En snabb fråga om halloweenreaktioner på Instagram

Jag har fuderat på det här ett tag, efter att jag såg Kendall Jenners halloweenkostym på Instagram och måste ställa frågan till er.

Folk – primärt amerikaner – blev mäkta upprörda över att en av världens största influencers, Kendall Jenner klädde ut sig till cowgirl Jessie från Toy Story och anklagade henne för att ha förstört deras barndomsminnen eftersom hon sexualiserat den tecknade karaktären.
Detta är samma människor som inte ser några som helst problem med att kvinnor klär ut sig till ”sexy baby” år efter år på Halloween – komplett med en napp som de går runt och suger på – och men när det kommer till en fiktiv karaktär från en tecknad film – då har det gått för långt? 

45 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Genuin fråga men hur vet du att det är samma människor? 😊

   Alltså menar att många amerikaner nog inte tycker att den högra bilden är okey heller. Beror nog lite på var de bor

  Klart det är primärt amerikaner som blir upprörda när hon bor i Amerika. På andra kontinenter blir folket där mestadels upprört.

  Är någon förvånad över att 1) Kardashian/Jenner-klanen sexualiserar ALLT, och 2) invånarna i moralpanikens förlovade land blir upprörda över ett par jeanstrosor?

   Tillägg: då tycker jag nog faktiskt att Megan Fox och MGKs bdsm-präst-nattvardstrams är betydligt mer anskrämligt.

    Det var ju vedervärdigt

     Det håller jag med om

    Fast ärligt tycker jag Megan och hennes kille var ganska häftiga. 😉🙊

     Jag måste fråga, varför tycker du det? Vad är häftigt med den grova kvinnoobjektifieringen? Vad är häftigt med att göra religon till något grovt sexuellt? Nu är Sverige ett av de i särklass mest sekulära landen, men man måste förstå att religion är något djupt heligt och viktigt för majoriteten av världens befolkning, så varför är det häftigt att göra det till nån offentlig bdsm-lek? Jag förstår verkligen inte.

      Om du läser bibeln ska du få se på BDSM!

       // en annan L

       Jag är utbildad i religionsvetenskap, men upplys mig gärna var bibeln nämner bdsm och dess praktik, för den delen måste jag ha missat när jag läste bibelvetenskapen?

     Hade du sagt det om de klätt ut sig till M.ohammed och den 9-åriga Aisha (som han gifte sig med) gjorde en grov s..exuell handling på honom? Hade det varit ”häftigt” eller hade du varit dödad av trons fina anhängare?

     Megan Fox. Samma kvinna som ville dra sig tillbaka från Hollywood för att hon blev sexualiserad men ägnar du dagarna i ände åt att sexualisera sig själv. Makes no sense.

    Det håller jag med om, Megans outfit var verkligen fruktansvärd!

  Konstig jämförelse. Folk skulle reagera på den andra kostymen också om hon burit den.

   Hon menar väl att är det inte värre att klä ut sig till ett sexigt spädbarn och inte en sexig version av en leksak.

    Båda kostymerna skulle anses opassande i de största delarna av USA. Så varför insinuerar bloggbevakning att den andra kostymen skulle passera som OK? Det skulle den naturligtvis inte. Hela jämförelsen är konstig och har ingen verklighetsförankring.

     Fast hela grejen med sexiga kostymer kommer väl ändå från USA från början? Tror ju fler folk i Sverige hade reagerat om våra kändisar kom klädda så till en maskeradfest.

      Nja, Japanerna är också ganska bra på sexiga kostymer. Kolla deras cos plays och teckande serier.

      Usa är lite likt Japan på det sättet, det finns en genre av märkliga udda företeelser men de allra flesta japaner är konservativa och traditionella/religiösa. Så bara för att något finns tillgängligt att köpa och kändisar bär det så ät det ett stort avstånd mellan det skiktet och helt vanliga människor.

