“Pappapappadotter” släpper barnbok

John och Johan – papporna bakom Instagramkontot @pappapappadotter – står i begrepp att släppa en barnbok, baserad på dottern Miriam. 

Boken heter ”Miriam och den magiska tröjan” och är John och Johans författardebut.
Om man ska tro sidorna som kommer sälja boken när den släpps om några dagar, så har den tre saker som gör den lite extra intressant och annorlunda, nämligen:

Några andra influencers som släppt barnböcker är Margaux Dietz (Drömma stort och Arnold reser till Sydafrika) Elaine Eksvärd (Vardagshjältarna och Trollkarlen Tyst) Daniel Paris (Edith, Alex och Enhörningarna).

62 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Ja det är inte mycket somliga behöver göra för att släppa bok nuförtiden, bara sätta sitt namn på en bok som andra skrivit, sedan signera den och göra reklam för den i sina kanaler.

  Om man är författare borde man väl veta att det heter annorlunda och inte olika.

  Finns dessutom rätt många barnböcker som innehåller en drivande tjej, samkönade relationer och flera olika hudfärger. Inget unikt eller nytt.

   Det är väl på Adlibris hemsida det står så, inget författarna skrivit själva tror jag. Kan ha att göra med att den trycka på ”Olika förlag”. Håller dock med om att det ser så fult ut att skriva fel

    Även Bokus

    *trycks

    Ja det är ett sätt för dom att skriva, som om det hade stått typ ”vad är Ikea med den här hyllan” fast ja, så klart lite ”ordvitsigt” då böckerna är normbrytande (annorlunda än andra böcker). Ser så klart fel ut men tycker ändå att det är logiskt pga förlagets namn.

    Nej det är förlaget som bestämmer texten.

  Nej, känner jag. Så jävla typiskt.

  Nej tack finns väl såna böcker redan om än inte i samma bok. Skulle aldrig stödja de där killarna, bara ännu ett sätt att profitera på sina barn

  Är det plötsligt okej att exponera sina barn i sociala medier? Du brukade väl prata mycket om att det inte var okej innan?

  Hela deras instagram är ju uppbyggd på barnen.
  Både vanliga inlägg, i story, i samarbeten och reklam så känns lite märkligt att du gör reklam för deras bok.
  Men kommer ju ett och annat inlägg då och då där barnen inte syns till, så kunde såklart varit värre.

   Hur kan vi inte prata mer om hur sjukt detta konto är? Exponerar barn som är omplacerade/adopterade. Tjänar pengar på dem.

   De fick ett av barnen via DM på insta för att morsan hört dem ingen podd och tyckte de lät trevliga?!!! Vem gör så?

   De här barnens integritet är till salu konstant och bara för att de är ett par pappor ska man tycka det är gulligt. Jag gör inte det, det är lika vidrigt som när heteron håller på så här. Och det är grövre när man tar barn som kommer från svåra förhållanden och omplaceras med allt det betyder i form av trauma osv

    TACK!! Håller med dig i varje ord

    Håller med, kan inte förstå hur dessa människor hyllas så otroligt överallt. Deras konto är väldigt problematiskt.

    Låter för sjukt för att vara sant att hon bara skrev ett dm..

    Funderar ibland på om det var planen från början och att Johan eller John är donatorn. Men känns sjukt att ljuga ihop en sån sak också.
    Men att någonting hände med ett av dom äldre barnen så hon var tvungen att välja bort bebisen känns också märkligt. Minns jag rätt lämnade hon ifrån sig A när hon var 4 veckor, försökte hon inte ens få ihop livet med barnet hon så gärna ville ha?

    Har dom adopterat båda eller dom är ”bara” fosterhem? Om fosterhem, hur kan det tillåtas att dom får använda barnen på detta sättet?

     Här finns storyn att läsa: https://www.pappapappadotter.se/2022/05/14/det-ni-helst-av-allt-vill-veta/

     Tycker den låter orimlig. Jag har svårt att förstå hur man kan lämna bort en fyra veckor gammal bebis?! Förlossningsdepression kanske? Men hursom så känns det inte ok att lämna ut hela storyn och exponera barnet.

      Det här är det sjukaste jag läst.

      ”Hur kände du inför vårt första möte?

      Inför det första mötet var jag pirrig men hade fått en så fin känsla efter våra meddelanden och trodde så starkt på att det här är rätt väg för mig och Astrid. Resan när jag såg er komma gående mot oss vid ett rödljus så kände jag en värme och glädje. Det var ett stort ögonblick som jag alltid kan se tillbaka på och som jag delar med Astrid.”

