Isabella Jedler/Meisner börjar om på noll

 

Isabella Jedler Meisner tycker att hon tappat kontakten med sina följare efter att hon blev mamma, någonting hon tror beror på Instagrams algoritmer.
För att få ordning på torpet så väljer hon nu att slopa sitt konto med 141 000 följare och startar upp ett helt nytt.
I skrivande stund har det 1355 följare men jag spår att den siffran kommer ticka uppåt allt eftersom.

Men vilken modig sak att göra ändå! Jag hoppas det kommer fungera bra för henne och att förändringen blir vad hon hoppas på.

67 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Jag är genuint nyfiken på hur folk resonerar när de planerar att skaffa barn idag. Världen är så jäkla skrämmande; pandemier, klimathot, krig och instabila världslägen. Och inte bara i det stora hela utan även smått, idag kan ingen räkna med sin ekonomiska status, folk säljer sina hus för att ha råd med kommande krisvinter som bara är en månad bort. Det är skjutningar, mord och mobbing från andra barn, skolgång som kritiseras och ja, så många plan av bristande kontroll för att försäkra en trygg uppväxt för någon. Jag har själv valt bort barnalstrande av personliga skäl för flera flera år sedan och just nu är jag så himla glad för det, stressen över framtiden är stor nog utan atr behöva oroa mig för hur det kommer se ut för potentiella barn om 20 år. Jag kan inte annat än känna att det är så jäkla naivt och egoistiskt att ens fundera på att skaffa barn idag, hur kommer det sig att längtan efter att få hålla ett litet nyfött knyte vinner över oron för framtiden? Är det bara förnekelse och en hoppfullhet om att ”det löser sig” som får styra? Ni som skaffar barn, funderar ni på hur världen kommer se ut för dom om 10-15-20 år och hur känner ni inför den prognosen?
  / konstant orolig

   Lösningen är väl inte att bara låta mänskligheten självdö heller? Om precis alla skulle sluta skaffa barn så skulle det väl verkligen gå åt helvete. Men sedan behöver man väl kanske inte skaffa 5 stycken.

    På vilket sätt skulle det gå åt helvete? Eller menar du för att mänskligheten skulle dö ut? Det kommer den göra ändå, förr eller senare. Här på jorden är vi bara en kort kort stund. Och på den korta stunden har vi lyckats förstöra så mycket. Det är för mig mer skrämmande och ångestfyllt än nåt annat…

    Sen kommer folk inte sluta skaffa barn, så det argumentet i sig är bara en halmgubbe ärligt talat.

     Dra ditt stå till stacken då

      Vilket strå menar du? Om det är just barn du syftar på så jag jag inga och ska inga ha.

     Det gör den ju om inga skaffar barn. Hur svårt är det att förstå

      Men folk kommer ju inte sluta skaffa barn så att dra argumentet ”men om inga skaffar barn för mänskligheten ut!!!!” är att bygga en halmgubbe. Det är ett icke-problem för mänskligheten. Vi kommer inte dö ut för att folk väljer bort barn, vi kommer dö ut när vi som art inte längre klarar att överleva på en planet med ändrade förhållanden, som inte är kompatibla med mänsklighetens förutsättningar.

       Fast det var ju exakt vad personen tyckte. Att människor ska sluta skaffa barn. Då är människan utdöd rätt snabbt.
       Du är en halmgubbe som inte ens kan hålla dig till samtalet utan spånar ut fråk ämnet.

     Men vad vill man då när man ifrågasätter varför folk väljer att skaffa barn? Då är väl utopin att ingen skaffar barn, och då dör mänskligheten ut? Eller vilka ska få skaffa barn? Vill bara förstå argumentet.

      Jag personligen både förstår och inte förstår varför man skaffar barn. Förstår och inte förstår egoismen som är helt styrande i det beslutet. Det är fel och inte fel. Begripligt och obegripligt. Klart det rör upp känslor när man som vi gör nu, lever i osäkra tider?

       Jo men du svarar ju inte på frågan.

        Är det inte bättre att fråga den som kommenterade det? Jag har inte sagt en enda gång att folk inte borde skaffa barn eller ifrågasatt varför man gör det. Förstår inte varför ni lägger det på mig att svara på det när det inte jag som skrev kommentaren.

   Jag resonerar delvis som du och har valt bort barn. Å andra sidan har nästan alla barn idag det bättre än nästan alla barn tidigare haft det, så det beror på hur man ser på världen.

