Hobby hobby hobby

Linda Hallberg berättar för sina följare om sin hobby – att klättra, och Linda-Marie Nilsson att hon söker en ny hobby. 
Jag hoppas att Linda-Marie delar alla förslag som hon fått in.
Min nya hobby är Diamond painting, men skulle vilja ha en mer…extern. Hemifrån.

Ska se om det finns svamp i skogen, för att plocka svamp – det är fasen min favorithobby. ?

83 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Diamond painting är riktigt avslappnande!
  Tipsar om Diamond art club om man vill ha kvalite.

  Jag gillar att sy! Provat många pyssliga hobbys men det är något jag verkligen fastnat för. Syr mest barnkläder men har börjat sy även till mig själv och det är väldigt roligt! Och kul att ha kläder sydda exakt efter mina mått.

   Var hittar du bra mönster? Internet? Känner att jag ändå måste börja efter färdiga mönster som nybörjare ?

    Ja främst online! Jag skulle kanske kunna frihanda lite nu men syr främst efter mönster. Köper en del på etsy, barnkläder syr jag mycket Little Lizard King och Hallonsmula. Är med i en sygrupp på facebook som heter Vi Sytokiga där man får massor av inspiration också.

    Mitt senaste projekt är ett nytryck av mönstret Diane von Fürstenbergs wrapklänning, det ska bli skoj.

    Min svärmor syr mycket, allt från balklänningar till barnkläder, handväskor m.m. Hon köper mönster från sybehörsbutiker, second hand och internet.
    Createandcraft gör eller gjorde iallafall många färdiga kit med mönster och tyg, vet inte om de levererar till Sverige.

  Sticka och/eller virka. Så otroligt avslappnande!

   Håller på att lära mig virka men jag blir galen. Försökt med disktrasor men hut jag än gör blir de smalare och smalare.. vad är enkelt o kul att virka som nybörjare?

    Se till att räkna antal maskor efter varje varv, ofta känns det som att man gör för många när man i själva verket gör rätt antal.

    Sätt en markör (exempelvis en säkerhetsnål) i sista maskan på ett varv, då vet du att du ska vända när du gjort den maskan.

    Beroende på vilka maskor du gör, stolpar etc, så ska du också ofta göra någon lösmaska när du vänder, för att det ska bli samma ”nivå” på alla maskor. Men det står i så fall i mönstren.

  Bygga pussel! Eller brodera i perioder. Håller på med en julbonad som aldrig blir klar ? perfekt att göra framför TVn

  Motorcykel!
  Har träffat så många intressanta och roliga människor genom den

  Min bästa hobby är hästar! Inget sätt att rensa tankarna är bättre än att rida ut i skogen och inget röstar en lika bra efter en skitdag som att borra ner näsan i pälsen.

   +1
   Förutom allt underbart med själva djuren så kommer man utomhus och rör på sig och får dessutom ett socialt sammanhang i stallet. Oslagbar hobby.

   +1 när jag tar hand om hästen eller rider finns inget annat och min man säger att jag alltid lyser när jag kommer hem från stallet

   Hur börjar man med den hobbyn, som vuxen? Jag tycker det verkar meckigt att hitta ett stall, ha tid att köra dit, ta en nybörkarkurs. Samtidigt drömmer jag om att börja rida så kan ju vara värt besväret…

    (Jag bor i Majorna Gbg. Har någon tips på stall så hojta gärna!)

     Men, så otippat! Jag bor också i Majorna och har funderat på samma sak. Hoppas att det kommer bra svar ?

      Kolla in Göteborg fältrittsklubb, dom har många vuxenlektioner och man kan ta 5:ans spårvagn nästan ända fram

    Jag red några år när jag var liten men efter att ha pausat i 20 år ville jag verkligen börja igen. Började söka efter stall i närheten och efter att ha läst på olika hemsidor hörde jag av mig till de som verkade intressanta. Var och testade på ett stall i en nybörjargrupp för vuxna och det är fasiken det bästa val jag gjort på länge. Det är ca 2 mil till stallet men såå jäkla underbart och jag längtar dit. Har även träffat så mycket härliga människor genom ridningen.

    Har en kollega (som är vuxen) som går kurser och tar privatlektioner i Delsjön på det stallet där! Så det är ett tips!

  Kan inte sluta stirra på LindaMariies fötter….

