode när det var på väg i konkurs) men mycket hybris. Extremt osympatisk människa. Gifte sig rikt i unga år och bor i dyr villa med båt och diverse. Typisk ”jag är entreprenör och lyckats self made” men glömmer bort att berätta förutsättningarna att hon ju faktiskt kan göra vad hon vill eftersom maten står på bordet oavsett lön eller ej. I mediesvängen är hon rejält skrattad åt.

    Really? Men hennes bok är så sjukt hyllad och hon verkar ju ha fått fler kontrakt att ge ut uppföljare osv

     Ja! Men det har ju inget med övriga karriären att göra. Som jag skrev – enkelt att satsa allt när mannen betalar allt

      Hehe ja jag syftadr på att du skrev att man ”skrattar åt henne” i mediabranschen; men vill ändå satsa på hennes bok 🤷🏼‍♀️😜

      Men ja, det är kanske något sånt som stör mig. Att hon skriver tips om hur man kan uppnå sina författardrömmar och berättar om och om igen hur hon blev signad på en dag, men det händer ju knappast alla. Det är ju inget tips liksom. Känns mer som skryt. Eller att hon hade jäkla tur men desperat vill få folk att tro att det bara var pga hennes förträfflighet.

       Fattar! Men mediebranschen där hon jobbat tidigare och bokförläggarbranschen är två helt olika saker (liten värld man jobbar i, haha, men är man i det är det självklart vitt skilda världar)

        Aha fattar. Men vad hände då? Försökt googla men får bara länkar till hennes blogg.

   Hon är en väldigt driven tjej med skinn på näsan och hon har jobbat hårt och klättrat inom mediebranschen. Alla som säger något annat vet inte vad ni snackar om. Hon förtjänar precis all framgång som hon får.
   (Jag har stött på henne i jobbsammanhang och hon är dessutom oerhört trevlig!)

    Fick det intrycket först när jag läst boken + nån intervju med henne. Blev imponerad och började därför följa hennes insta för att bli inspirerad. Men så fick jag snabbt denna känsla av att något är fel… eller liksom en konstig/störig vibb. Därav denna tråd.

  Varför är de flesta frisörer så dåliga?
  Jag är så trött på att lägga pengar på mitt hår men ändå inte vara nöjd.
  Jag tror jag ska gå tillbaka till min naturliga hårfärg. Tänk om de flesta skulle göra det!
  Många salonger skulle ju få stänga igen då.

   Var bor du? Har bra tips i Stockholm!

    Jag bor inte i Sthlm.

    Jag ska nog bara spara ut min egen hårfärg och hoppas de blir fint när de är solblekt.
    Synd bara att det tar sån tid.

    Men förhoppningsvis kommer de vara värt det. Slippa trassligt hår och få tjockare hår.
    Ångrar så att jag inte sparade ut under pandemin.
    Är det någon här som gått tillbaka till sin naturliga hårfärg?

     Ah synd. Har du tunnare och trassligare hår av att färga? Då förstår jag att du är missnöjd med dina frisörer!

     Jag har, är så nöjd över det beslutet! Det tog sin lilla tid (typ 2 år) men det är så värt det nu. Slippa att gå till frisören varannan (helst varje månad) för att fixa utväxten samt alla pengar man sparar på det. 🙌🏼 Nu klipper jag mig tre gånger om året.

    Jag bor i Stockholm, tar jättegärna emot tips!

     Emma M på Björn Axén Birger Jarlsgatan eller Sofia A på Klippoteket i Gröndal (Skärholmen på söndagar). Fantastiska bägge två!

      Tack! Jag bor dessutom i Aspudden så Gröndal är ju toppen!

   Låt bli att gå till svindyra salonger i city.

    Nej, där finns ju de riktigt bra!

     Nej verkligen inte. Dom bryr sig inte hur ditt hår blir. Dom lever på tjejer/kvinnor som tror att det är coooolt att gå till just dom salongerna, och betala sjukt mycket.

   ”De flesta”? 😅 Du kan omöjligt ha gått till ”de flesta” i hela Sverige.. har gått till 4-5 olika i min stad – alla är jätteduktiga.

    Jag sa aldrig de flesta i Sverige. Men de flesta jag gått har varit dåliga och jag har gått till en del.
    Sen så tycker jag att många andras hår inte är så fina heller. Tex influensers. De är fint på bild men inte video.

     Nja men du skrev ”Varför är de flesta frisörer dåliga?” 😄

      Ja då kan du väl anta att de flesta jag gått till varit dåliga.
      Eller hur specifik måste man vara för att folk ska fatta?
      Ibland känns det som att folk missuppfattar med flit för att ha något att gnälla på.

       Jösses, ta det lugnt!

       Utgå från att du skriver till någon med grav autism när du skriver här.

        Utgå från att de som skriver här inte har gått klart grundskolan.

        Ahhhh, det är du som tycker att man kan skriva som man vill, för man skriver på en blogg.

       Dock är det ju stor skillnad på ”dom flesta frisörer är dåliga” och ”dom flesta DU gått till”

   Håller med! La 2400 på att klippa mitt lockiga hår nyligen pga att ”vanliga” frisörer fan inte kan klippa lockigt hår.
   Gången innan jag gick till ngn random och han blötte ner håret och plattade sedan (i blött hår!!) för att kunna klippa.
   Blev stött när jag sa till att han inte kan använda plattång på blött hår.

    Har också varit med om att en klippt mitt självlockiga hår när håret varit torrt. Jag måste ha fuktigt/blött hår för att man ska se min riktiga längd på håret. Klipper man när det är torrt är det ju ojämnt och konstigt, eftersom mitt hår lever sitt eget liv och blir lockigt på olika ställen varje dag. Hon blev också stött när jag sa till.

   Många är dåliga, men alla är inte. Tar tid att hitta en bra känner jag. Har hittat två, dock lite för dyra så det lönar sig inte heller att åka dit då de ligger ca 1h från mig.

   Går till frisörskolan och blir klippt av elever – både duktiga och superbilligt 👏🏻 Tar lite längre tid bara

    Kan tillägga att jag har lockigt och tjockt hår, går bra ändå 🙂

   Känner samma, på sätt och vis! Men jag tror att det många gånger handlar om att det blir miss i kommunikationen.
   Jag har, förhoppningsvis, äntligen hittat en ny frisör som förstår mig! Det tog 11 år och tre städer, efter att jag flyttat från min gamla ort och gamla frisören.

