Bingo och Katrin flyttar podden till betalplattform

Bingo och Katrin tar sitt poddpick och pack och flyttar sin podd ”Relationspodden” till betalplattformen Podme.
För att fortsätta kunna ta del av poddens avsnitt så måste man betala 79 kr/månaden. Då får man så klart inte bara tillgång till Relationspodden, utan till alla poddar som finns i appen, 79 kr är kostnaden, oavsett hur många eller hur få poddar man vill konsumera där.
Jag är medlem sedan en lång tid tillbaka, och trots att själva appen har en del att önska vad gäller kvalité och tekniska under så ligger många av mina absoluta favoritpoddar på just Podme.
Jag konsumerar en väldigt massa dokumentära poddar, varav en hel del är True Crime och där är Podme toppen!
Vissa av poddarna finns säkerligen på andra plattformar, men jag lyssnar på dem alla här.

Det här är varken reklam för Podme eller för några enskilda poddar, men om någon är intresserad så kan jag VARMT rekommendera följande poddar på Podme:

Ni som lyssnar på Relationspodden…
Är ni beredda att betala pengar för att kunna fortsätta lyssna på den?

84 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Nej. Lyssnar oftast via Spotify som jag redan betalar för. Det mesta finns ju där.

   Och Katrin/Bingo är jag inte intresserad av.

   Nej säger jag också, vill inte betala för att lyssna på poddar. Lyssnar oftast på poddar via Itunes, det är gratis, och ibland via Spotify men det kostar mig inget heller.

   Nej. Skulle vilja ha betalt för att lyssna på deras podd…

  Har skaffat PodMe i två omgångar men appen är så dålig att jag sagt upp prenumerationen första veckorna båda gångerna. Man ”hoppar” ur en feed gång efter gång när man försöker scrolla långt ned hos en pod. Och det är svårt att filtrera för att hitta avsnitt. Så dåligt när appen är en betalapp. OCH så jävla störande när t ex En mörk historia för ”trailers” hela tiden i den vanliga appspelaren så att den feeden fylld av trailers blandat med avsnitt
  Tack för mig haha

   Samma här.

  Rätt osmakligt att lyssna på rättegångspodden.

   Varför det? Aldrig lyssnat på den

    Den har fått mycket kritik från anhöriga/brottsoffer o jag inte minns fel. Inte lyssnat på den själv men de ha väl med ganska utlämnade vittnesmål och så? Och sen vägrar de ta ner på begäran. Ansvarig utgivare är en ganska tveksam person, samma som ligger bakom Lexbase m.m.

     Men att spela upp faktiska klipp från de riktiga rättegångarna där man får höra hur rättegången gått till är ju det som är bra med podden? Som anhörig hade jag föredragit det än de poddar som sitter och berättar förloppet lite smaskigt med massa detaljer fel. Självklart är det jobbigt för anhöriga när man förlorat någon, men är inte rättegången privat så kan alla lyssna på den.

      Hade du som anhörig verkligen velat att folk lyssnar när du gråtandes återberättar den värsta dagen i ditt liv, som någon slags underhållning?

       spelar väl ingen roll vad man tycker, så länge det inte är en privat rättegång så kan alla ringa till tingsrätten och få ut inspelningarna.

        Men lite empati har aldrig skadat. Ja, rättegångar är offentliga och av en bra anledning också. Däremot skulle jag blir oerhört kränkt (ja, kränkt) om någon satt med popcorn och lyssnade på när tex min systers privata sms läses upp, redogörelse för vilka trosor hon haft på sig, min mamma som bryter ihop när hon vittnar osv. Nej, det är inte det offentlighetsprincipen är till för. Och när man sitter där och njuter av en rättegång så kan man åtminstone komma ihåg att det är någons trauma man gottar sig i.

        (Och det finns inga privata rättegångar. Däremot finns det stängda rättegångar och sekretessbelagda filer)

         Kan hålla med lite. Är orelevant i frågan. Det är allmänt för alla att lyssna på och det är rätt så mänskligt beteende att intressera sig för sådant. Man kan inte undvika allt i världen som är traumatiskt för någon annan. Då hade man inte kommit långt.

