Öppet Spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli satt på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… ?

Ps! Tjafsa mindre!

473 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Vill genuint tipsa om ett nystartat IG-konto där en svensk döv ung tjej reser runt i Australien helt ensam och hon tar verkligen sjuuukt bra bilder och drönarfilmer på naturen där. Bilderna och filmerna är insane ❤️ sök efter @paulina.lindberg

  Paow på väg till det där stället i Turkiet igen. Vad ska hon göra nu månntro

   Trodde hon sa att hon skulle åka hem till Sverige för att bli mer ”wife-material” enligt henne själv. Men de var väl för tråkigt haha

   Låter inte bra detta…

   Operera näsan sa hon precis på ig

    åh nej

   Alexander Zobel är så söt…och verkar lycklig med sin nya helylle-flickvän. Hon verkar vara motsatt till Paow, brunett, sportig, naturlig, chosefri. Typiskt hustrumaterial om man ska tala Flashback-språk. Kan inte komma över att Paow nästan blev lyxhustru åt en sån goding

    Har du sett henne på några bilder och bildat dig den uppfattningen?

    Naturlig? Hon har ju silikonbröst förfan

  Vet man vad som hände med Selma?
  Vad var det hon var sjuk i?

   Kort förklarat så hade Selma svår värk och skulle inte få ett fullvärdigt liv så hon fick somna in. Camilla skrev det bland kommentarerna på ett inlägg som handlade om något annat. För ca en månad sen om mitt minne inte är helt galet.

    Ahaaa, tack så jättemycket!
    Stackars

     När jag läste om hennes bortgång grät jag som om det vore en hund jag träffat. Väldigt ledsamt. Nu grinar jag igen.

  Selma❤

  Hur vet man om ett barn är magsjukt eller bara ätit något olämpligt som det behöver få upp? Nu har vi ställt in alla helgplaner oavsett men till nästa gång så vore det intressant om man kunde kolla efter typ ”tecken”? Han är liksom helt som vanligt med undantag för att han under cirka 4 timmar kräktes några gånger.

   Agera alltid som om det vore smittsamt.

   Bara magsjuka antagligen. Händer då och då ?‍♀️

    Man vill ju hellre ha matförgiftning än magsjuka ?

     Varför? Matförgiftning är ju vidrigt. Men du tänker för familjen runt omkring som hoppas på att slippa få det kanske?

      I min värld är matförgiftning att magen reagerar på nåt man ätit så man kräks tills det är ”helt borta” men i örvigt mår man bra. Medan magsjuka så kanske man har feber, ligger och mår illa, etc

       Calicivirus (vinterkräksjukan) kan man få via mat, dvs matförgiftning. Och det kan man smitta vidare så egentligen är ju matförgiftning ett av alla olika sätt att få magsjuka

       Det ska du nog slå ur hågen. Jag fick sepsis och höll på att dö efter en matförgiftning.

        Finns såklart undantag och ytterligheter av allt… mena mer generellt.

   Kräks man flera ggr är det magsjuka

    Är du säker? Det kan ju ta ett tag att få upp det som ligger och retar magen?

    Nä?? Jag har en gång kräkts 3 ggr/timme i 7 timmar av matförgiftning… :\

   Nej finns inget man kan direkt kolla efter. Dessutom är det ofta lite lurigt, de piggnar till, kräks igen dagen efter osv. Bättre att ta det säkra före det osäkra.

    Aha! Det är mitt första barn så har ingen personlig erfarenhet ? trodde vi var över tröskeln när han slutade kräkas för flera timmar sedan… men får stålsätta mig inför natten då.

     Jag har upplevt många gånger att barnen kräkts många gånger på ett dygn och sen inte alls på typ 40 h. För att sen kräkas igen. Så bara att vänta ut.

      Men usch vad jobbigt! Är det 48 timmar man ska vänta då?

       48 timmar efter sista symptom.

       Mm. Dom ska vara friska i 48 h innan förskola eller liknande är aktuellt.

        Precis. Friska, pigga, symptomfria, kunna äta allt utan att få diarré/konstig avföring/kräkas. Ha aptit. Tyvärr många som struntar i det och räknar från sista kräkningen.

        / Pedagog som hade magsjuka som fick runt på förskolan i 4 veckor pga för tidig återgång ? Tycker så synd om barnen, när vi vet hur ”sårig” man kan känna sig i magen och inte ha aptit ?

         Fattar ❤️ i min sons fall har han som sagt varit helt ”frisk” förutom just i stunden som kräkningarna skedde. Frågat efter mat hela tiden och ätit allt jag vägat ge honom.

          Mitt barn kräks vid blodsockerfall och äter sen som en galning och är pigg direkt. Men då spyr han en gång, inte flera

         Jag brukar till och med vänta längre. Minns förra året, då var jag bjuden på julbord med jobbet. Mitt barn hade varit magsjuk, men pigg under dagen så jag räknade ut att 48 h skulle ha passerat från senaste kräkning/symptom när julbordet skulle äga rum.

         Velade lite, men lämnade slutligen återbud pga smittorisk.

         Kl 19 dagen efter ägde julbordet rum och kl 03 vaknade jag av magsjuka.

         Mina kollegor var väldigt tacksamma att jag hade tagit det säkra för det osäkra ?

         (Obs: Berättar bara för att dela erfarenheter, inte för att utmåla mig själv som ”Magsjuke-ängeln” som väntar extra ?)

          Älskar människor som tänker ett steg längre ???

