Bianca Ingrossos retuschering

Ofta, ofta, ofta visar influencers upp sammetslena ansikten som uppenbart blivit filtrerade eller retuscherade, istället för att visa hur de faktiskt ser ut.
Detta brukar allt som oftast avslöjas av en extern aktör, och är så vanligt att någon knappt höjer på ögonbrynen längre.
Därför tycker jag det är intressant att Bianca Ingrosso faktiskt själv publicerat, både det som verkar vara originalbilen, och en bild i samma serie, på vilken hon uppenbart använt ett utsmetande filter.
Det jag stället mkig lite frågande till är faktumet att båda bilderna är kommersiella reklambilder för Caia, och inte bara selfies som hon publicerat.
Originalbilden återfinns i hennes flöde, medan den retuscherade bilden kommer från hennes story.

Här under har jag satt dem sida vid sida om någon känner lusten falla på att jämföra.
Och snälla, håll kommentarsfältet någorlunda relevant till ämnet.
Tack på förhand. 🙂

Bildkälla: Bianca Ingrosso Instagram


Så här såg det ut högst upp i Biancas story, vilket betyder att hon med största sannolikhet lagt på filtret på bilden först och sen publicerat den i sin story eftersom det annars hade stått högst upp vilket av Instagrams filter hon använt. 
Också intressant.

122 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Det enda jag kan säga är att det är sorgligt att instagram som var en app för att visa upp foton skulle lägga till filter så inget ser ut som verkligheten om man väljer det

   Börja följ ”problematicfame” på instagram så får ni tusentals exempel på detta.

    Tycker att alla är mycket mer vackra på ”före” bilderna. Så tragiskt att man tror sig ska fixa något istället för att lära sig att acceptera sitt utseende och rocka det!

   spelar ingen roll om hon har filter eller ej. hon har ju smink ändå vilket inte ger ett rätt resultat…

    Och dom där skitfåniga fräknarna..?

     Ja de är fjantigt. Är hon tolv år eller? ? alla säger att hon är så snygg osv, men jag kan inte se förbi alla hennes ingrepp som hon har gjort. Hela ansiktet ser svullet ut och uppblåst av alla fillers och läpparna onaturligt uppvikta. Sen mängden med smink och det blanka fejset. Ser man bilder på Bianca för några år sedan är det en annan tjej. Dessutom är hon så onaturlig nu med alla poser och plutmunnar. ??‍♀️ Så fånigt.

      Hittade en bild på henne från 2012 (https://cawamedia.files.wordpress.com/2012/11/dsc_00531.jpg), och det går knappt att känna igen henne… Självklart får hon göra de ingrepp hon vill, men det är synd att unga som ser upp till henne med största sannolikhet känner sig ”fula” och otillräckliga och kanske t.o.m. vill göra egna ingrepp.

       Fast där var hon väl 17? och hur många förändras inte efter det?

       Fan vad snygg hon var där ?? Nu med, men hade ett lite mer ”unikt” utseende då.

       Ps. Hade någon delat en bild på mig från 2012, då hade jag gått under. Lovar att jag ser HELT annorlunda ut. ?

  Tror inte insta storyn är redigerad. När jag själv använder story kameran så blir resultatet av videon typ konstigt / smooth i ansiktet trots jag ej använt nått filter eller liknande.

   Bilderna kommer från en och samma bildserie från en kommersiell plåtning för Caia, och jag tvivlar på att de använder en iPhone till det. ?

    Upplever också detta. Spelar ingen roll om jag lagt in bilder från min systemkamera i telefonen eller använder telefonens egna bilder, så fort jag lägger en bild i story på Instagram så ändras kvalitén. Kvalitén blir liksom sämre, men det ser bättre ut pga att rynkor och skavanker inte syns på samma sätt.

   Får du fejkfräknar oxå?

  Undrar varför hon kör filter, den naturliga är ju otroligt fin liksom.

  Vad är grejen med att blunda? Tar dom flesta influencers bilder när dom blundar? Är det svårare att få till en bild med öppna ögon? Ska det se avslappnat ut?
  Följer knappt några influencers men sett att Bianca gör det ofta så blir nyfiken ? eller det är helt enkelt bara som att räcka ut tungan, pussmun, v-tecknet osv?

   Jag har istället sett många influensers som blundar på sina bilder nuförtiden ? så det är väl nån grej kanske

   Man ska se ut som om man njuter. Av sex antar jag?

