Jon och Jannis nya skilsmässovideo

Igår publicerade Jon och Janni Olsson Delér samma video på sina respektive konton, där de sitter i sanden och förklarar lite av bakgrunden till sin skilsmässa. 
Trots att det här är en 10 minuter kort video, där de före detta äkta makarna kort berättar om vägen fram till sin skilsmässa, så är tittarna snabba med att dra slutsatsen att det Janni som velat skiljas och att Jon ser betydligt mer ledsen ut än Janni.
Som att deras korta video är något slags känslomässigt facit till hur deras relation varit bakom kulisserna.

Någon timme efter publicering postade Janni det här inlägget på Instastory, där hon sarkastiskt ”tackar” för alla hatiska och elaka kommentarer under deras videoklipp. 
Till en början så gick hon faktiskt in och svarade på flera stycken av dem, men slutade med det efter ett tag.

Har man som tittare bestämt sig för att man minsann har hela bilden klar för sig, efter att ha sett parets korta video så är det nog egentligen bara slöseri med tid för Janni, att försöka förklara och bringa klarhet i sakerna som tittarna tycker sig se.
Man måste inte välja sida i sådana här situationer, särskilt när det före detta paret själva vill hålla ihop så gott det går – som vänner – för barnens skull.
Varför försöka skapa en konflikt mellan två personer man inte ens känner, där ingen konflikt verkar finnas?

87 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Varför gör man en sån här romantisk lycklig video på stranden där man förklarar sin skilsmässa offentligt? Och sen börjar man klaga över att man får höra folks åsikter om videon? Samtiden är SJUK. Nu stänger jag av min telefon och går en promenad.

   De känns som Janni känner ”äntligen”, får en så olustig känsla och känner med Jon.

    OM det nu stämmer, HUR kan du känna (sorg??) med Jon?? Det är väl så mycket bättre för honom att hitta någon som älskar honom och för Janni att inte behöva leva tsm med någon hon inte älskar?? Eller har jag missförstått dig?

   Tycker inte den är särskilt romantisk… Men vad menar de med ”nothing has happened, we just tried and tried and tried and it didnt work…” då har väl något hänt? Om de försökt lösa något men det inte gått? Så onödigt att göra en video utan att ens säga varför man gjort slut

    Det har varit massa otrohetsrykten gällande att jon skulle ha varit med någon annan, så det är väl därför hon säger så. Alltså för att dementera att det är orsaken.

    Kärleken kan ju ta slut

   Det konstigaste är slutet som visar alla lyckliga stunder, bröllop och pussbilder, varför i hela fridens namn lägger man ut sånt när man berättar att man ska skiljas?? De gjorde det samma på instagram och jag har sett flera andra influencers som också annonserar sin skilsmässa/breakup med bröllopsbilder och hångel. Varför gör man så? Det är en otroligt märklig trend.

  Och varför inte skiljas utanför flunsbubblan?🙄

   Tja, kanske för att följare skulle börja fråga och spekulera direkt de båda inte syns i samma samanhang. Folk har ju till och med koll på vem som följer vem, gillar vems bilder osv. De kanske inte orkar med tusen frågor i DM om vad som hänt.

    Fast folk spekulerar ju oavsett, som nu i kommentarerna under videon. Skilj er och lämna inga kommentarer/förklaringar till omvärlden (då man faktiskt inte är skyldig det). Dms och åsikter kommer man få ändå. Räcker väl med ett lätt pressmeddelande om att man väljer att gå skilda vägar men bra relation pga barn, om man nu känner att man behöver göra det pga kändisskap 🤷‍♀️

     Får väl anta att de kom överens om att de tyckte att det var bäst att förklara i en video. You do you.

  Detta tycker jag är så typiskt för folk som kommenterar på sociala medier. Av några blogginlägg dömer man en relation i detalj (tex Regina och hennes mamma där många bestämt sig för att hon är hemsk som inte låter sitt barns mormor vara delaktig, eller Sandra B som vissa tror avskyr sin svärmor för hon är aldrig med på foto och givetvis dricker hon för mycket alkohol för ibland ser man vinglas med på foton) och sprider sedan sin egen teori som fakta på olika ställen på nätet. Det är så elakt och märkligt att tro att man vet allt om någons liv för att man sett några yt-videos eller läst några blogginlägg.

