Öppet Spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli satt på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… ?

Ps! Tjafsa mindre!

386 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Tappat fotfästet och mig själv

  Under det här året känner jag verkligen hur jag har tappat mig själv och alla pusselbitar har fallit isär. Tidigare har jag vetat någorlunda vad jag tycker är kul, vad jag gillar att göra osv men nu vet jag ingenting. Känns som att jag bara irrar runt och istället har börjat försöka passa in i någon mall som inte är jag.

  Har ni haft samma känsla någon gång? Att ni varit på villovägar i ert liv? Hur hittade ni tillbaka till glädje, livslust och vem ni är?

   Ja!! Jag känner exakt så 😩
   Har så svårt att komma tillbaka till mig själv -eller hitta mitt nya jag.
   Känner mig som i nån limbo och bara går och väntar….

   Ja, samma här. Känns som att jag bara jobbar hela tiden och sen är trött. Har tappat klädstil, vem jag är, vad jag vill göra med min tid osv. Bara harvar på liksom. Men det kanske är så livet är?

    Kanske inte alls stämmer för dig, men för mig känns det nästan alltid så den här årstiden när mörkret slår till. Träligt och meningslöst.

     Ja, det har du rätt i. Allt blir lite värre i detta hemska mörker. Tack för påminnelsen!

    Så känner jag varje vår, i år var värst. Från semestern och framåt brukar jag hitta tillbaka och få saker att göra.

    I år dessutom har jag vaknat upp ordentligt, har blommat ut till den jag är innerst inne, antar jag iaf. Hittat nya intressen, fått tillbaka min stil. Klippt kontakten med min enda kompis jag har i staden där jag bor.
    Kämpar dock fortfarande med att komma tillbaka till träning och motion igen och leva hälsosamt, en lång tid med skador och annan skit gjorde att jag inte pallade och föll ner i hålet igen.

     Varför klippte du med din kompis?

      Det var dags. Av många anledningar.

       Vill du berätta? Funderar på att klippa med min vän och hon är också den enda jag har.

        Rätt elak när allt kommer omkring och alltid så negativ. Vill inte dra allt men det hade nog kommit naturligt också med tiden, bara att bägaren rann över tidigare än jag trodde och jag orkade inte mer.

        Jag har dock andra vänner men de bor inte här och alla tycker att jag tog rätt beslut. Så känner du att du klarar dig utan henne, kapa. Det kommer väl bli ensamt, men det brukar ofta bli bra i slutändan ändå.

   Jag känner så. Det blev så efter två missfall kort inpå varandra i år. Som att jag helt tappade bort mig själv, min självkännedom, vad jag gillar/ogillar… Slutade typ bry mig om mina hobbies. Kollade mycket på serier och lät hjärnan vila. Men ja, jag känner mig fortfarande lost. :/ Vad tror du kan ha utlöst den längtan hos dig?

    Eh känslan* inte längtan. Jäkla telefon…

   Jadå. Perioder i livet kan vara så olika. Denna helg är tuff med tankar på dom som gått vidare. Och man hoppas dom har det bra någonstans. Vi vet ju inte men hoppas det.

   Men är du jag som har skrivit det här.😅Känner så igen mig i allt. Jag är 31 år, är förlovad men inga planer på barn. Är ganska ensam, har inte så många vänner och ingen som bor på platsen jag bor som jag spontant kan träffa. Just nu är jag inne i en period där jag känner mig konstant tom och det känns som att jag går och väntar. Är tillfälligt arbetsfri och jag hatar det. Skulle egentligen använda denna tiden till att fundera ut vad jag vill jobba med men det är himla svårt. Vet inte om jag någonsin kommer få reda på det. Har bara erfarenhet av butiks branschen och är trött på det. Ingen högskoleutbildning heller. Har varit på några få intervjuer men min självkänsla är kass, känns inte som att jag kan någonting. Vet inte riktigt vad jag ville få ut av att skriva här men hoppas det löser sig för dig.

   Jag känner så igen mig och är väl på ett sätt fortfarande där men motion är mitt bästa bästa sätt att klara av det. Spelar ingen roll vad, bara att röra på sig. På något sätt har det gjort att så många pusselbitar fallit på plats. Allt ifrån hur jag vill se ut till hur jag vill leva mitt liv. Det är bara det där sista jag har kvar.
   Jag hoppas du hittar ditt sätt att komma tillbaka/vidare❤️

   Blev nästan glad när jag läste denna kommentaren för jag känner igen mig så mycket!
   Känns skönt att inte vara ensam i att tänka såhär.
   Det har inte hänt något så speciellt eller dramatiskt utan mer små saker som har gjort allt så stort.
   Har aldrig riktigt känt såhär innan men jag är verkligen så redo inför nästa år.
   Behöver en ny start o ljusare tider igen. Vet inte var jag ville komma med detta mer än att det känns lite bättre av att veta, att man inte är helt ensam i det. Har nog inget riktigt svar på hur det blir så bra igen, för det svaret vill jag också ha men..
   Tiden läker alla sår, det gäller att inte glömma bort sig själv i allt bara. Lägg en ansiktsmask mer än du burkar i veckan, unna dig god mat när du känner för det o ta en riktigt lång promenad när du har tid o ork, utan podd, musik o allt annat störande ljud. Låt dig själv tänka o drömma fritt o känn efter innerst inne vad DU vill göra, o hur du ska kunna göra för att efterlikna ditt drömliv. Allt går om man verkligen vill det. Det kommer bättre tider igen. KRAM

  Jag har en lite känslig fråga om yoga.
  Min kusin har fått två klippkort till yoga varav det ena har hon gett till mig med idéen om att vi ska gå tillsammans. Otroligt snällt och jag är såklart tacksam.

  Mitt problem är min låga självkänsla och osäkerhet kring min kropp. Jag är lite mullig och undviker oftast sammanhang där man tränar offentligt. Nu har jag fått för mig att jag kommer bli dömd utifrån min storlek eller till och med avvisad för att jag kanske inte är lika rörlig för att göra positionerna.

  Har någon här erfarenhet av yoga och kan förhoppningsvis dementera mina tankar? Vill så gärna prova på detta. Men ja, jag sätter tyvärr stopp för mig själv.

   Du kommer inte att bli avvisad.

   Kommer gå jättebra! Man har så mycket fokus på sig själv och övningarna ändå, inte mycket tid att tänka på andra 🥰

   Tänk vilken utveckling du kan göra om du utmanar dig själv i detta. En bra yogaklass och bra yogalärare fokuserar inte på hur vig man är eller inte. Yoga är olika för oss alla och finns så mycket olika former av yoga. Jag är verkligen inte stereotypisk yoga tjej och också lite överviktig men yoga är det bästa jag vet. Lycka till!

   Tänk såhär- alla är där för sitt eget välmåendes skull.
   Ingen kommer reagera på hur du ser ut. Dessutom, oavsett kroppsstorlek finns garanterat andra i salen som inte är helt nöjda med sitt utseende.

   Fokusera på hur bra yogan kommer vara för din hälsa! Det är värt det.
   Du kommer dessutom KÄNNA dig finare ju mer du tränar, oavsett träningsform. 🙂

   Har varit på yogaklasser i både Sverige och utomlands och både gymkedja och mer udda små studios, ingen instruktör som varit avvisande någonstans utan det har känts väldigt inkluderande. Jag är ganska ovig och dålig rörlighet men har aldrig fått några blickar, man gör alla positioner efter sina förutsättningar. Ibland är vissa yogaklasser på kvällen utan tända lampor utan bara med dämpat ljus eller levande ljus, väldigt mysigt och känns kanske lite mindre ”utlämnande” om det är mörkare i salen? Testa att stå lite längre bak första gången om det känns tryggare.

   Yoga är perfekt i din situation!!! Hela yogafilosofin går ut på att man fokuserar på sig själv, man tävlar inte med andra! På yogaklasser hittar du allt från stele lennart 78 till trendiga Bella 23.

   Om någon bryr sig är det deras problem. Du har samma rätt att vara där som alla andra.

   Åh, förhoppningsvis kan yoga vara en ingång till bättre självkänsla för dig.
   Det finns säkert utseendefixerade och ytliga yogapass/lärare MEN yoga i sig själv har inget med att få positionerna ”rätt” att göra, eller se ”snygg” ut, så om någon påstår det har de fel.

   ALLA kroppar kan praktisera yoga och läraren ska se till att alla får det till innanför sina förutsättningar, och hitta justeringar som passar.
   Målet är INTE spagat eller avancerade handståenden.

   Hoppas verkligen du prövar, och hamnar hos duktiga och goda lärare – vet många som slutit fred med sin kropp genom yoga.

   Jag har praktiserat sedan tidigt 90-tal och jag kan säga att för mig har det aldrig handlat om prestation eller hur det ”ser ut”.

   Skrev ett långt svar som hamnade i mod…

   Åh vet du då är ju yoga det bästa! Så himla fint och snällt. Vill du prova lite hemma innan rekommenderar jag yoga with Adriene. Är noll press och hon är världens härligaste! Finns pass från 5 min och uppåt. Helt gratis på youtube.

    Håller med, Adrienne är bäst 👍

   Gått på yoga en del och det har varit alla möjliga kroppsstorlekar och nivåer på deltagarna. Förstår din känsla men det är verkligen inget fokus på andras kroppar eller vad de gör, alla är fokuserade på sin egna träning.

   Började själv med yoga för 2 veckor sedan. Är riktigt styv och klarar inte av alla positioner ännu. Yoga läraren sa flera gånger under sessionen att om det gör ont i nån kroppsdel under en viss position eller om man inte klarar av en position så är det helt okej att man då vilar en stund.

