Bingo Rimér tycker bara det är töntar som strejkar

Bildkälla: Bingo Rimér Instagram

Bingo Rimér skriver på Instagram att han minsann tror att piloterna på SAS nog trodde att passagerarna som fått sina flyg inställda skulle bli arga på SAS, men att ilskan istället bör drabba piloterna som har mage att strejka när hans dotter (och andras barn) vill ut och flyga.
Han tycker att det bara är töntar som strejkar.
Att strejken – som nu verkar vara över –  handlat om att hundratals piloter inte fått sina jobb tillbaka efter att SAS permitterade personal under pandemin, och istället anställer piloter från billigare bemanningsföretag, verkar han ha missat.
Missat, eller skiter i, med syfte att provocera?

Bingo får precis så mycket mothugg som han förmodligen räknat med, men är det egentligen ens värt att argumentera med det här?
Alla människor med tillstymmelse till rättvisepatos förstår väl varför piloterna strejkat?
Eller?
Om det nu var så jäkla viktigt att Bingos dotter skulle åka till Marbella, så hade han väl kunnat boka ett privatplan till henne och resten av resenärerna?
Bingo tycker det är töntar som strejkar. Jag tycker människor som resonerar som Bingo är töntar.
Jag tycker även att människor som kallar andra människor för töntar, är töntar.
Så ja, jag är en tönt.

222 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Det jag reagerar på, vad gäller de som är/har varit strandsatta i Europa, är att de flesta är maximalt handlingsförlamade. ”Hjälp! Det går inga flyg. Vi MÅSTE hem. Hur ska vi överleva? Jag får sparken, och mina blommor hemma och alla mina barn dör.”

  OK, det går inga flyg på över två veckor. Fine, men det finns gammaldags färdmedel som stavas båt, buss och tåg. Om man har internet, och verkligen måste ta sig hem pronto, då kan man lösa situationen. Men för det krävs en liten gnutta ”nu får vi fixa det här själva”-attityd, i stället för att gå ner till hotellbaren några extra rundor. Vill man inte, kan man inte.

   Sen har det ju gått andra flyg än SAS.
   Många verkar ha åkt genom apollo bl.a. och då förstår jag att man förlitar sig på att ett företag man köpt en tjänst av ska lösa det åt en. Det verkar även ha varit väldigt bristfällig information och många fick information om att de fått plats på ett flyg samma dag.

    Det är för att dom inte kan sätta in ett annat flyg innan det ordinarie är inställt, så har dom förklarat det.

   Fast att ge sig ut på tåg eller buss i världen är kanske inte så säkert för ett gäng kvinnor som rest ned på en mer inrutad resa. Såg ni gänget med italienskor som blev sexuellt trakasserade under flera timmar på ett helt vanligt tåg?

    Ständigt detta förminskande av kvinnor, som om det vore en naturlag.

     Mm säg det till alla kvinnor som faller offer för drivorna av lösa män i Europa.

      Bättre kan du trolla, kämpa litet.

       Men vet du vad trolla är?

    Jag har tågluffat flera gånger. Är liten kvinna och hade bara kvinnor med mig. Eller ja, en av gångerna var vi mer tjejer än kvinnor. Har gått utmärkt.

     Så bara för att du har gjort det så har du noll förståelse för att många kvinnor i Europa råkar illa ut?

      Och tänk på barnen i Biafra nästa gång du äter pizza.

       Du jämför skammande med personliga anekdoter i bevisföring?

        Personliga anekdoter är väl också ”läste om några italienska kvinnor som blivit utsatta”.

        Vidrigt att vara brottsoffer, men det kan ju inte hindra hälften av jordens befolkning från att åka tåg eller resa.

         Ja men där användes anekdoten som ett exempel på faktisk statistik och vetande. Kvinnor är ju mer utsatta i offentliga och privata miljöer. Vad en lösryckt personlig anekdot ska stödja annat än att tjäna som en deflektion, vet jag faktiskt inte?

          Anekdot = faktisk statistik och vetande? Shit vad jag skrattar. Oj, oj.

      Och bara för att några kvinnor har råkat illa ut så ska ALLA kvinnor sluta åka tåg?

       Sa jag det?

        I princip ja

         Nej, jag svarade i respons till att försöka ta sig hem på egen hand . Man kanske är i en del av Europa som är lite skakig t.ex. Blev min dotter strandad i Turkiet så skulle jag be henne vänta där istället för att hoppa på bussar genom landet, finns många olika scenarios där man som kvinna inte alls bara kan ta sig hem via reguljära transporter helt säkert.

     Vilka resrutter valde ni?

    Nej det är väl inte säkert för någon någonstans i världen längre med allt som händer, det är en skrämmande värld.

     Vissa platser och resemetoder är säkrare än andra.

      Och vissa är mer inskränkta än andra. Sitt hemma du, gå möjligen ut på balkongen, det får räcka för tänk på alla män som hänger överallt.

       Vet du vad inskränkt betyder?

   As najs att få extra semester. Någon annan kommer ju betala för det.

    Nej, det är ingen som kommer betala för de eventuella extra dagar du är borta från jobbet = löneavdrag.

   Håller helt med. Det går liksom att lösa. Under strejken fanns tex avgångar från Athen till Arlanda med andra flygbolag, och på något sätt kan man mer eller mindre alltid via färjor eller inrikesflyg knixa sig till Athen från diverse grekiska öar. Sen fattar jag att det kan vara ett problem att ligga ute med de pengarna och att man därför stannar kvar på ön man är på i väntan på att charterbolagen får lösa det. Men det är ju inte ”åhå synd” om folk som får hotell och uppehälle betalt av chaterbolagen.

    Förstår faktiskt inte varför det inte kan vara synd om folk som blir strandsatta långt hemifrån, oavsett om de valt att resa och kommer bli kompenserade så småningom? Det kan ju ställa till det rejält för många och kostar inte dig någonting att ha lite sympati.

     Kanske för att de är ett privilegium att överhuvudtaget kunna resa?
     Kanske för att de som reser förväntar sig att allting ska lösas för dem automatiskt och att de ska få hjälp av andra?

