En fråga om insamlingar

Hej!  Mirka Norrström startade en crowd founding i samband med senaste flytten vilket skulle täcka kostnad för flytt och flyttstäd. Hon fick in det som behövdes och mer därtill dock tror jag inte att något redovisades.  Nu har hon problem med bilen och vips så startar en vän en swish-insamling för att Mirka ska kunna köpa en ny bil.  Hur många insamlingar kan en bloggare/influencer/person känd från tv ta emot innan fler an jag börjar tappa förtroendet?  Sedan vet jag inte hur en insamling ev påverkar CSN om hon har det nu när hon studerar, det finns ju en gräns för hur mycket du får tjäna. Kan du inte skriva ett inlägg om detta, det vore intressant.


Vad är era tankar gällande insamlingar som den här?
Jag har fått flera stycken mail och dms om saken, och tänker i och med det att det här är någonting som är ett intressant ämne när det kommer till sociala medier.
Kan vi ha en rimlig diskussion om saken utan att det ska gapas om avundsjuka, så vida det inte kommer med tillhörande resonabla argument?

Hur många insamlingar kan man ha åt sig själv innan trovärdigheten börjar svaja, oavsett vem det är som startat den?
Vad CSN anbelangar har jag ingen aning om vad som gäller, men det känns ju inte helt orimligt att det eventuellt kan påverka?

200 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Tänker oavkortat på Aisha ?

   Nu var det rätt länge sen hon hade insamling till sig själv eller till en syster i nöd. Kan såklart ha missat.

   Men länkarna har hon börjat rätt mycket med igen efter att ha legat lågt ett tag.

    De har hon väl aldrig legat lågt med?

     Tycker hon låg lågt ett tag, om man jämför med innan ? + när hon tog bort sin instagram ett tag men det räknas kanske inte.

   Undrar verkligen vilka tusan det är som ”stödklickar” åt henne!

    Vad är grejen med att hon lägger upp typ ”denna parfymen har min man” med en länk, sen någon timme senare tar hon bort storyn för att kunna lägga upp exakt samma med länk igen.
    Om man redan sett det och klickade då, då klickar man väl inte igen? Eller vad är grejen med det?

     Lite som nån skrev på Flashback. Hon länkar och skriver ”denna har jag” och en bild från nätet. Hon visar aldrig den hon ”har” vilket betyder att hon inte äger något av det…

   Visste inte att vagnar var så dyra. 18k för en vagn, herregud alltså..

    Helt sjukt. Hoppas många köper begagnat. Jag sålde min 15 år gamla Brio som jag använt bara några månader med alla tillbehör i utmärkt skick. En engelsk tjej köpte för hon ville ha en svensk vagn i det stuket.

   Intressant användning av ordet oavkortat! (OBS avser ej vara dryg, tyckte uppriktigt det var ett bra men oväntat ordval)

   Och nu när hon dessutom säljer sin ”hemmagjorda” olja, som hon påstår är godkänd via Läkemedelsverket, men som inte har innehållsförteckning.

  Skulle aldrig swischa för något sådant! Känns otroligt okritiskt. Man måste som vuxen lära sig att hantera sin egen ekonomi.

  Och… tror att de flesta som lever med kronisk neuropatisk smärta kan stava det

   Lite ironiskt att du stavar fel på Swish, haha. Även solen har sina fläckar.

    Haha ja som en som lever med kronisk swish var det ett allvarligt misstag

   Säg inte det. Ser hur ofta som helst människor med Aspergers syndrom eller föräldrar till personer med Aspergers syndrom som skriver Aspbergers.

    Ja men nerupartisk? Jesussss

    Eller hur! Även en del som tror det heter ”Aschbergers” haha. ?

   Swisha, inte swischa.

  Är gåvor verkligen en inkomst? Kanske om hon själv startar insamlingen, hade varit intressant att veta faktiskt.
  Sen är det väl valfritt att skänka. ?‍♀️

   När jag hade social bidrag för en sisådär 20 år sedan behövde jag redovisa eventuella pengagåvor tex födelsedagspresent och det skulle då bli avdraget.
   Ingen aning hur det är med CSN, men du får ju ha jobb på sidan av så?‍♀️

    Har jobbat på csn så kan svara. CSN hämtar uppgifterna om inkomst via skatteverket. Om dessa swish inkomster inte beskattas så får CSN inte reda på det. Och i så fall påverkar det inte fribeloppet, dvs vad man får tjäna när man har studiemedel.

     ??

  Är väl frivilligt att swisha/ donera?

  Om det gäller en urakut sak som att bli bostadslös eller inte ha mat på bordet till sina barn, då förstår jag desperationen i att lägga upp en vädjan om Swish. Men att systematiskt göra det för att ha råd med tjänster så som flyttstäd eller en ny barnvagn när man redan har en fungerande- då tycker jag det är att gå över en gräns.

  Samtidigt tycker jag att man som förälder/vuxen individ har ett ansvar att inte försätta sig i skiten utan att ha ett skyddsnät/buffert. Självklart kan vem som helst bli bankrutt, utförsäkrad och bostadslös, då förstår jag att man skapar en GoGundMe eller något för att ÖVERLEVA.

  Svårt att inte låta som en snål empatilös människa i denna debatt, men ni fattat vad jag menar.

   Jag fattar och jag håller helt med.

  Med risk för att låta ”bitter” eller whatever så skänker jag bara till folk jag vet får pengarna och gör det de ska med pengarna dvs överlever.
  Jag jobbar och sliter för att få ihop pengar själv så därav vill jag med säkerhet veta att pengarna hamnar rätt.
  Kommer osökt att tänka på när Antonjia tiggde pengar till sin vän.
  Eller när Monas universum tiggde pengar till sin dotter.

   Då är jag ännu snålare och bittrare för jag skänker aldrig till privatpersoner. Inte till Mirka, inte till Aisha, inte till Antonijas kompis eller vem det nu må vara.

  Det är frivilligt att skaffa 5 barn. Men hon kanske skulle ha råd att ta hand om sig själv om hon inte hade skaffat 5 . Jag är alltid skeptisk till sådana här insamlingar. Man vet inte vart pengarna går egentligen.

   5? Hon har ju 12 eller 13

    Jag antar att personen inte pratar om Mirka utan kvinnan som insamlingenr till. Det står att hon har fem barn.

     Det gäller Mirka som har 13 barn.