    Jo men hur svårt är det att förstå? Eller förstår dem en men att det är väldigt svårt att färga/ bleka hår?
    Och de ska väl inte behöva ta 11 år?

     Nä alltså det brukar bara ta 2 timmar för mig

   Hämtat från
   https://frisorlicens.se/
   ”VARFÖR FRISÖRLICENS?
   I Sverige finns idag inga krav eller kontroller på den som utövar frisöryrket, vem som helst kan arbeta som frisör eller driva salong utan varken kunskap eller utbildning.
   Målet med licensen är att uppnå ett krav på licens så vi kan bevara vårt hantverk, höja statusen och öka lönsamheten i branschen

   Jag håller faktiskt med. Jag har haft EN bra frisör i mitt liv och det var Catta på Creative headz i Stockholm. Sörjer att vi flyttat därifrån 😅
   Jag kanske är petig men alla andra frisörer jag gått till har klippt ojämnt, inte lyckats färga utväxten i samma färg som resten av håret utan mycket ljusare (så det ändå ser ut som en utväxt)…. Gah! Just nu har jag ingen särskild jag går till 😬

   Men vad sjukt, jag tänkte på precis detta idag och pratade med en bekant om det. De frisörer som finns häromkring i vår håla är sådär halvtaskigt dåliga och gör aldrig som man vill.
   Blev besviken varje gång oavsett vem jag gick till så lät håret växa ut och klipper själv nu för tiden istället.

   Svindyrt och så blir man ofta missnöjd. Jag har börjat växa ut min egna hårfärg, har bara lite blekt i topparna nu och älskar min naturella färg. Kommer bara toppa och klippa upp lite från och med nu. Känner mig så inspirerad!

   Min son arbetar som frisör och han får kunder som tror att det bara är att färga om på en timme eller två. Så enkelt är det inte när många har extremt mycket metaller i håret pga tidigare färgningar osv. Det handlar jättemycket om kemikalier som inte fungerar att färga/slinga utan blir en katastrof i slutändan. Han upplever att när han berättar utförligt vad som händer med ett hår så vill många inte lyssna och kräver ändå behandling vilket gör att håret blir som tuggummi. Eller att det ”brinner” och går av.

    Men jösses vilket svammel. Vad skulle det vara för kemikalier som inte fungerar att slinga? Jag har slingat mitt hår i många år. Det är ganska långt. Inget trassel inga metaller ingen katastrof. Med klippning och föning tar det knappt 2,5 timme.

  Emilia Wahlund ”jobbar” med instagram. Dvs slänger in samma adlinks lite då och då. It’s hard work but someone has to do it.

   Har faktiskt tänkt samma sak.. Alla samarbeten låter likadant och låter heller inte speciellt engagerad när hon marknadsför dom.

  Har ni några roliga intressen eller fritidsaktiviteter? Behöver hitta något nytt i mitt liv.

   Fotografering, teckna/måla, bullet journaling, skriva. Jag är kreativt lagd 😅 Padel är också kul!

   Prova på trav? De är svinkul 🤩

   Släktforskning! Går att hålla på med och utveckla under ett helt liv

   Lärde mig sticka i våras när jag var hemma på graviditetspenning och hade tid att skaffa mig en ny hobby. Beroendeframkallande 😄

   Odling och egen naturmedicin.

   Gå med i en skytteklubb.
   Hagelgevär är grymt tillfredsställande att avlossa 🙂

   Fotvandring. Bästa som finns att problemlösa samtidigt som man får naturupplevelser och motion.

   Kolla ”Why do I hike?” på tuben.

  Känner mig så kass!
  Under min graviditet så blev jag kronisk sjuk i en autoimmun sjukdom som påverkar hela mitt liv. Jag är så trött, har ont i så många leder jag knappt visste fanns. Min son är nu 2år och har energi för 40 barn och jag klarar inte av det. Vissa dagar orkar jag inte stå. Allt jag vill är att orka leka och gå ut och gå med mitt barn, men min kropp klarar de inte. Varje kväll somnar jag med en klump i magen av skuld. Stackars barn 😭 folk tjatar också om syskon och jag vill bara skrika åt dom att jag är för sjuk, hur kan folk vara så jävla fräcka?

   ❤️

    Åh va tråkigt att höra 😔
    Fy för alla dessa sjukdomar!
    Jag har fått ulcerös kolit, går på 2 olika mediciner och droppar för tarmen. Men tyvärr påverkar det mina leder som gör väldigt ont. Vissa dagar kan jag inte hålla upp armarna 😔

     Åh jag förstår! Tufft med biverkningarna för lederna och så orättvist att för att mildra en sjukdom får du helt andra påfrestande följder 🙁

     Vad flera i min omgivning försökt säga till mig när jag känt mig maktlös och stundtals helt värdelös som förälder är att försöka se hur viktig just jag är för mitt barn. Att försöka se allt jag klarar trots sjukdom och smärta. Och försöka ta hjälp av omgivningen när jag behöver återhämtning (om inte känslorna av skam blir för svåra att hantera) . Är helt säker på att du och sonen leker andra lekar som han uppskattar väldigt mycket som kanske inte är så fysiska. Många kramar

   Finns pappan/partner med i bilden? Då kompenserar väl hen det du inte orkar tänker jag (för det dåliga samvetet, ingen kan göra allt). Och ang det andra, gör det, skrik på dem. Eller säg som det är iaf. Då blir de tysta..

    Ja han tar sonen all vaken tid han är hemma då jag pga smärta inte ens kan gå ut med honom, dom gör roliga saker men jag vill ju också leka med mitt barn 😔
    Ja jo men hur orkar man ens fråga tänker jag 😔

     Ah ok. Förstår att det är trist, hoppas du får nån behandling som hjälper eller att tiden gör sitt.
     Jaadu, många är otroligt fräcka och tröga. Min kompis som har ett barn och nöjd så får höra såå mkt tjat om ett syskon, en kollega har två söner och får höra tjat om att hon måste ha en flicka och har man inga barn får man höra om det… Folk borde hålla käft mer och inte lägga sig i.

     Förhoppningsvis slutar barnet vara exalt överallt inon överskådlig framtid och då finna det kanske fler saker ni kan göra anpassade till din hälsa. Rita, pyssla, pussla, baka, film osv.
     Tro fan att det är kämpigt att springa efter ett barn på lekplatsen, lyfta och gunga osv osv. Men hoppas och tror att det blir lättare framöver. Du verkar va en väldigt omtänksam och klok förälder. Hoppas att du slipper ha dåligt samvete framöver.

