Att älska sitt liv?

Like? Jag fattar inte riktig. Sök dig någon annanstans. Flashback, bloggbevakningen eller familjeliv passar nog dig bättre ❤️ // Magdalena Graaf

Är det provocerade när människor säger att de älskar sina liv?
Provocerande, eller känns det som att de försöker övertyga andra OCH sig själva om det?
Eller är det bara härligt när folk känner och säger så?
Michaela Forni skriver på ett liknande vis i det här blogginlägget och jag känner mig enbart positivt inställd till det. 

Kan det inte vara så att om eller när man gått igenom en tuffare period i livet, så kan det verkligen slå en, hur mycket man älskar hur livet är just nu. På den andra sidan? I ljusningen?
Att känslan är så skön att man bara vill skrika ut den till hela världen?
Här inne vill jag att man – inom rimliga gränser så klart –  ska kunna få säga att man älskar sitt liv, utan en massa sura miner.
JAG älskar var jag är i livet just nu.
Jag önskar att Selma var här och yrde runt i snön på tomten, men livet är fan fint ändå, trots sorgen efter henne.

Ska vi göra någonting extremt provocerande?
Vad är fint i ditt liv? Vad är du tacksam över?
Det kan vara vad som helst…
Stort som smått.

Och ni surmusar, som ABSOLUT inte vill medverka till någonting sådant här trams och som verkligen inte ser någonting fint med livet.
Ni kan kanske vara tacksamma över era tangentbord, som gör att ni kan delta i det här kommentarsfältet? 🙂
Howbow dah?

95 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Bra idé! Jag är så himla glad och tacksam över att jag har ett (oftast) stimulerande jobb, en fin lägenhet som jag trivs i, att alla i min närhet är friska och att jag helt enkelt inte har några större bekymmer i mitt liv. Sen kan även jag vara less på livet, men tror verkligen att man ska försöka vara tacksam oftare och verkligen se till det man har istället för att stirra sig blind på det man inte har.

  Jag är tacksam över att jag har en familj, ett hem och mat på bordet varje dag. Jag är tacksam över att jag är frisk och att jag har ett jobb.

  Idag känner jag extra tacksamhet över beskedet om att yngsta barnet äntligen ska få en npf-utredning. Det känns bra!

  Kan säga med handen på hjärtat att jag älskar mitt liv. Det är på intet sätt perfekt, men vad är det?

  Jag har folk omkring mig som jag älskar och som älskar mig. De är friska, jag är frisk. De i min närhet har jobb och kan försörja sig, stabila boenden, mat på bordet. Jag har vänner jag kan prata med, en son som jag har mycket roligt med, ett husdjur som förgyller mitt liv och jag har tid och pengar till intressen och så vidare 💛

  Vad har hänt med Selma?? 😮

   Lagerlöf? Hon dog 1940, inte så mycket nytt skvaller där inte.

   Hon var sjuk och led, så hon fick tyvärr somna in för några veckor sedan.

    noooooo, hade missat det. Stackars Camilla.

     Nämen åh 😪😪 det visste jag inte om. Camilla, stor kram till dig ❤

  Nej det är inte provocerande och det är det ju ingen som säger men jag håller med den första Anna – MG skriver hela tiden sedan en tid tillbaka att hon älskar sitt liv och jag får också känslan av att hon försöker övertyga både sig själv och andra om det, kanske är det även en pik till någon typ, men visst kanske är hon lycklig och det är isf bra och härligt men jag tror tyvärr inte det är helt så.

   Precis så tror jag med men när jag tänker efter så har jag ju perioder där jag är jäkligt nöjd och känner tillfredsställelse även om kärlekslivet kanske krisar lite. Man kan vara ”lycklig” även om det finns en fnurra på någon tråd.

