Öppet Spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli satt på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… ?

Ps! Tjafsa mindre!

503 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Jag ville bara gå in här och skriva ett stort tack till alla er här som peppade mig angående att våga satsa på mitt stora intresse. Förra vintern så skrev jag ett inlägg här, satt helt förstörd i soffan. Det var om hur jag ville försöka satsa på min konst (målar och illustrerar bilder i akvarell till familjer och företag) och om hur jag verkligen ville ta det ett steg framåt men inte vågade. Det har bara varit ett fritidsintresse som jag kunnat tjäna lite extrapengar på. Och eftersom jag kan absolut noll om företagande så har jag stått kvar på ruta ett. Men nu har jag sedan ett par månader tillbaka startat mitt företag, en webbshop är under uppbyggnad och jag känner SÅN GLÄDJE över att jag vågade dethär! Kanske går det bra, kanske inte, men oavsett så vet man ju inte om man inte försöker. Det är fortfarande mycket som jag fattar noll om (massor av olika avdrag, regler och jag gråter när jag läser om moms) men ingen minns en fegis. Och jag pendlar men att få total panik över vad jag gjort, och att tycka att jag är lite vuxen och mogen som satsar. Det är kul att ha vågat! Och jag hade faktiskt inte vågat ta det steget om det inte vore för alla era fina och peppande ord där i vintras så TACk! //Lina

      Heja! Vad roligt att höra!

      Så modigt och måste kännas så bra!
      Hoppas allt går bra och lycka till❤

        Tack så hemskt mycket!! Det känns läskigt men roligt! Äntligen !

      Vad kul att höra! Kan du inte länka din Instagram igen?

        Tusen tack! Jag är inte helt kunnig på hur man länkar och sånt. Men mitt konto där jag lägger ut konsten heter Artbyleyonmarck ❤️

          Så vackert. Nu ska jag följa ditt konto.

        Träna på mitt favoritgym , och efteråt äta på Joe and the juice . Även en hel storstädning i lägenheten , och sen tända ljus och ta en varm dusch . Om jag mått dåligt och haft ångest en längre period , så hjälper det att besöka min familj i Dalarna och gå skogspromenader .

          Oj, uppenbarligen ett svar till tråden nedan ?

      Så himla kul och spännande! Heja dig! Jag jobbar själv som illustratör och det är riktigt kul även om det är oerhört slitigt emellanåt. Ett tips är att fixa en revisor/ta hjälp av en redovisningsfirma så fort du känner att du har råd – det är värt varenda öre och så slipper man stressen med all bokföring och deklarering.

        Tack !! Det lustiga är att jag frågat runt efter tips om revisorer och berättat om att jag är nystartad och då har i princip alla svarat med att ’men det löser du själv, det är superenkelt att fatta!’ Och att lägga pengar på en revisor så tidigt är slöseri med pengar. Jag känner ju dock att vad som anses ’superenkelt’ är personligt och bara för att en viss person tycker att det är enkelt så betyder det ju inte att alla tycker likadant. Vi har ju lätt för olika saker. Så jag är på jakt efter en revisor !

          Fattar! Hehe då är jag definitivt i laget som tycker den biten är svår, en huvudvärk jag gärna slipper så jag kan fokusera mer på skapandet 🙂 Håller tummarna att du hittar en snart!

          Nej det är inte revisor du ska ha utan en redovisningskonsult ? var bor du? Tips från mig är att leta efter en lokal redovisningsbyrån, iaf inte de ”stora drakarna” de brukar ofta vara dyrare och inte alltid man får någon riktig kontaktperson

          Lina, anonym har helt rätt, ingen revisor. Många använder det ordet om alla som sköter papper 🙂 Kanske därför du fått svar att det behöver du inte, en revisor reviserar räkenskap. Dvs går igen om ser efter att det är rätt utfört. En redovisningskonsult är en som håller dig i handen och hjälper dig lägga upp jättebra rutiner, så du har ordning på dina papper och vet hur du ligger till. Jag har själv arbetat som det och mina har blivit som goda vänner, då de visste att jag fanns redo för frågor och mycket stöd och pepp. Det är så mycket man undrar som ny, så det är toppen att anlita någon, så du får in goda rutiner från början. Det är en kostnad som du får dra av, det får du inte när du sitter och läser på själv och försöker förstå vad det är du ska göra. Lycka till, företag är så kul!

      Vilken stad bor du i?

        Göteborg!

      Kikade precis in din Instagram och wow, vad duktig du är! Grattis till företaget ?

        Håller med, otroliga målningar!! Urfint ?

      Men gud är det så länge sen du skrev det inlägget??? Började följa dig den gången men det känns som någon månad sen ?

      Jag såg det inlägget och har följt dig sedan dess, du har en så himla härlig stil! Lycka till med allt!

      Woow!! Vilken konst ?

    Vad får dig att känna dig helt rofylld i själen? ?

    Om du mår dåligt, har ångest, tomhetskänsla och dagen bara känns bajs, vad får dig att må bra då?

    Hoppas ni alla haft en fin lördag och får en trevlig kväll ❤

      Musik. Det löser de flesta problem i själen.

      Att hänga med våra hästar. Bästa formen av mindfullness

      En löprunda

      Det kan vara olika saker vid olika tillfällen. Ibland är det bästa att bara gråta lite och sedan somna. Ibland är det att läsa en bok eller sjunka in i en film så att jag fokuserar bara på en sak och dränker tankarna.
      Jag brukar också må bättre av att be och läsa Bibeln. Det kan kännas segt först men jag får nästan alltid nytt hopp efter ett tag.

      Att lyssna på Hanna Hellquists tjöt. Helst sittandes på en bänk i skogen.

      Musik, träning, att bada i havet.

      Ärligt, typ låsa in mig i badrummet och bara fokusera på skönhet. Ta ett långt bad, torrborsta hela kroppen, manikyr och pedikyr, hudvård och hårmask. Det eller städning haha

      Köra bil och lyssna på hög musik, träna, luncha med kollegor, promenad vid havet..

      Att ha det rent, fint och städat hemma. Nyskurade golv som doftar citronsåpa. Vädrat så det är frisk krispig luft som blandas med såpadoften. Nyduschad, nyscrubbad, nyrakad. Insmord från topp till tå. Goa produkter i håret. Nytvättade mjuka kläder. Tända ljus. En kopp te (grönt, mint).
      DEN KÄNSLAN! Rofylld i själen till max.

      Träna på mitt favoritgym , och efteråt äta på Joe and the juice . Även en hel storstädning i lägenheten , och sen tända ljus och ta en varm dusch . Om jag mått dåligt och haft ångest en längre period , så hjälper det att besöka min familj i Dalarna och gå skogspromenader .

      Hälsa på någon familjemedlem och bara hänga, träna, lyssna på gamla podcast avsnitt av trygga, roliga, ångestfria favoritpoddar samtidigt som jag typ gör hushållssysslor. Mitt allra tryggaste är att ligga i soffan hos min pappa och kolla på meningslös sport med min lillebror.

      Att vara snäll mot någon annan/göra något osjälviskt

      Gå i skogen och leta svamp. Men bara de där tre dagarna om året när det inte är för varmt, kallt eller blött och det varken finns mygg eller älgflugor som stör, haha.

        Ja svampletande är bästa mindfullness! Lugnt och fridfullt och bör man hittar en svamp eller två kickar belöningssystemet igång!

      Att få sova bra till natten. Och innan att se en bra film och äta något gott. Och hoppas på sol i morgon. ?

      Jag har svårt att vända det snabbt & behöver oftast en natts sömn. Blir spänd när jag mår dåligt & behöver en omstart. Brukar tänka att det kan kännas helt annorlunda imorgon! Tystnad, ren & rent hemma & en bok & en skön pyjamas kan göra mig rofylld! Att sätta på månen på telefonen & bara vara & gosa med katterna & göra saker i lugnt tempo kan göra mig rofylld också.

      Jag tror att det finns bara en som på allvar och långsiktigt kan fylla vår tomhetskänsla och få oss att känna oss rofyllda i själen. Alldeles gratis, om vi bara öppnar vårt hjärta. Det finns hopp ♥️

      Min mamma ❤️

      Skogen! ???

    Jag var på Ursäkta live igår HELVVVETTE va bra de var! Och hela numret med Ebba Busch, det var så roligt! Tack å hej.

      Jag lyssnar inte på podden men alla klipp från livepodden är musikalnummer. Pratar de inget eller vad är grejen?

        Jo, de pratar väldigt mycket

      Jag röstade på KD och personkryssade Ebba men tyckte också Ebbanumret var kul. ?

      Tycker Johanna o Edvin är lite för mycket. Dags att landa på jorden igen liksom..

    Sitter och tittar om Tunna blå linjen inför säsongen 2. Vet inte varför jag gillar den så mycket men det är något som fångar mig i nästan varje avsnitt.
    Någon annan som är pepp på säsong 2?

      JA!!!! Är så taggad 🙂 Kollade om serien för ett litet tag sedan i väntan på säsong 2.

      Jag är också peppad och är kär i Oscar Töringe. Hunk hunk hunk!

        Ja. Hans karaktär gör mig så frustrerad – liksom säg vad du känner någon gång!!! Men wow.

          Vem är han nu igen – är det Saras polis?

      Eeeehhh JA!!! Förlåt för stating the obvious men Magnus ???

      Så taggad!! Fanns en känsla i den serien som är svårslagen, hoppas den är kvar i säsong 2. Älskar Magnus!

    Läget?

    Vad tycker ni om gråa/silverstrån i mörkt/mellanbrunt hår? Är 33 år, färgar aldrig håret och har haft grått hår i ca 10 år. Ärligt, vore det fräschare att färga över det gråa eller ska man fortsätta låta det skina? ?

      Äg det!!!!

      Så snyggt med silvergrå strån i mörkt hår. Inte färga över.

      Naturligt är vackert ?

      Sååååå fint med silverstänk!

      Hade personligen färgat. Är 31 och drar bort de få grå hår som kommer.

        Dra helst inte bort dem med roten. Det växer inte lika bra igen då. När man dragit ut gråa i några år så riskerar du att få lite tunnare hår än du egentligen skulle haft.

      Låt det vara! Så snyggt. Är det i hela håret eller bara i slingor, typ? Det är så spännande hur det grå växer på olika människor.
      Jag har hittat ett grått på mig själv. Fast det är inte på ett synligt ställe, så att säga ?

      Tycker att gråa hår gör att man ser äldre så personligen hade jag färgat.

      Det är inget konstigt att få gråa hårstrån vid tidig ålder . Men ska vara ärlig , jag hade absolut färgat.
      Jag har i mitt jobb fått se människors legitimation , och när jag först ser personen framför mig så kan jag se gråa hårstrån och blir sen helt chockad när jag ser på legitimationen hur ung den personen egentligen är. Kan tycka det ser lite ovårdat ut om man inte är typ 65 ☺️

        ? Jag har låtit mitt gråa vara och kan inte riktigt bestämma mig för om det är klädsamt eller inte. Blev lite deppig nu när jag läser det här för mitt ofärgade hår är sååå mycket finare och mjukare i kvaliteten än när jag brukade färga osv. Men jag vill även se snygg ut.

          Så snyggt med grått❤️

        Ovårdat? Att man ser äldre ut ed grått hår eller att man inte tycker det är så snyggt, men vad menar du med ovårdat?

          Har aldrig sett det som att det är ”fult” med några enstaka grå strån, utan mer på samma sätt som när folk har en nopprig kappa eller naglar där bara hälften av nagellacket är kvar . Inte fult somsagt, utan mer ”jag orkar inte fixa” ☺️

      Ärligt, hade själv färgat (har också mörkbrunt hår, samma ålder). Har än så länge bara fått något enstaka grått hår som jag plockat bort men hade färgat över i brunt till att börja med, när det blir mer grått hade jag gått över till ljusare med mycket slingor för att dölja. Först när håret blivit helt grått skulle jag fundera på att rocka det.

      Alla får göra som de vill men personligen hade jag färgat över. Jag gillar att se ung ut och tycker grått hår åldrar de flesta minst ett decennium.

      Jag fick mina första gråa hårstrån när jag var 12. Jag vet, väldigt tidigt men heeela min släkt är typ vit/gråa i håret. När jag var 24 så slutade jag färga, hjälpte liksom inte när jag färgade. Hade ändå utväxt hela tiden typ. Nu är jag helt grå men i slingor typ. Ser säkert äldre ut än vad jag är (är 30 nu) men orkar inte hålla på att färga precis hela tiden och ändå inte få det resultat jag önskar. Fokuserar nu mer på att hålla det så fräscht och livfullt som möjligt. Samtidigt som jag också tycker att det är fint. Har lite mörkbruna slingor blandat med silvrigt grått, helt naturligt. Älskar att slippa färga! Håller med om att du ska äga ditt grå ?

        Å så vill jag också ha!

      Jag färgar mitt! Svarthårig naturligt men färgar över gråa hår!

      Lågstadiebarnen i mammas skola kallade det för glitter i håret!?

        Fint ju ?

    Usch jag mår illa av pimp and hoes-temat på Katrin zytomierskas fest. Riktigt osmakligt

      Håller med!! 2000 ringde och ville ha tillbaka sitt tema. Men också, att barnen är utklädda till hoes och skapas content av? Så hemskt!!

      Kolla bilden på Bingos insta!!!!!!!
      Barnen klädda som prostituerade?!? ?

        Läskigt! Också lite dubbelmoral av Ida Warg att förra veckan vara på någon gala mot trafficking och gråta ut om det och sen kommentera bilden på Bingos insta med ”bästa” och liksom tycka det är okej att barn klär ut sig till horor ?

    Min kille luktar konstant skit i munnen. Spelar ingen roll om han nyss har borstat tänderna. Blir så jävla äcklad men vet inte hur jag ska säga det. Köpte eltandborstar, annan tandkräm och uppmanar till att vi ska använda munskölj, men ändå luktar han. Har någon tips på hur jag ska lägga fram det??

      Tandtråd om han inte redan använder.

      När var han hos tandläkaren sist..? ?

      Han borde gå till en tandhygienist och få det ordentligt rengjort. Han kanske har tandsten under tandköttet = bakterier fastnar där, men går ej att rengöra själv eftersom det är just under tandköttet.

      Säg att han måste gå till tandläkaren och kolla upp munhälsan. Det kan vara en inflammation eller bakterieinfektion tex.

