Tips för att lugna dejtingnerverna?

Rebecca Stellas tips är att dricka ett stort glas vin innan man går på dejt och hon undrar om det är förbjudet.
Om tanken är att lugna nerverna, så funkar det säkert utmärkt, men det bör kanske inte bli en vana.
Jag skulle heller inte rekommendera det för att lugna annan typ av nervositet – en stor presentation på jobbet, uppkörningen eller om du ska vittna i domstol – men för en dejt så funkar det säkert. 🤷🏼‍♀️

Skönt att jag har mitt på det torra vad gäller dejting, för vad har jag att ta till för att lugna nerverna? Kamomillté?
Ingen dejt är värd ett återfall ju! 😉

132 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Alkohol för att lugna nerverna är en snabb väg till beroende. Dricker man vin varje dag för att varva ner, så är man inte bättre än en person som tar en öl om dagen för att varva ner.

   Då får man la va lite restriktiv med hur ofta man går på dejt om det skulle va ett bekymmer

    T
    Nu pratade jag om att lugna nerverna eller varva ner. Om man dricker innan en dejt för att inte vara nervös så kan det lätt bli att man dricker för att lugna ner sig i andra sammanhang.

     Jag har aldrig druckit innan andra åtaganden. Det är typ bara innan utgång, efter fix och inför en dejt. Känns mer som ett problem för alkoholister, men det är ju långtifrån alla.

      Precis! Jag tar gärna ett dress up glass när jag gör mig iordning inför tillställning där jag kommer dricka alkohol. Hade det varit en dejt där man ska gå ut och gå en promenad så hade jag inte druckit innan. Hade det varit en dejt där man ses för en drink och eventuellt middag så hade jag förmodligen tagit ett glas innan dejten.

       2-3 glas e normalt. Att köra bil.efteråt e ute normalt. Tänk på det

   Dejtar hon varje dag?

    Anonym 14:40
    Pratar om att dricka för att lugna nerverna eller för att varva ner efter jobbet.

     Fast delta gällde ju inför en date

   Jag brukade ta ett glas för att få lättare att prata med någon okänd, inte för att lugna nerverna. Tur att jag inte varit singel på många år.

   Vem har sagt något om att dricka varje dag.? Sen olika hur mycket man tål. Räcker med en klunk vin. Men är ju mysigare att ta det på daten när man ska äta.

   Fast detta var vid ett specifikt tillfälle, inte ett generellt råd att dricka överlag. Det är ju en stor halmgubbe att diskutera något som aldrig sagts?

   Lugna ner dig nu, det finns väl nyanser? Har tagit ett glas vin innan både dejter och utgångar, dricker knappt ändå till vardags. Vissa kan hantera det. Tog en cider innan en anställningsintervju över Teams en gång också, gick bra det med. Fick jobbet och blev inte alkis.

    Ja drack ett mindre glas vin på kvällen hela månaden innan min disputation. Höll ångesten/stressen borta och jag kunde sova gott på natten. Fick min doktorsexamen och har inte haft alkoholproblem vare sig före eller efter den månaden. Faktiskt inte ens druckit upp bubblet jag fick i examenspresent. Kanske dags snart.

     Tror det är rätt liten risk att bli beroende av alkohol för att man tar sig ett glas för att lugna nerverna ibland, om man mår bra i övrigt vill säga. Sen finns det såklart de som har lättare att utveckla beroende och det kan vara en inkörsport, visst, men inte för de flesta.

     Coolt att disputera! Får man fråga inom vilket område?

  Blev sugen att gå på dejt. Och på att dricka vin.

   Jag med!

    Samma här

  ”Stellz”, ”Mickiz”.

   Lasse-Stefanz… kommer nog därifrån. ; ))

  Jag tar gärna en öl eller en grogg innan en dejt, ser inte det som ett problem.

