Öppet Spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
Dock undanber jag mig politiska diskussioner, tack!
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli satt på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… ?

Ps! Tjafsa mindre!

703 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Varför se människor från Mellanöstern äldre ut än deras faktiska ålder? Även bebisar och småbarn.

   Mycket hår 😅 Tänker att små bebisar har rejäla kalufser när de är pytte och ser då ”äldre” ut.

    Inte bara hår utan nåt i ansiktsdragen/ansiktet gör att de ser äldre ut.

     Ofta har de ju mer hår o ansiktet också. Även småbarnen (både pojkar och flickor) ifrån Mellanöstern och typ Indien/Pakistan kan ha mörka fjun på kinderna och lite mustach. Svenska barn har ju oftast inget hår alls i ansiktet utan bara hår på huvudet och ögonbryn, det är först i puberteten killarna börjar få lite mörkare fjun.

     Det där stämmer inte på alla. Jag känner 2 medelålders kvinnor från Mellanöstern som ser ut att va närmre 35 än deras faktiska ålder. (De är över 50 år)
     Tycker annars vita ser äldre ut.

      Hahaha #kränkt

       Rasist

        Oooookeeej

      Min granne är från Irak. Jag trodde familjen hade tre syskon och mamman då var storasystern haha när vi precis flyttat in. Så jag frågade mannen i familjen en dag men har inte ni tre barn!?! 😂 haha skäms än idag

       (Hon var för övrigt 30 år)

      Kallas skönhetsingrepp

   Menar du verkligen att du tycker att ALLA människor från det området ser äldre ut än sin ålder..?

    det är svårt att inte inkludera alla

    Ja.

     Kansför att de har skarpare drag och ofta större näsa. Runda, ljusa ögon som vi kan ha i norr tycker jag gör att man ser yngre ut

      Fast inte ser nordeuropeer yngre ut än sin ålder? De kan lika gärna tycka vi ser gamla ut och våra små bebisar ser ut som gamla gubbar och tanter med rynkiga ansikten och kala huvuden.

       Men det finns ju studier på att folk generellt i världen uppfattar rundare och mindre drag som yngre? Såg det på någon dokumentär över s.k skönhet.

        Generellt så är inte skandinavier kända för att ha runda drag. När jag tänker runda drag så tänker jag ärligt talat på afrikaner.

         Ja precis, och östasiater. Europeer har ju högre näsryggar. Men jämförelsen här gällde ju Mellanöstern/ Skandinavien.

         I en jämförelse mellan skandinaver och Afrikaner får vi kanske ett annat utslag?

        Förknippar inte oss med runda drag dock. Finns andra folkgrupper med rundare drag.

   Fråga Gud. Tycker det är tvärtom, black don’t crack

    Nä hög melanin ger slät fin hy ofta. Men svarta har ju andra saker ofta som åldrar dem, bland annat är de lite utsatta i länder där det är knappt med sol. De blir mer deprimerade med hjärtsjukdomar och får mindre starka skelett.

    Fast nu är ju de från mellanöstern inte ”svarta”. Det är inte afrikaner vi talar om.

    Lisa…vännen….googla mellanöstern. Det ligger i Asien!!

     Hade en lång konversation med en kinesisk kvinna där hon menade att jag, som är från Irak, inte är en asiat. Hon menade på att jag höll på med CA och kränkte henne genom att säga att jag är asiat när tillfrågad. Visst, jag förstår mer än att bocka i ”asian” på formulär (jag är mörkblond med ljusbruna ögon och vit hy) men att jag är ifrån Asien och därmed också asiat! Jag använder aldrig ordet asiat just för att folk då antar att jag är från den östra delen av Asien men att bli kränkt och mena på att jag håller på med CA är helt sjukt.

   Tycker faktiskt generellt att det är folk med skandinaviskt utseende som ser yngre ut. Vita amerikaner ser tex ofta äldre ut en en vit svensk. Så jag tror att vi kanske upplever att andra ”ser äldre ut” för att vi ser ganska unga ut

    Oj! Jag tycker ofta att skandinaver har ”läderhud” eftersom många solar på ett hysteriskt sätt här. Många från exempelvis USA solar ju ingenting och har ofta väldigt jämn hud utan rynkor även i 60-70 årsåldern.

     Botox min lille vän.

     Nä, det håller jag inte med om. I USA solar de som galningar.

      Mest Florida!

     Men syftade inte orginalfrågan snarare på att man ser vuxen ut tidigare? Inte hur man ser ut på ålderns höst?

    Jag bor i USA och ser varje dag att vita här utsätta för mer sol och onyttigt leverne. Nordbor är verkligen vackra längre, enligt mig.

     Jag har med bott i USA och där jag bodde (Washington) undvek mina vänner och bekanta i alla fall solen när den väl tittade fram, låg inte och solande på semestern osv. Det är såklart olika med vanor för alla människor men i mitt område hade alla väldig respekt för solen med solhatt, keps osv när solen var framme.

      Kanske, men de utsätts för mer stark sol än folk i Norden iaf. Sedan är ju anletsdragen hos amerikaner annorlunda än i Europa. Vita där är ju etniskt mer kontinentala och brittiska. Skandinaver har vackrare anletsdrag än vita amerikaner anser jag. Vi är längre, starkare och med mer harmoniska ansikten men det är ju en annan femma.

       Fast det är ju verkligen en fråga om vad varje individ tycker är vackert? Jag föredrar amerikaners stora leenden och raka näsor framför små tänder och grisnäsor som man ofta ser i Sverige. Men inget konstigt att tycka tvärtom heller?

        Men amerikaner har ju fusktänder i otroligt större utsträckning? Eller fasader. Kolla tänderna på amerikansk underklass så ser du verkligheten.

         Fast det kan man ju säga om alla? Underklassen i de flesta länder är fulare än medelklassen för pengar kan köpa en skönhet.

          Även fula skandinaver är snyggare än fula amerikaner. Det är en hög lägsta nivå om jag säger så.

           Verkligen! Det säger alla mina utländska vänner. Otroligt hög lägstanivå. Antagligen världens vackraste folk 🤷‍♀️

       Starkare? Haha vad är detta för tråd?

        Eller hur, fullständigt absurd.

        Kolla vilka i världen som har flest vo2max rekord och som får mest medaljer i proportion till befolkningsmängd. Ja, Skandinaver står ut.

       Oh please. Varannan svensk har rejäl övervikt. Solar för mycket, vissa kan inte ens klä sig snyggt eller modernt. Alltid detta snack att åh vi skandinavier är vackrast i världen. Dont Think so. Inte längre iallafall.

        Men andra befolkningar har ju samma tendenser. Sitt på en flygplats i Mellanöstern och kolla runt, sedan jämför du med Sverige.

         Vad är din besatthet med Mellanöstern? Låter som avundsjuka bakom ditt argument. Lägg av och väx upp.

          Ts pratade ju om Mellanöstern?

       I staten Washington utsätts man absolut inte för mer sol än i Skandinavien😂

        Öh jo, staten Washington ligger på samma breddgrad som Frankrike. Skandinavien har kraftigt färre soltimmar. Alla dom timmarna färre sol syns i ansiktet.

       Hamnade tydligen på det rasbiologiska institutets årsstämma …

        😆

        Men du deltog gärna i den tydligen.

         Diskuterade solning 🙃

       Ok du har framhävt dina fina drag som ”skandiav” applåd till dig. Move on *snark*

    Min systers man som är från balkan bkev så chockad över hur fula skandinaver är medan ha tycker det finns väldigt vackra männuskor här så allt ligger i betraktarens ögon

     Haha en Balkan som tycker VI är fula? 😂

      Hahaha

       Alla har sin egen unika skönhet. 💛

     Var är här?

   Tror det är dragen som för vissa kan uppfattas som åldrande eftersom de förknippas med åldrande i norden? När min svenska mamma var i Vietnam så trodde de ofta att västerlänningar var äldre än de var på grund av att ljusare hår och större näsor är för dem förknippat med högre ålder.

   Konstigt. Varför ser vita blonda alltid äldre och mer slitna ut?

    Undrar mest var denna hysteri att se ung ut kommer ifrån.
    Är det så viktigt? Finns liksom inget att göra, alla åldras om man har tur!

   Tror verkligen inte att de gör det utan att du uppfattar det så beror på vad du själv är van att titta på. För jag misstänker starkt du inte gjort nån studie på alla människor i mellanöstern och jämfört ålder med uppskattad ålder lika lite som du gjort det bland etniska svenskar, européer eller asiater…

   Håller inte med dig, verkligen inte om barnen.

    Den här tråden blev ju lyckad…

     Riktigt bisarr 😂😳

   Haha tycker typ tvärtom. Svenskar över 25 ser äldre ut. Jag är från Mellanöstern och jag har aldrig hört att jag ser äldre ut än 27, är 35. Morsan får höra 40, hon är 60. Däremot när jag var yngre så såg jag äldre ut.

   Mellanöstern ser äldre ut när de är yngre, men sen vänder klockan och man ser yngre ut. Tvärtom för svenskar tycker jag. Tror också det beror på att svenskar över lag har tunnare och torrare hy vilket ger mycket rynkor i tidig ålder.

   Som man säger, black dont crack.

    Är du rasist?

    Studier över vad som upplevs som ungdomligt utseende har mindre med rynkor och hud att göra och mer med benstruktur i ansiktet. Höga kindben och ögon utan håligheter är en större faktor. 🤷‍♀️

     4 år gammal krönika. Finns otroligt många länder i denna värld och Sverige är inte det enda landet med blåögda och blonda människor. Låter väldigt seriöst att de blandar in ”Swedish women claimed they had a high sex”.

      Ingen har sagt någonstans här eller i artikeln att bara Sverige har blonda blåögda människor.

     Bättre pr definitivt.
     Tänk om alla folkgrupper skulle visas utifrån deras bästa av msm.
     Själv har jag utländska vänner och bekanta som uttryckte hur förvånade och besvikna de var när de besökte oss här i Sverige. De tyckte svenskar inte alls var så märkvärdiga och rent av fula.
     En sa något om en sminkad gris.

      😂 Of all the things that didn’t happen, and so on and so forth…

       Vi säger så 😂👍 truth hurts osv…

  Jag och min man bor i en hyresrätt i en av Sveriges större städer. Jag har börjat fundera på om det vore läge för oss att köpa vår första lägenhet nu, för att ev kunna köpa hus om ca 5 år? Vi betalar 13 tkr/mån i hyra nu. De lägenheter jag är intresserad av skulle kosta oss 19-22 tkr/mån, så det är ju en ganska stor ökning. Vi funderar på att försöka skaffa barn snart, vilket såklart kan påverka ekonomin framöver. Kontantinsats har vi till ännu dyrare lägenheter, så det är inget problem. Kommer vi ångra oss om vi inte köper nu när själva bostadsrätterna generellt gått ned i pris? Kommer räntorna ha gått ned om några år? Kommer vi kunna sälja med större vinst än om vi köper efter att räntorna ev gått ned? Många funderingar! 🙂

   Hmm, vänta jag kollat på min kristallkula… 🔮

   Köp!! Men låt de inte kosta mer än vad ni har råd att klara av på 1 lön.
   Så har vi alltid resonerat och det har gjort idag att vi sitter i ett hus som kostar oss vad er hyresrätt er kostar idag. Vi bor nu nära havet, i Göteborg stor trädgård och pool. Kör hårt, amortera och tänk långsiktigt.

   Efter den kommande vintern lär både BR och hus vara betydligt billigare än idag.

