Djerf Avenue släpper hund-merch.

Ja, alltså inte merch för hundar, utan merch med hundar , närmare bestämt Matilda Djerfs hund Rufus.❤️
Han är söt liten prick, och all vinst på försäljningen kommer skänkas till Hundstallet, en organisation som arbetar med att ge hemlösa hundar nya hem och som finansieras helt av gåvor och donationer.
Jag hörde förresten av mig till Hundstallet för att höra om de var intresserade av att ta emot alla Selmas saker – som består av MYCKET av allt – men de hade inget behov eller utrymme för det just nu.
Organisationen ”Hundar utan hem” verkar inte ha något fysiskt hundstall i Sverige, utan deras hundar verkar gå direkt till fosterhem, så dit verkar jag inte heller kunna skänka dem.
Så… är du en organisation som hjälper hemlösa hundar och har behov av en massa saker, maila mig på kontakt@bloggbevakning.se då det skulle kännas absolut bäst att skänka vidare alla hennes saker till hundar som verkligen är i behov av dem.

Fantastiskt fint initiativ av Matilda och Djerf Avenue. 
Och puss på nosen till Rufus. ❤️

52 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Beklagar verkligen sorgen efter Selma! Fint att vilja skänka hennes saker till hundar som behöver.

  Vad har hänt med Selma?

   Hon har tidigare skrivit i kommentarerna att Selma hade väldigt ont, och att hon tyvärr inte skulle kunna leva ett smärtfritt liv, trots medicinering. Därför lät man henne somna in, för att slippa lidande.

    Fan så trist ❤️ Beklagar Cam, aldrig lätt när man förlorar en pälsboll ?

  Beklagar sorgen. Blev ledsen när jag läste att Selma gått bort. Har verkligen gillat bilderna på henne som du ofta använt i ös.

   ❤️

    Är så ledsen för er skull Camilla, så otroligt jobbigt beslut att behöva ta. ?❤️ Kommer också sakna Selma, likt Anonym 09:17 blev jag så glad när det dök upp bilder på henne. Gick ju inte att låta bli att le. ?❤️

     Jag har ungefär 400 000 bilder på henne i min telefon, så hon kan fortsätta dyka upp här. ❤️ Vi satt igår och tittade igenom en hel massa innan vi skulle sova, med både skratt och tårar. <3 Världens finaste tjej.

  Fråga om hundar:

  Hur ställer ni er till dem som aktivt kör ner i Europa och hämtar hem så kallade hemlösa hundar?
  Alltså via organisationer och helt lagligt för in dem alltså (inte smuggel).

  Vad jag förstår så har det skapat en business kring detta som gör att folk skor sig på att ”hitta” hemlösa hundar till hugade.

   Dom som gör så för att hjälpa utsatta hundar har skapat ett monster. Precis som du är inne på så har det skapats ”fabriker” för att få fram mängder av hemlösa hundar för att tillgodose detta behov. Vidrigt!

   Donera gärna pengar till organisationer som hjälper här eller i andra länder men importera inte hemlösa hundar som bevisligen har fört in sjukdomar hit som vi inte haft här tidigare.

   Det finns alltid svenska hundar i behov av omplacering så snälla börja leta efter någon att hjälpa och ta hand om här hemma först ❤️

    Vad för sjukdomar har som förr in?

     T ex rabies och dvärgbandmask.

   Naiva människor vill hitta en mening i livet o andra ser en möjlighet att göra business. Det blir som vilken vara som helst

    Det är väl som alla utopier, de ser bra ut på papperet.
    MEN så länge de stora klyftorna finns mellan fattiga och rika så kommer det alltid finnas någon som skor sig på ett eller annat vis. Och även de rika är inte sena på att sko sig för att öka klyftan….

   Skulle gärna läsa mer om hur det fungerar, har du någon länk till vart du läst om detta?

    Nej tyvärr, det här med business ärnågot jag ”hört”, menar inte att det innebär att sjukdomar förs in eftersom de som gör det rätt väg går via karantän. Annat med smuggelhundar!

