När följarna blir flunsornas ”head of google”

Under det här inlägget fick jag den här kommentaren.
I skrivande stund har jag bara två exempel som jag inte tidigare skrivit om, och det ena är Nellie Berntsson, som vill att följarna ska hitta ett nytt boende till henne så hon slipper leta själv.
Det andra handlar om Bianca Ingrosso som vill att följarna ska hitta boende till henne och vännerna i Göteborg under Way Out West.
Publicerar de så himla mycket content att deras arma tummar är på tok för utslitna för att själva göra en sökning på nätet?
Så måste det nästa vara, va?

Poor, poor fluns-thumbs. 
Styrkekramar till er!!

Bildkälla: Nellie Berntsson Instastory

 

Bildkälla: Bianca Ingrosso Instastory

Tack för tipset!!!
Jag ska spara ner alla exempel jag kan hitta för att kunna publicera en uppföljare till det här inlägget, hur mycket mina tummar än tar stryk! 😉

140 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  De tigger spons.

   Just det tiggeri om spons eller influencerspråk, deras kodord att de vill ha kanske även betalt när de sedan lägger ut vad de ”fått”.
   Andra ord de använder är ”Någon som känner till en trädgårdsmästare/ skräddare/ sömmerska/städerska/.
   Och vips så har de massor med meddelanden.

    Min stora och enda fråga här är….hur många ggr kan man, måste man, vill man flytta?!!!! ? det är ju ngt sjukt i det här.
    Samma med Marcelo och Co.. SM i flytt?!

     De känner sig väl otrygga i sig själv, och tror att alla deras problem kommer lösas bara de hittar de perfekta boende. Därför flyttar de om och om igen.

      Fast, testa o bo i Trelleborg. Det är kaos.

   Bianca gör det definitivt!!!

    Leta som vanligt folk och betala själv!! Spyr på alla megasnåla influencers som ska ha ALLT gratis.

     Men hon är ju såååå upptagen med att semestra och boka restaurangbesök

  Vem tusan skulle våga rekommendera någon någonting ang Nellie som blir ovänner med allt och alla??

   Hur ofta ska de flytta?

    Den här gången är det dock med omtanke för sin son

     Och? Vem tror på något hon säger? Det fattar dom väl innan att det blir ett liv att bo mitt i stan med grannar och trafik över och runt lägenheten.

      Fast snälla det beror väl också på vilka grannar man har? Man kan få jättebra grannar eller jättejobbiga grannar

     Förstår inte varför dom bytte hus mot lägenhet öht? Ingen har väl någonsin sagt att det är enklare att ha barn i lägenhet än i hus? Närmare till förskola absolut men annars är det väl 100 gånger najsigare med hus. Men Nellie är väl inte känd för att tänka mer än 10 min framåt ?

      Om man gillar att bo i hus. Vad är enklare med hus och barn? De flesta kraschar just ned kombon hus och småbarn.

       Om man bor i lägenheten måste man tex ta sig ut med ungen och gå till en gräsplätt eller närmaste lekplats om barnet behöver aktiveras istället för att bara öppna altandörren och låta barnet springa av sig. Bara min egna preferens men dom flesta jag känner tycker uteplats/tomt underlättar massor när man har barn.

        Och jag tycker precis tvärtom. Uppskattar friheten med lägenhet och tycker att det är alldeles för mycket att tänka på med hus, både ekonomiskt och underhållsmässigt.

         Att inte kunna ha hus för att det blir för mycket ”att tänka på” när man har barn låter rätt sjukt. Då är man nog inte rätt för hus över huvud taget.

          Precis min poäng med. Och de flesta barnvänliga områden har gårdar att leka på precis utanför dörren även i lägenhetsområden. Det är ju det första man säkrar. Även om man bor i hus springer väl inte småbarn ändå ute själva utan någon form av tillsyn.

          Precis! Därför flyttade vi tillbaka till lägenhet. Aldrig hört någon beskriva det som ”rätt sjukt” ??

           Men massor av människor bor i hus och har barn, tycker man det blir så mycket extra att hålla i huvet samtidigt som man har barn, ja då gör man nog rätt i hålla sig i lägenhet.