   Världen har alltid varit farlig. Det har alltid funnits pandemier. Det har alltid funnits krig. Det har alltid funnits sämre ekonomiska tider. Alltid funnits fattiga, alltid funnits svält.

   Det nya vi lagt till på listan är klimatet.

   Men ärligt talat. För de FLESTA människor lunkar livet på som vanligt. Vi sover, äter, jobbar/skola, umgås, kollar på den där tv-serien och går och lägger oss. Tar paraplyt när det regnar. Suckar om hur DYRT allt blivit när vi handlar men har ändå råd att fylla kylskåpet. Vi struntar kanske bara i att köpa det där dyraste.

   Jag är ensamstående mamma som studerar så det är inte så att jag ligger i toppen sv näringskedjan.
   Men vi klarar oss. Vi har guldkant. Vi lever inte på havregrynsgröt och vatten.

   Man kan välja att se världen i enbart svartvitt eller alla färger. JA det finns mycket som är skit. Men det har ju alltid varit så.
   ”Det var bättre förr” säger varenda generation.

    Håller med. Världen var inte ett underbart paradis för 35 år sedan som vissa verkar tro. Krig, terrorism, mord, brott – allt det har funnits under alla tider. Tänk på de som satt i koncentrationsläger och såg fruktansvärda saker ske, omringade av döda kroppar… När de kom ut tänkte de inte att världen är för vidrig för att skaffa barn och ha hopp om.

    Klimathotet är skrämmande men ingen vet vad som väntar om 5, 10, 20, 30 år… Finns det ny teknik som kan hjälpa oss läka klimatet? Ny livsstil vi alla anammat? Man vet inget om framtiden, därför är det orimligt (I mina ögon) att sluta leva för att man tror och är rädd för att allt ska vara mörk katastrof om XX år.

   Ja du jag har 2 barn och håller med dig helt. Men nu är det försent , ja insåg faktiskt inte detta förrens ja skaffa barn. Jag älskar mina barn men vi lever i en ond värld…

    Vi har alltid levt i en ond tid.
    Världskrig, häxbränningar, pest, fattigdom osv. Vibgar aldrig haft det så bra som nu.
    Bara detta. Vi har toapapper preventivmedel bindor antibiotika blöjor mjölkersätrning… kan skriva lång lista men du förstår nog. Inget av detta fanns några generationer tillbaka.

   Oavsett när någon väljer att skaffa barn så kommer det alltid finnas kriser och krig. Inte som att det är unikt förjävligt nu! Du står självklart för ditt egna val men bli inte förvånad om andra ser förbi det onda och ser det ljusa istället med att föra generna vidare.?

   Jag tänker att jag vill uppfostra mitt barn till att vara en del av den förändring som världen behöver. Jag hoppas att jag lyckas inspirera barnet till att göra något vettigt med sitt liv som bidrar i positiv riktning.

   ”Välkommen till världen lilla vän!!!!!”

   Ja VÄLKOMMEN, enjoy your stay??

   Fast världen har alltid varit ”skrämmande”. Och man tycker väl alltid att ”det var bättre förr”. Tyckte säkert folk på 50-talet också. Folk har alltid skaffat barn i alla tider. Vill man inte ha barn, så låt bli att skaffa då. Inte svårare än så.

   Håller med dig helt, jag är dock gabska radikal i mina psikter.
   Det gör absolut ingenting om mänskligheten dog ut lite tidigare än beräknat. Då kanske planeten jorden har en chans att överleva oss. Vi äger inte sen här vackra planeten men vi lever som om vi hade extra jordklot att ta till när allt skiter sig. Vi har varit på jorden en så kort stund men förstört så mycket.

   Vi människor är så otroligt egoistiska att vi hellre skaffar massa barn och FÖRSTÖR en hel planet än att dra ner på barnskaffandet och rädda planeten (jag vet att det inte bara är barn som förstör planeten men de är fan inte bra för miljön alls).

   Självklart har det alltid funnits krig, svält, diktaturer och klimatförändringar. Men dess aspekter bryr jag mig inte lika mycket om för jag är mer på spåret att jorden inte klarar fler människor, vi är uppe i 8 MILJARDER. Vi behöver inte bli fler bara för att du vill känna mening med livet och ploppa ut nödigt många barn.

   Ja barnen är vår framtid men man behöver inte skaffa fler än ett, knappt det, två är överdrivet och egoistiskt.

   Biologin, driften att fortplanta sig.

