Öppet Spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
Dock undanber jag mig politiska diskussioner, tack!
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli satt på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… ?

Ps! Tjafsa mindre!

526 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Du som skrev igår om att du varit otrogen och blivit gravid, hur har det gått? Någon uppdatering?

   Ja det var jag som skrev igår. Tänkte göra ett litet förtydligande. Det har aldrig varit ett alternativ att behålla barnet och låta min sambo tro att han är pappa. Det som tar emot mest med abort är att jag trodde att jag inte kunde bli gravid utan hjälp, min dotter blev till genom ivf.
   Jag har läst alla svar som kom igår, tack, även om några var hårdare än andra.
   Jag vet också att otrohet är vidrigt och jag är inte stolt över vad jag har gjort men nu är det gjort och jag får stå för konsekvenserna. Dock trodde jag aldrig att det skulle sluta i en graviditet.

    Var snäll mot dig själv ❤️ Otrohet är såklart inte toppen men du är inte mer än människa. Hoppas du kan hitta en lösning som får dig att må bra ❤️

     Oj wooooow det är verkligen inte så det brukar låta här inne gällande otrohet.

      Nej men nu är det ju ett barn inblandat.

       Embryo

      Men den dansade försöker sprida glädje omkring sig. Det är allt.

    behåll o berätta för din sambo så får du se hur det blir. vilken gåva o bli gravid ❤️kram

    Wow. Låter som värsta såpan haha

     Varför poppade detta från Friends upp i huvudet på mig när jag läste din kommentar? ?
     ”I gotta go to work. I’m delivering twins today, but only one is mine.”.

     Förlåt TS, menar inte att skämta bort din händelse.

    Fokusera framåt! Det finns inget annat att göra.

    Du är inte den första och inte heller den sista som varit otrogen.

    Emma, från en annan Emma – jag har varit i samma situation. Blev gravid med min kollega. Jag har inga problem att bli gravid dock och hade två barn sen innan med min man. Att göra aborten är det svåraste jag gjort men idag, fyra år senare, också det bästa jag gjort, för alla inblandade. Jag lider med dig! ❤️

    läste din kommentar igår och fick uppfattningen att ett av alternativen var att låta din sambo få tro att han är pappan. men det låter verkligen otroligt att du blev gravid naturligt eftersom din dotter kom med ivf, så förstår att det blir en svårt val för dig. det kanske är menat att du ska behålla detta barnet? men berätta för din sambo oavsett och låt han avgöra om han vara den som avgör om han vill stanna eller inte.

     Ta inte råd från folk här för bövelen. Det här måste DU avgöra! VI vet inte nåt om dig, ditt barn, din nuvarande relation osv. Vad är bäst för det barn du redan har osv? Du får nog krasst räkna med att din nuvarande lämnar dig OM du berättar för honom. Lycka till i all välmening!

    Har inga goda råd i den här tuffa situationen, men tänker att en sak att ha i åtanke är att barnet kan väl vara din sambos?

    Jag har inte läst ditt första inlägg.
    Men vet du vill du ha barn så behåll.Att få barn är ett mirakel och inget självklart.
    Fick barn tidigt och gjorde sen abort som skadade livmodern sä jag fick genomgå operationer. Trodde inte jag skulle kunna bli gravid igen. Blev sen helt appopå gravid måååånga år senare med en kk. Att jag behöll den här lilla mirakel människan, fyra år senare är det bästa beslut jag tagit.

  Nån som har bra koll på koloskopi som kan svara på detta? Min man ska göra en på måndag och får idag äta mat men inte fiberrik mat som tex frön. Han åt tyvärr ett halvt hamburgerbröd med sesamfrön ikväll innan han kom på det. Kommer han inte kunna göra koloskopin nu? Det går ju inte att ringa avdelningen förrän på måndag och imorgon ska han dricka den laxerande drycken.

   Det är absolut ingen fara. Följ planen ni fått från sjukvården så kommer det att gå bra för honom.

   Det kommer komma ut med medicinen, dom kommer fortfarande genomföra den

   Det är så liten mängd frön, ingen fara.

    Tack alla tre!

   Fast grejen med att man inte får äta frön är att de kan slinka in i endoskopet och fastna, alltså själva undersökningsredskapet kan förstöras.
   Men jag tror att den risken är minimal efter några sesamfrön.

   Dom spolar ju vatten vid undersökning så borde gå bra. Men han borde berätta innan att han fått i sig ifall de skulle vara nå problem

   Jag åt massa frön och fiberrik mat fram till dagen innan undersökning. Var inga problem! Tarmen var väl Rengjord ändå??

    Hur kommer det sig att du gjorde det, trots att de uttryckligen skriver att man inte får göra det?

     När jag gjorde det skrev dom det inte och det lilla som fanns kvar i tarmen vid undersökningen säg dom upp med ett annat instrument så verkligen ingen fara

   Det finns inga läkare här så ring 1177

    Finns inga läkare där heller och sjuksköterskorna vet säkert inte. Dessutom brukar folk reagera när nån skriver en kommentar som inte stämmer på öppet spår så jag chansar på att skriva här?

  Min mamma och jag har hamnat i Helsingfors i ett dygn pga flygstrul. Tips på vad vi kan hitta på under morgondagen? ?

   Festa med statsministern! Hon är så ball ?

    Twerkar som ett pro!

   Gå till Salutorget och fika med kaffe och grismunkar! ? Sen kan ni ta färjan till Sveaborg.

    Grismunkar. Är det det senaste? ?

     Vadå senaste? Man har ätit grismunkar på Salutorget minst från och med 90-talet om inte längre.

   Gå en promenad genom esplanaden mot allas sea pool och simma där eller köp med picknick, hoppa på båten ut till Sveaborg och spendera en dag där, väldigt fint,finns också väldigt bra restauranger och caféer där! ?

   Köp en dygnsbiljett till kollektivtrafiken. Gissar att ni fått ett hotellrum nära flygplatsen och då behöver ni en ABC-biljett för att täcka området in till och i centrum, biljetten kostar 11 euro. https://www.hsl.fi/sv/biljetter-och-priser/dygnsbiljetter. Man ser rätt mycket av stans sevärdheter om man åker runt lite med spårvagn.

   Sveaborg, som andra tipsat om, är en trevlig utflykt. Välj en pendelbåt istället för turistbåt vid Salutorget, på pendelbåten funkar dygnsbiljetten.

  Kvällens filmtips 1: Deadpool (2016).

  Kvällens filmtips 2: Deadpool 2 (2018).

  Sällan som jag skrattar så här mycket, men var varnad: inget för barn (innehåller låt oss säga rätt stora mängder brutalitet, med på ett roligt sätt).

   Haha jag som tycker att den har bebishumor skulle enbart rekommendera till just barn. Men smaken är som ?

   Gud, jag måste vara knäpp då. Det är genuint de sämsta filmerna jag någonsin sett och humor för en tonåring max.

   (Menar inte att vara dryg ?)

    Håller helt med! Enda filmen någonsin jag inte såg klart. Lämnade bion en stund in i filmen för jag kunde inte uthärda!

    Well, har man inte kvar barnasinnet så är det inte så mycket att göra åt ??‍♀️

   Då blir dagens filmtips: Once Upon a Deadpool (2019)

   Det är ettan som blivit klippt på ett mer barnvänligt sätt. Så typ 9 åringar och uppåt kan titta på den

  Jag är i en riktigt jobbig situation just nu som tär på min och min partners förhållande.. Han har en kollega på sitt jobb som han blivit väldigt nära. Sen 1 år tillbaks har dem utbytt en del meddelanden på fritiden. mest om mat och sånt iallafall i början tror jag eftersom båda är intresserade av de. Han pratade om henne nästan varje dag i början och kom ofta hem och va glad över nåt hon sagt på jobbet eller sa att han va så glad över att ha en så bra kollega som bryr sig om han på riktigt.
  Desto mer tiden gått har jag blivit mer svartsjuk. Först för att han pratade väldigt mycket om henne hemma och senare också för att han ofta sitter och ler när han tittar ner i mobilen. Han har sagt hela tiden att hon inte är hans typ men hon kommer på tal ganska ofta. Jag växlar mellan att vara lugn och att det ibland gör riktigt ont. Jag försöker trycka in i mitt huve att de är inbillning men de går inte alltid.. Nu har jag precis fått reda på att kollegan och hennes partner gjort slut och det har fått svartsjukan att komma tillbaks starkare. Min partner har pratat ganska djupt om hur han ska trösta henne på ett bra sätt för hon verkar inte vilja prata om de. De hela har satt griller i huvet på mig. Uppenbarligen är hon viktig för honom så mycket att han diskuterar det här med mig fast han vet att jag tycker de är jobbigt.
  Jag frågade tidigare idag vem han skrev med som var så rolig för än en gång satt han och log stort framför mobilen. Han sa att det va kollegan och visade en bild hon skickat på hennes hund..

  Jag känner mig jättetöntig samtidigt som min magkänsla inte alls är bra. Min partner har frågat vad vi ska göra åt det här för det tär på honom.. De gör de på mig också och jag har sagt att jag inte vet hur jag ska hantera de och jag gör mitt bästa för att inte bli för påverkad men de är svårt och tippar över ibland.. Jag blir aldrig arg eller så utan försöker bara va öppen med mina hjärnspöken när dem kommer, om jag inte är de så äter de upp mig.

  Känner nån igen sig och vad gjorde ni??

   Gör ett försök och bjud hem henne på middag. Antingen går det toppen och ni också blir vänner eller så börjar du ana ugglor i mossen och då får ni ta ett snack!

    En riktigt god idé faktiskt.

    Min partner har sagt att det vore bra om vi träffades för då skulle jag förstå att hon inte är ett dugg intressant så kanske skulle göra de

    Har också varit svartsjuk men känslan är tretusen gånger starkare för att man inte vet vem personen är och vad de har för vibe. Det är mycket enklare att deala med känslorna om man fått träffa personen.

    Sen vore det jättemärkligt om han på riktigt var intresserad av henne och samtidigt pratade så mycket om henne med dig. Så jobbar inte de som är otrogna? Eller? Sjuk taktik annars ?

     Nja, mitt ex pratade om kvinnan han senare var otrogen med. Människor är inte så komplicerade. När de är lite förtjusta i någon så slinker det ut kommentarer och de gillar att säga personens namn och tänker precis som du att det är en smart strategi. Efter de varit fysiskt otrogna så brukar dock de dock sluta prata om personen.

      ja och i det här fallet kan det nog vara att han försöker övertyga sig själv om att han inte är kär i kollegan.

   Vet du, det låter inte okej alls faktiskt. Jag gör inte ens så med mina tjejkompisar. Jag hade nog tyvärr inte fixat att vara med en kille som inte kan respektera mina känslor. Han prioriterar ju henne framför dig. Du har ju ändå uttryckt att det inte känns bra.

   Jag ska vara helt ärlig. Jag tror inte på nära vänskap mellan könen. Har försökt vara vän med män tidigare och sedan har det alltid slutat med att de vill ligga (även upptagna där jag känns deras partner). Så jag har inga manliga nära vänner. Absolut kan jag snacka med någon på jobbet, luncha eller så där men jag håller det alltid ytligt på avstånd.

    Du skrev exakt vad jag och alla smarta kvinnor tänker. Vilket jäkla bs att tvingas sitta hemma och må dåligt samtidigt so
    ens partner antagligen kommer att vara otrogen/dumpa en för att man är för ”modern” för att säga rakt ut: du får inte ha tjejkompisar om du vill vara med mig.

     Fast vill du vara med en man som inte är otrogen bara för att du förbjuder honom från att ha tjejkompisar? Vill man inte ha en man som inte är otrogen för att…. han vill vara med dig?

     Fråga två: får bisexuella inte ha några vänner alls?