    Valentina, alltså va? Av sex? Varför är det det första du tänker på när du ser en kvinna som blundar? Eller driver du? Inte fått ligga på länge…?

   Tror inte hon riktigt fattar hur fånigt det ser ut.

   Tycker blinken med ögat är vanligt också. ”flörta” med ögat.

  Hon har väl swipeat vänster och använt ”paris”-filtret? Onödigt för hon är vacker utan, men tror inte att hon redigerat i en app innan

  De som retuscherar och lägger på filter, tycker de inte att det är pinsamt när de egentligen inte ser ut så i verkliga livet? Reflekterar de inte över att folk ser att de ser INTE ut som på bilderna?

   DET har jag alltid oxå undrat över. De kanske lever i parallella världar, en IG värld och en ”den hårda verkligheten”..Lite som att lägga ut en bild på Tinder från sommaren 2009 när man just kommit hem från en träningsresa på Mallorca, tagen i motljus och lite suddig sådär. På ev.dejt sen, går den du skall dejta förbi dig..

   Fråga Englas showroom vad hon tycker om den saken.

    Ensam mamma Johanna och Niinis.

   Tänker samma. Ifall man spacklar på sig smink som alla sminkvideos (tex som grääs eller vad hon heter) så blir man rätt annorlunda. Inte bara lite mascara utan man har ju byggt upp lager på lager.

   Sen lite push up och hålla in magen, massa löshår osv så är det ingen som känner igen en sen när man tvättat bort allt och tagit på pyjamasen

   Allt för att skapa en illusion av något bättre, vackrare än verkligheten.

    Engla Pettersson och House of Philia Petra. Patetiskt.

   Jag tänker så även när jag lägger ut oretuscherade bilder. För man lägger ju bara ut bilder där man er som bäst ut. Så typ rädd att nån ska se mig IRL och bli riktigt besviken; som att jag är två olika individer..

  Skönt att se att även hennes contouring inte är så soft och smälter in precis som när vi vanliga dödliga försöker oss på det. Ser faktiskt inget bra ut oavsett vem som gör det

   K

   Jag ser inte ens contouring på bilden. Jättemycket rouge och fejk(?)fräknar, men ingen contour.

    Ser bara en brun fläck på kinden och brun läpp-penna typ

  Så meningslös retuschering. Hon ser helt perfekt ut naturlig, i mina ögon.

   Naturlig och naturlig…

    Well. Utan filter menade jag men jag tycker att hon var jättefin även innan hon gjorde fillers.

  Alltså jag blir frustrerad när jag ser ideal-snygga tjejer som använder såna BEAUTY-filter (egentligen blir jag iof det oavsett vem som använder). Jag blir frustrerad för att alla vill va den snygga tjejen men det är uppenbart att även när man ÄR den snygga tjejen så har man ändå inte bra självförtroende? Som det verkar? Inte bara när det gäller Bianca utan allmänt.

  Hon är redan snygg i grunden och hon har gjort sig snyggare med fillers osv men ÄNDÅ är det inte tillräckligt utan filter måste på? Blir typ deppig bara jag tänker på det.

   Vem bestämmer att man är en snygg tjej eller om man får använda filter?

    Det finns ideal i samhället som avgör om man är snygg eller inte. Hur kan man ha missat det? Bor vissa under en sten.

   Varför skulle inte även snygga tjejer påverkas av ideal?

   Och jag tror att tex Bianca kanske påverkas mer än tex normalfula jag. Jag har i alla fall inte mittutseende kommenterat och granskats i detalj överallt.

   Men hallå hon driver ett företag värt miljoner. Då ska tyvärr inte en skavank synas. Har ni glömt caia.

  Den oretuscherade bilden var ju väldigt uppfriskande att se från Bianca just. 🙂 Jag var själv hos en hudterapeut nyligen och sa jag ville ha hjälp med mina enorma porer och början till rynkor. Hon sa helt spontant ”men du har ju inget av det?” och då insåg jag att jag nog har påverkats mycket mer av foton och videos online än vad jag faktiskt trott. (Och för att det inte ska bli en humble brag här kan jag säga att jag har ojämn hudton och synliga kärl i ansiktet, så ingen perfekt hy ändå!).

