Bebisar som iiiiiiinte vill komma ut.

 


Både Madeleine Ilmrud och Johanna Bladh har båda gått över tiden med sina bebisar, och ingen av dem verkar direkt sugen på att komma ut. 
Jag förstår dem till fullo, särskilt med tanke på hur snabbt temperaturen sjönk från behagliga 30 grader till fruktansvärda 18 och regn.
Hade jag legat där inne och haft det varmt och gott, så hade det krävts minst en all inclusive-resa till solen för att överhuvudtaget överväga att sticka ut huvudet.

Enligt Johannas uppdateringar så är hennes följare eniga i att det är sex som sätter igång förlossningen snabbast.
Jag menar, det funkade för Ross och Rachel (eller ja, de behövde inte mer än ett hångel) och vid det här laget så vet ni ju att jag hämtar all fakta och alla referenser därifrån  ?

Jag förstår att Madeleine sitter lugnt i båten, hon har ju liksom gjort det här förr, om man säger så.
Jag desto mer lider med Johanna, som inte bara gått över tiden, utan som även lidit av Hyperemesis under hela sin graviditet, som lett till att hon behövt läggas in på sjukhus flera gånger.

Kom igen nu, bebisarna!
Släpp sargen och kom ut!
Jag vet att elpriserna är höga, men filtarna är fortfarande billiga. ???


Disclaimer: Jag skrev det här inlägget kl 10:36 så det kan ha kommit en bebis sedan dess. 

125 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Själv kom jag ut med tvång 21 dagar för sent. Varit extremt mammig hela mitt liv och skulle säkert ha varit kvar där än idag om de inte plockade ut mig med våld.

      ?

      Hahaha det hade kunnat vara jag som skrev kommentaren ovan. Också 3 veckor över tiden, 7 minuter innan ”tvångskejsarsnitt”. Är likadan än idag – jg chillar till det brinner i knutarna ?

    Ilmrud kanske ska skaffa sig ett jobb istället för att ha sina barn och barnafödande som sin inkomst. Usch.

      Fy för att vara höggravid i värmen som varit, måste varit tufft. Barn nummer 12 för Ilmrud, helt otroligt.

        Detta skulle inte vara svar till dig 12.10 , sorry.

        Det har varit pissjobbigt kan jag säga. Är/va inte ens långt gången när värmen va som värst. Men fy fan, inte roligt ?

        Det ÄR jäkligt tufft. Mitt andra barn föddes mitt i sommaren 2018 (som de flesta nog minns som en av de varmaste någonsin) och mina fötter var så svullna att jag trodde att de skulle sprängas!

      Ja otroligt ego, när räcker det… Inbilla mig inte att man som förälder kan ge tid till sina barn, när man har 11-12…. undra hur mycket ansvar de äldre får ta?
      #fulltuppmedtvå

        Håller verkligen med!!

        Ilmrud skriver dessutom att hon jobbar heltid med blogg och foto bland annat. Hur man får ihop det med snart 12 barn, där iaf en har diagnos som verkar ta mycket tid, (selektiv ätstörning) är mer än jag kan fatta!!!

          Instämmer oxå. Det är ngt med dessa ”skaffa ett helt fotbollslag” föräldrar, verkar nästan som det blir en grej att skaffa så många barn det bara går, lite som ngn med en samlar mentalitet. Känns olustigt och egoistiskt.

            Och sedan gnälls det på att det byggs hus på fotbollsplaner och grönområden som inte barnen kan leka på. Var ska annars alla storfamiljs-barnen bo när dom växer upp ??

            Jag får lite Anna Wahlgren-vibbar. Nu minns jag inte hur många barn hon fick men det var väl åt det hållet. Hon pratade ju alltid om ”sin flock” och om sammanhållningen och gemenskapen. Jag tror det rör sig om människor som alltid vill vara behövda, alltid omgivna av ”sin flock” – en slags rädsla för ensamhet? Att inte behövas? Att inte ha en tillhörighet? Inte minst med bebis och småbarn är man ju verkligen behövd.

