Eftersom vi käkade tonfiskmiddag till middag så kändes det som att det blev ett riktigt tonfisktema här för mig, och därför får det bli så även för er!
Jag menar, hur ofta har vi haft tonfisktema här inne egentligen? Nej, precis…

Först går jag in hos Isabella Löwengrip som beskriver några hiskeliga pizzor – med mina smaklökar alltså – där både Isabella och Paul har varm tonfisk på sina pizzor och där Paul höjer ribban ytterligare ett snäpp genom att ha tryffelsalami ovanpå.
Vem vet? Det är kanske gott?
Jobbigt bara att tillaga en sådan pizza till sig själv för att sen inse att det smakar gammal kuddstoppning?
Egentligen är det inte tryffelsalamin som gör mig tveksam, utan den varma tonfisken. Tonfisk ska vara kall. Och i sallad.

Men som om det inte vore nog så ramlar jag in hos Sandra Beijer, som är på utflykt till Sanremo, och där hon visar upp någon typ av vit smet som hon beställt till förrätt.
Den vita smeten visar sig vara ”Vitello Tonnato” vilket – enligt google – är kalvstek med tonfisksås smaksatt med kapris.
Kalv? I tonfisksmet? Ja, det är säkert en delikat måltid…
Jag känner mig alltid som världens matfegis när jag är inne hos Sandra, för hon äter ofta sådant som jag antingen inte känner till, eller aldrig skulle våga beställa på restaurang.
Min sambo säger att jag har väldigt ”simpla smaker”, vilket jag tror är diplomatiska för ”tråkig smak” men då blir det ju fler ostron för honom att sörpla i sig tänker jag. 😉
Team Kall Tonfisk, tack!