  Tror verkligen det hade varit ett stort steg framåt om fler oretuscherade bilder syntes i reklam och överlag i sociala medier. Precis som olika hudfärg, kroppsstorlek m.m…

  Då behöver du nog komma tillbaka till verkligen! Alternativt bli lite mer ödmjuk inför livet.

   Säger bara vad jag ser och tycker. Gillar du inte min åsikt går det bra att scrolla.

    Du verkar totalt skelögd. Säger bara vad jag ser och tycker.

     Vänta nu du kan se att 17.10 är skelögd? I’d be dammed, giiirl you good.

  Alkohol varje dag på sommaren är ingen skönhetskur direkt ?

   Exakt, hon börjar se vin-plufsig ut.

    Nej, hon ser inte plufsig ut för fem öre. Skärp dig.

     Jag tycker det. Skärp dig själv jävla nolla.

      ????‍♀️?‍♀️?‍♀️

      Your mama did a good job raising you. Not.

       Och hur uppfostrade din mamma dig? Att bli en menlös nickedocka som svassar runt och försvarar de balla flickorna i klassen.? Visst låter det dumt, exakt lika dumt som din kommentar.
       Och eftersom du tjafsar. Har tänkt samma sak själv, hon börjar få det ohälsosamma utseendet som är typiskt för folk som dricker för mycket och för ofta.

        Du e ju så jävla patetisk ??

         Haha kvällens asgarv. Du är verkligen efterbliven på riktigt. Nu är jag faktiskt riktigt besviken på dig. Trodde du kunde lite bättre.

      Oj undra vad din mamma har för attityd ?

       Vad har det med något att göra. Aha du kan inte bemöta kommentaren. Då fattar jag. Lite korkad?

   Alkohol varje dag? Såg just hennes senaste vlogg, tänkte men herregud vilken ”whiskeyröst” hon har dragit på sig, o det får man av att ofta dricka alkohol o röka, o tyvärr får man aldrig tillbaka sin ljusa röst utan man får behålla den här lite manliga whiskeyrösten. Lyssna på äldre kändisar som har grova röster, o andra vanliga, de har druckit sönder sina stämband o rökt sönder dem. Så trist att få en så grov röst nör man är nästan 30 år.

   Tycker Philip borde bli ihop med influencern Klarasmat, hon var med i tv4 i mästerkockarna. Philip borde ha en sund tjej som gillar matlagning o som inte ”spyr sig smal för att tappa vikt varje dag”, skillnad på att äta sunt o ha träning som en livsstil. Klarasmat är jättesöt o en synnerligen smart tjej, borde passa Philip perfekt. Ofattbart att han stått ut så länge som han gjort med Biancas bulimi.

    Ja jag reagerade på hur hes röst hon hade i bloggen. Kan ju bero på bulimin också. Kan inte ta på allvar att hon mår så mycket bättre nu. Mitt i värmen och fest och alla är brunbrända och härliga så kanske man mår ”bra” men en vanlig dag i oktober krävs det mycket mer psykiskt välmående…

     Nej du får ingen hes röst av Bulimi eller Anorexi, men alkohol o cigg förstör stämbanden helt, hemskt med whiskyröst på kvinnor. Fyllegubbar o fyllekärringar har det också permanent.

      Bullimi har samma negativa effekt som alkohol har på stämbanden. Området kring stämbanden och struphuvudet skadas av sura uppstötningar. Nu tror jag att hennes magsår spelar in.

     Hon sa ju för länge sen att hon ville ha lika hes röst som Lovisa. Nu har hon det. Hon försöker ju bli lika smal som henne och det har hon också lyckats med så nu är hon nog lycklig

    Usch vad hemsk kommentar. Bianca lider mer av sin sjukdom än vad Philipe gör

     Uppenbart ja, därför är det otroligt att han stått ut i snart 10 år med en tjej som spyr sig smal hela tiden, snacka om ofräscht.

    Fy fan vilken vidrig kommentar!!!!

     Vad är det som är så vidrigt? Hon dricker varje kväll och det slinker ner några glas vin även på dagen. Det hon postar på ig är antingen Caia produktlanseringar eller från någon fest. På en del bilder ser man att hon är full. På v-loggen låter hon hes och hon har fått en fyllebas. Ja utläggningen om Philippe var onödig.