              Valentina. Där slog du nog huvudet på spiken.
              Mammorna känner sig behövda när barnen är bebisar. Sen måste de fortsätta skaffa ungar pga just det. Ungarna har man ju för livet så behövd är man nog ändå.
              Ilmrud har levt på skattemedel i många år. Tar hon ut föräldrapenning ( eller om han gör det ) så är det skattepengar som de blir betalda med. Likadant barnbidragen är ju skattefinansierade de också
              Känner att våra gemensamma kassor man gå till nåt vettigare än de som väljer många barn.
              Sätt ett tak på 5 ungar.
              Så hinner både föräldrar och ungar lära känna varann också.

                När alla dessa barn växer upp så betalar de förhoppningsvis skatt till ”våra gemensamma kassor”

            Är det inte lite av en kultur eller religion?
            Väldigt vanligt i USA och inom visa religioner. Att man använder inte preventivmedel eftersom det är emot naturen/guds plan, och blir man gravid 5-20 ggr och får så många barn, ja då var det naturen/guds plan för en.
            Däremot tycker jag också det är fel, överbefolkning är ett stort problem, och jag ser inte hur man kan ta hand om och ge alla barn den tid varje individ faktiskt behöver.

            Fanns en serie om en familj i usa som fick barn, efter barn, efter barn. Sedan kom det ut att barnen hade allvarliga psykiska problem, en äldre son hade även gjort olagligt saker med sina yngre systrar, och föräldrarna hade gått till prästen med sonen för att få guds hjälp istället för att polisanmäla.
            Jag tror helt enkelt inte såna här familjer och barn mår speciellt bra.

              Hur tänker du nu? Kultur o religion bland dessa familjer? Att alla barn i stora familjer får psykiska problem?
              Att just den familjen hade problem, har väl ingenting med någon annan familj att göra?

          Fast hon har väl startat flera företag, utbildningar, ateljer som vi inte sett ngt av. Heltid som fotograf är kanske egna barnen och kompisars gravidmagar

          Så fort någon frågar de där Familjen Annorlunda-mammorna vad de försörjer sig på, så ylar de om att de minsann jobbar som influencers sju dagar i veckan utan semester och sjukpenning. Ändå kan det ta lång tid mellan inläggen, och det som beskrivs där är att de sover halva dagen, tränar, solar och gör typ ingenting.

          Verkar som att dom är mer eller mindre sjuka hela tiden.
          Alltid någon med problem.
          Men tror mest att det är fru Ilmruds bekräftelsebehov som visar sig.

        Men alla barn är ju inte SMÅ?! Jag tycker det är nåt andra glömmer… Barn växer, alla behöver en inte samtidigt exakt hela tiden – som bebisar gör.

        Jag har sju barn, varav fem bor hemma fortfarande men några är tonåringar. FÅR jag skaffa fler barn eller måste jag fråga samhället innan vad dom tycker? Jag har aldrig levt på bidrag och har extremt sällan barnvakt. Men jag är väl egoist och sjuk i huvudet pga sju barn?

          Varför skulle du skaffa fler. Räcker väl för länge sen. Du har väl delvis levt på bidrag, barnbidraget blir rätt saftigt med så många.

            Tror du på riktigt att man kan ha 7 barn och leva på dom barnbidragen?

              Delvis gör man det, de hjälper ju till.

            Men snälla, barnen växer upp och kommer mest troligtvis att arbeta och därmed BIDRA till att betala skatt långt mer utöver vad de kostat i barnbidrag. Så opåläst att komma med dessa trötta ”familjer med många barn som lever på bidrag” – kommentarer när de i längden genererar pengar till gemensamma stadskassan.

            Och vem ska ta hand om oss när vi blir gamla? Låt folk skaffa så många barn de vill punkt slut. Det rör ingen annan.