        Han har inte varit på säkert 7 år. Har sagt att det kan vara bra att gå till tandläkaren för att det inte är bra att vänta så länge. Han har dessutom massa tandsten på framsidan av tänderna som ser ut som en mörk rand. Har sagt att han ska använda sånna där gums eller tandtråd men det gör han inte.

          Då är det säkert därför.
          Jag hade sagt det till honom om jag var du. Känner jag att min sambo luktar illa säger jag det, och jag vill att han berättar för mig om jag gör det.

            Ja jag har försökt att säga det, gett pikar osv. Har sagt att han luktar illa men han verkar inte ta det på allvar. Får väl försöka diskutera det, men det känns så elakt

              Förlåt men att ge pikar är inte schysst. Var rak, ärlig men schysst.

          Det är nästan garanterat tandstenen som stinker

          Om det är jobbigt att säga rakt ut så säg att det är superviktigt att gå till tandläkaren regelbundet och ta bort tandsten/rengöra/kolla hål. Många sjukdomar börjar i munnen och kan påverka hela kroppen, och ett litet hål tex är lätt och billigt att fixa men låter man det växa och måste göra rotfyllning är det både smärtsamt och dyrt.

          Han måste verkligen gå till tandläkaren! Det går inte att rengöra hur mycket man än håller håller på hemma om man har tillräckligt mycket tandsten.

          Jag gjorde som din kille i min ungdom, och utöver att det luktar så börjar ju tänderna till sist lossna.

          Efter att tandhygienisten bokat in dubbla sluta besök, tagit bort all tandsten och gjort rent har det varit mycket lättare att hålla det fint. Alla mina försök innan det var helt verkningslösa. Det var sjukt blodigt dock och jag borde verkligen, verkligen gjort det mycket tidigare.

          De där små tandpetarna gick inte ens att få in ordentligt innan hon tagit bort tandstenen. Skit i munskölj, TePe och grejer, han måste verkligen gå dit. Efter att han varit där däremot kan han satsa på att vara noggrann med hygienen.

      Kan det vara något med magen?

      Hur är hans mag- och tarmhälsa? Kan ha problem med för mycket svavel i kroppen t.ex. Borstar han tungan också, eller bara tänderna?

      Säg som det är så gör du honom en tjänst. Jag luktade skit i munnen i flera år trots bra hygien och regelbundna besök till tandläkaren (som aldrig sa något!). Är så tacksam över att en vän till slut vågade säga något, och det visade sig att min dåliga andedräkt berodde på kosten och dålig mag- och tarmhälsa.

        Va starkt o fint gjort av din vän, en riktig vän bryr sig och säger till. Men vad gjorde du för att åtgärda det? Hur vet man vad i kosten man ska ändra osv?

      har han visdomständerna kvar? ofta fastnar det mycket skit mellan dom där bak och ofta missar man att ta tandtråd där eftersom dom är så långt bak. men jag skulle snarare fundera över ert förhållande om du inte kan säga en sån sak? man tar kanske illa upp från en okänd eller vän men i ett förhållande borde man ju kunna bolla allt möjligt!

        Ja det tror jag. Har inte problem att ta upp saker och har sagt att han måste gå till tandläkaren, uppmuntrar till tandtråd, munskölj och har sagt rätt ut att det luktar. Men han tar mig inte på allvar och tror väl att jag syftar på just då. Men jag måste väl ta upp det ordentligt antar jag. Förstår dock inte hur han inte kan märka det själv? Han ser väl att tänderna är dåliga.

      Min sambo har sjukt illaluktande fötter!
      Jag säger som det är till han ” dina fötter stinker, gå och duscha” Då går han och duschar och inget mer det. Så du kanske ska testa att bara säga till han ”din mun luktar, boka tid hos tandläkaren nu”

        Åh det finns deodorant till fötterna. Googla. En blå sprayflaska. Finns på dom flesta apotek.

          Det ska han få i julklapp ?

      Tonsilliter? Hade det själv och jävlar vad illa man luktar i munnen. Går stt pilla bort med en tops alternativt en utaträckt hårnål med böjd topp så man när bättre. Lycka till!

        Tror också på detta. Det är nog inte helt ovanligt men verkligen sjukt få känner till det.

      Det finns tyvärr inget fint sätt att linda in det på. Säg rakt ut att han luktar bajs i truten och att han bannemig får släpa sig till tandläkaren för att få det åtgärdat.

      Tandtråd, tandstickor, tungskrapa och naturligtvis ordentlig tandborstning.. Hjälper inte det får han kolla upp magen.

      Förutom det som redan nämnts så kan muntorrhet ge dålig andedräkt. Vissa läkemedel och sjukdomar kan orsaka det. Finns salivstimulerande preparat på apoteket.

      Jag kan inte låta bli att undra över hur det påverkar den fysiska kontakten..?

        Det kan jag svara på, det påverkas enormt! Jag pussar inte honom, och om jag gör det (max 2 gång om dagen) så håller jag munnen stängd och andas inte. Vänder bort huvudet om han pratar med mig och sitter för nära. Låter honom inte andas i mitt ansikte. Vi har inte sex heller längre för att det inte går att ha förspel utan närkontakt och kyssar.
        Jag har funderat mycket över problemet och blir så jävla arg. Hur svårt kan det vara att ta hand om sin egen hygien? Han är snart 30, inte ett barn.

      Min också:( jag har sagt det och det stressar honom jättemycket så nu hetsar han sönder med tungskrapa, tandtråd, tandborstning, munskölj och tuggummi flera gånger per dag. Han går regelbundet till tandläkare och har alltid haft bra rutiner (eltandborste, tandtråd och tuggummi), så vi fattar ärligt inte vad det är. Mag/tarm? Hur vet man det? Han äter bra, normal kost med rätt mycket vegetariskt och tränar mycket så tror inte han i övrigt misstänker något konstigt med det. Jättetråkigt för jag kan inte hjälpa att jag äcklas och jag vet ju att han gör ALLT för att det ska bli bättre.

      persilja hjälper….precis som du stinker av vitlök gör persilja som du tuggar mycket av att du får fräsh andedräkt.

      Mellanrumsborste

    Kanske är från halsen/magen?
    Säg det rakt ut bara.

    Någon mer som tycker att det börjar kännas stelt mellan Hanna och Lojsan? Tycker nästan att det börjar kännas smärtsamt att lyssna på dem i podden. Särskilt Hanna som hånskrattar(?) ofta åt Lojsan och hennes problem? Att vara inkännande verkar inte vara Hannas starka sida.

    vad tycker ni om 90 DAYS Uk? en riktigt mansgris /mansbebis han som är guiz – ledare. Spyr lite(mycket) i munnen när han pratar om sin philipinska ”flickvän”…

      Tycker programmet är lite jobbigt för att det är så många par. Det hade varit rimligare att följa hälften, som det är i amerikanska versionen. Man får ju vänta 2 veckor på att komma någon vart i vissa förhållanden ju. Vart ska man börja? Tycker alla är ute och cyklar.

      Shaun & Christine: Vet inte vad jag ska tro. Shaun ger bort alla sina pengar och kunde inte ens städa innan Christine kom dit.

      Birdie & Host: Hon är för svartsjuk och jag tror det kommer ligga henne i fatet.

      Victoria & Sean: Så uppenbart att han är oärlig och de har ingen kemi på skärmen. Tycker synd om henne.

      Kadie & Alejandro: Mina favoriter! Lite oroväckande att han gick med på att flytta till Storbritannien så fort, hoppas han är säker och att det inte skapar problem.

      Richard & Kathleen: Alltså, jag har inga ord. Hon verkar så gullig och godhjärtad och han är helt horribel.

      Emma & Hossein: Tycker inte man sett så mycket än, men röda flaggor finns det.

      Pat & Sam: Jag är förvirrad.

      Calum & Marvin: Kul med ett samkönat par. Kan inte säga så mycket om dem ännu.

      Ja jag har tråkigt…

        Vad tycker ni om chantalfamiljen?. Jag gillar inte Pedro alls. Vad jobbigt dom har det.
        Alladin från 90 days är ihop med en svensk tjej.

    Here we go Again.
    Träffade en kille innan sommaren. Vi träffades några gånger, hade sex och hade det bara väldigt mysigt tillsammans.
    Sen slutade han höra av sig…. för att sen höra av sig för några veckor sen. Dum som jag var träffades vi och hade sex. Och nu helt tyst igen. Förstår att jag bara en i mängden.
    Saken är den att jag är så attraherad av han.. jag vet juh att jag inte borde träffa han för han är en skitstövel..men varför vill man ha något man inte kan få?
    Någon mer som känner igen sig? Och hur slutar man vara så dum emot sigsjälv som går med på att träffa såna puckon?

      Du måste lyssna på dej själv. Tycker du han är en skitstövel finns andra bra killar.

    Någon mer som ligger och lyssnar på babblarnas godnattvisa och läser öppet spår?

      Inte just idag men gjort flera ggr ❤️

      Haha en annan låt men nattar också. Min lilla har precis somnat men väntar 10 min innan jag vågar tassa ut.

        Samma här ??

    Tips för att få bort dubbelhaka?

    Är inte överviktig, så gå ner i vikt är nog inte problemet

      Gua sha massage kanske?

      Jag vet inte om det är ett tips direkt, men jag gjorde coolsculpt på min dubbelhaka och blev nöjd.

      Jag fettsög och lyfte nedre delen av ansiktet. Är otroligt nöjd.

        Lyfte nedre delen av ansiktet? ? Vad heter ingreppet och var gjorde du det? Har du några ärr?

      Kanske prova Belkyra? Ej kirurgiskt ingrepp.

      Jag har läst att dålig hållning kan ge upphov till dubbelhaka.

    Mona har hoppat av från Vid Din Sida. Hon skrev att hon bestämde att detta år skulle bli hennes sista i VDS men ”pga. olika omständigheter” hoppade hon redan av. Undrar om det är nåt som skaver angående VDS eller varför hon hoppade av och gjorde det i ”förtid” ?

      Tror dom kallade henne HSB hon som bråkar. ?

        ?

      Var har hon skrivit om det?

        På sin blogg.

      Är nog inte så konstigt……Jeanette Höglund som driver VDS gör mycket gott…..men vilken fruktansvärd människa. Skäller ut följare efter all noter om man inte tycker som henne, blockerar alla med en annan åsikt. Det är bara de som sympatiserar med Åkesson som hon låter kommentarer va kvar. Hon är ensam ägare til VDS till 100% och styr som en diktator. Följare har frågat om redovisning, om vart pengarna går till och varför hon inte har 90-konto utan bara swisch som gäller……
      Många har slutat skänka pengar pga att man inte vet säkert hur mycket pengar som egentligen går till välgörenhet. Vem som betalar hennes lön undrar många också över…… Sen håller hon på varenda dag att göra reklam för sin bok som kommer snart….på Facebook och instagram både på sin privata men även på VDS sidor. …..reklammärka vet hon nog inte vad det är.
      I Göteborg på gården hon driver har fem-sex volontärer slutat tack vare hennes och Camilla Hysén diktatorfasoner.

        Ja, jag skulle också vilja veta att vem som får lön på VDS och hur lönerna bekostas. Tror inte på att Jeanette, husmor på gården i Stockholm och den blonda kvinnan (minns inte namnet), som är nog nån form av chef (?) och hänger flitigt på gården även mitt på dagen, lever av den heliga anden och inte skulle behöva nån lön. Ev. kan det finnas andra också som kan tänkas vara avlönade. Ändå skrivs det hela tiden på deras Facebook hur dom ALLA är volontärer.

        De vill ju inte kommentera alls var exakt alla pengar tar vägen och de har nog inte publicerat mer än en årsredovisning från 2018 (https://viddinsida.nu/wp-content/uploads/2019/09/F-VDS-Bokslutskommuniké-2018.pdf). Den redovisningen är dock intressant…. T ex samlade de in lite över 3.6 miljoner kronor varav lite över 1.5 miljoner gick till soppkök, mat, kläder, skor, transport etc. De fonderade lite över 1.3 miljoner med tanke på lokal. De fonderade också 500 000 kr ”riktad mot att säkra ersättning för anställda, då delar av volontärpersonal behöver anlitas på mer regelbunden bas för att försäkra verksamhets resurser”. ANSTÄLLDA?! Men de hade ju inga anställda? Eller hur… Vidare har lite över 300 000 kr gått till insamlingskostnader och uppbyggnad av organisation. Efter allt det ovanstående har det funnits lite över 800 000 kr som den kommande styrelsen (alltså 2019) ska bestämma vad de ska användas till.

        Jäkligt mycket penger mao som de fått in för 4 år sedan och sen dess har de växt mycket och får säkert mycket mer pengar in nuförtiden. Därför är det så tröttsamt när de vägrar publicera årsredovisningar eller ens exakta siffror på hur mycket de fått in och hur mycket gått till exakt vad. Att de berättar att de delat ut x antal kaffekoppar, x antal underkläder och x antal jackor etc eller att de renoverat gården i Stockholm säger ingenting om deras pengakonsumtion speciellt då t ex får gratis kaffe och mycket kläder och annat också sponsrade – såsom stora delar av renoveringen av gården (om det inte var helsponsrad). Deras lokalhyra i Stockholm var inte alls så dyr heller (och dessutom är det inte typ 100 personer som skulle besöka gården varje dag och behöva mat där). Så de borde ha väldigt gott om pengar, ändå ojas det hela tiden på deras Facebook hur allt kostar så mycket och hur de behöver så mycket pengar hela tiden. Jag tycker så synd om alla fattiga pensionärer och andra fattiga som vill stödja VDS och ger sina 50-lappar till dom fast de skulle behöva pengarna själva.

        Jäkligt tröttsamt är även deras eviga tjat om hur de inte får nån ekonomiskt stöd från kommuner eller staten. Nån följare hade skickat mail till Stockholms stad och frågat varför VDS inte får bidrag från staden. Svaret var att VDS har inte ens sökt bidrag från dom… (Följaren hade lagt ut en print screen på svaret på VDS Facebook). Om dom inte ens sökt bidrag är konstigt. Undrar om det kan ha att göra med att de inte har ett 90-konto? Eller om dom helt enkelt har för mycket pengar för att kunna få bidrag? När man söker bidrag måste man ju bifoga årsredovisningen samt redovisa hur man tänkt använda bidraget samt ett budget för det hela. Om man har miljoner på kontot/i fonderade pengar kan det vara svårt att motivera varför man behöver mer pengar.

        Jag tycker bara att det är så skumt att de är så ovilliga att redovisa sin ekonomi. Ännu skummare är det att folk är så villiga att skänka dom massa pengar utan att ens fråga efter årsredovisningen eller 90-konto.