      Mycket bra kommentar

      MIN man ska inte få runt och fånge med någon random brud FRAMFÖR MIG. Vissta, han kan hitta andra sätt men jag kräver mycket mer respekt än att titta på medans han blir kär i en annan framför ögonen på mig. Är han med mig då får han inte ha nära vänner av motsatt kön.
      Han vill inte ens ha bisexuella vänner (män) så det är inget problem.
      Jag har homosexuella vänner och han är ok med det (skulle han inte vara ok då hade jag avslutat vänskapen då jag är emot hyckleri)

       Vill han inte ha bisexuella vänner för att de är bisexuella? Låter… fräscht.

       Men en person som är bisexuell som är tillsammans med någon – vad ska den ha för vänner? Om man är orolig för att man blir kär i sina vänner? Den kan ju inte ha några vänner alls – då den kan bli intresserad av både tjejer och killar. Handlade ju inte om att din man inte vill ha bisexuella vänner utan vilket kön ska bisexuella vara vänner med?

        Det är väl inte mitt problem om bisexuella inte hittar vänner…Ni verkar vara många som är ok med att era män hänger med folk som kan attraheras av dem så de bisexuella kan hitta vänner där.

         Men jag undrar, skit i DIN man, om bisexuella ska ha samma regler som du ställer upp (som du tycker är rimliga) – då kan dom ju inte ha några vänner??

    En väldigt hård metod för att undvika otrohet att inte umgås med halva mänskilningheten. Dessutom bygger den såklart ändå på att man litar på att ens partner följer reglerna.

    Om jag är i en relation och känner lite spänning med en annan person så backar jag bara. Så blir det inget av det/ går över. Otrohet är ingen magisk kraft, det är ett val. Dels ett val hur man fortsätter låta känslor byggas upp, och sen såklart framförallt ett val att man faktiskt genomför otroheten. TS snubbe verkar dock bejaka sitt intresse för den här tjejen på ett sätt man inte ska göra om man är i en relation, klart man inte ska sitta och sms a osv.

    Att alla kompisrelationer skulle sluta med att man vill ligga låter märkligt – tänker att man själv då kanske har lite svårt att umgås med killar på ett vis som inte är flirtigt? Eller så är du bara ovanligt snygg, men det gäller definitivt inte för majoriteten.

   Var i ungefär samma situation, han fick plötsligt en ny bästa tjejkompis och jag känner igen mycket i det du beskriver. Jag tror inte han var fysiskt otrogen men det slutade med att han skrev saker till den här tjejen som var långt över gränsen, han hade uppenbarligen mer känslor för henne än bara som vän. Risken är att din sambo känner samma.

    De känns som att min magkänsla säger sanningen men jag försöker intala mig att jag inbillar mig för känner mig löjligt svartsjuk..

     De här svenska rädslan för svartsjuka, svartsjuka är en sund och normal reaktion!

      Normal håller jag med om, men på vilket sätt är den sund?

       Annan anonym: känner man ingen svartsjuka då är något extremt fel i ens val av partner.
       Du SKA känna svartsjuka (eller är det avundsjuka?) när någon hotar att ta det som är ditt, hur ska du annars försvara dig själv? Ska folk valsa in och ta din man bara sådär?

        Nej, man behöver inte alls känna svartsjuka för att veta att man valt rätt. Och helt ärligt, man behöver inte känna att man behöver försvara det som är sitt heller (vad är ens det för resonemang?!). Man kan faktiskt leva i ett förhållande, känna trygghet i att båda har valt varandra, utan att känna svartsjuka. Och man kan också leva lycklig i relationen med vetskapen om att man inte äger varandra, att vill någon vara otrogen så kommer den att vara det oavsett hur mycket man kontrollerar eller ”försvarar det som är sitt”. Och då är det nog otroheten som är problemet, inte bristen på svartsjuka.

        Om min man låter någon valsa in och ta honom, då är han inte rätt för mig. Oftast har de ju en egen åsikt, man låter liksom inte någon ”ta en” om man inte vill bli tagen.

        Är det din mans svartsjuka som hindrar dig från att vara otrogen och bli tagen av en annan man? Eller är det din kärlek till din man som hindrar dig från det?

         Båda.
         Jag har inga nära manliga vänner då min man känner svartsjuka. Därför är det svårt att få en djup relation med en man och därför blir jag inte heller kär i andra.
         Samma för min man.
         Han har inga kvinnor i sitt liv som inte är familj eller ytligt bekanta kollegor/vänners fruar och därför går han inte runt och blir kär (riktigt kär, kanske att hjärtat slår ett extra slag men det stannar där) i andra hela tiden.
         Så ja, kärlek men också svartsjuka av vad som kan utvecklas. Om han hade pratat med en annan kvinna som i TS fall och satt mig åt sidan då hade jag blivit svartsjuk, arg och förnedrad.

          Skulle du alltså kräva att din partner bröt med en nära vän av motsatt kön om han hade en sådan vän innan ni träffades?

           Hade inte dejtat honom öht om han har kvinnliga vänner då det skriker beta.

          För mig är det lite konstigt att det skulle vara min mans svartsjuka som hindrar mig från att vara otrogen. Jag är inte otrogen för att jag bara vill vara med honom, inte för att han skulle vara svartsjuk och känna att han inte kan försvara mig från de som vill ta mig.

          Oj. Har ni alls någon tillit i relationen och till varandra om ni inte ens klarar av vänner av annat kön??

           Nej. Därför har vi varit tillsammans i 21 år och har 3 barn. Statistiskt verkar våra principer funka bättre än medel, dvs er toleranta.

           Har också varit med varandra i snart 20 år och har barn tillsammans. Båda vi har vänner av bägge könen. Verkar funka rätt så bra det också. Så vad är din poäng?

       Den är sund eftersom den kommer ur att man kräver respekt.

        och har känslor för sin partner.

        sedan finns det sjuk svartsjuka också, man kan ju inte flippa ur för att kassörskan ler och säger hej

         Ni låter som ett gäng fjortonåringar när ni talar om hur sunt svartsjuka är.

          Nej.

   Men oj! Jag hade definitivt rutit ifrån, för längesen och frågat vad f*n handlar det om? Har du fått träffa och umgås med henne?

    Han menar att jag är svartsjuk och att han måste få ha kompisar, jag ska va glad för hans skull ungefär

     Ja såklart är du svartsjuk. Det är normalt. Såna tjejkompisar är inte ok.

     Vilket BS. Håller med de andra som skrivit, be om att få se konversationerna. Hade jag pratat bara oskyldigt med någon och det gjorde min icke svartsjuka partner väldigt svartsjuk, om det uppstod diskussioner osv så hade jag visat konversationerna självmant utan att han ens skulle behöva be om det. Man brukar vilja bevisa sin oskyldighet tänker jag.

     Klart han får ha vänner.
     Men som vixen, upptagen man,
     Skaffar man sig inte en egen kompisrelation med en kvinna som ens partner inte är involverad med.

     Jobbar man tätt ihop och träffas och fikar varje dag så klart man kan bli tajt men man vet också vart gränsen går.
     Klart de har kul för på jobbet visar man sin bästa sida. Men man stoppar när de där skämten kommer till telefonen och man börjar inte prata djupare om sin relationen eller går från bra kollegor till vän OM inte ens partner varit med från allra första början.

   Tänker att det vore värre om han inte pratade om henne?

    Då hade han ju inte kunnat prata med henne utan att smyga med det

    Men det där ” hon är bara en riktigt god vän” är lite som att äta kakan och ha den samtidigt. En del vill ju inte lämna sin partner men ändå få lite magpirr på sidan och då är ”vän” argumentet smidigt.

    Ja de vore värre faktiskt men de har vart så mkt och intensivt emellanåt

   Sitter han och fånler bara av hennes sms så skulle inte jag tycka det är ok. Jag sitter inte och ler åt mina vänners sms. Är jag förälskad däremot så gör jag det.

    Ja så gjorde mitt ex, satt bredvid mig på en uteservering/bakgård och fånlog åt sms, så uppenbart kär, skrattade och såg så glad ut. Sa sedan G… är så rolig.

    Det var en manlig kollega, han påstod det vara men jag visste och förstod att så inte var fallet, den
    ”manliga kollegan” var en kvinna han hade under hela vår tid parallellt, haft sedan ett par innan samt har än idag. Så iskallt och vidrigt.

     fast att vara så känslokall är en helt annan nivå. Förhoppningsvis är det ovanligt med så stora svin. Hoppas du mår bra nu. Fy fan kommer aldrig våga ha ett förhållande, alla verkar vara otrogna ?

      Ja känslokall deluxe. Inga skrupler alls, noll lojalitet. Att vara otrogen, samla på kvinnor, tycks vara hans stora intresse här i livet. ( Samlar kanske på män också, vad vet jag) Lurar andra människor helt enkelt.

      Så även något sorts stört bekräftelsebehov antar jag samt spelar på sitt utseende deluxe. Ledsamt och sorgligt. Därtill, patetisk alltihop.

       Låter som att vi har samma ex. Är van engelsman möjligen? ☺️

   Men herregud. Han är kär i kollegan och vill ha ditt ok för att själv må bättre när han flirtar. Det är helt åt skogen det han gör. Säg stopp! Var inte rädd för att markera!
   Ska ni vara ihop så är det ni två. Annars kan han göra slut och flirta med kollegor.

    This!

    ja och han ska vara tillräckligt vuxen för att göra slut, inte bete sig så illa att ts gör slut för att hon inte orkar mer. Så kan han låtsas som att allt är hennes fel och han inte gjort något.

     Jamen detta alltså. Klassiker. De vänder på steken och spelar oskyldiga.

      och blir ihop med ”kollegan”. men självklart kom känslorna efter att det tagit slut.

   (Jag är ts)

   Jag trodde alla svar här skulle säga att jag borde skärpa mig o sluta va svartsjuk så jag är förvånad att många andra får samma känsla..

   Vill typ kolla hans mobil men vill inte sjunka så lågt

    Kolla inte hans telefon, det är ett övertramp som du inte vill göra. Be istället om att få se vad de skriver om, och om han inte går med på det så har du ditt svar där.

     Ja och hon får vara beredd på att han inte kommer vilja visa sin telefon för ”hon är bara svartsjuk utan anledning”

      Om du berättar att du är svartsjuk eftersom han pratar så mycket om henne och att det skulle lugna dig att få se vad de skriver om, och han inte har något att dölja, borde han ju kunna bjuda på att visa det. Jag skulle iaf vilja försöka minska svartsjukan hos min partner om det var liknande situation och han var svartsjuk på någon kompis/kollega, men alla är såklart olika.

       Jag kollade hans telefon precis. Jag fick göra det på ett villkor att jag släpper det här jag tror är mellan dem. Sa att jag inte kunde lova men försöka.

       Har inte ens läst långt och gråter redan

        kram till dig

        Vad skriver dom då??

        Vad skriver de? ??

        Näe fy fan ?
        Vad skriver de?

         Hon skriver att hon saknar honom när han inte va på jobbet i onsdags ”kniv i hjärtat” skriver hon skämtsamt, han skrev typ ”jag säger ju att det är tråkigt på jobbet utan mig”

          Fast det betyder väl inget? Sp skriver jag och mina närmsta kollegor, har varit både killar och tjejer (jag är hetero) – har betytt noll kärleksmässigt, men som kollega massor.

           Nej, det är inte ok.

           Samma här. Att det är tråkigt på jobbet utan de närmsta kollegorna (som man kommer bra överens med) är inget konstigt tycker jag.

           Om man är 20 kanske. Om kollegor är blrta så skriver jag inte till mina manliga kollegornatt jag saknar dig.
           Kommer de tillbaka kanske man säger att ”fan vad gött att du är tillbaka, här blev det tomt!” Eller ngt annat schysst, kollegialt.

          Är de tretton år??

          Jag hoppas fan du gör slut.
          Fattar att det är tufft som fan men de är förälskade i varandra, typiskt kontorsflirt.

          Ngn skrev ”det är värre om de inte pratar”.

          Ingen har sagt att de inte ska prata, men det snacket har INGET med jobbet att göra.

