Valspurt

Hannah Widell går ut och backar Sossarna och Magdalena Andersson på Instagram.


Michaela Forni delar i sin tur deras inlägg och ett eget om att vara priviligierad.

Och Kenza delar Michaelas inlägg.

Erica Lindberg har en flört med Liberalerna på Instagram.

Fi Lindfors pratar politik.

Calle Schulman flörtar också han med Liberalerna.

Bettina om åt vilket håll vinden blåser för henne.

Ellinor Löfgren om Svenonius och förlossningsvården.


Sandra Beijer och Alexandra Brong  verkar nöjda med Svds undersökning bland kvinnor – 18-29 år.

223 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Snark på priviligierade influencers som tror de vet något om livet.

   Verkligen! Är det nån/några man inte ska lyssna på så är det dem. De borde hålla sig till sina meningslösa ”hjärtefrågor”!, dvs smink, kläder, fillers, botox, konsumenthets etc etc etc.

    Fast om de inte lyfter ämnet så hör man istället att de inte använder sina plattformar för att nå ut till andra..? Ja, extremt mycket ytligt är det men att de just använder sina plattformar för att få folk att rösta oavsett parti så står jag helt bakom det. ✊

    Fast nu är ju demokrati just att alla har rätt till en politisk mening, och att yttra den.

     Och hur är det relevant här? Eller menar du att man ska lyssna till alla oavsett om det är relevant eller inte?

      Jag menar det jag skriver:
      Alla har rätt att yttra sin åsikt.

      Som svar på någon som menar ” De borde hålla sig till sina meningslösa ”hjärtefrågor”!, dvs smink, kläder, fillers, botox, konsumenthets etc etc etc.”

      Vem du lyssnar till bestämmer du själv.

   Snark på alla som tror att man måste ha gått i livets hårda skola för att få ha en åsikt

    Livets hårda skola brukar vara en omskrivning av dem som inte var några stjärnor i skolan och med nöd och näppe gick ut grundskolan med godkända betyg. Låter som en beskrivning som passar de flesta influensers.

     Oj du har verkligen missuppfattat vad livets hårda skola står för.

   Men alltså vad är detta för nervärderande kommentar? Sen när bestämmer ens yrke om man vet något om livet eller inte. De går väl igenom saker och har ett privatliv precis som du.

    Yrke? Influenser???????

     Lite nytt är det ju historiskt men de lever ju på det.

     De tjänar ju väldigt mycket pengar på det. Vad skulle det annars vara, om inte ett yrke? Finns ju sjukt mycket olika typer av jobb med olika svårighetsgrader, allt från städerska till kirurg osv.

      Hästskojare eller nasare är en mer korrekt beskrivning av vad en influenser faktiskt gör. Yrke? Kallar du skojare för ett yrke?

      Inkomstbringande sysselsättning är inte lika med yrke.

      Man kan förvisso tjäna pengar på poker och diverse hasardspel; det gör inte aktiviteten i sig till ett yrke.

   Ja, det gör de nog. De har ägt ett PR-företag i Stockholm så nog faan vet de nåt om hur opinioner styrs i Sveriges medier och hur fabricerade lögner sprids.
   Förresten: pandemin är inte över, Corona är en svår vaskulär sjukdom och risken för långtidscovid är störst bland yngre kvinnor.

   Fast i alla fall Ellinor Löfgren vet vad hon snackar om. Eftersom hon på grund av den dåliga regionpolitiken i Stockholm fick en traumatisk förlossning.

  Calle S som så demonstrativt rev sitt röstkort och gjorde en big deal av att inte rösta för allt var skit …
  Konstigt nog så håller jag för första gången med honom, om att inte låta sig påverkas av influensers.
  Läs på om vad partierna vill. Bilda dig en egen uppfattning. Är det svårt och klurigt? Gör några olika valkompass, då får du en hint om hur du ska rösta.

   Håller med. Hatar alla som ska propsa ”rösta för förändring” eller ”rösta inte blåbrunt”. Berätta för all del om de frågor som är viktiga för DIG, men det fina med en demokrati är ju exakt det; alla får finnas och alla röstar olika. Själv röstade jag s, mp och m i de olika valen.

  ”solidariskt att rösta s”.. hahahah

   Vad skrattar du åt??

    Vet inte vad nyckelpigan skrattar åt. Själv skrattar jag åt den tafflig retoriken.

   Lätt att leka solidarisk när man själv köpt sig fri från en verklighet man utan moraliska betänkligheter påtvingar andra.

   Alla klagar nu på hur Sverige är och har blivit, men ändå fortsätter rösta rött??
   Förstår inte logiken

    Oj, var ej menar som svar?

    För att det tar mer än 8 år att rätta till och bygga upp det som alliansen förstörde. Dessutom bor i vart fall jag i en stad som styrs av de blåa både i kommun och region. Att bara tänka på styret på riksdagsnivå är som att tro att du skulle kunna leva med ett huvud utan kropp.

     Tröttsamt med alla människor som har svårt att ta till sig fakta. Det var tack vare alliansenåren som alla fick det bättre i Sverige. Alla. Sverige har aldrig någonsin haft en bättre finansminister. Europa gick igen en lågkonjunktur och Sverige var enda landet som gick bra. Konsekvenserna vi ser idag kan vi i mångt och mycket tacka Göran Persson. Nedmonteringen av LAS kan vi alla tacka Annie för och hade det inte varit för Nooshi hade vi även haft marknadshyror.
     Vi har med några få undantag enbart fullständigt inkompetenta politiker att väja på som tror på strategin att söndra och härska.

