Har Hanna Schönberg en praktikantfotograf?

Med tanke på mängden sådana här bilder och filmer som Hanna Schönberg dunkar upp på Instagram så kan jag inte låta bli att ställa mig den – nu – ganska så berömda frågan:

Har hon en fotograferande praktikant på heltid eller hur löser hon alla dessa genuint kärlekskranka fotograftillfällen med bilder och filmer som ska låtsas ometvetet tagna?
Hon lär väl knappast ha ställt upp ett stativ på andra sidan gatan som hon sedan lämnar obevakat med hon kilar iväg och kuttrar med Eric Saade, båda djupt försjunkna i varandras ögon.

Här kommer några fler exempel på det hela:

Det måste antingen vara en fotopraktikant, eller så gör Hanna och Erics vänner inget annat än smyger på paret för att filma och fota dem utan att det märks. 
Vilken teori tror ni på?

75 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Fina bilder! ?

   Tycker jag med! De har isåfall hittat en riktigt duktig praktikantfotograf!

  alla dessa ”spontana” bilder har ju mer eller mindre de flesta influencers eller för den delen många ”vanliga” bland mina vänner också. Varje gång förundras jag öve de som ska verka spontant tagna. När de sitter med stringen vid poolkanten tex.
  Säger man till vännen – Ta en bild på min röv nu

   Hahahaha
   Hade blivit jätte chockad om mina vänner sa så till mig!

   Ja dessa dussinbilder på fixade rövar och tuttar på glid. Så befriande om dessa bajsnödiga influensers istället började tävla sinsemellan om vem som kan lägga upp den största skavanken de har på kroppen.

    Ibland( eller typ alltid )så fångar ju ens vänner när de själv eller barnet gör något Oväntat. Bara undrar om de filmar 24/7 för hur lyckas de alltid får med dessa spontana saker på videoklipp o bild annars.

     Ja det kan man verkligen undra. De måste ha väldigt mycket tid över.

     Det är bara att gå runt på Östermalm när något event är på gång så går det att se hur spontana dessa photoshoots är

  Spännande att romantisera sitt eget förhållande och jobba så hårt för att vara couple goals. Att anstränga sig så hårt för att se avslappnad och spontan ut.

   Hahahah exakt så ?

    Asg..jaa det känns så skämmigt ?? jag tycker verkligen det. Usch f att leva så. Fota hela tiden i alla möjliga situationer.
    Vad får vi ut av det? Vad får dom utav det?
    Varför ser det ut såhär ? det ääär så onaturligt!!
    Titta på mig! Titta på oss! Å sen är det slut hux flux.
    Det är ju liksom inte några megakändisar i det stora hela. Å att behöva visa hur pluttinuttigt allt är h e l a tiden..får mig att känna att det är inte så sött ändå..kanske?

   Det får iaf mig att undra om bilden utåt är viktigare än det egentliga förhållandet? Gammal referens: tror någon att paret Beckham är lyckliga tillsammans? En anorektisk designer med en otrogen man..?

   Dom är sina egna paparazzis?

   Nu är jag verkligen ingen Hanna-supporter, tycker hon porträtterar sin supersmala kropp och revben på ett o-najs sätt som glorifierar en relativt onåbar kropp… MEEEN Jag kan tycka att man när man Romantiserar sitt liv, sitt hem, sitt förhållande etc. så njuter man mer av det.

   Jag romantiserar typ allt vackert i mitt liv och lägger upp. och nu är ju jag ingen influencer, så det är bara min familj och vänner som ser det. Men instagram blir liksom en liten dagbok där jag kan bläddra igenom och uppskatta hur fint det har varit, alla stunder i mitt liv. Jag blir liksom tacksam 🙂 Klart alla har bra och dåliga dagar, och detta kanske inte framgår. Men att fota och dokumentera mitt liv på ett vackert sätt ger mig otroligt mycket bra känslor. Sen behöver man ju inte lägga upp allt. Men det kanske inte Hanna gör heller.

    Håller verkligen med om detta! Jag tycker det är roligt att ta bilder också, så när jag ser något fint i mitt liv och tar bilder på det så gör det mig glad, för det är en hobby.

    Fast att fota och uppskatta fina stunder är väl ganska långt ifrån att sätta upp ett stativ på stranden för att skutta hand i hand i solnedgången eller ”spontanfika” framför en kamera?

   Sammanlagt blir det så sjukt slätstruket och tillrättalagt. vit kaffekopp. Röv på strand. Öppet fönster med fladdrig gardin. Röv på klippa. Blink med ögat och frottéhandduk i håret. Konstig pose i för stora byxor. Röv i motljus. Två kaffekoppar på bord. Närbild på dyr logotype. Röv på balkong. Filosofiskt citat. Palm i närbild. Röv bakom fladdrig handduk. Obäddad säng. Kaffekopp på bricka. Blink med ögat i knasig hatt. Röv i vatten. Bild på dyr parfym. Bild på skrev i pojkväns kalsong. Röv mot vit vägg. Vita flippflopp i sand. Blink med ögat och ansiktsmask.