         Detta skrev dem när jag va inlagd på sjukhus och hade åkt in med ambulans

          Men herregud dumpa! Det normala är att fråga hur det är med dig! Små fjortisar

     Tack ska be han att få se men är nervös att han ska bli sur

      Han kommer bli sur, för han har gått över gränsen och han vet det. Ingen vill bli avslöjad med att flirta medan man är i ett förhållande.

      Han ska bli sur?! fuck him. ( inte på det trevliga sättet. )

    Vad skulle han säga om det var DU som var i hans ställe och fånlog åt en kollegas sms???
    Männen brukar inte tycka att det är ok.
    Har själv STOR erfarenhet av manliga bästa vänner som ALLTID blev intresserade och ville ligga…det spelade ingen roll att de var min bästa väninnas pojkvän eller gifta män….TYVÄRR har jag inga manliga vänner idag. Det går inte. De har svårt att skilja på vänskap och sex.

    En kollega som jag haft en väldigt bra och rolig relation med började plötsligt flirta. Tog ett bra tag innna jag fattade.
    Hade träffat hans tjej som var supergullig en gång innan.

    Vi var på AW och jag skulle hem.
    Han var sååå snäll, vi hade så kul ihop och attraktion fanns, men mest från hans håll.

    Han sa lite fint ”du kan sova hos mig.. min sambo är bortrest”.

    Där insåg jag att antingen går vi vidare eller så får jag dra i handbromsen.

    Han blev kallare och efter två månader flyttade de till Dublin och sen friade han.

    Vet inte om det var panikfrieri pga av dåligt samvete för fick höra sen att han varit jättekär i mig. ELLER så insåg han att han hade en toppentjej som han höll på att schabbla bort totalt.

    Så ställ krav!

     min sambo är bortrest.

     blääääää vad äckligt!

      Jag vet! Fick en chock och blev nervös och insåg att det var på riktigt.
      Har aldrig hamnat i den situationen igen, tur man blir äldre och lär sig.

    Det här ska du inte acceptera överhuvudtaget. Det han säger är ren bullshit.

   Lita på din magkänsla. Fick en klump i magen när jag läste ditt inlägg. Så likt min historia. Mannen hade en kollega, de blev vänner, telefonsamtal och sms på kvällarna. Jag tänkte de bara har vänner, vilket de säkert bara var i början. Men jag sa eller gjorde inget. Hade aldrig trott att det var något mellan dem.

   Sedan blev det skilsmässa för oss, och samtidigt med kollegan och hennes man. De blev tillsammans. Ibland undrar jag vad som hade hänt om jag frågat, eller bett att få se vad de skrev om…

    Vad hemskt, beklagar de du behövt genomlida ❤

   Jag hade inte okej:at den relationen.
   Hon må vara hur go och trevlig som helst men du ska lyssna din magkänsla.
   Fattar ju att han har eller har haft en förälskelse i henne. Det betyder dock inte att han vill göra slut eller inte älskar dig.

   Säg bara att det räcker nu.
   Han är knappast hennes enda vän.
   Set har pågått alldeles för länge.

    Kan ju vara tufft att helt plötsligt ”göra slut” men kollegan om de ses på jobbet…

     Jag har varit i samma situation men varit tjejkollegan.
     Han ÄR intresserad.

     Det är bara att säga som det är, det fungerar inte och det blir tufft i hans egna relation.

     Jo men man slita investera i relationen och strama upp den. Sluta sms:a utanför arbetstid undvika att umgås på tu man hand. Prata jobb + artiga ämnen på rasterna.

   måste kommentera igen. Han prioriterar sig själv och sitt förhållande med kollegan över dig, fast han är medveten om att du mår dåligt av det. Du har skäl för hur du känner, det här låter inte ok någonstans. får själv en klump i halsen av att läsa det du skriver.

   Det där låter verkligen inte okej. Verken jag eller min man har vänner av motsatta könet och vi båda är strikta med det. Det är extremt svårt att hålla en vänskap med motsatta könet utan att något gå snett i slutändan. Så mycket folk man ser som hela tiden pratar om förälskelser de fått osv samtidigt som de redan är i en relation, så mycket otrohet som ”bara hände”, och det är inte konstigt. Det händer ju av en anledning och någontign man ska akta sig för.

    De svåra är att hans jobb är kvinnodominerat, är nästan inga killar alls

   Min man gör något liknande. Skrev en lång kommentar men råkade ta bort det, så jag säger bara att jag känner igen mig och jag vet fan inte vad jag ska göra. ”Vadå, hon ringde om ett jobbärende. Sista månadsrapport ska in imorgon” typ. Och jag kan inte säga något emot det? Kan inte bevisa något liksom. Men det är väldigt mycket samtal på sena kvällar. Jag har aldrig varit en svartsjuk person, jag har säkert varit naiv och bara utgått från att ingen skulle göra sånt mot mig. Men magkänslan säger att något är fel.

    Jag lider med dig det är hemskt!! Jag har precis läst en del av konversationen, inte långt och jag känner redan att det inte är okej..

     Lämna. Du är värd mer.

    Det du kan säga är att be honom sätta gränser när det kommer till sitt jobb. Någon gång då och då kan ju förstås, men ofta? Nej, han är inte obliged att jobba utanför sin arbetstid så. Han får sätta gränsen att han tar sådant på arbetstid.

    Om han fortfarande ska ta dessa samtal, har han några problem med att göra det i samma rum som du?

    Vill bara göra ett inlägg här – det är inte naivt att känna sig trygg hos personen man är med! Den som får en att känna sig otrygg är en partner som ger anledning till svartsjuka.

    Jag levde med en som var konstant otrogen. Magkänslan sa det redan långt innan jag fick bekräftat att det hänt första gången, och åren som följde var så ångestfyllda att jag ärligt inte fattar hur jag överlevde. Nu – gift och aldrig svartsjuk. Trodde inte det var möjligt men min man har aldrig gett mig en anledning eller triggat magkänslan. Vill nog bara säga att det går att hitta tillbaka dit.

   Eftersom han berättar om henne så är det nog inget att vara orolig för. Men förstår en del svartsjuka att han kommit nära någon, de känslorna kan ju även komma om killen hittar en ny killkompis.
   Kanske han pratar om dig jämt med henne oxå. Man pratar kanon det som händer en…

    Nej, är du en sån som går på den lätta??

   Kasta han gumman och låt han vara med uppmärksamhets-ludret som söker tröst hos upptagna män. Hon kommer svika honom sen ändå. Bara skräpmänniskor det där.

    Haha jävlar så uppfriskande kommentar ?? Håller med – kasta muppen, han är skräp.

     även intressant att höra från den andra parten från alla ”jag är så kär i min kollega” trådar

    Kasta?

   Följ magkänslan. Den stämmer oftast.

    Vaska

   Det förvånar mig att alla som kommenterar verkar så rörande överens om att man inte kan vara vän med någon av motsatta könet. Det är inte alls min erfarenhet. Jag har haft killkompisar ända sen jag var barn, även ”bästisar” på jobbet, och det har aldrig utvecklats till någon kärleksrelation. Men vad din partner känner för sin kollega är förstås svårt för mig som utomstående att avläsa.

    Okej poppy good for you. Tyvärr är du nog relativt unik eller ganska oattraktiv eller extremt naiv (sorry). Jag är glad att det funkar för dig men det är definitivt ett undantag.

     vad menar du med att hon är naiv (så barnsligt att dra in utseendet)? Har det inte blivit en kärleksrelation så har det inte. Bara för att killen eventuellt vill ligga behöver inte tjejkompisen ställa upp på det? Har också haft killkompisar. Går alldeles utmärkt utan att sätta på varandra. och nej jag är inte så ful att jag är oknullbar.

     Så sjukt otrevlig kommentar.

    satt du också och fånlog åt dina kompisars sms? jag har läst att EN person tycker att man inte ska ha kompisar av motsatta könet, alla andra fokuserar på att hennes pojkvän beter sig förälskat i sin kollega.

    Klart man kan ha vänner av det motsatta könet men om man märker att någon alltid sitter och ler när den sms:ar och tenderar att föra personen på tal hela tiden så låter det som förälskelse. Jag hade misstänkt förälskelse då även om det var någon av samma kön faktiskt.

    Jag har haft mycket nära killkompisar sedan gymnasiet, jag är fortfarande vän med dem (15 år senare). Vi är ett kompisgäng på runt 7-8 pers, blandade killar och tjejer. INGEN har någonsin ens flirta med någon annan i gänget. Och att man skulle vara oattraktiv för att ens kompis av motsatt kön inte vill ligga är också så jävla märkligt. Om vi nu ändå ska gå dit skulle jag säga att ingen i mitt kompisgäng är oattraktiv, alla har stadiga förhållanden och haft långa och korta förhållanden, flirtar, ligg under alla dessa år. Vad jag vet har ingens respektive haft problem med våra kompisrelationer.

    Men om man är ”bästis” med någon, känner man då inte den personens partner och umgås ibland tillsammans? Jag har killkompisar men alla känner ju alla liksom. Tycker inte det här känns ok någonstans. Synd att TS tvivlar på sig själv och sin magkänsla.

     Han menar att han sällan träffar människor som på riktigt bryr sig om honom så nu när han har en vill han inte sumpa den vännen. De är mig, hans mamma och hon som han kan prata med säger han

     De har inte setts utanför jobbet eller ringt varandra men skriver typ dagligen

      Men jävlar, håller med en av de som skrev ovan, kasta honom. Det där är inte en kompis relation

      Fortfarande inte okej. Tycker även att hon går över gränsen här. Så respektlöst mot dig att hålla på och skriva. Helt sjukt att han även får dig att känna det som att det är DU som måste få styr på din svartsjuka?? Och det här med att han aldrig träffat någon som bryr sig om honom? Vad sjutton handlar det om? Så Då är det helt plötsligt ok att bete sig som om man vore i ett öppet förhållande?

       Tycker också att de är respektlöst.. han säger att han inte har många som ser att han mår dåligt och att de är därför hon betyder mycket för att hon ser de

   Jag tycker det låter som att han är lite förälskad i henne. Men det betyder ju inte att han funderar över att agera på det eller lämna dig. Många blir ju kära någon gång, och sen går det över.

   Vad jag själv skulle gjort i din sits vet jag helt ärligt inte. Men jag tycker inte det låter som att du inbillar dig eller överreagerar. Kanske prata lite allmänt om hur mans er på tillfälliga förälskelser när man är i en lång relation? Hur man förväntar sig att man hanterar om något sådant händer? Det låter ju som han bejakar känslorna lite mer än man bör om man vill försäkra sig om att det ej leder vidare.

   min första tanke var exakt samma som första kommentaren här – bjud hem henne på middag! är det stelt då så är det ju för att du är där.. men blir det trevligt så för ju du också en kompis! det blir även ett snyggt sätt för henne att se att ni har det bra ihop och att hon inte kan ta din man ?

   Vet du, det känns inte OK alls. Jag hade satt ner foten direkt. Varför ska du acceptera att din man är så nära en kvinnlig kollega? Tänk om det var tvärtom, hade din man varit lugn med ett sådant agerande från dig?

   Det enda som eventuellt kan vara en tröst är väl att han själv berättar om samtalen och inte direkt verkar dölja det. Däremot kan det också vara ett sätt för honom att må ”mindre dåligt”.

    Hade ett ex som gaslightade mig med ett liknande scenarion. Jag fick alltid skulden när jag enligt honom ”nojade” och ”inte litade på honom”. Han ljög om allt och chattade tom med kvinnor på forum (se*forum) och tillslut sa jag hejdå.

    Är såååååå mycket lyckligare idag då jag hittat en person som jag verkligen kan lita på till 100 %. Låter lite cringe men lita på magkänslan, säg vad du tycker/tänker och låt INGEN gaslighta dig, aldrig!