      De har ju arbetat ihop och betalt för det privilegiet? Och säkert blivit lovade en trevlig resa? Hur är det jobbigt för dig att ge lite sympatier till vanliga hederliga människor?

       Alla har inte privilegiet att ha något kvar till att kunna göra en resa efter att hyra och mat är betald.

        Det betyder inte med automatik att de som kan resa är privilegierade och ska hånas.

         Hånas? Är det vad man gör enligt dig när man inte sympatiserar med någon?
         SAS har varit strul med länge. I Sydeuropa är det mer regel än undantag att det brinner. Om man väljer att resa trots risk att bli strandsatt får man faktiskt ta konsekvensen. Att då fiska sympati är enbart löjligt. Hade jag själv fattat ett så dåligt beslut hade jag haft vett att hålla tyst och inte skämma ut mig själv.

      Det gäller väl allt i livet isåfall? Kommer maten på restaurangen in rutten, då är det ju bara att gå någon annanstans, så privilegierat att äta ute och förväntas få sig färsk mat serverad, inget att klaga på eller?

       Hur kan du ens komma på den jämförelsen? Du framställer dig själv som helt obegåvad.

        Det är väl precis samma sak. Folk betalar för en tjänst och förväntar sig att få den, oavsett hur ”privilegierad” man är. Och oavsett orsak till att man inte får det man blivit utlovad så har man väl rätt att bli upprörd och kräva att det åtgärdas? Men nej, när det gäller flygresor just så ska man minsann bita ihop, man borde förstått att det skulle bli såhär och sätta sig och boka tåg och buss genom olika länder för att ta sig hem.

         Hur kan man inte förstå att det är stor risk att det kommer att strula om man bokar en resa där SAS ansvarar för flyg till destinationen? Det har skrivits så mycket om det i tidningarna och läser man inte tidningar har det även kommenterats friskt i sociala media.
         Skulle du välja att äta på en restaurang som får genomgående dåliga recensioner både vad gäller maten och servicen?

          Men nu får du väl andas. Min resa är framflyttad och framflyttad igen, sen covid.
          Alla har inte bokat sina resor dom senaste månaderna eller halvåret. Man kan inte avboka en resa och få pengarna tillbaka för att man är rädd att det kanske blir strejk.

        Och du ”framställer dig som väldigt otrevlig genom din kommentar, tänk att det alltid är ”Anonym” som fäller dessa sjukt otrevliga kommentarer….

         Helt enig en otrevlig och dryg kommentar. Ibland tar tålamodet slut och det jag egentligen undrar är hur människor ska klara sig när det blir jobbigt på riktigt.

          Där håller jag med dig, dvs ”hur människor skall klara sig när det blir jobbigt på riktigt” eller kanske skall jag säga hur var & en kommer klara stålbalen framöver, för om inställda flyg hem från semestern klassificeras som ”katastrof” osv, så kommer det inte att bli lätt.

    Men tror du att det bara är Sas som flyger från dom Grekiska öarna?

   Helt enig med dig, min 19-årige son fastnade i Marbella pga strejken. Han messade 14 timmar innan och berättade att han hade problem och att dom skulle fixa det. Han och en till är egenföretagare och hade massor av jobb inbokade=måste hem pronto! 4 timmar senare messar han igen och berättade att do åker hem två och två med några dagars mellanrum, dock med extrakostnader som följd. Men dom kom hem och den som reste hem först fick jobba häcken av sig tills kompisen kom hem. Innan nån reagerar, ja det kan lukta skryt men nog tusan löste dom problemet?!

    Ja.. men då har du också en ”19-åring som är egenföretagare”. Redan där är det ju relativt unikt och motsvarar inte genomsnittet. De hade uppenbarligen då råd med dedär ”extrakostnaderna som följd”.

    För många har det ju handlat om att de kanske köpt en väldigt dyr paketresa som de kanske sparat till länge och där de är garanterade flyg hem – även om de då måste vänta länge. Om de skulle skippa det ”gratis”flyget och boka ett helt annat flyg kanske det blir en kostnad på tex 6000 kr per person (tar den summan för att det nyligen var så för en bekant till mig). För en familj på 4 blir det 24K för att åka hem. Alla har inte råd med det.

     Du måste vara mästare i bortförklaringar.

      Mja… snarare ”mästare” i att kunna sätta mig in i olika människors situationer och ha förståelse för andra människors förutsättningar. Men jämfört med majoriteten av BB-läsarna så är det ju inte så svårt att vara mästare på det.

   Jag var inte på resa i Europa och hade inte ens bokat SAS men blev påverkade då ett senare flyg var inställt och allt annat var fullt av SAS-resenärer som bokat om. Vad som skulle varit två flyg (4,5+8 h) blev 3 flyg, 3 h tågresa, 4 h skjuts, övernattning hos släkting, 3,5 h färja, 3,5 h tåg, i fem olika länder. Allt som allt tog det två dygn och 17 timmar, 10/10 hade aldrig gjort igen men vi kom hem iaf.

  Bingo är extremt pinsam. Och övriga vuxna (?) i den familjen. Det är bara jag, jag, jag samt utseendefixering och supande. De lever på denna typ av uppmärksamhet och blir som Anna B mest något att garva åt.

   Man kan inte förvänta sig så mycket av en person som suger snor ur sin flickvän.

   Men om ni slutar att tro på allt Katrin o Bingo berättar och gör historier om, så slipper ni bli så irriterade. Det är ju deras grej att provocera. Och ni går på det varje gång.

    Det sorgliga är att de är precis så korkade som de gör sig. Finns det något mer provocerande än korkade människor som tror sig vara smarta?

  Är det samma man som suger snor på sin flickvän?!
  😅

   Han tar fel på kroppsdel.

  De är över 40 grader i London idag och i Sverige de närmaste dagarna så förväntas det bli värmerekord.
  Sååå kanske inte gör Moder jord något om vi kör lite färre flyg ett tag.