      Klart alliansen kunde spara några kronor när de i princip monterade ner försvaret (särintresset?), la ned vårdplatser och negligerade det kommande polisbehovet.

      Nu har vi tyvärr fått ta konsekvenserna av det eftersom vi insåg att vi behövde försvar, vårdplatser och poliskår!

       Den som monterade ner försvaret var sossarna med Göran Persson som stadsminister. Alliansen avslutade det som beslutats av sossarna. Ja de borde ha dragit i bromsen men det mesta var redan borta. Vården samma sak och vad gäller skolan var det samma regering som flyttade ut skolan till kommunernas ansvar. Polismyndighetens problem är många men det politiska beslutet att centralisera myndigheten var ett riktigt dåligt beslut där 6 riksdagspartier stod bakom inklusive s och mp. Fakta verkar vara underskatta av många. En facebook grupp är inte en tillförlitlig källa.

        Vilken stad var det Göran var minister för?

         Vad menar du eller vet du inte vem Göran Persson är?

          Känner inte till någon Göran Persson som varit ”stadsminister”, nej.

           Jaha ja men då så. Då finns det inte så mycket mer att tillägga. Uppskattar att du är rak för det besparar mig en massa tid.

          Men DUMSKALLE

           Akta så du inte blåser topplocket. Jag fattar vad …/ hakat upp sig på och tycker det är lite kul att driva med så uppenbart enkelspåriga människor.

    S är numera moderator light. Så jag röstar riktigt rött, för en förändring! Det har varit för lite socialism och röd politik senaste åren alltså enligt min bedömning.

     Och du tyckte att Göran Persson stod för en röd politik? Öppna ögonen.

      Har jag sagt det? Röstar som sagt rödare än så.

      Så vad ska jag göra menar du, rösta blått för en rödare politik? ?

       Bearbetar du aldrig sådant du läser? Eller så har jag en alldeles för hög förväntan på din kapacitet. Göran Persson var statsminister på 90 talet. S har inte drivit en S politik de senaste 30+ åren.

        Mellan 1996 och 2006 var Göran Persson statsminister.

         Ja precis han började på 90 talet och satt kvar till 2006 till dess att han förlorade till alliansen. Han hade 10 år på sig att montera ner Sverige vilket han gjorde med bravur?

    Vilka är ”alla”?

   Håller verkligen med henne. Det var väl någon av partiledarna som sa med att vi ska inte behöva tumma på bekvämligheten typ. Kristersson tror jag det var, men de flesta andra verkar ju tycka samma. Svenskarna har det helt enkelt för bra generellt sätt, klarar inte minsta inskränkning eller svårighet. Kanske ska tänka till då innan man skriker att det här landet är i misär, krig och totalt kaos. Klarar inte ens att Bregott gått upp i pris.

    Exakt! Tycker alla partiledare behandlar oss väljare som att vi är dumma i huvet/bortskämda barn som inte förstår att elpriset kan gå upp pga putin Ukraina eller att levnadsstandarden kan behöva gå ner om vi ska kunna ställa om för klimatet. Som att alla väljare lägger sin röst på det partiet som gör att man får det lite bättre ställt de närmsta månaderna och vår privatekonomi är det enda vi bryr oss om? Jag vill höra långsiktiga mål

     Elpriser gick upp drastiskt innan Ukraina bara så du vet. Förra vintern var inte rolig för många husägare.

      Och vet du varför elen var dyr förra vintern?

   Riktigt bra skrivet. Det var chockerande att se hur svenskarna ”led” under pandemin trots att vi inte hade lockdowns och liknande. Mina kollegor höll på att gå under för att de inte kunde åka till Phuket eller Mallis på 2 år, ”ingenting är kul längre!” lät det. Svenskarna är alldeles för vana vid att få allt de pekar på, till lågt pris och utan ansträngning.

  Så rädd för att unga väljare röstar på samma som deras favvoflunsa utan att själva göra någon efterforskning.

   Fast hur illa hade det varit är väl ingen influenser som är väldigt extrem eller? Såklart man ska ta sitt demokratiska ansvar osv men om man nu inte orkar efterforska och känner att någon influenser skrivit något vettigt kring något parti som inte är allt för extremt Why not

    Seriöst? Orkar man inte sätta sig in i sakfrågor ska man ligga kvar i soffan på valdagen. Lyssna på ett gäng obildade vars viktigaste fråga i livet är vilken nyans av beige som gäller för stunden?

  Håller med den som skrev att män inte borde få rösta. Män är inte kapabla till det. Kvinnor hade ju ingen rösträtt förr, och jag tycker faktiskt att män inte ska ha någon rösträtt nu. Man borde överlämna det helt och hållet till kvinnor. Kvinnor är trots allt mer empatiska, intelligenta osv än vad män är.

   Haha men vafan lägg ner.

    Mat inte trollet. Var roligt i början men nu börjar det bli lite uttjatat med Lisas kommentarer.

     Mata*

   Då kan vi göra Mats Gellerfelts test. Byt ut ordet ”män” i din text mot ordet ”judar”. Läs om texten och kolla hur rolig den är.

   Idiot!

