Julia Franzen är tillbaka

Julia Franzén är tillbaka i etern efter att ha överlåtit sitt Instagramkonto till pojkvännen Bingo Rimér, medan hon var på kurs med företaget ”Vitalisera”. 
Hon skriver att hon bokat tre nätter på ett spahotell för att ”acklimatisera sig” efter kursen.
Hon får det att låta som att hon sovit i vindskydd ute i skogen, men under kursen har Julia bott på hotellet Båven Country & Lodge där deltagarna fått varsitt nyrenoverat enkelrum.
Det finns även en kock, som exklusivt för kursdeltagarnas, serverar alla deras måltider.

Så klart man måste ”acklimatiseras” från det.

Kanske var det bristen på spa som gjorde att Julia behövde den här tredagarsperioden för att fasa in sig själv i verkligheten och samhället igen?

Varje steg av den här kursen – det finns tre steg – kostar 35 000kr och det ska bli mycket intressant att se huruvida Julia betalat för den eller om det kommer uppdaga sig att det rör sig om betald reklam.

Vad tror ni? 

55 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Men hur ska hon acklimatisera sig efter spahotellet då? En ny kurs är av nöden!

   Kollade upp referenserna som vittnar om hur bra kurserna är. Fyra av dem är inblandade i själva kurserna/företaget Vitalisera och ingen av dem gör svarta siffror i sina egna företag. Så hur blir de mer framgångsrika av kurserna, undrar man ju. (Vitalisera har däremot svarta siffror, liten vinst)Det är så läskigt att människor håller på med sådant här – outbildat folk med coachutbildning (psykosyntes t ex) som de gått i för de själva mådde piss ska nu leda andra människor. Genom åren sett förfärliga exempel på hur människor ändrat sina liv och orsakat katastrof pga självkänslokurser maskerade som inre ledarskap. En blev psykotisk.
   Kvacksalveri och ingenting annat.

    Inte för att jag inte håller med om att det såklart finns mycket trams inom ”självhjälp” rent generellt – Men människor blir knappast psykotiska hur som helst utan en utlösare (droger eller sjukdom tex). Inte av dåliga exempel på inre ledarskap…

  Betald reklam

  Verklighetsfrånvänd de luxe.
  Skrämmande.
  Kommer dessa människor=flunsor någonsin komma ner på jorden?

   Vad exakt är det som är världsfrånvänt i detta..? Att ha möjlighet att göra det är förstås få förunnat, men hon har ju inte skrivit någonting som antyder att hon inte vet om det. Onödigt kan man tycka, men världsfrånvänt?

    Vad är syftet till detta? Känner att det är lite ironiskt att en människa som lever så flådigt får det att låta som att hon levt i krig och nu behövt hjälp. Blir skrattretande. Och en käftsmäll mot folk som ens försöker få vanlig vård.

     Men hur läser du om du tycker att hon får det att låta som att hon levt i krig och behöver hjälp? Jag fattar verkligen inte. Hon skriver ju bara att hon haft en häftig upplevelse som varit positiv för hennes inre välmående och hjälpt henne att hitta sig själv.

     Och vad har det med vanlig vård att göra? Det handlar ju om att hon unnar sig något som ger henne välmående – hon har inte betalat för sjukvård som vanliga dödliga kämpar för att få.

      Anonym 14:26 då följer du inte Jullan. Vi som följer henne har under hösten fått berättat för oss att hon mår dåligt och hon har frågat sig själv vad meningen med livet är och hur hon ska hitta motivation i livet hon lever. Så man skulle ju kunna se det här som betald ”vård” även om jag mest tycker det är humbug. När hon är tillbaka i Marabella igen så kommer hon tycka att hennes låtsasliv med låtsasjobb är lika omotiverat som tidigare.

       Exakt detta jag menade!

       Och du 14:26, jag gjorde bara en jämförelse för att det alltid låter så otroligt dramatiskt hos Julia där hon berättar om sitt mående.

  Stackars flunser, de har de så jobbigt…

  Jag vet iofs inte om jag håller med om att hon får det att låta som att hon sovit i ett vindskydd i skogen. Det var inte bilden jag fick upp i mitt huvud direkt.