      Hon ska ju inte på date eller sälja en hamster? Stackars barn. Och allt finns på internet att läsa…

       Jag kan inte föreställa mig att det här stämmer. Ingen inseminerar sig och ger sen bort barnet som en guldfisk på Blocket. Gissar att det handlar om ett slags surrogatmödraskap (hon hade många barn sen innan och verkade behöva pengarna) men eftersom det är olagligt kom de på den här fullkomligt osannolika historien.

        Väldigt osannolikt. En 4-veckors bebis liksom, som någon skrev ovanför, det skulle ju kunna röra sig om förlossningsdepression och tänk att lagligt adopterat bort sitt barn för gott pga det, har svårt att se att hon inte skulle få hjälp innan, särskilt som barnet enligt henne först var önskat.

         Och det sjukaste är inte att mamman väljer att göra detta, som sagt, kan bero på psykiskt tillstånd efter födseln. Men att man går med på att adoptera en annan människas barn bara sådär, man hade ju velat ge det lite tid för att vara säker på att hon verkligen menar allvar och verkligen vill detta. Det är ju ändå hennes barn. Hade aldrig kunnat ”ta emot” så enkelt.

         Hon skriver ju dock att hon fick hjälp från soc osv men att deras förslag var att hon skulle lämna bort det äldre barnet (som var aggresivt osv mot bebisen). Kan ändå på något vis relatera till att man hellre lämnar bort en bebis i den situationen, eftersom det antagligen är lättare att hitta en ny bra familj till en bebis än en aggresiv tonåring.

        Många barn? Hon har väl bara två äldre barn?
        Tror också någon av J och J är donator och att det var planerat att dom skulle ha Astrid.

        Men om dom inte kände varandra innan, hur hittar man en kvinna som ställer upp på att vara surrogatmamma?
        Kan ju inte sätta ut en annons direkt.

        Tänker detsamma. Hela historien har lite för många inslag av osannolikhet för att det ska framstå som trovärdigt. Både sett till tidsaspekten men även de inblandandes eventuella incitament till adoptionen.

        Ett sidospår är det faktum att den biologiska mamman började skriva blogg ganska exakt när det var dags att adoptera bort bebisen. Och samtliga inlägg känns snarare som ett medel för marknadsföring, dvs att övertyga omvärlden om adoptionen snarare än att ”dela med sig av sina erfarenheter”.

        Hade varit intressant att höra tankarna från någon som arbetar inom socialtjänsten med dessa frågor?

      Håller helt med dig men tror att det är helt sant.

      Har inget trevligt alls att skriva om den mamman.
      DET ÄR superjobbigt att ha en bebis, speciellt om man är deprimerad. Men kan inte ens tycka hon är modig, så mkt beröm som hon fick för sin text, vidrigt

      Undra om verkligen mamman skrivit det där, för det står
      ”Hur hittade du till oss?
      Jag blev tipsad om er a v ett annat konto sen hörde jag er i podden Sweet but Psycho om vårt liv med Miriam och där vi även hintade att vi kanske var redo för ett syskon till henne.”
      Det låter ju som papporna skrivit det där eftersom det står ”vårt liv”, ”vi även hintade”, ”vi kanske”, osv…

     Hon var väl 6 månader och inte 4 veckor?!

      Skumläste bara inlägget hon skrev men 4 veckor när hon lät sin mamma ta hand om dottern har jag för mig.

      Men borde läst igenom riktigt innan jag uttalade mig om det, så ta med en nypa salt och ber om ursäkt om det inte stämmer.

    Socialsekreterare här! Håller med helt. Både detta konto och Melinda Jakobs konto är väldigt problematiskt. Jag hade aldrig velat placera ett barn hos någon av dem och jag skulle bli rasande om någon av barnen jag har placerade skulle utsättas för den typen av exponering. Jag vet att detta konto numer har vårdnaden om barnen, men det förändrar inte hur jag känner inför det.

     Tack för detta. Varför ändras inte lagen? Varför har inte fosterfamiljer tystnadsplikt?