   Åh vad jag känner igen mig! Hade också tänkt skriva något om detta… Vet inte vad jag kan skriva för att stötta, ville bara säga att du inte är ensam. Vad har du fått för diagnos om du vill skriva det här? För min del verkar jag ha ankyloserande spondylit, min son är ett och ett halvt år och har hur mycket energi som helst. Hoppas du kan få någon behandling som lättar symtomen <3 Stor kram till dig!

    Svarade dig men det hamnade längre upp🌸

   Det låter verkligen tufft! ❤️ Kanske det finns någon i liknande situation som du kan prata/bolla med? Nu vet jag inte vad för autoimmun sjukdom du har men har själv gått på smärthanteringsprogram där man får mycket hjälp, knep på hur man ska få ihop balans i vardagen och där även anhöriga får vara delaktiga. Kanske du redan gjort det, men jag hade försökt få all hjälp och stöd från vården som man bara kan få!

    Ja jo kanske, de är bara så jobbigt på kvällen när man ska sova så snurrar alla tankar på hur sjuk man är omkring.
    Tack snälla💕 visste inte att de fanns såna program, min läkare ville inte ge mig medicin för lederna då biverkningarna kan bli värre ändå 😔

   Samma med oss ofrivilligt barnlösa. Mind your own business, kan man också säga när folk ställer för privata frågor.

    Ja jag förstår inte folk, hur kan de vara så viktigt för dom vad andra gör eller inte gör? 🤦🏼‍♀️
    Kram till dig💕

    Och barnfria. Folk borde verkligen bry sig mindre vad man gör med sin kropp och liv…

   Jag är uppvuxen med en sjukskriven mammaledig smärtor. En gång området brukade hon följa med på en skoterutflykt, medveten om att det skulle ta flera dagar i stort sett sängliggande efteråt. Jag kan bara tala utifrån mig själv men, man har empati och förståelse för sin mamma. Utflykter, fysisk aktivitet eller att bara gå ut och spela fotboll är inte nödvändigt att få från båda föräldrarna, man får kärlek och tid på ett annat sätt.

   Jag känner med dig! Fick också en reumatisk sjukdom under min första graviditet. Precis när man behöver orken som mest, så mådde jag som sämst. Kämpade med allt det du skriver, känner igen allt. Så tärande när man vet att det inte kommer gå över heller. Vet inte om du vill ha tips, men vad som blev avgörande för mig var en smärtrehab som jag deltog i. Blev ett uppvaknande (handlar i korthet om hur man hanterar smärtan, att hitta livskvalitet fast hela kroppen gör ont). Det enda jag ångrar är att jag inte stod på mig och fick remiss till den tidigare. Så om du har chansen, nu eller inom några år, så undersök den möjligheten. Stor kram till dig! Vi är många som kämpar i liknande sits!

    Precis vad jag tipsade om! Smärtrehab vad också avgörande för mig! För acceptans men också för att bli bättre på att se och lyssna på mina behov.

   Du är inte kass!Du gör ditt bästa och det räcker långt för ditt barn. Allt han behöver är kärlek och det tror jag du har så det räcker och blir över. Ta hand om dig!❤️

  Dominika Pecynzkis (stavning?) användande av filter?! Hjälp! På vissa ser hon t.o.m. ut som Kris Jenner. Och hon är ju så himla snygg ändå, så varför detta överanvändande?

   Nyskild!

    Nej hon är inte nyskild.

  SJUKSKÖTERSKOR se hit!

  Jag ska börja studera till sjuksköterska nästa år. Känns som att man oftast får höra alla nackdelar med att vara ssk. Finns det någon därute som kan dela med sig av några fina upplevelser eller sidor av yrket?

  Just nu är jag chef på ett lager, men jag önskar ett mer givande jobb som kan skänka lite mening och där jag kan göra något bra för andra. Känner ni så?

  Tack 🫶🏽

   Du kommer vara med om att rädda liv. Sätta liv till världen. Hjälpa och stötta sjuka och skadade. Ett fantastiskt fint yrke!

   Jag gick från butikschef och projektledare till ssk. Har en termin kvar nu! Bästa jag gjort. Jobbat extra som usk under sommaren och jag trodde aldrig jag skulle trivas så bra på ett jobb någonsin, älskar att känna att jag gör nytta på riktigt. Att hjälpa en person. Det är tungt, utan tvekan, men som det känns idag hade jag aldrig kunnat byta till något annat.

   Första åren är förjävliga sen blir de roligt! Narkosen är sjukt kul om du är sugen på spec! 😎

   Arbetar som specialistsjuksköterska inom akutsjukvård. Visst, yrket har många nackdelar men ändå helt fantastiskt. Jag känner mig oerhört stolt att arbeta med det jag gör. Det bästa med att arbeta som sjuksköterska är främst kollegorna (finns alla tycker av människor och det är superhärligt!) och sen att få hjälpa andra människor i deras absoluta kriser – både patienterna vi vårdar men även få finnas till för deras närstående. Du får träffa alla människor inom alla samhällsklasser vilket jag anser är ett privilegium. Du kommer lära dig att du inte kan göra allt, men även små gester är betydelsefullt – bara att lyssna eller hålla en äldres hand som är orolig. Som sagt, det finns många nackdelar, främst arbetsmiljö och lön, MEN jag skulle aldrig någonsin byta mitt yrke mot någonting annat.

    Var jobbar du om man får fråga. Alltså region. Var själv akutsköterska i norra Sverige och det var hemska arbetsförhållanden.

     Jag arbetar i region Stockholm.

  Ska resa länge med min unge i veckan. Håller sig amerikanska pannkakor goda om man gör dem kvällen innan? Eller bör jag göra ”vanliga” tunna pannkakor istället?

   Vanliga! Och rulla ihop, så kan du preppa med sylt inuti med 😍 Fy faaaan va gott 🤤

    Så gott! Jag har hallonsylt min svärmor gjort själv, den är underbar.

     Äh fy fan BJUD!! 😂😍 Så gott! Res hem till mig 😂

   Gör de som ungen tycker är godast! Båda funkar lika bra.

    Hon gillar de amerikanska, men det blir aldrig några kvar, så jag har aldrig testat hur de blir efter en natt i kylen😂

     Dom blir ”svampiga”
     Just amerikanska ska du äta direkt när ytan till viss del är lite ”krispig” ☺️

      Mina blir inte svampiga, de blir luftiga.

