HJÄÄÄÄÄLP VÅRA INFLUENCERS!

Calle Schulman står inte ut en enda dag till!
Han vägrar kategoriskt att bo någon annanstans än på Östermalm och vädjar nu om hjälp.
Har inte Paow en bunker under Karlaplansfontänen att hyra ut?

Joakim Lundell verkar ha fått blodad tand vad gäller skräckfilmen och sitter nu och planerar för nästa.
Vad skulle vi vilja att den handlar om?
Döda influencers avhandlades i film 1, så vad finns kvar? 😉

107 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  OT: tror ni alla influencers skattar för varorna de handlat utomlands? Hannaliscious verkar ha köpt en Chanel i Dubai och den måste hon ju betala tull för när hon tar in till Sverige.

   Såklart inte. Det vet du med.

   Är nu bara nyfiken och vill lära mig mer. 🤗 Det är första gången jag hör att man måste skatta för det man handlat utomlands. Gäller det allt? Eller är det när varan/varorna tillsammans kostar en viss summa? Varför måste man göra det?

    Om du tar in varor inhandlade i ett land utanför EU för mer än 4700kr måste dessa deklareras i tullen på Arlanda.

     Skrev samtidigt men vi verkar vara överens 🙂

     Vad bra, då slipper jag deklarera det jag handlar eftersom jag landar på Landvetter 😉

     Nu är det ju aldrig någon som kollar på Arlanda, iallafall om man landar sent. Allt är nedstängt och man ser knappt en käft förutom sina medpassagerare. Sveriges huvudstads flygplats och servicen är minimal.

      Ja alltså Arlanda är en fruktansvärd flygplats

    Har man köpt varor utanför EU till ett värde av över 4700 kr så ska man deklarera varor vid hemkomsten.
    Beroende på vad det är för slags varor så får man betala tull och moms.
    Gissningsvis är det väldigt många som går ”på grönt” vid hemkomsten antingen för att de är okunniga om reglerna eller för att de inte har lust att betala något extra. Men har man med sig dyra grejor köpta utanför EU så kan det bli dyrt om man vinkas in för en kontroll vid hemkomsten.

    Och. Om du spelar på onlinecasinon som är reggade utanför EU måste du skatta 30% av nettovinsten. Det gör du genom att redovisa det i din deklaration.

    Hur många tror du fuskar med det? Jag gissar på jättemånga.

     Hur vet tullen att varan är köpt där? Alltså om jag köper en Chanel i Dubai, och har den på armen på hemfärden mot Stockholm, vinkar de in en randomly då och kräver bevis på var den är köpt eller hur fungerar det?

     (Har inga planer på att köpa något dyrt eller resa till Dubai, är bara nyfiken haha)

      Funderade på samma sak! Hur går det till i praktiken, om man bara köpt grejer till sig själv, alltså t ex en enstaka dyr väska? Förstår om man släpar hem 10 st likadana väskor att det blir svårare att säga att man minsann hade dem med sig på resan.

      Omöjligt för dem att veta, är ju endast om den ligger ouppackad i en påse med typ kvitto man kan bevisa att den är ny. På så vis superlätt att ta hem en ny dyr väska på armen.

      Tror tullen väl främst vill se om folk kommer hem med t.ex storpack med tobak/cigarrer, massa dyra viner etc som de ska bunkra/sälja vidare. Då kan jag också tycka tull är ok.

       Undrar om influensers m fl vet att kopior är brottsligt att köpa. Gissar att många beställer piratkopior via nätet vilket inte är tillåtet.

        Det är väl olagligt att sälja, men inte köpa? Eller har jag missat något?

         Tror att det var 2015 som det även blev olagligt att köpa

          Enligt HallåKonsument och Lawline så är det i Sverige inte olagligt att köpa kopior för privat bruk.

       Tull och moms på en väska för 60k blir ändå runt 20 000 kr..

        Vadå måste man betala moms igen? Det gör man ju i landet man köper den i?