   Gjorde jag med och gör alltid det när jag ska på kompisdejt, dejt med min kille eller annan typ av drink/middag. När man fixar sig liksom. Är alltid den bästa delen av kvällen, smink och vin.

    Jajemen, sitter och lyssnar på den musik eller podd som man valt själv, egentid innan allt socialt.

   Jag med. Är så mycket roligare att vara lite full på dejten. Fast jag går inte på några nyktra dejter utan träffas endast och dricker vin.

   Tycker inte heller det är ett problem?! Blir ju bara ett problem om man går på dejt varje dag. De flesta fattar ju att man inte ska dricka innan man vittnar i en rättegång 🤦‍♀️ Ganska märkliga jämförelser och hårddragningar i detta inlägget.

  Ett glas vin innan dejt låter väl helt perfekt – jag blir iallafall glad, lite pirrig och lite mer avslappnad av det 🙂 Plus att man får den där känslan av att livet ska levas!

   Ja, tycker inte det är knepigt alls.

  Jag brukar fixa mig och dricka vin innan dejt, hinna bli småfull, få panik att han ska märka det, ösa i mig vatten och kaffe och sen komma till dejten lika nykter som innan. Perfekt knep. 🙃

   Ett glas vin gör att man känner sig lite glammig också 🌟
   Det är ju inte som att man går på första dejterna med någon ny varje dag

   Men får du inte springa mycket på toa då? 😬

    Eller hur? Jag kissar stup i kvarnen när jag druckit kaffe😂

     Kvarnen? Kvarten ska det vara såklart.

  Jag är färdig med både män och alkohol.

   Hur kommer det sig?

  Jag tar en G&T och en cuban för att lugna nerverna. Sen shottar jag lite munvatten så det inte ska stinka och tuggar tuggummi men spottar ut innan jag är på plats.

   Märks ändå vill jag lova 😇😂 Jag dricker aldrig själv, märker direkt om nån tagit nåt att dricka eller typ en cigg men försökt dölja 😂 Ändå charmigt, att personen är nervös ☺️

  När är bloggen tillbaka på ”vanliga” tidsschemat?

   Abstinens? Det är fortfarande sommar.

    Varför så otrevlig? Frågan är fri herregud

   Ta ett glas vin och chilla 😊🍷

  Tycker det är tråkigt att alkohol alltid har en sån central roll i dels influencers liv men också hos gemene man. Gränsen för riskbruk är lägre än man tror och alkohol tillför inget nyttigt i det stora hela, inte ens det där glaset rödvin som alla tjatar om att det är så nyttigt med antioxidanter och allt sånt. Såg en artikel nyligen om att alkohol inte är bra ens i små mängder, vilket många använder som argument.

  Även beroendecentrum förklarar att ”Det är en vanlig missuppfattning att små mängder alkohol varje dag är inte bara är ofarligt utan att det faktiskt kan vara hälsosamt. Det saknas dock hållbara vetenskapliga bevis för detta.”
  Källa: https://www.beroendecentrum.se/fakta/alkohol/alkoholens-paverkan-pa-kroppen/

  Kan vi bara sluta hylla alkohol/normalisera det? Det är en drog som skadar lika mycket, om inte mer, än vissa andra narkotikaklassade substanser.

   Kan vi inte bara sluta anta att alla vill leva så hälsosamt som möjligt?

    Tack!!!

    Varför ska det hela tiden hetsas till att leva maximalt hälsosamt?! Livet är väl till för att levas också?

     Absolut, men om ”leva livet” betyder att mata kroppen med olika gifter (alkohol, rökning, droger, processat rött kött m.m.) så får man också vara inställd på att det kan bli tråkiga konsekvenser av det, som diabetes, cancer, hjärt/kärlsjukdomar mm. Helt enkelt följder som gör att kroppen inte fungerar som den ska, och i vissa fall att livet inte längre kan levas alls. Obs att det betyder inte att man behöver leva ”maximalt hälsosamt”, för det är inte pragmatiskt att tänka så. Och det betyder inte heller att alla med cancer eller dyl har ätit sig till sin sjukdom såklart.