            Varför räcker det? Varför skulle jag inte vilja ha fler? Barnbidrag? Jag får barnbidrag för fem barn, dom andra är större. Snart fyra barnbidrag. Jag antar att du inte vet vad barn kostar, det räcker inte på långa vägar. Vi jobbar naturligtvis. Har aldrig levt på bidrag. Alla barnfamiljer får barnbidrag, är inget man lever på överhuvudtaget. Särskilt när barnen inte är små samtidigt och barnbidrag kommer i en klumpsumma. Vår äldsta jobbar, betalar därmed skatt. Känns det bättre då? 😉

          Klart du får skaffa fler.

          Personligen tycker jag mina stora barn behöver mig mycket mer än mitt lilla, matcherna tar längre tid de vill göra mer avancerade tidskrävande saker som shopping ha helgsleepover osv, jämfört med att lägga ett pussel så kräver de som sagt mkt mer tid.

            Stora barn tar mer tid, små barn kan bara hänga på. Absolut det stämmer! Men oftast är det inte lika ”in your face” som små barn som sitter i knät. Man kan planera mer med stora barn. Man kan diskutera saker och vissa saker klarar dom av på egen hand, t.ex tandläkaren på rutinkontroll.

    Förstår att många inte vill bli igångsatta men vissa ”tips” folk ger om hur man startar en förlossning borde förbjudas, typ förlossnkngsdrinken

      Eller en hinnsvepning hemma, på egen hand ?

        Vågar folk göra det??

          Japp! ?

        Ja fy!

      Varför, är det farligt på nåt sätt? Vad är det i den?

        Med förlossningsdrinken så kan förlossningen sättas igång utan att kroppen eller bebisen är redo för det, det kan även gå för fort så att både mamman och barnet riskerar skador. En i min mammagrupp fick pinvärkar, alltså börjar som bara gör ont men inte leder till något, som aldrig avtog eller tog paus så barnet blev jättestressat i magen och de fick till slut göra akut kejsarsnitt pga barnets hjärtljud. Vet inte om det är ricinoljan som sätter fart på kroppen för man kan både kräkas och behöva sitta på toaletten också när man druckit den. Men vet att många rekommenderar den men som sagt det kan gå riktigt illa

          Jaha oj. Inte aktuellt för mig men aldrig hört att det skulle va dåligt men det verkar ju så ?

      Rent idiotiskt att ta förlossningsdrinken. Vet flera i mammagruppen, jag är med i, som nästan förlorade sina bebisar på grund av den.

    Ricinolja är tricket!

      Men farligt

        Är det? Varför? Tar inte folk det för annat?

          Det sätter fart på en hel del i magen, således kan det vara farligt att ta när man är gravid. Har man redan småvärkar så kan det säkert hjälpa förlossningen på vägen, men känner man ingenting så ska man inte ta de riskerna.

      Det rekommenderas inte pga kan vara farligt.

        På grund av kan vara farligt?
        Låter det rätt?

          Skönt att gå runt med en pinne i röven?

            Om det är mig du menar så har jag ingen pinne i röven.
            Däremot gillar jag vårt svenska språk och tycker inte att man ska använda förkortningar om man inte vet vad dom betyder.

    Det blev ett roligt syftningsfel:
    ”Både Madeleine Ilmrud och Johanna Bladh har båda gått över tiden med sina bebisar, och ingen av dem verkar direkt sugen på att komma ut.”
    😀

      Nja, man kanske kan tolka det som ett syftningsfel men eftersom bebisarna nämns precis innan syftningen så är det korrekt. Hade hon skrivit typ ”både Madeleine Ilmrud och Johanna Bladh har gått över tiden i sina graviditeter, och ingen av dem verkar direkt sugen på att komma ut” så hade det varit ett syftningsfel.

    Alltså jag är SÅ TRÖTT på Johanna Bladhs ständiga jakt på att få cred för att hon är så naturlig och ofiltrerad. När hon lägger upp bilder på sina minimala bristningar och hyllar dom och jag sitter här höggravid med en helt tigerrandig mage blir jag bara ledsen.

      Ja det är verkligen lätt att promota det naturliga och ofiltrerade när man är normsnygg.
      Det blir liksom bara snyggskryt av alltihop.

