Nellie Berntsson lanserar klädföretag

Nellie Berntsson annonserar nu ut att hon startat ett klädmärke – ”VON Fashion”. 
Jag är hyfsat säker på att namnet kommer från sonens Valentins namn och hans föräldrars initialer V(Valentin) O(Olaf) och N(Nellie) men kan inte låta bli att tycka att det låter lite… billigt, är kanske rätt ord.
Särskilt som det följs upp av ordet ”Fashion”.
Kanske är det bara jag som får den känslan av namnet?

Företaget ska enligt Nellie sälja kvalitetskläder som ska passa alla, men huruvida Nellie varit med och designat/tagit fram kläderna eller vara valt ut dem framgår inte.
I nuläget finns det ingen hemsida eller liknande att hanmdla från, utan det sker via dms, men företaget vill inte skriva ut vad plaggen kostar än.

Något ni är intresserade av?

85 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Håller med, Von fashion låter så billigt. Trash. Loggan va super B oxå… lär inte gå nå vidare tror jag faktiskt.

   Loggan kan ju knappast vara framtaget av en grafisk designer. Texten är så svårläst pga bakgrunden.

   Känns ett klädmärke verkligen så passande i tiden att lansera nu med inflation och fortsatt stundande ekonomiska kriser?

    Nej nu ska man väl verkligen sitta ner på röven och passivt lipa och helt sluta försöka.

     Huh?

      Vad förstod du inte i sarkasmen?

   Det ser ut som en sån logga jag själv gjorde som rubrik i Word på skolarbeten i mellanstadiet. Det var ju skit coolt då när färgen ändrades över texten

   Skulle också säga som Anonym 05.40 men vi vet också att Nellie har en ganska stor följare skara och skulle inte förvåna mig om det går bra pga det.
   Kul för dem om det blir lyckat 🙂

    Men detta är ju typ tant/förortsmamma kläder?? Lär väl inte ungar köpa? Inte ens jag som är 42 skulle tänka mig att hasa runt i detta. Typiskt tråkiga kläder helt intetsägande typ som från Ullared eller ellos.

     En långärmad tröja med texten ”amour” i vita paljetter på? Känns som något från barnavdelningen, lustigt att de beskriver den som ”elegant”

      Och dessa gigantiska västar som får en att bli 3gg så bred. Inget för mig i alla fall.

    Har hon verkligen det längre? Som skulle köpa detta?

   Påminner om Von Dutch. Supertrashigt det med.

    Von Anka….

  Namnet låter B och de plaggen jag sett faller mig inte i smaken. Tycker också det är kul att de ska passa ”alla” men enligt Nellie så ska plaggen vara i storlek XS-XL och vissa plagg i one size. Ja för one size brukar ju passa alla ? och just one size-kläder känns också väldigt B enligt mig. Jag kan inte minnas att jag sett det någonsin på något annat ställe förutom typ Chiquelle och liknande billiga ställen.

   American Vintage har ofta one size. Passar nästan alla och är inte billigt ?

    Ja okej, handlar inte American Vintage. För mig är det mer wish och chiquelle med one size haha ?

   Det står ju förstås i samma inlägg att de även skulle ha plus size… Både loggan och namnet är B, kläderna är basic, skulle säkert kunna tilltala en bred massa i varierande åldrar. Det återstår ju dock att se hur prisspannet ser ut ?

   Och på marknaden i Thailand. Mycket one size där.

  Jag undrar med ”familjeägt” om det betyder att mamman eller pappan är inblandade med. Jobbade inte mamman för Tessie förut, som Nellie gjorde en massa reklam för? Jag hoppas hur som att det nya företaget går bra, men känns som om det beror väldigt mycket på prisbilden.

   Jo, hade även klädaffär innan dess. Tror dock det skurit sig (igen).

    Jaa det känns som det är mamman och döttrarna som inte är på så god fot med varandra nu. Efter skilsmässan verkade det vara pappan som de tog avstånd från.

  ”VON är att familjeägt varumärke som säljer kläder av elegant stil för en kvalitativ utsmyckad vardag”

   ?

   Låter mer som en beskrivning av Chanel

   ???

   Google translate?

   Mymolimenti flashback… de som vet de vet

    Med pärlornas huvudkvarter i håret, Biancas makeup-formuleringar i ansiktet och Nellies eleganta stil för en kvalitativ utsmyckad vardag måste man ju bli snyggast på byn. Älskar när influencers försöker marknadsföra sina varor med ordbajs, det blir ofta stor humor. ?

   Samma översättare som krälande molimenti hade?

   Det ser ut som kläder från lager 157. Tvivlar dock på att de kommer ligga i samma prisklass.

   Kvalitativt utsmyckad vardag? På riktigt?

  Låter som namnet på en sån där butik längs en gata i Turkiet. Där säljaren sitter och skriker efter en när man går förbi ”Sweeeden??? sweden svenska flicka köpa köpa ullared ”

   Säger dom ”ullared” till en i Turkiet?

    Ja

    Ja faktiskt.