        Jag hoppas verkligen att någon journalist skulle börja gräva i det här. VDS har fått hålla på i ganska många år nu utan att bli ifrågasatt.

        [/end of rant]

          Sjukt att de verkar tycka att kommunen bara ska swisha någon halv miljon utan krav på redovisning? Alla välgörenhetsorganisationer som får pengar från staten och kommunen får ju det med motkrav om att man ska ha en plan för vad pengarna ska användas till och sen nogrannt redovisa vad som gått åt till vad. Jävligt rimligt att man inte får tillgång till massa skattepengar om man inte pallar något kontroll utifrån.

          Ja den redovisningen från 2018 är väl inget underlag för att få 90-konto. Organisationer med 90-konto har höga krav på sig för att först nli beviljade 90-konto och sedan även att få behålla det.

          https://www.insamlingskontroll.se/for-organisationer/regler-och-foreskrifter/

          Minst 75% av insamlade medel skall gå till ändamålet. Det ska vara minst tre styrelsemedlemmar som måste vara fria från anmärkningar bla.
          Man undrar varför VDS inte lagar maten själva till behövande i matkön onsdagar och söndagar. Enl. vad de själva säger kostar varje tillfälle 12-14 000kr. Det är 120-140kr/ pers. Med volontärer som de har är det inte mycket jobb att laga husmanskost till dessa personer två gånger/vecka. Skulle inte kosta en tredjedel. De är ju bortåt 10 pers som står och delar ut denna mat på plats i stället för att göra allt i ordning i förväg.
          Sen att Jeanette driver swischinsamlingar som går till andra saker, tex hörapparat till en kvinna i Göteborg för 10 000 kr, bygga om en farstukvist någonstans uppe i Norrland, samla in till helrenovering av en lägenhet åt en dam……dom började med att hennes kylskåp var sönder och slutade med helrenovering av tapeter o målning, nya möbler, diskmaskin mm. Detta är nog inte ok med 90- konto att göra.
          Att hon inte vill ha 90- konto förstår man, skulle aldrig gå igenom och sen skulle hon inte få bestämma allt som hon gör i dag.
          Nej, se i stället till så de behövande får den del av pengarna som de skall ha och utnyttja inte VDS för privat vinning.

            Du har väldigt bra poäng med allt och bra saker du lyfter upp!

            Ja, en sak att undra till är varför de inte lagar mat själva på reguljär basis. När de renoverade gården installerades det industriugnar m.m. just med åtanke om att kunna laga mat till matkön. De har gjort det några få gånger men inte gjort det till en vana. Folk skulle ju vilja så gäääärna bli deras volontärer så det inte skulle vara några problem att få ihop ett gäng volontärer som lagade maten på roterande schema.

            Deras extra swishinsamlingar till folk över hela Sverige känns också sådär. Och som du säger, det är nog en orsak till varför de inte har ett 90-konto. Som tidigare skrivits så vetefan hur många anställda/timmisar de har och hur mycket lön de får. Kan bli svårt att understiga gränsen på 25% för administration om det är många anställda och/eller höga löner.

        Håller med 00.46 i vartenda ord.

        ”Vem som betalar hennes lön undrar många också över”

        För några år sen skrev Mona att en privatperson betalar Jeanettes lön så att Jeanette kan koncentrera sig ordentligt på VDS. Nån gång har jag läst (av Jeanette själv) att hennes lön kommer från stiftelse/-er. Jag har svårt att tro att nån stiftelse skulle bevilja pengar till någons lön, speciellt år efter år. Jag har själv suttit i ett par styrelser (välgörenhetsorganisationer) där stiftelser sagt själva att inte en enda krona får gå till anställdas löner.

    *Du som var flygrädd * Till dig som frågade om råd angående flygrädsla i Onsdagens öppetspår, se hit!! Hade inte mailen adressen när jag läste och sen kunde jag inte hitta din kommentar, så hoppas du ser det här!

    Jag blev av med min flygrädsla och andra fobier med Hypnos/hypnoterapi. Fick nys om en jätte duktig tjej i England per rekommendation och det var det bästa jag någonsin gjort! Du kan fixa i princip allt med hypnos så verkligen värt att testa men välj noga vem du går till! Det fungerar på samma sätt att göra det online som att besöka en fysisk hypnosör.

    Hon jag gick till heter Amber och här är hennes Mail. Hon ger också gratis konsultation där man kan fråga allt innan man börjar. info@ambercherelle.com

    Behöver tips på lättsamma serier som jag kan se när jag springer på löpband (och bli distraherad nog att inte vilja ta livet av mig).

    I denna stil:
    Modern family
    Vänner
    How i met your mother
    Parks & recreation
    Brooklyn 99

    Gillar INTE new girl eller big Bang Theory ?

      Arrested development!!

        Ja! Den är så rolig ?

      Scrubs!!

      Mindy Project

      Orange is the new black. Jag har gjort flera långpass på 2-2,5 h på löpband med gott sällskap av OITNB.

        Den är. Ju inte lättsam?

          Självklart kan olika människor klassa olika saker som lättsamma. Fast jo… jag tyckte den var lättsam och underhållande. Inte direkt djup och tung. Det var en serie jag tittade på när jag ville fördriva tiden eller ”vila” hjärnan.

      Schitts creek!

      The Office!

        Ja!

      What we do in the shadows ?

        Skönaste serien!

          Ja, den är helt fantastisk

        Bat!!?

          Fucking guy!

            Superb owl!

        Yes that’s what I said, Djinn!

      Flight of the conchords

      Community 🙂

      Smurfarna – gargamel är så ?

      Superstore

        Jag kan också rekommendera den ?

      Sex education

      The Middle!

      The Office!

      How I met you father, Love life, Minx

        your* 😐

      Happy endings
      That 70s show

      Cobra Kai, Community, The middle

      The Good Place!

      Younger
      The Good Place
      Only Murders in the Building
      Gossip girl

      ”Comedians in vars geting coffee”!

      Netflix

      Skrattar så mycket och då är jag oerhört svår att roa!

    Ligger i sängen och kan inte röra mig alls då jag är nyopererad. Ös på med tips på film och serier värda att kolla på, tack! Gillar i princip allt.

      Serien ”Shameless”! (Den amerikanska)

      Krya 🙂

        Jag skulle rekommendera den brittiska ?

          Inte sett den faktiskt! Har du sett båda? 🙂

            Ja men jag såg brittiska före den amerikanska så kanske därför jag gillar den bättre.

      ”Elvis” är jättebra!

      Animal Kingdom. Sjukt bra serie på Viaplay. Plus för hunkiga killar i serien också om man gillar såna. ?

        Såå bra!!

      The Good Doctor!!

      Om du inte sett Bron så gör det genast!

      Manifest på Netflix! Fångade mig…

      Ooohhh! Nån som sitter på extremt spännande serietips i stil med Kastanjemannen, Bron, Dicte, etc?

        Den som dräper!

        Den som dräper – Mörkret

        Marcella

      Har sagt det förr och säger det igen: ”Comedians in cars getting coffee”!

      Skrattar varje gång och är normalt väldigt svårroad!
      Kan såklart göra ont att skratta efter en op men ibland är det värt det. Och detta programmet får mig att skratta!

      ”Operation Mincemeat” var bra!

    Säger man nej till att donera sina organ borde man inte heller få ta emot om man skulle behöva. Tycker det borde vara en självklarhet, allt annat känns som hyckleri.
    Och; varför resonerar vissa att man är villig att donera allting utom hornhinnor? Vad ska man med just dem till när man är död? De flesta kremeras väl ändå idag. Så vad ska man med hornhinnor till om man ändå ska eldas upp?

      Alla ska ha o ha men inte ge

      Fast om du är villig att donera sina organ spelar det då dig någon roll om den som får ta emot dina organ själv är villig att donera eller inte? Dessutom är ju många av dem som får organ kroniskt sjuka och får inte själva donera i vilket fall. Så vad spelar det för roll? Ska de då intyga att de vore villiga att donera om de kunde?

        Klart man aldrig kan veta om man får donera eller ej den dagen man dör. Och det är ju som det är. Men att aktivt säga nej till donation och samtidigt vara villig att ta emot är hycklande.

          Fast idag säger vi inte aktivt nej utan vi måste säga aktivt ja för att donera.

          Hycklande är det väl ändå inte? Det är ju inte som att man kräver att andra ska donera för att rädda mig utan det är något man tar emot som en gåva. Olika människor bidrar med olika saker i samhället och det är jättefint att det finns många som kan tänka sig att donera organ, men alla vill inte och ska då inte tvingas.

      Förstår inte heller varför man inte skulle vilja donera. Tycker nästan att det skulle vara standard, att om man dör och har friska organ som kan doneras så ska de doneras. Varför inte liksom?

        Personligen vill jag att min kropp ska lämnas i fred när jag dör. Vill inte bli skuren i utan bara få begravas i frid. Ser inte min kropp som bara ett skal utan som en del av mig även när jag är död.

          Sånt trams! Begraven blir du ändå och får vila i frid. Eller tror du att du kommer ligga och rotera i graven för att du saknar dina njurar?

            Så för att du tycker att det är trams så måste jag acceptera att bli skuren i mot min vilja? Kroppsintegritet är något viktigt och inget som staten ska ta ifrån mig.

              Utgår från att du inte vill ta emot organ heller då, om det skulle bli aktuellt.

                Det beror förstås på omständigheterna. Om jag hade små barn när jag blev så allvarligt sjuk/skadad skulle jag förmodligen ta emot organ men det är inte säkert att jag skulle välja det annars. Men oavsett så tycker jag att det är två helt olika saker att donera organ och ta emot organ. Det är behov som ska avgöra vilka som får ta emot organ, inte den egna inställningen till att donera sina egna.

                  Jag har varit med vid ett flertal operationer där man tar organ. Det är en av det mest värdiga och respektfulla operationerna vi som narkos är på. Tycker de är en fantastisk fin sak av en person att göra.

                    Skönt att höra! Ger man narkos när man tar organ alltså?

                      Japp man är nedsövd ❤️

                      Även om man har dött?

                  Vaddå, vill du inte leva om du inte har små barn?

                    Om mina barn är små och fortfarande behöver mig tycker jag att jag har en moralisk skyldighet att göra mitt yttersta för att överleva. I annat fall känner jag mig lite friare att välja bort att ta emot organ om jag skulle vilja.

                      Men varöfr välja bort? Då dör du ju.

                      Det är ganska jobbigt att leva som transplanterad, så inte givet att det känns värt det.

                      Ska va riktigt jävla illa för att inte vilja leva.. De flesta väljer ju det.

                Vill du ta emot ett organ från någon som tvingats ge det?

                  För mig kvittar det, får jag leva så ??‍♀️

              Jag respekterar absolut att man känner så. Men jag har ändå svårt att förstå varför man inte vill rädda en annan människas liv om man ändå är död.

              Då säger du nej till att ta emot då? Annars blir väl din stackars kropp jätteledsen av att bli skuren i, få ett organ utplockat och sen ett annat instoppat. Snacka om att tulla på integriteten ?

                För det första är jag inte säker på att jag skulle ta emot organ. Det beror på omständigheterna.

                För det andra är det stor skillnad på att i vaket tillstånd tacka ja till att bli opererad (och donera organ som man klarar att ge bort utan att man dör av det) och att i icke-vaket tillstånd bara bli skuren i utan att man har möjlighet att säga nej där och då.

                  Donera organ handlar ju till största del om att rädda nåns liv.

              Beroende på hur och när du dör så blir din kropp skuren i oavsett om du vill donera organ eller inte?

          Förstår faktiskt hur du menar, och tycker inte alls det är trams.

          Men hahaha, du kommer ju knappast märka av att någon skär i dig när du ändå är död. Allt är MENINGSLÖST när du är död, så hur kan du säga vad du inte vill när du ändå inte finns mer? Omg. Vissa…

            Men tänk att ditt hjärta t.ex kommer sitta i någon annans kropp i kanske 30 år. Är inte det lite otäckt? Att medan du ligger i jorden så finns ditt hjärta däruppe någonstans och….lever!

              Men det är ju faktiskt bara en muskel, är väl egentligen inte värre än om min biceps skulle vara kvar där uppe och leva?

                Förvisso! ?

              Det är ju awesome! Kommer dock inte veta om det då jag är död…

            Men jag tror inte att allt är meningslöst och att inget längre spelar någon roll efter jag är död.

            Inte för troende. Då är det absolut inte meningslöst att man är död. Ha respekt för det.

        Ja, borde vara opt-out istället för opt-in.

        Nej, jag behöver mina kroppsdelar när jag ska möta gudarna.

          Hahahaha! Otippat kul kommentar!

      Jag har inget emot att donera organ då jag dör, men har även förståelse för de som vill begravas/kremeras ”intakta”. Vet vissa som tycker det känns obehagligt att en del av dem kommer att fortsätta leva i en annan människas kropp.

        Jag tycker man får försöka komma över det obehaget. Ganska liten grej jämfört med att rädda nåns liv.

          Du gör givetvis som du vill med din kropp, men du får nog respektera att alla inte känner som du. Alla bestämmer själva hur de vill göra med SINA organ.

      Jag har ibland känt skam och skuld över att jag faktiskt inte vill donera. Länge funderade jag på att skriva upp mig ändå för att det är så man ”ska” göra. Har insett att det beror helt på hur man är, vad man har för tankar om vad som sker efter döden osv osv. Det känns inte rätt i mitt hjärta och min själ att göra det och därför har jag bestämt mig för att inte göra det.

        Då är det rätt beslut, för dig.

          Tack!

        Ego! Riktigt jävla ego.

          Men skärp dig. Sådant här skammar man inte folk in i.

            Håller med ovanstående ☝?

        Jag tänkte också länge och noga innan jag registrerade mitt donationskort och kryssade nej. Hur jag än vrider och vänder på det känner jag ett inre motstånd mot att donera. Är tacksam för att andra väljer annorlunda, men vidhåller att varje människa måste få välja själv.

          Samma här. Jag tar dock heller inte emot.
          Samma med blod, tar ej emot men kan ge blod om det skulle behövas. Men som sagt, min kropp är min och jag tycker det är sjukt att man måste kryssa i nej. Jag visste inte ens om att det var så förrän någon sa det. Hade jag inte vetat skulle jag alltså automatiskt bli givare utan min vetskap och mot min vilja.

            Stämmer detta verkligen? Att man måste aktivt säga nej, annars blir man automatiskt donator?

