Nu har Bianca svarat på kritiken mot Gina tricot

Flera tidningar har idag skrivit om att Bianca Ingrosso släppt en video om hela Gina tricot-gaten som jag inte tror att någon här inne har missat.
Aftonbladet hörde av sig när jag satt på tåget mot Göteborg och svarade bara kort på det eftersom jag tror mig sagt allt jag har att säga i den här historien här inne.

I ett sms till Aftonbladet säger Camilla Gervide att det är mot Bianca Ingrossos samarbetspartner Gina Tricot som hon har riktat sin kritik.
”Jag har varit tydlig med att min kritik hela tiden riktats mot Gina Tricot. Att hon drabbas är olyckligt men problematiken kring det här behöver lyftas.”

Det är både tråkigt och olyckligt att Bianca hamnat i kläm här, men vem är det som gjort det, genom att gå emot sin tidigare uttalade policy vad gäller ätstörningar?
Jo, Gina tricot. DE har satt Bianca i den här situationen, men vill man skylla på mig för att jag lyfter upp det uppenbara problemet här istället för att kritisera de som orsakat det här så får man gärna göra det.
Gina tricot hoppades förmodligen att de skulle kunna glida under radarn och att ingen skulle komma ihåg deras tidigare ställningstagande och nu när de sitter nyskitna i det där berömda blå skåpet så är det så klart lättare att gömma sig bakom privatpersonen Bianca, istället för att ta ansvar för den situation de faktiskt satt henne i.

Och istället för att ta ansvar, så gömmer sig Gina Tricot bakom ett vagt inlägg på Instagram och genom att radera alla kommentarer och låter Bianca istället sitta och försvara och förklara. Precis som det var med Caias julkalender från förra året. Då var det återigen Bianca som ensam skulle bemöta kritiken.
Fega företag som gömmer mig bakom hennes vilja att ständigt vilja tala ut på sina sociala medier.

235 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Jag tycker så synd om henne. Hon verkar inte må bra.

   Och ju mer hon försöker övertyga sig själv och andra (genom vloggen) att hon bra måste desto mer syns det att hon INTE mår bra.

   Jag känner dubbelt kring det där. Jag tycker givetvis att det är hemskt att hon lider av psykisk ohälsa men har svårt att tycka synd om henne i hela den här historien. Mitt intryck är att hon använder sig av det faktum att hon också blir utsatt för hat (helt förkastligt givetvis) för att kollra bort kritik. Vet inte om det handlar om oförmåga eller ovilja att förstå kritiken, sannolikt en blandning.

    Det är ju uppenbart en människa som mår riktigt dåligt. Förstår att hon har svårt att skilja på kritiken och hatet. Jag tror inte alls att hon utstuderat nyttjar ohälsan, jag tror att vi på riktigt vittnar en kommande krasch. Jag hoppas bara att den inte är alltför hård. Därför tycker jag också att Camilla borde lugna sig lite med inlägg här eftersom hon också vet hur kommentarsfälten blir.

    Om det var er vän som mådde så här, hade ni då fortsatt peta och kritisera precis allt den tar sig för?

    Jaa, Gina ska ha kritik osv. Det ifrågasätter jag inte. Men tex senaste inlägget om päls, var det nödvändigt just nu?

     (Och nej, jag är inte ett Bianca-fan)

     Håller med dig om päls-inlägget. Omotiverat i det läge som råder nu.

     Så bara för att man har bulimi ska man behandlas med silkesvantar och inte behöva ta ansvar för sitt handlande som inte har med bulimin att göra?

      Såklart inte. Men fram tills dess att Cam kan hålla sina kommentarer i schack så kanske hon ska strunta i inlägg om Bianca när det är uppenbart att Bianca inte mår bra.

      Är det verkligen viktigare att ”ställa en människa mot väggen” (för något som inte ens är olagligt) än att ta sitt ansvar som medmänniska när en person uppenbart mår dåligt?

       Man kan undra lite retorisk hur många vanliga liv går det på ett influenser liv?
       I din kommentar gör du skillnad på folk och folk eller så är det helt enkelt en fråga om bristande konsekvenstänk och svårigheter att klara av annat än binära samband.

     Det kanske inte är så lätt, om man inte vet hur det är att må bra.

    Det är ju för att vi ska tycka synd om henne, så skakas det negativa och konstiga hon gjort bort liksom, det glöms bort för det är ju sååå synd om Bianca. Hon är ju bara människa säger hon, som om alla människor beter sig som hon, och hon har ett hjärta som slår brukar hon köra med också. Nej tycker det känns så fejkat och strategiskt bara, bortföklaringar, men hon har säkert haft ångest för det hon sa i bilen för att Vanessa fick se dålig ut, och Gina Tricot, så hon var tvungen att säga detta.

   Men snälla, du behöver inte tycka synd om Bianca, hon är vuxen, snart 28 år och bedyrar ju hur bra hon mår och att hon är lycklig och alla samarbetspartners värnar om henne och ger henne bara kärlek. Och mycket pengar. Bianca älskar att posa och synas och hon älskar att tjäna mycket pengar. Hon har det bra. Hon är nöjd och lycklig säger hon.
   Videon var jättekonstig, så mycket svammel hit o dit, hon är så motsägelsefull. Hon säger alltid det som krävs i stunden beroende på hur kritiken varit, ena dagen mår hon jättedåligt och är jättesjuk (var inte längesedan hon sa så) och nästa dag superbra och är lyckligare än någonsin. Häromdagen sa hon ”jag är såå trött eller nej förresten jag har massa energi”. Hon beter sig märkligt.

    Klart att jag inte måste tycka synd om henne. Men nu gör jag det.

    Jag tror att hon har fler psykiska åkommor än bara ätstörningar. Det säger jag inte som något elakt, utan mer ett konstaterande. Och utan att vara läkare. Jag hoppas att hon kan få hjälp eller kanske redan får det. Sen tror jag absolut att hon är lycklig då och då, och det förtjänar hon! Tråkigt när en så vacker och framgångsrik kvinna inte kan njuta ordentligt pga ohälsa.

    Hon är bara en ordbajsare.

   Hon förstår uppenbarligen inte alls att problemet ligger i att unga tjejer/barn triggas till ätstörningar av hennes samarbeten som hon blir så lycklig och mår så bra av. Tragiskt.

    Svar till Lina: Bra sagt! Precis DÄR ligger min irritation!!

   Bianca är ung, singel och svinrik. Kan inte någon i hennes närhet bara pusha henne till att släppa alla måsten och låta henne leva livet lite. Gör som kompisen Alice Stenlöf, flytta utomlands och kom bort från influencer-bubblan i Sthlm, investera i sig själv och typ terapi. Pengar finns en bra tid framåt. Åren går och sen är man inte ung längre. Självklart kan man resa och ha massa skoj ändå som äldre men att få komma bort från stress och press skulle säkert göra henne gott nu i hennes unga år.

    Eh, hon är inte ung längre. Snart 30 ju, alltså sedan länge vuxen. För att inte säga mogen kvinna.

   Äsch detta är ett tal till nationen om att Vanessa är den bästa managern trots att det är kusligt likt Avicii situationen…Vanessa hade huvudvärk i två dagar efter detta ”drev” (enligt dem) och det märks att Vanessa bett Bianca att berätta att det är inte hennes fel kring Gina Tricot situationen eller att Bianca mår dåligt. Ändå hon som sålde in kampanjen till dem så det där håller inte 🙂 ”jag är sååå redo för hjälp”, ok kan någon fråga henne om några månader igen? Det ska bli intressant att höra! Om inte är det bara massa ljug igen…
   ”Mina samarbetspartners är såå måna om mig” , tydligen inte tillräckligt Bianca. Företag ska inte stå och hejja när en ätstörd kvinna frontar deras kampanj. Varför förstår du inte det?

   Jag tycker hon verkar må prima minus att hon fortfarande brottas med att komma ifrån ätstörningen. Har du sett hennes video? Tycker hon är rätt storslagen som fortsätter peppa, lyfta och motivera trots allt detta. Rätt stor skillnad i mindset från vissa negativa här inne som bara ska hitta fel, fel, fel på allt o alla. Och det är troligen en av faktorerna till varför hon är så framgångsrik.

  Tycker också att Biancas personal borde låta bli att boka såna här samarbeten som bygger på att Bianca måste visa sin kropp

   Exakt min tanke.
   Pengar rullar in och det är dags att anställa personal som har kompetens att sålla och välja sunda samarbeten med hög moral.

    Precis som Britney Spears. Avichi.
    Och vi vet ju hur det gick.

     Hade Britney Spears och Avichi kompetent personal?

      Precis tvärtom menar personen nog

      Men herregud avicii

       avichi arena vet du väl

        ?

       Hahaha…schå kan det gå , när man festar till med sckumpafrulle på schin lediga dag

        Drick ”Vichi” vatten nästa gång,?

   Eller hon själv säga nej.

