Hur går det egentligen för Vanja Wikströms ”World of Alidia”

Jag har försökt vara så pedagogisk som jag bara kan med länkar och bilder, men ber om ursäkt på förhand om det är mycket information och kanske en smula rörigt på sina håll. Det är mycket att ta in och få ut i ett enda inlägg. 🙂

Att Vanja Wikström och hennes Niklas slog på den stora trumman vad gäller deras NFT-projekt ”World of Alidia” stod klart tidigt, men hur har det egentligen gått för projektet, och har köparna fått det som utlovats för pengarna?
NFT står för ”non fungable token” och är ett slags ägande av digitalt material – i det här fallet konst som man betalar för i kryptovalutan Ethereums blockkedja.
Att vara med och ”minta en NFT” betyder att man köper den ”direkt från fabriken”, och World of Alidias NFTs har kostat 3000 sek (enligt Vanja nu runt 1300kr) vid ”minting”. (Här kan du läsa mer om NFTs, ”minting”, eller ”myntning” på svenska och annat som rör kryptovaluta).

Förutom själva konstverket så utlovades en hel community till de som hoppade på projektet.
Om man köpte en av ”World af Alidias” konst så skulle det vara en biljett in till ett fantastiskt nätverk av kvinnligt entreprenörskap, på livstid.
Det skulle även finnas ett fysiskt ”work space” i Stockholm, med tillgång till kontorsplatser för alla som köpt en NFT. Med tanke på vad en kontorsplats i centrala Stockholm kostar idag så skulle jag säga att detta var ett av projektets absolut starkaste USP – (Unique selling points) alltså det som var absolut mest attraktivt för köparna.
Så här skrev Vanja om den utlovade lokalen, som hon kallar för ”WoA Hub” på sin blogg:

Vi kommer att öppna ett space här i Stockholm, som blir som en slags medlemsklubb för alla våra NFT-ägare. NFT:n är biljetten in, och så länge man har kvar sin NFT så har man tillgång till medlemskapet och allt vad det innebär. Livet ut, om man så vill. ? ✨

Klubben (vi har redan kikat på grymma lokaler ?) kommer vara superfint inredd, och på plats kommer det finnas alltifrån ett co-working space till en loungedel, kanske ett yoga/träningsrum, mötesrum, kök med mera. Ett urhärligt ställe där medlemmarna dels kan sitta och jobba/ha möten om de vill – men också bara hänga. ?
[…]

Jag kommer finnas på plats så att de som vill kan bolla grejer direkt med mig, och jag kommer göra mitt bästa för att knyta ihop folk som skulle ha glädje av varandra. // Vanja Wikströms blogg 10 mars, 2022 13:26

Vanja trycker just på den finansiella biten, om hur billigt det är att köpa en av hennes NFTs jämfört med att betala för en kontorsplats i Stockholm:
Så här skrev hon längre ner i samma blogginlägg:

Och när vi ändå är inne på det här med att köpa, så kan vi passa på att svara på den fråga de flesta undrar över – vad kostar det att köpa in sig i detta? Jo – våra NFT:er kommer kosta ca 3 000 svenska kronor styck. Ett fullt rimligt pris tycker vi, när man kikar på det värde man får för pengarna. Jämför det med t ex med en plats på ett co-working space här i Stockholm som kostar 5 000 kr/mån. //

Så…
Hur hur går det då gått för projektet?
Hur många NFT har sålts? Hur går det med WoAs hub?
Jag har kikat lite på projektet och gjort följande sammanfattning med lite hjälp av en fantastisk läsare:

Själva försäljningen:

Vanja Wikström stoltserade häromdagen med att de sålt 2500 digitala konstverk (av de 10 000 st de startade med), och det stämmer kanske. ( Tydligen ska 5000 st gå till ”investerare” så 2500 sålda av de 5000 som är tillgängliga för ”allmänheten” är alltså de 50% sålda som Vanja talar om.)
Men vem är det som köpt dem?

När grundarna själva är inne och köper NFTs så sker detta via kontot ”WoA-gallery”.
Går man in på själva World of Alidias ”köpsida” så kan man se att det är 2 500 sålda NFT, men med bara 897 olika ägare.
Det innebär att det är en och samma ägare, på flera av NFTerna.
Det är kanske ingenting konstigt i sig?
En person vill kanske köpa två stycken NFTer, eller varför inte tre?

Man kan göra på två sätt för att ta reda på hur många av ”World of Alidia-NFT” som Vanja och Niklas köpt via sitt konto ”WoA-gallery”.
Antingen går man in på ”World of Alidias” sida och tittar på varje enskild bild, eller så går man in på ”WoA-gallerys” konto, där man kan se alla NFT som de äger, men då är det fler än bara de från det egna projektet, men de är enkla att sortera ut..


I skrivande stund har Vanja köpt 109 st NFT från det egna företaget. 
Det går även att se att det var hon som köpte det exakta antalet, i en klump, som krävdes för att komma upp i 2500 st, vilket var 42 st. Det går enkelt att se eftersom varje NFT har ett specifikt nummer.
Hon startade på #2457 och köpte alla för att komma upp till #2500 som innebär 2500 st sålda.

Vi går raskt vidare till den där fysiska mötesplatsen i Stockholm som utlovades och som var USPen för många som hoppade på projektet. 
Har det blivit någon av det?
Nej, det har det inte.


Svar på en fråga om hur många människor som skulle kunna få plats i den fysiska huben/mötesplatsen.

Enligt Vanja och Niklas så har en fysisk hub/mötesplats varit på gång och paret har även – enligt egen utsago –  har varit runt och tittat på lokaler, när det helt plötsligt blev locket på och den fysiska huben förvandlades till en digital.
På deras Discord-sida, som varit en del av projektet från dag 1 och alltså ingen nyhet överhuvudtaget.


I det här utskicket menar de alltså att detta berodde på att de ”lyssnat på sin community” och som att det är någonting positivt, när det istället verkar vara ren bullshit.
I ett annat inlägg så menar Niklas att folk inte verkar förstå vad sådant här kostar, samtidigt som det var Niklas och Vanja som utlovade en hub – och ett livslångt medlemskap bla bla bla – för det ynka priset av några tusenlappar för en NFT..
Många köpare of World of Alidias NFT har uttryckt sin besvikelse över att förutsättningarna helt plötsligt förändras och man inte alls får det som utlovades vid köp.
Vissa vill bli av med sina NFTs och lämna projektet helt.

Så, där är vi nu.
Hur tycker ni att det här projektet verkar gå?
Hade du varit intresserad av att investera dina pengar i World av Alidia och hur hade du känt om du hade investerat dina pengar i projektet, samtidigt som den stora USPen försvann all världens väg? Hade du varit okej med att grundarna själva köper upp NFTer för att  visa på hur bra det går för företaget?

Och alla missnöjda kunder? Nog borde det här omfattas av Konsumentköpslagen?

185 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  NFT* 🙂

   Tack! 🙂

  2500 av 5000 är 50%, resten ska säljas till ”investerare”. Om investerarna existerar är oklart.

  Det är oklart om konsumentköpslagen gäller i web3.

   Så pass!

   Finns viss folk med för mycket pengar trots svårare tider! Känns som ett lurendrejeri detta.

  Jag personligen är helt paff över hur ogenomtänkt och luddigt det här projektet är. Skulle inte gå med ens om det var gratis.