      Du verkar ha massa erfarenhet så jag frågar en till grej: Om vi skulle ponera att min son (2,5 år) nu inte kräks något mer under natten heller, vad skulle du ge till frukost? Gröt (såndär semper pulver), fil eller rostmacka? ?

       Jag är inte samma person, men:
       Absolut inte gröt. Ge torra saker som skorpor, rostat bröd med marmelad (ej fett som smör eller ost) och låt barnet dricka saft.
       Små tuggor och små klunkar med långa mellanrum tills du ser att magen klarar av att ta emot mat.

       Jag (förlåt, är en annan anonym), skulle ge barnet vad det vill ha men framför allt dryck. Och några salta pinnar.

       Rostat bröd, kokt mat, snäll mat för magen. Inte massa kryddor som irriterar en magsjuk tarm. Blåbärssoppa, nyponsoppa, skorpor med smör eller rostat vitt bröd med smör. Börja lugnt och öka på sen om det får behållas (typ ost).

        Tack för tips! Tycker detta är så svårt. Fattar inte logiken i att ris rekommenderas men inte pasta. Bröd rekommenderas men inte gröt. Saft, marmelad och isglass rekommenderas före typ yoghurt och ost? ?? helt lost

         Ris är mildare mot magen än pasta pga glutenfritt. Bröd är torrare än gröt = magen efter magsjuka är full av magsyra som ökar illamående men absorberas av torra livsmedel som bröd och skorpor. Yoghurt och ost är mjölkprodukter som är feta och svåra att smälta medan saft innehåller socker och höjer blodsockret (motverkar illamående).

          Wow! Ska spara detta!

         Hur gjorde/gör du själv vid magsjuka? Alltså när du va liten? ? Undrar genuint alltså ☺️

          Jag minns inte. Jag förstår att jag varit magsjuk någon gång men har absolut inget minne av det.

           Ahh okej ☺️ Men nu har du de bästa tipsen ovan! Hoppas ni kryar på er och va rädda om er ☺️

         När magsjukan kom på besök första gången i den här familjen gjorde vi misstaget att tänka att ”de får äta det de vill bara de äter”. Men sen fick vi lite råd om vad man bör undvika, att bara ge snäll mat för magen för att inte förlänga förloppet mer än nödvändigt. Vad man kände sig dum som serverat ungen typ yoghurt och glass som ju även kom upp sen i en kaskadspya ?

         Här var det också så att ungarna var rätt pigga och glada och en av dem kräktes bara någon enstaka gång på nätterna och inget under dagarna. Så det kan ju vara kräksjuka även fast de kräks ”sällan”

       Efter magsjuka kan man vara lite känslig för laktos så jag skulle skippa filmjölken iallafall.

   Matförgiftning är ganska ovanligt jämfört med kräksjukan. Så utgå från det senare och att det är smittsamt.

    Aha det visste inte jag! Är det vanligt vid magsjuka att de bara kräks ett par gånger och sen inget mer?

     Det kan se väldigt olika ut

   Vi har haft magsjuka i veckan på barnen, ett av dom kräktes en gång, en annan ett par gånger och den tredje låg däckad i två dagar. Så det kan slå rätt olika för alla!

   Mitt barn var magsjukt i 9 dagar i vintras. En klurig en, det kunde ta ett dygn mellan kräkningarna och de första dagarna trodde vi hela tiden att det var påväg att gå över eftersom barnet åt och lekte. Sen blev hen såklart påverkad och trött. Sista svängen kräktes barnet efter 47 timmar symptomfri.

   Så magsjuka kan vara tricky.

    Oj vad frustrerande! Och synd om barnet såklart. Hoppas det inte är en sån variant

   Fattar inte att folk inte kan mer om detta.

   Som nån annan skrev; utgå ALLTID från att det är smittsamt + 48h efter sista symtom. Dvs, gå inte till affären, lekplatsen etc

    Åh haha hade nästan slagit nåt rekord i enbart trevliga och välmenande kommentarer på en ”familjelivsfråga” och så kom du…

    Jag har aldrig varit magsjuk själv i vuxen ålder, det är mitt första barn, har inga syskon, inga vänner med barn, etc. Ville ha tips och erfarenheter. Och det fick jag! Lärde mig massor.

     Haha vi andra menar väl! Jag frågade tex ovan om hur du gjort själv vid magsjuka (och frågade genuint, inte för att vara dryg ??) samt gav tipsen om vitt bröd/ris/kokt mat osv. Tycker det är bra att man frågar när man inte vet, stackars magen behöver ju få läka och bygga upp sig.

     Hade Lelle bara skrivit det sista så hade det varit betydligt trevligare. Men att lägga till ”fattar inte hur folk inte vet”.. Onödigt!

     Som sagt, krya på er och se till att barnet får i sig vätska i små mängder ?

      Tack ❤️

      Ja det är klart jag känner mig dum och ”sämsta föräldern” som inte vet… men vågade mig på att fråga ändå. Jag vet massor om andra saker. Inte just magsjuka dock ?

       Våga fråga?

    Klart man kan gå till lekplatsen en sväng efter typ 12 timmar. Man behöver ju inte gå till en lekplats där det är så mycket folk att man inte kan hålla avstånd. Och du förstår att föräldrarna inte har rätt att vara hemma från jobbet för att barnet är/varit magsjukt va? Bara den som vabbar.

     Va dock försiktig. 12h efter en magsjuka, magen mår ju inte bra oavsett hur pigg man är. Och absolut ingen vill åka på magsjuka, så bättre att hålla sig hemma och se till att vila, återhämta och läka magen. Barn är (tyvärr) duktiga på att bete sig friska fast de är sjuka.