   Jag kände exkat så för några år sedan när jag tog en yogakurs! Var så nervös innan så jag skakade. Men det gick otroligt bra! En bra yogalärare har enorm förståelse för allas olikheter och varje individ får anpassa yogan efter det 🙂 Prova och så hoppas jag du gillar det!

   Mina erfarenheter av att gå på yoga har varit väldigt positiva. Jag var överviktig och otränad när jag gick, och det var en hel del övningar jag inte klarade av att göra, men jag upplevde att alla var väldigt fokuserade på sig själva och på övningarna. Stämningen överlag var mjuk och välkomnande och instruktören påminde om att man skulle utgå ifrån de egna förutsättningarna och göra det som kändes bra. Nu vet jag ju inte om alla yogastudios är så, men jag hade försökt ge det en chans om jag var du. 🙂

   Nej Nej Nej! Det här är inte vad yoga står för! Du kommer inte bli dömd och hånad för din kropp (som är superfin by the way) utan du kommer må så mycket bättre. Gå dit! Jag önskar jag kunde men har ingen möjlighet så snälla gå dit – du kommer bli lycklig och känna dig mer trygg i din kropp och i dig själv ❤️❤️

   Jag yogar väldigt mycket och har aldrig reagerat på att någon är större eller ovan. Alla ser olika ut och vi alla har varit nybörjare någon gång. Blir mest glad av att se någon ny som tagit modet till sig att komma dit ☺️

   När du väl är där kommer allt fokus ligga på att inte fjärta högt, så du kommer inte kunna tänka på något annat ändå. 😎

   Och se till att välja en yogatyp som passar dig, hathayoga och yinyoga kan jag rekommendera.

   Kör hårt! Du kommer bli hooked för yoga är livets grej! 🧘‍♀️

   Jag har yogat på flera ställen i min mulliga kropp. Kände som du i början, men sen insåg jag att yoga handlar om mig, jag gör det för mig. Upplever att alla liksom går in i sig själv under klassen och att man kör sitt individuella pass utifrån sin förmåga. Alla är så fokuserade på sig själva. Och yogan jag varit på har alltid gett varianter på poserna så att man kan anpassa utifrån vad man känner är bäst för en själv. Håller tummen att du kommer iväg & provar ❤️

   Vilka otroligt fina svar om yogan! Det här behövde jag verkligen läsa idag. Ska testa yoga för första gången imorgon och har exakt samma tankar som Nina. Åh vad lugn och peppad jag blev nu, tack alla!!

    Härligt! Hoppas du får en fin upplevelse.
    Har yogat mig genom livsfaser; närståendes död, graviditeter, barnafödande, flytt mellan länder, kriser, kärlekssorg.. sedan 25 år.

  Stronger har gjort ett uttalande på Instagram. Vad tror ni? Kommer de bojkotta Margaux?

   I en av kommentarerna skriver de att de klippt med henne.

   De verkar ha dörren öppen

   Såg nu! Bra att de skrev som de gör tycker jag. Hoppas de klipper banden helt.

   Nu är jag medveten om att jag kommer vara djävulens advokat, meeen.. Är med på alla punkter i vad och varför hon gjort fel. Dock, så måste jag säga att jag inte tycker att kommentarer hos hennes samarbetsparter är befogade. Influencers är synade på ett vis som ytters få personer är. I detta blir jag lite lätt äcklad att män som exempelvis är programledare i olika ”mys-program” beter dig hur fan som helst och många i branschen är medvetna om det, men inte tv-tittarna. Men är även medveten i att ”bara för att män kommer undan, så rättfärdigar det inte henne ” men jag är kluven ..

    Jag tycker också hon betett sig som ett första klassens as men problemet blir ju här att alla dårar som mallar arbetsgivaren och socialtjänsten beter sig exakt lika illa bara på ett annat sätt. Man kan diskutera ett beteende utan att fördöma personen (som här bett om ursäkt och förhoppningsvis lärt sig nåt).

     Men det handlar ju om att hon är sjuk i huvudet? Jo, ett sånt beteende hon uppvisade är enligt mig sociopatiskt.

      Massor av människor är sociopater. Man får säga ifrån och markera såklart men vad mer kan man egentligen göra?

       Men det är exakt detta som är problemet. Någon har demonstrerat ett empatilöst beteende. Det innebär inte per se att personen är sociopat och gå inte runt och kalla folk för sociopater beroende på en enstaka handling.

        Jag tror iofs att folk baserar det på fler incidenter än endast denna men visst, nu var det inte jag som sa att hon VAR en sociopat, jag sa bara att det finns sociopater överallt, men jag tar tillbaka mitt svar ovan.
        Vad jag menar egentligen är att nu har vi sagt vårt.

     Ja lite så .. Sen tänker jag att dessa människor som tar i från tårna och kommenterar på Stongers instagram , säkerligen har gått förbli en sovande person på en barkbänk för att hen tänker ” Ah det är en alkis som sover bara” Med det vill jag säga jag absolut inte tror M förstod alls hur allvarligt det kunde vara, utan gjorde samma antagande som den förbipasserande personen i tunnelbanan gör ibland (japp jag vet att det är skillnad på att skapa content)

      Exakt. Det är nog lätt att tro att en person som ligger avdäckad helt enkelt druckit för mycket. Man tänker kanske inte hjärtstopp eller liknande i första hand. Jag tycker det är helt sjukt att göra content av sådant, men det stör mig också att folk går igång så här på andra människors misstag och svagheter. Det är obehagligt.

       Att vara offentlig och förebild innebär ett större ansvar.

        Större ansvar att vad, hjälpa personer som däckat? För det vet jag inte om jag håller med om, där tycker jag nog att vi alla har lika stort ansvar.

         Ansvar för content och konsekvenser som i dessa fall. Det är inte en mänsklig rättighet att vara influencer. Likt andra, gör man bort sig inom sin yrkeskår får man omvärdera och ev byta yrke. Hade detta ex varit en polis är det ytterst tveksam om hen fått behålla jobbet.

          Oj, det finns poliser som kommit undan med bra mycket värre grejer än detta kan jag lova.

          Men oavsett, det är fortfarande obehagligt att se människor njuta så av att någon influencer gör bort sig.

           Njuta? Vi reagerar på att hon skrattar och filmar en människa i nöd. Fattar du inte det.

      Jag tänker mest bara hur korkade är egentligen flera av Sveriges största influencers? Margaux tycker det är så festligt med en blodig avsvimmad man att hon hämtar sitt barn för att visa och lägger in roliga ljudeffekter när barnet petar på mannen. Katrin tycker det är kul och ett horor- och hallickarpartaj och Bingo och Julia med så de klär ut barn till prostituerade. Och sen när folk påpekar det olämpliga i båda fallen så bara ojsan hoppsan jag gjorde fel jag ska bättre mig oj oj tack och förlåt. Men varför förstod de inte själva att det var fel från början?!? Tycker det är helt ok att folk protesterar till Stronger. En influencer är sitt eget varumärke och tjänar sina pengar på att följarna vill köpa produkter de lanserar och vill inte följarna det har de rätt att använda sin konsumentmakt och det här kan gott få svida lite i Margaux pluska.

     Men då hoppas vi hon inte gör om det. Pga hennes barn och att den drabbade får inte i första hand hjälp utan blir filmad. Fy fan.

     Det är helt rätt att upplysa hennes samarbetspartners om vad hon pysslar med och socialtjänsten då hon behöver hjälp för att inte bli en fara för sitt barn. Gör man såna här sjuka och störda saker är man i behov av hjälp, det finns inga ursäkter för detta.

    Skulle själv aldrig hålla på och maila samarbetspartners och liknande för en sån här grej. Däremot, hade jag själv varit just en samarbetspartner så hade jag förmodligen klippt. Man vill ju inte förknippas med någon som upprör så många människor. Finns andra, trevligare influencers att samarbeta med. Men de kan Ng göra bedömningen själva utan att folk ska berätta för dem vad de ska göra.

     Håller med om att det var fruktansvärt gjort av Margaux. Men töntigt med folk som skriver att de ”skäms så mycket för sina Stronger-kläder”. Herregud. Folk får växa upp.

      Äh de försöker bara dra ner någon lite extra sådär. Nästan lika manipulativt som den de beskyller för att vara sjuk i huvudet.

   Bra gjort av Stronger tycker jag. Jag kan någonstans tycka att har man valt en specifik individ för sin marknadsföring så står man bakom dennes åsikter tills motsatsen aktivt förmedlas utåt, eftersom influencern i fråga är ansikte utåt för företaget. Jag hoppas fler företag tar ställning.

    Exakt.
    JT kommenterar nu MD på insta. Bra att en annan infiuenser vågar ta ställning

     Vem är JT?

      Johanna Toftby. Tog tre sekunder att kolla upp via Margaux Instagram. 😉

       Var det så jobbigt att skriva vem det var?

       Jag visste ju inte var kommentaren låg? Töntig kommentar. Du hade inte behövt svara om det var så jobbigt

        Det var inte ett dugg jobbigt! Hade såklart inte svarat om jag tyckte det. Tycker mest det är komiskt med folk som alltid frågar saker som enkelt går att kolla upp själv. Min emoji var väl ett försök till att lätta upp det hela men givetvis så tar folk allting här inne superseriöst.

         Vilken härlig personlighet du verkar ha..

       Jag är inte samma anonym som skrev tidigare vid 21.17. Men jag exempelvis har inte instagram och fler med mig. Sen är det ju inte konstigt att fråga om andra redan vet. 😊

       Bra skrivet av henne!

       Jag har inte insta, men tack för uppläxningen 😉🙄

        Det var absolut inte en uppläxning men varsågod för infon i alla fall!

     Men var är Sandra Beijers tagning av situationen?? Tippar att det blir något att det är inte ballt att filma avdankade personer även om ni tror det, typ.

