Är det ”bye bye” till tropiska fruktfat med choklad?

Bildkälla: Gabriella Joss Possler blogg

Med tanke på att den här företeelsen varit lite av ett signum för GabJoss sedan starten, så undrar jag om hon är beredd att slopa det för att hålla sig ”on top” vad gäller att ”flunsa”.

Ska man tro Tiktok (och Dasha Girine) så är det nu grönsaksfat som är det som kan skapas – och gärna så konstnärligt att någon knappt kommer våga äta av dem.
Dashas fat ligger dock fortfarande på en knaprigt inbjudande nivå, men ta det sista fatet (eller snarare vasen) bland klippen här under – hade NI vågat börja äta på det om ni såg det?
Hade det inte lite känts som att äta på dekoren?

”To knaper, or not to knaper. That is the question, as per now. ”

Det påminde mig om den här bilden jag hittade igår.
Det var ungefär så, bortsett från att jag lagade kalops – som tog nästan fyra timmar av småskaligt spisputtrande under konstant uppsikt.
Worth the wait?
Oh ja, min kalops är i världsklass!

54 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Dashas recept har jag faktiskt uppskattat, bra vardagsmat.

    ?

    Det blir inte aptitligt med mat som ska försöka se ut som nåt annat än mat så den nedersta bilden med ”blomvasen” går bort för mig.

    De andra däremot var ju fantastiska!

    Blev väldigt sugen på ärtor

      Ärtor är så underskattade.

    Har alltid tyckt att fruktfat med fikabröd och choklad ser trashigt ut. Separat – inga problem men ihop väcker inga aptitkänslor hos mig. Känns geggigt och sockrigt.

      Håller med! Ser inte aptitligt ut för 5 öre

      Så white trash

    Camilla Gervide, nu lägger du genast ut receptet på kalops.
    Jag har försökt några gånger, men det blir verkligen inte bra.
    Jag saknar ju mormors kalops men har ingen aning om hur hon gjorde. 🙁

    Har du nåt bra recept på Sjömansbiff kan du väl kasta ut det åxå?

    Tant tackar på förhand.
    Ha en fin helg!

      Calling ”CamiMami”, calling CamiMami!! CamiMami on deck, please!”

      Min kalops!
      – 1 kg nötbitar eller nötstek i bitar
      – 3 stora lökar i bitar
      – 4 morötter i bitar (om man vill)
      – 10-12 stycken lagerblad
      – 20 kryddpepparkorn.
      – Aromat
      – Grovmalen svartpeppar.
      Stek/bryn alltihop med smör i en gryta. När allt fått fin färg, häll på vatten tills det täcker allt.
      Jag brukar även hälla i en skvätt kalvfond (Touch of taste)
      Låt puttra under lock tills köttet är riktigt mört. Det brukar ta ett par timmar om man inte har en tryckkokare.
      Håll koll på vätskenivån, för man behöver fylla på ibland.
      När köttet känns klart, häll i:
      – 7-8 deciliter grädde
      – En skvätt Colorit för snyggare färg.
      – Krydda mer vid behov.
      – 1 dessersked jordgubbssylt!!!
      – Känns såsen för tunn, red av med Maizena

      Ja, jag har i mycket mer kryddpeppar och lagerblad än vad som står i mesrecepten på Internet.
      Kalops ska smaka rejält med kalops
      KLAAAAART!

        Jo…jordgubbssylt?

          Japp! Smakar jättegott ihop med det starka och salta.

          Japp! Jag lovar! Svingott! Någonting sockrigt för att förhöja alla andra smaker!

        Oh tack! ? Detta sparades ??

        Nej! Ingen grädde i kalops det där låter mer som en variant av köttgryta.

        Tack Camimami, du är GULD!
        Nu jävlar ska jag göra Ka’låpps. Imorrn!

        Och jättetack till dej Camilla Gervide som ropade in mamsen. 🙂

    Dyr blå tallrik i vilket fall, ser ut som Svenskt Tenns hummertallrik för nästan 1000 spänn

      Är den inte grön?

        Grön? Den är jätteblå! ?

    Kalops ligger på Top 10-listan. ?

    Kalops äter man väl ändå hellre en kulen höstkväll? Både fyra timmars puttrande samt att äta en stabbig köttgryta känns lite feltajmat en varm solig augustidag?

      Det var inte så himla varms här igår, jag hade till och med strumpor på mig. 😉

        Ok! Det var 25 grader hela eftermiddagen hos mig i västra Stockholm. Så jag kände inget direkt kalops-sug.

      Eller så tillagar och äter man vad man vill när man är sugen på det oavsett årstid och helst utan att någon behöver ha en åsikt om det!? Simple.

        Hela den här sidan handlar i stort om att ha åsiketr om det mesta, så det är helt okej att man det, även om min tidpunkt för kalopslagande. 😉
        Herregud, jag har ju redan bakat lussekatter i år.

        Haha men jisses, man behöver inte hugga på allt.. Det handlar inte alltid om att ”ha en åsikt” utan snarare att ha en dialog.

    därför jag äter frukost 3 gånger om dan

      Eller hur, äääälskar en redig frukost, dagens bästa mål om du frågar mig! Kan äta frukost hur tidigt det än är och skulle aldrig hoppa över frullen. Skulle lätt kunna äta det flera ggr om dan, vilket jag dock inte gör, för vill inte ha Skörbjugg osv?

    Åh gud, hon har ett Voluspa-ljus där i bakgrunden också. Hon prickade in allting.

      ???

    Ursäkta min ev okunskap, när man lägger blommor så här för att dekorera maten, rinner det inte ut tex växtsaft?

    Man ser att den där vattenmelonen inte smakar ett piss

      Tänkte oxå på det. En sån där smaklös onödig sak.

      Skulle precis kommentera det ?

    OT Sandra B la upp imorse ett blogginlägg om underkläder. Nu är det borta. Fick hon negativa kommentarer eller vad hände med det? undrar främst för att jag ville köpa en BH hon tipsade om men också för att hon brukar väl inte ta bort inlägg..?

      Fråga henne

        Har gjort det på Instagram 🙂

          Hon kanske råkade publicera det för tidigt

      Hon har svarat i bloggen: ” Det var en annons-bugg som gjorde att inlägget inte syntes. Så jag fick radera det och så kommer det imorgon istället. kram!”

    Trodde först vattenmelonen på första bilden var skinka och ba choklad, donuts och skinka?!?

    Men säger ni KALL-ops eller kal-OPS?

      Helt klart kal-OPS.

      Kalåps

      ”KallOPPS” liksom. Betoning på den andra stavelsen.

        Ja så säger jag nog med

      Kall-ops

      Ka-lopps säger jag

      Kà-låpps!

      Kahh-låppz

    Kalops är helt klart favoriten hos mig, gör det säkert någon gång i månaden och då gör jag MYCKET så jag kan njuta i flera dagar.

    Haha pratade om det igår och konstatera att jag aldrig ätit det ? men det låter ju gott

    Det känns ju både nyttigare och mer miljövänligt att käka morötter istället för frukter som fraktas från andra sidan jorden.

    Chokladen- ja tack
    Resten ser bara inte ett dugg gott ut. Morötter blir inte godare för de ser ut som en tulpan ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.