Paow om Kanye Wests antisemitiska uttalanden

Med tanke på att Paow är Sverigedemokrat så borde man kanske inte bli förvånad över att hon inte ser några som helt problem med att Kanye West uttrycker sig antisemitiskt?

Eller vet hon inte vad ”antisemitism” är för något?
Vad tror ni?

116 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Jag tror inte Kanye på riktigt ogillar judar. Jag tror han gör kontroversiella grejer för uppmärksamhet – allt det här är bara ett experiment från hans sida. Sen är han bipolär vilket jag tycker folk ska ha förståelse för. Istället för att cancel honom så borde man prata mer om mental health och hur man ska söka hjälp.

   Hallå det ena utesluter ju inte det andra. Cancel så det svider i plånkan på’n och prata även om psykiska ohälsan som får honom att utåtagera på det viset.

   Nej. Bipolär eller inte måste man sätta ner foten här. Cancel him OCH uppmana honom att söka hjälp. Varför skulle det daltas med honom pga att han en diagnos. Skärpning

    Skärpning?

     Vad var oklart med ordet skärpning? Jag tycker det är en tramsig inställning och att man ska ta i med hårdhandskarna därav ” skärpning ”

     Känns det tydligare samt bättre för dig nu?

      Tagga ner och skärp till din egen attityd.

       Jag bemöter så som jag blir bemött. Så det blir ett rungande nej på det.

        Personen använde rätt skiljetecken som indikerar en fråga, du läser in och vrider det med ditt sura humör.

         Må så vara att det är rätt skiljetecken. Är inte problemet. Frågan ställs uppenbart otrevligt, då möts man av ett surt humör.
         Ordet skärpning i sammanhanget jag använde det är inte oklart och det är inget kring det för behöver förtydligas

          Men uppenbarligen krävs det en utförligare förklaring till personen som ställde frågan. Det enda som stinker surt är bitterheten i din kommentarer.

           Och jag håller inte med. Det är glasklart hur jag har använt ordet. Det du kallar bitterhet ? är en helt vanlig irritation över en ton i kommentaren. Undvik att berätta för andra hur dom känner eller är ( dvs bitter ) det är en oerhört osmickrande härskarteknik

          Hur kan du Maria läsa in en otrevlig ton i ordet skärpning följt av ett frågetecken?
          Jag undrade varför du behövde förstöra en annars vettig kommentar med att avluta med en vanlig härskarteknik som ofta används av medelålders kvinnor?

           Nu gör du samma sak igen genom att hinta att jag skulle vara en bitter medelålderskvinna som om det är ett skällsord?

           Maria du läser in saker som inte står. Det beteendet som du visar upp är inte ok. I förra kommentaren berättade jag för dig att just den härskarteknik du använder är överrepresenterad bland medelålders kvinnor. Jag sa inte att du är det. Men du använder en härskarteknik för att markera vaddå? Detta beteende är inte ovanligt på arbetsplatser och kan bli ett så stort arbetsmiljöproblem att man måste säga upp personen. Min fråga handlade om att jag var nyfiken på varför du avslutade med skärpning. I dina svar till alla som utmanat dig förstår jag varför. Så det tackar jag för.

   Tycker det är irrelevant om han verkligen ogillar judar eller ej, eller om han är bipolär. Oavsett så påverkar han ju andra människor. Finns absolut problem med cancel culture men i såna här fall tycker jag det är naturligt, sån här skit ska inte spridas.

    Kan tycka att media bara ger hans uttalanden MER uppmärksamhet genom att cancella honom och uttala sig emot hans citat… tror seriöst han är en person som behöver tigas ihjäl, då han njuter av uppmärksamhet = uppmanas att säga fler kontroversiella saker.

    Vad exakt har han sagt om judar? Om någon orkar citera.

    Undrar verkligen hur det är att vara bipolär och dylikt, hur känner man för det man gjort/sagt i sina sjukdomsskov när man befinner sig i en mer kontrollerad fas? Påminner det alls om ångesten efter att man gjort/sagt lite ogenomtänkta eller rent utav idiotiska saker på fyllan? Någon drabbad som vill berätta? ?