    Byt ut Mats Gellerfelt mot Sadam Hussein och läs om din egen text så ser vi vad det egentligen är du sprider.

     Byt ut alla vokaler mot ”i”.
     Läs om texten och kolla hur rolig den är.

   Jag tycker att alla som heter Lisa inte ska få rösta. De saknar intelligens och empati.

    Vilken människosyn du har…

   Haha, första gången Lisa skriver något klokt

    Aha så nu är hon inte längre ett troll? Intressant…

   Män borde bara få betala hyran (speciellt för Lisa) och köpa pizza.

  Alla klagar nu på hur Sverige är och har blivit, men ändå fortsätter rösta rött??
  Förstår inte logiken

   Beror väl på vad man stör sig på? Jag stör mig på att vård och skola har privatiserats i så stor utsträckning och det är knappast något V lobbade för…

    Nej det var inte V men den som drog igång hela cirkusen kom från systerpartiet S och heter Göran Persson även lokalt känd som Pavan.

   Säger väl en del om hur dåligt alternativet är.

   Förstår inte logiken i hur man inte ser att det världspolitiska läget påverkar även Sverige

   För att man inte vill ha sossarna heller, utan mer rött. Det har varit mycket högerpolitik nu, lösningen är inte mer höger…

   För att alternativet blått hade varit ännu värre.

   Egentligen är det inte sossarnas fel. Utan MP.(fast indirekt sossarnas fel, då de låter MP köra så med dem) De har lägst procent i riksdagen, men har haft en hel del att säga till om senaste 8 åren. Säger ju en hel del om politiken i Sverige och hur den är uppbyggd.

    Ja, vi har demokrati om det låter bekant?

     Så du tycker inte det är sjukt att det parti som har lägst procent, ska ha så jävla mkt att säga till om?
     Jisses!!?!

     Fan ibland borde vi ha iq-test innan val. Skulle sålla bort en hel del människor som inte borde få rösta

  Gå och rösta! MP fick min röst, för klimatet ? jag hoppas att folk inser hur viktigt det här valet är för klimatet, och har det i åtanke när man röstar. Jag personligen håller inte med MP i mycket då jag egentligen tillhör det borgerliga blocket men det är så sorgligt att klimatfrågan har blivit så åsidosatt som den har i den här rörelsen. Vi har två mandatperioder på oss att göra den här omställningen om vi ska nå målen, så låt oss börja på måndag.

   Snart får du en kommentar om att du är en självisk stockholmare som inte tänker på att andra inte kan värma upp sina hus eller tanka sina bilar.

    Jag (inte 09.29) bor ute i skogen i norrland, hade åtminstone inte kunnat ta mig till jobb eller affär utan bil. Men jag velar fortfarande på om jag ändå inte ska rösta på mp i alla fall. Det spelar ju liksom ingen roll hur mycket bensinen kostar om världen brinner.

    Jag är anonym 09:29 och jag är inte stockholmare utan bor ute på landsbygden ?

   Bra att du röstar och spec bra att du röstar för klimatet.
   Dock är inte mp så bra för miljön långsiktigt som de påstår.
   Mp vill exempelvis ha vindkraft, vilket inte är jättebra ur miljösynpunkt samt blir sjukt dyr el.
   SD exempelvis vill behålla kärnkraft, vilket ur et trångt perspektiv, är det bästa ur miljösynpunkt och i sin helhet

    Ur ett långt perspektiv* ska det stå

     Tycker ”trångt perspektiv” beskriver SD perfekt!
     I de flesta frågor.

    Jag är inte emot kärnkraft men tycker diskussionen kring kärnkraft är för ensidig. För det första omfattas diskussionen inte särskilt mycket av problemet med slutförvaring, för det andra så anser inte jag att kärnkraft är ett särskilt hållbart val då det är så otroligt känsligt för extremväder. Ett kärnkraftsverk fungerar bara om det finns möjligheter för nedkylning. Framtiden är oviss men vi kommer få uppleva extremväder som torka och översvämningar, hur säkert är det då att enbart vilja satsa på kärnkraft, ur ett långt perspektiv?

    Kärnkraften är en viktig långsiktig lösning men just nu behöver vi klimatsmarta kortsiktiga lösningar. Vårt största samhällsproblem är kortsiktigheten. Företag styrs av kvartalsrapporter vilket påverkar politikers vilja eller ovilja att bygga långsiktiga lösningar.

     Politikerna ljuger när de säger att vi ska ha mer kärnkraft. Energimarknaden är avreglerad, det är således marknaden som bestämmer om det blir mer kärnkraftsverk eller inte.

      Absolut marknaden är avreglerad men det är fortfarande politikerna som styr vad som är lönsamt eller inte genom att påföra avgifter och skatter. Skatten på kärnkraft låg mp bakom som bidrog till att göra kärnkraften olönsam.

      Nej de ljuger inte, det är en åsikt inte ett påstående. Elproduktionen är inte statligt under statligt monopol sen 1996, nej, men den påverkas ju fortfarande av lagstiftning
      t.ex. MPs förhalande av slutförvarsbeslutet när de satt i regeringen. t.ex. hur lån för kraftverksbyggnad funkar

      Mer:
      https://mobile.twitter.com/simonwakter/status/1288142078619389952

     Så vi i Sverige ska ha kärnkraft trots att vi inte har elbrist, vi ska bygga 10-12 kärnkraftverk enligt Ebba Busch med de riskerna som det ger. Speciellt med Putin i faggorna för att förse resten av Europa med el…inte klokt om jag får säga vad jag tycker.