              Jag hade för mig att det var tvärtom, att man aktivt måste säga ja?

              Nej det blir man inte. Men om man inte sagt nej aktivt och ens närstående blir tillfrågade kan de ju säga ja till att donera.

              Det är väldigt nyligen ändrat, eller om det är på gång att ändras. Så att presumtionen blir ja.

            Så du tar inte emot blod om det skulle rädda ditt liv?

          Jag kände också det där inre motståndet. Även om man är död och inte vet/känner något och alla andra argument som finns, så handlar det någonstans om rätten över sin egen kropp och sin integritet. För mig hade det känts som att skända mig själv, begå övergrepp på min egen kropp.

          Jag har förståelse för att det kan kännas svårt att förstå och att sätta sig in i men det kommer inte from a bad place, det handlar om att vara sann mot sig själv.

      Håller faktiskt med. Åtminstone att man hamnar sist i kön och att dom som själv är villiga att donera får gå före.

      Jag tänker donera mina organ den dagen mitt hjärta inte slår mer, förutom hornhinnorna. Anledning är inte till att jag vill ha kvar dom när jag dör, utan det är något personligt. Min njure är inget någon i min närhet har sett hur den ser ut, men när det kommer till ögonen, nej det ä verkligen en stor del av ”den jag är”.

      Min pappa sa en sån fin grej när jag var yngre som gjorde att jag blev säker på mitt beslut att bli organdonator när jag dör. ”Dela av mig lever ju vidare, så på ett sätt för jag inte där och då”

      Kanske hemskt för vissa, men tyckte/tycker det låter fint❤️

        ”Delar av mig lever vidare, så på så sätt så för jag inte där och då”

        Gick lite fort där ?

        Men hjärtat slår väl ändå fortfarande när man donerar? Annars skulle ju organen redan ha skadats innan de kan tas ut.

          Ja precis och det finns fall där det hjärtat tagits kanske lite för tidigt. Det är inte ett alldeles lätt beslut detta så många behöver tagga ned retoriken lite.

            Kan du visa källa på fall där ”hjärtat kanske tagits lite för tidigt?” Inför organdonation görs X antal undersökningar inklusive neurologstatus och röntgen/MR av hjärnan för att utesluta att det finns minsta lilla hjärnaktivitet kvar.

      Är rädd för att vården inte ska ge mig alla chanser att klara mig (om jag svajar mellan liv och död) utan prioritera att mina organ ska vara oskadda, eller att någon väntar på något visst organ. Vet inte om det är befogat eller om jag sett för mycket filmer.

        Läkare ger en ed om att rädda liv, så nej det behöver du inte vara rädd för.

          Människor kan fela, även de med de bästa av intentioner.

        Jag tror (har för mig att jag hört detta men ta mig med en nypa salt då jag inte är förstahandskälla) att sjukvården inte ”kollar upp” huruvida man är organdonation eller inte innan det konstaterats att man är död/hjärndöd.

        Nej, nej – vården ser dig som sin Prio 1 om det inte konstaterats att du är helt hjärndöd och inte kommer att kunna återgå till ett fullvärdigt liv där du förstår vad som sker i din omgivning och kan kommunicera dina önskemål!
        Innan det konstaterats att detta nog blir din framtid gör de ALLT för att rädda ditt liv! Utan tvekan! Även saker du i efterhand kanske hade önskat att de inte gjort!

      Omöjligt att förstå och ha åsikter om hur människor reagerar när man hamnar i ett sådant läge!
      Man kan sitta och ha åsikter och vara oerhört övertygad om hur man skulle göra i ett sådant läge och om/när man ev hamnar där tänker och reagerar man plötsligt helt annorlunda!

      Man vill säkerligen i praktiken göra ”det rätta” om det är ens minderåriga barn (vilket man inte önskar ska drabba någon) vi pratar om.
      Men då tror jag också att beslutet och tankarna är helt annorlunda än om vi pratar om ett 40-årigt syskon exempelvis.
      Jag säger inte att beslutet blir mindre tufft men förutsättningarna är helt annorlunda!
      Och hur man tänker och agerar lär förmodligen spegla det.

      Jag som vuxen kan skriva ner mina önskemål om man önskar eller inte önskar att donera organ och detta är säkert till stor hjälp för anhöriga!
      Det måste vara oerhört svåra beslut att ta! Och är man dessutom flera anhöriga som ska komma överens om ett beslut men i grunden har olika åsikter blir detta lätt en gigantisk konflikt!

      Personligen vill jag inte donera mina organ!
      Och jag har tagit det beslutet eftersom jag varit multisjuk i hela mitt liv och vill inte ge bort det jag anser är ”min dåliga karma”…
      Jag är just nu inte heller intresserad av att ta emot nya organ. Mest med tanke på att detta kräver oerhört mycket av resten av kroppen och min status är från grunden inte speciellt god…
      Så detta är ett relativt enkelt beslut för mig.
      Mina anhöriga har däremot en helt annan åsikt och tanke! Vi är helt enkelt inte överens om detta! När det gäller mig, vill säga!
      Övriga anhöriga har jag givetvis andra önskemål för! Men dessa tycker jag är onödigt att diskutera här och nu.

    Halloj
    Finns det någon här som har erfarenhet av att separera från sin partner och bo varannan vecka i hus med barnen? Alltså att ni väljer att bo kvar i huset ni köpte som en familj och istället för att barnen ska bo varannan vecka är det du och din expartner som alternera att bo i huset varannan vecka. Jag kan komma på en miljon nackdelar med detta tillvägagångssätt men de två fördelarna som jag kan komma på (för barnens och ekonomins skull) väger mycket tung. Hur får ni det att fungera? Fungerar det i längden?

      Men betalar man inte för två bostäder var då? Eller, i alla fall en och en halv? Eller ska ni bo i samma ”andra” hem också? När ni inte bor i barnens hus?

      det låter ju sjukt jobbigt att inte ha ett permanent boende. man delar väl på sig för en anledning, varför skulle man vilja fortsätta dela hem? hur hade det ens funkat med nya förhållanden?

        Är det inte lika jobbigt för barnen att inte ha ett permanent hem tror du?

          Barn kan vara lika trygga med två permanenta hem

            Men inte vuxna?

          nej verkligen inte? föräldrarna har ju hem de måste städa, inreda, handla mat till, tvätta, underhålla, osv. barnen bara bor där. måste vara sjukt mycket mer knäppt för barnen att de ser tillbaka på sitt liv och förklara för folk att de bodde i samma hus men föräldrarna var skiljda och bara bytte hem varannan vecka, jämfört med att de bara skulle ha två trygga hem

            Vadå barnen bor bara där? Är väl lika mycket ett hem för dom också.

              Barnen behöver ju inte fundera på när grunden ska dräneras, om fönsterna behöver putsas eller vilken ny tvättmaskin som ska inhandlas. Allt sånt kan ju vara svårt att komma överens med en annan vuxen person om. Men gör man det så är det väl precis lika ”tryggt” som två hem, uppfattad säkert olika från barnens håll ändå och skulle inte kalla det knäppt. Lite tungrott kanske.

                Håller helt med! Det kan låta bra på pappret men när praktiskt saker kommer in i bilden (som det du nämnde med dyrare investeringar i huset eller kanske bara ngt så simpelt som fönsterputs och gräsklippning) blir det säkert tuffare!
                Och om/när någon av föräldrarna kanske får en ny partner – DÅ lär det bli diskussioner…

                Tror dessvärre att ber blir mest konfliktfritt om barnen byter boende. Men det är verkligen inte något att ta lätt på!

            Det är nog bara för att du är van vid ett sätt att tänka, eller hur det ”ska” vara. Kan nog vara minst lika konstigt att tänka tillbaka på att man bodde i en ryggsäck och bodde i olika hem varannan vecka.

              Men vem bor i en ryggsäck? Man har oftast saker och kläder hos båda föräldrarna.

                Men så fort vuxna får tanken om att ha två boende så blir det helt plötsligt så jobbigt och otänkbart att flytta mellan två hem.

        Det som blir jobbigare när de vuxna flyttar är väl saker som tvätt (ska man lämna kvar sina smutsiga underkläder om man inte hunnit tvätta dagen innan byte?), hushållsapparater och elektronik som man äger själv och sånt. Rent känslomässigt lär det kännas trist att bo med exets grejer omkring sig. Barnen gillar förhoppningsvis båda föräldrar och trivs i båda hemmen. Men största problemet är nog när man skaffar ny partner så vill man köra detta upplägg så är det kanske bäst att sätta någon regel – utvärdera varje år och inte göra ändringar innan dess men båda måste vara med på att fortsätts vid varje utvärdering. Typ.

        Jättebra för barnen, tycker jag. Vad spelar det för roll om det är lite jobbigt för de vuxna, det är barnen som utsätts för en separation och det är ju jättebra om de slipper hålla på och hoppa mellan bostäder. Nya förhållanden kan man ha och träffa under den barnfria veckan, de flesta barn är jättenöjda om de slipper ha mammas nya kille eller pappas nya tjej i hemmet.

      Tänker ni att ni ska ha varsin lägenhet då eller en och dela på? Tänker att det kanske blir svårt om någon av er träffar en ny partner, jag skulle inte vilja dela säng med partners ex, om ni nu inte har egna sängar såklart.

        Okej tillägg till trådstarten. Har du själv inte eller haft detta arrangemanget behöver ni inte dela era åsikter. Som sagt jag kan själv komma på massor med nackdelar men jag vill höra om ev fördelar eller folk som fått detta att funka

          Jag kan tyvärr inte bidra med några fördelar (eller nackdelar för den delen), men måste säga att det låter som världens bästa föräldrar som överväger detta alternativ, för barnens skull.

        Då ska du inte ge dig in i en sådan konstellation helt enkelt.

      Det är en fin tanke men funkar nog sällan. Att fortfarande dela ett gemensamt hem och allt som ska skötas där kan ju göra att ev. konflikter angående dessa saker kvarstår. Blir inget cleant break liksom.

      Låter bäng. Ni behöver båda läka på varsitt håll, inte flytta fram och tillbaka, barnen kommer känna av stressen och otryggheten. Dock fint att ni ens funderar på det. Kram. Det blir bättre.

    Ville se svar på en tråd från igår som handlade om en liten flicka som gått bort i cancer ? hade en pågående diskussion om att döden, men kan inte se den längre. Är kommentarerna borttagna?!

      Yes! Borttagen, tråkigt nog. Skulle man kunna få en förklaring?

        Der skrevs en massa ovärdiga kommentarer om mamman till flickan. Gissar att det är därför.

    Fortfarande tokförälskad i den gifta kollegan. Konferens igår och det verkar finnas något men visst är det så att stämningen lätt blir lite flörtig vid sådan tillfällen? Jag måste sluta analysera all kontakt med honom och få det till att han är intresserad av mig. Vill bara sluta vara så kär i honom. Det är så himla fullt mot hans fru och barn samt min sambo och våra fantastiska barn.

      varför känner folk alltid behov av att tillägga fantastiska framför barn? Räcker det inte bara med barn.

        Haha 🙂 Håller med om att det blev lite töntigt! Tyvärr kan man ju inte redigera i efterhand.

        För föräldrar bryr sig mer om sina barn?

        Man hade kunnat mena att genom att använda begreppet ”fantastiska barn” så finns barn som inte är fantastiska. Därför borde man säga mina ”särskilt fantastiska barn” så blir ingen stött.

      Jag tror absolut det kan bli lite flörtigt vid såna tillfällen. Dock kan jag tycka det är lite härligt att känna sådana känslor och inte agera på dem, de försvinner tillslut. Har hänt mig två gånger under min 10 år långa relation och det har känts lite spännande, när det där svalnar sen har relationen till min sambo blivit ännu bättre (det har dock inte varit dåligt innan). Så jag säger njut av det där pirret så går det över sen, jag tyckte det var lite härligt att känna sig ”nyförälskad” (inte riktigt så men kom inte på ett bättre ord) för en tag igen!

        Tack för lite annat perspektiv. Det känns som ett vettigt förhållningssätt.

          Intressant att du håller med, vad skulle du gjort om din sambo var i samma situation? Att veta att han sitter på möten kär i en annan tjej..

            Jag hade såklart inte velat veta om det. Men om min sambo har en liten ”flört” med någon på jobbet kan han gärna få ha det om det inte märks på vårt förhållande, jag tänker att det kanske krävs för att vår relation ska hålla. Svårare att uppleva nyförälskelse i en lång relation tycker jag, och därför kan det väl vara härligt att få det lite på annat håll så länge man inte agerar på det. Såklart.

              Frågan var till M som säger att hon är kär.

        Ja precis. Det är ju bara en fantasi egentligen.

        Mitt har inte gått över på ett år.. hur lång tid tar det?

          Jag har några jag är lite småkär i och det har jag varit i sju år i en av dem. Några har gått över. Jag set det som helt odramatiskt och ofarligt för min relation till min man. Vi är människor, det är normalt att drömma och fantisera.
          Huvudsaken är att man är mogen nog att skilja på vad som är viktigt på riktigt och vad som är lite fantasier.

      Fyfan vad vidrigt och egoistiskt mot din sambo. Du kan med handlingar distansera dig från kollegan och bara snacka jobb. Sluta leva i nån fejk fantasivärld och jobba på den relation du har istället. Låter inte det bra? Gör slut då.

        Men hon försöker ju? Känslor får man inte för, hon har inte agerat på dem och gjort nåt fel.

          Otrohet är inte bara fysiskt, om hon inte har gjort något fel kan hon ju gå hem och berätta för sin sambo att hon är kär i sin kollega och se hur han reagerar. Skulle inte gissa att det blir en positiv reaktion.

            Där tycker man olika. Man rår inte för sina känslor. Att berätta skulle ju bara såra dock, men man kan ju int editerat klandra nån. Hon vill ju inte ha dem och agerar inte på dem.

            Så länge hon inte agerar på sina känslor finns det absolut inget att klandra henne för, utom möjligen att hon måste förstå att hon inte behöver ta sina känslor på så stort allvar som hon gör nu.

      Nej stämningen bör inte vara lätt flirtig på jobbkonferens.
      Ja det är fult mot din sambo. Och mot kollegans sambo. Lägg bara av.
      Alla gör egna val, gör ett val och backa.

        Fast den är väl ofta det? Mkt händer på konferenser…

      ”Lite flirtig”?
      Lägg ner är mitt råd!
      Tufft – absolut, men händer det inget mer än att stämningen är ”lite flirtig” på en konferens känns det inte som om ni är riktigt på samma plats!
      Detta kommer ev i att sluta med ni hamnar i en situation du kommer att ångra efteråt eftersom det inte riktigt låter som om din kollega är i samma tankar som du och inte heller riktigt har samma känslor.