    M: ”Sexigt spädbarn”? Är spädbarn sexiga? För vem?

     Precis för vilka?! För Pedos kanske. Dräkten är av ett spädbarn men en ”sexig” version vad kan du misstolka i det?!

  Tycker inte att det är ett problem att hon är Jess, men att gå på fest med hela rumpan utanför byxan känns ju lite sådär.
  Tycker väl hela den här sexig-kostym-grejen är rätt tråkig. Finns ju så mycket kul att hitta på och känner själv att det är mer kul att vara något läskigt på halloween

   Sexiga knullbara barnkaraktärer är helt inspirerat av porrbranchen och japansk Hentai.
   Jag förstår att folk reagerar.

   Min syster fick en snilleblixt och klädde ut sig till EL-räkning i år, komplett med skräcksminkning och en skarvsladd som snara runt halsen. Oerhört skrämmande på så många sätt 😁

    👍🏻😂

  Så trött på att många tjejer ser halloween som en tävling i vem som kan klä sig mest sexigt (slampigt)

   Mm och sen spelar offer när folk inte vill se deras nakna arsle över drinken. Då är alla moraltanter.

  OT, Stronger skriver i kommentarerna på sin Instagram att de har droppat Margaux som samarbetspartner.

   Verkligen? Pga ”mannen utanför dörren”?

  Billie Eilish var utklädd till bebis nu på halloween, hennes pojkvän var utklädd till gammal gubbe, tydligen ett skämt om deras åldersskillnad.

   Fräscht.

   Hon fick väl reaktioner oxå?

  Kostymen hade varit såå fin om hon skippat de sexiga inslagen! Hon hade varit en levande Jessie!

  Är det verkligen samma människor?

   Knappast.

  Som alltid. Kvinnor måste alltiiiid sexualiseras och bli tillgängliga. Sexuellt. Det kvittar när, var, hur, om – det är likadant hela tiden, oavbrutet. Kvinnor ska sexualiseras och visas upp så som sexuellt tillgängliga (även visuellt). Detta är kvinnans livsuppgift. Att vara sexuellt tillgänglig ständigt och jämt, även i kostymer ursprungligen avsedda för barn.

   Varför bryr du dig som mycket om hur en kvinna väljer att klä sig på halloween? Tror du att den där attityden hjälper kvinnor på något sätt?

    Antingen missförstår du med vilje eller så är du bara blåst. Om du nu är mån om att hjälpa kvinnor(?), på vilket sätt hjälper kendalls kostym kvinnor? Ger den kvinnor mer makt? Mer kapital? Mer politiskt inflytande? Mer trygghet?

  Äsch folket i det här landet har inte någon mindre moralpanik.
  Se bara på alla gånger en flunsa gör något fel.
  Nu senast margs.
  Panik panik panik

   Jo för de två sakerna är fullt jämförbara. En halloween-utklädnad och att filma en hjälplös, misshandlad och medvetslös person. Samma sak, verkligen.

  Så många fel med kvinnor som sexualiserar sig själva. För 20 år sen var det fel om man ifrågasatte en tjej som klädde sig sexigt.” Hon får väl klä sig som hon vill”. Nu låter istället att de är slampiga. Inte lätt att vara kvinna. Sen vidare fattar jag inte vuxna som leker Halloween? Vad är grejen ?

   Mmhhh för att det är kul att klä ut sig? Måste man automatiskt bli tråkig bara för att man är vuxen?

  Whitetrash, västinspirerad subkultur. Snart kommer den den manliga alfahannen med den androgyna fullvuxna pojken och den lolitainspirerade oskuldsfulla 30 åringen, när ska det bli trendigt med personlig självrespekt för sin egen individ? ’va inte så jävla seriööös’

  Så vanligt som det är med ”slutty nurse” och ”sexy cop” så tror jag inte Jenner skulle kritiserats om hon haft en sådan outfit. Men de yrkesrollerna ska väl rimligen inte heller sexualiseras?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.