        Det handlar ju inte ens vara om att hon faktiskt är snygg, utan också att hon är rätt mån om att hennes det ska framgå att hon är snygg, alla fulbilder till trots.

        Artikel om tjej som blivit våldtagen – länka, skriv ett par populär floskler och och illustrera med en snygg bild på Johanna med röda läppar!

        Visst hon är harmlös egentligen, men så otroligt krystad och icke genuin i sin önskan att karriära på feminism.

          Som Linnea Claesson!

          Men SNYGG är väl det sista denna människa är ??

      Jag tycker hon är härlig och gillar hennes storys och inlägg där hon tar upp många viktiga ämnen. Så bara för att man är ”normsnygg” får man inte ha ett konto som visar upp naturligt och ofiltrerat, hade kontot varit helt annat för dig om hon såg helt annorlunda ut och inte var ”normsnygg”? Vissa kvinnor har inga bristningar alls, många har inte hypermesis mm. Varför inte bara avfölja än att störa sig på hennes konto?

        Fast problemet för mig är inte 1. att hon har ett konto 2. att hon är normsnygg eller 3. en kombo av 1 och 2.

        Problemet för mig är att hon gör anspråk på att vara naturlig och oflitrerad genom att visa upp vad som med god vilja kan vara en tillstymmelse till bristning eller ett hudveck. Jag tror, 100 procent, att det är lättare att visa upp sånt och göra anspråk på det om det egentligen inte är så himla utanför normen, dvs inte en mage som är täckt av bristningar eller 120 kilos övervikt.

          Fast 120 kilos övervikt är väl inget att eftersträva

            Jag tror du förstår poängen.

              Hade hållt med mer om du inte överdrivit

            Ingen har någonsin påstått det heller. Är så jävla less på kommentarer som dina. ”Större” tjejer vill visa att de är värda lika mycket. De säger inte ”kom in på mitt konto och bli som mig”. De säger att man duger som man är, även om man väger för mycket.

              Så less på kommentarer som dina

      Håller med!
      Hatar när alla pinnsmala influenser ska hylla sin fantastiska mamma kropp! Inte en enda bristning eller överbliven hud på sina kroppar.
      Kom tillbaka när magen är full av bristningar och man ser ut en muffins i sina byxor!!

      Jag har också bristningar över hela magen och hela sommaren har bestått av att hitta bikinitrosor som döljer dem…

        Men vadå
        Man får väl hylla sin pinnsmala mamma kropp?
        Eller för bara de tjocka med bristningar och muffinsmagar hyllas ?
        Du är inte ens stolt eftersom du vill dölja den i bikinitrosor?
        Säg att du är avundsjuk istället att det är därför du stör dig.
        Eftersom du själv antagligen är för lat för att träna 🙂
        Kram

          Jag är jättenöjd med min kropp ny efter barnafödande, både pga tur och träning/mat. Går inte omkring och döljer mig eller säger att jag är ful. Men att ta foton på kroppen och skriva att ”älska era mammakroppar!” blir ju jättekonstigt då alla har olika förutsättningar för att kunna trivas med sin kropp.

          Fan vilken kommentar. Du vet att man kan träna men ändå ha mage??

          Du fattar ju inget om vad personen menade. Pinsamt med er som missat eller inte vill förstå

        Men vänta, va?? Det är väl ingen tävling om vem som har störst/flest/minst bristningar? Jag har själv gått ner 10kg under min graviditet, men känner inte igen min kropp för det. Att andra har problem med det (får ofta kommentarer som att ”vänta du bara, jag gick upp 45kg!!” och liknande (utan att jag själv ens nämner nåt om vikten). Det verkar störa alla andra.

        Men det är ju ingen tävling för det? Och oavsett om man är smal/mullig/tjock med inga/lite/mycket bristningar – så får man lov att hylla kroppen ändå. DEN SKAPAR ETT LIV.

        Att du har dina känslor är ju ingen annans problem. Och om det stör dig så mkt så sluta följ dom. Eller så får du acceptera att alla ser olika ut men fortfarande kan känna sig enorma/fula/snygga/vad som.

