83 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Varför dessa inlägg hela tiden om kroppar blir ju ännu mer fokus på olika kroppar när du dagligen har inlägg om kroppar. Du är väl fortfarande Sveriges största blogg och har chans att påverka att sluta fokusera på kroppar. Sen tycker jag inte att det är juste det du gjort och ridit på Biancavågen även om du påpekat att hennes kropp inte ska diskuterats tjänar du pengar på att skriva om henne. Det blir också en slags hets.

  Jag har lust att skrika sluta bara sluta. Man kommer inte åt kroppshets så här!

  Min personliga åsikt.

   Håller med. Gällande just B hade det räckt med det första inlägget och kanske det med svaret från Gina. Sen räcker det. Spelar ingen roll hur många gånger man skriver att det inte handlar om B när det är hon som är exemplet. Granskningen var bra men sen har det gått över styr.

   ”Ridit på Biancavågen”? Camilla var den som uppmärksammade Gina Tricots dubbelmoral som endast är ett sätt att profitera på en sjuk människas framgångar. Rider på vågen gör alltså alla andra som skriver om det. Eller så har de en åsikt och uttrycker den. Att Camilla följer upp sin egen granskning är ett helt naturligt förfarande eftersom hon uppmärksammade problemet in the first place.
   Min personliga åsikt.

    Jag håller med. Det var faktiskt bra inlägg och uppmärksammades av många. Vissa inlägg om IL har jag ex haft svårt för men tyckte cam skötte gt-grejen galant

    Någon som ridit på vågen är ju Hanna Bergvall… genom sina inlägg om att Bianca inte är villig att söka hjälp, spridning av bild med text där det står Biancas namn stort.
    Skriver om Biancas sätt, att det inte alltid är positivt att prata om sin ätstörning, att det kan trigga andra istället m.m. Det enda hon gör är ju just att skriva om Bianca.

    Som någon skrev igår här att hon själv har skrivit i sin infosida på Nyheter24:
    ”Under min tonår och en bit in i vuxenlivet led jag av psykisk ohälsa. Under den tiden skrev jag dagligen på instagram om min kamp mot framförallt min ätstörningen. Delvis för att få ordning på mina tankar. Delvis för att bidra till att bryta tabun kring psykisk ohälsa”

   Skriver du denna kommentar även under alla influensers du följer, under varje kampanj som modetidningar kör? Är du lika dömande mot alla influensers som tävlar i att visa den fettfriaste kroppen i jakt på pengar och likes?
   Skulle inte tro det för du har fullt upp med att försöka sänka de röster som ifrågasätter det sjuka. Så du är själv en del av problemet.

    Jag följer inte några influncers, skriv en kommentar om tips om att faktiskt inte göra detsamma häromdagen.

   Jag håller helt med dig! Bra skrivet

  Så trött på allt fokus på kroppar.

  Fast va? Pennys bild känns ytterst oklar vad syftet är och den andra killen är väll bara en variant av alla andra före/efter-bilder bara det att han försöker lyfta fram ett ”bra budskap”. Men bakom hans långa text gömmer sig saker som känns typiska för alla kroppsfixerade och kan säkert verka triggande för många; ”Det är vad jag gör de andra 51 veckorna som kommer vara avgörande”, ”Njut och se till att veckorna där hemma blir fyllda med träning” osv..
  Förstår att han är någon PT/träningscoach (?) som använder sin instagram för att marknadsföra sig och sitt intresse för träning men själva bilden och texten skiljer sig knappast från typiska före/efter-bilder förutom att han är vältränad på båda.

   Instämmer, att ”det är okej att inte träna på semestern” så länge man kör hårt hela resten av året känns inte direkt som ett hälsosamt budskap

    Men hur lite tål folk att höra? Såklart det viktiga för hur din kropp mår är vad du gör majoriteten av veckorna. Det är ingen hets.

    Kan vi inte börja sätta trigger warnings på grönsaksavdelningarna i affären och förbjuda fönster på gymmen också så att folk ska bli skyddade från allt som är nyttigt, eftersom det att fokusera på nyttiga saker är så ohälsosamt

    Blir ärligt helt ställd av att folk inte klarar att läsa hans inlägg utan att tycka synd om sig själva

     Vem tycker synd om sig själv?

     Känns som att du läser in helt andra saker än det som faktiskt står i kommentarerna. Ute efter att provocera igång något kanske?!

   Precis så tänkte jag med när jag läste det. Njuuuut av din semester. Men resten av året ska du träna så in i helvete. Det är inte semesterveckan som räknas utan resten.