     *liknande scenarion*. Ska vara plural

    Han sa att han förmodligen tyckt de va jobbigt om situationen va omvänd, kan absolut tänka på att skriva så de inte går att tolka flörtigt men jag får inte se att sättet dem skriver på förbättras

    Vet inte hur jag ska tänka/göra.. kan inte tänka klart riktigt

   Jag var med om liknande. Min man (vi har varit gifta sedan flera år tillbaka och har 2 barn ihop, 35 resp 36 år gamla) började plötsligt sitta med telefonen 24/7. Pling. Pling. Pling. Frågade vem det var som skrev vid ett par tillfällen men då var det bara någon kompis eller notis om att någon gjort mål i en match. En kväll när han badade barnen tog jag hans telefon och såg då att en kvinnlig kollega från hans jobb skickat meddelande i stil med ”åååå måste berätta vad som hände idag du kommer dööö, hahaha, saknat dig på jobbet idag”. Detta är en tjej han tidigare nämnt att han tycker hon ser bra ut. Gick in och scrollade bland deras meddelanden och det fanns egentligen inget olämpligt som sexuella anspelningar, nakenbilder eller liknande MEN det kändes bara som att deras relation var MER än kollegor. Hon skickade ofta hjärtan, varje gång han vabbat barnen hade hon skrivit att det är så tråkigt utan honom på jobbet och det var flera meddelanden från henne i stil med ”kommer till ditt rum snart” eller typ ”vart är du? Sugen på att umgås”.

   Alltså… jag blev så jävla sårad. När barnen nattats hade vi ett stort bråk, som pågick i flera dagar egentligen. Jag förklarade hur sårad jag kände mig, att jag inte alls tyckte deras relation var OK, att jag inte tycker man chattar med en kollega från jobbet fram till kl 1 på natten när jag ligger och sover. Först var han defensiv, kallade mig svartsjuk, kontrollerande, låter han inte ha kollegor på jobbet osv osv. Han svor att det aldrig hänt något mellan dem och att dom enbart är vänner FRÅN HANS håll åtminstone. ”Hon är sån med alla män på jobbet”, skriver alltid till alla och skickar hjärtan. Ok????

   Efter timmar av diskussion förstod han min synvinkel på det hela. Han säger att han tog ett snack med henne på jobbet om hur jag kände kring deras relation och chattande utanför arbetstid. Sedan dess har dom inte smsat med varandra (åtminstone vad jag vet). Hur deras relation är på jobbet nu vet jag inte. Möjligt att dom fortfarande hänger och är med varandra där.

   Hur som, jag är i efterhand glad att jag sa ifrån. Nu vet jag inte om det någonsin var mer än oskyldigt chattande 2 kollegor emellan och lär väl aldrig få veta. Det stör mig dessutom om att dom jobbar på samma ställe och ses varje dag (kontor). Har dock accepterat det nu och han vet vad jag är ok med och vad jag inte är ok med.

   För att kunna släppa det hela chattade jag själv med en ny kollega på jobbet, efter jobbet, ett par dagar i rad. Accepterade hans vänförfrågan på fb, vi pratade om allt och inget medan min man låg och sov bredvid och när jag vabbade. Jag är medveten om att detta var att sjunka till hans nivå och så motsägelsefullt men jag var fan TVUNGEN att göra det för att komma över min ilska över hans ”oskyldiga” chattande. Längtar på ett sätt tills / om han hittar vår konversation någon gång i framtiden och drar igång en diskussion, jag skrev exakt samma saker som han skrev till sin kvinnliga kollega men jag vet att han ändå kommer bli så förbannad när han hittar konversationen. Då kommer det på något sätt kännas som att cirkeln sluts och han kommer att få känna sig lika bortvald som jag gjorde. Skadar inte att denna nya kollega såg väldigt bra ut och han vet att han är min typ. Vill typ visa honom att han inte ska vara så säker på mig (trots att han såklart kan det haha) men att man inte kan bete sig hur som helst och förvänta sig att partnern inte ens accepterar vänförfrågningar från manliga kollegor.

   Nu blev det sååååå långt detta men en så rolig grej vore ju att du skapar ett fake konto eller en kompis till dig, med ngn hunkig kille som kan vara en ny kollega till dig. Och så sitter du där och beter dig som han medan du chattar med denna kollega. Säg ingenting. Bara var helt inne i telefonen, kanske nämn att haha nya kollegan får alla tjejer på jobbet att dö för han ser så bra ut, blabla men att du såklart inte tycker han är snygg osv osv. Lovar dig att han kommer att störa sig. Män är jävligt korkade ibland och kanske det är så att man måste ge tillbaka med liknande handligar för att dom ska förstå att deras eget agerande sårar. ELLER så gör du som jag gjorde, bråkar och antingen blir sams eller går skilda vägar!

    Ang ditt sista tips. Alltså nej, ta tag i problemet istället.

    Sen fattar jag inte varför du gjorde som du gjorde. Herregud, först ett jävla drama om han och hans kollega. Sen gör du EXAKT LIKADANT som du ogillade att han gjorde (?) för att ge tillbaka utan att han vet.

    Moget. Jösses.

   Tycker att han ska tänka på dina känslor, prioritera ditt välmående och distansera sig från kollegan på fritiden. Var med om liknande situation för många år sen, de gick över gränsen båda två då hon också hade ett förhållande. De blev ihop sen och det höll några år men kommer aldrig att glömma sveket.

   Vi har pratat och jag har gråtit hela kvällen. Han säger att han kan tänka på att skriva på ett sätt som inte kan uppfattas flörtigt men jag får inte se hans mobil igen utan att de är förutbestämt när

   Han säger att det kränker hans integritet att jag frågade att få läsa men han lät mig för att alternativet hade varit värre

    Helt ärligt, packa en väska och åk till dina föräldrar eller en kompis ett par dagar. Vadå ”det är förutbestämt när”? Alltså va! Nej markera för honom omedelbums! Min sambo har varit mycket tydlig med mig vad gäller smsa manliga kollegor på min fritid, han uppskattar inte det och eftersom vi är i ett förhållande så respekterar jag det. Det är dessutom ömsesidigt och det känns inte det minsta toxic! Ibland händer det att jag varit tvungen men min telefon är en öppen bok, han får läsa vad han vill (görutom min konvo med mina brudar, vi skämtar grovt och han kan bli chockad så det är på egen risk ?). Vad jag vet har det inte hänt utan min vetskap.. en gång bad han mig se vad jag och en manlig kollega skrev och jag svarade självklart. Samma gäller hans telefon, jag får kolla vad jag vill men gör inte det.. finns inget snack om integritet hit eller dit. VI ÄR ETT PAR och har två barn så det snacket/bortförklaringen går inte hem.

    Jag hade blivit otroligt sårad om min partner betedde sig så. Det låter lite som att han lägger det på dig? Som om det är konstigt att du vill läsa. Det är det INTE. Problemet ligger på honom som sårar dig. Stå på dig. Släpp det inte bara innan det känns bra för dig.

    Då vill han dölja saker. Att du inte kan se klart precis nu är inte konstigt, men låt sig inte övertalas till att det här är en normal kompisrelation. Det är det inte. Är du i ett förhållande håller du inte på så här med någon annan. Ledsen att skriva det men han respekterar varken dig eller ett förhållande och du förtjänar bättre.

    Jag skulle vilja vara en motpol till det här lite.. min sambo och jag har båda vänner på varsitt håll av det motsatta könet. Min sambo bodde till och med sin kvinnliga bästa kompis innan vi flyttade ihop. Han blir glad när hon skriver för att han ser henne som en av hans bästa vänner. Jag å andra sidan blir glad när min manliga bästa kompis skriver, som jag dessutom lärde känna på jobbet för några år sedan. Vi kan chatta och stoja i flera timmar när vi är i det modet. Jag har dessutom haft heterosexuella killkompisar, nära sådana, hela mitt liv.

    Jag tycker att du ska försöka se om du kan träffa den här tjejen. Kolla med din sambo om du kan få hänga på en AW så du får prata med henne och se deras interaktion mellan sig. Är de avslappnade runt dig? Om tjejen är respektabel och inbjudande mot dig så vill hon säkert visa att hon inte menar onåd.

    Ta hand om dig! Känslorna du bär är både tunga och svåra, så försök andas och vila. Stor kram

     vad får dig att tro att vi som skriver här inte har vänner av det motsatta könet? Hennes killes relation med den här kollegan är inte på vänskapsnivå, han är förälskad och flirtar. Han stojar inte som du uttrycker det, han sitter och fånler åt hennes sms. De är inte vänner.

     Skönt med ett sansat och rimligt svar ändå.

    Satan så respektlös snubbe. Usch och tvi. Kasta åt h-vete!

    Tar du detta nu utan en strid då kommer han att komma hem med tyngre skit I framtiden som du också blir tvungen att svälja. Det är nu eller aldrig.

     Tillägg: jag hade respekterat att låta hans telefon vara men han får avsluta relationen med vännen. Hade aldrig gått med på att de får fortsätta vara vänner. Aldrig.

      Han går inte med på det; jag ska inte styra hans vänskapsrelationer säger han

       Så han erkänner att han inte vill att du ska hålla på som han gör, men han ska få fortsätta? Du hör ju själv hur det låter.

       Okej.. men kan du få träffa henne då och se hur dom beter sig tillsammans?
       Tycker han beter sig otroligt respektlöst mot dig och erat förhållande. Vart någonstans i det här tar han ansvar för sin del av ert förhållande? Jag tycker faktiskt att man har en skyldighet mot sin partner att få denne att känna sig trygg, respekterad, prioriterad osv. Det verkar han ha missat totalt!

        Är nog ingen som läser så här sent men vi har pratat ut ordentligt nu. Han säger att han är beredd att skriva med henne på ett sätt som inte kan uppfattas som flörtigt och de är värt för han att låta mig se va dom skriver för att jag ska må bra

        Han kom till sans efter att ha pratat med sin pappa om saken

    Förlåt men han låter manipulativ.. antingen så är han riktigt blåst och korkad (asså pantad) och fattar ingenting .. eller så spelar han dum bara och är manipulativ. Hans öppenhet med relationen till sin kollega är alltså inte så öppen som han vill ge sken av menar jag..

   Jag har varit i en liknande situation, men att jag var den som kom nära kollegan. Han var absolut inte min typ egentligen, men vi klickade och hade så sjukt roligt ihop. Jag var öppen till min sambo om honom för att inte smyga med något men det slutade faktiskt med att jag och kollegan fick känslor för varandra. Så vi bröt allting och så småningom bytte han jobb pga andra anledningar. Jag tänker på honom än idag. Sjukt.

   Påminner mig och min sambo för några år sedan. Väldigt smygande med telefonen och sms från kvinnlig kollega på kvällen. Han
   vaktade sin mobil, lämnade den aldrig utan uppsikt. Jag krävde att få veta vad det stod i mobilen som var så hemligt för mig men han vägrade visa nåt.

   För jag var ju svartsjuk och kontrollerande. Och det var ju inget konstigt som de skrev. Men tydligen gick det inte att bevisa.
   Jo två ggr har jag kommit på honom att ljuga vem han fått sms ifrån. Men han har försvarat det med att jag blir så svartsjuk så han ljög hellre.

   Vi är tillsammans än, min magkänsla säger att det var nåt som han dolde. Och det gör mig galen att han alltid lägger över allt på mig, att det är mig det är fel på som blir svartsjuk att han skriver hemliga sms med kvinnor.

   Jag skulle aldrig acceptera det scenariot, och min man hade aldrig utsatt mig för det. Att ens partner sätter en annan person framför ens välmående är bara absurt.
   Stå på dig, väljer han henne framför dig talar det för hur han ser på dig och er relation.
   Ja, klart han kan va trevlig och ha en arbetskompis, men det ska stanna där – på arbetet.

    Håller med att de kan stanna där, inte jättekul att veta att dem skriver dagarna i enda

  på måndag ska jag ta ett gravtest och hoppas hoppas hoppas på ett plus. ville så gärna skriva det bara. ?? förlåt för familjelivstema

   Lycka till!

