Osams eller fejk?

Hur osams har man blivit med Instagrams algoritmer när man har 1 miljon följare och inte får mer än 373 likes på en bild?

79 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Hur många av er här lämnar likes på alla bilder som kommer upp i erat flöde? Alltså på de konton ni följer? Jag lämnar väldigt sällan, bara ibland ?

   Typ alla, följer bara vettiga människor.

   Tror typ aldrig att jag lajkat något som inte var från mina kompisar.

    Samma här, har kanske hänt max 10 ggr sedan jag skaffade instagram för en miljon år sedan. Och likear verkligen inte alla mina vänners poster heller? Det händer då och då, men är å andra sidan inte så aktiv på instagram över huvud taget, och är framförallt inte särskilt intresserad av varken flödet eller stories. Scrollar runt lite sporadiskt, men använder mest appen för att hitta bilder eller recensioner på produkter jag är intresserad av, eller kika in hos märken, företag, eller kolla sidor som handlar om sådant som intresserar mig, osv. Hos dem lämnar jag dock inga likes förutom i enstaka undantagsfall.

    Är tanken att man ska scrolla och likea allt man ser (som man inte OGILLAR) alltså? Gör människor verkligen det? Så sjukt… ?

   Likear bara folk jag känner

   Jag likear allt, så har jag gjort det ?

   Jag lajkar såklart inläggen när jag scrollar.

    Jag tänker att folk blir väl glad för en like, så varför snåla med dem. Så länge det inte är något jag ogillar förstås. ?

   likar aldrig, tycker det är enklast att vara konsekvent.

   Trycker bara like på bilder som läggs ut av folk jag känner. Jag likear i stort sett aldrig några bilder av influensers, kändisar osv… men jag följer.

   Jag likear bilder jag gillar, så som svar på sin fråga så lämnar jag inte like på alla ?

   Nästan aldrig.

   Beror på hur ofta ett konto lägger upp bilder och om det är något jag vill ge en like.
   Gäller det kompisar som inte lägger upp så ofta lämnar jag nog oftast en like (om det inte är något som jag absolut inte gillar) Lite för att de ser att man sett vad de lagt upp.
   Stora konton som lägger upp mycket, ja då likear jag det jag gillar och uppskattar, vilket ju oftast inte är allt

  Köpta följare?

   Inte nödvändigtvis. Likes på bilder har droppat enormt senaste tiden. Jag har märkt det på alla konton jag följer. Dom som haft flera tusen likes har ni bara några hundra. Mitt konto brukade få runt 30 likes förr och nu får jag 5. Tror att folk mer kollar på stories (där har jag ökat från typ 20 till flera hundra). Själv likear jag nästan aldrig bilder längre, utan jag kollar enbart stories. misstänker att det är fler som gör samma 🙂

    Jag försöker kolla på alla vanliga inlägg också men tyvärr är det ju så sjukt störigt att göra för att det är så knöligt att hålla reda på vad man redan sett. Man måste liksom komma ihåg att välja rätt flöde sedan bläddra igenom annonser och sponsrade inlägg. Tråkigt att det är så..

     Det är väl därför folk lägger upp sina bilder även i stories

  Broccoli, jordgubbar och vitlökssås? Tro fan att hon inte får några likes…

   Man kan väl trycka en gång på jordgubbarna i alla fall?
   Gillar man de andra två kan man trycka två gånger till.
   Då borde hon kunna få max tre miljoner likes! Det är många det.

   Dör ??

  Nicole och Tully pratar om sina åsikter om bloggbevakning i deras extrapodd avsnitt idag!
  De 5 sista minuterna typ.

   Så pinsamt. Du måste vara antingen Tully eller Nicole ? Vilka är det ens?

    Hahaha ? 5 sista minutrarna med

   Har de en extrapodd? Vilket avsnitt gäller det?

   ”OMG check out the guy in the end”..

   ?

  Pinsamt! ?

  Kan du inte titta närmare på Victoria törnegren? Hon hade ju typ 800 tusen följare, nu 600 någonting och få knappt några likes. Kan ju i och för sig vara så att många slutat följa för att allt är så fejk och uppgjort på henne insta. Känns som många drar sig till det naturliga och vardagliga just nu

   Lyssna på hennes (gamla) podd om du vill höra hennes ”naturliga” sida, hon är jätterolig och down to earth ?