   Lumene ska ha liveshopping med Margaux på insta den 8/11. Det kommer gå helt bananaz! Är de smarta så ställer de in..

  Vad tycker ni om årets Robinson? Jag har så svårt för Valentino och kan inte förstå att han är bror till Anis.

   Va? Är han? Är han mellanbarn? De brukar vara knepiga om det handlar om killar 😀

   Varför hr du svårt att tro det? Tycker du dom är olika?

    Inte Sanna men Anis framstår som relativt ödmjuk och socialt smidig/trevlig. Brorsan framstår som lite arrogant och ganska konfliktsökande.

   Alltså man blir ju nyfiken på vad vi tittare inte får se då det är flera deltagare, t.ex Andreas, som verkar dyrka Valentino eller bara gillar honom helt enkelt. Samtidigt som L-O kallat honom psykopat minst två gånger 😅

   Själv har jag extremt svårt för Valentino, baserat på det man fått se. Han är obehaglig.

   Jag hade väl velat ha fler överraskningsmoment i säsongen, det puttrar på utan att det händer så mycket – än.

   Tror det blir en bra säsong.
   Hade svårt för Pelle i början men han känns bättre nu. Tycker att Valle känns äcklig och får värsta obehagskänslan när jag tittar på honom..

   Jag orkar inte kolla mer för att jag inte tål Valentino 🤭

  Någon som fått diagnos med adhd/autism i vuxen ålder som vill berätta om det? Ålder – Innan, under, efter diagnos

   Jag fick min diagnos add/inslag av autism när jag var 25 år. Jag var väldigt arg ett tag på mina föräldrar som inte reagerat eller hjälpt mig under uppväxten. Att dom inte såg. Även lärare känner jag ilska mot. Kom sen fram till att mina föräldrar gjort det dom trodde var rätt och dom gjorde sitt bästa utifrån vad dom visste. Min psykolog sa att jag hade ”otur” då jag är från en hel och fungerande familj samt tjej. Hamnade mellan stolarna och märktes inte runt de ”stökiga killarna”.

   Testade medicin men mådde piss så idag är jag utan och lever ett bättre liv än innan då jag fått lära mig strategier för att få vardagen att fungera. Har en man också som fått lära sig vilka strategier jag har.

    Nyfiken, vad hade du för ”symptom” när du var liten? Har ett barn med misstänkt autism/adhd.

     Svårt med koncentrationen, svårt med samspel med andra barn. Inlärningssvårigheter står det i papper och det stämmer nog. Hade svårt att läsa en text då jag glömde vad jag precis läst så gav alltid upp direkt.

     Har fortfarande svårt att koncentrera mig och orka hålla i relationer då det tar för mycket energi att försöka förstå människor och signaler.

   Fick diagnos som 35-åring, efter att typ ett halvår innan insett att jag har adhd. Det slog ner som en bomb, hade aldrig tänkt tanken innan. MEN, alltid känt att något inte stämmer inuti. Att livet varit för svårt liksom. Sånt som ser enkelt ut för andra, tar enorma mängder energi från mig. Varit sjukskriven flera gånger i långa perioder pga utmattning, har svårt för vissa sociala situationer (som att lämna & hämta på förskolan, för att det kräver att jag kommunicerar med barn & personal ”samtidigt”), rastlös & orolig på möten, kan inte ta in/förstå instruktioner muntligt, svårt att fokusera på det som är tråkigt, motivationsdriven, noll exekutiv funktion osv i all oändlighet… Var sån lättnad att få diagnos då det förklarar så mkt ❤️

  Vilka roliga inlägg här på öppet spår minns ni? Jag minns inlägget från en som hatade att campa och vandra. Så kul.

   Iofs inte öppet spår utan ett vanligt inlägg, men på temat snålhet. Minns flera snål-historier därfirån som jag skrattade gott åt för att de var så pinsammma och absurda.

    Åh, har missat detta!
    Bidrar med snålhistoria:
    Var på café ihop med ett par, en studiekompis med partner. Det var inget avancerat fika utan typ kaffe och bulle för 40 spänn. Den ena ur paret betalade för båda och den andra utbrast:
    ”Så bra, nu är du bara skyldig mig 4kr!”
    Jag trodde det var ett skämt och betedde mig därefter, typ skojade om folk som har koll på en krona hit och dit.
    Det var INTE ett skämt, utan de höll räkning på varenda krona…

     Haha gud! En person som jag känner hittade en anteckningsbok hemma hos sin pojkvän med hennes namn på först sidan. Inuti stod alla utgifter han lagt på henne, in i minsta detalj. Om han hade lagat våfflor till dem så stod pris för ägg, mjölk etc. fördelat på hur många hon ätit…

      Åh herregud! Gjorde hon slut? Snälla, säg att hon gjorde det!

      Det är fan det värsta jag hört haha

      Haha, så komplext!

      ”Tre ägg i smeten, det blev 11 våfflor, hon åt 5 – hur många ägg är hon skyldig mig nu?”

       Haha, riktigt avancerad matte 🙂

      Så komiskt och tragiskt på samma gång. 🙃 Hoppas det blev ett ex.

      Jag hoppas han åtminstone hade räknat det rättvist, så han inte bara skrev pris för ägg och mjölk rakt av och fördelade det på de väfflor hon ätit. För det kan ju inte ha gått åt ett helt ägg- eller mjölkpaket för en sats våfflor…

   Haha det minns jag också! Kul. 🙂 Minns diskussionerna om vattenkannan vid toaletten. Och att tillåta djur i en säkerhetsbunker! Så jäkla roligt.. 🙂

    Ja den med husdjur i skyddsrum och husdjurs värde, säkert jämfört med barns värde, minns inte riktigt men ÖS är ju ÖS. Blev väl hundratals kommentarer så den minns jag men hoppas glömma snart.

    Vad var det med vattenkannan som var så roligt?

    Förstår inte varför det skulle va roligt? Man vill väl skydda djur också eller?

     Men det spårade totalt. ”Tänk om ett barn man släpper in växer upp ochblir seriemördare” ”men tänk om hunden blir en rabiesmördarhund” und zu weiter.

      Ja men sånt är väl på skämt.

       Ja? Det var ju därför den var kul

     Ja men tråden spårade totalt ju

     Var ju typ folk som ville skydda hundar över barn och ingen skulle stoppa dem!

      Vill minnas att de även motiverade det med att barnen mycket väl kunde komma att bli mördare när de blev stora och då hade de gjort en insats när de vägrade barnen plats i skyddsrummet typ. Och där tog det sen fart.

       Haha ja precis, helt skruvat.

       Men sånt är ju skämt för att driva med alla kränkta mammisar 😄

        Men ingen blev kränkt. De flesta skrattade mest och tog det inte på allvar. Det var för sjukt helt enkelt.

         Joo.. De blir så upprörda över att nån vill rädda djur och tycker de är lika värda som människor 😄 Slår aldrig fel.

          Haha nej, de svarade mest med att hunden kunde växa upp och få rabies och bita ihjäl någon som skulle ha kommit på botemedlet mot cancer typ. Var ganska roligt ändå

      Nja inte över va? Alla har väl rätt till skydd, djur som barn.

       Nej, djur får man inte ta med in i skyddsrum ifall krig utbryter. Det var ämnet varpå flera djurägare gick bananas.

        Men i krissituationer kan det ändras. Det bestämmer ju folket som är där, skulle inte ha några problem med det, förstår verkligen att man vill skydda sitt djur (familjemedlem)!

     Det var själva diskussionen som var rolig, inte ämnet i sig. Någon drog till med att du hade en havsörn som husdjur som skulle vara i bunkern.😂

      Roligt? Tycker mest det var störigt med alla djurhatande paragrafryttare. Så aggressiva.

       And here we go again….

   Minns en tjej som skulle smsa sin man om att middagen var klar men som råkade skriva det i en kommentar istället! Tror Camilla uppmärksammade det i ett inlägg till och med, måste leta upp det

     Hahaha guld.

    Hur gör man ens den missen?

    Hur kan man råka skriva en kommentar här i stället för ett sms?

     Adekvat fråga

     Men sådant är ju lite typiskt om man har mycket i tankarna? Man slänger produkten och står och håller i förpackningen osv.

      Lite typiskt? Nja, det vet jag inte. Låter lite missioner fejkat om du frågar mig men….

       Misstänkt*

       Haha jag har gjort konstigare misstag än så om vi säger så 😂

        Jag också.

      Mitt brukar vara att ta fram nycklarna när jag ska åka kollektivt och SL kortet framför porten.

   Kommer ihåg en kommentar där man beskrev det pinsammaste man upplevt. Då var det en tjej som skrev att hon i sina yngre år hade sovit över hos sin nya kille i hans familjs stora villa för första gången, och gick på toa mitt i natten. Navigerade sig sen tillbaka till sovrummet och kröp ner i sängen. Problemet var bara att hon hade gått FEL och kröp ner hos FÖRÄLDRARNA istället för killen. Haha får ångest av bara tanken :).

    Typisk skröna, har hört denna historia berättas massor med ggr på olika håll i många år. Ungefär samma som den om hon som steg in i en bil, i tron det var mannens, som skulle hämta henne efter jobbet, varpå hon lägger av en rökare och samtidigt inser hon sitter i en vilt främmande mans bil..

  Filippa?? Herregud är helt i chock. Måste vara helt otroligt omvälvande

   Filippa?

    Toremo. Influencer och Anis ex. Hon berättar i sin senaste reel att hon haft problem med magen men visade sig att hon är gravid. I vecka 24.

     Ja det måste vara en chock helt klart! Hoppas hon får bra stöd och att pappan är nån vettig person

    Filippa Toremo. Hon har precis fått reda på att hon är gravid i vecka 24

   Verkligen! Vilken chock alltså

   Filippa vem? Berätta mer vad som hänt

    Gravid i 6:e månaden utan att hon visste.