   Håller tummarna för dig! Hoppas på ett plus jag med snart!?

    Åh håller tummarna för dig med ??

   Varför förlåt, här får vi skriva vad vi vill förutom politiska diskussioner.

   Hoppas det är positivt!
   Har du några symptom?:)

    ja en del symtom men vet inte om jag känner efter för noga och att den är skensymtom liksom… vi har ju försökt att pricka in ÄL (som enligt NC var mellan den 12-14 aug). Har senaste dagarna haft svullna och ömma bröst, huvudvärk (kan vara pga jag slutade med koffein) och kissat oftare. Har igår och idag haft nidblödning också (tror jag iaf, ytterst lite brun flytning). så jag hoppas på pluset ???

     Ngn molvärk?:)

      Ja det med! I några dagar

       Ahh, ömma bröst i alla ära. Men molvärken är ju ändå det
       Värsta,
       När man tror att mensen ska komma hela tiden. Och så molar det
       Fram till vecka 12 typ!

    vill tillägga att nästa mens är beräknad fre den 26e så nidblödningen jag nämnde ovan nog inte är mens…

     om nästa mens är fredag så ta test på lördag/söndag istället! när man vill bli gravid så har man alltid tusen symtom så för din egen skull för att slippa bli besviken så är det bättre att vänta tills mensen faktiskt är sen. gjorde också som du förut men efter negativt efter negativt så orkar jag inte bli besviken längre så väntar alltid tills minst bm..

   Spännande! Jag var säker på att jag inte blivit gravid denna omgång då jag haft spottings igår och i förrgår men har inte mensen kommit igång kanske jag med bör kissa på stickan hmm…

    Ja men kanske! När är din mens beräknad?

     Imorgon. Jag hade missfall senast i juni så känner mig helt ärligt lite kluven till ett plus. Sörjer fortfarande.

      Åh jag förstår! Hoppas på bästa utgången oavsett för dig ??

      Jag blev gravid månaden efter ett missfall så det finns hopp! ❤️

       Det blev jag också men det blev tyvärr också ett missfall…. 🙁

   Lycka till! Ett litet tips bara är att kanske inte ta grav testet för tidigt (såg att du skrev nedan att beräknad mens är 26e). Baserat på egen upplevelse, det är jättejobbigt med negativa test! Man blir så besviken men det kan också vara så att det bara är för tidigt för att visa nåt och så blir man besviken i onödan.. Så svårt att vänta när man är nyfiken såklart men jag önskar personligen att jag hade testat lite mindre. Månaden jag faktiskt plussade testade jag först dagen för utebliven mens, hade inga symptom. Hoppas dock det visar positivt för dig oavsett när du tar den 🙂

    Åh tack för tips! Har köpt lite olika ultratidigt test där man kan testa tidigast 5 dagar innan beräknad mens (6 dagar innan missad mens) så jag tänker att om jag testar den 22a trots beräknad mens den 26e så borde testet kunna visa svar… men testar självklart några dagar senare igen ifall det är negativt. Jag är helt enkelt för nyfiken för att vänta längre!!

     Måste bara säga att de två ”testa tidigt” test jag tagit visade båda negativt men 4 dagar senare hade jag positivt… Jag litar inte på dem utan väntar till dagen för beräknad mens nu för tiden.

      Okej tack för info!!!

  Margaux verkar ju haft en trevlig sommar, men hennes son som nu börjar bli rätt stor, får han någonsin umgås med barn i sin egen ålder?? Ser vara en massa vuxna som funkar som barnvakt…

   Jag stör mig på att han åker vagn fortfarande!

    What? Är han inte typ 5??

    O har napp.

     Har hans ens en endaste kompis?

      Han kanske leker med massa barn på förskolan men hon vill/får väl inte posta bilder på andra barn?

   Många barn utan syskon som gör det på semestern.

    Åker vagn och har napp fast de är stora?

   Han går väl på förskola?
   Annars är det väl ändå väldigt bra att han lär sig hur man umgås med vuxna? Han kommer att få det mycket lättare i livet jämfört med jämnåriga som bara fått sina sociala skills från lekdejter.

  På tal om Bianca, vad är grejen med alldeles för stora byxor? De ser ju ut att glappa flera cm i midjan och man blir ju nervös av att de ska ramla ner bara av att se bilder ?

   För att hon ska se ännu smalare ut gissar jag.

   Var du med på nittiotalet?

    Tänkte preciiis skriva samma sak!

     Jag minns att jag hade Björn Borg underkläder som stack upp en liten aningens under mina lösa cargobyxor som var en storlek för stora så det skulle hänga rätt och lagom lågt.

    De flestta av Biancas följare var inte med på 90-talet ?

     Knappt hon heller väl?

    Ja det var jag, men minns inte att man hade byxor som glappade flera cm i midjan. Jag minns absolut låg midja men inte att de glappade?

     Jodå. Det var vanligt.

     Jag har ett foto på mig läktaren i globen på en Lauryn Hill-konsert, där jag har på mig exakt samma stil Bianca Ingrosso kör nu.

   dels för att se smalare ut men tror också det är en ny trend? ser massa tjejer på love island som också går runt med skitstora byxor ? man märker tydligare och tydligare att vi börjar backar 20 år bak i tiden och nu börjar trenderna komma att man ska vara skitsmal igen och de stora rumporna börjar avta! såg en bild på jennifer lopez häromdagen med skitlåga jeans och kände ba nej nej nej nu here we go again…

  Är det någon som vunnit miljonbelopp på spel? Eller känner någon som har gjort? Säg 10 miljoner eller mer. Berätta gärna hur livet förändrades!

   Jag vann på Triss; 30 kronor i månaden i 30 år. Guldkant varje dag!

    Räcker till en tomat i månaden.

    en hel liter bensin varje månad ? du kan ta dig till affären och köpa en ny triss och sen hem igen. goals!

   Jag har vunnit ungefär den summan på bostadslotteriet. Det tog visserligen 30 år, men ändå …

   Livet har inte förändrats annat än att jag har gått ner i arbetstid nu när jag inte behöver tjäna så mycket längre.

   Lotto och andra spel är som att betala frivillig skatt, inget jag rekommenderar.

    Bostadslotteriet?

   Känner en som vann Eurojackpot (ej i Sverige), runt 100 000 000 kronor. Han har inte ändrats ett dugg, jobbar på precis som vanligt. Tror dock det mest beror på att det inte gick någon nöd på honom innan han vann. Hade någon som hade det sämre ställt vunnit hade man nog sett mer skillnad.

    På riktigt?!? Aaaah kan han ge pengarna till mig så ska jag se till att nån lever livet iaf ??

   En släktings granne vann stort belopp på Lotto 🙂 Minns inte exakt summa men vet att det var typ 6-7 mkr iaf och det här var säkert minst 15-20 år sen? Hon var ganska gammal redan då men vet att hon bodde kvar i sin hyreslägenhet och köpte sommarställe där hela familjen kunde samlas. Hon var så snäll och genuin minns jag!

    Jaha sorry det kanske inte var tillräckligt stort belopp ser jag ?

   En vän till min pappa. Han flyttade till ett lite finare hus, dock inget vräkigt utan en helt vanlig villa i ett medelklassområde och köpte en ny Volkswagen Golf. Han har inte förändrats ett dugg som person och jobbade kvar på sitt jobb i några år tills han blev 65. Villan och Golfen gick väl på kanske 1/3 av vinsten, resten tror jag att han bara sparat. Han hade/har varken partner eller barn, men det är väl en och annan dam som visat intresse för honom efter att ryktet spridit sig.

  På måndag börjar min adhd-utredning. Känns skitkonstigt. Jag är ju varken influencer eller bråkig pojke. Hittills har jag inte märkt av några superkrafter men det kommer kanske först vid diagnostillfället.

   Superkraft, sånt jävla skitsnack ? Min adhd har aldrig hjälpt mig, jag har inte mer energi än någon annan utan jag har svårt att fördela energin då jag kommer in i hyperläge och ska maniskt göra allting på en gång i flera timmar. Aggressionsutbrott och fan å hans moster. Nej den som säger att man har en superkraft när man har adhd har själv inte adhd?

   Kände samma som dig när jag skulle utredas, turns out att typ 90% av mina problem i livet har berott på adhd? Har haft så mycket mer problem än vad jag trott, bara för att jag liksom trott att ”alla är så” och att livet ”ska vara så svårt och jobbigt” om du fattar

   Lär mig nya saker om mig själv varje dag, vilket lett till att jag varje dag blir mer och mer bitter på alla som kallar det för superkraft hahahah

  Tips på vad man inte ska missa om man ska till Miami och Orlando.
  Vi har hittills bara bestämt 2 dagar på Universal .
  Och en liten lista på vilka restauranger vi måste besöka igen.
  Magic Kingdom skippar vi denna gång.
  Barnen är nu 13 o 15.

   Universal Studios är rätt tråkigt. Island of Adventure däremot är mycket roligare, så satsa tid där är mitt tips.

    Det är en av universal parkerna eller ? Och så åker man Hogwarts expressen mellan dem?

     Ingen aning hur det är nu tyvärr. När jag var där fanns inte Harry Potter-delen alls. Kommer bara ihåg att vi hade väldigt roligt på Island of Adventure med bra åk. Älskade Mumien bl.a.

      Ha ha ha.. Mumien åkte jag i L.A för 15 år sen, men den fanns inte i Orlando senast vi var där, för 5 år sen.

       Jaha, där ser man. Jag åkte den iaf på Island of Adventure i Orlando 2004 och gillade den.

        Det är 18 år sen

    Jaaa. Åk till Island of adventures! Såå roligt för alla åldrar ?

   Kennedy Space Center!

   I Orlando (eller egentligen en bit utanför Orlando) så finns restaurangen Rocco’s Tacos. Som namnet antyder så är det en mexikansk restaurang med goda drinkar och riktigt gott käk. Nu vet det några år sedan jag var där sist, men jag har fantastiskt goda minnen därifrån!

   Åk till Shark Valley och träffa på vilda alligatorer och sköldpaddor! Ca 45 minuters bilfärd från Miami. Skippa airboats och annan turistskit som förstör naturen.

    Har ingen koll på när sportsäsongerna är i USA men att gå på en NBA match och/eller en NHL match rekommenderas! Nu är jag sportintresserad men tyckte det var en väldigt häftig upplevelse. Dyra biljetter dock ?

   Ta en tour till everglades, det är verkligen en helt fantastisk nationalpark. Du kommer få se alligatorer, sjökor, kanske delfiner och massa annat coolt!

  Vanja Wikström shoppar 30 av sina egna NFTer på raken och utropar sen att de minsann sålt av hälften nu!

  Är planen att de ska fortsätta köpa dussinvis själva? Tror inte riktigt det är smartaste sättet att använda investerarnas pengar

   Gud vad pinsamt! Hon påstod häromdagen att NFTerna gått upp i värde eftersom kryptovalutan Ethereum gått upp i värde. Men det finns ju uppenbarligen ingen efterfrågan så det är osannolikt att NFTerna ens går att sälja.

    Ja det var ju rent vilseledande av henne. De verkar inte säljas för mintpris på andrahandsmarknaden… mest folk som byter med varandra.

    Men fasaden måste upprätthållas

   Ahhh väntar på en granskning av Vanjas projekt!

    Ja nu måste det komma något snart, det är lite väl skyddad verkstad för detta underliga projekt

  Blev utskälld som fan på jobbet idag. Vi stänger kl 16 och öppettider sitter på dörren. Kl 15.23 (exakt enligt kvitto) kommer ett par och beställer cappuccino och smörgåsar. Vi informerar inte om att vi stänger kl 16 eftersom det är mer än en halvtimme kvar.