      Svårt att vara inne i 2 dygn med ett friskt barn som äter som vanligt och är som en duracellkanin och van att vara ute och leka flera timmar per dag ??

       Magsjuka är droppsmitta också så det är inte några otäcka magbaciller som du andas in ifrån luften och blir sjuk av; så gå ut en sväng är helt okej så länge barnet inte aktivt spyr eller bajsar på sig 🙂

        Smittar genom direktkontakt, nysningar, spott, kräks, bajs, kontakt med leksaker en magsjuk lekt med… Osv. Inte genom att bara gå förbi någon på en promenad.

     Nej gå inte till en lekplats eftersom rätt vad det är kräks barnet igen, trots att det verkade piggare, och magsjukevirus är långlivat och mycket smittsamt. Andra barn som kommer dit flera timmar efteråt kan bli smittade om ditt barn kräks på en lekplats.

      Känns extremt osannolikt mitt i vinterkylan och när barnen inte ens nuddar marken/gungorna med huden pga alla kläder.

       Nä men.. Suck! Inte konstigt vi aldrig blir av med magsjuka och förkylningar..

        Asså ja förstår att man ska va försiktig å allt sånt, men tror du på fullaste allvar att ett barn som kräkts för 24 timmar sen, som med vantar overall och skor åker i en rutchkana tex, lämnar efter sig magsjukevirus på den rutchkanan som sedan hoppar igenom nästa unges vantar kanske en halvtimme senare, och gör den ungen sjuk? Asså det är ju extremt osannolikt. Jag tror inte ens att det är fysiskt möjligt.

         Personen skrev ”om barnet kräks på lekplatsen”

          Jo men personen svarade samtidigt på ett scenario där man utgick från att barnet inte kräktes mer. Om barnet har fått behålla mat i över 12 timmar menar jag att man bör kunna gå till en ”tom” lekplats en stund. Herregud vuxna och skolbarn ska ju gå tillbaka till jobb/skola efter 12 timmar utan symptom.

           Alltid 48 timmar efter sista symtom vid magsjuka även om man är vuxen!!

  Är gravid i vecka 6 och känner inga symptom alls. Har varit gravid två gånger tidigare och då mådde jag pyton.. så orolig. I vilken vecka fick ni era första symptom?

   Är de två tidigare flickor eller pojkar? Jag är gravid nu och mådde pyton mellan v 6/7-13.

   Men skit i det (om du är orolig för att ditt foster inte är ok) alla mina grav. var olika. Ge det iaf. 2 veckor till!

   Jag har varit gravid två gånger och mått helt olika. Superbra med första, fick lite diffusa symptom runt vecka 10 då. Och mådde jättelilla med andra. Har två pojkar, så gå inte på myten om att man mår på speciella sätt beroende på kön på barnet. Varje graviditet är unik så enkelt är det.

   Är nog helt olika bara. Hade personligen ingen aning med andra i vecka 6. Mådde dock inte illa med nån av dem…

   Det där kan vara så olika. Jag har varit gravid två gånger och den första gången hade jag mycket mer symtom och starkt streck på graviditetstestet. Jag fick ändå missfall. Den andra gången hade jag knappt några symtom alls, supersvag linje på testet och en blödning i vecka 6. Men den gången gick det – är höggravid nu och bebis är beräknad att komma till jul. Vet att det är jobbigt att höra när man är där men det är bara att vänta och hoppas. Håller tummarna för dig!

   Vecka 8 här. Knappt några symptom heller. Ska göra tidigt UL nästa vecka. Är så nervös. Men hade väldigt svaga symptom med förra barnet också.

   Jag mådde bara illa när jag väntade flickor. Kräktes inget alls med mina två pojkar. Så knepigt men det har varit så jag vetat ganska snart vilket kön det är.

    Hur många barn har du?

     Fem.

   Tack för alla svar❤️ Får helt enkelt försöka att inte tänka på det för mycket (dock lättare sagt än gjort haha)

   Märkte eg inget förutom trötthet fram till vecka 14. Sen kom spyorna ? Håller på än (är i vecka 32 snart)

  fett random men såg henrietta fromholtz fästman på östermalm idag som bar på några kartonger som han sedan bara slängde rakt ner på trottoaren och gick vidare ?

   Jag bara undrar… 3 gilla på det? Var ni 3 pers som såg det?

    % gilla menar jag….

     Vad bra det går. 5 stycken. Så ja.

      Fattar inte vad du menar? Varför skulle alla som trycker ”gilla” också varit där och sett det?

    Nu var jag tvungen att gilla bara för din kommentar.

   Dem håller väl på och flyttar så han kanske tog ut dem några stycken åt gången för att sen åka och slänga?

    Nej det var mindre kartonger som man typ får hem H&M beställningar och liknande i. Var liksom öppnade och såg ut som skräp. Gick heller inte fram och tillbaka utan bara slängde dom på marken och fortsatte gå.

     Han kanske skulle hämta sin bil som stod parkerat på ett annat håll?
     Så gör jag när jag parkerar i området och ska lasta saker till o från jobbet

   Han kanske hade blivit sårad av den trottoaren vid något tidigare tillfälle och det här var hans sätt att ge igen. Var inte så snabb med att döma ut folk menar jag. #backafästmannen

   Varför sa du inte till honom där och då? Istället för ett gå in på bloggbevakning och klaga. Fattar inte. Kanske fanns en anledning.

  Jag har en vän som nyligen fått barn med sin kille. Han vägrar att de ska ha gemensam ekonomi utan att de ska betala procentuellt utefter deras inkomster. (Hennes inkomst är då FK)

  För mig är detta helt galet och jag försöker få fram detta till henne men hon säger att det är väldigt vanligt….