   Gud vilken chock!!!! Visste inte vem detta var innan men känner så med henne. Att inte kunna påverka ett sånt beslut själv. Dessutom oro då hon säkert druckit alkohol och ätit saker man inte ska när man är gravid under tiden- vilket ju är självklart då hon var omedveten om sin situation. Hoppas hon får bra hjälp från nära och vården 🙏

    Kan ju adoptera bort också om hon inte vill ha den.

     Nej, man kan inte bara ”adoptera bort”, det funkar inte så.

      Va? Tvingas man behålla barnet?? Blir ju inget bra om man verkligen inte vill ha den.

      Jo det kan man faktiskt.

   Det är tydligen inte så ovanligt som man tror att upptäcka graviditet sent. Tror det kommer gå kanon men förstår chocken!!

  Någon som arbetar eller har arbetat på försäkringskassan ? Jag behöver byta yrke pronto men är tyvärr inte eftertraktad någonstans då jag arbetat som förskollärare hela mitt yrkesverksamma liv, har liksom ingen erfarenhet av något annat och ser annonser titt som tätt från försäkringskassan. Tänker kortsiktigt arbete på f-kassan för att få erfarenhet från administrativa yrket.

  Inom vilken sektor jobbar ni på f-kassan? Lön? Arbetsbelastning?

   Jobbade 1,5 år på FK inom sjukpenning.

   – Lön 31.000:-
   – Arbetsbelastningen varierade.
   – Handläggningen var komplex mkt att sätta sig in i.
   – Folk hatar dig som pesten oavsett vad det gäller.

   Varför behöver du byta yrke?

   Jobbar inte själv där men de jag känner som gör det trivs. Bra arbetstider, lönen är väl som den är på alla myndigheter men ändå okej.

   Arbetade fram tills nyligen på kassan som handläggare och min erfarenhet är att arbetsbelastningen gick lite i vågor, ibland ganska mycket och ibland lite mindre. Vet dock att det finns vissa förmåner som har bra mycket tyngre arbetsbelastning. Tror dock att kassan är den myndighet med lägst löner, den var verkligen ingen höjdare och en anledning till varför jag sökte mig vidare. 🙂

   Är också förskollärare och försöker hitta nytt yrke. Känns helt omöjligt…

    Vågar man fråga varför? Är nästan färdig förskollärare

  Oavsett storlek/form så finns det alltid folk som är nybörjare, så bara för att någon ser ”fit” ut betyder de inte att de är de eller kan yoga. YouTubea lite eller googla olika vanliga positioner så kanske du känner dig mer ”förberedd”?

  Ni som är utlandssvenskar, hur upplever ni att folk ”hemma” hanterar att ni flyttat?

   Upplevde inte att någon ”hanterade” min flytt öht, alla var helt normala/som vanligt.

    Men hur funkar det, rent praktiskt? Alltså ses ni lika ofta tex? Det blir ju alltid en slags skillnad när man inte umgås längre på samma sätt, tex folk man pluggade med och såg varje dag, blir ju skillnad när man sen börjar arbeta. Tänker själv om folk som flyttar/när man själv flyttar att det blir svårt att hålla igång en meningsfull relation med allt för många samtidigt. Man kan inte lägga all sin lediga tid på att åka runt och hälsa på alla som flyttat. Ses man för sällan bygger man inte upp några nya minnen tillsammans och det krävs allt mer för att fortsätta relationen. Samtidigt skapar man nya kontakter och en del faller ju bort.

     Nej, såklart kan man inte promenera bort och ta spontanfika hemma hos bästisen om man bor långt bort. Men planera besök, res hem, sms, telefon osv funkar ju som vanligt 🙂 det enda råd jag har till dig är att vara ”noggrann ” med att underhålla de relationer hemma som är viktiga för dig- alltså glöm inte bort dem trots att allt är nytt och spännande.

     Känner en som åker land och rike runt varje sommar sen 30 år tillbaka och träffar släkt och vänner. Hans vänner säger att det är tack vare honom som alla har hållit kontakten så bra.

      Det är ju väldigt fint av honom och bidrar säker massor till att hålla kontakten. Brukar dessa vänner hälsa på honom ibland också? Hade ärligt känts lite konstigt att komma och hälsa på varje år om de inte också hälsar på. Och 30 år är ju väldigt lång tid, känns som att man kanske vill göra något annat ibland på sommaren också, normalt sett alltså. Antar att dessa personer betyder väldigt mycket för honom så att det verkligen prioriteras men kan tänka mig att personerna i ens vardag vanligtvis tar upp allt mer tid och sådär.

       Som den som flyttat utomlands så känner jag alltid att det ligger lite mer på mig att besöka än tvärtom? Är det fel av mig?

        Ja det ligger mer på den som flyttat tänker jag också. Men inte säkert att alla vill ha besök år efter år heller.

         Familj och goda vänner tycker nog det är väldigt trevligt. Annars skulle han säkert inte fortsätta träffa dem?

          Kanske bara jag som överanalyserar men tänker främst på vännerna. Man kanske var jättegoda vänner men 20 år senare kanske man inte längre tillhör de närmsta och under semestern kanske vännerna därhemma vill prioritera annat men det kanske inte känns så schysst att säga ”kom inte i år, vi är upptagna” och även om det är trevligt när man väl ses så kanske som sagt det inte är högsta prioritet längre. Det är ju ändå lite påfrestande alltid speciellt om man bor hemma hos någon. Menar inte att det är fallet hos just den här personen men skulle ni känna att det alltid var kul med besök regelbundet varje år? Är själv lite rädd att känna att jag tränger mig på liksom.

       Han bor väldigt lägligt så det händer absolut … och nuförtiden skulle de nog komma oavsett. Fast det fanns ju en känslig period när alla hade fullt upp med barn, då var det nog rätt ensidigt ett tag (fast han hyrde ju hus ibland, särskilt när barnen var med).
       Det funkade bra: sommaren i Sverige och alla andra semestrar söderöver eller längre bort.

        Plus några resor med vänner dessutom. Hjälper att ha god ekonomi, annars är det nog svårare.

     Har bott utomlands i 25 år så förhåller mig ju inte alls till det du beskriver.
     Har noll kontakt med gamla studie-/gymnasiekompisar. Mitt liv är ju där jag bor nu. Vissa har varit bra på att hälsa på, andra inte – gäller både vänner och familj.

     Det där kan ju ske även när man flyttar inom Sverige. Jag bodde i Luleå och flyttade ner till Skåne. Hade ju setts typ lika sällan med familj om jag flyttat till Spanien i stället. Och vänner träffar man ju inte heller varje dag när man flyttar till en ny stad långt bort, även inom Sverige.

   Folk slutar höra av sig

   Hanterat?
   Jag flyttade på 90-talet, före smartphone, skype, SoMe så det ”hanterades” genom enstaka _dyra_ telefonsamtal, besök och e-post.

    När ni hördes av upplevde du att de var precis som vanligt i samtalen?

     Haha, det var liksom inga snickelisnack samtal för det kostade ca döden per minut.

      Haha förstår. 🙂

   Jag flyttade direkt efter studenten, 13 år sen nu. Dyra samtal, många resor osv. Har ju fortfarande kontakt med min familj såklart + har kvar mina 3 närmsta vänner och en del bekanta. Hörs inte superofta men vi alla är ju vana med det nu 🙂 är det något speciellt du tänker på?

    Känner du att de talar till dig på exakt samma sätt efter du flyttat?

     Om folk som nu närmar sig 40 pratar likadant som på gymnasiet?
     Hoppas inte…

  Idag är det mycket om döden. En vacker dag tycker jag. Fint att minnas dem som gått före och ett gott tillfälle att fundera på om man lever så att andra en dag är tacksamma för att man funnits.

  Jag tänker att jag ska höra av mig mer till andra och visa att jag bryr mig, inte bara tänka det. Har du något du vill ändra på för att en dag bli ihågkommen med glädje?

   Fint sagt, ska nog tänka mer på att prestationer inte är det viktiga utan man blir ihågkommen för hur man fått andra att må och känna sig.

  Harry Potter-funderingar angående James Potter

  Får James mer beröm än vad han egentligen förtjänar?

  Det beskrivs hur han var en mobbare ända upp i vuxen ålder (Lupin säger att han fortsatte trakassera Snape bakom ryggen på Lily när de började dejta under sjunde året) och sedan dog han som tjugoåring.

  Självklart säger man inte till en elvaåring att dennes döda pappa var en elak jävel, men när olika personer nämner Harrys föräldrar så nämns det alltid hur fina människor de var. Flera personer nämner enbart Lily som en fantastiskt empatisk kvinna, men det är aldrig någon som säger något positivt om James förutom Sirius (och möjligtvis Lupin). Det är svårt att få ord på vad jag menar.

  Och hade det egentligen hållit mellan honom och Lily?

  Under deras femte år säger Lily att hon hellre hade gått ut med jättebläckfisken än med James. Fyra år senare har nittonåriga James och Lily gift sig och Harry föds. Molly berättar att under första trollkarlskriget panikgifte sig folk, vilket Lily och James också verkar ha gjort för jag tror inte dom hade gift sig så fort om det inte vore för kriget och om dom inte hade dött så tror jag inte att det hade hållit mellan dom. Hela deras relation känns romantiserad av trollkarlsvärlden på grund av hur deras liv slutade, men om det inte vore för kriget så tror jag att det bara hade varit en kort fling mellan dom.

   Rolig kommentar 🙂

   Men är inte normen betydligt tidigare giftemål och barn i trollkarsvärlden än i mugglarvärlden? Hermione, Ron, Harry och Ginny var väl också bara typ något år över 20 när de stadgade sig och fick barn?

   Men visst skrivs det rakt ut i något av Dumbledores minnen att Harrys person är mer som Lilys, inte James mer arroganta?