     Hur vet man att hon som tar emot swishen för över alla pengar hon får in. Kanske är lätt att behålla en slant. Mirka lär inte veta, vi lär inte veta.

   Hon har 13 barn, fast de tre äldsta har flyttat hemifrån.

    Ja och säkert fem st är över 18 nu så barnbidragen börjar minska ?

    Undrar om hon har sparat till sina barn, så att de har en buffert när de fyller 18 och flyttar hemifrån.

     Gjorde inte mina föräldrar till ngn av oss tre barn.

     Har jag aldrig haft och inte mina barn heller. Vi reste och levde livet. När man flyttar hemifrån får man klara sig själv.

      Jag tycker man som förälder ska kunna stötta ekonomiskt även efter man har flyttat hemifrån ifall det skulle behövas! Det vill säga ifall man står utan jobb eller råkar ut för något. Och skaffar man 12 barn är ju det omöjligt om man inte är rik. Barn har man livet ut.

      Hur kan du rättfärdiga det, resa och leva livet utan någon ekonomisk framförhållning alls. Sjukt beteende.

       Varför ska man ge pengar till sina vuxna barn? När man flyttar hemifrån ska man kunna ta hand om sig själv och inte förvänta sig att ha en ”buffert” som ens föräldrar har sparat ihop. Helt galet.

        Hur svårt är det att lägga undan lite pengar varje månad som barnet kan få sedan för att starta sitt vuxenliv? I mina kretsar är det självklart att man som förälder har ett sparande till sina barn. Sedan kan det ju hända att man går igenom ekonomiska svårigheter själv såklart, men att inte ens försöka spara tycker jag är konstigt.

         Mina föräldrar sparade månadsvis vill mig och jag har ett månadssparande till min dotter. Men jag förstår ändp inte riktigt den här rabiata inställningen, i ett land där vi har gratis universitet osv.

         Ja, mina föräldrars sparande täckte lite av handpenningen till en kontaktinsats, men den absoluta majoriteten är pengar jag jobbat ihop. Att mina föräldrar stöttat mig att gå i skolan osv, bli en fungerande samhällsindivid som sin försörja sig, är vad som är viktigt. 50 -100 K (som rätt många ungdomar fatkstik använder till att göra en resa) gör ingen magisk skillnad för ens framtid. Så som bostadsmarknaden ser ut är det ju ändå att man har ett fast jobb som blir avgörande för om man kan skaffa en lägenhet, inte om man kan skrapa ihop till handpenningen. Men visst, en körkortskonto kan ju vara schysst särskilt om man bor så det är nödvändigt med bil.

         Sen visst att man ska kunna stötta även vuxna barn som t ex blir arbetslösa. Men det kan man ju göra genom att låta dem flytta hem? Att ge någon en klumpsumma pengar är sällan ett säkert bra skydd mot livets vedermödor.

          Vi har lika lite gratis universitet som sjukvård eller skola. Allt finansieras via skatter.
          Så sluta säg ”gratis” då det aldrig varit, eller kommer vara just det -gratis

         Mina föräldrar sparade inte till mig heller. Däremot visste jag alltid att de skulle ställa upp om det behövdes, och de hjälpte mig med olika inköp till mitt första hem och vissa räkningar när jag flyttade hemifrån till en annan stad för att studera.

  Men kom igen, om det underlättar hennes liv och barnen får ett bättre liv med sin mamma..varför inte?

  Jävla Sverige bitter fittor

   Oj…

   Tycker du tiggare utanför ICA är ok också?

   (Personligen känner jag att det är upp till var och en).

    Personligen ger jag hellre till en tiggare utanför Ica, än någon som tigger på internet. Även om man inte kan veta vad som är sant eller inte i någotdera fallen, har jag svårt att tro att någon som inte på riktigt är fattig skulle sitta och tigga på det sättet – det är för förnedrande.

    Men att hitta på en skröna och tigga på internet, inte behöva visa sitt eget ansikte, ha falskt namn, det kan ju vem som helst göra.

     Tigga utanför ICA under falskt utseende kan väl vem som helst också göra?

      Skillnaden är väl att du knappast tjänar några större summor genom att sitta utanför ICA. Vilket de som tigger via internet tycks göra.

      Jag har aldrig sett någon sitta med typ glasögon och lösnäsa. Men även om de skulle göra det är det ju ändå de själva som sitter där, obekvämt och förnedrande och får ta emot glåpord, förakt och kanske bli bortkörda. Medan någon som tigger på internet bara skriver och klickar lite och sedan lever sin dag som vanligt medan pengarna flödar in.

      Vad skulle du helst göra själv, om du nu av någon anledning såg dig nödgad att tigga?

   Swisha pengar till en människas levnadsomkostnader… Mottagaren av bidragen borde skämmas. Och rätta munnen efter matsäcken.

    Detta handlar om Mirka som jag hittade. Blev upprörd och ledsen. En man har skrivit att han bekostat hennes flytt o bilar, reparationer elräkningar o mycke annat. Han trodde att dom va vänner men förstod senare att han bara var en plånbok för henne. Summan de handlar om nästan 1 miljon. Så alla ni som swishar pengar till henne, tänk er för innan.

     Aldrig att hon nämnt om denna person som hjälpt henne med alla kostnader utan hon har fortsatt o gnälla över sin ekonomi på insta så följare har swishat trots att hon har fått hjälp med ekonomin. Tycker detta är fruktansvärt har hon inget samvete.

   E
   Men skänk pengar då.

   Haha – varför ska hon ha av mina pengar? Varför ska jag underlätta hennes liv? Hennes barn är hennes eget ansvar.

    Tur att det är helt valfritt att ge då..

  Folk får väl starta hur många insamlingar dom vill, det är frivilligt att skänka pengar.
  Personligen skulle jag aldrig skänka pengar till något sånt här.

  Fattar inte hur man kan sitta och ta emot alla dessa pengar utan att skämmas ihjäl??

   Och samtidigt gå och fylla läpparna osv…

  Har inga problem att skänka pengar i sig. Är månadsgivare till SOS Barnbyar, UNHCR samt Cancerfonden. Men en s k influenser med 12 (?) barn som inte kan försörja sig själv? Nä – inte så sugen. Uppenbarligen har hon gymkort, gör behandlingar etc. Vuxna friska människor får ta lite ansvar för sina beslut.

   Exakt‘! Vuxna, friska människor som valt att skaffa 100 barn får faktiskt lösa sin egna skit. Folk i nöd dock, där säger jag ingenting och hjälper gärna men sånt här… alltså det triggar mig något enormt!!