   Men samma! Vad fasiken händer på bilden? Är det en skugga eller brun utan sol som försvunnit??

    Det kan ju vara allt möjligt egentligen. Bus, dålig cirkulation, kallt, konstigt ljus eller vad som helst.

   Hon svarade på det efter bilden lades ut. Minns inte exakt men nåt om skuggan.

    Alla ser ju att tårna klämts ihop av de trånga klackarna sin står bredvid. Skugga? Det tror jag inte ett ögonblick på. Tårna höll på att kvävas, så enkelt är det.

     Du menar att de där skorna skulle vara så tighta framtill att de ströp blodflödet till tårna??

     Jag svarade bara på vad hon skrev.

   Tydligt att skorna är alldeles för smala för att passa. Varför är de ens med, smygreklam?

    Smygreklam? ? Går ju inte ens att urskilja vart dom kommer ifrån. Isåfall skulle man ju aldrig få lägga upp en bild där ens skor syns

     Oj ni har aldrig varit med. Man lägger ut en sak, typ ett par skor, i bild. Sen lägger en kompis eller man själv ut frågor. ”OMG var är skorna ifrån?” ”Var har du köpt skorna?”

      Du har aldrig varit med. Följare frågar typ varifrån man köpt mjölkpaketet i bakgrunden när någon lägger upp något. Vet inte om de genuint är intresserade, om de bara vill ha kontakt eller om de inte orkar googla en enda sekund när de ser något de gillar.

    Då är det väl smygreklam även för kläderna hon har på sig!?

     Ja och är hon naken kommer folk påstå att hon försöker inspirera andra att bli överviktiga. Can’t win…!!

  Höst och vinter: Fotografering, läsa böcker, vandra, mat och vin, film, musik, träna, yoga, plocka svamp, lingon, blåbär…
  Vår sommar: Åka båt,Paddla kanot, paddleboard, utomhusgym, böcker i hängmattan, fotografering,power walks, grilla, röka fisk och skaldjur….

   Så fotografering och friluftsliv alltså? Låter väldigt härligt. Jag har ärvt en fin kamera från min svärmor, men är väldigt dålig på att fota och vet inte riktigt hur den funkar :/

    Foto är mkt öva öva öva! Hitta en stil du gillar läs på alla olika manuella inställningar och (bländare och slutartid) och kör! Ljus är också något att lära sig om, som kan göra eller ”förstöra” en bild

    Finns flera distanskurser (fristående) på högskolor i grunderna inom fotografering och även redigering, ljus, komposition osv. Sök runt bland kurser och se vilken du tror att du kan ha nytta av ?

  Åh då kan jag passa på att be om hjälp med att hitta en hobby!
  Det ska vara nåt som ger samma underbara känsla jag får av att peta bort stenar från skosulan, rensa trånga utrymmen med tops, dammsuga massa grus, torka av supersmutsiga ytor, kolla på videos när de städar smutsiga mattor och bilar samt fixar koklövar.
  Slutresultatet är ointressant, det ska inte nödvändigtvis bli nån fin grej.
  Vilken hobby letar jag efter??

   Låter som att du får leta igenom internet efter sådana fidget toys av olika slag.

   Linoleumtryck kanske? Det är väldigt pilligt och tillfredsställande att karva fram mönster 🙂

   Tack både Anonym och Pp, ska kolla upp det!

  Jag började med konståkning i vuxen ålder. Är skitdålig, men det är väldigt roligt!

  Det finns massor med olika kurser och klasser även för vuxna nybörjare. Jag har även provat thaiboxning, balett, diverse språkkurser och programmering.

  Just nu skulle jag gärna vilja börja på klättring, en kurs i drejning, akvarellmåleri och någon slags dans. Har funderat på poledance också, men är inte redo än. Mentalt 😛

  Skulle vilja tipsa LM om att Börjes klättra. Grymt bra som man blir stark av utan allt för hög puls.

  Jag älskar att kolla på Netflix, Cmore, Discovery+, HBO & SVT.
  Mitt sätt att koppla av.
  Gillar att kolla på reality, crime, dokumentärer & samhällsprogram.
  Har ett väldigt krävande jobb och behöver koppla bort allt.
  Däremellan tränar jag några ggr i veckan samt älskar att gå långa promenader.