   Alltid tyckt Vanja kört rent spel i influenser världen, hon har känts seriös och trovärdig i sina samarbeten och sitt varumärke men detta? Fattar ingenting, känns så ogenomtänkt som du säger .. otroligt märkligt

    Håller exakt med!

   Exakt, inte ens om jag fick betalt XD

   Bluff och båg! Det här kommer att sluta i kaos.

  Men vem är så dum att de köper ”digital konst”. Printscreen, någon?

   Ungefär samma sak som att säga ”vem är så dum att man köpet bitcoins, det finns ju fysiska sedlar och mynt?”

    Fast med bitcoins kan du åtminstone köpa andra saker eller sälja enkelt. Dessutom betydligt med beprövat i nuläget.

     Bitcoin kommer dö ut. Det lever på konstgjord andning då så många har investerat i hopp om att hitta skattkistan vid slutet av regnbågen. Bloglovin kommer inte revolutionera världen och så är det bara.

   Av samma anledning som du köper annan orginalkonst? Du äger rättigheterna. Annars kan du väl bara print screen en Lars lerin och hänga upp på väggen eller?

    Vad menar du med rättigheterna? Du har en äganderätt men ingen upphovsrätt.

   Du vet att det finns konstnärer som skapar digitalt va?

  Känns som ett sätt att tjäna snabba pengar, och folk gick på det. Om de har sålt 2500 bilder för cirka 1600 sek är det ändå en intäkt på 4 miljoner. Kul med handpenning till lägenhet eller villa för de ?

  Synd att man kunde göra det under täckmanteln ”feminism, kvinnor ska lära sig om krypto och investeringar”.

   Ja och är det bara jag, följt henne i några år och vet att de hittar på saker men denna sommar har hon och barnen gjort ovanligt mycket? Rest mycket och gjort mycket, mer än va de brukar ??‍♀️ Kanske en slump bara men något jag reagerat på denna sommar.

    Men alltså, att de hittar på mer kan ju enkelt förklaras med att barnen är äldre. Tror yngsta är en bit över 4 år nu, klart de pallar hitta på fler grejer nu än tidigare somrar när dottern var mini.

     Ja absolut? Jag sa bara att det var något jag reagerat på, aldrig sett dom resa så mycket som denna sommar. Brukar vara hemma hos hennes mamma som gäller hela semestern annars och sen något mer typ 🙂

      Har ju inte gått att resa så mycket innan denna sommar.

   Ja, jag är också fascinerad över att de lyckats sälja för så mycket pengar. Om den fysiska hub:en blir digital, har de öht några utgifter?

   Men, om det kostar 500 000 sek i månaden (?!) med ett kontor och idéen var att det skulle finnas kvar livet ut, HUR fick de någonsin ihop den idén? Var planen alltid att skippa HUB:en och håva in pengarna?

    De påstår att de redan nu har utgifter på 200 000 i månaden ? det är utan vare sig digital eller fysisk hub.

     Haha men för vad? Privat då eller?

      Lön för ”personal”. De har några tjejer som håller discorden i peppig stämning. Annars är det väl egna löner får man anta? Och marknadsföring. De köper mer eller mindre retweets på twitter t ex

      Lön till Niklas och Vanja, lön till moderatorer, lön till utvecklare,lön till experter, betalning till konstnär.

       Men man får i princip ingenting?

     Okej. Har de själva sagt något om vad som skulle krävas för att de skulle ha råd med HUB:en? För det låter ju inte som det skulle gå att finansiera med mindre än ett mirakel?

  Spontant låter det ju som en enorm bluff? Minns att det blev ståhej när Bella erkände att hon sålt tidningsplats INNAN hon ens hade lyckats få ihop en tidning (visst var det något sådant? minnet sviker mig lite just nu) och detta låter lite liknande förutom att Bella ju faktiskt lyckades skapa och sälja en tidning på den tiden…

  Tror prick ingen fattar vad i hela friden detta är. Flummigaste mest opedagogiska jag sett tror jag.

   Då är nog det här inlägget ingenting för dig. Du är inte målgruppen helt enkelt. 🙂

   Jag tyckte däremot att det va väldigt lätt att fatta, tack för det ??

   Tycker faktiskt att det var väldigt tydligt. Har man bara lite grundförståelse för vad NFT är så var det absolut inga problem med att följa med i resonemanget eller inlägget.

   Men funderar lite över det här med huben. Jag skulle ändå kunna köpa resonemanget om att communityt (stavning!?) sa nej. Tänker att ett sådant ställe bara är intressant för de som befinner sig i Sthlms området. Vilket innebär att man skulle låsa sig på Sthlm och det är en onödig grej för all som befinner sig utanför Sthlm.

   Sen är ju hela grejen i sig märklig.

    Communityt sa dock inte nej. Varför skulle de? WoA lovade redan från start att allt skulle finnas tillgängligt digitalt, så det är ju inget som tillkommit. Däremot har något stort tagits bort.

    Fast alltså neeej det var inget community som sa ”nej”. Varför skulle de göra det? Varför skulle man inte vilja ha möjlighet att ha ett kontor med yogarum och grejer att hänga i livet ut i Stockholm? Jag bort inte i Stockholm med hade ändå tyckt det tillförde ett mervärde. Självklart skulle värdet när man sålde vidare NTF:en vara mycket högre om detta faktiskt fanns, än om det som du vara var ett ”digitalt rum” dvs noll värde.

    Det var ju inte så att det fick något annat i utbyte istället heller. Nej, rent skitsnack från dem.

     Fast jag tycker att det är märkligt att investera in något för att ha tillgång till ett yogarum i en annan stad…

      Visst. Men NTF:en blir helt klar mindre värd om det inte ingår en kontorsplats för evig tid, än om det gör det. Oavsett i vilken stad. En kontrosplats har ju ett ekonomiskt värde, även i du själv inte kan realisera det eftersom du bor i Malmö har det ett värde när du säljer.

      Visst om man skulle skippa HUB:en och istället satsa på något annat – men det är ju inte vad som hänt här. Man får fortsatt tillgång till samma digitala communityn som man ändå blivit lovad sen innan. Ingen som äger en av Vanjas NTF:er kan få det till någon form av fördel (utom hon själv då).

      För övrigt har de ju inte ens lagt ner idén med HUB:en utan bara skjutit den på framtiden, så oklart hur det skulle gå ihop med att det ”lyssnat” på sitt community.

   Jag fattar och jag tror prick väldigt många antingen är så pass insatta att de förstår eller tillräckligt intelligenta för att snabbt läsa in sig om de vill lära sig något nytt.

  Lite mer fakta: Kryptovalutorna rasade under våren så priset blev inte 3000 kr, utan snarare 1200 kr om du köpte vid release. 1200 kr kanske är helt okej för en klubb med diverse aktiviteter, tävlingar etc? Du har fortfarande chansen att sälja vidare din andel, dvs om du sätter rätt pris på andrahandsmarknaden eller om du hittar en köpare som är intresserad av motivet på din nft.

  Frågan är väl hur 2500 nfter till ska säljas och när de 5000 vikta för investerare säljs.

  Det hade varit intressant med en diskussion, men då är frågan om Camilla har denba kunskap eller om någon som köpt och är missnöjd har kontaktat Camilla.

