Filip Dikmen lista Sveriges tio värsta influencers

Jag började stolpa upp de olika influenserna som Filip Dikmen och hans kompisar Madde och Birre tar upp, men inser när jag kommer längre ner att de verkar blanda problematiska med icke-problematiska influencers.
Det är alltså inte en 10 i topplista, som jag trodde.
Så skit i numreringen…
När jag kommer till noll så fortsätter jag bara…

10. Paow
Trots att gänget tycker att Paow kan vara extremt problematisk så har de ändå respekt för hennes avsaknad av offerkofta och att hon bryr sig NOLL om vad folk tycker om henne.

9. Joakim Lundell
Joakim Lundell kontaktade Filip och undrade varför han inte exponerade en annan kille som Joakim haft en konflikt med, en kille som betett sig sexistiskt och grisigt mot tjejer.
Joakim ville alltså att Filip skulle gå på en kille som Joakim gjort känd genom att själv kritisera honom. Är ni med?
Joakim skriver långa monologer till Filip som enbart svarar med emojis.
Enligt videon så är Joakim motsatsen till Paow. Det är alltid viktigast för honom att vara världens största ängel.

8. Jonas Grentzelius
Efter att ha blivit misshandlad så har Jonas, enligt Filip, skrikit att ”alla invandrare ska ut” och uttryckt sig problematiskt på flera andra vis.
Enligt Madde så tar hon det inte så hårt när en utländsk kille säger dessa saker. Filip verkar inte ha vait medveten om Jonas bakgrund varpå diskussionen om honom dör ut.
Jonas ska vara med i Filips podd ”Bete dig” så de får diskutera vidare med och om honom då.

7. Bianca Ingrosso
Lite oklart varför Bianca är med på listan. Det enda de tar upp är att hon gjort reklam för Deodocs parfym för underlivet och att folk grät. (?)

6. Alice Stenlöf
Alice hamnar på listar pga den video som hon släppte på Klara Elvgren – som skulle bo hos Alice ett tag medan hennes lägenhet renoverades.
Alice anklagade Klara för att vara svinjobbigt och slängde ut henne, och så bråkade de i ett gäng videos fram och tillbaka enligt Filip.

5. Ett gäng Tiktokare som jag faktiskt inte känner till. De skapar konstant drama, men kan pga det inte tjäna några pengar på det.

4. Diana Moseni
Filip tycker inte att Diana är problematisk, utan hon står med på listan eftersom hon hela tiden hamnar i olika typen av ”tjejdrama”.
Madde tror att alla människor som söker sig den typen av program – som Ex on the beach och Paradise Hotel – är samma typ av ”impulsiva och explosiva” människor.
Skitsnackare som gillar drama.

3. Kammi
Kortoch gott för att hon försvara en närstående som dömts för ett brott. (Pga risken för förtal så kan jag inte skriva mer än så.)
Ni kan lyssna själva på vad Filip och hans syskon säger om saken i videon – runt 17 minuter in.
Filip och Madde kommer även ha ett helt poddavsnitt om det.

2. Lisa Anckarman
Är extremt omtyckt på Instagram men har blivit totalt bränt på Tiktok.
Tiktok-generationen tycker att hon är extremt problematisk medan Instagram-generationen inte gör det.
Kritiken handlar om sättet hon stylar människor och pratar om exempelvis små bröst, hur man får tjocka människor att se smalare ut mm.
Trion känner dock Lisa och tror att allt det här kommer från ett kreativt synsätt, snarare än ett dömande. Att hon ser kroppar som en canvas.

1. JLC, I just Want to be cool, Random making movies mfl. Grabbgäng på sociala medier.
Grabbgrupperna på sociala medier i Sverige är generellt de minst problematiska, enligt Filip.
De sköter sig ofta fint och har på sin höjd hamnat i småskandaler genom åren.

0. Emma Hallberg
En vit, svensk tjej som sminkar sig mörk.
2018 hade hon ett Intstagramkonto som hette ”Den svenska bl*tten”.
Enligt Filip förnekade hon till och med att hon var svensk, till Filip exponerade henne totalt efter att hon påstått sig ha en mörk förälder. Hon har även hängts ut i amerikansk media, men verkar inte bry sig nämnvärt.