   Skilsmässa verkar inte höra till vanligheten, så jag tror nog inte de hade separerar.

    Jag tror att de måste ha varit runt 25, epilogen utspelar sig ju 19 år efter och då är det äldsta barnet runt 13-14.

    Jag tror anledningen till att iallafall Harry och Ginny gifter sig så fort är för att Harrys liv förändras totalt efter Voldemorts död. Plötsligt kan han leva ett helt normalt liv och utöver all terapi som han måste ha gått igenom efteråt så hade han nog väldigt bråttom att skaffa sig ett stabilt liv med en egen familj

   James Potter verkade verkligen vara ett as, en sån där jobbig jävel man alltid störde sig på på typ högstadiet och gymnasiet. En mobbare och översittare. Han hade varit den som mördades först i en amerikansk skräckfilm om collage-elever

   Att Lily som ändå beskrevs som vänlig god etc valde att börja gå ut med James till slut kanske också säger en del om hans godare sidor. Tycker också om att Lupin var rädd att hans vänner skulle avvisa honom när de fick reda på att han var en varulv men istället blev de animagus för att kunna vara med honom även under fullmåne. Sirius var rädd att bli dömd efter övriga i hans familj men James brydde sig inte om det. James och hans föräldrar tog in Sirius när han stack hemifrån.

  Tips på snabb lunch som helst inte behövs stekas? Gärna hyfsat nyttig

   Sallad, tomater, kikärtor, avokado, kokt ägg + senapsvinägrett är min bästa snabbmat. Så gott och mättande!

    Låter svingott. Vilken sallad brukar du ta?

     Hjärtsallad eller mâche är nog mina favoriter till detta.

     För lite bitter edge kör du endive!

   Tonfiskröra med kapris 😋

    Salade Niçoise också!
    (Associerade smakerna..!)

    Hur gör du tonfiskröran? 😍

   smörstekta rostbröd med nutella på

    ”Inte stekas”
    SMÖRSTEKT!

    ”Hyfsat nyttigt”
    ROSTBRÖD + NUTELLA!

    Vad äter du i övrigt om det där är ditt ”hyfsat nyttiga”?

     Bara nutella.

      Jag känner att jag älskar dig

    Alltså vissa kommentarer här får mig bara att skratta rakt ut, som denna! Vart får ni allt ifrån? 😅😂 så enkelt men roligt.

     Håller med. ❤️

  Funkar b vitamin för håravfall? Tappar sååå mycket hår pga slutat amma. Eller har ni något annat tips?

   Nytt hår är redan på väg upp du tappar bara gammalt hår som kroppen hållt kvar för att fokusera alla resurser på barnet! Brukar bara vara en liten period som det känns tunt innan det nya håret nått en hyfsad längd.
   Såvida du inte har en brist så skulle jag rekommendera probiotika och hälsosam mat endast. ❤️

   Jag använder Silicea, det innehåller kisel, zink, biotin och selen. Nu har jag tjockt och starkt hår igen, så rekommenderar!

   Kosttillskott fungerar bara om du har brist på ämnet i fråga, med just B-vitamin går eventuellt överskott ut med urinen. Så det beror helt på! I ditt fall kanske orsaken snarare är hormonell?

  Kikar in på Flashback tråden om Vanja Wikströms NTF företag lite då och då. Det verkar ju gå uselt, de säljer inte slut och har lagt ned den här fysiska arbetsplatsen som skulle göra just deras NTF så unik. De har köpt upp massa själva under annat namn för att hålla uppe värdet. Nu har någon på Flashback luskat ut att de plockat ut en stor summa pengar i samband med sitt sommarhusköp. Det ser ju mindre snyggt ut…..

   Ja, det ser verkligen illa ut. Köparna har väl hittills inte fått ut något alls av äga en nft förutom rabattkoder.

  Tips på bra podd? Gillar p3 dokumentär och rättegångspodden. Gillar ej influensers som snackar strunt

   Tyckte att Systrar var jättebra, om du inte lyssnat på den innan så är det mitt tips

   Jag gillar Creepypodden.

   Jag gillar P3 historia, P1 dokumentär och P3 ID.

   Olösta mord, allt du velat veta, historiska brott, historia nu, uppgång och fall, p3 krim, en mörk historia, fallen jag aldrig glömmer, jag var där, misslyckade brott

   Jag skulle rekommendera Dystopia, Sekter, Spår, Uppgång och Fall, Skuggland, Kalla Fall och Det Mörka Psyket. /Podd-nerd

   Medicinvetarna

   En mörk historia. Förhörsrummet. Motiv.

   Magnus och Peppes podcast

   Öppet fall

   Simma med delfiner

   Dokumentär om delfinariet i Kolmården. Handlar från första start, när de på 60talet, åkte till Miami och fångade in delfiner från havet. Och fram till nu. Superintressant och jag står ännu mer fast vid att inte besöka djurparker.

   Kidnappningspodden:)

   Tycker rysarpodden är väldigt bra, det är kortare avsnitt och mer direkt på sak inte så mycket snack om annat runt om som i tex spöktimmen.

  Vill testa Gustav Adolfsbakelse för första gången imorgon! Vilka caféer i Stockholm rekommenderas?

   Googlade precis den bakelsen och insåg för första gången att den inte är likadan i hela Sverige!? Har alltid ätit den som har röd ovansida och massa grädde inuti, men så verkar den ju inte alls se ut överallt 🤨

    😮 googlade också nu! För mig har den också alltid varit röd med grädde i🤔

     Finns det nån annan?!

      Googla så får du se!

       Vill inte veta!

     Du tänker på Napoleonbakelse.

   Ritorno!

  Om läkare skriver fel i journalen, kan journalanteckning aldrig tas bort?
  Dvs blir det bara en anteckning på anteckningen att det är fel?

   Man kan ju ansöka om att ändra fel i jorunalen, men jag tror det är svårt?

    Tack ska göra det

   Jag tror det.

   Man kan ändra/ta bort saker i sin journal, en journal kan redigeras/ändras. Eller missförstår jag din fråga?

    Jaha det trodde jag inte.
    Jag trodde att när det väl är skrivet o vidimerad så kan man inte ändra/ta bort saker. Utan endast lägga som ett tillägg om en felaktig uppgift.
    Jag upptäckte ett fel i min journal nämligen. Får kontakta VC i veckan

   Läkaren kan gå in och ändra sin anteckning i efterhand. Vet inte hur det ser ut om man läser den på 1177 exempelvis men i systemet kommer det stå >>>ny text<<< i blått så annan vårdpersonal kommet se att den är ändrad.

   Hm nu är jag bara undersköterska men hos oss kan en anteckning i journalen aldrig tas bort om den är signerad. Dock kan man i efterhand lägga till en rättelse eller tillägg men den gamla anteckningen finns alltid kvar. Jag tycker att detta är bra då man aldrig kan ”sudda” sitt misstag, det gör att man verkligen tänker till extra när man dokumenterar. Förstår dock att det kan vara frustrerande om en läkare skrivit någonting fel.

    På min vårdcentral brukar de aldrig signera nåt.

    Hanna, säg aldrig att du ”bara” är undersköterska. Utan er skulle vi inte ha någon vård eller omsorg.

     Exakt. Tror också att svaret är 100 % korrekt.
     Nu jobbar jag inte inom vården, utan inom socialtjänsten. Men journalsystemet fungerar precis så som Hanna säger så det känns ju rimligt att det skulle vara samma inom vården.

     Verkligen! Efter att min far låg för döden på intensiven efter kort tids sjukdom så är det just undersköterskorna jag kommer ihåg. De var som änglar runt omkring mig och min familj mitt i all sorg och förtvivlan🤍

   Jo den kan tas bort men det är en lång process via socialstyrelsen.

    Ok tack. om det är en läkare som skrivit om fel person i ens journal så vill man ju att det ska kunnas ta bort helt och inte endast en ändring.

     Ja det finns fall där läkare har skrivit att en patient är te.x. missbrukare men så är det felaktigt och då har den delen av journalen destruerats. Första steget är att ta kontakt med kliniken som gjort anteckningen, kräv att få den borttagen och om de ej kan ta bort den så kräv att få det ordnat via socialstyrelsen. Antingen fixar de med det eller hänvisar dig till rätt kontakt.

      Tack ska göra det!

   Jag får för mig att patientnämnden kan vara behjälplig med sånt här annars?

    IVO

  Hon med många strängar på sin lya har även blivit nostalDisk på Motalas gator. Inte så konstigt att hon skriver fel när hon inte ens kan prata.

   Nån sorts avancerad kod?

    Det är det Mytomanska språket.

   Och du kan kanske behärska det här med att skriva? Jag vet inte säkert såklart men jag gissar…

   Har du också svårt att prata? Alltså är det det som är anledningen du inte är helt hundra i skrift?

  Funderar på att köpa en crockpot, ni som har en, är det värt? Används den? Tänker om det skulle underlätta med matlagningen med jobb/småbarn/övrigt vardagspussel. ☺️

   Köpte en via FB marketplace för 300 kr, då var det värt! Använder inte ofta men har en kycklingrätt som jag gör typ 1-2 ggr/månad. Då är det storkok o fryser in! Vill hitta fler recept men orkar inte ta tag i det haha.

   Älskar min, bästa köpet någonsin (bortsett från eltandborste)!

   Inte värt det. Användes någon gång sen samlar den damm.

    Håller med😂 kan lika gärna laga maten direkt bara istället för att halvt laga allting och sen vänta ex antal timmar

   Fick en och använde kanske 2 ggr innan den skänktes bort. Går precis lika bra att han en vanlig gryta på lägsta värme för långkok.