    Vad gäller förövrigt vid avtalsingående när man har bipolära skov? Hur illa ska det vara för att generalklausulen med ogiltighetsgrunder i avtalslagen ska kunna åberopas, exempelvis? Någon som känner till praxis på området?

     Man kan få intyg från läkare att man varit i en manisk fas när man inhandlat en Steinwayflygel eller parfym för 50000 på NK. Det brukar affärerna gå med på och förstå. På sjukhuset brukar vi om en patient beter sig K ta ifrån dem deras sociala media (om de är på LPT) för att de inte ska förstöra för sig själva. Vilket någon nog borde göra här för att K inte ska ställa till det värre för sig själv. Han ser ju uppenbart inte frisk ut i intervjun med Piers Morgan, oproffsigt tycker jag att fråga ut honom när han är sjuk. Sådan sensationsjournalistik kan vi klara oss utan.

     En anhörig i min närhet blir helt gränslös när hen har sitt maniska skov. Elakheter blandas med grandiosa, självförhärligande åsikter. Hen är helt outhärdlig att ha att göra med. Hen säger, precis som ett barn, allt vad som faller hen in, om det så är personliga åsikter eller bara enfaldiga kommentarer, spelar ingen roll.

    Det han säger är sant och därför blir han hatad.

     Va?! Vad läste jag nyss? Sant?

     Brukar inte kommentera men vägrar låta dig stå oemotsagd. Nej, det är inte sant det han säger.

   Psykisk sjukdom är inte ett frikort till att säga vad som helst. Man förvandlas inte till antisemit för att man är bipolär lika lite som att den som är full är en rasist bara på fyllan.

   Hans familj försökte väl att du honom att ta emot hjälp.. gick ju inte

   Vad jag vet gör inte biopolaritet att man blir rasist ?..
   Sen tycker jag verkligen inte att man per automatik är rasist för att man röstade på SD. Då har man nog missat vad som står i partiprogrammet. Och jag är inte ens sverigedemokrat.

   Jag tror faktiskt inte hans bipolaritet råkar göra honom antisemitisk.
   Däremot kan hans maniska sida vara orsak till att han basunerar ut sitt hat i det offentliga rummet.

   Hatar judar gör han uppenbarligen med eller utan psykiatrisk diagnos.

   skyll inte mental ohälsa på rasistiska uttalanden. är själv bipolär men någon måtta finns det faktiskt

  Stackars barn.

   Man får ju ändå ge henne att hon är konsekvent, hon är inte bara islamofob, hon är även antisemit!

    Vad har hon gjort eller sagt som skulle grunda sig i fobi mot medeltidsreligionen islam och muslimer?

    Hon?

  ”Colture” ?

   Stavas som det låter vettu.

  Visst, speak your mind. Men isåfall riskerar du att bli canceled och får leva med konsekvenserna.

   Detta. Man får i princip säga vad som helst (förutom uppmana till brott osv så klart) men sedan får man ta konsekvenserna om folk ogillar en, inte vill jobba med en, inte vill spela ens musik m.m. Det är ju så livet funkar? Beter du dig som ett arsle så kommer inte andra vilja ha med dig att göra.

    Man ska vara försiktig med vems tår man trampar på för de tårna kan sitta ihop med ett arsle som man en dag tvingas slicka. Det är inte så svart/vit som du verkar tro.

     Så klart man ska vara försiktig med vad man säger då allt har konsekvenser, det var ju det jag menade. Men vissa verkar beredda att ta de konsekvenserna…

  Undrar mest över vem som skulle diskutera antisemitism med Paow. Henne läser man om för att få sin dos av ofarligt sociala media drama och inte att diskutera samhällsfrågor med. Lite guilty pleasure i dessa trista tider.

  KW är riktigt sjuk, han raserar allt nu. Har alltid ogillat honom, men vafan har han bara ja sägare kring sig? Geniet fattar uppenbarligen inte själv att han spårat totalt.

   Han har aldrig varit ett geni. Musikaliskt begåvad, men borde ha stannat i college. Märks att han aldrig läst en enda bok.

    Hah wow. Håller inte alls med om påståendet att det ”märks att han aldrig läst en bok”.