  15.55 är en kollega framme och säger vänligt att vi vill informera om att vi snart stänger. Kl 16.10 går jag ut på framsidan där dom sitter och säger att jag skulle behöva ta in bordet. Då exploderar damen i sällskapet och skriker att hon minsann ska ha pengarna tillbaka (för mackan hon redan ätit upp och cappuccinon som det var en klunk kvar av) men hänvisning till att dom inte blivit informerade om stängningstiden när dom beställde i kassan. Jag nekade pengarna tillbaka och fick då till svar att min attityd var skit, cappuccinon var minsann inte alls god och hon skulle maila min chef ? Hoppas eran dag varit bättre! ?

   Utskällningar är som regnmoln. De drar vidare, och bär med sig allt regn. Du går vidare, och kan tänka på något annat.

   Inte ok att bli utskälld såklart. Men samtidigt ganska fyrkantigt att vänta till exakt 30 min innan stängning för att informera om det. Så det kunde ju du/ni ha sagt faktiskt, även om det har 7 minuter kvar.

    Vi har ingen policy om att vänta till 30 min innan stängning det var snarare min kollega som tänkte att det är gott om tid kvar och inte sa någonting. Vi är ett café och har aldrig kvällsöppet eller liknade. Och kunderna fick ändå 10 min extra att sitta ?

     Ok. Tycker ändå att det hade varit schysst att säga det.

     Jag hade så klart inte börjat skrika eller skälla, men om man sett fram emot en mysig fika kan det ju kännas stressigt med en halvtimme bara. De ville kanske långfika och hade valt ett annat ställe om de från början blivit informerade om stöngningstiden.

      Jo men samtidigt blir det ju svårt att veta när man ska börja säga till? Vi har bara öppet några få timmar, ska man säga till alla som kommer in under dagen? ? Tänker mest att någon form att egenansvar som gäst finns det väl ändå, det är också väldigt väl uppskyltat med öppettider både på gatan och på ytterdörren som dom satt brevid. Dom fick dock info om att köket var stängt för dagen.

      Vi kunde sagt till absolut, nu gjordes inte det men det har aldrig varit ett problem hos oss innan och blev bara så chockad att någon började skrika mig rätt i ansiktet.

       Du förtjänade ingen utskällning. Var hon missnöjd hade hon kunnat säga typ ”Ojdå redan, vad tråkigt det hade vi missar, säg gärna till redan i kassan nästa gång”.

       Bara idioter som delar ut utskällningar till folk som jobbar med service.

      Jag har nog aldrig någonsin fått info om att de stänger så långt i förväg när jag fikat. Var ska man sätta gränsen? Dessa kunder måste ha börjat sin beställning när det var typ 40-45 min kvar till stängning (eftersom betalning och allt var klart 15:23). Det är ganska lång tid att käka en macka och dricka en kaffe. Ska man säga till när det är 50 min kvar också? 1 h? Var går gränsen? Och var är kundens ansvar att kolla på dörren när de stänger?

      De får väl KOLLA UPP öppettiderna själva om de vill ”ha en mysig långfika”?!

      Eget problem om man sett fram emot långfika. Kan inte folk ta något eget ansvar nuförtiden?

       De var väl 90-talister ?‍♀️

      Men då kollar man ju innan hur länge de har öppet ifall man vill sitta länge..

      Ärligt, så ohyfsat! Långfika kräver att man beställer om minst en omgång till av något, annars sitter man ju bara där som en propp.

       Åh nu blev jag så sugen på jättelång lunch/fika, finns ett så bra café i stan här med jättegoda mackor och sallader, plus magiska bakelser så när man lunchat kan man gå över till fikat och sitta i mysiga soffor och prata skit…

   Fy fan. Så ska man inte behöva ha det på jobbet. Tänker ofta på er som jobbar inom serviceyrken! Som vuxen får man väl ha koll på klockan själv!!!

   Jag blir också utskälld på jobbet med jämna mellanrum. Helt utan anledning utan mest pga är någon som folk riktar ilska mot. Lika kul varje gång!

   Klart man inte skall bete sig som kunden gjorde. Dock hade jag nog velat bli informerad om att det bara var Ca 30 min till stängning om jag kom in på ett café. Man kanske vill ta en längre fika och väljer då ett annat ställe. Inte klart att man kollat öppettider på dörren

    Men herregud, vi har en halvtimmes lunch på vårt jobb och efter en kvart har alla ätit upp och ägnar sista kvarten åt att antingen sitta och prata eller ta en promenad. En macka och kaffe är slut på 10 minuter. Kräver man så galet lång fikatid som paret det här handlar om borde man undvika caféer och istället göra en egen picknickkorg och sätta sig ute någonstans ?‍♀️

     Hade blivit ganska förvånad om jag planerade in en fika med en kompis och hon tyckte vi skulle packa ihop efter 15 minuter. man fikar väl inte för att hålla i sig kaffet? Jobblunch är en helt annan sak.

     Med det sagt, kolla öppettiderna på dörren/ fråga och skäll inte ut någon.

   Kunden har sällan rätt. Jag tycker att du gjorde rätt. Tycker att det var ett skit beteende från kunden sida. Så himla enkelt att skylla på andra, uppenbarligen storstadsmänniska. Jag hoppas att du inte får någon skit av din chef.

   förr när jag jobbade i restaurang och folk älskade att använda ”jag ska ringa din chef” så svarade jag alltid glatt typ ”åh okej har du numret eller ska jag ringa åt dig?” så blev dom alltid så himla paffa och höll tyst. dom tror att dom har sån jäkla makt att typ kunna få en sparkad av nån liten skitsak. svara samma sak nästa gång!!

    Så gör jag också! ”Det får du gärna göra, har du hennes kontaktuppgifter?”. Sen går jag in och meddelar att det kanske ringer en arg förälder (jag är lärare) snart… men det gör det aldrig.

    Är folk så rädda för sina chefer att det hotet brukar fungera?

  Följde för något år sedan ett konto på instagram, en tjej som hette Linnea (tror jag) hon kämpade med psykisk ohälsa, tränade en del och var i stallet om jag inte minns fel. Kom och tänka på det kontot här om dagen men kan inte komma på vad det hette ? Någon som vet vem jag menar?

   Är det LinneaMaatilda tro? Låter väldigt likt i alla fall!

    Fy vad sjukt, jag tänkte på just henne här om dagen och försökte hitta hennes konto. Tack! ?

    Det var det! Tack! ?

     Varsågod! 🙂

   Började tänka på ett liknande konto här om dagen, tror hon hette Stina. Har för mig att hennes konto hette typ psyktjejen eller något? Är det någon som vet hur det har gått för henne i livet??

  Jag blev dumpad förra helgen av min expartner sedan 6 år tillbaka. Letar boende nu för fullt men det känns hopplöst. Bor i en mindre stad. Mejlat och ringt alla hyresvärdar. Har en familjemedlem som ställer upp som borgenär så jag kan ta i princip vilket boende som helst men ändå finns det inget ledigt. Allt känns så jobbigt nu. Vet inte hur jag ska ta mig ur det här och hitta ett boende..

   Blev också dumpad förra söndagen efter 4 år tillsammans. Känns fruktansvärt. ?
   Jag har iallafall turen att inte behöva oroa mig för min boendesituation.
   Hoppas att du hittar något.❣️

    Alla blir visst dumpade nu efter semestern.

  Vem är Agnes Uggla tillsammans med? Såg henne med en lång mörkhårig kille…

   Nisse Hallberg

    Nää Nisse är tillsammans med Emelie Uggla ju

  Jag har en (tidigare nära) vän som jag glidit ifrån och kanske inte har lust att ha som vän längre.
  Vi har varit vänner i cirka 12 år, jag är 36 och hon 46.
  Under våran vänskap har jag varit singel några år, i en pissrelation ett par år och sen med min nuvarande sambo i cirka 4 år. Hon har varit olycklig singel och dejtat mkt. Jag har ägnat oändligt med timmar åt att lyssna på henne prata om olika tinderragg och andra dejter. Jag fick barn för 1,5 år sedan. Jag vet att det är känsligt och att hon själv vill ha barn och börjar inse att tiden nog är förbi.
  Hon har varit otroligt ointresserad av mitt barn. Har träffat hen vid två tillfällen och knappt ens tittat åt barnets håll utan bara pratat på om sitt. Sen har vi setts ett psr gånger utan barn efter att barnet föddes. Hon ställer absolut inga frågor om barnet, eller egentligen mitt liv överhuvudtaget, inte mitt jobb, min relation, min familj eller ngt alls. Pratar på om sitt eget.
  Jag har försökt att visa förståelse och tänka att det är svårt för henne men börjar tröttna.
  Jag har flera vänner jag umgås med både med småbarn, lite större barn och singlar.
  Jag och min sambo har ingen avlastning och han arbetar kväll och helg så egentiden utan barn är begränsad och den egentid jag har vill jag gärna lägga på mina andra vänner, i synnerhet de singelvänner som även funnits där för mig. Som tackar ja till en inbjudan hemma hos mig, lunch när barnet sover och sen en liten lekstund. De vännerna vill jag kunna säga ja till när de frågar om vi ska äta middag eller liknande. Och det har jag gjort. Misstänker därför att min vän tänker att jag försummat henne och ev tror hon att jag bara är hemma med barnet hela tiden.
  Så, vad tänker ni. Ge henne tid? Ta upp det för dialog? Eller bara strunta i henne och låta vänskapen dö en långsam död?

   Tala med henne om du ändå känner ett litet hopp om eran vänskap och du faktiskt gillar henne. Känns det hopplöst och du egentligen bara vill gå vidare, så gör det.

    Det känns ganska hopplöst och framförallt som att jag har flera mer givande och ömsesidiga relationer. Men tycker dels synd om henne då hon känns ganska ensam ibland samt då hon själv tycker att hon förlorat kompisar pga deras familjebildning.
    Känner mig som en svikare och tänker att det dessutom kommer bli rätt otrevligt om jag tar upp det, även om jag försöker vara ickekonfrontativ.

  Bästa tips mot tandvärk? Är roten som är irriterad troligtvis. Alvedon hjälper ej.

   Gå till tandläkaren och få hjälp att behandla orsaken till problemet.

   Tillsvidare kan du testa 2 Alvedon och 1 Ipren om du inte redan gjort det. Brukar fungera bättre att kombinera båda än att bara ta Alvedon.

    Är där nu 🙁

   Ta värktabletter enligt tipset ovan. Funkade för mig att lägga något kallt på huden också.

    Har provat, fungerade ej. Fick tramadol lol

   Citadon är bra.

  Fnulan, du undrade för någon vecka sedan om jag hunnit titta på Sagan om ringen och hur upplevelsen blev nu i vuxen ålder.

  Den var betydligt bättre än när jag såg den första gången som barn. Älskade miljön och allt sånt, väldigt mysigt.
  Älskade den dock inte, känner inte att jag önskar att jag kunde se den igen för första gången. Vilket känns tråkigt, vill känna det många av er känner men kanske inte är min sorts film eller något. Men håller hoppet uppe och tänker att det var för att jag var väldigt trött då jag såg den sent?
  Ska fortsätta så jag ser alla såklart, men ska vänta tills det är höst och mörkare tidigare på kvällen eller en dag det ösregnar och är grått, bästa sätten att komma in i en film tycker jag.

  (Letade efter din kommentar och har alltid läst ditt namn som Flundra ?)

   Flundran här! ? Tack för att du svarade. Jag är så sällan in i ÖS och läser.

   Kul ändå att du fick chans att se filmen och även om det inte blev en fantastisk upplevelse så iaf att du gillade bättre än som barn. För ja, miljöer och ”allt omkring” uppskattar man mer som vuxen.
   Låter som en både mysig och bra plan att spara resten av tittandet till höst eller annan passande filmdag.

   Jag funderar på att se om iaf de tre LotR-filmerna inför en prequalserie som kommer i september. Skippar nog Hobbit.
   Ska bara hinna klart en annan serie först. Eller två.

   Hoppas du hittade några andra filmer eller serier som passar dig och årstiden bättre. ?

    Blev så förvånad när du inte hette Flundran ?

    Hoppas det blir bättre om jag är lite piggare och har bättre koncentration. Vill så gärna tycka om såna filmer ?