   FANTASTISK!
   Sparar så enormt mycket tid på att bara slänga ned allt i den och göra annat medan maten lagas av sig själv.
   Kör ofta långkok, tar 20 min och blir lika mört som om jag hade använt lergryta/spisen i 6 timmar (har Crockpot Express). Bakar även bröd i den. Skulle jag välja EN köksmaskin hade det varit den (eller min Multicooker.. tufft val).

    Sorry, Multifryer* menar jag såklart 🙈

   Undrar också om den. Men det kan ju inte vara någon fördel att kött ska tillagas i så många timmar. All näring försvinner ju?

    Nej, det där är ju samma missförstånd som att frysta grönsaker skulle vara mindre näringsrika. Att laga maten innebär för det mesta att du bryter ner beståndsdelarna så att de lättare tas upp av kroppen, dvs bättre! Näringen försvinner ju inte ut crockpoten med ångan direkt.

   Vet inget om crockpot, mina bästa köp i köket är en bra gjutjärnsgryta + en Le Creuset.

  Vid Din Sida har haft två separata insamlingar på sin Facebook där dom samlat pengar till gamlingar som förlorat sina pengar (runt 70 000- 80 000 kr) i telefonbedrägerier. (Dom fick hela summan till båda som förlorat sina pengar). Efter den första insamlingen fick dom massa meddelande från folk som hade förlorat sina pengar i bedrägerier/anhöriga till dom som hade förlorat pengarna. Jeanette skrev då att sluta skriva till oss, vi kan inte hjälpa alla. Därefter ordnade hon en insamling till en kvinna vars dotter var en av dem som skrev till VDS och ville ha hjälp efter en bedrägeri. Sen skrev hon att det är för mycket att administrera en sån insamling varje vecka men att de kommer att ha en sån insamling varje månad. Så förutom allt annat förväntas följarna nu alltså skänka enorma summor till enskilda privatpersoner. För 70 000-80 000 kr får dom mat till typ 10 soppkök… Jag förstår inte riktigt denna iver att ösa så mycket pengar på enskilda personer.

   Många skänker hellre till enstaka individer de själva valt att hjälpa, som de kan se, än till anonyma massor de inte vet om alls.

  Hej.
  Jag undrar om någon med Swedbank lyckats få banken att hjälpa till att ”dölja” en transaktion så att den inte syns i appen.
  Det är på liv och död, verkligen.
  Pappan till mina barn låter inte mig och barnen åka till min mamma på besök och nu har han vart i fängelse i 2 år.
  Han kommer hem i januari och då kommer transaktionen på ett köp jag gjorde i hennes stad fortfarande att synas i min bankapp.

   ❤️

    Ingen aning faktiskt. Men det låter verkligen verkligen inte bra din situation. Förstår att det kanske inte va det du ville diskutera men vill du verkligen leva med honom? Så ska du inte behöva ha det ❤️

   Oj! Ring Swedbank och hör med dem? ❤️ vet inte själv hur man kan gå tillväga tyvärr

   Kanske dum fråga från en ensamstående men varför ska han titta i din bankapp, har ni gemensamt konto? Sen syns det väl knappast på kontoutdraget var ni rest utan bara betalning till flygbolag/tåg/buss etc?

    Jag förstår och vet att ni alla har rätt.
    Men han vet mitt lösenord till BankID och skulle jag ändra kod och inte ge honom den så verkar det väldigt märkligt.
    Man kan se alla köp 25 månader tillbaka i tiden och just den betalningen står det staden bredvid köpet.
    Staden ligger väldigt långt bort från där vi bor så vi kan inte bara haft vägarna förbi 🙁
    Nej jag vill inte vara med honom men vi har två barn som jag gärna vill se växa upp.
    Hoppas Swedbank kan hjälpa.
    Tack för svar.

     Ändra läsenord till BankID och ALLT annar omgående. Imorgon ringer du swedbank. På måndag kontaktar du en kvinnojour som hjälper dig med exakt allt kring skyddat boende, myndighetskontakter, ev kontakt med jurist etc.

     Lycka till❤️

      Hade jag vart ”utomstående” och läst min egna kommentar så hade jag förmodligen svarat likadant som du.
      Så svårt när man är här själv, inte rättvist mot barnen att tvinga dem att leva med andra identiteter, bort från kusiner och allt de känner till.
      Och om vi skulle försvinna så kan man ju gissa hur utfallet blir den dagen han hittar oss.
      Håll tummarna att Swedbank kan hjälpa!
      Tack för alla svar ❤️

       ❤️❤️ jag önskar att jag kunde säga något vettigt som hjälper men jag hoppas innerligt att du och barnen kan få leva ifred utan honom en dag. Jag vet inte vem du är men jag vet att du är värd bättre än att leva med honom. Ta hand om dig!

       Förlåt om jag låter brysk och hård nu men inte heller rättvist att låta barnen växa upp utan sin mamma. Du måste lämna och det vet du också innerst inne. Önskar att jag kunde hjälpa dig på något sätt. ❤

       Om det faktiskt är på liv och död över en banktransaktion tycker jag du måste ta den chansen du har nu när han sitter inne och hitta skyddat boende. Den chansen kommer nog inte igen och tror barnen hellre växer upp borta från sina kusiner än utan sin mamma. Kontakta en kvinnojour snarast och ta hand om dig, skickar all styrka jag har till dig<3

     Det går nog inte sudda kontoutdrag är jag rädd. Men du? Vem kan stötta dig i att lämna fanskapet, du ska inte ha en relation med någon som kollar av ditt privata bankkonto. Det är helt sjukt. (Du kan byta kod till bank id men gissar det inte är det som är problemet).

   Vad har han i din bankapp att göra?
   Eller vem du träffar, vart du reser?

   Låter som du behöver hjälp med skyddat boende etc innan han kommer ut.
   Kontakta kvinnojour!

    Rättelse. Kontakta socialtjänsten, det är de som ordnar med skyddat boende (betalar platsen på kvinnojour).

     Och jag håller med övriga om att du inte ska leva i en sådan relation. Du och barnen är värda att komma därifrån. Våga ta hjälp att komma loss.

      (Skulle hamna under min kommentar nedan men hamnade fel)

   Jag googlade och det verkar inte så, men kan du kanske kontakta banken och förklara läget? Be dem dölja transaktionen?

    Svårt att förklara för banken att ens man har tillgång till ens kod eftersom det aldrig ska delas med någon. Och ta bort transaktioner utav rädsla? Om du är rädd för denna mannen gör du INTE dina barn en tjänst genom att göra honom till lags

   Har du provat ringa banken och förklara din situation? Hoppas att allt löser sig för dig och barnen ❤️

   Om det är på liv eller död. Varför gör du inget innan januari då? Ta barnen och sätt er i trygghet. En sån som han kommer inte att ändra på sig. Sätt er i trygghet innan det är för sent, alltför många kvinnor har varit i din sits.
   Gör som andra skriver, byt koder och kontakta kvinnojouren på måndag.

   Det går inte att ta bort en transaktion. Men avsluta kontot och öppna ett nytt. Säg att det hade blivit något fel, det såg ut som att någon hade fått tag på din kod, så att man blev tvungen att ändra ditt konto.

    Smart! Särskilt det där med att det såg ut som att ”någon fått tag på koden”

   Kontakta en kvinnojour eller socialtjänsten. Jag förstår att det är svårt och att du vill ge barnen en normal uppväxt, men är den verkligen trygg så som det är nu? Så som barnens pappa verkar vara, kan du verkligen garantera att dom inte kommer se, höra eller utsättas för något traumatiskt? Att agera är svårt men ni förtjänar trygghet. Styrkekramar.

   Hej, nej man kan inte radera en transaktion från ett kontoutdrag. Mvh fd Swedbankanställd och redovisningsekonom.

   Vilken rävsax det låter som att du sitter i 💔. Finns det nån du kan prata fritt med, bolla alternativ, få perspektiv? Förstår att du tycker att alternativet lämna är för svårt men vad är konsekvensen av att stanna? Blir väldigt orolig för er.

   Byt bank. Säg att du hittade en billigare utan avgifter. Men det är ju ett större problem bakom. Du krigar för en transaktion. Det är inte normalt i en relation. Något dina barn kommer förstå, om inte nu så kommer de förstå det sen.

   Älskade du, i morgon tycker jag att du skall gå till kommunen och be att få träffa Teamet för våld i nära relation. De har alltid akuttider och de kan hjälpa dig! Det du utsätts för är inte ok och du förtjänar bättre! Dina barn förtjänar bättre!

   Du kan ringa kvinnofridslinjen för att få stöd och hjälp men snälla gå till kommunen så de kan hjälpa dig ifrån denna situation

    Tack för alla fina svar, ni har alla rätt. Jag har min familj på min sida såklart och även hans familj men de bor inte i Sverige.
    Jag har tät kontakt med min advokat och jag kanske får ringa socialtjänsten imorgon och se hur man kan göra.
    Tack för att ni är så fina.
    ❤️

  Skulle behöva lite pepp. Jag har, under ett par år, druckit alldeles för mycket alkohol. Jag har inga problem att sluta dricka när jag börjar känna mig lite salongsberusad (det är den känslan jag vill åt) så jag får inte minnesluckor, däckar eller blir bakis dagen efter.

  Utan problemet är att jag dricker OFTA, nästan alltid ensam samt faktiskt smyger med det.

  Nu är jag inne på fjärde dagen utan att ha druckit och det känns så oerhört skönt. Jag mår mycket bättre, är gladare och mer tillfreds. Men jag är såå rädd att ”bara gå in och köpa en flaska vin och ta ett par glas bara för känslans skull”.

  Är det någon som gått igenom liknande och hur stod ni emot? ❤️

   Man bestämmer sig helt enkelt.