          Finns det ett mellanting mellan att undvika allt ont i världen och se rättegångar som underhållning?

         Min uppfattning av Rättegångspodden är att man främst får höra gärningsmannens nekande/erkännande, vilket för alla med intresse av brott och straff kan vara väldigt intressant. Brottet brukar absolut beskrivas, men det gör det ju å andra sidan även i tidningar. Jag tycker sällan man får höra offrets anhörigas vittnesmål.. till viss del kanske, men där ligger inte fokus.

         Förstår vad du menar men Rättegångspodden är väldigt utbildande och har i alla fall fått mig att få upp ögonen för hur farliga människor kan vara och hur otroligt försiktig man måste vara som kvinna här i världen. Då för det ändå något gott med sig.

          Finns flera fall där anhörigas vittnesmål tas med. Bodenfallet är ett bra exempel där mamman bryter ihop totalt under rättegången. Varför ens ta med det?

        kan. inte bör.

       Håller med, så himla vidrigt och smaklöst. Tycker heller inte om Lexbase på vissa sätt. Har man begått brott tycker jag att det är bra att alla kan läsa, dock kan det bli jobbigt för brottsoffret. I lexbase kan man se all legitimerad vårdpersonals personnummer. Det tycker jag är så kränkande och alldeles för lättillgängligt även om det är offentliga uppgifter.

        Funkade nog bättre innan internet när man behövde ringa en tingsrätt och begära ut dokument, vänta på handläggningstider, få det postat hem till sig osv. Inte bara klicka hem och dela vidare.

        Rättegångshandlingar är offentliga. I Sverige och Norden har vi starka offentlighetsprinciper som lägger grund för arbete mot t.ex. korruption och yttrandefrihet. Vi KAN därmed alltså inte gå från principen om att rättegångshandlingar är offentliga. Såklart finns det undantag, vissa rättegångshandlingar sekretessbeläggs. Bevarandet av yttrandefrihet och arbetet mot korruption är viktigare än att se till att brottsoffer inte blir kränkta. Tråkigt ja, men bättre i det långa loppet.

         Man kan göra det mer eller mindre lättillgängligt. Som det är nu är det alldeles för lätt att både få tillgång till och sprida vidare om du frågar mig. Men att det är offentligt är jag helt för (dock inte i underhållande syfte)

       Ser det inte som ”underhållning”, tycker istället det är lärorikt och intressant. Brott och straff och mänskligt beteende. Ofta slutar det med att jag vill lära mig mer om de olika brottspåföljderna och hur man dömer, och hur olika brottsmål skiljer sig åt. Kan lätt sitta och läsa på flera timmar efter ett avsnitt:)

        Då är väl poddar som tex ”skyldig?” eller ”över min döda kropp” ett bättre alternativ?!

      Jag håller med Anno. Jag lyssnar på Rättegångspodden nu och då, tycker väl i generell mening att den håller god kvalité och att den inte alls är mer utelämnande än många andra krimpoddar. I den kategorin har du ju också Förhörsrummet som också är intressant att lyssna på. Vet inte hur mycket det är värt men Rättegångspodden har ju dessutom får pris – Guldörat. Vad jag menar är att man kanske inte hade givit det under tveksamma förhållanden men vad vet jag.

      Bra tips, förövrigt Camilla. Lyssnar på de flesta av poddarna du postade men vill samtidigt slå på trumman för Dystopia som är min favorit, alla kategorier.

       Men snälla, ”nu och då”? Till och från!

        ”Men snälla” ?

   Haha va? Det är ju mycket välgjord podd.

    * en mycket välgjord

   All true crime är osmakligt av lyssna/titta på som underhållning.

    Älskar avsnitten om doktor brasa i rättegångspodden. Kanske är osmakligt men tycker det är väldigt underhållande.