   Grejen är väl med just henne att det svänger så otroligt, hon älskar något, höjer det till skyarna och allt är heelt fantastiskt, nästa stund är det nåt knas och strul, för att veckan därpå vara heelt underbart igen. Blir svårt att tro på någon som inte känns riktigt jordad kan jag tycka och håller med om att det inte känns helt övertygande. Däremot riktigt knepigt av den som lägger en kritisk kommentar på hennes blogg och klagar på detta, det är ju liksom M;s blogg och hon får väl säga och ge utryck för vad fasen hon vill där.

   Så låt henne försöka övertyga sig själv om att hon älskar sitt liv då? Det är väl betydligt bättre än att bara lägga sig ner och ge upp?

   Märkligt det där att man KONSTANT ska få höra att man minsann INTE är lycklig om man påstår att man är det.
   Lite som att alla är avundsjuka som inte håller med dig liksom….
   Jag ÄR lycklig med min man, vårt liv våra barn osv – tro det eller ej.
   Vågar inte/har slutat säga det dock eftersom man konstant får höra ”det är de som påstår att de är lyckliga som minsann är mest olyckliga”
   Har istället börjat gnälla så in åt helvete, allt är fult dyrt dåligt osv. Det verkar folk ha lättare at ta till sig, plue att jag ALDRIG blir ifrågasatt numer.

    Gör inte det. Gnällighet smittar, trots att du fejkar. Rätt som det är har den smugit sig på. 😮

  Jag hatar mitt liv just nu men gläds åt andra som har det bättre.

   Jag är inte sur men ledsen. Att blivit trampad på av en person som tror han har makt och vill göra illa. Annars är jag glad för min lägenhet och försöker se fram till den dag jag skaffar katt. Och att i januari vänder det och går mot vår. En kram till er som behöver en. ❤

    Kram till dig.
    Hoppas du inte delar lägenhet med han som trampar på dig. Håll honom på långt avstånd, vem det än är.

    ❤️
    Styrke kramar till dig och hoppas du finner kraft att ta det ur den onda cirkeln❤️

     * dig skulle det stå, Ta dig ur den onda cirkeln…

  Jag är så oerhört tacksam att jag ”mot alla odds” blev gravid. Fick höra att jag hade minimal chans ens med ivf – och 8 dagar senare plussade jag. Jag va alltså gravid på det läkarbesöket (specialister inom gyn) utan att de kunde se (för tidigt helt enkelt). Och här sitter jag, höggravid och älskar livet mer än någonsin ❤️ inte bara pga graviditeten utan livet runtom med.

   Du ger mig hopp! Tack!❤️

    Tack snälla ❤️ Jag hade gett upp hoppet i princip. Speciellt där när jag satt i gynstolen och fick höra från ultraljudsspecialist + läkaren osv (återigen, det har diskuterats mååånga ggr pga svår endometrios samt adenomyos) att ”troligen kommer inte ens ivf funka”. Mitt liv rasade vid sista läkarbesöket.

    Men är så oerhört tacksam och ödmjuk 🙏🏽❤️ Håller tummarna för dig/er ✊🏽

    Kan det vara så att det beror lite på HUR man skriver det..
    Om det låter krystat eller att man känner peppet i texten.

  Vissa dagar älskar jag mitt liv andra dagar inte så mycket.

  Just nu är jag extra prillig över att det blivit vinter här med massor med snö. Kunde vara ute och åka pulka med dottern igår. Hur mysigt som helst ju.

  Annars är jag glad och tacksam över min min familj, mitt jobb och mina vänner.

  Att jag har en familj och någonstans att bo. Att min mamma – trots sin svåra sjukdom – alltid finns för mig och är den bästa i världen. Att mina föräldrar låter mig bo hemma trots hög ålder för att spara pengar. Att jag och min bästa vän har hållit ihop sedan vi var fjorton år. Att jag har fantastiska kollegor på jobbet. Att jag äntligen blev förstådd gällande min endometrios efter 15 år. Att jag LEVER över huvud taget.