  Sedan är det väl välkänt att många dömer männen schysstare än kvinnorna? Vid en separation tycker så många att det är syyynd om mannen och att kvinnan nog var en häxa… Jag slår vad om att Jon har ny partner mycket fortare än Janni – baserat på att män är så osjälvständiga när de väl vant sig vid att vara i en relation. 😉

   Finns ganska intressanta studier som visar att män generellt blir olyckligare av en separation och kvinnor generellt blir lyckligare. Detta trots att kvinnor oftare förlorar ekonomiskt på att gå isär.

   Inte på tal om vem som skulle vara mest lycklig eller olycklig av de här två utan bara en intressant passning : )

    Och det är inte ett dugg synd om de männen för de är olyckligare av en anledning – att de plötsligt måste börja ta ansvar själva 😅

   Fast SB visar ju upp vinglas var och varannan dag. Det är ganska ofta.

    Det säger inte mycket om hennes alkoholintag ändå. Kanske är det en väns/sambos glas man ser? Kanske är det alkoholfri dryck i glaset? Kanske dricker hon ett litet/ett halvt glas dagligen, vilket enligt svensk sjukvård INTE är riskbruk eller missbruk? Jag vidhåller att det inte går att veta mycket om en persons alkoholintag enbart baserat på bilder. Vi borde dessutom ha lärt oss detta av flunsorna – där ju några har beskrivit att den mat de beställer in är INTE den mat de faktiskt stoppar i munnen… :/

     Jag dricker allt ur vinglas. Saft, vin, vatten, juice. Blir lite festligare så tycker jag.

     Och för att citera vår allas Book så är det oförskämt att anta.

      Haha jag tänkte också på oförskämt att anta! 😉 En klassiker…
      Nej men jag är likadan, jag dricker också det mesta ur vinglas. Har en vän som är väldigt intresserad av vin och ofta frågar (ja jag är en sån som lägger upp matbilder so sue me!) vad jag dricker för vin på bilder, men får det trista svaret ”det är fun light, inte vitt vin, sorry!”. Och som sagt, även om man dricker lite vin dagligen så betyder det inte betyda att man är alkoholist, som Sandra-hatarna gillar att hitta på…

       Absolut. Jag håller helt med dig. Folk är så snabba på att dra slutsatser.

      Isf skulle ingen kunna gissa min konsumtion för dricker allt ur dricksglas. Vin, öl, allt. Snapsglas tom som en blandning av Sverige och kontinenten 🤗

     Fast hon skriver ju att det är vin och hon dricker vin. Jag bara påpekar att om det är så som hon framställer det så dricker hon vin ganska ofta. Men antagligen inte så mycket. Men vem vet? Varken du eller jag faktiskt.

    Då får andra döma dig efter hur du ser ut om du dömer SB efter vad hon postar på bloggen? Hur man lever sätter sina spår serru…

   Hahaha ja som inne i kommentarsfältet här, där alla Isabella Löwengrip s ex är så fantastiska. Vilka KLIPPOR. Aldrig kvinnor som är en klippa?

   Om man nu tycker BB är en sådan skurk, varför skulle hennes ex vara världens bästa?

   Och Sandra Beijers svärmor? Hon kanske inte vill vara med på bloggen bara, som massor av andra personer? Så konstigt.

  Det är väl ändå oftast kvinnan som tar initiativ till en skilsmässa?
  Jon har säkert varit nöjd med att ha en Rolls-Royce, en snabb båt och en vacker fru 🙂

   Min absolut egna spaning är att kvinnor till slut initierar skilsmässan efter ganska lång tid av att försöka få det att funka, försöka prata om problemen, ändra situationen osv. Samtidigt som skilsmässan kommer helt out of the blue för männen. De såg det inte komma alls.

    Det är en korrekt spaning. Finns många studier på temat.

     Inte för att säga något om J och J dock.

    Jag har någon gång läst att för en kvinna börjar bearbetningen av en dålig relation tidigt, när hon är kvar i reaktionen. Så när uppbrottet väl sker, så ligger hon före mannen i hanteringen av det. Mannen däremot, han börjar hantera relationen först när uppbrottet sker, d.v.s. det kommer som en blixt från klar himmel och han är inte förberedd.

    Jag vet inte om det stämmer, men jag ser likheter med flera exempel från verkligheten.

   Ja precis han var säkert nöjd med livet fru barn pengar och så vidare medans hon ville ha mer mer mer mer.

  Hat? Människor reagerar på deras video. Det kanske fanns värre kommentarer än de som är listade här ovan. Endast den sista kommentaren kändes lite överdriven i min mening, men hat? Nej det kan jag inte få det till.