     Men enkla saker som att typ se till att man får bra sömn, rör på sig, och äter regelbundet av sånt som gör mag- och tarmsystemet glad och inte aktivt konsumerar gifter skulle jag inte vilja kalla hälsohets utan snarare bara lite välförtjänt omhuldande om sin kropp.

      Alla vet redan att man kan få olika sjukdomar av alkohol/cigaretter/chark/chips/snabbmat osv osv, du behöver liksom inte upplysa oss. Vi blir matade med den informationen varje dag.

      Frågan är om DU vet att du kan drabbas av olika sjukdomar och olyckor trots att du gymmar varje dag och lever på selleri?

      Gör din egen riskbedömning och låt andra göra sina.

       Kan rekommendera tråden på Flashback av en kille som fick mag-och tarmcancer ganska ung. Visste han skulle dö och startade tråden för att folk skulle få ställa frågor. Ina tog upp denna i flashback forever-podden. Blev en väldigt fin tråd om vad som är viktigt i livet, med det visa perspektivet av en man som ligger på dödsbädden. En sak han ångrade? Att han lät hälsan ta för mycket tid i anspråk. Njut mer, menade han. Givetvis viktigt att vara hälsosam, men alla ska vi dö ändå. Han ångrade att han inte tog det där glaset champagne när han kände för det, eller den där rätten med rött kött tex.

       Jag är hälsosam. Tränar och försöker äta nyttigt. Vill leva ett friskt liv. Men lika viktigt är psyket, att njuta. Kommer aldrig bli en som går på hårda dieter eller överanalysera ett glas vin. Vi är så stroppiga i Sverige med detta. Och då kan ändå tilläggas att jag är vaksam, jag har växt upp med alkoholiserade föräldrar. Men vet också att mitt glas vin innan en dejt, eller njutningsglaset när jag lagar middag och lyssnar på podd, inte är ett missbruk. Det är bara njutning.

        Är det Olika Bröd?

         Ja! ☺️

       Ganska många hälsosamma personer som bara äter och dricker grönt som av någon anledning väldigt ofta drabbas av cancer.

        Jag läste något om att om man äter mycket frukt och c-vitamin ökar risken för cancer.

        Lagom av allt är bäst och ett glas vin för att varna ner eller lugna nerverna inför en dejt ser jag inte som något konstigt alls.

      Att tjafsa om hälsa och risker så fort någon tar ett glas vin innan en dejt är att hälsohetsa. Slappna av.

      Men snälla, de flesta dricker alkohol då och då och äter nåt sånt och lever friska liv ändå. Lagom och balans tror jag de flesta strävsr efter.

      Att slå på stora larmtrumman kring att någon dricker ETT glas vin i för ett någorlunda ovanligt tillfälle känns absolut överdrivet hälsohetsigt. ”Gift” i små mängder är inget att hetsa upp sig kring. En annan sak om det hade varit ett dagligt glas vin som rekommenderades.

      Du är nog rolig på fest

       Hellre nykter kul på fest än ett fullt drägg 😂

        Förstår att du är nykter om det är de två lägena du har att välja på.

        Ja för man är ju oftast full och drägg efter något glas vin 🥴 Eller inte.
        Rolig inställning till livet du verkar ha

    Men jaaa. Jag lever väldigt hälsosamt, tränar 1-3 timmar varje dag, äter otroligt hälsosamt, aldrig socker, ytterst sällan skräpmat eller dåliga fetter. Sover 8 timmar och är liksom ett hälsofreak. Låt mig få dricka mitt vin några gånger då och då haha.

     Absolut. Och jag tycker att även de som inte tränar och äter extremt hälsosamt hela tiden kan ta sig ett glas vin. Lev lite!