  Jag är tacksam över att jag klarar nuvarande kurs på högskolan trots att den är pisstressig. Förra året vid den här tiden var jag heltidssjukskriven pga utmattningssyndrom och hade varit i nästan tre år. 🙂

  ”Och ni surmusar, som ABSOLUT inte vill medverka till någonting sådant här trams och som verkligen inte ser någonting fint med livet.
  Ni kan kanske vara tacksamma över era tangentbord, som gör att ni kan delta i det här kommentarsfältet? 🙂
  Howbow dah?”

  Hahahahahahahhaah. Tonen 😂

  Men låt henne älska sitt liv. Hon har haft det jävligt svårt, jag hade inte klarat av ens hälften av det hon varit med om.
  Kan också tycka det är lite skrattretande med allt hävdande online men vad fan.. inget att gnälla om. Ju fler människor som är glada desto bättre.

   Jag tror en del läsare känner sig sura över att de inte får veta alla smaskiga detaljer ur hennes status just nu. Men det är ju ingen rättighet att få ta del av det. De får tygla sig lite.

    En del läsare? Tror du verkligen det är ”en del”? Tror inte så många bryr sig om hennes ev förhållande.

     ”En del” betyder varken många eller få. Det betyder bara att det finns individer som vill veta allt, och det ser vi ju i hennes kommentarsfält.

   Ja, av allt som sprids online så väljer man att provoceras av någon som skriver att den älskar sitt liv. Rätt fokus

  Jag är dålig på att uppskatta mitt liv. Kritiken mot Graf bottnar kanske i att hon skrivit det upprepande gånger de senaste 10 åren och sedan framkommer det att det nog inte riktigt var så.

   Jag håller med och tror också en del av henne är olycklig. Men jag tror att hon är jäkligt nöjd med sin nuvarande situation ändå och att det är den lyckan hon talar om.

  Jag har överlevt cancer och älskar därför mitt liv. För ett år sedan var livet skit och mitt psykiska mående var i botten. Nu har mitt mående gjort en helomvändning. Jag njuter av livet varje dag och ser ingen anledning att försöka dölja min livsglädje. Jag fullkomligen sprudlar. Har dock märkt att min livsglädje kan vara provocerande för personer som inte mår bra. Jag kan dock inte rå för hur jag mår. Det har tagit mig mycket slit och många tårar för att komma dit jag är idag.

   ❤️🙂

   Kör på 😍 fortsätt stråla

   Go lussekatt ✨✨ Stråla på! 💛

  Om någon nära mig säjer att de älskar sitt liv blir jag glad. Att någon för mig random person, kändis eller inte på sociala medier t.ex. ig deklarerar att de älskar sitt liv är ointressant för mig.

   +1

  Någon som följer QueenFeyli på instagram? Hon har en tävling där man kan vinna 25000. När man går in på personen som håller i tävlingen ser det aningen suspekt ut.

  Bara olyckliga blir provocerad av att andra människor är lyckliga! 😄 Älskat mitt liv trots cancer men snart är man fri skiten! 😁

  Jag är tacksam över att jag lever. Var med om en olycka för ett antal år sedan och har kämpat mig tillbaka, jobbar nu 50 % med samma jobb som innan till min stora glädje. Lite skavanker och men efter olyckan, men jag lever. 🙏🏼

   ❤️❤️❤️❤️

   ❤️❤️💪🏼

  Jag är tacksam att livet funkar så bra som det gör, att vården fungerar bra för min del och jag får behålla mitt goda humör.

  Jag vet precis hur provocerande det kan vara. Jag är i ett skede av mitt liv just nu som känns helt fantastiskt. Mina äkta vänner glädjer sig för min skull, medan andra undrar varför jag behöver visa att jag är så jävla lycklig för.
  Känns ledsamt att människor inte kan vara glada för andras lycka. Kanske de själva skulle behöva lite mer av den varan i sitt liv.

  Jag är tacksam och glad över att ha en egen lägenhet, mat i skåpen, hyfsad hälsa, vänner, kärlek och världens bästa mamma. ❤️
  Ekonomin må vara jävligt ansträngd just nu men jag är inte ensam om den kampen och det är en, om än klen, tröst.
  Jag tror på att det alltid löser sig.

