Originella Tiingelinn

Linns följare tycker att hon har små många bra idéer, bland annat den här med små spöken, gjorda av klubbor och vitt papper som sticks ner i en pumpa.
Varför kan man inte bara erkänna att det inte är ens egna idéer, utan att man själv blivit inspirerad av andra?
Det är ju sällan en svensk influencer är upphovsperson till virala inlägg som cirkulerar på sociala medier, men att hitta och kopiera eller inspireras av andra är väl vad mycket av det hela handlar om?
Eller?

Tack för tips! << se så enkelt det var. 🙂

58 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Jag såg någon som gjorde två bullar på huvudet och satte på såna här spöken på dem. Det var nog bland det gulligaste jag sett i halloweenväg ?

   Ja vilken rolig idé. Att ha dom på huvudet ?

  Är ju även följarna som är lite korkade och tror att bilden de ser är original jämt. Följer en tjej som ja hon härmar också och låter som hon hittar på sakerna själv. Men det värsta är ändå när hon lägger upp en bild från någon annan, skriver en text och taggar personen längst ner (det är alltså tydligt att det inte är hennes bild), då skriver ÄNDÅ folk ”åh du har så bra idéer Mirelle”. Tror inte att majoriteten ens läser texten till bilder faktiskt.

   Min favorit är när en följare skrev att Paula borde skriva en kokbok, för hon har så bra recept, haha. Alla hennes recept är från typ Ica eller andra sidor.

   Är det DesignbyMirelle du menar?

  Men vad säger att den andra personen är först då? Och hur generiskt måste något vara för att få ge ett tips och inte skriva ut ”obs jag har inte kommit på det själv”? Får jag tipsa om att lägga saffran i alkohol, måla med filmjölk på fönstren i växthuset eller gnugga med matolja på rostfritt? Tycker inte om plagiat men här handlar det om pyssel liksom, inte att kränga något från Wish och påstå att man själv designat.

   Ja, knyta servetter runt klubbor och rita spökögon på gjorde vi redan på tidiga 00-talet när vi hade spöktema på barnkalas.

    Vi som var barn på 80-talet – FÖRE halloween (och insta) ens var en grej – har sett detta på ”spök-kalas” som det hette då.

   Jag hade skrivit ”kolla in det här pysslet jag sett flera göra senaste tiden” eller ”jag blev inspirerad att också göra det här”. Blir ju konstig när följarna berömmer hennes idé men det inte är hennes idé.

    Det konstiga är ju inte att inte säga vart man fått idén ifrån. Det konstiga är ju att tacka i kommentarerna som att hon kommit på det själv.

     Jag menar ju det, att hon svarar dem som att det vore hennes idé

   Rent tidsmässigt så lade den amerikanska tjejen upp detta den 19 oktober och Tingelinn för tre dagar sedan så där finns det en skillnad. Men som du skriver, vem är först med allting? Tycker ändå att man kan vara ärlig med att själv inte ha kommit på konceptet utan blivit inspirerad eller ha kopierat.

  Kul kritik från en blogg som bygger på att re-posta andras instagraminlägg/blogginlägg o skriva typ tre meningar.

   Går väl inte riktig att jämföra?

    Nej det här är ju granskning på hög nivå.

   Hur är det samma sak?
   Samma sak hade varit att kopiera 100% av exempelvis Cluee News inlägg rakt av och publicera dem som mina egna. ??

   Med det resonemanget så är ju alla dagstidningar och nyhetsrapporteringar också härmapor
   De återberättar saker som skett fast det är INTE de som gjort/skapat skeendet.

   ”Kul”kritik men inte så genomtänkt, du får nog tänka ett varv till.

  Vilken influencer var det som hade ett företag och sålde organiseringsväskor för resväskan? Nån som minns?

   Linn som har Organista kanske? 🙂

    Ja perfekt tack! Har försökt googla mig fram

     Köp på amazon istället för en bråkdel av priset 🙂

  OT ???

  Inlämning sista dag senast 31/10 innebär väl att jag har hela måndagen på mig?
  Sitter och nojar över en text jag inte får ihop som ska till myndighet.

   Yes, du har fram till kl. 23.59 imorgon på dig. Lycka till!

    Tack! Då ska hjärnan få vila nu. Error

  Som ekotipset som tar gamla husmorstips som sina

   Men just tips, och husmorstips i synnerhet är väl till för att spridas och lära sig av varandra? Är ju ingen tillfällighet att många har samma hurmorstips från olika mor- eller farmödrar

   Nej det har hon aldrig påstått. Hon uppmuntrar att städa med enkla medel hemma & produkter samt för vidare tipsen. Många yngre vuxna idag har ingen aning om tipsen i sig eller att de har funnits i typ 100 år.

    Har dock sett henne markera mot företag som har delat ”hennes tips” utan att credda henne. Tycker hon i många fall beter sig som att det är hennes egna idéer.

   Är mer andra som tillskriver att hon kommit på ”mirakelmedlet”. Ekotipsets fönsterputs/mirakelmedel skriver folk som tips att man ska testa. Har alltid lust att svara alla att det INTE ÄR HON SOM KOMMIT PÅ DET

  Om man googlar till exempel ”lollipops ghosts” ser man att många har lagt upp bilder och videor på detta sedan många år tillbaka. Cherish.larsen var långt ifrån först, vilket det här inlägget ger sken av.

   Jag ville mest visa att det inte var Linns uppfinning. ?