   Klarar ni månadskostnaden med en lön + en föräldrapenning? Antar att en del av det är amortering så det går ju åtminstone tillbaka in i lägenheten till skillnad från er nuvarande hyra. Däremot är det omöjligt att svara på om priserna kommer gå upp eller ner på fem år. Generellt säger man ju att man ska köpa för att bo, inte för att investera

   Om ni funderar på att skaffa barn kan det vara smart att köpa nu innan bebisen kommer. Det blir mycket svårare att få lån när man har barn, vilket jag bittert fick erfara :/

   Jag hade väntat. Tror inte prisnedgången är ”klar”. Skulle bara köpa om jag tänkt bo på låång sikt typ 20 år

   Jag hade suttit still i böten. Regeringen kommer snart vli hysteriska igen över Corona eller ngn annan influensa om tre fyra veckor.
   Låt elmarknaden stabilisera sig och andas.

   Jag skulle köpa huset nu och skippa mellanboendet. Räntor kommmer troligen aldrig, iaf inte på mååånga år bli så låga som de varit. Lite beroende på var du bor, så är tiden då man kan göra rejäla vinster på försäljning troligen över. Sett rådgivning som säger köp bara om du tänkt bo länge.

  Har inte ont i magen annars men när jag trycker under naveln så gör det ont och är ömt? Som när man trycker på ett blåmärke 🤔

   Båda mina föräldrar (läkare resp. sjuksköterska) hade svarat ”tryck inte där då!” på det 😅

    Haha! Jo men känns inte bra heller att något gör ont och är ömt när jag trycker 😬

     Nä det ska inte göra ont vid lätt tryck. Det är precis sådant en läkare kollar efter när de känner och knackar på magen. Hårdheter eller om patienten reagerar med smärta.

    Haha så kul. Mina föräldrar som är läkare hade sagt exakt samma. Om det var i armen eller benet det gjort ont hade dom sagt ”då får du väl hugga av det” 😂.

    Det hade min mamma också sagt, fast hon inte är läkare.

     Min med 😂

    Hhahahah båda mina också överläkare, hade sagt precis samma! Det har de nog gjort också.

    Typ jag kommer in men ena handen på andra armbågen och ba Det gör asont när jag trycker här!??! Pappa direkt! Sluta trycka där så känner du inget ska du se🤭😉😉😉

    Det hade mina med! Fast en är en pensionerad vaktmästare och den andra är systemvetare

   Varför trycker du där då?

   Jag tycker du ska gå till VC till att börja med. Kan vara fråga om gastro men även gyn. Du har inte supertajta jeans med nån knapp eller liknande som trycker just där när du sitter t ex?

   Rensa naveln. Hände mig en gång när jag fått in ett hundhår där som gjort ett litet sår som blev irriterat 😂🙃

   Förstoppning?

  Någon här med tiktok som också brukar få upp ”that swedish couple”, paret där deras videos går ut på att tjejen beter sig som en bebis/liten flicka? Vad är isåfall era tankar om detta par? Detta är tydligen deras sätt att skoja men fattar inte riktigt va det roliga är, blir mest irriterad när de dyker upp 😅

   Använd inte Tiktok, de spionerar på ALLT du gör i mobilen.

    gör inte alla det?

    Haha men snälla 😅 varsågod isåfall, finns ingenting spännande att hämta där

     Ta reda på fakta.

      👍🏼👍🏼

      Jag vill inte, orkar inte, kan inte och har inte tid

     😂😂😂

   Följer dem. Alltså, det är deras sätt att skoja. Låt dem. Alla par har sina sätt. Folk som anmäler och hatar, låt bara bli. Det är så himla lätt att trycka på ”inte intresserad”, eller för all del, gå in och blocka kontot t.o.m. Men ge fan i att hata så som folk gör. Allt är inte för alla och det måste man acceptera, men man ska inte acceptera att få en massa hatkommentarer.

    Vem är det som hatar? Är ju bara folk som hejar på denna galenskap i kommentarerna 😅

     Har också bara sett såna kommentarer, men tydligen nån Youtuber vad jag förstod det som som hade reagerat starkt och dragit med sig en massa hat eller vad det nu var. Har inte hängt med i hela cirkusen, de kanske raderar såna kommentarer eller nåt, lät som att de får såna iaf.

      Emil hansius video är det, han bara reagerar på tiktok videos och tycker hans reaktion på deras skumma relation va väldigt rimlig och kul

  PMDS! Någon som har tips som verkligen fungerar för er? Nu har jag bett sjukvården om hjälp och fick Premalex utskrivet. Har kämpat själv i flera år men nu pallar inte jag mer. Vill kunna vara bra mamma och partner alla dagar i månaden och inte några få 😩

   Jag har också haft problem, först med humöret men numer är det mest fysiskt (abnormt trött vid ägglossning och ibland ögonmigrän vid äl och mens). Premalex kan säkert hjälpa men Escitalopram funkar lika bra (har förstått att det är samma verksamma ämne) och det är billigare. Jag har även fått vätskedrivande (så man kissar ut lite extra hormoner) som man kan ta dagarna mellan äl och mens.
   Blev erbjuden att bli satt i ”Klimakteriet” under ett par månader för att se om det hjälpte men valde att tacka nej.

   Men jag lider med dig, vet hur jobbigt det är och tyvärr verkar det som att de flesta inom sjukvården är ganska ointresserad av dessa problem. Men ge inte upp.

    Hur blir man satt i klimakteriet?
    Så man kan må bättres att slippa vätskan i kroppen alltså (jag sväller upp flera kg). Jag har också en hel del problem vid mens.

     Är inte Caroflin, men jag blev kemiskt satt i klimakteriet av Enanton. Det va dock pga min endometrios och inte pga min pmds. Det är dock jävligt tuff behandling så tror inte man får det pga pmds.

   Jag medicinerar med Citalopram sedan många år tillbaka för pmds. Det fungerar verkligen bra för mig och har även fungerat bra för min syster som också lider av pmds. Jag tänker att det är bra att försöka göra anpassningar i livet när det är som värst. Stress och sömnbrist tenderar att förvärra. Kanske kan din partner ta ett större ansvar för barn och hushåll då. Skulle även rekommendera samtalsstöd för att bli snällare mot sig själv och få strategier.

   Jag har testat Premalex och mådde då skit gånger 10 av biverkningar. Det enda som funkat för mig är tillskott, hög dos av GLA (jättenattljusolja) och B6, tillsammans med någon form av mindfulness övningar. Tips är att köpa tillskotten på Topformula! WO-HO är onödigt dyrt. Ge det också 2-3 cykler innan det ger effekt. Jag sätter också en fet anteckning på startsidan på min mobil med en text som påminner mig om att det är pms och att det snart kommer att gå över och bli bättre igen.

   Jag äter Ecsitalopran. Fick det utskrivet för både depression och svår pms, så jag äter den varje dag året runt. Men det har minskat mina symtom! Jag mår oftast lite sämre innan mens ändå, men innan jag börja med medicin så ville jag inte ens leva under pms. Jag har även eips som förstärker symtomen, så jag går på dbt.

   Jag skulle råda dig att ta kontakt med en psykiater för att få mer klarhet i vilken medicin som skulle kunna passa dig. Det hjälpte mig.

   Jag har tidigare talat med gynekolog o husläkare som hjälpte mig att testa Citalopram, Premalex o Sertralin. Ingen av de medicinerna hjälpte mig helt.

   Själv fick jag hjälp att komplettera Sertralin med ytterligare en medicin hos den här psykiatern. Jag upplever att han har en helt annan kunskap om den här typen av mediciner än vad både gynekolog o husläkare har.

   Ett tips!

  Jag är gravid i v.37. Mitt barn har legat med huvudet neråt sen i början på juni, idag fick jag veta att hon vänt sig Och ligger nu i säte. Har tid för vändningsförsök på måndag.
  Jag är så rädd och stressad över detta!

  Någon här som har erfarenhet utav vändningsförsök? Gör det ont? Hur många gånger försöker dom innan de ger upp?
  Gick det i så fall bra med kejsarsnitt?

  Är så rädd inför detta och hade ingen tanke alla på att detta kunde hända 🙁

   Är det första barnet? Då kan det ju vända sig igen (brukar väl vara typ sista veckan de vänder sig). Googla ställningar för att hjälpa barnet vända sig själv, tex stå på knä och armbågarna i marken så du lutar neråt. Har tyvärr inte behövt ’vändningsförsök’ men hoppas det går bra!!

    Det är mitt andra barn, men tack för tipset ska googla lite 🙂

     Jag gjorde en lyckad vändning i v.37 då mitt barn låg på tvären. Var superorolig men det gick kanonbra trots brist på samarbete från bebisens sida.

     Jag tyckte inte det gjorde ont men det var extremt obehagligt. Det är liksom någon som trycker hårt på det man skyddar med sitt liv och älskar över allt annat.

     För mig gick det på ”sista försöket” (dom sa typ – 1 gång till annars så blir det snitt om 1 vecka). Sen blev jag uppföljd veckan efter hos BM och vid förlossningen.

     Fråga gärna om du har fler frågor

      Skönt att de gick bra för dig ❤️

      Ja, det är de som känns Så obehagligt tycket jag. Att någon ska trycka på magen. Men känns skönt att många ändå verkar ha bra erfarenheter både av vändningsförsöket och snitt.

      Tack för att du tog dig tid att svara ❤️

       Jag hade två läkare hos mig som var måna om att stämma av med mig om hur jag mådde under hela processen och kollade bebisen också. Dom hade slutat på en sekund om jag bad dom. Fast jag bönade och bad om ett försök till.

       Lycka till med ditt försök! Håller tummarna för er. Om vändningsförsöket lyckats kom ihåg att nämna vid förlossningen att bebis har legat i säte så att dom kan dubbelkolla att bebis ligger rätt

   Ingen erfarenhet av vändningsförsök för dom upptäckte inte att mitt barn låg i säte förrän hon skulle ut, hehe. Men det gick bra, fick göra akutsnitt och har bara gott att säga om det. Så bryt inte ihop om vändningsförsöket misslyckas är mitt tips, jag har gjort två ks och båda gick jättebra och jag återhämtade mej snabbt. Lycka till med bebis och förlossning <3

    Åh tack för att du tog dig tid att svara!
    Ska försöka tänka att det kommer bli bra hur det än blir. Tror det kom som en chock bara <3

   Jag gjorde vändningsförsök i typ v. 38 (om jag inte minns fel och det funkade på andra försöket. Det gör ont men går fort! Tror det är 50% chans att det fungerar så bli inte besviken om det inte går (även om det är lättare sagt än gjort).
   Lycka till ❤️

    Tack! ❤️

   Mitt andra barn låg i säte och vändningsförsöket lyckades inte. Jag var öppen för att testa vaginal förlossning och fick klartecken. Gick hur bra och smidigt som helst. Var ingen skillnad mot att föda med huvudet först. Fick en väldigt rutinerad barnmorska och bebis var ute mindre än två timmar efter att vi kommit till sjukhuset. Såklart individuellt hur man vill göra och jag kunder när som helst avbryta om jag ville. Men är så glad att jag gjorde det. Fick också berättat för mig att för en frisk kvinna med normal graviditet och en okomplicerad förlossning bakom sig så är sätesfödsel ingen big deal.

    Skönt att höra att det gick bra för dig att föda i säte!
    Känns skönt att höra en lyckad sån historia också, om vändningsförsöket misslyckas kanske jag trots allt ändå kan föda vaginalt 😊

   Jag har varit med om det en gång.
   Vändningsförsöket misslyckades.
   Jag tycker inte det gjorde ont, lite obehagligt bara när brycanylen kickar in och man får hjärtrusning.
   De försökte en ordentlig gång efter att ha kollat hur bebisen låg.
   Men själva försöket i sig gjorde som sagt inte ont. De är väldigt duktiga!