   Nej jag tänker mer att hon med acklimatisera sig menar att hon vill ha tid för sig själv för att landa lite i sig själv och reflektera över kursen före hon åker hem till vardagen.

    Exakt så är det. Camilla dålig research här. De äter en gång om dagen. Att gå igenom en sån här kurs är livsomvälvande. Om du ska kritisera så ha lite koll iaf.

  Kan vara skönt att landa i en annan miljö efter att man har gjort mycket inre arbete. Vad är problemet?

   Håller med. Jag hade också känt så och vet vänner som åker på silent retreat som tar några extra semesterdagar efteråt för stt inte slängas rakt in i vardagen och hamsterhjulet.
   Tonen från Camilla i detta inlägget…..

    Åh kan se framför mig hur man kommer hem efter ett retreat och chefen ringer om deadlines, tvätten väntar, bilen pajar, ungarna gnället och hunden står med kopplet i munnen. Låter självklart att landa lite, liksom man kanske även bör varva ner ett par dagar innan en sån här grej. Men den är ju livet livet och det är ju där det största jobbet med förändringar ändå måste ske.

     Är jag den enda som på riktigt blev nyfiken, kollade upp det och är sugen på att testa? Jag tror inte hon vågar gå ut med att det inte är sponsrat o sen är det ändå det. Lite måste man lära sig av tidigare misstag.

     Däremot tror jag hon tagit kotanden på sitt bolag. Jag antar att det var första kursen så då får hon förmodligen rabatt på de andra två delarna.

     Det kan inte bli så förbaskat mkt pengar över efter en sådan här vecka. Bonde, mat och personalkostnaderna äter nog upp det mesta.

    Tonen är verkligen tvärkass

    Har en vän som kom tillbaka förra veckan från silent retreat och han sa just att han hade behövt några dagar efteråt för att landa i ”verkligheten” igen.

   Vad gör hon ens för inre arbete? Hon är en influencer haha

    Gissar att de som håller den där kursen skulle svara att alla människor behöver göra ett intre arbete för att bli lyckliga och harmoniska. För 50 K eller vad det kostar. Boka idag, delbetalning möjlig 🙂

    Varför skulle inte influencers kunna ha behov av att jobba på sitt psykiska mående? ”Riktigt jobb” eller ej, en psykiskt hälsosam miljö att leva i är det då säkerligen inte.

  Acklimatisera sig tror jag handlar om att vara själv, med sig själv ett tag för reflektion innan man tar steget tillbaka till omvärlden.

  Man blir lätt i en liten bubbla när man går intensiva eller utmanande kurser om självkännedom.

  Ouuu spännande, vad har det blivit av Båven? Jag gifte mig där för tre år sedan! Magisk plats 🙂

  Jag tänker att hon lärt sig så mkt nytt, kommit till så många nya insikter att hon efter kursen helt enkelt inte var redo för att ramla in i vardagen med Bingo och hans barn, utan behövde lite tid att samla tankarna och landa i allt det nya. Inte att hon bott i en hydda i skogen.
  Fantastiskt om man har den möjligheten.

   Jaa det var väl den uppenbara tolkningen. Låter nice.

  Hon skriver ju att hon betalat kursen själv.

  Men det blev väl inget spa för hon låg i Bingos säng igår kväll. Finns kvar på hennes stories.

  Jag förstod inte var du menade att hon fick det att låta som att hon bott i en hydda i skogen.

  Herregud. ???

  Sjukt mycket man lär sig på endast en vecka ändå! Hitta sigsjälv och meningen med livet på 7 dagar, imponerande kurs. Hade gärna gått!

  Rena kvacksalveriet sånt!! Jag har varit på mänder av sånt skit, och visst känner man sig som en ny människa FÖR STUNDEN, precis som man gör med allting, även efter att man har varit på en Finlandskryssning känner man sig som en ny människa med ny energi, men den känslan försvinner efter ett par tre dagar.