       Du kanske gör något speciellt recept, men ”riktiga” amerikanska pankakor i USA blir något svampiga i konsistensen om de läggs in i kylen.

     De håller bra! Brukade göra det när jag pluggade. De var lika goda dagen efter!

  Tips inför att klippa egen gardinlugg?

   Don’t! 🫣😅 Är mitt enda tips haha.. Alternativt följ en riiiiktigt bra tutorial på tuben

   Tycker att det finns många bra tutorials på YouTube. Mitt tips är att följa en sådan och börja försiktigt, dvs med lite hår och behåll längd. Så kan du istället addera för mer fyllighet och klippa kortare efter smak. Var noggrann! Lycka till!

   Matilda Djerf hade en tutorial jag följde! Gardinlugg är rätt enkelt att dölja också och det växer ut ganska snabbt. Inköp gärna en lite bättre frisörsax om du ska underhålla luggen själv. (Åhlens eller kicks har såna tex, är inte allt för dyra).

  Någon som hade svårt att få orgasm efter ni fött barn? Känns som jag inte har någon känsel och som att jag inte har några muskler där som gör att jag kan komma…

   Den känslan har jag också haft efter förlossning. Blev bättre efter några månader och helt bra efter nått år eller så.

   Kniiiiip!

  Jag som skrev igår att jag inte vågade skriva till killen jag var på dejt med: Jag gjorde det. Han svarade och sa att han inte tror på oss. Precis som jag visste från början. Det gör inte ont då jag just nu ändå är på semester och mår bra i själen, men det känns inget vidare att det alltid blir så och jag tackar mig själv för att jag har en fullspäckad vecka framför mig så jag får tänka på annat.
  🙂🙃🙂🙃🙂🙃🙂

   Men du BRA att du skrev! Nu kan du radera den nissen som gjorde ett misstag, och träffa andra godingar ELLER bara njuta av dig själv! Se det inte som ett misslyckande! 🧡

   Hmm frågade du varför han inte tror på er? Du förtjänar ett svar

    Eller släpp det bara.

     Eh aldrig fel att veta om det är en själv det är fel på.

      Äh det va en dejt. Man klickar inte med alla.

    Efter en dejt? Tycker det är helt ok att bara inte känna att man vill fortsätta dejta.
    Men bra att du skrev, mycket värre att sitta och undra. Njut av semestern☺️

   Äsch så synd, lider med dig! Men bara bättre att du fick veta det direkt, istället för att vänta och fundera i flera dagar. Du kommer att träffa någon som är rätt för dig, även om det inte känns så nu

   Jag tror såhär, om det är rätt så är det lätt, dvs, man har inga frågor i skallen om vad han vill osv och man får ingen ångest eller känslor som rädsla. Man känner sig trygg helt enkelt.
   Det som gjorde att jag visste att det inte skulle bli något mellan er var att han inte under dejten sa något om att ses igen eller tom boka ny dejt där och då. Det brukar nämligen vara så om han är intresserad, han väntar inte och slösar en massa tid och sen brukar de ringa eller sms:a rätt så snabbt efteråt också för att hålla en varm för de är rädda att du ska hitta någon annan.

   Min åsikt? Jag tycker du signalerar att du vill för mycket. Du försöker för hårt att vinna över honom när du egentligen bör slappna av och låta honom sköta det jobbet. När du skrev att du skämta och försökte få honom att skratta så lät det som att du försökte underhålla honom istället för att låta det flöda naturligt.
   Försök stärka dig själv innan du ger dig ut i dejtingvärlden igen. Du måste jobba på självkänslan först.
   💛

    Vilken jävla bullshit! Kolla in Happy Dejting på Instagram för att få vettig kunskap om dejting istället.

     Eller hur. Verkar ju dessutom funka med tanke på hur många som är positiva till det hela. Jag följer henne men har sjukt svårt att se var jag brister, eller snarare vad det är som fått mig att bli som jag är.

    Det är alltid härligt med folk som tror att alla människor funkar på ett visst sätt, särskilt efter sitt eget sätt. Ett ganska drygt svar från dig Anonym och jag kan inte se att TS har bett om dina åsikter.

     Vad var det för drygt med det svaret? Jösses vad känsliga vissa är.

     Håller med.

    Hmm förstår du menar väl. Men du va väl inte med på plats? 😅😅

   Bra du skrev. Även om inte svaret blev som du ville.
   Du kommer möta rätt till slut. Våga fortsätta, våga fortsätta höra av dig. Bättre ha sårad självkänsla några dagar än att fundera och fundera på om han ska höra av sig, slösa massa tid på det.

   Sen tycker jag inte att du lät så intresserad av honom igår, eller att du höll tillbaks och det var därför. Utan du var kanske bara intresserad du heller.

    Några dagar, haha, när det gäller dejting vet jag inte vad som ska laga denna självkänslan igen, det har pågått länge, sen mitt ex ungefär.

    Jag håller tillbaka, alltid. För jag vill inte visa för mycket om det inte är ömsesidigt.

     Du kanske bara ska skita i att dejta! Ta hand om dig själv, njut av singellivet osv. Sen en regnig höstdag testar du Tinder (eller annat) o vips!

      Njuta av singellivet hahaha, ändå gjort i 4 år, om det ens räknas då jag egentligen fortfarande inte vet vad jag och killen var, 9 år annars😂 jag är inte desperat alls men jag börjar ändå längta lite efter någon. Med det sagt så dejtar jag inte runt konstant. Jag vet att jag klarar mig. Bara jävligt surt att jag fastnat såhär.

   Ser det här hos mina kompisar hela tiden och ger samma råd till dem: fokusera på vad DU vill och tycker istället för vad de du dejtar vill. På dig lät det inte som att du ens var så intresserad av honom, så varför skulle han ha känt kemi med dig? Håll inte på och tänk att du ska ”ge alla en chans” utan spar energin till de som det känns bra med istället.

    Skulle aldrig göra något som jag inte vill. Skulle min dejt vilja ses igen och jag inte vill, då skulle jag aldrig träffa den för att vara snäll eller så.

  Byta område eller inte?

  Bor med partner och två små barn i en hyresrätt i ett område där det övervägande finns villor och radhus. Inom de närmaste åren kommer vi behöva en större lägenhet och då är frågan om vi ska byta område eller försöka hitta en större i nuvarande (det finns ett mindre antal så är inue omöjligt).