    Kanske att jag killgissade men har för mig att jag läst det från trovärdig källa.

   Jag ser inga problem med det så länge som man har koll på det man gör. Hemlösa djur förtjänar att leva ett bra liv.

    Det gör dom absolut, men du måste ju se att det blir ett problem när hundarna GÖRS hemlösa för att KUNNA räddas och hålla deras business going?

     Vem i helvete (ursäkta svordomen) gör så? Det visste inte jag! ????

    Är själv kluven i frågan.

    Å ena sidan finns många hemlösa djur i Sverige som inte kommer överleva om ingen tar sig an dem.
    Å andra sidan är alla djur värda att leva, oavsett vilket land….

    Sen att det rent etiskt och moraliskt är fel när någon part tjänar pengar på andras goda intentioner är jag helt övertygad om.

    (de som springer på en herrelös hund som tyr sig till dem när de är på semester är inte samma dilemma i min värld)

   Finns massa hemlösa hundar i Sverige man man ta hand om.

   Det är också många äldre som behöver flytta in på boende men inte gör det för de har hund som de inte får ta med sig. De försöker ge bort hundarna men hittar inga hem till dem. Det finns massa hundar i Sverige man kan hjälpa där ingen skor sig på valpfabriker…

   Det är skillnad på seriösa organisationer och oseriösa. Finns flertal organisationer som räddar faktiska hemlösa hundar och som gör ett otroligt arbete. Däremot har det uppkommit flera ”organisationer” som i princip endast räddar valpar ifrån hemlöshet, det kanske ser oskyldigt ut för någon som inte är insatt och förstådd med att när man genuint räddar hemlösa hundar så kommer de i alla olika åldrar. När man säljer massvis med valpar på det här sättet så kommer de helt enkelt från valpfabriker, så istället för att rädda en hund så hjälper man dessa fabriker att hålla sig vid liv.
   Finns en tjej på TikTok som räddar hundar som gör just detta. Hon har även tagit in hundar med allvarliga sjukdomar så dom fått avlivats.

   Jag har sett på Tiktok att det blivit en grej att ”rädda” hundar från hundköttsindustrin i Kina men i själva verket så är det valpfabriker som pumpar ut hundarna på löpande band.

  Kanske Djurskyddet kan ta emot sakerna efter Selma.

  Hundstallet kan ta emot saker. Även Hundar utan hem ☺️

   Fast står ju i texten att ingen av dem kan det.

    Tycker det är konstigt. Har hjälpt mig många gånger och jag bor inte ens i Stockholm

     ”… hade inget behov eller utrymme för det just nu.”

     Vad är konstigt? Dom hade väl antagligen behov/utrymme då, men inte just nu.

      Hundar utan hem har behov. Står på deras hemsida vad de gärna tar emot. Man får bara passa tiden när lastbilen kommer.

   Läste du ens inlägget?

    https://hundarutanhem.se/hjalp-oss/skank-saker/

    Står klart och tydligt vad de behöver. Däremot kan man inte lämna spontant men det är ju en annan sak.

  Så tungt att läsa om din förlust Camilla.

  Klen tröst dock att Selma inte behöver lida även om jag vet hur ont det gör i hjärtat att förlora sin pälsälskling.
  (Själv gillar jag djur betydligt mer än människor..hmm…ja….)

   Måste man välja mellan djur och människor? Eller kan man gilla både djur, vuxna och barn samtidigt?

    Meh! NEJ
    Allt är fyrkantigt, endimensionellt, svart ELLER vitt.
    Komma här och dra in nyanser…

  Jag var naiv och blåögd och adopterade en hund från Hundar utan hem. Trodde att jag gjorde en god gärning.