   Nåde dig om du inte ligger i hårdträning och tänker på kosten 24/7. Ja förutom semesterveckan då..

    Men också. Om du inte bryr dig om din kropp på DET SÄTTET så är det orelevant, du följer säkert inte ens honom. Jag bryr mig otroligt mycket om min kropp och har haft ätstörningar större delen av mitt liv men vill kombinera ett liv med en otroligt vältränad kropp och ett mer avslappnat tänk kring mat och träning. För MIG och förmodligen andra vars liv till stor del går ut på att leva och se ut på ett visst sätt är just hans inlägg väldigt befriande. Jag tränat varje dag, vilar aldrig men jag blev lättad när jag såg hans inlägg för då blev jag påmind om att jag FÅR vila.
    Jag tränar och äter på ett speciellt sätt för att jag brinner för det och älskar det livet, gör du inte det är detta kanske triggande. Men alla inlägg kan inte passa alla. När ska vi lära oss det?

     Men även om man inte följer honom så kan man väl tycka att det var ett dåligt förslag att hylla som ”bra exempel” och motvikt?!

     Måste man följa den influencer inlägget handlar om för att få diskutera det som står i blogginlägget?

      Man får diskutera vad man vill men ibland måste man kanske förstå andra människors perspektiv. Det är verkligen damn if you do, damn if you don’t. Totalt omöjligt att göra rätt.

       Ja visst, men inlägget handlar ju om hans inlägg och att det skulle vara ett bra exempel. Blir lite skevt om man då inte kan ha en annan åsikt än detta i kommentarsfältet med argumentet att man inte måste följa honom. Ja, han riktar sig till sin publik, det gör alla influencers. Trots det så diskuterar vi vad Bella äter till middag, vem som har shorts på hösten, och vem som marknadsför vad. Allt är frivilligt att följa.

       Anonyma ovan var av andra åsikter än Camilla, hen krävde inte att PTn skulle sluta lägga ut sådana här inlägg. Dessutom kommenterade de att dessa inlägg inte skiljer sig mycket från andra kroppshetsande inlägg. Det tycker jag i alla fall att man kan ha en åsikt om OCH SAMTIDIGT välja att inte följa OCH SAMTIDIGT förstå att han lägger ut vad han vill.

     Emma du fattar ju inte vad vi menar. Vi pratar om att exemplet var dåligt. Nej jag skulle inte följa en sån oskön kille. Men vi pratar fortfarande om att budskapet var dåligt här.

    Uppfattade det faktiskt inte alls så. Tränar själv hårt och regelbundet och JA, det känns illa att träna mindre/inget under semestern. Är ändå rätt skönt att bli påmind om att det är ok att ta en vecka ledigt. Sen vilken nivå man lägger sig på resten av året avgör man såklart själv. Men de 51 veckorna är ju de som kommer bestämma hur stark och vältränad din kropp blir.

     Om man behöver bli påmind om det har man nog inte så sund inställning till träning till att börja med ?

     Lite som att _behöva bli påmind_ om att det är heeelt okej att äta en godis ur paradisasken en gång per år typ. Har man sund inställning till kost och träning så är det självklart.

  Gillar humorn i Pennys inlägg. Ser det som en känga till alla frästa. PTn, njae vad fint att man kan ta en vecka träningsfritt om året. Verkligen….
  Ser att snöflingorna med rör inte min Bianca kampanj redan är igång även när det inte ens är på tapeten.

   ”Ser att snöflingorna med rör inte min Bianca kampanj redan är igång även när det inte ens är på tapeten.”.
   Vad menar du?

    Detta inlägg handlar inte om Gina Tricot som bryter mot sin egen policy om att enbart använda friska modeller. Ändå känner 05:46 ett starkt behov av att än en gång kommentera att allt egentligen handlar om att klämma till Bianca.

     Jaha haha, nu förstår jag xD

     ”Ser att snöflingorna med sin ”Rör-inte-min-Bianca”-kampanj redan är igång, även när det inte ens är på tapeten”.

     Tack!

  Instämmer med första Anonym
  En kropp är en kropp
  Den skall föra oss fram genom livet och den är såklart värd att älskas

  Men fokus på att kroppen avgör en människas egenvärde tycker jag blir problem.

  Värdet ligger inte i din kropp.

  Att ständigt lyfta personer och fördöma personer utifrån just en kropp, en vattenbaserad form, kommer alltid lägga fokus fel

  Men det är vad JAG tycker såklart.

  Freeeedag??

   Viär alla ångestgurkor!

  Kroppbevakning… ?

   Ja, det är mer fokus på kroppar här än i många tidningar som handlar om just kropp och hälsa.. ?