  Ypperligt exempel på varför man ska plugga ✌️

   ?

    +1

   Vad ska det hjälpa tycker du? Jag har krånglat mig igenom civilingenjörsexamen och en kandidat i nationalekonom. Det enda det har lärt mig är att skriva rapporter och att det alltid finns pengar över till öl.

   Har mycket svårt att se att jag är en bättre människa för det.

    Inte för att vara sån men om det är vad sex års studier givit dig då kanske du har slösat bort sex år av ditt liv.

     Med tanke på att det är 15år sedan jag slutade studera och arbetat med det jag vill göra hela tiden så håller jag inte riktigt med dig där.

     Speciellt inte så frågan gällde om man blir en bättre människa eller inte av att plugga vidare efter gymnasiet.

      Nu bevisade du själv exakt min poäng. Tack!

       Vad är din poäng?

        Om du inte förstår av egen kraft kommer det inte att klarna om jag ger dig en uttömmande utläggning. Hoppas att du får en fortsatt trevlig helg.

         Haha va?

         Du tycker alltså att du fick till det där ?

         Skitdumt svar, verkligen. Det säger ju egentligen bara att du inte har en aning om vad du pratar om och försöker trycka till personen med lite tjusig härskarteknik.

          Innan du svänger dig med termer borde du ta reda på vad de betyder. Folk borde lära sig att förstå risken med att öppna munnen utan att ha på fötterna.

           Du kan vara säker på att ingen förutom du själv förstår vad som kommer ur din mun.

           Varför skriver du inte i klartext vad du menar då vi övriga inte är på din nivå?

           Hahaha är du alltid så lättprovocerad?

           Ok, du vill bara trolla. Jag kan respektera det ?

           Du är riktigt rolig. Sen undrar jag vem fasiken sättet ordet respekt och trolla i samma mening? Förstår du inte att jag driver med dig? Det är tacksamt för du måste verkligen få sista ordet. Säger dom Britney hit me one more time så lovar jag att jag ger dig sista ordet. ?

    Precis. Det man pluggat kan man men mycket annat begrips inte.

     En som fattar. Anna Nym blev visst lite putt.

      Du missar hela poängen

       Nej det gör jag inte tack vare att du lämna ut väldigt mycket information om dig själv i kommentarsfältet. Jag kan din sort.

        Berätta då vad min poäng är så vi inte pratar förbi varandra

     Det är precis det jag menar!

    Helt rätt att en högskoleutbildning inte innebär någon automatisk upplysning, du måste studera samhället för att förstå samhället. Ekonomi för att förstå ekonomi (även om jag som också läst NEK tycker det är poänglöst ämne utan ex. historia och statskunskap). Konst för att förstå konst. Vissa utbildningar gör dig allmänbildad, andra inte. Och det är helt oberoende vad lönen landar på efter examen. Folk saknar förmåga att tänka abstrakta tankar, and it shows.

   Hur länge skall man plugga för att fatta tycker du?!

    Himla bra fråga. En del tar studielån för en förmögenhet och trots fin examen lyckas man inte lära sig att dra nya slutsatser och tillämpa all sin kunskap på ett nytt sätt. Andra har knappt gått ut gymnasiet men har förmågan till lateralt tänkande och kommer upp med nya innovativa inspel.

     Bästa kommentaren hittills. Håller helt och hållet med ?

   Plugga? Jag läste data- och systemvetenskap i fem år på universitetet. Vad har plugg med det här att göra?

    Exakt ingenting borde det självklara valet vara. Tyvärr verkar en del som studerar nu för tiden ha väldigt höga tankar om sig själva.

     Som du då som inte märker din egen uppenbara begränsning.

      Begränsning inom vad tänker du?

     Du menar på fullaste allvar att Paow och en uni-student i valfritt ämne har lika mycket att bidra med i en diskussion om det problematiska i Kanyes uttalanden? Okej.
     Hennes människovärde är det samma som alla andras, hon är varken bättre eller sämre än någon annan. Vad hon däremot saknar är omvärldskunskap, förmåga att analysera och förmågan att diskutera nyanserat. Men du kanske tycker att skärmdumpen där ovan kan publiceras som inlägg i en nyanserad debatt?