  Jag är tacksam för mitt jobb! Vet inte vad jag hade gjort utan det, det är det roligaste jag vet och rutinen av att gå dit håller mig på banan när allt annat i livet är rörigt. Även tacksam för fina kollegor som också blivit mina vänner ❤️

  Ot
  Katrin och Cleaneating får pisk av Livsmedelsverket pga falskt näringsinnehåll!

   Nej inte Livsmedelsverket, miljöförvaltningen i Stockholms kommun är det som gjort nedslag och inte pga falskt näringsinnehåll utan vilseledande påståenden på förpackningarna.

    😂

  Jag är tacksam att jag har ett jobb jag tycker om, en fantastisk make, en superfin mysig lägenhet, mat, värme, älskade katten mår bra, och tycker denna tiden på året är härlig. 🙂

  Jag är så tacksam och lycklig över alla delar i mitt liv. Efter att ha varit stressad över att folk frågar om ”hobbies” och jag aldrig kunnat svara och känt mig lite tråkig och misslyckat, känner jag nu att livet är ju min hobby! Jag gillar att resa ibland, väta god mat, vara ute, vara hemma, hänga med vänner och familj, måla naglarna, se på film, läsa, sova i tält, cykla, fiska, plantera sticklingar och sy. Inget av det är mitt intresse men allt är roligt och allt förgyller mitt liv.

  Jag är tacksam över att jag fick fortsätta mitt liv, trots att jag varit så väldigt nära att inte fick göra det. Jag är tacksam över morgonkaffet, över min sambo som konsulterar teaterideér över Teams i köket: ”Hur känns det att vara Prins John? Hur blev han så girig?”/”Vi kommer nog inte göra Tanternas detektivbyrå…”. Jag är tacksam över att jag fick en promenad igår och fick se min favoritrunda täckt i tjock snö, över att jag har världens bästa svärmor, över all bra litteratur, över att jag och andra människor kan skriva, över min katt, över att jag kan cykla omkring, över att jag kan studera. Över att jag har funnit en plats att vara i.

   Jag är dock inte lika tacksam över autocorrect när jag är såhär trött.

   Det låter verkligen som att platsen du tillslut landat i är en väldigt fin plats ❤️ Är glad för din skull!

   Vilken underbar kommentar, du gjorde verkligen min dag. Jag sitter hela dagen på sjukhus bredvid min man just nu och har all sorts andra sorger också, och din inställning fick mig inse vad verkligen måste ses. Tacksam för allt. Jättefina ord! Må du få uppleva många många fina ögonblick!

  Jag är så extremt tacksam över att jag har en bostad, min familj och att jag är frisk

  Jag är tacksam när mina vänner INTE ringer mig och enbart pratar om sig själva i timmar. Och jag mår allra bäst när det är snö och kyligt, älskar det verkligen!❤️

   Jag älskar också kylan. Jag lever upp helt på vinterhalvåret. Man kan äntligen klä sig ordentligt och snyggt samt få uppleva kontrasterna av en kylig dag ute följt av en varm mysig kväll inomhus.

   Samma här, angående kylan! Har upptäckt jag blir så mycket piggare & alertare av kylan, älskar oxå snö. Gillar iofs vår & sommar oxå, men med den senaste klibbiga och jobba & bo i innerstan utan ac när det är 30 grader långa perioder, så vete fasen om jag är så pigg på sådana somrar framöver faktiskt.

  Jag är glad över att vi snart har vårt barn i våra armar, efter att ha försökt få ett levande barn i över fem år, och förlorat på vägen. ♡

  Och skulle det nu vara så att någon skriver att den älskar sitt liv men egentligen har det jobbigt – måste man då påpeka det? Kanske är det ett bara ett sätt att ta sig igenom det jobbiga, att fokusera på det som är bra och försöka intala dig själv och andra att allt är på topp. Sen kan de allra närmaste fråga hur det egentligen är, om de misstänker att personen faktiskt mår dåligt. Inte random följare som egentligen inte bryr sig. Men jag hoppas såklart att Magdalena faktiskt älskar sitt liv nu såklart!