  Erfarenheter?

   Men om dom ska betala procentuellt blir det ju ändå så att hon betalar betydligt mindre? Tycker det är okej. Typ om han får ut 30 000och hon 10 000. Då betalar han 750kr och hon 250kr på varje tusenlapp dom har i räkningar/matkostnader osv. Det funkar ju dock bara om han också tänker vara föräldraledig sen, annars måste dom även kompensera för pensionsbortfallet.

    Precis. Procentuellt är väl ändå rätt rättvist? Jag vet familjer där mamman är hemma med barnen, skilda ekonomier och pappan envisas med att de ska dela lika på summan.

   Deras liv och deras val?
   Hört om alla möjliga olika kombinationer och varje par väljer ju själv vad som passar dom. Även om de kör procentuellt lät ju han betala mycket mer (beroende på hur många dagar hon tar ut och vad han tjänar då så klart).

   Så har vi haft det till största delen, lite undantag emellan varven men i det stora hela så har vi alltid haft det så! Funkar fint för oss!

   Man gör väl som man vill? Vi har gemensam ekonomi för efter ett antal år och ett antal barn så känns det för oss konstigt att göra annat, men ser det inte som galet att folk väljer att göra på andra sätt?

   Om det är galet eller inte beror på deras inkomster, så det får man ju räkna på. För mig var det viktigt att vi får ungefär lika mycket kvar efter att räkningarna är betalade så gjorde en budget efter det och delade upp vem som betalar vad. Sen har vi som separat ekonomi med resten, dvs vi spenderar/sparar vår del som blev över som vi själva vill.

    Så gör vi också. Lägger ihop alla inkomster och betalar räkningar och sparar. Sedan behåller vi samma summa som vi gör vad vi vill med.

     Samma här, smidigt.

   Min man tjänar mer och har alltid betalat allt och det tycker jag är det enda rimliga beteendet från en man.
   Mvh gammaldags.

    Samma I vår familj. Min man vill ha det så för tydligen mår han psykiskt dåligt av att ens leva litegrann på mina pengar. 🙂

     Tycker inte det finns mina och dina pengar när man är gift…

     Han är ju uppenbart trög och lägger hela sin manlighet i sin ekonomiska förmåga. Vem i hela fridens namn tycker att ekonomi ska utgå från att någon har snopp?

    Skönt, så din inkomst är alltid och kommer alltid vara dina fickpengar ?
    Funkar ju om mannen tjänar väldigt mkt men inte för en vanlig Svensson familj. Undrar oxå hur ni gör om hela hans lön går åt till räkningar men du har 30-40 000 efter skatt som du lever upp?

   Finns män (och kvinnor, jag vet, men en man i detta fall) som utövar ekonomiskt våld. Skicka en länk till Mansbebisar på Insta, finns liknande exempel där.

    Men snälla, ekonomiskt våld att betala procentuellt? Min kille är student med CSN och jag jobbar, vi betalar procentuellt och jag tar alltså 2/3 av alla våra utgifter. Ibland mer för nöjen, för att jag vill göra saker ihop med honom. Utövar jag ekonomiskt våld då? ?

     Skrev jag att du gör det? Jag skrev att det FINNS människor som gör det. Jag menar inte att han gör det. Men det FINNS folk som gör sånt. Är det dåligt på något sätt att vara påläst om sånt?

      Ja men irrelevant att lägga in här?

   Tycker att det känns väldigt konstigt att vägra gemensam ekonomi när man har barn tillsammans. Oavsett kommer den som tjänar mer få mer pengar över och möjlighet att leva ett annat liv än den som tjänar mindre. Det känns konstigt när man faktiskt valt att bilda familj tillsammans.

   Har man barn tillsammans är det ju ganska vettigt att ha gemensam ekonomi kan jag tycka.. Seriöst förhållande, minst sagt ? Annars är ju procentuellt rättvist också. Men kanske svårt om man har jättestora skillnader. Troligen ska väl han va föräldraledig sen och då ha föräldrapenning iofs.

   Men diskuterar och bestämmer man inte sånt innan man skaffar barn?? Och hur man vill ha det i framtiden. Skaffar man barn bör man varit tillsammans ett tag och tänka sig framtiden ihop, då kanske det är dags att dela ekonomi?

    ”Skaffar an barn bör man ha varit tillsammans ett tag”.. Bör? ?

     Ja bör. Borde som borde och lär. Det är väl vanligast och vettigast att man varit tillsammans ett tag innan man tar ett så stort beslut tillsammans, eller? Man är ju oftast sambo eller t.o.m. gift innan.

   Jag håller med dig om att det är helt fel under en föräldraledighet. Är din partner föräldraledig så är det detta faktum som realiserar hela din inkomst. Därför delar man på inkomsterna under föräldraledighet (om man nu inte är lediga lika länge, då spelar det såklart mindre roll).

   Mina föräldrar har alltid gjort så. Gått kanonbra. Så jag skulle säga att du nog ska låta din vän (”vän”?) sköta det där med sin kille själv, de vet nog vad som är bäst för dem.

  Är det white trash att skilja sig innan man varit gift ett år?

   Ja lite. Tecken på viss ointelligens iaf

   Nej. det är sannerligen genomtänkt, i Sverige.

   Tänker spontant att ingen förutom brudparet själva behöver tycka något om det. Snarare mer ”white trash” att ha så mycket åsikter om andras privatliv.