    Men visst? Bianca är inte 14 år och nu förklarade hon själv i videon att hon såklart kan ta en paus oavsett kontrakt

     Tyckte du att Avicii också skulle ha tackat nej så hade allt varit löst? Är man sjuk så är det inte så lätt. Därför behövs folk i ens omgivning som hjälper en att göra rätt.

      Jag pratar inte om Avicii jag pratar om Bianca. Helt irrelevant att ta honom som exempel då detta är olika personen och det är INTE Tim vi diskuterar här.

       Om du inte ser likheterna så visst.

        Det är IRRELEVANT. Varför måste du prompt ens jämföra? Håll dig till sakfrågan. Ätstörningar samt Bianca och Gina tricot

         Jag håller mig till sak. Du säger att någon bara kan tacka nej för att de är vuxna. Bevisligen kan inte alla det. Bianca tex. Avicii. Och flera andra både kända och okända som kraschar.

          Jo, men det är ju fortfarande Biancas samarbete som diskuteras här och inte Avicii. Som förövrigt hade andra förutsättningar, ett helt annat synsätt på kändisskapet och ett långt mycket större kändisskap än Bianca.

           Men igen, tror ni att det är så lätt som att bara säga nej? Varför blir då folk utbrända eller går in i väggen?

       Nej men vi diskuterar någon som inte säger nej till jobb trots att stupet är nära. Så enkelt är det ju tyvärr inte.

     Som att säga till en alkis att det bara är att säga nej till sprit.

      Lite likheter finns onekligen men i det här fallet är det inte pengar el ev kontrakt som bryts, som är dilemmat, utan det faktum att inte få synas, bli beundrad och få bekräftelse, vilket imo troligen är det som är hennes största drivkraft.

   Samtidigt gör ju Bianca det hela tiden, visar sin kropp, i sina egna medier. Och hon ääääälskar ju det, och ingen kan hejda henne där.

  Har du slutat med morgoninlägg?

   Saknar verkligen morgoninläggen

  Är det Bianca som har stått på tur efter Bella här inne?!

   Inte jämförbart. Ingen kritik riktas mot Biancas person eller förehavanden.

    Så lät det även när det var Bella.

     Nejdu.

     Det håller jag inte med om, när det var IL var kritiken mot hennes förehavanden mycket skarp. Och fokus låg på att hon agerade klandervärt. Camillas kritik här handlade, och handlar fortfarande om, Gina Tricots agerande.

    Det gör det ju.

     De

    Ingen kritik riktas mot Biancad person? Läs kommentarerna under alla inlägg om Bianca.. folk kallar henne patetisk, bimbo, ”så jävla fake”, innehållslös som person mm. Tycker det har gått för långt

     Men jag syftar ju på Camillas inlägg.

      Den här bloggen är mer än inläggen.

     Får man inte tycka att hon är allt det där? Går hon av på mitten om hon går in här och läser det? Isf kan hon scrolla förbi, som alla andra uppmanas att göra när en kommentar inte passar…

     Så om jag skulle tycka att någon är lågbegåvad så får jag inte säga det. Är det ditt budskap?

      Såklart får man tycka vad man vill. Har inte sagt något annat. Blir bara lite patetiskt när en ilsken mobb av bittra, ensamma (förmodligen) medelålders människor spyr ut sin galla över en person. Varför är ni så arga liksom? ?

       Vilka vi vad pratar du om? Du överskattar din idols lyskraft. Majoriteten har ingen åsikt faktiskt utan ser henne som en i mängden. Förstår att det kan vara provocerande för vissa men så är verkligheten funtad.

    Jo det blir ju det i slutändan

  Gervide

  Jag hoppas att du står vid ditt ord om att det är Gina som ska kritiseras och ser till att ha koll på inlägget och radera varenda kommentar om Biancas kropp och ätstörning. Kom ihåg att det ändå är en ätstörd människa som folk diskuterar här inne. Menar inte inlägget utan kommentarerna.

   Fast nu är det ju Bianca själv som är ute och uttalar sig så folk kommer givetvis ha åsikter om det. Men givetvis kommer jag ha koll.

    Varför har du inte tex moddat hennes namn inför de inlägg om Gina om du inte velat att folk ska rikta kritiken mot henne eller diskutera hennes kropp/ätstörning? (En uppriktig fråga och ingen hård ton i den?)

     En väldigt bra fråga!

     Fast, och detta är också med en vänlig ton. Varför måste Camilla vara allas moral- polis gällande vad som sägs och skrivs? Det är väl individens ansvar oavsett hur vidriga kommentaren man tycker skriva här.

      Absolut. Du och jag ansvarar för vad vi skriver. Men vad som tillåts stå kvar eller vad som moddas i syfte att kunna ta bort saker innan de ens postas är ändå Camillas ansvar väl? Speciellt om man vill göra en seriös granskning där kritiken ska hamna rätt.

      Exakt! Du formulerade det bättre, tänkte skriva något liknande.

    Åh fy fan kom inte hit och förpesta luften i Göteborg. Åk hem!!

     Men varför lägga en sån komentar? Kan man inte bara hålla sånt för sig själv?

      Oj är det kränkande tycker du? Den värsta kommentaren du någonsin läst här?

     Jag ska göra en snabb föreläsning och sen drar jag vidare. Du kan vara lugn. Ta små andetag i några timmar och sen borde luften vara fri igen. ?

      Gött ??????

       Tänk vad många människor som du inte tycker om som är i gbg, måste vara jobbigt för dig.

    Fast du har ju inte koll?! Kommentarsfältet gällande päls och Bianca var vidrigt senast jag kolla!

     Jasså? Det vet jag inte om jag håller med dig om.

      Jag har inte heller sett de kommentarerna. Bara att det syns att hon är ätstörd. Och det är ju inte direkt nåt elakt att skriva.

  Alltid lättare att skjuta på budbäraren. Bra att ta upp sånt här eftersom det förekommer alltför ofta och tyvärr drabbas oftast personen ifråga istället för företaget. Det är kanske inte så konstigt att det drabbar frontpersonen eftersom de har tagit på sig det jobbet. Kanske skulle det finnas folk runt Bianca som klarade av att sålla bort det som inte är bra?

  Hon verkar egentligen inte förstå vad kritiken gick ut på, det är ju fortfarande inte henne utan Gina Tricot som kritiken gällt. Att man bryter mot sina uttalade policies. Men ändå lite underhållande hur mycket jag, jag, jag man kan få in i en video. ”Det är viktigt att vara källkritisk men det är ingen som är källkritisk när det gäller just MIG”. Vilket unikum hon anser sig vara. Men det är väl så här det blir när hundratusentals människor hyllar en för… ja, ens utseende i princip. Stackars lilla rika flicka.

   Men man ska ju inte heller låtsas som att inte Bianca har fått kommentarer under dessa inlägg. Även följare (även av den här bloggen) verkar ha haft svårt att skilja på var kritiken ska riktas.

    Absolut, det är fel att gå på Bianca, det är ju inte hennes ätstörning frågan egentligen handlat om utan att ett företag väljer att samarbeta med modeller som har ätstörningar (trots att de sagt att de inte ska det). Men det blir gärna så här så fort influencers är inblandade eftersom deras person är själva grunden för deras jobb/företag. Det blir svårt att skilja på sak och person, både för influencern själv och övriga. Hade i sak varit bättre om diskussionen hade gällt en okänd modell som ”bara” är modell, men nu är det ju det faktum att Bianca själv uttalat sig om sina ätstörningar som gör att alla vet att hon har dessa problem och ändå får fronta GT. Fortfarande inte rätt att klandra henne, utan GT som väljer henne trots sin policy.

    Men igår var det väl relevant med tanke på att hon skyllde på Camilla och de som kommenterat här att de förstört hennes finaste stund med sin mamma.

   Håller med dig i att hon missförstått kritiken. Men du är otroligt förminskande. Det går att säga sin åsikt utan förlöjliganden.

   Och kritiken handlar ju också om att hon har varit extremt smal det senaste. Det spelar ingen roll att Wahlgrens värld spelades in 9 månader sedan, det är fortfarande nu som hon har varit sjukt smal.

    Men varför ska kritik riktas mot en person angående dennes vikt? Sån konstig grej att kritisera. Ska vi börja kritisera ”för smala” personer i allmänhet eller bara om de varit öppna med ätstörningsproblematik? Vart vill man komma med kritiken mot någons kropp?

   Precis! Och att vara källkritisk när det är HON som är källan? Hon är direkt-citerad från klippet i WV, men då anser hon att man ska förstå att det var åtta månader sedan ”och att hon är på en heeeelt annan plats nu” och att hon var sarkastisk med att inte vilja bli frisk från ätstörningen för ”nu är hon så fucking redo att bli frisk”.

   Helt ärligt, hon har inte den blekaste vad ordet ”källkritisk” innebär. Hon är ju den primära källan!