    Jag har lyssnat på alla avsnitt! Hon verkar gullig men tycker ändå hennes instagram är fake

    Haha va??? För det är ju så naturligt att ta stageade kort gällande vilket kön på deras första barn. Hon berättar att de gjorde ett om det skulle vara en pojke och ett om det skulle vara en tjej. Naturlig pose & reaktion i de bilderna (tagna utomlands på en vit strand, ultraljud hemma i Sverige) javisst javisst. Väldigt naturligt att allt måste vara så perfekt för instagram att hon faktiskt redigerade ungens blöjor till helt vita. Utan märke utan text ingenting.
    Normalt.

   Jag håller helt med. Det finns väl ingenting – ingenting – i hennes flöde som är naturligt och vardagligt. Ja kanske vardagligt men verkligen inte naturligt.

   Tråkigast av alla faktiskt

   Hon behöver verkligen slappna av. Tar veckor/månader för henne att planera ett inlägg med location och kläder (allt i svart vitt såklart). För att inte tala om alla resor jorden runt typ 5 ggr/år för att ens kunna lägga upp en bild. Följde henne förut men avföljde pga allt fake och stage:at.

   Älskar hennes podd och hennes syster driver mitt favoritkonto på instagram, men jag blir deppig av hennes stela bilder och tråkiga flöde samt hennes tacky märkeshets med stora loggor att jag var tvungen att avfölja. Man blir typ olycklig av känslan i hennes bilder? Känns så otrevligt och sterilt

   Fattar varför folk avföljer, men hon är egentligen asskön som person, det kommer bara inte fram

   Alla hennes bilder ser exakt likadana ut. Det spelar ingen roll om du scrollar ner ett par år i hennes flöde, allt är vitt, svart och ibland denim.

   Hon hade supercool stil som bloggare ju, följde henne från typ 2010/2011. Hon brukade ta bilder i sitt sovrum och på valfri gata i Umeå. Men vad hände sen lixom? Tycker hennes stil har typ försvunnit, typ samma sak hela tiden och kontot handlar inte om stil längre utan om någon slags estetik. Saknar den gamla Victoria!

   Var tvungen att kika på hennes flöde och en sak slog mig. Vad är det som går i influensers världen just nu? Kenza, mdeler, törnegren mfl lägger upp klipp där dom visar hur romantiska och lyckliga de är med sina partners? Står och pussas etc. Haha inte mig emot att man är lycklig, men sett det på så många håll i sommar och det ser så extremt konstgjort ut. Någon mer som reagerat på det?

    Oj jag tittade precis på hennes konto och såg att hon har en bild i mars från en strand där de står ”beach day” men scrollar man ner så finns samma bild från 2020. ?

  Har hon missat att köpa likes … troligtvis köpta följare men å andra sidan ser man att de flesta får färre likes på sina poster nu för tiden, särskilt när det är samarbete fast det var det inte här nu tydligen.

  Jag lajkar fan aldrig. OT – Dasha lämnar sin treåring ensam framför plattan så att hon ska kunna ta ett långt bad. Makalöst!!! Fattar inte varför vissa skaffar barn, om man inte vill göra några som helst uppoffringar.

   Men bada kan man väl få, även när man har barn?

   Min dotter kollar paddan 30-60 minuter medans jag lägger lillebror. Jag hör henne hela tiden det och går ut om hon tystnar (hemmet barnsäkrat så gott jag kan). Så varför skulle inte Dasha kunna ta ett bad? Hon har väl antagligen dörren på glänt och hör pojken. Herregud dessa kommenterar alltså

    Ja, det är väl en mycket mer legitim anledning? Inte fan lägger man sig och slappnar av i ett bad medan barnet kollar platta? Duschar väl på sin höjd och läser eller sitter bredvid barnet om den ska kolla något. Treåringar ska inte sitta ensamma framför platta.

     Herregud det är en treåring. Inte fan satt någon bredvid mig när jag kollade på bolibompa som treåring

     Varför kan inte en treåring sitta själv med plattan ett tag?

     Alltså det finns ju superbra appar för treåringar. Den padda som min dotter sitter med har inget nät så hon kan inte råka klicka in sig där. Det finns tre appar på den bland annat bokstäver, Bolibompa och typ stapla klossar/ sätta i storleksordning. De sitter hon med medans jag nattar. Inte varje kväll men de gånger jag är själv. Om dasha tar en ett långt bad någon gång i bland och han sitter med paddan förstår jag inte problemet. Han sitter inte och tittar på snabba cash direkt. I en liten mängd med rätt innehåll är det ett bra verktyg! ?