  ”Ska det fortsätta komma inlägg med kroppar så ser jag gärna den här typen av budskap till dem”

  Men vi vill ju inte ha mer kroppar! Och det är din blogg, alltså styr du huruvida du fortsätter kroppsbjäbbandet eller inte. Eller är du tvingad av Nyheter24 att skriva om kroppar? Annars så är din kommentar helt irrelevant.

  Vi vill inte ha mer kroppsfokus. Det räcker nu.

   Hon menar ju om det ska komma fler bilder på insta å liknande. Så vill hon se denna typen. ?‍♀️

   Vilka vi?

  Egentligen intressant hur intresserade vi är av våra och alla andras kroppar jämt och ständigt. Tja… Är väl så människan är.
  Istället för att ta bort fokus på kroppen så blir fokuset åt annat håll, men fortfarande på kroppen med dessa inlägg.
  Jag är så innerligt trött på alla inlägg folk lägger ut om sin kropp. Är det inte ”Se denna förvandling på 8 veckor” med en kvinna som gått ner 10 pannor och som var lite småmullig innan och nu anses vara mer attraktiv. ”Men den viktigaste förvandlingen är hennes insida, hon är så mycket piggare nu”. För att liksom dölja den faktiska agendan. Så är det influencers som svankar med röven på ett sätt jag aldrig tidigare skådat, som jämt och ständigt lägger ut bilder på sig själva i bikinis (Kenzas flöde) i olika vinklar. Och man tänker bara ”Ja vi vet att du gillar din kropp nu, jättebra kul för dig”. Och typ Stina Wolter eller Linda Marie som lägger ut bilder hela tiden på sina kroppar med argumentet ”Tjocka kroppar måste också få synas”. Eller Parneviks med sina kroppsinlägg konstant där brösten måste få synas med en klar ”feministisk” agenda.
  Alla gravida också som måste lägga ut bilder på sina kroppar före och efter med motiveringen ”Är sååååååå fascinerad av kvinnokroppen, den är helt fantastisk”. Det kan man ju bara inte tycka för sig själv hemma, utan det måste visas för alla människor!
  Jag fattar inte hur man kan lägga ut i princip bara bilder på sig själv och sin kropp i olika vinklar och liksom tro att det är intressant?
  Det lustiga är att det tydligen ÄR intressant.
  Då kanske ni tycker ”men avfölj alla såna konton”. Tro mig, följer bara inredningskonton, men det gör inte mina vänner. Varje influencer är nästan besatta av sig själva och sin egen kropp så är svårt att undvika.
  Alltså… Varför kan man inte bara låta kroppen vara. Måste den visas upp hela tiden, oavsett kroppsform? Förstår verkligen inte. Och nej, det är inte feminism enligt mig att visa upp kroppen, oavsett kroppsform.

   Jag har länge haft mycket självhat kopplat till min kropp. Det absolut bästa tycker jag är att helt flytta fokus från kroppens utseende. Alltså även kroppspositiva konton fokuserar på kroppen. Följ konton som GÖR saker, kan vara ridning, fotboll, hantverk, bakning, smink, vad man nu än är intresserad av. Där kroppen är ett verktyg mer än det som är i fokus. Kroppen råkar bara finnas där och se ut så som den gör när man plockar svamp och pysslar med barnen liksom.

    (ok, smink kanske var ett dåligt exempel då det ofta syftar till att dölja/framhäva i ansiktet osv men ni fattar säkert 🙂 )

    Ja! Det är ett toppen förslag. Håller med dig helt!

  Bild 2 är väl inget bra budskap?

  ”Det gör inget om du inte tränar på 1 vecka SÅ LÄNGE DU TRÄNAR ALLA ANDRA 51 VECKOR PÅ ÅRET.

  Alltså va?

   Håller med. Skitdåligt exempel. Skuldbeläggande.

    Men känner du på riktigt skuld, när en vilt främmande människa skriver så? Jag skiter totalt i det.

  Men sluta skriv om jävla kroppar!

   Är det inte bättre att du skriver den kommentaren till Penny och Anton istället? Varför inte gå på källan direkt? Som det blir nu kommenterar du på bbs kommentar. Om det nu inte är så att det egentligen handlar om en möjlighet att få gnälla på Camilla. Skrämmande hur mycket uppdämda aggressioner vissa går och bär på.

    Det går alldeles utmärkt för Camilla att låta bli att skriva om kroppar, eller referera till vad andra skrivit om kroppar. Det finns faktiskt MYCKET annat att skriva om. Jag lovar!