      Nej det är absolut inte det jag menar.
      Om det på något sätt har varit otydligt så ska jag vara extra tydlig nu. En examen från högskola eller universitet är INTE ett kvitto på att du är en bra en bättre människa än något som har det. Varken mer eller mindre.

   Till alla som kommenterat och inte fattat: Stavning, problematisering, omvärldskunskap, analytisk förmåga. Det är kunskaper man får i skolan och på universitetet. Hon resonerar som en 13-åring. Säger en del.

    Just det du nämner är precis det som brister på nyexaminerade från universitet idag. 5år som gruppchef på Sweco Management fick mig att tappa tron på svenska universitet. Det blir dessutom värre för varje år som går.

    Nej, det är inte bara jag som säger det. Det kommer rapporter och artiklar om just det här problemet hela tiden.

     Men av dina kommentarer att döma är du själv en i mängden.

      Trollet är tillbaka ?

       Trollet är du själv och likt don Quijote slås du mot väderkvarnarna. Jag hoppas verkligen att du förstår att anonym är det vanligaste nicket.

     Så kanske det är. Examinerades för 10+ år sen. Sen kan man alltid plugga utomlands.
     Det ger också mycket att umgås med folk man träffar på uni. Skulle tippa på att samma utbyte av tankar, idéer och insikter inte sker mellan dokusåpadeltagare. Men vad vet jag, i det här kommentarsfältet ska vi tydligen låtsas som att utbildning inte är något annat än ett papper ?‍♀️

      Nej, en utbildning ger de allra flesta en bra personlig utveckling. Troligtvis får du även bra kunskaper inom ditt valde ämne.

      Det är däremot inte en garanti på att du är en bättre människa eller är mer intellektuellt utvecklad människa än någon som inte har studerat.

      Nyexaminerade personer tenderar att ha en överdriven bild över deras eget värde på arbetsmarknaden och går runt i en tro att det som de har lärt sig på universitet inte går att lära sig någon annanstans. Vilket inte stämmer och det syns väldigt tydligt i konsultbranschen.

      Nyexaminerad civilingenjör på de stora bolagen som t ex Sweco, AFRY, WSP, Rejlers säljs för ett timpris mellan 450-650kr/h. En konsult med 10års erfarenhet utan utbildning har ett timpris mellan 850-1250kr/h.

       Vad de har för åsikt om sig själva har jag ingen åsikt om. Och erfarenhet inom ett yrke ger naturligtvis mer kompetens än att vara nyutexad.
       Men vad jag fortsatt hävdar är att den som pluggat har ett annorlunda sätt att tänka och ta sig an världen. Ofta, inte alltid. Och naturligtvis är inte alla utan examen stolpskott. Men så många av de nya ”kändisarna” är så pinsamt omedvetna och ja, faktiskt, korkade. Man kan absolut leva sitt liv så men den här tjejen når ut till många och det där är argumenten som sprids. Hade hon satsat på utbildning hade hon iaf kunnat argumentera för sin sak (och kanske haft en annan syn på saken). Att majoriteten SD-väljare saknar eftergymnasial utbildning säger väl ändå något.

  Jag tycker man ska få säga vad man vill OCH att tex företag eller privat personer får bojkotta pga vad man sagt. Det funkar åt båda hållen.

  Det är väl bara vita personer som kan vara antisemitiska? ?

   Hur tänker du nu?

    Ironi.

   Och rasriska

  ”colture” sammanfattar väl nivån ganska bra.

   Tänkte detsamma…..jisses hon e så pinsam.

  Dags att dra igång känslosvallet i kommentarsfältet och vad kan vara mer ofarligt än att slänga fram Kanye, eller Ye som han numera kallar sig? Det finns en svans eller klick om någon föredrar Katrins retorik som nappar som ett gäng hungriga pirayor med blodvittring.
  Undrar om det kommer att hårdmodas lika nitiskt som när svenska kändisar hamnar under luppen?

  Han är inte bipolär. Han är psykopat. Enbart en psykopat klarar av att gå upp på en scen och förnedra någon så som han gjorde mot Taylor Swift. Psykopater älskar dessutom drama, uppmärksamhet osv.