  Kom på min kurs mitt ute i skogen och hitta dig själv.
  Vi bor en vecka i en koja med jordgolv för att grounda oss ordentligt. Är helt tysta, så inget prat är tillåtet. Jag serverar brygder som jag kokat ihop med naturens egna ingredienser, som rensar kroppen från alla gifter. Vi andas ren luft så dina lungor blir helt rensade från vägdamm. Vi enas med naturen i uppfriskande snöbad.
  Efter veckan kommer du känna dig som en helt annan människa.
  Pris nu endast 42 000 kr.

   Morotsliv på insta är nog jätteintresserad. Hennes guide till hur man får i sig mindre strålning innehåller fantastiska tips som ”stäng av telefonen och lägg den i ett annat rum på natten, ha ofta på flygplansläge, gå ut och gå barfota för att jorda dig (!)”. 😉

   Riktigt trött skämt. Nu har det ju uppenbarligen ingått sju nätter bekvämt boende och åtta dagar med måltider av privat kock i den kurs Julia har varit på, sen ska ju kursledare, gruppledare och assistenter (som enligt hemsidan är på plats) fakturera för sin tid. Så inte direkt ett orimligt pris.

   Var bokar man?

  Låter som en traumatisk upplevelse för Julia, kursen från Vitalisera och vistelsen på hotellet.

  En vecka på hotell i Sverige med all extra personal inkluderat (i detta fallet) är ingen billig resa.

  Finns en anledning till att företag väljer att förlägga konferenser utomlands i den mån det går.
  Mycket billigare (i vissa länder) jämfört med motsvarande standard i Sverige.

  Så priset var föga överraskande och jag hade lätt lagt de pengarna på dylikt (om jag haft dem) istället för att åka på charter.
  Men det är ju givet inte för alla.

  Om man kunde unna sig den lyxen… Hade gärna gjort massa sånt här men plånboken tillåter det inte.

  Det är väl egentligen inte konstigare än att många skojar om att man behöver en semester efter semestern. Massa nya intryck och nya tankar kan ju vara krävande. Skönt att kunna mellanlanda lite innan vardagen. Jag tycker att det låter jättenajs. Perfekt för Julia som har möjlighet. Det är ju inte så att andra blir lidande för att hon sover på hotell. Det är ju inget företag eller småbarn som fallerar utan henne liksom.
  (Obs, inte sagt på ett spydigt sätt. Menar bara att det inte går ut över någon annan, så det är ju både rimligt och gött för henne att göra som hon vill med sin lediga tid)

   Dom som säger att dom behöver semester efter semestern är vi småbarnsföräldrar. ?

  Så trött på henne, räcker inte alla 4-5 h samtal hon har med KO jämt! Har hade oxå mått dåligt om jag levt som henne

   Verkligen! Låter som att hon varit med om något otroooligt traumatiskt som behöver vårdas konstant.

  Hon har varit i Dubai o jobbat, inget annat

   Jag förstår inte riktigt vad hon jobbar med och varför det jobbet kräver så många assistenter. Kan någon förklara?

   Haha tänk om det faktiskt är så!

   Ja, hennes arbete i Dubai och de andra 42 platserna i världen hon ”bott” på kan ha satt sina spår.

  Vilsna självupptagna själar som finansierar kvacksalvare av allehanda slag. Bra ändå att de inte verkar förstå hur de framställer sig själv.

   ?

  Nyförlöst! FNISS! 😀 Så roligt när de har så dålig koll på vad ord betyder. Det är nog ingen som vill vara som en nyförlöst :)))) Kanske nyfödd! Men även det verkar ganska traumatiskt.

  Hoppas hon hittat sig själv, det behöver hon. Hoppas hon inte finner sig i att vara ihop med en kille som energitjuv, så hon inte bränner ut sig.

  Fick bara upp Sekten på Dimön i huvudet. Någon som läst?

  Ska bli kul att följa henne som småbarnsmamma!

  Otroligt verklighetsfrånvänd kvinna. I alla fall utifrån vad hon delar med sig av på soc media. Och nu har hon varit på kurs för att leta efter verkligheten och blev så utmattad att hon måste ta in på hotell. Jisses att hon klara av att leva. Nä visst nä det gör hon ju inte utan assistenter, det glömde jag ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.