   Minsta motargument = hat för generation snöflinga.

    Att skriva snokande kommentarer är om någons relation är inte ”motargument”. Det finns inget att argumentera om. Sluta glorifiera ert helt vanliga skvaller och skitsnack genom att försöka presentera det som argument/ analyser/ omvärldsintresse.

  Förstår anledningen till videon med tanke på att de båda är youtubers, tycker dock att man ser Jannis avstånd mot Jon i flera vloggar sen innan, så kan inte tro annat än att hon är den större delen av beslutet.

  På tal om att skiljas… Melina följer inte längre Moa på Instagram, Moa har nämnt på story att saker har blivit sämre. Gissar på att kollektivet inte gick så bra?

   Melina har svarat på kommentarer i hennes senaste inlägg där hon skriver att dom flyttat.
   Och att det är flera orsaker som ligger till grund för detta tydligen.
   Melina har skrivit sig i Solomons föräldrars stuga, där dom typ spenderat hela sommaren.

   Såg nu i Moas senaste inlägg på Instagram att någon frågar varför Moa gör allt själv Moa svarar och Melina går in i och säger att Moa vill få folk emot henne och Solomon och att Moa är sårad för dom inte vill bo kvar med henne.

   M och S tråd på fb är rätt intressant. Finns även screenshot på en längre kommentar M men som hon tog bort.

    På en längre kommentar som M skrev men som hon tog bort*

   Vilka är dessa Melina o Moa? 🤷🏻‍♀️

    Melina och Solomon från Familjen Foliehatt och Moa Murderess. Två första flyttade in på Moas gård som hon köpte, men verkar inte gå så bra som dom hoppats.

   Vilka är dessa människor?

    Ha,ha, undrar oxå, inte en susning och undrar även lite vad jag gör här eg.?.

     Moa Murderess och Melina är Familjen Foliehatt på youtube.

  Önskar lycka till ☺️

  Så lustigt att läsa alla amerikaners kommentarer, skriver ”I will pray for you, we can’t do more than pray!” och verkar allmänt chockade över att par med barn ens överväger skilsmässa. De vet inte mycket om svenskarnas syn på saken. 😉 Hur kommer det sig förresten att de verkar ha så många amerikanska fans? Har själv inte så bra koll på dessa två…

   Men herregud, ja huuurraaaaa för skilsmässa med barn!

   Det är självklart viktigt att man lämnar ett olyckligt äktenskap men det är sorgligt när barn är inblandade. Det är jobbigt för många många barn med skilda och osams föräldrar och varannan-vecka-livet. Det är många år som passerar när barnen har sitt liv i en liten ryggsäck.
   För att inte tala om alla familjekonstellationer med fyra syskon med fyra olika föräldrar. Många ger upp alldeles för lätt. Pirret i magen kommer och går under årens lopp.

   Förtydligar igen att det är viktigt att man lämnar ett olyckligt äktenskap… Men alla relationer har toppar och dalar (otrohet/misshandel och dylikt är oacceptabelt).

    Vad betyder egentligen att ge upp för lätt? Vad finns det att kämpa för om man inte är lycklig i en relation och varför ska man göra det? Känns lite som ett gammaldags sätt att se på det att man ska försöka hitta en person att leva med resten av livet. Man kanske blir lyckligare av att vara ihop med 10 olika istället

     Tycker det är helt ok att ha den synen på relationer, här och nu liksom och låter ju faktiskt rätt spännande på ett sätt att ha många relationer under livet. Problemet är väl om man går in i relationen med olika tankar om det, om den ena har som mål att leva tillsammans hela livet med allt vad det innebär, samtidigt som den andra har ledsnat och vill vidare, utan att något egentligen hänt. Smart att inte gifta sig iallafall om man inte ser relationen som långvarig för att slippa pappersjobb.

      Det har du rätt i. Viktigt att prata om hur man ser på relationer innan så ingen blir besviken. Sen kan det ju hända att det tar slut ändå oavsett vad avsikten var innan, såklart.

     Var med tio olika men skaffa inte barn med alla!

      Haha nej, det låter faktiskt drygt 🙂

    Jag bryr mig personligen om deras livsval, men tyckte kulturkrocken var lite rolig i kommentarsfältet.

   Amerikaner är verkligen inte främmande till skilsmässa med eller utan barn. Att ha varit gift mer än två gånger är inte alls ovanligt. De som leder skilsmässostatistiken är religiösa helvita par som röstar på republikanerna. De må vara religiösa men de är inte katoliker. Inte så många iallafall.