  Har Camilla varit i kontakt med Vanja och Niklas?

   Även 3000 känns väl ok för att få en lokal att använda hur mycket man vill.

    Fast den har brunnit inne. Lokalen var det många signade upp sig för och den blir det inget med.

     Jo jag vet. Sa bara att 3000 hade varit ok också om man fått det de sagt. Tänker på meningen ”1200 kr kanske är helt okej för en klubb med diverse aktiviteter, tävlingar etc? ”.

      Aha, ja, det är det!

       För det är en engångskostnad va? ? Inte så insatt.

        Ju mer jag tänker på det, desto mer orimligt blir ekvationen.
        Om jag köper en, för exempelvis 3000 kronor, och äger den i fyra år innan jag säljer den skulle jag alltså (om detta med den fysiska kontorsplatsen varit verklighet), kunna nyttja den platsen i 4 år för 62 kronor i månaden….?

         Om jag ska vara djävulens advokat så hade de tänkt ha sidointäkter också. Men tycker ändå ekvationen lät som en glädjekalkyl. Om tusentals personer vill ha plats krävs det en enorm lokal

         Dessutom ska personen som du säljer vidare till ha fortsatt tillgång till HUB:en. Oklart vad som är sluttidpunkten när de skriver livet ut, men blir ju mer korrekt att räkna på IAF 50 år än på 4 år.

   Om jag fattar det hela rätt så köper man ett digitalt konstverk, som påminner mig om något jag såg på Hötorget, dock i analogt format, och en utfästelse om att vara del av en grupp av likasinnade? Känns lite som att köpa grisen i säcken.

  Finns viss folk med för mycket pengar trots svårare tider! Känns som ett lurendrejeri detta.

  Folk köper ingenting och är missnöjda för att de får.. ingenting? Vill man ha klubben eller annat fysiskt får man väl köpa när det är klart?

   Men när de skriver om detta ställe i Sthlm med träningsrum, kök, lounge mm så hade jag också blivit besviken när de sedan skriver att de inte kommer bli av. Förstår att köpare är besvikna. Det hade varit en annan sak om de hade skrivit om stället på ett annat sett, när jag läser det så får jag känslan om att det mer eller mindre är klart att de ska skaffa lokal och alla som köpt NFT är välkomna dit när som helst.

    Så beskrevs det. Och inte en gång utan genomgående i säkert 20-30 intervjuer och bloggposter. De kollade på lokaler osv. Den skulle komma i höst, nu är den inte ens med i planeringen fram till q1 2023…

   De verkar aldrig haft täckning för att starta någon klubb även om allt skulle säljas. Så det låter mer som det var bluff och båg redan från början. Såklart dumt att bli lurad, men gör det inte mer OK att försörja sig på oärliga affärer.

  Jag har följt Vanja ett tag. Min uppfattning är att när Niklas blev sjuk drabbades familjen av lite panik, det blev massa reklam och stora projekt. Helt plötsligt kunde inte han jobba och hon var tvungen att jobba för två typ.

   Ja men en så osäker bransch som detta verkar vara tydligen låter inte som det bästa projektet för någon som är så pass sjuk som han är. Jätte tråkigt det inte verkar bli som de hade tänkt med detta.

   Fast han jobbade ju typ inte innan heller. Sålde en butik och gjorde en barnsångsapp men Vanja?

  Hej alla!

  Jag förstår att NFT- och kryptovärlden är ny för de allra flesta och är ödmjuk inför att det inte är lätt att förstå exakt vad vi gör i World of Alidia. Men alla vi som arbetar i projektet finns ständigt tillgängliga för frågor, så det är bara att höra av sig till oss antingen via mina kanaler eller World of Alidias Discord, så svarar vi mer än gärna.

  Bloggbevaknings inlägg innehåller en rad felaktigheter/missuppfattningar. T ex priset, som var närmare 1200 SEK än 3000 SEK då det är beroende av vad Ethereum – kryptovalutan våra NFTer köps i – står i (en WoA NFT kostar 0.1 ETH). Det känns lönlöst att bemöta dem här då det uppenbarligen inte finns någon vilja att förstå vad vi gör (i så fall hade vi fått bemöta kritiken innan publicering, så att båda sidor kunde ha presenterats). Men om någon är genuint intresserad av vad vi gör och varför, så finns vi alltid till hands. Just att kunna vara 100% transparenta gentemot alla de som vi bygger WoA tillsammans med via exempelvis vår Discord är vi väldigt stolta över, och glada för.

  Att den fysiska mötesplatsen inte blir av just nu (den är inte skrotad, men vi behöver mer kapital för att genomföra den delen av vår Road Map) beror på att NFT-branschen (precis som resten av världsekonomin) kraschat, och att det ekonomiska läget för de allra flesta företag världen över är väsentligt förändrat från hur det såg ut i början av året. Att ett företags affärsplan måste få vara flytande och anpassas till den ekonomi företaget har i dagsläget är inget konstigt.

  För de som är intresserade skrev jag detta inlägg 29:e juli om varför vi valt att först satsa på en digital Hub i Metaversum, snarare än på en fysisk, läs gärna:

  https://vanjawikstrom.motherhood.se/world-of-alidia/massiv-uppdatering-om-allt-som-hander-i-world-of-alidia/

  //Vanja

   Hej Vanja,
   Eftersom uspen lite föll igenom iom huben? Får köpare reklamera sina köp till World of Alidia?

   Vad ÄR en ”digital hub i metaversum”? Är det ett fancy ord för ett diskussionsforum? Eller någon slags facebook-community fast utan facebook då?

    Yep helt rätt. Man har helt enkelt döpt om 90-tals begreppet cyberspace. IBM pratade om virtuella communities och uppmanade till och med sina medarbetare att testa genom att skapa egna. Så inget nytt under solen, same same som för 30 år sedan.

    Sök på metaversum och kliv in i ett så förstår du snart att det är en del av framtiden!

     Framtiden fanns där redan för 30 år sedan.

    Låter som diskussionsforum med egna avatarer. 90-talet är tillbaka.

   Så himla praktiskt att kunna avfärda all kritik med att kritikerna inte har ”någon vilja att förstår vad vi gör” samt ”att det inte är lätt att förstå exakt vad vi gör”.

    Ja gud så oskön härskarteknik :/

    Mmm, väldigt utstuderat beteende.

   Av samma anledning som du nämner (att ett företags affärsplan måste vara flytande och anpassad efter ekonomin), så kanske det är lite risky att använda just en lokal som en USP när man inte ens vet hur mycket man kommer sälja eller hur det kommer att gå. Med det sagt förstår iaf jag helt att det inte finns ekonomiskt utrymme för det.

    Det fanns det väl inte från början ändå…

   Härligt att kunna låtsas vara lite smartare än andra genom att påstå att ”folk inte förstår exakt vad vi gör”. Exakt det ni gör är att sälja grejer som inte finns i verkligheten till lättlurade satar som tror att de på det viset på nåt vi är mer framtidsinriktade än vi som aldrig skulle köpa… ja ingenting, för flera tusenlappar. Klart som tusan de blev besvikna när det enda av faktiskt värde = tillgång till kontorsplats i Sthlm, gick i stöpet.