        Bara skit i dom du inte gillar.

        Så bara för att man enbart fick större mage så får man inte hylla sin gravida kropp!?

      Jamen hon är skitjobbig. Lätt drygaste människan på Instagram.

        Verkligen!!!

        Varför ärdu inne och tittar då?

          Jag är inte inne och tittar? Jag ser bara hennes skit när den föreslås för mig. Eller delas här.

      Jag hade under typ hela mitt vuxna liv inte tänkt på bristningar. De bleknar ju efter ett tag även om de syns men det var verkligen inget jag reflekterade över. Tills ”kroppspositiva” konton likt Johannas la överdrivet mycket fokus på dessa bristningar (tigerränder urk på det namnet) och att de var fina bla bla bla. Då fattade jag att det tydligen ses som fult? Tror det skadar mer att hela tiden fokusera på dessa bristningar i texten istället för att bara lägga upp en bild på sin mage med bristningar utan att kommentera dom. Blir som att hon genom att försöka belysa att bristningar är fint förtydligar att det är ”avvikande” i samhällsnormen.

        Samma här! Ju fler ”kroppspositiva” konton jag bläddrar förbi, desto mer medveten blir jag själv om mina ”fel”. Som du skriver: bristningarna. Jag har aktivt sökt upp dem på mina höfter nu, tidigare inte ägnat dem en tanke. Funderar även över eventuella valkar etc. Finns ingenting dessa konton gör förutom att man uppmärksamma en på dessa skitgrejer.

        Sedan är hennes person ganska osmickrande. De som kämpar för att framstå som genuina är de som alltid faller platt och framstår som motsatsen.

        Håller helt med! Amanda Oxell skrev så himla bra om varför hon valde att inte visa upp sin kropp efter graviditeten.
        Att hon funderade på att lägga upp bilder som en kroppspositiv-aktion, men valde att avstå eftersom hon insåg att det skulle bli kontraproduktivt. Att genom att säga att det ser okej att se ut så här förstärker man uppfattningen om att det (bristningar, mage, celluiter, veck etc.) avviker från normen och är oattraktivt. Att det viktigaste för en kvinna är hur kroppen ser ut. Hon menar istället på att vi behöver skifta fokus, från att hylla det som avviker från normen, till att istället låta kvinnor få existera utan att vara kommenterade. Bara vara. Bristningarna, celluiter, ärr etc. finns med på bild som en självklar och icke ifrågasatt del av kroppen.

        Fokuset på kvinnors kroppar är ju anledningen till att kvinnor faktiskt mår dåligt över hur de ser ut från första början.

          Superviktigt absolut. Men Amanda Oxell måste lida av någon typ av hybris? Maken på att sparka in öppna dörrar och presentera helt vedertagna idéer som stora och nytänkande får man leta efter. Hon är ju Johanna Bladh med marginellt starkare ordförråd.

      Fast minimaliska var dom väl ändå inte?

      Håller med. Och alla dessa ”ååå så här ser jag ut i verkligheten” samtidigt som hon verkligen gör grimaser, som man inte direkt gör i verkligheten…

      Fast hon har ju rätt stora bristningar

      Glitterfeminist. Får följare ( som ger henne en plattform att tjäna pengar på) genom att konstatera helt självklara saker. Till exempel ”kommentera ❤️ Om du tycker det är fel med mäns våld mot kvinnor” och ”du är fin som du är, älska din kropp ?”.

      Så vi som inte fick så mycket bristningar får inte vara stolta över dem? Är du på riktigt nu?

    Snacka om att man måste vara säker på sin relation och kärlek om man väljer att skaffa 12 barn tillsammans. Nu är det väl iofs 4-5 olika pappor i Ilmruds fall, men ändå. Tänk att separera i ett sånt läge och sen då dela upp allt och kanske stå ensam med 12 barn. Och tänk ett ev underhåll vad stort det måste bli. Mirka och Carola har ju separerat och det verkar ha varit allt annat än vänskapliga separationer. Mirka blev ju ensam med 13 barn och gick ju sen in i väggen, flera av hennes barn har dessutom psykisk ohälsa, diagnoser m.m. Fattar inte hur hon har överlevt det.