           @Anna
           Ser inget rätt eller fel i att man föredrar lägenhet eller hus. För mig personligen handlar det inte om att det är mycket med barn OCH hus. Föredrar friheten med lägenhet samt att bo i stan helt enkelt.

           Men man behöver väl inte må bra av att bo i hus för att massa andra människor som har barn gör det? Beror ju helt på prioriteringar och vad man vill lägga sin tid på. Jag vet många par som har barn där båda föräldrarna har bra karriärer och jobbar mycket och därför tycker det är betydligt lättare att bo i lägenhet med mindre underhåll och närhet till mycket, så att man kan lägga tid på att umgås med barnen när man är ledig istället för att sköta om ett hus.

         Ja såklart, det var inte det jag reagerade på utan att ekonomi och underhåll skulle vara så mycket att tänka på att det blev jobbigt att ha barn samtidigt. Då har man nog förköpt sig eller skaffat sig ett riktigt ruckel.

          Men det är ju alltid nåt med hus! Bor inradhus och bara det är en del, med trädgård och fix.

        Eller så bor man på bottenplan i ett hus med innergård. Vår lägenhet är toppen med små barn. Låst/stängd innergård med gräsytor, sandlåda, grillplats osv.

         Vi bor fantastiskt barnvänligt i lägenhet. Förskola över vägen. Stor innergård där vi kan leka och har stora ytor att springa på. En av stans största lekplatser 400 meter bort med allt från fotbollsplan, skateboardramper till vanliga klätterställningar och ankdam. Promenadavstånd till stora killens skola (10min) och ytterligare några minuter bort ligger mitt jobb. Kan gå överallt. Behöver inte tänka på underhåll efter jobbet. Visst finns det stunder på sommaren jag saknar hus men 98% av tiden föredrar jag att leva i lägenhet med småbarn. 🙂

  Tänker att det är lite samma grej som de mesta dödliga gör på sin facebook eller instagram fast i större skala?
  typ ”någon som har en bil att låna ut nästa vecka”, ”looking for recommentaions in Palma” är några jag sett i mitt eget flöde bara idag.

   Fast då frågar man ändå folk man känner på ett eller annat vis tänker jag. Jag skulle ju ändå inte låna ut min bil till ca 95% av mina fb-vänner haha.

    Men du är ju inte tvingad att svara när folk frågar – oavsett när det är din bekanta eller Bianca Ingrosso.

    Tycker inte det är någon skillnad. Man använder sitt kontaktnät i båda fallen ?‍♀️

   Åh retar mig på meningen ”vem känner jag som” och sen valfri sak de vill ha fixat. Bivit nån grej på Facebook.

    haha ärligt mig med

    Hade en tjej i våran kompiskrets som tiggde cigg av alla hela kvällen tills de tog slut, då tog hon fram ett paket hon haft hela tiden i sin väska. Påminner om det.

    Grejen är ju att de uppenbarligen inte KÄNNER någon per se, annars hde de ju inte frågat på sina sociala medier. Hade de KÄNT någon hade de väl hört av sig dit direkt. ?

   Tänker samma. Eller särskilt boende i en ny stad är väl extremt vanligt att vanlisar använder Facebook till att efterlysa i hopp om att få napp i bekantskapskretsen.

   Funderar på om frågeställaren inte syftade mer på typ hur t ex Fayme använder sin Instagram dvs lite som andra använder Google?

   Absolut lägenheten då det alltid finns sånna som inte kommer så långt soltimmar nätet… men hotellrum går ju att boka

  Skrev du om Kenza som vill ha svar på frågor om passregler inför resan till Montenegro?

  Biancas brist på framförhållning upphör ju aldrig att förvåna. Hotellrum i Gbg under WoW har varit utsålda sedan lång tid tillbaka. Men kanske finns det något motell i Billdal som har lediga rum. Men det duger förstås inte åt (wannabe) Queen B.

   Fast Billdal är ju ändå ok, om än lite off från centrum. Skulle mer vilja se henne få boende i sämre områden i stan 🙂
   Hotell Eken i Kållered. Kanske har de några lediga rum?

   Det är både WoW och Ed Sheeran. Så lycka till. ??

    ? Men det finns säkert nån kändiskåt typ som gladeligen lånar ut sin lägenhet.