   Med tanke på att det här var en helt ny produkt ni gick ut med och dessutom volatiliteten med kryptovalutor är könd borde ni väl ha tänkt efter lite före ifall det är ekonomiskt möjligt med en fysisk lokal?

   Tycker du att ni var transparenta med att det var era egna massköp av NFT:er som fick er upp i 50%? För det har jag inte sett er skriva någonstans.

   Undrar också vad investerarna tycker om att deras pengar går till att ni köper av de egna NFT:erna. Några stycken till galleriet – absolut, det fattar jag. Men om det nu är skralt med pengar, varför köpa över 100 st?! Finns det inget bättre sätt att skapa värde för innehavarna…?

   Jag tror ni hade tjänat på att vara transparenta på riktigt. Att det inte gick som ni tänkt men att ni har en plan (?) för hur det ska vända. Sånt bygger tillit, att smygköpa egna produkter för att nå ett mål gör det tyvärr inte

   Hej Vanja!

   Det ni sysslar med är inget annat än bondfångeri och lurendrejeri.
   Varför inte skaffa er en hederlig sysselsättning istället?

   Jag har en stilla undran och det är vad är affärsidé? Handlar det om att skapa en community som bygger på ett konstintresse där medlemmar byter sina alster med varandra eller är syftet att handla i assets, dvs den digitala konsten?

   Men att världsekonomin inte är på topp gör väl inte att man kan bryta dina löften om vad man faktiskt säljer bara sådär? Om man betalar handpenning på en bil tex accepterar man ju inte att de tar pengarna och man inte får bilen pga att bilföretaget går dåligt. Utgår från att folk kan reklamera och få tillbaka sina pengar, allt annat vore rent bedrägeri.

   Hur mycket av det de tjänst har gått till ME-forskningen? Visst skulle det vara 5% av intäkterna? Eller är det på vinsten? Någon som vet?

    5% av deras del från andrahandsförsäljningarna… de har inte gått ut med någon summa än

   Hmm. Om en fysisk hub skulle kosta 500 000 i månaden, hur hade ni tänkt finansiera den från första början? Säg att en NFT kostar 3000 kr, vilket ni räknade med att kunna sälja dem för, och ni får 10% vid vidareförsäljning. Det är då 300 kr per försäljning. För att få ihop 500′ måste då ca 1 700 st säljas VARJE MÅNAD?! Det är ju rätt stor andel av de 10 000 st som existerar (om ni nu ens hittar investerare till de sista 5 000).

   Eller räknade ni med rejäla intäkter på andra håll parallellt med NFT:erna?

   Hoppas jag inte räknat fel nu ?

    De räknade med andrahandsförsäljningar (som de tjänar på) samt att NFT:erna skulle gå upp i värde. Och massa sidoverksamhet. Men jag håller med dig, det låter orimligt.

     Låter som att de trodde att allmänheten skulle älska deras projekt lika mycket som de själva gör.

   Oj?

   Jag gillar din blogg skarpt Vanja, men fy vad jag blev besviken nu på dina otrevliga härskarteknik!
   Jo jag är intresserad, och jo jag fattar exakt, men jag är ändå kritisk! Vi är många som väntat på en granskning av detta, tack Camilla!

   Dina följare har inte koll på NFTs och hur den världen fungerar utan de har gått in i projektet endast pga att de älskar dig och litar på vad du säger. Det är otroligt tydligt att du utnyttjat cryptomumbojumbo-språk för att blanda korten så att dina följare ska tro att det här är legit – alla med lite koll fattade ju att ni inte kunde dra igång ett gratis kontorshotell livet ut för folk som köpt en av era NFTs, men genom att lova det (och sen inte leverera) så blåste ni då dina följare på en miljon kronor eller så. Pengar som nu verkar skickas till att hålla igång Discordkanalerns och att hålla det här lurendrejeriet igång ytterligare.

   Du kan säkert kräma ur dina följare några hundra k till genom att fortsätta låtsas som att kritiken är obefogad och härja om nya drops och mints och andra fancy omskrivningar för ”digitala kvitton”, dina följare litar ju på dig, men för många är de tusenlapparna du lurar av dom pengar som annars hade gått till att det lilla vardagslyx vanliga människor har – en kväll på restaurang kanske, eller den delen av matkassen som är ”det roliga” den månaden och det är det du stjäl av dom just nu.

    Väldigt bra rutet! Jag hoppas att de som hunnit ”investera” har råd att förlora hela beloppet, för den risken finns och är mycket hög.

     En person har ju köpt 47 stycken… hoppas den personen är rik

      Var det inte Vanja och Niklas själva som köpte dem? ?

    ExKt vad jag kommenterade på hennes blogg när det började pratas om detta. Investera bara om ni har råd att slänga bort pengarna. Det kan gå bra. Det kan gå inte alls. Och det är ett pyramidspel eftersom de tjänar på vidaresäljet.

     ja exakt, och om man hade presenterar det på ett så ärligt sätt så hade det ju inte varit något problem alls i mina ögon – för kanske skulle just den här serien NFTs vara en av de få som ”klarar” sig och faktiskt blir värda pengar men oddsen har _alltid_ varit emot dem när NFTs framförallt den här våren producerats i så mycket större mängd än vad de har marknad för att uppehålla. Att lova andra grejer runt NFT:n för att blåsa in något värde är också en märklig approach – om värdet inte är själva NFTn utan ”klubben och gemenskapen och eventen” så är ju själva NFTn irrelevant, då hade ju en klassisk månadsavgift via typ Patreon varit rimligare.

     För övrigt så presenterar de fortfarande WoA på crypto.com som att ”WoA Holders get access to our membership club (The WoA Hub) that exists both as a physical space in Stockholm as well as a digital one. The Woa Hub offers everything from a co-working space and an NFT Gallery to free concerts and workshops.” Det blir så när folk leker ”entreprenörer” och tror att omsättning/resultat är mer värdefullt än att faktiskt producera något värde för sina kunder. Kanske inte hållbart i längden, men det går absolut att tjäna lite cash så och de man lurar kan ju inte göra så mycket åt saken sen.

   Inne och svingar här också ja….när ska Laxen (Niklas) komma med sitt inspel och försvar, väntar med spänning.
   Luftslottet sprängs snart va?

  Hade inte Niklas ME?

   Jo?

   Vad har det med detta att göra?

    Väldigt aktiv för att vara sjuk i ME

     Håller inte med. En närstående till mig har ME sedan 20 år tillbaka och lyckas kunna jobba 35-40 procent om hon får vila ett par timmar dagtid och ha möjlighet att fördela timmarna när det passar med den fysiska dagsformen.

     Nja, alltså jag tycker att det här projektet är skräp men där håller jag inte med dig. Han var inte med på några semestrar (försökte en dag typ men fick åka hem), är aldrig med på PR-grejerna osv. Av det man ser gör han inte mycket. Om han lyckas jobba 10 timmar i veckan utspritt dag och natt när han själv har tid, kan han ändå vara för sjuk för arbetsmarknaden.

      Japp. Men för frisk för att få full sjukersättning.

     Nej, ME finns i olika grader.

  Non-fungible token*
  Du som gillar korr, trodde det skulle vara uppskattat 🙂

  Kontorsplats i Stockholm resten av livet för 3 000:-? Säkert!?

   Dessutom ständigt bemannad av Vanja själv!