-1. Tiktokprofilen ”VonTilander”.
Enligt Birre är hon svensk, privilegierad kvinna med en hyfsat nytillkommen fejkbrytning, som påstått sig vara halvsyrian, som är absolut mest hatad på Tiktok.
Enligt Madde kan man inte gråta och skrika om att man blir mobbad, när det finns på video hur man själv aktivt mobbar andra.
Om man ska tro Filip så finns det ingen på Tiktok som gjort mer förortsrelaterat innehåll än hon. Hon har ”lekt gangster” mot svenskar och hotat dem, samtidigt som hon menar att utländska människor som kritiserar hennes agerande, bara ”hatar” på henne.

-2. Antonija Mandir
Har betett sig högst problematiskt under corinapandemin, med uttalanden om att hon ”jobbat så hårt med att underhålla människor, att hon nu förtjänar semester”.
Madde tycker det var högt onödigt och mer korkat än problematiskt, och det håller Filip med om.

-3. Ben Mitkus
Han är varken korkad eller problematisk, utan FIlip tycker mer synd om honom.
Madde säger att hon inte heller kan komma på någonting problematiskt som han sagt eller gjort, utan minns mest att han gråter 24/7, typ när han blir dumpad och gör Youtubevideos om det.
Hon tycker han är högst onödig. ”Jätteoffrig” och samtidigt högt självförtroende.
Han kan släppa en låt på Tiktok som hela plattformen bränner men han är fortfarande jättestolt. Ett väldigt självsäkert offer, enligt Filip.

Filip säger att de som står med på den här listan ska vara glada, för han hade verkligen kunnat ”döda” vissa av dem. (Verbalt då alltså.)

-4. Therese Lindgren
Här tas kampanjen med Arbetsförmedlingen upp, där Therese ansikte photoshoppades på en annan tjejs kropp, en tjej med Cerebral Pares och som var rullstorsburen.
Dock vill Filip applådera henne, eftersom hon är så stor men ändå är så ”fin”. Hon är på motsatta sidan av problematisk, enligt honom.

-5. Linn Ahlborg.
Madde vet inte ens vem det är, till hon kommer ihåg att Linn har haft en beef med Antonija Mandir.
Enligt Filip är Linn svenskarnas Youtube-prinsessa. Hon käkar muckbangs, visar fingret till folk och släpper collections.  Hon är inte heller problematisk.

-6. Vlad Reiser
Han är som död för alla syskonen, särskilt för Filip som fick skit i ett halvår efter att han kritiserat Vlads video där han bedömde unga tjejer som dansade på Tiktok på en skala från ”pappas ängel” till ”haram”.
Madde tycker det absolut roligaste var att Joakim Lundell kom till Vlads försvar, men när Joakim – en månad senare – hamnade i skiten hosn Filip så var det ingen som försvarade honom.
Det var då Jocke sa att han skulle börja läsa juridik, pga att Filip var så kunnig.

Ett avslutande visdomsord från Madde:
Man kan inte följa korkade människor, och hypa korkade människor och sen blir upprörd när dessa människor gör ”kork”.

Filips avslutande inflik:
En stor majoritet av hans följare är också grovt problematiska, sexistiska, IQ-befriada män och kvinnor.
Jag har fått se dem, de var alla i mina dms.

Hoppla, det kom en topp 3-problematiska människor ändå.
3. Emma Hallberg
2. Vlad Reiser
1. Joakim Lundell

NU avslutningsvis så vill Filip att man får tycka vad man vill om dessa influencers – oavsett vad han och syskonen tycker och säger i den här videon.

Den här kommentaren summerar Birres en deltagande i videon. 🙂

82 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Filip är alldeles för jobbig för att lyssna på tycker jag. Är han så där på riktigt eller spelar han en roll?

   Jag tycker Filip borde inneha plats nummer ett på listan. Orkar inte med människans skrikande och jobbiga beteende.

   Åh gud jag känner samma sak! Anis Don Demina är den andra jag inte klarar av att lyssna på.

  Det är inte hans syskon ?

   #camillafaktagranskar

    Det komiska är att det är ändrat i början till kompisar nu. Men i texten står det fortfarande ”Filip och hans syskon” ?

  Filip glömde placera sig själv på listan. Högljudd, söker uppmärksamhet, otroligt jobbig, försöker för mycket, irriterande osv osv osv

   Och så enormt grov och överdriven brytning…. Vidrigt att lyssna på hans röst

    Det kan han väl inte rå för. Usch vad elakt.

  Är det bara jag som minns att Ben Mitkus spred nakenbilder av sitt då 17-åriga ex? Det är väl jävligt problematiskt?!

  Vem har utsett Filip till moralpolis?