    Hon kommer troligtvis inte alls vilja bli frisk just nu. Hon är på toppen av sin karriär med otaliga modellkontrakt som omfattar bilder på hennes kropp, plus en talkshow som ska sändas två ggr i veckan. Mer synlig kan man väl knappt bli. Skulle hon försöka bli frisk från någonting som gett henne alla framgångar här och nu? Dvs den modelliga smala kroppen. Det är nog det sista hon vill ge upp och det hon mest av allt kommer vilja hålla fast vid, dvs sin ätstörning.

    Friskhet betyder att hon ska synas mindre och lägga på sig lite fett och det ser jag inte framför mig kommer ske under nuvarande omständigheter… Tror tyvärr hon kommer vara sjukare än någonsin framöver.

     Så om man drar sig tillbaka och lägger på sig fett så blir man frisk snabbare?

      För att bli frisk kommer hon att tvingas gå upp i vikt. Det är en oundviklig bieffekt. Som de flesta med ätstörningar tycker är jäkligt jobbig.

       Jo fast även om du går upp i vikt, äter ordentligt så kan sjukdomen sitta kvar i huvudet lääänge. ”Friskhet betyder att lägga på sig lite fett” Du kan lägga på dig lite fett utan att bli frisk och bli frisk fast vara fortsatt smal.

       Nej, bulimi gör inte automatiskt att man blir smal.

        Nej, vem har sagt det?

         ”För att bli frisk kommer hon att tvingas gå upp i vikt.”
         Vilket inte är sant, då bulimi faktiskt kan göra att man går upp i vikt.

          Så om någon som har en ÄS och spyr upp sin mat, slutar spy upp sin mat och börjar äta, då går den människan inte alltid upp i vikt?

           ”Bulimi är en ätstörning som innebär att du äter mycket mer än normalt och sedan kräks eller försöker göra dig av med kalorierna.”
           ”Hur märker man att en person har bulimi? Personen går upp eller ner i vikt.”
           https://www.varden.se/guider/bulimi

           Du kan alltså gå upp i vikt av bulimi på grund av hetsätning. Därför kan du även gå ner i vikt och du slutar med det. Att skriva att en bulimiker måste gå ner i vikt för att bli frisk är inte bara felaktigt, men kan vara väldigt triggande för bulimiker att läsa.

    Jag fick mig många goda skratt när jag lyssnade på hennes video. Mest stolt är jag över att jag tuggade mig igenom hela. Tack och lov för yt där man kan köra på dubbel hastighet. I detta fall med tanke på hur långsamt hon pratar och hur ofta hon upprepar sig hade 4 gånger hastigheten varit ännu bättre.
    Källkritik borde någon ta sig tiden att förklara för Bianca, eller menar hon att hon inte själv är en trovärdig källa när hon pratar om sig själv? ?

     Irriterad blev jag över två saker: 1) att Bianca anklagar Bloggbevaknings kritik mot GT för att vara ett drev riktat mot henne själv, trots att det tydligt poängterats vart kritiken är och ska vara riktad, och 2) hur många gånger Bianca använde modefloskler som ”landa hos”. Var femte mening innehöll bland annat detta uttjatade uttryck som influensor och andra ordbajsare ääälskar att använda.

    Man får väl för fan stå för vad man säger.

   Finns andra som tyvärr kritiserar Bianca…
   tex Hanna Bergwall kritiserar henne om man kollar på hennes inlägg på insta eller blogg. Vilket är lite sjukt då hon har varit lika öppen själv om sin äs.

    Fast Hanna har ju sökt hjälp och blivit frisk. Bianca har varit tydlig med att hon inte har velat ha hjälp och det är inte säkert att hon vill nu heller eller vågar ( det är ju därför det är så svårt att bli frisk ). Hann har gett tips på hur hon gjorde för att bli frisk.

     Fast nu ja, men kolla bakåt bland hennes bilder när hon var sjuk. Hon säger själv att hon varit öppen under hennes sjukdom och delat med sig av detta på sin instagram.

     Nja hon har ju skrivit flera inlägg på insta med tw när hon gråter när hon är mitt i ätstörningen.
     Hon skriver även på sin infosida tex: Under den tiden skrev jag dagligen på instagram om min kamp mot framförallt min ätstörningen. Delvis för att få ordning på mina tankar. Delvis för att bidra till att bryta tabun kring psykisk ohälsa.

     Sen tycker hon själv att man inte ska vara öppen kring äs när man är mitt uppe i den, fast hon gjort likadant tidigare

     Och Hanna arbetar inte som modell!

      Nä men det är ju inte relevant till denna fråga, Hanna kritiserar Bianca o inte bara GT. Skrev att det är fler personer som förmodligen Bianca syftar på.

     Fast du vet ju inte ifall Bianca sökt hjälp?
     Tråkigt när ni hela tiden antar saker.

   Det är väl inte bara bloggbevakning hon syftar på?

    Tror hon sa typ ”den där damen” eller liknande, så det är det med största sannolikhet.

  Hon borde backa tillfälligt fråm sociala medier. Hon har möjligheten, få rätt hjälp utan rampljuset. Har en känsla att det inte kommer bli bättre om hon fortsätter såhär.

   Jag håller med. Och jag börjar känna att det är något ansvarslöst att fortsätta skriva inlägg om henne och hetsa igång kommentarer om henne. Nu har Gina granskats. Kanske dags att släppa det nu och låta Bianca vara från den här bloggen ett tag. Hon mår uppenbarligen inte bra.

    Verkligen! Låt Bianca vara nu. Det är ju uppenbart att hon inte mår bra. Släpp det här nu.

     Fast det är ju just sånt Bianca inte vill att folk ska säga, hon mår ju bra säger hon och kan säga ifrån och tacka nej om hon vill. Men klart att hon, och ni runt henne, vill slippa granskningar och slippa få kritik så att Biancas produkter säljer bra och så att hon hyllas och älskas och få vara stjärna. Galet hur många hyllar henne och höjer henne till skyarna.

   Att be en person som tjänar pengar på att synas, blir kallad för fenomen och för Sveriges mäktigaste kvinna, hyllas online dagligen för sin kropp (ja här inne ser vi de som är kritiska men hon själv får otroligt mycket hyllningar för sitt utseende i sina kanaler, tro inget annat) att backa från rampljuset är nog som ett be en junkie lägga ner knarket. Its not gonna happen, hennes identitet är att dela med sig av in och utsida online. Vi kommer bara se mer av henne, tro mig.

  Har inte vanessa lindblad ett ansvar? Det är väl just hon som är biancas manager, hon har ju tjänst miljontals kronor på varumärket bianca, och kallar sig en Av hennes närmsta. Men det är ju hon som sitter med alla samarbeten förhandlingar osv.

   Hon har väl svarat på kritiken också?

    Ett ansvar mot bianca menar jag. Hon vill väl inte att sin bank går ner sig totalt och tappar greppet om livet. Då får hon nog sälja både landstället och nya lgh.

     Vanessa L har sitt på det torra efter att ha sålt sin andel av Beauty Icons.
     Är det någon som har särskilt intresse av att Bianca levererar så är det Verdane som köpte majoriteten i Beauty Icons.

      Hon får ju fortfarande betalt av biancas bolag som hennes manager. Så jo, vad hon än säljer av så är bianca hennes kassa. Snarare än hennes vän……

      Jag tror Bianca vill göra allt för att synas och få många jobb. Tiden går och man blir äldre. Hon har satsat så mycket på utseende och karriär. Ingen chans att hon drar sig tillbaka.

   Och Bianca som i vloggen sa att hon var ledsen över alla som förtjänar pengar på henne ?
   Jo jag förstår att hon inte menade sitt team utan alla andra som uttalar sig om henne och hennes produkter. Skojade bara.

  Orkar inte se henne mer på den här bloggen.

  Och tänk om det gick att skriva en kommentar till ett inlägg utan! att nämna frontfiguren hela tiden! Det är Gina Tricot som gjort fel! Vänd kritiken dit det berör. Att lyfta den enskilda personen ur sitt sammanhang ( felet som Gina Tricot gjort ) är personkritik och det ska inte förekomma personkritik i en fråga där huvudpersonen, i detta fall Gina Tricot, har gjort fel!

   Fast det är ju samtidigt Vanessa och Bianca som velat ha detta samarbete med Gina Tricot, både för att Bianca får exponering OCH för pengarna.

  Men snälla, har du ens sett videon Bianca la ut? Du nämnde ett flertal gånger i ditt inlägg angående samarbete med GT att kritiken inte riktas mot Bianca. Och det är inte detta handlar om som du nu försöker det låta som. Det handlar om att hela kritiken DU la på GT att dom samarbetat med Bianca när dom vet om att hon har en ätstörning och att hon inte söker hjälp för detta. MEN DET STÄMMER INTE! du tog din ”fakta” ifrån ett avsnitt som Bianca nämner, spelades in för flera månader sedan. Idag tar hon aktiv hjälp som hon nämner ett flertal gånger i videon. Det handlar heller inte om att Bianca måste försvara sig, utan att hon vill klarlägga faktan kring hennes ätstörning, för din fakta är från dåtid, inte nutid. Jag citerar från ditt inlägg
  ” Enligt Helena Eneroth Hånell så hade Gina Tricot fortfarande kunnat använda sig av Bianca Ingrosso som modell, om haft som krav att hon ska gå i behandling för sin ätstörning, lite som om hon hade varit sjuk i ett substansmissbruk – ”sök hjälp så står vi bakom dig” men så är ju inte fallet här.”