      Om detta är tänkt att bli ert öde bör ni ordna upp era hemförhållanden först!
      Antingen har du starkare känslor för din sambo än för kollegan eller tvärt om. Detsamma gäller kollegan.
      Ni verkar just nu inte ens ha diskuterat någonting med varandra och att då bygga upp något i din fantasi byggt på ”lite flirtig” känsla är inte logiskt!
      Känslor för andra människor som kommer in i ens liv kommer alltid att dyka upp!
      Ibland uppstår kärlek, ibland vänskap och ibland raka motsatsen!
      Men att bryta upp från sitt ordinarie liv pga att en människa dyker upp i ens liv är ett stort steg! Det minsta man kan önska och säga är ju att man är på samma nivå och har samma känslor och tankar. Där låter det inte riktigt som ni är just nu.

      Så vad du än gör – agera INTE på de signalerna din hjärna sänder dig!
      Var vuxen – ta ansvar för den familj du just nu har!

      Ett råd från en vuxen till en annan – låt tiden ha sin gång! Är det meningen att du och kollegan ska ha en framtid tillsammans kommer detta att utvisa sig.
      Men vad du än vill göra just nu – don’t do it!

      Don’t do it!

    Har sån tandläkarskräck så inte varit där på många år pga skjuter fram för vill inte behöva gå igenom det.

    Nu har jag dock tagit tag i det och beställde tid för några veckor sedan så ska dit i början på veckan.
    Börjar bli så nervös, vill bara boka av det..
    Alltid varit vid folktandvården eller vad det heter och haft manliga tandläkare. Denna gången testar jag ett annat ställe och bad även om en kvinnlig tandläkare, så blir allt helt nytt och kanske blir mindre hemskt.

    Men har ni några tips hur man tar sig igenom det? ?
    Sa att jag är väldigt rädd när jag bokade tid så dom vet det, kommer ha sällskap med mig för vågar inte gå själv (skäms verkligen över det. Kul om det sitter en 13 åring där själv och jag har sällskap med mig?) och kommer antagligen ta en tablett eller två så kanske lite av ångesten försvinner?

      Grymt jobbat att du tar tag i det! Vet inga direkta tips förutom att kanske fundera på exakt vad som är läskigt hos tandläkaren? Brukar kännas mindre läbbigt om man kan pinpointa sin skräck och rationalisera. Tror det är som mest nervöst just nu och innan besöket också. Förhoppningsvis så känns det bättre så fort du fått komma dit! Lycka till 🙂

        Tack! Ska bli skönt att få det gjort.
        Tycker allt är hemskt bara. Förstår att ingen tycker det är roligt att gå dit såklart, bara tanken på tandläkarlukten får mig att må dåligt. Men det är så obehagligt när dom använder den där yxgrejen och drar i tänderna, sugsaken, gillar inte att ligga ner. Börjar tänka på att tänk om jag måste dra ut en tand, hur ska jag klara det?
        Om jag måste borra och ta bedövning, jag är spruträdd och svimmar när jag tar blodprov och det gör inte lika ont som det gör att ta bedövning.

        Sen är nog mycket att ingen tandläkare har haft förstående, varit trevlig och gett någon trygghet. Men denna kvinnliga tandläkaren lät som hon var jättebra om man är rädd, så hoppas det stämmer.

        Sen är jag en person med mycket ångest inför saker. Och sånt som är jobbigt, nytt eller läskigt undviker jag så mycket jag kan. Men vet att det är sämsta sättet att handskas med sina rädslor, men tänker inte logiskt när nervositeten kickar in ?

        Funderar ibland på hur jag ens lyckats ta mig igenom livet ? herregud alltså.

      Fan vad du är modig!
      Har också skräck, men lyckades hitta en klinik som behandlade med lustgas. Då funkade det.
      Tyvärr slutade min tandläkare för några år sedan och nu är jag tillbaka i samma igen. Vågar inte hitta någon ny samtidigt vet jag att jag har hål i en visdomstand.
      Gå, gå, gå. Bara gör det!!!

        Tack!
        Nej, vad otur att din tandläkare slutade ? finns det inte någon på samma klinik med lustgas som skulle funka tror du? Hål i en visdomstand låter inte roligt.
        Blir ju värre ju längre tid det går. För varje år som gått har jag tänkt att jag önskar jag gick förra året för nu har jag kanske hål jag inte hade innan, nu har jag antagligen mer tandsten än innan. Och vill inte ens veta vad det kommer kosta om jag har hål eller något..

        Hoppas du vågar hitta någon ny, du vet ju vad som funkar nu och vad du behöver ?

          Men hur gullig är inte du!
          Det var ju du som behövde pep talk.
          Nej, den kliniken funkar inte längre men självklart finns det andra. Jag får helt enkelt skärpa mig… Kanske ditt inlägg här i kväll kan ge mig knuffen.
          Och du. Håll vännen hårt i handen!
          Gå dit, gör vad som måste göras, och gå och fira dig själv efteråt.

      Modigt att du har bokat tid trots att du är rädd! Jag har själv ingen tandläkarrädsla men vet att när jag bokar tid online är sista steget i bokningen att man ska bocka i om man är rädd för att gå till tandläkaren så att de vet om de behöver ge extra stöd. Jag har dessutom flera i min omgivning som är rädda. Det jag vill få fram är att du inte är ensam om att vara rädd, det verkar inte vara helt ovanligt. Så tycker verkligen inte att du ska skämmas över det! Och tandläkaren är förmodligen supervan vid att bemöta det dessutom. Lycka till!!

        Tack så mycket! 🙂
        Kanske har blivit mer förstående nu om det till och med finns med när man bokar tid, hoppas verkligen det. Bättre bemötande då och mindre känsla av att skämmas.
        Ska bli skönt att få det överstökat, hoppas jag inte har hål eller behöver gå flera gånger för att rätta till något. Bara en undersökning där allt ser bra ut och att jag får en tid om ett år igen låter bra ?

      Nyfiken, varför är man rädd för att gå till tandläkaren?

        Tja, kanske för att man är rädd för att det ska göra ont(både i käften och plånboken).

        Jag är rädd. Egentligen inte för tandläkaren i sig, men för att ha saker i munnen, tycker fortfarande det är jobbigt men föra jag tog bort visdomständerna kunde jag knappt borsta dem pga så känslig kräkreflex så jag är rädd pga det. Spyfobi i grunden som drar med sig annat…

      Jag har också haft extrem tandläkarskräck i många år. Folktandvården skrev ut stesolid till mig för enbart undersökning där jag skulle ta bort tandsten, tillägga att jag gladeligen tog emot det. Förstod nånstans att det var ohållbart i längden så bytte till privat tandläkare, en helt annan atmosfär. Klart värt! Där fick jag tipset att lyssna på musik under tiden samt blunda. Det har hjälpt enormt mycket. Sedan såklart att kemin mellan mig och tandläkaren samt tandhygienisten är väldigt bra och det gör ju självfallet att min tillit hjälper till.

        Har stesolid eller sobril hemma, ska ta det innan och hoppas det hjälper lite men skulle helst inte behöva ta något sånt såklart.
        Sjukt att det kan vara sån skillnad på atmosfären hos olika.
        Härligt att du hittat en bra tandläkare och dina knep 🙂 musik och blunda låter väldigt smart, det ska jag lägga på minnet!

      Heja dig, det kommer att gå jättebra! ? Jag var jätterädd för att gå till tandläkaren och gick inte dit på många år, samtidigt som jag inte skötte munhygienen pga psykisk ohälsa och missbruk. Så när jag äntligen gick dit fick jag veta att jag hade början till tandlossning. Bröt ihop totalt och efter det var jag tvungen att gå dit regelbundet och genomgå en rad behandlingar. Var jätterädd varje gång och ibland bröt jag ihop i stolen pga rädsla. Trivdes inte med tandläkaren heller. Sen bestämde jag mig för att byta tandläkare, och fick en som var så himla gullig, mjuk och försiktig. Idag är jag friskförklarad från tandlossningen och har blivit av med min rädsla. Tyvärr är tänderna inte så fina, men jag är iallafall frisk och får behålla dem. Önskar att jag hade gått till tandläkaren regelbundet mycket tidigare och skött mig bättre. Det är aldrig försent att ta tag i det, och när man gör det känns det så skönt. Poängen är att det går att bli av med sin rädsla, försök hitta en tandläkare som är van att jobba med rädda patienter och som får dig att känna dig trygg när du sitter där i stolen. Lycka till! ?

        Men wow, detta behövde jag höra! Så skönt att du inte är rädd längre och även är friskförklarad. Vilken resa! Finns alltså hopp. Hoppas min tandläkare också är gullig och försiktig.

        Är så rädd att jag har tandlossning, inte velat läsa något om det så vet inte hur det är eller så. Men för några veckor sedan åt jag sega kolor och fick sen ont i tänderna på den sidan jag hade tuggat. Tänkte då att mina tänder kanske är lösa eller något ? därför jag bokade tid för jag hade ont några dagar. Min katt väckte mig en gång vid 4 tiden på morgonen och hade svårt att somna om för jag hade typ tandvärk eller något. Och kan väl vara annat också men mina tankar går alltid till det värsta så tandlossning var det första jag tänkte på.
        Nu har jag inte ont längre och känns som vanligt. Men ska bli skönt att få undersökningen gjord.
        Vet att jag har lite tandsten på insidan vid framtänderna i underkäken, skäms och är rädd att tandläkaren ska tycka jag är äcklig. Men vill inte försöka dra bort något själv heller, känns inte smart att vara där och pilla ?

        Tack så mycket 🙂

          Tack snälla, det finns massor av hopp och kommer bli jättebra ska du se! ? Det behöver inte alls vara så att du har tandlossning utan det ska ganska mycket till innan det går så långt. Det där är ganska mycket beroende på vilken ”kvalitet” på saliven man har, och sen har jag även tandlossning i släkten (det går ofta i arv). Tandlossning går att stoppa och bli frisk ifrån närsomhelst, så oavsett är det jättebra att du går till tandläkaren nu och undersöker dig. Du kommer känna dig så stolt och lättad efteråt. Tandläkarna har sett det mesta så de kommer garanterat inte tycka att du är äcklig, men jag förstår oron. Tandlossning låter så himla otäckt och ”stort”, men idag tänker jag knappt på det mer än att jag är väldigt noggrann med munhygienen, och det funkar hur bra som helst. Jag brukar ofta bita ihop tänderna i sömnen och då känner jag mig lite öm i käken/tänderna när jag vaknar på morgonen, det låter mer som något sånt när du åt kola. ? Tror och hoppas det går bra, vore kul att höra sen i ett annat öppet spår men det bestämmer du såklart själv. Sen har du ju alltid rätt att byta tandläkare om du inte är nöjd, jag kollade en del på nätet innan jag bytte och läste recensioner från andra och så. Sen gick det jättebra. Lycka till! ?

      På tal om detta, någon som har tips på bra och snäll (gärna kvinnlig) tandläkare i Göteborg? För någon som är väldigt rädd men måste gå alltså.

        Tandläkare Johanna Anderson på Fridkullagatan. Hon är jättebra

      Vet exakt vad du menar!
      Mitt råd är att berätta för din tandläkare och personalen där att du är jätterädd och har för vana att avboka, flytta fram tider och även strunta helt i att gå dit!
      Har gjort exakt samma sak!
      Fick en helt ny tandläkare nu eftersom min förra slutade och praktiken såldes till någon annan.
      Jag ringde dit när jag fick en tid och ville såklart omboka! Berättade att jag har för vana att ändra tiden åtskilliga gånger för att till slut helt avboka! Och att jag har enorm skräck!
      De var oerhört lyhörda för detta!
      Istället för att först boka in mig hos en tandhygienist och sedan ev bokas in hos en tandläkare om något behövde åtgärdas fick jag träffa en specialist direkt! En tandläkare som specialiserar sig på de med tandläkarrädsla och som vet hur man bör bemöta oss.
      Och han var oerhört bra!
      Och framförallt förstående och hade bokat in extra lång tid för att hinna ta allt i min takt!

      Det bästa samtal jag ringt i mitt 50-åriga liv!
      Allt gick verkligen bra!
      Ny tid om ett år alt ett halvår beroende på vad jag valde. Ja, jag var ju inte galen – jag valde såklart ett år… SÅ roligt var det inte!
      ??

      Men besöket gick bra!
      Och nu har de noterat nästa gång jag avbokar – vilket jag kommer att göra – att de ska fråga om anledningen till avbokningen och försöka övertala mig att det kanske är bättre att verkligen få det gjort?!
      Vi får se hur det går… Men fortfarande väldigt glad jag ringde det där samtalet!

    Har ni tips på vart man hittar snygga basplagg, framförallt t-shirts, till ett bra pris.

      Uniqlo.

    Linda Blom, någon som också reagerat på att innehållet på Instagram ändrats på senaste? Några tankar?

      Ja! Jag börjar misstänka att hon har separerat. Men har inga belägg för det.

        Någonting verkar det vara i alla fall, liksom aldrig varit så fokuserat på ”snyggbilder” och festande tidigare.

        Tänkte precis samma sak. Inte haft förlovningsring på väldigt länge. Är ofta ute och festar och ser ”annorlunda” ut nuförtiden.

    Hjälp!
    Jag är konstant sjuk, förkyld, feber, ont i hals och kropp. Visst, jag har barn på förskola, men jag kan bara inte acceptera att jag ska vara sjuk varenda jäkla månad. Det är så frustrerande och påverkar hela mitt jag och mitt liv. Vården verkar inte ta mig på allvar. Prover ser bra ut och sen görs inget mer. Jag lämnas till mitt öde.

    Ska det vara så här ? Är det rimligt? Vart kan jag vända mig för att reda ut vad som är fel på mitt immunförsvar? Eller är det ens nödvändigt?

      Antar att du har kollat upp blodvärdet? Järnbrist? Sover du dåligt/för lite? Stress? Får du i dig tillräckligt med näring?

        Japp, alla tänkbara prover har tagits och inget avvikande har hittats. Med småbarn sover jag sisådär. Att vara sjuk en stup i kvarten är stressande och det dåliga samvetet byggs på gentemot arbete och familj. Så nog finns det stress med i bilden, men inget allvarligt eller något som jag mår dåligt av.