   Snittet gick superbra!

   Ingen erfarenhet av vändningsförsök eftersom förlossningen satte igång. Jag fick valet att föda i säte eller akutsnitt och valde sätesförlossning eftersom barnet var litet och jag ville undvika snitt. Skulle göra samma val igen ifall förlossningen sker på ett sjukhus med förlossningsläkare och barnmorska med stor erfarenhet av sätesförlossningar.

    Tillägg: kände mig tryggare under sätesförlossningen än under en vanlig förlossning, eftersom de höll koll på mig hela tiden. Jag fick den mest erfarna barnmorskan och under hela den kritiska delen av förlossningen var överläkaren, en yngre förlossningläkare och två barnmorskor närvarande i rummet, vilket är standard i alla fall på mitt sjukhus.

     Tack för att du delar din historia! 😊
     Känns skönt att höra om lyckade sätesförlossningar också, det för mig lite lugnare 😊

   Det finns yogaövningar som kan hjälpa, tex valpen.

   Jag gjorde ett vändningsförsök som inte lyckades. Först var det en läkare som höll på ganska länge och jag tyckte att det var jobbigt. Inte att det gjorde så ont, mer obehagligt. Läkaren hämtade sedan in en mer erfaren läkare som kände i typ fem sekunder och sa ”det här kommer aldrig att gå”. Önskar lite att den första hade börjat, haha. Vad du ska ta med dig är att DU bestämmer om det känns för jobbigt och du inte vill försöka mer, då säger du stopp. Det blev snitt för min del och det var en jättefin upplevelse. Är så här i efterhand inte förvånad över att dottern som nu är tre inte ville vända på sig, envisare unge får man leta efter. Du behöver absolut inte vara rädd! Du är i väldigt goda händer och kommer att bli väl omhändertagen. Lycka till!

    Usch förstår att du önskar den mer erfarna hade börjat, hoppas jag får en erfaren läkare!
    Det är skönt att veta att jag bestämmer om jag inte vill mer, har varit orolig över att dom kommet vilja försöka så mycket som möjligt men har en känsla av att jag kommer tycka att det är extremt jobbigt.
    Tack!

   Jag fick tips att sitt i huksittande ställning flera gånger om dagen så skulle bebisen hämna rätt. Ställningen avlastar även nederdelen av ryggen så den är ganska skön att sitta i. Lägg en kudde under hälarna om du inte kommer ner 😊

   Jag har en liknande historia som dig, under hela slutet av graviditeten trodde alla barnmorskor att bebisen låg med huvud nedåt, sen i v 37 blev de osäkra och jag fick göra ett ultraljud och det visade sig att bebis låt i säte. Jag var helt oförberedd på detta och hade inte alls tänkt på att det kunde ske eftersom de sagt i flera veckor att bebis låg med huvud ner. Fick vändningsförsök två dagar senare och det gick toppen. Som vissa skriver lite jobbigt med pulsen när den stiger men jag tyckte inte det gjorde varken ont eller var obehagligt. Jag tror själva vändningen tog några minuter bara. Så överlag var det en bra upplevelse för mig och skulle inte tveka på att göra ett vändningsförsök igen om det skulle behövas i framtiden 🙂 lycka till, det kommer gå bra!

   Har gjort tre vändningsförsök. Tredje gick det på. Gjorde inte ont, medicinen man får kan ju ge lite hjärtklappningar. Efter första misslyckade försöket bokade läkaren kejsarsnitt men jag ville så gärna föda vaginalt så bokade en ny tid för försök (två gånger).

   Googla spinning babies!

  Vad heter/vem är snygg Alex (katrins ex) nya flickvän?

   Vet inte men hon har kommenterat på en av bingos inlägg, hon ser sjukt bra ut 🙂

    Vilket inlägg o kommentar då?

     Bilden på Nova, hon heter emmaiderot tror jag de va, emma iallafall

    haha.. Katrin blir mer och mer nojig..

  Förlåt men vad har hänt med fångarna på fortet? Det blir verkligen sämre för varje år. I år har de tagit in Peter Stormare som nån töntig sjörövare istället för fader Farah typ. Jag slökollar ibland medan jag läser eller surfar samtidigt men nu går det inte ens att ha på i bakgrunden

   Fader foura har varit död i 10 år

    Jo men du fattar vad jag menar. Har ju ändå varit nån som ska likna honom i karaktär men detta är bara pinsamt

     Suzanna Reuter är verkligen SUPERLIK Fader Fourah.

   Skitkanalen Tv4 som inte orkar komma på nya program. Då blir det Fångarna och Sällskapsresan 1,2,3,4,5,6,7….. i all oändlighet

    Antar att folk tittar, annars hade de väl inte fortsatt?

    Samt Let’s dance och Parlamentet. Plus Idol för 78:onde gången.

     😅 Exakt!

    Har slutat titta på 4:an för längesen. Tramskanal

   Samma trötta jävla deltagare också, snaaaaaark

   Gillar att min mobil skrev Farah, henne hade jag hellre haft som ställde gåtor haha

   Har inte sett på många år få jag känner det blivit ett sånt trött program och jag inte gillar de nya uppläggen.
   Tyckte det var bäst när det var ett lag/program och man skulle få ihop mest pengar

    Var det inte två lag men bara det som fick flest nycklar fick fortsätta jaga ledtrådar? 😊

    Men det är väl ett program för barn främst? Eller? Tittar alltså folk (utan barn) och hoppas på att man ska tycka att det är lika bra nu som man tyckte när man själv var 6 år?

   Någon som vet vad Anna book betalat för att få vara med?

    😂Tror hon är ständig ”reserv”, kallas in när ngn får förhinder. Inte kollat på flera år, men hon var ju ständigt återkommande när programmet fortfarande var relativt nytt.

    Alltså jag drog fram skämskudden när hon och Mia Parnevik tävlade mot varandra. Anna Book såg helgalen ut i sin blåa kroppsstrumpa 😂😂

   Har inte tittat, hoppas de tagit bort djurplågeriet.

    Tigrarna är borta…. Fortfarande massa djur kvar 😑

  Tror jag har tabbat mig rejält på jobbet, har så ont i magen 🙁 är ny sedan 3 månader tillbaka och vi har haft enorm personalbrist och jag har inte riktigt fått det stödet och tiden jag behövt som ny och det är mycket stress och blivit ensamarbete pga att vi är så få …. Känns piss

   Vad gjorde du? Ungefär?

    Gäller patientsäkerheten ..

     Har du tjuvläst i en journal som du inte får läsa och sen så låtsas du som att det var ett misstag. Det är så vanligt och jag är så trött på det.

      Nej 😅 har inget intresse av att läsa andras journaler om jag inte har där att göra

     Du måste informera chefen om vad du gjort. Oavsett vad det är så behöver en avvikelse rapporteras.

     Misstag händer och ditt misstag är också en lärdom för verksamheten, hur man inte ska behandla nya exempelvis

   Berätta för din chef vad som har hänt och att du är medveten om vad du gjort. Ni kan lösa det 🙂

    Ja! Jag gjorde en sådan grej typ andra veckan på mitt nuvarande jobb, och gick till chefen efter en sömnlös natt och bekände. Har i efterhand fått höra att chefen och en av mina kollegor (som fick hantera det) hade stor respekt för att jag erkände, när det var en sådan grej som jag kunde ha sopat under mattan och hoppats aldrig bli avslöjad för. Berätta!

   Berätta! Oftast går det att få ogjort? Om det handlar om pengar så är det bara papper man skickar över, man kan enkelt återkalla en faktura genom en debit. Been therer!!!

    Tyvärr gäller det inte pengar utan patientsäkerhet

     Då är det ännu viktigare att reda ut det. Alla gör fel. Det får inte hända, men tyvärr händer det ändå. Det viktiga är att ta tag i det och lösa det när det händer.

   Jobbar du med andras liv och hälsa? I så fall gäller inte nedanstående dig.

   Men jag får en skamsköljning pga felaktiga beslut minst en gång om dagen. Det väger jag emot alla andra bra beslut jag tar. Jag är alltså rätt senior i min roll och tabbar mig ändå om små och stora saker. Sånt är arbetslivet, som jag ser det.

   Vart jobbar du? Jag var i samma sits som dig för några månader sedan och det slutade med att jag blev sjukskriven och sedan sa jag upp mig.

    På ett av de stora sjukhusen i Sthlm, enorm personalbrist hela sommaren och jag blev bara helt inkastad typ och förväntades kunna sköta allt och även vara typ ansvarig när vi fått in vikarier och liknande

     I en sådan stressig situation är det inte konstigt att misstag sker!

      Nä jag vet .. har dåligt samvete samtidigt som jag blir irriterad för att de satt mig i sån stressig arbetsmiljö som nästan är som gjord för att man ska tabba sig men jag kommer vara den som får skiten 🙁

       Säg upp dig!!

       Då skriver du en avvikelse på det inträffade och hänvisar till en stressig arbetsmiljö/hög belastning som i sin tur påverkar patientsäkerheten. Självklart ska man jobba så patientsäkert det går, men ibland brister det och patientsäkerheten blir lidande. Prata även med ert skyddsombud, om ni har ett sådant! De har ansvar för arbetsmiljön.

        Nej de har inte ansvar för arbetsmiljön det har enbart arbetsgivaren. Men skyddsombudet kan hota med att stänga en arbetsplats där det exempelvis finns fara för liv och arbetsgivaren vägrar åtgärda problemet trots att det påtalats. Men de är inte ansvariga för arbetsmiljön ens en millimeter.

     Är du nyexad ssk? Känner med dig! Man är bara människa. Sjukhusen ser oss bara som spelbrickor, säg upp dig om du inte trivs, det finns tusen jobb till där du kan ha det bättre ❤️

  Jag känner en liten liten ärta till knuta i mitt ena bröst när jag har mens. Den försvinner (minskas) därefter och ibland kan jag känna att det sticker lite i just det bröstet. Jag har haft den här i ca 6 år men inte gjort något med den, är inte en speciellt hypokondrisk person. Min mamma dog ju nästan när jag berättade om det och bad mig boka tid omedelbums för att kolla upp och ja, jag ska. När jag googlar det så verkar det dock som om det är en körtel eftersom att den minskar/ökar vid mens. Någon som har erfarenheter av hormonkörtlar och hur jag kan känna om det är hormon eller något annat farligare?

   Be en läkare kolla!! iställey för killgissningar här.

   Jag har samma. Min ändrar dock inte i storlek. Kan rulla den mellan mina fingrar, lite gummigaktig när jag trycker på den. Haft den i 2 år. Håller dock koll på den regelbundet om något skulle ändras.

    Varför gör du inte en mammografi? Det kan vara cancer?

   Man ska känna igenom brösten efter mens just för att det innan/under mensen kan uppkomma knölar pga hormonerna. Smärta hör sällan ihop med cancer utan har oftast andra orsaker. MEN, det skadar aldrig att kolla upp det hos en läkare!

   Hur kan man ens vänta en vecka? OM du har en knöl, OM det skulle vara cancer, så kommer du ju inte överleva, det sprider sig i kroppen. En elakartad knöl måste bort fort.

   Jag (29 år) hittade en knöl i bröstet, gick till vårdcentralen som skickade remiss till mammgrafin där det visade sig vara en fettknöl. Som de dessutom lyckades punktera (?) så den försvann. Men de tyckte det var toppen att jag kollade upp den trots att den var ofarlig. Man vet ju aldrig.