  Tänker att de hade vunnit mycket på att:
  1. Inte lova varför mycket
  2. Hålla det de lovat
  3. Gjort allt lite mer begripligt för oss vanliga människor

  Just nu är det flum och hysteriskt positiva inlägg och besvikelser.

   Om de inte lovat stort så hade knappast sålt så mycket. Flera skrev ju att enda anledningen till att de gick med var pga det hajpade kontoret..

    Nej precis, men i längden hade de vunnit på att öka premierna med tiden.

    Undrar förresten över målgruppen, är det kvinnor i Sthlm? Ser inte hur detta ska kunna tilltala oss utanför Sthlm.

     Vissa såg nog värdet mer som en perk för att kunna sälja NFT:n med vinst. Gratis kontorsplats i evighet är värt en hel del

     Tanken är väl att den ska öka i värde, när kontorsplatsen är klar och etablerad kan du sälja den för rejält med pengar till någon som de facto behöver en kontorsplats i Sthlm. Och kanske även en ny poster till sovrumsväggen ;D

   Hade de velat göra det begripligt så hade de kunnat göra det. NFTs är inte superkomplext, det är bokstavligen ett digitalt kvitto, varken mer eller mindre. Det kan vara kopplat till något fysiskt eller något digitalt, men det unika är att man kan vara i princip säker på ägandekedjan, så du som äger en NFT kan bevisa att du äger den. Att man kopplar det till konstverk är ett första steg marknaden testar det här konceptet på, och det kanske inte kommer hålla särskilt bra då den digitala filen ju fortfarande kan kopieras av vem som helst, så även om du ”äger” kvittot så kan fortfarande någon annan kopiera själva bilden och skriva ut den eller göra vad de vill med den. Värdet på kvittot är vad marknaden bestämmer, och här kan såna här samlingar bli intressanta, för vissa ser ju ett värde i typ som med hockeykort samla alla av en viss typ eller en serie och visst, där kanske några samlingar kommer kunna växa i värde med tiden – men man måste vara väldigt medveten om att det finns vääääldigt många samlingar där ute och de allra flesta kommer med all trolighet snarare att glömmas bort == tappa i värde. Det var det marknaden upptäckte när valutan man handlar dessa kvitton med sjönk rejält tidigare (nu något på väg upp).

   Det man ska veta är också att någon måste vilja köpa din NFT för att du ska få tillbaka pengarna, så om många plötsligt vill överge skeppet WoA så måste då crypto-världen på random vara intresserade av att köpa den här svenska samlingen – utan att ha någon koll på vem Vanja är. Det känns ganska otroligt om man ska vara sån, det verkar inte direkt vara någon kö på att köpa dessa NFTs som det är iom att de själva behöver köpa sina egna NFTs för att blåsa upp försäljningssiffrorna……..

  Hur kan de tjäna pengar på detta, och som de lovat från börjar stå för en lokal? Köpa en NFT = engångssumma till säljaren.

  Vad innebär det att handla med kryptovaluta som företagare? Kommer de undan skatten?

   Självklart inte.

   Som jag förstått det blir det inte en engångssumma till säljaren, utan varje gång en NFT säljs vidare går en royalty till skaparna. Ungefär som när en låt spelas på radio typ. Så tanken var väl att skapa NFT:er som ger så stort värde att dels de egna investeringarna stiger i värde (= intäkt när man säljer av med vinst) men också att det kommer royaltyintäkter från andrahandsmarknaden. Säger inte att det gör att kalkylerna skulle funkat ändå, det vet jag inte, men som en info.

    Lite förenklat är det samma princip som aktiehandel. När du köper eller säljer en post betalar du kurtage. Det som jag tycker framgår väldigt dåligt är att det man erbjuder är en placeringsmöjlighet ungefär som en fond eller någon annan form av placering. Värdet ligger i den digitala konsten som man tror ska öka i värde. Tycker inte riktigt att Vanja och Niklas är så transparenta som de utger sig att vara då de marknadsför projektet som någon slags mysig community och inte som den högrisk investering det faktiskt är fråga om. Läste om hur Vanja berättade om hur en mormor på 78 berättat för sina barnbarn och även köpt dem lite konst.
    Är mormors barnbarn gamers är de väl bekanta med konceptet då man handlar enligt samma princip i gamingvärldens spel för att få bättre vapen, utrustning, mat eller annat i själva spelet. Tycker att det Vanja och Niklas gör gränsar till opportunism. Antagligen är de inte själva tillräckligt kunniga, ingen av dem har någon som helst utbildning inom finans, och förstår inte riktigt vad de dragit igång. Ingen ursäkt men en förklaring.

     Ännu mer förenklat, pyramidspel.

      Njae inte riktigt men absolut lika ljusskyggt som pyramidspel. Och de enda som tjänar pengar är grundarna.

  Är så besviken på vanja, följt henne lääänge, alltid känts genuin. Influenser man kan lita på. Men när hon drog igång det här, tack och hej. Har god kännedom inom ämnet så kan inte avfärda genom att jag ”inte fattar, sorry för dig”
  Men hela grejen är galen, TACK Camilla för att du belyser det här. Fortsätt följa/gräv, detta är bara toppen på isberget

   Samma här!
   Tycker inte om snacket om att folk inte fattar. Härskarteknik deluxe. Jag och mina bekanta som är utbildade och verksamma inom finans/ekonomi tycker detta känns lite urket men vi är väl ”mossiga” och inte ”tillräckligt pålästa” till skillnad från Vanja som arbetat i butik å som influencer?

   Vad man gör med sina egna pengar är fine. Har vänner som köpt NFT, bitcoin osv inget konstigt med det(men i mer seriösa projekt)Saken här är ju att sitta och övertyga andra att investera sina pengar. Och att som influencer plötsligt bli nån slags finansiell rådgivare

    Nej kan man inte förklara projektet själv så att folk generellt fattar så är det ju något galet. Sen kommer det alltid vara skillnad på att investera i något som faktiskt har och skapar värde jämfört med något som är spekulation och förhoppning. Alla gör som de vill men hur många gånger i historien har inte folk hakat på och gjort pengar på något som saknar substantiellt värde fram tills att några stackare tillslut blir sittande med svarte Petter och förlorar allt.

    Håller med gillar inte heller härskartekniken och tycker ärligt synd om alla privatpersoner som investerat. Det är som att knycka godis från ett barn. Det som jag funderar på är när detta ska regleras och falla under finansinspektionens ansvar.

    Boooooo är helt enig med dig, verkar inom samma bransch (bank och finans) och har kollegor som köpt NFT, bitcoin mm. Vi har några riktigt duktiga killar på jobbet men när projekt med etablerade artister t.o.m. faller platt, varför skulle Vanjas projekt rusa och när de dessutom inte tycks ha de finansiella resurserna? Att utbilda är alltid bra men tycker allt varit märkligt från början och då gillar jag personligen Vanja som influenser.