   Hur är denna Filip ens relevant

   Ingen, han är bara en person med åsikter.

   Vad spelar det för roll? Vem har utsett den här bloggen till moralpolis? ?

    Camilla själv tror jag ?

  Bara jag som tycker Alice och Bianca har gått ner sig och bara lägger ut halvnakna, eller till och med helnakna och ”sexiga” bilder på sina sociala medier. Vad har hänt? Är det bara för dom är singlar och vill få uppmärksamhet och bekräftelse? Har alltid gillat både Alice och Vianca men ju äldre dom har blivit desto mer bekräftelse söker dom.. Känns trist och märkligt och konstigt att följa sådana influensers som inte har något innehåll utöver sex.

   Jag gillade Alice förr, då hon var osminkad och ”normal” .. nu är det bara puta, naket och smink, ja hon är bra på att sminka sig men när hon sa att hon behövde med sitt smink för att kunna sminka sig innan hon gick upp för Kebnekaise, så tänkte jag bara Oij vad hon nu ändrat sig..

    Känns som de är helt uppslukade av att visa för sina ex (Phillipe och Jireel) att de är så sjukt sexiga och perfekta kroppsmässigt, och vad det beror på vet jag inte men.. när jag blev singel för många år sen gjorde jag samma sak för att mitt ex, under bråket när vi gjorde slut, gav mig väldigt elaka kommentarer om mitt utseende. Man ville typ bevisa motsatsen. Eller om killen varit otrogen med en tjej som man tycker är snyggare än en själv, då kan man också få den besattheten att vilja visa upp sig själv. Hoppas inte det är fallet!

     Det där är ju ett så sjukt tänk. Inte f-n sitter Jireel eller Phillipe och läser på Alice och Biancas plattformar? Dom har lämnat dom här tjejerna för att dom inte vill vara med dom. Så varför skulle några avklädda bilder, få dom att ångra sig?
     Man behöver ha mer än en perfekt kropp för att folk ska vilja leva med en.

      Nu är ju det inte sant. Philippe var otrogen och Bianca drog

   Vad för material har Bianca lagt ut tidigare?! Kanske inte lika sexiga bilder, men det har väl mest varit bilder på henne skälv iaf?

    Jo men nu för tiden är det mycket mer sexigt och lockande. Bara att gå in på Reddit och kolla vad för bilder killar runkar till på både Alice och Bianca så förstår man.

  Hur kan de vara risk för förtal vem som är kammis närstående då både hon och han pratar öppet om det . Exempelvis i gott snack?

   För att det är förtal enligt den juridiska definitionen av förtal.
   Spelar ingen roll om information är sann eller om de själv pratat om det.

    Stånkan man aldrig prata om någon som är dömd eller var går gränsen? Hur funkar det med alla dokumentärer om kända mördare och fall?

     Ja det kan vara förtal att tala om någons dom, sprida någons dom osv. Obs kan vara.

  Man kan inte följa korkade människor och sedan bli förvånade när de gör kork.

  Otroligt citat.

   ?

  1. I rubriken ska det stå ”listar” inte lista.
  2. De andra personerna är INTE hans syskon.
  3. Du behöver inte ha både ett talstreck och siffror när du gör punkter.

   Tankstreck!

   Tankstrecken är inte till för att markera punkter utan används som skiljetecken för att markera emfas i meningen. Dessutom heter det tankstreck när man använder det som det är gjort i texten.

   Det är ju för att markera minus – som i våningar typ när du läser. Eller grader.

  Är vi my o anna ovänner ?

   Mys cancersimulersnde kan ha blivit för mycket, även för Anna. Det var i den vevan de slutade interagera med varandra. Offentligt alltså.

    Skulle inte bli förvånad om My bett Anna och Kin sköta hennes sociala medier igen. Våren-21 höll de ju uppe skenet när My var inlagd pga den dödliga hemliga sjukdomen. My tjatar om sin energi, men vad gör hon med vänners energi?

   På tal om My hade GP en artikel nu om henne och någon stalker… har inte tidningen så fick inte läsa artikeln

  Intressant att han menar att dessa ”killgäng” är minst problematiska. Det var ju bara något år sedan JLC la ut en video där skämtsamt pratade om våldtäkt utan att att själva förstå problematiken. Snarare kommer dessa killgäng undan med sådan som kvinnliga influencers direkt hade blivit cancelled för

   Sköna Killar™ kommer alltid undan med vad som helst.