   Jag hade typ så! Under en lång period hade jag en knöl i ena bröstet som ändrades under menscykeln och gjorde ont vid beröring. Ringde till slut en bröstmottagning och fick tid för mammografi och ultraljud. Väl där gjorde dom även biopsi på knölen pga att som inte kunde säga hundra att det inte var cancer.. fick till slut svar att det inte var nåt farligt men fick aldrig veta vad det var. I efterhand tror jag verkligen att det var hormonellt 🙂 knölen försvann sen helt under graviditet och har aldrig kommit tillbaka trots att mensen kommit igång.

  vem vill slå vad att gabjoss ”baby K” är 100 % Kian 😂

   Hoppas på Klas-Göran

   Eller Keaton eller Kelian 😝 knappast typ Kjell

   Eller typ Kelian eller nått annat wt namn 😂

    Japp 🤣

    Lätt!

    Knappst Karl.
    Hennes man vill säkert ha Killer.

     Killer-Adidas 🥳

     Killian!

   Åh, precis min tanke. Jag tror exakt som du alternativt nåt annat socialgrupp 3-namn (dock inte Kevin) 😁

    Konny eller Kenny.

   Kwante tror jag

   Gissar på Kadidas 🥳

    😂😂😂😂😂

    HAHAHA

   Jag tror Kilian. Passar med adidasdräkten!

   Avskyr namnet Kian så hoppas jag inte!
   Killian är ännu värre

    jag med haha, funkar kanske på någon från storbritannien men fult på svenska barn 😂 gillar inte någon av de svenskengelska namnen som många heter nu! träffade ett par en gång vars son skulle heta Eli med det engelska uttalet i-laj… 🤮

     Eli är ju superfint med svenskt uttal! Låt den rätte komma in…

     Det är ju jättefint!! Ett barn i min närhet heter Eli, dock med svenskt uttal 😊

      jaa menar inte att Eli är fult men att uttala ett namn på engelska i sverige är fult!!

  Var klubbar lesbiska/bisexuella kvinnor någonstans? Har nyligen kommit fram till att jag är bisexuell och skulle vilja experimentera lite. Har svårt för dejtingappar, skulle vilja träffa någon i verkligheten, men har verkligen noll koll…

   Vet inte. Men undrar samma.

   Det underlättar om du skriver var i landet du bor när du ställer en sådan fråga

    Ospecifierat område = Stockholm… duh 😉

    När någon inte anger ort är det 99,9 ggr av 100 en stockholmare.

     Jo tack jag vet 😆 och visste därför att hon skulle svara det, vill bara lära stockholmarna att de MÅSTE LÄRA SIG SPECIFICERA ORT så därför frågar jag så fast jag vet svaret

  Vilken influenser tror ni är lyckligast?

   A. Bring

   Helen torsgården kanske eller Viveka blank ✨

    Ja helene!

   Förmodligen den som inte påstår frekvent att den är det… har även svårt att tro på att någon är lycklig över lag. Totalt sätt alltså

    Någon influenser eller någon alls? Intressant ändå, jag har för närvarande utmattningssyndrom, PTSD, har tidigare haft depressioner, ätstörning och utreds för ADHD (add i första hand) osv. Mitt liv är långt ifrån perfekt, men skulle absolut säga att jag är övervägande lycklig, totalt sett. Överlag känner jag mig väldigt lycklig och tacksam, även om jag såklart har mörka stunder med. Men det jag upplever som mitt ”normaltillstånd” är ändå ”lycklig”, utan tvekan. 🙂

     Obs, för tydlighetens skull, jag har absolut inte bipolär sjukdom, borderline eller dylikt. 😅

   Sanna Jörnvik eller Helen Torsgården

   Här tänkt på en grej att flera influencers har egentligen inga egna genuina vänner. De bara umgås med andra influencers. Om man tar tex cassandra som varjedag hänger med andra influencers som säkert bara vill synas. Har de ens riktiga vänner? Skulle ej bli förvånad om de känner sig ensamma i verkligheten.

    också tänkt på det. Bara ett gäng med folk som vill ha uppmärksamhet.

   Sanna Guidetti verkar vara någon som är allmänt nöjd med livet , och glad för det lilla

   Hur kan så många av er tro Helen ??? Tycker hon verkar TOKless på att kombinera småbarnsliv med sina sociala kanaler! 🤯 :’)

   A. Bring håller jag däremot med om, tror hon är bra på att romantisera livet!
   Andra som jag tror är lyckliga: V. Törnegren och Lojsan och Sanne

  Min man vill alltid tjafsa framför våra barn och jag får panik varenda gång för det är det sista jag vill.
  Tex idag, har varit hemma i flera år med våra barn och således aldrig fått en sjukdag. Idag mådde jag riktigt dåligt och frågade om min man kunde ta med alla (2) barnen när han skulle köpa mat. Det kunde han inte, han ville ta ett barn. Då svarade jag att jag tyckte det var oschysst och att jag hade uppskattat att få vila en liten stund. Han började gorma om att jag blir så arg när jag inte får som jag vill och att han visst ger mig tid för vila han tog tex barnen upp för frukost imorse så jag fick vila. Sa att jag uppskattar det jättemycket men att jag fortfarande mår dåligt och skulle behöva vila en stund bara.
  Jag är alltså helt lugn när han börjar sitt skrikande och tjafsande. Mår så dåligt när han börjar sitt jidder och är rädd att barnen tar skada.
  Vill även tillägga att han alltid säger att ”det är jag som alltid skapar tjafs)

  Behöver hjälp!

   Leave that swine.

   Familjeterapi tror jag vore en bra ide. Du kan gå själv också även om din arge man inte vill följa med.

    Vart vänder man sig då?

     Familjerådgivningen i din stad

   Ashley Madison:

   Life is short. Have an affair.

    Vem tusan orkar det när man har barn och make? 😂

   Vad säger ni om att spela in, antingen röst eller video, och sen visa vid ett lungt tillfälle? OBS BARA EN TANKE

    Bra idé!!
    Ska försöka göra det vid nästa bråk

   Växte upp med en pappa med hett temperament som sket om jag och mina syskon va i närheten när han ville bråka med mamma. Han var verkligen 0-100 på en sekund och oftast var det när min mamma bad om helt rimliga saker. Min pappa sa också att det var min mamma som skapar alla konflikter, tror det kallas gaslightning. Nu var vi nog lite äldre än vad dina barn är men man påverkas verkligen jättemycket av att växa upp med en pappa som skriker, slår i dörrar och beter sig som en idiot över minsta lilla. Jag tappade livslusten som 10-åring för att varje fredagkväll slutade med högljudda bråk istället för fredagsmys bara pga att mamma bad pappa städa undan efter middagen.

   Jag är en väldigt tvär person, om min sambo inte hade tagit barnen självmant för att underlätta för mig när jag är sjuk hade jag redan då tröttnat. Om han dessutom hade blivit upprörd när jag ber honom avlasta med barnen hade jag separerat där och då, men då är väl jag kanske ett extremt exempel. För mig visar det på brist på respekt för sin partner och förmodligen förväntar väl din man att du tar barnen 100% så fort han är förkyld om jag får ha fördomar.

   Hoppas ni kan lösa problemet eller att du löser det på egen hand, kram!

    Tack snälla för ditt svar ❤️
    Beklagar att du vuxit upp med en sådan pappa, förstår att det verkligen sätter sina spår. Kanske en fräck fråga men separerade dina föräldrar tillslut? Om ja, upplevde du att det blev bättre? Om nej, ändrade han sig?

    Det finns så många gånger jag velat bara dra på plats för precis som du skriver tar jag självklart barnen 100% när han är sjuk, eller är utomlands osv osv.
    Tror, som du skriver, att det pr brist på respekt.

    Tack igen ♥️

     Ja dom separerade och jag och mina syskon bodde hos min mamma och jag halvbröt kontakten med pappa. Separationen var väldigt infekterad och jobbig i ca 2 år men så värt det! Och min mamma blev en helt ny person efteråt trots mindre pengar och ensamstående, så mycket gladare och vi barn fick lugn och ro ❤️

      Tack snälla för ditt svar igen! Känns skönt att veta att det kan bli bra ❤️

   Men sätt honom på plats. Barnen behöver se att du inte tar vilken skit som helst.

   Jag hade sagt ”nu för du fan ta och ge dig! Ta med ungarna, jag behöver vila annars vlir jag arg på riktigt om det är det du vill!”

   Barnen dör inte.

    Har testat den metoden också men iom att jag verkligen inte vill brusa upp framför mina barn så försöker jag hålla lugnet. Men tyvärr är alla metoder lika ineffektiva.

    Kan tillägga att han tillslut tog båda barnen iaf, men det var under högljudda protester och sen kom han tillbaka och sa att vi skulle ”kiss and make up”.

     Sexstrejka!!

      Det gör jag i perioder men det blir så dålig stämning då och han sitter bredvid mig i soffan helt tyst eller är bara märkbart irriterad.
      Eller är väl ingen strejk egentligen, har bara jävligt svårt att bli tänd på en människa som beter sig dåligt hela tiden.

       Lämna honom. Han låter inte som en bra man direkt.

       Vill du på riktigt leva med den mannen?

   Alltså…. Att din man inte självmant tar hand om era barn ensam när du är sjuk är… ja sjukt. När han är sjuk, delar ni upp barnen då?

   Jag skulle aldrig ens skaffa barn med en sån egoistisk bajskorv (förlåt. Moget osv). Men nu är du ju där redan och jag förstår att det inte är så lätt.

   Tipset om familjeterapi/parterapi är bra! Få ett utomstående perspektiv på ansvar och föräldraskap. Sen kanske ett annat alternativ kan vara om du har möjlighet att gå tillbaka till jobbet eller studera, och ha barnen på förskola? Lät som att de var lite äldre när du skrev att du varit hemma i flera år.

    Den äldsta har precis börjat på förskola och jag pluggar faktiskt medan jag är hemma med min yngsta som är 1,5 år nu. Planen är att sätta henne på förskola också så fort jag är klar.

    Familje eller parterapi är verkligen något jag kommer kolla upp.

   Så mycket varningssignaler, liknar min före detta mansbebis som jag äntligen lämnat trots att vi har små barn. Att säga att det är du som skapar tjafs när han beter sig orimligt är gaslightning och farligt. För till slut tror man att det är man själv som är en tjatig kärring. Att skrika framför barnen är inte normalt. Föreslå parterapi eller att han går i terapi själv. Han måste vilja förändra sitt beteende, annars behöver du lämna, det kommer bara bli värre. Jag vet.

    Tack för ditt svar! ❤️
    Hur känns det att ha lämnat trots att ni har småbarn? Tar han sin roll nu när ni har separerat eller är det gamla mönster?

    Kommer testa terapi först men fungerar det inte så kommer jag nog lämna.

     Det känns så oerhört bra. En befrielse. Jag behöver inte gå runt hemma och vara orolig över vad han ska bli arg över eller ta allt ansvar för barnen för att han har så dåligt tålamod och kan bli arg på dem. Plus att jag gjorde ALLT hushållsarbete, men enligt honom var jag den som ”aldrig var nöjd och alltid är sur”. Jag tycker att han har steppat upp som pappa nu, han är ju tvungen att ta mer ansvar. Men jag kommer alltid köpa barnens kläder, påminna om viktiga tider och så. Men det gör mig inget, är så lycklig att slippa honom! Sedan är det klart att det känns jobbigt att inte vara där om han blir arg på barnen, men upplever att hans humör blivit bättre sedan vi separerade. Som att jag triggade honom, fast det såklart inte var mitt fel.

     Låter som en bra plan att börja med terapi. Han kanske vill ändra sitt beteende, hoppas på det! Har du sagt att du inte vill att han skriker och bråkar framför barnen? Om ja, vad säger han då?