      Tanken med att familjehem inte har samma strikta sekretess som socialtjänsten är för att de ska vara som en riktig familj för barnet ifråga. De måste kunna prata fritt med exempelvis skolpersonal. Till viss del även kunna prata med andra nära personer i barnets omgivning för att inkludera dem i barnets liv och då kan de ibland behöva förståelse för hur barnet har haft det i ursprungsfamiljen. Men jag kan säga att man inom socialtjänsten, både där jag arbetar och i de andra kommuner jag känner till uppmanar familjehemsföräldrarna om att värna om barnets integritet. Om jag eller mina kollegor någonsin skulle tvivla på att de brast i det skulle vi lyfta det med arbetsgruppen och chefer för att samla tankar och sedan lyfta med familjehemmet. Dock är det något jag ännu inte stött på. De allra flesta familjehem är underbara och skulle aldrig exponera vare sig sina familjehemsplacerade barn eller biologiska barn på det sätt som dessa personer gör.
      Hoppas det gav svar på din fråga!

       Javisst. Självklart är det viktigt att familjehemmet och tex skolan kan och får kommunicera. Det är ju professionellt, och skolpersonalen får ju absolut inte dela nån information. Men familjehemmet får babbla hur mycket som helst och sprida bilder och info på instagram, det är så skevt! Blir så ledsen!

    Håller med till fullo. Tycker så synd om yngsta flickan. De ”fick” barnet för mamman, så som jag läst mig till, inte hade ork att ta hand om henne p g a ett äldre barn som blev hemmasittare. Allt detta skrivs ut till höger och vänster medan mamman stoltserar med att hon gett barnet ett såååå bra liv och är glad hon får vara med om hennes uppväxt. Hur förklarar man för barnet att man gav bort henne när hon var 6 månader gammal till ett främmande par och dessutom ett par som exponerar sina barn till fullo. Det är hemskt!

    Ont i magen av dom. Utsattheten hos detta barn, hur hon exponeras, hela hennes bakgrundshistoria, hela hennes liv. Ett oskyldigt barn, helt maktlös! Barn borde också ha rättigheter. Förbjud sånt här, NU!

   Instämmer. De hänger ut sina barn och ger ut information som barnen kanske kommer bli upprörda över när de är större.

   Idag var första gången som jag besökte deras instagram och jag känner mest, vad i hela friden är det för galenskaper de håller på med? Och Camilla som vill värna alla barns (läs: Arnolds) rätt till integritet uppmuntrar detta genom att sprida deras konto? Flödet är ju fullkomligt maxat med bilder och namn på barnen tillsammans med kommersiella samarbeten som papporna tjänar pengar på. Och som du ovan skrev, detta är dessutom omplacerade barn vars integritet kanske behöver värnas särskilt. Var är konskvensanalysen hos alla innlandade parter?

   Helvete vad matt jag blir.

    Känns lite som om de rider på vågen att de är en ”regnbågsfamilj” och då kan ingen kritisera dem eftersom de riskerar att framstå som intoleranta och anti-gay då… Sorgligt för barnen dock.

     Man blir förmodligen hängd om man ifrågasätter och kritiserar dom för detta.

   Jag har kritiserat dem och andra föräldrar som sönderexponerar sina barn på sociala medier.

    Kanske dags att granska dem + Melinda Jacobs lite mer. Så fruktansvärt hur de exponerar dessa barn. Inte gulligt för ”5 öre”!

     De har tydligen en podd ihop!

      Åh herregud, klart de har. Delar de tips på hur man kan profitera bäst på utsatta barn? Vilket livsöde som ger mest likes?

       En väldigt skillnad på hur mycket PappaPappaDotter och Mejlinda Jacobs exponerar sina barn dock. PPD gör ju fler inlägg om dagen än hon hör i månaden. Dessutom mycket mer om barnen. Och massor av samarbeten osv.

  Varför kommer pappor undan med att exponera sina barn så här bara för att dom är just pappor? Samma med Bingo tex. Dom här verkar helt gränslösa.

   Det är okej, för de har en annan läggning….

  Vidrigt att tjäna pengar på barn oavsett läggning!

  Fan vad vidrigt att de exponerar sina barn så mycket och tjänar pengar på det. Känns som att de kommer undan med det mer för att de är ett homosexuellt par, inte ok.

   Samma sak med Mariette (artisten). Så länge man snackar om HBTQ kan man slänga ut hur många bilder och klipp som helst på barnen. Lättköpta poäng. Hade det varit genuint hade de kunnat låta bli att profitera genom barnen. Men då får ju omvärlden inte se hur härliga föräldrar de är och det vore ju synd. 🙁

    Är båda barnen hennes?
    Trodde barnet hon fick förra året eller när det var var hennes första barn så blev så förvånad när jag såg en till på hennes instagram.