   Verkligen. Och aldrig att manliga influencers blir ifrågasatta när de uppmuntrar till onödig konsumtion, inte är vegetarianer eller något liknande. De behöver liksom inte stå till svars för något nånsin. Visst att folk går till överdrift men det är så tydligt att kvinnor får så mycket mer kritik på alla plan. Plus att de blir praisade för minsta lilla som kvinnor bar antas göra

    Filip D glömde som många skrivit sätta upp sig själv på listan, vem fan orkar med hans hysteriska pratande o forcerande sätt?

  Förstår inte kritiken mot den där Emma. Problemet är att hon är svensk men inte ser tillräckligt svensk ut? Ok…

   hon ”låtsas” vara färgad. jag tänker dock att om man kan känna att man tillhör ett annat kön, ålder osv, så kan man väl lika gärna känna att man tillhör en annan ras. varför inte? märkligt att folk blir upprörda över det. att vara ”född i fel kropp” behöver väl inte begränsas till fel kön, utan även inkludera fel hudfärg.

    Problemet är att det är så privilegierat att man som vit ”känna” att man egentligen är exempelvis svart. Emma kan alltså låtsas vara svart utan att möta det dåliga såsom förtryck, rasism osv. Och när hon känner att det blir för jobbigt kan hon bara tvätta ansiktet och vips så är hon vit igen.

    Så jo, det är otroligt problematiskt att ”känna” att man tillhör en annan ”ras”

     Nyfiken på resonemanget, hur ser du på att en man börjar identifiera sig och klä sig som kvinna? Med samma logik är det i så fall fel eftersom han, om han upptäcker att han utsätts för sexism, förtryck osv bara byta tillbaka?

    Hahahah gå o lägg dig Rebecka

    Sjukt nog håller jag med dig. Finns ju många kända fall (sett en dokumentär om det) där t.ex vita alltid känt sig mer hemma i svart kultur, umgås i enbart svarta kretsar och därmed ändrar hårstil och solbränna därefter. Och mår bättre i sig själva. Kanske är olämpligt i vissas ögon men det betyder ju inte att det är fel. Att någon byter gender är ju också fel enligt vissa.

   blackfishing

   Nej, problemet är att hon framställer sig som svart men egentligen är vit. Och att hon tjänar pengar på det. Det hon gör är att hon tar en plats, t ex i reklamer eller samarbeten, som rent krasst kunde gått till en svart eller mixad tjej. I o m att hon egentligen är vit men ser ut att vara svart/mixad kan hon ”plocka russinen ur kakan” och roffa åt sig fördelar, men slipper utsättas för rasism och diskriminering då hon egentligen är vit, svensk, och har ett svenskt namn. För övrigt retuscherar hon sina bilder så grovt att det i princip är en annan människa. Söker man på hashtaggen #emmahallberg får man upp allt från artiklar till konton som förklarar det problematiska med henne och vad hon sysslar med. Kika där!

    Nyfiken på ditt resonemang på frågan som Anonym (18:26) ställer till Nina ovan.

     Enligt mig är det en helt annan grej. För det första så är transpersoner redan utsatta… En mer relevant liknelse är väl ”queerbaiting”, alltså att framställa sig som queer fast man är straight för att plocka pluspoäng. T ex Harry Styles har blivit anklagad (låter väldigt hårt men hittar inget bättre ord) för det i o m att han har en väldigt queer image men dejtar kvinnor. Och det anser iaf jag vara problematiskt också. En sexuell läggning är —precis som etnicitet— inget man kan ta av och på som en kostym för att det passar ens agenda.

      Fast man skall ju kunna ha den personlighet och stil man vill ha också (nu pratar jag om Harry)
      Bara för att man är ”feminin” kille så behöver man inte vara gay och man behöver inte vara ”feminin” kille för att vara gay!

      Så vad ska man göra om man är en straight man som har en mer feminin stil eller personlighet? Leka macho för att inte råka få någon att tro att man bara vill vinna pluspoäng?

    Men hon måste väl få guds skull få göra vad hon vill med sitt utseende. Något övriga borde skita fullständigt i.

     Handlar ju knappast om utseendet. Är man påläst om Emma, CA och svart historia förstår man problematiken. Utseendet är en liten del i detta bara.

  *spyr

  ” Som det ut som den gör pga att hon slut 24/7.”

  Kan du förtydliga?

   Tror personen menade ”ser ut som den gör för att hon spyr 24/7”.

  Vad ska uppmärksammas menar du? Du bör verkligen läsa igenom texten innan du skickar, för man förstår verkligen inte vad du menar ?