  Vi gillar området vi bor i nu men skulle nog gilla andra områden också. Det som oroar mig är att min familj alltid kommer att vara en av de fattigare familjerna i vårt nuvarande område. Här säljs husen och radhusen för minst 5 miljoner och det kommer vi inte ha råd med. Många har fin trädgård och pool, något vi inte heller kommer att ha.

  Skulle du bort kvar och varit bland de som har det sämst ställt eller hade du flyttat till ett annat område där fler bor i lägenhet och har ungefär samma ekonomi som du själv? Funderar på hur det kommer att påverka mina barn att känna sig ekonomiskt bakom många av sina vänners familjer. Fördelen med området vi bor med nu är att det är väldigt lugnt och nära till butik och skola och i framtiden förskola samt många lekplatser och fotbollsplaner dit barn i skolåldern kan cykla själva

   Skulle inte oroa mig över det. Var själv ett lägenhetsbarn med villavänner, mådde inte dåligt. Ett plus är ju att området är lugnt och dina barn kanske får vänner med pool där de kan bada? 😄 (Inte prio men behöver ju inte va dåligt med rikare vänner).

   Bott kvar!

   Bo kvar! Under min uppväxt fanns ett fåtal barn som växte upp i lägenhet (annars 100% dyrare villor) och de var inte utanför. Snarare tvärtom, de jag kan minnas är att de var omtyckta och hade många vänner. Säga vad man vill men det är ofta en trygghet att bo i ett välbärgat område. Dessutom kul för dina barn att kunna leka hemma hos vänner med trädgårdar/pool etc.

  Någon som kör balsammetoden?

  Jag har kört några veckor och mitt hår blir inte fett -alls?
  Är inte det konstigt?
  Nu lät jag det gå en hel vecka mellan tvätt, men innan jag hoppade in i duschen synade jag håret noggrant och det såg typ nytvättat ut.
  Har jag täppt till något? Känns som nåt är fel?

  Tappar också rätt mycket hår vid tvättning – är det på grund av allt gnuggade, eller för att jag tvättar mer sällan?

  Erfarenheter mottages

   Det är en positiv effekt av balsammetoden! Att håret inte blir fett alltså. Så omfamna det!

   Tappar också mer hår i duschen sedan jag började med det, men jag har antagit att det beror på att jag dels bara borstar håret i duschen (har lockigt hår så det ser inte klokt ut om jag borstar det när det är torrt) och för att jag tvättar det mer sällan.

  Kom o tänka på Schulman som blev arg för några år sedan när han blev dissad av Samir badran, när han inte fick ta en bild med sin dotter tillsammans med honom.
  Han beklagade sig över det i sociala medier, precis som hans exfru Katrin 😂
  Så han blev med dissad av en kändis 😅
  undra hur det hade gått om de båda fortfarande var ett par.

  Samir o Anis skrev en låt om det också har jag för mig 😁 typ vem f-n är Alex eller något sånt

   Hahaha!

   Här är den 😂
   https://youtu.be/j3vsrcrPcrI

  Varje gång jag behöver boka en ny tid hos min frisör så förundras jag över att det inte går att boka tid via nätet utan att man måste ringa henne. Suck. Får lust att byta frisör varje gång men samtidigt är jag så nöjd med henne. Dagens i-landsproblem jag vet.

   Hon har inte typ fb/messenger? Jag bokar över messenger, sååå smidigt 😄 Eller jag bokar iof när jag är på plats, för tiderna går åt. Men vid ändringar osv skriver vi på hennes frisör-messenger 😄

   Jag bokar bara hos frisörer som har online bokning. AVSKYR alla ärenden över telefon 😅

    Aha du är en sån. Telefonen är livsfarlig.

   Onlinebokning där man kan se lediga tider i kalender och jämföra med jobbkalendern är enda sättet jag någonsin vill boka på 😀

   Värt att hålla fast vid en frisör du tycker är bra!

  Josefine Bäcks ”frugan”, hur gammal är hon egentligen? Jag kan inte avgöra om hon är 25 eller 55.

   Hon är 37, hade svarat på någon kommentar på TikTok

    Tack. 🙂

  Gröna Lund, vilka attraktioner gillar ni?
  Ska dit med familjen men har blivit så harig på äldre dar 😁 jag gillar berg o dalbanan o fritt fall men har inte åkt alla dessa nyare, typ Ikaros, monster, vågar man åka dessa? ☺️

   Insane och Monster är de bästa på Grönan!

    Ahhh vet inte om jag vågar, men nu när man måste köpa åkband så kanske jag vågar prova 😬

     Trodde inte heller jag skulle våga eftersom jag är en fegis, men tvingade mig i båda attraktionerna och ångrade mig inte det minsta efteråt. Insane kan vara lite ryckig men Monster är nästan behaglig att åka 🙂

      Tack att du skrev det. Ja monster ser ut som att jag skulle kunna gilla! 😁 kanske en till fegis ska våga

   Monster och Insane är mina favoriter!

   Insane är jätterolig!

   Åkte Monster förra året, har alltid älskat bergodalbanor och denna var grym. Men fick sitta och återhämta mig från yrselattacken i en kvart efteråt, det var nåt nytt här på ålderns höst. /40+ år

    Tack att du berättar! Jag kanske håller mig till de gamla attraktionerna 😊

   lisebergsbanan

  Jag lider av bulemi och försöker bli bättre. Ett stort problem är foodora.. vet någon om/hur man kan blockera så man inte kan komma in på sidan typ. Är teknik-idiot. Menar från mobilen har ingen dator.
  Undanber mig andra råd kring min ätstörning. Har precis påbörjat min resa att bli bättre o har börjat i terapi.

   Min son lider också av bulimi och har ”ätit upp” säkert 35000 kr på mat från foodora. Räkningarna från klarna var de som fick oss andra att förstå problemet.
   Nu, efter ca 2 år så börjar han få rätsida på problemen. Han har kontaktat klarna så dom har satt en spärr så han kan inte handla på klarna mer.
   Problemet är att man kan öppna spärren lika snabbt igen. Lider med dig för jag vet hur hemsk och svår denna sjukdom är. Håller tummarna för att du fixat det ❤️

   Hör av dig till foodora och be dem blocka dig.. hoppas det blir bättre snart..<3 /en som känner igen sig

   Har inget bra tips angående foodora/matbud, kanske att du kan be dem spärra dig på något sätt?

   Vill oavsett önska dig lycka till i ditt tillfrisknande! Hade själv bulimi i 5-6 år men är frisk i dag. Allt går!

   Installera cold turkey och förbjud hemsidan. Superenkelt rent tekniskt.