     Avsnitten om Johanna Möller är otroligt intressanta. Den inblick man kan få i hur en narcissistisk sociopat talar, för sig, arbetar.. det är ofattbart. Har man inga sånna människor i sitt liv blir man väldigt gripen av hennes taktiker i sitt sätt att prata. Fortfarande fruktansvärt fall, men där är ju också hon anhörig till offren. Det är inte mer än rättvist att hennes beteende belyses.

   Åh gud det är min bästa podd i den kategorin. Så sjukt intressant!!! Vissa gärningsmän hör man är helt empatilösa och kalla. Så läskigt.

   Jag tycker den är intressant. En värld jag aldrig varit i och förmodligen aldrig kommer vara i. Människan har väl alltid fascinerats av liknande. Men jag trodde nog att man fått ok av de anhöriga f att skapa den?

  Både Rättegångspodden och En Mörk Historia finns gratis i Podcaster-appen, älskar dem. Men att betala för poddar när det finns så otroligt många gratis… naej. Jag spolar dessutom förbi reklamen i allt jag lyssnar på så det blir ju reklamfritt!

  Nu lyssnar jag inte på poddar alls. Men det är väl stor skillnad på att lyssna på någon man tycker är BRA och att lyssna på någon för att FÖRFASAS över vad personen säger.

  Hade de varit folks idoler hade deras lyssnare väl glatt betalat antar jag. Men lyssnar man bara för att höra på inget-filter-katrin så är det kanske inte värt längre?

  Ta med egna kassar till affären, gör inte alla det nu när de kostar 6 kr/st?

  Jag prenumererar för att kunna förhandslyssna och lyssna på en hel serie direkt om ett mordfall tex istället för att lyssna på ett avsnitt i veckan när ett fall är uppdelat i 4 avsnitt.
  Men jag är inte intresserad av att betala för att kunna lyssna över huvudtaget på bingo och Katrin

  Nej det skulle jag inte. Det handlar inte om att 79kr är mycket, utan för att det redan drar iväg med olika betaltjänster. Nyss gått rensat bland betaltjänster och har bara kvar det jag absolut inte kan tänka mig att vara utan, för att det inte längre var ekonomiskt försvarbart.

  *-gått

  Väldigt kränkta på insta att många säger man inte kommer följa med till podme, bingo och Katrin blir också kränkta över att folk inte har något emot deras reklam för man spolar ändå bara över. För nån vecka sen på story la bingo upp ”bara jag som göra såhär?” Och visade när han spolade förbi reklamen på en podd, då var det visst okej?

   Känns väldigt korkat att uppmana till att spola förbi reklamen när man själv försörjer sig på intäkter från just reklam.

    Fast han visste väl antagligen för någon vecka sedan att de skulle flytta podden och inte längre ha reklam i podden ??‍♀️

    Ja för han är ju så smart

   Hahaha gud han är så smart

   Genuin fråga: tjänar poddare mindre på att lyssnare spolar förbi reklamen? Jag gör det på alla poddar och även på youtube. Men jag har alltid trott att de får lika mycket betalt oavsett om man lyssnat/tittat på reklamen som om man spolar förbi. Så förstår inte varför någon skulle bli irriterad på att vi spolar förbi reklamen om de ändå får betalt. Men kan ha fel, upplys mig gärna hur det ligger till om någon vet ☺️

    Dom får lika mycket betalt oavsett.

    Jag har också trott att de får betalt per lyssnare. Sen vet de väl inte vilka delar jag snabbspolat förbi eller inte?!

     Det klart de kan veta det

  Jag älskar verkligen relationspodden, men avslutade podme för ett tag sedan pga lyssnade endast på en podd och tycker det är ovärt, kommer heller inte skaffa nu. Tyvärr. Lyssna om gamla avsnitt funkar bra.

   Vad är det du älskar med den? Nyfiken

    Jag är också nyfiken. Relationsråd av KZ och BR. Av alla människor. Snälla nån. Levla upp.

  De flesta av dina tips från podme är ju dock inte podme-exklusiva poddar? Utan finns gratis överallt. Jag sa precis upp podme, tycker det är för rörigt. Poddar kommer inte ut på bestämda datum utan lite när som helst, det finns endast några få jag tycker är bra nu och dom kan jag ändå klara mig utan.