   34 grader i Stockholm på torsdag, jag döööör. Hatar värme 🥵

    Fy fan! 😅

    Ja, det är fan för varmt och såhär kommer det bli i framtiden, fast mer frekventa värmeböljor.Dags att installera aircondition i svenska fastigheternn! Jag fixar värme om det fläktar & blåser lite, inga problem,men när det står heeelt still som det gjorde sista värmeböljan och rummet är som en bastu på natten, fi fan.

     Flygen står för 2% av alla utsläpp så även om vi helt och hållet slutade flyga skulle det inte göra någon skillnad för klimatet 🙂 så en vanlig persons semesterresor är helt ofarliga, sluta skuldbelägga folk som åker på semester

      Och var, på den kommentar du svarat på, har ngn öht skuldbelagt folk som åker på semester? Vi pratar om att det är varmt. Herregud.

      Jamen då så. Det är bara att luta sig tillbaka och hoppas på att resten av världen aldrig blir lika priviligierade som vi och börjar flyga lika mycket.
      Obegripligt att du inte fattar att man jämför landsvis och att vi i Sverige släpper ut lika mycket koldioxid via flyg som via biltrafiken.

      Måste fråga är du uttalad klimatförnekare?

      Totalt i världen ja pga att de första människor inte har råd att flyga. I Sverige motsvarar det hela vår personbilstrafik

    Vi ska ha 22-23 grader en dag, resten av veckan är 18-19 grader. Vill ha värmen ni ska få söderut i landet. Sommaren försvann helt härifrån för två veckor sen 🙁

    Jag med! Så. Jävla. Mycket🙇🏼‍♀️

   Vi har en kallare och regnigare sommar än vanligt där jag bor.

    Skönt

    Samma här. Så tråkigt. Hade en vecka med värme och var så glad. Och den där värmen som ska komma tillbaks vill inte hitta hit heller.

    Det är också en klimatförändring dessvärre,.

   Vi flög knappt under pandemin, ingen direkt skillnad på moder jord.

    Det var väl rätt stor skillnad i närmiljön hos många( inte bara pga av inställda flyg såklart) men att tro att två års minskad flygning magiskt skulle lösa hela den globala uppvärmningen ?!

    Vad hade du förväntat dig. Att mängden växthusgaser i atmosfären är tillbaka på preindustriella nivåer och klimatkatastrofen är avvärjd?

    Vi släppte ut betydligt mindre växthusgaser under corona, men dessvärre måste vi ju helst sluta släppa ut växthusgaser för att bromsa den globala uppvärmningen. Svalare blir det inte då heller, förrän om väldigt många år.

    Minskade utsläpp ett år är en piss i havet. Vi måste sluta släppa ut helt, varje år, i all framtid.

   De allra högsta temperaturerna som uppmätts i Sverige är 38°C, dels i Målilla i juni 1947, dels i Ultuna i juli 1933.

   Ja, ett djkla tjat om detta av media (att Storbritannien har det varmt) men vi har ju nästan lika varmt här liksom, sånär som på ngra grader. Visserligen kortare tid, men tycker ändå det är konstigt att fokus ligger där och att oj,oj vad varmt engelsmännen har det och ingen aircondition i husen har de heller, som om svenska hus skulle ha det, el vad?

    Tycker faktiskt synd om Londonborna. Åkte därifrån igår och då var det 35 grader på förmiddagen, dom har inte så bra chanser att söka upp svalka i en sån storstad som vi i Sverige har. Så jag förstår att dom har det tufft, fler vi pratade med sa att det skulle bli svårt att jobba kommande vecka pga värmen.

    Om du inte har varit i Storbritannien de senaste två dagarna så har du ingen idé hur jobbigt det har varit. Jag har upplevt hetta både i Sverige och utomlands men INGET jämför hur jag har mått igår och idag.

    1. Humiditeten i luften gör det svårt att andas
    2. Husen håller in värme (det var 34 grader när jag skulle gå och lägga mig igår)
    3. Där jag bor finns det inte pool eller strand att svalka sig vid.
    4. Mitt jobb har ingen AC och var byggt med miljön i åtanke. Stort misstag då det blir som ett växthus mitt på dagen.

    Du är verkligen okunnig och din kommentar får dig att framstå som empatilös då många har dött i denna värme..

     Du, jag har vistats i 40 graders värme med hög luftfuktighet utan ac, så vet hur jobbigt det är. Nu var det dock inte det jag kommenterade, utan att fokus ligger på GB, när vi har nästan lika varmt här och få hus har ac här i Sverige, samt alla bor inte så de kan ta sig till svalare ställen här heller, i storstan idag, skall det bli 36 grader och som sagt med få hem som har ac. Du verkar ha svårt med läsförståelsen, då jag enbart ifrågasätta fokus från media.

   Vem fan vill ens åka till spanien på sommaren?

    Varför flyttar fler och fler svenskar utomlands?

    Bästa som finns! Åker dit varje sommar/vinter. Känner mig så mycket mer hemma där än här

    Mvh, åker imorgon 🤪

    Fattar inte det heller. Kan inte tänka mig ngt värre ställe att vara på (el ngt Medelhavsland med värmeböljor öht och drivor med turister)

     Och för att du inte kan tänka dig det, så har du noll förståelse för att det finns andra människor som tycker annorlunda?

      Nej, som jag skriver, jag fattar inte hur man vill trängas med turister i smällvärme när Sverige är som vackrast. Frågor på det ”Anonym”?

     Vissa gillar värme? 🤷🏻‍♀️ Och hela medelhavet består inte bara av drivor med turister. De ställen jag åker till har öde stränder, genuina tavernor och otroligt väder.

    Hysteriska värmeidioter

  Folk som gnällde om att de inte fick åka på semester när pandemin var värst får nu göra det för hela slanten då de blivit strandsatta. Ja, jag är skadeglad.

   Hur vet du att det är samma personer? Du verkar bara elak.

    Tror ändå TS har lite rätt i det 😅

    Är du en av dom? Skyll dig själv.

     Jag har inte rest någonstans på flera år men snygg uppvisning i elakhet du gjorde.

      ❄️

       🤡

    MeN sNäLlA mAN kAN ej INkLudEra Alla SamtIDIgt. Man måste få 😉 lite.
    ok?

   Varför är det så kul? Brukar inte säga detta men.. avundsjuk?