     Ta bra betalt! (Jag kan låna ut min ostädade lägenhet i Göteborg mot feta pengar…) ?

      Du får mer pengar om den är städad. ?

     Hon kan få hyra mitt hus för 10 papp per natt ? typ 15 min från stan så då kan man motivera såna priser lol. Såg en i området hyra ut för den summan ??

      Jag bor precis bredvid en populär golfbana men i husföreningen här har de bestämt att vi inte får hyra ut :((( nej nåde dig om du tjänar lite kosing.

   Hon skulle väl bo hos Phillippe, men de var väl gjort slut nu.

    Bor han i GBG?

     Nix men han är därifrån, så har familj, släkt där.

   Tur jag var förutseende och bokade hotell för ett år sedan när biljetterna till Ed Sheeran släpptes.

    Kallas planering. Ett ord som inte ingår i Biancas vokabulär.

     Fast hon behöver ju inte. Ngt hotell kommer flytta andra gäster för att få ett tack på hennes stories…

   Hon kan ju tälta med gänget. Då finns det ju plats .

  Mäh! Är det verkligen SÅ konstigt? kanske i Biancas fall, men Nellie? Hon skriver ju att de söker aktivt, de har väl inte hittat något och ber om tips? Tycker jag faktiskt inte är speciellt märkligt.

   Nej Nellies tycker jag inte är jättekonstigt denna gång. Ofta får man ju boende (som inte är hyresbolag) via kontakter och hennes släkt är ju inte från Skåne väl så det gäller väl att ta till alla medel om man vill att ens barn ska må bra. Att tigga om hotellrum tycker jag däremot är knäppt

   Tror du verkligen att Nellies följare har de kontakter som behövs för att få en bostad? Dessutom så här års lagom till terminstart på Lunds universitet.

    Alla hennes följare är inte 15 år, mkt hästfolk ändå som följer henne. Men ja precis innan terminsstart kan det nog vara svårt

    Kanske inte, men man får väl ändå fråga? Jag tror inte alla hennes följare släpper allt de har för händerna och stänger in sig och googlar boende till Nellie och hennes familj, så det är ju liksom inte SYND om följarna.

    Jag bor i Lund och önskar henne lycka till med sin bostadssökning. Det är i princip omöjligt att få tag i bostad i orterna hon skriver. Priserna är sjuuuuuka och konkurrensen stor. Men absolut, om dom har 16 miljoner att lägga på en liten villa så kanske det är lättare. Hyreskö till lägenhet i Lund är minst tio år.

     Det finns ju många privata hyresvärdar som inte tillämpar kösystem också.

     Jag bodde i centrala lund utan kö, privata värdar finns det rätt gott om.

     I princip omöjligt, att ordna bostad inom en snar framtid, om man bara ställer sig i en bostadskö, ja. Absolut inte omöjligt om man använder sig av kontakter, sociala medier samt kontaktar privata hyresvärdar.

     10 år? Jag fick lägenhet på några veckor genom nyproduktion.

      Då är ju hyran helt vansinnigt hög också, tyvärr..

     Min kompis och hennes partner, numera sambo, fick en lägenhet i Lund genom att gå före i kön hos privat hyresvärd. Kanske något för Nellie och Olav att testa? 😉

   Händer ju titt som tätt att folk letar boende i en ny stad via Facebook. Vet inte vad det konstiga i det är. Ser man ett sådant inlägg så lägger man väl inte större tanke vid det om man nu inte precis råkar ha hört en kollega som letar hyresgäst eller något sådant.

   Nej det är ju massa folk som för likande inlägg om lägenheter sökes i lokala facebookgrupper dagligen. Inte konstigt. Snarare ovanligt vanligt av henne.

  Och alla som vill ha hjälp av hantverkare via sin story? Emilia W gjorde det så många gånger med lägenheten i Gävle

   ”Vår tvättmaskin har pajat. Någon som har förslag på vilket märke man ska välja?”
   ”Letar efter någon som kan hjälpa med att sköta trädgård och pool”
   ”Vilken espressomaskin är bäst?”
   ”Behöver en bil över helgen till en road trip och vännerna på Mercedes svarar inte”

  Finns något som heter: Google.

   Tänk vad tomt öppet spår skulle vara om det applicerades där också.