   Fascineras alltid av er människor som valt att inte skaffa barn, att ni alltid ska uttrycka er åsikt ”hur tänker folk som skaffar barn?!?!!”
   JA uppenbarligen inte som ni!
   Tur är väl det, för fy fan vad tråkig världen skulle vara om alla tyckte och tänkte likadant.
   Låt folk få skaffa barn utan att du ska trycka ner dessa människor med ord som egoistiska och naiva.
   Vi alla vill olika i livet.

   Lösningen på klimatkrisen är tex inte att sluta skaffa barn. Lösningen på krig, lågkonjuktur osv är inte heller att sluta skaffa barn.
   Så snälla. Sluta ifrågasätta andra människors livsval.

    Så fort folk med barn slutar hävda att barn är meningen med livet varje gång man säger att man är frivilligt barnlös kommer vi sluta tillbaka ?

    Barn är dock dåliga för miljön så att skaffa färre barn hade ju gynnat miljön. Det är ingen rättighet att skaffa så många barn man vill, ”ni” som bara ser er själva och era behov (av barn/resor/m.m) är lite anledningen till att vi har det som vi har det just nu.

   Ja, världen går väl under lika mycket idag som den gjort förr! Idag har vi bara en annan medvetenhet, mediebevakning och personlig känslomässig koppling till globala problem. Jag har försökt få barn i typ 7 år nu (infertilitetskamp) och det är för min och min makes gemensamma mål att uppfostra en individ så som vi tycker bli bra. Skaffar vi barn nu växer det barnet upp i kaos på samma sätt som barnen föddes i Sverige för 200 år sedan i svält. Eller när digerdöden spreds i världen. Eller under världskrigen. Eller under industrialiseringen när landsbygden urholkades. Eller massor av liknande exempel. Jag tror världen blir bättre och de hemskheter jag uppfostrar ett barn i (och ska lära att hantera) känns ändå bättre än att ha gjort det under en tid när barnets chans att överleva var låg eller där dennes rättigheter inte existerade.

   Kan tycka att folk kan sluta lägga sig i huruvida folk skaffar barn eller ej. Att alla ständigt pressas på ”förklaringar kring sitt resonemang” om man så väljer att avstå barn eller skaffa barn.

   Glad att höra att du är nöjd och tillfreds med att inte bli förälder – låt andra vara. Du behöver inte oroa dig över deras barn, njut av ditt eget beslut istället. Gott så.

  Känns ärligt och genuint.
  Fint av henne.
  Hej!

  Modigt och fint! Tror inte många andra skulle våga göra en sån sak, det känns äkta av henne.

  Modigt att göra något som känns bra!

  Om man är trött på amgoritmerna men inte vill starta ett nytt konto finns det ju faktiskt människor som jobbar med sökmotorsoptimering och inta-algoritmer som man kan ta hjälp av.

  Eller så tycker inte människor att hon är lika intressant längre?

   Kan vara så, är ju inte helt ovanligt när det kommer in barn i bilden. Men hon kanske hittar ny publik nu som vill ha mer familjeliv?

   Hon är för övrigt sanslöst vacker!

  Bra för henne. Men allt detta prat om algoritmer. Kan det inte bara också vara så att människor tröttnat på att lajka/engagera sig i människor det inte längre intresserar sig av att följa?

  Så ofta som man ser otroligt vackra kvinnor med alldagliga män, men man ser aldrig vice versa, jag har nog aldrig sett en otroligt vacker man med en alldaglig kvinna.

   Fast varför ens jämföra? Sen är ju hon alltid väldigt sminkad på sina bilder och lägger förmodligen bara upp bilder till hennes egen fördel.

   Tänker ofta på samma sak. Är väl för att kvinnor inte är lika ytliga i val av partner antar jag.

   Hugh Jackman, han klassas ju som vacker och hans fru rätt alldaglig om man ska tro rubrikerna

    Jesse Williams (som spelar Jackson Avery i Greys Anatomy) exfru är inte lika tvålfager som han.

    Keanu Reeves. En fd kompis till mig ?. Tycker det finns många exempel.

   Rent krasst handlar det om att det fortfarande innebär hög social status att en man har en vacker partner, helst ung också. Visst, de flesta hetromän idag tycker förmodligen att det är ett plus om en tjej tex. är rolig att umgås med, har ett bra jobb osv., men en kvinnas främsta usp är och förblir hennes utseende.

   Annika Lantz, som väl får anses ha ett ganska alldagligt utseende, har en erkänt vacker man. Det nämndes t o m lite skäntsamt i Alla mot Alla…

    Jon är väl inte alldaglig?

  Wow vad modigt

  Wow tar vi inte i nu gällande vem vi kallar MODIG? ? Vi pratar om ett instagram konto, inget man är tvingad att ha.

  Hopps givetvis det går bra för henne men tycker inte man behöver ta i från tårna nu ?

   Det kan ju anses modigt för att det är hennes jobb. Vi gör alla olika val på arbetsplatsen, en del får större konsekvenser än andra och i influencer världens skala ses det här som modigt.

    Jag tycker dock fortfarande att det är ett lite för kraftfullt ord.

    Jag hör dig gällande att i hennes bransch är stort, men ingen behöver vara influenser ☺️

     Jämför du det med andra saker så visst då blir det ett kraftfullt ord, men i influencer världen där följare är allt är det modigt.

     (Nej, jag är inte influencer och är inte särskilt förtjust i detta yrke heller men tycker inte om din nedlåtande ton eller hur du använder smileys)

     Du behöver inte ha ditt jobb heller. Men det är ändå modigt av dig om du skulle våga byta eller börja om på noll.

   Jag tycker man kan kalla det modigt. På samma sätt som jag kan tycka att det är modigt att säga upp sig från en trygg tillsvidareanställning för att starta eget.

    Absolut modigt om hon hade sagt upp/avslutat det förra kontot men som jag förstår det så har hon ff kvar det gamla. Då vet jag inte om det är så modigt egentligen?

  Är hon mamma till ett företag, en hund och två kaniner ?

   Haha!

  Vilken bisarr tid vi lever i när att avsluta ett instagramkonto anses modigt.

   Ännu mer bissart att vi sitter och kommenterar andras liv.

   Jag tycker man kan kalla det modigt – det här är ändå hennes jobb. Jag tycker nog det är modigt, på samma sätt som jag kan tycka att det är modigt att säga upp sig från en trygg tillsvidareanställning för att starta eget.

    Hade hon raderat sitt ursprungliga konto så hade jag köpt din jämförelse. Nu startar hon ju bara ytterligare ett konto.

     Om jag uppfattat det hela rätt så kommer hon flytta över all aktivitet till det nya kontot, men jag kan så klart ha fel där.

      Hon har alltså möjlighet att fortsätta med gamla kontot om det här skulle bli fiasko. Nice situation ju, förstår att hon provar med annat konto.

       Det finns något som heter tjänstledighet på arbetsplatser. Ett skyddsnät ifall man provar på något nytt och ångrar sig. Att prova något nytt genom att ta tjänstledigt är ändå modigt.

  Jag har ett nischat Instagramkonto för en hobby som hade ca 65k följare samlat på ungefär 7 år (enbart organisk tillväxt), med extremt mycket spökföljare till slut. Var också trött på att ha folk som följde enbart för att kunna lämna snikna kommentarer så jag satt i två veckor och raderade följare manuellt tills jag var nere på ca 500 och lät sedan kontot växa upp igen. Tror det har gått snart 2 år och är uppe på 12k följare nu, återigen organisk tillväxt. Väldigt lågt följarengagemang fortfarande, men lite högre procentuellt än innan förstås. Ibland kan det nog vara bra med lite av en nystart! Sure att det såg bra ut på papper att ha sjukt många följare, men det gav inte så mycket… har aldrig tjänat pengar på IG så det är ju inte som att jag behöver skryta med följarantal (om nu inte företag jag skulle ha intresse av att arbeta med skulle höra av sig).

   Radera du följare manuellt från 65000 till 500? Oj!!!

    Herre Gud – hur lång tid tog det?? Två år?

     Två veckor står det ju

     Två veckor där jag fick ta lite åt gången – Instagram verkade tro att det var en bot som raderade följare så någon gång blev appen lite upprörd ^^’ Det blev som ett tidsfördriv, typ ”behöver en kort rast från jobbet” så plockade jag upp telefonen och raderade 50 följare eller något. Blev så inne i det att jag knappt visste vad jag skulle göra med livet då jag väl var klar men det var rätt skönt att ha fått det gjort!

  Tröttsamt när flunsor skyller på ”algoritmer” som anledning till minskat antal följare/likes. Beror på minskat intresse helt enkelt. Eller att det är nya tider nu. Folk orkar/vill inte like:a allt och alla. Villet är riktigt bra.

   Det är riktigt jäkla bra för då kan du sitta och gotta dig för att det inte går lika bra för andra längre… eller?

  känns det inte som att isabella varit gravid vääääääldigt länge nu?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.