   Herregud.

    Haha du la den, Mysko. Så sant.

  Stativ och tripod 110%

   Följdfråga…vem passar stativet? ?

  De som utåt sett kämpar för att visa upp sitt fantastiska förhållande – är de som bakom stängda dörrar har det värst. Jag ger det tyvärr bara 1 månad till.

   Fast stämmer det egentligen?
   De som har det värst är av min erfarenhet de som inte delar med sig något alls.

    Helt ärligt tror jag att hur mycket man delar med sig av handlar betydligt mer om hur man är som person än hur man har det i sin relation. Tycker att ”spaningen” att de som skryter om sin relation egentligen har det sämst börjar bli väldigt trött (dyker alltid upp minst en gång under såna här inlägg). Med det sagt så tror jag inte att det betyder någonting att man är privat om sin relation heller – Annat än att man är mer privat som person.

     Håller med. Jag har ett facebook-konto men delar aldrig något. Har inte lagt upp en enda bild på min kille, inte ens valt relationsstatus. Detta är också den enda sociala media jag har, jag är en privat person helt enkelt. Men jag är så jävla kär i den här killen alltså! Den bästa människan i världen som snart ska bli min make. Det vet såklart mina nära om, helt utanför sociala medier.

    verkligen inte, jag har hur många vänpar som helst som hela tiden lägger upp sin kärleksförklaring, oftast bara en vecka innan de sedan deklarerar att de ska separera. Jag för min del har det jättebra sedan l’nge med min man o barn men känner 0 behov av att deklarera det på soc-medier, jag vet o min man vet att vi hardet bra, älskar varandra osv det räcker för mig/honom. är typ bara jag o ett par kvar av alla de par vi varit som ff är gifta o har det bra, det paret lägger inte heller ut massa lovebombing

    Jag håller med Lisa… De i min närhet som skrivit offentliga kärleksbrev till varandra på Facebook och Instagram är också de som separerat senare, eller som man mött på tillställningar och sett hur de fräser argt åt varandra. Jag tror de intalar sig att de har det bra genom att försöka signalera till andra att de har det bra. De som har bra förhållanden på riktigt har inte så mycket mer än några bröllopsfoton på varandra på nätet (inklusive mig själv, jag och min man har ett fantastiskt förhållande och jag har noll behov av att skrika ut det på sociala medier för det räcker att jag och min man njuter av vårt förhållande och säger fina saker till varandra face to face).

     Men helt ärligt, varför spekulera om andras relationer på det här sättet? ”De som har det bra PÅ RIKTIGT (som jag till exempel) gör minsann som vi gör”. Eller så gör folk olika därför att folk ÄR olika? Så trött på den här höga svansföringen, hur är ditt sätt att framhäva din egen relation som ”goals” bättre än vad Hanna och Erik gör här?

      spekulerade för att kommentaren var:
      ”Anonym / 09:34
      Fast stämmer det egentligen?
      De som har det värst är av min erfarenhet de som inte delar med sig något alls.”

      Annars hade jag inte spekulerat.
      Säkert helt rätt att det är olika för att man är olika.
      Det kan vi vara överens om.
      No hard feelings

      Vem har hög svansföring? Ts? Håller inte med tycker frågan är intressant. Att vara förälskad i förälskelsen är vanligare än vad många tror. Har ingen aning om det stämmer in på Eric och Hanna. Det som utmärker dessa relationer är att skrika ut sin relation för att efter ett tag rinna ut i sanden som en jättegäspning.

       Nä inte ts (även om jag tror att ts har fel i sitt generaliserande). De jag anser har hög svansföring är de som ska framhäva sina egna relationer som bättre, och andras som sämre, därför att de själva inte delar med sig eller pratar om sin kärlek på sociala medier.

        Vem är det man försöker övertyga när man basunerar ut sin kärlek till varandra a la Anna Book?!

         Måste det handla om att försöka övertyga någon? Man kanske bara är en person som tycker om att dela med sig av sina (starka) känslor?

          Ingen annan är dock intresserad.
          Detsamma gäller förövrigt alla semesterbilder/filmer(om de är i flertal) folk envisas med att dela.

           Nu var det inte huruvida det var intressant eller inte som diskuterades, utan huruvida det tyder på att man har en dålig relation.