   Tycker det är sjukt att de får heta något som ”Miljöpartiet” när det inte ens har bra miljöpolitik. Det lurar ju folk som ovan ?

    Va? Vill du miljöpolitik som Jeanette Svedberg förespråkar? Utefter trovärdigheten inom hudvård tror jag inte hon har en särskilt hållbar plan för miljön.

    Utveckla gärna.

     Tycker du att de verkligen har en långsiktig miljöpolitik? Mp gör som alla andra partier kortsiktiga populistiska lösningar för att fiska väljare.

      Frågan gällde inte min åsikt utan varför ”b” resonerar som hen gör.

   Om du vill klimatets bästa röstade du tyvärr fel min vän.

    På vilket sätt är miljöpartiets politik fel för klimatet menar du?

    Läs gärna Naturskyddsföreningens studier om vilket parti som gör mest för klimatet:
    1a plats MP

    Partiet har drivit en skarpare linje än andra partier i flertalet förhandlingar, och hållit emot negativa beslut. S-regeringen, som tillträdde efter att MP lämnade regeringen, har redan fattat flera beslut som varit dåliga för miljön, samt pausat viktiga processer och lagt viktiga utredningar i byrålådan. Det ger en tydlig indikation om att MP spelade en viktig roll för den förda miljöpolitiken i regeringssamarbetet.

  Och vad ska man rösta på om man varken vill ge SD eller V något inflytande på politiken? Känns som att valet är mellan pest eller kolera i år.

   Nog bäst att du röstar blankt då.

   Fast varken ”pest eller kolera” eller ”SD eller V” är ju lika farligt, eller samma-samma.
   Alla som vet något väljer kolera, som är lätt att behandla. Pest, eller ”svartedöden” vill dock inget ha.

    Är du hemskolad? Både pest och kolera behandlas effektivt med antibiotika. V och SD är båda icke-parlamentariska partier och framförallt V sympatisörer har visat hur långt man är villig att gå i att begränsa hur folk röstar. SD och V är skiten vi har på demokratins soptipp som finns där för att påminna oss om hur bräcklig demokrati är och hur viktigt det är att värna allas rätt att tycka vad de vill och få sin röst hörd.

     ”För att överleva pest måste du snabbt få läkarvård. För att överleva kolera räcker det oftast om du har tillgång till rent vatten. Även om det är bra om du kommer under vård så snart som möjligt kan du kurera dig själv genom att sköta din hygien och dricka regelbundet. Om inte pest behandlas snabbt är dödligheten nästan 100 procent. De flesta som dör av kolera dör av uttorkning.”

     Vid en undersökning svarade samtliga forskare och läkare med infektionssjukdomar som specialitet att de skulle välja kolera.
     Men de är säkert hemskolade.

      Var hittar du din fakta. Kolera har aldrig varit ett hälsoproblem i västvärlden. I större delen av världen är det ett enorm problem där du inte har tillgång till rent vatten. Vet du inte hur snabbt uttorkningsförloppet är? Helt klart hemskolad.

       Fakta från undersökning på Københavns Universitet og Aarhus Universitetssykehus.
       Hemskolade hela bunten! Danskjävlar!

     Hur har V-sympatisörer visat att de är villiga att gå långt för att inskränka hur folk röstar? Har du något exempel?

     Är du hemskolad? Som verkar tycka SD och V är ”samma skrot och korn”.

      Sno inte mina kommentarer utan kom på egna. Hade i och för sig inte förväntat mig att du har några kunskaper i historia och filosofi så får skylla mig själv att jag tog upp frågan.

       Åh, som du briljerar i historia och filosofi!
       Mvh
       /PhD

        PS: Disputerat från hemskolan, såklart! Hemkunskap..!

   Rösta inte på V eller SD då?

   Rösta på S eller C

   Så är väl valet ganska enkelt? C vill varken samarbeta med V eller SD.

    C har en hel del saker de jobbar stenhårt med att driva igenom som de pratar tyst om. De är stora motståndare till begränsningar av vinstreduktion i vård och omsorg. C är falska och helt ärligt det enda de gått på val i år är att de inte kommer att samarbeta med SD.

   Medborgerlig Samling

  Jag är så less på allt som har med flunsor och politik och göra, håll er till att kränga tröjor från Shein typ.

   Och när de kränger tröjor från shein så kommer andra och klagar på att de inte använder sina plattformar till något viktigare som påverkar på riktigt.

    Ursäkta de får kränga tröjor från Soft goat
    Istället då

  Bara rött som är ”ok” att rösta på tydligen såklart ?

   Ja det verkar så?
   Verkligen pest eller kolera.
   Är inte röd i politiken, utan blå. Vågar för fan inte nämna det, för då är man tydligen för SD. (Röstar absolut inte SD)

    Tyvärr är en röst på M, L eller KD en röst på SD.

     Jag vet inte. Att samarbeta i vissa frågor är en sak. Men att sitta i en regering är en annan. L vill ju inte sitta med SD i en regering. Så inte 100% rätt att säga så.

    Samma här. Jag tror inte på en röd politik därför fortsätter jag att rösta blått, mej skulle aldrig rösta på sd. Vi behöver fler människor som betalar skatt, inte mer skatt för de som redan betalar.