  Att han drar in de som jobbar i vården under pandemin. Är det för att få sympati? 😅

   Mer en uppvisning i hur oinsatt han är i dessa frågor. Han är pinsamt okunnig.

    Stendum faktiskt!

   Jobbar hans dotter i vården?! Lät ju så i texten

    Ingen aning haha! Men dottern och vårdpersonalen va ju viktigast. Vi andra som har samhällsbärande yrken dååå 😏😂 Äh jag håller mig hemma, hade fan inte vågat åka nu pga både covid och strejk 😂

     Strejken är över och dom flesta har vaccinerat sig. Om du ska hålla dig hemma pga covid så får du nog hålla dig hemma väldigt många år, vi kommer få leva med det här.

    Tror inte hans dotter jobbar 😂

  Ge inte idioter mer syre än nödvändigt!

   Har du missförstått denna bloggs syfte?

  Det är som med SJ, man får väldigt mycket restid för pengarna.

   👍🏻😃

   Och väntetid. 👌

  Hej Bingo! Vänligen dra inte in mig som vårdpersonal i dina trista argument för att få sympati över en inställd flygresa. Jag har inget behov av att flyga utomlands just nu trots två år med pandemislit. Med vänlig hälsning, ”Specialistsjuksköterskan”

   Det är så märkligt med er som jobbar inom vården. Varför alltid så otrevliga? Ingår det i utbildningen?

    Otrevlig för att man inte vill användas som argument för att få sympati gällande inställda flygresor? Förstår ärligt talat inte ditt resonemang. Tycker (ärligt talat) att merparten inom vården är väldigt trevliga med en hög acceptansnivå, oavsett om jag är där som sjuksköterska eller patient. Sedan finns det rötägg överallt, och det är beklagligt oavsett.

     Vadå förstår inte? Tonläget är jättedrygt från din sida (ärligt talat)
     Med vänlig hälsning, en läkarstudent

  Jag gick miste om en semesterresa på grund av strejken. Jag ska inte ljuga, jag är bitter på både SAS och piloterna. Det var en väldigt viktig resa för mig och min familj, och vi blev alla väldigt besvikna och ledsna när vi fick beskedet knappt tolv timmar innan avresa. JA. Jag förstår och sympatiserar med piloterna. Men ändå är jag bitter och irriterad. SAS och pilotförbundet har suttit sedan november förra året, och kunde ändå inte enas förrän nu. Sedan slår SAS bort allt ansvar, och det är enormt många som väntar på besked om återbetalning och ersättning. Det är fruktansvärt dåligt.

  Hoppas de lyckas driva företaget bättre nu och att de behandlar sina anställda bättre. För min del hade de gärna fått gå i konkurs.

   Med viss insyn så kan jag säga att SAS piloter generellt har bra avtal, traktamente mm.,men mycket vill ha mer. I bistrare tider blir det indragningar, försämringar för de flesta branscher. De flesta piloter har bostäder i Nice som de vill kunna åka till (flyger gratis i mån av plats) och en sak de tex.ofta slåss för är långa sammanhängande ledigheter (för att kunna åka till Nice…)

    ”De flesta piloter har bostäder i Nice”?

    Oj så mycket felaktigheter i ett enda inlägg….
    Nej, piloter flyger inte gratis i mån av plats. De betalar skatter och lite andra avgifter på sina standby-biljetter.
    De flesta piloter har inte bostäder i Nice.
    Piloterna på SAS är oerhört kompetenta och jag är så tacksam att det är just dom som ansvarar för mitt liv varje gång jag går till jobbet.
    /Flygvärdinna

     Ok, fel att skriva ”gratis” av mig, my bad, men med det menade jag väääldigt billigt, avgifterna är (el iaf var, jag har själv jobbat på SAS för ganska så länge sen) en spottsvyer av vad en biljett kostar för vanliga passagerare, och inget fel i det, bara konstaterar att de har bra avtal redan. Och Jo, väldigt många piloter (på SAS) har boenden i just Nice. Eftersom det var SAS strejken som var på tapeten så skrev jag inte SAS piloter då det torde vara underförstått vilka jag syftade på.

      Då var det nog väldigt länge sedan du jobbade på SAS. Nu för tiden är det billigare att köpa en bokad biljett med valfritt lågprisbolag än att åka på våra ID-biljetter.
      (Jag skulle dock aldrig sätta min fot på ett Wizz-plan, inte ens om det var gratis)
      Du har också fel angående hus i Nice.
      Du kan nog inte jämföra SAS som det var för 30 år sedan med hur det är idag förutom att vi när vi stänger våra flygplansdörrar har vi fortfarande väldigt trevligt på jobbet!

       Ca. tio år sedan jag arbetade där. Var kanske otydlig, specifikt ngra hus i Nice har jag inte pratat om..boende kan även innefatta lägenheter vet du, och då var det väldigt många piloter som hade just lägenheter i Nice. Det kanske numer har ändrats iom förändringar i avtal, mindre långa sammanhängande ledigheter..och mer normbaserade arbetsförhållanden. En undran, har du ngn uppfattning och ev teorier om bakomliggande orsaker till varför SAS är nära konkurs typ var tredje år?

       Wizz, tänker du att SAS har bättre säkerhet? Berätta gärna. Och har du någonsin varit flygrädd? Hur hanterar du om du blir rädd bland passagerare? Vad tycker du om turbulens osv? frågar av nyfikenhet.