      Det blir svårt att bevisa. Dock är det många som handlar väldigt mycket grejer på sådana resor, som tex Dubai eller andra ”skatteparadis” och har resväskorna fulla med oanvända grejer med prislapp på, du kan liksom inte hänga på dig allt och bara bära ett par skor osv. Blir du intagen och man går igenom resväskan får du betala tull för dessa varor som överstiger 4700. Man kollar även vad som är rimligt att ha med sig för resan man varit på. Har du tex varit en långhelg i Dubai är det inte rimligt att ha splitternytt skidställ från Gucci i resväskan eller fem par nya sneakers osv.

       Så i praktiken, typ ingen betalar tull för att man köpt en ny väska? Och typ ingen åker fast för det? Influencer eller inte.

       Dvs hanalicious ovan har antagligen inte betalat någon till gör sin nya gucciväska, men vem kan klandra henne när ingen annan heller gör det?

      Det är ju tullen/åklagaren som har bevisbördan, men om de fattar misstanke, av de anledningar som diskuterats här redan, måste du kunna bevisa att väskan inte är köpt utanför EU, genom att visa upp kvitto t ex. Att säga att man inte har kvittot kvar funkar sällan, då de flesta ser till att ha kvitton på dyra inköp. Framgår ju förstås också av kontoutdrag. Tror dessutom att de flesta dyra väskor har serienummer som går att spåra.

       Bara titta på tv-serien gränsbevakarna Sverige, de håller koll när det kommer plan från icke eu länder, läser sedan på bagagetaggarna när man går på grön och tar in folk på stickprov eller tex om man går och bär på en påse från lyxbutik, har du då kvitto och tex box/påse kvar i din packning åker du dit, isåfall om du tex kastat kvitto och box/påse skulle du kunna klara dig,

    Kan tipsa om programmet Gränsbevakarna på Discovery+ om du är intresserad. Där får man se hur tullen bland annat arbetar med att slumpmässigt kolla väskor på Arlanda. Faktiskt jättespännande, trodde jag aldrig skulle fastna 😅

     Det är mycket bra! Fast det är väl ändå inte slumpmässigt? Alla väskor har ju blivit scannade innan så jag tror att tullen får reda på vilka de ska hålla koll på samt scannar på nytt i deras rum.

    Nina .. vad vill du veta? Vem ska du anmäla! Kram

  Vill helst inte se någonting alls med eller av Jocke. Så jag passar.

  De sitter och skriver manus men vet inte vad den ska handla om..?

   Spännande att skriva manus innan man har ett synopsis. Men har har kanske grunderna klara?

   ✔️ En läskig miljö
   ✔️ Mörker
   ✔️ Någon slags skurk/dumming/antagonist
   ✔️ Folk som dör
   ✔️Något slags slut

   Och den ska ut på bio redan nästa år också. Går det så snabbt från noll till biopremiär?!

    Nej det är löjligt. Först brukar man jobba på manus kanske ett halvår ca för att sedan ytterligare lägga ett år på produktion/inspelning. För RIKTIGA filmer brukar ju datum för premiär dessutom bestämmas först när produktionen i stort sätt är klar.

    Det är riktigt riktigt amatörmässigt att säga att en film ska komma ut (!) om mindre än ett år när man inte ens har manus, dvs ingen handling.. löjligt, han bevisade precis hur oproffsig han är i sitt arbete.

   Jamen precis….. Manusförfattare som inte vet vad manuset ska handla om…..

   Jag vet folk som vill bli författare och som skriver in på forum och frågar vad boken ska handla om? Hur ska den börja? Vad ska hända?

   Eh…

  Var bor Calle nu?

   Birkastan. Många skulle gärna bo där.
   Men det är kanske för mycket stök på sommaren då det är livligt uteliv, krogar och gågata på sommaren…

    För en själv som bor i en förort är Birkastan (Vasastan) och Östermalm samma område, dvs Stockholms innerstad. Alla områden i innerstan har ju i princip samma upplägg med sekelskifteshus, innergårdar och mycket barer/affärer/restauranger runt omkring, eller? Sjukt att man kan flytta 5 minuter bort men ändå ”sakna” sin gamla stadsdel… Han är nog kräsen, han.

     Jag har bott på Östermalm, i Birkastan och på Gärdet. Kan säga att det är jättestor skillnad! Eller jag tycker det i alla fall. Gillade alla tre platser men på olika sätt.

      Berätta gärna mer, jag är jättenyfiken på riktigt! Känner inte till Stockholms innerstad så bra men ska bo/jobba där en period nästa år.