     Den äldsta är hennes styvdotter.

      Tack för svar 🙂

   Helen Torsgården, Mimi Höglin, Mimmi Kapell osv osv osv är många som ”kommer undan” isf.

  Alfons Åberg känns ju också lite annorlunda sådär. En vadå, 5 åring, som lever med sin pappa som röker inomhus och verkar allmänt gammal som en pensionär, bygger grejer med spik och tumstock och har en låtsaskompis som ser ut som ett spöke.

   I vår Alfons-bok är pappan 35 ?

    Jag minns bara honom som flint, med pipa i munnen och tofflorna och tidningen. Som en riktig pensionär, som aldrig orkade göra saker med Alfons så han liksom lekte själv och byggde grejer med hammare, och handlade själv i mataffären åt pappa. Saker som barn idag inte ens får göra och därmed inte kan.

   Jag har alltid trott att pappan ska verka så satans gammal för att det är så barn ser honom. Jag är bara 32 men enligt min 4åriga systerdotter så är jag den äldsta hon någonsin har träffat. Hon frågade till och med en gång vem som föddes först på hela jorden. Jag bad henne gissa. Hon gissade på mig. Tack för den liksom

    Hahah??

    ? så roligt när barn funderar och pratar om åldrar och vem eller vad som är äldst! Man märker hur det blir som en glitch i deras hjärnor när de tänker på sånt ibland ?

     Haha ja, min son kunde inte alls förstå hur jag kunde vara yngre än hans pappa. ”Men du är ju tjockare om magen än pappa??!!”

     Han kanske tänkte att man växer konstant, större = äldre, vad vet jag

  Spännande å läs vad boken handlar om
  Jobbar på förskola och vi har bland annat pratat om problematiken när man skriver barnböcker som har en handling kring att en pojke har på sig en klänning eller att om ett barn har två mammor/pappor att det blir väldigt utpekande och förstärker att det är något annorlunda mer än att det är en barnbok som har en helt ”vanlig” story och att karaktären har två samkönade föräldrar utan att det har betydelse för historian som då bidrar till att det normaliseras. Vanligt ”fel” som görs när man har en välmentas intention med en barn bok med det får motsatt effekt. Har som sagt inte läst boken den kan ju vara jättebra

   Arbetar också i förskolan och det här är så himla viktigt! Jag gillar de flesta av OLIKA förlags böcker då de är inkluderande och normbrytande. Jag skulle säga att problemet handlar om hur man som vuxen/förälder/pedagog använder böckerna bland barn. I min värld ska dessa böcker bara existera bland de andra böckerna man har på förskolan/i hemmet, bara ligga där precis som alla andra böcker. Det är då det blir normaliserat, om de bara får existera utan att det ska bli en ”grej” av dem eller att man ska arbeta extra på förskolan med en bok som rör sådana ämnen bara för att smidigt försöka tillfredsställa förskolans likabehandlings- och värdegrundsarbete.
   Sen är det självklart en annan sak att lyfta frågan om pojkar med klänning/samkönade föräldrar/funktionsvariation etc om barnen blir nyfikna och undrar, om man märker att det känns främmande för dem eller ifall barnen pekar ut det som fel. Sedan är de ju givetvis även bra för de barn som känner igen sig i böckerna – kanske har samkönade föräldrar eller sitter i rullstol. Men även där är det ju viktigt att använda böckerna för att normalisera istället för att ”peka ut” det som är normbrytande.

   ”Vi odlar smultron” är en så himla fin bok, tycker jag. Papporna bara är där i bakgrunden. Inget fokus på två pappor. Bara en liten familj som odlar smultron på balkongen.

  Hen som illustrerar alla dessa ”nya” barnböcker måste ha fullt upp.
  Vid första ögonkastet så ser den här boken likadan ut som Margaux’ och nån till som jag inte kommer på namnet på.
  Fan! Lite variation kan väl inte skada?!
  Har inte tvillingpoddarna (dom där tjejerna där ena tvillingen bara kan visa ena sidan av ansiktet) också gjort nån jävla barnbok?!
  Känns som att det går väldigt många på dussinet av dessa barnböcker.
  Vi ska väl inte räkna med nåt Nobelpris i litteratur för nån av dom och dessutom inse att väldigt få hade blivit utgivna om det inte hade varit för att ”författarna” i första hand är kända för annat dravel.
  Vi får hoppas att målgruppen blir nöjd och att releasefesten bjuder på mer tårta och saft än snittar och bubbel!

  Blä

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.