    Sin egen skit, inte sin egna skit.

   Precis, som gör skänhetsingrepp, röker, äter ute, kör bil, dricker vin osv. Vore det första man drog in på. Inte ta emot swish insamling efter insamling

  Tycker det är märkligt alltsammans.

  I julas fick hon massa pengar i gåva från givmilda läsare. Hon sa knappt ens tack. Ingen vet hur mycket hon fick in, ingen vet att pengarna verkligen gick till flyttstäd. Inte ett kvitto redovisades.

  Nu köper hon en bil. En Ford mondeo. Som gått 23000 mil. För 32000 kr! Privat!
  Hur vågar man? Det finns inga säkerheter när det gäller sådana affärer. Motorn pajade kort tid efter köpet och bilen är utom räddning.
  Hon lär få tillbaka på försäkring (hoppas den var ordentligt försäkrad).
  Nu ska hon köpa sig en ny bil (privat) och betala Max 10000 kr. Hur länge kommer den hålla?

  Samtidigt har hon i veckan ”gjort samarbete” och pumpat upp läpparna. Hon säger sig inte ha betalat något? Tveksamt om det stämmer? Hur funkar sånt?

  Men det värsta av allt är det öppna ”krig” hon för mot sitt ex på sina live-sändningar.
  Det är möjligt att det är tråkigt dem emellan, men herregud låt bråken stanna utanför instagram. Bete sig vuxet verkar inte vara Mirkas melodi.

  Alla får väl skänka pengar om de vill, men jag skulle då aldrig göra det.
  Hon sitter och ojar sig över att CSN inte har kommit igång ännu. Vad levde hon av första delen av året, när hon inte pluggade alls?

   Det går inte att ha maskinskadeförsäkring (som omfattar motor, växellåda, elektronik…) om bilen gått 23000 mil.
   Gränsen brukar gå vid 15000-17000 mil.

    Nej det där är väl två lite olika strategier…. Man köper man en billigare, äldre bil privat och skippar försäkringar (utom trafikförsäkring såklart, men den skyddar ju inte den egna bilen). Förslagsvis enbart om man har någorlunda goda kunskaper om bilar och möjlighet att laga dem själv.

    Eller man köper en dyrare bil och försäkrar den ordentligt, och slipper förhoppningsvis att den går sönder eftersom den är någorlunda ny.

   Håller helt med, och dessutom, att säga det förbjudna…. men hon har skaffat 13 barn, det kostar. Att skaffa så många barn är ett medvetet val men då får man nog oxå fasiken klara den ekonomin.

    Men satan vad barnbidrag man får! Flerbarnstillägget måste avskaffas NU!

     Vad innebär det för oss oinsatta?

     Undra om flerbarnstillägg någonsin kommer försvinna.

      Hoppas det. Hit, till byn, kom en familj från Somalia. De lyfter nu 70 000 rent i månaden i bara bidrag tack vare alla ungar. Fruktansvärt!

       Va? nej, det kan väl inte vara sant? Det låter helt sjukt ju! Blev chockad, trodde inte så mycket var möjligt.
       Hur många barn har dom?

        Men är ni helt utan källkritik??! 70 000kr i ”bidrag tack varje alla ungar”? För 6 barn får man 11740kr i månaden, så du måste ha ungefär 36 barn under 18 års ålder då för att kamma hem 70 000kr. Ja jävlar vad de ynglar av sig, somalierna!

         Självklart får dom inte 70k i flerbarnstillägg, hen som skrev menar ju andra bidrag också såklart.

         Men som sagt, 70k låter för sjukt för att vara sant, så kan väl omöjligt stämma även fast det finns fler bidrag familjen får.

          Jag tänker bostadsbidrag och sånt, men det kommer såklart inte upp i 70k heller?

           Nej inte en chans…. Rena fantasier, verkligen.

           Vilka övriga bidrag skulle det ens vara?

         Får de inte retroaktivt? Barnbidrag.

          Japp !! Tre år får de gå tillbaka per barn . Sedan får de pengar från SFI , bostadsbidrag och en summa till inköp av möbler mm , och etablerings bidrag . Jobbat på soc och en familj m 2-3 barn låg möbel bidraget på ca 30 000 ( en gångs summa visserligen )

       Så de har ca 30 barn? 🙂 spännande!

       Skitsnack.

       Det har ju inte bara flerbarnstillägg. Invandrare får flera bidrag

        Som ingen annan får menar du? Lever de under norm kan de få bostadsbidrag, samt etableringsersättning och etableringstillägg för barn om de kan stå inskrivna i arbetsförmedlingens etableringsprogram under två år. Kommer man inte upp i tillräckligt(vilket få med barn gör) kan man få ekonomiskt bistånd. Där gäller ändå riksnorm samt mycket regler runt om. Läs på om det. Några 70000 är svårt att se hur någon får i bidrag, förutom kanske vissa politiker

        Jen ???

        Jag är en invandrare från ert grannland och har inte fått en enda öre i bidrag. Hur får jag alla dessa bidrag + extra bidrag? Jävlar vad mycket pengar det kommer att bli så här efter 20 år ? Jag ska nog investera pengarna i en lägenhet i Stockholms innerstad ? Kollade en på ca 500 kvm, den blir nog bra ? Så hit med pengarna!

       När man läser såna här kommentarer och inser att folk faktiskt tror på sånt här, så förstår jag plötsligt varför Sverigedemokraterna är näst största parti.

        Exakt min tanke. Uppgiften om 70 000 kronor har knappast kommit från den utpekade familjen själva (dem vågar nog ingen ens prata med), utan är hittepåsiffror från bittra SD-grannar.

       Skrönor! Källkritik folk. Det är inga 70 i månaden. Det är motsvarande socialbidragsnormen. Har man 7 barn så kostar dem i mat, kläder också. Ingen blir rik på att ha många barn!

       Sen en annan sak. Vi svenskar blir allt äldre och vi skaffar allt färre barn. Vi behöver en yngre befolkning som ska kunna ta hand om oss när vi blir gamla. För vi är gamla såpass länge nuförtiden pga bättre medeciner, sjukvård mm. Så i längden tjänar vårt samhälle på att folk skaffar många barn. De kommer behövas i framtiden för att ta hand om oss. Allt ifrån transport, vårdpersonal osv. Så det är positivt att familjer väljer att skaffa fler barn än normen. Vi behöver dessa ungar i framtiden!

