Öppet Spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
Dock undanber jag mig politiska diskussioner, tack!
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli satt på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… ?

Ps! Tjafsa mindre!

703 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Varför se människor från Mellanöstern äldre ut än deras faktiska ålder? Även bebisar och småbarn.

      Mycket hår ? Tänker att små bebisar har rejäla kalufser när de är pytte och ser då ”äldre” ut.

        Inte bara hår utan nåt i ansiktsdragen/ansiktet gör att de ser äldre ut.

          Ofta har de ju mer hår o ansiktet också. Även småbarnen (både pojkar och flickor) ifrån Mellanöstern och typ Indien/Pakistan kan ha mörka fjun på kinderna och lite mustach. Svenska barn har ju oftast inget hår alls i ansiktet utan bara hår på huvudet och ögonbryn, det är först i puberteten killarna börjar få lite mörkare fjun.

          Det där stämmer inte på alla. Jag känner 2 medelålders kvinnor från Mellanöstern som ser ut att va närmre 35 än deras faktiska ålder. (De är över 50 år)
          Tycker annars vita ser äldre ut.

            Hahaha #kränkt

              Rasist

                Oooookeeej

            Min granne är från Irak. Jag trodde familjen hade tre syskon och mamman då var storasystern haha när vi precis flyttat in. Så jag frågade mannen i familjen en dag men har inte ni tre barn!?! ? haha skäms än idag

              (Hon var för övrigt 30 år)

            Kallas skönhetsingrepp

      Menar du verkligen att du tycker att ALLA människor från det området ser äldre ut än sin ålder..?

        det är svårt att inte inkludera alla

        Ja.

          Kansför att de har skarpare drag och ofta större näsa. Runda, ljusa ögon som vi kan ha i norr tycker jag gör att man ser yngre ut

            Fast inte ser nordeuropeer yngre ut än sin ålder? De kan lika gärna tycka vi ser gamla ut och våra små bebisar ser ut som gamla gubbar och tanter med rynkiga ansikten och kala huvuden.

              Men det finns ju studier på att folk generellt i världen uppfattar rundare och mindre drag som yngre? Såg det på någon dokumentär över s.k skönhet.

                Generellt så är inte skandinavier kända för att ha runda drag. När jag tänker runda drag så tänker jag ärligt talat på afrikaner.

                  Ja precis, och östasiater. Europeer har ju högre näsryggar. Men jämförelsen här gällde ju Mellanöstern/ Skandinavien.

                  I en jämförelse mellan skandinaver och Afrikaner får vi kanske ett annat utslag?

                Förknippar inte oss med runda drag dock. Finns andra folkgrupper med rundare drag.

      Fråga Gud. Tycker det är tvärtom, black don’t crack

        Nä hög melanin ger slät fin hy ofta. Men svarta har ju andra saker ofta som åldrar dem, bland annat är de lite utsatta i länder där det är knappt med sol. De blir mer deprimerade med hjärtsjukdomar och får mindre starka skelett.

        Fast nu är ju de från mellanöstern inte ”svarta”. Det är inte afrikaner vi talar om.

        Lisa…vännen….googla mellanöstern. Det ligger i Asien!!

          Hade en lång konversation med en kinesisk kvinna där hon menade att jag, som är från Irak, inte är en asiat. Hon menade på att jag höll på med CA och kränkte henne genom att säga att jag är asiat när tillfrågad. Visst, jag förstår mer än att bocka i ”asian” på formulär (jag är mörkblond med ljusbruna ögon och vit hy) men att jag är ifrån Asien och därmed också asiat! Jag använder aldrig ordet asiat just för att folk då antar att jag är från den östra delen av Asien men att bli kränkt och mena på att jag håller på med CA är helt sjukt.

      Tycker faktiskt generellt att det är folk med skandinaviskt utseende som ser yngre ut. Vita amerikaner ser tex ofta äldre ut en en vit svensk. Så jag tror att vi kanske upplever att andra ”ser äldre ut” för att vi ser ganska unga ut

        Oj! Jag tycker ofta att skandinaver har ”läderhud” eftersom många solar på ett hysteriskt sätt här. Många från exempelvis USA solar ju ingenting och har ofta väldigt jämn hud utan rynkor även i 60-70 årsåldern.

          Botox min lille vän.

          Nä, det håller jag inte med om. I USA solar de som galningar.

            Mest Florida!

          Men syftade inte orginalfrågan snarare på att man ser vuxen ut tidigare? Inte hur man ser ut på ålderns höst?

        Jag bor i USA och ser varje dag att vita här utsätta för mer sol och onyttigt leverne. Nordbor är verkligen vackra längre, enligt mig.

          Jag har med bott i USA och där jag bodde (Washington) undvek mina vänner och bekanta i alla fall solen när den väl tittade fram, låg inte och solande på semestern osv. Det är såklart olika med vanor för alla människor men i mitt område hade alla väldig respekt för solen med solhatt, keps osv när solen var framme.

            Kanske, men de utsätts för mer stark sol än folk i Norden iaf. Sedan är ju anletsdragen hos amerikaner annorlunda än i Europa. Vita där är ju etniskt mer kontinentala och brittiska. Skandinaver har vackrare anletsdrag än vita amerikaner anser jag. Vi är längre, starkare och med mer harmoniska ansikten men det är ju en annan femma.

              Fast det är ju verkligen en fråga om vad varje individ tycker är vackert? Jag föredrar amerikaners stora leenden och raka näsor framför små tänder och grisnäsor som man ofta ser i Sverige. Men inget konstigt att tycka tvärtom heller?

                Men amerikaner har ju fusktänder i otroligt större utsträckning? Eller fasader. Kolla tänderna på amerikansk underklass så ser du verkligheten.

                  Fast det kan man ju säga om alla? Underklassen i de flesta länder är fulare än medelklassen för pengar kan köpa en skönhet.

                    Även fula skandinaver är snyggare än fula amerikaner. Det är en hög lägsta nivå om jag säger så.

                      Verkligen! Det säger alla mina utländska vänner. Otroligt hög lägstanivå. Antagligen världens vackraste folk ?‍♀️

              Starkare? Haha vad är detta för tråd?

                Eller hur, fullständigt absurd.

                Kolla vilka i världen som har flest vo2max rekord och som får mest medaljer i proportion till befolkningsmängd. Ja, Skandinaver står ut.

              Oh please. Varannan svensk har rejäl övervikt. Solar för mycket, vissa kan inte ens klä sig snyggt eller modernt. Alltid detta snack att åh vi skandinavier är vackrast i världen. Dont Think so. Inte längre iallafall.

                Men andra befolkningar har ju samma tendenser. Sitt på en flygplats i Mellanöstern och kolla runt, sedan jämför du med Sverige.

                  Vad är din besatthet med Mellanöstern? Låter som avundsjuka bakom ditt argument. Lägg av och väx upp.

                    Ts pratade ju om Mellanöstern?

              I staten Washington utsätts man absolut inte för mer sol än i Skandinavien?

                Öh jo, staten Washington ligger på samma breddgrad som Frankrike. Skandinavien har kraftigt färre soltimmar. Alla dom timmarna färre sol syns i ansiktet.

              Hamnade tydligen på det rasbiologiska institutets årsstämma …

                ?

                Men du deltog gärna i den tydligen.

                  Diskuterade solning ?

              Ok du har framhävt dina fina drag som ”skandiav” applåd till dig. Move on *snark*

        Min systers man som är från balkan bkev så chockad över hur fula skandinaver är medan ha tycker det finns väldigt vackra männuskor här så allt ligger i betraktarens ögon

          Haha en Balkan som tycker VI är fula? ?

            Hahaha

              Alla har sin egen unika skönhet. ?

          Var är här?

      Tror det är dragen som för vissa kan uppfattas som åldrande eftersom de förknippas med åldrande i norden? När min svenska mamma var i Vietnam så trodde de ofta att västerlänningar var äldre än de var på grund av att ljusare hår och större näsor är för dem förknippat med högre ålder.

      Konstigt. Varför ser vita blonda alltid äldre och mer slitna ut?

        Undrar mest var denna hysteri att se ung ut kommer ifrån.
        Är det så viktigt? Finns liksom inget att göra, alla åldras om man har tur!

      Tror verkligen inte att de gör det utan att du uppfattar det så beror på vad du själv är van att titta på. För jag misstänker starkt du inte gjort nån studie på alla människor i mellanöstern och jämfört ålder med uppskattad ålder lika lite som du gjort det bland etniska svenskar, européer eller asiater…

      Håller inte med dig, verkligen inte om barnen.

        Den här tråden blev ju lyckad…

          Riktigt bisarr ??

      Haha tycker typ tvärtom. Svenskar över 25 ser äldre ut. Jag är från Mellanöstern och jag har aldrig hört att jag ser äldre ut än 27, är 35. Morsan får höra 40, hon är 60. Däremot när jag var yngre så såg jag äldre ut.

      Mellanöstern ser äldre ut när de är yngre, men sen vänder klockan och man ser yngre ut. Tvärtom för svenskar tycker jag. Tror också det beror på att svenskar över lag har tunnare och torrare hy vilket ger mycket rynkor i tidig ålder.

      Som man säger, black dont crack.

        Är du rasist?

        Studier över vad som upplevs som ungdomligt utseende har mindre med rynkor och hud att göra och mer med benstruktur i ansiktet. Höga kindben och ögon utan håligheter är en större faktor. ?‍♀️

          4 år gammal krönika. Finns otroligt många länder i denna värld och Sverige är inte det enda landet med blåögda och blonda människor. Låter väldigt seriöst att de blandar in ”Swedish women claimed they had a high sex”.

            Ingen har sagt någonstans här eller i artikeln att bara Sverige har blonda blåögda människor.

          Bättre pr definitivt.
          Tänk om alla folkgrupper skulle visas utifrån deras bästa av msm.
          Själv har jag utländska vänner och bekanta som uttryckte hur förvånade och besvikna de var när de besökte oss här i Sverige. De tyckte svenskar inte alls var så märkvärdiga och rent av fula.
          En sa något om en sminkad gris.

            ? Of all the things that didn’t happen, and so on and so forth…

              Vi säger så ?? truth hurts osv…

    Jag och min man bor i en hyresrätt i en av Sveriges större städer. Jag har börjat fundera på om det vore läge för oss att köpa vår första lägenhet nu, för att ev kunna köpa hus om ca 5 år? Vi betalar 13 tkr/mån i hyra nu. De lägenheter jag är intresserad av skulle kosta oss 19-22 tkr/mån, så det är ju en ganska stor ökning. Vi funderar på att försöka skaffa barn snart, vilket såklart kan påverka ekonomin framöver. Kontantinsats har vi till ännu dyrare lägenheter, så det är inget problem. Kommer vi ångra oss om vi inte köper nu när själva bostadsrätterna generellt gått ned i pris? Kommer räntorna ha gått ned om några år? Kommer vi kunna sälja med större vinst än om vi köper efter att räntorna ev gått ned? Många funderingar! 🙂

      Hmm, vänta jag kollat på min kristallkula… ?

      Köp!! Men låt de inte kosta mer än vad ni har råd att klara av på 1 lön.
      Så har vi alltid resonerat och det har gjort idag att vi sitter i ett hus som kostar oss vad er hyresrätt er kostar idag. Vi bor nu nära havet, i Göteborg stor trädgård och pool. Kör hårt, amortera och tänk långsiktigt.

      Efter den kommande vintern lär både BR och hus vara betydligt billigare än idag.

      Klarar ni månadskostnaden med en lön + en föräldrapenning? Antar att en del av det är amortering så det går ju åtminstone tillbaka in i lägenheten till skillnad från er nuvarande hyra. Däremot är det omöjligt att svara på om priserna kommer gå upp eller ner på fem år. Generellt säger man ju att man ska köpa för att bo, inte för att investera

      Om ni funderar på att skaffa barn kan det vara smart att köpa nu innan bebisen kommer. Det blir mycket svårare att få lån när man har barn, vilket jag bittert fick erfara :/

      Jag hade väntat. Tror inte prisnedgången är ”klar”. Skulle bara köpa om jag tänkt bo på låång sikt typ 20 år

      Jag hade suttit still i böten. Regeringen kommer snart vli hysteriska igen över Corona eller ngn annan influensa om tre fyra veckor.
      Låt elmarknaden stabilisera sig och andas.

      Jag skulle köpa huset nu och skippa mellanboendet. Räntor kommmer troligen aldrig, iaf inte på mååånga år bli så låga som de varit. Lite beroende på var du bor, så är tiden då man kan göra rejäla vinster på försäljning troligen över. Sett rådgivning som säger köp bara om du tänkt bo länge.

    Har inte ont i magen annars men när jag trycker under naveln så gör det ont och är ömt? Som när man trycker på ett blåmärke ?

      Båda mina föräldrar (läkare resp. sjuksköterska) hade svarat ”tryck inte där då!” på det ?

        Haha! Jo men känns inte bra heller att något gör ont och är ömt när jag trycker ?

          Nä det ska inte göra ont vid lätt tryck. Det är precis sådant en läkare kollar efter när de känner och knackar på magen. Hårdheter eller om patienten reagerar med smärta.

        Haha så kul. Mina föräldrar som är läkare hade sagt exakt samma. Om det var i armen eller benet det gjort ont hade dom sagt ”då får du väl hugga av det” ?.

        Det hade min mamma också sagt, fast hon inte är läkare.

          Min med ?

        Hhahahah båda mina också överläkare, hade sagt precis samma! Det har de nog gjort också.

        Typ jag kommer in men ena handen på andra armbågen och ba Det gör asont när jag trycker här!??! Pappa direkt! Sluta trycka där så känner du inget ska du se????

        Det hade mina med! Fast en är en pensionerad vaktmästare och den andra är systemvetare

      Varför trycker du där då?

      Jag tycker du ska gå till VC till att börja med. Kan vara fråga om gastro men även gyn. Du har inte supertajta jeans med nån knapp eller liknande som trycker just där när du sitter t ex?

      Rensa naveln. Hände mig en gång när jag fått in ett hundhår där som gjort ett litet sår som blev irriterat ??

      Förstoppning?

    Någon här med tiktok som också brukar få upp ”that swedish couple”, paret där deras videos går ut på att tjejen beter sig som en bebis/liten flicka? Vad är isåfall era tankar om detta par? Detta är tydligen deras sätt att skoja men fattar inte riktigt va det roliga är, blir mest irriterad när de dyker upp ?

      Använd inte Tiktok, de spionerar på ALLT du gör i mobilen.

        gör inte alla det?

        Haha men snälla ? varsågod isåfall, finns ingenting spännande att hämta där

          Ta reda på fakta.

            ????

            Jag vill inte, orkar inte, kan inte och har inte tid

          ???

      Följer dem. Alltså, det är deras sätt att skoja. Låt dem. Alla par har sina sätt. Folk som anmäler och hatar, låt bara bli. Det är så himla lätt att trycka på ”inte intresserad”, eller för all del, gå in och blocka kontot t.o.m. Men ge fan i att hata så som folk gör. Allt är inte för alla och det måste man acceptera, men man ska inte acceptera att få en massa hatkommentarer.

        Vem är det som hatar? Är ju bara folk som hejar på denna galenskap i kommentarerna ?

          Har också bara sett såna kommentarer, men tydligen nån Youtuber vad jag förstod det som som hade reagerat starkt och dragit med sig en massa hat eller vad det nu var. Har inte hängt med i hela cirkusen, de kanske raderar såna kommentarer eller nåt, lät som att de får såna iaf.

            Emil hansius video är det, han bara reagerar på tiktok videos och tycker hans reaktion på deras skumma relation va väldigt rimlig och kul

    PMDS! Någon som har tips som verkligen fungerar för er? Nu har jag bett sjukvården om hjälp och fick Premalex utskrivet. Har kämpat själv i flera år men nu pallar inte jag mer. Vill kunna vara bra mamma och partner alla dagar i månaden och inte några få ?

      Jag har också haft problem, först med humöret men numer är det mest fysiskt (abnormt trött vid ägglossning och ibland ögonmigrän vid äl och mens). Premalex kan säkert hjälpa men Escitalopram funkar lika bra (har förstått att det är samma verksamma ämne) och det är billigare. Jag har även fått vätskedrivande (så man kissar ut lite extra hormoner) som man kan ta dagarna mellan äl och mens.
      Blev erbjuden att bli satt i ”Klimakteriet” under ett par månader för att se om det hjälpte men valde att tacka nej.

      Men jag lider med dig, vet hur jobbigt det är och tyvärr verkar det som att de flesta inom sjukvården är ganska ointresserad av dessa problem. Men ge inte upp.

        Hur blir man satt i klimakteriet?
        Så man kan må bättres att slippa vätskan i kroppen alltså (jag sväller upp flera kg). Jag har också en hel del problem vid mens.

          Är inte Caroflin, men jag blev kemiskt satt i klimakteriet av Enanton. Det va dock pga min endometrios och inte pga min pmds. Det är dock jävligt tuff behandling så tror inte man får det pga pmds.

      Jag medicinerar med Citalopram sedan många år tillbaka för pmds. Det fungerar verkligen bra för mig och har även fungerat bra för min syster som också lider av pmds. Jag tänker att det är bra att försöka göra anpassningar i livet när det är som värst. Stress och sömnbrist tenderar att förvärra. Kanske kan din partner ta ett större ansvar för barn och hushåll då. Skulle även rekommendera samtalsstöd för att bli snällare mot sig själv och få strategier.

      Jag har testat Premalex och mådde då skit gånger 10 av biverkningar. Det enda som funkat för mig är tillskott, hög dos av GLA (jättenattljusolja) och B6, tillsammans med någon form av mindfulness övningar. Tips är att köpa tillskotten på Topformula! WO-HO är onödigt dyrt. Ge det också 2-3 cykler innan det ger effekt. Jag sätter också en fet anteckning på startsidan på min mobil med en text som påminner mig om att det är pms och att det snart kommer att gå över och bli bättre igen.

      Jag äter Ecsitalopran. Fick det utskrivet för både depression och svår pms, så jag äter den varje dag året runt. Men det har minskat mina symtom! Jag mår oftast lite sämre innan mens ändå, men innan jag börja med medicin så ville jag inte ens leva under pms. Jag har även eips som förstärker symtomen, så jag går på dbt.

      Jag skulle råda dig att ta kontakt med en psykiater för att få mer klarhet i vilken medicin som skulle kunna passa dig. Det hjälpte mig.

      Jag har tidigare talat med gynekolog o husläkare som hjälpte mig att testa Citalopram, Premalex o Sertralin. Ingen av de medicinerna hjälpte mig helt.

      Själv fick jag hjälp att komplettera Sertralin med ytterligare en medicin hos den här psykiatern. Jag upplever att han har en helt annan kunskap om den här typen av mediciner än vad både gynekolog o husläkare har.

      Ett tips!

    Jag är gravid i v.37. Mitt barn har legat med huvudet neråt sen i början på juni, idag fick jag veta att hon vänt sig Och ligger nu i säte. Har tid för vändningsförsök på måndag.
    Jag är så rädd och stressad över detta!

    Någon här som har erfarenhet utav vändningsförsök? Gör det ont? Hur många gånger försöker dom innan de ger upp?
    Gick det i så fall bra med kejsarsnitt?