  Nutid, Bianca söker aktiv hjälp för sin ätstörning. Och gjorde även det under samarbetat, Alltså, Gina tricket gjorde inget fel.

   Men även om hon sökt hjälp så är hon ju uppenbart sjuk. Ätstörningar tar det extremt lång tid att bli frisk från. Det är ju väldigt enkelt att anställa en underviktig person med argumentet ”hen har sökt hjälp” – man bör ju vara frisk från sin sjukdom för att få arbeta, annars är det ju fortfarande en kropp som är sjuk som visas upp för att sälja produkter och det är DET som är problemet.

    Man bör vara frisk för att få arbeta..? Hör du hur det låter? Så folk som lider av ätstörning har alltså mindre rätt att visa upp sina kroppar bara för att dom är sjuka? Låt säga att nu Bianca hade vart frisk från sin ätstörning (vilket hon inte än är idag, men tar hjälp). Så hade detta blossat upp i stort sett lika mycket ändå. Det är bara att kolla på majoriteten av kommentarerna sen detta blossades upp, de är för att hon är smal. Och det är och kommer förmodligen fortsätta att trigga folk så länge sociala medier lever, det är den verkligheten vi lever i tyvärr. Vissa triggas vissa gör det inte. Men att mellan raderna säga att man har mindre rätt att arbete för att man är sjuk, är såå fel!

    Det dras så mycket egna slutsatser här i kommentarerna så det är sjukt. Istället för att nu kasta in ännu mer skit på detta så kanske man ska vända på det lite, och kanske se de ljusa att Bianca faktiskt söker hjälp, att Gina tricot faktiskt värnar om Biancas välmående/situation otroligt mycket, som hon nämner i vloggen.
    Att sen många här inne,inklusive bloggbevakning skriver att Gina tricot försöker mörka sitt ”misstag” med att ta bort elaka kommentarer i deras kommentarsfält, vänd på det, det kanske helt enkelt handlar om att dom är måna om Biancas och andra kvinnors välmående och vill därför inte ha triggande kommentar på deras plattform?

    Till alla elaka kommentarer, sluta bara!
    Försök att inte bara se hur det varit utan hur det faktiskt är nu.

     Nej, någon som är aktivt sjuk i en ätstörning ska inte marknadsföra produkter med hjälp av sin kropp. Har du inte förstått något av den här debatten? Det handlar om att man anställer någon med en ätstörning för att modella, att man sprider ideal som bottnar sig i svår sjukdom. Ser du verkligen inte problematiken i det här? Att tusentals tjejer ser en sjuk kropp som en kropp som hamnar på reklampelare och som man tjänar pengar på och som idealiseras?
     Därför bl a Frankrike reglerar modellbranschen med hjälp av BMI-krav. Det i sig garanterar inte att människan är frisk såklart, men man använder inte utmärglade kroppar i marknadsföringssyfte vilket bevisligen sprider ett ideal som uppnås genom självplågeri.
     Ätstörningar är livshotande sjukdomar som dessutom är extremt tärande psykiskt.

      Precis så!
      Väldigt bra formulerat.

      Nej jag håller inte med. Låt säga att det hade vart en annan ”influenser” som hade gjort ett samarbete med Gina tricot, att denna personen också lider utav en ätstörning, som också är väldigt öppen om sin ätstörning, men tar hjälp för det. MEN denna hypotetiska personen är inte speciellt smal, det finns olika typer av ätstörningar. Hade det fortfarande vart ett lika stort problem då?? Nej det hade det inte! För i grund och botten så handlar det om att Bianca är smal och att det är just Bianca!

      Det du nämner om BMI hör inte till denna saken. Det är stora skillnader på Smal, och mina personliga åsikt så hör inte Bianca till den kategorin där hon är för smal. Smal är hon men hon ser inte sjukligt smal ut. Bianca är inte den enda kvinnan som folk triggas av när det kommer till vikt /kropp. Ätstörning eller inte ätstörning så kommer det alltid finnas människor som triggas av andras smala kroppar.

       Inte sjukligt smal? Det får stå för dig.

       Sen hade det visst blivit debatt om det var någon annan kvinna som Erkänt att hon HAR ätstörningar. Det syns på kroppen. Och sen blivit anlitad av ett företag som påstår sig inte göra så.

       Missade du all debatt tidigare om sjukligt smala skyltdockor? Då hade hade om dockor och ingen enskild person.

        Haha ok.
        Jag förstår mycket väl vad allt detta handlar om, inte svårare än att de handlar bara om att jag inte håller med er.
        Och att det alltid syns när man har en ätstörning är rent skitsnack och så långt ifrån sanning.
        En ätstörning syns inte alltid utanpå.
        Du kan vara överviktig men fortfarande ha en aktiv ätstörning.

        Till er som tror att en ätstörning alltid syns – gå in på 1177, bup, etc etc och läs på.

        Från ätstörning.se
        ”När det talas om ätstörningar, förknippas dessa ofta sjukdomen till personer som har en kraftig undervikt (Anorexia Nervosa) eller till normalviktiga personer som hetsäter och kräks (Bulimia Nervosa). I själva verket förekommer ätstörningar inte bara hos personer med under eller normal vikt utan förekommer även hos personer med olika grad av övervikt eller fetma. ”

        Det är den vanligaste missuppfattningen att en ätstörning alltid syns på vikten. Så är inte fallet.

        Du säger att det blivit debatt om det vart en annan influenser. Isabella löwengrip pratade öppet om sin ätstörning för ett par månader sedan, som hon också får hjälp för. I september detta året gjorde hon ett klädsamarbete med MQ på sin instagram.
        Vart är den debatten? Här inne har jag inte sett den, inte i några tidningar, heller inte på sociala medier.
        För den finns inte.

        Så lägg ner era pekfingrar.
        Som experten Camilla pratade med angående samarbetet, så kunde Gina tricot göra samarbetet med Bianca om de var så att hon aktivt får hjälp för sin ätstörning. Vilket hon säger att hon gör.
        Ett utlåtande som gina tricot gjorde för 10 år sedan ser har förändrats. Att lägga så mycket kritik på ett företag för nånting som dom uttalade sig om för så länge sedan förstår jag inte.

         Har MQ en öppen, likadan värdegrund som Gina Tricot stoltserat med?

          Camilla, policys kan ändras. En policy är inte en lag. Och i detta fallet så har ju gina tricot uppenbarligen ändrat sin policy sen 2013. Som är helt upp till företaget att bestämma. Så varför döma ut ett företag för en policy dom hade för 10 år?

           Nu är du bara dum.

       Men sluta göra dig dummare än du är. Inte en enda kvinna kommer att titta på en reklambild på en överviktig kvinna som någon gång pratat om sin bulimi, och sen börja hetsäta och kräkas för att uppnå samma kroppsform (och GT har dessutom en policy). Vad unga tjejer faktiskt gör är att inspireras av smalhet på bild, och man kan utveckla en ÄS till följd av det. Och B är extremt smal och dit har hon kommit pga bulimi. Ser inte du det alla andra ser så är du blind. Hon har ju dessutom själv berättat hur länge hon dragits med detta helvete och pratar ofta om sitt fysiska mående som är direkt kopplat till hennes ÄS. Och då menar du på fullaste allvar att du inte ser det problematiska i att ha en person som antagligen har ett BMI under det normala, uppnått med hjälp av en aktiv ÄS, sälja kläder med hjälp av den kroppen? Precis som någon skrev i ett tidigare inlägg är det som att ha en alkoholist marknadsföra Systemet. Själv finner jag det t ex väldigt märkligt att GW som lider av alkoholproblem ger ut vin, så det här är inte något personligt mot B. Hon verkar vara en gullig tjej och jag hoppas att hon blir frisk.

        Å jisses… Ni som tror att alla med en ätstörning är underviktiga gör mig mörkrädd. Du kan fortfarande vara ÖVERVIKTIG samtidigt som du har en AKTIV(!!) ätstörning. Svårare än så är det inte!

        Jag står fast vid att jag ser inget problem alls med detta.
        För i slutändan så handlar allt detta inte bara om en ätstörning.

        Och att sen skriva att all Biancas vikt är BARA pga av ätstörning, eller att hennes BMI är under det normala. Det har varken du eller jag eller någon annan inte en aning om.