     Och snåla smålänning. Och massor av fula ord som dom lärt sig och troligtvis inte vet vad dom betyder.
     Aldrig Turkiet igen.

      På nittiotalet ropade de gällivarehäng efter en ?

    ”Billigare än Ullared” fick jag höra när jag var i Turkiet 2004 ?

  ?

  OT: det hade varit intressant med en sammanfattning/analys av konsekvenserna av Katrin och Bingos ”fest”. Vilka fick konsekvenser och vilka slapp undan? Ida W fick konsekvenser men Sean Banan, Pernilla W, Andreas Carlsson mfl som kommenterade bilderna på barnen med positiva kommentarer slapp konsekvenser? Hur blev det så? Tappade Katrin och co följare eller kommer de kunna leva som vanligt nu när stormen dragit snart förbi?
  Vilka företag och samarbetspartners tar ansvar och vilka gör inte det? Vem har erkänt att det var fel och vilka sticker huvudet i sanden?

   Håller med!
   Adam Whittington fortsätter ju med att föra upp det på stories. Han hade ett inlägg om det som anmäldes och försvann. Måste ha varit av någon av de inblandade då det var ett normalt inlägg på hans typ av konto

   Och visst var ju Maggan Graaf på festen också? Hon kommenterade senast häromdagen på dumpen (inlägget om att Sjöberg träffade Jan Emanuel). Om någon vill ifrågasätta henne där som inte kunnat skriva till henne på instagram. Några inlägg ner hade Sjöberg skrivit om festen, men där hade Maggan givetvis inte kommenterat.

   Tycker inte att de som hejade på och tycktes vara häftiga i kommentarsfältet ska komma undan så lätt.
   Vi alla har ett ansvar för vad vi skriver i kommentarer. Skratta åt barnen som är utklädda till horor. Sjukt.

  Är faktiskt förvånad att det inte var ridkläder som hon lanserar!

   Ja, det hade ju faktiskt varit superrimligt!

   Ja, fast det är nog en för smal målgrupp tror jag. Nu försöker de sig på en större och bredare marknad, men målgruppen känns oklar tycker jag. Det låter som om de vänder sig till äldre, i formuleringen?

    Fast nu försöker hon sig på en enorm målgrupp där det finns massor med aktörer och troligen inte skiljer sig något från många andra

   Jo, hade även klädaffär innan dess. Tror dock det skurit sig (igen).

  Grammatiken, stavningen och formuleringen i marknadsföringen är inte heller så tilltalande.
  Citat ”En fantastik väst i både kvalitet och design. Resår i midjan som du kan dra in för att få mer ”midja ”, eller låt dom va och ha dom lösa. Man kan knyta snören i en rosett eller gömma dom i fickan”.

   Vill dock önska henne och familjen lycka till med företaget.

   Åh herre min gud ?

   Något som oftast slår mig när jag läser Nellies inlägg, svar på tal osv osv är att hon försöker för mycket. Använder svåra ord, oftast i fel sammanhang, skriver dem istället för dom osv. Listan kan göras lång!

   Ex denna beskrivningen av västen.. är ju.. ja.. 🙂 🙂

    Verkligen! Kan dock tycka att man får be om hjälp om man har svårt med stavning och formulering just när det gäller marknadsföring och företagsmässigt. Tycker det känns så oseriöst när texterna ser ut som de ofta gör när Nellie är i farten ??‍♀️

   Hahaha vilken beskrivning. Fattades att du både kan ha på västen på kroppen, eller tar du ut armarna genom hålet och tar av västen från kroppen och låter den hänga fritt i handen eller på en krok på väggen

  Kunde hon inte vänta med att droppa nyheten tills allt var mer klart. Priser mm
  Nu ser man några få plagg (som inte riktigt utstrålar kvalité och stil i min smak) och vi vilka fler färger de kommer att finnas i, men inte vad de skall kosta. Ser halvklart/oproffsigt ut.

  Ser ut som kläder från Lager157.

   Exakt min tanke.

   Great minds think alike ?

   Håller med, Lager 157 meets Lindex.

  Om man bildgooglar vita västen ser man ett dussintal liknande, varav en från Bohoo som är nästan identisk. Det tyder väl på att det handlar om att hon köper in billigt från typ wish och säljer dyrare. Hon gör en Dennis M helt enkelt. ?

   Åh inte igen haha

  Men gud, det är ju bara dropshipping from bästa billigaste leverantör i Pakistan säkert. Hon köper in en tröja för typ 50 spänn och lägger på 400 kr. Vad B. Men sen är ju influencers ofta så pass dumma att dom seriöst tror att dom har ett klädesmärke genom att göra så. Hon tror väl säkert till och med att hon är en designer.

  skämsmudde!!! en hel skämssäng ?️

  1. varför inte vänta tills hemsida, priser och allt är färdigt? otroligt märkligt att beställa via dm!
  2. varför inte anlita någon som kan korrekturläsa allt?
  3. vem mer än nellie och olav tyckte detta var en bra idé?

  känns otroligt oproffsigt och som gjort av tolvåringar som har tråkigt på sommarlovet.