    Märks att jag inte läser så ofta men har aldrig sett någon be om hjälp att hitta lägenhet eller tigga hotellrum på ös.

     Nej men saker man kan googla fram.

      Eller ringa någon som rimligen vet.

  De vill ju att något företag kontaktar dom och erbjuder gratis boende/hantverkard/hyrbil/produkter. Så klart.

  I binacas fall är det säkert både sponstiggeri och att hon är ute i så dålig tid att allt är fullbokat och har varit det i månader.

   Tror du verkligen att Nellie skulle få en sponsrad hyreslägenhet? Det tror inte jag, inte som att hyresvärdar behöver göra reklam. Bianacas inlägg däremot kan nog bara i hopp om spons (eller bara i hopp om att öht få tag på hotellrum under wow när man är väldigt sent ute,)

    Det finns rum. Kollade nyss och fick träffar på flera bra hotell i centralt läge. Tror att det är mer fråga om lättja eller att vara för fin i kanten.

     Precis, det fanns flera hotel med rum lediga dock endast ett fåtal, så vill de ha 8 dubbelrum på samma hotell så blir det nog svårt, men 1-3 st fanns lediga på många ställen som ligger väldigt nära varandra också.

      Hyresrätter är kollade aldrig 8 rum men sökte på 4 dubbelrum och precis som du säger flera bra hotell centralt och när. Kan inte riktigt fara slöheten att inte bara höra. Hur svårt kan det vara?

       Men hur sjutton skriver du? Läs igenom innan du skickar.

  Ja vem fan vill bo i Trelleborg?

   Palmernas stad ??

    Trellehåla

     Trellehulla!! ??

  Fast om man vänder på det så är det ju ganska schysst mot sina följare om det är så att man vill stötta sina följare tillbaka. Kanske det faktiskt är en följare som ska hyra ut sitt hus i området Nellie letar, eller någon i Göteborg som har ett större hus de vill hyra ut och tjäna lite extra pengar, eller en följare som jobbar på ett hotell som fått en större avbokning. Det kan ju vara en övning även för dig Camilla, att inte se kritiskt på allt?

   En väldigt fin tanke. Tyvärr är världen befolkad av giriga och självcentrerade människor och influensers är långt utanför skalan på toppvärdet. Fint som sagt men lite naivt.

  Jag har alltid tänkt att det är ett sätt att få interaktion och boosta på synligheten för sina inlägg.

   Jag med. Typ som alla ”vad äter du helst till frukost?”, ”vilken är din favoritfärg på sommarklänningar?” Osv.

    Eller den som ger mest, vad ska jag se för serie?

     ”Ni som har barn, hur gamla är dom???” 800 pers rabblar upp åldrarna på sina avkommor, som inte kan vara av intresse för nån annan, nånsin.

      Dashas frågestunder.

  Patetiskt att mångmiljonären Bianca tigger spons. Förmodligen är alla influencer-hotell redan uppbokade den helgen och hon vill att hotell ska se hennes inlägg så att de kan köra ut vanligt fölk för att hon och hennes vänner ist’llet ska få plats.

   Förmodligen ?

  Bina Bengtsson lägger ut på story när hon kör bil och filmar i 65 km/h. Smart tjej

   Hej Bina! Vi har aldrig hört talas om dig, bra försök att bli lite famous i 15 min.

  Jag hade också frågat om tips på boende om jag hade så många följare som Nellie. Tycker inte det är märkligare än att fråga på Facebook om någon vet något eller någon känner någon etc.

  Men behöver inte racka ner på exakt allt. Jag har flera vänner som frågat både på Facebook och Instagram efter tips på boende.

  Var går gränsen för när man inte får fråga längre? 1000 följare? 10 000 följare?

  Biancas story är en annan sak, men Nellies story är väl ingenting att hetsa upp sig över och vara så nedlåtande?

   Man behöver inte*

   Eller hur. Tror faktiskt 100 % av folket här inne som är nedlåtande hade gjort exakt samma sak om de var i samma situation.

   Det är också ett väldigt vanligt sätt att få boende, via kontaktnät, tycker inte tipsen om att ”använd Google” är särskilt realistiska. Vem tusan hittar en hyreslägenhet via Google?