   Men snälla nån. Att bete sig som en idiot är inte samma sak som att vara psykopat ? Är Will Smith också psykopat för hur han betedde sig på scen i ett annat sammanhang, menar du?

    Oj helt olika situationer, säger inte att Will Smith gjorde rätt men att gå upp på scenen när en ung tjej vinner pris och säger att en annan borde vunnit istället skulle jag säga är mer psykopatiskt än Wills situation.

     Då vet du inte vad psykopati innebär. Ingenting Kanye gjort tyder på att han är psykopat. Däremot verkar han ha mycket andra issues.

  Jag tycker ni missar en viktig sak här. Ska man börja cancel:a folk hur som helst för saker dom säger så är det inte långt ifrån tills just DU blir cancelad för något du säger eller bara går emot narrativet. Allt är frid och fröjd så länge det inte gäller dig, men ska man börja normalisera detta beteende så kommer vi alla bli påverkade av det. Tänk på det!

   Tja, det började vi med redan under pandemin. Eller har du förträngt hur ”alla” ville utestänga ovaccinerade ifrån inte bara bio och konserter, utan från vård och tom hela samhället?

    Till Ann Onym:
    Enligt mig så var pandemin ett gigantisk ”test trial” på hur långt man kan ta det och hur mycket människor är villiga att ge upp för en falsk känsla av trygghet. Så jag håller med dig.

     Kan vi inte enas nu om att vårt beteende i den här pandemin har varit skrattretande? Speciellt detta gällande när alla skulle stänga ute ovaxxade?

      Skrämmande var det. Och intressant när så många människor som i vanliga fall är så måna om att framstå som goda kastade masken och visade sin rätta jag. Det här kommentarsfältet var ett bra exempel på det.

      Intressant också att få bevisat hur enkelt det är att lura människor och även vad människor är kapabla till när de dras med i en masshysteri. För mig var det en ögonöppnare.

       Okey så tycker du att dom som inte t.ex använde mask var onda?

       Håller helt med att det var intressant att se hur människor kunde lurad, åt båda håll

        Okej med y ??‍♀️

         Att vara stavnings-polis är BARA tragiskt

          Verkligen inte. Att kunna stava, vara villig att lära, är superviktigt för det svenska språket.

        Nu antar jag att du skojar men nej, jag tycker såklart inte att de som inte använde mask var onda.

        Oj lite intressant att veta hur du kom fram till det?

   Det är ju skillnad på att cancel någon som använde fel ord en gång eller gjorde något litet snedsteg för tio år sedan och har förändrats sedan dess, och på att cancel rena antisemiter som sprider samma konspirationsteorier om judar som banade väg för förintelsen. Någon rim och reson måste finnas, vi måste kunna försvara tanke- och yttrandefrihet och uppmuntra till fria samtal och utbyten av idéer utan att helt tappa de värderingar som ett demokratiskt samhälle vilar på.

  Så för att jag är bipolär så får ja bete mig som en idiot?? Hhm vad bra, då kan jag använda det som frikort framöver.
  Eller inte, jag som har bipolärsjukdom blir arg att människor tycker man ska ha förståelse för honom.

   Men tycker människor det? Verkar som att alla är eniga om att det inte är en ursäkt

   Problemet med Kanye är att han är en obildad skitstövel. Finns massor med bipolära som är helt ok.

   tänker sådant är upp till en domstol att avgöra huruvida någon är skyldig eller inte

  Varför kan vi inte bara låta Paow tyna bort som den avdankade Ö-kändis hon är….

   Ja, verkligen! Hon symboliserar nutidens dumhet och dess ytlighet.

    Det får vi inte skriva då blir team paow upprörda – men hennes IQ är nog inte så högt.

  Jag skulle nog också få ett psykiskt meltdown av att beblanda mig med Kardashians. Han var väl någorlunda ”normal” innan han gifte in sig i den där ödlefamiljen?

  Bara en spekulation….

  Oj det måste vara svårt att vara Paow i en stor värd av mänskliga människor.

  När något är fel så är det alltid vi judar som ska få skulden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.