      Jag tycker överlag att spekulationer om influencers ofta blir märkliga. Har sett om Sandra Beijer ”Hatar hon sin svärmor? Man ser aldrig svärmor i bloggen!” t.ex. och det är ju ett absurt sätt att spekulera och döma på. Man vet inte mycket utifrån några foton och kortare texter på en blogg. Samma med Egoina och varför hon inte har kontakt med sin mamma, här skriver många om det som om de vet men allt baseras på hennes blogg som jag gissar visar upp 10% av hennes liv…
      Däremot är det väl inte så konstigt att man bryr sig om vänners förhållanden…? Jag tycker det sticker till lite i hjärtat när en vän lägger upp på instragram om sin ”fantastiska man” när de dagen innan gråtit för att mannen är ett arsle…

       Hade en vän som alltid alltid klagade till sin man att han aldrig överraskade henne med blommor och presenter. Efter ca en månads tjat så kom han hem med en blombukett och vad åkte upp på Facebook? ”Ååh Peter är verkligen världens bästa man. Kommer hem med blommor för att visa hur mycket han älskar mig. Vilken överraskning!”

        Har också en sån vän. Pikar och tjatar inför varje födelsedag. Planerar i princip sina egna överraskningar för att han inte kan fixa något själv. Gör han som hon säger kommer det upp på Facebook/insta direkt efter: ”Åh herregud blev sååååå överraskad av Tim precis!!!! Världens bästa pojkvän!!”.

        Samma sak med tjejer som pikar och tjatar om förlovningar? Och när killen sen under pistolhot väl friar så blir de såååååååååååååååå överraskade!!!! Vem kunde ana!? Så fake.

         Haha, jag ”tjatade” om förlovning. Läs: jag ansåg mig ha rätt att diskutera den potentiella framtiden för min relation med min partner, vara tydlig med vad jag personligen ville, och stämma av hur det stämde överens med hans förväntningar. Vi pratade om det flera gånger, som jag tycker att man gör om stora beslut. Att det ses som patetiskt, sorgligt ”tjat” att som kvinna vilja gifta sig innan du blivit friad till är gammaldags sexism.

          Tillägg: Jag blev genuint glad OCH förvånad när min man friade, trots att jag visste att det skulle ske eftersom vi hade pratat om det.

          Att diskutera framtiden och att man är redo att gifta sig är inte att tjata? Så nu tog du nog åt dig i onödan. Att tjata och pika är att i tid och otid säga:

          ”Min födelsedag hade varit ett perfekt tillfälle att fria på *blink blink*”
          ”Om du inte kommer hem med en ring från USA så kommer jag bli besviken”
          Till andra när han hör: ”ah vi har vart tillsammans i fyra år men ännu inte en skymt av en Ring…”

          Osv osv

       Nej, det är väl ingen som har sagt ngåot om att bry sig om sina vänner relationer, eller känna saker när man VET hur det står till? Jag pratar om att tro sig veta någonting om människors relationer enbart baserat på vad de lägger ut på sociala medier, vilket den här återkommande spaningen ju handlar om.

    Jo det stämmer faktiskt.

  Ändå imponerande att Eric står ut med att ställa upp på sån där skit haha jag hade aldrig gjort det. Sen är jag typen som tycker det är så fånigt eftersom det uppenbart är fejk. De kan vara hur kära som helst resten av tiden på dygnet men det som visas upp i kameran är inte kärlek det är skådespeleri ?

   Exakt! Och med tanke på att han klagade lite på det med Nicole så är det ju otroligt märkligt att han ”går” med på det nu.

  Med tanke på vinkeln så satsar jag på stativ

  Garanterad uppställd på något vis , med tanke på henne. Hela hennes vibe är och känns fejk .
  Vad hon ens utomlands nu, eller var det även denna gång sparade bilder i arkivet ( medan hon i själva verket är i ett regnigt Sthlm) med texen ” Today’s dine ? ”

   Ja som att hon var utomlands på sin instagram men på kräftskiva i Sverige egentligen. Ändå konstigt att inte vilja visa upp det som alla andra på festen gjorde

    Exakt , och gå på event i Sthlm men bara någon dag senare skriva att man nu ska ”lämna detta underbara ställe” från någon flygplats vid medelhavet. Skrattade rakt ut när jag såg det

   Kan inte sånt här handla om en säkerhetsfråga? Det är ju egentligen bara dumt att visa upp exakt var man är precis just när man är där, så att alla vet att hemmet står tomt och ägaren är långt borta…

  Nån annan som reflekterat över att Melina C taggat Hotel Kung Carl i hur många storys som helst men inget är reklam-markerat? Skriker sponsring mina ögon för hör inte till vanligheten att en influenser annars lyfter ett ställe så som hon senaste dagarna tokhyllat det hotellet.

   Reagerade samma, men hon gör det rätt ofta.. ?

   Det hotellet verkar ju vara en favorit bland influencers, vilket också skriker sponsring

  Apropå henne – känns inte flera av hennes följare fejk? inte alla såklart, men en stod fel är endast utländska konton som kommenterar och många av de följer inte henne. Samma sak med likes.. Ser verkligen ut som köpta ?