     Man behöver inte ursäkta att man tar ett glas vin då och då. Ät och träna vad du vill och njut ändå av ett glas vin om du vill 😁👍🍷

   Det är ju de facto ett gift, så klart det påverkar kroppen negativt. Dock finns ju avvägningar att göra för massor med saker som är negativt för kroppen att inta. Ett glas vin kan kanske ge en person ett välbefinnande som förgyller tillvaron lite. Ibland kan det behövas. Ett liv fyllt med restriktioner, bara nyttigheter och inget skoj alls kanske inte passar alla. Var och en gör som den vill. Det mesta i livet för att må bra, handlar om balans. Dock håller jag med om att många kanske inte riktigt är medvetna om hur lite/mkt som räknas som riskbruk.

   Alla vill och behöver inte vara nykterister. Vi som kan hantera alkohol ansvarsfullt borde inte behöva anpassa oss efter andra hela tiden.

   Men låt folk dricka lite, de flesta har inga problem av det!
   Och angående onyttig, finns massa saker som är de rock folk kommer inte sluta, få vill vara extrema renlevnadsmänniskor hela livet.

   Ibland är risken värd stunden av njutning. Alla människor vill inte leva helt riskfritt för det förstör njutningen av livet för många av oss. Låt alla göra som dom vill utan att pekpinna hela tiden!

    Ja, absolut. ”Riskdrickande” är liksom ngt helt annat, då överkonsumerar man varje vecka riktlinjerna för vad som anses vara under ett riskbruk. Sen kan iofs människor reagera olika, ha olika brytpunkt osv, men det är som med alla sjukdomar, sitter i vår genetik.Ngn som ätit otroligt sunt större delen av livet kan få cancer eller annan sjukdom likväl.

   Jag tror att svenskar behöver sin mys och feststämning de gärna flyr till mellan varven. Det är ett mörkt land stora delar av året och skatterna är tunga. De blir dessutom ofta behandlade som barn med pekpinnar och rättelser.

    Va? Så söderut där det inte är så mörkt, där dricks det inte vin?

    Haha, ”skatterna är tunga”

   Alltså det behöver ju inte nödvändigtvis vara alkohol i glasen. Idag kan man få sjuuuukt nice drinkar som är alkoholfria, men ser ut som en typisk drink. Va på aw nyligen och folk kommenterade på instagram att jag drack alkohol men det va alkoholfritt. Så behöver inte vara alkohol bara för att det är öl/vin/drink 😍

  Jag drog i mig en grogg innan min första riktiga redovisning på universitetet. Var så jävla nervös och hade ganska seriös social fobi på den tiden.
  Hjälpte det? Jodå.
  Rekommenderar jag det? Njä.

  Bättre att jobba med sig själv och sin självkänsla om man blir så nervös att man måste lugna sig med alkohol. Lite lätt nervös är inte farligt att vara, det gör dig t o m mer skärpt och visar att du tar situationen på allvar. Prova att meditera innan en dejt och skriv ner vad du vill få ut av den. Det är kul och gott att dricka alkohol ibland men när man använder den som en tröst eller lugnande medel har man redan problem.

   Men gud nej, man har inte ”problem” för att man gör det innan dejt eller fest. Sluta göra ett problem av allting…

  Jag tog nyligen en öl innan jag skulle träffa brorsans nya tjej. Tycker inte det ska finnas någon skam i att man ibland kan behöva ett glas för att släppa sargen lite

   Skulle alltså träffa henne för första gången och varken han eller jag har någonsin introducerat någon partner för familjen tidigare så vi var båda novisher på detta..

   Men gud vad är det med folk 😂

  Dejt? Vad är det? #evigtSingel

  EFTERLYSER ✌🏽✌🏽✌🏽✌🏽
  I ett inlägg här under (det om något lagförslag mot rökning) skrev en person mer signatur ✌🏽 att hen gjort 4 besök inom psykiatrin innan hen godkändes för utredning – jag skulle så gärna vilja veta vad som ingick i dessa besök. Som jag skrev, men som ✌🏽 inte trodde, så jobbar jag med just detta inom psykiatrin och hos oss ser det helt annorlunda ut- vi utreder folk alldeles för lättvindigt tycker jag…och skulle därför vilja ha svar på frågan ovan😊

  Extremt avtändande om dejten hade dykt upp påverkad, ja även ”bara lite småfull”

   Eller luktar alkohol liksom. Nej tack.