    Mysigt att se om innan något släpps som hör ihop eller vad man säger. Tror du serien kommer bli bra?

    Vilka serier är det du vill hinna klart först? 🙂

    Det gör jag nog. Har många serier jag gillar att se om iaf. Ska ge Marvelfilmerna en chans sen också. Men jag har kanske dålig filmsmak eller något?

  Följer ni några kattkonton isåfall vilka? Jag följer loveyoustepan och thecatbobbie älskar dom

   Beautynthebean??? har sparat flera inlägg där han jamar extra gulligt för dåliga dagar

   british bengan

   Missenell (IG)

   Juicee.cat och fjarilflickans

   Kerstin Strömstedt

   Kerstin Strömstedt

   Stöd gärna kattkommandosyd. Dom gör mycket gått för katter som råkat illa ut. Har shop m m.

   Följer någon smoothie the cat? Var så längesen dom la upp något. Saknar hon sååå ?

   Theklauscat(han gick tyvärr bort nyligen men blev över 20 år), Thejunocat(hans ”syster”) och innan dess följde jag Oscartheblindcat, som också bodde i samma hushåll tills han gick bort. Jag följer också iammoshow(The Cat Rapper).

   Jag älskar djur med udda utseende, så här är mina favorit-katter:
   atchoumthecat
   pixelandsophie

   Och två hundkonton:
   griffy.girl
   hollys_amazing_journey

  Har försökt söka men kan för mitt liv inte hitta f b-tråden om instamänniskan som köper nya barnvagnar hit och dit…. Hur hittar jag den??

   Ibland undrar jag om det är A själv som skriver dessa kommentarerna. Bra sätt att få följare på typ. Tycker det gick från ingenting till att hon nämns dagligen. Har själv pratat om henne för jag tycker hon är väldigt fascinerande, men känns som det gick från noll till hundra med henne här bland kommentarerna.

   Den är på första sidan av ”kändisskvaller”, vet inte hur man missar det.

    Ja det känns lite som så.

    Ganska uppenbart att det är en desperat människa som försöker skapa intresse kring sina konton. Pinsamt.

     Vill knappt tro det, låter bara för sjukt om det är A själv som gör detta. För det slutar ju sen i att hon gråter över hur mycket hat hon får, att hon ska inaktivera osv osv. Men är väl kanske bara teater alltihop.

     Pengarna rullar ju in på flera sätt, pengar kan få människor att göra vad som helst.

      Har man följt historien om Catrin Hedlund förvånas man inte över något.

      Vore kul om CamCam kunde kolla om det är samma IP som startar alla trådar, ganska uppenbart i så fall.

       Aldrig hört talas om henne, ska läsa lite om henne sen för blev nyfiken haha

        Oj, då har du att göra ett tag. Började med falsk anklagelse om våldtäkt i Turkiet (för att få skadestånd på försäkringen), fortsatte med falska tidningsartiklar om livet som basketproffs. Sedan började hon lura folk på pengar genom försäljning av icke-existerande konsertbiljetter. Vilken såpa!

         Herregud.. kan verkligen inte greppa sånt här. Hur kan vissa människor inte ha något samvete? Förstår inte.

       Hade inte hört talas om Catrin Hedlund förut så kikade in på floshbogg…dra mig baklänges vilken bedragare! Där ligger Louis Martis mormor i lä.

   Den låg på första sidan under kändisskvaller senast jag kollade?

    Ganska säker på att TS försöker piska upp en intressestorm kring sig själv. Ignorera!

   Hahaha NEJ jag är inte hon? Jag är bara obekant med hur det funkar på flashback, och visste inte att det fanns en sån samlingssida för trådar, de gånger jag går in på fb gör jag det genom att googla det jag letar efter + ”flashback” liksom.

   Är ensam hemma, har tråkigt och ville veta mer om människan än det som skrivs här på BB. Hoppas min ursprungliga kommentar raderas så slipper fler piska upp sig? //ts

    Visste du inte vad hon heter eftersom du inte kunde hitta?
    Googla hennes instanamn + fb så borde det ju komma upp. Förståeligt om det inte kommer upp något om man söker på ”barnvagnskvinnan” typ ?

  Min sambo är så otrevlig både mot mig och våra barn, sitter mest vid datorn eller telefonen, skiter i typ allt och jag sliter som en idiot här hemma. Han jobbar deltid och jag pluggar 100 och jobbar typ 50, skjutsar dessutom honom fram och tillbaka till jobbet som en jävla taxi då han inte har körkort. Helt enkelt så gör jag allt, har försökt prata med honom men han har noll självinsikt och vill inte förändras.

  Är hela tiden på väg att lämna men kan inte stå ut med att ha barnen varannan vecka, att ”förstöra” familjen. Hur gör man?

   han verkar inte kapabel att ta hand om vare sig själv, ett hem eller sina barn, är du säker på att du vill ha delad vårdnad? Att han skulle vilja det?

    Jag har gärna barnen själv men när det kommit på tal ska han ha varannan vecka, säger han.

     Då får du sluta ta hand om allt tror jag. Han får dra sin del av lasset och ta sig till jobbet själv. Han är vuxen trots allt. Fy blir så provocerad av att höra om dessa mansbebisar som är helt inkapabla och ska ha service av någon som ska vara hans partner, inte mamma/husa.

     Det kan vara snack också. Mitt ex skulle minsann ha varannan vecka innan vi separerade men tror faktiskt det bara var tjafs för att hålla mig kvar i hemmet som hans tjänare, när jag bröt upp och flyttade så orkade han knappt varannan helg.

      Samma för min kompis, exet rev upp himmel och jord och gud vet hur många omgångar i rätten. Fick varannan vecka och har deras son typ… ibland.

   Försök prata med honom igen. Förklara att du inte orkar eller vill göra allt, utan att han måste hjälpa till, annars fungerar det inte.
   Sluta skjutsa honom. Han är vuxen och kan ta sig till jobbet själv.
   Stå på dig! Du ska inte behöva ha det sådär.
   Om den enda lösningen är att du lämnar honom så gör det. Du själv måste må bra för att vara en bra mamma till dina barn.

    Själva skjutsandet är väl inte det värsta? Om de tex jobbar åt samma håll och det sparar tid. Utan det är ju att han inte gör något med tiden

   Varför ska han ändra sig när det här är ett perfekt läge för honom; privat chaufför, hembiträde och någon som tar hand om era gemensamma barn? Testa att inte köra honom om han inte tar X antal körlektioner i veckan, gör han inte det så får han åka kommunalt. Du får helt enkelt bryta upp alla små vanor som ni skaffat er, kommer säker bli skitjobbigt i början – men sluta att göra det så lätt för honom att skita i det du säger.

    Håller helt med. Tänker också att just att skjutsa honom ju bara drabbar honom och förbättrar för dig med så det är ju bara att sluta skjutsa! Det är inte som att strunta i att tvätta, laga mat och skjutsa barn då barnen kommer kommer i kläm och därför ibland kan kännas svårt att bara sluta göra.

     hon kan strunta i att tvätta hans kläder och enbart laga mat till sig själv och barnen.

      Ehm jo.. men inte sluta laga mat till barnen? Samt hon får ju fortsatt laga mat och tvätta och passa barn för att någon måste göra det och han inte tar ansvar. Poängen är att man många kvinnor som lever med mansbebisar får som råd att bara sluta göra saker, vilket är svårt då barnen blir lidande. Att sluta skjutsa mannen är ju dock enkelt då det inte går ut över barnen.

       Barnen blir inte lidande av det jag skrev. Ta kommer ha det så här tills hon gör något, han bryr sig ju inte. Men hon kan sluta serva honom och fokusera på sig och barnen

   Om du inte har respekt nog för dig själv att lämna kan du åtminstone fundera varför du tycker att det är okej att någon är taskig mot dina barn?

   Kasta honom, som ungdomarna säger.

    bra poäng

     Palla vara ihop med en mansbebis, lämna. Synd att han verkar blivit så efter barn kom?

  Ska börja plugga nästa vecka efter att ha arbetat i uniform i 10 år. På fritiden har jag typ bara friluftskläder. Så… vad har man på sig för typ av kläder idag? Är ca 30 år, lätt överviktig och noll modeintresserad. Shoot!

   Jeans och tisha funkar väl alltid?

   Ett par snygga jeans, en sval skön skorta med linne under. Snygga sneakers.

   Jag tycker om att googla fram kombinationer, googla på ngt enkelt som ”jeans outfit” och få inspo.
   Om du vill lägga mer tid, skaffa en capsule wardrobe, köp få plagg men se till att de matchar med varandra.

   baskläder funkar aaaaalltid
   nedre – blå jeans, svarta jeans, svarta kostymbyxor, svarta skinnbyxor, neutral kjol
   övre – svarta & vita t-shirts, skjortor i svart, vitt & blått, svart blus, stickade tröjor, cardigans, baslinnen
   yttre – svart blazer, beige trenchcoat, svart skinnjacka, jeansjacka, kamelfärgad kappa till hösten, svart kappa
   skor – svarta ballerina, svarta boots, vita sneakers, ankelboots

   börja med något/några i varje kategori och bygg upp en basgarderob!

   Molly-jeans från Gina tricot funkar på alla (superstetch och hög midja, finns i flera färger), nån enkel helfärgad t-shirt/tröja och rena sneakers typ addidas eller converse.

  Någon mer som hört ryktet om att J*n&J*nni ska skilja sig?

   Ja! Hört att J*n varit otrogen både i Båstad och Visby med yngre tjejer. Han ska då ha påstått att dom bara bor tillsammans för barnens skull

    Tyvärr samma info här!
    Hoppas de stämmer med skilsmässa eller att de har öppet förhållande. Trist om de är lögner han säger/har sagt till tjejer.

   Inte hört men blev nyfiken! Var har du hört det? Såg dom tillsammans för en månad sedan men det utesluter ju inte en skilsmässa iofs

   Nej

   Ja, hört det också. Noterade även att han tagit av ringen på senaste yt-videon, där visade han även att de hade separata sovrum i sommarhuset.

   Japp också hört de!

   Inte hört ryktet och spontant känns de inte som ett par som kommer att skilja sig inom de närmsta åren iaf. Det känns som att de genuint trivs i varandras sällskap.

   Ånej! Jag irriterar mig på deras livstil och ’glans’ men blir så ledsen när familjer som verkar så lyckliga och kära (eller egentligen alla familjer med barn) splittras ?

   Berätta mer!!!!

  Sök på hennes instagramnamn på fb så dyker den upp. ”Skvaller om xxxxxx” heter tråden.

   Hittar inget ?

  Ni som fått cellgitfter mot bröstcancer, hur har er resa varit? Är mitt i hela helvete och är så in i Norden trött. När vände det för er? Kunde ni jobba?

   Har inte fått cellgifter mot just bröstcancer, men har fått cellgifter mot annan cancer. Vissa dagar sov jag dygnet runt, vissa dagar orkade jag mer. Men borde du verkligen jobba när du går på behandling?

    Min kompis får just nu cellgifter mot bröstcancer, och hon jobbar när hon orkar eftersom hon mår bra av det.

  Vad livet är underbart ibland ändå!
  Ligger i soffan, himlen är rosa, ljus tända och käkar popcorn och dricker cola zero ❤ känner att hösten är på g och jag längtar så mycket!

  Varit en pissdag pga smärta. Var och shoppade lite idag och min rygg gjorde så ont så jag fick fälla sätet i bilen och ligga i fosterställning ett tag mellan affärerna ? sån brutal smärta så jag började må illa, kan hända att det även kom några tårar haha.
  Så den mysiga dagen som var planerad med mamma blev mest jobbig. Men antar att det är det som fått mig att uppskatta denna mysiga kvällen mer ?

  Hoppas ni haft en bra dag och har en fin kväll?

   Låter supermysigt och jag gör samma sak ? fast ligger i soffan och kollar på Friidrott!

    Önskar att jag var intresserad av friidrott, fotboll eller något. Låter så mysigt och som en gemenskap typ, men har noll intresse ?