   En stor del*

   Vi kan utgå från att 90 % av de som utger sig för att vara modeflunsor har köpta följare, köpta likes, retuscherat sina bilder (även när de påstår att de inte gjort det), ljuger om var de är och vad de gör (för att verka mer världsvana/intressanta/upptagna) och definitivt använder stativ för att ta sina ”spontana” bilder på rumpor och dejter osv.

   Stop being surprised.

  Känns som om hon försöker visa upp och romantisera sitt förhållande med Eric mer sen Nicole gick ut med att hon och Adem ska ha barn? Luktar osäkerhet ?

  1) så j-vla krystat att behöva visa upp sin relation på det här viset. Ju mer man måste tjata på sociala medier om sin kärlek, desto sämre är antagligen förhållandet i verkligheten. Ungefär som när bekanta lägger upp bilder på när mannen (för en gångs skull) lagat middag med kommentaren ”min man kan han” eller ”så bortskämd/lyckligt lottad” och så vet man att karln i fråga gör minsta möjliga i hushållet. Men det gäller att ge honom ordentligt med beröm den gången på året som det händer!
  2) vad är det folk som följer såna här människor och kommenterar med ”obsessed” i kommentarsfältet?

  Tänkte korra hennes caption lite:
  Those small moments = Those small, staged, moments.

   Exakt .. känns så spontant när hon står i trosor och kort linne och blött hår samtidigt som hon dricker sitt kaffe typ, och Eric bara rååååkar komma förbi lite spontant och krama henne bakifrån . Iiiih goooals ???

  På bild 5 ser det ut som att Eric kramar om ett par tomma jeans som typ hänger på en krok? Ska det se sexigt ut?

  Får en obehaglig känsla av att den här Hanna romantiserar ett anorektiskt utseende, typ som Kate Moss gjorde 1995. Det ska se ut som att man inte äter och nästan är lidande tunn, eftersom det prompt ska framhävas i de alltför stora, hängande kläderna. Not my type of influencer (nej, följer INTE).

   Ja, även poserna hon jobbar

   Kelly Gale säger jag bara. Kan ingen få människan att äta? Blir ledsen av att se henne.

    Onödig kommentar… Man kan ifrågasätta glamouriserandet av ett väldigt skadligt skönhetsideal, men att säga att man blir ledsen av att se en person pga dennes utseende är faktiskt bara elakt.

     Tolkar det dock inte så. Min uppfattning är att Agnes blir ledsen över att se hur hon svälter sig, inte hennes utseende per se.

    Håller med dig Agnes. Följde henne förr när hon höll på med fitness men avföljde när hon fick sin UPPENBARA problematik.. så ont det gör att se. Det är inte för att vara elak men jag tror inte det är bra att matas av bilder på undernärda vuxna kvinnor som försöker framställa det som beundransvärt. Jag ser det för vad det är liksom.

    Oj.. var inte kelly gale rätt normal förut? Nu är hon ju anorektiskt smal? Vad har hänt?

  Gud vad deppigt känner jag. Lite som att titta på Kenzas flöde. Om man känner sig så manad att framställa sitt liv som P E R F E K T – hur dåligt mår man inte då? Hur tom i bollen är man inte då? Jag tycker helt ärligt synd om dessa flunsor, dom missar så mycket roligt mellan dom är 20 och 30. Att leva, t.ex.

  Uppenbarligen så får man inte påpeka att hon är extremt smal och det är hennes varumärke. Men det får mig också att undra över JKs omtanke om sin flickvän. Tycker han det känns bra i magen att se henne så tunn?

   Krävs det att han ska ta allt offentligt för att du ska vara nöjd med hur det känns i hans mage??

  Vadå teori det är det här som är instagraaaaaaaam. Och appen har inte många procent förknippad med verkligheten det vet väl varenda kotte.

  Alltså jag vet inte, men känns inte livet lite meningslöst när det bara är jag, jag, jag. Att hela tiden lägga upp perfekta bilder på sig själv. Snacka om ett otroligt stort bekräftelsebehov.

  Nästan 700 000 följare… Såg jag rätt? Hur och varför? Är det enbart för att hon är vacker?

   Och tillsammans med Eric S…

  Känns som att hon genom sina perfekta bilder vill visa att hon är bättre än Nicole? Att deras kärlek är så stark och att Eric älskar henne mer och aldrig skulle lämna henne så som han gjorde med Nicole, eller något. Något sjukt är det ju för vem porträtterar sitt förhållande så töntigt som hon gör 24/7 på instagram.

  Tjusig idrottstyp, som farsan sa när han såg nån som spårat ur. Så länge det går tretton följare på dussinet lär hon fortsätta

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.