   Håller med helt!

  Det är inte provocerande att läsa, däremot skäms jag över att skriva sånt själv då jag vet att
  många av mina följare än ensamma och har det svårt.
  Kompisar alltså. Då skäms jag att visa hur mysigt och trevligt vi har, och hällregns bästa kille sen 23 år tillbaka.
  Det bara känns så. Oavsett vad folk tycker.

  Jag är tacksam för min kropp som har burit fyra barn. Jag är tacksam för mitt sinne och mig själv, som kunde acceptera, sörja och velat fortsätta leva efter jag har förlorat två av dem. Jag är tacksam för mina barn, utan dem hade jag inte blivit mamma.
  Jag älskar inte mitt liv men jag är nöjd med det, har har jag alltid gjort både i upp- och nedgångar. Skulle aldrig byta mitt liv med någon annan!

  Jag är så tacksam för mina döttrar och den väg mitt liv har tagit🤍

  Jag är tacksam över att jag äntligen fått en tid hos tandläkeren. De struntade i min vanliga tid (var 18de månad) & sa sedan att jag hade en tid i oktober, men den var i november, & de låtsades om att de försökt kontaka mig om det. Blev galen.

  Det bästa med mitt liv är att jag lever.

  Har man duckat döden så behövs inte så mycket mer.

  Ja, sen suger ju mitt liv ibland precis som alla andras men för det mesta uppskattar jag känslan att andas.

  Fin idé ⭐️.

  Det finns ju faktiskt forskning på att öva och känna tacksamhet är bra för vårat välbefinnande. Om man kan känna glädje och tacksamhet för de små sakerna i livet, så blir inte besvikelsen för allt man kan tänkas saknas så stor heller.

  Älskar, som många av er i ordningen, mitt liv också. Det är fyllt av kärlek, värme och gemenskap. Jag är tacksam att jag på äldre dagar lärt mig att sätta tydliga gränser. Det i kombination med att öva på att känna tacksamhet har verkligen varit ett vinnande koncept för välmåendet.

  Jag är varje dag otroligt tacksam för att jag har en diskmaskin, en tvättmaskin, bostad, friska barn, friska nära o kära, rinnande vatten och en kropp som orkar bära mig.

  Min kille. 9 månader och jag är nykär och förtrollad och tror inte det kan bli bättre. Fan vad jag älskar honom. Och mitt jobb är jag tacksam för. Och min familj. Livet alltså. Det e fan fint ♥️

  Jag är tacksam över att ha en bostad och tak över huvudet, världens bästa vänner som är som min familj! Ett stort stöd från väldens bästa familj och att hälsan är med mig fysiskt ❤️✨

  Vad har hänt med Selma?
  Jag läser inte ofta här men vet att C har en ung hund med namnet Selma.

   Selma, just hunden, var sjuk eller hade något problem med ryggen och fick tyvärr somna in. Det finns en förklaring från Camilla i inlägg längre bak.

   Varma tankar till familjen i sorgen.

  Jag är tacksam för min man som älskar min villkorslöst, för mina underbara barn o barnbarn. Jag är tacksam att vi alla lever och har varandra.

  Men Selma?? Jag missade nånting? Läser lite oregelbundet själv , livet är så intensivt nu…tyvärr. Men lilla Selma då? Neeej.😭Jag beklagar din sorg!

  Inget är perfekt men livet är fint ändå ❤️
  Längesen jag haft den känslan, sådär innerligt och ärligt, från hjärtat. Men den känslan skiner igenom allt mer…. En fantastisk känsla!

  Behöver man inte reklammärka sina instagraminlägg när man lanserar eget varumärke? Tänker på Es och Ebba Sport.

   Jo då, det måste man.