    Men snälla rara. Klart att Camilla har ett ansvar här. Visst, att man kan fastna i ett hönan-och-ägget-resonemang, men Camilla kan absolut välja att inte uppmärksamma kroppsrelaterade inlägg överhuvudtaget. Det är inget gnäll på Camilla utan en faktisk omständighet.

     Och det där var ju då till 08.52.

     Så det handlar mer om att du inte gillar Camilla. Som jag trodde. För jag har svårt att tro att du är korkad vilket ditt svar antyder.

      Håll nivån högre än så.

       Det var exakt det jag gjorde.

      @09.27 Förlåt?

       Har du svart att hantera att bli ifrågasatt?

        Verkligen inte @09.54. Men det blir lättare när det inte går till personangrepp och där ifrågasättandet rör det jag skriver och inte min person. Du verkar bara vara ute efter att mucka gräl och försöka provocera mig, och om det är vad du vill ägna dig åt, så varsågod.

     Mata inte trollen

    Så Camilla har inget som helst val kring vad hon gör inlägg om eller hur menar du? Jag har ingen anledning att gnälla på Camilla, däremot håller jag med om att det räcker med kroppsfokus här nu. Hur ska vi sluta fokusera på kroppar genom att fokusera på kroppar? Även dessa ”bra” exempel fokuserar på kroppens utseende. Det blir kontraproduktivt och jag ser inte varför detta ska lyftas öht.

    (Och nej, du vet inte vad jag har kommenterat hos någon influencer så du behöver inte fråga varför jag inte har skrivit si eller så till någon annan.)

     ”Så Camilla har inget som helst val kring vad hon gör inlägg om”… Du verkar inte förstå fundamentala självklarheter. Camilla lägger upp exakt det hon vill. Om hon vill få mycket trafik lägger hon upp sådant som generera mycket trafik. På dig å andra sidan ligger inget tvång att läsa det som inte intresserar dig. Vill du berätta att det inte intresserar just dig så klart att du kan höra av dig. Men du kan knappast förvänta dig att det ligger ett allmänt intresse i just din åsikt.
     Sedan verkar de senaste inläggen flyga över huvudet på dig. Kroppshysterin genereras av orginalkällan och i betraktarens ögon och många verkar vara så fixerade i just kropp och det i kombination med begränsningen att bara kunna hålla en sak i huvudet, ja då missar man den mer komplexa sakfrågan.
     En liten hint till dig om vad folk vill läsa om ligger i engagemanget och det kan du härleda ur antalet kommentarer.

      Inget flyger över huvudet på mig. Jag vet precis syftet med senaste inläggen. Jag är inte ts, och jag har inte ifrågasatt granskningen av Gina. Du har riktigt otrevlig attityd. Vill du ha en diskussion så får du lägga av med attityden och härskarteknikerna.

      Min åsikt är precis lika mycket eller lite intressant som din. Är min åsikt ointressant för dig så kan du scrolla vidare. Ingen tvingar dig att läsa den. Än mindre lägga tid på att svara på den. Men ha gärna en annan åsikt än mig, diskussion är bara trevligt. Men då får du hålla dig till sak. Tills dess kan du börja med att läsa vad jag faktiskt skriver, och sen ta det därifrån.

     Folk kommer aldrig att sluta fokusera på kroppar. Det är bara något ni önskar.

  Har man inte problem med sin kroppsuppfattning så lär man få av alla dina inlägg. Det räcker nu.

   Har du inget eget ansvar? Om det nu är så illa varför utsätter du dig själv?

   Eller så kan man sluta vara en snöflinga och låta det rinna av sig eller låta bli att läsa. ?

    Eller så kan man sluta gå på folk med personliga påhopp.
    I en värld med oändligt många val, varför väljer man inte att vara snäll och hänsynsfull?

    Om jag fick en krona varje gång någon ska trycka till en annan med att kalla den snöflinga. Är det det nya kränkt här inne kanske?!

     Det verkar inte bättre än så

   Varför läser du denna blogg då? Inte så att någon tvingar dig

    Den här kommentaren börjar bli så tröttsam. Är den här bloggen fredad från kritik på något vis?
    Varför kritiserar vi alls influencers i inlägg och kommentarer här på bloggen då, är ju inte som att någon tvingar oss att följa. Skit i om de inte reklammarkerar, hetsar till ätstörningar, ger rabattkoder på operationer, går på horfest eller whatever, ingen tvingar oss att följa och se det.