    Är så rädd inför detta och hade ingen tanke alla på att detta kunde hända 🙁

      Är det första barnet? Då kan det ju vända sig igen (brukar väl vara typ sista veckan de vänder sig). Googla ställningar för att hjälpa barnet vända sig själv, tex stå på knä och armbågarna i marken så du lutar neråt. Har tyvärr inte behövt ’vändningsförsök’ men hoppas det går bra!!

        Det är mitt andra barn, men tack för tipset ska googla lite 🙂

          Jag gjorde en lyckad vändning i v.37 då mitt barn låg på tvären. Var superorolig men det gick kanonbra trots brist på samarbete från bebisens sida.

          Jag tyckte inte det gjorde ont men det var extremt obehagligt. Det är liksom någon som trycker hårt på det man skyddar med sitt liv och älskar över allt annat.

          För mig gick det på ”sista försöket” (dom sa typ – 1 gång till annars så blir det snitt om 1 vecka). Sen blev jag uppföljd veckan efter hos BM och vid förlossningen.

          Fråga gärna om du har fler frågor

            Skönt att de gick bra för dig ❤️

            Ja, det är de som känns Så obehagligt tycket jag. Att någon ska trycka på magen. Men känns skönt att många ändå verkar ha bra erfarenheter både av vändningsförsöket och snitt.

            Tack för att du tog dig tid att svara ❤️

              Jag hade två läkare hos mig som var måna om att stämma av med mig om hur jag mådde under hela processen och kollade bebisen också. Dom hade slutat på en sekund om jag bad dom. Fast jag bönade och bad om ett försök till.

              Lycka till med ditt försök! Håller tummarna för er. Om vändningsförsöket lyckats kom ihåg att nämna vid förlossningen att bebis har legat i säte så att dom kan dubbelkolla att bebis ligger rätt

      Ingen erfarenhet av vändningsförsök för dom upptäckte inte att mitt barn låg i säte förrän hon skulle ut, hehe. Men det gick bra, fick göra akutsnitt och har bara gott att säga om det. Så bryt inte ihop om vändningsförsöket misslyckas är mitt tips, jag har gjort två ks och båda gick jättebra och jag återhämtade mej snabbt. Lycka till med bebis och förlossning <3

        Åh tack för att du tog dig tid att svara!
        Ska försöka tänka att det kommer bli bra hur det än blir. Tror det kom som en chock bara <3

      Jag gjorde vändningsförsök i typ v. 38 (om jag inte minns fel och det funkade på andra försöket. Det gör ont men går fort! Tror det är 50% chans att det fungerar så bli inte besviken om det inte går (även om det är lättare sagt än gjort).
      Lycka till ❤️

        Tack! ❤️

      Mitt andra barn låg i säte och vändningsförsöket lyckades inte. Jag var öppen för att testa vaginal förlossning och fick klartecken. Gick hur bra och smidigt som helst. Var ingen skillnad mot att föda med huvudet först. Fick en väldigt rutinerad barnmorska och bebis var ute mindre än två timmar efter att vi kommit till sjukhuset. Såklart individuellt hur man vill göra och jag kunder när som helst avbryta om jag ville. Men är så glad att jag gjorde det. Fick också berättat för mig att för en frisk kvinna med normal graviditet och en okomplicerad förlossning bakom sig så är sätesfödsel ingen big deal.

        Skönt att höra att det gick bra för dig att föda i säte!
        Känns skönt att höra en lyckad sån historia också, om vändningsförsöket misslyckas kanske jag trots allt ändå kan föda vaginalt ?

      Jag har varit med om det en gång.
      Vändningsförsöket misslyckades.
      Jag tycker inte det gjorde ont, lite obehagligt bara när brycanylen kickar in och man får hjärtrusning.
      De försökte en ordentlig gång efter att ha kollat hur bebisen låg.
      Men själva försöket i sig gjorde som sagt inte ont. De är väldigt duktiga!

      Snittet gick superbra!

      Ingen erfarenhet av vändningsförsök eftersom förlossningen satte igång. Jag fick valet att föda i säte eller akutsnitt och valde sätesförlossning eftersom barnet var litet och jag ville undvika snitt. Skulle göra samma val igen ifall förlossningen sker på ett sjukhus med förlossningsläkare och barnmorska med stor erfarenhet av sätesförlossningar.

        Tillägg: kände mig tryggare under sätesförlossningen än under en vanlig förlossning, eftersom de höll koll på mig hela tiden. Jag fick den mest erfarna barnmorskan och under hela den kritiska delen av förlossningen var överläkaren, en yngre förlossningläkare och två barnmorskor närvarande i rummet, vilket är standard i alla fall på mitt sjukhus.

          Tack för att du delar din historia! ?
          Känns skönt att höra om lyckade sätesförlossningar också, det för mig lite lugnare ?

      Det finns yogaövningar som kan hjälpa, tex valpen.

      Jag gjorde ett vändningsförsök som inte lyckades. Först var det en läkare som höll på ganska länge och jag tyckte att det var jobbigt. Inte att det gjorde så ont, mer obehagligt. Läkaren hämtade sedan in en mer erfaren läkare som kände i typ fem sekunder och sa ”det här kommer aldrig att gå”. Önskar lite att den första hade börjat, haha. Vad du ska ta med dig är att DU bestämmer om det känns för jobbigt och du inte vill försöka mer, då säger du stopp. Det blev snitt för min del och det var en jättefin upplevelse. Är så här i efterhand inte förvånad över att dottern som nu är tre inte ville vända på sig, envisare unge får man leta efter. Du behöver absolut inte vara rädd! Du är i väldigt goda händer och kommer att bli väl omhändertagen. Lycka till!

        Usch förstår att du önskar den mer erfarna hade börjat, hoppas jag får en erfaren läkare!
        Det är skönt att veta att jag bestämmer om jag inte vill mer, har varit orolig över att dom kommet vilja försöka så mycket som möjligt men har en känsla av att jag kommer tycka att det är extremt jobbigt.
        Tack!

      Jag fick tips att sitt i huksittande ställning flera gånger om dagen så skulle bebisen hämna rätt. Ställningen avlastar även nederdelen av ryggen så den är ganska skön att sitta i. Lägg en kudde under hälarna om du inte kommer ner ?

      Jag har en liknande historia som dig, under hela slutet av graviditeten trodde alla barnmorskor att bebisen låg med huvud nedåt, sen i v 37 blev de osäkra och jag fick göra ett ultraljud och det visade sig att bebis låt i säte. Jag var helt oförberedd på detta och hade inte alls tänkt på att det kunde ske eftersom de sagt i flera veckor att bebis låg med huvud ner. Fick vändningsförsök två dagar senare och det gick toppen. Som vissa skriver lite jobbigt med pulsen när den stiger men jag tyckte inte det gjorde varken ont eller var obehagligt. Jag tror själva vändningen tog några minuter bara. Så överlag var det en bra upplevelse för mig och skulle inte tveka på att göra ett vändningsförsök igen om det skulle behövas i framtiden 🙂 lycka till, det kommer gå bra!

      Har gjort tre vändningsförsök. Tredje gick det på. Gjorde inte ont, medicinen man får kan ju ge lite hjärtklappningar. Efter första misslyckade försöket bokade läkaren kejsarsnitt men jag ville så gärna föda vaginalt så bokade en ny tid för försök (två gånger).

      Googla spinning babies!

    Vad heter/vem är snygg Alex (katrins ex) nya flickvän?

      Vet inte men hon har kommenterat på en av bingos inlägg, hon ser sjukt bra ut 🙂

        Vilket inlägg o kommentar då?

          Bilden på Nova, hon heter emmaiderot tror jag de va, emma iallafall

        haha.. Katrin blir mer och mer nojig..

    Förlåt men vad har hänt med fångarna på fortet? Det blir verkligen sämre för varje år. I år har de tagit in Peter Stormare som nån töntig sjörövare istället för fader Farah typ. Jag slökollar ibland medan jag läser eller surfar samtidigt men nu går det inte ens att ha på i bakgrunden

      Fader foura har varit död i 10 år

        Jo men du fattar vad jag menar. Har ju ändå varit nån som ska likna honom i karaktär men detta är bara pinsamt

          Suzanna Reuter är verkligen SUPERLIK Fader Fourah.

      Skitkanalen Tv4 som inte orkar komma på nya program. Då blir det Fångarna och Sällskapsresan 1,2,3,4,5,6,7….. i all oändlighet

        Antar att folk tittar, annars hade de väl inte fortsatt?

        Samt Let’s dance och Parlamentet. Plus Idol för 78:onde gången.

          ? Exakt!

        Har slutat titta på 4:an för längesen. Tramskanal

      Samma trötta jävla deltagare också, snaaaaaark

      Gillar att min mobil skrev Farah, henne hade jag hellre haft som ställde gåtor haha

      Har inte sett på många år få jag känner det blivit ett sånt trött program och jag inte gillar de nya uppläggen.
      Tyckte det var bäst när det var ett lag/program och man skulle få ihop mest pengar

        Var det inte två lag men bara det som fick flest nycklar fick fortsätta jaga ledtrådar? ?

        Men det är väl ett program för barn främst? Eller? Tittar alltså folk (utan barn) och hoppas på att man ska tycka att det är lika bra nu som man tyckte när man själv var 6 år?

      Någon som vet vad Anna book betalat för att få vara med?

        ?Tror hon är ständig ”reserv”, kallas in när ngn får förhinder. Inte kollat på flera år, men hon var ju ständigt återkommande när programmet fortfarande var relativt nytt.

        Alltså jag drog fram skämskudden när hon och Mia Parnevik tävlade mot varandra. Anna Book såg helgalen ut i sin blåa kroppsstrumpa ??

      Har inte tittat, hoppas de tagit bort djurplågeriet.

        Tigrarna är borta…. Fortfarande massa djur kvar ?

    Tror jag har tabbat mig rejält på jobbet, har så ont i magen 🙁 är ny sedan 3 månader tillbaka och vi har haft enorm personalbrist och jag har inte riktigt fått det stödet och tiden jag behövt som ny och det är mycket stress och blivit ensamarbete pga att vi är så få …. Känns piss

      Vad gjorde du? Ungefär?

        Gäller patientsäkerheten ..

          Har du tjuvläst i en journal som du inte får läsa och sen så låtsas du som att det var ett misstag. Det är så vanligt och jag är så trött på det.

            Nej ? har inget intresse av att läsa andras journaler om jag inte har där att göra

          Du måste informera chefen om vad du gjort. Oavsett vad det är så behöver en avvikelse rapporteras.

          Misstag händer och ditt misstag är också en lärdom för verksamheten, hur man inte ska behandla nya exempelvis

      Berätta för din chef vad som har hänt och att du är medveten om vad du gjort. Ni kan lösa det 🙂

        Ja! Jag gjorde en sådan grej typ andra veckan på mitt nuvarande jobb, och gick till chefen efter en sömnlös natt och bekände. Har i efterhand fått höra att chefen och en av mina kollegor (som fick hantera det) hade stor respekt för att jag erkände, när det var en sådan grej som jag kunde ha sopat under mattan och hoppats aldrig bli avslöjad för. Berätta!

      Berätta! Oftast går det att få ogjort? Om det handlar om pengar så är det bara papper man skickar över, man kan enkelt återkalla en faktura genom en debit. Been therer!!!

        Tyvärr gäller det inte pengar utan patientsäkerhet

          Då är det ännu viktigare att reda ut det. Alla gör fel. Det får inte hända, men tyvärr händer det ändå. Det viktiga är att ta tag i det och lösa det när det händer.

      Jobbar du med andras liv och hälsa? I så fall gäller inte nedanstående dig.

      Men jag får en skamsköljning pga felaktiga beslut minst en gång om dagen. Det väger jag emot alla andra bra beslut jag tar. Jag är alltså rätt senior i min roll och tabbar mig ändå om små och stora saker. Sånt är arbetslivet, som jag ser det.

      Vart jobbar du? Jag var i samma sits som dig för några månader sedan och det slutade med att jag blev sjukskriven och sedan sa jag upp mig.

        På ett av de stora sjukhusen i Sthlm, enorm personalbrist hela sommaren och jag blev bara helt inkastad typ och förväntades kunna sköta allt och även vara typ ansvarig när vi fått in vikarier och liknande

          I en sådan stressig situation är det inte konstigt att misstag sker!

            Nä jag vet .. har dåligt samvete samtidigt som jag blir irriterad för att de satt mig i sån stressig arbetsmiljö som nästan är som gjord för att man ska tabba sig men jag kommer vara den som får skiten 🙁

              Säg upp dig!!

              Då skriver du en avvikelse på det inträffade och hänvisar till en stressig arbetsmiljö/hög belastning som i sin tur påverkar patientsäkerheten. Självklart ska man jobba så patientsäkert det går, men ibland brister det och patientsäkerheten blir lidande. Prata även med ert skyddsombud, om ni har ett sådant! De har ansvar för arbetsmiljön.

                Nej de har inte ansvar för arbetsmiljön det har enbart arbetsgivaren. Men skyddsombudet kan hota med att stänga en arbetsplats där det exempelvis finns fara för liv och arbetsgivaren vägrar åtgärda problemet trots att det påtalats. Men de är inte ansvariga för arbetsmiljön ens en millimeter.

          Är du nyexad ssk? Känner med dig! Man är bara människa. Sjukhusen ser oss bara som spelbrickor, säg upp dig om du inte trivs, det finns tusen jobb till där du kan ha det bättre ❤️

    Jag känner en liten liten ärta till knuta i mitt ena bröst när jag har mens. Den försvinner (minskas) därefter och ibland kan jag känna att det sticker lite i just det bröstet. Jag har haft den här i ca 6 år men inte gjort något med den, är inte en speciellt hypokondrisk person. Min mamma dog ju nästan när jag berättade om det och bad mig boka tid omedelbums för att kolla upp och ja, jag ska. När jag googlar det så verkar det dock som om det är en körtel eftersom att den minskar/ökar vid mens. Någon som har erfarenheter av hormonkörtlar och hur jag kan känna om det är hormon eller något annat farligare?

      Be en läkare kolla!! iställey för killgissningar här.

      Jag har samma. Min ändrar dock inte i storlek. Kan rulla den mellan mina fingrar, lite gummigaktig när jag trycker på den. Haft den i 2 år. Håller dock koll på den regelbundet om något skulle ändras.

        Varför gör du inte en mammografi? Det kan vara cancer?

      Man ska känna igenom brösten efter mens just för att det innan/under mensen kan uppkomma knölar pga hormonerna. Smärta hör sällan ihop med cancer utan har oftast andra orsaker. MEN, det skadar aldrig att kolla upp det hos en läkare!

      Hur kan man ens vänta en vecka? OM du har en knöl, OM det skulle vara cancer, så kommer du ju inte överleva, det sprider sig i kroppen. En elakartad knöl måste bort fort.

      Jag (29 år) hittade en knöl i bröstet, gick till vårdcentralen som skickade remiss till mammgrafin där det visade sig vara en fettknöl. Som de dessutom lyckades punktera (?) så den försvann. Men de tyckte det var toppen att jag kollade upp den trots att den var ofarlig. Man vet ju aldrig.

      Jag hade typ så! Under en lång period hade jag en knöl i ena bröstet som ändrades under menscykeln och gjorde ont vid beröring. Ringde till slut en bröstmottagning och fick tid för mammografi och ultraljud. Väl där gjorde dom även biopsi på knölen pga att som inte kunde säga hundra att det inte var cancer.. fick till slut svar att det inte var nåt farligt men fick aldrig veta vad det var. I efterhand tror jag verkligen att det var hormonellt 🙂 knölen försvann sen helt under graviditet och har aldrig kommit tillbaka trots att mensen kommit igång.

    vem vill slå vad att gabjoss ”baby K” är 100 % Kian ?

      Hoppas på Klas-Göran

      Eller Keaton eller Kelian ? knappast typ Kjell

      Eller typ Kelian eller nått annat wt namn ?

        Japp ?

        Lätt!

        Knappst Karl.
        Hennes man vill säkert ha Killer.

          Killer-Adidas ?

          Killian!

      Åh, precis min tanke. Jag tror exakt som du alternativt nåt annat socialgrupp 3-namn (dock inte Kevin) ?

        Konny eller Kenny.

      Kwante tror jag

      Gissar på Kadidas ?

        ?????

        HAHAHA

      Jag tror Kilian. Passar med adidasdräkten!

      Avskyr namnet Kian så hoppas jag inte!
      Killian är ännu värre

        jag med haha, funkar kanske på någon från storbritannien men fult på svenska barn ? gillar inte någon av de svenskengelska namnen som många heter nu! träffade ett par en gång vars son skulle heta Eli med det engelska uttalet i-laj… ?

          Eli är ju superfint med svenskt uttal! Låt den rätte komma in…

          Det är ju jättefint!! Ett barn i min närhet heter Eli, dock med svenskt uttal ?

            jaa menar inte att Eli är fult men att uttala ett namn på engelska i sverige är fult!!

    Var klubbar lesbiska/bisexuella kvinnor någonstans? Har nyligen kommit fram till att jag är bisexuell och skulle vilja experimentera lite. Har svårt för dejtingappar, skulle vilja träffa någon i verkligheten, men har verkligen noll koll…

      Vet inte. Men undrar samma.

      Det underlättar om du skriver var i landet du bor när du ställer en sådan fråga

        Ospecifierat område = Stockholm… duh 😉

        När någon inte anger ort är det 99,9 ggr av 100 en stockholmare.

          Jo tack jag vet ? och visste därför att hon skulle svara det, vill bara lära stockholmarna att de MÅSTE LÄRA SIG SPECIFICERA ORT så därför frågar jag så fast jag vet svaret

    Vilken influenser tror ni är lyckligast?

      A. Bring

      Helen torsgården kanske eller Viveka blank ✨

        Ja helene!

      Förmodligen den som inte påstår frekvent att den är det… har även svårt att tro på att någon är lycklig över lag. Totalt sätt alltså

        Någon influenser eller någon alls? Intressant ändå, jag har för närvarande utmattningssyndrom, PTSD, har tidigare haft depressioner, ätstörning och utreds för ADHD (add i första hand) osv. Mitt liv är långt ifrån perfekt, men skulle absolut säga att jag är övervägande lycklig, totalt sett. Överlag känner jag mig väldigt lycklig och tacksam, även om jag såklart har mörka stunder med. Men det jag upplever som mitt ”normaltillstånd” är ändå ”lycklig”, utan tvekan. 🙂

          Obs, för tydlighetens skull, jag har absolut inte bipolär sjukdom, borderline eller dylikt. ?

      Sanna Jörnvik eller Helen Torsgården

      Här tänkt på en grej att flera influencers har egentligen inga egna genuina vänner. De bara umgås med andra influencers. Om man tar tex cassandra som varjedag hänger med andra influencers som säkert bara vill synas. Har de ens riktiga vänner? Skulle ej bli förvånad om de känner sig ensamma i verkligheten.

        också tänkt på det. Bara ett gäng med folk som vill ha uppmärksamhet.