      Tack för att du delar med dig! Känns skönt att veta att det kan bli bra om vi skulle välja att separera.

      Varenda gång, säger typ vi kan det sen snälla. Men han forsätter och säger ”nej vi tar det nu!”
      Försökte även ta upp dagens händelse med honom nu på kvällen och han håller sin ståndpunkt med att det blev som det blev för att jag inte fick min vilja igenom.

       Undrar på riktigt hur man är funtad när man vill bråka framför sina barn? Min mamma har alltid bråkat med min pappa (som bara varit passiv) framför mig och mina syskon och det har satt sina spår. Har själv barn nu och skulle aldrig utsätta mina barn för den ångesten. Ta ett ordentligt snack om varför han vill skada sina barn? Kom fram till en lösning eller lämna idioten..

  Ska göra praktik om en vecka och idag när jag ringde dit visste de inte om att jag skulle komma. Känns ju sådär…

   Är fortfarande semester tider 🙂

   Jag har varit med om samma, känns lite trist men sen har de varit super trevliga och snälla när jag väl kom dit så glömde bort det 🙂

    Tack! Hoppas att det blir så.

     Lycka till på din praktik!

      Tack! 😍

   Jag kom en gång till ett ställe där jag skulle ha praktik o ingen visste att jag skulle vara där. Otroligt obekvämt!! Men det löste sig. O fick gå hem tidigt varje dag.

    Jobbigt läge! 😅

   Jag kom till mitt nya jobb (avdelning på sjukhuset) i veckan och ingen visste att jag skulle börja. Hade pratat med min nya chef innan jag gick på semester (tydligen han också) också bestämde vi ett datum men ingen tid eller så och jag fick heller ingen information innan jag skulle börja trots att jag hörde av mig.

   Nåväl så gick jag dit iallafall och sen var det inget mer med de 😅 men de kändes lite lustigt och lite dåligt av chefen kan jag tycka ändå…

    Verkligen! Strongt av dig ändå.

   Min sambo gjorde prao på helt fel arbetsplats en hel vecka när han gick i högstadiet 😂 (Jag vet, inte samma sak men en rolig anekdot på temat Bortglömd på praktik…) Det kommer säkert att gå kanon för dig; lycka till!

    😆

  Hej! Blåbärsskog nära Stockholm? Någon? 🙂

   Elljusspåret i närheten av golfbanan på Lidingö.

   Nackareservatet, åk till Björkhagens tunnelbana så är du skogen på 1 minut.

   Plockade många liter runt Ågesta förra året. Men är inte blåbären borta vid det här laget?

  Fick sympati för Sanna Marin den här veckan, hon verkar vara lika kul som skärpt.

   Ja. I Finland är det främst anhängare till Sannfinländarna som ger sig på henne, gång efter gång, oavsett vad det gäller. De pallar inte när unga snygga kvinnor sitter på makten.

    Asså det är så sjukt med alla knork påståenden, det är verkligen bara folk som inte vet hur knork fungerar som anklagar…

     Ja, dom hittar på allt möjligt. Dom bara väntar på ett tillfälle så att dom kan ge sig på henne utöver det vanliga skitsnacket. En visa som dock tjatar om hela tiden är hur dålig mor hon är som inte tar hand om sitt barn och bara jobbar och festat hela tiden – som om dom skulle veta nåt om hennes privatliv och tidsbrukning. Det lustiga är att dom säger inte ett ord om dåligt föräldrarskap när det gäller presidenten som även han har ett litet barn och jobbar säkert mycket.

     Har orimligt roligt åt ordet ”knork”. Ska absolut börja använda!!!

     Ordet alltså. Inte knorket. Hugs not drugs.

     Knork?😂

    Men va, det är deras jobb att agera opposition. Ni som tror att opposition är att sitta tyst, vill ni verkligen ha en demokrati? I ett sunt land så ska de hålla koll på varandra inom ledareliten.

     Ta reda på Sannfinländarnas och deras anhängares häxjakt på Marin och återkom sen. Väldigt lång ifrån att ”agera opposition”.

      Jaha tack för den nedlåtande kommentaren, här återkommer jag då. Mig veterligen har de kritiserat hennes tvivelaktiga val att festa med anhöriga och vänner på skattemedel. Hon betalade då tillbaka den hyfsat stora summa efter kritik. Hon festade även när hon var medveten om en ökad risk för spridning av covid. Hon är handplockad medlem av WEF och som sådan ifrågasätts ofta var hennes lojalitet ligger. Men upplys mig gärna om annat hon kritiserats för av oppositionen?

       Inte ts, men svarar ändå.

       Frukostgaten!

       Min uppfattning är att hon främst kritiseras för att hon ibland verkar mer mån om sin egen image och sin kommande karriär på topposter inom t.ex. EU jämfört med att främja sossarnas bästa.

        Tack för ditt civiliserade svar!

     Demokrati = att anklaga moståndarna för att knarka?

      Hennes umgänge var väl kända för sådant och därmed fick man frågetecken? En statsledare bör även visa tecken på gott omdöme.

    Jag anser att Sanna inte är rätt kvinna på rätt plats, men av helt andra orsaker än att hon är en ung kvinna som gillar att ha lite kul på fritiden. Toppolitiker har festat i alla tider, inte har de blivit ”cancelled” för det, men de flesta toppolitiker har historiskt sett identifierat sig som män såklart.

    Man måste nog vara lite tappad för att tro att en så slipad politiker som Sanna skulle riskera sin karriär genom att festknarka med några artister och influencers. Hon har minst 30 år kvar i arbetslivet och kommer kunna välja och vraka mellan olika toppjobb när hon vill lägga av med politiken, ingen chans att hon sabbar sitt rykte.

    Sanna är en frisk fläkt!

   Jag tycker hon känns ytlig, lite korkad och oseriös och min bild av Finland förändras till det sämre.

    Ja, känner tyvärr lika. Trodde Finnarna var mer måna om landet än att falla för en karriärslysten globalist med bankpengar i fickan.

    Ja jag håller lite med om det. Känns som hon försöker för mycket, ska bevisa att det går att vara ung och snygg och hålla på med politik. Visst är det ju bra att hon klär sig som hon vill och inte som någon tant. Men det känns ändå som att hon försöker för mycket.
    Sen tycker jag det är oseriöst av partiledare att festa och blir filmade. Att festa är ju en sak. Men hålla på som en tvättäkta fjortis framför kameran. Nej tack och absolut inte som statsminister (man eller kvinna kvittar). Eller när Sanna for ut under pandemin fast hon hade träffat en med Corona. Ebba Busch och SD (kommer inte ihåg namnet) som festade när vi andra skulle hålla oss hemma. Sånt känns oseriöst. Inga förebilder direkt.

     Lite som när våra folkvalda poserar med gängkriminella men det är ju Sverige..trodde bättre om Finland ärligt talat.

      Marin har poserat tillsamman med en dömd dubbelmördare. Han har suttit av sitt straff och Marin visste kanske inte vem han var trots att han är rätt känd, men bara som en jämförelse till att svenska politiker poserar med gängkriminella.

  Någon mer som avskyr sin kompis partner? Tål honom verkligen inte. O det kanske inte hade varit något större problem, om det inte vore för att hon ska släpa med honom på ALLT, så att man tvingas vara med honom.

  I början var han väldigt jobbig, men nu har han egentligen inte gjort något som skaver på länge. Däremot är det en person som jag inte under några omständigheter skulle valt att umgås med själv.

  Det är en så dubbel sits för jag vill ju att min kompis ska vara glad och hon gillar ju uppenbarligen honom. Ändå kan jag inte låta bli att tänka åh nej över att de har barn ihop och jag antagligen kommer behöva dras med honom resten av livet.

  Min kompis är världens bästa och vi har varit vänner i 20 år.

   Min kompis kille är lite störig, skulle aldrig umgås med honom självmant men försöker tänka att han är snäll mot henne och gör henne lycklig. Hon drog också med honom känt förut men det har blivit lite bättre. Tycker du kan be din kompis om att umgås på tu man hand. Man vill ju inte umgås i par heeeela tiden så det är inte så konstigt

   Ja. Det har tyvärr lett till att vi inte umgås längre!

   Jag kan nog hämta hem det största priset här, kompis kille är våldtäktsman. Hon är medveten om det men tror att han har förändrats… känner ett av hans offer

   Min fd bästa vän va tillsammans med en kille som manipulera henne. Han börja förstå att jag insåg vad han höll på med, så han fick henne att ogilla mig tillslut. När hon insåg vilket as han var efter 1,5 år och dumpade så kom hon tillbaks igen. Men våran relation var dålig efter det, och idag har vi ingen kontakt.

  Hjälp! Min tvååring har besvär i underlivet. Hon drar med handen och säger ajaj. Ibland gnäller och gråter hon helt hysteriskt. Oftast när hon är sysslolös. Detta har pågått under nästan hela sommaren men förskolan har sagt att hon inte visar några besvär under dagen sen hon började för några veckor sedan. Inga flygningar, ingen rodnad, bajset helt normalt. Vi har aldrig tvättat med parfymerad tvål. Urinprovet visade ingenting. Läkaren har ingen aning. Bvc har ingen aning. Någon som varit med om liknande?

   Kan vara springmask, som kommer fram till kvällen. De hade min dåvarande 2-åring en gång och hon fick lite panik för att det kliade osv.
   Stackars liten, hoppas ni får hjälp snart!

    Tack för att du svarade! Har funderat över det men bajset ser normalt ut och hon har aldrig kliat i rumpan som även där ser helt normalt ut, läkaren kikade. Ska kolla nu inatt då jag läste att dem syns lättare under natten.

     Att läsa det här gav mig panik över att jag har skaffat barn. Haha fyfan för deras första springmask. 🤢🤢

   Svamp?

    Jag som själv haft svamp 100 gånger känner inte igen symtom på henne. Inga flytningar, ingen vit beläggning, vakten rött eller svullet. Tom läkaren avskrev svamp i hennes journal. Tack snälla för att du svarade.

   Inte för att måla fan på väggen, men … det man inte vill ska kunna hända, det har du koll på? Barnvaktssituationer, ev ny partner osv. Usch. Hoppas det är nåt harmlöst som löser sig fort!

    Gud nej! Kan inte ens tänka de tankarna men för att svara konkret på din fråga så finns det endast två personer som får vara barnvakt och det är min mamma och syster. Utöver det är hon bara på förskolan. Och hennes pappa är precis lika orolig som mig och tjatar om att ta henne till läkaren ytterligare en gång.

     Och vem träffar hon på förskolan?

      Det hade ju pågått hela sommaren så förskolan känns kanske inte som så stor risk.

   Om hon har blöja kan hon vara känslig för materialet. Testa att byta märke ett tag. Om hon har trosor kan du kanske byta tvättmedel.

   Om det händer ofta på kväll/natt gissar även jag på springmask. Kan ge besvär även på dagtid pga att de kliar och gnider. Vi såg aldrig mask men körde receptfri pyruvin på våra tjejer och besvären försvann efter några dagar.

   DET ÄR SPRINGMASK! Såg de precis! Tycker så synd om min lilla tjej. Mannen fick springa och köpa medicin till alla oss!

    Å Gud… Krya på er!

    Puh känner jag ändå om alternativet var att hon utsatts av pedofil… 😬
    Vad skönt för henne när springmasken är borta.

    Då var det som jag trodde! Min dotter hade som sagt samma.
    Skönt att ni vet nu, hon är snart bra igen! ❤️‍🩹

    Skönt att ni hittade orsaken, krya på henne ❤️

  Vad är era tankar om videofilmerna som släppts på Finlands statsminister när hon fester? Idag kom ett klipp ut där hon dansar relativt intimt med en annan man, det kändes lite olämpligt faktiskt gentemot hennes man

  https://www.youtube.com/watch?v=sdQMHhqM1iM

   Hon sa att hon brukar vara nära, kramas och kindpussas med sina vänner och det vet hennes man.