     Ja det skaver när man pushar sitt projekt på det här sättet och liksom ner i halsen på ”vanlisar” som kanske litar blint på henne(såklart vuxet eget ansvar men iaf)

     Att sälja in det med att man blir del av ett nätverk med massa coola personer och likna det med andra NFT som haft Justin Bieber, Elon Musk osv som köpt är också helt GALET! Man blir ju inte kompisar för att man köpt samma NFT. Och som att Elon Musk och Justin Bieber har TID att hänga runt och tjattra med vem som helst? Där nyttjar man kända namn för att tjäna pengar och vinna framgång själv

     Att sen slå på stort och bjuda in andra influencers för att sprida ordet och ”utbilda” … Vi pratar personer som inte har nån som helst koll på finans och ekonomi men som tillsammans når ut till hundratusentals människor. Det skaver…

  Intresserar mig inte för ämnet alls, har ingen insyn i Vanja, men finner stor humor i att ”Nikals” inte ens lyckats stava sitt namn rätt.

   Kanske är meningen det ska stavas så? Och varför är det så kul ifall det är stavat fel?

   Det är ett så kallat nick. De har funnits länge på internet!

   Kallar han sig Nikals kan han få korta och enkla kontonamn överallt. Kanske bättre än Niklas652819467?

  OT men kjolen som Emilia DP bär på Ebba KWS instagram perfekt för oss som önskat oss svans hela livet ???

   Nämen vad hände där ?? ser ju sjukt kul ut

   Jag vill se svanskjolen men har ingen aning om vilka Emilia DP eller Ebba KWS är.

     ???

  Jag är negativt inställd till allt som har att göra med NFTs och bitcoin (kryptovaluta).

  https://www.theguardian.com/global/2022/jan/29/huge-mess-of-theft-artists-sound-alarm-theft-nfts-proliferates

  ”Among the problems is that anyone can “mint” a digital file as an NFT, whether or not they have rights to it in the first place, and the process is anonymous by default.”

  “It is much easier to make forgeries in the blockchain space than in the traditional art world. It’s as simple as right-click, save,” said Tina Rivers Ryan, a curator and expert in digital art at the Albright-Knox gallery in Buffalo, New York. “It’s also harder to fight forgers. How do you sue the anonymous holder of a crypto wallet? In which jurisdiction?”

  Tappade också förtroende helt för Vanja i och med detta. Gillade henne innan men att lura människor på pengar då har jag noll intresse.

  Som medlem av discorden och läsare av din blogg så vill jag poängtera att dina prisuppgifter i inlägget inte stämmer. Jag har inget emot att du granskar eller ifrågasätter detta projekt men fakta bör vara fakta. Hittills har två personer valt att gå ur projektet, den ena pga orkade inte sätta sig in i skatten hen skulle få betala för krypto nästa år och den andra av okända anledningar. Båda har kunnat sälja vidare sina NFTer för att avsluta sitt medlemskap. Om du granskar vilka företag som helst som säljer saker är jag säker på att 2 returer av totalt 900 köpare är en ganska bra siffra?

  Du får hemskt gärna leta upp andra NFT-projekt som lyckats sälja slut en så stor mängd NFTer under det här året. Gärna på liknande premisser (kvinnolett – och kanske framför allt, skandinaviskt). Jag är genuint intresserad av att hitta den typen av projekt nämligen!

  Som sagt, säger inget om din personliga inställning till företaget men speciellt nyanserad är den inte i den här typen av inlägg.

   Är det inte så att om du vill kunna sälja din nft till ok pris så kan du inte prata ner projektet till de andra potentiella köparna. Om du får med dig alla andra på att det är skit står du helt plötsligt där helt utan värde på dina nft:er.

    Så är det. Börjar man öppna upp om oro och problem sänker man värdet på sin egen investering

    Men vad menar du nu? Vem har pratat ner projektet förutom Camilla och alla andra som kommenterar här inne?

     Tror det menades att de två som hoppat av pga skatt/okänd anledning kanske egentligen hoppade av för att de inte trodde på projektet och var oroliga för sina pengar men inte kunde säga det rakt ut pga risk att de får sälja till lägre pris om fler slutar tro på projektet. Samma som med allt man säljer begagnat alltså

      Då är jag med!

     Jag förstår att du vill skydda din investering men du kan inte förvänta dig att folk inte ska ifrågasätta. Det finns väldigt många frågetecken och ett stalltips till alla som inte är mycket väl insatta i handel med finansiella derivat, investera i sådant som faller under finansinspektionens kontroll.
     Det finns många sorters skojare som vet exakt vad de gör och så finns det skojare som tror sig besitta kunskap de inte har och därigenom lurar in människor i omöjliga investeringar mer eller mindre av misstag.

   Hur vet du exakt hur många som gått ur projektet? Menar inte detta spydigt utan är nyfiken på riktigt.

   Det är väl inte returerna som är problemet utan allt det andra. Massköp av egna NFT:er i smyg för att sen basunera ut att man sålt 50 procent. Rullande kostnader på 200 K i månaden med avstannad försäljning. Inställda förmåner.

   Det låter ganska krisartat? Ändå är det idel glädjebesked utåt, det är inte trovärdigt.

    Jag svarade på det Camilla skrev i inlägget om att ”folk vill gå ur”. Sen kan det såklart vara flera som sålt av sina NFTer på Open Sea som jag inte sett såklart. Men i inlägget lät det som att det var en storm av människor som är missnöjda. Men hittills har jag alltså bara sett två och jag har varit med nästan sedan starten (i alla fall från april).

    Jag säger inget alls om hur projektet går som sagt. Det var inte det jag ville prata om. Vi skulle ju lika gärna kunnat vinkla inlägget ovan till det positiva och skriva att två personer ångrat sig men att de direkt kunde få sina NFTer sålda (dessutom med vinst trots att de kanske såldes för under mintpris, eftersom eth vid det tillfället stigit) eller hur?

    Jag är involverad i ett gäng andra projekt sen tidigare och alla har avsatt en viss procent av sina NFTer för att dela ut till team, kända personer (vanligt att de tex skickar över till Paris Hilton som är stor inom scenen) för att få marknadsföring osv. Vanja har tidigare svarat på frågan hur många de skulle avsätta med att hon inte visste just då. Så vad är grejen om de köper 100 stycken själva i början eller utspritt under tiden? Fattar att det är falsk marknadsföring om de skulle köpa upp ALLA NFTer och sen gå ut med att det går skitbra och att de sålt 50%. Men om de faktiskt sålt 48/49% och bara tippar projektet över den där magiska kanten, är det verkligen så farligt?

    Jag ställer frågan för jag ser ärligt talat inte vad det är som är hemskt med det. Men med det sagt försvarar jag inte hur de sköter sin business i stort för jag är inte insatt på det sättet. Utan nu spinner jag bara vidare på det du nämnde i din kommentar.

     Hej Vanja! Och att ni säger att det i priset ingår fri kontorsplats resten av livet och sen bara skiter i det, ser du inte vad som är så hemskt med det heller? Min bild är att Vanja å hennes snubbe tagit sig vatten över huvudet och inte rikigt själva vet vad de håller på med. NFT’s är en bubbla. Punkt.

     Så varken du eller jag vet hur många som hoppat av, då var det fastställt. Kan vara två, kan vara fler.

     Självklart kan man vinkla allt till något positivt, men den sidan finns ju redan. I era kanaler skulle det ju t o m kunna hittas guldkant på en konkurs. Här är den andra sidan av myntet. Försäljningen är avstannad, WoA själva gör ett massköp i panik för att nå ett mål och ha någon form av positiv nyhet att förmedla. Om hypen lägger sig är era bilder inte värda något alls längre, så jag förstår att du har ett intresse av att hålla den uppe.