        Det räcker med att bara läsa några stycken utav kommentarerna till här inlägget och direkt se att denna häxjakten inte bara handlar om själva ätstörningen.
        Det är påhopp om hennes personlighet, hennes livsstil, hennes utseende, hennes operationer, hennes familj etc.
        Så snälla ni alla med pekfingrar, bara lägg ner det. Ni skämmer ut er.

        News flash, bara för man inte är med på ”hata Bianca tåget” så är man inte en medberoende beundrare 😉

      Tillägg på din kommentar, jag har aldrig sett en sån här stor mediastorm kring tex Isabella löwengrip, Carolina Gynning eller Alexandra Nilsson när dom gjort samarbeten?? Som senast 2021 pratade öppet om sina ätstörningar. Återkommande till det faktum att det blir så stort bara för att det är Bianca ingrosso. En ätstörning behöver inte synas utanpå.

      Nej Carro har inte förstått nåt av denna debatt uppenbarligen.

      Carro skärp dig. Fundera en stund och läs vad det handlar om.

       Carro kan mycket väl vara en medberoende beundrare.

     Du borde ta av dig skygglapparna eller dina filter, och jag säger det i all välmening. Att ha Bianca som modell för kläder är direkt olämpligt under en lång tid framåt. Hennes person är så sammankopplad med ätstörning och man vet att det är en diagnos som ”smittar”. Har man en så ung och lättpåverkad följarskara som dessutom dyrkar sin idol är det direkt ansvarslöst av idolen att ta uppdrag i en bransch som så tydligt glorifierar ätstörda ideal.
     Något som dock framkom tydligt i Biancas video är att det bara handlar om henne. Hur hon mår hur hon känner och faktiskt hur synd hon tycker om sig själv. Jag hade mått dåligt av att veta att mitt sjuka beteende uppmuntrar andra till samma beteende. Men den tanken verkar aldrig dyka upp hos Bianca själv och inte hos hennes beundrare.

   ?????????????????????????????

   Men Carro det är ju en efterhandskonstruktion förstår du väl, det är vad Bianca MÅSTE säga. Visst hon kanske tar hjälp nu eller så gör hon inte det men säger det. Hon har börjat träna med PT sa hon, som att det var att ta hjälp mot ätstörning men njaa…
   Den där videon var helkonstig, mycket märkligt beteende. Förvånande att ingen nämner det.

    Haha va? Bianca Måste säga det? Det är en människa vi pratar om. Inte en robot.

     Carro är du Pernilla eller Benjamin? Man kan lätt tro det. Ni visar på samma smarthet.

     Jag undrar om du är en medberoende fan. Du resonerar exakt som om du vore medberoende.

   Dorky parallell:

   En förskola har en tydlig alkohol- och drogpolicy (motsvarande Gina Tricots tidigare ställningstagande gällande ätstörningar). En pedagog med ett pågående missbruk anställs (motsvarande den ätstörda person som frontar Gina Tricots kampanj). Allt rättfärdigas med att pedagogen faktiskt sökt hjälp för sitt problem (motsvarande det Gina Tricots ätstörda modell säger sig ha gjort).

   Är förskolans agerande problematiskt?
   Är pedagogen rätt person för arbetet?

   Det är sedan gammalt känt att Bianca lider av ätstörningar och eftersom hon är så öppen med detta låter hon också förstå att hennes relation till ätstörningar är i det närmaste cementerat. Hon har haft ett flertal återfall och ibland har hon även beskrivit att hon har haft återfall trots att hennes relation till sin egen kropp varit bra.
   Jag har lyssnat mig igenom de 40 minuterna av YT videon och mycket låter som en efterhandskonstruktion. Mår hon bra nu, ja vem vet?
   Om Helena Eneroth Hånell gjort det uttalandet som du skriver ifrågasätter jag hennes professionalism. Är hon behandlande terapeut kan det vara ett brott mot patientsekretessen är hon det inte uppvisar Helena osedvanligt dåligt omdöme. Men oavsett Helenas inspel är det inte det som är sakfrågan. Gina Tricot har enligt egen utsago en policy som de införde 2013 att inte använda ätstörda personer för att fronta deras kollektioner.
   Huruvida Bianca är helt återställd eller inte är helt ointressant för det handlar om vad hennes idoler har för sanning de tror på. De må låta hjärtlöst men detta handlar om mycket mer än Biancas mående, det handlar om alla de unga flickor som beundrar och tar efter Bianca och deras mående. Innerst inne tror jag att Bianca inser detta för i en intervju 2017 säger hon att om hon hade haft möjligheten att prata med sitt 16 åriga jag hade hon förklarat vilken fruktansvärd sjukdom Bulimi är.

   Carro, du TROR att Bianca sökt hjälp? Tror, för du har ju ingen aning, mer än att Bianca, har sagt så.
   Och hon ljuger ju aldrig? Och tycker du inte själv att det känns som hon liksom var tvungen att säga det?

    Vad jag tror eller inte tror spelar inte någon roll. Jag hoppas bara för Biancas och alla andra människor som lider av en ätstörning, psykisk ohälsa generellt, får och tar den hjälp dom behöver.

    Gällande hennes vlogg om att hon var tvungen att säga saker hon sa. Min personliga åsikt så tror jag inte att så är fallet. Men de är min åsikt.
    Vem skulle isåfall tvingat henne? Gina tricot? Varför isåfall? För dom har ingen policy i dagsläget gällande att inte samarbeta med en modell med ätstörning. Inte sen 2013 som Camilla la upp.
    Hennes familj? Hennes kollegor? För vem är det isåfall som får ut något av den videon Bianca la ut, mer än hon själv?

  Det är tråkigt och väldigt dålig timing att tala ut som sin ätstörning nu. Den stora vinnaren är Gina Tricot eftersom ljuset riktats bort från dem.
  Som den cyniker jag är kan jag inte låta bli att fundera över om inte Gina Tricot har ett finger med i spelet. Genom att Bianca ställer sig i ljuset kommer sakfrågan att skifta. Istället kommer diskussionen landa på det oetiska, vilket jag håller med om, i att diskutera en enskild individs kropp och ätstörningsproblematik på sociala medier. Bortglömd är den egentliga frågan, att Gina Tricot saknar integritet och helt lättvindigt bryter mot sin egen policy. Gina Tricot verkar inte ha några som helst intentioner att pudla så tanlen är inte långsökt.

   Av Gina Tricots tidigare kommunikation att döma tror jag inte att de är smarta nog att tänka så.

    De som har uttalat sig är operativa och inte det vassaste verktyget. Men i företagsledningen sitter Babba Rivera som är erkänt kunnig inom content marketing.

  Jag tycker att du ska ta ditt ansvar för ditt kommentarsfält för det är inte ok. Sen tycker jag att du faktiskt kritiserat Bianca och intw bara Gina Tricot.

   Men, ska inte Bianca också kritiseras?

    För vad?

    Va? För vad…??
    För att hon står upp för sig själv? För att hon går ut och förklarar hur det ligger till kring hennes ätstörning? För att hon samarbetar med Gina tricot som hon har all rätt att göra?
    För att hon är ärlig och säger saker som det är?..
    Förstår verkligen inte din kommentar.

     Okey, det är helt okey att inte hajja. Jag tycker även att Bianca har ett ansvar ?

     Vet inte om du har noterat att hela hennes instagram i stort sett är body checking, att filma sin midja osv.

      Ja, hon är ju ätstörd. Ska vi kritisera henne för att hon är sjuk?

      Och…?

     Ärlig? Hon ljuger ju en massa och har alltid gjort. Kanske var hon ärlig i videon och då ljög hon i bilen för sin mamma, eller är det tvärtom. Alltså jag fattar inte att hon kommer undan med allt, snyfta lite så hyllar alla henne och kallar henne ärlig och en bra förebild. Alltså snälla.

     Bianca är det perfekta exemplet på me, myself and I generationen. Hon kan gå över lik för att tjäna pengar. Skit samma om hennes följare plockar upp hennes egna störda ideal.

     Varför säger du att Bianca är ärlig? Det är hon ju inte. Hon erkänner t.o.m. själv att hon ljuger.
     Hon ljuger när det passar henne.

    För vadå??

  Jag gick in på GT hemsida idag och klickade mig runt bland kläderna. Kan säga att det är ett betydligt större problem oavsett Biancas medverkan eller inte. Det finns MÅNGA modeller som ser direkt ätstörda ut. Så ja, självklart är kritiken direkt riktad mot Gina Tricot som försöker normalisera denna typ av sjuka kroppar.

   Uppmanar till bojkott. Jag handlar aldrig på den skitaffären så det är enkelt för mig.

   Man kan inte se ätstörd ut. Att vara smal är inte samma sak som att vara ätstörd.

    Men Bianka är ju smal för att hon spyr sig smal!! Det syns! Och det är en ätstörning som inte ska hyllas.