    Haha tänkte precis detsamma. Det är så wt att sitta och spekulera och ha åsikter om hur andra sköter sina relationer.
    Lämna högstadiet för fan.

   Beror väl på anledningen till att man skiljer sig.

    Tycker inte alls att det beror på anledningen. Vill man inte vara gift längre så måste man inte.
    Men det hade ju varit smartare att tänka till innan giftermålet.

     Man kanske fått ny information om sin partner efter att man gift sig?

   Min väns man (32 år) var otrogen mot henne och inledde ett kort förhållande bakom hennes rygg två veckor efter att dom gifte sig. Han hade känslor för den andra tjejen redan när dom gifte sig. Samtidigt som han var otrogen blev min kompis också gravid (även älskarinnan blev gravid typ samtidigt.) Anledningen till att hon inte skilde sig var för att hon tyckte det var pinsamt att bara varit gift några månader så hon stannade hos honom trots hans vidriga övertramp.

    Jag tror kvinnor blir strateger ofta efter de svikits. De förlåter inte mannen alls, nej då, men de tänker på barn, familjens rykte, status och leverne osv. Medan mannen går omkring och tror att hon älskar honom så mycket att hon inte kan gå.

    Fy fan. Hade struntat fullkomligt i vad andra tänkt och lämnat, även om det så va på bröllopsnatten.

  Söker nytt jobb och varit på 1 intervju med chefen och dessutom fått träffa teamet men fortfarande inte fått frågan om när jag blir tillgänglig och löneanspråk? Alltid fått frågan vid första intervjun så blir lite fundersam. Får höra att det ska påverka ens löneanspråk positivt stämmer det? Gäller administration inom finansbranschen så vet inte om 35′ är att lägga sig för högt när man väl får frågan. Någon som är insatt? 🙂

   Är det administration utan ekonomiutbildning? Isåfall lite högt.

    Nej har kandidat i företagsekonomi och cirka 2 års erfarenhet.

     Inte överdrivet högt.

  (Jag har våndats i 2,5 vecka för att våga ställa denna fråga här):

  Skulle ni kunna köpa en ”Satisfyer” på (t.ex.) Blocket? (den senaste versionen).

  Den är INTE öppnad, INTE ENS un-boxad (men man får inte returnera dem!!!)

  Ja jag vill ångersälja en som jag beställt i ett svagt ögonblick men INTE ens öppnat kartongen till.

   Varför vill du inte använda den? Jag tror du kan sälja den men max till typ 25% av priset.

    Hej, tack för att nån besvärade sig att svara!
    25 %…ja det är ju inte mycket (de är ju inte svindyra från början heller, men 5-600)

    Nej jag tänkte testa en ”medicinsk grej”, ja, om jag hade ngn som helst gnista till att bli tänd kvar.
    Det funkade inte med den första – MEN den reklamerade jag också just pga jag tror den är trasig (därav ej returrätt!) – jag märker ingenting som ens ”eventuellt” skulle stimulera. Jag tror fortf den första (INTE den jag ämnar sälja!) är helt trasig men därmed tappade jag lusten att ens försöka.

    Men vet att jag läst i ÖS (även om det var för MÅNGA mån sen) att kvinnor här är fullständigt nöjda med sina satisfyer. det var det som fick mig att våga beställa.
    nu ångrar jag mig. det är inte hela världen – förutom att 500 är svinmkt pengar för mig.
    men du menar jag kan få 25% = ca 125 kr. det är knappt värt besväret & pinsamheten.
    den är som sagt inte ens unboxad. (och det är ingen tvekan!)

     Jag förstår din ångest när det är mycket pengar. Jag tror dock det är väldigt svårt att sälja en sexleksak privat till en annan privatperson. Mitt tips är att vara lite grinig för att du gjorde ett felköp, öppna den och använd den. För helt ärligt är det magi!

   Svar nej ? hade inte ens köpt oöppnade underkläder.

    du menar mig va?

    men om det är både oöppnad och unboxat…(möjligt, men väldigt komplicerat att fejka det)

    Det är ju kostsammare varor än trosor också

     Har du sålt något tidigare på Tradera och har bra betyg från köpare? Det ökar chanserna rejält. På tal om trosor så har jag fyndat Sloggi och Newbody för nån tia och de har absolut varit nya.

      Ja…men det var nog ett tag sen. Men de (det) jag har, har riktigt bra betyg pga skickar alltid samma sag exakt vad som utlovats. men det är inte 100, snarare 10.

    oj okej, snälla utveckla om du orkar

   Jag hade inte gjort det.

    oj okej, snälla utveckla om du orkar

     oj okej, snälla utveckla om du orkar

   Aldrig, skulle inte ens tagit emot den gratis.

   Jag hade inte köpt men jag vet att det finns Facebook-grupper där man kan köpa och sälja sånna leksaker!

   En grupp heter: fittsnack – köp/sälj s*xleksaker och intimprodukter fast med ett E istället för * ☺️

   Varför returnerar du inte till företaget du köpte den hos? Mhar alltid ångerrätt.

    Man har*

   På tradera eller i en specifik grupp för sexleksaker stor jag absolut du kan få den såld för iaf kanske 60 % av nypriset, särskilt om kvitto mm finns.

   Många skulle inte köpa, visst, men många skulle heller inte kunna bry sig mindre. Jag skulle själv inte vara ett dugg bekymrad om att köpa något sådant i kartong. Men jag har inget emot att t ex köpa sängkläder på loppis heller.

   Men är den plomberad ? Om JA inga problem alls skulle lätt kunna köpa på tradera. Dvs plomberad på alla kanter o hörn.