    Tror dock inte du behöver vara så rädd för att säga det. Du kommer ändå inte få lika mycket hat som de som gått ut med att de röstar rött och varför(i synnerhet rasifierade kvinnor) och som fått SDs troll efter sig på nätet. Fruktansvärt

  Jag var säker på SD i år, men när jag stod där i båset så blev det tvärtom istället och V. Hjärtat vann.

   Oj vad intressant, hur gick tankegångarna?

   Så trött på det där pratet ”hjärtat vann”, ”rösta med hjärtat”, ”hjärtat sitter till vänster”. Men nej! Rösta med hjärnan! Sluta vara så känslostyrda.

    Rösta med kuken kanske?! ?

     Noshi och Ebba då va?

    Personligen tycker jag att det är lättast att rösta med händerna.

   Fake

   Min hjärna vann, jag röstade SD 🙂

    jag med!

    Tydligen med fel hjärnhalva då

  Jag känner mig på riktigt trött på dem runtom mig (och offentliga personer) som lägger ut texter om vad man ’bör rösta på’ eller ’inte rösta på’. Vi har friheten i Sverige att alla får tycka och känna som dem vill, och det tycker jag vi ska värna om. Att på ett kryptiskt sätt försöka få andra att rösta på det du vill och du tycker är rätt.
  Jag själv röstar inte på SD för jag står inte bakom deras politik, men jag har full respekt för att alla inte tycker som jag. Och jag har sett mängder med inlägg och storys om hur alla måste tänka smart och rösta rätt, och inte rösta på SD eller vissa andra partier. Jag tycker det är obehagligt på ett sätt.

  Självklart hoppas jag att just mitt parti får flest röster, men vem är jag att säga till dig vad du ska rösta på egentligen? Kan vi inte bara respektera att det viktigaste är ATT du röster på det DU tycker känns rätt. Som sagt, jag tycker det finns flera partier som står bakom sånt jag absolut inte tycker är rätt. Men är jag rätt person att döma andra för att dem inte tycker som jag? Det går inte att stå upp för ’allas lika rätt till en egen åsikt och ett eget liv’ samtidigt som man försöker få andra att rösta som du. Lite som att ’alla åsikter du känner är rätt, förutom detta då!’

   Men snälla. Klart att du får rösta på vad du vill även om en influencer tycker att man bör rösta annars. Av med offerkoftan och avfölj om du inte gillar det.

    Vad gör du ens här, på riktigt? Öppet spår där man får ventilera och öppna sig om sånt man tycker är konstigt/jobbigt eller fel?
    Gäller den inställningen du har även om man hade skrivit ett inlägg om hur ens kille behandlar en illa?
    -men bara lämna då, av med offerkoftan.

    Jag skrev ju inte endast om influensers utan personer i omgivningen, och tänkte att jag kan skriva om det här istället. Men varför göra det ens, när man bara kan ta och avfölja alla? Så borde man ju tänka om allt, öppet spår skulle ju bli helt tom då. För alla kan bara ta av sig offerkoftan så slipper man ta upp saker här från början. Skitbra idé 🙂

     Jo men bara för att din kollega eller syster tycker att man bör rösta si så får ju ändå du rösta så. Och är du konflikträdd så är det ju bara att ljuga om vad du röstar om. Ingen vet ändå. Sluta gnäll med allt ”alla får tycka som de vill..” ja precis. Du får tycka och andra får tycka. Låt de tycka att man bör rösta som dom gör då. Gnällspik.

      Är du även 10.03? Du verkar inte kapabel till att förstå vad Emma skrev. Det hon tar upp är en allvarlig samhällsfråga som på sikt kan urholka vår demokrati. Har sett otaliga brandtal från främst vänsteranhängare där alla åsikter som inte överensstämmer med V fördummas, förlöjligas och där man till och med går så långt som att de borde förbjudas och de som röstar ska tas ifrån rösträtten. Det får en att tänka på Stalin och att vänsterb alltid är och kommer att förbli ett totalitärt parti. Har ingen reflekterat över att inte ens sossarna vill bilda regering med dem?

       Det är ju just det som är demokrati. Att alla får rösta på vad de vill och även tala om det högt. Det urholkar inte vår demokrati. Det ÄR demokrati. Vill ni inte att man ska få tala offentligt om vilken politik man tycker bäst om, då vet ni inte vad demokrati är.

        Det vänstern bedriver är ren propaganda. Förstår du inte det? Att på fullt allvar gå ut och föreslå att enbart kvinnor 18-29 borde vara de som har rösträtt? Nej det är inte demokrati, det är idéer om att begränsa demokratin så att rätt parti får makten. Dags att läsa på om vad som hände i Tyskland på 30 talet. Det är ingen egentlig skillnad på SD och V annat än ismen de dyrkar.

         Men du vet att V inte gått ut med att de önskar att enbart kvinnor ska få rösta väl?

          V sympatisörer gör det. Ser ingenstans att V avråder till detta.

         Så alla som inte direkt och aktivt säger emot det är för det?? Rimligt.

         Visa mig gärna var V säger att de är för det. Alltså inte en enskild vänsterpartist utan partiet. Annars är det ett orimligt argument här.

       Till skillnad från högerns retorik. Vänsterblivna, all media som inte stryker medhårs är vänsterpropaganda och ska blockeras osv.