   Tack för att du sa det? jag håller helt med. Är ofta helt slut mentalt efter en arbetsdag och mitt sätt att koppla av är att slötitta på serier, dokumentärer, lyssna på ljudböcker. Stickar ibland samtidigt då det är ett bra sätt att låta hjärnan helt koppla av.

   Man ska alltid ha så himla häftiga intressen och hobbys. Är då och då på tinder och där hoppas det fallskärm, klättras i berg, skidresor, jorden runt för att hitta sig själv, osv. Vad är det för fel med att hänga i soffan till en bra dokumentär och ta en promenad i det fina vädret?!?

    Håller verkligen med anonym 10:52.
    Känner likadant & har på senare år börjat lyssna på min kropp och vad den vill. Iom dräneringen av intryck dagligen (arbetet) så behöver man koppla bort allt och bara vara. Mitt sätt är just att slötitta på den så kallade ”dumburken”….så himla härligt att koppla bort hjärnan för en stund.

     Samma här!
     Mitt absoluta för att helt koppla av är de rika kvinnorna som bråkar i Housewifes of Beverly Hills! Äkta skräptv! ?

      +1 Och det finns ju så många olika Real Housewives, kan varmt rekommendera Potomac, Atlanta och nykomlingen Salt Lake City! Drama, som inte kräver något alls av en!

    Ja, på Tinder så är alla bergsklättrare, äventyrare, fallskärmshoppare och jorden runt-resenärer. Och det är ju därför som dom är singlar, för vem vill ha det? Vem vill ha en människa som åker jorden runt och hoppar fallskärm? Det är väl ingen som letar efter det i en partner. Märkligt också att man aldrig träffar såna människor i verkliga livet. Vem har någonsin träffat en bergsklättrare t ex? Bergsklättrarna verkar bara existera på Tinder.

     Exakt!!! Och alla är spontana och letar någon lika spontan. Jag vill INTE ha spontan, jag vill ha någon förutsägbar som jag vet var jag har i livet. Inga spontana ideer om att plötsligt backpacka i asien tack. På sin höjd överaska med en ny ide för middagen typ. Eller föreslå en weekend i prag en gång per år.

     Hahahaha, alltså det är så spot on. Värsta frågan jag vet är nåt nån frågar mig vad jag gör på fritiden. Vadå ”gör”? Jag sover och försöker hålla mitt hem till en dräglig levnadsstandard och min hund vid liv, vem fan orkar bergsklättra?

      Hahaha exakt! De kan ju knappast ha ett fast jobb med alla de extrema intressen de lyckas spendera dagarna med.

  Åh då kanske jag kan få hjälp med en hobby!
  Jag älskar att pilla, typ peta bort stenar från skosulan och rensa trånga utrymmen med tops. Är även beroende av videos när de städar smutsiga mattor och bilar samt fixar koklövar.
  Slutresultatet är ganska ointressant, det ska inte nödvändigtvis bli nån fin grej.
  Jag föreställer mig att sitta och karva i nåt, men det måste inte vara det.
  Vilken hobby söker jag??

   Lera! Skulptera grejer. Går att karva i också med olika verktyg. Gör en klump och karva ut ett motiv (abstrakt eller ej). Låt ”torka” och måla eller klumpa ihop det till en ny blobb och börja om.

    Wow, det kliar redan i fingrarna. Ska absolut prova. Hoppas bara inte jag får för mig att äta upp leran haha.

   Svarade på din tidigare kommentar, men svarar här också 🙂 kolla upp linoleumtryck. Just att karva fram trycket är väldigt tillfredsställande och pilligt.

    Det såg nice ut, får nog köpa hem några sådana! Tack!

  Jag är 30 plus och har flyttat till en ny stad där jag inte känner någon och jag har ett jobb utan kollegor. Jag vill gärna lära känna lite människor här och har funderat på detta med en hobby där man träffar nya människor och där man på ett naturligt sätt börjar prata med varandra. Har någon tips på någon hobby/aktivitet som är en bra för att knyta lite nya relationer?

   Matlagningskurs!!

    Ja det var en bra idé! Det ska jag absolut kolla upp, tack ?

   Gå en nybörjarkurs i golf. Hade massa fördommar om golf innan, men väldigt fint community mellan kvinnor som spelar golf; gemensamma träningar, resor mm (min erfarenhet i alla fall).

   Kampsportsklubbar!

   Bågskytte!