   Bra jobbat av dig! Jag känner igen mig så mycket i det du beskriver ❤️ Jag kontaktade min kommuns öppenvård och det var det bästa jag gjort. Gick en behandling för att kunna dricka som jag vill inte som jag ”måste”. Tror att behandlingen hette typ kontrollerat drickande. Kuratorn jag träffade dömde mig inte utan var genuin och ville hjälpa. Hör av dig till kommunen, det finns hjälp att få.

   Bra jobbat av dig! Jag känner igen mig mycket i det du beskriver ❤️ Jag kontaktade min kommuns öppenvård och det var det bästa jag gjort. Gick en behandling för att kunna dricka som jag vill inte som jag ”måste”. Tror att behandlingen hette typ kontrollerat drickande. Kuratorn jag träffade dömde mig inte utan var genuin och ville hjälpa. Hör av dig till kommunen, det finns hjälp att få.

  Vila i frid Aaron Carter. ❤️❤️

   Oj det va sorgligt. Läste nyligen om hur dåligt skick han va i och då skulle han in på rehab. Han hade även nyligen blivit pappa, så det är sorgligt att det inte gick bra.

    Läste att även hans syster gått bort kort efter att ha fått barn. Tragiskt verkligen!

   Ja vad tråkigt med en sån ung människa. Det ställer till mycket när man gör små barn till stjärnor. Inte första gången det går illa för de som fått växa upp som kändis.

  Den med husdjur i skyddsrum och husdjurs värde, säkert jämfört med barns värde, minns inte riktigt men ÖS är ju ÖS. Blev väl hundratals kommentarer så den minns jag men hoppas glömma snart.

  Hur får ni era dyson lockar att hålla?

   Sätt upp varje lock med ett spänne och låg det svalna, spraya ta ut, ser kaos ut först men lägger sig sedan lite och håller!!

  Hur står man ut på ett jobb där man känner sig utanför bland kollegor?

   Man byter jobb. Fuck them, du förtjänar bättre!

   Man börjar göra en exitplan, söker andra jobb och försöker ha en aktiv fritid med vänner som tycker om en för att inte gå under medan man väntar på nytt jobb.

  Jag känner mig så fruktansvärt ensam. Hur accepterar man att det är så livet kommer se ut?

   Det är bra att acceptera sin situation för att få kraft och inspiration att ändra den. Just nu är du mer ensam än du skulle vilja vara. Vad skulle du kunna prova göra för att ta steg mot ett mindre ensamt liv?

   Men allt kan ändras. Snart träffar du kanske nya vänner och roliga saker händer. Ge livet en chans. kram.

   Gör något? Börja en utbildning, ladda ned tinder?

   Du är inte ensam. Du har dig ❤️

   Samma här! Men jag har min familj och försöker hålla hoppet uppe❤️

  Jag är så nöjd med det jag rensat ut. Allt från kläder till saker. Känns så skönt . Det har gått till Myrorna. Ingen idé att ha massa kläder typ man inte använder.

   Jag drömmer om ett avskalat hem, men kan/vill inte leva utan mina böcker så det blir ändå inte lättstötta. Men vad härligt att göra sig av med saker man ändå inte använder/vill ha!

    Böcker som jag läser om är bland det bästa jag har.

  Om det finns någon ambulansförare här, så undrar jag om ”soul trains ” stämmer??

   Vad är det?

   Nej det stämmer givetvis inte.

  Vill ge Camilla en extra kram för att hon är en otroligt ansvarstagande djurägare och djurälskare. Det gör så ont att Selma inte fick världens liv med er ❤️

   Vad har hänt med lilla vovven?

  Jag tycker det är svårt att få i mig grönsaker, har ofta dålig inspiration till sidosallad så det blir oftast sallad, gurka, tomat och paprika vilket ju är tråkigt i längden. Kan ni snälla tipsa om goda grönsakssidorätter? Hur gör man godaste sidosalladen? Vilka grön- eller rotsaker passar bäst och hur tillreder jag?

  Spelar ingen roll om det tar lite tid att göra, vill få in mer grön- och rotsaker till främst middagarna.

   Hyvla morot och gurka tunt. Pressa över citronsaft. Salt och peppar. Supergott!

   Världes godaste tomatsallad:
   Fyra stora bifftomater
   Vitvinsvinäger
   Rödlök
   Olivolja
   Salt
   Peppar

   Koka upp vatten och lägg i tomaterna i 30 sek-1 minut. Spola kallt vatten och börja peela av skinnet. Skär i små bitar, peta ur det slammiga. Hacka i rödlök och blanda i. Ös på med vitvinsvinäger, olivolja, salt och peppar. Ställ in i kylen någon timme. Supergott tillsammans med någon kötträtt! 😀

   Tabbouleh, grekisk sallad, melon/feta sallad, sallad med sparris och parmesan

   Håller med om tomatsalladen! Så gott.
   Andra grönsakssidorätter (med försök att hålla nere kostnaden i de flesta)
   -vitlöksfrästa haricot vert med flingsalt
   -stekt vitkål och lök
   -råstekta morötter med örtsalt
   -blomkåls eller broccoliris
   -vitlöksfräst brysselkål
   -ugnsrostade rödbetor
   -grönkål med olivolja och citron
   -ärtor! Så gott. Eller en ärtröra. Mixa ärtor, salt, vitlök och mynta

   Googla Jennie Walldens ”universalsallad” . Jättegod!! 🙂 Morötter stekta med vitlök är svingott, eller haricot vertes stekta med lök! Ugnsrostad broccoli, ugnsbakad spetskål 👌 Nu blev jag själv sugen!

   Istället för typ ”potatis & side salad”, ”ris och side salad” osv så gör du en sån här matig sallad! 😊

   https://www.landleyskok.se/recept/goda-sallader-som-ar-svara-att-motsta

   Om du ändå vill ha en side salad så är min bästa att blanda lite bladspenat, halverade körsbärstomater och hackad mozzarella med balsamvinäger, olivolja och lite salt och peppar.

  Fy tusan har precis kollat på filmen Pleusure och den var ju vidrig? Alltså bra men vidrig 💔 Måste rehaba mig och kolla minst två avsnitt av Lilla Huset på Prärien efter detta 🙈🙈🤪

   Jag började titta på den men när första scenen var närbilder på när hon rakade underlivet så stängde jag av. Blev för mycket porrfilm redan där.

   Vad handlade filmen egentligen om?

    Porrindustrin.

    Roligt att man väljer att se en film om porrens värld men tycker att det blir för mycket porr i den.

     Jag hade ingen aning om vad den handlade om. Så särskilt lustigt var det inte. Brukar bara slänga på program som många andra har sett när det kommer upp som förslag, utan att läsa vad filmen handlar om.

     Bara för du möjligtvis inte gör så kan ju andra göra det. Så långt tänkte du inte eller?

   Ja jag stängde av när hon gjorde ett BJ. Helt vidrigt förstår inte hur man som kvinnlig skådespelerska ger sig in i att filma en sådan här film. Fy åt helvete vad äckligt.

    Jag tycker att filmen var bra. Ska man visa hur porrindustirn ser ut så kanske man inte ska försköna den. Den gav verkligen eftertanke tycker jag och fler borde se den. Speciellt de som ser porr.

    Med bj?

   Ett tips till er som tyckte att den var intressant är att kolla Rashida Jones dokumentär om tjejer som söker sig till porr istället. Personligen tyckte jag att Pleasure var som en kopia på den dokumentären, dvs intressant men jag hade ju egentligen redan sett den… Och med tanke på det så kändes Pleasure nästan lite ”onödig”, med tanke på att hon ju gjort mkt research innan och besökt riktiga inspelningar och pratat med porrskådisar.

  Fler förskollärare som tappat motivationen för jobbet? Har ni bytt yrke, till vad isåfall?
  Älskar mitt jobb men är så otroligt trött på att barngrupperna bara blir större och större, man får aldrig resurser osv så man kan inte göra sitt jobb.

   Check på den!
   Vill antingen jobba på kontor med administration eller florist/,trädgård. Men det krävs utbildning som jag inte vet om jag har råd med utifrån min livssituation…

   Sök jobb på föräldrakooperativ förskola? Vi hade vårt barn på en sådan och där användes de pengar som sparades in genom att vi föräldrar städade och fixade till att ha mer personal till barnen. (Nu är den nedlagd för kommunen sa upp lokalen vi hyrde.)

   Ni har ett sååå viktigt jobb. Fattar att det suger när ni inte får chansen att göra det på ett bra och hållbart sätt men ni behövs ju verkligen, fortsätt leta jobb med rimliga arbetsvillkor!

   Jag är dels trött på de stora barngrupperna och dels på förskolepersonal som borde slutat arbeta i förskolan för längesedan. Att arbeta enligt läroplan är det sista de tänker på och barnsynen är allmänt daterad. De har dålig självkänsla och tål inte att ifrågasättas och har noll koll på barnpsykologi.

  Göteborgare se hit! Jag vill börja någon yogakurs någonstans men har avstått länge på grund av min endometrios som gör att jag kanske inte alltid kan vara med på alla passen. Jag vet inte om det är dumt att jag försöker mig på en yogakurs men om jag gör det – har ni något ställe att rekommendera? Jag känner mig ganska så borttappad i yoga djungeln.

   Jag gick på Ashtanga Yoga Shala på Risåsgatan och tyckte det var jättebra! (Bor för långt bort nu för att orka ta mig dit)

   Hitta en studio nära ditt hem så det är enkelt för dig att ta dig dit. Sen kan du köpa ett 10 kort och gå när du kan? Har också endometrios och gillar yoga men köper inte månadskort för då stressar jag över att betala massa pengar utan att orka gå på yoga ofta.

  Jag har en kompis som beter sig så underligt.