  Nej Bianca! Åk inte till Göteborg!!! Allt är redan bokat! Både hotell och restauranger.

  Obs: Ironi!

   Hahahahaha! Tack för dagens skratt!

    Varsågod! ?

  Henrik Wahlström frågar just nu om det är någon i Lund som har lust att ta itu med hans hår. Tja, vad sägs om att ta upp telefonen och ringa frisören själv? Som alla andra.

   Eller varför inte fråga frisörer om de kan klippa och färga gratis mot en bild men själv ska du såklart ha betalt från företag. Det är ju så viktigt att kvinnor får betalt för sitt jobb såvida de inte är frisörer då… Obs! Ironi.

   Tänkte också på det när jag såg inlägget. Känns som att det inte riktigt passade in i hans image faktiskt.

   Tanby Klara bad om nån som kan föna hår på Ibiza…

    Hon bad väl även om boende om jag förstått det rätt? Följer inte henne men en dag hon upp vid vår pool och det verkar som en följare lånade (hyrde ut?) sin lägenhet i mitt hus.

   Jag reagerade också på den storyn MEN jag tror inte Henrik tiggde en gratis klippning utan undrade om någon hade drop in tid samma dag. Tycker det känns mer okej än typ Bianca som uppenbarligen tigger spons och antagligen lär skicka ut några stackars vanlisar på kuppen.

  Fast borde det inte sitta på sin plats att Alice hyser in Bianca hos hennes föräldrar ändå? Tält el husvagn på deras tomt om det inte finns plats inne i huset? Annars måste väl Alice ha gamla vänner i GBG som hade älskat att ha Bianca som inneboende hos sig en helg?
  Dom är ju ändå gamla vänner, Alice o Bianca, o Bianca är ju enormt givmild mot henne. Ett annat tips är att kolla med ex Glenn Hysén lr Julia Franzéns säng. Men tror mest det var en grej mot Philippe egentligen, som så mkt annat just nu för satan va hon lägger upp utmanande bilder. Nåt känns onekligen inte bra med Bianca.

   Utmanande bilder? För att hon har bikini på sig eller vadå?

   Jag tror att hon har gjort brösten igen. De ser ännu större ut nu. Antagligen det hon vill visa upp för Philippe + tjejerna han legat med. De är garanterat inte ihop med tanke på att hon inte promotat hans nyöppnade restaurang alls.

    Tunnaste kroppen och stora bröst…. Är inte det lite överspelat?

     Påminner mig om hur det var när jag växte upp med Pamela och Baywatch.. Trodde den looked var lika ute som taggtrådstagueringar, men vad vet jag? Det kanske har kommit tillbaka?

      Du kan ju inte på allvar jämföra Bianca med Pamela Anderson ???

  Ett till exempel Camcam, Senaste instastoryn från tanbyklara:
  Följer ngn mig som jobbar på Jotun?

  (? går det inte att ringa dit eller?)

   Hon vill säkert få lite rabatt på färg

  Efter att ha slitit med flyttning i tre månader var Johanna Toftby tvungen att vila upp sig en vecka i Kroatien. Som vanligt när det gäller henne med allt hon gör och råkar ut för är det alltid det värsta och jobbigaste, ingen har haft det värre. Det har varit fruktansvärt jobbigt att från varsin lägenhet flytta ihop i en med StekarJanne. Det hon gjort på dagtid gör vanliga människor på sin fritid…….
  Sen när hon väl kommer till Split i Kroatien ställer hon frågan till sina följare: Kan ni tipsa om bra matställen här i Split……..
  Men var farao, hon är ju där, ta med dig StekarJanne och gå ut och leta…….eller har ni fått i er för mycket champagne……..

  Nellis språk får mina ögon att blöda.
  Jag förstår självklart var hon menar, men det är så konstiga uttryck, är det något dialektalt talspråk hon skriver på?

  av många grunder
  med inte massa stök

   Nä hon är bara ung och obildad.

    jag är själv väldigt outbildad, är dock bra mycket äldre än Nellie, jag har endast 9 års grundskola i bagaget men inte fan skrev jag så dåligt ens när jag var strax över 20 år gammal. Har tjejen någonsin läst en bok?

    Jag stavar fel ibland, men det har inte med bildning att göra, det får jag tillskriva min slarvighet.