      Sanna Guidetti verkar vara någon som är allmänt nöjd med livet , och glad för det lilla

      Hur kan så många av er tro Helen ??? Tycker hon verkar TOKless på att kombinera småbarnsliv med sina sociala kanaler! ? :’)

      A. Bring håller jag däremot med om, tror hon är bra på att romantisera livet!
      Andra som jag tror är lyckliga: V. Törnegren och Lojsan och Sanne

    Min man vill alltid tjafsa framför våra barn och jag får panik varenda gång för det är det sista jag vill.
    Tex idag, har varit hemma i flera år med våra barn och således aldrig fått en sjukdag. Idag mådde jag riktigt dåligt och frågade om min man kunde ta med alla (2) barnen när han skulle köpa mat. Det kunde han inte, han ville ta ett barn. Då svarade jag att jag tyckte det var oschysst och att jag hade uppskattat att få vila en liten stund. Han började gorma om att jag blir så arg när jag inte får som jag vill och att han visst ger mig tid för vila han tog tex barnen upp för frukost imorse så jag fick vila. Sa att jag uppskattar det jättemycket men att jag fortfarande mår dåligt och skulle behöva vila en stund bara.
    Jag är alltså helt lugn när han börjar sitt skrikande och tjafsande. Mår så dåligt när han börjar sitt jidder och är rädd att barnen tar skada.
    Vill även tillägga att han alltid säger att ”det är jag som alltid skapar tjafs)

    Behöver hjälp!

      Leave that swine.

      Familjeterapi tror jag vore en bra ide. Du kan gå själv också även om din arge man inte vill följa med.

        Vart vänder man sig då?

          Familjerådgivningen i din stad

      Ashley Madison:

      Life is short. Have an affair.

        Vem tusan orkar det när man har barn och make? ?

      Vad säger ni om att spela in, antingen röst eller video, och sen visa vid ett lungt tillfälle? OBS BARA EN TANKE

        Bra idé!!
        Ska försöka göra det vid nästa bråk

      Växte upp med en pappa med hett temperament som sket om jag och mina syskon va i närheten när han ville bråka med mamma. Han var verkligen 0-100 på en sekund och oftast var det när min mamma bad om helt rimliga saker. Min pappa sa också att det var min mamma som skapar alla konflikter, tror det kallas gaslightning. Nu var vi nog lite äldre än vad dina barn är men man påverkas verkligen jättemycket av att växa upp med en pappa som skriker, slår i dörrar och beter sig som en idiot över minsta lilla. Jag tappade livslusten som 10-åring för att varje fredagkväll slutade med högljudda bråk istället för fredagsmys bara pga att mamma bad pappa städa undan efter middagen.

      Jag är en väldigt tvär person, om min sambo inte hade tagit barnen självmant för att underlätta för mig när jag är sjuk hade jag redan då tröttnat. Om han dessutom hade blivit upprörd när jag ber honom avlasta med barnen hade jag separerat där och då, men då är väl jag kanske ett extremt exempel. För mig visar det på brist på respekt för sin partner och förmodligen förväntar väl din man att du tar barnen 100% så fort han är förkyld om jag får ha fördomar.

      Hoppas ni kan lösa problemet eller att du löser det på egen hand, kram!

        Tack snälla för ditt svar ❤️
        Beklagar att du vuxit upp med en sådan pappa, förstår att det verkligen sätter sina spår. Kanske en fräck fråga men separerade dina föräldrar tillslut? Om ja, upplevde du att det blev bättre? Om nej, ändrade han sig?

        Det finns så många gånger jag velat bara dra på plats för precis som du skriver tar jag självklart barnen 100% när han är sjuk, eller är utomlands osv osv.
        Tror, som du skriver, att det pr brist på respekt.

        Tack igen ♥️

          Ja dom separerade och jag och mina syskon bodde hos min mamma och jag halvbröt kontakten med pappa. Separationen var väldigt infekterad och jobbig i ca 2 år men så värt det! Och min mamma blev en helt ny person efteråt trots mindre pengar och ensamstående, så mycket gladare och vi barn fick lugn och ro ❤️

            Tack snälla för ditt svar igen! Känns skönt att veta att det kan bli bra ❤️

      Men sätt honom på plats. Barnen behöver se att du inte tar vilken skit som helst.

      Jag hade sagt ”nu för du fan ta och ge dig! Ta med ungarna, jag behöver vila annars vlir jag arg på riktigt om det är det du vill!”

      Barnen dör inte.

        Har testat den metoden också men iom att jag verkligen inte vill brusa upp framför mina barn så försöker jag hålla lugnet. Men tyvärr är alla metoder lika ineffektiva.

        Kan tillägga att han tillslut tog båda barnen iaf, men det var under högljudda protester och sen kom han tillbaka och sa att vi skulle ”kiss and make up”.

          Sexstrejka!!

            Det gör jag i perioder men det blir så dålig stämning då och han sitter bredvid mig i soffan helt tyst eller är bara märkbart irriterad.
            Eller är väl ingen strejk egentligen, har bara jävligt svårt att bli tänd på en människa som beter sig dåligt hela tiden.

              Lämna honom. Han låter inte som en bra man direkt.

              Vill du på riktigt leva med den mannen?

      Alltså…. Att din man inte självmant tar hand om era barn ensam när du är sjuk är… ja sjukt. När han är sjuk, delar ni upp barnen då?

      Jag skulle aldrig ens skaffa barn med en sån egoistisk bajskorv (förlåt. Moget osv). Men nu är du ju där redan och jag förstår att det inte är så lätt.

      Tipset om familjeterapi/parterapi är bra! Få ett utomstående perspektiv på ansvar och föräldraskap. Sen kanske ett annat alternativ kan vara om du har möjlighet att gå tillbaka till jobbet eller studera, och ha barnen på förskola? Lät som att de var lite äldre när du skrev att du varit hemma i flera år.

        Den äldsta har precis börjat på förskola och jag pluggar faktiskt medan jag är hemma med min yngsta som är 1,5 år nu. Planen är att sätta henne på förskola också så fort jag är klar.

        Familje eller parterapi är verkligen något jag kommer kolla upp.

      Så mycket varningssignaler, liknar min före detta mansbebis som jag äntligen lämnat trots att vi har små barn. Att säga att det är du som skapar tjafs när han beter sig orimligt är gaslightning och farligt. För till slut tror man att det är man själv som är en tjatig kärring. Att skrika framför barnen är inte normalt. Föreslå parterapi eller att han går i terapi själv. Han måste vilja förändra sitt beteende, annars behöver du lämna, det kommer bara bli värre. Jag vet.

        Tack för ditt svar! ❤️
        Hur känns det att ha lämnat trots att ni har småbarn? Tar han sin roll nu när ni har separerat eller är det gamla mönster?

        Kommer testa terapi först men fungerar det inte så kommer jag nog lämna.

          Det känns så oerhört bra. En befrielse. Jag behöver inte gå runt hemma och vara orolig över vad han ska bli arg över eller ta allt ansvar för barnen för att han har så dåligt tålamod och kan bli arg på dem. Plus att jag gjorde ALLT hushållsarbete, men enligt honom var jag den som ”aldrig var nöjd och alltid är sur”. Jag tycker att han har steppat upp som pappa nu, han är ju tvungen att ta mer ansvar. Men jag kommer alltid köpa barnens kläder, påminna om viktiga tider och så. Men det gör mig inget, är så lycklig att slippa honom! Sedan är det klart att det känns jobbigt att inte vara där om han blir arg på barnen, men upplever att hans humör blivit bättre sedan vi separerade. Som att jag triggade honom, fast det såklart inte var mitt fel.

          Låter som en bra plan att börja med terapi. Han kanske vill ändra sitt beteende, hoppas på det! Har du sagt att du inte vill att han skriker och bråkar framför barnen? Om ja, vad säger han då?

            Tack för att du delar med dig! Känns skönt att veta att det kan bli bra om vi skulle välja att separera.

            Varenda gång, säger typ vi kan det sen snälla. Men han forsätter och säger ”nej vi tar det nu!”
            Försökte även ta upp dagens händelse med honom nu på kvällen och han håller sin ståndpunkt med att det blev som det blev för att jag inte fick min vilja igenom.

              Undrar på riktigt hur man är funtad när man vill bråka framför sina barn? Min mamma har alltid bråkat med min pappa (som bara varit passiv) framför mig och mina syskon och det har satt sina spår. Har själv barn nu och skulle aldrig utsätta mina barn för den ångesten. Ta ett ordentligt snack om varför han vill skada sina barn? Kom fram till en lösning eller lämna idioten..

    Ska göra praktik om en vecka och idag när jag ringde dit visste de inte om att jag skulle komma. Känns ju sådär…

      Är fortfarande semester tider 🙂

      Jag har varit med om samma, känns lite trist men sen har de varit super trevliga och snälla när jag väl kom dit så glömde bort det 🙂

        Tack! Hoppas att det blir så.

          Lycka till på din praktik!

            Tack! ?

      Jag kom en gång till ett ställe där jag skulle ha praktik o ingen visste att jag skulle vara där. Otroligt obekvämt!! Men det löste sig. O fick gå hem tidigt varje dag.

        Jobbigt läge! ?

      Jag kom till mitt nya jobb (avdelning på sjukhuset) i veckan och ingen visste att jag skulle börja. Hade pratat med min nya chef innan jag gick på semester (tydligen han också) också bestämde vi ett datum men ingen tid eller så och jag fick heller ingen information innan jag skulle börja trots att jag hörde av mig.

      Nåväl så gick jag dit iallafall och sen var det inget mer med de ? men de kändes lite lustigt och lite dåligt av chefen kan jag tycka ändå…

        Verkligen! Strongt av dig ändå.

      Min sambo gjorde prao på helt fel arbetsplats en hel vecka när han gick i högstadiet ? (Jag vet, inte samma sak men en rolig anekdot på temat Bortglömd på praktik…) Det kommer säkert att gå kanon för dig; lycka till!

        ?

    Hej! Blåbärsskog nära Stockholm? Någon? 🙂

      Elljusspåret i närheten av golfbanan på Lidingö.

      Nackareservatet, åk till Björkhagens tunnelbana så är du skogen på 1 minut.

      Plockade många liter runt Ågesta förra året. Men är inte blåbären borta vid det här laget?

    Fick sympati för Sanna Marin den här veckan, hon verkar vara lika kul som skärpt.

      Ja. I Finland är det främst anhängare till Sannfinländarna som ger sig på henne, gång efter gång, oavsett vad det gäller. De pallar inte när unga snygga kvinnor sitter på makten.

        Asså det är så sjukt med alla knork påståenden, det är verkligen bara folk som inte vet hur knork fungerar som anklagar…

          Ja, dom hittar på allt möjligt. Dom bara väntar på ett tillfälle så att dom kan ge sig på henne utöver det vanliga skitsnacket. En visa som dock tjatar om hela tiden är hur dålig mor hon är som inte tar hand om sitt barn och bara jobbar och festat hela tiden – som om dom skulle veta nåt om hennes privatliv och tidsbrukning. Det lustiga är att dom säger inte ett ord om dåligt föräldrarskap när det gäller presidenten som även han har ett litet barn och jobbar säkert mycket.

          Har orimligt roligt åt ordet ”knork”. Ska absolut börja använda!!!

          Ordet alltså. Inte knorket. Hugs not drugs.

          Knork??

        Men va, det är deras jobb att agera opposition. Ni som tror att opposition är att sitta tyst, vill ni verkligen ha en demokrati? I ett sunt land så ska de hålla koll på varandra inom ledareliten.

          Ta reda på Sannfinländarnas och deras anhängares häxjakt på Marin och återkom sen. Väldigt lång ifrån att ”agera opposition”.

            Jaha tack för den nedlåtande kommentaren, här återkommer jag då. Mig veterligen har de kritiserat hennes tvivelaktiga val att festa med anhöriga och vänner på skattemedel. Hon betalade då tillbaka den hyfsat stora summa efter kritik. Hon festade även när hon var medveten om en ökad risk för spridning av covid. Hon är handplockad medlem av WEF och som sådan ifrågasätts ofta var hennes lojalitet ligger. Men upplys mig gärna om annat hon kritiserats för av oppositionen?

              Inte ts, men svarar ändå.

              Frukostgaten!

              Min uppfattning är att hon främst kritiseras för att hon ibland verkar mer mån om sin egen image och sin kommande karriär på topposter inom t.ex. EU jämfört med att främja sossarnas bästa.

                Tack för ditt civiliserade svar!

          Demokrati = att anklaga moståndarna för att knarka?

            Hennes umgänge var väl kända för sådant och därmed fick man frågetecken? En statsledare bör även visa tecken på gott omdöme.

        Jag anser att Sanna inte är rätt kvinna på rätt plats, men av helt andra orsaker än att hon är en ung kvinna som gillar att ha lite kul på fritiden. Toppolitiker har festat i alla tider, inte har de blivit ”cancelled” för det, men de flesta toppolitiker har historiskt sett identifierat sig som män såklart.

        Man måste nog vara lite tappad för att tro att en så slipad politiker som Sanna skulle riskera sin karriär genom att festknarka med några artister och influencers. Hon har minst 30 år kvar i arbetslivet och kommer kunna välja och vraka mellan olika toppjobb när hon vill lägga av med politiken, ingen chans att hon sabbar sitt rykte.

        Sanna är en frisk fläkt!

      Jag tycker hon känns ytlig, lite korkad och oseriös och min bild av Finland förändras till det sämre.

        Ja, känner tyvärr lika. Trodde Finnarna var mer måna om landet än att falla för en karriärslysten globalist med bankpengar i fickan.

        Ja jag håller lite med om det. Känns som hon försöker för mycket, ska bevisa att det går att vara ung och snygg och hålla på med politik. Visst är det ju bra att hon klär sig som hon vill och inte som någon tant. Men det känns ändå som att hon försöker för mycket.
        Sen tycker jag det är oseriöst av partiledare att festa och blir filmade. Att festa är ju en sak. Men hålla på som en tvättäkta fjortis framför kameran. Nej tack och absolut inte som statsminister (man eller kvinna kvittar). Eller när Sanna for ut under pandemin fast hon hade träffat en med Corona. Ebba Busch och SD (kommer inte ihåg namnet) som festade när vi andra skulle hålla oss hemma. Sånt känns oseriöst. Inga förebilder direkt.

          Lite som när våra folkvalda poserar med gängkriminella men det är ju Sverige..trodde bättre om Finland ärligt talat.

            Marin har poserat tillsamman med en dömd dubbelmördare. Han har suttit av sitt straff och Marin visste kanske inte vem han var trots att han är rätt känd, men bara som en jämförelse till att svenska politiker poserar med gängkriminella.

    Någon mer som avskyr sin kompis partner? Tål honom verkligen inte. O det kanske inte hade varit något större problem, om det inte vore för att hon ska släpa med honom på ALLT, så att man tvingas vara med honom.

    I början var han väldigt jobbig, men nu har han egentligen inte gjort något som skaver på länge. Däremot är det en person som jag inte under några omständigheter skulle valt att umgås med själv.

    Det är en så dubbel sits för jag vill ju att min kompis ska vara glad och hon gillar ju uppenbarligen honom. Ändå kan jag inte låta bli att tänka åh nej över att de har barn ihop och jag antagligen kommer behöva dras med honom resten av livet.

    Min kompis är världens bästa och vi har varit vänner i 20 år.

      Min kompis kille är lite störig, skulle aldrig umgås med honom självmant men försöker tänka att han är snäll mot henne och gör henne lycklig. Hon drog också med honom känt förut men det har blivit lite bättre. Tycker du kan be din kompis om att umgås på tu man hand. Man vill ju inte umgås i par heeeela tiden så det är inte så konstigt

      Ja. Det har tyvärr lett till att vi inte umgås längre!

      Jag kan nog hämta hem det största priset här, kompis kille är våldtäktsman. Hon är medveten om det men tror att han har förändrats… känner ett av hans offer

      Min fd bästa vän va tillsammans med en kille som manipulera henne. Han börja förstå att jag insåg vad han höll på med, så han fick henne att ogilla mig tillslut. När hon insåg vilket as han var efter 1,5 år och dumpade så kom hon tillbaks igen. Men våran relation var dålig efter det, och idag har vi ingen kontakt.

    Hjälp! Min tvååring har besvär i underlivet. Hon drar med handen och säger ajaj. Ibland gnäller och gråter hon helt hysteriskt. Oftast när hon är sysslolös. Detta har pågått under nästan hela sommaren men förskolan har sagt att hon inte visar några besvär under dagen sen hon började för några veckor sedan. Inga flygningar, ingen rodnad, bajset helt normalt. Vi har aldrig tvättat med parfymerad tvål. Urinprovet visade ingenting. Läkaren har ingen aning. Bvc har ingen aning. Någon som varit med om liknande?

      Kan vara springmask, som kommer fram till kvällen. De hade min dåvarande 2-åring en gång och hon fick lite panik för att det kliade osv.
      Stackars liten, hoppas ni får hjälp snart!

        Tack för att du svarade! Har funderat över det men bajset ser normalt ut och hon har aldrig kliat i rumpan som även där ser helt normalt ut, läkaren kikade. Ska kolla nu inatt då jag läste att dem syns lättare under natten.

          Att läsa det här gav mig panik över att jag har skaffat barn. Haha fyfan för deras första springmask. ??

      Svamp?

        Jag som själv haft svamp 100 gånger känner inte igen symtom på henne. Inga flytningar, ingen vit beläggning, vakten rött eller svullet. Tom läkaren avskrev svamp i hennes journal. Tack snälla för att du svarade.

      Inte för att måla fan på väggen, men … det man inte vill ska kunna hända, det har du koll på? Barnvaktssituationer, ev ny partner osv. Usch. Hoppas det är nåt harmlöst som löser sig fort!

        Gud nej! Kan inte ens tänka de tankarna men för att svara konkret på din fråga så finns det endast två personer som får vara barnvakt och det är min mamma och syster. Utöver det är hon bara på förskolan. Och hennes pappa är precis lika orolig som mig och tjatar om att ta henne till läkaren ytterligare en gång.

          Och vem träffar hon på förskolan?

            Det hade ju pågått hela sommaren så förskolan känns kanske inte som så stor risk.

      Om hon har blöja kan hon vara känslig för materialet. Testa att byta märke ett tag. Om hon har trosor kan du kanske byta tvättmedel.

      Om det händer ofta på kväll/natt gissar även jag på springmask. Kan ge besvär även på dagtid pga att de kliar och gnider. Vi såg aldrig mask men körde receptfri pyruvin på våra tjejer och besvären försvann efter några dagar.

      DET ÄR SPRINGMASK! Såg de precis! Tycker så synd om min lilla tjej. Mannen fick springa och köpa medicin till alla oss!

        Å Gud… Krya på er!

        Puh känner jag ändå om alternativet var att hon utsatts av pedofil… ?
        Vad skönt för henne när springmasken är borta.

        Då var det som jag trodde! Min dotter hade som sagt samma.
        Skönt att ni vet nu, hon är snart bra igen! ❤️‍?

        Skönt att ni hittade orsaken, krya på henne ❤️

    Vad är era tankar om videofilmerna som släppts på Finlands statsminister när hon fester? Idag kom ett klipp ut där hon dansar relativt intimt med en annan man, det kändes lite olämpligt faktiskt gentemot hennes man

    https://www.youtube.com/watch?v=sdQMHhqM1iM

      Hon sa att hon brukar vara nära, kramas och kindpussas med sina vänner och det vet hennes man.

        Jaha! Då förstår jag 🙂 Trodde inte det var en kompis till henne utan en ”främling” på nattklubb

      Det är bra att man går i skinnpaj och krökar loss ibland. PK-Finland får lägga sig och sova.

      Kan också vara sån ute, vill dock inte att det ska filmas lol

      Helt ärligt, kan inte bry mig mindre. Får man inte ha kul o gå på fest när man är statsminister?