        Visa mig den retoriken. Har inte ens sett det hos riks. SD är så lågbegåvade att de enbart klarar av personangrepp.

       Det är inte ett problem att folk berättar vad de röstar på eller att uppmana folk till att rösta på ett visst parti/block. Håller du inte med så röstar du inte så och ingen tvingar dig.

  Det enda s.k. Influencers bör göra är att uppmana till att gå och rösta – inte på vad

   Varför?

  Blir tyvärr anti alla flunsor som uppmanar till VAD man ska rösta. Och alla som delar den där vad unga kvinnor och män röstar. Blir snart galen på Hanna Persson som ska styra sina följare

  Rösta på det parti som du SJÄLV tycker har bäst politik och som DU tycker kan läka alla Sveriges sår.

  Rösta INTE på ett parti bara för att någon annan säger det.

  I dagens läge måste man rösta med sitt förnuft och inte med sitt hjärta.

  Slutligen, skäms inte för att du röstar på ett visst parti. Verkar tyvärr som att en del hellre röstar på ett annat parti för att dom inte vågar rösta på det parti dom helst vill rösta på.
  Stödrösta INTE, finns en viss anledning till att vissa partier får lite röster…

  Ha en fin söndag!

   Så är det här många glömmer sitt hjärta. Men vad för människor är ni då. Det får stå för er och är helt oempatiskt. Usch.

    ”Ni”, varför dela upp människor mellan ”vi” och ”ni”…
    Vill människor rösta med sitt förnuft så innebär inte det med automatik att dessa människor är oempatiska.
    Alla människor har inte samma åsikt, så varför skriva ”usch” till andra människor bara för att dom inte tycker samma som en själv…

  Irene Svenonius är verkligen katastrof. Röstar gärna blått i regionvalet men INTE om hon sitter kvar. Tyvärr. Min mycket oventenskapliga analys av henne säger att hon inte bara är inkompetent på sitt jobb utan även empatilös och sinnesförvirrad. Att hon ska styra över våra finanser, framförallt vad gäller sjukvård, är helt uppåt väggarna. Orkade jag skulle jag starta ett enfrågeparti med enda syftet att få bort henne.

   Då får du min röst direkt! Svenonius är en katastrof. Hon har en egen agenda som går ut på att bli så rik som möjligt genom roffa åt sig skattebetalarnas pengar i egen ficka. Hon har blivit befordrad långt över sin inkompetensnivå. Vi har en politiker som styr region Stockholm med samma cv som en regent över valfri bananrepublik. Jag skäms.

    Ja, nu ska kärringen väck!! Innan hon har sålt ut all sjukvård till sina kompisar. Hon är så korrupt och inkompetent!

     Utan att avslöja för mycket kan jag ju säga att moraliskt tvivelaktigt beteende går igen i hennes familj…

   Från en som jobbar nära politiken i Region Stockholm: det är en helt riktig analys. Röstar själv generellt på C, men i RS innebär det en röst för Svenonius, så det blev rött.

  Jag blir lite förvånad (och glad?) över att många influencers som är så privilegierade tänker på dem som inte har det särskilt bra.

  Med det sagt: alla som röstar blått är givetvis inte egoistiska. I grund och botten är många grundidéer lika men olika partier vill nå dit på olika sätt. Finns många aspekter.

  Finns ett parti jag aldrig någonsin skulle rösta på. Ett litet parti hackar på där. I övrigt: bara man röstar och har en tanke bakom sin röst ??

   Frågan är ju om de verkligen röstar som de säger? Är ju ”rätt” att rösta rött i Sverige och för att gulla med sina följare och verka bra kan de ju påstå att de röstar rött o sen röstar de SD ändå ? Jag känner massa som säger att de röstar S på jobbet men i privatlivet erkänner de att de röstar helt annat

    Ja, det är förstås ingen som vet vad någon egentligen röstar på. Men det vore ju rimligare att inte nämna det alls, eller möjligen ”glöm inte att rösta!” eller bara visa ATT man röstar. Att som influencer meddela för så många att man röstar rött och kanske även uppmana till det när man egentligen röstar t.ex. blått är ju extremt dumt. De riskerar ju att influera människor att rösta för ett parti och samhälle som de inte ens vill ha ?

  Influencers är de sista jag skulle lyssna på när det kommer till valet.

   Ja verkligen. Finns väl knappast några andra dom lever lika världsfrånvänt som dem. De skiter totalt i miljön med sin slit och slänglivstil samt oändliga resor som de bjuds på.

  Är det fler här som fått sms från Moderaterna och deras personliga film från Ulf?
  Den var mycket proffsigt gjord och måste ha kostat skjortan, men mig lurar de inte! ?

   Nej, har inte fått.

   Haha ja med! Trodde det var nåt virus! Öppnade inte och slängde så det var värdelöst på mig

    Aha, trodde det var ett virus jag också.
    (Hade ju rätt i och för sig…)

   Ja, vidrigt. Vill inte ha det lilla äcklet i min telefon.

  Lika världsfrånvända som vanligt. Rösta för förändring.

  Nu röstar vi för Sverigepriser på el, en starkare arbetarklass, MOT marknadshyror och MOT riskkapitalister som ska tjäna pengar på skola och sjukvård!

   Vet du jag håller så med dig och röstar inte ens rött. Är så trött på att se hur allt för många politiker monterat ner vårt trygga land till förmån för snabba cash.