  Vi älskade vår hund, men det var väldigt tufft. Det stod att han var en ”nybörjarhund” som skulle passa överallt. Han var aggressiv mot andra hundar och människor, drog som en galning i kopplet, skällde på allt och så vidare. Det visade sig att han var mycket sjuk och hade väldigt ont. En kronisk sjukdom som han alltså hade haft redan innan vi adopterade honom.

  Bara två månader efter att vi adopterade honom fick vi beskedet att han måste somna in. Det var fruktansvärt och vi fick givetvis en stor chock.

  Givetvis är inte alla hundar från utlandet sjuka, men det fick oss att inse hur det kan vara. Och vilken ”industri” det har blivit. Tyvärr kommer jag inte adoptera en hund från utlandet igen.

  Vi saknar dig! ???

   fråga, är hundar utan hem alltså ett svenskt företag som tar in utländska hundar?
   Beklagar att det slutade som det gjorde ?

    Tack!

    Ja, Hundar Utan Hem är ett svenskt företag som importerar hemlösa hundar. Främst från Irland, Polen och Spanien. På det senare även från Ukraina.

   Är helt övertygad att en ”svensk” hund kan ha samma problematik. Dessutom är många ”svenska” hundar idag sönderavlade med många olika besvär.
   Kanske var det du som inte var en lämplig hundägare till en början som gjorde hunden osäker?

    Svenska hundar riskerar i alla fall inte att föra in rabies mm. Och vilken sjukt otrevlig kommentar

    Hundar som är sjuka/har ont kan bli väldigt utagerande, då spelar det ingen roll vem som är på andra sidan kopplet.

    Jag hävdar varken att svenska hundar inte kan vara sjuka eller att jag var en perfekt ägare. Men det var inte jag som gjorde min hund sjuk, det är ett som är säkert.

    Jag tyckte att jag var ganska ödmjuk i min kommentar och inte på något vis antydde att alla utländska hundar är sjuka. Jag ville mest dela med mig av min upplevelse.
    Jag blir också lite ledsen av din kommentar, även om du egentligen bara skriver sanna saker. Att insinuera att jag var en dålig hundägare till min döda hund som vi sörjer tycker jag var lite onödigt.

    Tycker det är lite märkligt att säga att många hundar är sönderavlade i Sverige. Undrar lite vad för statistik du baserar det på. Avel menar att premiera bra egenskaper och fasa ut sämre och tycker detta är fallet i mycket avelsarbete i många raser, om du tittar på hur olika etablerade uppfödare arbetar. En importerad gatuhund har i min blygsamma erfarenhet oftare osäkerheter med sig än inte, eftersom dom ofta inte är vana att leva i en människas hem eller förhålla sig till människor i en mänsklig hemma-miljö. Transporten hit kan dessutom vara mkt traumatisk. Hundarna är inte tacksamma för att bli räddade, dom förstår inte alls vad som händer när dom blir flyttade från ett land till ett annat.

   Har två vänner med mycket snarlika upplevelser, hundarna fick i båda fallen avlivas ca 6 mån efter att de kommit hit. En annan blev omplacerad pga extrema rädslor, vet inte om den fortfarande är i livet.

    :,(

  Är helt övertygad att en ”svensk” hund kan ha samma problematik. Dessutom är många ”svenska” hundar idag sönderavlade med många olika besvär.
  Kanske var det du som inte var en lämplig hundägare till en början som gjorde hunden osäker?

   Hamnade fel ?

  #adoptdontshop ?

  Vi borde förbjuda så mycket som förs in i (och ut med för den delen) vårt land, varför har vi världens slappaste jävla tull?

  Varför ska man köpa en tshirt ifrån detta företag istället för att bara skänka pengarna direkt till Hundstallet? Kan väl inte finnas särskilt många som vill ha på sig en tshirt med en tecknad hund och en stor logga på?

   Enligt kommentarerna på Instagram inlägget verkar det vara en del som vill köpa tröjan! Det är ju toppen

  Sex säljer.

  Min mormor testamenterade bort 2 miljoner till hundstallet. Så hoppas dom kommer hjälpa mycket för det ♥️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.