  Så unikt och SÅ rätt i tiden att släppa ”egendesignade” polyesterslamsor! iiiiih så spännande!!!

   Ja faktiskt, för med dagens el/bensin/matkostnad/räntor är polyesterslamsor antagligen vad gemene man har råd med. Om man ens har råd att shoppa.

   Ekologiska bommulsplagg, fina ylleplagh och silke får nog stå åt sidan i väntan på bättre tider.

  Jag hade hoppats på nåt mer personligt. Nåt mer Nellie. Det här är lite intetsägande och opersonligt. Vilken är hennes målgrupp, till exempel? Hon/de hade kunnat göra nåt mycket mer spännande och intressant. Väntat lite och tänkt ut nåt riktigt nytt och spännande. Men vi får väl se. Kul ändå att hon vågar ge sig på nåt nytt.

   Vilka upprepningar jag lyckades med där…. ?

   Tycker det är bra att hon inte gjort vad alla andra influenser gjort, dvs skapat en kollektion med fast fashion för målgrupp 16-25.

   Sen om det kommer att sälja får man väl vänta och se 🙂

  Varför drar hon sig i tofsen i varje film?

   Kan väl inget annat?

  Jag hade velat mer om materialval, det brukar säga mycket om kvaliteten. Nu gissar jag att det till största delen handlar om syntetmaterial och det vill jag bara ha på funktionskläder.

  Tighta jeans är dessutom väldigt ute just nu…..

   Nu bryr jag mig inte om mode egentligen, men det är synd att det är ute! Det är snyggt och passar mina ben perfekt. Hoppas inte det slutar säljas bara, eller blir svårt att få tag i, till nästa gång jag behöver nya jeans?

  Elegant?

  Ja vilken tur att smaken är som baken, delad! Kommer med all sannolikhet att finnas en marknad för detta företag också. Det är många människor i vårt land och med det kommer också en bred smak på vad som var och en tycker om/passar en själv.
  Det bästa är ju att var och en kan/får/har möjlighet att handla där man själv känner sig nöjd med utbudet. På samma sätt är det ju tur att var och en har eget val att avstå att handla från de ställen som man inte känner passar en i smaken. Svårare än så är det inte, oavsett om det gäller kläder, smink eller någonting annat!

   Fast lite konstruktiv kritik mår alla företag bra av! Jag tycker de borde ha en tydligare profil och stil, för att sticka ut lite i den enorma mängden anonyma plagg som finns på marknaden. En cool snygg Nellie-stil! Jag hade dessutom använt hennes namn i företagsnamnet. VON är för anonymt. Men vem vet, det kanske går loss rejält?

  VON Fashion låter som något som märkena på kläderna man köper från marknader, kläderna ser lite så ut också men priset lär väl skilja nån 100%-enhet.

  Men absolut, kör hårt! Lite tröttsamt att varenda influenser kör hudvård/hårvård/kläder osv bara…. känns otroligt uttjatat vid det här laget, men det är väl enkla pengar för dem att tjäna I guess ??‍♀️

  Har alltid drömt om en kvalitativ utsmyckad vardag.

  Här kommer jag o h sticker ut hakan lite men jag tyckte det var fina kläder. Är själv på jakt efter en väst, eller helst jacka med avtagbara ärmar (tipsa om ni vet) och har kollat många modeller nu.
  Det randiga settet tyckte jag var fint, lagom vardagskläder att ha till jobbet.
  Jag blev positivt överraskad att slippa se en ”sidenklänning, topp med öppen rygg eller croptop till i limegrönt.

  Igen – jag gillar verkligen ”den nya Nellie” som känns så mycket mer äkta, jordnära och samtidigt otroligt framåt och businessminded. Hon har ett stort starkt varumärke. Därför önskar jag att hon gjort nåt nytt, nåt personligt och annorlunda. Ett klädmärke som sticker ut, tar plats, visar på hennes personlighet. Det hade kunnat bli SÅ jäkla fantastiskt. Men sånt kanske kostar för många miljoner? Jag kan tänka mig det. Att designa kläder från scratch. Synd, för Nellie hade kunnat åstadkomma nåt riktigt coolt. Nu känns det mer som … jaha…

  Vem har pistolhotat Nellie?

  Oväntat med klädmärke. Tycker kläderna var snygga iaf. Tycker hon ska starta en nischad flyttfirma istället. Paketlösningar för familjer som ska flytta med hästar och hundar.
  Hon är proffs på att flytta. Tappat räkningen på hur många stall hon stått i.
  Finns sådana firmor utomlands. Kanske är dags för Sverige?

  Von Fersen, vem var det nu igen… Axel von Fersen va…? nån slags militär tror jag…

   Marie Antoinettes svenska loverboy och sidecandy som hon fick vid sidan av Napleon.

  Verkar varit en rolig grej i en vecka. Nu har inget uppdaterats om den verksamheten på ca en månad. Se där ja. Varför är jag inte förvånad?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.