     Det kanske ÄR bra att sälja 48-49% i dagens läge. Det säger jag inget om. Men det låter inte som att deras vision går att utföra på den nivån.

     Sen är det väl 5000 bilder kvar även efter denna batch är såld…

      Ja men se nu kommer vi någon vart, mycket mer nyanserat! Håller med dig.

       Men vem som helst hade väl kunnat sälja jättemycket av vad som helst om kontorsplats i Sthlm ingick? Har de visat någon kalkyl på hyr det skulle vara möjligt?

  Hade blivit så jävla lack om jag köpt pga denna hub som sen helt plötsligt läggs på is… hej falsk marknadsföring.

  Äntligen granskning av detta!! Har följt Vanja länge men tappade helt förtroendet för henne när all denna reklam om deras WOA fullständigt tog över hennes blogg. Spydigheterna och elakheterna i deras discord var inte nådig när det gällde andra som var kritiska till allt de lovade.

  Nej detta är enbart lurendrejeri!

   Men det du säger nu stämmer ju inte alls? Varför hittar du på? (Jag vill vara anonym för slippa bli uthängd)

    Det är lugnt, vi är alla anonyma här.

    Finns till och med kommentarer i Vanjas blogg angående detta om det inte har raderats. Vanja eller Niklas rensade ju bort alla inlägg i discorden när det kom fram att man hånade andra som var kritiska. Så jo det stämmer visst det.

  Å vad jag har hoppats att det skulle komma ett inlägg om det har ♥️

  Vill de sälja NFTer så visst, kör på, folk får fatta beslut själva. Men det här är ju rent lurendrejeri. Ok att det låter lite väl bra för att vara sant med fri tillgång till kontorsplats i Stockholm för en livstid men det var ju faktiskt det de sålde in. Om det bara fanns i deras fantasi borde de ju ha skrivit att det var just idéer. Men tyvärr är det väl tillräckligt luddigt för att det inte ska kunna polisanmälas.

  Bra granskning! Har varit skeptisk sedan jag hörde talas om det första gången.

  Luktar Pyramidspel lång väg! Och sen försvara sig med ”Jag fattar att det är svårt att förstå det här med NFT:er” Ja för att ni VILL att det ska vara svårt, annars skulle ju folk fatta vad ni håller på med för skit! Haha alltså Vanjas kommentar på det här inlägget: https://vanjawikstrom.motherhood.se/me/tack-fina-mama/ Rena grekiskan:
  För de flesta projekt börjar inte andrahandsförsäljningen förrän projektet är slutsålt, men WoA skiljer sig (SÅKLART ?) även här. Anledningen till att folk köper är att de kanske hittat en NFT som de ”klickar” mer med, eller att de är ute efter en viss typ till sin samling. Mintar man vet man ju inte vad man får, men köper man så vet man. Alt om någon är mer speciell som du skriver, det är också en anledning.
  Vad gäller andrahandsvärdet så ligger vårt floor price (det billigaste man kan köpa en WoA NFT för på andrahandsmarknaden) på 0.07 vilket i dagens kurs är ca 1200 SEK. Det har legat stadigt på 0.07 vilket är extremt bra skulle jag säga. De flesta andra projekt (som inte sålt slut, men även vissa som har sålt slut) har ett avsevärt lägre andrahandspris än mintpriset. Men det har inte vi. Anledningen till det är att vi har ett guldcommunity med diamond hands som inte säljer för billigt. Om ett stort antal ägare säljer billigt så dyker floor pricet, och då upplevs hela projektet som mindre värt. Så det är väldigt bra att vårt community/våra ägare är in it for the long run, tror på det vi bygger och inte är ute efter att tjäna snabba pengar på att sälja NFTerna kvickt.
  Vanligast är att floor pricet kan börja klättra först när projektet sålt slut. Det tror jag absolut att WoA kommer göra. Vissa projekt lever dock inte upp till ägarnas förväntningar, då säljer folk och då dyker floor pricet. Där vill man inte hamna.
  Kram, och bara att fråga på om du kommer på något mer! ?

  Lärdom: Om något låter för bra för att vara sant så är det med största sannolikhet det!

   Haha appropå den ovan som inte tyckte att nåååån hade hoppat av och att alla var såååå nöjda! Här skriver ju Vanja själv att alltihopa bygger på att ingen börjar sälja typ.

  Jag kan inte mkt om NFT, men jobbat som ekonom i 10 år. Tänkte från början att det här är en glädjekalkyl och otroligt oseriöst.

  Även om de sålt alla NFT och därmed fått en intäkt på 30 miljoner, skulle bara hyran av lokalen gått på 6 msek om året dvs 20% av intäkterna. Lägg till investeringskostnaden på det för möbler, renovering etc. som skulle inneburit kostnader för företaget många år framöver.
  I kombination med övriga kostnader som brukar vara enorma i förhållande till intäkterna i en start-up. Nästa fråga är hur de ska upprätthålla intäkterna i bolaget, som jag förstår det tjänar de mest pengar när NFT:erna säljs.

  Min slutsats är att antingen var planen från början att lansera en HUB på sikt när ekonomin tillät det, även om de kommunicerade annorlunda utåt. Eller så är de totalt okunniga själva om ekonomi och otroligt naiva att de genuint trodde att de skulle ha råd från början med HUB.

   De kanske har räknat på en billigare lokal? Känns som att folk sett en central, stor lokal i city framför sig men en lokal i Stockholm kan ju lika gärna vara en källarlokal i valfri förort ?

    Ändå svårt att tro att den inspirerande framtidslokalen skulle vara lokaliserad i ett gammalt källarutrymme i Hagsätra.

    De har ju själva sagt att det ska vara en fet våning på Södermalm ?‍♀️

  Den här meningen från Vanjas ”försvarstal” är väl ändå ganska oroande?
  ”Där NFT-projekt efter NFT-projekt dör innan de ens hunnit komma igång. Men World of Alidia är unikt på så många sätt och har så varit sen start.”
  Så marknaden för NFT-er är med andra ord rätt vansklig och många sådana projekt läggs snabbt ner. Jag har svårt att tro att just World of Alidia skulle vara så unikt att de kan garantera köparna medlemskap i den där huben på livstid….?

   Vad är den konkreta skillnaden mot andra aktörer, bortsett från (som jag förstått det) att dessa bilder är mer estetiskt tilltalande och därmed ganska unika (bortsett från att de ju de facto är unika, men ja, ni förstår). Vad är det, utöver dessa, som gör WoA så unikt, bortsett från möjligtvis Discorden? Jag är nyfiken på riktigt varför man trodde att detta skulle flyga högt om allt annat går ganska dåligt.

    Tror att en viktig del i det var att projektet började planeras innan allt gick ganska dåligt. När det först presenterades var det i en annan marknad, som sedan hann krascha innan mint. Då var det ett projekt som var dels tidig på den här delen av marknaden (Skandinavien alltså), dels med en annan estetik och kanske allmän tonalitet som du är inne på. Tror projektet hade kunnat flyga under andra förutsättningar, men det kom i fel tid. Skulle marknaden gå upp Tror jag att det fortfarande har en chans att flyga, problemet är väl att de inte håller ut för så lång tid till med stora omkostnader etc. Det är ju den sortens projekt som bygger på att bli stort snabbt så man kan realisera värdet – och då tror jag det hade kunnat bli riktigt stort! Men volatilitet är ju just detta, att det antingen blir enormt eller inget, typ.