        Hej!
        Jag har jobbat lite över 20 år och varit rädd vid ett tillfälle.
        Är inte rädd för turbulens då jag vet hur mycket flygplan tål och hur kompetenta våra piloter är. Däremot kan jag tycka att det är jobbigt då vi inte kan servera som vanligt.
        Älskar att flyga men har full förståelse för att man kan vara flygrädd. Jag tex tycker att det är obehagligt att åka fritt fall på Grönan men det är ju lite lättare att undvika 🙂
        Angående Wizz så grundar det sig i att när Easyjet rekryterade för några år sedan fick de många ansökningar från wizz-piloter. De hade dom i simulatorn och efter det skickades det ut ett intern-mail där man informerade sina anställda att inte flyga med wizz
        Finns säkert bra piloter där men jag chansar inte ☺️

      Grejen är ju att de enligt avtal vill ha tillbaka sina jobb de blev av med

     Har jag skrivit att de skulle vara inkompetenta på ngt vis? Förstår inte riktigt den infallsvinkeln och vad det har att göra med bostäder i Nice el standby biljetter? Jag konstaterade bara att de redan har bra avtal och att i bistra tider blir det sämre för de flesta branscher. Sen har väldigt många piloter på SAS visst boenden i Nice, det är fakta och avgifterna är väldigt låga för ITA biljetter i förhållande till pris på biljetter, absolut inget fel i det, men som sagt, bra avtal finns redan.Mvh fd SAS anställd

      Tror du ska läsa på lite mer om vad strejken handlade om.

       Tycker du skall börja använda annat nick än ”Anonym” eller vill du gömma alla dina spydiga kommentarer bakom ett nick?

       Jaså, gäller det inte bla avtal vid återanställning rörande de som blivit permitterade och att de då får sämre förhållanden än innan de blev permitterade? (Såsom de flesta branscher tvingats göra för att öht överleva)

    De flesta piloter har bostäder i Nice… Not! Vem tror du sitter och harvar dagligen mellan Stockholm och Umeå, Oslo och Bergen etc etc? Vem tror du harvar av och an till Mallis och Marbella med mer eller mindre packade charterturister? Vem ser inte mer än likadana hotellrum varhelst i världen de befinner sig eftersom de ska upp och flyga igen nästa morgon ? Vem tror du längtar efter fru och barn och radhuset i Knivsta? Bostäder i Nice, haha, haha!

     Buhu, och bara 70.000:- i lön… 😭

      Skulle vilja se dig ta det certifikatet och sedan ansvara för så många människors liv, för en lägre lön.

      Nu har dom flesta piloter inte så höga löner, vissa kaptenen kan dock ligga i det högre lönespannet. En högre lön är kanske också ett måste med dom arbetstider, on call osv el pilot har då deras partners ofta inte kan jobba heltid och rodda barnen om dom önskar sig en familj. Jag hade inte kunnat ha mitt skiftarbete på sjukhus om min man hade sådana arbetsvillkor och tider

    Med väldigt mycket insyn kan jag säga att det finns väldigt mycket felaktigheter i denna text.

    Förstår folk är besvikna, men helt ärligt vem hade accepterat om ens jobb sa upp dig med orden att du kommer återanställas när pandemin är över. Dagen kommer men då säger din chef ”absolut får du jobb igen, men du ska få betydligt sämre villkor, inte alls samma standard som när du gick, vilket i sin tur leder till mer stress och sämre livskvalitet för dig och möjligen din familj. Skriv under här och börja jobba”

     Men det du beskriver finns det ju massor med olika branscher som också tvingats göra, för att överleva. Ingen står liksom above bistrare tider. Då får man acceptera att förhållanden blir försämrade. Om man absolut inte kan det, så får man helt enkelt söka sig nån annanstans. De, andra branscher, strejkar ju inte i tid & otid.. En stilla undran, varför tror du SAS är nära konkurs typ var tredje år? Vill klargöra att jag inte sympatiserar med de som tycker det är ”skandal” att de blir strandsatta på resmål pga strejk, trist för de som har semester och vill resa, absolut, men det är inte min poäng här, saker kan liksom hända och då får man försöka hitta andra lösningar med resor odyl.

     Hört talas om restaurangbranschen under pandemin?

      Blev dom sen återanställda med mycket mindre lön?

      Åh herregud. Ingen hindrar folk inom restaurangbranschen att strejka heller.

       Det är som en hel armé av undersköterskor i RKU har invaderat detta inlägg.

  ”Kan vi inte först se till att alla som jobbar inom sjukvården får bättre arbetsvillkor och sen kan vi ta en titt på andra yrkegrupper så som fotografer och piloter.”

  Varför i h*lvete ska vi kolla på fotografernas arbetsvillkor?
  för att det är vad han kallar det han jobbar med och han vill bara fokusera på sig själv?
  sen när har det någonsin varit synd om fotografer?

   Varför ska man ens ställa olika grupper mot varandra? Vad sägs om bra arbetsvillkor för alla.

    Fast visa har sjuka arbetsvillkor (vården), eller arbetsgivare som behandlar dem som skit (piloter).
    Personen som jobbar på bank har sällan samma sjuka arbetsvillkor eller behandlas lika illa. Så det är skillnad emellan jobb och jobb.

     Ja det är klart att det är skillnad. Men det är fortfarande meningslöst att ställa helt olika jobb mot varandra.

      Jag skulle höja på ögonbrynet om ett jobb med shyssta arbetsvillkor och bra lön strejkade, då blir det lite ”de som har vill bara ha mer”.

      Men alla som är läskunniga fattar ju att piloterna strejkar av en bra anledning, och därför höjer man inte på ögonbrynet åt deras strejk.

   Han är väl dessutom ”egen” och sätter sina egna arbetsvillkor?

    De flesta fotografer är ”egen”, vilket gör att de styr allt själva. Och ja det är svårt rent ekonomiskt att driva eget företag, men att han har svårt att driva eget företag har inget med sjukvårdens dåliga arbetsvillkor, eller hur illa piloterna blir behandlade.
    Men Bingo kan ju inte skilja på äpple och päron, allt handlar om honom.

    Tur det skrivs om honom här på BB, så man slipper gå in på hans instagram och kolla eller skriva där, han förtjänar inga klick eller kommentarer.

     Snälla människa förstår du inte skämt?

      Ett skämt är ”handling eller yttrande med syfte att vara humoristisk och kanske t.o.m. få andra att reagera känslomässigt, t.ex. genom skratt.”
      Vad är det roliga i Bingos text? vart är skämtet?

   Men också som att det är samma människor som bestämmer över alla yrkesgruppers löner och villkor. ”Nej, nu fick piloterna bättre, då får vården vänta”

   Många många yrken har jättedåliga villkor och ännu sämre löner.