        Väldigt överdrivet. Hon är väl också människa? Förstår att hon inte vill att det ska ligga ute för allmän beskådan, men hon har inte gjort något fel.

          Precis, jag förstår allmänintresset i publiceringarna om det hon gjort på filmerna är BROTTSLIGT, men att försöka riva ner nån pga har kul? Haha va?

      Bedrövligt. Jag visste inte ens om att statsministern fick dricka sig full. Tänk om det hade hänt ett terrordåd eller något annat stort exakt då. Trodde att de måste vara tillgängliga/nyktra dygnet runt.

        Du vet inte så mycket du.

        Vad ska stadsminister göra vid terrordåd? Tackla terrorister?

          Finnas tillgängliga och på alerten?

      Inga andra tankar än helvete vad snygg människan är.

        Tycker hon ser alldaglig ut.

          Jag är nyfiken när hon hann fixa näsan och läpparna! Är nog mer än filler bakom hennes utseendeförändring

            Jag har inte studerat henne i detalj, men hon verkar ha gått ner ganska mycket i vikt under det senaste året. Lite fillers, botox och en viktnedgång på 5-10 kg på en redan smal tjej kan göra en hel del för utseendet.

            Hon kanske fick samma make over som Biden? Lätt lyft, lite botox+fillers och några hårimplantat.

      Är mest förvånad över finländarnas reaktioner över filmerna. Herregud?! Slappna av!!

      Han pussar ju henne på halsen precis i början av videon, gör kompisar verkligen så?

        Haha herregud. Stackars Finland.

          Man får den ledare man förtjänar

        Inte mina kompisar iallafall. Som tur är

    Någon mer som haft första jobbveckan efter semestern? ?? Herregud jag är helt slut. Är så trött på morgnarna och sover genom alarmen. Kanske det extremt kvava vädret som påverkar också?!

      Ja. Sjukt trött nu

      Jag har gjort tre… denna veckan har varit seeeeg! Helt säker på att det är vädret

      Jag! Dessutom hållit i jobbintervjuer i två dagar. Vill bara sova i 48 timmar nu tack haha!

      Jag med. Så trött och helt mosig i huvudet när man vaknar. Förr bekom sån här värme mig inte ett dugg, men denna kvavhet som är nu alltså..Hösten kom nu!

        Ja, kom nu hösten! Krispig och klar luft! ?

      Har ni vilat upp er på semestern?

        Jag har rest en hel del och träffat vänner och familj, men har också haft dagar där jag strosat på någon promenad och sen legat raklång på soffan och ätit jordgubbar, typ. Men gillar nog bäst att vara hyfsat igång (bara jag sover ut på morgonen!). Har bara behövt jobba pyttelite på semestern jämfört med tidigare somrar. Så jag gissar att jag har vilat upp mig? ?

    Jag har försökt googla men hittar inget.
    Är det någon som vet om bungeefitness finns i Sverige?

    Träningsformen när man sitter fast i en gummisnodd i taket och gör olika övningar och koreografier ☺️

    Okej, den där snygga gifta kollegan som kommer med små hintar mest hela tiden. Typ ”vi ska inte ta mötet över ett glas vin istället”. Jag är så töntigt förälskad i honom. Hade ni frågat hur det ligger till? Eller bara tänkt att han vill ha lite bekräftelse och inget mer? Jag är också gift med två barn men trivs inte alls i min relation och har svårt att släppa tankarna på min kollega. Gah!!!

      Jag hade tyckt det var vidrigt när han vet att jag är gift. Speciellt när han sjölv är upptagen.
      Vem vill ha en sån gris efter sig??

      Mår du så skit i din relation så avsluta den först, eller så satsar du på att göra den bättre. Du har två barn för sjutton.

        eller hur. Beter han sig som ett as mot sin nuvarande kommer han göra det mot henne. Hur kan man tända på någon som beter sig så, så osexigt att vara på jakt när man är upptagen.

          Grejen är att jag inte vet om jag inbillar mig. Han kanske inte alls är intresserad. Är väl egentligen bara det jag vill förstå sen kan jag vidare.

            varför skulle du gå vidare av det?

      Gör det inte. Nät ni båda är singlar – gör det.

      Jag hade fokuserat på mitt eget liv istället för att obsessa över en förälskelse. Om du inte trivs med din man, hur kan du förbättra relationen alternativt avsluta den? Fokusera hellre på sådant som faktiskt kan hjälpa din familj och inte bara tillfredsställa tillfällig lust och attraktion.

      Alla dessa inlägg om flörtande med kollegor..

      Minns att gräset inte är grönare på andra sidan, gräset är grönt där det blir vattnat..

      Jag är i samma sits. Men han är singel och jag önskar att han kom med såna hittar ?

      igår undrade jag när dessa inlägg skulle komma tillbaka ?

      Ni är grisar båda två och stackars era partners

        Typ första gången jag håller med dig Lisa.

        Dock tycker jag inte man kan klandra snubben, TS kanske tolkar allt jättefel.

      Gud vad billigt.

      Visa nån jäkla respekt till hans sambo/fru.
      Ni är vuxna, då behandlar man inte sin partner så.
      Och även om du varit singel har du ett ansvar, man är inte med en upptagen man. Msn gör egna val, har en egen vilja. Har man det minsta förstånd, minsta skam i kroppen så låter man bli upptagna män.

    Jag fick veta för ca tre veckor sen att jag äntligen (efter flera års komplettering med diverse betyg) kommit in på läkarprogrammet!!
    Jag är så himla glad och tacksam att jag efter nästan 6 års studier på komvux samt HP äntligen fått resultatet och nu blivit antagen till utbildningen som även är mitt kall.

    Nu till min fundering.

    Innan jag kom in så var väldigt många i min omgivning väldigt peppande och hejade på mig.
    De tyckte att utbildningen är som klippt och skuret för mig, då jag även under min fritid läste på mycket och även tog min tid att sitta med mamma (läkare) och hennes läkar kollegor där de diskuterade olika patientfall (inte information om partierna i sig, utan ex; ”man/kvinna X ålder med anamnes…”) där jag kunde ställa frågor eller komma med hur jag skulle gå vidare med patient X.
    Så med andra ord, varje chans som funnits att lära mig mer så tog jag självklart den chansen.

    Framtill beslutet om att jag blivit antagen kom så var en hel del som sagt väldigt positivt inställda och hejade på vartenda steg under alla år som jag pluggade upp mina betyg.

    När jag gick ut med nyheterna att jag nu äntligen kommit in så fick jag inte ens ett grattis som start. Utan en massa tankar, åsikter och fördomar droppades på mig direkt.
    ”Jag trodde aldrig DU skulle lyckas och komma in”
    ”Jaja du ska inte ropa hurra ännu, vänta tills du ser om du ens lyckas ta dig igenom utbildningen”
    ”Du vet väl att det är 6 års studier, kommer du verkligen klara av det?”
    ”Hur blir det med ditt förhållande nu då? Jag satsar på att du antigen kommer ge upp efter 6 månader alternativt så kommer ditt förhållande ta slut”
    ”Ja men självklart kommer du kunna åka räkmacka nu då du bara kan vända dig till din mamma när du behöver hjälp”
    ”Hur kommer det bli nu när du ska studera då kan du ju inte röka på som du har gjort tidigare”

    Gällande den sista kommentaren jag fick så kändes det som ett extremt lågt slag under bältet. Jag är idag 27 år. Perioden jag rökte på var jag mellan 19-20 år. Har inte rört det på över 7 år då jag även står på mediciner som jag aldrig skulle äventyra med substanser (ink alkohol). Och det vet hen om men ändå behövde hen knäcka ur sig just den kommentaren då hen är nära till familjen.

    Så inget av detta är direkt nytt för mig. Jag vet att utbildningen är 6 år. Jag vet att studierna är enormt tunga. Men det är även studier som trots hur tunga de är, är fortfarande väldigt väldigt intressant för mig. Jag har en enormt stöttande fästman som är medveten om att detta varit min dröm även innan jag träffade honom.

    Men varför är det sådana här kommentarer jag fick nu av människor som tidigare var så peppande mot mig och mina planer? Att de inte ens började med ett grattis?

    Värt att notera, jag har varit så glad för alla dessa människors planer och drömmar. Och när det går bra för de är jag alltid den första som har fått ta del av deras respektive fantastiska nyheter och sett till att vi firar vartenda en. Varje gång.

    Så varför är dessa kommentarer och attityd det jag fått tillbaka?

    Min mamma sa ”Människor/vänner/ anhöriga vill gärna finnas där för en när man ligger nere och är sorgsna. Däremot är det viktigt att se vilka som blir glada för din lycka när du tar del av goda nyheter som gynnar dig. Då får man se deras sanna natur”

    Och min bonuspappa inflikade och nämnde ”folk vill se andra lyckas. Men däremot får de inte bli ”mer lyckade” än personerna”

    Blir väldigt besviken då jag aldrig trodde något sådant om folket i min omgivning. Vi alla har olika drömmar och planer. Och ja absolut vissa av de jobbar inom vården, men kanske inte som läkare. Men det är inget jag ens har lagt någon tanke på, då det är så sjukt irrelevant för mig.
    Vi alla jagar det vi drömmer om och som giver oss lycka.

    Ärligt talat vet jag inte vart jag ville komma med detta. Jag har alltid fått så himla kloka kommentarer och åsikter av er på ÖS. Åsikterna kan variera men det giver mig fler infallsvinklar och resonemang så jag kan förstå ämnena mer djupt. Plus att jag faktiskt ser gänget här som vänner som även ger tough love.

    Tack för att ni orkade läsa detta.
    Hoppas ni har en super trevlig helg.

      Först av allt: GRATTIS O FAN VAD FETT!!!!

      Och för det andra: fuck alla de som snackar sådär. Så jävla bull still att att säga sånt o inte glädjas med dig.

        Tack snälla!! Sjukt hur främlingar blir glada för en medan folk man känner inte alls visar glädje över nyheter som dessa..

        Har varit rätt ”tyst” av mig på Instagram och FB samt inte visat hur glad och tacksam jag är för att jag inte riktigt vet hur jag ska besvara kommentarer som dessa personer kommit med.

        Men det värmer att höra från dig att du delar min glädje. Det uppskattas enormt faktiskt.

        Ha en fortsatt trevlig fredag ❤️

      Missunnsamma idioter skulle jag säga.
      Tycker inte du ska umgås med dem överhuvudtaget.

      Vem som helst fattar väl att det är en tuff utbildning men det är tufft att komma in med så uppenbarligen har du vad som krävs.

      Räkmacka från mamma var det
      Löjligaste jag hört. Visst att du kan få råd men vad tror folk? Att hon inte har annat att göra?

      Tyckerdu ska inse att du har backstabber i din omgivning!
      Du behöver inte sådana!
      Omge dig med de som hyllar dig även om det känns tungt för dem.

      Stort stort grattis! Fortsätt vara stolt, du kommer hitta andra vänner som får dig att skina!

        Tack snälla snälla. Blir så himla glad att läsa era peppande ord. Ni och innersta cirkeln av familjen är de som grattat och delat glädjen. ?

        Jag blir bara så himla paff, och satt och tvivlade på mig själv som fasen. Detta är människor jag har vuxit upp med samt gått igenom en hel del med. Jag har hejat och peppat vartenda en av de genom alla milstolpar de tagit sig igenom, och brister av glädje för deras prestationer genom livets alla utmaningar..

        Har nog lurat mig själv, baserat på det ni skriver, att dessa är vänner och familjemedlemmar som vill en väl, men när kommentarer och åsikter som ovan nämnda kommer så kan jag inte låta bli att fundera.

        Återigen tack snälla för ditt svar och pepp.

        Ha en fortsatt trevlig kväll ❤️

          Ja du, avundsjuka barndomsvänner. Säg tack och hej!

          Ha en riktigt härlig kvällnochvhelg! Skryt lite på instagram så de blir ännu bittrare.
          Och fira rejält, en sån prestation!:)

            Tack snälla att ni finns ?❤️

            Firade till det genom att unna mig ordentliga studiematerial som anteckningsböcker, pennor och dylikt ?❤️

      Grattis!! Heja dig?

        Tack snälla snälla. Uppskattar gänget här på ÖS så himla mycket ?❤️

      Grattis!! 🙂

      Vet du, ibland beter sig folk runt en jäkligt konstigt. Tror din mammas ord bär på sanning. Ta till dig av de som gläds med dig och ta lite paus från surpupporna.
      Jag kom in på en utbildning för ett par år sedan, sadlade om från annan karriär, och blev CHOCKAD över hur fult folk uttryckte sig! Nära vänner sa plötsligt ”Varför ska du läsa en utbildning när du redan har en FINARE utbildning? Varför ska du sänka din status i samhället?”. Kändes helt galet när de sett mig utbränd och ledsen länge… Samma när jag började plugga på universitetet och mitt syskon (som annars alltid peppar) sa ”klarar du verkligen det?”. Vissa är misunsamma och andra tror jag projicerar sin egen osäkerhet. Men var glad! Du har kämpat fantastiskt bra! 🙂

        Men Gud vad är det jag läser?! ?
        Du gör och väljer det som gör DIG lycklig och giver dig ro. Nada mas!!
        Känns som att de nästan projicerar sina problem och fördomar mot dig när de bemöter dig på sådant negativt sätt, som du även nämnde i kommentaren.

        Jag hoppas iallafall att du mår fantastiskt i nuläget inom alla aspekter av ditt liv.

        Jag hejar som fan på dig och att du stod på dig för att säkerställa din lycka och välmående som enbart du kan till fullo veta om och känna till ❤️❤️❤️

          Har mått såå bra sedan 2013 när jag sadlade om! Det bevisade verkligen för mig att det spelar noll roll bad andra har för åsikter om ens beslut, man ska alltid följa sitt eget hjärta. 🙂

      Grattis!

      Håll i dig för nu ska du få en klok och insiktsfull kommentar: dessa personer är bajs, deras åsikter är bajs. Skit i dem.

        Hahaha!! Tack snälla ?❤️

        Min lillasyster sa faktiskt något liknande om just bajs åsikter från bajsmänniskor ?

        Hoppas du har en fin kväll ❤️

      Grattis och grymt bra jobbat! ?
      Din mamma har rätt ? Sen kanske man kan förlåta dem som inte grattar i medgång, de är nog inte helt nöjda med sina liv.

        Tack snälla!!

        Tack snälla snälla snälla kompis ❤️

        Är absolut inte arg på dessa personer då jag inte heller vet vad som pågår exakt i deras liv och inre.

        Tvivlade nog lite på mig själv och att detta kanske inte är en grej att glädjas över.
        Samtidigt som jag känner att oavsett vad dessa människor har lyckats med i livet har jag alltid varit så glad att se saker lösa sig för de. ?❤️

      Åh! Det där är tyvärr supervanligt. Googla på psykologiska artiklar om hur omgivningen reagerar på en stor positiv förändring hos någon. Var stark och grattis!

        Tack snälla för tipset. Hade inget vetskap om att detta är en ”grej”.
        Ska absolut googla fram några artiklar.

        Förhoppningsvis ger det mig ett lugn över situationen ?‍?

        Tack snälla, hoppas du har en fortsatt trevlig kväll ❤️

      Alltså blir så pirrig och inspirerad !! STORT STORT GRATTIS !!!! Hoppas iaf DU firade väl när beskedet kom ?

      Kan säga kort att det var EXAKT samma för mig när jag kom in på en ”creddig” skola, och jag kunde påriktigt HÖRA ljudet av avundsjukan när jag berättade om saker som hände i skolan.

      Lättare sagt en gjort – men jag slutade tillslut att ta åt mig, samt anpassade samtalsämnen. Jag tänker på orden ” skapa framgång i tysthet” sååå ha dina mål för dig själv, prata med dina nya klasskamrater om saker som NI faktiskt tycker är intressant gällande utbildningen osv. De andra personerna i sin närhet , kan du bara tänka ” haha FU – nu visade jag er allt” på din examensdag .

      Grattis igen !!❤️?

        Tack snälla snälla snälla! Och grattis till dig även som gick efter dina mål och planer ❤️

        Kommer definitivt ta till mig av dina kloka råd.
        Är överlag en tystlåten person som inte basunerar ut när gott sker mig. Och är väldigt observant att inte ta över atmosfären.

        Är faktiskt väldigt taggad!!

        Hoppas du har en fortsatt trevlig kväll ❤️

      Fan vad grym du är! Och dina föräldrar har helt rätt, det är nu du märker vilka som faktiskt är där för dig på riktigt. Som tur är kan man välja vilka man vill fortsätta vara vän med och du kommer träffa många nya härliga människor när du börjar plugga!

        Tack snälla för kommentaren! ❤️
        Jo de har nog rätt med sina kommentarer kring situationen ??

        Tack snälla för dina uppmuntrande ord, uppskattas djupt ❤️

        Jo, ni och föräldrarna har rätt, så det gäller nog bara att acceptera den fula sanningen.

        Hoppas du har en fin fredag!

      GRATTIS!!!!!
      Synd att du får sådana dryga och onödiga kommentarer. Jag hoppas du kan du försöka tänka att det egentligen inte har med dig att göra utan snarare ligger de problemen hos dem. Du är grym! Snart kommer du va fullt upptagen och kan förhoppningsvis glömma de trista kommentarerna. Lycka till och ha så kul ?

        Tack snälla ??
        Dina ord, likaså resten av ÖS gängets ord betyder enormt.

        Yes!! Är väldigt ivrig och exalterad inför vad som komma skall med alla spännande ämnen vi ska studera och lära oss!! ??

          Min kille är nyexad läkare och han berättar hela tiden om olika medicinrelaterade saker och processer. Det är så spännande att få höra. Du kommer lära dig så coola saker ?

            Åh fasen vad roligt!!! ??
            Ett stort stort grattis till din kille ????

            Instämmer, det är så spännande saker som händer, speciellt när du är placerad/jobbar som akutläkare ??

            Har han bestämt sig inom vilket område han vill specialisera sig efter AT?

            Återigen stort stort grattis ????

              Ja så rolig! ? Nej han har inte bestämt sig än! Tack!!

      Jag tror du kommer bli världens bästa läkare! Vilken jäkla kämpe du är!

        Men Gud, tack snälla. Jag hoppas innerligt att jag kan hjälpa och påverka folk som söker hjälp att hjälpa vartenda en på bästa sätt ????

        Skall göra mitt bästa och allt i min makt att ge vartenda patient den hjälp, stöd och behandling som respektive patient behöver ❤️

        Hoppas du har haft en skön fredagskväll ?

      WOW vad inspirerande hur du har kämpat ihärdigt i många år och att det nu har givit utdelning, STORT GRATTIS! Så glad för din skull ❤️❤️ Det kommer att gå Så bra!! ?

        Jag saknar ordförrådet som kan beskriva hur tacksam jag är över era peppande kommentarer. Har suttit och gråtit av glädje ikväll/inatt tack vare vartenda en av er och erat stöd.
        Ni är fantastiska vartenda en av er ??❤️❤️

        Vartenda ämne jag pluggade upp alt kompletterade på komvux var drygt som attan, men jag körde ”one step at a time” där jag för varje avklarad kurs och dess grad visste att jag var ett steg närmre till mitt mål. ?‍?

        Om jag kunde hade jag bjudit er alla på tårtkalas ???

      Apotekarstudent halvvägs genom utbildningen här. Absolut inte samma utbildning, men en krävande och lång utbildning som ur många aspekter är snarlik. Det kommer krävas mycket av dig och stundtals kommer det kännas omöjligt, men samtidigt ger det så mycket tillbaka att få studera något man genuint intresserar sig för. Du kommer få lära dig så mycket intressant! Känslan när man kommit en bit in på utbildningen oh börjar få anknytning till arbetslivet, så som relevanta sommarjobb, är riktigt häftig. Både att få och att kunna tillämpa sina kunskaper känns faktiskt riktigt mäktigt. Det här kommer du klara galant! Gällande förhållande så är mitt på distans sedan jag började studera, och det går alldeles utmärkt. Man kan vara stabil i sin relation även om man inte bor ihop, så ta inte åt dig av folks förutfattade meningar.

        Wow ?
        Du måste ju vara expert på biokemi och organisk kemi ⚛️ Fan vad du är grym! Apotek utbildningen är inte att leka med. Det är så så så komplicerat och omfattande. Så all jävla credd till dig!!!

        Alltså jag hade inte ens några tankar över huruvida det skulle bli tufft för mitt förhållande alls. Har en väldigt stabil relation där vi vuxit med tiden att kommunikation är A&O.
        Vi har sedan länge haft våra samtal gällande eventuell flytt i samband med studier. Och vi har planerat att vi kör varannan gång när vi hälsar på. Ponera varannan till var tredje vecka så hälsar antigen han på mig eller jag på honom (och resten av familjen) hemma i Stockholm.
        Min fästman är så glad då han vet hur mycket detta betyder för mig.

        Så att jag antingen skulle ge upp och sluta på utbildningen efter 6 månader eller att mitt förhållande skulle ta slut pga diverse olika anledningar som personen kommenterade lät väldigt tråkigt och nästan ”onda ögat” liknande..

      Klart du ska gå läkarlinjen!

      Extremt illvilliga kommentarer. Det är inte normalt att inte kunna gratulera ch glädjas när någon i ens omgivning lyckas med något de kämpat med. Backa undan lite från dessa människor och undvik att ha dem i ditt liv. OK att känna avundsjuka, men verkligen inte OK att släppa lös den och sänka någon.

      Du lär känna massa nytt folk på din utbildning 🙂

      Sen tipsar jag om att dra fram den typen av kommentarer i ljuset. Som Ribbings råd t ex, att lungt säga ”hur menar du nu”?. Lyssna till förklaringen, och sen bara säga ”Jaså, du menade så”. Brukar bli pinsamt då för de som får förklara sina dumma kommentarer.

        Tack för dina kloka meningar. Har haft natten till nu på förmiddagen att ta en rejäl funderare på omgivningen.

        Testade faktiskt att ställa liknande frågor då de kanske formulerade sig lite udda.
        Men vartenda en av dessa individer stod nästan och bröstade sig och höjde på näsan och upprepade vartenda ord ???

        Jag är hur som helst väldigt glad och exalterad och det kan ingen ta ifrån mig!!

        Hoppas du har en soft lördag ❤️

      GRATTIS!!! ? Som studie- och yrkesvägledare fullkomligt älskar jag att höra när folk når sina mål (hur lång tid det än tagit) och visar att allt fan är möjligt. Stort, stort grattis och lycka till! Och de andra? Inte lätt att skita i dem kanske, men skit i dem. Du är SÅ stöttad och hejad på! Kram till dig ♥️

        Tack snälla snälla!!

        Trodde aldrig att jag skulle lyckas bli antagen när jag väl var klar med komvux, utan lurade mig själv nästan under komvux tiden att steg för steg kommer jag närmre målet.
        Vips några år senare blev jag färdig och kände hur all självförtroende försvann då verkligheten nästan knackade på dörren och sa att det är nu dags för nästa steg (läkarprogrammet) och jag flippade fullkomligt ut. ????
        Fick gå i terapi och finna modet och förtroendet till ”varför skulle jag INTE klara av detta?” samtidigt som jag började plugga HP.

        Gottar nog mest i mig att detta är ett stort ”f*ck you” till min biologiska pappa och hans sida av familjen som under min uppväxt hela tiden trackade ner mig och sa att jag aldrig kommer lyckas med något och kan lika gärna gå och ta bidrag och vara hemlös.
        Känner bah ett fett ”F*UCK YOU, YOU F*CKERS!!” ???

        Dina ord värmde så otroligt mycket. Fler studie- och yrkesvägledare som du behövs!! Ni gör och påverkar så mycket mer än vad ni tror.
        Damen (nämner ej namn) som var min studie- och yrkesvägledare på komvux var så engagerad i mig och mina framsteg. Hon kunde ringa lite random bara för att kolla läget med mig och bidra med lite pepp under tiden.

        Ni är fasen guldvärda ?❤️❤️❤️

    Funderar gällande brudtärnor/marskalkar och bröllop. Vi ska ha ett bröllop med bara den närmaste familjen och vännerna. Kag är som person rätt privat och har svårt att slappna av med människor. Av de jag skulle kunna fråga så är en min syster som jag dels behöver för andra uppdrag, och som dessutom har en tendens att omedvetet stjäla showen, eller en vän som är superbra, men ofta är sen, vilket är något som stressar upp mig något oerhört. Är det något konstigt om vi skippar tärnor och marskalkar? Speciellt som vi bara har 30 gäster, så alla är ju liksom hedersgäster ?

      Min vän hade hade bara en var, alltså de som gav ringarna. Du behöver verkligne inte ha!

      Gör precis som ni vill. Det som kan vara skönt me tärna är ju att ha någon som kan hjälpa till med klänningen (om den är lång) och kan hålla bukett och så. Vara behjälplig lite under dagen i stort z tror du din kompis verkligen hade varit sen just denna dag?

        Jag kommer inte ha någon särskild lång och princessig klänning. Jag är alldeles för jordnära för det.

        Risken finns att hon blir sen. Det är relaterat till att hon har ADHD, och hennes absolut största problem är att sortera upp
        prioriteringar för sociala grejer och tider. Dessutom är hennes sambo inte en stjärna på just det heller ? vilket tillsammans med min förmåga att bli superuppstressad och irriterad över just sådant är en mindre bra kombination ?

          Haha ”alldeles för jordnära för det” ?

      Vi hade inga tärnor eller bestmans. Inget konstigt med det. Vi hade också ett litet bröllop.

      Vi hade inga tärnor eller marskalkar och det var ingen (vad jag vet i alla fall) som hade synpunkter på det. Lade buketten på altarringen när det var dags att knäböja och min man hade ringarna i sin kavajficka. Var inga konstigheter och vi tyckte det var skönt att inte ha tärnor eller marskalkar ☺️

      Vi hade en bestman som också var toastmaster och liksom hade schemaansvar. En kompis till mig var också med hos frissan och hjälpte till med förberedelser. Dem stod sedan med sina familjer i ”publiken”. inga sådana amerikanska rader med tärnor och marsalker, det var ändå bara 34 gäster och en enkel vigsel utomhus.

    Jag tycker drevet mot A1sh* på FB gått alldeles för långt, tycker genuint synd om henne, det är sorgligt samtidigt som jag känner att det är något som inte stämmer. Ny b*rnvagn igen, letar ytterligare en vagn, inget jobb men ändå denna konsumtionshets, jag förstår inte. Hon ska lämna sociala medier men är mer aktiv än någonsin… ?‍♀️

      Vad fan är det med henne och barnvagnar?? Helt sjukt ju. Har man inte kvar vagnar från tidigare barn? Eller ska man köpa en ny varje gång? Dessutom när hon inte ens har ekonomi till det.

        Har aldrig förstått hysterin med barnvagnar. En av mammorna på Familjen Annorlunda hade haft 105 (!!!) vagnar till sina 7 barn.

        Jag vet inget om tjejen ni pratar om, men jag har haft fyra vagnar på ett halvår. Båda de vagnar jag köpt som nya och den jag köpt som begagnad har jag sålt med vinst. Jag kommer inte att spara någon vagn för ev kommande barn, eftersom chansen att få bra betalt för vagnen minskar ju äldre vagnen blir, även om den bara samlar damm i förrådet.

          Nyfiken på varför du sålt dem? Var du inte nöjd med dem då?? Har haft en och samma vagn i 2,5 år nu, inget behov av att byta ?

      Varför försöka skapa diskussion om någon Camilla inte vill att det görs? Du vet det mycket väl. Så sluta.

        Fast att diskutera konsumtion hos en influenser är ju inte konstigt! Att skriva om hennes privata angelägenheter är något annat men hur hon konsumerar är ju fullt rimligt då det skrivs betydligt mycket mer om andra profiler här…

      Ja nått är det som inte stämmer. Men det bästa är nog att bara låta henne va. Och allra bäst om alla bara avföljde och slutade ge henne mer uppmärksamhet nu. Tror inte hon rer ut det alls.

    Jag är på jakt efter en bra sportbh för större byst. Jag upplever att de jag provat mest sitter åt jättemycket runt bröstkorgen, så att det blir svårt att andas. Jag är kanske gnällig, men jag föredrar att kunna andas när jag tränar.
    Jag har ganska liten kropp i övrigt, men stora bröst. Någon som sitter på nåt supertips?

      Brukar ha Shock absorber run sports bra. Den kan jag springa i vilket är ett bra betyg! Men den behöver sitta ganska hårt/tight under brösten.. När jag kör träning med mindre intensitet och inte så mycket hopp gillar jag faktiskt HM’s egna helt vanliga med brottarrygg, de är ganska breda i sidan samt på banden så att det blir stabilt!

      Älskar swegmarks sportbehåar!

    Alltså skjutningen på Emporia i Malmö…vad är det som händer i Sverige?

      ”Svenskarna måste integreras i det nya Sverige, det gamla Sverige kommer inte tillbaka.”

      – Mona Sahlin i P1-morgon i Sveriges Radio P1 den 17 maj 2001.

        Ja, och när nu det inte funkar så måste något drastiskt tas till.

          Ja allt är sossarnas fel!!!!!
          Obs skojar. Det är mans- och machokulturens fel. Tillsammans med en massa annan skit.

            Det är bögarnas fel

              ?

            skitsnack det är inte som att svenskar skulle ha startat gäng och springa runt och skjuta ihjäl varandra i tid och otid

              Nej svenskar är guds utvalda folk❤️

              Mc gängen back in the days var så fromma!! Snälla och tog hand om alla, inte en enda svensk kriminell då heller!!!!

                Det är inte jämförbart. Sverige brukade inte vara ett land där vi har skottlossningar varje dag, flera dödsskjutningar per månad och sprängningar varje vecka. Ett 40-tal kriminella klaner, snabbt växande antal gängkriminella, snabbt växande parallellsamhällen, en grov kriminalitet som äter sig in i myndigheter och samhällsorgan. Stora bråk med kniv och jag har tillhyggen där 20-50 personer drabbar samman i stan mitt på ljusa dagen. Att du relativiserar hjälper förändrar inte sanningen.

                  Minus orden ”jag har” som råkade autocorras in i texten.

                  För att vapen är mer tillgängligt kanske? ”Förr slogs vi med nävarna”

                    Mer tillgängligt? Det är ju gängen som importerar vapen. Det hade folk kunnat göra förr också men det gjordes inte. Vi toppar listan av antalet skjutningar i Europa trots att andra länder har samma ”tillgänglighet” till vapen som vi har.

                      Precis, det är ju gängen som drar hit vapen och droger.

                Det är verkligen inte jämförbart ? Dagens situation är ju så extrem. Det mesta har blivit extremt. Och det finns en gemensam nämnare..

            Stämmer.
            Sossarna har förstört så extremt mycket. Jävligt loja människor. Typiskt kommunalanställda.

              ?
              Hur kan man vara så inskränkt och korkad som du? Seriös fråga!

                Vad är det som är inskränkt?
                Sossarna låtsades som ingenting väldigt länge. Samma med Reinfeldt. Tycka vad man vill om dessa partier men så var det. När andra partier valde att börja prata om problemen Sverige har så fortsatte S att låtsas som ingenting. Sen nu helt plötsligt så är det allvar. Valet närmar sig och man vill inte verka loj när kriminaliteten är en av väljarnas viktigaste frågor.

            Mans/machokulturen har alltid funnits. Det finns massor av jämförbara länder i Europa som har starkare mansnormer, större klassklyftor, som saknar de trygghetssystem vi har i Sverige men som ändå inte har den brottsproblematik som vi har. Dessutom är det allt fler tjejer som ger sig in i gängmiljön och i våras såg vi mammor som tog med sina barn för att kasta sten på polisen.

            Varför tar vi in fler män från machokulturer då?

            Hur förklarar du då alla de jämförbara europeiska länder med starkare machoideal och större klassklyftor som inte på långa vägar har den brottsproblematik som Sverige har?

          Snart är det val.

          Såg att dagens GM var född -07, dvs. knappt 15 år gammal.

            ja eller så är han ”15”. Imponerande träffsäkerhet för en 15 åring

              Jag lever väldigt långt ifrån ett kriminellt liv, men när jag var 15 var det verkligen inget fel på min träffsäkerhet och då hade jag ändå inte skjutit speciellt många gånger på grund av ointresse. Tänk vilken förträfflig jägare (eller gängkriminell) jag hade kunnat bli eftersom vi hade en skjutbana med tillgång till rörliga objekt på gården.

      Ja ingen kan väl förneka vilka som står bakom allt skjutande iallafall. Fy fan vad illa det blivit 🙁

        Nr 44 i år tydligen.

          44:e dödsskjutningen i år. För skjutningar har vi ju varje dag numer ?

    Jag har så svårt att glädjas åt att jag ska bli faster. Till saken hör att min bror valde att avslöja graviditeten samtidigt som jag berättade att vår mamma avlidit för att ”få mig på bättre tankar”. Så jävla osmidigt! Vad trodde han? Att jag skulle bli glad när jag var i mitt livs största sorg? Nu är det bara några få veckor kvar och jag vet inte hur jag kommer reagera när barnet kommer. Har så svårt att ta in allting. Någon som haft någon i sin närhet som fått barn som ni haft svårt att glädjas åt? Kommer det bli bättre när barnet kommer?

      Kan nog ändå förstå varför han sade det just då. Men inte behöver du vara glad åt att bli faster, är du glad för hans skull? … beror ju på vad ni har för relation.

      Inte konstigt att du fortfarande känner sorg. Men ditt syskonbarn har du ju förhoppningsvis tid att bygga en relation till resten av ditt liv. Hen kommer att vara en alldeles egen person och hur nyheten levererades av din bror eller hur du mådde kring födseln kommer nog kännas ganska irrelevant med tiden.

      Fick veta att min svägerska väntar barn några veckor efter ett missfall. Hade fokuserat på jobbet för att inte bryta ihop. Men det samtalet fick marken att rämna. Jag bröt ihop totalt. Hann inte ens tänka en klar tanke innan tårarna fullkomligt sprutade. Med det sagt… Jag tror det kommer kännas bättre längre fram. Sorg är otroligt svårt att hantera ibland, en komplex process som gör att andra känslor blir vaga och känns obekanta. Men jag tror att med tiden så kommer det kännas annorlunda. För innerst inne är man glad för sina nära när de får barn. ❤️

      Okej, det här kommer låta hårt. Men måste du va så himla glad? Det är ju inte ditt barn. Jag menar så klart inte att du ska vara taskig mot ungen när den kommer, men man måste inte vara glad över någon annans bebis.

      När mina syskon och vänner berättade att de väntade barn blev jag ju glad för deras skull för att något de längtat efter hade hänt. Men det var liksom samma kul-för-er-känsla som när någon berättar att de köpt nytt hus. För mig personligen är det ju lite skit samma.

      jag blev både moster och faster samma år och det var dom första barnbarnen i vår familj på sex syskon. blev sjukt glad över nyheterna att mina syskon skulle ha barn typ samtidigt och var skittaggad på att bli världens bästa moster och faster. men sen kom barnen och det var typ inte ett dugg roligt.. båda mina syskon förändrades ganska mycket, speciellt min syster. säkert förklarliga skäl men det blev bara så knäppt att vi var syskon i 25+ år och sen helt plötsligt var det andra med i bilden. blev lite chock typ att ”nu är vi vuxna” och jag vet inte, saknar tiden som var! har blivit otroligt otaggad själv på att skaffa barn sen dess också.

      Beklagar sorgen ang din mamma ❤️
      Men din bror berättade för han troligtvis trodde du skulle bli genuint glad av det. Även fast man är inne i en sorg, så kan man känna lycka för annat samtidigt.
      Han berättade ju inte i tron om att du skulle bli arg, irriterad eller ledsen.

      Försök inte tänka så mycket på hur du känner inför barnet nu. Det kan ändras totalt sen när du träffar hen för första gången.

    Om en kille du pratar med inte svarar på fyra dagar på appen men ni har pratat i flera veckor och snart ska på dejt: hur tolkar ni det? Kan han vara upptagen? Kan han missa aviseringarna? Vad händer?

      De allra flesta har en minut över att skicka iväg ett meddelande på. Av det du skriver låter det som att han fått kalla fötter.

      Han ghostar dig nog, tyvärr.

      Han ghostar dig. Om man ska på dejt och pratat så mycket innan så svarar man. Ghosta tillbaka.

        Han känns inte som den typen. Han har burit om ursäkt innan när han inte svarade och var den som tog initiativ till dejten.

          Om han har behövt be dig om ursäkt innan ni ens gått på en dejt skulle jag nog se det som en red flag till att personen inte är vad jag söker.

            Jag vet inte. Trodde jag kunde hitta lyckan för en gångs skull men såklart inte. Var kan jag ens träffa någon om jag inte väljer Tinder

              Känn efter vad du har för krav och behov i en relation. Jag hade inte varit okej med att bli ghostad i 4 dagar utan att veta varför oavsett om det är av en dejt eller en partner. Sen sänk förväntningarna. Låt inte en person du inte inlett något med avgöra din lycka, det kommer bara leda till besvikelse. Har du testat att dejta flera från tinder? Alltså inte prata fram och tillbaka för länge utan lättsamt skriva tex ”Har tråkigt och inga planer i helgen, skulle du vilja ses och *valfri aktivitet*?”. För mig har det släppt när jag vågat träffa olika människor, både folk jag vill och inte vill dejta. Tycker det är lättare att då faktiskt ”våga” ge mig in och dejta någon jag vill dejta. Dessutom känner jag mig mindre ensam och en ghostning blir lättare då jag ändå kommer ut och hittar på saker även om det inte är med någon att satsa på.

                Jag kan inte ha Tinder för jag är avstängd eftersom jag tog en paus och de såg mig som oseriös. Men gillar ändå inte Tinder och känns som jag kanske kan träffa någon på Match hellre. Jag vill ha svar från honom varför men tänker inte skriva.

      Låter som att han har träffat någon annan.

        Jag blir så jävla ledsen. Vägrar Tinder och är 35 och kommer aldrig träffa någon. Kan lika gärna ge upp.

          Så KAN det kännas. MEN man vet aldrig vad som väntar bakom hörnet. En dag står HAN bara där. ALLT som du önskat och lite till! ?
          Ge aldrig upp! ❤️‍?

            Nej inte när det gäller mig. Var ska jag träffa honom ens ?

              Då trodde jag med, men är nu sambo sedan mååååånga år.
              Träffa så mycket folk som möjligt i alla möjliga sammanhang. Han kommer inte att ringa på dörren av sig självt (om du inte har ngn granne som kan vara intresserad).

          Den offerkoftan var inte snygg.

            Men hallå, det är inte offerkofta att känna sig uppgiven ibland utan det är fullt naturligt.

      He’s just not that into you, eller så hittade han något mer intressant. Killar hör av sig om de är intresserade, de ”glömmer” eller missar aldrig om de är intresserade.

        Så sant!
        Om tjejer förstod det skulle det spara in mycket tid och tandagnisslan.
        Killar är simplare än vad tjejer kan tro! ?

        Har kompisar som inte hör av sig på flera dagar heller men så är det väl. Alla andra träffar någon men inte jag men det får jag leva med helt enkelt. Alla är inte menade att vara lyckliga.

          Du kommer att träffa någon, lovar. Och den killen kommer INTE att ghosta dig. ? Min erfarenhet är dock att det händer när man minst anar det och när man mår bra i sig själv och sitt liv. Slappna av, fortsätt ta hand om dig själv, må bra och lev ditt liv så står han plötsligt där.

            Jag är 35 och livet rinner iväg känns det som. Tack för fina uppmuntrande ord ❤️

              Jag är också 35 och singel, med skapliga hängbröst dessutom. Haha! Vet exakt vad du menar med andra ord. ? Är dock övertygad om att vi kommer hitta varsin HAN. Förlåt om jag lät hård, det var inte meningen men häng inte upp dig på någon som inte svarar/hör av sig. Kram! ❤️

              Åh känner med dig verkligen, men vet du vad? Hellre 35 och singel än 35 fast i en relation som inte fungerar. Jag har själv precis kommit ur en relation som inte funkade och nu känner jag att jag hellre är ”ensam ” resten av livet än att behöva genomlida ett destruktivt förhållande.
              Lägg din energi på dina vänskapsrelationer istället, så kommer du känna dig starkare❤️

        Precis så är det ju.

      skriv inte till honom och fråga om dejten eller liknande. svarar han inte alls så skit i det. svarar han när dejten börjar närma sig och du vill fortfarande träffa han, känn efter hur det känns och gå om du vill. men skriv absolut inte till han nu förrän han svarar dig, bättre att acceptera ett ev ghostande direkt än att framstå som att du inte fattar att han inte är intresserad

      Har du hört av dig då? Eller väntar du på att han ska göra det?

    Jag har länge funderat på huruvida jag vill leva vidare med min sambo. I juli var jag otrogen, inte särskilt bra jag vet. Grejen är att jag blev gravid. Jag har en dotter med min sambo som vi fick efter många års försök. Jag har bokat tid för abort men jag vill egentligen inte. Allt bara känns hopplöst och som om jag är med i en film.

      Helt ärligt, om du hade kunnat skita i konsekvenser o skita i andras känslor: vad hade du gjort då?

        Behållt barnet utan tvekan

          Hade du velat att barnet var din sambos? Eller spelar det ingen roll? Vet du det har du ju delvis svaret inom dig.

          Gör det då!!!!

          Tycker att du skall det då!

          Om du innerst inne vill behålla så försök att tänka framåt. Ja, det kommer att vara tufft, exakt hur tufft är svårt att veta innan, men allt det kan du tackla och tänk längre fram när du landat och det här lilla barnet är en sådan självklarhet i ditt liv, då kommer det att vara värt det. Välj inte bort det om du inte vill det. Relationer kan ta slut ändå, men barnet kan du aldrig få tillbaka.

          Separera med din sambo och behåll barnet. Och var ärlig om otroheten. Gör inte abort för att rädda en relation du inte ens vill vara i.

          Du har gjort något väldigt fel och hänsynslöst men det är inget som räddas av en abort.

      Blev du gravid med killen du var otrogen med? Alltså om du inte vill göra abort så gör det inte (är ju ditt beslut) men var ärligt mot din sambo, tala om att han inte är pappan…

      Jadu…vilken soppa.
      Vill du vara med din sambo?
      Iså fall blir det ju svårt att föda en annan mans barn.
      Men om du ändå inte vill leva ihop med din sambo ser jag inte varför du behöver göra en abort om du egentligen inte vill.
      Klart helvetet kanske brakar loss ett tag och det kommer va pissjobbigt att va själv med en bebis.
      Men du har ju ett val! Båda är såklart helt ok.
      Oavsett om du vill vara med din sambo så har ni nog en del att reda ut och prata om.
      Hoppas inte ångesten äter upp dig.

      Vet din sambo? Annars berätta för din sambo som förtjänar att veta. Om inte annat för att om du ångrar aborten (Lär du ju göra när du inte vill?) finns det en risk att du utagerar det på din sambo utan att han har en aning om vad som är fel. Den bedragna borde alltid få ett val om man vill stanna eller gå.

      Vill du vara med din sambo?! Varför var du otrogen?! Är ert förhållande värt en abort?!

      Jag har varit i samma situation. Blev gravid med en annan mans barn när jag hade ett förhållande. Gjorde abort och trodde det var rätt val DÅ men oj så jag ångrar mig idag 4 år senare ? Var ju han jag skulle ha barn med.. Skulle ha lämnat mitt dåliga förhållande, behållit barnet och gjort rätt. Alltid en stor saknad och en undran över vem hon hade varit idag (säker på att det var en tjej).

        Är du säker på att mannen du var otrogen ville ha barn med dig?

          Nä det är jag inte säker på.

          Det spelar absolut ingen som helst roll iom att han vet vad som kan ske när han knullar utan skydd.

      Så jävla osmart att bli gravid när en är otrogen. Det här kommer att komma fram och då kommer din man kräva ett faderskap test som visar att barnet inte är han. Du kommer troligen då att bli lämnad pga din otrohet och att du försökt att lura i honom att barnet var hans . Det är barn det handlar om inte dockor. Trivs du inte ihop med din karl gör då nåt åt det. Otrohet är som att be om problem.

        Fan vad oskön kommentar! Nummer ETT på listan över kompisar man inte ringer när man har bakisångest.

          Men jag är inte din kompis utan okänd person, som tycker otrohet och att lura på sin man ett barn som inte är hans är för jävliga dålig stil. Sånt här uppdagas alltid. Otrohet är ingen lösning det bara skapar ännu mer problem och lögner. Som vuxen får en ta ansvar för sitt eget liv och sina val. Det är inte synd om Ts som medvetet försatt sig i ännu större problem och lögner gentemot sin karl.

          Väx upp!

      du har två val ärligt talat, inget annat finns på kartan
      1. du gör slut och behåller barnet eller inte, upp till dig
      2. du berättar för honom om otroheten och barnet och så är det upp till honom om han vill stanna kvar eller inte

      stanna absolut inte kvar och lura han att det är hans barn om du tänkte det, det vore det elakaste man kan göra. både mot honom och mot barnet. sanningen kommer fram tillslut ändå och fy fan att få reda på att ens liv är en lögn

      Well, börja med att göra slut.

      Om en kille hade skrivit denna kommentaren så hade han fått så jävla mkt hat. Men här peppas det istället. You do you, men va sjysst mot din sambo.

    Vad är anledningen till att en del bestämmer sig för att inte amma redan innan barnet är fött? Har full förståelse att man väljer bort det om man haft en negativ upplevelse bakom sig. Men förstföderskor? Sen vet jag att alla inte kan amma och det är en helt annan sak. Följer en tjej nu på Instagram som väntar sitt första barn och pratar mycket om att hon inte vill amma pga samhällets krav som hon vill protestera mot samt att hon inte är tillfreds med sin kropp….. Ett sånt beslut är ju bara själviskt.

      Vet inte anledningen, men tänker att varken du eller jag behöver bry oss så mkt om enskilda individers beslut? Ibland känns det som att många älskar att shamea andra mammor bara för att de kan. Barnen klarar sig utmärkt på ersättning, no harm done liksom.

        Det finns massor av fördelar med att amma som bebisen går miste om om hen bara får ersättning. Vad är grejen med att amning har blivit till en ”mammor får bestämma över sig själva !”-grej? Det är ju inte primärt för mammans skull man ammar.

          Men varför bryr du dig så mkt om vissa mammor inte ammar? Känns tbh inte som att du har en oro för barnen. Mer som att du vill peka finger.

          Fast mammor får bestämma över sig själva, bara så att du vet.

          Det blir ju ingen skillnad på barn till mammor som inte kunnat amma och barn till mammor som valt att inte amma. Så du behöver nog inte oroa dig, det blir folk av dom ändå!
          Vad mammans anledning till att inte amma är ju skitsamma för barnet, bara mammaskammare som bryr sig så de äntligen kan få använda sina pekpinnar..

            Folk kanske det blir av dem(om de har tur och inte föräldrarna är stora egoister med resten också). Men allt annat som mjölken innehåller och gör gott för barnet och dess immunförsvar, det kan man inte tillsätta i ersättningen.

              Jag skulle 10 000 ggr hellre ha en mamma som inte ammande än en mamma med din attityd och syn på dina medmänniskor.

              Tänk om man själv växer upp och inte vill amma sitt barn, och så har man en sån obehaglig mamma som inte klarar av att koppla på respekten för andra människors val utan dömer hela ens person och försäldradkap för ert ett enskilt beslut? Nej tack.

          men alla dessa ”fördelar”, var ni själva ammade som barn? jag har ingen aning om jag var det eller inte, har aldrig brytt mig om att fråga. inte så att ”oammade” människor på något sätt utmärker sig i samhället ? amma eller inte! barnet kommer att växa upp och må bra ändå och ingen har väl någonsin reflekterat huruvida de ammades som barn eller inte

          Ja, statistiskt finns vissa fördelar med amning jämfört med ersättning. Men ersättning är tillräckligt bra för att det inte ska spela någon större roll på individnivå och därmed att varje person får göra som är bäst för dem och deras barn utan att andra behöver lägga sig i.

        Det kan ju finnas många anledningar? Och varför är det själviskt?

      Jag ville börja jobba ganska direkt så jag beslutade innan bebis kom att jag inte ville amma ❤️

        Sjukt

          Inte direkt va?

      Vaddå samhällets krav 😮

      Men spela roll…Ungen kommer må prima på mjölkersättning. Inte ett skit själviskt.

        Eh jo väldigt själviskt att välja bort det av såna skitanlednigar. Kan man inte amma, fine alla kan inte. Hade man en dålig upplevelse innan, inget konstigt alls att man väljer att göra annorlunda andra gången. Men att av någon löjlig princip förvägra sitt barn bröstmjölk utan att ens ha provat är bara själviskt.

          Varför är det själviskt menar du? Det påverkar inte barnet i någon större utsträckning. Däremot skapar det mängder av merarbete för en själv att inte amma sitt barn, men det är inget barnet lider av.

            Fast nja, enligt forskning så är ju amning det absolut bästa för BARNET så det finns ju belägg för detta påstående. Sen får mamman fortf bestämma själv osv.

            Jag har ammat två barn och den enorma tröst de får av det, har jag svårt att se att de skulle få av en plastflaska. Amning är supersnällt mot magen så barn som ammas får sällan problem med magen. Medan barn på ersättning kan få mer problem med magen. Med mera.

            Sen tror jag man kan tycka och tänka mycket innan man får barn men när man får upp sin lilla nyfödda bebis på bröstet och den är så naken o ömklig och pickar efter mammans bröst, då tog iaf det över alla mina tankar och man vill bara ge barnet det den behöver. Men alla är vi olika också.

            Bla bla jag pladdrar på. Nåväl man får tycka olika i frågan.

              Det är ju inte så stora hälsoskillnader mellan amning eller icke-amning att barnet på något sätt far illa. Det är ganska överdrivet att lägga sådan enorm vikt vid frågan. Den som vill och kan amma gör det, den som inte vill eller inte kan gör det inte.

              Med gud…. Barn som matas med flaska tar man i famnen och håller om medan man ger dem mat. De tröstas på samma vis som med amning, man ger dem inte ”en plastflaska” och promenerar därifrån.

              Både ammar och matat mitt barn med ersättning och ja, båda ger tröst och båda ger utrymme för närhet.

                Och de flesta nyfödda har problem med magen, de har inte färdigutvecklade tarmar. Amning har absolut fördelar men är inte den mirakelkur om magen som du utmålar den som.

            Du är ju dum på riktigt…

          Då har du made your point. Mammor som inte ammar är själviska. Du är inte orolig för barnen utan du vill hellre peka finger på andra mammor.

            Peka finger åt.

              Haha, tack!!

          Jag har två barn som jag aldrig har ammat pga att jag varken ville eller var bekväm med det. Dom mår toppen idag ? Tänka sig

      Jag valde att inte amma för jag ville inte vara den enda källan till mat, plus att jag kände mig som en kossa. Det var inte mysigt, bara jobbigt, och stressigt. Är ingen som vill slita fram brösten bland folk heller. Flaska blev smidigare och barnet lika nöjd ändå.

        ”Kände mig som en kossa” Ja men vad fint att din fåfänga var viktigare för dig. Och detta trams om att dra fram brösten bland folk…. Jag har ammat mina barn på alla möjliga platser, ingen bryr sig. Jag är inte centrum i någon annans värld, de bryr sig inte ett skit om att jag ammar mitt barn. Men då är vi olika. För mig är mitt barn viktigare än min ytliga fåfänga.

          Vad fint att din självgodhet är viktigare för dig än att lyssna och respektera andras val. Jag har också ammat mina barn men det ger mig inte rätt att ha åsikter om en annan människas val i frågan.

          Men herregud, det här är fan en ohälsosam besatthet av andras livsval. O du blir inte en bättre mamma bara för att du ammar, det krävs lite mer än så.

            Folk är banne mig galna härinne ikväll. Är det värmen?!

              Jag tycker faktiskt kommentarerna här blir extra knäppa på sommaren och under värmeböljor … ?

          För mig är det viktigt att inte tappa bort mig i mitt mamma-skap. Barn mår inte bra av att ha en förälder som inte mår bra, och eftersom jag ville dela matandet med den andre föräldern så blev det perfekt att inte amma. Tror ni amningsbesatta behöver jobba med er själva ❤️

      Jag valde att inte amma. Varken första eller andra barnet. Hade kunnat mata hela kommunen om jag velat så inga problem med flödet men jag ville inte. Jag kände mig som en ko och det var bättre att ge flaska för då fick jag också sova på nätterna pga mättare bebis. Perfekt ju ?

        Ser nu att jag svarat två gånger. Första kommentaren kom aldrig iväg vad jag såg så trodde jag var tvungen att skriva igen ?

        Exempel på plus med amning(ett kort urval):
        – Skydd gentemot plötslig spädbarnsdöd
        – intimitet/anknytning
        – immunförsvar
        – mindre benägenhet att utveckla allergier
        – mamman löper mindre risk att drabbas av bröstcancer
        – bebisen får i sig perfekt sammansättning av fett och kolhydrater, en formula helt skapad för just DIN bebis

        Exempel på fördelar med ersättning
        – bebisen är mätt
        – bebisen sover
        – bebisen växer

        Det ÄR det viktigaste såklart, att bebisen växer och är mätt – men det finns något väldigt oroväckande med att det finns mammor idag som aktivt väljer bort amning utan ”rimlig” anledning. Om man nu vill arbeta direkt efter att ett barn har fötts, varför vill man skaffa barn? Varför vill man streta emot biologin som vill föra dig fysiskt samman med barnet du burit på i nio månader? Inget annat däggdjur beter sig såhär. Det är något märkligt samtida fenomen som gömmer sig bakom tomma ord som ”självständighet”, ”frihet”. De är spädbarn i mindre än ett år, inte framtill det att de är arton.

        Med det sagt, vissa har svår d-mer, andra får oerhört ont etc. Vissa måste arbeta direkt efter att bebisen har fötts av ekonomiska skäl, verkligen legitima anledningar – att däremot göra det av t ex påhittade jämställdhetsprinciper och vad man inbillat sig är bekvämligheter är så banalt att det inte finns ord för det.
        .

          inget annat däggdjur har en bostad att betala varje månad och mat som ska handlas för riktiga pengar. tror faktiskt de inte har några räkningar alls nu när jag tänker efter? så det vore helt orimligt att jämföra att djur knyter an till sina barn och att människor med helt andra krav runt om sig går och jobbar istället

          Det normala genom världshistorien är trots allt att kvinnor jobbat så fort de kunnat resa sig ur barnsäng. Den enda skillnaden idag är att man oftast inte kan ta med sig sitt barn till jobbet.

          Båda mina barn har vuxit som de ska, är friska och mår gött. Jag gjorde rätt val för mig och mina barn, oavsett vad andra tycker. Tänk så skönt om ni amningsbesatta kunde tänka likadant ?

          Flipper
          ”mindre benägenhet att utveckla allergier”
          En genuin fråga. Varför är så många barn i Sverige allergiska? Är det så att svenska mammor ammar sina barn mindre än i andra länder?

            Klok fråga! Undrar också! Är ett av fyra syskon, vi ammades allihopa & samtliga har minst en allvarlig allergi som följt med oss upp i vuxen ålder, tre av oss flera? Arvsanlag är svårt att amma ”bort”? Den aspekten tas sällan med i alla studier om amning vs ersättning. Ammar själv vår dotter men jag trivs med det, förstår inte alls poängen med att göra något man inte mår bra av som går att lösa på annat vis. En välmående mamma tror jag är betydligt viktigare för ett barn än amningen i sig. Likt andra skrivit är vi i Sverige ganska unika i avseendet att man som förälder kan vara hemma med sitt barn så pass länge som omständigheterna tillåter. Ersättning används flitigt världen över och det är få länder som ger hemvist åt så många allergiker och astmatiker som Sverige. Menar INTE att något av alternativen är bättre eller sämre utan att det är viktigt att se på frågan med objektiva ögon. Att skamma andra mammor som helt klart älskar och vårdar sitt/sina barn är inte okej, när ska vi lära oss det? Vad får man ens ut av att få någon annan att må dåligt? Snällhet är underskattat.

      https://lakartidningen.se/opinion/debatt/2013/11/amningspolitiken-orattvis-och-icke-empatisk/

      ”Den vetenskapliga bakgrunden till nuvarande amningsrekommendationer är inte entydig, och skillnaderna mellan amning och ersättning är inte så dramatiskt stora som ofta påstås [4]. De etiska problemen kvarstår även om det finns marginella skillnader på populationsnivå mellan ammade och flaskmatade barn, eftersom man inte kan dra slutsatser gällande vad som är bäst för den enskilda familjen utifrån populationsbaserad statistik. Fördelar och risker måste kopplas till individen och hennes omständigheter och sammanhang för att man ska kunna dra slutsatser om vad som är det bästa alternativet.”

        ?

        Tack!

        Amningsrekommendationen bygger på WHO:s riktlinjer och riktlinjerna är de samma för hela världen. Forskarna verkar överens om att det finns vissa hälsofördelar med amning, men att de är mindre än man tidigare trott. För familjen som inte har tillgång till rent vatten är amning utan tvekan det bästa. Har man inte tillgång till bra ersättning eller inte råd att blanda ersättningen som den ska blandas (nestléskandalen) är amning utan tvekan det bästa. I Sverige har vi inte detta problem och därför är det ingen jätteskillnad på barn som ammats och de som fått ersättning. WHO kan inte gå ut med en rekommendation om att man ska helamma till 6 månader om man bor i ett u-land.

      Heeeeelt sjukt att man tycker att kvinnor ska få bestämma över sin egen kropp när de tgäller abort men ändå har folk noll sådan förståelse när det gäller amning.

      För att man inte vill? Det räcker.

      Men det kan ju även handla om t ex att man har sömnproblem eller andra psykiska påfrestningar och tror att man blir en bättre mamma om man kan dela på uppvaken. Exempelvis. Finns tusen orsaker som bara handlar om god självinsikt.

      Stötta mammor som vill amma istället om du vill gynna amning.

    Bästa dejtingapp?

      Real life!

    Okej, den där snygga gifta kollegan som kommer med små hintar mest hela tiden. Typ ”vi ska inte ta mötet över ett glas vin istället”. Jag är så töntigt förälskad i honom. Hade ni frågat hur det ligger till? Eller bara tänkt att han vill ha lite bekräftelse och inget mer? Jag är också gift med två barn men trivs inte alls i min relation och har svårt att släppa tankarna på min kollega. Gah!!!

      Släpp!!!!! Skit inte där du äter. Risk för att det kan bli jävligt grisigt annars.

        Du är på hugget med svar idag! ?

          Hahaha!! Jag är trött efter en lång arbetsvecka och ligger i sängen o läser ÖS!

      Ta dig ut ditt förhållande om det är det du vill, inte pga av ifall det blir ngt med kollegan.
      Han kanske flirtar med tvek på att han tänker lämna sin fru.
      Ta du tag i ditt liv först och håll dig borta från gifta män!

      Seriöst, inget att vara kär i.

        Nej, men det är jag tyvärr. Önskar naturligtvis att jag inte varit det men jag blir bara mer och mer kär för varje dag som går.

          Du blir mer och mer kär bara för att du har ett behov av uppmärksamhet/intresse/avslappnad stämning som du inte har hemmavid just nu. Det är inget fel att vilja ha de sakerna, men jag tror att du kan få dem från någon annan, någon mer trogen sort som du mår bättre av i längden.

      Strunta i det. Jag gav mig in i liknande med en granne en gång och det är det värsta jag gjort. Att stöta på någon titt som tätt när det går fel (Hur skulle det kunna gå rätt när båda är gifta?) är sååååå jobbigt. Jag kunde iallafall undvika trappuppgången osv, svårare att undvika en kollega man måste träffa.

        Nej, verkar ju vara en rätt kass idé men jag hade åtminstone velat veta om det fanns ett intresse från hans sida eller inte sen hade jag nog kunnat gå vidare men vet inte hur jag tar upp det på ett bra sätt.

          Han är man och han kommer ha intresse om du visar dig lätt att få i säng. That’s it.
          Alla män är intresserade då. Så enkelt är det. Han är inte kär i dig.

    Vad gäller journalister och deras dragning till vänster; vad beror det på? Lär man sig på Journalisthögskolan att Vänsterpartiet (ev Socialdemokraterna) är den rätta politiken?

      Tror du det är så? Vad vet du om alla journalister i Sverige?

      Kanske folk som brinner för den typen av politik/samhälle även känner att de vill göra världen bättre genom skrivande?!

      ”Lär man sig på Journalisthögskolan att Vänsterpartiet (ev Socialdemokraterna) är den rätta politiken?”

      Är du så dum på riktigt eller låtsas du bara?

        Skojade

      Men alltså?? journalister ”drar alltid åt vänster” enligt dem väldigt långt ut på högerkanten som inte gått på journalisthögskolan eller vet hur oberoende journalistik fungerar. Är väl bara att läsa gp, DN, expressen så får du direkt journalistik mer liberal eller konservativ utan att de för den sakens skull börjar härja om att public service är kommunism.

        https://www.varldenidag.se/nyheter/gallup-bekraftar-svenska-journalister-star-till-vanster/reptgB!EB7Ci25AFJnUE0Zv9No9eQ/

        Klart det finns liberala- och borgerliga medier. Men det ligger ändå något i att många journalister är vänster.

      SD är idioter. Folk som är bildade brukar inte vara WT-trash.

        Jag röstar verkligen inte på SD, men jag har ändå gärna SD:are och andra mindre bildade ”idioter” ute i samhället eftersom de ofta är vanliga knegare. Samhället skulle gå under utan alla knegare som snällt går till jobbet även om de kanske inte tjänar så mycket mer än de gjort om de bara låg hemma.

        Berätta mer

      Läs om the long march through the administrations.
      Att inflytelserika poster ska främst hållas av vänstervänliga är ett Marxisitiskt tankegods som sossarna gjorde verklighet av på sjuttiotalet. Att anställa och gynna de med de rätta färgerna skulle förbättra samhället i stort ansåg man, och säkra makten.

      Jag har själv läst journalistprogrammet på Stockholms universitet och kan intyga att all undervisning hade en tydlig dragning till vänster (jag själv är höger).

    Vad tror ni händer i Bonusfamiljen the movie?

    Precis sett om säsongerna och undrar vad som händer mellan Patrik och Lisa!

    Bonusfråga:
    – många scener är ju runt matbordet. Har de någon som lagar till maten de ska äta i scenen? Vart gör man det? Vad gör skådespelarna om de inte är hungriga/inte gillar maten? Ta

      När kommer filmen ut?

        Till jul! ?

      På film och tv äter man inte på riktigt eftersom det krävs omtagningar. Det finns ofta en hink att spotta maten i.

      Det finns givetvis olika team som fixar rekvisita och mat.

        Tack för svar!

      De skådespelar. De får betalt för det.

      Jag tror att Lisa och Patrik har skiljt sig, men att det hittar tillbaka till varandra i filmen.
      Martin har utbildat sig till brandman.
      Wille är framgångsrik DJ.
      Eddie drar in eeeenorma summor i sitt utövande av E-sport. Skulle inte förvåna mig om han ser till att Lisas ekonomi går runt när hon är ensamstående med 4 barn.
      Bianca är utbildad psykolog och går alla på nerverna.
      Katja och Henrik stöter på en motgång i sin relation.

      Typ så

    Skaffat katt och det är en av de bästa besluten jag tagit på länge. Hon hjälper mig med att inte känna mig så nedstämd och hjälpte oväntat mycket med min OCD. Har precis skaffat sele och koppel för att börja koppelträna henne för att kunna ta ut henne på mina promenader. Är så taggad på livet just nu

      Vill inte vara sån, men ?‍⬛ är inga höjdare att gå på promenad med!

        Ja till en början är det svårt och tar tid, och vet att man inte kan ”promenera de som hundar” (växt upp med hund) men sett andra koppelträna deras katter så tänkte jag kan testa iallafall. Värsta som händer är att det inte funkar

          Vår katt blir sur när vi försöker få honom att resa sig upp och gå. ? Han vill bara ligga och spana…

            Haha ja, igår när jag började koppelträningen låg hon bara ner på marken och vägrade gå. Hade bara på ett par minuter samtidigt som hon fick godis. Idag gick hon runt lite, dock väldigt wobligt, så lite framsteg ändå!

            Min också. Och äta gräs. Sen går hon in och spyr och i värsta fall börjar må dåligt på riktigt av det. Så tyvärr går det inte att ha henne nära växter… Vi är på altanen ibland och spanar 🙂

          Min ena älskar det som sagt 🙂 Springer till dörren när jag tar fram selen. Haft två katter tidigare som också tyckt om det. Gjort samma träning med alla jag har nu men bara han som vill. Så testa! Man vet inte innan man prövat ?? Jag börjar alltid med att låta dem ha selen inne en liten stund varje dag så de vänjer sig vid det. Sen selen + koppel så de vänjer sig vid att ”sitta fast”. När det fungerat = katten vrider sig inte i panik och försöker ta sig ur selen har jag gått precis utanför dörren. Satt mig med en kopp kaffe och katten i knät och sen låtit katten utforska i eget tempo. När det fungerat har jag börjat gå lite smått runt huset på kattens villkor. När det sitter har jag börjat gå lite längre.

        Har tre stycken, en av mina älskar koppelpromenader de andra två får panik bara av att komma utanför dörren ?

        Varför är du sådan då? Gå och lägg dig.

          Sök hjälp, din bittra galning.

            Haha, det var inte direkt jag som var bitter.

              ???

      Åh va fint, katter är underbara ! Min katt älskar att gå på promenader, han är ibland lös och ibland i sele. Ha bara tålamod och locka med nått gott/kul så går det kanon. Vi har så mysiga kvällspromenader tillsammans ?

    Någon mer som kan få lättare ångest vissa dagar utan att veta vad som triggade det?
    Och om, hur gör ni för att må bättre? ❤️‍?

      Försöker inte fundera ut vad som triggade det (man fastnar bara och mår ännu sämre), och fortsätter inte känna efter hur jag mår (blir också värre) och försöker fortsätta med dagen som planerat. Ställer absolut inte in något, undviker inget och låter inte ångesten styra.

        Bra tips! Att bara fortsätta med sina planer och ta makten över tankarna.

          Exakt! Och inte känna efter hur man mår hela tiden, för då fokuserar man också mer på det. Som om man har lite ont någonstans och hela tiden känner efter. Såklart gör det ännu mera ont då.

      Hamnar visst i modd… Men om det bara är en lättare ångest så ska man inte fokusera så mycket på det. Det kommer att gå över av sig själv om man inte fördjupar sig i det och ”gör” massa saker för att må bättre osv. Bara fortsätt med allt som vanligt.

      Om du har mens, fundera på om de följer din cykel. Jag får ångest dagen innan mensen kommer och ibland vid ägglossning, tog många år innan jag såg mönstret..

      Tror det är värre att inte ta reda på varför du får ångest. Sätt ord på vad du känner istället, är du arg? Ledsen? Besviken? Ångest är alldeles för ospecificerat

    Jag fick veta för ca tre veckor sen att jag äntligen (efter flera års komplettering med diverse betyg) kommit in på läkarprogrammet!!
    Jag är så himla glad och tacksam att jag efter nästan 6 års studier på komvux samt HP äntligen fått resultatet och nu blivit antagen till utbildningen som även är mitt kall.

    Nu till min fundering.

    Innan jag kom in så var väldigt många i min omgivning väldigt peppande och hejade på mig.
    De tyckte att utbildningen är som klippt och skuret för mig, då jag även under min fritid läste på mycket och även tog min tid att sitta med mamma (läkare) och hennes läkar kollegor där de diskuterade olika patientfall (inte information om partierna i sig, utan ex; ”man/kvinna X ålder med anamnes…”) där jag kunde ställa frågor eller komma med hur jag skulle gå vidare med patient X.
    Så med andra ord, varje chans som funnits att lära mig mer så tog jag självklart den chansen.

    Framtill beslutet om att jag blivit antagen kom så var en hel del som sagt väldigt positivt inställda och hejade på vartenda steg under alla år som jag pluggade upp mina betyg.

    När jag gick ut med nyheterna att jag nu äntligen kommit in så fick jag inte ens ett grattis som start. Utan en massa tankar, åsikter och fördomar droppades på mig direkt.
    ”Jag trodde aldrig DU skulle lyckas och komma in”
    ”Jaja du ska inte ropa hurra ännu, vänta tills du ser om du ens lyckas ta dig igenom utbildningen”
    ”Du vet väl att det är 6 års studier, kommer du verkligen klara av det?”
    ”Hur blir det med ditt förhållande nu då? Jag satsar på att du antigen kommer ge upp efter 6 månader alternativt så kommer ditt förhållande ta slut”
    ”Ja men självklart kommer du kunna åka räkmacka nu då du bara kan vända dig till din mamma när du behöver hjälp”
    ”Hur kommer det bli nu när du ska studera då kan du ju inte röka på som du har gjort tidigare”

    Gällande den sista kommentaren jag fick så kändes det som ett extremt lågt slag under bältet. Jag är idag 27 år. Perioden jag rökte på var jag mellan 19-20 år. Har inte rört det på över 7 år då jag även står på mediciner som jag aldrig skulle äventyra med substanser (ink alkohol). Och det vet hen om men ändå behövde hen knäcka ur sig just den kommentaren då hen är nära till familjen.

    Så inget av detta är direkt nytt för mig. Jag vet att utbildningen är 6 år. Jag vet att studierna är enormt tunga. Men det är även studier som trots hur tunga de är, är fortfarande väldigt väldigt intressant för mig. Jag har en enormt stöttande fästman som är medveten om att detta varit min dröm även innan jag träffade honom.

    Men varför är det sådana här kommentarer jag fick nu av människor som tidigare var så peppande mot mig och mina planer? Att de inte ens började med ett grattis?

    Värt att notera, jag har varit så glad för alla dessa människors planer och drömmar. Och när det går bra för de är jag alltid den första som har fått ta del av deras respektive fantastiska nyheter och sett till att vi firar vartenda en. Varje gång.

    Så varför är dessa kommentarer och attityd det jag fått tillbaka?

    Min mamma sa ”Människor/vänner/ anhöriga vill gärna finnas där för en när man ligger nere och är sorgsna. Däremot är det viktigt att se vilka som blir glada för din lycka när du tar del av goda nyheter som gynnar dig. Då får man se deras sanna natur”

    Och min bonuspappa inflikade och nämnde ”folk vill se andra lyckas. Men däremot får de inte bli ”mer lyckade” än personerna”

    Blir väldigt besviken då jag aldrig trodde något sådant om folket i min omgivning. Vi alla har olika drömmar och planer. Och ja absolut vissa av de jobbar inom vården, men kanske inte som läkare. Men det är inget jag ens har lagt någon tanke på, då det är så sjukt irrelevant för mig.
    Vi alla jagar det vi drömmer om och som giver oss lycka.

    Ärligt talat vet jag inte vart jag ville komma med detta. Jag har alltid fått så himla kloka kommentarer och åsikter av er på ÖS. Åsikterna kan variera men det giver mig fler infallsvinklar och resonemang så jag kan förstå ämnena mer djupt. Plus att jag faktiskt ser gänget här som vänner som även ger tough love.

    Tack för att ni orkade läsa detta.
    Hoppas ni har en super trevlig helg. ?

      Ber om ursäkt då kommentaren postades två ggr ?

      Tror folk blir avundsjuka, stressade över sitt eget yrke osv. Läkaryrket har hög status och även hög lön.

        Tack snälla för dina fina ord.

        Folket som sagt detta och generellt folk i min omgivning har vetat om sen länge länge att lönen inte är något jag brytt mig om, då jag sen start när jag insåg att detta är vad jag vill plugga till, har som mål att arbeta med Läkare utan Gränser.
        Med andra ord, det är inga pengar i det alls.

        Men det är vad jag brinner för.

        Och sen gällande statusen så samma sak där, nu råkar läkaryrket ha hög status, men det är inte därför jag kämpat så länge samt skall fortsätta kämpa med utbildningen för att uppnå status. Utan det är för att ha möjlighet samt adekvat medicinsk kunskap att kunna hjälpa utsatta människor i utsatta länder.

        Det är allt. Och det har dessa människor som kläckt ur sig kommentarerna ovan vetat om..

        Står fasen fast vid mina ord, så mycket stöd och kloka vinklar och åsikter som gänget på ÖS bidragit med vartenda gång jag har haft en fundering, bevisar att ni fan är mer ”äkta” vänner till mig jämfört med folk jag vuxit upp med.

        Uppskattar er ❤️

          Tror att du kommer att bli en utmärkt empatisk läkare! ?

            Jag hoppas verkligen jag kan påverka och lämna ett avtryck av min tid på jorden. Det är så många som bara vill bli sedd och hörda gällande deras psykiska och fysiska trauman.
            Bara att man visar att ”hey, jag finns här och jag hör dig. Du är inte ensam”

            Tack snälla för dina ord ❤️❤️

        Åh nu försvann kommentaren jag postade som svar till dig, men skall försöka summera så gott jag kan.

        Först och främst, tack snälla för dina ord!! ❤️

        När det kommer till status och lön, så har dessa människor som kläckt ur sig kommentarerna jag skrev ovan vetat om sedan start (dvs, när jag insåg att jag ville plugga till läkare) att varken lönen eller statusen betytt noll för mig.

        Mina framtida planer efter utbildningen är och har varit att få jobba med Läkare utan Gränser. Och där finns det inga pengar eller hög lön. Utan det är just därför jag i alla dessa år pluggat upp alla betyg samt kompletterat för att få möjlighet att få hjälpa människor via den organisationen.
        Sedan till status, absolut att läkare anses ha hög status, men det är irrelevant för mig.
        Jag jagar enbart denna utbildning för att jag vet att det kommer ge mig den adekvata medicinska kunskap för att kunna rycka ut och hjälpa folk i extremt utsatta lägen och förhållanden.

        Så trots att de vet om allt detta så uttalar dessa personer sådär..

        Tack snälla för er på ÖS. Uppskattar er och ni har alltid kommit med så kloka råd.
        U guys are the real MVP ❤️

      Grattis och grymt kämpat! ??

        Tack snälla snälla kompisar ?❤️
        Nu känns det mer okej att vara glad över nyheterna då ni alla delar glädjen jag hållit inne ?❤️

      Låter som renodlad avundsjuka. Du kommer klara det galant, grattis till antagningen! Heja heja!

        Tack snälla snälla snälla. ?❤️
        Är nästan i förnekelse över att dessa människor kan upplevas som ”avundsjuka” då jag aldrig märkt av det tidigare..

    Hade en väldigt obehaglig upplevelse på Ica idag. Hade med mig min 3 och 1 åring och köpt bullar. 1årinhen ville ha en bulle direkt när jag la ner den i vagnen och gjorde ett högt skrik för hon kan inte prata än. Då hör jag hur en tant i typ 60-70 års åldern gör ett högt ”usch” och kollar mot oss. Ignorerar första gången för vill inte göra en scen men precis när vi ska gå händer det igen och den här gången gör hon det ännu högre och råstirrar med en äcklad min och då kan jag inte hålla mig längre och frågar om hon på riktigt säger usch till en ettåring. Som förövrigt var helt lugn efter ett skrik. Därefter utbyts en ordväxling och jag får därifrån med en klump i magen.

    Behövde bara skriva av mig

      Vad var det som kändes obehagligt? Du borde sagt att hon stinker gammal tant men att du inte säger usch för det. ?

        Hela upplevelsen var obehaglig men speciellt för att den skedde framför mina barn, vilket dock är mitt fel då jag nappade på hennes bete.
        Bra comeback, önskar jag hade tänkt på den där och då!

          Bättre svara glatt ”ha en bra dag du med”!

          Hade frågat vad fan det är med henne.
          Jävla surkärring

      Ledsen, men du träffade på en gammal bitter människa!
      Inget att bry sig om! Gläds åt dina fina barn istället! ?

      Vad svarade hon?

        ”Jag har faktiskt tinnitus och hon skriker så man får ont i öronen”
        Jag sa: men man säger väl inte usch för det? Och sen sa jag någonting om att hon saknade hyfs och jag vet inte vad. ?

          Lite mycket begärt av tanten att en ettåring ska ta hänsyn till hennes tinnitus haha. Förstår att det var en otrevlig situation, men det är tanten som var orimlig.

            Jävla kärring helt enkelt!

          Men då var det ju det hon sa ”usch” för, inte åt ditt barn. Känner flera med tinnitus och hörselskador och det är riktigt plågsamt med vissa ljud. Så det var nog bara en spontant uttryck, precis som ”aj” skulle varit om barnet istället hade slagit till henne.

            Nej hon sa ju det flera gånger, och kollade på oss med en äcklad min.
            Så ja jag köper det om hon sa det en gång som reaktion till att något gör ont men att sen säga det IGEN när vi går iväg och ännu högre, det är bara provokation.

              Finns en chans att hon var dement.

                Den tanken slog mig också i efterhand, eller iaf på väg att blir det.

    Ok nu har Nellie berntsson bytt stall igen, en månad tog det sedan var de klara med nya stället ?

      Hon har kanske inte alla ??? hemma! ?

        Hahahah

    HJÄLP en person i panik!! Är det någon här som haft problem med pälsänger? Har fått de goa skadedjuren hemma. Larver har hittats ffa i sovrum, men då i ALLA textiler som de kan hitta de jäklarna. Vi snackar GARDIN, lampskärm och så såklart i garderoben där de vanligtvis trivs, samt i ett annat rum där det varit mycket tvätt. Baggar (som är deras sista stadie) setts i exakt varenda rum i lägenheten. Har såklart gjort allt för att eliminera äcklena, tvättat allt i 60 grader, fryst in, SLÄNGT mattor, dammsugit lister, har inga textiler framme förutom soffa och säng… Nu till min fråga: är det någon som gått igenom samma och fått bort alla, så de ej har kommit tillbaks? Har sån fruktansvärd fobi för kryp och detta har tagit rejält på det psykiska måendet (larvigt, jag vet!) Bor dessutom i ett gammalt lägenhetshus, vilket gör att det känns omöjligt att få bort dem… ? Hade behövt höra en solskenshistoria från någon som haft problem men fått bort dem!

      Ring Anticimex.

        Ah, glömde – de har varit hit och gjorde inget pga ”de måste kräla över hela väggarna för att vi ska göra något” med andra ord var det inte nog många enligt dem för att göra en kemisk sanering.

          Så de kommer tillbaks trots att du har gjort allt du skriver ovan?

          Men Anticimex brukar ställa ut små fällor, men köp själv annars kan inte kosta så mkt. Tänker att såna klister-remsor man sätter på tex fönstret för flugor/bananflugor/blomflugor osv. borde funka, dom tar sig inte därifrån om dom kryper dit iaf. Det kan jag lova. Väl värt att testa iaf. Hoppas du får bort dom små äckliga krypen?

      Jag har! Hade inte riktigt lika spritt som du verkar ha det, men de fanns främst i en klädkammare och i köksskåpen, men även kring lister i vardagsrummet.

      Det som funkade för mig var att städa städa städa. Tvätta allt som går att tvätta. I klädkammaren och köket körde jag med akrylfog i alla kanter och hörn så de inte kunde krypa fram. Ha inte saker på golvet. Förvara saker i plastbackar med lock, klödflrvaring med dragkedja. Jag byggde in ikeagarderober i klädkammaren vilket också hjälpte. Om man inte har djur eller barn hemma kan man ju också köpa radarspray och spraya alla lister med också.

      Alltså jag vet, det känns som en evig kamp men det går!! Flyttade för ett år sen och har inte sett en enda pälsänger här, så fick inte med mig nåt ❤️ det känns så jävla äckligt och man känner sig som en sanitär olägenhet, men det går att bli av med! I gamla hus kan det vara svårt som du säger, men då kan man få ner till en nivå där man bara hittar en larv då och då, som man mosar, spolar ner i toaletten och går vidare ❤️❤️

        Vad skönt att du blev kvitt dem!! Ja det känns verkligen som man bor i en svinstia trots att det är relativt rent hemma… Har städat en hel del men att foga igen listerna lät ju toppen, tack för tips!! ❤️

      öh är du jag för 3 år sen?? jag hade exakt samma problem!!! blev så fruktansvärt äcklad och hade så svårt att sova, ville flytta direkt verkligen. slängde endel typ halsdukar där jag hade hittat larver, dammsög allt, tvättade ALLT, frös in vissa saker osv. hade lite ”tur” för bodde på bara 55 kvm och vindsvåning så hade inga gardiner i de höga fönstrena och hade inte mattor på den tiden förutom dörrmatta. men jag ringde hyresvärdens kontakt som var en version av anticimex, minns inte vad dom hette. de kom iaf och sprutade gift i hela lägenheten och sen fick jag inte vara där på 2 dygn tror jag det var. efter det hade jag aldrig problem igen och har inte heller tänkt på det mer, detta var 3 år sen nu. flyttade några mån senare av annan anledning och vid flytt så rensar man ju och går igenom allt osv och hittade ingenting!! inget i nya hemmet heller som följde med. ring ett företag som hjälper dig är mitt tips!

        som nån annan skrivit med så köpte jag massa plastbackar på rusta där jag la allt i, varenda plagg, väskor skor osv från klädkammaren låg inpackat i genomskinliga lådor så man kunde se om det typ hamnade en pälsänger i botten på lådan! inga tyggrejer låg fritt iaf, la även alla kryddor, mjöl osv i köket i lådor haha

        Åh vad skönt att höra! Men ja alltså det är verkligen ett helvete ?? Anticimex var på besök men påstod att det inte var ”nog” med kryp för att sanera, men att om problemet kvarstod var det bara att höra av sig igen. Efter det du skrev måste jag ju nästan göra det!!

          men om inte anticimex vill hjälpa dig så ring någon annan! nomor var företaget som min hyresvärd hade avtal med så det var dom som hjälpte mig, dom sa ingenting om hur mycket som var tvungen att finnas för att de skulle hjälpa mig ☺️ jag sparade baggar i en burk så de kunde se när dom kom och konstatera att det verkligen var pälsängrar!

      De är ju svårt att helt säkert få bort alla som kan leva i lister mm (särskilt i gamla hus). Men om du fått ner själva invasionen och sen fortsätter vara noggrann med att städa/ dammsuga lite mer, aldrig ha kläder på golvet, förvara extra ”goda” grejer så som ull i plastpåsar mm så kommer de IAF vara så få att du inte märker av dem.

      Det som funkade för mig var att tejpa igen alla lister längs golvet med maskeringstejp. Inte en enda pälsänger sedan dess men tejpen är full med äckliga skal och döda larver när jag byter (speciellt i början). Klart man ska städa också men vill inte känna den pressen och nu kan de helt enkelt inte ta sig in i lägenheten!

        Men wow! Maskeringstejp it is! Tack snälla för tipset ?

    Kan vi diskutera Vanessa Sarossys kille, Johannes (Leonidas) Ulmefors??

    Är från samma ställe som honom men inte sett några program med honom eller hört honom prata sedan kanske tio år tillbaka.

    Vanessa hade lagt ut en vlogg, och tänkte kolla. När de är på Kolmården.

    Hur fan pratar han?!!!!! Varför säger ingen till?han försöker ju bryta och tala ortensvenska värre än någon annan jag hört. Eller försäler, han gör det.
    Fy fan vad jag skämdes, kvävde nästan mig själv med soffkudden av skam.

    Han har alltid pratat perfekt svenska, och jag förstår inte hur Vanessa inte kan säga till honom. Han är ju inte 20 år Längre och ska han gå runt så nu när de har barn?

    Hade jag stött på honom på lekplatsen och han öppnade käften hade jag trott att han var uppvuxen, utan skolgång i typ Angered.

    Fattar att han tycker han är
    Cool, men är det vara jag som reagerat?? Han måste ju snackat så på tv eller??

      Om ingen i hans omgivning bryr sig, varför ska du då göra det?

        Fast det vet vi ju inte.

        Jag bryr mig för det är det
        Vi gör här, bryr oss om meningslösa saker.

    Känns som att jag har letat exakt överallt, boozt, zalando, asos, nelly, zara, bestsecret, rizzo.
    Var finns snygga svarta väskor som passar en 30åring? Vill ha en tidlös väska som ska kunna följa med mig upp i åren, men vill inte lägga svinmycket pengar på en väska heller. Ju billigare desto bättre men absolut max 1000.
    Vilken sida har jag missat? Är uppenbarligen kräsen eftersom jag inte lyckats hitta någon än, några kandidater möjligtvis men ingen som fastnat i mina tankar så mycket att jag vill ha den.

      vet inte om du hittar en väska som kan följa med dig upp i åren för 1000 kr

        Haha det gör man. Nuvarande, en Calvin Klein för typ 800, har jag haft i 7 år snart. Jag kräver inte att min väska ska hålla i 20 år, men mer än ett.

          Används dagligen ska tilläggas och har hållit jättebra.

          en väska som kostade 800 för 7 år sedan kostar inte under 1000 lappen nu

            Nej det vet jag.
            Men det är fortfarande inte poängen. Man kan fortfarande få väskor som håller som inte är dyrare.

        köpte min favoritväska i rumänien för 9 år, kostade kanske 400 svenska ? ibland hittar man godbitar!

      Åhléns har snygga och prisvärda väskor

        Just det! Hur kunde jag glömma Åhléns!

        ja fast de är inte i så bra kvalitet att de håller i många år, iaf inte de som kostar under 1000 kr.

          Det kan de visst vara. Behöver inte vara 10 år liksom. Går den sönder så går den sönder, inte mer med det.

            är det du som är ts och vill ha en väska som följer dig upp i åren men du vill inte ens ha den i 10 år?

              Herregud, är du jävligt bitter eller varför är du så otrevlig? Ts kan väl ha en väska i 20 år om hen vill, du har ju noll koll på hur hen tar hand om sina saker.

              Jag har skitbillig väska från Wish som är typ 7 år – fortfarande som ny. Och nej tycker inte att man ska handla därifrån. Men bara för att du upplever att väskor inte håller för dig så betyder det inte att en väska inte håller för en annan.

                alla som vill ha en förklaring om vilken tidsrymd det handlar om är otrevliga!

      Mango kanske?

        Tack, ska kolla där:)

          Kolla märket Aldo. jag köpte en sommar väska från de i år, jättefin hög kvalite. kommer bara köpa väskor från de från och med nu. väldigt snygga dessutom.

      NA-KD har många fina!

      Marimekko kanske? De har ett par svarta väskor ?

      Other stories har superfina!

      https://www.stories.com/en_sek/bags/all.html

      Du kommer inte hitta en svart, tidlös väska som kan följa dig upp i åren för mindre än 1000kr. Det finns en anledning till att folk köper väskor av märkena Louis Vuitton, Gucci, Prada, Hermés och Dior ex. De kan användas ofta och håller ändå i en livstid.

      Märket Markberg. Köpte min från Åhléns på rea för 600. Nedsatt från 1700. Så visst går det.

    Vart har Sofi Fahrman tagit vägen?

      Men. För en dag sedan la hon ut ett inlägg. I det innan skrev hon att hennes unge föddes för tidigt så hon skulle fokusera på det. Är folk för lata för att göra sin egna research som nu tog mig 2 sek att göra och jag följer inte ens henne?????

    Fick idag avliva min gammelkatt ? Jag har sån ångest. Skuldkänslor. Kunde jag inte gjort nåt mer, försökt lite till? Saknar henne så det gör ont i hela kroppen…

      ❤️‍?

      Stor kram ❤️ Är övertygad om att du gjort allt du kunde, för annars hade du gjort annorlunda.

      Dom frågorna går nog igenom de flestas huvud när man behöver ta bort sitt djur. Det gör fruktansvärt ont och man ifrågasätter lätt sig själv. Jag håller med Mila här ovan, du har säkert gjort allt du kan. Det är inte heller humant att ha kvar ett djur som mår dåligt hur länge som helst. Kram ❤

    Ni som bor i hus.
    Känner ni er trygga med att eran adress är öppen för allmänheten? Vad kan man göra åt det? Kan man regga adressen på sitt kontor? Givetvist på samma ort.
    Jag tycker det är orättvist att vissa får ha dold adress (miljardärer som blondinbellas ex gubbe, kungafamiljen av någon anledning, politiker, vissa kändisar osv) men vi andra ska va nån slags sitting duck.
    Sverige idag känns ju skittryggt.

      Vad är det för skillnad på om
      vi bor i hus eller folk som bor i bostadsrätt eller lägenhet??

        Sitter väl säkrare tänker jag.

          Mer vittnen, ytterdörr med kodlås osv

      Du måste bo och vara folkbokförd på samma adress. Så nej du kan inte folkbokföra dig på ditt jobb?
      Vad är du för övrigt rädd för? Har du någon som hotar dig så kan du ju be om kontaktförbud hos polisen, eller skyddad identitet.

        Inbrott och även sk ’home invasion’ har ju ökat.

            ”Jämfört med 2012 har det totala antalet anmälda bostadsinbrott minskat med 41 procent. Antalet anmälda villainbrott har varierat år från år, men har sammantaget minskat med 53 procent jämfört med 2012, medan antalet anmälda lägenhetsinbrott har haft en jämnare utveckling, och minskat med 18 procent jämfört med 2012.”

      Tänker att du gör dig själv en otjänst genom att tänka sådär. Du kan ju börja med läsa länken som bifogades bland kommentarerna här. Visst, vi lever i ett samhälle som bitvis är ganska otryggt. Men jag utgår från att du själv inte bor i ett utsatt område vilket naturligtvis inte borgar för att inget kan hända, men risken minskar förstås. Tycker väl inte heller att du kan jämföra dig själv mot de människor som du nämner och som har skyddade identiteter, de om några är ju vad du kallar för ”sitting ducks”. Dessutom handlar det inte huvudsakligen om att skydda dem mot ”enkla vardagsbrott” utan allvarligare ting än så.

        Den statistiken ger jag inte mycket för.
        Det sägs ju att alla brott har minskat, vilket självklart inte stämmer. Anmälningsbenägenheten däremot…
        Jag vet inte vad du kallar ”enkla vardagsbrott” men inbrott av alla slag är en risk för alla som bor i främst hus.
        Idag spelar det heller ingen roll var du bor, ingen sitter säkert då ”buset” tar sig ut till andra områden. Finns inte mycket att hämta i utsatta områden.
        Poängen är att ingen av oss ska behöva ha det så och att alla ska behandlas som jämlikar i ett demokratiskt samhälle.
        Sverige är väldigt unikt på det sättet att adressen för privatpersoner är öppen för allmänheten att ta del av (och mycket mer). De flesta andra länder har det inte så, de värnar om integriteten och medborgares säkerhet.

    Tips på bra familjefilmer? Är född på 80-talet och älskade ”Rädda Willy” och ”Jumanji”. Vilka är motsvarande filmer idag?

      Vi gillade Nelly Rapp-filmen.

      motsvarande filmer vet jag inte men jag älskade stuart little som liten, så mysig familjefilm! dennis the menace, richie rich, 101 dalmatiner (& 102), djungel-george, flubber och föräldrafällan är också bra! kanske inte för minibarn men låg/mellanstadiet? finns säkert med svenskt tal på samtliga!

        oj förlåt haha inser nu att du söker efter filmer från nutid ?

      Uppföljarna till Jumanji, haha! Jag tyckte de var riktigt bra. 4 ungdomar hamnar i ett gammalt TV-spel och måste samarbeta för att ta sig ut. Kul äventyrsfilmer liksom 🙂

    Tänkerofta på tjejen som var tillsammans med kniv Micke och fick ansiktet tatuerat. Någon som vet om hon mår bra idag? Hoppas det!

      sindy niklasson? de har ju två söner ihop eller var det någon mer tjej han tatuerade?

      Vet vem du menar men minns inte namnet! Det verkar tyvärr inte helt hundra, går in på hennes insta ibland och hon verkar vara i en psykos där hon tror att hon är släkt med Anastasia och Marilyn Monroe (?). Hon har också en blogg som är extremt osammanhängande och hon verkar ha brutit med sin familj osv. Så nej, hon verkar inte må så bra!

      Hittade bloggen: https://vampirequeenofroyalbloods.wordpress.com/

      På insta heter hon anastacialandmarkgarbo
      (Det var Greta Garbo hon trodde sig vara släkt med). Kollar man senaste inläggen så känns de inte fullt lika psykotiska så kanske hon mår bätte! Hon bor i Västerås och har en pojkvän iaf.

    Insåg precis att jag har blivit en bitter och elak människa, och jag har skrivit så mycket elaka/otrevliga kommentarer härinne om Bianca och allt möjligt. Man kan faktiskt göra människor jätteilla genom sättet man uttrycker sig på och det gör mig jätteledsen att jag har varit med och bidragit till det. ? Det är så lätt att känna sig säker bakom sin skärm och kasta ur sig både det ena och det andra, men om man inte skulle kunna säga det man tänkt skriva face till face till någon så låt bli. Det sitter faktiskt en riktig person på andra sidan och läser. Mitt uppdrag framöver ska bli att sprida mer kärlek och att sluta döma andra och sluta sprida negativ energi. Förlåt alla som fått otrevliga kommentarer och förlåt Bianca, du är jättefin och värd all glädje och kärlek! ❤️ Sprid mer kärlek istället för elakheter är mitt lilla budskap denna fredagsnatt. Kram på er alla!

      Wow, vilken insikt! ?

        ?

      Jag är också en otroligt bitter människa. Och det blir inte bättre med åren kan jag säga. Är 40 nu. Om man är såhär bitter vid 40, tänk då när man är 50, 60, 70, 80.. vågar inte ens tänka tanken hur bitterheten kommer att se ut när man är äldre och man är totalt förbrukad på arbetsmarknaden, allting blir tuffare, osv. Bitterhet beror på att man tycker synd om sig själv har jag kommit fram till.

        Förändra ditt liv då?

    Alltså måste gnälla nu! Jag arbetar som konsult på annan ort & har beslutat mig för att ta in inneboende i min centrala 4, som bara står & kostar pengar. Kommer inte hem förrän till årskiftet osv.

    Skulle vart ledig sedan i fredags & denna v & fixat hemma. Så fick jag Covid & blev sjukt dålig & tog mig hem först i förrgår. Nu ser det ut som satan här & så fort jag anstränger mig det minsta blir jag sjösjuk & spyr som en gris! Imorgon kommer en hyresgäst ?.

      Tycker mer synd om din hyresgäst som då inte kommer kunna flytta in i lägenheten på grund av att du är sjuk

    När ska Jelena Meacham (som normalt vet att man ska annonsmärka) börja annonsmärka reklamen för hennes App hon skapat som hon dränker sin Instagram med.

    Men vad stör det dig för? Ge dig på dig själv istället. Du äger inte rätten att uttala dig om andra.

      Tänker väl att det är fritt att tycka, däremot ser jag ingen som helst anledning att sitta på Bloggbevakningen och tycka en massa om en annan människas vikt, som man dessutom inte känner. Åtminstone så tror inte jag att det handlar om att du faktiskt är orolig utan det är snarare ett sätt att må lite bättre genom att trycka ner någon annan.

    Jag är fetare. Tränar inte. Jag är lycklig och mår bra. Puss!

      Mår alltså bra både fysiskt och psykiskt. Är kärnfrisk enligt alla tester på VC (var där i annat ärende).

    Vad tycker vi om Bingo som filmar och hejar på mellansonens fotbolls-TRÄNING medan sonen ber pappa sluta skrika och filma – och sen lägger han ut detta…

      Tänker att barnen lär sig noll om gränser och respekt..

    Varför bryr du dig om hennes vikt? Vad spelar det för roll om hon är underviktig eller överviktig?

    Och varför måste en kroppspositiv person visa upp träning? Att vara kroppspositiv handlar om att stärka ett budskap att överviktiga personer får finnas, får synas, får vara en del av samhället utan att mobbas, trakasseras, diskrimineras. Har ingenting med träning att göra?!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.