     Alltså jag vet inte. Förutom kontoret var ju allt väldigt luddigt. ’Massa meningslösa buzzwords, inget konkret.

     Hade marknaden varit på topp hade varje nft dessutom varit tre gånger så dyr. Hade folk köpt 10, 20 till och med 40 stycken då? Det tror jag inte.

    Influensermarketing? Vad gör fornis Babyapp speciell osv. Herregud Josefin Dahlberg säljer ju liksom sten för att hon är influenser så 🙂

  Hade känt mig sjukt lurad och försökt sälja direkt

  Hur har det gått för dem som skulle minta de mer värdefulla bilderna och då få presenter?

  Och hur går det med alla andra planer utöver kontorsplatsen i Stockholm…

  ”alla som haffar dem kommer att bli BLOWN AWAY av allt de får tillgång till”

  ”I vår WoA Hub kommer vi även att anordna alltifrån inspirerande föreläsningar till konserter till workshops till events. Allt med fokus på att medlemmarna ska få ut grymma värden vad gäller både jobb, socialisering och rent NJUT. ?”

  ”Utöver detta planerar vi att ha WoA Pop Up Hubs med jämna mellanrum, där vi tar vårt koncept till andra städer och länder under exempelvis tre dagar.”

   Vanja skrev också att även om man inte tjänar några pengar på att sälja den i andra hand ifall den minskar i värde. Då skulle man ändå ha tillgång till co-working space och konserter mm.

   Så frågan återstår ju då hur de tänkt finansiera detta livet ut om de inte får in pengar på andrahandsförsäljning.

   Haha herregud! Too good to be true… and it was! Att NÅN kan gå på denna glädjekalkyl?

   Jag tror de kommer få lite panik av all denna granskning. Och tömma kassan för att låta grejer regna över de som köpt.

   De har skickat ut några gratis-nft:er men inte unika, utan såna med flera hundra ägare. Känns inte så värdefullt

   Läste på den där roadmapen pch huben är inte schemalagd fören q4. Så det är väl på g.

  Lite som FYRE- The greatest party that never happened ( finns på netflix)
  Arrangörerna sålde en illusion.

  Gervide nu har Vanja lagt ut ett nytt inlägg på sin blogg

  Och nu ett lååångt inlägg på Vanjas blogg om att alla som kritiserar hennes projekt är lata och orkar inte lära sig..

   Haha! ”Okunskap leder till rädsla”. Inom NFT är det en klassiker att kalla folk rädda ifall de kritiserar ens projekt.

   Vore det inte mer intressant om hon svarade på den konkreta kritik som lyfts här? Istället för att förutsätta att alla är okunniga?

   Jag är för lat för att orka ta mig igenom den texten. Det är nog fasen första gången jag känner så sedan jag drog igång Bloggbevakning. 🙂

    Det är i stort sett mycket samma samma som hon skrivit tidigare. Mest kopplat till hur NFTer och blockkedjan fungerar. Men det är ju inte det kritiken handlar om…

    I kind of think att det är ditt jobb att ta dig igenom den texten?

    Jag tog mig igenom den. Blev ändå inte klokare på projektet. Men klokare på hur jäkla insnöad Vanja själv är

   Nu har jag läst hennes försvar. Att man köper egna NFT:er är inget konstigt – nej det kan jag väl fatta. Men har de på riktigt budgeterat 400 000 kr för att köpa egna NFT:er? Det låter otroligt konstigt när försäljningen står still. Om den rullat på hade jag fattat det, då kan de säkert snabbt göra profit på investeringen. Köpa för 0,1 ETH och sälja för det dubbla när alla tagit slut.

   Men nu kändes det mer som HLR på opensea. Varför binda så mycket kapital när man behöver få in nytt folk till projektet? När man behöver leverera värde till dom som redan är med?

   Sen tycker jag det är löjligt att koppla kritiken mot DERAS projekt till kritik mot blockkedjan. De flesta här har ju ifrågasatt deras glädjekalkyl och tillvägagångssätt- det har noll att göra med krypto och blockkedjan. Finns säkert massa spännande användningsområden för det.

    Nä men precis. Krypto och blockchain är spännande tekniker som säkert har många konstruktiva användningsområden. Kritiken här riktar sig mot just detta smått obegripliga projekt. Jag förstår teknikerna mycket väl, men inte poängen med detta projekt.

  Sanningen är väl att Vanja istället för att fota outfitbilder och fika borde vara ute och sälja in projektet till investerarna. Samt dra igång aktiviteter som gör att 1000 personer till hittar till projektet.

  Eller kanske bara stänga mintningen?

   Ja hon säger ju liksom inget om det. Vad är nästa steg? Finns det ens några investerare? Ska mintingen pågå för evigt? För oavsett vad hon säger om att det är normalt att köpa egna NFT:er så förstår jag inte syftet med det om man är i stort sett DEN ENDA som köper.

  @camcam det är nåt lurt med denna nft-köparen: https://opensea.io/Mr_Whale_?tab=activity. 100% säker på att det är Vanja eller Niklas! De köper WoA-nft:erna för 70% av mintpriset, för att hålla uppe värdet. Mr Whale har också fått NFT:er från Niklas konto gratis, och gett NFT:er till WoA Gallerys konto. Detta är en SCAM! Gräv djupare i detta för jag tror absolut Vanja för sina Äääälskade tjejer i discorden bakom ljuset, kanske till och med bryter mot lagen.

   Jag tror också att det är Niklas. Eller möjligtvis maken till hon som köpt 47 st.

   Såg det på Flashback! Så sjukt. För att vara så smarta inom krypto verkar de sjukt slarviga här. Allt går ju att se bakåt.

   Jag gissar att mr whale nu kommer pausa sina inköp och så kanske det kommer spridas ut på fler nystartade plånböcker

    Jag skulle så gärna vilja veta dem du är… ?

  Glömmer aldrig när Sandra Beijer hade Vanja på hennes kontor och skrev ”15.00
  Klockan tre kommer min nya kontorskompis och flyttar in. Det är Vanja Wikström, bloggare på mama och entreprenör. Kände direkt när hon kom förbi på fika för några veckor sedan att vi skulle passa att sitta tillsammans om dagarna. Hon är lugn, vuxen och har en närvarande intelligent blick. Haha okej det sista är ju inget måste, men det är en underbar kvalité hos människor så nu skriver jag den här ändå.”

  JÄVLAR VA INTELLIGENT VANJA VISADE SIG VARA, haha.

  Snälla Camilla, ett nytt granskade inlägg om WoA taaaack!

  Att försöka få tillbaka dina förlorade Bitcoins från vilken onlinebedragare som helst är inte alltid så lätt som vi alla trodde. Jag insåg detta förra sommaren, när ett återvinningsföretag som heter Amendall  .net . hjälpte oss att återhämta cirka 80 % av de totala pengarna vi förlorade på ett bedrägeri med kryptovaluta online. Amendall Recovery Company säger alltid till oss att ha tålamod, och vi hade tålamod under utredningen och följde alla återhämtningsstegen. Nu är jag och min man ekonomiskt lyckliga igen. Inga fler förluster. Jag rekommenderar detta företag för eventuella återkravsproblem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.