          Skönt att proverna ser bra ut iallafall. Förstår att det är stressande, det låter jättejobbigt. Hoppas du kommer på vad det kan vara. ?

            Tack ?

          Man kan vara låg i d-vitamin, bli sjuk ofta men de räknar det ändå som inom de normala gränserna vid blodtest. Låga normala värden i Sverige anses som för låga i andra länder dessutom. Så är D-vitamin normalt fast lågt eller järnet normalt men ferritin lågt, så ääkan det mycket väl egentligen vara bristande.

            Men är det rimligt att vården säger att alla värden är jättebra om man tar proverna just i syfte att utreda varför man blir sjuk hela tiden? Alltså om det nu är så att man blir sjuk av att ha låg D-vitamin så borde de väl säga ifall man har det – även om värdet inte är ”för” lågt? Känns konstigt att de skulle säga att alla värden är jättebra om det inte var så. Vill inte äta vitamintillskott om värdena redan är bra liksom.

      Jag var aldrig sjuk tidigare. Hade jättebra immunförsvar. Sen hade jag Corona. Och tog 2 sprutor vaccin. Efter det har jag haft otaliga infektioner i öron/näsa/hals. Det har merparten av mina kollegor och min sambo också. Övertygad om att det har med Corona att göra

        Den tanken har slagit mig med. Jag har inte hunnit ta fler än två sprutor pga alla sjukdomar. Har det lugnat ned sig för dig?

          Tyvärr inte. Just nu är jag ok men min sambo nyser och hostar så det är väl snart dags igen ?

        Intressant, för mig blev det tvärtom, efter Corona och sprutor har jag inte varit sjuk alls!

          Wow! Det kanske inte är helt optimalt att aldrig vara sjuk, men passa på och njut av det. Jag är avis ?

            Haha ja jag har verkligen haft min beskärda del åren innan och den här perioden kommer nog inte vara för alltid! Man hör ju alltid om folk som ”aldrig varit sjuka” men oftast är det ju folk som är äldre (alltså inte har fsk-barn direkt) och inte rör sig bland så mycket folk, snarare än att det beror på kosten eller nåt. Lagom med förkylningar är nog bäst, ett par om året sådär ?

            Varför skulle det inte vara optimalt? Sjukt jobbigt att vara sjuk ju…

            Fattar inte alls, varför skulle det inte vara optimalt? Skulle jag få välja hade jag aldrig blivit sjuk igen ? varför skulle man?

          Jo, jag tror absolut att det kan vara p.g.a. covid. Jag blev själv svårt sjuk och var på sjukhus i 2,5 månader p.g.a. covid. Efter den tiden har jag varit fullständigt panikslagen över att bli sjuk. Men faktum är att jag har varit betydligt mindre sjuk under dessa två år vilket förmodligen delvis kan förklaras av den sociala distanseringen. För ett par månader sedan fick vi covid igen… men denna gången var det bara som en lätt förkylning…

      Hade själv tänkt göra ett inlägg om detta och så såg jag ditt. Är i samma sits. Vill så gärna komma igång och träna men vågar inte för så fort ja känner mig nästan-helt-frisk så är jag livrädd att bli sjuk. Blir galen.

        Är det inte bra för immunförsvaret att träna och ha god kondition då?

          Joo och jag är en sån som alltid har tränat! Så känns helt ovant att inte göra det. Men de gånger jag precis kommit igång igen nu på senaste tiden så blir jag sjuk. Och sen har jag tänkt att jag ska vänta så att jag är helt säker att jag blivit frisk innan jag ska börja träna igen så att kroppen får en chans att återhämta sig, men då hinner jag liksom få nån ny förkylning innan jag ens hunnit börja träna igen!

          Nu vågar jag liksom inte börja. Känner mig fortfarande helt slut efter senaste förkylningen och har börjat nytt jobb så jag vill absolut inte bli sjuk nu. Men mår såklart bäst när jag är igång och tränar regelbundet – särskilt psykiskt

            Så tråkigt att höra att du lever i samma ekorrhjul ? Förstår hur jobbigt det är. Och jag förstår precis vad du menar om träning. Min träning fick ett abrupt slut när första sjukdomstillfället inträffade. Sen kom jag igång under en vecka här efter sommaren, och sen blev jag sjuk och nu sitter jag här med en kraftig förkylning igen ?

              Så värdelöst. Känner mig så uppgiven kring detta. Allt jag vill är att komma tillbaka til bra rutiner. Hoppas vi får bra tips här!

                Fattar! Hoppas hoppas att det blir bättre för oss ??

      Jag hade det så under ett helt jäkla år (!!!), har inte ens några barn. Det hela började under den första coronavåren. När en förkylning tog slut, började nästa om 3 dagar-3 veckor. Hade mycket kontakt med sjukvården och gjorde en massa blodtester, astma-och allergitest, lungröntgen och så, och det hittades ingenting. I ett skede (ganska i början det där sjukåret) hade jag troligtvis corona men då fick man ju inte göra nåt coronatest om man inte togs in på sjukhus. Men det förklarar ju inte varför jag hade konstanta förkylningar i ca 10 månader efter det.

      Det är inte rimligt och så satans frustrerande men då vården inte hittade nåt var det bara att gilla läget (och hosta ur lungorna). En morgon tog det bara slut helt plötsligt. Jag var säker på att det skulle börja om igen men nej, nästa förkylning kom typ 9-10 månader senare. Efter det har jag haft en ”vanlig” mängd med förkylningar. Jag visste inte vad jag skulle göra så jag försökte bara härda ut fast det var sjukt svårt när allring stod på paus.

        Tack för att du delar din upplevelse. För jäkla jobbigt att ha haft det som du beskriver det. Samtidigt ger det mig lite hopp om att jag kanske är på sluttampen av den här cirkusen nu. Jag kan bara hoppas det ?? Hälsan är allt!

      Jag har samma problematik. Är jag inte förkyld så får man salmonella eller campylobacter eller liknande. Tror det bara är att acceptera läget. Jag äter inga kosttillskott (glömmer ofta att ta sånt) men funderar på att börja göra det för jag tror att det kan boosta immunförsvaret.

        Jag skulle prova det, om jag var du. Du har inget att förlora. Nu är jag bannemig villig att testa allt.

      Om dina värden ser bra ut så tänker jag spontant stress? Har dom uteslutit eventuella sjukdomar som skulle kunna påverka immunförsvaret?

        Hmm, det tror jag inte att de har tittat på. De menar att jag som småbarnsförälder får finna mig i detta. Men, jag har ny tid om ett par v, ska ta upp detta då. Tack för tips!

      Till alla er som har svarat mig: Tack! På riktigt, jag uppskattar vartenda svar och är så tacksam för tiden ni har lagt ned på att hjälpa mig. Det gör att jag inte känner mig fullt lika ynklig i detta och ger mig lite extra kraft att kämpa vidare. Så igen, tack ??

      Jag blir sjuk (feber, huvudvärk och känner mig risig) när jag ska ha ägglossning och mens. Så två gånger i månaden får jag äta Ipren/Alvedon och försöka kämpa mig igenom dagarna. Så kanske är hormonellt? Har börjat äta olika kosttillskott för att få lättare pms

        Så blir min tonåriga dotter. Innan vi såg mönstret så hade hon en sjukdag varje månad. Hon känner sig som hon fått influensa sedan blir hon helt bra när mensen kommer.

      Vården kan inte göra något åt förkylningar, det du kan göra är att tvätta och sprita händerna ofta och hålla ut. Alla småbarn ska igenom 10-15 förkylningar per år i dagisåldern.

        Men är det normalt att man själv blir smittad hela tiden? Jag är ju vuxen och bör redan ha ett immunförsvar liksom, till skillnad från dagisbarnet. Sen kan tilläggas att jag blir förkyld även gånger då mitt barn är friskt!

      Be dom kolla dina iga, igg osv värden.
      Jag har total iga brist vilket gör mig väldigt mottaglig mot alla virusinfektioner=jag saknar motstånd mot dom.

    Min läkare tittar aldrig på mej? det känns inte bra och då kan han ju inte se hur jag mår? Han har varit mycket elak och jag ville byta men fick inte. Känns inte bra. Han går över gränser och jag blir t o m rädd. Jag förstår att han har problem med något.

      Byt läkare nu! Hade samma erfarenhet med min förra gynekolog, hon var fruktansvärt otrevlig, asocial och brutalt hårdhänt – blev också rädd för henne och kände mig väldigt utlämnad. Till exempel la hon en gång kommentaren ”vad skönt för dig” efter att jag fått ett missfall. Byt, och anmäl om det finns underlag för det <3

    Jag skrollar linkedin i jakt på nytt jobb och ser att det ligger en del intressant ute från polisen. Någon som vet vad lönenivån ligger på som civilanställd på polisen i Stockholm? Det handlar om utredningar och analysarbete

      Brukar finnas namn och nummer till facklig representant i annonsen. Ring den och fråga. Polisen är väl också en myndighet och då bör du kunna begära ut löneuppgifter för den typen av tjänst rakt av också.

      Om du menar civil brottsutredare så brukar ingångslönen starta på 28 och uppåt. Dålig lön alltså. Jag har en master och jag tjänar strax över 30.

      Världens bästa jobb dock. Världens BÄSTA jobb. Är föräldraledig nu och trots att jag älskar att vara hemma med min bebis så saknar jag mitt jobb och ser fram emot som FAN att gå tillbaka.

      Gick in på 31 för två år sedan, ligger nu strax över 32. Har en tre-årig högskoleutbildning ?? Jobbar dock inte i trakterna kring Stockholm.

    Födde mitt andra barn för 12 veckor sedan och har fortfarande en konstig lukt från underlivet. Tog upp detta på efterkontrollen så bm tog diverse prover men allt såg normalt ut. Hade likadant efter första förlossningen men då visade proverna bakteriell vaginos som jag fick behandling för. Nu visade ju proverna ingenting men jag KÄNNER ju att det luktar illa! Det är en lukt som jag aldrig haft förutom efter mina två förlossningar. Vad kan jag göra åt det? Ska jag kräva att de tar nya prover?

      Ja, kräv nya prover! Tre månader låter lång tid att fortfarande lukta. Blöder du?

        Nej inga blödningar, avslaget slutade efter 6 veckor.

      Låter som bakteriell vaginos. Man kan fåde gååång på gång trots behandling. Jag får de efter varje mens. Sjukt jobbigt..

    Varför knäcker man inte spagettin på hälften? går det inte snabbare att koka den om allt är under vattnet från början?

      Jag knäcker alltid spagettin till små bitar, vet inte om det går snabbare men det är mer lätthanterligt som färdiga småbitar ?

      Jag tycker det är svårare att äta när stråna är korta! Du får skaffa en större kastrull haha

      Vadå varför gör man INTE det? Jag trodde alla vanliga Svenssons gjorde så, inklusive jag själv ?

      För att det är svårt att linda spagettin runt gaffeln då.

        Jag lindar aldrig, skär den i mindre bitar ändå så inga problem att knäcka den. Ja, min italienska pappa och farmor svimmar nu.

      Jag gör alltid det

      Man ska väl egentligen koka spaghetti i stora väl vattenfyllda spaghettikastruller? Som i Italien.

        Exakt! Stor kastrull, mycket vatten, väl saltat. Lita inte på angiven koktid utan provsmaka pastan så att den blir perfekt al dente.

      Man trycker ju ner spaghettin hel under vattnet. Det skiljer sig max 20 sekunder i tillsgning från den del av spaghettin som först kommer i vattnet och den som kommer sist under vattnet.

      Bryter man spaghettin kan man ju lika gärna byta pastasorter och koka makaroner eller gnocchi eller något.

        Ändå stor skillnad på makaroner och spagetti, man kan ju vilja ha formen men kortare bara.

      det tar inte alls lång tid för spaghettin att mjukna och sjunka ner så att hela stråt hamnar i vatten. prova nästa gång, det går fortare än man tror!

      Många gör ju det?

    Hur bryter man ett gravt sockerberoende/sockermissbruk? Har varit sockerberoende i många år och har även en ätstörning (hetsätning). Lyckas hålla mig borta från socker i korta perioder, men får alltid återfall och det slutar med att jag äter tills jag mår illa. Sen får jag dåligt samvete och tänker att ”nu ska jag sluta”, men två dagar senare sitter jag där igen. Någon som har varit sockerberoende och lyckats bryta helt med sockret?

      En start kan ju vara att identifiera vad som händer runtomkring när du känner att behöver hetsäta, är det för att du känner stress, uttråkad, behöver bedöva vissa känslor. Hetsätning och sockerberoende är symptom på något större så börja där.

        Tack för bra råd, ska fundera kring det!

      Ät bara socker på lördagar!
      Håll dig borta från vete (pasta, bröd osv), det triggar sötsuget.
      Ät rent på vardagar (kött, fisk, grönsaker) och drick stort glas vitaminbrustabletter med is när du får sötsug.

        För det första kalla inte viss mat för ren, för det andra fungerar det inte på personer som hetsäter att sätta sånna restriktioner för det tredje blir man korkad av att helt utesluta kolhydrater.

        Bra tips, tack! Dessvärre funkar det inte att äta socker bara en dag, måste klippa helt.

      Låter jättejobbigt. Tyvärr är det ju ofta olika känslor och situationer som kan trigga och det känns lätt som en omöjlighet att ta sig över det och till den andra sidan där man inte längre alls behöver det man varit beroende av.

      Tror det är viktigt att börja med att inse att man själv inte är värdelös i situationen, alltså visst har man på något sätt tagit sig i den själv men allt är liksom emot en, sötsaker är gjorda för att de ska se så goda ut som möjligt och smaka så gott som möjligt och de finns överallt = helt mot vår natur. Självklart går det att undvika men bli inte för arg och besviken på dig själv! Du har bara inte hittat rätt sätt att bli av med beroendet än. Försök att bli arg på situationen, på allt sk*t du lockas köpa. Bli arg, du vill inte vara slav under något.

      Sen rent allmänt, se såklart till att du inte blir hungrig mellan måltider och hitta något som distraherar dig i de situationer du äter.

        Tack för värdefulla råd! ?

      FAA-möten är det enda som hjälpt mig. Hade aldrig klarat att bli sockerfri på egen hand.

        Ska kolla upp vad det är för något, tack så mycket! ?

      Testa kosttillskott krom! Efter 2v var jag helt utan sötsug..

      Krom är med och reglerar blodsockret. Krom ingår i en förening som heter glukostoleransfaktor (GTF) som förstärker insulinets verkan. Insulin är ett hormon som reglerar blodsockret. Krom är viktigt för förbränningen av fett och kolhydrater

        Det ska jag kolla upp, tack för tipset! ?