  Tänker att det måste vara väldigt svårt för Bianca att ha en så matintresserad familj som hon har.
  Där pappa, bror och ex pojvän har restauranger, andra brorsan har matlagningsprogram i tv. Men märkligast av allt är väl att hennes mamma är ambassadör för Vikt Väktarna.
  Känns inte som att det finns så mkt förståelse för hennes problematik i familjen. Men hoppas innerligt att jag har fel.

   Familjen är ätstörda hela högen, skulle jag säga.

    Hela familjen är maniska ang mat. Benjamin sa ju i bilen att han också är ÄS. Han säger att han har bulimi.

   Ja, i princip allt handlar om mat. De beställer in berg av mat som de trycker i sig, slickar både fingrar & tallrikar, sen lägger PW in lite reklam för bantningsföretag efter det, på sina sociala medier. Blir nästan lite komiskt, om man inte visste att åtminstone en familjemedlem lider av ätstörning. Fattar inte hur de tänker, el om man tänker öht.

  Utan Bianca hade Gina Tricot gått i konkurs under Covid. Precis som alla andra också hade gjort utan Bianca. Fattar inte varför Bianca jobbar så mycket när hon inte behöver. Visst man jobbar inte för pengarna i första hand, men ändå, varför jobba med så många olika jobb när hon inte behöver. Res jorden runt istället, koppla av i nån bungalow, ligg på stranden, vila, må bra.

   Bekräftelsebehov kallas det. Eventuellt lite narcissism.

    Grejen är att jag tror detta behov av att synas, me, myself and I och bekräftelsebehovet är den största drivkraften i allt detta. De som skriver härinne att BB skall lämna Bianca i fred kanske faktiskt gör henne en björntjänst, för ville hon inte ha så mkt fokus, kunde hon stänga ner sociala medier, fortsatt jobba med sitt företag, levt sitt liv, behagligt och utanför all granskning osv, men jag tror inte hon vill att rampljuset slocknar och vad är det man säger, ”all reklam är bra, även de dåliga”.

    Ja klart hon gillar att se och höra sig själv. Annars hade hon inte valt det yrket.

  Ni som skriver att det bara är för Bianca att lägga ner allt och ta hand om sig själv, ni har nog inte ansvarat för andra personers inkomster och förstår därför inte vilken press det medför. När man ensam ansvarar för att folk har ett jobb och får en inkomst så känner man att man inte kan sluta, för att det känns själviskt för man är 1 person VS. flertalet personer. Det är enkelt att säga att folk får stå för sig själv men i den situationen så känns det inte så.

   Och jag vill även säga att jag tycker mycket om detta inlägget du skrivit Camilla, där du inte kritiserar Biancas försvarsvideo som så många andra gjorde i annat inlägg, och kallade henne både det ena och det andra. Du fortsätta hålla fokus där den ska vara, dvs. mot GT.

   Men massor med människor, företagsledare etc. utanför rampljuset, ansvarar ju för andra personers inkomster och det går alldeles utmärkt. Varför skulle hon inte kunna stänga ner sina sociala medier och fortsätta sitt arbete med sina företag och därmed generera inkomst odyl både till sig själv och de anställda? Det är ju via dessa kanaler, plus tv program som granskning och ev kritik uppkommer.

    Har du inte förstått att det är Bianca som är hennes produkt eller vad menar du? Hon är t.o.m frontpersonen i CAIA och den som gör allra mest för CAIA online.

     Touché. Du ifrågasätter precis det som var avsikten med min kommentar. Alltså är det byggt kring B och då kan man fråga sig om det är så speciellt smart med en person som har en ätstörning, detta eftersom ett företag är byggt kring ett varumärke som är en person, vilket i sin tur ger, att när kritik eller synpunkter skall framföras (ALLA företag och dess varumärke får kritik, ifrågasättande osv.i tid & otid) kommer denna att ges direkt till personen som ÄR varumärket.

  Och det här illustrerar också perfekt problemet med influencermarketing/branding. Influencern blir ett med sitt företag/märke, vilket är vad som säljer och så länge allt går bra är det lugnt. Men när något händer som genererar kritik blir det ett problem.
  Det var CAIA som misslyckades med julkalender förra året. Det är CAIA som gör reklamkampanjer som fälls.
  Det är Gina Tricot som tycker det är ok med sjukligt smala och öppet ätströda modeller.
  Hur tydlig man än är med att det är företagen som kritiseras så är Bianca deras frontfigur. Hon kommer att känna av det. Det viktiga är att det inte är HON som svarar, utan företagen som tagit de beslut som lett till en kampanj där hon syns. De exploaterar henne på så många plan att det är äckligt.
  Bianca kan bara lastas för ens ak: hon har valt att jobba som influencer. Det som gör att hon tjänar pengar är också det som blir jobbigt när hon får kritik och som alla influencers måste hon ha jävligt klart för sig vad som är hennes ansvar att stå till svars för och vad som är uppdragsgivarnas. Hon kan ju börja med att skaffa sig en ny agent, ta sig tid att få vård och inse att influencers influerar inte bara lite när de vill, de influerar ibland när de inte menade att göra det. Om de inte hade den kraften skulle ingen betala för dem. Därför måste de ta ansvar för det.

  Jag ser ett värde i att kritisera Gina Tricot för att de använder en modell med ätstörningar. Dels för att jag är sjukt less på företag och deras policies som basuneras ut stort i hopp om att vinna kunder. Här kan vi snacka politisk korrekthet, man måste följa vindarna i aktuella samhällsfrågor för att kunderna inte ska söka sig vidare. Sen görs antagligen något internt dokument varje år där man konstaterar att policyn följs, utan någon vidare utredning. Finns det uppenbara avvikelser så noteras det möjligtvis men det följs inte upp. Mao, det är fina dokument som inte behöver följas i verkligheten, och jag spyr fan på sånt.

  Tajmingen på videon är väldigt läglig med tanke på hennes talkshow(som jag för övrigt tycker Bianca skötte helt okej för ett första avsnitt). Tajmingen gör att det ändå inte känns genuint, för mig.

  Jag hoppas Bianca mår lika bra som hon säger, verkligen! Men när hon senaste veckorna lagt ut stories om att hon sover typ 2-3 timmar/natt och ändå har massa energi, läkarkontroller pga diverse fysiska varningssignaler, magsår, tarmar som inte fungerar, ödem(?) osv så, förlåt men jag kan inte låta bli att va skeptisk till hur länge detta håller? Tips Bianca, dela inte med dig av sånt som uppenbarligen kommer leda till spekulation om du inte vill ha spekulation. Ta inte bilderna din kropp i fokus om du inte vill att folk kommenterar den. Och för guds skull, gör inte reklam för mat/snacks. Minns inte vilket märke det va jag såg nån story om för ett par veckor sen, men det kändes iaf olämpligt…

  Herregud, det blev långt.

   Hur menar du att videon skulle hjälpa hennes Talkshow ?

   Det är väl ändå rimligt att videon kommer ut efter Gina-stormen och inte om ett halvår när detta är glömt? Eller menar du att hela kampanjen med Gina var uträknad för att de skulle få kritik så att hon kunde gå ut med en video lagom till premiären av showen?

    Jag menar att den kom ut en torsdag, dagen innan showen har premiär även fast hon spelade in det i söndags. Videon leder såklart till massa sympatier av människor som sen vill stötta Bianca och se hennes talk show.
    Ja okej, jag kanske är cynisk och jag är inte särskilt påläst inom marknadsföring, men för mig känns det som att det lades ut igår och inte i måndags av en anledning.

     Jag vet inte. Jag tror att de som gillar Bianca ser hennes talkshow oavsett när en annan video kommer ut. Jag såg delar av videon. Är inte mer intresserad av showen efter det.

     Det sänds ju linjärt, stor del av den gruppen tittar inte på Biancas yt kanal?

  Det var en väldigt märklig video där hon helt pratar runt hela problematiken.. Hon verkar inte alls förstå hennes egna del i allt? Bianca menar på att allt hon sa i bilen inte var sanning utan allt var sagt i affekt.. då borde hon ju sagt det till produktionen när de klippte ihop det månader senare så de hade kunnat deleta den scenen? Då Bianca ej kan stå för det hon säger.. Men de väljer att behåa scenen så då är det ju ett aktivt val att publicera något hon ej kan stå för för visningar och pengar då de vet att det kommer vara GULD värt att lägga in den scenen i en trailer för nya säsongen..

  Sen går hon HELT runt själva ämnet att hon säger att hon mår piss av att filmas och fotas från alla olika vinklar vilket triggar henne att svälta sig till den grad där hon måste operera brösten 2 gånger då hon tappar så mycket i vikt, gör LPG flera gånger i månaden för att frysa bort fett.. HUR kan hon inte se hur toxic detta beteende är? Utöver det bli ansikte utåt för ett underklädesmärke, en tjej som haft en aktiv ätstörning i 17 år (Biancas egna ord ur videon), att be henne posea i underkläder, en frisk person hade ju tom kunnat hamna i en position att bli triggad av det. Hur det triggar någon med en aktiv ätstörning att bli ännu smalare, skaffa ännu större bröst.. ja, det totalt NAIVT när Bianca säger “Dom får mig att känna mig så vacker på fotograferingarna”, ja det är ju en toxic relation mellan ett företag som vill sälja massvis med produkt via en halvnaken tjej som triggas till att bli så smal som möjligt inför dessa plåtningar.. DETTA är problematiken som hon inte rör med tång.