     Haha det är det men alla har olika intressen! Ishockey fans är som en sekt typ och jag avskyr ishockey ?

  Jag som skrev igår angående killen som inte hade hört av sig på fyra dagar: jag fick svar idag och han sade att han trodde att han var redo för en relation men det var han inte. Alltså män. Orka.

   Eller hur. Han har träffat någon annan.

    Ingen aning eller så blev han rädd som alla män blir typ. Inte konstigt att jag föredrar att vara singel.

     Vad är problemet om du föredrar att vara singel?

      Jag föredrar att vara singel eftersom män är fegisar. Over and out.

    Eller så var han inte inte intresserad av just denna relation.
    M

     Ingen relation alls då han inte vill binda sig som han sade.

      Fast det är väl något man säger för att det känns lättare att säga än att säga ”jag vill inte ha en relation med dig”
      Hur ofta hittar inte dessa personer ngn annan bara en kort stund senare

      Jag vet inte riktigt han verkade vara sjukt orolig och ba: ja dejtade en tjej som jag bodde ihop med men det var hemskt och han verkade trivas med situationen han är i. Han festar hela tiden typ och hänger med sina killkompisar och är aldrig hemma. Ta liksom inte initiativet då till en dejt och slösa min tid om du ändå fegar ur.

      det betyder inte att han inte vill binda sig. om en kille säger så så betyder det på killspråk att han inte vill binda sig med just dig

       Tveksamt men helt okej för min del. Han var ingen speciell.

   Satsa på katter och växter istället?

    Vad sorgligt det lät ser jag nu ?

    Är allergisk men hundar och växter får det bli ??

     Växter + valfritt djur ??

      Djur är alltid bättre än människor ändå ?

       Sant ?
       Önskar jag var rik och kunde säga upp mig. Köpa en gård på landet och ha getter, kaniner, katter, hund, lamor, höns. Och växthus för att odla massa + mycket fönster på huset så massa växter trivs, och gärna ett fint uterum när jag ändå drömmer ?

       Och få se mycket vilda djur på en åker bredvid, i trädgården och så, alltså.. man kan alltid drömma haha

        Men gud jag med! När flyttar vi? ?

         Vi kör till våren tycker jag! Lättast att börja med allt då och komma in i allt innan snön tänker jag ??

         Fy vilken dröm det hade varit..

          Låter helt utmärkt! En dag slår drömmen in och då bestämmer vi det på Bloggbevakning och så kör vi ?

   Eller så är det du som är för ointressant. Orka!

    Vad får du ut av att vara ett tyket troll? Är du en kränkt man?

     Tyket troll? ? Jag tycker bara det är patetiskt att kvinnor alltid ska snacka sådär. ”Alltså män… orka män!”. Man kan ju alltid rannsaka sig själv istället för att få allt till att det är männens fel och männen som är värdelösa.

      Jag har inget att rannsaka mig själv för. Vi hade roliga konversationer och han tog initiativet till första samtalet och första dejten. När jag sedan frågade vilken tid vi skulle ses så drog han sig ur. Så den som borde rannsaka sig och inte slösa min tid är han – inte jag.

       Okej, må så vara, men du kan ändå ha varit ointressant för HONOM och att han därmed inte ville ses mer. Det är väl inte hans fel? Det gör väl inte honom till en typisk man?

        Bara för att jag inte gillar att festa och supa så får jag väl vara ointressant då. Det står jag för. Och vi pratade i tre veckor så nej – han var feg.

         Så han ville inte ses för att du inte gillar att festa och supa? Sa han det?

        Du känner inte ens den här karln så varför i helvete vill du försvara honom? Finns inget värre än kvinnor som du. Och nej, du kommer inte att få ligga hur mycket du än smörar så lägg ner.

         Vad menar du? Vadå få ligga? Du verkar lite galen som brusar upp så mycket.

         Och btw: Jag, och majoriteten av andra kvinnor, klarar inte av kvinnor som DU som ska vara så jävla mycket… kvinna.

          Hur menar du?

         ❤️❤️

    Sluta vara en sån jävla skitstövel.

   Nä men det kändes väl inte helt rätt för honom. Som det kan vara. Ge inte upp hoppet, det är normalt att det inte klaffar med många.

    Tycker inte det går att avgöra när vi inte ens har träffats. Han var omogen helt enkelt.

   Men då va han ju ändå ärlig. Hellre det än bara ghosta ?

   bra lärdom då till nästa gång iallafall!! bevisar ännu en gång att män är så jävla enkla = är dom intresserade så visar dom intresse, är dom inte det så gör dom så där. nu sparar du tid till nästa gång!

    Gör väl vi kvinnor också?

     nej kvinnor spelar mer spel! spelar svåra eller ointresserade. kvinnor kan ju bara ha en konversation för att vara trevlig, killar gör det för att få ut något.

  Gick hem min rescue hund från Irland för några veckor sen och är bo så lycklig!! Hon är en underbar foxterrier, världens finaste.

  Tänkte höra om någon har tips på träningar för dessa problem:
  Hon gnager/äter på mattorna
  Hon morrar/skäller när någon går i trappuppgången
  Hon lystrar inte till sitt namn
  Kommer inte på inkallning

  Älskar henne så mycket redan och vill göra livet så underbart och enkelt som möjligt för henne.

   Ta hjälp av en duktig tränare. Omöjligt att lära ut via nätet.

    Ibland när det handlar om hundar här på ÖS får man känslan av att folk tycker att hundar är kärnfysik?! Behöver man verkligen anlita en professionell tränare för dessa problem?

     Behöver & behöver, om man inte vet eller är osäker på hur man ska göra, är det då inte bättre att ta hjälp av någon som vet?

     Håller med! Har länge funderat och velat skaffa hund, men läser man här verkar vi det vara nästintill omöjligt att ha hund.

   Så mysigt! ?
   För det första så tänk på att det kan ta månader för en hund att bli bekväm med den nya miljön och dig så ge henne tid!
   Gnager/ äter på mattorna: kan vara ett tecken på understimulering. Foxterriers gillar att jobba! Har hon tuggben och leksaker att tillgå? Göm godisar runt i hemmet och låt henne söka. Ta en filt, lägg godis i den, knyt ihop den lätt och låt henne lirka fram dom. Finns även aktivitetsleksaker på till exempel Arken Zoo. Öva på sitt, ligg, rulla runt eller andra roliga trix!
   Lyssnar inte till sitt namn: ta fram godisar hon älskar, säg hennes namn och belöna henne när hon reagerar och tittar på dig. Upprepa några gånger, flera dagar i rad tills du känner att det sitter, men inte jätte länge per gång så hon tappar fokus.
   Samma med inkallning, ta det godaste hon vet typ, gå till en hundrastgård där hon kan vara lös och ge henne belöning och beröm varje gång hon kommer till dig antingen självmant eller när du kallar, det ska löna sig att komma till dig!
   Angående skällandet blir det nog lite svårare då foxterriers är vakthundar, här skulle jag kanske ta kontakt med en hundtränare som kan ge tips på hur just ni ska göra, mina tips är bara från en glad amatör ?
   Lycka till!! ?

    Tack! SÅ bra tips! Självklart förstår jag att det kommer ta tid, jag har inte bråttom. Jag är inte helt grön, var har hund hela min uppväxt men då var min mamma ju huvudansvarig. Nu bor jag själv så det är upp till mig.

     Hon är ju väldigt ung, så jag tror det är lätt att lära om. Eftersom hon kommer från Irland, är ju svenska också nytt för henne, kommanon på det, blir va? för hunden. Kolla om hon verkligen heter det, så det inte är något annat namn, så det är därför hon inte känner igen det. Mycket tid tillsammans och träning enlig vad ovan tog upp och det kommer att gå fint! Stort lycka till!

   Hur gammal är hon? Är du helt grön på hundägande?

    Hon är bara 7 månader. Jag har haft hund hela min uppväxt men då var min mamma huvudansvarig för hundarnas uppfostran. Lite vill jag tror att jag snappade upp haha. Då var det på landet och nu bor jag i stan så det är lite annorlunda

     Så du har adopterat en valp som kan ha problematisk bakgrund, som är en arbetande ras och du har inte läst på eller ens googlat minsta lilla? Glhf!

      var någonstans skrev jag att jag inte googlat? jag har läst på massor, frågade bara om tips. du är en sjuk jävel

   Gå kurs via instruktör/brukshundklubb, gärna vardagslydnad och fortsättning 🙂 och kolla upp Fredrik Steen Play, hans onlineföreläsningar och konkreta tips har gjort under för vårt hundägande här hemma

  Jag vet att det är i princip omöjligt, men snälla håll tummarna för mig att jag kommer in på min drömutbildning trots sen anmälan och som reserv 120. Behöver lite pepp just nu, har någon solskenshistorier?!

   Jag kan bara göra dig sällskap i att hoppas. Väntar på svar på en omtenta och det kan verkligen gå åt bägge håll.

   Håller tummarna för oss!

  Är det någon som har tagit bort hår med laser? Hur månge gånger tog det/ hur mycket kostade det? Gjorde det ont?

   Jag har men så fort du slutar med laser så kommer håret tillbaka. Sååå sjukt onödiga pengar.

   Laser på människohud är djävulens påfund. Det är inte permanent. Du riskerar hyperpigmentering och att tappa fettlager under huden/löst skinn.

   Jag gjorde några behandlingar för flera år sedan under armarna, gick jättebra och håret har håligt sig borta sedan dess. Inga konstigheter. Nu har jag tagit tag i att fortsätta.

   Viktigt att skilja på laser och Ipl (finns säkert fler varianter), och hemma behandling eller på salong…

    Ipl kan också hypigmentera och skada dermis och fettlager.

  Så jäkla ovärdig spekulation, jag vet, men har Bianca Ingrosso opererat brösten? Typ hyfsat nyligen?

   Det tror jag. Jämför man med hur dom såg ut, utan BH, 2019 t.ex. så ser man ju helt klart en skillnad både på storlek och form.

   Ja, det ser alla med ögon.

   Vadå då?

   Hon har gjort 2 operationer (minst). En januari/tidigt 2021 (kanske julen 2020) och den var hon ej nöjd med (kolla bilder från 2021 så ser man skillnad i storlek och form mot nu). Hon har sen opererat dom ännu större, tror ganska nyligen

  Bryr mig inte om vad Sanna Marin har för sig på fritiden men det som är obehagligt är ju att hon umgås privat med en väldigt grupp människor som hon tror är hennes vänner, men där någon uppenbarligen vill henne illa genom att dela filmklippen offentligt. Hoppas hon får reda på vem det är.

   Väldigt LITEN grupp människor*

   Har det skrivits något om hur videon kom ut? Hade någon delat den på sina sociala medier?

    Jag läste någonstans (kan vara felaktigt) att klippen delades direkt till media. Tror inte att vänner till statsministern delar ens på sina sociala medier utan hon är väl trygg i att de inte ska göra sånt och de fattar det själva som goda vänner. Men oavsett på vilket sätt klippen har delats så känns det som om någon av dem som syns i klippen har velat förstöra för henne.

   Jag tyckte mest det var pinsamt hur hon höll på och sen dansa intimt med en kille som inte är hennes man som kysser henne på halsen och håller på. Satt i knät på en massa killar och dansa lap dance. Nä, tycker hon verkar omogen.
   Och sen skylla på att hon är ”ung”. Så ung är hon väl ändå inte? Festar som en tonåring och skriker och sjunger om kok ain. Kvinnan ser ut att vara i tidiga 40 års åldern men beteer sig som en fjortis.
   Nej, jag tänker inte försvara henne för hon är kvinna och man automatiskt måste stå på kvinnans sida. Hon är inget offer.

    Håller med om allt du skriver om henens beteende men bryr mig ändå inte om vad hon gör eftersom jag inte har någon koppling till vare sig henne eller Finland, utan tycker det är lite creepy att man inte vet vilka man kan lita på.