  Jag är väldigt glad över att jag efter 7 års infertilitet och flera missfall äntligen är gravid och har lyckats komma till v 27. Ljuset i den extremt mörka tunneln som vi har varit i börjar verkligen bli starkare 😍

  Jag är tacksam för att jag insett att ibland känns allt skit och då får det göra det och då behöver man inte krystat försöka uppskatta en massa saker, som bara orsakar stress. Är dock glad för alla er som verkligen känner tacksamhet för de små (och stora) sakerna!

   Nej alltså visst är det klart att man är tacksam att man har tak över huvudet etc (ok vet inte om du har det men det kom ju upp ofta här) men jag känner hellre känslan av att allt är skit ett tag istället för att leta tacksamhet. Sen måste man ju upp ur det igen såklart och inte fastna i att allt är skit men behöver inte jobba fram det.

  Ha-ha, nej det har väl ingen betydelse för mig om någon annan älskar sitt liv? Kul för henne tänker jag. Men i Maggans fall så är det kanske vissa som tänker att det är en ständigt pågående pik till stor-louie eller vad han kallas om det nu är så att dom inte är ihop längre…

   Jag blir faktiskt glad när jag hör att andra älskar sitt liv 😄 Det betyder att oavsett hur tufft man har det så hittar man ändå saker som gör livet fint. Och med tanke på all psykisk ohälsa osv som finns, så är det fantastiskt skönt att man kan hitta fina stunder ändå. Så tänker jag oavsett om jag känner personen eller ej.

  Mår hur bra som helst! Trots blixtrar å dunder.har aldrig, i mitt 50+ liv sett det, mitt i vintern… men Skulle gärna vilja se, några som vi alla följer… utan filter🤷🏼‍♀️ Tex Julia🤷🏼‍♀️ Å några fler..

  Kan också tycka att det är lite provocerande när rika kändisar ska basunera ut hur bra dom har det och hur mycket dom älskar sina liv. Lätt för dom att göra det när man får allt serverat på ett silverfat liksom. Spär på idén om att dom har det så himla mycket bättre än oss vanlisar som bara knegar på och kämpar varje dag för att få livspusslet att gå ihop. Jag hade också älskat att kunna åka på en resa med familjen, eller bo i ett fint hus, eller bara att kunna få lite hjälp med barnen ibland och kunna göra nåt bara för mig själv. Men så är det tyvärr inte för en stor del av befolkningen, framför allt vi ensamstående mammor som får vända på varenda krona för att fixa mat på bordet.

  Så ja jag kan tycka att kändisar kanske inte behöver förhärliga sina liv mer än vad de redan är

   1, maggan är knappast rik
   2, serverat på silverfat ? Hjärnblödning, förlorat ett av sina barn, blivid bedragen osv osv
   3, du skriver att du själv skulle älska livet de rika kändisarna lever, är det konstigt att DE älskar sitt liv då ?

    Nej, Maggan är väl inte så rik längre, men hoppas hon klarar sig själv nu. Inte blanda in nån otrogen karl igen….

    exakt!

  Mina barn som ger livet liv, mina föräldrar som funnits där mer än någonsin detta år, min vän/granne som ringer och kollar till mig varje dag och min chef som övningskör med mig.

  De ger ljus i mörkret och en dag kommer det vara mer ljus än mörker 🙏🏻

  Jag är tacksam att jag just nu slapp operera mina cellförändringar.

  Tacksam att jag tränat och gått ner 8 kg och känner mig i bra form.

  Min familj.

  Har ett hus och en sådan jäkla skön säng! Sover så gott!

  Väntar på mammografi-besked vilket drar ner betyget lite……alltid en oro.

  Maggan är underbar och jag kan verkligen förstå att det känns så mkt bättre nu att bo o lgh och slippa pendla. Barnen har nära till skolan o kompisar det värmer en mammas hjärta mkt. och mindre boende, mindre stress med räkningar . Hon har fan gått igenom mkt. hon är så strong, kul o härlig!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.