      Hon har väl separerat en gång. Även flera av familjen a har separerat. De i Älvdalen och Wahlström eller vad de hette.

      Ilmrud har inte råd att separera, huset äger inte familjen och avla ungar är deras primära inkomstkälla. Där har vi en bidragsfamilj om någon, hoppas verkligen det blir ett maxtak på flerbarnstillägget för det är inte klokt vilka bidrag som betalas ut!! ?

      Dom 3 första papporna levde hon väl inte med? Och dom barnen är vuxna och har nog flyttat hemifrån.

      Kanske gick inte Mirka in i väggen pga separationen? Hon separerade ju för att hon inte kunde fortsätta leva som det var.
      Och vad det innebär vet nog bara Mirka.

    Vi hade sex sen så gick vattnet nån timme senare. Om det var pga sexet eller inte har jag ingen aning om dock.
    Men man är så miserabel de sista veckorna, allt är tungt och värker. Hoppas deras bebisar kommer ut snart och allt går bra!

      Tror exakt ALLA trick har potential att fungera om man bara ser till att göra dem i vecka 41.

      Eller i alla fall, upplevas fungera 😉

      Jag hann tänka att det var en snabb graviditet! Sen fattade jag ;p

    En gammal vän gick över tiden 14 dagar, och vården ville inte göra något, barnet dog.

    I andra länder har man andra ”regler”. Men Sverige är extremt, i mycket. Hejja!

      Det finns regler i Sverige också, max 2 veckor i de två olika regioner jag gött barn i. Vissa regioner har sänkt till 1 vecka

        Men två veckor är väl en relativt ny riktlinje/regel? Vill minnas att det var på nyheterna när det ändrades, pga klarlagda ökade risker för fostret.

          Två veckor var det vanligaste även innan, den nya riktlinjen du tänker på är en vecka.

          Jo det är relativt ny men att påstå att Sverige inte har regler om detta är fel

            Det är ingen som har påstått att vi inte har regler för det i Sverige, bara att andra länder har andra regler. Vilket stämmer.

        Många regioner erbjuder väl igångsättning efter en vecka nu efter den där stora studien som de fick avbryta efter att så många barn dog i gruppen som fick gå mer än en vecka över tiden. Till stor upprördhet bland alla som förespråkar naturlig förlossning på typ instagram, och tycker studien är dålig.

        14 dagar är ju inom ramen för ”Max två veckor” dock.

        I Malmö var det länge tre veckor som gällde. Tror att de ändrade policy för några år sen bara.

      Jo det är inte alls bra att gå för länge. Hade åkt till förlossningen och kedjat fast mig om de inte ville sätta igång.

    Går över tiden med båda mina. Ena gången 2 veckor och den andra gången drygt en vecka. Tiden efter BF är mina längsta dagar i livet. Till slut kändes det som att barnet aldrig skulle komma. När det var dags att åka till förlossningen mer barn nummer 2 var jag så lycklig att det äntligen var dags att jag började gråta!

      Man kan ju också tänka, bf + 2v så slipper man stirra sug blind på bf som så många gör.

    Jag tyckte inte det var så jobbigt att gå över tiden faktiskt. Känns dock som ALLA tycker det, så jag började fundera på om det kanske var något fel på mig som inte längtade tillräckligt efter min bebis.

    Men nu är jag gravid igen i ca vecka 25 men mår sämre än sist, och gissar att jag kommer längta oändligt efter att få föda när jag är u vecka 41 :p hade man haft hyperemesis som stackars Johanna måste man ju bli heeeelt tokig.

    Det är märkligt att ngn som fått så många barn är fixerad vid ett datum. Det är det dummaste att göra. Gick 3 veckor resp 2 veckor över. Hade inte sagt datumet mer än till ksnske 5 pers så inte några frågor från omgivningen. Själv tänkte jag att det är helt rimligt med två veckor före eller efter utan att något än konstigt. Det är inom marginalen.