      Tipsar om boken Brain over binge.

        Tack så mycket!

      En ätstörning är svårt att få bukt med själv, även om det såklart går. KBT är effektivt och finns som webbaserad självhjälpsbehandling via 1177/SCÄ om du ej vill söka traditionell vård. Vårdprogrammet heter NÄRA. Även antidepressiva SSRI-läkemedel har visat effekt mot just hetsätning.

        Tack så mycket! ?

      Man kan behöva lära sig att allt inte ska smaka sött. Pröva att aktivt äta saker som itne är sötade eller söta – exempelvis, grönsaker med kanske någon salladsdressing (ej söt), osötat knäckebröd med ägg, ja vad som helst egentligen som inte smakar sött

      Läs på om hetsätningsstörning. Man ska absolut inte förbjuda någon mat, det triggar bara hetsätningen. Försök att inte fokusera på mat som bra eller dålig. Jag rekommenderar varmt boken ”Att övervinna hetsätning”, den hjälpte mig att bli mycket bättre. Och ta inte diettips från folk som inte har hetsätningsstörning, för de funkar inte likadant.

    Någon som har erfarenhet av antibiotika mot acne?

      Magdödare

      Jag har ätit läkemedlet Iso i 4 mån 🙂 blev väck min acne på typ 3 veckor (haft medelsvår acne sen jag var typ 14 år, är 30 idag).

      Jag hade medelsvår acne (på ansiktet, axlarna och ryggen) och fick börja med att äta antibiotika. Det hjälpte inte ett dugg så jag fick en Roaccutankur som tog bort allt. Några år senare återkom en del finnar (inte alls så mycket jag hade första gången) och jag fick direkt en Roaccutankur till. Efter det har jag varit acnefri i över 10 år.

        Tack alla. Ja jag önskar att detta kommer att sluta i en Iso-behandling men de är så återhållsamma med att skriva ut så ska gå tillbaka till läkaren varje gång det blossar upp nu. Har en kräm som efter ca 8 veckor men kunde bara ta den i 12. Hoppas antibiotikan hjälper för stunden i alla fall tills vidare.

          *hade en kräm som efter ca 8 veckor hjälpte

      Funkar bra men acne kan återkomma efter kuren.

      Nu vet jag inte vad du har för typ av acne men jag blev helt ok hjälpt av antibiotika+epiduo som jag fick utskrivet mot hormonell acne. Men ah den hormonella acnen är jävligt tuff, efter 2,5 år kom den tillbaka en del…

    Jösses! Nu är barnen Rimér utklädda till små mini ”hoes ” ?? Man kan ju undra hur dom fått förklarat för sig vad dom är utklädda till.

      Helt sinnessjukt.

      Sjukast jag sett. Dom borde han inte få ha barn, vem fan klär ut sina barn till horor?!?

      Så fruktansvärt!!

      Du som orosanmäler till höger och vänster (vem
      du nu än är), vi behöver dig asap!

      Herrrrrregud. He.rre.gud

        Bingos instastory!!
        Katrin utklädd till hora juckandes mot sin pappas ben?!?

        ?????

        Och de stackars barnen sen….?

      Helt otroligt. Man undrar om de inte pratar om saker i den familjen? Vad en prostituerad och en hallick är? Nä fy fan vad stört. Snacka om att sexualisera sina barn också.

        Grooming helt klart.

      ?

      Så vidrigt. Dom får så mycket hejarop i kommentarsfältet. Blir så äcklad. Kanske att Bingo kan åtalas för barnp*rnografi pga detta.

        Skojar du? Vilka skriver att det är roligt/bra?

        Vilka överhuvudtaget kommenterar inne på de där människornas instagram? Två uppmärksamhetskåta patetiska individer.

          Ja, det är bara att kolla deras instagram så får du se. Folk tycker de är sköna, roliga, härliga osv.

            Pernilla Wahlgren, Andreas Carlsson, Anitha Clemens, Sara Bolay är bara några av alla kändisar som hejar på och tycker att det är sååå roligt

        Nu har Pernilla Wahlgren kommenterat att det är succé. Alltså vad är detta för masspsykos???

      Anmäl bilden till Instagram, tryck på de tre små prickarna ovanför bilden till höger. Det är emot deras policy då bilden föreställer barn.

        Jag anmälde bilden men fick svar fr Instagram att den inte stred mot deras policy, som inget gör för övrigt. Mer än ammande mammaledig då.

      Det är det sjukaste jag sett. Så himla hemskt… Brukar ändå tycka att BinKat är ganska roliga men ändå vettiga föräldrar. Hur kan dom liksom planera Katrins fest och komma på idén ”men vi klär ut barnen till horor”! ”Jaaaaaa”!!!
      Nej jag förstår inte.

      Vi är horor , säger de på Julias story. ?

        Omg! ?

        Men jag är inte förvånad. De är Bingo och Katrin vi snackar om. Sveriges mest korkade föräldrar. Om man slår upp ordet i en ordbok ”dåligt omdöme” och ” sexistiskt” så får man se Bingos nuna.

      För det första är det ett riktigt vidrigt och osmakligt tema på festen. Varför vill man ens klä ut sig till h-ra? Så oändligt många stackars kvinnor/flickor som fått sälja sina kroppar och betala med sitt liv. Även pojkar och män.

      För det andra..
      Vafan sysslar de med, och det ska vara föräldrar?!! De drar med sina barn och klär de i sexiga underkläder dvs sexualiserar dem där alkohol dessutom (drack Bingo alkohol?) flödar och inför jag vet inte hur många följare på IG.

      På många sätt är B o K helt underbara föräldrar men här går B över alla gränser för vad som är okej. Barnen verkar iallafall lyckligt ovetandes om det vidriga de utsätts för.

      Till råga på allt verkar de allra flesta som kommenterar hylla inlägget.

        Japp. Och det värsta av allt är att dom kommer sitta och skratta åt dessa kommentarer sen. ”Tooorra tråkiga människor”. Alltså vad ska man säga. Katrin brukar ofta raljera över att hennes föräldrar minsann gjorde det ena med det andra under hennes barndom och att hon blev normal. Ehm.. jovisst. Och Julia som åmar sig i sin selfiekamera med små barn bakom utklädda till horor. Alltså jag är inte pryd men bara mår illa av alla pedofiler som kommer älska dessa bilder. Kräks inombords.

          Kunde inte skrivit det bättre. Precis då
          Känner jag också.

          Förstår inte varför deras barn måste matas all denna s e x/porrighet. Allt i B och K samt J liv verka kretsa kring att man ska vara snygg och sexig och vältränad som möjligt. Vet inte hur många av fyllepartyn genom åren jag sett barnen varit med på eller hur mycket lättklätt barnen behövt se.
          Men det sista inlägget är faktiskt det som tar priset. Får man göra så med sina barn? Be dem posera i sexiga underkläder? Det är oerhört olämpligt!

          Vilka osäkra människor som hejar på Bingo och Katrin i detta. De verkar på riktigt tro att de är ”coola” (i brist på bättre ord). Tyvärr är väl många av dem också föräldrar. Stackars barn!

      Detta borde på riktigt tas upp med föräldrarna. Det finns en gräns för hur dåligt omdöme man kan ha.

      Fy helvete vad vidrigt. Har absolut inga synpunkter på vad vuxna har för fester. Men det är BARN närvarande och dessutom utklädda och extremt sexualiserade? Är det någon på soc som kan ta en titt på det här???

        Vill du på riktigt att någon på soc ska ”titta på” detta så bör du anmäla.

        Anmälde till Soc o fått svar att dom mottagit min anmälan.

    Here we go again.
    Innan sommaren träffade jag en kille några gånger. Vi hade det mysigt, jättebra sex och han sa att han trivdes att ha mig nära… sen helt plötsligt slutade han höra av sig… för att börja höra av sig igen för några veckor sen.. vi träffades igen.. och hade sex och nu har jag inte hört något mer.
    Varför gör jag såhär mot mig själv? Varför vill jag ha ett svin, Varför är jag attraherad av han?
    Jag förstår att jag bara är en reserv men det gör så ont.

      Vi har alla varit där. Hoppats att just denna gång blir det bättre. Att han kommer höra av sig oftare. Osv

      Vet du, nästa gång så säg nej till att ses. Du kommer vara SÅ stolt över dig själv sen. Så än hur mycket det lockar så säg nej. Och träffa honom inte mer. Efter ditt nej så blockera honom så du inte blir sugen på att ta kontakt.

    Förvirrande text vet knappt vad jag vill få sagt..
    Varit färdig examinerad lärare (f-3) i 4år med en paus på 1,5år för föräldraledighet så har med andra ord inte jobbat allt för länge även om jag jobbade lite under tiden jag pluggade. Kom tillbaka till jobbet i januari i år och kände att jag höll på att bli deprimerad och inte trivdes. Var en stor omställning för mig (dålig på förändringar oavsett positiva eller negativa) att gå från att vara hemma på heltid till att börja. Var också svårt att komma in mitt i en termin när allt arbete redan var påbörjat. Tänkte att dessa två var orsaker till att jag började må dåligt och inte trivdes med mitt jobb. Men sen började terminen igen i augusti och det har bara blivit värre. Mest beror det kanske på att vi inte har några resurser… Jag vill så gärna göra ett bra jobb och ge eleverna rolig och givande undervisning. Men hur ska jag klara av det när jag står med bakbundna händer. Finns massa orsaker till att det känns så. Bla idag ngen hjälp i klassrummet 80% av tiden så när utåtagerande elever får ”utbrott” behöver jag följa med ut ur klassrummet för att se till att inget farligt sker och kvar blir resten av klassen. Sen springer man där fram och tillbaka och allt blir halvdant. Min kollega ser mig och säger att jag måste sänka ribban osv. Jag hör vad hon säger men det går liksom inte då det tar på mitt samvete. Detta har tillslut gjort att jag börjat tvivla på mig själv som lärare och anser mig inte vara duktig även om jag logiskt sett vet att jag påverkas av de dåliga förutsättningarna. Även om jag vet detta så känner jag att detta kanske inte är ett jobb för mig ändå eftersom jag personligen blir så påverkad och känner att jag inte duger åt något. Att byta jobb just nu är inte aktuellt då vi till sommaren flyttar hemåt igen 20mil bort. Blir också orolig att förutsättningarna på många skolor ser ut som det gör för mig nu och då orkar jag inte längre. Har alltid varit intresserad av teknik och läser nu en kurs vid sidan av om digitalisering. Funderar på att skola om mig till programmerare eller något liknande. Kan absolut ingenting om det men läst lite och det verkar roligt. Är också lite trött lr vad man ska säga. Älskar mina elever men det tar så mycket på en att jobba med barn, speciellt när den respektlösa attityden jag upplever folk hade när jag gick på högstadiet numera finns på lågstadiet.. Så känner ju redan nu att detta orkar jag inte göra ett helt yrkesliv men känns också misslyckande att jag känner så 4 år efter examen.. Vet inte ens vad jag ville få sagt med detta. Kanske om någon orkade läsa och jobbar som programmerare och vill berätta om sitt jobb typ?

      Kan inte relatera till själva lärar-yrket för jag arbetar inte inom den branschen. Men haft någon liknande ”kris” det senaste för mitt yrkesval och det jag kommit fram till (ca ett halvårs ältande) är att livet är för kort för att vantrivas. So what om du får skola om dig!? Man ska jobba så sjuuuukt många år att få ska man göra något som är utvecklade och där man trivs, så kör! Testa läsa till programmerare, och känner du att nej, det var inte min grejj så finns ju lärar-yrket kvar. Eller så testar du något annat! Kram!!

    Mickan på Solsidan hade rätt, introducera inte dina vänner för vara dra. För du blir tredje hjulet tillslut. Går ej att återhämta sig ifrån. Kul!

      Vad har hänt? Någon mer som har erfarenheter av detta?

      Jag introducerade två vänner, vi blev som ett gäng, ytterligare en kom till, lite på kanten dock. Har inte kunnat varit med de senaste gångerna vi setts, hoppas jag inte blir tredje hjulet nu.

      Undrar om det är vanligt att man inte introducerar vänner för varandra. Jag kan känna ibland att om jag bjuder in någon extra så kan det dels uppfattas som att personens sällskap inte är tillräckligt, dels att balansen kan rubbas (typ lugn middag blir en massa alkohol och utgång vilket de man skulle träffa i första hand inte hade tänkt sig). Men beror på situation såklart.

        Nej men egentligen som min kommentar antyder, jag introducerade mina vänner för varnadra och ja, nu är de väldigt nära och jag är den som halkat utanför. Jag vet inte om detta kommer med att skaffa vännerna först i vuxen ålder men de jag skaffade som tonåring och har kvar idag som ett kompisgäng så ses det som väldigt fult och exkluderande att inet bjuda med alla om man gör någonting. Och ja, dessa två vänner har jag märkt gör massor tillsammans som jag bara får reda på ”av misstag”. Kan ju kännas töntigt att känna sig ledsen över men jag har liksom aldrig vairit någons förstahandsval i livet. Inte bland vänner, inte hos mina föräldrar, ingen. Så känns väl extra sorgligt att den bilden förstärks.

      Jag introducerade två kompisar för varandra. Det slutade med att den ena låg med den andres sambo så det gör jag aldrig om. ?

        Aj aj stelt ?

      Varför skulle man bli tredje hjulet?

        De märker väl att du inte är så rolig att umgås med jämfört med den andra. De börjar hitta på massa och du är inte inbjuden, de har massa insidejokes och ämnen att prata om runt dig som du inte kan joina med i konversationen för ja, du har ju inte varit med.

    Har ni tips på bra träningsklocka? Ska nog troligen enbart ha den vid träning. Är ingen klockmänniska till vardags ?

      Om du har en iPhone skulle jag rekommendera en Apple Watch alla dagar i veckan. Älskar min! Använder den varje dag för träning och för statistik över all min aktivitet. Nu är AW ju definitivt i kategorin smartklocka då de täcker fler funktioner än enbart träning. Många här kommer säkert rekommendera dig en Garmin eller en Fitbit (av de två skulle jag nog säga Garmin). Meeeen personligen: Apple Watch ???

      Det beror ju lite på vilken träning du sysslar med och vad du vill se/mäta etc.

      Men jag har haft Polar Ignite i snart 2 år och jag är så nöjd med den!

        Ganska varierat: löpning, cykel, simning, promenader, padel… ?