  Tycker generellt att folk borde strejka mer. Oftare. Hårdare.
  Ropen skalla mera strejk åt alla!

   Förstår inte hur folk har mage att klaga på folk som strejkar.

   Instämmer så jävla hårt

   Jag strejkar alltid

   i bowling

  Tycker jag har läst igenom hans text flera gånger men jag kan inte se att han har skrivit att dom är ”töntar”. Är det jag som är extremt trög eller är det en värdering Camilla har lagt i inlägget ??

   Läser inte heller att han skrivit det? Förstår ingenting. Men här hittas det ju på som vanligt för att elda på och få effekt.

   Ja det ser så ut. Samma som när bb sa att en influenser bara ville amma för att bli smal trots att något sådant inte alls yttrats.

    Det sa hon visst. Hennes mamma hade talat om att om man ammar så rasar kilona.

   Han har inte skrivit det rent ut men klart är ju att han är irriterad, annars skulle han inte ha skrivit inlägget.

    Det är ju dock dumt att lägga ord i mun på någon annan.

   Tack! Jag reflekterade inte ens över det. Absolut problematiskt. Det blir ännu mer problematiskt att blogginnehavaren bara ignorerar kritiken och inte bemöter den. Det blir svårare och svårare att motivera varför man läser bloggen när den mer och mer framstår som en personlig vendetta snarare än ”bevakning”.

  Jag tror att alla lärare, sjuksköterskor, butiksbiträden, jurister och busschaufförer mm skulle strejka för att få tillbaka sina jobb som gått till någon annan som utför jobbet till en lägre lön och sämre villkor. Det förstår ju alla som har något innanför pannbenet. Att jag har svårt att ta mig hem från Spanien, det får jag stå ut med.

  Hur synd är det om en pilot på SAS undrar någon som förmodligen inte skulle jobba lika mycket under samma villkor som piloterna.

   Hade jag lika urusla arbetsvillkor och lön skulle jag byta jobb. Jag skulle göra det utan dåligt samvete mot min arbetsgivare.

  Tänk att det gick inte så bra för SAS trots skattefinansiering… 🤔

  Det som hänt i SAS-konflikten är väl i stort sett samma som ledde fram till skotten i Ådalen. Bolaget försämrar villkoren för sina anställda och plockar in inhyrt folk (då strejkbrytare, nu bemanningsföretag) i stället för att återanställa.
  Bingo är tyvärr inte den enda obildade och historielösa influencern som har huvudlösa åsikter i den här frågan. Carola Wetterholm är en annan.

   Lite som att Sveriges regering plockar in en ny arbetarklass som närs för röster, medans den tidigare arbetarklassen får det sämre och sämre?

  I-landsproblem. Stackars Nova. Stackars Bingo.

   Dra in in Nova i Bingos skit, tack.

    Det gjorde han ju själv som du ser om du läser texten

     Jo, men du behöver inte göra samma idiotiska saker som Bingo gör.

  Klart att det är surt när ens resa blir påverkad och det kan man ju få vara irriterad över i sig. Men att inte fatta varför folk strejkar, inget folk och fackförbundet gör i en handvändning. Visst önskar man att de i vården skulle kunna strejka pga hur det ser ut där. Men känns som svårt att genomföra pga konsekvenserna

  Kul att han försöker få det till att det handlar om vårdpersonalen som måste få åka på solsemester när han egentligen bara surar över att hans dotter drabbas.

   Han är så pinsam!

  Har svårt att känna någon jätteempati för SAS piloter som gnäller över att de inte har en medellön norr om 100 000 kr/mån och riktigt förmånliga avtal när de gått en tvåårig utbildning. Det kommer de flesta aldrig upp i. Riktiga divor. Verkligheten har kommit ikapp dem och det är dags!

   Fast var det framförallt lönen de strejkade mot?

    Nej. Och den lönen stämmer inte heller. Tyvärr, då min man är pilot… 😉

     Håller med. Är vän med en pilot och han får inte heller de lönerna.

   Nu har det ju inte varit lönen som strejken handlat om utan exempelvis att många piloter blev av med jobben under pandemin och att dessa luckor fyllts av personer anställda på typ dotterbolag och annat fuffens

    Viktiga detaljer stoppar inte det här kommentarsfältet. Här ska dras politiska poänger! Fast de missar att SAS är ägt mestadels av staten, och de beteer sig som svin mot de anställda.

   2 årig utbildning? 😅 du vet inte vad det kostar att bli pilot va?

    Hon hade fel, det är en 3-årig utbildning. Men det är fortfarande inte en extremt lång utbildning. Eller menar du att det kostar mer att utbilda sig till pilot i 3 år än andra 3-åriga utbildningar?

     100 veckor är den. 2,5 år och gratis på Lunds Universitet.

      Men finns också många som utbildar sig utomlands och ofta kan det kosta upp mot 1 mille

       Ja, och det finns många som utbildar sig till tex advokat utomlands..det är sällan gratis att utbilda sig inom ngt yrke utanför Sveriges gränser.

      ”För att bli pilot kan du gå en pilotutbildning på 180 högskolepoäng, vilket motsvarar tre års heltidsstudier”

   Hörru B. Du har aldrig funderat över vilket ansvar piloter har? Med ansvar för hundratals människor som är helt beroende av hens yrkesskicklighet. Hen sitter inte direkt på sitt arsle på en kontorsstol och håvar in jättesummor.

   De flesta har inte jobb med så mycket ansvar. Du kanske ska flytta till Kuba där en sophämtare och en kirurg tjänar i stort samma?

  Nova har ju inte klagat. Bingo tjafsar om vad som helst bara för att höras. Nova förstår läget, hennes pappa gör det inte.

   Klart Nova förstår. Hon är ju en vuxen och normal människa.

  Jag är ingen expert men när en yrkesgrupp strejkar är väl inte de enskilda arbetarna som gör det för att jävlas utan fackförbund/föreningar som bestämmer att en strejk ska starta, då de inte kommer överens om nya kollektivavtal, och arbetarna får lyda eftersom de inte får bryta strejken. Vad hade han tyckt om hans dotter var pilot, blev uppsagd under pandemin och sedan inte fått jobbet tillbaka trots att hon hade rätt till det?