  Om jag hade druckit ett stooooort glas vin hade jag blivit svinfull, haha.
  På den tiden när dejtande var aktuellt gjorde jag inget särskilt. Jag var bara nervös helt enkelt.

   Hehe jag med. Är så lättpåverkad så jag brukar ta en mellanöl, lågalkol cider eller kaffe med baileys i, om jag vill liva upp det lite innan 😂

    Mmm, kaffe med Baileys, sååå gott ju, helt glömt av, det var så länge sen jag drack det. Var i Kina för massa år sen och gillade inte deras mjölk, så körde Baileys i kaffet där några mornar 😄 (var ej där i jobb, skall tilläggas)

  OT: nu är alla bilder på Paow borta från Alexanders insta. Lite sorgligt.

   Har varit borta ett tag nu. Tycker att han förtjänar bättre än Paow. Undrar vad hon gör nu? Vad hände egentligen i USA?

    På tal om det, var hittar man Paow på insta numer?

     Bara på snap! KattPaow

    Hon är i Grekland just nu och festar enligt snapstory

    På vilka grunder drar du den slutsatsen? Min avsikt är inte att ifrågasätta, vad har vi för insikt i vad han förtjänar och inte förtjänar i förhållande till någon annan?

    Paow verkar förövrigt dejta någon ny kille utomlands. Vet inte om det är något seriöst eller så, men såg någon rubrik om det.

     Men vad har vi*

    I en video på Youtube (Josefin Ottossons kanal, tital: TREKANT I TULUM!? | SVARA ELLER SHOTTA MED PAOW” så svarar Paow på varför det tog slut med sitt ex ca 3 minuter in i videon.

    Han hörde inte av sig på fyra dagar och sedan dumpade han henne på telefon. Hon säger att han inte var den personen hon trodde att han var. Josefin (som sitter bredvid Paow) säger att han var otrogen och att mer saker hände men att hon inte vill säga mer pga förtalsrisken. Paow fortsätter då med att säga ”psykisk misshandel”. Så helt reko verkar han inte ha varit, iaf enligt Paow.

     Men… Josefin pratar ju om sitt ex när hon säger otrohet, psykisk misshandel osv.

      Vet du, jag lyssnade om och du har rätt. Det visar verkligen att man kan höra samma sak och förstå det på två helt olika sätt 😅 Så jag tar tillbaka det jag skrev, då det handlade om Josefins ex och inte Paows.

     Det var dock han som gjorde slut med henne. Så då borde hon väl vara glad att slippa honom.

      Ja, hon säger ju att hon är glad nu? Hon gick ju vidare snabbt. Egentligen bara dom som vet vad som hänt, men tänkte att jag skulle dela vad hon själv säger.

       Jag ponerade fritt på ämnet, var inte riktat som kritik mot ditt inlägg! 🙂

   Ja nu har han raderat bort henne ur sitt liv.
   Kan bara konstatera att hon är en WT loser och aldrig kommer att bli något annat.

    Lite tråkigt ändå, de verkade genuint mellan dem och de verkade trivas i varandras sällskap.

    Men usch vilken elak kommentar! 🤯

    Please enlighten us! vad gör du i ditt liv? och vad får dig att känna att det är ok att skriva så om någon annan?

   Han vill kanske inte vara associerad med någon som av avvisats från USA på misstankar om ni vet vad.

    Han tog dock bort bilderna för flera veckor sen.