  Åh jag blir så trött på sånt här!
  Följer en tjej. Hon heter alajasko på Instagram. Hon skapar bläckfiskar. Sååå fina hanterverk. Har följt henne i snart 1 år och drömmer om att en dag kunna köpa ett men kommer förnöjsammes aldrig kunna det för att jag tyvärr inte har råd 🙁 (så inte alla här nu tror att jag är ett troll). Plötsligt dyker det upp en tjej som kopierar henne. Jag har skrivit till den tjejen flera ggr och flera ggr blir jag blockad eller att mina kommentarer blir borttagna. Skrev till henne senast idag. Synd bara att jag inte kan lägga upp foton här. Ni kan se själva om ni söker på hennes namn: livsandberg.se
  Jämför själva så ser ni originalet ”originalet” på bläckfiskarna.

  Någon kommer säkert säga att, vadå, äger hon rätten till att skapa bläckfiskarna?
  Nej det gör hon inte men om man inspirerar från någon kan man ge cred. Man låtsas inte att det är ens egna idé. Så himla dålig stil. Vet flera influenser som gör så och låtsas vara så speciella.

   Gick in och kollade bådas konton men tycker inte det verkar som att Liv kopierat så som du får det att låta.
   När hon lade ut sin första bläckfisk så hade hon första tjejen bara gjort två stycken vad det verkar som enligt hennes Instagram. Det fanns ju knappt nån keramik sedan innan på kontot så känns inte troligt att hon följde för inspiration sedan innan heller. Tror du förstorar det hela.

   Att du fortsätter att skriva till henne trots att hon blockat dig låter lite obehagligt faktiskt. Särskilt då du inte är involverad i situationen.

    Eller så kanske det är så att fler olika personer skriver samma sak och alla blir blockade. Kanske har rätt?

    Jag har frågat tjejen 3 ggr. Jag har aldrig varit otrevlig eller dryg. Tyvärr så har jag bara blivit blockad direkt.

    Trodde t.o.m. att tjejen jobbade tillsammans med henne första gången. Så att säga att jag är obehaglig funkar tyvärr inte 🙂

    Folk är ju inte dumma heller. Skulle du följa någon du tänker kopiera? Det skulle inte jag iaf.

     Ser att 2 tjejer kommenterat inne på Alajaskos Instagram. Så jag verkar inte ensam om att tycka det.

   Fast hon äger ju upphovsrätten!

    Vem?

   Alajasko har ju otroligt vackra bläckfiskar och den andra känns ju bara som en dålig copycat. Att hon blockerar bevisar lite att hon vet hon gör fel.

  Skämtar Bianca nu eller? På story befinner hon sig i ett provrum med sina råttor (hundar påstår hon). De hoppar och myser in sig i kläder med prislappar på, på golvet. Usch, hoppas att hon köpte kläderna!

   Men är det inte butiken du ska kritisera?

    Tycker du att butiken kan rå för att Bianca låter sina småråttor ligga på kläderna som hon låter ligga på golvet?

     Jag tycker att butiksansvarig borde förstå att detta kan ske om man tillåter djur i butik och i provrum ja. Dessutom tvättar man väl kläder man köper innan användning? Det hoppas jag alla gör.

      Jo, jag tvättar kläderna innan jag använder dom men inte fan vill jag att de ska vara täckta i hundhår innan!

      Det gör aldrig jag, varken nyproducerat eller andrahand

    Aldrig bara en fel;)

   Ooooohhhhh….. Det finns inget vett i denna människa.

   Vem lägger ens kläderna man ska prova/har provat på golvet i provhytten???

  Och förresten, vad hände med inlägget om Nicola Perelli?

   Det togs bort eftersom det ev är förankrat till barn/ungdomar som inte är offentliga.

  Bisse är väl också en sådan person som tar åt sig äran för massor av grejer. Allt hon gör är ju typ hittat på TikTok..

   Jaaa. Herregud! Jag gillade Bisse i början av hennes ”karriär”. Sen började hon ta andras inlägg som hennes egna. Jag visste det eftersom att jag sitter mycket online. Jag brukade fråga henne om det inte typ var ”Nnn’s” inlägg. Hon brukade svara ja privat men la aldrig ur det. Sen började folk skriva hur grym hon var som kom allt och hon spelade med. Jag tog bort henne direkt. Så himla elakt att göra så. Ta cred för någon annans Jobb.

  Men vad betyder meningen ”Linns följare tycker att hon har små många bra idéer” – där alltså ”små” är kursiverat? Är det något skoj med att det var små klubbor och många klubbor? Eller vad skulle det stå?

   Så* många bra idéer antar jag.

  Det är ju som Bisse som hittar på sååå fantastiska recept och som har sååå många hacks. Har sett henne ge cred typ 1 gång, annars låtsas hon att det är hennes egna idéer.

  Nutidens galna kvinnoideal!

  Yrkesarbetande på fulltid ? så snygg som bara går inklusive skönhetsingrepp, ?? snygg och egen klädstil som ser smashing ut utan att du stått timmar framför spegeln, hålla igång ett rikt socialt liv både irl och i sociala medier. Ha ett inbjudande vackert hem med fantastisk planlösning. Fixa tillställningar och barnkalas som om du vore hemmafru på heltid. ? ?? Tid för dig själv när du tränar och går på yoga. En partner som du vårdar och älskar. Fokus på den inre mentala hälsan. Skötsam ekonomi. Osv…
  Phu! ?
  Man kan bli utbränd för mindre! ?‍?

   Frånsett att dessa influencers inte är heltidsarbetande… deras jobb är ju att visa upp sig online. Klart man hinner pyssla, skapa content osv då..

  Jag gillar faktiskt Linns instagram. Man blir glad! Hon har liksom barnasinnet kvar på något sätt. På ett positivt sätt.
  Är ju jättesvårt att veta om hon ”kopierat” det där rakt av ??‍♀️ finns säkert massor av andra som också gjort så.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.