   Hej! Ta upp detta i din terapi och försök hitta en plan för hur du kan göra. Tills dess kan ett tips vara att du har en alternativlista för vad du kan göra när du får suget att gå in på foodora. På listan kan du ha saker som distraherar dig eller hjälper dig fokusera på annat en stund, sånt som påminner dig om varför du ska avstå, som hjälper dig att komma ihåg ditt mål framåt. Du kan också fundera på om det finns vissa risksituationer, typ när du sitter i soffan och kollar på en serie? Och då fundera ut vad du kan göra istället, ex bestämma att du aldrig får ta med mobilen till soffan, eller bestämma att du tar ett tuggummi när du känner suget. Kanske inte de bästa exemplen här med du fattar principen?

  Har så svårt att onanera sen jag fick barn (är ensamstående) Känner mig smutsig och äcklig efteråt. Har inga såna tankar alls om par som har sex och är småbarnsföräldrar. Men själv känner jag mig så ”fel” så fort jag fått orgasm, som att jag gjort något jag egentligen inte får.

   Skamkänslan brukar utebli för mig om jag kommer 2 gånger istället för bara 1 gång, skadar ju inte att testa

   Min yngsta fyller snart 3år och slutade amma strax efter 1år (har alltså inte ammat på snart 2år) och har fortfarande svårt att låta min man ta på mina bröst, hoppas det går över snart…

  Någon mer här som köpt ett hus och efter inflyttning så känner man bara vad fan har vi gjort…?!

  Insidan av huset känns det jätte bra och vi tyckte det var kul med trädgården som ett projekt denna sommaren ( ej litet projekt kommer ta flera år att färdigställa) och att vi bara skulle vara hemma och fixa med det denna sommaren men nu känner jag bara varför har vi tagit på oss allt detta jobb!!! Alla andra är ute och reser och har kul och vi går bara här hemma och kommer ingenstans. Är helt deprimerad och nu är jag så trött att jag vill bara sova 20 timmar om dygnet….

   Är det inga akuta jobb på hus och trädgård ni måste göra så försök släppa lite på att vill ha allt perfekt.

   Omg det är som att jag har skrivit det där, känner exakt samma sak angående ett hus vi har köpt, men då är det insidan vi behöver fixa. Orkar inte och vill inte lägga tid och pengar på huset men min man vill bo i hus för han tycker att det är det bästa för våra barn.

  Jag ska gifta mig i augusti och har ett frisörbesök inbokat. Just nu har jag cirka 4 cm utväxt av ”råttfärgat” hår och typ ljusbrunt i längderna. Har två frågor:

  1. Vad tycker ni om råttfärgat hår? Tycker ni det kan vara fint? Jag har ungefär en sådan här nyans (fast ett par steg mörkare) –> https://www.google.com/search?q=cendr%C3%A9+r%C3%A5ttf%C3%A4rgat+h%C3%A5r&tbm=isch&hl=sv&sa=X&ved=2ahUKEwiRtYjcj_74AhVxmYsKHbRiDkEQrNwCKAB6BQgBEOwB&biw=1440&bih=821#imgrc=q4kzTvaWM71c7M

  2. Om jag vill ha en nyans som ligger nära min egen nyans, vad heter en sådan nyans? Är det ljusbrunt eller brunt tror ni? Funderar på vad jag ska säga till min frisör. Jag vill egentligen spara ut min utväxt för jag orkar inte färga det längre…men det kanske inte blir så fint till bröllopet. Finns det någon färg som verkligen TVÄTTAS ur efter några få gånger? Det hade ju varit himla smidigt

   Du ska inte göra en balyage då? Ditt egna hår i botten och ljusare i längderna? Men du kanske inte vill bli ljus?

   Tycker inte de är fel med ”råttfärgat” men utväxten ser ju oftast värre ut än om hela håret hade varit din vanliga färg. Det bruna tar ju verkligen fram de gråa i utväxten. Efter lite sol en sommar så kan de ju bli fina slingor också om man har de. Eller lägga i slingor som tar bort de gråa?

  Någon som har bra tips på resväska? Tänker en stor, runt 100L i prisklass 1500-2000kr. Kollar nu på Epic phantom. Nån som har erfarenhet av det märket? Har tyvärr ingen affär i närheten man kan känna o klämma på väskorna.

   Köpte precis en samsonite Magnum Eco 81 cm via deras hemsida 2199 ink frakt. Den är riktigt lätt och finns i många snygga färger.

   Jag har två från Epic, en stor och en kabinväska. Är väldigt nöjda med dem, gillar att de är av hårt material utanpå istället för tyg/mjukt. Gillar även att epic har massa roliga färger/mönster och inte bara tråkiga färger som alla andra, lätt att urskilja sin väska bland allas andra 🙂

  🌷 Funderar på att lasra bort mina tatueringar, någon mer som gjort det? Vad tyckte ni om det och hur gick det i så fall? 🌷

   Jag håller på att ta bort 2 av mina just nu. Har gjort 4 omgångar nu. Den ena var verkligen kolsvart och den andra blå/svart. I dagsläget är det svarta nästan helt borta! Dock är blå en svår färg att få bort så kommer behöva lasra igen.
   Det gör extremt ont, jag brukar köra utan bedövning eftersom det går så fort, mina är inte så stora.

  Hur… slutar man ligga runt för att, jag vet inte, ”få bekräftelse” eller så? Jag tenderar att falla för varenda en och ja, jag har typ ”underliggande diagnoser” som säkert förklarar beteendet men.. Allt är bara spånigt i skallen och jag vill inte vara en töm-och-glöm-människa mer.., men känns som det är allt jag kan.. blir hjärtekrossad varje månad. Vad ska jag göra..

   Uppmärksamhetsbehovet släcks åtminstone för mig innan den fysiska delen ens börjat, utan det räcker att jag vet att personen vill ha mig. Prova kanske det? Får vara en jobbig jävel och teasa sönder karlslokarna

    Höll på så tills jag slutade gymnasiet för jag tyckte synd om mina offer x)

    Om jag stöter på någon idag säger jag alltid ja till en dejt om de frågar.

   Jag menade bekräftelsebehovet, inte uppmärksamhetsbehovet..

   När jag förstod ”kvinnans” värde, och varför det inte är bra att ligga runt, så slutade jag automatiskt. Jag attraheras inte ens av män som inte är likadana. Dom är inga riktiga män för mig längre. Försökte några gånger, men blev typ äcklad efteråt.