     Det går väldigt bra att sätta på barnlåset på paddan så att barnet inte råkar se typ en halshuggning eller nåt. Klart ungen inte ska sitta vid paddan hela dagen, men bada måste man få göra.

      Nej man får inte bada förrän barnet är minst 13 år!!!!!! Innan dess är det bara snabba duschar som gäller!! Max två minuter och man ska duscha kallt också!!!!!!!!!!!!!

   Haha.. Alltså det är inte alltid jättejobbigt att ha barn. Ibland roar dom sig själva och man får tid att göra något som man själv vill. Hade det varit mer legitimt om hon hade torkat golven,vikt tvätt, målat en vägg?

   Tycker kanske inte att det var hela världen. Jag är själv med mitt barn och passar på att duscha när hon är upptagen med något tex leker i sitt rum eller få kolla på en film. Ibland tröttnar hon och kommer in så får hon leka där i handfatet med sina leksaker. Tycker då de paret som lämnade sina barn hemma när dom sov för att äta ute tog det till extrema nivåer.

   Hade det varit tvärtom hade vi haft ett problem däremot… Om treåringen badade medan mamma satt ensam framför paddan 🙂

   Trodde ni menade framför plattan som i spisplattan och tänkte wtfff galet! Men framför plattan som i paddan, gör det så mkt om man hela tiden hör barnet? Och har spisplattan avstängd haha..

    Jag trodde det syftades på plattan som i Sergels torg och tänkte wtf ?

     Haha samma här. Trodde fortsättningen efter Sergels torg skulle bli… ”medan mamman tog en rejäl shoppingtur”

     Samma här ??

    Paddan syftar väl på IPad och plattan syftar på surfplattan.

   Vissa mänskor är ju helt hysteriska. Barn måste väl inte ha en vuxen precis bredvid sig eller bli underhållna av sällskap exakt varje sekund av dagen. Låt folk få en sekund för sig själv.

   Men gud trodde du menade platta på spisen. Sen fattde jag att du menade en ipad. Snälla, nu överdriver du. Det är varken makalöst eller betyder att hon inte gör uppoffringar för sina barn. Vem skriver ens som du?

    Haha och jag tänkte på plattan i Stockholm av någon anledning och ja, det eller spisplattan hade varit något att bli upprörd över.??

     haha verkligen! Nu snackar vi ”makalöst” om hon lämnat tre-åringen på plattan och gått hem och tagit ett bad.

    Om man säger plattan menar man inte ipad, då säger man paddan.

   Wtf är problemet?

   Antar att du antingen inte har barn, eller hade små barn för väääldigt länge sedan? Finns inget makalöst eller olämpligt i situationen du nämnde.

    Om personen haft barn för länge sen, så hade det inte varit makalöst alls.
    Man daltade inte alls på samma vis som idag. Barnen hängde med i det dagliga livet på ett helt annat vis än idag.

  Haha.. Alltså det är inte alltid jättejobbigt att ha barn. Ibland roar dom sig själva och man får tid att göra något som man själv vill. Hade det varit mer legitimt om hon hade torkat golven,vikt tvätt, målat en vägg?

  OT har någon sett ”Den svenska dokusåpan” på SVT? Såg ett klipp nu från programmet som handlar om Paradise, bla är Paow med och en tjej jag inte vet namnet på. Fy fan alltså vad mycket skit, tafsande och sexuellt ofredande det verkar ha varit ändå (mer än det som kom upp sist) och hot om ”sover du inte med mig kommer jag inte välja dig i nästa parcermoni”.

   Är det inte det som den dokusåpan går ut på?

  Hittar inte denna bild på hennes insta? Hennes bilder har ju typ 5000 likes?

   Näst senaste inlägget i hennes flöde

  OT men seriöst mr. Hunt spelar in något kärleksprogram ? att han är så kändisk*t att han väljer bort sin dotter.. vem vill ens ha honom!?

   Förvånad?

  På gamla bilder får hon iaf 18000 likes eller typ 37000 likes. Men jag kan inte hitta denna bild

   Detta är en film som börjar med lax

    Tack!

  Man kan ju börja fundera när hon får 5 kommentarer på 3 dagar med 1 miljon följare ?

  Men du. De andra inläggen har flera tusen likes. Så väljer du ett enstaka som har få likes. Ett enstaka.

   Den här bloggen är minst lika manipulativ som alla andra influensers ?

   Ja, jättemärkligt

  Jag har liksom 4500 följare och får som standard typ 300 likes ? mer beroende på vad jag lägger upp. Plus har privat konto ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.