    Läste en intervju med henne där hon fick frågan om vad hon skulle vilja jobba med. Svaret var tv… har den här människan nånsin jobbat på riktigt? Eller har skattebetalarna finansierat hennes hemmamamma-liv i alla år? Sicken tur att familjen hamnade i tv och kunde håva in lite pengar på halvkändisskap och bloggande. Skänker gärna till organisationer och vettiga insamlingar, men tycker att människor vars enda prestation i livet är ohemult många barn på skattebetalarnas bekostnad får lära sig att leva på de bidrag de redan får från staten.

     Håller med. Dessutom kommer inget av hennes barn att svälta eller gå utan kläder. Inte i Sverige. Skänker hellre pengar till annat.

     Om jag inte minns tokigt hade hon en anställning på Arlanda som hon var föräldraledig ifrån i 15(?) år. Så nånting pysslade hon med innan hon började försörja sig på att föda barn.

      Hon jobbade som hygientekniker aka städerska på Arlanda innan hon fick barn.
      Frågar man henne idag säger hon fortfarande att hon jobbar med sina sociala medier, senaste inlägget på bloggen är från april…

       Hon har även jobbat som personlig assistent i Uppsala men fick sluta där efter att bl.a. ha vabbat men lagt ut på Instagram att hon var på gymet.

       Hahahha hygientekniker? men allvarligt, hur mycket kan man försköna ett yrke? Används seriöst det ordet? Vad är det för fel med lokalvårdare?

   Var tog pengarna vägen för bilen hon sålde?

  Ja så länge det funkar och folk är villiga att dela med sig så är det väl upp till var och en vad de gör med sina pengar men att inte klara av att fixa sin ekonomi när man har skaffat sig ett fotbollslag med barn är däremot rätt konstigt, kanske lyxfällan skulle komma och hjälpa till att få vardagen att gå ihop? Finns säkert många som inte har råd att laga/köpa bil men tror de flesta klarara av att lösa det utan att tigga ihop sin Volvo. Influenserna verkar vara en grupp som inte riktigt tänker som andra och så länge svansen hänger kvar kan de nog räkna med att pengarna klirrar in på ett eller annat sätt och hos vissa flunsor genom tiggeri.

  Vill man bidra så gör man det. Så märkligt att en del tar sig tid och skickar dm till dig om detta. Varför skriver de inte om det på sin egna Instagram? Jag personligen skulle aldrig bidra i ett sådant här fall men vill man göra det tycker jag att det ska man få utan att någon random person ber dig skriva om det

  ”Hon har haft det jobbigt nu”. Har inte typ hela världen det jobbigt nu?

  Nej det är väl upp till var och en att välja om man vill donera eller ej. Har man skrivit att man behöver pengarna till en viss sak och sen köper något annat/inte redovisas så kan jag förstå att folk blir upprörda MEN förhoppningsvis ser dessa personer det som en läxa. Donerat är donerat och det finns såklart en ”risk” att donera direkt till privatpersoner.

  Är det samma influencer som har skaffat typ 12 barn? Och nu försöker hon försörja dessa på CSN? Och för att dryga ut kassan tigger på Swish för omkostnader som alla vi andra utan stora plattformar själva måste stå för? Känner noll och inget för dessa personer. Lider med de barn vars föräldrar är såhär oansvariga. Swishar bara pengar till kampanjer som gäller djur+natur samt större humanitära projekt. Skulle aldrig få för mig att direktsponsra personer som dessa.

   Håller med!

    De tre äldsta barnen (av 13) har flyttat hemifrån så tror inte att hon försörjer dom.

    På tal om oansvarigt så tycker jag det var lite märkligt att hon inte ställt sig i nån bostadskö under åren. Ganska intressant val med tanke om alla barn + oförmågan att köpa sitt eget boende. För ett år sen satt hon rejält i skiten när hon var tvungen att flytta ut ur det inhyrda huset och lyckades först typ 2 veckor innan flytten få tag på nästa bostad (med 3-4 sovrum för sig själv och 9-10 barn).

  Känns sunkigt och pinsamt men förstår ändå att de provar och när det går lätt att få in pengar provar man såklart igen.

   Jag håller med. Blir mer förvånad över att människor ger. De som följer henne är garanterat inte rika utan har lika mycket eller mindre.

  Ett tips till er som är i början av familjelivet – Skaffa inte barn som du inte har råd att försörja. Tänk ett steg längre än här och nu när det gäller barn och dess framtid.

   Nu kanske man inte kan veta exakt hur livet kommer att hända och man kommer att ha råd längre fram. Men nej att skaffa så många gör ju att man sitter i en svår situation om något händer. I hennes fall var det väl att hon separerar från Pappan som tjänar pengarna, samtidigt som hon själv kanske inte gör lika mycket influencer-pengar då hon tappar i intresse och inte är med i tv-produktion längre.

    Fast det håller ju inte att säga att man inte vet exakt vad som kommer hända i livet… Man vet att man skaffar 13 barn. Man vet att det kommer kosta resten av livet. Man bör då ha en fast trygg anställning, en hög inkomst, en stor stor buffert, privat sjukförsäkring osv osv. Det är så sjukt oansvarigt mot barnen att inte ha råd. Usch.
    Man kan inte förlita sig på att en partner tjänar mycket. Då ska man inte skaffa 13 barn bara. Punkt.

    Det är ju just precis därför man inte bör skaffa så många barn, man vet inte hur livet blir! Man hoppas såklart att man ska hålla ihop, vara frisk och kunna arbeta men det är ändå relativt stor risk att det inte blir så under alla de år man har barnen hemma. Det betyder såklart inte att man aldrig ska våga skaffa barn utifall något skulle hända men det är ju en enorm skillnad att försörja och ta hand om ett eller två barn som ensamstående eller om en blir arbetslös etc, jämfört med 13.

    Det uppenbara är ju det ekonomiska men även att kunna hitta någon som kan ta hand om barnen om man själv skulle hamna på sjukhus en period, att kunna styra upp livet om något barn behöver extra omsorg en period eller vad som helst. Man behöver inte ens ha särskilt nojiga fantasier för att kunna tänka sig in i olika, fullt rimligs och inte osannolika situationer.

    Ska man ha så många barn borde man ju ha en enorm ekonomisk backup där man i princip är ekonomiskt oberoende, just för att det rent logistiskt blir så mycket svårare att ta sig upp om något går snett, att behöva flytta, skaffa ett tillräckligt välbetalt jobb och sånt.