  Det är något som skaver med hela deras skilsmässa… det kan typ inte vara sååå positivt.

   Tänker personligen att man måste ha haft det väldigt jobbigt tillsammans innan man bestämmer sig för skilsmässa. Kanske känns det som en stor lättnad att faktiskt ha fattat beslutet. Tycker mest att det är konstigt att de bildade familj ihop om det nu fanns sidor hos den andra som de inte kan leva med. För allt kan väl inte ha uppstått efter det, isåfall är det ju mer som en tuff fas. Man vill väl inte ha barn med någon vars sidor man inte kan leva med då man fortfarande behöver ha kontakt.

    Men det är ju otroligt vanligt att nya, helt okända sidor dyker upp hos människor när de får barn. Även om de fortfarande är snälla, fina personer och väldigt bra föräldrar så påverkar stressen och pressen måånga av dessa föräldrar vare sig de vill de eller inte. Tyvärr yttrar då det sig i mindre trevliga karaktärsdrag, eller så blir vissa så trötta och sega att de inte orkar göra så mkt vilket den andra uppfattar som att partnern blivit tråkig osv.

     Detta!

     Och jag har haft kompisar som separerat som skött det väldigt snyggt och det har inte varit mycket bråk eftersom att känslorna för varandra försvunnit. När det bara funnits vänskap kvar och ingen kärlek blir det nog lättare att inte vara arg, ledsen, bitter eller vad man nu är på varandra.
     Mina vänner som separerat har gjort det väldigt snyggt med barnen i fokus och det har sett precis så ”glatt” ut som det verkar göra för J & J.

  Folk är galna som verkar veta bättre än dom berörda! Fan vilka tråkiga liv en del måste ha…

  Folk är som dom är…
  Vet inte varför man yttrar sig om saker man vet noll om MEN folk på internet älskar det!

  Har tex lärt mig att ta alla här med en stor nypa salt.
  Speciellt efter att någon gastade och skrek att jag var dåligt påläst och inte hade en anning om vad jag pratade om…
  Personen visste förstås inte att ämnet gällde en nära anhörig och jag befann mig på plats när det som stod i tidningarna hände.

  Men ja efter det insåg jag att folk går mest på känsla och skiter i fakta.

  Förstår att dem har haft dålig energi i förhållandet. Det är sjukt tufft att ha två småbarn tätt. Sover barnen dåligt är det olidligt.
  Men väljer man att vara offentlig, vilket dem valt, att sedan göra en video och prata om skilsmässan och sedan reagera på att folk kommenterar 🙄 är såklart tråkigt med elaka kommentarer och spekulationer men dem har valt det själva. Dem har valt yrket, fördelar och nackdelar kommer med det valet.

  Sedan att göra en video nu där man ska diskutera skilsmässan är fullständigt idiotiskt. Såklart deras följare kollar och analyserar dem. Men dem väljer det själva. I filmen ser Jon berörd ut. Aldrig sett en vlogg av dem tidigare. Men han ser betydligt mer nedstämd ut än vad hon gör. Men vad gör man inte för uppmärksamhet?

   Du borde uppmärksamma när man ska använda de/dem.

   (Innan det blir skrik om språkpoliser så får den som skriver kommentarer faktiskt ta synpunkter på språket då kommentaren är offentlig.)

    👆🏻👏🏻

    Jag vet! Är värdelös men tänker att poängen gick fram 😅

     Ett bra tips för att komma ihåg vilket det ska vara är att byta ut till vi = de och oss = dem. Två bokstäver i både vi och de och tre bokstäver i oss och dem 🙂

     Skriv bara dom istället ❤️

    Eftersom din kommentar är offentlig så får du faktiskt ta att man har synpunkter på vad du skriver

    språk⎜pol•is substantiv ~en ~er
    det sjukliga beteendet att dels haka upp sig på språkliga detaljer, dels inte kunna låta bli att meddela omvärlden detta; personer som lider av sjukdomen saknar sjukdomsinsikt, varför ett faktiskt tillfrisknande i praktiken blir mycket svårt till omöjligt att uppnå; smittorisk: medelhög, beroende på mottaglighet hos dem som kommer i kontakt med sjukdomsbäraren; sjukdomen hör till familjen hybris, underavdelning storhetsvansinne (hybris linguistica)

  Tycker det känns ganska uppenbart att båda är nervösa inför denna video.
  Nervositet visar sig på olika sätt.
  Ingen av dem är speciellt privata av sig i vanliga fall, så att prata om detta måste varit tufft för dem.
  Janni verkar vilja ”lägga orden i munnen” på Jon för att ha kontroll översituationen och Jon verkar knappt vilja prata alls för att ha kontroll.