  Sliten? Hon ser väl ut som de flesta över 25 gör. Vissa ålderstecken börjar synas trots besök hos hudterapeut varje vecka och regelbunden botox. Många i hennes ålder som likt Bianca solar mycket och lever lite ohälsosamt ser betydligt mer slitna ut.

  Trist när all fillers i läpparna flyter ut till den där hyllan ovanför överläppen

  Ni vet företaget Belissa whitening som ett flertal influencers samarbetat med (eller ambassadörsskap?). De slog ju på stort när de lanserade ”silverschampo-tandkrämen”. Surfade runt på Lyko och såg en snarlik produkt. Tänkte först att det var Belissa som hade bytt namn, men nej, så var inte fallet.

  Se nedan. Produkterna beskrivs på precis samma sätt och ingredienslistan är exakt likadan. Båda heter dessutom ”V34”, vad nu det kan stå för?

  https://lyko.com/sv/hismile/hismile-v34-colour-corrector-30ml

  https://belissas.com/sv/product/v34-colour-corrector-serum/

  Är Belissa ett företag likt Jeanette Svedbergs?

  Något att granska ytterligare?

   Tror du är någonting på spåren här! Var tvunget att googla och hittade ytterligare märken som är identiska.

    Den här länken var bättre än den jag postade. Kinesiska sidor är oftast röriga.

    Jag vet inte hur Belissa har marknadsfört sin tandblekning men det man kan se är att det inte är en originalprodukt.

   Camilla, det här måste du ta upp! ?

   Förutom Belinda och HiSmile så hittade jag även EELHOE (säljs bl. a. hos AliExpress och Walmart) och hör och häpna Dennis Magl*c. ? Han säljer tandblekningen under sitt eget varumärke.

   Jag tror att jag har hittat originalet: https://m.alibaba.com/product/1600488957842/Private-Label-Amazon-New-Design-Top.html

    HiSmile är populärt på TikTok där många lovordar tandblekningen men på Amazon och Trustpilot är det genomsnittliga betyget 3,6 och 3,7.

   Bra spanat!?

  Alla får ju perfekt hud av att använda Caia, alla som inte säger det är avundsjuka!!! *ironi*

   ?

  Tyckte hon var jättefin på första bilden! Undrade vad hon gjort med den bilden för den var så fin, trodde det var ett filter alltså ?Så mkt finare än alla andra bilder jag sett på henne, vilka måste varit med filter då…

  Hon har nog använt caias serum som är maaaaaaaagiskt, faaaaaaantastiskt, uuuuuuunderbart kanske!

   Du glömde ”ooooooh maaaaaj gååååd”?

   Det finns en speciell plats i helvetet för alla som inte äääälskar Caia.

    Nej, men vi är ju bara aaaaaaavundsjuka. Fast vi kan ju istället alltid testa Svedbergs källare..Oklart dock om det blir ngn större skillnad.

  Hon har ju alltid filter på reklambilderna för Caias smink och ja även för hudvården, iaf på story, förutom denna bild i flödet då som jag antar att någon anställd på Caia lagt upp och inte Bianca själv eftersom det är reklam-bild, det på story lägger nog Bianca upp själv däremot. Dock så vet vi ju inte om även den bilden är retuscherad på något sätt för fräknar på näsan har hon väl inte naturligt, och överläppen ser fylligare ut också men hon kanske fyllt på den med fillers nyligen.

   det är väl ingen anställd på Caia som lägger upp bilder på Biancas ig. Den sköter hon själv.

    Du är naiv.

     Haha Vadå naiv? Caia hanterar inte Biancas ig.

      Det är oerhört naivt att anta att B sköter sitt IG-konto helt själv. Det är så de flesta stora IG-konton vill att det ska verka, men det är väldigt sällan det är så.

       Du är rolig på riktigt. Du blandar ihop riktiga företag med Biancas plockepin. Hennes ig har blivit så uselt att det är tydligt att hon skulle behöva att någon tar över.

   Helt riktigt, Bianca har inte fräknar naturligt.

  Jag tror inte den ena har filter faktiskt . Dels gör ljus ett under, men också att den troligtvis är tagen av kameran i story. Det är stor skillnad på att ta ” en vanlig bild” och en bild via en app ( detta fall instagram-story)

  Helt ärligt, vad är era åsikter om LinkedIn?

   Va?

   Öppet spår är onsdagar, fredagar och lördagar kl 20

  Tänk er när flunsorna ses irl, vilken chock utan filter och ljussättning! ?