     Jag tänkte just skriva att du kanske har läst en och annan bok i dina dar innan du själv kom in på det…

  Att fråga om hyreshus/lght är inget konstigt, är MYCKET som inte kommer ut på marknaden som går genom enbart kontakter.

  Men hotell är väl bara att kolla i hotels-appen, går på nån minut att boka där.

  Hej!
  Någon som kan grotta i hur många gånger nellie flyttat ? Som en kul grej.

  Det började ju med att Berntssons flyttade till gård. Sen flyttade hon någon vecka till Danmark?

  Sen då?! Bara iår har dom väl hunnit flytta 3 gånger?

   En gång i år, från gården till Trelleborg. Gården har de hyrt i något år tror jag.

   Vad vill du göra med den infon? Ska det anmälas någonstans eller?
   Det är inte förbjudet och man kan nog flytta 1 gång i månaden om man vill.
   Varför blir du irriterad på det?

    Mja, som en kul grej som jag skrev i ursprungsinlägget.

    Jag själv har lyckats flytta 5 gånger på 3 år. Vilket jag tycker är mycket. Nellie har i alla fall jag fått känslan har flyttat betydligt mycket mer. Så var bara en fundering då jag vet att flera vet om detta.

    Hur lyckades du tolka in att jag är irriterad?

     …nellie?

   Varför grottar du inte själv om du tycker det är intressant

    Tyckte jag gjorde det efter bästa förmåga 🙂

  Biancas tjat om att Instagram gör så att hon tappar följare…. Är det för hon köpt följare och folk nu kommit på henne?! Eller vad är grejen med tjatet?

   Hon har väl skrivit att hon inte kan följa konton längre och att instagram avföljer konton hon följer? Minns inte att hon skrivit att andra inte kan följa henne.
   Har inte instagram en kundservice att vända sig till?

    Tror det är en cover up av nånting i alla fall. Ni tjatar om att Bella har ett excel ark…. Bianca har ett stort jävla excel ark och det är så enkelt att läsa.

     Excel ark? Vad menas med det?
     Aldrig hört någon säga det om Isabella, tycker inte hon är intressant så läser nästan aldrig inläggen eller diskussionerna om henne.

     Cover up??? såå jäkla roligt o läsa alla sjuka kommentarer. Btw, Bianca har inga köpta följare!

      Jodå det har hon! Var inte så naiv.

      ????

   Men det lär väl man kunna kolla upp på socialblade om det ens är sant (att hon avföljt folk). Hon är ju expert på att överdriva.

  Det finns tre varianter skulle jag tro.
  1. Skamlöst sponsfiske. ”Tips på bästa dammsugaren?”. Lägg av. Alla vet att du vill att Dyson kontaktar dig.
  2. Vill öka engagemang, vänligen se Lovisa Barkmans träningskonto för en guide i hur man gör det. Vill vara mysig och interaktiv med följarna men det är bara så urbota dumma frågor som hon får massvis med svar på och som driver på engagemanget som bara sjutton.
  3. Den lata jäveln. Här ligger Fayme ohotad etta! Slutade följa henne på grund av denna otroligt irriterande lathet. Kunde vara saker som typ ”Är simhallen/leklandet öppet?” eller typ ”Nån som vet vad det här är?” och en bild på en produkt med ett mycket enkelt googlingsbart namn. GOOGLA!

   Ja fy fan jag haaaaatar när de ska fiska trafik och engagemang till sina konton. ”Vad ska ni göra i sommar babes, vill så gärna veta”. Reklam för solskydd ”är ni duktiga på att smörja in er” och folk är så korkade att de svarar…

  Frida Lund har ju ”bett om hjälp” med både passtider och arkitekter, byggare och hantverkare till sitt nya sommarhus.

  Bingo som ville veta var man kan köpa Avon-studsmatta… Nu har story efter story på sina jättestudsmattor taggat med Acon

  Hanapee undrar vAaaAar hon kan hitta en inneboende nanny, ”en tjej på 20-25 år, som pluggar, från småstad”, i sin story. Tokigt att typ 90% av hennes följare faller in i mallen.

  Dom ställer ju även frågor för att få folk att interagera med kontot för att följa med algoritmen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.