  Svaret är noll. Personer som startar insamlingar till sig själva har noll trovärdighet och är lata, fräcka snyltare som skamlöst manipulerar och utnyttjar andra människors godhet. De som har minst och knappt har mat på bordet själv är de som ger mest, det har bekräftats i flera studier. Tiggande influencers som vill ha ny bil förtjänar inte en krona. Det är skamlöst hur de tigger spons från företag (tex Kissie som nu fiskar efter ny sponsrad bil), men det är ju affärer och lönsamt för båda parter. Men att tigga pengar från sina följare? Nej nej nej. Skänk pengar till flyktingar, hemlösa djur eller människor. Inte till bortskämda egoistiska influencers.

  OT
  vet någon vilken podd det var Hannalicious och lojsan pratade om Maja lindelöf?

  Kanske vore bättre att ta betalt för reklam i pengar istället för läppförstoring? ?

   Svårt om det är just läppförstoring man gör reklam för 😉

    För övrigt förstår jag mig inte på hur det blir fler och fler som gör fyllda läppar när man ser hur snett och onaturligt folks munnar rör sig när de pratar sen

     Eller hur? De flesta förstör ju sina utseenden och var betydligt snyggare innan de började med skiten. Många ser ju ut som att de drabbats av en allergisk reaktion…

      Aka alla tjejer i Bachelor.

  Bilar är dyrt. Både gamla och nya bilar kostar massor av pengar. Men har man inte råd att ha bil får man klara sig utan. Åka kollektivt, cykla, gå eller bosätta sig där man inte behöver bil.

  Det tragiska är att Mirka har skaffat tretton barn i ett förhållande som inte fungerat. Samt att hon smutskastar sitt ex offentligt. Är det som hon säger att han spelat in sexfilmer som visats för en minderårig dotter är detta förfärligt men det borde behandlas av andra instanser.

  Det bästa vore om Mirka låg lågt ett tag och ägnade sig åt att läkas, ta hand om barnen och studierna. Detta är mer än tillräckligt.

   Anonym 19:03- som jag förstod det så har andra instanser varit inblandade, socialen.
   Men att en vuxen människa ens får för sig att visa sin partners runkfilmer för sin egen dotter och partnerns dotter, det är ju sjukt ?

    Vi vet egentligen ingenting om den händelsen. Vi har hört ena sidans version, berättad i andrahand.
    Att sitta och prata skit om sitt ex i livesändningar är så omoget, oprofessionellt och vidrigt rent ut sagt. Lös problem inom familjen, ventilera med bästa vännen om det behövs. Sitt inte på ett forum à la instagram och spy galla.

    Hon, M, sa att P inte var skyldig till detta utan hans ex hade gjort det. I första hand så borde M hålla tyst om detta i sin instalive. Det rör enbart familjen och inte andra, men det är uppenbart att hon har en agenda. Samtidigt så har hon ju tidigare lagt ut när hon ålade naken i sitt badkar och la ut på instastory, ska nog inte kasta skit runt sig kanske kan jag tycka. Tjejen mår uppenbart inte bra. Men det är alltid fel väg att gå att hänga ut sin expartner. Man tar det genom familjerätt eller via TR. I hennes fall så kan detta bli en rättsak. Väljer P att anmäla henne för förtal så finns det ju redan filmer som vidimerar det hela. Även om det i sak stämmer så är hennes uppsåt att framställa P som klandervärd i sitt levnadssätt, brottslig och utsätta honom för missaktning. Hon har ju pigga följare som skall tillrättavisa P och hans fru. Jag tyckte M verkade redig men det har gått utför de senaste åren. Trist.

  Absolut att livet kan komma emellan och att oväntade saker sker, sjukdomar mm. Men det är ju sånt man måste ta i beräkning om man väljer att skaffa 12 (!) barn. Vad händer om man separerar, klarar man att försörja barnen själv då? Om inte så är det inte läge att skaffa ett 11-mannalag med reserv. Nej, jag förstår faktiskt inte hur man kan utsätta sina barn för det. Det flesta av oss har bara möjlighet att skaffa ett eller ett par barn.

   Hon påstod tidigare hela tiden att hon pensionssparade osv. Ekonomin var inget problem. Måste ha varit kännbart de få veckor barnen bodde varannan vecka då runt 15-20000 eller vad försvann i underhållsbidrag.

   Det är väl främst de riktigt fattiga som har råd att skaffa många barn. För familjer som tjänar så bra att de inte har rätt till andra bidrag än barnbidrag blir det snabbt ekonomiskt ovärt att skaffa fler än några barn.

    Det är väl alltid ”ekonomiskt ovärt” att skaffa barn?

  Hon har hund, hon röker och hon har inte haft en anställning på över 20 år. De tre sakerna är en stor anledning till hennes ekonomiska situation. Skrämmande att hon lever så på gränsen. Var tog pengarna från den dyrare bil hon samtidigt sålde vägen?

   Förstår inte hur man kan röka om man sen måste tigga pengar, otroligt pinsamt. Jag förstår att det är ett beroende men man får ju prioritera.
   Samma med hund, djur är jätteunderbara så förstår att man vill ha men samtidigt är det en onödig utgift. Försäkring, mat, veterinärbesök osv är inte billigt.

   Det där är standard för folk som klagar i media över att de har det så dåligt ekonomiskt. Sluta rök och gör dig av med hundarna (ofta har de flera) så ska du se att det på ett helt magiskt sätt finns mer pengar på kontot.

   Hoppas att hon har en försäkring på hunden ifall att hen blir sjuk!

    Kommer en vädjan om hjälp kanske?

    Som om hon har råd med det…

  Så pinsamt kan jag tycka. Men sålänge det finns så pass många som helt okritiskt vad det verkar skänker till diverse tiggare så kommer dessa insamlingar fortsätta.
  Emellanåt kommer det fram att pengarna kanske inte kom fram helt rött och/eller inte användes till det som var tänkt. Alla som skänkt förfasas, men hoppar genast på nästa ”behjärtansvärda” insamling.
  Obegripligt.
  Men också, folk får väl skänka som de vill. Naivt eller ej. Men istället för att skänka typ 500 spänn till den här jättebebisen Mirka, så kanske dessa 500 gjort mer nytta till typ Läkare utan gränser eller nåt.