    Ja, det är sorgligt.
    Ta skolan, där våra skattepengar som ska gå till barnens utbildning, Sveriges framtid. Hamnar i riskkapitalisters fickor! ?

    Enda landet i hela världen med det systemet.

     Ja visst är det sjukt. Vi skattebetalare betalar skatt till företagen gör att de ska få ännu mera pengar och makt. Det är något väldigt feodalt över det som man på medeltiden betalade pengar till kungen för att han skulle kunna leva gott.
     Neokapitalism är vad det är.

   Det kommer att sluta som i Sovjet. Väldigt jämlikt, alla har det lika dåligt.

    Nu tar vi det lite lugnt, finns inga tecken som visar att vi är på väg att bli som sovjet. Däremot hakar vi ju på trenden med mer högerpopulism och fascism så det är mer troligt att vi barkar iväg åt Polens och Ungerns håll om man nu ska vara orolig

     Ser inga rapporter från Ungern och Polen om dagliga skottlossningar, bilbränder, gruppvåldtäkter, balkongflygningar, stenkastning mot blåljuspersonal …

      Nej eftersom du riskerar mycket hårda straff om du blir gripen…du vet som i de länder med diktatur.

      Kolla in Ryssland som dessutom har en lång tradition av att förgifta meningsmotståndare.

    För det är bättre med stora klyftor mellan toppen och botten?
    Utarma det socialaskyddsnätet och fokusera på privatisering. Så alla med kosing kan må bra och de svaga må sämre.

  Rösta för miljön! Om miljön går åt h-e spelar inget annat någon roll.

   Tage Danielssons ”Råd till ett nyfött barn angående i vilken ordning det bör skaffa sej sina övertygelser” – jag tror han hade inkluderat miljön om han levt i dag;

   Innan du blir kapitalist
   kommunist, monetarist
   anarkist, marxist, fascist
   terrorist, imperialist
   socialist, syndikalist
   eller rentav folkpartist
   måste lilla du förstå
   att så snart som du kan gå
   bör du stultande gå med
   i det världsparti för fred
   som går före allting annat.
   Alla -ismer där vi stannat
   är sekunda, inte störst.
   Freden måste komma först.
   Gör den inte det, min vän,
   kommer inget efter den.

   Det är precis därför ingen ska rösta rött. De förstör vår miljö så det sjunger om det.

  Rösta på höger så får kvinnor snart inte bestämma över sin kropp, SD och KD vill att kvinnor ska lyda mannen.

   Intressant! Vill du utveckla? Var i partiprogrammen står det?

    Det står ingenstans. Det är totalt ljug. Ingen är för något sådant.

    Abortmotståndet i båda parti har avhandlats i media under många år, det borde räcka som bevisbörda.

   Du ljuger bra du.

   Fel, fel och åter fel. Tröttare argument får man leta länge efter. Snarare borde man väl vara mån om kvinnan ifall aborträtten inskränks med anledning av alla flickfoster som idag aborteras p.g.a. tillåtandet av selektiva aborter?! Men i vanlig ordning ska alla tycka likadant som ett gäng programmerade nickedockor vad gäller såväl ”klimatkris” som andra för stunden gällande trendord.

  Rösta på MP

  Det är set enda sättet att motverka SD
  Faller MP ur är det kört

  Med SD i styret ser jag ingen positiv utveckling för Sveriges totala befolkning.
  Och det är just det jag vill, alla skall räknas.

  Så alla som tycker det står mellan dåliga alternativ, välj det minst dåliga, rösta fram en röd regering, rösta på PM

   Finns flera sätt att motverka SD:

   – S
   – V
   – MP

    Fast åker MP (PM ?) ut så kan det vara kört….

   Jaaa alla, ta en blank valsedel och skriv PM, det kommer bli bra för miljön?

    Ja, skriver du PM går det jetebra!

     Ingen gillar en besserwisser

    ??
    Fattade inte grejen fick läsa min kommentar tre gånger… ??

   MP är det värsta som hänt Sverige.

    Eller PM…

     Ingen gillar en besserwisser.

      Eller folk som upprepar meningslösheter.

  …tillägg.
  Ni som vurmar för privatskolor

  Tror ni verkligen de som driver skolan gör det med elevens bästa framför ögonen??
  Tror ni verkligen att aktieägarna är otroligt goda människor som sätter eleven framför allt?

  NEJ, det är som vilket annat vinstdrivande företag som helst!!

   Ja den kommunala skolan är ju bevisat magiskt bra ????

   Precis, och för vinstdrivande företag krävs ju att de erbjuder någonting som lockar ”kunden”. Om en privatskola skulle vara skit lär ju det spridas, och då lär inte så många välja den skolan = ej lönsamt = läggs ner. Eller?

    Det som ”kunden” (alltså elevens föräldrar) erbjuds är deras barn som går på den privatägda skolan får höga betyg, oavsett hur bra/dåligt eleven presterar. Detta leder till betygsinflation och att det finns elever som har höga betyg men inte lärt sig något. Läs om engelska skolan i Borås till exempel. https://sverigesradio.se/artikel/elever-fran-engelska-skolan-klarar-sig-samre-pa-gymnasiet

    Och om en skola skulle vara skit och inte längre locka till sig elever så finns det fortfarande elever som gått på denna dåliga skola som inte får tillbaka sin utbildning. Går ju liksom inte att returnera en dålig utbildning och få en ny.