   Dans. Själv älskar jag bugg, då kan man ju både gå kurser och gå på socialdans. Men jag går också på linedance. Linedance är väldigt enkelt fysiskt sett, men otrolig hjärngympa – skitkul.

  Skulle vilja uppmärksamma alla som läser detta att gå in på @patriciavidelindh och kolla hennes nuvarande stories om den fruktansvärda mobbning hennes äldsta dotter får utstå. Jämnåriga tjejer som uppmanar hennes äldsta dotter att begå självmord. Helt fruktansvärt, har inga ord.

   Låter fruktansvärt men varför lägger man som förälder ut en sån grej? Kommer ju bara göra saken värre. Har inte läst det du tipsar om och kommer inte heller göra det av princip, snacka om integritetskränkande att ens förälder lägger ut den typen av information om en själv.

  Discgolf har jag och gubbsen hållit på med hela sommaren och hösten. Så kul.

  Jag är konsult & har alltid haft en helt sjuk arbetsbelastning & en svår sömnstörning. Nu har jag ett uppdrag på en tyst & sömnig ort & normal till låg arbetsbelastning. Jag tycker att det är kväll när jag kommer hem från jobbet. Ser serier, läser & umgås med mina nakna, nyfikna katter. Somnar ofta jättetidigt. Lagar all mat & städar på helgerna. Förstår inte hur jag orkade med livet med barn nu. Jag är nog inte alls gjord för att arbeta heltid. Gillade att pyssla för 30 år sedan & skulle vilja komma på något jag kan pyssla med på fritiden.

   Pussel tycker jag är bra. Då kan jag se på teve/serie samtidigt men är ändå något att pyssla med liksom.

   Ett tips är att söka inspiration i andras pysslande och testa i liten skala. Vissa saker är kul för en stund medan annat är sånt man fastnar för. Men stress är ju en kreativitet-dödare så var snäll mot dig själv i början om det inte uppstår ett direkt ”sug”.

  Tycker Linda är lite lik Kendall Jenner på dessa bilder. Eller är det bara jag? ?

   det håller jag verkligen inte med om

  SATAN vad hallberg är snyyygg

   Du borde skriva, Satan vad jag tycker Hallberg är snygg.

    Var det svårt att tyda att det var en åsikt tycker du? Du borde skriva: jag tycker att du borde skriva…..

   Jag trodde först också det var nåt mer om anorexia och Gina Tricot. Eller någon som höll på kämpa sig frisk från sjukdom.

  Jag tränar thaiboxning med ett gäng tjejer, sjukt kul och bra för den mentala hälsan!
  Sen har jag medryttarhäst en gång i veckan (hinner inte mer) och gillar att fiska! Både meta och kasta!

  Jag är periodare när det kommer till hobbies. Makramé, akvarellmålning, stickning, virkning, lägga pussel, träna, påta med krukväxter eller trädgård, bygga egna naglar (satt 3 h totalt med senaste varianten). Oavsett vad jag gör ska det vara ljudbok eller pod i brusreducerande lurar till. Idag är det en podpromenad och ihopmontering av en motionscykel på schemat. Den senare ska ersätta det första när det blir fimbulvinter i Norrland 🙂

  Ligga i soffan och ha dåligt samvete.

  Älskar pussel!

  Diamondpainting och en bra bok på Storytel samtidigt, bästa avkoppling och mindfullness?

  Kan rekommendera bågskytte, en individuell sport med mycket social samvaro, iaf i min förening. Men om man inte vill vara social funkar det lika bra!

  Jag har ägt hästar i hela mitt liv. Sen träffade jag mina barns pappa som var superallergisk, vi fick barn några år in osv osv så hästarna lades på hyllan. Vi separerade efter tolv år ihop. Jag träffade en annan efter nåt år. Det blev ett dåligt förhållande, mkt manipulation, gas lighting och psykisk misshandel. Tre år in med den manipulativa tönten så skaffade jag mig en medryttarhäst jag kan ha som min egen i princip. Den hästen är min räddning, min och barnens. Just nu håller jag på att hitta tillbaka till vad som var mer än bara en hobby, hästarna var mitt liv från barnsben. Och den här hästen är en stor anledning till att jag orkade slänga ut min dåliga sambo förra veckan och börja fokusera 110% på mig och mina barn. Som vi förtjänar. Tack hästarna för allt ni gett mig i livet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.