  Tyvärr, men jag tror sällan att pengarna går till rätt ändamål. Tex Mona hon har haft så många insamlingar, Moa (?!) tjejen hon skrev om i ca 1-2
  Månader. Det var insamlingar till säng, mat, lägenhet m.m sen blev det helt tyst om denna tjej. Insamling till hennes böter, men har råd att göra skönhetsingrepp och massa annat skit. Så vart tog dom pengarna vägen ?
  Samma gäller tyvärr inlägg om att någon är jätte sjuk och behöver special vård i ett annat land, det är oftast inte sant. Det är någon lurendrejare som blir rik på detta. Därför kan det ibland vara skrämmande att större influencer delar massor med inlägg som dom knappt har läst helt och tycker att dom är bra människor för att
  Dom delar denna typ av inlägg.

  Jag kan gärna skänka pengar om jag vet att det går till något som verkligen behövs, tex mat. Men om den personen röker, köper alkohol eller lägger pengar på ’onödiga’ saker som inte är livsviktiga, då skänker jag ej pengar eftersom då kan dom ej prioritera rätt.

  Sorry för lång text, men tycker det är så sjukt hur mycket tiggerier det kan vara på sociala medier och är så less på det ?

  Bilar är dyrt. Både nya och gamla bilar kostar pengar men har man inte råd med detta får man avstå. Åka kollektivt, cykla, gå eller bosätta sig där inte bil behövs.

  Det tragiska är att 13 barn har skaffats i ett förhållande med problem.

  Det är också beklämmande med den smutskastning av exet som förekommer. Han ska ha spelat in en sexfilm som visats för den minderåriga dottern. Fruktansvärt om det är sant men borde hanteras av andra instanser.

  Alltså det är helt sjukt att ha privata insamlingar som influencer. Eller influencer/tiggare.
  Vad fan är det som händer?!
  Och snälla VARFÖR skaffar man 13 barn som man inte har råd med. Varför?

  Jag råder Mirka att bli en sugar baby. Där finns det hur mycket pengar som helst att hämta! Och man behöver inte vara en supermodell, jag är ingen skönhet direkt, jag ser väl helt okej ut, men jag är framförallt en jävel på att charma och att veta vad karlarna vill ha – och det räcker! Nu är Mirka iofs 50 år men om karln är 80-90 år så blir hon ju ung i hans ögon. Min nuvarande karl är 78 år, själv är jag i tidiga 40-åren. Så man blir aldrig för gammal som sugar baby! Det finns massor att hämta där. Jag får pengar, mat, telefoner, presentkort, kläder, skor, osv.

   Var det inte du som levde i misär, enligt egen utsago? Trolleri trollera…

   Haha att bli sugar baby är min plan b om allt skulle skita sig.

   Så jävla förnedrande.

    Lisa du är en riktig goding, med underbar fantasi.

  Jag skänker pengar till WWF, Hundstallet, World Animal Protection och Barncancerfonden varje månad men det här? Aldrig i helvete.

  Varför jobbar hon inte?

   Pga 13 barn.

   Ja hon har inget yrke, ingen utbildning. Hon har städat lite på flygplan mellan barnen men det hann inte bli mycket innan nästa barn kom. Nu ät förhoppningen att göra karriär inom förlossningen eller barnpsyk.

  Om man får in massvis med pengar på Swish måste det väl till slut bli skattepliktig inkomst?? Förr eller senare lägger väl även banken märke till strömmen av Swishade pengar och börjar misstänka pengatvätt eller drogförsäljning? Hur mycket kan man få in via Swish innan man måste redogöra för varifrån pengarna kommer? Och sen skatta på dem?

   Tror knappast hon får in flera hundra tusen

    Krävs inte direkt flera hundra tusen för att man ska behöva betala skatt

  Varför har hon inte haft nåt jobb hon verkar ju inte levt fett på att vara Influencer direkt?

  Hon har väl tjänat hyfsat på bloggen, men senaste åren har nog följarna minskat…

  Människan har nästan 60 tusen följare på IG!
  Om hon skärpte sig lite skulle det kunna generera rätt bra med pengar.
  Dessutom har hon massor med barn vilket ger rätt mkt barnbidrag. Alla dessa barn som kostar har hon väl dessutom själv valt att skaffa…
  Blir faktiskt förbannad när folk tigger på insta. Tror många som ger bara är fina snälla människor som inte har det bättre själva. Blir så skevt.

  När dom var med i Familjen annorlunda, hur mycket pengar får man för att vara med i ett sånt program? För man gör väl inte det gratis?

   Jag tror inte att man får speciellt mycket pengar för att vara med. Däremot blir man bjuden på saker typ resor och så finns möjlighet att tjäna pengar på blogg, samarbeten om man sköter sina kort rätt.

  Jag reagerar inte jättemycket på insamlingar längre men skulle inte kunna starta en för mig själv, inte ens nu när jag behöver pengar för att inte bli bostadslös. Men det handlar nog om att jag inte vill vara till besvär typ.
  Oftast löser sig allt ändå och jag hade mycket hellre LÅNAT pengar än att få det skänkt till mig.

   Vlogg ska det stöp såklart

   Therese?

   Huset Therese pratar om är väl inte byggt än om jag förstod henne korrekt i videon. De här två på Njordvägen är byggda 2021 står det. Eller är illustererade bilder så otroligt bra nu för tiden att jag inte ser att de är animerade/illustrerade? Haha

  Någon mer som minns insamlingen som 100.kvadratmeter.karlek på Instagram hade för deras framtida IVF. Dessa två fick in över 130 tusen men strax efter insamlingen gick dom isär.

  Någon som minns insamlingen 100.kvadratmeter.karlek hade på Instagram för deras IVF. Dessa två fick in över 130 tusen men strax efter insamlingen gick dom isär.

   Jo då den minns jag. Tack och lov skänkte jag inte, men hade jag gjort hade man ju kännt sig snuvad. Det var ju som jag minns det väldigt kort tid efter insamlingen som det kom fram att de skulle separera.
   Bra exempel på att inte vara så godtrogen och skänka hej vilt.

  Tror tyvärr inte gåvor ses som inkomst enligt CSN, så det bör inte påverkas. Med betoning på tyvärr. Man skaffar inte så många barn om man inte kan försörja dom. Som vårdnadshavare har man ett ansvar där en ekonomiska aspekten ingår. Visst kan krissituationer som står utom ens kontroll uppstå och då är det toppen att vi i Sverige har ett starkt skyddssystem. Här pratar vi dock en person som ärligt talat skulle kunna lösa sin situation. Hon får väl jobba extra som oss andra? Jag säger inte att undersköterska är en enkel utbildning, men man hinner jobba parallellt med en komvuxutbildning. Må vara svårare med flera barn, men någonstans har hon själv valt att skaffa dom och då får hon även ta hand.