   Bianca är dock lika vacker irl utan filter o ljussättning.

    Håller helt med! Precis lika fin irl .

   ?????(med ”Theme from Psycho” som bakgrundsmusik..)

  Skämtar ni alla här eller? Tror ni att nr1 Bianca ser ut som sina bilder 100%? Och även om hon skulle göra det, förstår ni väl att hon gjort om precis ALLT i sitt ansikte? Varför ens reagera på detta? Köper ni caia? Gud så lättlurade! Sluta köp influenser skit ?

   Känner mig inte alls lättlurad. Mer nöjd.

    Nöjd med?

     Caias produkter

      Hur mycket provis får du? Eller tillhör du fårskocken som lydigt bräker när du blir tillsagd att bräka? Bääää. ?

       Nivån här inne alltså….

        Nivån hamnar tyvärr i de nedre regionerna när folk med inte en komplett hjärna känner sig kränkta av att idolen i deras liv blir ifrågasatt. Sedan är det faktiskt rätt kul att se vart det bär iväg. Det krävs inte mycket fotogen för att dra igång de lättledda och få se på den ena häpnadsväckande kommentaren efter den andra.

  Nja. Såg henne här om dagen, hon är verkligen skitsnygg! Tom snyggare i verkligheten.

   Såg en bild på henne nyligen när hon gick i stan. Inte skitsnygg, kan jag säga.

   Såg Bianca igår. Sååå vacker.

   Då hade du nog turen att se henne direkt innan eller efter en plåtning. Hon ser verkligen sliten ut och när hon är privat försöker hon inte ens dölja det. Ser henne ofta och det är sorgligt att se hur hon förfaller. Det känns som att hon bara är ett tomt skal numera.

    Nej det var inte efter en plåtning. Stöter på henne flera ggr i veckan och hon är lika fin varje gång. Men du däremot ser ut som en rugguggla i käften så förstår att det svider.

     Oj trampade visst på en öm tå. Ska inte störa dig i din menlösa idoldyrkan. Du har inte funderat på att skaffa glasögon. Du har uppenbart ett rejält synfel.

      Ajajaj vad ont det gjorde. Får nog gå o kolla synen nu när jag sett dig. Gjorde riktigt ont.

       Du är så välkommen. Tänker att du kan riskera att bli påkörda om synen är dålig. Men ska inte uppehålla dig från att dyrka din idol. Så återgå till ditt altare.

        Vad löjlig du är.

         Förstår du inte sarkasm? Folk smäller av när det inte ens finns någon anledning till det. Någon uttrycker en impopulär åsikt och så är beundrar svansen där och eskalerar tonen till sandlådenivå.

         22:17 hade svårt att ta att någon inte tyckte som hen och tog till den gamla taffliga härskartekniken, nu ska jag säga något taskigt om dig personligen. Så ja du har rätt. 22:17 är urlöjlig.

          Har inte skolan börjat om än?

        Men herregud är ni 8 år gamla eller. Orka tjafsa med randoms på internet

         Du borde testa.

  Blir så ledsen av det här kommentarsfältet, att folk inte skäms. Det är så synd att Bianca och andra känner behov av retusch och filter, när ska de förstå att hud inte ser ut så där utsmetat… Men oavsett, elakheterna här har ju inga gränser!

   I Melinas podd sa de att folk som ger negativa recensioner av Caia är negativa och avundsjuka.

   Jag håller med, hon var supervacker i Let’s Dance. Glöm dock inte att åldrandet gör sitt också. Jag kan ofta sitta och drömma mig tillbaka fem-sju år när jag enligt min egen uppfattning såg mycket fräschare och bättre ut. Jag har inte gjort några ingrepp, men åldern har helt enkelt gjort att mitt utseende ändrats. Till viss del så även för Bianca skulle jag tro. Hon ser helt klart mycket yngre ut på bilderna från Lets Dance.

    De förändringar hon gjort beror inte på åldrande. Dessutom är hon ännu lite för ung för att det naturliga åldrandet har börjat sätta sina spår.
    Hon har helt ändrat sitt käkparti. Hon ser absolut bra ut idag men det är ett dussinansikte. Borta är det som gjorde henne unik. Men det jag reagerade starkast på när jag såg lets dance bilden är hennes blick. Idag är hennes ögon tomma och livlösa. Där på lets dance bilden glittrade ögonen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.