   Exakt så funkar det. Dock får man formellt vara strejkbrytare, men det ses som extremt illojalt och man kan bli utesluten ur sitt fackförbund om man gör det.

   De hade ju dock inte rätt till att få tillbaka jobben. En arbetsgivare bestämmer över sin verksamhet och just det där att säga upp pga arbetsbrist och sen ta in bemanningsbolag har ju prövats av Arbetsdomstolen tidigare och ansetts vara inom lagens gränser.

  Tänk om vi sjukvårdspersonal hade kunnat strejka. Våra avtal är under all kritik vilket gör att personal säger upp sig. Istället för att lösa det hyr regionerna in hyrpersonal.

   Sedan hyllar de hyrpersonalen för att Sveriges vård går runt.

  Jag tycker han är en tönt.

  Vi har bara sett början på ny marknad. 80÷ av varor skeppas världen över via våra hav. Många företag ser över sina flöden pga Covid, krig, kontainerkris, inflation… Flödena av varor har hårt satts på prov sedan Covid startade.

  Det finns en anledning till varför vi har kunnat köpa precis hur många tv apparater vi haft lust till som helst, fylla våra garderober med kläder och se möbler som köp slit & släng. Relationen mellan Kina/Ryssland kontra väst visar dessutom att vi sakta går mot en separation. Kina lägger locket på gällande fastighetssektorn och försöker konstant dölja en det ena en det andra.

  Vi står nog inför höjda priser generellt. Ska vi producera mer själva och inte förlita oss på länder som Kina/Ryssland så måste lönerna ner. Köpkraften blir inte densamma.

  Piloterna har för mycket historiskt bagage. SAS och flygindustrin är inte vad den en gång var. Numera är massor automatiserat. De är busschaufförer i luften idag. Dags att tugga i sig att det är nya tider. Även vi som handlar måste inse att tiden när man kan fylla bilen med prylar från Kina är förbi. Dags att ta ansvar för snedfördelning i världen och klimatet. Så ja, piloterna får skärpa sig. Sitta och blicka bakåt när tiderna har förändrats så mycket är inte realistiskt. De har varit ett helsike med dem länge. Deras gamla pensionssystem ex går inte att upprätthålla på den marknad de befinner sig. Då finns inte SAS mer…

  Även vi själva måste vakna upp. Shoppingturerna kommer bli färre generellt och vi bör titta mer på hållbarhet & kvalitet.

   Precis, mitt i prick. Alla drabbas mer el mindre av bistrare tider, nuläget är dessutom extraordinärt, pga många olika faktorer som ger påverkan på många nivåer och då gäller det att försöka anpassa sig och ta ansvar även på ett personligt plan.

   Idag har vi den högsta inflationen på 30 år. Och då tycker du det är dags att sänka folks löner?
   Antar att du är politiker eller liknande och tjänar över 1 miljon kronor om året.
   Men många i Sverige är vanligt hedliga arbetare som tjänar runt 25 000-30 000 kr/månad. Och då finns inga utrymme för sänkt lön.

    Men vems lön ska höjas då? Allas löner? Höj allas löner med 50% men då skenar inflationen ännu mer och de på bidrag eller pension klara sig ännu sämre så då behöver deras inkomst höjas än mer. Nej, nu får vi nog faktiskt acceptera lite tuffare tider ett tag.

     👍

   Håller med ditt resonemang. Sorgligt men sant är nog världen som vi känt den förbi.

  Tar verkligen nån Bingo på allvar? Usch. Obehagliga familjen 🤢 Katrin inräknad såklart.

  Kan han inte gnälla hos Katrin istället, hon verkar ha oceaner av tid över.

  Att han har mage att använda vårdpersonal som ett slagträ i den här diskussionen är både upprörande och pinsamt. Vill hälsa herr Bingo att det finns de som jag, som sliter i vården även den här sommaren, utan solsemester, med dåliga löner och pressad arbetsmiljö pga personalbristzsrängde vårdplatser, överbeläggningar, samt ökande covid fall och samtidigt stöttar piloternas strejk. Spyr över hans privilegarade jävla tillvaro.

   Personalbrist och stängda vårdplatser ska det stå 😂

   Spy över ansvariga politiker istället.

    Nu var det ju iofs inte dåliga arbetsförhållanden i vården som jag kritiserade Bingo för utan att han använder oss som jobbar i vården för att rättfärdiga att han vill kunna flyga.
    Känns inte som en politisk fråga.

   Tycker du att han skrev något elakt om er?

    Jag uppfattar att Bingo förlsker rättfärdiga sitt eget behov av att resa med att vårdpersonal måste få åka på semester efter pandemin. DET är mitt problem.

   Grejen var ju att vårdpersonalen anpassade sig och ställde upp när läget var kris. Det var ingen som visste att detta skulle ske men det ingår liksom i arbetet att vilka sjukdomar och skador som helst kan uppstå och då får man ta hand om det. Personalen erbjöds inte mycket mer än hjältestatus, hade de valt att strejka 2020 hade det varit väldigt effektivt men istället gjorde folk sitt jobb helt enkelt. De som inte ville antar jag skaffade annat jobb.

   Som pilot är ju läget helt annorlunda. Privata arbetsgivare, bra löner men å andra sidan en mer osäker arbetsmarknad. Precis som för vårdpersonal finns det för och nackdelar, något man förhoppningsvis förstår innan man utbildar sig. Covid var tufft för flygbranschen och vem som helst fattar väl att de behöver spara pengar. Vill de strejka så får de väl det men folk har ju rätt att bli arga också, liksom folk förmodligen skulle bli väldigt arga och oroliga om sjukvårdspersonal strejkade under pandemin.

   Så det är ju inte helt orimligt att diskutera utifrån olika yrkesgrupper, dessutom så urholkas ju exempelvis sjukvårdspersonalens lön allt mer ju fler andra grupper som får bättre löner, allt hänger ju ihop.