  Själv sitter man här som en fattig kyrkråtta trots extrajobb i dessa ekonomiskt tuffa tider. Studier över heltid och jobb på det. Tigger jag swish från allmänheten? Absolut inte.

   Att ha många barn är väl ingen ursäkt för att inte jobba? Alla hennes barn är väl i en ålder där de går i skolan eller har rätt till förskola? Sen har ju pappan ett ansvar för att försörja barnen också, så jag hoppas han gör rätt för sig.

  Insamling till sig själv är väl det samma som tiggeri?
  Regering vill ju förbjuda tiggeri så det gäller kanske för Mirka mfl att jobba på. Snart kan de bli tvungna att hitta något annat sätt att få in pengar.

  Bara barnbidrag borde ligga på 15-20000/ mån sen underhållsbidrag är ju endel också, CSN brukar betala i tid om man registrerat sig i rätt tid själv, man kan inte alltid skylla på andra och tigga, hon borde se över sitt liv och börja ta ansvar då hon har 13 barn

   Hon har ju vuxna barn hemmaboende som inte får barbidrag eller underhåll och vad jag förstått har barnens pappa de yngre på halvtid vilket inte ger underhållsstöd men hon behöver bil mm eftersom hon faktiskt HAR barn.

    Då kanske man får ta och begära hyra från sina vuxna hemmaboende barn?

     Tycker generellt att det verkar som om de äldre barnen ställer upp/ hjälper till ganska dåligt.
     Eller så gör de det, men då faller Mirka-bilden att allt är slitigt/ jobbigt/ tufft.

     Man får ju hoppas att äldre myndiga barn, som bor hemma, betalar för sig.

     Hade hon stått i bostadskö hade hon kunnat få en lägenhet mer centralt. Som det är nu verkar hon fara som en skottspole fram och tillbaka för att hämta/ lämna barn. För att inte tala om alla bränslekostnaderna det måste kosta… när hon har bil.

     Det är så mycket med denna stora familj som är konstigt.
     En stor familj blir inte billigare med åren direkt. Små barn är ”enkla” att hantera, men att ha ett gäng tonåringar det kostar och det har ju också varit mycket problematik för flera barn.

     Det är inte normalt att skaffa sig 13 barn. Alla gör vad de vill, men någonstans har de flesta en spärr och inser att barnafödandet bör hållas inom rimliga gränser. Och 13 är inte rimligt någonstans!

    Varannan helg har pappan

     Ja, de 4 yngsta barnen. De andra barnen har tydligen ingen kontakt med sin pappa.

      Sorgligt om det stämmer.

  Själv önskar jag att man hade socialamedier då jag själv var ensamstående med barn. Jag fick barnbidrag iom att pappan sa sig ha dem på halvtid vilket definitivt inte stämde överens med verkligheten. Heja Mirka som har kontakter. 🙂

  Jag känner mig kluven. Insamling känns okej när det handlar om det som behövs för överlevnad. Å andra sidan är valet fritt vad gäller att skänka pengar.

  Spontan tanke är väl att inte skaffa 13 barn. Utan att ha en ekonomiexamen går det ju rätt lätt att föreställa sig att det kommer kosta multum.

   Köper inte heller argumentet att man ju inte kan förutse vad som ska hända i framtiden (exv en skilsmässa) och därför står man handfallen som ett offer. Det är väl av just den anledningen man safear upp på olika sätt, eftersom man inte vet.
   Exempel från mitt liv: jag bytte jobb vid tillfälle och för att säkerställa att jag inte skulle bli sysslolös och helt utan inkomst om jag mot förmodan inte skulle få vara kvar efter provanställningen sökte jag in till en utbildning den hösten, som en back up.
   Och om man har 13 (?!) barn finns det väl ännu större anledning att ha sin ”What if”-hjärna påslagen, typ från det att man blir gravid.

  Jag har alltid gillat Mirka men detta är bara pinsamt med swishtiggeri, PINSAMT. Speciellt när hon fyller läpparna, gör botox, tatuerar sig. Hon har verkligen ändrats från det att hon var med i FA och inte till det bättre känner jag tyvärr, hon tycker så mycket synd om sig själv. Det finns de som har det så mycket värre. På riktigt pinsamt och fattar inte hur någon kan swisha till henne. Kommer säkert tigga julklappspengar till barnen i år också.

   Ja, det var verkligen ett förklätt tiggeri. Som man sår får man skörda. Hon gör läppar och tatueringar – och folk är dumma nog att swisha till detta. Nej!!!

    Och röker men har inte råd med gymkortet heller. PINSAMT som sagt.

  Mirka har själv försatt sig i sin situation. Hon hade kunnat stänga butiken för sin exman redan på den tiden då de gjorde sin första säsong av Familjen Annorlunda och bodde med 9 barn ihopklämda i en trea i Märsta. Att istället skaffa 4 ungar till trots knackigt förhållande var ju dömt att misslyckas.
  Den familjen har liksom aldrig haft de (socio)ekonomiska föruttsättningar som krävs för att skaffa så många barn. Det är så jävla dumt och egoistiskt att man storknar.
  De enda som blir lidande i slutändan är ju barnen, som får en dålig start i livet. Det är ju bara att titta på hennes myndiga avkommor – Psykisk ohälsa, ätstörningar, Lexbase o.s.v.

  Mirka är verkligen lågväxlad. Hon verkar inte vilja/kunna förstå att det är hon själv som är orsak till den ekonomiska situation hon lever. Att Mirka även haft/fortfarande kanske har stödfamiljer till några av barnen tyder på att nåt står inte rätt till hos Mirka och barnen. För att bli föremål för stödfamilj/er har soc gjort en eller flera utredningar utredning på familjen och såna utredningar görs inte på normala familjer. Antar att det är orosanmälnigar som lett fram till dessa beslut vilket i sig är jävligt allvarligt. Smutskastningen av Peter är i rent förstöringssyfte, det är Mirka själv som är problemet i detta med umgänget. Hon har halkat rejält snett efter skilsmässan precis 10 barnsmamman Tina i Älvdalen gjorde efter sin skilsmässa, Tina abdikerade även som förälder.