       Östermalm är sinnessjukt mycket lugnare än Birkastan. Tänk typ pensionärer och rika människor som inte gör nåt väsen av sig. I birkastan ”händer det mer” lol. Är väl därför många vill bo där kan man tänka sig

     Hahaha jo det är skillnad.

      Menade inget illa, men är jättenyfiken på vad ni som bor/bott i innerstan tycker är skillnaden mellan stadsdelarna ☺️ kan ju va bra att veta om man flyttar in någon gång!

       Akta dig för Gärdet! Så sömnigt och urtråkigt.

       Södermalm otroligt hippt (killar i träskor rosa duffel med 6 ungar efter sig som ett pärlband, alla ungar har långt hår toppluvor med bjällror längst ner en sushirulle i handen).
       Östermalm lugnt fint städat, ordning på folk dock ser man sällan rätt förälder med rätt barn, antingen har ungarna en barnflicka eller är själva.
       Vasastan/Kungsholmen ganska mkt ett mellanting mellan söder/ömalm- många unga par bor där jämfört med resten av stan

     Fast det är ju jättestor skillnad! Tycker ju även folk från ”landet” som bara är i Sthlm då å då. Du kanske bara är en person som inte lägger märke till sånt?

     Sen har ju Calle barn å då är det mest praktiskt att bo nära mamman, skolan å barnens vänner å inte i en annan stadsdel även om det såklart går.

     Jag bor i närförort till Stockholm och håller också med om att det är STOR skillnad på de olika delarna av innerstan. Det räcker ju med att vara där för att märka det.

  Jag kommer aldrig förstå mig på människor som Calle. Man vill liksom ge dom en lavett. Sluta gnälla för ingenting. Så jävla osexigt. Är alla män från Östermalm sådär?

   Han är inte från Östermalm och inte hon heller. Han är uppvuxen i Farsta och hon i en småstad (men hon vill få det att låta som att hon är från Stockholm). Undrar om de ens står i bostadskön för att kunna få en egen lägenhet någon gång eller ska de alltid hanka sig fram på andrahandskontrakt? De borde kunna få en egen lägenhet någonstans om man ser till deras ålder om de nu ställt sig i bostadskön i tid. Men får uppfattningen att de inte ens står i bostadskön.

    Dom har väl råd att köpa och slipper kö, tänker man sig. Eller?

     Isåfall skulle de väl köpa en lägenhet istället för att ha andrahandskontrakt.

      De har alltså inget förstahandskontrakt utan andrahandskontrakt. Har tolkat det som att de haft det så länge/alltid.

      jag tolkar det som en hyres medan de ska leta efter en köpes?

       Nej, de har haft flera andrahandskontrakt i rad. Isåfall skulle de väl bott kvar i Vasastan och bara väntat. Dessutom är det inte bara att köpa en bostadsrätt på Östermalm. Det kostar att bo där. Varför man nu behöver bo just där.

     Han frågar ju efter en hyreslägenhet.

      Ditt namn 😂😂😂

     De har med största sannolikhet inte råd att köpa en bostadsrätt (där de önskar bo iaf).

    Han har haft bostadsrätt på Östermalm tidigare så det bör inte vara några som helst problem att köpa om inte pengarna försvunnit

   Henrietta: Nope, han är uppvuxen i Farsta så ej östermalmare. Mer skumt att han inte köper en lägenhet utan bor i andrahand som 42-årig tvåbarnspappa.

    Beror väl på deras ekonomi.

     Det är inte billigt att hyra en 4:a, särskilt inte i andra hand. Problemet är väl snarare att de envisas med att vilja bo på Östermalm men inte råd att köpa där. De flesta i samma situation skulle nog köpt i ett billigare område istället för att hanka sig runt på andrahandsmarknaden.

   Gnäller han? Tycker mest han verkar sugen på att flytta. Tänker absolut priviligerad när jag läser, men inte direkt gnällig. Och varför gnälla, när man har råd med och får allt man vill ha?

    De har andrahandskontrakt. Hur får du det till att ha råd med allt och att få allt vad man vill ha?

     Märkligt att de är de enda influencerna som inte har råd med en bostadsrätt?