  Vänta vänta nu, vilken vårdpersonal menar han sitter hemma & surar över att de inte ”äntligen” kunde resa utomlands? Inte de som nu återigen får ta hand om fler o fler covid-fall va? Inte heller dom som mer eller mindre tvingats flytta sin semester framåt i tiden ännu en gång? Och inte dom som vården lite finurligt försöker locka med extra kronor om dom bara snällasnälla kan jobba extrapass på lediga dagar? Nä, inte dom. Nä, då blev de visst typ inga kvar som sitter hemma och gråter över utebliven utlandssemester.

  Kan han bespara oss sina resonemang framöver så vore jag tacksam. Hur känner ni andra?

   Menar du att ingen vårdpersonal har möjlighet att ta semester alls i sommar pga covid? Det finns säkert de som ställer upp och sitter bittra hemma och tar extrapass men vårdpersonal vill nog åka på semester i lika stor utsträckning som andra. Och om man tvingats flytta sina veckor så att man bara har någon enstaka vecka ledigt är det väl extra viktigt att flygen går i tid om man nu valt att flyga vilket man såklart har rätt att välja.

  Björn Oluf Rimér, ja så hette han🎶 Jamen han behövde lite uppmärksamhet igen – o folket ger honom det han ber om. O samtidigt klirrar det till i Björns plånbok, vi indirekt överöser honom med pengar. Lr överröser är väl o ta i, men varje öre räknas sas, som ska gå till mer ingrepp på Jullan. Jora så ere.

   Hans riktiga namn är väl ändå det finaste på honom. Medans du håller på så kan du ju räkna in den här bloggen till plånböcker vi indirekt hjälper klirra. De lever i symbios.

  O klart att Jeanette Svedberg likat hans idiot inlägg. kaka söker maka😂😂😂intellektuella klubben…

   Hahaha! Ja, där är det sol och resor för den stressade hyn

  På en fri arbetsmarknad är det ju så att de piloter som inte gillar att jobba för SAS längre får säga upp sig och ta ett jobb på något av alla de andra bolag världen över som skriker efter piloter nu efter Covid. Ingen tvingar någon pilot att stanna på SAS, dom kan söka sig till något flygbolag om betalar bättre och ger bättre villkor som är det de vill ha och ”strider för”. Och de som inte får jobb på andra ställen får (kanske) anställning av SAS till den lägre lönen (utbildade piloter som inte vill byta jobb, piloter utan jättelång arbetslivserfarenhet osv). Det är så arbetsmarknaden funkar. SAS är ju tyvärr statligt och kommer aldrig erbjuda lika hög lön som andra bolag eftersom man styrs av stater – på gott och ont.

   Det var ju inte lönerna det framförallt handlade om

    Det har du ju helt rätt i. Men exakt samma resonemang gäller ju andra anställningsförmåner – passar det inte så BYT JOBB. Det är trots allt Sverige med stark arbetslagstiftning men om man inte gillar det så söker ju flera andra bolag piloter så det är bara att rösta med fötterna.

  Vem skulle sakna Bingo om han strejkade?? Ingen!

  Man får ju säga samma sak till Bingo: Du är tyärr inte tillräckligt insatt för att ta den här diskussionen.

  Nu är det ju lite så att flyg för ögonblicket kanske inte är det mest tillförlitliga resesättet och det får man vara medveten om. Man får kanske ta lite höjd för att det strejkas bland markpersonal, piloter, det saknas folk vid säkerhetskontrollen. Väljer man att flyga trots det så får man packa med lite marginal, vara medveten om att man kanske kommer hem några dagar sent. Det hade hjälpt om folk hade varit lite mer avslappnade. Och ja, jag har både flugit och åkt tåg i sommar. Det har gått bra, men vi har alla läst rubrikerna och bör vara medvetna om läget.

   Jag tjänar 0 kr. Har nytt bolag och kämpar hårt för att få det att flyga.

   Jag ser på nära håll hur råvaror, fraktpriser och dynamiken i världen fungerar. Att ta hem en kontainer känns inte längre försvarbart pga klimatet. Har därför börjat jobba med svenska fabriker som har kollektivavtal, betalar mer än ett tuggummi och levererar kvalitet som håller år för år. Det kostar. Priserna ökar. Ingen köper… Motsvarande fabriker utomlands har inga pensionsavtal, sjukersättning eller säkerhetstänk på arbetsplatsen. Lönen de får kan de inte resa någonstans på. Prisskillnaden är enorm men men…

   Det finns massa hycklare där ute som gärna profilerar sig som miljökämpar och gärna vill att alla ska få toppenbetalt. När de sedan står där och betalar fortsätter de köpa billiga produkter som kommer behöva bytas ut inom några få år.

   Jag skulle gärna se att man drar ner på antal köp och istället satsar kvalitet. Svaret hittills verkar vara nej… Vi kan inte producera på samma sätt som tidigare. Vi måste köra mer kvalitet än köp slit släng. För att folk ska acceptera det måste svenska produktionspriser ner för de är inte konkurrenskraftiga. Så enkelt är det. Ska produktion hem måste lönen ner. Bara att gilla läget.

  Bingo är ingen tönt han är en superskit! Så jävla dum i huvudet!! Det är väl för fan ingen mänsklig rättighet att få flyga!!? Att strejka är det enda vapen som finns i förhandlingar. Det är en rättighet. Vad det än handlar om och varför man strejkar. Är man inte pilot anställd på SAS har man inte rätt att tycka!!

  Maggan har gjort sin IG privat… vrf?

   För att man ska bli nyfiken och följa henne. Tramsigt.

  Jag håller med Bingo till 100%! SAS-piloterna är bortskämda busschaufförer som på riktigt inte verkar förstå att deras agerande under decennier har försatt bolaget i ett oerhört kritiskt läge. Bolaget har en väldokumenterad strejkkultur som grundar sig i att man haft tre stater som ägare. Jag – och många med mig – sympatiserar med bolaget men inte med piloterna. Jag flyger numera BRA, Swiss och Lufthansa och kollar noga att flighten inte opereras av SAS. Ser fram emot en nystart för bolaget efter rekonstruktion/Chapter 11. Förhoppningsvis blir man då av med ett antal bortskämda piloter som tvingas inse att deras agerande fått tråkiga konsekvenser.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.