  Tror absolut inte detta är något som varit lätt. Jannis bild på insta i bikini ser man i ögonen på henne att hon inte mår bra.

  Två barn rätt, tär på relationen. Samt deras största gemensamma intresse (resa) uteblev när barnen kom. Klart det blir svårt.

  OT men Paow… vad gör hon egentligen? Hon är i Thailand, utan någon vän vad det verkar, hon är inte där på något jobb, det är inte ens solsäsong. Följer henne på insta och hon bara går ut till tomma gallerior varje dag och shoppar horribelt fula saker på Gucci/Prada/Louis Vuitton. Vad sker? Varför just Bangkok?!

   Hon har väl varit mycket där med sin familj. Men var inte hennes mamma med i nån story häromdagen?

   Hennes pappa bodde väl där ett tag.

   Dessutom la hon upp på snapchat att hon precis ”rökt på och ska äta massa gott och kolla film, myyyys”

  Det gick så snabbt från frieri till skilsmässa. Däremellan hann dom gifta sig och få två barn. Men känns som nyss dom förlovade sig! Blir lite illa till mods två gånger i videon när Janni ”skojar”. Minns ej första ”skämtet” men det var något taskigt mot Jon. Andra ”skämtet” var när hon ryckte undan när Jon ville lägga armen om henne. Såg sjukt spontant ut när hon drog sig åt sidan! Sen sa hon att hon bara skojade. Hon verkar så över honom redan.

   5 år mellan frieri och skilsmässa. Inte överdrivet snabbt

    Hahaha va? Jo det är det.

   Haha ja råkade pausa videon när han lägger handen på henne, den blicken kunde döda.

  Intressant, har faktiskt aldrig sett/upplevt nån romantiskt connection mellan dem. Har alltid lite funderat på att de är så ”coola o kamratliga” och inte kära och romantiska på ett traditionellt sätt…

   Fast där är vi ju alla olika som personer och par, och vad som händer ”privat” har vi ju ingen aning om 🙂
   Jag och min man är utåt sätt oftast mer ”coola och kamratliga” med varandra, och när det bara är han och jag är vi mer ”kära och romantiska” med varandra.

  Bra de är rika och glada trots skilsmässan (:

  Att göra innehåll av sin skilsmässa… Så 2022. Otroligt osmakligt och sorgligt. Integriteten är verkligen död.

   Och att avslöja skilsmässan tillsammans med pussbilder och lyckliga videoklipp är bara så sjukt tycker jag!

  Min teori (behöver absolut inte stämma) är att Janni alltid tyckt att Jon är lite omogen för sin ålder, men att hon hoppades att han skulle mogna till sig när de fick barn och det hände inte. Så känslorna har svalnat med tiden och hon har processat detta redan innan relationen tog slut.

  I deras youtubevideos senaste året är det uppenbart att barnen tyr sig mer till Janni = Janni tar en större del av ansvaret för barnen, kanske för att ha kontroll över läget, kanske för att barnen inte blir nöjda annars.. Jag vet inte, ingen aning, men kan tänka mig att det oavsett skapar frustration.
  Vet av egen erfarenhet att ens partner inte blir superattraktiv i ens ögon när man gång på gång måste ta tag i grejer själv för att annars blir det ej gjort/eller fel gjort 🫠

   Håller med. Det tog slut med hans ex Olivia när de börja närma sig 30, kanske trodde hon också att han skulle mogna till. Därefter blir han tillsammans med Janni som är runt 20 och nu när hon är runt 30 så har hon väl insett att han inte kommer förändras. Skulle inte förvåna mig om hans nästa tjej är väldigt ung.

   Sen har jag också tyckt att hon känns väldigt känslolös och deras relation har mer känts som en vänskapsrelation.

  Har bara hört om dessa två härinne och orkade inte se hela videon. Lade märke till att hon ofta avbröt honom, han verkade lite mer eftertänksam.

  Är aldrig Rosas med här? Typ fniiisss så kul att Hugo glömmer allt jämt. Typ utlandsflyg. Önskar jag var rik som dem… för är du inte rik är det inte charmigt någonstans.

   Paula verkade dock rätt arg på riktigt över den tabben.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.