  Vad är det märkligaste/mest oväntade ni gjort under era förlossningar? Jag hade så starka och täta värkar och fick lite tunnelseende. Så jag blev så irriterad på sjukhusskjortan som snodde sig runt kroppen att jag utbrast: den här går ju inte att använda! Och så slet jag av den ? Så ja, jag födde utan en tråd på kroppen och kunde inte brytt mig mindre om så halva sjukhuset kommit in på rummet ?

   Jag själv tycker inte jag har gjort något märkligt eller oväntat men personalen tyckte nog det, eftersom jag båda gångerna absolut inte ville ha på mig den där skjortan. Naken ska det va. Däremot! däremot så hade jag raggsockar på mig och jag vet att med andra barnet så kommenterade en sköterska lite försynt att ”…är du säker? Det kan komma blod på de?…” jag är säker, det finns tvättmaskin svarade jag haha!
   Och med första barnet hann inte moderkakan riktigt komma ut innan jag hann utropa ”jag får se!” och sköterskan svarar snabbt något bryskt för den hade precis hunnit ut (och jag var så taggad på att se den!).

   Min barnmorska på MVC bedyrade ofta att ”under förlossningen försvinner alla hämningar. I typ alla situationer i livet har man ett visst mått av självbehärskning, men inte då!” Trodde henne inte då, men nog fan hade hon rätt. Man bryr sig verkligen inte om nånting ? Jag vet inte om jag gjorde något supersjukt direkt… Men var extremt hög på lustgas så har grava minnesluckor. Hade upptäckt en ny Polly-smak i slutet på graviditeten och hade de godisarna med mig på förlossningen. Bjöd alla som kom in i rummet/tvingade dem att smaka ?

    Haha kul med Polly-grejen. 🙂

   Det mest oväntade under min förlossning va att jag inte blev irriterad/arg på min sambo en annan gång.
   Jag tenderar att reagera med ilska vid smärta eller rädsla så trodde att jag skulle bli irriterad på allt och alla.

    En enda gång skulle det stå..

   Jag gick helt in i mig själv och omvärlden försvann. Aldrig varit mer inåtvänd och fokuserad i hela mitt liv, varken före eller efter. Varje våg av smärta blev hanterbar och överkomlig. Den kunde inte besegra mig. Aldrig känt mig mer som en stark krigare i hela mitt liv. Som ett resultat så är jag inte lika rädd för smärta generellt sett som jag var tidigare.

    Samma här. Varit rädd för att föda hela mitt liv, men när det var dags andandes jag igenom alla värkar hemma. I krystningsfasen gick jag in i mig själv och var lugn och helt tyst och bara lyssnade på barnmorskans direktiv. Gick sååååå bra. Trodde att jag skulle va den som skrek och vara helt rabiat

     Så mäktigt ändå! ❤️

    Hade samma känsla ❤️

    Ja men visst är det häftigt! Finns ingen starkare urkraft än att föda barn. Under min andra förlossning så skrek/vrålade jag rejält och ”djupt” under krystvärkarna. Inte primärt av smärta utan det bara kom till mig när jag tog i. Har aldrig hört mig själv låta på det sättet. Barnmorskan sa ”ja skrik på du, tänk att det är sann kvinnokraft som hörs”. Blev så stärkt av det.

     Det kommer verkligen från djupet det där ljudet. Så jävla mäktigt! Aldrig känt mig starkare än under/efter förlossningen.

     Vad konstigt ändå, när jag skrek under krystvärkarna sa dom typ till mig att jag skulle använda den kraften till att krysta istället ?
     Blev sur och skrek ändå! Haha
     Förövrigt en bra förlossning med riktigt grym personal! Sååå nöjd!

      Jag skrek så mycket så flera andra par som var i samma korridor ville byta rum för att komma längre bort från mig. Barnmorskan berättade det efteråt.

    Exakt samma här! Har alltid blivit retad av min familj för att jag är så smärtkänslig, men fick tyst på dem när jag födde utan någon som helst smärtlindring. Födde i badkaret i ett mörkt rum och var helt inne i mig själv. Så häftigt!

   Barnmorskorna ville inte låta mig föda naken barn 1.

   Så jävla varmt.

   Förlossning 2 sa jag till sambon att han måste stå på sig om jag vill föda naken. En naken födande kvinna, vad är
   Problemetz

    Inser att jag inte har den minsta aning om vad jag har haft på mig när jag har fött. Vet att jag fått upp barnen blöta på bröstet, så rimligen bör jag varit avklädd eller åtminstone haft en öppen skjorta, men har ingen som helst minnesbild av hur det var.

    Första barnet kom jag in med krystvärkar fullt öppen så jag gissar att jag inte direkt fick någon sjukhusskjorta utan nog bara drog av mig av kläderna.

    Det andra barnet gick lite lugnare till så då antar jag att jag bytte om. Kommer bara ihåg att jag inte fick stå och föda som jag helst ville.

     Vad sjukt nu när du skriver det, har inte heller någon aning. Minns att jag fått på mig en sådan skjorta men sen har jag ju fått upp dem nakna på ett naket bröst. Inget minne av att jag skulle klätt av mig

   Att jag vägrade tro på att det var igång. Hade mått så dåligt under graviditeten och haft så mycket förvärkar utan att det satte igång så vågade inte tro att det äntligen var dags. Jag kom in helt öppen med krystvärkar och vattnet hade gått och jag var såååå sur för jag tänkte att ”nä det är bara kroppen som luras, det är inte dags än”.