   Kanske kan läsa på om sånt? Argument om varför det inte är bra.

   Du är värd mer än så ❤️

    Varför tror du det inte är bra? 😄 Alla är olika…

     precis alla är olika, lägg er inte i en diskussion bland människor som väljer annorlunda. Och i ett sånt här ämne, där en person mår dåligt av ett skadligt beteende.

     Skärp er.

      Va? Perosnen hävdar att det är dåligt för kvinnor att ligga runt, det är det inte för alla, ingen allmän sanning. Låter som slut shaming to me.. Falska påståenden bör bemötas.

    Har kvinnor större värde än män?

   Här är en former fellow slut, (yes jag slut-shamear både dig och mig). Det som hjälpte mig, var att jag blev kär och gick in i ett fast förhållande. Fast det är ingenting jag rekommenderar, jag bara råkade ha tur att få mannen i mitt liv, några kids på det osv.
   Jag brukade använda sex extremt destruktivt, självskadebeteende delux, gärna i kombination med både alkohol och lättare droger. Jag tände kanske mest på känslan av att vara åtrådd och ”i kontroll” men egentligen var jag aldrig jätteintresserad av sexet i sig. Skapade extremt mycket ångest och jag hamnade på St. Görans psykavdelning flera gånger pga nästan psykotisk och/eller kalasfull och/eller suicid/påbörjat självmordsförsök. Behövde bli inlagd på psykiatrisk avdelning en månad.

   Smutskänslan efter alla äckliga ligg tar desto längre tid att bli av med. Ibland är jag nästan mig själv som jag var innan jag började ligga runt, ibland kan ett vidrigt minne av någon av alla självvalda våldtäkter göra sig påmind och jag behöver nästan spy rätt ut. Trots att det är snart 10 år sedan jag träffade min nuvarande och gick loss på det mesta på 2 ben.
   Men vet du, det kan bli bättre. Och jag vet att jag sa att ett monogamt förhållande var min räddning, men även att jag blev frälst, i ordets rätta bemärkelse, dvs räddad. Det är det bästa som hänt mig, och jag rekommenderar å det varmaste att börja läsa Bibeln, gärna johannesevangeliet.

    Lustigt att du skriver detta! Jag är den som skrev ovanför.

    Och jag blev också frälst! Det bästa som hänt mig❤️🙌

    Omg kunde varit jag som skrev detta. Har också hamnat på St Görans pga fylla, ångest och suicidförsök. Min kille blev också min räddning. Är så glad för det ❤️

  Jag har märkt att jag tar efter folk, alltså att jag omedvetet börjar ”härma” vissa personer som jag umgås med, exempelvis prata, skratta på ett liknande sätt eller använda liknande kroppsspråk. Vet inte om det är bra eller dåligt, men det stör mig lite att jag inte bara kan vara mig själv i alla lägen, utan ändrar mig som en kameleont, känns nästan falskt mot mig själv, men det sker helt omedvetet så det är svårt att styra. Nån annan som känner igen sig?

   Ja känner igen mig väl. Har varit ganska mkt likadan innan.
   Jag har alltid varit en ganska utåtriktad person med bra självförtroende och stark personlighet. Så det tog emot att erkänna för mig själv att det förmodligen handlade om identitetsproblem. Jag har mixat ursprung (syns att jag inte är svensk) men växte upp i en liten håla. Där passade jag inte in (inte tillräckligt svensk) och inte i storstan(lantis) eller förorten(för svensk) heller.
   Tror att jag alltid försökt passa in på ngt omedvetet plan och därför gjort detta. Högst omedvetet.
   Men sen bara slutade det vara så, och jag tror att det var i takt med att jag började acceptera mig själv som jag är.
   Obs måste inte handla om liknande saker för dig. Bara berättar hur jag tror att det blev så för mig.

   Detta är helt naturligt och mänskligt! Det är något människor med väl utvecklad empati och social förmåga gör omedvetet för att signalera att man hör till gruppen och för att bli omtyckt! Det är alltså en omedveten mänsklig reflex, och något bra och viktigt för gåvor överlevnad evolutionärt (= blir omtyckta och säkrar således vår plats i flocken vilket är grundläggande för vår överlevnad)

  Alkohol har på senare år fått min ångest att bli värre (samma dag men mer dagen efter) vilket gjort att jag i stort sett aldrig dricker, jag tycker faktiskt inte ens om smaken av alkohol och dricker aldrig hemma. Jag är runt 30 men dricker ändå bara på grund av ”grupptryck”. På tillställningar känner jag att det är enklare att ta ett glas som bjuds än att förklara att jag inte vill dricka. Det blir alltid sådan diskussion och är så less på det… På fest tar jag gärna på mig rollen som taxiförare så jag slipper diskussionen kring varför jag inte dricker. Man anses liksom vara tråkig om man dricker alkoholfritt. Man trodde att man med åldern skulle slippa grupptryck men tyvärr inte.. Någon som har liknande erfarenheter? Jag har lust att bara skrika sluta tjata på mig och låt mig dricka min jävla läsk bara!!!

   Försök strunta i vad andra tycker. Vad är det gör folk du umgås med som kommenterar vad andra äter och dricker? Låter osunt att tycka att man måste dricka och att det är normen. Är säkert fler än du som också skulle vilja välja bort alkohol ibland eller alltid men inte vågar.

    Det är personer jag själv egentligen inte vill umgås med utan vänner till sambo främst. Jag bryr mig egentligen inte om vad dom tycker men tycker alltid diskussionerna blir så jobbiga att jag hellre tar glaset. Tragiskt men sant..

   Kanske säg att du inte vill, kort och gott, utan någon annan förklaring. ”JAG VILL INTE!!!” kan du också skrika, om det känns mer effektfullt

    Det har jag sagt, men följdfrågorna bara haglar ändå… kanske får prova att bara upprepa det tills dom tröttnar 🙂

   Vad är det för typ av tillställningar/fester och folk du umgås med? Kanske är alkoholintag mycket av den gemensamma nämnaren i umgänget, att folk gillar att flamsa tillsammans men att relationerna inte ger så mycket utöver det? Alltså, tänk att man tränar med en grupp trevligt folk och blir bra vänner men plötsligt vill en inte träna utan sitter och tittar på. Det man hade gemensamt försvinner ju då och det måste till en djupare vänskap för att det ska hålla. Riktiga vänner och trevliga bekantskaper kan visserligen såklart fråga om någon plötsligt inte dricker men de ifrågasätter inte gång på gång.