  Hon säger att hon är livrädd att prata om hennes ätstörning men fattar hon inte vilka sjuka budskap hon skickar ut via hennes kanaler? Ord behövs inte ens i sammanhanget. Filmer och bilder på oändligt med mat hon petar i/spyr upp, videos och bilder på henne i underkläder, filmar när hon ligger och fryser bort fett, fattar hon inte vad detta sänder ut till hennes 1,2 miljoner följare? “Titta på mig hur snygg och framgångsrik jag är, alla vill jobba med mig, sätta mig som ansiktet utåt för underkläder, träningskläder (när hon inte ens tränat för att få den kroppen hon har utan hon har fått den av en ätstörning, att operera sig och frysa bort fett). Tycker det är helt fucked up och tycker att det är bra att hon samt hennes team och samarbetspartners fått denna kritik, det kanske får dom att vakna upp..!

   Top top top! Detta borde vara på löpet på Aftonbladet eller liknande ? LOUDER FOR THE ONES IN THE BACK

   Håller med i allt du skriver men vill belysa det sista särskilt. Att sätta en uttalar ätstörd person, som är sjuk i nutid och varit sjuk i över 10 år, som frontperson för ett TRÄNINGSMÄRKE… är så jävla bisarrt i mina ögon. Ett företag som ska sälja funktionella kläder till människor som är aktiva, tränar, spenderar tid på gymmet och utomhus. Där ska Bianca fronta, bara för att hon passar in i de minsta storlekarna och har många följare på instagram? Det är som att ha en tjej med plasttänder göra reklam för tandblekning (..)

   Det finns såååååååå många grymma tjejer som också är stora på sociala medier som de kan använda som frontpersoner för sina kampanjer (Linn Löwes, Jenna Lovisa, Karoline Pettersson etc) men nej, Bianca ska sälja drömmen om en perfekt kropp. En kropp som inte på något sätt är byggd på träning. Det för mig är sjukt på ett helt nytt sätt och jag skulle aldrig köpa kläder från det märket, punkt. Vore pinsamt!

    Helt absurdt av AIMN faktiskt ?

   Ska du skriva den här kommentaren i varenda inlägg???

    Varenda inlägg? Personen skrev kommentaren i förra inlägg och såklart att budskapet även ska lyftas fram i inlägget som handlar om den specifika videon då förra inlägget handlade om Djurens Rätt och en pälsjacka för 37 000kr.

   Men kan du sluta skriva om att frysa bort fett? Det låter märkligt när du upprepar samma sak gång på gång. Du vet mycket väl att det inte är cool sculpting hon gör utan lpg, alltså inte att frysa bort fett.

    Det är sant, dock gör man ofta LPG på de områden som man fettsugit för att undvika gropar och ojämnheter. Självklart kan man göra ”bara” LPG ändå men Aa… Känns inte som en slump att de man ser gör LPG flitigt på insta också har så att säga ”beundrandsvärda kroppar”. Nästan magiskt perfekta former :))

  Tidigare när företag var företag och inte privatpersoner och man använde modeller i reklam och inte personer så var det mindre känsligt att kritisera. Men hävdar att vi måste få fortsätta kritisera dåliga val, konsumtionshets, reklam mot minderåriga, lögner osv. Blir så irriterad när de gömmer sig bakom ”hat-kortet”, minns att Hanna och Amanda gjorde det när de sålde vitaminer utan bevisad effekt osv. Och när influensers frontar företag som de själva inte använder, men ljuger om att de gör det (schulmans gör reklam för olika låneföretag). Antingen är man ”modell” dvs bara fysiskt kopplad till produkten/tjänsten eller så säljer man in den som influenser (denna bästaste fantastiska kräm använder jag varje dag och se så snygg jag är) och då får man också bemöta kritiken. Fortsätt gräv och kritisera. Och vi måste sluta följa influensers vars innehåll vi inte gillar/står för, då kan vi hoppas på en förändring!

  Det jag inte fattar är varför Bianca ställer sig i fronten av denna diskussion?

  Om nu företagen är ”såååå mååååna” om henne, så är det väl var och en utav dem som ska besvara allt det Bianca sitter och försvarar? Eller är det Bianca som varumärke som bara drar sitt strå i stacken angående det här ämnet? Oavsett så har ingen utav de kritiserade företag en enda gång dementerat det faktum att de använder sig av en öppet uttalad ätströd modell som frontfigur. De bara valsar kring ämnet och duckar för frågan, vilket i sig också är ett svar. Det finns ingen etisk ursäkt och då är man hellre tyst. För annars får ju granskarna som de vill, rätt.

  Såg en liten stund av videon och måste ge en eloge till Bianca. Det märks att hon har utvecklats då hon tänker efter mer nu innan hon uttrycker sig och det gjorde hon inte tidigare på samma sätt upplever jag. Jag önskar Bianca läkning på djupet så hon finner frid i sin kropp och själ, då är jag övertygad om att det kommer gå bra för henne även i fortsättningen. Heja dig Bianca! Med det sagt checkar jag ut härifrån för gott. Hej på er!

   Tycker du? Jag tycker det känns som att hon tappat bort sin egen röst och upprepar allt som hennes manager/psykolog säger till henne som en repig skiva. Känns inte som hennes egna genomtänkta ordval eller tankebanor alls. Är väl bra om hon tagit in det psykologen säger men det kanske också ska (för att använda Biancas egna uttryck” ”LANDA” lite innan hon förmedlar allt vidare i sociala medier… Känns ofärdigt alltihop.

  Verkar som fler har vågat öppna upp sig nu och prata om sina äs. Tex i senaste avsnittet med Nina & Valerie berättar de båda om detta.

   Jag är förmodligen ganska störd, för personligen så skulle jag inte lita ett skrot på vad någon influenser påstår. Allt känns som ett spel för galleriet och för att vinna mer ”fame”. Med det sagt så hoppas jag att du har rätt så att det inte blir ytterligare en sjuk trend av det.

    Nej du är inte störd. Klart influensers ljuger och hittar på. Det är deras jobb/liv.

  Har inte läst alla kommentarer men kan tänka mig att ja man har nog varit mycket annat än snäll mot Bianca i det här med GT vilket är beklagligt. Dock kan man inte låta ett företags mycket dåliga ömdöme och fönekande samt försök att bara radera kritiken gå obemött. Skulle man göra det så skulle det bli fullständig anarki bland företag vars enda intresse är att tjäna så mycket peng vilket sätt de tjänar pengar till varje pris som helst även om det innebär att man sätter ohälsosamma ideal för sina kunder. Det måste diskuteras. ar som möjligt till vilket pris som helst.

  Det är trist att Bianca känner sig så utsatt men det är inte henne kritiken gäller. Punkt och slut. Det handlar om så mycket mer än Bianca. Det handlar om vad unga människor utsätts för i dessa företags jakt på största ekonomiska vinsten. Bianca är en bricka i spelet. Så tack Camilla för att du tog upp det här ämnet och var så tydlig med att det är GT du kritiserat och inte Bianca. Det var inte du som valde Bianca, det var GT. Det var GT som gick emot sina tidigare etiska regler och det är GT som vägrar bemöta kritiken om på

   Det var GT som gick emot sina tidigare etiska regler och det är GT som vägrar bemöta kritiken om sin kampanj (skulle det stå).

  Har inte Gina tricot haft sjukt smala modeller och skyltdockor länge?
  Går det här verkligen ut på att ändra synsättet i samhället eller handlar det om att man kan tjäna pengar på klick för att det blir en sådan stor grej med Bianca? Bara för att Bianca öppet pratat om en ätstörning blir det fel enligt er men är du så smal som
  många andra av modellerna/skyltdockorna så är du ju inte frisk. Tycker det varit fel länge, varför har det inte uppmärksammats mer? Varför just nu med Bianca om man inte tjänar pengar på det?!

  Men Camilla, varför tar du inte till dig kritiken mot dig?

  1. Du har inte faktakollat med Bianca hur statusen på henne ätstörning är just nu utan utgår från nio månader gammal information.

  2. Du håller inte koll på ditt komentatorsfält. Vid sånna här mänskliga ämnen så finns det två tydliga åtgärder a) modifierat komentatorsfält b) en anställd som godkänner kommentarerna.

   Senast för 3-4 månader sedan var Bianca med i en podd där hon berättar om hennes ätstörning samt att den är aktiv, tror det var Inga beiga morsor. Samt att hon under sommaren tittar på The Crown och lagt upp på IG-story om hur mycket hon känner sig som Diana.. och Diana hade allvarlig bulimi..