   När jag väl skulle krysta kände jag bara nej jag ORKAR INTE. Var så fruktansvärt trött efter flera månader av konstant smärta och ångest och sömnbrist att jag inte ville mer. De fick hota med sugklocka för att jag skulle börja ta i och kraften kom enbart från att jag var så förbannad för att de inte accepterade att jag ville krysta yttepyttelite bara ?

    Huuur känns förvärkar? Jag är gravid i vecka 32 och har noll aning ? Trodde att sammandragningarna va att bebisen vänder sig i magen. Men det va tydligen sammandragningar ??

   Jag blev så förvånad över att jag började kräkas mitt i förlossningen. Jag kräks liksom aldrig. Det var verkligen det sista jag förväntade mig. Hände med båda mina barn.

    Jag spydde från första värken tills hon var ute. Fick ha dropp för fick inte behålla en droppe vatten. Hade inte räknat med det alls.

    Det är en vanlig fysiologisk rektion att kräkas när barnets huvud passerar spinae, den trängsta delen i förlossningskanalen 🙂

    Spydde en hel del med min första också och var inte alls beredd på det. Minns inte exakt i vilket skede det var men har förstått i efterhand att det är väldigt vanligt vid nån speciell punkt, när barnet tränger ner.

    Men hade du aldrig läst om det? Ganska vanligt.

   Hehe jag frågade min barnmorska om jag skulle ta av mig trosorna när hon sa att det var dags att krysta. Ja men det tror jag blir bäst sa hon lite leende. ?‍♀️

    Haha, med första barnet frågade barnmorskan om jag ville känna på huvudet, när jag gjorde det utbrast jag: men gud det är verkligen någon där!
    Ja vad trodde jag att jag legat och kämpat för i flera timmar? ?

     ?

   Under första förlossningen tyckte min barnmorska att jag skulle gå på toaletten och försöka bajsa. Jag tyckte hon var helt körd i huvudet som trodde jag skulle klara av att gå till toaletten, jag var dessutom inte ens bajsnödig. En minut senare bajsade jag i sängen. Absolut ett av mina stoltaste ögonblick när hon fick torka bort mitt bajs…

    Nu när vi ändå förstört ÖS för de barnfria så kan jag ju berätta om min kompis som födde på julaftons natt och ätit ett stort julbord några timmar innan…

   Äsch, slet också av mig kläderna. Lär göra det även nästa förlossning. Tycker inte det känns det minsta märkligt ?

   Under min första förlossning var jag såååå borta. Vet inte om det var någon slags trans eller bara extremt mycket lustgas (kramade masken som om den vore en livboj). Fick iallafall för mig att det var ett hus jag skulle föda. Ingen aning varför men jag såg det verkligen framför mig att det var ett helt hus på väg ut. Vitt med spröjsade fönster. ”Nu kommer det, nu kommer huset!” Sa jag till min sambo som bara va!? Vad sa du nu?! När bebisen var ute kom jag tillbaka till verkligheten och allt kändes som en dröm (då hade de stängt av lustgasen ett tag innan tror jag).

  Jag letar efter ett instagramkonto. Ingen influencer vad jag kommer ihåg men det är en tjej som har gjort en del roliga videos med ett filter där hon har stora ögon och en stooor mun. Tror hennes riktiga namn är nathalie.
  I en av videorna gör hon en sketch om att ”det är så jobbigt att vara man, jag förväntas öppna dörrar och bära tunga saker”

  Någon som vet vem jag menar? ?

   Mammamicha kanske?

  När på spåret får flytta till imorgon för de ska sända fotboll ???

   Så kan man inte ha så stora bekymmer i sitt liv om en sån grej är förkrossande. ❤️

    Haha! ❤️ När dagarna består av att söka jobb och rodda AF, A-kassa osv så är program som På Spåret ett av få glädjeämnen man har ?

     Jag är fan med dig! Mitt liv har varit skit senaste året. Flera missfall, ett dumt lägenhetsköp, tagit på mig mycket på jobbet… Men vet du, när en kollega sa förra veckan att på spåret börjar nu så blev jag nästan tårögd! Så mysigt och glädjande att få se det på fredagar. 🙂 Bsäta stunden på hela veckan!

   ?Haha ja, vi får kämpa på ett dygn till ? bara 23h45min kvar! ?

   Åh då missar jag inget! Hinner inte På spåret idag. Hade dock gärna sett fotbollen, men hinner inte det heller?

   ?

   Haha blev med väldigt besviken? hade köpt ostbricka och allt! Får spara tills imorgon helt enkelt.

    Fy faaan va gott! Det ENDA jag vill äta är ostbricka med massa chark ? Men får inte pga gravid. Och vågar inte frysa ner chark ocg hålla på för då får jag mersmak och kommer skita i det tillslut ???

     Hmm undrar hyr de gör i Frankrike som gravida. Var kommer alla nya regler från? Våra barn överlevde både ost och kött.

      Där får man ju även dricka vin. Tror bara vi har ett annat synsätt i Sverige, vill du äta chark och ost och dricka vin så FÅR du ju göra det i Sverige. Inget lagbrott, men vi väljer att även utesluta livsmedel med liten risk för att folk ska vara medvetna om att det finns en förhöjd risk. Och det finns massa ostar som är riskfria att äta vilket också står i informationen, men oftast är det ju enklast att utesluta mer än man måste bara för att man inte orkar hålla exakt koll på vilka ostar tex som innebär förhöjd risk. Listeria som man är rädd för i vissa av de ”förbjudna” livsmedlen drabbar tex bara ett tiotal gravida varje år, men i samtliga fall går det illa för barnet i magen, och de flesta är nog inte villiga att riskera det då det är en förhållandevis kort period du bör akta dig för dessa livsmedel.