  LYCKOVIKEN på viaplay någon mer som sett den? Är ju egentligen inte en superbra serie men fastnade i den i rent slötittade… Är säsong 4 den sista eller kommer den en 5:e säsong? Utan att spoila så tyckte jag slutet var ett väldigt konstigt slut som gav fler frågor än svar…

  Det är Wheels & Wings där jag bor (Falkenberg) typ en bilfest. Sett flera raggarbilar med en sjal knuten runt ett av handtagen.. någon som vet vad de betyder? 😋

  Kan man känna sitt blygdben på andra sidan väggen/taket av slidan? Jag känner något stort och stenhårt där men brukar inte vara i det området så jag vet inte vad jag känner…

  Skriver säkert för sent nu, men jag såg i någon kommentar att Cassandra Klatzkov hade kommenterat sin viktnedgång i någon story. Missade tyvärr den men är nyfiken på vad hon sa. Hade inte förväntat mig att hon skulle kommentera något alls då det ju egentligen bara är hennes ensak, därav nyfikenheten

   Hon svarade något i stil med att hon inte tänkte svara på sådana frågor. Att hon inte hade någon skyldighet att svara hur hon har gått ner i vikt. Frågan var alltså hur hon hade tappat all vikt (hon har ju gjort en GP) och hon sa att hon visste att en sådan fråga skulle komma men att hon inte tänkte svara på något om viktnedgången.

    Men HAR hon verkligen det eller är det bara spekulation? Känns som att hon har gått ner i vikt under en längre tid men nu när det börjar synas mer och mer så blir alla sjukt triggade. Man kan gå ner i vikt med ändrad livsstil också

     Man har kunnat se hennes ärr

     Ja det har hon.

  Jag har varit så nere de senaste veckorna och jag tror att det mycket beror på vädret. Jag vill ha sol och värme när jag har semester. Nu ligger jag mest i soffan med ångest och vill sova bort tiden 😔 Jag äter mediciner mot depression men det känns just nu som det inte räcker.
  Inte blir det bättre med alla ig konton där människor gör saker hela tiden och verkar så lyckliga för att det är sommar. Känner mig väldigt ensam i detta.

   Stäng av Instagram och håll dig borta från sociala medier. Det du ser på Instagram är aldrig hela sanningen.

    Jag tog bort min Instagram av just denna anledning! Mår så dåligt av att se alla hitta på en massa roliga saker tillsammans md andra. Mår inte dåligt av att se influenser och kändisar.. men mina kompisar och beknta. Utanförskapet, aj alltså.

  Hej du som bott i Kenya, kände du dig trygg?

   Både ja och nej.

  Biancas stories…. Hon har blivit så smal. Benen sticker ju ut och hon har ju typ inga armar. Nyckelbenen ser riktigt illa ut. Missat detta helt….. :/

   Helt sjukt att ingen i hennes omgivning fångar upp henne. Tjejen behöver hjälp för snart är hon bara hud och skelett.

    Hur vet du att de inte försöker?

     Då skulle hon inte se ut och må som hon gör.

      Du har med andra ord ingen som helst koll. Låt bli att uttala dig då.

       Du har eller? Om inte, låt bli att uttala dig då.

      Tror inte det är så lätt. Har en släkting som också skulle behöva hjälp, och när personen legat inne för något annat har dens närmaste pratat med vårdpersonalen om vad som bör göras, har de sagt att vill inte personen ha hjälp själv kan de inget göra.

      Så du tror att alla som lider av ätstörningar under flera år inte har anhöriga som bryr sig? Man kan tyvärr inte tvinga någon att bli frisk.

   Hon verkar vara i en riktig dip, alla hennes ”vänner” verkar vara upptagna på annat håll denna sommar, hon skriver att hon inte sovit på veckor och verkar inte alls glad. Tror detta senaste break up med Philippe osv har varit droppen. Känns även som om hon laddar upp dessa bilder på kroppen för att få uppmärksamhet/ett rop på hjälp – kanske vill få Philippe att reagera?

   Är väl inne och vara så? Kolla på Lovisa, hennes bestie.

  Jag har följt Mirabell på youtube ett rätt bra tag men har inte kollat på hennes videos på flera år tills igår, och jag är typ lite orolig? Hon säger att hon har problem med sitt blodtryck och sin puls men ändå dricker hon helt extrema mängder alkohol. Jag har fattat det som att det enda hon gör typ är att festa, såg i kommentarerna igår att det är många som tycker det är alldeles för mycket. Någon här som reagerat på samma sak?

  Vilken foundation föredrar du?
  Har inte köpt en på typ tre års tid men nu är det dags. Har vad jag antar kallas blandad hy, och jag vill gärna att den täcker jävligt bra och ger ett matt resultat.

   I så fall tycker jag du ska prova MAC studio sculpt.

  Blev besviken (igen!) på true crime dokumentär (the girl in the picture). Kan nån rekommendera bra true crime utan massa irrelevant babbel?

  Fler som har telefonskräck?

  Får sån ångest när det ringer ett nummer flera ggr och man vet att det inte är nån försäljare och man känner att man måste svara men ändå inte gör?

   Ja lite, ibland. Ibland känns det vuxet att ringa runt men ibland också jättejobbigt.
   Fast vet inte om det är telefonskräck eller bara ett väldigt mysko beteende kring telefonprat från framförallt min mamma.

  Vad gör man på semestern när man försöker hålla i slantarna lite, bestämt sig för att inte åka på utomlandssemester OCH med dåligt väder på hemmaplan? Jag och sambon har endast varit hemma ni 1 vecka, förvisso har vi varit väldigt förkylda och orkeslös men nu med två veckor kvar av semestern börjar jag känna mig smått instängd och uttråkad. Kan man hitta en billig sista minuten i dessa tider?

   Ja! Det tror jag i alla fall. Kollade för skoj skull häromveckan, har inget pass så hade inte kunnat åka iväg, men på något ställe hittade jag en all inclusive till Grekland för 2700. Två personer! Kommer inte ihåg var i Grekland dock men tror absolut att det går att hitta.

   Kan annars rekommendera att laga roliga middagar, lösa korsord, pussla och spela tv-spel (helt seriöst)!! ❤️ Precis det jag gör på min semester. Vill ni resa – Sista minuten lär du säkert kunna hitta billigt, framförallt med tanke på pass-situationen + Arlanda är det nog inte alls lika många som kunnat resa i sommar. Njuuut!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.