  Hon ser ner på mig, trycker ner mig, är skadeglad när något inte gått bra, hon antyder en massa saker, bla att hon tycker jag är ful. Skryter om i princip allt och söker bekräftelse.
  Vi är båda singlar men hon unnar mig inte framgång med dejtandet, tvärtom så ska hon snoka upp killen i fråga och sen komma med en nedlåtande ”recension” utifrån det hon sett på sociala medier. Ibland har hon försökt sno den jag dejtar genom att flirta på t.ex Instagram.
  Så fort jag nämner att jag ska till en annan stad säger hon ”nej ska du på dejt??!?!?!?”.
  Sitter vi och pratar över en middag håller hon låda största delen av tiden, och när jag väl får säga något, ja då avbryter hon och mitt i en mening kan hon plötsligt behöva gå på toa. När hon är tillbaka pratar hon på igen.
  Och såhär håller det på.

  Jag vet ju att jag inte borde umgås med henne (vilket jag sällan gör), men det jag blir fundersam över är att hon påstår att hon har sååå många vänner. För mig är det så svårt att se att man kan ha ”sååå” många vänner om man gör så. Så jag börjar undra om hon bara beter sig så mot mig.

  Det jag nu mest undrar över är, vad är det här för en typ av människa egentligen? Varför beter någon sig såhär?
  Har ni varit med om liknande?

  Tycker dock det är lite fascinerande för jag har aldrig stött på en liknande person förut. I alla mina vänskapsrelationer har det varit ge och ta, här är det bara ta och jag är så utmattad efter att ha träffat henne. Försöker verkligen bete mig som jag själv vill bli behandlad, men det får jag uppenbarligen inget för, som hon beter sig mot mig beter inte jag mig mot henne.
  Jag vet att ett slut på vår vänskap är nära men det gör mig inget längre, känner mig klar.

  Och det finns absolut tillfällen som har varit jättebra, fyllda med skratt och värme och det är därför jag umgåtts med henne. Men nu känns det mer som att jag gått i någon fälla för det här beteendet kommer med jämna mellanrum. Men jag är nyfiken, vem gör såhär?😅😂

   Byt fokus, fundera istället på vad det är som gör att du umgås med henne. Det är bara ditt agerande du kan styra över och istället för att analysera henne är det kanske dags för lite självanalys.

    Läste du sista stycket? Jag är medveten om hur jag själv beter mig, har aldrig någonsin satt mig på någon, aldrig tryckt ner någon etc. Jag behandlar mina vänner som jag själv vill bli behandlad. Jag ställer upp och finns för mina vänner för det tycker jag att man gör.
    Vi har haft jättemånga fina stunder där det känts som att man umgåtts med en riktig vän och det är därför jag har hängt med henne.

   Hon har garanterat inte många vänner, tvärtom.

    Tror inte heller det om jag ska vara ärlig men helt säker kan jag nog inte vara!

     Har du någonsin träffat några av dessa andra vänner?

      En, en killkompis och där förändrades hon jättemycket och blev väldigt flickig så det är svårt att säga hur hon betedde sig överlag med honom då det var ett ganska kort möte.

   Låter som en tjej som jag var vän med innan, jag bröt helt med henne – tips!
   Hon skröt om allt, alla killar vill ha henne, alla vill umgås med henne, alla vill anställa henne, hon är så vältränad och stark, hon är bjuden på sååå många event yada yada. Kändes helt verklighetsfrånvänt. Det blev bara värre och värre, och kändes till sist som att hon ljög eller hade en otroligt grandios självbild.
   Sen verkade hon ha en konstig hang up på mig, som om att hon tävlade med mig och ville ”kopiera” mitt liv. Spydiga kommentarer om mitt val att utbildning, stad jag bor i, jobb jag sökt – surprise surprise hon söker samma tjänst, utbildning och flyttar till samma stad, etc. Pratade bara om sig själv, eller pratade ”över” andra personer, ställde aldrig några frågor. Allt man berättade i förtroende kom ut till andra men i en förvrängd version som skulle trycka ner mig så hon kunde se bättre ut. Även mycket gaslightning.
   Jag är också så nyfiken, varför gör man så?

    Hahaha det finns skrämmande många likheter här, skulle nästan kunna vara samma person😂 jag tycker verkligen det är jättekonstigt!

    Ska ta ditt tips! Behöver inte såna personer känner jag🙂

  Tror ni Michaela Forni dricker vin (med alkohol) som gravid? Tänker på hennes senaste Instagram-inlägg.

   Nej, det tror vi inte. Det finns alkoholfritt vin.

    Jag vet att det går att hitta gott vitt alkoholfritt vin och även Champagne, men finns det verkligen drickbart rött?

     Det är väl en smaksak huruvida det är drickbart eller inte..

     Säker på att det var vin i glaset då? Är det inte oförskämt att anta…?!

      🤣🤣

     100% Blåbär är en rätt bra alkoholfri variant istället för rödvin, fortfarande lite beska, inte ett illa försök på rödvinskopia med saftsmak. Den ser precis ut som rödvin i glaset.

   Finns ju forskning på att dricka ett glas vin inte är skadligt för fostret. Finns många länder i världen där det inte är några konstigheter

    Fast det finns även forskning att det visst är dåligt. Bara för andra länder tillåter betyder inte att det är bra.

  Tittar på Kents avskedskonsert på youtube och skulle kunna ge vad som helst för att vara där igen nu❤️❤️❤️

   Åå jag var där! En oförglömlig kväll <3

  Nattid ska ha barn. För mig är hon typ 12 år, men hon är visst 21😂

  Vad krävs egentligen för att gängvåldet ska sluta eskalera???

   Ut med skiten

    Börjar känna att jag skiter i vilka metoder som tas till nu, något måste ske.

   Deportera hela familjer eller bara den kriminella om de inte bor med familjen.

    Där är jag tveksam. Tänk om den kriminella har en skötsam lillasyster. Som har ett bra liv i Sverige och kommer till ett mycket sämre liv dit hon blir utvisad. Ska hon få sota för att brorsan är kriminell.

    Jag säger inte att det är en dålig idé, bara att jag är tveksam. Men absolut, nåt måste göras. Att utvisa gängkriminella borde vara helt helt helt självklart.

    Vad händer om mottagarlandet inte vill eller ens bemödar sig ta emot utvisade?

    Tror tyvärr det inte står högt upp på dagordningen hos de såvida de inte får betalt.

     Då skickar vi dit dom ändå så får mottagarlandet lösa det bäst de vill. Vi vill inte heller ha dom.

      Men snälla, har ni otur när ni tänker. Dom flesta är ju födda och uppvuxna i Sverige och kan ju självklart inte utvisas. Vad man ska göra åt problemet vet jag dock inte, alltid tänkt att dom får döda varandra bäst dom vill. Men nu när det börjar skjutas bland oss vanliga dödliga så får man nog tänka om där.

  Kuggade uppkörningen för andra gången. 🤡 Har bokat in en tredje uppkörning men känner bara att jag vill skita i allt just nu.
  Körlektionerna har gått hur bra som helst men så fort det är dags för uppkörning verkar jag få hjärnsläpp och gör en massa fel. (Ok ”en massa” är väl att överdriva men fel som jag inte gjort tidigare)
  Huuur ska jag klara detta?? Känns som att jag aldrig kommer få körkortet.

   Låtsas att du är din körlärare eller nån annan körförebild, eller att ni ska spela in en film där du ska visa hur man ska köra etc… Ta en trafiksituation i taget och njut av att köra bil, för visst är det roligt?

   Du klarar det. Jag var också grym på körlektionerna men jag kuggade varje gång jag skulle köra upp, nerverna tog över och för varje gång blev det svårare och de blev strängare och anmärkte på minsta sak. Jag tog den på 6e, så håll ut och kämpa på

  Ni som har en Samsung (jag har s21), har ni emojisarna melting face och handhjärta? De brukar ju komma ett tag efter iPhone har haft dem men inte dessa verkar det som🤔 och jag har senaste uppdateringen

   Ja, jag hittar de inte heller! Smältningsfacet är jag 24/7 just nu

    Haha ja sånt i-landsproblem men vill ha dem😂 den, handhjärtat och en som gör honnör.

  Iphone 13 eller Iphone 14? 😊

   min nokia har hållt i 20 år

    Går det verkligen att använda så gamla telefoner längre? 😊 tänkte att nätet är ”för bra” nuförtiden

    det var väl inte det Nora frågade efter heller 😉

  En sak jag tycker är obehaglig: Victoria på Matplatsen har regelbundet `Frågor och svar` där följarna får fråga vad de vill. Många frågor är från fans, av typen: `hur kan du vara så smal?` och `var klipper du dig?`. Men vissa är kritiska, som frågor om hennes shopping, flygresor (klimatpåverkan) och alkoholreklam. Då svarar hon med motfrågor som: `du skämtar va?` och sedan går fansen till attack och frågar hur någon kan vara så elak mot Victoria som är världens bästa bloggare och så generöst delar med sig av sitt liv på bloggen…de som ställer kritiska frågor uppmanas att skaffa sig ett liv och vara mindre avundsjuka.

  Men varför erbjuda följarna att ställa frågor om de inte får vara kritiska? Är frågestunden bara avsedd som ett forum för inbördes beundran? Är det inte bättre att uttryckligen undanbe sig kritiska frågor, i stället för att bli aggressiv om någon dristar sig till att ifrågasätta henne? Det är ju ett faktum att hon hela tiden visar upp nya kläder, väskor, skönhetsprodukter och inredningsartiklar i bloggen, flyger hit och dit och visar alkoholhaltiga drycker i princip dagligen. Jag ser inget fel i att ifrågasätta detta – särskilt som hennes jobb är att få andra att konsumera.

  Jag tycker personligen att detta tyder på en skrämmande brist på mognad och respekt för läsarna.

  Unga och dumma s.k influencer visar sin oerfarenhet om livets alla sidor!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.