    Ja? Vart vill du komma? Har Bianca sagt att hon är frisk från sin ätstörning ä? som du försöker det låta som. Hon är väldigt tydlig och ärlig med sin ätstörning att hon inte är frisk MEN att hon aktivt får hjälp med den!

     Dåså. Då är hon inte frisk nu och borde således inte modella en kampanj för Gina Tricot.

    För det första; Du blir aldrig frisk från en ätstörning!

    Och även om hon skulle var mitt i ett skov så när det gäller så här allvarliga frågor så ska Camilla ta kontakt med Bianca först, annars skriver man inget om henne. Jag hade haft mycket större respekt för den här rapporteringen om inte Bianca var namngiven, men återigen så handlar allt om pengar och inte den goda saken. Gissa hur många klicka BB skulle fått då?

   E: för att kritiken inte gällde Bianca utan Gina Tricot. That’s why.

    Läs mitt inlägg igen!
    Det spelar ingen roll vad Camillas syfte var, smäller man upp helsidor med en person, skriver om en person, hänvisar till en person. Då kommer inlägget handla om just den här personen och inte GT som allvarligt talat Max 5% här bryr sig om.

    Skulle jag som väger 105 kg och helt klart har en ätstörning även om jag inte svälter mig själv så skulle 0% bry sig.

    Absolut att GT kan kritiseras, men det här är allvarligt talat bara en guldgruva för Bloggbevakning, det finns absolut inget ädelt bakom hennes rapportering

  Men seriöst, ska du skriva om Bianca 2 gånger om dagen men inte ens nämna kritiken från Sandra Beijer tidigare i veckan som handlar om just detta? Du behöver ju inte hålla med henne, men bemöta?

  I vloggen ser jag en kvinna som till 100% fokuserar på sig själv och är livrädd för att förlora ett lönsamt samarbete och eventuellt fler…

  I vloggen är det bara jag, jag, jag, jag och jag. När kritiken egentligen handlar om alla unga tjejer som blir inspirerade av en livsstil för att få rätt kropp och för att få klick som ger inkomster. Det handlar inte om B! Det handlar om att B är en förebild för unga tjejer och att det då inte är lämpligt att fronta annonskampanjer när man är både ätstörd och psykiskt sjuk (enligt B själv).

  Tittar på videon från bilen igen. Ser Bianca att hennes mamma gråter? Nej. För allt handlar bara om henne. Man tar inte ut sina egna problem på andra. Oavsett vad det handlar om.
  Me, me, me, me……..me, me, me, me jag orkar inte räkna alla ”jag” på 40 minuter!

   Ja det var helt sanslöst hur hon bara fokuserade på “Jag, jag, jag”, hon fattar inte vad hon skapar för effekt på dessa unga tjejer som ser hur hon bara publicerar bilder och videos på high carb foods samtidigt som hon blir smalare och smalare och hennes bröst större och större.. och alla vet att hon spyr och svältet sig för att få denna kropp samtidigt som hon festar, lever life, omsätter mångmiljoner, GIVETVIS idoliserar dessa unga tjejer hennes livsstil och kan lätt bli triggade att utveckla en egen ätstörning då de vill vara som deras idol samt de som har en ätstörning ser Bianca som en inspiration att inte ta hjälp.

   Men det är handlar BARA om Bianca. Hon har fullt fokus på bara henne pga av att Bloggbevakning valt att skriva om HENNE. Det spelar ingen roll om Camilla skriver att det bara är GT som hon kritiserar när allt i inläggen handlar om just Bianca.!

    Fast Bianca bemöter ju INGET av de relevanta kritiken hon fått under hennes 45min långa video. Det kändes mer som en hyllningsvideo till hennes samarbetspartners samt team.

     Men varför ska hon göra det?! Hon har all rätt att ta vilka beslut hon vill gällande sin egen kropp.

     Och vart tog det där vägen att kritiken riktas inte mot Bianca utan GT…….? Varför ska då Bianca bemöta någon kritik som inte finns…..?

    Så alltså? GT lovade att aldrig ha ätstörda modeller. Bianca har varit öppen med att hon har en ätstörning som hon inte är frisk ifrån (om man nu kan bli frisk från det eller lever med det som t.ex. en nykter alkoholist). GT väljer att använda Bianca som modell. Camilla får inte lite lov att påtala problematiken i det faktum att Bianca är en ätstörmodell för ett som sagt sig inte använda sig av ätstöra modeller?

    Jag är ju rätt övertygad om att Camilla hade påtalat problematiken om GT hade använt sig av en annan influencer modell som är öppen med att de har en ätstörning.

  Kan se fördelarna med att ha modeller med normalt BMI som tex Frankrike och absolut med att ha en policy mot att anställa modeller sjuka i ätstörning. MEN. Vart tar det här debatten om plus size-modeller? Har många gånger sett denna bloggen specifikt uttrycka hur viktiga de är men då ska det inte finnas modeller med BMI 25+ då? Och absolut inte som överäter då det också är en ätstörning.

   Wow, du inser varför du är typ ensam om den här kommentaren? Det är gör att den är grovt korkad.

   Spela inte dum. Tror du att en plus size modell triggar unga tjejer att hetsäta för att nå hennes kroppsvikt?

  ÅTERIGEN!!!! Så klär Bianca på sig offerkoftan vilket är väldigt oklädsamt! O har hon ingen VETTIG mentor som kan styra upp hennes hälsa gällande en dödlig ätstörning som orsakar tidig död hos unga flickor!!! Finns det INGEN vettig människa i hennes stora familj ens, som kan sätta sig själv på paus ett tag, o hjälpa till att skriva in Bianca på en ätstörningsklinik??!!! Uppenbart har varken mamma Pernilla prioriterat sin dotter ang denna livsfarliga sjukdom under alla år!!!

  Bianca har också ett eget ansvar som vuxen kvinna, vilket tycks lullas bort hela tiden!! Med Vanessa Lindblads initiativ kunde hon starta sminkmärket Caia. Borde då inte Bianca själv tittat efter vad det var för billiga skitprodukter som skulle prånglas ut till unga flickors förtret av deras månadspengar till ett värde som var rena skämtet!!! Eller tror ni verkligen att Bianca inte ens tittade i sin egen julkalender?? Borde hon som är så bestämd o svär som en borstspindel inte ropat ”Nej nej, denna skiten smutsar jag inte ner mitt varumärke med”!!!! Har hon som ägare ständigt Zero ansvar??!!

  Likadant nu med Gina Tricot??? Begriper inte en vuxen kvinna som snart är 30 år!!!! att hon är högst olämplig att fronta GT pga sin hitintills livslånga ätstörning???
  Begriper inte en så gammal vuxen kvinna det själv???

  Alla har ju fått se gm åren att vare sig Pernilla eller Bianca kan fatta egna beslut utan hjälp från andra?? Men ngn måtta får det väl ändå vara på denna ständiga offerkofta!

  Bianca o hennes familj, borde sökt inskrivning på en ätstörningsklinik igår!!!

   Jag tänker alltid på henne som max 20 år, då detta ständiga daltande gör att hon framstår sååå ung. Sjukt egentligen att hon närmar sig 30.

   Hur många modeller har inte en ÄS?! Delusinual

  Blev mest trött på att hon uttrycker att allt hon gör är för att hon ska uppfattas som en bra person av följarna och att hon avslutar med ”älskar er”. Bara sluta. Hon har ett enormt bekräftelsebehov. Orka sitta och prata om detta i 40 minuter.

   Du orkade ju uppenbarligen sitta och lyssna på det i 40 minuter så…

   Gigantiskt bekräftelsebehov. Tror ev. behandling av ätstörningen bör börja där.

  Jag förstår mig inte på den där låtsasvärlden.
  Musiker och artister förmedlar något och skapar något.
  Influencer är ju plast och på låtsas för de som vill synas och tjäna mycket pengar på skräpprodukter och yta.

  Heder till alla er som orkade titta på hela avsnittet. Jag tröttnade efter fem minuter.

  Så frustrerande att hon och många andra inte verkar förstå det verkliga problemet? Det spelar ingen roll hur länge sedan w.värld spelades in eller att hon mår bra nu, det unga tjejer ser är ena dagen är att deras idol har bulimi och inte vill bli frisk och nästa dag går de ut och ser henne agera modell. Omständigheterna spelar ingen roll, resultatet blir ändå att bulimi framstår som ett medel för framgång.

   Jag har haft bulimi i 16 år. Tror du att jag inte vill bli frisk? Idiot. Jag är 31 år. Du har ingen koll!!

   Tror du vi vill leva med vetskapen att ev dö med en hjärtinfarkt? aunerysm? Sönder-frätta tänder? Nä vi vill inte bli friska.

  Bianca ÄR inte hennes sjukdom. Så dåligt att ni enbart behandlar henne så. I så fall kan vi lägga ner hela modeindustrin. Jag har bulimi, men det är inte vad som definierar mig. Herregud ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.