  Tror Katrin och Bingo missbedömt sin målgrupp. Hälften småbarnsmorsor som tycker Katrin är fräck och Bingo är het, hälften hatlyssnare som jag. Ingen av grupperna kommer betala. Men de lär ju köra något storbråk eller smaskigt skvaller i första avsnitten för att locka över ett gäng i alla fall.

   Hoppas de berättar om Katrin och Alex skilsmässa. Det skulle jag faktiskt vara intresserad av. De passade bra ihop, och det är sjukt konstigt att de aldrig har berättat något om den när de delar med sig av allt annat.

  Är nog ingen tillfällighet…
  Jag har lyssnat på alla avsnitt i alla år men efter deras senaste klavertramp slutade jag av princip. Att detta händer just nu är ingen slump. Var nog många som gjorde som jag och sponsorer som drog sig ur

  Har redan prenumeration på podme men har inte lyssnat på relationspodden innan och lär inte göra det nu heller.

  Att någon skulle ta relationsråd av bingo och Katrin får mig att skratta RAKT UT ???
  Finns dessa människor på riktigt?

  Nej, absolut inte Podme, värdelöst, vill inte betala för att lyssna på poddar så hoppas inte fler går över dit.

   Varför är du emot att betala för poddar?

    Skulle inte fortsätta att lyssna om jag var tvungen att betala en månadsavgift helt enkelt. Gäller alltså alla poddar generellt och inte enbart Bingo och Katrins som jag för övrigt inte brukar lyssna på. Hoppas verkligen att de två poddar jag i huvudsak lyssnar på varje vecka fortsätter vara fria att lyssna på, och andra poddar också såklart. Har inget emot reklam.

  Just Katrin och Bingo lyssnar jag inte på men jag tycker det är snålt att inte vilja betala den lilla summan för att lyssna på dom. Har du inte råd? Nä det är ju jättesynd och det gör ju tyvärr också att de som valt att lägga sin pod på Podme förlorar dig som lyssnare, men har man råd är det inget att gnälla över. Lyssna eller låt bli, det är ingen rättighet att få lyssna på dom gratis.
  Nån skrev om alla streamingtjänster som tillsammans kostar mycket. Håller med! Men det går att ha en tjänst i taget, kolla klart en serie i taget. Du behöver inte tillgång till precis allt alltid.
  Dra ner på tempot, byt en serie mot en bok.
  Det kommer göra hjärnan gott också ❤️

  Okej, ska jag vara den första som frågar varför Viaplay F1-Podcast inte finns med på listan???

  Har Katrin och Bingo svårt att få sponsorer nu kanske så därför blir det podme för att tjäna pengar på podden. Tycker lite synd om Katrin för tror hon har det lite jobbigt nu, efter all kritik och skäll och svårt med företaget, och om hon förlorat vänner – Daniel P och hon verkar inte umgås längre, de som var så nära vänner, har han dragit sig undan tro, nu är det Sofia Wistam han umgås med istället. Synd att en Bday-fest som skulle vara något trevlig och kul fick oanade negativa konsekvenser. Temat var åt h*lvete absolut men hade inte barnen klätts ut som de gjorde och kallats det de kallades av Julia, och fotats till instagram så hade det nog inte blivit samma kritik. Hoppas hon kan ha kvar ö-stället iaf. Bingo har blivit så fånig sedan Julia kom in i bilden tycker jag, pinsam.

   Synd om henne??? Hon är ju meganarcci, räcker med kolla hennes insta för att helt tappa matlusten

   Är det inte knäckebröden som är svårsålda? Med tanke på kriget och inflationen. Känns mer som en sån grej än hor-kalas.

   Säkert tappat sina sponsorer. Vem skulle vilja förknippas med henne?

  Har PodMe, betalar tre poddar på patreon och har Nextory. Är det något jag vill betala pengar för så är det underhållning i öronen ? kommer dock aldrig lyssna på något där Katrin är med!