     Man får absolut kritisera mig, och inte heller behöver man hålla med mig i det jag skriver. 🙂

  OT: Trailern till Therese Lindgrens serie Dumpad har kommit ut. Den handlar om en tjej som gör sminkvideos och sen blir dumpad av sin kille. Hon berättar för sina följare om det gråtandes i en video och verkar också ha problem med panikångestattacker. Undra vart Therese har hämtat inspiration från….?

   Det är väl ganska uppenbart? Och det är inget fel med det.
   Årets nobelpristagare i litteratur gör ju precis likadant, och det var ju faktiskt det akademin gav som motivering.

   Varför skulle det vara fel att hämta inspiration från det egna livet? Det gör väl många författare, musiker osv?

   Kollade på klippet och jag kände väl inte att det var något som väckte något intresse av att se mer direkt. Väldigt märklig scen att välja som första glimt av serien tycker jag.

    Ok, jag insåg att jag såg ett klipp som släpptes tidigare i år med bara en scen. Nu såg jag trailern och blev ännu mindre intresserad.

  Budskapet i inlägg 2 var ju i princip ”det gör inget om du tar en veckas vila om året, sålänge du köttar sönder resterande tid”. Bra, tack??????

  Att tjata och prata om kroppar ständigt ger ju typ motsatt effekt, det gör en ännu mer medveten över hur man ser ut.

   Men snälla rara, inlägg som publiceras på personernas egna instagram får man faktiskt chilla med att kritisera eftersom det är VALFRITT att följa personer på instagram. Är man inte intresserad av att se någon som tränar 51 veckor om året – nej men då följer man inte den personen helt enkelt!

   Han vänder sig uppenbarligen till sina följare som likt honom själv tränar mycket, och vill säga till dem att ”det är okej att slappna av på semestern” vilket är ett BRA budskap till alla träningsmänniskor. Hur kan ni få det till något dåligt?

   Okej om det var på förstasidan i Aftonbladet, en kommersiell tidning, men nu är det som sagt på instagram… Om det inte rör dig så behöver du ju inte bry dig om hans budskap.

    Men vad ska vi diskutera här om inte inläggen som Camilla skriver om? Det allra mesta på den här bloggen är ju tagna från konton som är fria att följa, eller?!

    Men snälla Anno fattade du inte? Det var ett dåligt exempel. Det var en dålig person att hylla som bra.

    Sen när måste man hålla med Camilla i allt hon skriver? Hon tyckte att det var ett bra exempel att lyfta, någon höll inte med. Vad är så fel med det??

  Men läste du ens texten till före och efter-snubben? Det är reklam och absolut inte mindre kroppshets än nån annanstans.

   Ja det är förtäckt reklam och dessutom vilket budskap, det är ok att skita i träningen i en hel vecka om året.

   Hon måste faktiskt missat det. För det var precis som vilken annan tränings/mathetsare som helst

  Killen har ju glömt att reklammarkera!
  Och Camilla valde att inte se. Hade det varit någon annan så hade ju högaffeln och en direktlänk till KO varit där direkt.

  Kommentarerna här inne ? ni tål alltså inte att höra att det är vad man gör av majoriteten av veckorna i ett år som spelar någon roll för hur hälsosam eller vältränad man blir, och inte att man äter onyttigt och slappnar av i en period?

  Känner att pendeln börjar slå från att man har matat folk med smalhet- och träningshets till att det nu är «ohälsosamt» med helt vanliga och rimliga råd om hälsa. Det är som om man inte tål något alls utan ska bli skyddad från att träning är hälsosamt och att kroppen mår bra av fiber och grönsaker typ.

  Varför så extrema?

   Det är väl självklart med allt i livet att det man gör regelbundet och ofta är det som ger resultat. En vecka spelar ingen roll. Kan vara att spara pengar, plugga eller vad som helst. Man kan ta en kortare paus men i längden är det de där sakerna man gör till vardags som ger resultat.

   Jag kan bara tala för mina egna kommentarer och vet inte om det är just dom du syftar på. Men jag har inget problem med att höra att det är de övriga veckorna som räknas. Inte heller kvinnans inlägg triggar mig på något vis. Det enda jag har ifrågasatt är att fokus aldrig kan flyttas från kroppar genom att fokusera på kroppar. Även i dessa inlägg är fokus på kroppens utseende vilket blir kontraproduktivt i Camillas argument om att det är bra inlägg för att flytta fokus från kroppar och dess utseende. Inläggen i sig säger jag inte så mycket om, jag följer ingen av dom. Men några bra exempel tycker jag inte att de är.

   Jag blir däremot varken upprörd, kränkt eller något annat. Jag råkar bara inte hålla med Camilla här.

  Att du ens ger Anton någon form av exponering, fy.
  Läs på bättre innan nästa gång

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.