     Men de måste ju vara snordyrt att hyra på det sättet. Är ju snordyrt med sunkiga andrahandslägenheter långt ut i förorten till och med!

      De tjänar väl kanske inte så stora pengar att de har råd? Men ja, det känns så onödigt att lägga en massa pengar på ockerhyror när de (kanske, vad vet jag) kanske skulle ha råd att köpa lägenhet någon annanstans. De båda verkar tvunget behöva bo i stan. Jag vet att barnen går på Östermalm där men det är ju möjligt att pendla. Men imagen kanske är allt!

       det här förstår jag dock inte alls. har inte hon en helt sinnessjuk utbildning? hon borde ha något extremt jobb med en extrem lön? men det kanske hon inte har vad vet jag, vet bara att hon pluggat massor med ekonomi och gått på handels osv

        Trodde hon höll på med hår och styling?

         Ja, så märkligt. Verkar ha varit stylist från början, sedan pluggat på Handels, både kandidat och master. Men sedan fortsatt som stylist…? Vad var poängen med utbildningen? Hon kunde ju verkligen fått ett toppjobb och efter sex år bra lön. Inte för sent än. Var själv en ”slow starter” men har nu hunnit ikapp 😂

          Vad skumt! 😅

  Jag fattar ingenting, har inte dessa människor vänner som kan hjälpa d att få tag i en lägenhet eller vill d att någon fastighetsägare ska se deras upprop och tänka ”men d vill jag ha som hyresgäster” ….

   Det är inte så lätt bara för att man är kändis och jobbar med en viss sak. Tack och lov! Men som sagt så skulle han/de kunna få en lägenhet genom Stockholms bostadsförmedling (kanske inte på Östermalm dock) om man ser till deras åldrar och potentiell kötid. Men de verkar inte vara med i den.

   ”Hjälp behövs. Det här är ingen övning.”

   Jamen, nu måste vi skärpa till oss hemma i sofforna för bövelen. Sitt inte och bara håll på kontrakten på ståndsmässiga boenden när Calle är i nöd. Har ni kan ni bara ignorera detta rop på hjälp. (Obs ironi)

   Han får väl köpa en lägenhet som alla andra om han känner att Birkastan är fel.

    Håller med dig förutom ”som alla andra”? En 3a på Östermalm kostar typ
    10-12 millar.

     Betydligt billigare då att köpa ett första handskontrakt!

   Påminner mig om när Kenza hade sett ett fritidshus som hon gillade och undrade om uthyraren fanns bland hennes följare trots att kontaktuppgifterna fanns i annonsen. 🙃

   Den där användningen av de/dem kliar till och med i mina fingrar och då är jag inte ens språkpolis i övrigt 😅

  OT: bara jag som blir mörkrädd av Nej men ärligt (Nicole och Tullys) senaste poddavsnitt? De pratar om utbildning och slänger med påhittade siffror och påståenden som ”98 % av jobben som finns behöver man ingen utbildning för”. Jag förstår att man vill lyfta fram influenseryrket och att det finns andra sätt att komma in eller jobba sig upp på arbetsmarknaden… men blir uppriktigt bekymrad över av vad de förmedlar till sina (förmodligen yngre) följare.

   Ett bra exempel på hur influensers kan fördumma en ung generation. När de utan (för ämnets skull) kunskap syns och hörs mest.

   Intressant ändå hur jobben för läkare, apotekare, socionomer, lärare o.s.v endast utgör 2% av jobben. Där krävs trots allt utbildning för att få arbeta och i många fall krävs även legitimation vilken inte kan erhållas utan slutförd utbildning. Skulle gärna vilja se källa på deras påstående.

   Haha men herregud…? Delar de på en halv hjärna eller varför är de så tröga? Lyckades kanske själva inte ens gå ut mellanstadiet…

   Jag tror de har utbildningskomplex. Kan inte se någon anledning till varför de annars skulle hålla på och dra ner på andra typer av jobb.