  Von Tilander är väl kusin med Solomon? Ftån fam folienissarna?

   Japp.

  Minns ditt inlägg om Emma där du var otroligt oförstående till varför det hon gör är fel, kanske hade varit en idé att spola tillbaka bandet lite och reflektera kring det?

  Ps. Håller det uttrycket än idag? Haha

  En jobbig jäkel det där ?

  Men är du helt pantad eller?? Det ska inte uppmärksammas överhuvudtaget! Är du en o samma person som skriver om henne i vartenda inlägg här?? Folk är fan empatistörda!

  Bianca är dock, i min mening, väldigt problematisk som influencer? Minsta lilla kritik blir en fullständig explosion som kan exponeras på stories med en mer eller mindre dumförklaring av dom som valt att kritisera. Det ska alltid presenteras en dålig bortförklaring istället för att bara ta till sig av kritiken och bemöta den på ett vuxet sätt. Nu avser jag såklart relevant konstruktiv kritik och inte den direkta mobbning som även förekommer, för den bör såklart inte ta till sig av.

  Har också enormt svårt för alla dessa lögner och hur det kan påverka främst den yngre följarskalan. Dom minskade svarta ringarna under ögonen som påstods bero på en ögonkräm, den kraftiga viktnedgången som påstods bero på blödande magsår i över ett års tid, alla icke-evidensbaserade uttalanden kring intimhälsa i samband med DeoDoc-reklamerna. Det bli så fel när man exponerar lögner mot en publik som köper varenda ord man säger.

  Bortser man från varumärket Bianca så ser jag dock en person som mår dåligt och som jag hoppas får den hjälp hon behöver. Hon skulle verkligen behöva ta ett steg tillbaka och bara fokusera på sig själv.

   Försökte säga nåt liknande här idag men det blev bortplockat. Man får tydligen inte ifrågasätta biancas body checking och hennes inflytande som ätstörd influenser

    Skit bra gjort! ????????

    Ahaaa var det därför min kommentar om varför hon hela tiden måste filma sin mage togs bort…..haha jeeeeez

   Bianca vill inte ha hjälp.

   Word.

   Håller med till 100%! Hon verkar inte kunna skilja på sitt varumärke Bianca eller personen Bianca, med tanke på hur hon hanterar kritiken som riktas mot varumärket.

  Men va tycker man om Biancas fjärilsfilter i varenda inlägg? Har hon stannat i14-15 års åldern lr va ere frågan om? Så töntigt

   Jag tror att det kan vara problemet för fler i Wahlgren/Ingrossofamiljen. Merparten av familjen agerar ju inte vuxet.

   Ingenting? Varför bryr du dig ens?

   Hon gör väl som hon vill på sin egen ig. Den som är töntig är du som stör dig på allt hon gör. O ändå kan du inte sluta följa henne. Heeelt sjukt!

  Jag kikade in på Emma Hallbergs instagram och jag förstår inte problematiken. För mig är hon bara en kraftigt sminkad tjej som använder för mycket brun utan sol. Hon ser ut som 1000 andra tjejer på instagram.
  Jag ser inte det unika med henne
  Ni som är mer insatta…. Vad är det som gör att just hon upprör ??

   Titta här där de går igenom om blackfishing och vad Emma gör är problematiskt https://youtu.be/zjhxKXxczEo

    Tack för länken ?

   Instämmer. Rent trams att bli upprörd av hennes utseende. Vill hon använda smink och brun utan sol är det 100% upp till henne och något andra inte har något med att göra.
   Tycker varken hon ser värre eller bättre ut än övriga influencers.

    Handlar verkligen inte om huruvida hon ser bättre/sämre ut än andra influencers, utan om att hon profiterar på att framställa sig som svart när hon i själva verket är vit. Känns väldigt obildat att inte se problematiken kring det ärligt talat…

     Bra svarat ✌️

     Som jag skrev så upplever jag henne som en vanlig kvinna på instagram. Jag tycker var och varannan ser ut som henne. Jag ställde min fråga då jag helt enkelt inte är insatt och därför passade på att förhoppningsvis få fakta av alla som är insatta ( naturligtvis så man sen kan faktagranska).

  Min magkänsla är att Filips hang upp på narcissism och offerkoftor är en projicering av honom själv. Hans ödmjukhet känns ofta jättespelad. Dock vet vi ju att magkänslor faktiskt kan ha fel. ☺️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.