  Vad tycker ni om att skicka/få julkort? Själv tycker jag det är jättemysig att både skicka och få, blir extra glad om det är personliga kort med foto på familjen/barnen eller husdjur.

   Tycker det är mysigt att både få och skicka. Men har gått över till enkelhet och kör postnord-appen nu.

   Håller helt med, men jag gillar snigelpost (framförallt att skicka) i övrigt också. Nu blir det ju inte brev för kommunikation – lite för långsamt, men julkort, tackkort och liknande – så mysigt.

   Tycker också det är trevligt och skickar alltid till släkten.

   Jag gillar att skicka vykort alla dagar på året, så även julkort (inte alla dagar på året men ni fattar). Sen barnen kom vill sambon att julkortet ska bestå av ett foto på våra barn och så har det blivit hittills. Jag spyr på den krystade grejen att när man får barn ska de pryda julkortet.

   I år så sa dock sambon att han inte vill skicka till några för att det inte visas någon uppskattning. Vilket jag förstår honom i. Vi skickar snigelpost så det tar sin lilla tid och det kostar lite. Vi får se hur vi gör. Jag föreslog att vi skulle ta ett riktigt smörigt kort på bara oss två att skicka, men jag fick ingen respons på det…

    Hade jag en kattunge så skulle jag skicka julkort med gullig bild på den till alla. Snälla tomten kom med en korg med en gullig kattunge i. Helst grå och vit och en tjej. Med rosa rosett runt halsen. ???

     Ja kattjulkort är gulligt!

    Vilken uppskattning menar han att folk ska visa för ett julkort? ? Håller med att det är lite cringe med ett kort på barnen, till mor- och farföräldrar funkar det typ.

     Han menade på att han i alla fall vill ha ett tack

      Det är ju ändå kutym att tacka för det så förstår hans besvikelse.

      När? Alltså ses man vid jul kan man ju säga tack om man kommer ihåg men det är väl inte hela världen annars. Man skriver väl inte och tackar för det? ?
      Det är ju heller ingen stor effort att skicka ett julkort…

       Skriver alltid och tackar via sms eller när man pratar i telefon. Tycker man ska tacka för julkort. Många lägger absolut ner tid på julkort, att hitta speciella, göra egna eller göra fotokort☺️

        Oj, har jag aldrig varit med om.
        Det är bara jag av alla jag känner som gör så, de flesta köper bara. Men förväntar mig inte massa tack ?

   Bryr mig inte så mycket om att få, vill typ ha av mamma och pappa, det är viktigast. Men gillar att skicka och skickar till typ 5 pers.

   Älskar att skicka julkort! Jag brukar ägna hela hösten åt att göra egna och leta gamla fina på loppis. I år har jag bara hunnit måla några få, men har hittat många fina från 60-talet.

    Lät som en väldigt mysig tradition du har, det får jag testa själv också, tack för tipset?

    20:23
    Men så mysigt.

    Finns personer på Tradera som har inriktat sig på att sälja vykort kontinuerligt. Både gamla och nya med många teman.

    Det ska jag också testa. Låter hur mysigt som helst ☺️ Tack för tips ?

   Blir superstressad av att få julkort eftersom jag själv inte skickar några. Känner mig bara oartig och dum. Som tur är har vi nästan slutat få några.

    Vad tråkigt att du känner så, från mitt perspektiv tycker jag inte man ska känna sig tvingad att skicka tillbaka. Jag skickar varje år till släkten och vännerna som jag umgås med men det är flera som jag aldrig fått ett julkort av och skulle aldrig förvänta mig det heller. Jag vet vilka som brukar skicka till mig och skulle någon annan göra det blir det en rolig överraskning ☺️ Jag skickar julkorten för att dom står mig nära och jag vill skicka en julhälsning till dom på annat sätt än sms/fb, men jag vill verkligen inte att personerna ska känna sig stressade av det, så om du får julkort så försök att inte känna så, tror inte avsändaren vill att du ska känna det heller ?

   Nu blev jag inspirerad. Har inte skickat på årtionden men i år ska jag skicka några riktigt fina till dom som betyder allra allra mest ?

   Gillar och tycker det är tråkigt att det är utdöende. Samma sak att skicka vykort när man är på semester

  Så befriande med Arket som inte har Black friday-kampanj! Såklart del av H&M-gruppen där de andra varumärkena kör men ändå.

   beställer man arket via hm.com är de ändå med i kampenjen..

    Ja fy fan vad jag hatar att arket, Monki och other stories visas om man inte filtrerar bort.

   Hm-gruppen kör en otrolig ”anonym” black friday . Exempelvis inga röda skyltar som får säga rea, samt att du måste vara medlem och köpa över en viss summa. Skitbra . Det komplicerar samt gör att folk verkligen tänker efter eftersom det är en ”process”

   Fattar inte den här anti-black-friday-grejen. Jag tycker oftast att Arket är för dyra. Är det verkligen så hemskt att en ensamstående mamma med dålig ekonomi får 20% någon gång om året?

   Köpte precis ett skärp från Arket via H&M’s app. Fick 20 % black friday-rabatt.

   är det nån som ens kommer in på de ”andra” hemsidorna än just hm.com? arket, stories och monki har inte funkat på månader för mig

  Tränar jag för mycket. Typ sen 1,5 månad tillbaka har jag sprungit minimum 10 km varje dag. Tänker att jag slutar när kroppen säger ifrån. