Öppet Spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli satt på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… ?

Ps! Tjafsa mindre!

473 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Någon som bor i lägenhetshus med gemensam tvättstuga där man inte doserar tvättmedel (eller sköljmedel tydligen) själv utan det sker automatiskt från ett skåp som står bredvid. Jag är sån som gillar när min tvätt luktar gott, vilket för mig är nån fräsch doft från sköljmedlet, men det verkar vara parfymfritt eller är det något jag missat? Nån som har såhär och vet kanske? Det är ett nybyggt hus, jag ringde hyresvärden men den unga killen som svara fatta knappt vad jag prata om.

   Jag kan förstå om det är parfymfritt fritt tvätt och sköljmedel då maskinen doserar automatiskt. Många tål inte att det är parfym i och då blir det doftfritt.

    Jag förstår också. Kläder som är tvättade innan med vanligt ej parfymfritt är ju omöjlig att få bort från sin egen tvätt. Skaffade egen tvättmaskin därför, blev så allergisk mot alla lukter från mina kläder från de som tvättat tidigare.

    Tror dock att det är fler som inte är allergiska 😂

     Så folk med allergier, vilket är vanligt, ska inte få använda tvättrum?
     Är det inte bra att i just gemensamma utrymmen ta hänsyn till de som får allvarliga problem? Särskilt när det är ett vanligt dolt handikapp.

     Nu blir det väl problem för allergiska oavsett om de är i majoritet eller inte.

      De lär snart bli i majoritet om alla ska tvingas till parfymerat sköljmedel 👍

     Lea
     En del är väldigt känsliga för en del dofter.
     En doft kan ge folk rejäl huvudvärk och illamående. En del tvättmedel kliar och man behöver inte vara allergisk. En del har känslig hud.

      Och för små barn ska man väl också vara försiktig med parfymer?

     Så därför ska vi skita i alla som är allergiska? Är väl bättre att alla tvättar med oparfymerat, så får väl ni som skiter i alla andra spraya på er parfym eller något efter tvätten.

     Alternativt skaffa en egen tvättmaskin.

     Det handlar om respekt att följa de regler som finns i en gemensam tvättstuga. Klarar man inte det får man skaffa egen tvättmaskin.

     Jag är inte allergisk. Däremot är jag autistisk och väldigt doftkänslig på grund av detta. Det händer ofta att någon respektlös människa hällt så mycket sköljmedel i de maskiner som ska vara utan sköljmedel att min tvätt luktat från detta sköljmedel. Maskinerna kan dessutom gå sönder om man häller i detta, men folk tycker det är viktigare att de stinker parfym än att ta hänsyn till både det och andra människor.

   aldrig hört talas om, men kan man inte bara lägga sköljmedlet rakt i trumman då eller vad händer då? 😂

    Ja, i en sån boll?

   Jag hade självdoserande där jag bodde förut. Vi hade två tvättstugor och till en början var det parfymfritt i båda. Men många klagade så efter ett tag blev den ena parfymerad och den andra fortsatte vara parfymfri. Jag föredrar när kläderna inte luktar så för mig funkade det bra…

   Jag bor i USA och här finns det nåt som heter scent beads som man kastar in i maskinen och dom gör att tvätten luktar jättegott. Vet inte om sånt finns i Sverige men det skulle vara ett bra alternativ.

   https://downy.com/en-us/fabric-softener/scent-beads/cool-cotton-scent

    Men då kanske doften är kvar i tvättmaskinen och hamnar på nästa persons tvätt också.

    Bästa finns även i Sverige !!

   Du kan ju alltid börja använda linnevatten.
   Börjar dyka upp lite överallt. Washologi och Rituals har bland annat.

   Jag har precis så!!! Milt parfymerat skulle jag tror att vårt är, det luktar rent i alla fall. Vi blir ombedda att inte dosera själva för att inte förstöra maskinerna

  Här kommer ett försvarsinlägg.
  I lördags skrev jag ett inlägg om att jag upplevde att saker hade blivit betydligt dyrare nu när jag köpte julklappar och frågade om ni hade upplevt samma sak.

  Flera frågade om jag hade sovit under en sten eller liknande. Fick även flera nonchalant frågor och en del påhopp.
  Jag svarade på inläggen men fick nästan inga svar tillbaka.

  JA JAG VET ATT SAKER HAR BLIVIT DYRARE. VI LEVER I DN INFLATION.
  Jag är medveten om att sedan pandemin och kriget att saker slutat att tillverkas sant att råvaror för att tillverka saker har skjutit i höjden. IKEA som exempel hade slut på flera varor i sin butik länge pga de inte hade material att tillverka möbler.

  Bensin, mat och andra saker har skjutit rejät i höjden. Jag jämför priser i olika affärer, planerar mitt åkande m.m
  Jag har sedan i våras dragit ner på nöjes shoppandet åt mig själv. Jag kan vänta med att handla åt mig själv. Men nu när jag skulle handla åt andra så sprang priserna i iväg rejält.

  Det är stor skillnad på att köpa en enstaka sak till sig själv då och då och att handla till flera på en gång.
  Jag var mest ute efter era ERFARENHETER och hur ni TÄNKTE kring jul.

  Blir det mindre med presenter, skippar ni det i år? Blir julbordet mindre eller har ni knytkalas?

  Ja jag är arg över sättet mina frågor blev behandlade och hur bemötandet blev. Ja jag kanske är överkänslig men jag kände att jag måste få förklara mig mer ordagrant i ett längre inlägg som liknar en roman.

  Jag förstår att folk inte vågar fråga saker på nätet längre. Inte undra på att klimatet på internet har blivit hårdare. Skriver man en fråga så ska det tolkas i det negativa och vändas på.

  Aja slut på mitt gnällande.

   Jag förstår inte att så många tolkade din fråga som att du inte visste om att det hade blivit dyrare, tyckte det var väl stingsliga svar från folk här. Men ja, jag skriver inte så mkt frågor längre, för jag är rätt känsligt lagd, och då tror jag man ska hålla sig borta 🙂 hoppas du får en fin jul iaf trots priserna 🥰

    Anonym 20:04
    Tack 🥰
    Julen kommer att bli fin.
    Jag hoppas att fin jul blir alldeles magisk. ❤

   Ja jag förstår dig utifrån tonen i vissa inlägg.
   Men orkar inte ha nästan samma diskussion. Så jag lämnar det där. Förstår att du reagerade, så onödigt med påhopp för ett sånt inlägg.

    Anonym 20:04
    Ja eller hur.
    Tror att folk har tappat lite av läsförståelsen och tolkar allt de läser bokstavligen. Ibland är det skönt att kunna vara anonym på nätet då en del helt oskyldiga frågor tolkas helt fel.

    En del kändisar blir helt grillade om de ställer en fråga som tolkas fel. Sen spelar det ingen roll hur mycket devän förklarar hur de tänkte när de ställde frågan. Det är redan försent och de kan inte försvara sig.

     Om du ställer frågan ”är det fler än jag som UPPLEVER att det blivit dyrare?” så verkar det som att du missat inflationen och alla prishöjningar.

     Eftersom det är fakta att det blivit dyrare så är det således ingen upplevelse.

     På tal om läsförståelse alltså.

      Ja exakt så.

      Anonym 20:52
      Jag var mest ute efter om folk hade märkt att saker blivit dyrare de senaste veckorna. Det är skillnad på vad en limpa kostade i Maj och vad den kostar i dag.

       Okej, det var dock inte alls det du skrev.

   Som svar på dina frågor, gällande julen är det en högtid jag inte spar in något på.
   Julbordet ska vara lika fullt som vanligt och även julklappar till mina nära och kära är inget jag väljer att spara in på 🙂

   Men jisses Amalia 😅 har du ruvat på det här en hel vecka?

    dags att gå vidare 😂 jag tror vi alla någon gång har skrivit ett inlägg som fick lite mer hat än man förväntade sig!

     Hanna
     Jag ville bara förtydliga hur jag tänkte och menade. Personliga påhopp och ifrågasättade känns mer.

    Anonym 20:17
    Då det var flera personliga påhopp samt att de inte svarade på mina inlägg så blev jag lite lack.
    Vore det en eller två personer så hade jag unte brytt mig. Men nu var det flera olika personer.

     Så, nu vänder vi blad tycker jag. Ingen orkar väl dra det här en gång till?

     Men snälla, det är internet, ingen är skyldig att svara dig… Du tar det hela på för stort allvar.

     Det är för dig okända människor som svarar på dina inlägg och svaren kan då bli hursomhelst. Det är ingen heller som minns vilka nick som skriver vad i dessa spår. Camilla skulle kunna reprisera flera ÖS på rad och ingen skulle märka ett skit faktist. Ta ÖS för vad ÖS är. ÖS finns till för att Camilla ska få in pengar på sitt bankkonto utan att själv behöva anstränga sig för att skriva inlägg .

   Vi har sen länge kört en julklapp till kidsen. Hittills har de aldrig klagat, de vet ju inget annat och får ju även av andra.

   Min man tycker det är viktigt med julklappar även tlll oss vuxna, jag tycker det är onödigt då vi har gemensam ekonomi, så är ju bara att man försöker hemlighetshålla vad man köpt..

    Jen
    Om jag var du så skulle jag köpa roliga saker då och då under året och lägga i en låda. När det blir födelsedag eller jul så har du ett lager med presenter att ta ifrån.

   Ja de kommer bli mycket mindre julklappar i år. Billigare, färre och de vuxna tror jag att vi skippar i år faktiskt.

    Mem
    Det är synd att mellandagsrean inte är samma som på 90 talet. Då brukade affärerna rea ut det de hade i lager. Då var presentkort till affärerna väldigt bra att ge bort. Då kunde man köpa det man behövde. Hemma fick vi en del presenter och pengar som vi använde under mellandagarna.

     Ja rea nu är ju inte ens rea. De är överprisade saker till normalpris 😅

     Kolla nästa vecka och helg. Blir nog en del som kör ganska hårt på Black Friday. Många ligger på för stora lager. Vill få igång sitt varuflöde och få loss pengar.

      xx
      Bojkottar Black Friday då det har blivit en kommersiell högtid så som Halloween.

       Ja så kan man se det. Men i år har det gott trögt för handeln så många vill och behöver lätta på sina lager.
       Handlar du dina julklappar då så får du ju kronor över till annat.
       Men jag fattar om man har en moralisk ståndpunkt!

       Black friday har väl alltid varit kommersiellt?

        Anonym 22:41
        Skulle tro att det är rejäla skillnader mellan staterna där det kom ifrån.

        Black Friday i Sverige är ganska nytt.

         Ja fast black friday…. Handlar om att butikerna rear ut varor för att få svarta siffror (istället för röda) i kassaböckerna? Det är per definition ett kommersiellt jippo även i staterna?
         Sen att de lagt den direkt efter thanksgiving, som är en nationell (obs ej religiös) helgdag är väl för att folk är lediga då så finns mer tid att gå ut och härja i butikerna.
         Så, kommersiellt jippo i Sverige och detsamma i staterna.

         Men vad var det i början om det nu har blivit kommersiellt?

   Julbordet blir detsamma, det tummar vi inte på. Vi brukar köra catering och dela på kostnaden.
   Julklappar till barnen blir detsamma som tidigare, men försöker få min sambo att sätta ner foten lite ang julklappar till vuxna. Hans mamma vill fortfarande att vi alla vuxna ska köpa till varandra, men det är så onödig ren konsumtion.. vill vi ha något köper vi ju det under året. Köpa för köpandes skull skippar jag helst. Hoppas vi får igenom det nu med tanke på att allt är dyrare överlag.

    J
    Vad är det viktigaste på ditt julbord?
    Här är det Jansson frestelsen, men det blev ingen förra året då det inte fanns ansjovis någonstans. På Facebook fanns det flera annonser med texten ” Extra burk 400 kronor”
    Får bunkra med ansjovis nu när lönen kommer.

    Till de vuxna, har ni något pristak på presenterna?

     Finns vegetariska recept på Janssons som smakar nästan likadant.

      Vilken vegetarisk ingrediens smakar som anjovis?

       Det är kryddorna som gör att det smakar ansjovis.

     Om du vet redan nu att du ska göra Janssons frestelse är det väl bara att köpa ansjovisen så att du har. Det är en konserv så den blir inte dålig. Framförhållning.

    Ofantligt trött på dessa julklappslekar. Folk får sånt man ALDRIG vill ha eller själv skulle köpt.

     Ja julklappslekar är värre tycker jag också. Krafs som ska passa alla och ingen och i slutändan fick alls något de egentligen vaken behövde eller ville ha.

   Om du vet att allt är dyrare varför då började du med ” fler än jag som upplever att saker blivit dyrare?” Och sluta med ”har det blivit dyrare?”. Det inger inte direkt att du VET ATT DET BLIVIT DYRARE.

    Anonym 20:35
    Tänkte mest på kläder och leksaker som ökat i pris. Det är även ofta som många butiker höjer lite på priserna innan jul då de vet att folk handlar. Att de höjer vid högtider plus inflationen vu har just nu så blir priserna ännu högre.

    Då jag inte handlar så ofta samt att jag inte handlar flera saker samtidigt märkte denna höjning mer. Om jag brukar handla mycket och ofta genom hela året så hade jag inte märkt höjningen på samma sätt.

     Okey. Vi kommer nog fira jul ochköpa julklappar som vanligt men har försökt köpa en del under nu under singles day och kommande black week 😊

     Jag märkte att tonläget där på flera andra ställen har varit onödigt hårt.

     Gällande det du skriver att butikerna höjer innan jul så undrar jag vilka butiker du menar? Har själv jobbat på en stor kedja och det har aldrig hänt där, då det är olagligt att göra så. Därför blir jag nyfiken på om du ”vet” eller ”tror”.

   Tyckte också folk var onödigt dryga mot sig. Alltid otrevligt också när alla går på om en och samma sak. Med lite tolkning förstod man vad du menade.

    Nja det beror väl på med vilket tonfall man läser med. De flesta svar var väl skivna med lite ironi och skämtsamt. Som man ropar får man svar, skriver man om nån annan märkt att det blivit dyrare så… Många gånger är det en fördel att läsa igenom det man har skrivit innan man skickar iväg det. Och det är väl inte speciellt mycket här som är så väldigt seriöst att man ska hänga upp sig i dagar. Läst – lämnat liksom.

     Många gånger är det också värt att fundera på om man måste skjuta iväg en ironisk eller lite lätt hånfull svarskommentar till någon som formulerar sig tokigt när 37 andra personer gjort samma sak redan.

   Men oj, är du arg fortfarande över det alltså??

   Det ska ju motas in i fållan ibland och många är ju rena rama aktivister här som tystar allt som skulle kunna ens likna kritik mot förande politik. Oerhört snävt och aggressivt ibland. Men tänk på att många även gillar luftiga öppna diskussioner så ge inte upp!

   Att saker blivit dyrare har inte gjort nån skillnad på mina julköp, jag är emot överflöd av presenter som principsak så barnen får som vanligt 2-3 julklappar var (om mormor tex är med och ger en så ger jag och pappan en färre) och vuxna får en var (secret santa typ).

   Så du har gått och tänkt på det här i 4 dagar? Jisses du måste ha mycket fritid

    Hen har ju tydligen mått dåligt över detta men istället för att försöka förstå eller scrolla vidare så känner du dig tvungen att trycka till hen ännu mer.

   Tack Flundra
   Svar på din fråga: ja jag upplever det dyrare. Har inte heller sovit under en sten. Tror jag förstår din fråga precis. Jag och sambon har sedan i våras lagt om våra vanor drastisk. Stenkoll på matinköp och snålar med elen.
   Har syskon barn som vi köper presenter till. 300kr per present brukar räcka.
   Men inte längre. Man får ju ingenting för det längre. Inflationen hits you in the face liksom.
   Vi höjde pengen till 450 -500kr. Det är flera år sedan vi vuxna slutade köpa till varandra. Vi får bara tugga i oss att klappköpen blir dyrare.
   Skäms på er andra som skrev snorkigt och besserwisser-aktivt till Flundran

    Beroende på hur gamla syskonbarnen är så kan jag starkt rekommendera upplevelse i julklapp. När mina syskonbarn var 3-6 år gick vi på bio med dem. 25 december såg vi den nya filmen. Föräldrarna fick lugn och ro, vi fick uppleva något kul med barnen win-win. Det skulle gå med 300kr/barn. Samma med en förmiddag på kanske Leos lekland.

    Eller ta med barnen i skogen och gå på jakt efter Nissar. Grilla lite korv och ha en mysig dag tillsammans. Så behöver man inte köpa julklappar. Vi hatar julklappshets så har ofta hittar på saker istället. När barnen var 8-11 år sov dem över hos oss (3 st) så hade vi pizzakväll, spela tv-spel om umgås. Saker man kan göra annars med såklart men barnen är kusiner och bor inte i samma stad så perfekt att umgås tillsammans då

   Jag blev genuint förvånad över all kritik du fick och skrev det också, men dagen efter.
   Att vilja diskutera detta är absolut inget fel!

    Verkligen inte. Det är ju en relevant och vardagsnära realitet för alla.

  Nyinflyttad, hur lång tid tar det innan det känns som hemma och tryggt? Har sån olustig känsla i kroppen när jag kommer hem att jag är på hotell eller i någon annans lägenhet. Mitt hem är min stora trygghet så känns jobbigt att jag känner såhär.

   Jag är en riktigt kräfta (flåt ja jag tror på astro) och är också en sån som har min stora trygghet i hemmet. Upplever att det kan variera, jag flyttade för 2 månader sedan och helt otroligt, kände mig hemma direkt! Men i förra lägenheten tog det tid och jag höll på att bli galen av att jag tyckte det luktade som de tidigare boende i hemmet…. :/ Blev dessutom klagade på av en granne av ingen anledning så kände mig otrygg av det med. Men efter några månader så blev det bättre. Mitt bästa tips är att prioritera sånt som är viktigt för dig. För mig te.x. lukt så jag har köpt mina favoritdoftljus som gör mig glad. Även prioriterat att få ordning på kök och badrum då jag älskar matlagning och att bada. Så gör sånt som du trivs med så blir det nog bra snart. 🙂

    Är också kräfta och kan absolut inte relatera, har man fått nycklarna så bor man väl där? Eller vad har jag missat haha

     Som svar till ts, det är alltså väldigt individuellt hur lång tid det tar.

    Jag är fisk och har också min stora trygghet i mitt hem.

   Jag brukar benämna detta som efter-flytt-blues. Det händer nästan alla tror jag. Att byta hem är en stor förändring! Med såååå mycket planering och jobb bakom. Det är lätt att tro att allt ska bara ska kännas skönt och bra när väl sakerna är på det andra stället. Men förändring och ångest hör ofrånkomligt ihop… och känslorna måste få lite tid att lägga sig till rätta. Lovar att det kommer gå över efter en vecka eller två.
   Se till att mysa till det under tiden! Tänd ljus på kvällarna och sätt upp saker på väggarna.

   Hur länge har du bott i det nya? Jag känner exakt samma sak, flyttade för 3,5 vecka sen. Första dagarna skrek kroppen att den ville ”hem” och då vantrivdes jag ändå i förra boendet och har nu flyttat till ett drömboende. Jag tänker att vi är vanemänniskor och att det brukar ta ett tag med en ny vana. Är det 7 veckor man brukar säga? Eller 9?

   Jag är tvärtom, där jag har mina saker bor jag, känner mig snabbt hemma. Ofta t.o.m. på hotell.

    Samma här. Sekunden flyttlasset lyfter in möblerna så är det mitt hem.

  Har ni eller någon ni känner vunnit nåt? Syftar på tex sånt som företag lottar ut som en skidresa om man ger den bästa motiveringen, eller en gratis hotellnatt om man fyllt i ett formulär. Är det nånsin nån som får dom priserna??

   Haha ja en i mitt gymnasie vann en sån resa i lokaltidningen

   Jag fyllde i ett formulär på ett hotell och vann två nätter på valfritt hotell i deras kedja. Min syster vann en tvättmaskin i någon butikstävling på typ Ica eller Coop, där man svarar på frågor, motiverar.

   Ja, min man vann nån sorts motiveringstävling med chartrat plan. En vecka utomlands, boende i bungalow med all inclusive.

   Vi kunde inte åka, då jag var höggravid med vårt första barn. Vem trodde någonsin i hela livet att man skulle vinna? Inte vi, så han deltog väl inte jätteseriöst.

   Vi har fortfarande kvar tidningsutklippet och våndas varje gång det dyker upp ur gömmorna.

    Blir nyfiken! Gick resan vidare till någon annan eller fick ingen åka?

     De hade platser och boende för flera, då det var samma tävling under ett par veckor.
     Våra platser blev avbokade!

   har en kompis som har ett inredningskonto, hon har vunnit massa fina priser 😭 bla en flos taccia och en louise roe vas!

    Haha är din kompis E.S? Tänkte direkt på en jag följer som vunnit en Flos-lampa när jag läste första kommentaren

     nej 😅

   Haha ja! Min sambo vann när han var liten en tävling på ett mjölkpaket! En resa till Disneyland i Paris för två, genom att rita och skicka in en teckning!
   Sjukt otippat!

   Min bror vann en spelkonsol från nån spelsajt som efterlyste utvecklingsförslag.

   Min granne vann 100 000kr på triss som hon festade bort 🤷‍♀️

   Jag har vunnit 2 st VIP-biljetter för att se en av mina favoritartister, träffa honom innan och vara med på soundcheck 🙂 Vann genom en motivering!

    Skriver samma till dig som till Anonym nedan – måste få veta vilken artist ju? 😄

     Han är nog inte superstor (de flesta känner igen honom när de hör musiken) men det var Gavin DeGraw! Lyssnat på honom sedan jag var 12 år så det var superkul att vinna såklart 🙂

     Har även vunnit ett flak Celsius energidryck vid två olika tillfällen, en handduksvärmare till badrummet, tapeter till ett värde av 4.000, biobiljetter och lite andra småsaker. Tycker om att skriva och är väl rätt kreativ, dock handlar de flesta tävlingar nu om tur i och med att allt man ska göra är att ”följa, dela och kommentera” så tävlar knappt längre, haha..

   Jag vann en resa för två till London för länge sen 😊 Nån tävling som en tv-kanal anordnade. Blev så sjukt glad!

   Tippen-frisbee !!!!!!

   Ja jag vann en cykelvagn från thule i samband med en tävling som ett barnmatsmärke hade!

   Jag har vunnit en Thailandsresa i en Facebooktävling och en kompis vann en mille på Pacman haha, helt sinnessjukt

    På Pacman?! Hur vann man ens pengar på det? 😯😅

      Haha tack! Det förklarar ju saken. Jag tänkte bara på gamla klassiska datorspelet 🤓

   Jag och min syster ritade en teckning en gång för en tävling. Det var typ en tävling rita en teckning på någon som lyssnar på musik så kan du vinna en skiva.
   Vi vann en skiva, typ den där ”Hit for kids 7” 😅😅

   Jag vann en tygkasse på Donkens app när dom hade nån lottning för några somrar sen 😅 Annars känner jag inga som skulle vunnit nåt på såna där tävlingar ts frågar om.

   Jag vann en tävling när man skulle ringa in till en radiokanal (telefonsvarare) när man hörde en viss låt på radion. Vann 5 biljetter till en exklusiv liten spelning med ett världskänt band vilket också var mitt favoritband vid tidpunkten. Behöver jag säga att det var en dröm som gick i uppfyllelse!!

    Nu måste du säga vad det var för band ju! 😄

   Jag vann en date med Brolle jr

    Åh berätta! Var han trevlig? Vad gjorde ni?

   Jag har vunnit 5000kr i hotellövernattningar på en skraplott som mina systrar sålde för deras fotbollslag. Det var nog första och enda gången jag vunnit något ”stort” 😅

   Skoja. Jag vann faktiskt 5000kr på Elgiganten för ca 7 år sedan via en fototävling. Jag ska nog inte klaga på otur ändå…

    Donkenvinnaren här, kom precis ihåg av din kommentar att kompisens mamma vann en bil på en lott som en fotbollsklubb sålde utanför en ICA.

   Jag har vunnit EN gång. Ett monsters inc spel när jag var barn. ASKUL spel. Mamma blev så stolt att hon började gråta och jag var mest i chock.

    Haha åh, detta var sött 🥰

   Minns iattMin Häst hade en novelltävling där man kunde vinna en ponny. Skrev på min novell så länge men vann inte. Undra vem som vann den där hästen. Detta var på 90-talet.

    Den tävlingen kommer jag också ihåg!! Jag vann inte heller.

    Kom att tänka på besvikelsen när jag insåg att man inte vann den faktiska hästen i Bingolotto utan vad den sprang in på ett trav (eller något). Där hade barn-jag suttit och hoppats i onödan.

    Tror att Luleå ridklubb vann en häst, en arab.

   Jag vann en resa för 2 pers värd 10 tusen kr för hundra år sen från Veckorevyns första hemsida, typ 2006! Kunde knappt fatta att det var sant

   vunnit ett armband på nån hemsida, vunnit biljetter till ladys night.

   har två olika kompisar varav den ena vunnit 1 miljon på bingolotto och den andre 20 000kr på uppesittarkvällen.

   Vann en årsförbrukning av blöjor från Linero på Underbara barn-mässan. 💪🏼

    *Libero

    Åh drömvinst för smårbarnsföräldern! Hur fungerade det rent praktiskt? Fick du hem blöjpaket eller typ värdecheckar? Hur mkt räknade de som en årsförbrukning?

   Det största jag vunnit är nog 2 flygbiljetter till New York. Det var på ett reseföretags fb-sida där man skulle skriva en kommentar. Var typ tio år sedan, så innan man skulle hålla på och dela osv för att få vara med.

   Har annars vunnit småvinster som en is-skrapa och fribiljetter till Friskis & Svettis, en tårta på en bloggtävling och barnmatsskedar från ett matföretag.

   Min mamma vann en resa till Florida. Det var en rittävling i en tidning typ och hon är kass på att rita men vann ändå haha. Detta var dock på 80talet.

   Vann två olika tävlingar på Nicole Falcianis första blog 2009-2011. Smink från makeupstore och en valfri produkt från en dopbutik, haha.

   Jag vann två flygbiljetter för valfri resa.

   Jag! Jag har vunnit ett presentkort på 10 000 i en tävling med Apollo. Det blev en resa till Grekland för mig och sambon. Två år senare vann jag ett presentkort på 5000 med Fritidsresor (nu TUI) och det blev en delbetalning på en resa till Spanien.

   Kan inte fatta att jag haft sån tur, eftersom det antagligen var många som deltog i tävlingarna.

  Bonde söker fru!! Vilken ”fru” gillar ni mest respektive sämst?

   Gillar Iza, Sebastian och Ida. Har svårt för Jon-Kristas övriga tjejer tyvärr

   Filip! Så jäkla gullig!

   Gillar Filip och Sebastiaan, de verkar gulliga! Christian tycker jag verkar vara en riktig tråkmåns!

   Jag får borderline-vibbar av Nathalie. Hon verkar inte stabil och jag tycker det är ansvarslöst av produktionen att ha kvar henne i programmet.

   Sebastian tycker jag om.

  Hej!
  Jag har nyligen bytt jobb och känns som jag inte kan någonting. Har så dåligt självförtroende och ältar allt jag gjort/sagt. Usch, vad jobbigt det är 😖 har ni några tips på hur jag kan göra det lättare för mig? Försöker fråga om sånt jag inte vet osv, kanske mer behöver hjälp att inte älta och tänka så illa om mig själv.

   Men det är garanterat ingen fara! Förhoppningsvis så förstår dina kollegor att du är ny på jobbet och inte kan allt. Så det är inget konstigt egentligen. Men jag förstår verkligen dig, jag skulle garanterat känna detsamma om jag var ny på ett jobb.

   Jag har haft en del människor på ”upplärning” på mitt jobb. Och det enda jag bryr mig om är om människan verkligen visar att den vill jobba och försöker sitt bästa liksom. Något som jag uppskattar iaf är om man frågar mycket frågor om jobbet och visar intresse till att lära sig. Man kan inte vara ett proffs efter en timme liksom.
   Så massa lycka till och du är garanterat helt fantastisk! 😁😁

   Jag är precis likadan. Jag vill ha hjärnkoll och kunna allt direkt. Fast jag vet att ingen kräver det av mig…. Särskilt inte som ny.

  Någon som bor i Täby och vet om fina mysiga promenadvägar/områden? Eller bara allmänt tips om området tas tacksamt emot 😊

   En promenad längs Rönningesjön kanske! Där finns ett mysigt café också. Sen är Viggbyholm fint (det är där den villan för 150 mille ligger 😆). Gå ut mot restaurang Pont och ta en kaffe/ett glas vin vid vattnet. ☺️

    My, är det du?

    Jättebra förslag med Rönningesjön. Stationscafét är jättemysigt. Rönningeby är också jättejättemysigt på helgerna och vägarna är bilbria. Täby har många fina promenadvägar så det beror lite på var du bor i Täby. Enstaspåren är trevliga och ända ned förbi klotpilarna ned till Efraimsberg . Längs med Vallentunasjön förbi Nygård är också mysigt för att det är en så fin begravningsplats där och även Nygårds värdshus. Strandvägarna förbi Hägernäs och Näsbypark…. Finns hur mycket som helst.

   Stolpaskogen är mysig, speciellt såhär års!

   I Hagby finns ett fin slinga på typ 5 km 😀

  Min man sa igår ”jag förtjänar en hustru som tar hand om sig själv” och det gjorde så jävla ont. Ja det träffade en öm punkt eftersom jag inte orkar träna eller vara särskilt fysiskt aktiv och har gått upp 8-10 kg de senaste åren. Jag har haft fullt upp med att tackla min ångest, gå i terapi, ta hand om huset och familjen, fortsätta jobba osv.
  Det kändes extra orättvist eftersom han själv knappt reser sig från datorn ens för att sova och inte byter om från mjukiskläder de få gånger vi går någonstans tillsammans. (vi delar ganska lika på hushållet och jobbar heltid båda två så den biten är inget problem)
  Vet inte vad jag ville med detta men kan inte sluta vara ledsen och arg över det.

   Att gåi terapi är ju verkigen att ta hand om sig själv! Tycker att du ska påminna honom om att du förtjänare en man som byter kläder dagligen. Du förtjänar en man som bär riktigta byxor.

   Vilket as. Han behöver förklara sig samt be om ursäkt.

   Var arg och ledsen du. DU förtjänar en man som tar hand om sig. Och dina känslor.

   Kanske du skulle må bättre utan honom.

   Jaha, och vad har han gjort för att ”förtjäna” det då tycker han?

   Oj, det var hårt! I vilken kontext sa han det?

   Hur kan man säga en sån sak till sin fru? Helt sjukt. DU förtjänar en man som behandlar dig med respekt

   Vad svarade du? Berättade du att du blev ledsen när han sa så? Obs tycker absolut inte man ska behöva höra något sånt från sin partner. Undrar bara om han fattade hur illa det var.

    Ja, jag var redan nere och deppig över mitt alldagliga utseende när han sa detta och jag sa att han gjorde saken mycket värre. Imorse stod han på sig med att vi båda behöver ta tag i vår fysik osv vilket är rätt I sak mn fortfarande ett väldigt plumpt sätt att uttrycka det på när jag redan satt och grät över hur ful jag känner mig.

     Kasta ut honom

     Rätt stor skillnad ändå mellan att föreslå att man gemensamt gör en satsning på hälsa, och att säga som han sa… Dessutom verkar det för mig tydligt att du haft andra prioriteringar typ familj hus barn psykisk hälsa och att träning hamnat sist på listan. Om han tycker du ska träna får han väl steppa upp och frigöra tid och energi för dig att göra det?

      Ja han får dessa perioder när han minsann ska knata uppför Kebnekaise och vi ska komma i toppform. Det brukar sluta med ett par föreläsningar om hur viktigt det är att röra på sig, sen sätter han sig framför datorn.
      Jag går en promenad varje dag vilket han fnyser åt eftersom det inte är styrketräning…
      Brukar kunna vifta bort dessa episoder men den här formuleringen att jag inte tar hand om mig själv landade jävligt fel.

     Han är ju hemsk. Herregud. Du TAR hand om dig själv när du värnar din pyskiska hälsa, men eftersom han bara ser det är perspektivet vad han själv förtjänar och verkar betrakta dig som någon typ av objekt så fattar han inte det.

   Fy f*n vilken grisig kommentar! Riktigt elakt sagt. Jag har själv komplex för min kropp (också gått upp typ 10 kilo och känner mig inte så bekväm..) jag hade blivit så extremt ledsen om min partner sa något om det, så jag förstår verkligen att du blev ledsen! Ni är gifta, så vad hände med ”tills döden skiljer oss åt”… komma och gnälla på utseende, sån banal sak! Vet du, jag tycker du ska prata med din man och säga att du förtjänar någon som älskar dig precis som du är. Och säg att hans retorik hör hemma i sandlådan. Stå på dig och försök att inte ta åt dig av hans idiotiska kommentar. Stor kram till dig!

    Jag tror fan jag vet vad som hänt. Han har snackat mycket med sin bästa polare som är väldigt sportig och aktiv. Jag tror min man har komplex för sin/vår livsstil och en del av den frustrationen spiller över på mig.

   Säg bye bye till honom snarast 👊

   Neeej usch. Vad ledsen jag blir. Vad fan. Jag vet att det är så himla lätt att sitta och skriva ”lämna”! för så lätt är det väldigt sällan. Men jag hoppas du finner den kärlek och respekt du förtjänar istället för den typen av kommentarer 🙁

   Plus, promenader är så otroligt bra och alldeles lagom när man inte mår bra, samt vid ångest. Och vissa dagar orkar man inte ens det och man är precis lika fin och värdefull för det.

    Precis dagliga promenader är grymt bra. Jag har en kompis som går ut hårt och går 15 000 steg om dan men tröttnar snabbt, han går inte ut på kortare promenader för är meningslöst säger han. Bara det att jag går ju 70 000 steg i veckan på mina ”meningslösa” promenader medan han inte ens kommer upp i hälften för han orkar inte fullfölja sina storsatsningar.

   Men va faaaan. Jag har nog inte kommenterat på en blogg på säkert 5 år, men nu jäklar.
   För det första, terapi är att ta hand om sig själv. Det är hårt jobb och du ska ha cred som orkar gå i terapi mitt i allt slit med familjelivet. Och att ha ångest är ansträngande. Det tar tid och energi. När jag har haft som värst ångest har det känts som om jag sprungit en mil efteråt.. Att ta hand om sig själv är inte alltid yta, även om det här kapitalistiska samhället har fått oss att tro det. Och för det andra, om du inte har energi och ork att träna och om du VILL det så får han lösgöra tid för dig att göra det. Eller ge dig tid för dig själv att göra annat som innebär att du tar hand om dig själv! Så otroligt okänsligt och elakt sagt. Man förtjänar inte en människa som ska vara på ett visst sätt, i en relation stöttar man varandra att må bra och stöttar varandra att göra saker dom mår bra av. 8 eller 10 eller 100 kilo är skitsamma, du är skitbra precis som du är. Han kan resa sig upp ur dataspelen, ta på sig ett par ordentliga byxor och ta sig en rejäl funderare kring hur han pratar med sin fru.

   Du förtjänar en man som stöttar dig. Som uppskattar och firar dom ansträngningar och framsteg du gör. Som uppmuntrar och lyfter dig, inte sänker dig. Han har gjort helfel här. Först en total tankevurpa, sedan rännskita i det blå skåpet genom sin mundiarré. Jag förstår att det gör jätteont och du har all rätt att vara ledsen. Stor kram till dig och fortsätt att hand om din insida bäst du kan ❤️ Ditt fokus är helt rätt. Det är din man som är ute och cyklar.

  Angående bronspuder – jag märker att mitt bronspuder har fått en hård yta på vissa ställen (tänk hårt packad snö, if that makes sense) som gör att borsten inte riktigt tar upp produkten. Hur gör jag för att få bort det? Har provat att skrapa bort det men då slösar jag ju puder + att det blev märken i pudret. Någon som varit med om detta?

   Låter som att det har passerat bäst före datumet? Ett puder håller ungefär 1,5 år, använder du rena borstar eller en smutsig borste så det samlas olja och smuts från din hy och smink i förpackningen?

    Pudret köptes i januari så det är nog inte för gammalt. Däremot kan det vara smuts och fett från borsten, spår av foundation osv. Ska rengöra min puderborste och se. Att jag inte tänkt på det 🙂 Dock så kvarstår problemet med pudret, hur jag får bort det.

     Går det att skrapa bort lite av det hårda?

     Har du rengjort borstarna eller bara kört på? Blir lätt en hinna av alla oljor på ett puder annars. Lite som det blir på testers i butikerna.

     Ta en tejpbit, dutta eventuellt av det klistrigaste på handen, sen lägger du den över pudret där det är hårt så kommer den ta med sig ytan. Du får testa om du behöver avklistra den lite, minns inte exakt vad som är bäst. Kan vara så att ytan bildas till följd av fettig borste, men är ej helt säker på att det är sant.

      Tack för tips! Ska testa!

   Jag läste bondbrudar och hade svårt att få ihop det med ditt puder. 😅

   Jag får något liknande på mitt puderrouge ibland. Testa att ta vanlig genomskinlig tejp och tryck klistersidan nedåt på de hårda partierna, det borde lyfta bort det.

  Vill bara ha ett barn ,kan inte hjälpa det ? Är det så fel

   Öh, nej?

   Vem har påstått att det är fel?

   Nej. Har två och kan verkligen förstå att man bara vill ha ett 🙂

   Haha vet inte ens om jag vill ha ETT barn. Så tycker det låter klokt att inte hetsa!

  Får panik av tidö-avtalet. Det handlar inte om höger/vänsterpolitik längre utan att många av förslagen är direkt rättsosäkra.

  Vi får se vad utredningarna kring lagförslagen visar..

   Känner glädje och hopp pga Tidö-avtalet.

   Får du verklig panik bör du söka hjälp för det är inte normalt.

    Klart hon inte behöver söka hjälp för det!
    Olika saker väcker olika känslor.

    Vad är det du känner hopp kring? Är ju flera förslag som faktiskt är ovärdiga en demokrati på Sveriges nivå? Men känns orimligt att få igenom vissa av förslagen så får hoppas att utredningar visar på detta också. Fast vem vet i dagens läge..

     Vilka förslag är ovärdiga tänker du?

      1. Att utvisa ”gängkriminella” som inte begått brott. Definitionen av att bara kriminell är väl just att vara dömd för brott..

      2. Att utvisa pga ”bristande vandel” tex prostutition eller missbruk vilket inget av det är kriminellt i Sverige.

      3. Att utvisa hela familjer för att en person i familjen är dömd för brott. Att du inte kan straffas för brott du inte begått är en grundbult i svensk rättssystem.

      Osv

       Det är typ dom specifika förslagen som inger någon slags hopp tycker jag.

        ka, precis! rimliga helt enkelt 👊

        Kan inte tänka mig att de kommer genomföras i praktiken. De som genomför utredningar för riksdagen är högutbildade proffs som ser att detta inte är juridiskt genomförbart i en rättsstat.

        Detta är bara Kristersson (läs: Åkesson) som försöker visa sig handlingskraftig

       Kanske dags att ändra på de grundbultarna så som det ser ut i Sverige idag.

    Haha ja men vilken bra idé hörru. Ringa till vårdcentralen och säga att man behöver hjälp för att man blir stressad över den politiska utvecklingen.

     Hon var inte stressad utan fick ju panik. Ganska allvarligt med panik ändå.

      Nej, du behöver inte inte söka professionell hjälp för att du känt känslan panik.

       Jag föreslog inte vård, jag rättade dig. Sista om att det var allvarligt var inte seriöst menat.

   Jag tycker hela detta med den nya regeringen är overklig, jag bara väntar på att någon ska komma och säga att dessa amatörer ska flytta på sig så att någon som kan ska ta hand om Sverige. Jag skäms när jag ser Ulf Kristersson göra bort sig utomlands, nej Sverige får skämmas över det mesta denna amatörregering ställer till med🤭

    Någon som kan, vem tänker du då på?

     ja ta in Å*essooon som, får styra upp 👍bahm!!

     Magdalena som har en hög utbildning till skillnad från Ulf o Compani!

     jimme👏

     Men minns ni när Stefan Löfven var statsminister och framstod som en stammande dåre som knappt kunde engelska 🙂 kul när han reppade sverige

      Skojar du, Stefan Löfven pratade bättre engelska än både Reinfeldt och Ulf Kristersson. Båda pratar svengelska, och Ulf kan inte ens uttala Turkiet på engelska…det blir bara kalkon över det hela.
      Reppade?

       Uttal är ok med brytning tycker jag. Vi är ju svenskar. Jag är stolt över min nordiska accent. Men Stefan Löfen var ju rent ut sagt ordfattig på både engelska och svenska.

      Stefan Löfven var ju snudd på tappad.

       Konstigt att du tycker det, utomlands har han högt anseende till skillnad från Ulf.

        Hos vilka då? Jag bor ”utomlands”.

         Jag vet inte vart du bor och hur uppdaterad du är i världen, så det du vet har ingen betydelse. Men ingen som inte betyder något får dessa uppdrag internationellt.

         ” Förre statsministern Stefan Löfven (S) har tackat ja till uppdraget att leda en hög rådgivande FN-panel. Den ska arbeta utifrån FN:s generalsekreterare António Guterres rapport Our Common Agenda som presenterades i september i fjol.

         Panelen ska identifiera globala samarbetsfrågor i framtiden. Resultatet ska presenteras vid ett FN-toppmöte 2023.

         Förutom Löfven leds panelen av Liberias förre president Ellen Johnson Sirleaf, säger António Guterres i ett uttalande.

         ” Han har också tackat ja till att delta i ett projekt mot barnarbete tillsammans med den indiske fredspristagaren Kailash Satyarthi och ett europeiskt projekt för konfliktlösning, till exempel att arbeta för försoning på Balkan. Ett fjärde uppdrag är under diskussion men Löfven vill ännu inte avslöja vad det handlar om.”

          Ok så Steffe fick ett uppdrag i början av året och därför är han ”högt anseende utomlands”…?

    Jag skulle skämmas om jag röstat på dem nu när de sviker vallöfte efter vallöfte. Exempel:
    Högkostnadsskydd för el på plats första november – nope.
    Tio kronor billigare diesel och bensin – nope.
    Inte ”Magdapriser” på mat utan det skulle bli billigare – nope.
    Sänkt skatt på ISK – nope.
    Älskar dock deras bortförklaringar om världsläget och inflationen. Well det var pandemi, krig i Ukraina och lågkonjunktur även före valet men då var det ju ”sossepriser” enligt högern nu när de själva styr så har de tydligen upptäckt att de inte kan påverka globala marknader. Hoppsan…

     Ja, vilka jäkla amatörer de är! ☹️

     De kunde ju inte gå ut och säga att de är rasister så då behövde de ha några vallöften… tyvärr så var det lögner hela alltet och av kommentarerna över så verkar ju folk inte bry sig tyvärr.

  Vilken är den bästa primern? Har testat några som jag tycker är bra men vill hitta fler, gärna lite billigare. De enda jag varit nöjd med är Laura Merciers Canvas, den fuktgivande samt Long tenseur från Sisley. Kom med tips!
  OBS! Inte matt 🙂

   Smashbox Photo Finish Primerizer+ Hydrating Primer är min favorit ☺️

    Sett att den fått höga betyg överallt, kanske är värt! Tack 😀

   Klassiker men Beauty Flash Balm från Clarins. Tricket är att applicera foundation direkt efteråt! Älskar den, använder den främst till festligheter. Till vardags kör jag på Prep+Prime från MAC, då den ger fin lyster!

    Tack för tips! Har inte haft den på flera år, trott att den utgått. Den kanske är något för mig för jag vill gärna ha den där uppstramande känslan som från Sisleys (men billigare, orkar inte lägga 1800 kr på en primer). Men är den från Mac som en mist, gör det någon skillnad?

     Kan verkligen rekommendera den från Clarins! Nej alltså den från MAC är en egen flaska liksom. Svart och hög med pump. Prep+Prime Primer. Den andra, misten, har man efteråt som en setting spray. Den heter också prep+prime då den ingår i samma serie.

       Hej! Nej, den där har jag aldrig sett? Men den verkar väldigt bra! Kanske bättre än den jag menar 😅

       https://www.kicks.se/mac/makeup/bas/primer/prep-prime-natural-radiance-radiant-yellow

   Smash box photo finish foundation primer 🙂
   Hyn blir så slät o sminket lägger sig sååå bra!!!
   Har köpt om den i flera år, så rekomenderar verkligen.

  Jag har behövt bryta med min bästa vän och jag är så förtvivlad. Vi var som systrar men hennes destruktiva relation kom emellan vår vänskap. Hon är ömsom medveten om att killen är dålig för henne och att hon inte mår bra, ömsom inte alls medveten om det och förnekar det å det grövsta. Han vände henne emot mig. Det hela är så sorgligt och jag vet att jag är enormt viktig för henne men hon har förstört vår vänskap totalt genom att säga hemska saker och behandla mig så illa. Jag är kroniskt sjuk och hon gick till och med till verbal attack gällande min sjukdom. Jag vet att det inte är hennes åsikter utan hans, men jag kan ändå inte ha överseende längre och bröt. Jag vet inte hur tillvaron kommer bli för mig utan min bästa vän men vet ännu mindre hur det kommer gå för henne. Han slår henne inte men isolerar henne från vänner och familj, styr henne och har agerat nedtryckande gentemot henne. Alla hennes vänner samt delar av hennes familj ser detta. Jag kan inte göra mer för varken hennes liv eller för vår vänskap. Allt är förstört.
  Finns här någon mer som behövt bryta med sin vän på samma grund?

   Inte på samma grund helt o hållet men har förlorat min bästa vän pga en riktig idiot till kille. Det är otroligt sorgligt och ledsamt, nu har det gått några år och jag har accepterat att det aldrig kommer bli bra igen. Jag kunde/kan inte påverka hennes livsval o har informerat henne om att jag alltid finns här. Mer kan jag inte göra, tyvärr inte du heller ❤️

    Tack för ditt svar. Det kanske inte var riktigt samma situation men att förlora sin vän gör nog lika ont oavsett. Däremot känner jag inte längre att jag finns här för henne oavsett. Är det fel av mig? Jag känner att mitt förtroende för henne är förbrukat och att hon bränt alla sina broar. Kommer aldrig mer kunna lita på att hon är en sann vän eller att hon aldrig kommer träffa någon annan som påverkar henne till att svika mig igen.

     Nej, det är inte alls fel att du känner så! Jag kände samma i början när det tog slut med min vän. Jag var så arg och besviken, kände verkligen att jag var ”betrayed”. Vi bråkade en del o jag var brutalt ärlig men det hade noll effekt. Allt handlar om hennes idiot till kille (numera man) och hur hon övergav mig när jag verkligen behövde henne. Hon gav upp allt för en riktig idiot. Men sen gick det en tid o vi började ha sporadisk kontakt o nu är vi där, ingen kontakt men en o annan like på insta. Hon bor inte heller kvar i samma stad så vi kan inte springa på varandra.

     Om du vet och förstår att hon blir gravt manipulerad av som partner så tycker jag att det är fel av dig att helt vända henne ryggen. Förstår att du inte vill vara hennes vän nu men kanske kan du ändå ha kvar en livlina till henne, typ ”den dagen du lämnar honom så ring mig”. Är du en sann vän så förstår du att hon har hamnat i en mycket destruktiv relation som kidnappat hennes hjärna. Att hon blir ännu mer isolerad gör det ännu svårare för henne att lämna. Det är troligen en tidsfråga innan våldet även blir fysiskt dessutom

      Ja det är ju i sådana här lägen som riktiga vänner stannar kvar och vägrar gå med på isoleringen.

       Otroligt kass kommentar. En riktig vän kan slita o kämpa i motvind men sen så orkar/kan man inte alltid rädda någon som inte vill bli räddad.

        Intala dig det du.

         Skön stil du har. Hoppas du sover gott inatt!

          Men då är det. När isoleringen kommer då måste vännerna finnas kvar, det är jätteviktigt. Orkar du inte så orkar du inte men det tar inte bort faktumet. Sen kan du använda vilka argument du vill för att ditt samvete ska kännas bättre. En riktig vän låter inte sin vän bli isolerad av sin partner.

           Allt det du skriver är det rakt motsatta mot vad en psykolog skulle svara. Man kan inte rädda människor genom att dränka sig själv. Många försöker, och går åt själva vilket inte hjälper någon. Så som du anser att man ska agera är definitionen av osunt och självdestruktiv beteende. Självklart ska man uppmuntra vänner, och ex-vänner till hjälp , men den hjälpen bör vara professionell. Man ska aldrig aldrig offra sig själv. Det hjälper ingen. 🌸

      Hon kommer aldrig lämna. Han kommer heller inte slå henne, riktigt på den nivån är det inte även om jag tycker han är en riktig röv. Han är ensam och osäker och vill ha henne för sig själv. Han blir avundsjuk när hon har vänner. Men han kommer inte slå henne.
      Det kanske finns en öppning hos mig om några år ifall hon gör slut. Men hade jag stannat nu hade jag känt att det vore som att vara medberoende. Hans sätt (ibland genom henne) var misshandel även mot mig. Hur ska man kunna finnas kvar i det? Det är toxiskt och jag har lidit av det i flera år.

   Har inte varit i just samma sits som dig, men vill ändå dela med mig. Hade en gång en destruktiv pojkvän som bad mig välja mellan min bästavän o honom. Kan säga att det var jäkligt nära att jag valde bort henne. Förstår att det är en pissig situation och givetvis är detta inte okej (allt hon sagt till dig), men det är sjukt som folk kan manipulera med ens tankar o sätt att vara på.
   Men någon dag (förhoppningsvis) så kommer hon behöva dig och ditt stöd när det tar slut, använd då inte detta imot henne och fortsätt stötta henne. Kanske tom skriv att du finns där om det behövs – självklart om du orkar och vill!

    Ja jag vet att det är skrämmande hur en annan person kan manipulera en människa. Menar du att du valde bort killen då? Starkt av dig i så fall.
    Jag vet inte om det någonsin tar slut mellan dom. Hon har ingenstans att ta vägen i livet. Hela hennes liv är uppbyggt på honom och hon är extremt svag som person så hon är inte den som har styrkan att bryta sig loss när hon vet att det är uppförsbacke och motvind och ensamhet och ångest som väntar henne den första tiden. Jag har verkligen hållit mig vid hennes sida just för att hon ska känna att hon har ett eget liv som hon kan leva. Men gissa vad han gjorde – han har manipulerat henne till att tro att hon är för mycket med mig så hon inte har tid att skaffa det breda nätverk hon gärna vill ha. Hon började ta distans från mig och jag kände mig så ledsen och lämnad.
    Sen blev allt så infekterat och jag orkar inte längre vara bredvid henne och känna hur även mitt hjärta bli misshandlat av hennes kille. Jag måste orka med mitt liv och min sviktande hälsa så det går inte.

   Åh vad jobbigt!! Har inte varit i samma situation och har kanske inte en bästis på det viset.
   Har du sagt att du finns där för henne om hon väljer att lämna kille ?! Hoppas att hon inser tillslut att han Inter bra för henne

    Jag har inte sagt det just vid uppbrottet. Jag sa två gånger veckan innan ”jag finns alltid här för dig” men det var inte riktigt kopplat till situationen med relationen om jag minns rätt. Sen när jag bröt hade hon betett sig så illa mot mig att jag kände att jag inte ens är intresserad av att ha en så barnslig, omogen, intolerant och dömande person som vän så jag sa bara hej då ha det bra. Just nu är jag i det stadiet att jag inte vill ha med henne att göra pga den person hon utvecklats till. Hon har backat rejält i utvecklingen. Men det känns ändå sorgligt. Känns som att min vän har dött och den här personen ör typ hennes galna zombie-våldnad. Känns som min vän inte finns kvar här på jorden.

  Någon som kan vägleda med bolån? Jag har köpt en lägenhet med tillträde i januari. Planerar dock att säga upp mig närtid pga vantrivsel. Det kommer dock ske innan jag söker nytt jobb som är en typ av praktik med kort tillträde (som jag kommer få 100%). Har längre uppsägningstid i dagsläget. Kan såklart inte säga upp mig innan jag signat de sista papperna för bolånet för att inte ”ljuga”. När brukar man signa lånehandlingarna med banken? Precis vid tillträdet eller någon eller några veckor innan? Kommer självklart kunna klara av lånet med nya jobbet men kommer hamna över gräns för amortering som jag inte vill.

   Lånehandlingar brukar skickas in nån vecka innan och göras klart med utbetalning samma dag som ni skriver. Tänk igenom ordentligt om du har råd att byta jobb med tanke på hur de kommande åren kommer se ut med inflation och räntor.

   Signering av sista lånehandlingarna sker i samband med tillträdet

    Tack båda för svar. Då får jag vänta till tillträde helt enkelt. Har såklart noga tänkt igenom detta.

  Syrran bor i Täby, rimliga förslag här https://www.taby.se/fritid-och-kultur/natur-och-parker/vandringsleder-och-strovomraden/
  Jag gick mycket i täbys prästgårds reservat

   svar till frågan om promenader i Täby…

  Har en hund som varit dålig i magen till och från i 4 veckors tid. Från att alltid varit hur bra som helst i magen till att bajsa löst (inte diarré) pratat med veterinär men eftersom han äter som vanligt, dricker och är sig själv så tyckte hon inte vi behöver rusa dit utan föreslog veterinärfoder, pro kolin och att vi ska ta bajsprov och se ifall de möjligtvis kan vara giardia. Han gick på kortison pga ögonskada och de började lite efter de men nu har han slutat med den kuren och magen är fortfarande paj såfort vi har uppehåll med pro kolinet.. NÅGON som varit med om samma som kan lugna mig då jag bara tänker cancer och katastofttankar.. han är 6,5 år

   Avmaskning?

    Mm jag skrev att vi ska testa han för giardia = en parasit. Beställde ett kolla masken kit i förrgår.. får se vad de visar 🫤

   Jag skulle be dem kolla upp allergier etc samt be om b12-tillskott på recept. Det är inte bra för övriga organ om magen mår dåligt länge. Har du Agria? För de erbjuder gratis veterinärkontakt via deras app och man kan få videosamtal

   Det är nog ingen fara. Min vovve var lös i över en månads tid utan anledning. Det kommer säkerligen gå över!

   Haft en katt med giardia och det var jobbigt, så svårt att bli av med vi fick köra flera kurer så hoppas på något annat! Men om de kan testa avföringen för ”allt” på en gång och inte bara för giardia (vet inte vad det kostar i Sverige vi bor utomlands och inte så billigt här) men då kan dom iaf hitta vad felet är direkt förhoppningsvis. Om inte kortisonet som spökar fortfarande så kanske han ätit något annat olämpligt? Hoppas han mår bättre snart 🙂

  Är det någon som ångrar att de tog covidvaccinet?

   Ja.

    Vill du och ”Anna” härnere utveckla varför?

     Fick ganska svåra vaccinbiverkningar.

      Mår du bättre nu?

       Ja, men är inte återställd o tror inte jag blir det heller.

        💕

   Ja..

   Ja, av princip mest. Tyckte det var onödigt då och tycker det nu med (om man ej är riskgrupp).

   Nä men kommer stanna på två sprutor.

   Ja. Jag är emot massvaccinering i ett sådant rasande tempo. Jag ifrågasätter om vaccinet verkligen var sunt. Jag var anti hela tiden men vaccinerade mig för att inte bli totalt utfryst socialt, på jobb etcetera. Det var så oerhört typiskt för vår tid att varenda kritiker blev kallad antivaxxer.

    Men vad löjlig du är. Vem hade vetat om du inte vaccinerat dig då?
    De där passen har då aldrig jag behövt visa upp.
    Sen var ju duktig på att sprida lögner om vaccinet från dag ett. Enligt många existerade inte ens Corona trots alla bevis.

     Jag hade inte tagit 2 sprutor än utan endast den första och fick inte gå in till biokassan för att ändra min bokning

     Vi var tvungen att ha vaccinationspass för att få delta på en (typ obligatorisk) middag med jobbet tex. Blev ju väldigt tydligt vilka som inte kom.

    Jag är lite kluven, tror ändå att vaccintäckningen hade stor effekt på antalet totala sjukhusinläggningar. Det som var lite lurigt med Covid var ju att det kunde slå hårt även mot människor som inte hade några uppenbara riskfaktorer (upplevde det på nära håll). Det kändes lite onödigt såhär i efterhand, men när jag tänker efter så var det förmodligen inte det. Men jag tänker inte ta fler nu, nu när det inte alls är samma volymer som behöver sjukhusvård.

   Ja pga att jag blev så pass dålig och fick kraftiga biverkningar länge

   Min man ångrar sig djupt. Nästan på gränsen till vrede att han blev övertalad på jobbet. Han upplever att han får hjärtklappning på natten och har nu problem med sömnen.

    Försök få din man att kunna efter om han även får sådana symtom av att äta mat. Ha. Kan ha åkt på histaminintolerans. Inte ovanligt av vaccinet vad jag förstått. Men

     Intressant! Ska kolla upp det. Tack!

   Vaccinerade mig inte och är sjukt glad för det

  Brukar köpa högrev när jag ska göra typ Boeuf Bourgignon eller liknande. Måste dock stå och skära bort de vita delarna och dels tar det tid (det gömmer sig överallt, mitt emellan fibrerna typ) och dels så försvinner mycket av vikten, det är liksom inte 1 kg kött kvar sen… Blir tokig. Det vita antar jag är fett men det är inte mjukt utan i vissa fall stenhårt och liksom hårda, runda bitar. Vill ju inte ha kvar det men det tar tusen år att ta bort det. Vet inte exakt vad jag ville med den här kommentaren förutom att jag är extremt irriterad. Finns det högrev att köpa som inte innehåller en massa fett överallt i köttet?!

   Viltkött är fettsnålt

   Prova rostbiff kanske?

   Köp färdiga grytbitar. Hur perfekt som helst. Inget att skära bort.

    Det är ju typ rester som blir över från övrig slakt… de sämsta bitarna

   Är det ”trådigt” så är det senor och inte fett. Fett behöver du inte skära bort. Antar att man lite får se på kilopriset och jobbet och bestämma vad som är värt priset mest

   Nejnejnej… du ska inte skära bort nåt då har du ju köpt helt fel kött. Köp tex ytterlår om du inte vill ha fett. Ofta görs färdiga grytbitar av det. Inte lika smakrikt och saftigt utan mer hårt men kan kokas länge och vara superbra grytkött. Anledning till att man har högrev till beuf är ju för att man vill ha fettet (inkl allt). Med vänlig hälsning, jobbar m kött

   Jag brukar använda fransyska eller rostbiff av just den här anledningen. Fransyska kan dock bli lite torrt :/

  Jag behöver förändra mitt flöde på instagram. Mer hälsa, träning, natur och välmående.
  Mindre amerikanska familjer med mååånga barn som hemskolas och går till kyrkan 🙄😯.

  Så tar tacksamt emot tips på era bästa hälsopepp-konton!

   workoutwlollob
   sannevloet
   women.sync

   Mandyfit.se och mackanskost för tips om smarta val angående mat. Även kalorismart. För inspo: itlsemonwater och scienceoffoods. Kost följer jag nutritionschool, thehealthylabel, rhitrition. Träning följer jag bara utländska konton, gillar chontelduncan (hon har många barn dock haha 😉), kaylaitsines, soheefit, katiecrewe, megsquats, cassolholm, kris hui och kelseywells.

   Dana Landgren

   ingerindubai, mest för att jag längtar till Norge.

   Treningskris, en norsk tjej som ger mycket träningstips och får iaf mig motiverad 💪

   Haha åh jag har exakt samma bubbla som du på instagram.

   Fashionablefit

  Är det någon här som går/har gått på balett, i vuxen ålder, och vill berätta mer? Är så sugen på att börja ta balettkurser, men är så feg. Är så ograciös och stel haha. Plus känner mig för gammal för att börja som 30-åring även fast det är dumma tankar.

   Har exakt samma fundering, samma ålder och samma ograciöshet och stelhet haha.

    Haha så bra då att jag inte är ensam. Vi kan dansa ihop, stela och ograciösa 😂

   Men gud va kul!!

   Hej! Jag började faktiskt på balett när jag var 25-26 efter att ha drömt om det i flera år. Alltid älskat balett. Tyvärr blev det verkligen inge bra… Fick hoppa in i en grupp där folk dansat i flera år (minns ej nivå men detta var en liten balettskola i Malmö och det fanns bara typ två nivåer och en av dem var för femåringar haha) och varje lektion kände jag mig som en stel kloss. Kände också att jag förstörde i gruppen för att läraren var tvungen att visa mig enskilt hela tiden, jag dansade inte i samma takt, ingenting var bra. Jag slutade efter bara 5 gånger tyvärr, stod inte ut med att vara sämst och veta att de andra hade försprång på flera år som jag aldrig skulle kunna ta igen.

   Jag älskar fortfarande balett men som åskådare numera.

    Tack för ditt svar. Så tråkigt att det blev så för dig!! När du haft såna drömmar om det.
    Jag tänker att jag får göra efterforskningar själv och höra mig för hos olika studios och se hur de klassar deras grupper. Bor i Göteborg och ser att det finns en del här.

     Ja kolla klasserna så att du får vara med några som är på ungefär samma nivå som dig 🙂 Upprepa inte mitt misstag..!

     I min stad finns det det nybörjarkursen i balett för vuxna hos studieförbunden!

    Till MTB: Kan rekommendera Medborgarskolan i Malmö, om du känner att du vill testa dansa igen. Finns nybörjarkurser för vuxna där. Har själv gått på den i Värnhem några gånger och det har alltid varit glad, stressfri stämning. ☺️ På hösten lär det finnas grundkurs igen!

   I Göteborg finns det i alla fall för vuxna nybörjare 😀 https://www.medborgarskolan.se/kurser-och-evenemang/dans-och-teater/balett/

   Kör!!! Skitsamma om du är stel 😅 Huvudsaken är att ha roligt.

   Började när jag var 42. Gick hur bra som helst. Vet en som började när hon gick i pension och har dansat i över ett årtionde nu. Hon är jätteduktig men lägger ned en hel del tid. Man kan säga att baletten blivit hennes nya ”jobb” 🩰

  Är på jakt efter en ny pyjamas i hög kvalitet (dvs inte massa syntet). Kraven jag har på den är att den ska ha långa armar och ben samt vara helt utan knappar. Någon som har tips på märken/hemsidor som kan tänkas ha det?

   Kolla asos.com, de hade iaf förr i tiden många goa pyjamasar!

   På Zalando kan du fylla i vilket material du vill att pyjamasen ska vara, längd, ringning, allt möjligt. Superbra 🙂

   Jag beställde ett par helt fantastiskt mjuka och sköna pyjamasbyxor från nelly nyligen 👌Och de är långa i benen, eller så är jag kort 😅

   Nanso, supersköna.

  Någon som gjort en gastric sleeve och kan ge mig för och nackdelar?
  Gärna att det var några år sen dy gjorde den .
  Jag är 27 år och har 2 barn, under senaste graviditeten så fick jag högt blodtryck som höll i sig 2 månader efter fl. Fick även graviditetsdiabetes och läkarna sa att ” ja nu vet du vad du har att vänta dig om 10-20
  år”
  För tydligen så komplikationer man får under graviditet visar vad man har att vänta framöver eller något sånt sa dem… och detta har satt galler i mitt huvud. Jag inser att jag nog ser mig smalare än vad jag är, jag har en del smärtor I kroppen men det är smärtor jag alltid haft. Var underviktig fram tills att jag fyllde 19 år och efter det gått upp i vikt, dels pga antidepressiva och sen för att jag åt för att äta typ. Men sen jag var 24 år så har jag mått bra och inga problem med ätandet.. gå ner i vikt gör jag när jag kommer igång och rör mig ordentligt vilket är svårt just nu då min minsta barn är 5 månader och så beroende av mig. Har ett fysiskt tungt arbete inom vården och rör mig väldigt mycket när jag arbetar. Men jag lyckas inte gå ner dedär kilona i den takten jag ”önskar”.
  Äter inte mycket skit faktiskt och inte stora portioner mat förutom nu när jag ammar

  Vill ju leva för mina barn och orka vara en rolig mamma med ork utan smärtor.

  Snälla inga pikar nu för jag är tillräckligt elak mot mig själv som det är redan.

  171 cm lång och väger mellan 118-122 kg.

   Jag har svårt att förstå hur man opererar sig smal. Varför inte göra på den rätta vägen?
   Att operera sig och riskera livslånga biverkningar, är det för att det är jobbigt att röra på sig och äta rätt?
   Obs undrar genuint och inte för att vara dryg

    Märks att du aldrig har haft viktproblem – grattis till det! 🙂 Men din okunskap skiner verkligen igenom. Det ÄR svårt att gå ner i vikt och sedan hålla normalvikt när man en gång varit fet ett längre tag. Kroppens fettceller vidgar sig och kroppen strävar efter sin högsta vikt, det var ju det som var bäst under de miljoner år som evolutionen gjorde oss till de vi är. Så kroppen motverkar tyvärr viktnedgång och viktstabilitet. Av alla de som lyckas gå ner i vikt så är det en väldigt liten procent som i längden lyckas hålla den. Forskning och studier visar gång på gång att det mest långvariga sättet att hålla en lägre vikt och inte skena iväg till fetma igen är att gå igenom obesitaskirurgi. Statistiken talar sitt tydliga språk där. Att jojobanta är jobbigt för individen och även för ens kropp, och är ofta vad traditionell bantning (äta mindre, träna mer) brukar resultera i.

   Hm, när jag läser din text så låter det som att du skulle kunna nå en lägre vikt genom träning och matvanor utan GB. Fick du inga råd från din läkare, de har ju dina journaler och kan se vilka mediciner du tar etc.? Din vikt idag ger dig ett BMI på runt 40, över 30 har man fetma så du uppnår kravet för att få göra en gastric sleeve. Du är ung, frisk och rör dig mycket i vardagen, jag tror att om du tillsammans med en läkare ser över dina vanor, sömn, kost etc. så kommer du kunna få resultat utan en operation. Boka ett möte med din läkare så hen kan berätta om det är rätt eller fel väg att gå för dig, till exempel så kan vissa psykiska sjukdomar göra så att man inte får genomgå en operation.

   Jag har inte gått igenom en sådan operation, men har själv planer på att genomgå det inom de kommande 5 åren. Alla jag talat med är otroligt nöjda med resultatet, de känner att de äntligen har kunnat sluta vara besatta av mat och bara lever livet helt enkelt. Men självklart ska man vara medveten om eventuellt komplikationer och biverkningar! En vanligt biverkning är att man drabbas av järnbrist så det behöver ens vårdcentral ha koll på framöver. Håravfall, magproblem, och problem med tänderna (då man äter mycket oftare efter en operation) är också vanligt att råka ut för. Så var medveten, läs på, väg för- och nackdelar. Kanske gör ett sista försök att gå ner och hålla vikten? En operation är inget att ta lättvindigt på, men samtidigt talar forskningen tydligt om att det faktiskt är just operationer som hjälper personer med fetma allra bäst.

   Jag hade samma tanke själv innan, att jag åt normalt och bara hade allmänt svårt att gå ner i vikt (efter graviditeter).
   Men så länge du inte har fel på typ ämnesomsättning så får du nog i dig mer än du tror.
   Börja med mealsizer (mäte portionerna). Kaloriräkning känns jobbigt och inte önskvärt när man ammar. Men om du mäter maten så får du in vanan av hur en lagom stor portion är.
   Sen kan ju matdagbok va en bra grej med. För att få syn på hur din kost verkligen ser ut.

   Att gå ned i vikt är som du säger så oerhört komplicerat och operationer emot fetma har visat sig ge god effekt (Jacob Gudiol har bla sammanfattat studierna bra, kolla hans Instagram för länkar).

   Jag led av fetma (bli 30) efter graviditet och annan psykisk sjukdom och är också en aktiv person. Jag tog in offerter för att få hjälp av en onlinecoach som gav mig kostschema, träningsschema och coachning och valde till slut att gå vidare med en av dem. Jag har genom detta helt ändrat mitt synsätt på mat och insett att jag alltid ätit för lite när jag försökt gå ned i vikt, och därför aldrig lyckats långsiktigt. Det är dyrt att ta hjälp av coach men rekommenderar det verkligen innan du går vidare med en operation. Kolla exempelvis Unnilindblom, Mandyfit på Instagram.

   Massor av lycka till åt dig, det är hemskt att ha fetma och SÅ svårt att gå ned i vikt på egen hand!❤️

   Jag gjorde en för 2 år Sedan. Bästa jag gjort för mig själv. Fick livet tillbaka, kunde leka och vara aktiv med mina barn. Började tycka om mig själv igen efter många års självhat. Slutat med antidepressiva, har inga biverkningar förutom kan få ont i magen om jag äter för snabbt.
   Gick totalt ner 55 kg.

   Hej! Jag gjorde min GS 2017, alltså fem år sedan. Gick ner 40 kg, och hållit vikten sedan dess. Jag har precis som nån här över också äntligen slutat vara besatt av att äta rätt, banta etc etc. Vad gäller vitaminer osv så går man på årliga kollar för att kolla värdena. Du äter också vitaminer för resten av livet men det är ett väldigt litet problem i jämförelse mot att få diabetes etc etc.

   Det absolut bästa jag gjort i mitt liv.

  Någon som använder en sömn-app? Vilken kan ni tipsa om?

  Jag har börjat använda Sleep cycle men den visar inte djupsömn som jag ville veta

   Jag har en fitbit (typ billigaste varianten) som jag använder främst som väckarklocka, men som även registrerar min sömn inkl djupsömn (även utan betalabonnemang). Vet inte hur bra, hur vet man ens det?

    Ah men det låter ju bra. Jag vet inte det heller riktigt 😂 ville iaf mäta djupsömn o sleep cycle verkar inte göra det så tack för tips!

   Hur viktigt är det att den trackar tillförlitligt?

    Jag vill nog att den ska stämma någorlunda. Sleep cycle visar bara i grafen att jag haft djupsömn men man kan inte se hur länge. Roligt att den spelar in alla mina snarkningar o när jag pratar i sömnen 😄

     Det kan jag tänka mig är kul 😂

     Anledningen till min fråga är att jag frågat en läkare som är specialiserad på sömn om appar och smart watches. Jag fick via vården sova över på sjukhus med typ 511 elektroder i huvudet för att mäta sömnen. Jag passade senare på att fråga hur pass mycket man kan lita på såna där appar och klockor och han förklarade på ett väldigt bra sätt hur orimligt det är att dom ska kunna mäta på ett sätt som är tillförlitligt. Jag minns inte hans ord ordagrant men tänkte att jag skriver det jag fått veta av honom ändå, ifall någon skulle lita helt blint på appar och klockor 😊

      Åh intressant! Jag har tänkt på det också, att hur kan en app från mobilen mäta allt som det står att den gör.
      Tack för din info! Viktigt att ha i åtanke så man inte litar på det helt och hållet.

  Bästa matsalsstolen för barn på 6 månader? Gärna som den kan ha i flera år samt sittdyna

   Tycker att antilop från ikea med bricka är superbra! Billig, lätt att göra ren, funkar ute och inne, lätt att ta isär och tar mkt liten plats i bilen. Superbra med bricka så bebisen får ett eget bord att kladda på. Funkar väl inte i flera år kanske men runt 2 kan de sitta på en egen juniorstol ändå. Annars kan du köpa en Stokke tripptrapp för 500:- på Market place då

   Tripp trapp

   Vi har en Stokke TrippTrapp som vi använt sen barnet kunde sitta, funkar fortfarande bra (2.5år nu) och räknar med att den ska göra det tills barnet kan sitta på vanlig stol. Dock dyr (även den begagnade vi köpte kostade en del). Vet också de som väljer bort den för att ”man slår tårna i den” men jag tycker Antilop är värre med det.

    Haha VA?! Gör folk det alltså. Jag har aldrig slagit i en tripp trapp men en antilopstol har ju typ dödat mig redan hundra gånger om. Hatar stoljäveln för det men annars är den tipptopp

   Vi valde mellan tripp trapp eller steps. Blev en steps och vi är super nöjda! Inget att klaga på, mer än att det för ont som f*n att slå i tårna🤣

   https://www.stokke.com/SWE/sv-se/barnstolar/tripp-trapp/1001.html
   Denna kan barnet ha hela livet om det är så. Finns en hel del tillbehör att komplettera med också. Helt klart den bästa barnstolen alltså.

   Antilopen kommer bli min död. Helt säker på att jag en dag kommer slå ihjäl mig när jag snubblar på den, vilket jag gör dagligen. 😐

    Håller med. Håller fullständigt med.

    Du överlever Antilopen, det gjorde vi. Hatade stolen, snubblade alltid på benen. Detta var för många många år sedan, både stolen och jag är långlivad. Lite lustigt är det att jag på senare år träffat mannen som är skyldig till konstruktionen. Ännu har jag inte anklagat honom för mina dåtida ömma tår.

  Är i desperat behov av att hitta en ny hobby & eftersöker tips.
  Bor i Sthlm, kan inte vara ngt som är ”fasta” tider på kvällar (ex varje tisdag kväll) då min sambo jobbar skift med olika kvällar olika veckor och vi har barn.
  Känner att jag tappat intresse för allt sedan barnen kom och vad kan man göra bortsett från att träna på gym typ?

   Jag befinner mig lite i samma sits. Har återupptäckt mitt gamla intresse att läsa böcker. Så gå och låna någonting på biblioteket. Det räcker med en bok, så väljer du att läsa i den istället för att scrolla eller slötitta. Annars yoga framför video på tv:n när barnen har somnat. Sen försöker jag hitta på strögrejer som inte direkt är en hobby, typ laga barnens kläder, baka frukostbröd, sortera i lådor. Det är ganska kul faktiskt 😛 Förut hade vi kaniner, men de dog förra året (8 år gamla), mycket tid gick åt till dem innan. Kanske rensa bland foton och göra ett fysiskt fotoalbum?

   Men jag önskar också att jag hade haft någon lite mer självklar hobby så man kontinuerligt kunde ägna sig åt och vara genuint intresserad av.

   Lära sig ett språk (självstudier som kan kompletteras med konversationsträning på Italkit där man köper timmar när det passar)

   Skriva texter, göra fotoalbum, scrapbooking etc om man tycker det är kul.

   Geocaching eller Pokémon Go om man vill vara ute och röra på sig.

  Hej, söker några till som kan tänka sig ställa upp på en intervju över mejl angående hur du som konsument ser på smygreklam/reklam hos Bianca Ingrosso och Isabella Löwengrip . Detta då jag skriver mitt gymnasiearbete om hur dessa två förhåller sig till marknadsföringen. Mitt arbete ska in imorgon så är du rätt person – snälla skriv till mig! Att svara på frågorna tar ca 10-15 min och du är anonym om du så vill. Mejla mig till Linn.rensvik@korr.se

  Kompisar! Jeans med bra stretch för en kurvig kropp som inte ger känguruficka där bak och hela tiden sitter tajt och obekvämt? Med en magsjukdom så är jag alltid svullen och uppblåst och jeansen sitter alltid SÅ tajt runt midjan så magen blir irriterad.

   Molly på Gina tricot kanske kan vara något

   Kolla Bikbok. Jag har ett par med superbra strech därifrån. Jag har haft de hur länge som helst och de är lika fin och har behållit strechen så bra 👌

    Trodde bikbok bara hade kläder för smala?

   Cubus curve-jeans 😍

   Kappahl modell Stella (om du gillar stuprörs-varianten), annars Cubus curve som någon annan nämnde också 👍

  Här är en grej jag stör mig på: alla ”duktiga” som ska proklamera hur tidigt de går upp när de är lediga.

  Tack för mig.

   Jag med 😂

   Det är väl inte duktigt? Det är stressmänniskor som inte kan koppla av.

    Nja. Det är väl ganska klarlagt att vissa är morgon- och andra kvällsmänniskor. Lärkor och ugglor läste jag om för några år sedan.
    Jag tänker att det haft en funktion när vi levde i flock och var mer utsatta för faror.
    Det märkliga är väl att den som skuttar upp klockan fem anses ha bättre ”moral” hittar inte rätt ord.
    Sover man längre så är man lat. När jag är som mest motiverad och drar igång mina projekt då är det sovdags för lärkorna.

   Hahaha det gör min pappa alltid!! Stör mig jätte mycket.

   Har aldrig fattat vad det är som är så duktigt med att gå upp tidigt. Jag är bra på att vara uppe sent men känns som vi kvällsmänniskor sällan får samma cred som morgontyperna som slocknar kl 21 och går upp 5. Hallå jag är roligare på fest eftersom jag inte blir trött och vill gå hem.

    Precis!
    Tröttsamt skryt liksom, imponerar ej… 😄

    Fast jag somnar 21 (på vintern iaf) för att jag går upp just 05 och ska jobba, efter några år så blir det likadant på helgen oftast. Kanske sover 23-07 om jag inte går ut på fest.
    Har man ett annat arbete där man börjar 08 eller senare förstår jag att man orkar mer, som ung sov jag halva dagarna.
    Är ju inte alltid för att man är ”tråkig”, tror inte du hade varit uppe efter midnatt om du började 06.

   Så gör min mamma jämt haha, hon måste upp tidigt och ut oavsett dag eller väder. Hon har en inre stress och erkänner det själv. Hon får panik om hon bara ser någon sova bort dagen.

  Vad har ni för bolåneränta? Vill förhandla med banken men är nyfiken på hur de ser ut i verkligheten, och inte bara i de siffror som de uppger på deras sida. Själv har jag ett lån på 2,9 med en ränta på 3,5 i 3 månader.

   Man kan jämföra bankernas genomsnittsräntor för tidigare månader 😊 dvs genomsnittet av de räntor som bankerna faktiskt gav till sina kunder den månaden.

   1,39 på Sparbanken, bundet 3 år. 😊 Men det var 1,5 år sen vi tog det!

   Hade 1,7 för 6 månader sen, just nu 3,5 med ränterabatt, blir 4,0 efter årsskiftet…

  Vill att M.D ska ta bort sin instagram, YT, Blogg, FB sida och verkligen göra något helt annat i minst 5-10 år.
  Måste varit så dåligt för hennes singel liv med all kritik… 😬.

   Nja har typ redan lagt sig hela stormen. Sen va heller inte all hysteri befogad, så tror absolut hon kommer träffa någon som förstår det.

  Tror ni verkligen att folk som skryter om hur lyckliga de är på sociala medier verkligen är så lyckliga? 😅
  Jag är ju för det mesta glad osv men jag undrar om det är något jag kanske missar? Eller överdriver folk? Fast det är väl väldigt individuellt också vad man anser som lycklig och glad.

   Jag har en tacksamhetsdagbok jag fyller i varje kväll för att liksom påminna mig själv om hur bra jag har det / att det finns guldkorn även i skitdagar. Tänker att vissa kanske använder Instagram o dyl på samma sätt?

   Inte för fem öre. Det handlar bara om att visa upp ett sken av en person de inte är.

   Nej helt tvärtom. Typ Michaela forni är ett sånt exempel. Allt är fågelkvitter och härligt och hon och hennes sambo är så kääääära och det blir bara bättre och starkare för varje år. Och så från ingenstans kommer ett inlägg med ”åh jag mår så bra, i våras var jag så deprimerad men nu är livet på topp” fast det aldrig slutat komma positiva livsnjuteri-inlägg.

   Nej hon behöver inte blogga om varenda litet del av eller känsla i sitt liv men när det BARA är positiva glada inlägg så har hon ju uppenbarligen ljugit om sitt mående vid något tillfälle.

   Tycker man lite märker vilka som försöker visa sig vara lyckliga och de som verkligen är det på IG

   Har vänner som lägger upp om hur mkt de ”äääälskar sina prinsessor” (barn) och hur snälla de är osv osv osv. Och samma ang sambon osv. Fast de i samma minut som de lägger ut nåt om ”världens bästa sambo” kräker ur sig om hur värdelös sambon är 😂

   Ju mer skryt ju sämre mår de. Helt övertygad.

   Nä jag tror att ju mer man skyltar desto värre är det egentligen.

  Första intrycket av deltagarna i årets Bachelorette? Hittills tycker jag mest om Adam och Joshua av killarna, men tror inte att de får sista rosen.

   Jag gillar Rasmus, verkar som en go och ärlig kille!

  Tips på bra exfoliering! Måste börja ta tag i mina otroliga pormaskar 🥰🥳

   Syra!!
   Aha+Bha syra! The ordinary har en bra mask! Jag har ALLTID haft pormaskar i ansiktet och det spelar liksom ingen roll vad jag har använt, de har alltid kommit tillbaka. Men sedan köpte jag the Ordinarys ”blodmask” för ett par år sedan och pormaskarna har inte försvunnit MEN blivit betydligt mindre. Huden har liksom dragit ihop sig.

   Jag använder serum/ansiktskräm med retinol. Fått en så mkt bättre hud. Även den här har gjort mirakel https://lyko.com/sv/maggie-by-kakan/maggie-by-kakan-night-mask-100ml?gclid=EAIaIQobChMIqvi-88iz-wIVBgB7Ch3S6gTaEAQYASABEgJvmPD_BwE

  Någon som lyssnar på Louise och Julia poddar? I det senaste avsnittet berättar Julia att hon bad någon om ursäkt för något men blev offentligt shamead/utfryst (sorry, min trötta hjärna hittar inte rätt ord). Vet någon vem denna andra person är?

   Kan det va det som hände på Mama galan?

    Nej, mamagalan var efter att avsnittet spelades in.

  Jag plussade i eftermiddags, vet inte hur jag ska känna, skrattade, grät och var chockad. Direkt orolig över grejer jag ätit/druckit innan jag visste.

  Jag och min sambo ville det här men ändå, känns så omtumlande. Hur kände ni efter ert plus? Gick typ direkt in och läste Beijers gamla inlägg … kändes lite tröstande eftersom hon mest var ledsen över graviditeten först men nu är hon jättekär i sin son såklart.

   Mitt plus blev en jääävla överraskning! Men känner mig så tacksam och glad att jag trots allt blev gravid. Mer oro för killen, pga vi va inte tillsammans då. Men allt har löst sig och smart kommer vår bebis 🙏🏽

   Stort grattis 🥳

   Grattis! Kände mig superglad, och lite nerver som kom in efter några dagar! Man hinner gå igenom många känslor under de sju-åtta månaderna, helt normalt att det känns stundtals omtumlande och inte bara härligt (speciellt med alla hormoner som snurrar särskilt i början).

  Obs! Äckliga beteenden incoming:

  Jag såg en herre häromdagen som helt ogenerat snöt sig i sin egen hand.
  Detta var alltså på en plats mitt i centrum där en hel del folk passerade förbi, inklusive jag då. Han torkade av handen på närmaste stupränna och med samma snoriga hand öppnade han sedan en dörr som han gick in igenom. När han kommit in så stannar han plötsligt till. Där och då så ställer sig den jäveln och SLICKAR AV handen med god aptit för att sedan fortsätta in i byggnaden.

  Jag vet inte vad jag vill ha sagt med detta inlägg annat än FY FAN I HELA HELVETE!?

  Så. Vilka vidriga händelser har ni bevittnat under livets gång?

   Jag satt bredvid en till synes helt normal kvinna på en ganska lång flygresa. Hon satt och ryckte loss enstaka hårstrån, rullade dom till en liten boll mellan fingrarna och åt upp dom. Spelar ingen roll vad det berodde på att hon gjorde det, jag ville kräkas varenda gång en ny liten hårboll åkte in i munnen på henne.

    En tjej jag jobbade med för många år sen åt sina snorkråkor, jag fattar inte hur hon kunde tro att ingen såg henne, och snor är typ det äckligaste jag vet (kan inte hosta upp en loska när jag är förkyld och får kväljningar när jag hör nån annan göra det…

     Snorkråkor och förkylningssnor är inte samma sak 😉

     Äta kråkor är en dålig ovana, lite som att bita på naglarna a

   Fyyy! Men denna kanske är i samma liga.

   Fikade med min kompis i våras på ett café och en äldre kvinna vid bordet bredvid sitter och läser tidningen. Helt plötsligt, out of nowhere, så kräks hon rätt ut i den uppslagna tidningen, torkar sig runt munnen och SLÅR IHOP TIDNINGEN. Som om inget har hänt.

   Detta är kanske inte lika äckligt (men rätt äckligt ändå): satt på tåget och en till synes helt normal man hade tagit av sig skor och strumpor och satt och klippte sina tånaglar. De avklippta naglarna lade han omsorgsfullt i en påse, gud vet vad han gjorde med den sen.

   Nu förstörde jag min egen kväll, haha.

    Nej men fyyy vad sjukt med den där tanten!! 😱

  Jag har tröttnat på denna blogg men ändå går jag in flera gånger per dag. Ska dock försöka bryta det beteendet. Någon mer som känner så?

   Jag. Går in här av något slags slentrian och tidsfördriv men helt ärligt så ger den inte något längre.

    Nej

    Lyckades t o m sluta i flera månader men kom tillbaka ändå 🙃

   Nej. Myser gott när kommentarsfältet spårar, inte elakt utan plötsligt bara tar en helt ny riktning.
   Börjar med en fråga om frysta hallon och utan att veta hur, hamnar vi på månens baksida.
   Vissas humor och många som faktiskt vill väl!

    Jag kommer hit för komentarsfältet… tycker många inlägg bara är knepiga

    Men de där trådarna som far åt olika roliga håll är ju mer sällsynta idag också. Det hände rätt så ofta förr ändå.

   Samma här. Det fiskas efter kommentarer med ”roliga” frågor i inläggen som ska besvaras.
   Jag blir så trött på mig själv.

  Katrin Zytomeska kör en positivt respons på hennes gröt i storyn. På bilden ser det ut som ett inlägg att godkänna eller ej. Med den lysande recensionen är det konstigt att den inte går att läsa på något ställe eller??

   Hennes gröt ser ut som en soppa 🤮

    När hon smaskar!! 🤢🤢🤢

  Undra om Alice ställde dom engelska frågorna själv under sin frågestund på ig. Får lite ” Hanna Schönberg” vibes

  Jag försöker avsluta en relation till en person med missbruk.. som inte verkar vilja vara med mig men inte heller släppa mig.
  Jag har så svårt att klippa kontakten.
  Är det någon som har likande erfarenhet? Råd?
  Jag mår så dåligt i detta och jag längtar efter en trygg relation med tillit där jag känner mig omtyckt 😞😔

   Ja jag har erfarenhet av det. När jag bestämde mig för att lämna tog jag kontakt med anhörigstöd som fanns i min stad. Dvs stöd till anhörig till missbrukare.
   Det hjälpte mig att hålla fast vid mina gränser och genomföra separationen.
   Nu är han borta och glömd och jag lever ett lugnt och harmoniskt familjeliv med en nykter partner och vår son.

  Hur har det gått för NFT-projektet World of Alidia (hette det så) som Vanja Wikström hade? Jag lyssnar mycket på olika poddar om finans och teknik och är ju ”spännande tider” just nu. FTX i kånken, Twitter och Elon, bitcoin dalar mm. Ingen bra timing att lansera nytt projekt

  Jag är snart 29 år och jag har inga föräldrar. Jag önskar att jag hade någon ”vuxen” som kunde berätta för mig att den är stolt över mig och det jag har åstadkommit. Något som jag aldrig har fått höra av mina föräldrar när de fanns i livet. Jag har alltid fäst mig vid äldre människor – lärare, vänners föräldrar och familj etc, för att hela mitt inre skriker efter att bli accepterad och validerad. Det känns så oerhört löjligt. Jag är ju vuxen själv och ska inte behöva den bekräftelsen. Vet inte var jag vill komma med detta; jag vill nog bara skriva av mig.

   Kanske tala med en psykolog om längtan du har? Tror det är relativt vanligt.

   Jag känner lite som du. Är själv 35 utan föräldrar och släkt, och ibland önskar jag att jag hade en låtsasmamma eller mormor som bara kunde bjuda in mig i sin gemenskap och ge mig kärlek typ. Löjligt är det verkligen inte, det är inte så konstigt att längta efter något man aldrig haft.

   Man behöver den bekräftelsen. Att inte ha fått den skapar sår. Jag har en förälder i livet men har ändå aldrig fått höra något sådant. Inte min bror heller. Tror det beror på att hen är lite känslomässigt avtrubbad (svår uppväxt och allt det där). Om du vill förstå lite mer kring varför dom här såren finns hos dig och hur du kan läka vill jag varmt rekommendera Gabor Maté. Särskillt hans senaste bok ”The Myth of Normal”. Finns som ljudbok och jag kan inte beskriva den som annat än rent guld. Inget man sträckläser precis. Den är som att gå i terapi. Men guld som sagt. Rent guld 😊 Hoppas du får rätsida på dessa känslor. Du förtjänar att känna dig glad, trygg och fri ❤️

  Hur kan J*sephine Q blivit så smal helt plötsligt? Hennes hipdips har ju tillomed försvunnit men det måste man ju göra operation för att få bort?

   Hon verkar inte direkt vara anti-skönhetsoperationer…

   Följer inte henne men om någon blivit smal och samtidigt fått rundare höfter låter det som någon form av BBL/fettöverföring från mage till höfterna. Säkert vanligare än man tror

   Hon har opererat sina hipdips

  Kan inte alla bara sluta och låta dom hantera sin sorg på sitt sätt?! Det är deras barn som har dött, inte erat. Dom är antagligen i chock och har förlorat marken under sina fötter. Lite jävla medkänsla är väl inte för mycket begärt. I ett sånt här läge borde ni hålla era åsikter för er själva. Att ni inte skäms!
  För övrigt så undrar jag VAR era åsikter om barns integritet är gällande alla andra influencers som lägger ut bilder på sina barn hela tiden? Eller ni använde bara det kortet nu för att kunna sparka på någon som redan ligger och låtsas att ni bryr er om barnets integritet?

   Försöker hitta vad som har skrivits om P men hittar inget. Så sorligt det som hänt.

    Förhoppningsvis har det försvunnit! Låt dem va nu!

   Du vet väl inte vad de ovanför kommenterar om influensers som exponerar levande barn. Du utgår från att de tycker att det är okej, men det kan mycket möjligt vara samma personer som även kritiserar det.

   Vem är det som har förlorat sitt barn?

    Vill oxå veta. Om det är någon som gått ut med det själv låt oss veta, vi behöver inte kommentera om det är så.

     Ett tips: kolla Flashback och håll kommentarerna där

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.