   Angående Tina så hon hade ju några relationer där männen hade barn. Tina hoppade in i direkt och började agera som dessa främmande barns morsa, skjutsa till träningar, läsa läxor med dom, laga mat etc. En av dessa män hade svårt handikappat barn och Tina höll på att typ gå in i väggen eftersom det var så krävande att ta hand om detta (främmande) barn. Jag undrade alltid vad hennes barn tänkte om att deras mamma hade väldigt lite att göra i deras vardag medan mamman lekte morsa åt andra barn. En del av hennes barn var ganska små då och hade definitivt behövt ha en mamma som var mer engagerad i deras liv.

  Tycker inte att det är nån big deal alls faktiskt. Är väl bara att låta bli att skänka då om man stör sig? Om man t ex skänker 20kr så tror jag inte att man bryr sig så mycket om ifall allt kommer fram. Brukar inte skänka till ”influencers” men har swishat mindre summor till vänner och bekanta som haft det knapert och inte bryr jag mig om var de pengarna tar vägen.
  Får hoppas att Mirka har någon som kan hjälpa henne med bilaffärerna i framtiden.

  Helt sjukt. Vill man få in pengar får man starta ett bolag och sälja tjänster (om det så är bloggtjänster eller annat) och få ”lön” via prenumerationer som blir del av familjens inkomst, beskattas och så får man köpa bil om man har råd. Låter som ett dåligt skämt att tigga pengar på IG i en ”insamling”. Kanske skulle jag själv starta en ”insamling” till en Australienresa?! Sjukt.

  Menar man här alltså på fullt allvar att en vuxen kvinna med 13 barn försatt sig själv i en så dålig ekonomisk situation så att främmande människor ska ge henne pengar för att hon själv ska bli nöjd? Herregud, att hon inte skäms? Vartåt är samhället på väg? Kamma dej och skaffa ett jobb som alla andra. Skamligt, bara skamligt

   Jag är ju förvisso kritisk till att köra igång insamlingar, Mirkas förmåga till ekonomiska prioriteringar och att överhuvudtaget skaffa sig 13 barn om man inte har väldigt god ekonomi MEN det är ju inte bara hon som har skaffat barnen? Även om alla barnen inte träffar sin pappa så tycker jag att han har halva försörjningsansvaret för dem. Tyvärr har vi ju inte särskilt strikta krav i Sverige på föräldrars (oftast pappors) ekonomiska ansvar för barn vid separation. Många män jävlas ju allt de kan med att betala underhåll eller hävdar att de fullgjort sitt ekonomiska ansvar för att mamman får hela barnbidraget, som ju verkligen inte räcker till för det ett barn behöver. Så vad gäller det ekonomiska ansvaret för barnen ska pappan ha minst lika mycket skit som Mirka i det här fallet. De var två vuxna som uppenbarligen hade svårt att hitta till preventivmedelshyllan.

    Om inte pappan betalar under tiden barn har rätt till underhåll så går försäkringskassan in och betalar de pengarna, de kräver sedan i sin tur pappan. Mamman blir alltså inte utan några pengar.

     Hon ville inte att pappan skulle ha dem varannan vecka, då förlorade hon underhållsbidraget.

  Börja jobba och tjäna egna pengar kanske istället för att tigga av andra.

  Man skaffar väl sig ett jobb när hon skilde sig när va det 2016 6 år sen liksom

   Håller med! Att inte lyckas göra något vettigt under alla dessa år är märkligt.

  Hur ska hon försörja alla barnen på ett jobb som undersköterska framöver? Jag fattar verkligen inte det heller..

  Såg en av de andra sk. Annorlunda familjerna ute på vift en gång… Mamman rörde inte ett finger, det var dom äldre barnen som gjorde allt! Osunt till tusen, barn ska få vara barn även om föräldrarna haft det dåliga omdömet att skaffa fler barn än de själva mäktar med att ta hand om.

  Ja hon vet ju att hon får in pengar så klart hon utnyttjar det. Är det inte julklappar till barnen så är det bilen som gått sönder.

  Leta rätt på Alec Danes – på TikTok eller Instagram. Hon kör live dagligen och tigger pengar för att hon inga har. Samtidigt är hon dömd för bedrägeri i Lycksele tingsrätt 2020 (jag var tvungen att begära ut domen för jag tyckte att det var väldigt märkligt att sak efter annan skulle samlas in pengar till). Nu senast till en ”kompis födelsedag”. När pengar till det kommit in kom hon på att kompisen behöver en telefon. Dock fick hon inte in tillräckligt men pengarna behöll hon. Helt sjukt alltihop. Så Mirkas insamling känns milt sagt oskyldig i jämförelse. Den här kvinnan är fan galen. Och folk köper det! De betalar och gråter över hennes snyftare. Jeeez.

   Det är ju så att olika människor har olika svårt att säga ”swisha mig” beroende på förtroende för personen etc. Mirka behöver inte tigga varje dag, det räcker med att hon frågar en gång för att få in flera tusen. Alec har det inte riktigt lika lätt. Tycker det är lika illa, även om Alec minst sagt är problematisk. Men hon är så otrevlig också och det kommer man inte långt med om man vill ha folks pengar.

  Jag tror att det är bortplockat nu för kan inte hitta kommentaren längre där insamlingen startades. Kanske hon fattade själv att det blev to mutch. Undrar hur mycket pengar som hann komma in??

   om det är borttaget är det mest troligt för de fått in mycket redan. Om man bara tänker på hur mycket hon fått in tidigare, det är väldigt många som tycker synd om henne och swishar.

    Hon sa på sin live att förra gången det samlades pengar åt henne fick hon 5000 kr. Inte så mycket tycker jag.

     5 tusen är mycket? Sedan kan man ju faktiskt aldrig veta, tror knappast hon skulle skriva om hon hade fått in 20 tusen. Hon vet att det är känsligt. Hon har ändå en hel del följare. Om man tänker på vad andra får in, inte omöjligt att hon får in mer.

     Nej – hon fick mycket mera. Flyttstädningen kostade enligt Mirka på ca 10000 kr och det blev pengar över som räckte till annat. Källa: Mirka

     Ingenting var specificerat, allt ganska vagt presenterat.

      Hon nämnde förra insamlingen att hon fått in 20-25 tusen då hon behövde pengar till flyttstädning , herregud!!! Man mår ju nästan illa att hon inte skäms

   To mutch? Too much om jag får be.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.