     Ahh ok. Alltså, är inte det lite extremt och tyder på att hon betett sig riktigt dåligt på något sätt? Man brukar väl inte radera bilder så om inte personen i fråga verkligen utmärkt sig.

      Alltså jag tror bara han skäms. Han träffade P på en andlig suparresa när han precis blivit föräldralös. Efter att ha hittat sin egen mamma död. Sorg kan få människor göra drastiska saker och P var säkert den perfekta distraktionen från allt han kände till.
      Nu verkar hela hans umgänge från överklassen återvänt till hans liv. Ordningen återställd osv.
      Att P trodde hon kunde promenera rätt in i överklassen med lökig attityd, tatueringar och onlyfanskonto är ytterst naivt.

       Råkade se Paow i videon med Josefin Ottoson eller vad hon heter. Oj vilket osäkert och trasigt intryck hon gav. Känns verkligen tragiskt att se henne. Efter 14 minuter verkar det som om de båda tagit varsin Lina för då börjar de ta fingrarna mot näsan hela tiden och Paow sopar ner något från bordet ett tag senare. Fick lite ont i hjärtat när Paow skulle berätta om en tid hon gärna ville återuppleva – tror inte att hon någonsin i livet haft det speciellt bra.

        Mmm såg också, och håller med om att de båda gör ett sånt intryck. Vid ett sådant intag är det svårt att sluta fippla med händerna, något båda gör konstant.

   Han har också ny tjej, hon ser ut som paow fast helt tvärtom hehe.

    Finns det bild på henne på insta?

     josefinenorgaard

    Så himla synd på hans tänder! Ser jätteTookigt ut.

    Tycker verkligen inte helt tvärtom? Plastig och trashig hon också. Han har en typ iaf. Som Pamela Anderson fast på 2020-talet

  Är det bara jag som blir slirig på ett glas vin?

  Känns inte alls ”glammigt” som ngn skrev, att inte ha full koll på en date.

  Ja,ja är kanske gammaldags också.
  Men förstöt innan förfest är helt klart inget märkligt

   Alla blir inte sliriga på ett glas vin

    Nej det var ju underförstått i och med min frågeställning 😆

   Jag blir också slirig på ett glas vin men mina kompisar blir det inte. 🤷‍♀️

  Fast man säger, o gör fortfarande som man vill så kan vi inte bara sluta göra en grej av allt som sägs?

  Tänker att man definitivt kommer lukta alkohol om man drar i sig innan.

   Men vad spelar det för roll då? Dejten kanske ändå grundat med en öl eller ett glas vin själv. Är ju inte heroin vi pratar om.

   Är folk så jäkla osäkra så dom inte kan träffa en annan människa utan att dricka alkohol innan?

  Alltså som sa att Therese ”bara köper låtsasläder” / ”väskan är i canvas”.
  Hon går runt med en väska som heter Louis Vuitton POCHETTE FÉLICIE på sin story idag, och den är i gjord av:

  Monogram coated canvas and cowhide leather <
  Monogram coated canvas and cowhide leather trim <

   såg det, trodde hon bara hade nyckelknippan. märkligt.

   såg även att hon sprungit in på gucci och prada 😬 försöker hon bränna igenom alla pengar från indy-försäljningen eller vad är det frågan om?!?

    Hur tänker du nu? Får hon inte handla för sina egna pengar? Ska dom sparas menar du?

   Folk får göra precis vad de vill och ibland händer det att folk ändrar sig. Livet går vidare!

  Münchhausen Martens hälsosamma liv går trögt. Prosit!

   Att simulera sjukdom verkar vara hennes jobb, uppdrag i livet. Hostar man av njursten? Hon simulerade ju hosta i sin story, innan det bar av till akuten för femtioelfte gången.

  Sök hjälp för din uppenbara psykiska ohälsa.

   Vem?

    Mm: s stalker

  Cola zero funkar i alla lägen!!!

  sorgligt de som behöver alkohol för att våga prata med andra

   Men gud, ta inte allt så seriöst.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.