    Hur är det att bo i Bergshamra (Solna?) för en barnfamilj? Är det bra skolor? Hur är folket som bor där? Är det mkt stök eller lugnt? Bor i Hägersten nu men funderar på att flytta till norra sidan

      Jag bodde i Bergshamra i ca 8 år, flyttade 2019. Det är nog ett perfekt ställe för en barnfamilj. Hur lugnt som helst och otroligt många fina områden precis i närheten. Många pensionärer, andra barnfamiljer samt studenter i kungshamra. Vi bodde på södra sidan och hade 5 min promenad till en brygga där man kunde bada. Smidiga kommunikationer till city (10 min med tunnelbanan) samt en hel del bussar som passerar. Nackdelen är att det inte finns så mycket butiker och restauranger i själva närområdet.

        Kan inte uttala mig något om skolor då jag inte hade barn när vi bodde där.

    Jag har så dåligt samvete. Jag hade disco med mina barn ikväll och så ville min 4-åring sitta på mina axlar. Jag försökte, men det blev för tungt så jag ramlade. Min dotter klarade sig helskinnad, men jag gjorde illa foten rätt ordentligt och har svårt att stödja/gå på den.

    Har någon här erfarenhet av fotskador? Jag har ont på ovansidan av foten när jag går, men om jag inte anstränger foten så gör det inte så ont.

    Men jag är jätterädd att jag inte ska kunna gå ordentligt- utöver 4-åringen så är jag hemma med min 2,5-åring och en 4-månaders bebis och vi bor på två våningar varav trappan är lite av en utmaning varje dag redan som det är ?

    Och jag vill verkligen inte att min man ska behöva vara hemma från jobbet för då går vi knappt runt ekonomiskt i dagsläget. Så jag hoppas att foten känns bättre senast måndag, men jag skäms över att jag var så klantig ?

    Foten är inte blå eller särskilt svullen, men gör rejält ont när jag går. Någon som varit med om liknande?

      Om den varken är blå eller svullen så skulle det ”bara” kunna vara en rejäl smäll. Det gör ont i stunden men går över i sådana fall! Smärtan kan du lindra med is och smärtstillande, naproxen har effekt i 12 timmar så den är lämplig för smärtlindring hela natten och den är även inflammationsdämpande. Om foten svullnar kan du linda med bandage och ha foten i högläge över hjärtats höjd. Går snärtan inte över så skulle jag kolla upp det hos VC. Hoppas det blir bättre!

      När jag bröt foten så var den inte heller svullen/blå till en början dock kunde jag ej belasta foten alls. Jag hade tre frakturer i mellanfoten, jag kände väl direkt när jag bröt den att de gick åt helvete. Så förhoppningsvis är de väl högst en spricka eller rejäl stukning för din del.

    Blir så beklämd. Kollade Victoria Törnegrens nya vlogg. Hon hade fått frågan om höstplaner. Hennes svar var: vi ska göra flera resor! Inte bestämt vart ännu, men det blir flera stycken.

    Reflekterar influencers verkligen aldrig över klimatet? Hon har ju barn! Vill Hon inte lämna en beboelig planet till dom? Och kom inte dragandes med att det inte spelar någon roll vad vi gör på individnivå, för det gör det verkligen. Drar gärna fram siffror om ni vill ha.

    Sen kom jag att tänka på vad tomt hennes liv måste vara om hon tvunget måste resa för att vara tillfreds. Aldrig bara vara hemma och njuta av livet.

    Det var allt!

      Kan hålla med förutom om det sista. Livet är inte tomt för att man vill resa. Kan ju kombineras med att njuta hemma. Alla har olika intressen.

        Ja, jag utgick från mig själv bara, kanske var dumt ☺️ Älskade att resa förut (slutat flyga pga klimatet), men hade aldrig pallat att vara borta sådär mycket. Hade känts som en flykt från något!

        Så stryk sista stycket, jag skrev bara den första delen! ?

      Håller helt med! Hon har tidigare nämnt att hon tycker att det är tråkigt att fota bilder till hennes instagram i Stockholm och att det är en av anledningarna till varför de planerar in resor,
      För att när de reser utomlands så jobbar de, alltså hon och hennes man, med att fota och samla på ”ett lager” med bilder som sedan postas successivt när de är hemma i Sverige igen. Next level of arbeta förbyggande ?

        Tycker det är totalt värdelöst att följa influencers som bara lägger upp bilder tagna för veckor/månader sedan.

      Fattar inte varför folk följer henne. Den mest stela influencern där allt måste vara perfekt i svart och vitt. Hennes behov att resa jorden runt flera ggr per år för att kunna lägga upp perfekta bilder verkar inte vara helt sunt.

    Hej!
    Jag är snart klar med 3,5 års studier på universitetet. När jag var 21 och började plugga så kändes förskollärarprogrammet som det rätta. Meningsfullt, kul men ändå utmanande plus att ingångslönen stigit senaste åren.
    Däremot längtar jag inte nu, jag har på dessa år hunnit bli mer och mer rädd för att jobba i förskola. Ska mitt arbetsliv gå ut på att tjata? Prata med föräldrar som kanske inte uppskattar en? Känna mig helt slut efter varje jobbdag?
    Är det någon här eller vet ni någon som har en förskollärarexamen men som jobbar med något annat än pedagog i förskola? 🙂

      Klart det kan innehålla sånt men inte bara. Finns mycket positivt också.

      Jag vill bara skriva att som förälder är ni förskolelärare och pedagoger mina hjältar! Jag uppskattar det jobb ni lägger ner på barnen och finns inte ord nog att beskriva vilka hjältar ni är!

        Vad fint! Tack! ❤️

      Jag har en bekant som är en förskolepedagog och jobbar som barnledare på en församling inom Svenska kyrkan. Hon har olika barngrupper (små barn med sina föräldrar och större barn utan föräldrar), nån form av fritids och sånt.

      Hej, förskollärare här som älskar mitt yrke! ☺️

      Vem tänker du att du ska tjata på? Föräldrarna? Eller barnen? Att man behöver upprepa saker/påminna barnen om saker är ju inget konstigt, de håller ju på att utvecklas och lära sig, men det behöver inte betyda att man tjatar på dem. Finns ju sätt att göra det på som inte behöver vara så tjatigt!

      Appropå föräldrakontakten var det något jag var mest nervös för som nyexad, men upplever att majoriteten är nöjda och glada, vissa säger i princip ingenting (vilket ofta betyder att de är nöjda). Men visst finns det föräldrar som alltid kan hitta något att klaga på eller som är missnöjda, men man lär sig hantera det och hur man ska bemöta det.

      Jag jobbar i barngrupp men tycker jobbet ger så otroligt mycket mer än vad det tar! Får så otroligt mycket kärlek från barn (och föräldrar), skrattar dagligen och älskar att upptäcka världen med de små! De första månaderna var jag helt slut när jag kom hem, men det berodde mest på att jag var ovan och ny på jobbet med allt vad det innebär. Nu tycker jag på riktigt att det är helt underbart och älskar att gå till jobbet! Så mitt tips är att ge det en chans! Det är tufft i början när allt är nytt och du kommer vara trött, men allteftersom du lär känna barnen, kollegorna och föräldrarna kommer det bli både lättare och roligare! Så mycket handlar om vilka kollegor du har, och trivs du inte med dem finns det så många andra förskolor du kan söka dig till. Hoppas du vågar testa och att det kommer kännas minst lika meningsfullt för dig som det gör för mig! ☺️

    Bianca Ingrossos senaste video har fått så många kommentarer om hennes energi och hur bra hon utstrålar att må. Är det bara jag som får intryck av raka motsatsen? Jag får verkligen intrycket av en person som mår riktigt dåligt och gör allt för att dölja det utåt. Tycka vad man vill om Bianca som profil men jag lider verkligen, tror verkligen hon skulle behöva ta ett steg tillbaka och fokusera på att må bra.

      Vad lider du av?

      Om hon säger att hon mår bra så gör hon väl det. Hon brukar säga när hon inte mår så bra. Låt henne va bara!

      Om hon mår bra så är väl det bra, jag orkar faktiskt inte följa henne längre då det är samma ”content” dag ut och dag in. Pussmun, blinkning med ena ögat, fota mage och höft, lägga ut lättklädd bild, pussmun, fota tallrik med musslor, pussmun, fota dagens shopping, blinkning med ögat, lägga ut bild på sig själv med halvöppen mun och tom blick, gymselfie, pussmun..

      Kan inte följa henne längre då hennes ätstörning triggar (speciellt hennes Instagrambilder) för mycket, hon sa i senaste WV avsnittet att när hon tränar maniskt så spyr hon inte så hon mår antagligen fortfarande dåligt på djupet, bra humör kanske hon har men ingen med en aktiv ätstörning mår ju bra.

      Fast det kanske är det hon gör? Anstränger sig för att må bra alltså. Sedan så håller jag med dig om att hon försöker dölja det (syns på ögonen) men samtidigt så förstår jag att det går mycket upp och ner. Rom byggdes inte på en dag. Sedan är det väl tyvärr ganska typiskt att folk slänger sig med sådana kommentarer för att stötta någon. I den här världen är det ju positivt att vara energisk och extrovert och då tar folk till sådana kommentarer för de har lärt sig att det är det som räknas och det som får en människa att må bättre.

    Igår mådde jag riktigt toppen och var full av energi.
    Idag totala motsatsen, känner mig så bottenlöst nere och orkeslös. Så märke jag att mensen är på G.

    Fler som blir påverkade negativt innan mensen? Upplever att mitt mående blir sämre och sämre för varje år kring innan mensen. Nu som lider av Pms/pmds finns det någon medicin? Är så trött på att må dåligt varje månad.

      Jag har länge varit riktigt, riktigt låg veckan innan mens. Känt mig helt misslyckad och inte värd att leva. Nu när jag närmar mig menopaus mår jag istället sämre runt ägglossning med stark trötthet och ledvärk men bara ledsen i en halv dag precis innan mens. Har aldrig sökt medicinering men vissa lär bli hjälpta av låga doser SSRI-preparat.
      Ser fram emot menopaus som förhoppningsvis innebär en mer jämn tillvaro.

        Tack för ditt svar! En tröst på ett vis att man inte är ensam men just denna biten måste vara den största nackdelen med att vara kvinna.

        Längtar till jag hamnar i menopaus. Men då kommer väl klimateriebesvären istället.

          Från en som är i klimakteriebesvären – nej, det är ingen hit. Skitjobbigt faktiskt men jag tänker som så, det tar slut, kroppen kommer att hamna i balans så småningom.

          Är i klimakteriet och det är såå jävla skönt att slippa min vidriga pms (där jag brukar känna precis det du beskriver)! Jag har inte heller några större besvär med klimakteriet förutom att jag lättare blir varm. Är stabil och harmoniskt i humöret månaden igenom nu. Så värt!

      Jepp fick antidepp. Hann aldrig testa dock pga blev gravid ?

        Är inte jättepepp på att kontakta sjukvården. Fast kanske borde ta tag i den biten ändå.

        Någon som testat någon receptfritt som funkar?

    Vad tror ni om drömtydning?
    Jag har vid ett antal gånger drömt att jag tappar mina tänder (senast i veckan) och det är så sjukt obehagligt.
    Jag har läst lite vad olika drömmar kan betyda men vet inte riktigt vad jag ska tro ?

      Drömtydning är jättekul och kan hjälpa en att ta reda på vad det undermedvetna försöker säga. Väldigt intressant! 🙂

      När man har återkommande drömmer försöker det undermedvetna ”väcka oss” för att hjälpa.
      Du kanske är osäker om något just nu i ditt liv?

      Tänk på i vilket sammanhang tänderna faller…är du ensam eller i ett sammanhang med andra?
      Trots känslan är obehaglig kan just det faktum att tappa tänder i dröm symbolisera att ngt bra är på väg, förändring, men du behöver agera.

        Åhh det är så?? Mindes alla mina drömmar förr, handlade i princip alltid om lugna vatten. Nu minns jag aldrig drömmar längre, bara korta delar som t.ex inatt där jag sa ”är det inte sjukt hur Benjamin Ingrosso sjunger, lagar mat OCH är en jävel på stavhopp?!”. Känns inte som att det borde vara ett uppvaknande??

    Kändis-crush just nu?

    Min: Tom Sturridge

    Det är ju för f-n helt jävla råsjukt att Bingo och Julia klätt ut barnen till hor-r och att barnen dessutom bekräftar det själva. Och ännu j–la sjukare är de tusentals vuxna på Julias insta som tycker detta är KUL? Helt ofattbart 2022… =/
    fy fasen va det är läge för att de blir socanmälda 1000 ggr om.

      Ja det hade nog blivit en liten anmälan för en vanlis om barnen kom till skolan och berättade detta.

        Begriper folk hur vidrigt och sjukt detta är? Att klä ut sina gravt minderåriga söner till prostituerade och kabla ut till hundratusentals på sociala medier?

        Är det någon här inne som redan socanmält?

          Sexuelposering av barn kan man bli dömd för

          Bara anmäl om du känner att det är fel

    Tankar kring att Therese Lindgrens kille är media/pr försäljare åt henne. Han hjälper henne sälja samarbeten helt enkelt i ett eget bolag. Supersmart, meeeeen han lär ju inte dumpa henne igen för då blir han väl arbetslös I guess?!

      Det tror jag inte. Han jobbade väl som mediesäljare innan också? Han kommer kunna få jobb hur lätt som helst inom det, speciellt eftersom har har erfarenhet av influencers

      Har för mig han jobbat på aftonbladet med mediasälj, kan ha fel men vill minnas det.

      Han har en lång bakgrund som mediasäljare hos bla Aftonbladet, Bonnier, Schibstedt och United Screens. Han är medgrundare och delägare av bolaget No fuzz media och det bolaget har Therese som kund.

    Lojsan Wallin sa i sin senaste vlogg att hon startat nytt bolag hette nåt med underwear så vi kan ju gissa vilket släpp som kommer härnäst… Däremot hamnade jag på hennes killes allabolag för hon är med i det bolaget och den årsredovisningen är anonym, varför då? Aldrig sett ett bolag med dold information

    Kommenterade några tips på serier som nån efterfrågade och kommentaren hamnade i modd. Nu hittar jag den inte, vad har hänt?

      Nvm, nu finns den ?

    Inte förvånad att nyheter24 fortfarande tillåter denna pinsamma blogg på sin hemsida. Med tanke på att de är helt okej med att bryta mot grundlagen. Och döljer det genom att blocka alla som påpekar det på deras Instagram ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.