   Köper att de vill lyfta att det finns jobb där man kan bli upplärd, passar t.ex. inte alla att studera på universitet. Men siffrorna de slänger sig med är ju skrattretande?! Läkare, lärare, sjuksköterskor, socionomer, jurister, snickare och elektriker vill jag då gärna har utbildning på det dom gör. 🤦‍♀️

    Jag jobbar som jobbcoach och gick igenom statistik senast IGÅR på hur det är 5% av alla jobb som inte kräver mer än grundskoleutbildning. Så 98% är helt klart sjukt fel haha

   Dags att kontakta Podplay/Bauer Media och ifrågasätta hur de kan tillåta att den här podden sprider innehåll först av mobbning och nu desinformation om arbetsmarknaden.

   Hjälp.

  Men herregud. Två vuxna människor med stabila inkomster. Dom får väl göra som alla vi andra, köpa sig ett boende.

   Hur vet du att de har stabila inkomster?

    Han är ju för fasiken svinrik.

   hur vet du att de är vuxna människor?

   Hur vet du att alla vi andra har köpt boende?

   Tror du att alla köper lägenheter?

  Calle rekar efter ett förstahandskontrakt där han kan bidra med en ”liten gåva”!
  Är olagligt att sälja hyreskontrakt, så bara om man är riktigt korkad, säljer man till Calle nu när han aviserat hela världen om sin önskan.🤪🤪🤪

   Eller så vill han bo i andra hand tills hans faktiska boende är klart för inflyttning?

    Nu framgår det inte av ditt inlägg att han letar tillfällig lägenhet. Bra med lite mer tydlighet framöver!

     Är väl inte jätteviktig omständighet att vara tydlig med? Tolkade det absolut inte som han bad om förstahandskontrakt, han frågar ju om nån som ”hyr ut”.

      Den som skriver den här bloggen kan väl ändå anstränga sig lite så att det blir begripligt och så att man slipper hennes pekfingrar! 😅

       Vid vissa inlägg så håller jag absolut med! Men det här var ju fullt begripligt. Info om var han bor nu hade i och för sig tillfört något

       Hennes pekfinger? Du måste har svårt med läsförståelsen.
       Camilla ska väl inte behöva förtydliga det som inte framgår i Calles inlägg?

        Eller så är det bara du som är otrevlig, vad vet jag?

        Kryllar alltid av besserwissrar i det här kommentarsfältet. 😵‍💫

   Jag tolkar det inte alls om att han frågar efter ett förstahandskontrakt utan att han vill bli tipsad om andrahandslägenheter. Han har skrivit liknande inlägg förut. Jag vet inte varför de behöver flytta men de har såvitt jag förstått det alltid haft andrahandskontrakt. Tror knappast de ska köpa.

    Varför vill ett medelålders par med god ekonomi bo i andra hand?

     Vill och vill. Jag skrev inte att de vill bo i andrahand, men man är bra naiv om man tror att man kan tigga sig till ett förstahandskontrakt och det tolkade jag heller inte det som att han gjorde. Hur vet du att de har god ekonomi? Eller det kanske de har då de tydligen kan betala dyra andrahandshyror (det brukar vara dyrt i alla fall). De hade väl köpt en bostad om de hade haft råd.

      Ja, inte vet jag vad som rör sig i Calle Schulmans skalle?

  Hört från säker källa att man vill inte ha dem som hyresgäster. En som tidigare hyrt ut sin lägenhet till dem i andra hand fick i stort sett renovera hela lägenheten efter att de flyttat ut. Den hade blivit så sliten trots att de bodde där en relativt kort tid.

   Vad gör de med lägenheten som sliter så då?

  #freejonaswesslander

  Går att göra skräckfilm med en brud som jagar en bandvagn som körs av flyende brudgum.

   Haha. Låter som bra pitch. Fast jag skulle hellre se brudgummen springa och jagas av brud i bandvagn!

  Jag tycker att Calle Schulman verkar fruktansvärt osympatisk. Tack för mig

   Håller med, samtidigt som tjejen verkar precis tvärtom.

  Här är det inte hjälp med att sätta upp en lampa som efterfrågas utan tiggeri på en högre nivå. Vilket i-landsproblem, ”längtar tillbaka till Östermalm”. Nä hosta upp och köp eget eller flytta in hos brorsan.

  Hjälp till alla som inte bor på Östermalm! Det är svårt enligt Calle, de behöver hjälp. Hur kan man inte fixa att inte bo Östermalm? Hur kan man inte fixa att bo Birkastan. Det är bara larvigt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.