    Glädjebetyg ger indikation på att skolan kan vara bättre än vad den egentligen är. Dessutom kan (och det utnyttjar de) friskolor välja vilka elever som får gå på skolan. Elever med någon form av svårighet väljs ofta bort för elever utan någon form av svårighet. = fler elever med någon form av svårighet i kommunala skolor = mer pengar som behövs (för resurser) i kommunala skolor. Samtidigt skänker vi bort stora vinster till några få privata aktörer…?

    Obs. Inte emot friskolor i sig. Men absolut de stora vinstuttagen som görs på skattemedel. Dessa pengar hör hemma i skolans värld för ALLA elever. Oavsett skolform.

  Rösta höger om ni har någon hjärna.
  Verkar som Sverige vill tillbaka till 90-talets enorma kris. Det var exakt detta som hände då.
  Fast nu är det sju resor värre.

  Mer intressant om dessa priviligierade och verklighetsfrånvända influensers som i vanliga fall visar flotta spons-resor till Dubai där kvinnor förtrycks och asiatiska arbetare utnyttjas eller senasts Chanel-väska och tycker detta är goalzzzzz
  Om de faktiskt drev en EGEN tes om varför man ska rösta som dom tycker.
  Håll er till fortsatt till yta och låt de med lite mer bildning än er själva få diskutera huruvida Maggan är enda räddningen för Sverige…

   Nästan så man undrar varför de egentligen åker till Dubai av alla ställen… Nästan som det fanns ett epitet för lössläppta kvinnor som besöker den platsen…

  Klart att rika influencers röstar på de röda och snackar skit om solidaritet och feminism.. ?

  Hur många har hjälpt ensamkommande flyktingar, rädda kvinnor och barn och gett de tak över huvudet? Eller kläder?

  Hur många har engagerat sig i Vid din Sida?
  Hur många har hjälpt dessa att interagera sig i samhället??

  Jag har varken sett Kenza, Kissie, Blondinbella osv gjort ett skit…
  Sen ska de stå och snacka solidaritet….
  Hyckleri är vad det är.

   What? får man bara rösta rött om man har har hjälpt ensamkommande flyktingar, rädda kvinnor och barn och gett de tak över huvudet?

   Din kommentar är hykleri. Du snackar om solidaritet men gör väldigt tydligt att bara de som uppfyller vissa ”krav” ska få vara med.
   Vill du hellre att de röstar blått eller vad vill du ha sagt med din kommentar?

  Kanske ska kontrolläsa innan du lägger ut?

  Det var ju Amanda Schulman och inte Hannah Widell som backade Magdalena Andersson

   Hur menar du nu? Det var ju bägge som träffade Magdalena och som sen la ut exakt samma text och bilder i sina flöden…

  Kom igen SD!!!

   Heja Heja!

  rösta på Feministiskt Initiativs

  Var o röstade precis men fick inte alls gå in i ett enskilt rum som det har varit på tal om? Dessutom var det kaos bland valsedlarna så svårt att hitta tre av samma parti.

   Enskilt rum? Vad snackar du om?
   Man går och ställer sig bakom en vägg med skärmar.

    Kan du Lombax inte läsa?

     Tror det snarare är Ida som missuppfattat. Valsedlarna är i år bakom en egen skärm och du går in en och en för att plocka dem du tänker rösta på. Däremot håller jag med om att det var svårt att hitta sitt parti.

   När man tar valsedlarna. Hos oss var det fortfarande helt öppet.

    Var inte valsedlarna bakom en skärm och man fick gå in en och en?

     Nej det låg framme helt öppet x) Okej på jobbet sa de att man skulle gå in i ett eget rum o ta valsedlarna.

  Önskade att jag kunde känna mig övertygad vänster, som jag var förr. Precis allt hade varit lättare. Jag hade kunnat prata om det i fikarummet på jobbet, skyltat med det i sociala medier, känt mig allmänt god och fin och med hjärtat på rätt ställe. Men tyvärr! Jag kan inte längre, inte när det skjuts mitt bland folk på Emporia i Malmö, när S först är emot Nato och sen för (och beskyller alla andra partier för att vara kappvändare), när man skyller ifrån sig sina misslyckanden under pandemin, när man utser Annika Strandhäll till miljöminister (alltså skojar ni) och är helt fine med att samarbeta med ett parti som står längst ifrån dem vad gäller ekonomiska frågor, när de först beskyller högern för att vara rasistisk och sedan snor deras politik rakt av. Nej tack. Röstar L och lär bli utfryst på min arbetsplats om jag skulle yppa detta högt, för de är ju rasister. Eller inte. Men jag är OND.
  Regeringsskifte nu, tack.

   Om det är någon tröst så har jag länge röstat L. Jag har inte gett upp och hoppas att de hittar tillbaka till sina socialliberala rötter där man inte gör avkall på tryggheten.

  Så sjukt osköna människor som tror att de är mer empatiska och godhjärtade personer för att de röstar rött. Men bra jobbat av de kampanjansvariga i röda blocket.

  Samma sak det här med att ”rösta på höger är att rösta sd” = bättre att rösta på något man absolut inte tror på och lida i fyra år till? Gå inte på den här skiten, rösta på det partiet som ligger dig närmst.

   Tror du mer på SD:s värderingar än socialdemokraternas så kör på.
   Alla får välja vad de vill!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.