  Rättegångspodden finns inte kvar på Podme! Slutade prenumerera pga det.

  Kommer inte att fortsätta lyssna på deras podd.

   Har lyssnat som underhållning. Kommer inte betala.

  Jag är inte intresserad av deras podd, men tycker generellt att det är rimligt att betala för en bra produkt. Jag är hellre konsument utan reklam, än produkt utan reklam (för allt som jag konsumerar gratis är ju jag produkten som annonsörerna köper). Jag betalar för ThirdEars poddapp där t ex Spår och Skuggland finns. Men såklart finns det en gräns för hur många prenumerationer man kan ha, så en del gratislyssnande/tittande blir det ändå t ex på Youtube.

   produkt med reklam, skulle det ju stå

  Podme ? seriemördarpodden!

  Jag tycker det är supertråkigt att de flyttar till betalpodd. Kommer nog inte att följa dem dit och jag älskar relationspodden.
  Som någon skrev ovan, många bäckar små. När ngt alltid vart gratis så blir det ju trist att det ska börja kosta helt plötsligt. Det är ju inte så att de jobbar gratis. De har ju haft en jäkla massa reklam. Det enda är nog att de vill slippa hitta spons och jobbet runt det. Det förstår jag dock. Men Katrin måste ju vara narcissist?

  Nej, jag kommer inte att betala.

  Vägrar PodMe men lyssnar alltid på Vad Blir Det För Mord så fattar inte hur den kan ligga bakom betalvägg där …?

   Kan kanske vara att special-/bonusavsnitt som släpps för prenumeranter.

   Det är förmodligen bonusavsnitten. ÄLSKAR Vad Blir Der För Mord också! Fantastisk podd!

  Jag har podme appen men betalar inget och kommer inte att göra det heller. Jag lyssnar på ”förhörsrummet” och kan varmt rekommendera!

  Nej. Den enda podden värd att lyssna på är Flashback Forever.

  För en som har upplevt mord i sin absoluta närhet är det så otroligt okänsligt med alla dessa mordpoddar. Det är inte underhållning. Det är verklighet.

   Då behöver man inte lyssna på mordpoddar.

    Nej det behöver man inte. Det var inte heller min poäng. Men ni som tycker människors värsta trauman och lidande i verkligheten (till skillnad från fiktiva berättelser) är underhållning tänker nog sällan på de anhöriga?

    Och nej, man blir inte tillfrågad innan till exempel ens vittnesmål används i Rättegångspodden.

     Rättegångspodden skulle bli omöjlig att göra om de var tvungna att hämta in allas godkännande först. Eftersom det inte behövs rent juridiskt så är det väl självklart att de inte gör det. Jag tycker ändå att Rättegångspodden samt Motiv (Nils andra podd) sköter det respektfullt. Det handlar inte om att gotta sig i andras olycka utan att skildra ett oftast hemskt brott, där det finns många nyanser och vinklar som oftast är enklast att förstå genom att lyssna på vittnesmålen direkt. Det är mänskligt att vara nyfiken på och fascinerad av människor som trillat ur våra sociala koder och som gör hemska och konstiga saker. Den nyfikenheten kommer aldrig försvinna. Så att få ta del av fallen i krimpoddarna är superintressant för många av oss, utan att vi på nåt sätt beundrar brottslingar eller sympatiserar med deras handlingar. Tycker inte att den nyansen borde vara så svår att förstå!

      Jag tycker det är intressant att du fortfarande inte för en sekund verkar sätta dig in i den andra sidan överhuvudtaget. Det är klart man kan vara nyfiken. Men titta på exemplen på poddar ovan, titta vilka bilder som används till vissa och vilka namn andra har, är det respektfullt mot andra människor? Är det nödvändigt att att konsumera riktiga mord i dessa mängder? Tidigare, innan de här poddarna fanns, togs vissa extra speciella fall upp i dokumentärer till exempel och det var mer genomarbetat.

      För att citera dig Småbarnsmamman, jag tycker inte den nyansen borde vara så svår att förstå!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.