    Tänk back in the days när människor bara födde, inga förutbestämda datum där inte eller ens en prognos kring när barnet kunde komma.

      Och tänk hur ofta mamman dog av förlossningen. Eller barnet.

        Älskar när folk drar ”kvinnor har fött barn i alla tider” kortet när det ska avdramatiseras med risker vid förlossning. Som om kvinnor inte dött vid förlossningar i alla tider. I vårt närområde har vi tack och lov minskat den statistiken de senare åren så det blir så konstig när man drar in gamla tider när man ska vara snäll och försöka peppa en person som är orolig för förlossningen?

          Undrar om de gör så med annat? Alltså vi har ju ätit ruttet kött, kört bil utan bälte, haft lunginflammation utan penicillin i alla tider och det har gått såååå bra så!

          Det handlade väl inte om risker, det handlade om att man inte fixerade sig vid bf.

        O ändå är det många idag som vill föda hemma. Idioti, tycker jag.

      Ja och tänk vad många mammor och barn man kan rädda för att detta utvecklats. Så man vet ungefär när barnet ska komma och håller koll hur barnet och mamman mår under graviditeten.

    Har Dani fått barn än? Och Karna?

      Dani har fått en son, Kanada vet jag inte vem det är.

        Karna, inte Kanada ?

      Karna uppdaterade sin story igår tror jag med en gravidmage, så senaste infon är att det inte kommit nån bebis.

    Jag tycker att det borde finnas ett uttryck för en sån tjej som Johanna Bladh är, det finns ju uttryck för en typisk Pick me-girl (Frida Lund) och en Cool girl (Brita Zackari). Vad ska man kalla Johanna Bladh? En massa self love och you go girl-pepp som känns helt påklistrat och ytligt. You go girl-tjej?

      Basic bitch?

      Jag är absolut feminist men Johannas analyser är sådant trams man läste om i Veckorevyn 2006.

        Håller med!!! Hon är så jävla snark. Förstår inte ens hur hon kunde bli så stor.

        Verkligen basic bitch. Får klåda av henne

    Man går ju dock inte ”över tiden” egentligen. BF-datumet man får är ju ett estimat, plus minus 2 veckor. Jag vet att det kan kännas förjävligt, men det är inte ett dugg konstigt att vara i v42

      Gäller dock ej IVF, då man vet exakt när återföring skett och utvecklingsstadiet på embryo.

      Exakt detta Linn! Man får från början ställa in sig på att det är BF+2 veckor, så det inte blir så jobbigt psykiskt utan man är mer inställd på de två veckorna över och int eögr sånt himla rabalder över det. De flesta barn kommer när de är redo och det är oftast bättre det än att göra igångsättning. Man får regelbundna kontroller också så de har koll på en.

        Att det är bättre att låta barnet komma när det kommer i stället för att sätta igång är väl motbevisat när det är mer än en vecka över i alla fall.

      Om det nu skulle vara så okej att gå över 2 veckor är det ju konstigt att så många regioner nu gått över till igångsättning efter 1 vecka.

    Jag förstår verkligen inte varför man väljer att sätta 12 barn till världen (eller vad M är uppe) då vi lever på en överbefolkad jord. Jag som bara har ett barn har fullt upp med denna, hur har man möjlighet att tillgodose alla dessa barn? Har man inget eget behov av att vara sig själv pre- barn? Deras identitet är deras barn. Låter inte sunt i mina öron…

      Fast det är väl ändå ok om man inte saknar livet pre barn? Eller sig själv. Det gör inte jag..

        Absolut! Pre-barn behöver inte betyda festa även om jag uppskattar att gå ut och äta och dricka drinkar med mina vänner. Att inte sakna saknar sig själv låter lite identitetslöst i MITT tycke. Men så tycker jag att livet är mer än bara att ha barn, oavsett hur mkt jag älskar mitt barn. Men vi är ju alla olika.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.