    Jaha! Då förstår jag 🙂 Trodde inte det var en kompis till henne utan en ”främling” på nattklubb

   Det är bra att man går i skinnpaj och krökar loss ibland. PK-Finland får lägga sig och sova.

   Kan också vara sån ute, vill dock inte att det ska filmas lol

   Helt ärligt, kan inte bry mig mindre. Får man inte ha kul o gå på fest när man är statsminister?

    Väldigt överdrivet. Hon är väl också människa? Förstår att hon inte vill att det ska ligga ute för allmän beskådan, men hon har inte gjort något fel.

     Precis, jag förstår allmänintresset i publiceringarna om det hon gjort på filmerna är BROTTSLIGT, men att försöka riva ner nån pga har kul? Haha va?

   Bedrövligt. Jag visste inte ens om att statsministern fick dricka sig full. Tänk om det hade hänt ett terrordåd eller något annat stort exakt då. Trodde att de måste vara tillgängliga/nyktra dygnet runt.

    Du vet inte så mycket du.

    Vad ska stadsminister göra vid terrordåd? Tackla terrorister?

     Finnas tillgängliga och på alerten?

   Inga andra tankar än helvete vad snygg människan är.

    Tycker hon ser alldaglig ut.

     Jag är nyfiken när hon hann fixa näsan och läpparna! Är nog mer än filler bakom hennes utseendeförändring

      Jag har inte studerat henne i detalj, men hon verkar ha gått ner ganska mycket i vikt under det senaste året. Lite fillers, botox och en viktnedgång på 5-10 kg på en redan smal tjej kan göra en hel del för utseendet.

      Hon kanske fick samma make over som Biden? Lätt lyft, lite botox+fillers och några hårimplantat.

   Är mest förvånad över finländarnas reaktioner över filmerna. Herregud?! Slappna av!!

   Han pussar ju henne på halsen precis i början av videon, gör kompisar verkligen så?

    Haha herregud. Stackars Finland.

     Man får den ledare man förtjänar

    Inte mina kompisar iallafall. Som tur är

  Någon mer som haft första jobbveckan efter semestern? 😅👋 Herregud jag är helt slut. Är så trött på morgnarna och sover genom alarmen. Kanske det extremt kvava vädret som påverkar också?!

   Ja. Sjukt trött nu

   Jag har gjort tre… denna veckan har varit seeeeg! Helt säker på att det är vädret

   Jag! Dessutom hållit i jobbintervjuer i två dagar. Vill bara sova i 48 timmar nu tack haha!

   Jag med. Så trött och helt mosig i huvudet när man vaknar. Förr bekom sån här värme mig inte ett dugg, men denna kvavhet som är nu alltså..Hösten kom nu!

    Ja, kom nu hösten! Krispig och klar luft! 🍁

   Har ni vilat upp er på semestern?

    Jag har rest en hel del och träffat vänner och familj, men har också haft dagar där jag strosat på någon promenad och sen legat raklång på soffan och ätit jordgubbar, typ. Men gillar nog bäst att vara hyfsat igång (bara jag sover ut på morgonen!). Har bara behövt jobba pyttelite på semestern jämfört med tidigare somrar. Så jag gissar att jag har vilat upp mig? 😅

  Jag har försökt googla men hittar inget.
  Är det någon som vet om bungeefitness finns i Sverige?

  Träningsformen när man sitter fast i en gummisnodd i taket och gör olika övningar och koreografier ☺️

  Okej, den där snygga gifta kollegan som kommer med små hintar mest hela tiden. Typ ”vi ska inte ta mötet över ett glas vin istället”. Jag är så töntigt förälskad i honom. Hade ni frågat hur det ligger till? Eller bara tänkt att han vill ha lite bekräftelse och inget mer? Jag är också gift med två barn men trivs inte alls i min relation och har svårt att släppa tankarna på min kollega. Gah!!!

   Jag hade tyckt det var vidrigt när han vet att jag är gift. Speciellt när han sjölv är upptagen.
   Vem vill ha en sån gris efter sig??

   Mår du så skit i din relation så avsluta den först, eller så satsar du på att göra den bättre. Du har två barn för sjutton.

    eller hur. Beter han sig som ett as mot sin nuvarande kommer han göra det mot henne. Hur kan man tända på någon som beter sig så, så osexigt att vara på jakt när man är upptagen.

     Grejen är att jag inte vet om jag inbillar mig. Han kanske inte alls är intresserad. Är väl egentligen bara det jag vill förstå sen kan jag vidare.

      varför skulle du gå vidare av det?

   Gör det inte. Nät ni båda är singlar – gör det.

   Jag hade fokuserat på mitt eget liv istället för att obsessa över en förälskelse. Om du inte trivs med din man, hur kan du förbättra relationen alternativt avsluta den? Fokusera hellre på sådant som faktiskt kan hjälpa din familj och inte bara tillfredsställa tillfällig lust och attraktion.

   Alla dessa inlägg om flörtande med kollegor..

   Minns att gräset inte är grönare på andra sidan, gräset är grönt där det blir vattnat..

   Jag är i samma sits. Men han är singel och jag önskar att han kom med såna hittar 😅

   igår undrade jag när dessa inlägg skulle komma tillbaka 🙄

   Ni är grisar båda två och stackars era partners

    Typ första gången jag håller med dig Lisa.

    Dock tycker jag inte man kan klandra snubben, TS kanske tolkar allt jättefel.

   Gud vad billigt.

   Visa nån jäkla respekt till hans sambo/fru.
   Ni är vuxna, då behandlar man inte sin partner så.
   Och även om du varit singel har du ett ansvar, man är inte med en upptagen man. Msn gör egna val, har en egen vilja. Har man det minsta förstånd, minsta skam i kroppen så låter man bli upptagna män.

  Jag fick veta för ca tre veckor sen att jag äntligen (efter flera års komplettering med diverse betyg) kommit in på läkarprogrammet!!
  Jag är så himla glad och tacksam att jag efter nästan 6 års studier på komvux samt HP äntligen fått resultatet och nu blivit antagen till utbildningen som även är mitt kall.

  Nu till min fundering.

  Innan jag kom in så var väldigt många i min omgivning väldigt peppande och hejade på mig.
  De tyckte att utbildningen är som klippt och skuret för mig, då jag även under min fritid läste på mycket och även tog min tid att sitta med mamma (läkare) och hennes läkar kollegor där de diskuterade olika patientfall (inte information om partierna i sig, utan ex; ”man/kvinna X ålder med anamnes…”) där jag kunde ställa frågor eller komma med hur jag skulle gå vidare med patient X.
  Så med andra ord, varje chans som funnits att lära mig mer så tog jag självklart den chansen.

  Framtill beslutet om att jag blivit antagen kom så var en hel del som sagt väldigt positivt inställda och hejade på vartenda steg under alla år som jag pluggade upp mina betyg.

  När jag gick ut med nyheterna att jag nu äntligen kommit in så fick jag inte ens ett grattis som start. Utan en massa tankar, åsikter och fördomar droppades på mig direkt.
  ”Jag trodde aldrig DU skulle lyckas och komma in”
  ”Jaja du ska inte ropa hurra ännu, vänta tills du ser om du ens lyckas ta dig igenom utbildningen”
  ”Du vet väl att det är 6 års studier, kommer du verkligen klara av det?”
  ”Hur blir det med ditt förhållande nu då? Jag satsar på att du antigen kommer ge upp efter 6 månader alternativt så kommer ditt förhållande ta slut”
  ”Ja men självklart kommer du kunna åka räkmacka nu då du bara kan vända dig till din mamma när du behöver hjälp”
  ”Hur kommer det bli nu när du ska studera då kan du ju inte röka på som du har gjort tidigare”

  Gällande den sista kommentaren jag fick så kändes det som ett extremt lågt slag under bältet. Jag är idag 27 år. Perioden jag rökte på var jag mellan 19-20 år. Har inte rört det på över 7 år då jag även står på mediciner som jag aldrig skulle äventyra med substanser (ink alkohol). Och det vet hen om men ändå behövde hen knäcka ur sig just den kommentaren då hen är nära till familjen.

  Så inget av detta är direkt nytt för mig. Jag vet att utbildningen är 6 år. Jag vet att studierna är enormt tunga. Men det är även studier som trots hur tunga de är, är fortfarande väldigt väldigt intressant för mig. Jag har en enormt stöttande fästman som är medveten om att detta varit min dröm även innan jag träffade honom.

  Men varför är det sådana här kommentarer jag fick nu av människor som tidigare var så peppande mot mig och mina planer? Att de inte ens började med ett grattis?

  Värt att notera, jag har varit så glad för alla dessa människors planer och drömmar. Och när det går bra för de är jag alltid den första som har fått ta del av deras respektive fantastiska nyheter och sett till att vi firar vartenda en. Varje gång.

  Så varför är dessa kommentarer och attityd det jag fått tillbaka?

  Min mamma sa ”Människor/vänner/ anhöriga vill gärna finnas där för en när man ligger nere och är sorgsna. Däremot är det viktigt att se vilka som blir glada för din lycka när du tar del av goda nyheter som gynnar dig. Då får man se deras sanna natur”

  Och min bonuspappa inflikade och nämnde ”folk vill se andra lyckas. Men däremot får de inte bli ”mer lyckade” än personerna”

  Blir väldigt besviken då jag aldrig trodde något sådant om folket i min omgivning. Vi alla har olika drömmar och planer. Och ja absolut vissa av de jobbar inom vården, men kanske inte som läkare. Men det är inget jag ens har lagt någon tanke på, då det är så sjukt irrelevant för mig.
  Vi alla jagar det vi drömmer om och som giver oss lycka.

  Ärligt talat vet jag inte vart jag ville komma med detta. Jag har alltid fått så himla kloka kommentarer och åsikter av er på ÖS. Åsikterna kan variera men det giver mig fler infallsvinklar och resonemang så jag kan förstå ämnena mer djupt. Plus att jag faktiskt ser gänget här som vänner som även ger tough love.

  Tack för att ni orkade läsa detta.
  Hoppas ni har en super trevlig helg.

   Först av allt: GRATTIS O FAN VAD FETT!!!!

   Och för det andra: fuck alla de som snackar sådär. Så jävla bull still att att säga sånt o inte glädjas med dig.

    Tack snälla!! Sjukt hur främlingar blir glada för en medan folk man känner inte alls visar glädje över nyheter som dessa..

    Har varit rätt ”tyst” av mig på Instagram och FB samt inte visat hur glad och tacksam jag är för att jag inte riktigt vet hur jag ska besvara kommentarer som dessa personer kommit med.

    Men det värmer att höra från dig att du delar min glädje. Det uppskattas enormt faktiskt.

    Ha en fortsatt trevlig fredag ❤️

   Missunnsamma idioter skulle jag säga.
   Tycker inte du ska umgås med dem överhuvudtaget.

   Vem som helst fattar väl att det är en tuff utbildning men det är tufft att komma in med så uppenbarligen har du vad som krävs.

   Räkmacka från mamma var det
   Löjligaste jag hört. Visst att du kan få råd men vad tror folk? Att hon inte har annat att göra?

   Tyckerdu ska inse att du har backstabber i din omgivning!
   Du behöver inte sådana!
   Omge dig med de som hyllar dig även om det känns tungt för dem.

   Stort stort grattis! Fortsätt vara stolt, du kommer hitta andra vänner som får dig att skina!

    Tack snälla snälla. Blir så himla glad att läsa era peppande ord. Ni och innersta cirkeln av familjen är de som grattat och delat glädjen. 🥹

    Jag blir bara så himla paff, och satt och tvivlade på mig själv som fasen. Detta är människor jag har vuxit upp med samt gått igenom en hel del med. Jag har hejat och peppat vartenda en av de genom alla milstolpar de tagit sig igenom, och brister av glädje för deras prestationer genom livets alla utmaningar..

    Har nog lurat mig själv, baserat på det ni skriver, att dessa är vänner och familjemedlemmar som vill en väl, men när kommentarer och åsikter som ovan nämnda kommer så kan jag inte låta bli att fundera.

    Återigen tack snälla för ditt svar och pepp.

    Ha en fortsatt trevlig kväll ❤️

     Ja du, avundsjuka barndomsvänner. Säg tack och hej!

     Ha en riktigt härlig kvällnochvhelg! Skryt lite på instagram så de blir ännu bittrare.
     Och fira rejält, en sån prestation!:)

      Tack snälla att ni finns 🥹❤️

      Firade till det genom att unna mig ordentliga studiematerial som anteckningsböcker, pennor och dylikt 😂❤️

   Grattis!! Heja dig🥳

    Tack snälla snälla. Uppskattar gänget här på ÖS så himla mycket 🥹❤️

   Grattis!! 🙂

   Vet du, ibland beter sig folk runt en jäkligt konstigt. Tror din mammas ord bär på sanning. Ta till dig av de som gläds med dig och ta lite paus från surpupporna.
   Jag kom in på en utbildning för ett par år sedan, sadlade om från annan karriär, och blev CHOCKAD över hur fult folk uttryckte sig! Nära vänner sa plötsligt ”Varför ska du läsa en utbildning när du redan har en FINARE utbildning? Varför ska du sänka din status i samhället?”. Kändes helt galet när de sett mig utbränd och ledsen länge… Samma när jag började plugga på universitetet och mitt syskon (som annars alltid peppar) sa ”klarar du verkligen det?”. Vissa är misunsamma och andra tror jag projicerar sin egen osäkerhet. Men var glad! Du har kämpat fantastiskt bra! 🙂

    Men Gud vad är det jag läser?! 🤯
    Du gör och väljer det som gör DIG lycklig och giver dig ro. Nada mas!!
    Känns som att de nästan projicerar sina problem och fördomar mot dig när de bemöter dig på sådant negativt sätt, som du även nämnde i kommentaren.

    Jag hoppas iallafall att du mår fantastiskt i nuläget inom alla aspekter av ditt liv.

    Jag hejar som fan på dig och att du stod på dig för att säkerställa din lycka och välmående som enbart du kan till fullo veta om och känna till ❤️❤️❤️

     Har mått såå bra sedan 2013 när jag sadlade om! Det bevisade verkligen för mig att det spelar noll roll bad andra har för åsikter om ens beslut, man ska alltid följa sitt eget hjärta. 🙂

   Grattis!

   Håll i dig för nu ska du få en klok och insiktsfull kommentar: dessa personer är bajs, deras åsikter är bajs. Skit i dem.

    Hahaha!! Tack snälla 😂❤️

    Min lillasyster sa faktiskt något liknande om just bajs åsikter från bajsmänniskor 😂

    Hoppas du har en fin kväll ❤️

   Grattis och grymt bra jobbat! 😀
   Din mamma har rätt 👌 Sen kanske man kan förlåta dem som inte grattar i medgång, de är nog inte helt nöjda med sina liv.

    Tack snälla!!

    Tack snälla snälla snälla kompis ❤️

    Är absolut inte arg på dessa personer då jag inte heller vet vad som pågår exakt i deras liv och inre.

    Tvivlade nog lite på mig själv och att detta kanske inte är en grej att glädjas över.
    Samtidigt som jag känner att oavsett vad dessa människor har lyckats med i livet har jag alltid varit så glad att se saker lösa sig för de. 🥹❤️

   Åh! Det där är tyvärr supervanligt. Googla på psykologiska artiklar om hur omgivningen reagerar på en stor positiv förändring hos någon. Var stark och grattis!

    Tack snälla för tipset. Hade inget vetskap om att detta är en ”grej”.
    Ska absolut googla fram några artiklar.

    Förhoppningsvis ger det mig ett lugn över situationen 😮‍💨

    Tack snälla, hoppas du har en fortsatt trevlig kväll ❤️

   Alltså blir så pirrig och inspirerad !! STORT STORT GRATTIS !!!! Hoppas iaf DU firade väl när beskedet kom 🥳

   Kan säga kort att det var EXAKT samma för mig när jag kom in på en ”creddig” skola, och jag kunde påriktigt HÖRA ljudet av avundsjukan när jag berättade om saker som hände i skolan.

   Lättare sagt en gjort – men jag slutade tillslut att ta åt mig, samt anpassade samtalsämnen. Jag tänker på orden ” skapa framgång i tysthet” sååå ha dina mål för dig själv, prata med dina nya klasskamrater om saker som NI faktiskt tycker är intressant gällande utbildningen osv. De andra personerna i sin närhet , kan du bara tänka ” haha FU – nu visade jag er allt” på din examensdag .

   Grattis igen !!❤️🎉

    Tack snälla snälla snälla! Och grattis till dig även som gick efter dina mål och planer ❤️

    Kommer definitivt ta till mig av dina kloka råd.
    Är överlag en tystlåten person som inte basunerar ut när gott sker mig. Och är väldigt observant att inte ta över atmosfären.

    Är faktiskt väldigt taggad!!

    Hoppas du har en fortsatt trevlig kväll ❤️

   Fan vad grym du är! Och dina föräldrar har helt rätt, det är nu du märker vilka som faktiskt är där för dig på riktigt. Som tur är kan man välja vilka man vill fortsätta vara vän med och du kommer träffa många nya härliga människor när du börjar plugga!

    Tack snälla för kommentaren! ❤️
    Jo de har nog rätt med sina kommentarer kring situationen 🙏🏼

    Tack snälla för dina uppmuntrande ord, uppskattas djupt ❤️

    Jo, ni och föräldrarna har rätt, så det gäller nog bara att acceptera den fula sanningen.

    Hoppas du har en fin fredag!

   GRATTIS!!!!!
   Synd att du får sådana dryga och onödiga kommentarer. Jag hoppas du kan du försöka tänka att det egentligen inte har med dig att göra utan snarare ligger de problemen hos dem. Du är grym! Snart kommer du va fullt upptagen och kan förhoppningsvis glömma de trista kommentarerna. Lycka till och ha så kul 😊

    Tack snälla 🙏🏼
    Dina ord, likaså resten av ÖS gängets ord betyder enormt.

    Yes!! Är väldigt ivrig och exalterad inför vad som komma skall med alla spännande ämnen vi ska studera och lära oss!! 😍😍

     Min kille är nyexad läkare och han berättar hela tiden om olika medicinrelaterade saker och processer. Det är så spännande att få höra. Du kommer lära dig så coola saker 😌

      Åh fasen vad roligt!!! 😍😍
      Ett stort stort grattis till din kille 🙏🏼🙏🏼

      Instämmer, det är så spännande saker som händer, speciellt när du är placerad/jobbar som akutläkare 🤩🤩

      Har han bestämt sig inom vilket område han vill specialisera sig efter AT?

      Återigen stort stort grattis 👏🏼👏🏼

       Ja så rolig! 😍 Nej han har inte bestämt sig än! Tack!!

   Jag tror du kommer bli världens bästa läkare! Vilken jäkla kämpe du är!

    Men Gud, tack snälla. Jag hoppas innerligt att jag kan hjälpa och påverka folk som söker hjälp att hjälpa vartenda en på bästa sätt 🙏🏼🙏🏼

    Skall göra mitt bästa och allt i min makt att ge vartenda patient den hjälp, stöd och behandling som respektive patient behöver ❤️

    Hoppas du har haft en skön fredagskväll 🥰

   WOW vad inspirerande hur du har kämpat ihärdigt i många år och att det nu har givit utdelning, STORT GRATTIS! Så glad för din skull ❤️❤️ Det kommer att gå Så bra!! 💕

    Jag saknar ordförrådet som kan beskriva hur tacksam jag är över era peppande kommentarer. Har suttit och gråtit av glädje ikväll/inatt tack vare vartenda en av er och erat stöd.
    Ni är fantastiska vartenda en av er 🥹🥹❤️❤️

    Vartenda ämne jag pluggade upp alt kompletterade på komvux var drygt som attan, men jag körde ”one step at a time” där jag för varje avklarad kurs och dess grad visste att jag var ett steg närmre till mitt mål. 😮‍💨

    Om jag kunde hade jag bjudit er alla på tårtkalas 🍰🍰🍰

   Apotekarstudent halvvägs genom utbildningen här. Absolut inte samma utbildning, men en krävande och lång utbildning som ur många aspekter är snarlik. Det kommer krävas mycket av dig och stundtals kommer det kännas omöjligt, men samtidigt ger det så mycket tillbaka att få studera något man genuint intresserar sig för. Du kommer få lära dig så mycket intressant! Känslan när man kommit en bit in på utbildningen oh börjar få anknytning till arbetslivet, så som relevanta sommarjobb, är riktigt häftig. Både att få och att kunna tillämpa sina kunskaper känns faktiskt riktigt mäktigt. Det här kommer du klara galant! Gällande förhållande så är mitt på distans sedan jag började studera, och det går alldeles utmärkt. Man kan vara stabil i sin relation även om man inte bor ihop, så ta inte åt dig av folks förutfattade meningar.

    Wow 🤩
    Du måste ju vara expert på biokemi och organisk kemi ⚛️ Fan vad du är grym! Apotek utbildningen är inte att leka med. Det är så så så komplicerat och omfattande. Så all jävla credd till dig!!!

    Alltså jag hade inte ens några tankar över huruvida det skulle bli tufft för mitt förhållande alls. Har en väldigt stabil relation där vi vuxit med tiden att kommunikation är A&O.
    Vi har sedan länge haft våra samtal gällande eventuell flytt i samband med studier. Och vi har planerat att vi kör varannan gång när vi hälsar på. Ponera varannan till var tredje vecka så hälsar antigen han på mig eller jag på honom (och resten av familjen) hemma i Stockholm.
    Min fästman är så glad då han vet hur mycket detta betyder för mig.

    Så att jag antingen skulle ge upp och sluta på utbildningen efter 6 månader eller att mitt förhållande skulle ta slut pga diverse olika anledningar som personen kommenterade lät väldigt tråkigt och nästan ”onda ögat” liknande..

   Klart du ska gå läkarlinjen!

   Extremt illvilliga kommentarer. Det är inte normalt att inte kunna gratulera ch glädjas när någon i ens omgivning lyckas med något de kämpat med. Backa undan lite från dessa människor och undvik att ha dem i ditt liv. OK att känna avundsjuka, men verkligen inte OK att släppa lös den och sänka någon.

   Du lär känna massa nytt folk på din utbildning 🙂

   Sen tipsar jag om att dra fram den typen av kommentarer i ljuset. Som Ribbings råd t ex, att lungt säga ”hur menar du nu”?. Lyssna till förklaringen, och sen bara säga ”Jaså, du menade så”. Brukar bli pinsamt då för de som får förklara sina dumma kommentarer.

    Tack för dina kloka meningar. Har haft natten till nu på förmiddagen att ta en rejäl funderare på omgivningen.

    Testade faktiskt att ställa liknande frågor då de kanske formulerade sig lite udda.
    Men vartenda en av dessa individer stod nästan och bröstade sig och höjde på näsan och upprepade vartenda ord 😅😂🥲

    Jag är hur som helst väldigt glad och exalterad och det kan ingen ta ifrån mig!!

    Hoppas du har en soft lördag ❤️

   GRATTIS!!! 🥳 Som studie- och yrkesvägledare fullkomligt älskar jag att höra när folk når sina mål (hur lång tid det än tagit) och visar att allt fan är möjligt. Stort, stort grattis och lycka till! Och de andra? Inte lätt att skita i dem kanske, men skit i dem. Du är SÅ stöttad och hejad på! Kram till dig ♥️

    Tack snälla snälla!!

    Trodde aldrig att jag skulle lyckas bli antagen när jag väl var klar med komvux, utan lurade mig själv nästan under komvux tiden att steg för steg kommer jag närmre målet.
    Vips några år senare blev jag färdig och kände hur all självförtroende försvann då verkligheten nästan knackade på dörren och sa att det är nu dags för nästa steg (läkarprogrammet) och jag flippade fullkomligt ut. 🤯🤯😂😂
    Fick gå i terapi och finna modet och förtroendet till ”varför skulle jag INTE klara av detta?” samtidigt som jag började plugga HP.

    Gottar nog mest i mig att detta är ett stort ”f*ck you” till min biologiska pappa och hans sida av familjen som under min uppväxt hela tiden trackade ner mig och sa att jag aldrig kommer lyckas med något och kan lika gärna gå och ta bidrag och vara hemlös.
    Känner bah ett fett ”F*UCK YOU, YOU F*CKERS!!” 😂😂😂

    Dina ord värmde så otroligt mycket. Fler studie- och yrkesvägledare som du behövs!! Ni gör och påverkar så mycket mer än vad ni tror.
    Damen (nämner ej namn) som var min studie- och yrkesvägledare på komvux var så engagerad i mig och mina framsteg. Hon kunde ringa lite random bara för att kolla läget med mig och bidra med lite pepp under tiden.

    Ni är fasen guldvärda 🥹❤️❤️❤️

  Funderar gällande brudtärnor/marskalkar och bröllop. Vi ska ha ett bröllop med bara den närmaste familjen och vännerna. Kag är som person rätt privat och har svårt att slappna av med människor. Av de jag skulle kunna fråga så är en min syster som jag dels behöver för andra uppdrag, och som dessutom har en tendens att omedvetet stjäla showen, eller en vän som är superbra, men ofta är sen, vilket är något som stressar upp mig något oerhört. Är det något konstigt om vi skippar tärnor och marskalkar? Speciellt som vi bara har 30 gäster, så alla är ju liksom hedersgäster 😅

   Min vän hade hade bara en var, alltså de som gav ringarna. Du behöver verkligne inte ha!

   Gör precis som ni vill. Det som kan vara skönt me tärna är ju att ha någon som kan hjälpa till med klänningen (om den är lång) och kan hålla bukett och så. Vara behjälplig lite under dagen i stort z tror du din kompis verkligen hade varit sen just denna dag?

    Jag kommer inte ha någon särskild lång och princessig klänning. Jag är alldeles för jordnära för det.

    Risken finns att hon blir sen. Det är relaterat till att hon har ADHD, och hennes absolut största problem är att sortera upp
    prioriteringar för sociala grejer och tider. Dessutom är hennes sambo inte en stjärna på just det heller 😕 vilket tillsammans med min förmåga att bli superuppstressad och irriterad över just sådant är en mindre bra kombination 😅

     Haha ”alldeles för jordnära för det” 🙄

   Vi hade inga tärnor eller bestmans. Inget konstigt med det. Vi hade också ett litet bröllop.

   Vi hade inga tärnor eller marskalkar och det var ingen (vad jag vet i alla fall) som hade synpunkter på det. Lade buketten på altarringen när det var dags att knäböja och min man hade ringarna i sin kavajficka. Var inga konstigheter och vi tyckte det var skönt att inte ha tärnor eller marskalkar ☺️

   Vi hade en bestman som också var toastmaster och liksom hade schemaansvar. En kompis till mig var också med hos frissan och hjälpte till med förberedelser. Dem stod sedan med sina familjer i ”publiken”. inga sådana amerikanska rader med tärnor och marsalker, det var ändå bara 34 gäster och en enkel vigsel utomhus.

  Jag tycker drevet mot A1sh* på FB gått alldeles för långt, tycker genuint synd om henne, det är sorgligt samtidigt som jag känner att det är något som inte stämmer. Ny b*rnvagn igen, letar ytterligare en vagn, inget jobb men ändå denna konsumtionshets, jag förstår inte. Hon ska lämna sociala medier men är mer aktiv än någonsin… 🤷‍♀️

   Vad fan är det med henne och barnvagnar?? Helt sjukt ju. Har man inte kvar vagnar från tidigare barn? Eller ska man köpa en ny varje gång? Dessutom när hon inte ens har ekonomi till det.

    Har aldrig förstått hysterin med barnvagnar. En av mammorna på Familjen Annorlunda hade haft 105 (!!!) vagnar till sina 7 barn.

    Jag vet inget om tjejen ni pratar om, men jag har haft fyra vagnar på ett halvår. Båda de vagnar jag köpt som nya och den jag köpt som begagnad har jag sålt med vinst. Jag kommer inte att spara någon vagn för ev kommande barn, eftersom chansen att få bra betalt för vagnen minskar ju äldre vagnen blir, även om den bara samlar damm i förrådet.

     Nyfiken på varför du sålt dem? Var du inte nöjd med dem då?😊 Har haft en och samma vagn i 2,5 år nu, inget behov av att byta 😄

   Varför försöka skapa diskussion om någon Camilla inte vill att det görs? Du vet det mycket väl. Så sluta.

    Fast att diskutera konsumtion hos en influenser är ju inte konstigt! Att skriva om hennes privata angelägenheter är något annat men hur hon konsumerar är ju fullt rimligt då det skrivs betydligt mycket mer om andra profiler här…

   Ja nått är det som inte stämmer. Men det bästa är nog att bara låta henne va. Och allra bäst om alla bara avföljde och slutade ge henne mer uppmärksamhet nu. Tror inte hon rer ut det alls.

  Jag är på jakt efter en bra sportbh för större byst. Jag upplever att de jag provat mest sitter åt jättemycket runt bröstkorgen, så att det blir svårt att andas. Jag är kanske gnällig, men jag föredrar att kunna andas när jag tränar.
  Jag har ganska liten kropp i övrigt, men stora bröst. Någon som sitter på nåt supertips?

   Brukar ha Shock absorber run sports bra. Den kan jag springa i vilket är ett bra betyg! Men den behöver sitta ganska hårt/tight under brösten.. När jag kör träning med mindre intensitet och inte så mycket hopp gillar jag faktiskt HM’s egna helt vanliga med brottarrygg, de är ganska breda i sidan samt på banden så att det blir stabilt!

   Älskar swegmarks sportbehåar!

  Alltså skjutningen på Emporia i Malmö…vad är det som händer i Sverige?

   ”Svenskarna måste integreras i det nya Sverige, det gamla Sverige kommer inte tillbaka.”

   – Mona Sahlin i P1-morgon i Sveriges Radio P1 den 17 maj 2001.

    Ja, och när nu det inte funkar så måste något drastiskt tas till.

     Ja allt är sossarnas fel!!!!!
     Obs skojar. Det är mans- och machokulturens fel. Tillsammans med en massa annan skit.

      Det är bögarnas fel

       😂

      skitsnack det är inte som att svenskar skulle ha startat gäng och springa runt och skjuta ihjäl varandra i tid och otid

       Nej svenskar är guds utvalda folk❤️

       Mc gängen back in the days var så fromma!! Snälla och tog hand om alla, inte en enda svensk kriminell då heller!!!!

        Det är inte jämförbart. Sverige brukade inte vara ett land där vi har skottlossningar varje dag, flera dödsskjutningar per månad och sprängningar varje vecka. Ett 40-tal kriminella klaner, snabbt växande antal gängkriminella, snabbt växande parallellsamhällen, en grov kriminalitet som äter sig in i myndigheter och samhällsorgan. Stora bråk med kniv och jag har tillhyggen där 20-50 personer drabbar samman i stan mitt på ljusa dagen. Att du relativiserar hjälper förändrar inte sanningen.

         Minus orden ”jag har” som råkade autocorras in i texten.

         För att vapen är mer tillgängligt kanske? ”Förr slogs vi med nävarna”

          Mer tillgängligt? Det är ju gängen som importerar vapen. Det hade folk kunnat göra förr också men det gjordes inte. Vi toppar listan av antalet skjutningar i Europa trots att andra länder har samma ”tillgänglighet” till vapen som vi har.

           Precis, det är ju gängen som drar hit vapen och droger.

        Det är verkligen inte jämförbart 🤡 Dagens situation är ju så extrem. Det mesta har blivit extremt. Och det finns en gemensam nämnare..

      Stämmer.
      Sossarna har förstört så extremt mycket. Jävligt loja människor. Typiskt kommunalanställda.

       😂
       Hur kan man vara så inskränkt och korkad som du? Seriös fråga!

        Vad är det som är inskränkt?
        Sossarna låtsades som ingenting väldigt länge. Samma med Reinfeldt. Tycka vad man vill om dessa partier men så var det. När andra partier valde att börja prata om problemen Sverige har så fortsatte S att låtsas som ingenting. Sen nu helt plötsligt så är det allvar. Valet närmar sig och man vill inte verka loj när kriminaliteten är en av väljarnas viktigaste frågor.

      Mans/machokulturen har alltid funnits. Det finns massor av jämförbara länder i Europa som har starkare mansnormer, större klassklyftor, som saknar de trygghetssystem vi har i Sverige men som ändå inte har den brottsproblematik som vi har. Dessutom är det allt fler tjejer som ger sig in i gängmiljön och i våras såg vi mammor som tog med sina barn för att kasta sten på polisen.

      Varför tar vi in fler män från machokulturer då?

      Hur förklarar du då alla de jämförbara europeiska länder med starkare machoideal och större klassklyftor som inte på långa vägar har den brottsproblematik som Sverige har?

     Snart är det val.

     Såg att dagens GM var född -07, dvs. knappt 15 år gammal.

      ja eller så är han ”15”. Imponerande träffsäkerhet för en 15 åring

       Jag lever väldigt långt ifrån ett kriminellt liv, men när jag var 15 var det verkligen inget fel på min träffsäkerhet och då hade jag ändå inte skjutit speciellt många gånger på grund av ointresse. Tänk vilken förträfflig jägare (eller gängkriminell) jag hade kunnat bli eftersom vi hade en skjutbana med tillgång till rörliga objekt på gården.

   Ja ingen kan väl förneka vilka som står bakom allt skjutande iallafall. Fy fan vad illa det blivit 🙁

    Nr 44 i år tydligen.

     44:e dödsskjutningen i år. För skjutningar har vi ju varje dag numer 🙂

  Jag har så svårt att glädjas åt att jag ska bli faster. Till saken hör att min bror valde att avslöja graviditeten samtidigt som jag berättade att vår mamma avlidit för att ”få mig på bättre tankar”. Så jävla osmidigt! Vad trodde han? Att jag skulle bli glad när jag var i mitt livs största sorg? Nu är det bara några få veckor kvar och jag vet inte hur jag kommer reagera när barnet kommer. Har så svårt att ta in allting. Någon som haft någon i sin närhet som fått barn som ni haft svårt att glädjas åt? Kommer det bli bättre när barnet kommer?

   Kan nog ändå förstå varför han sade det just då. Men inte behöver du vara glad åt att bli faster, är du glad för hans skull? … beror ju på vad ni har för relation.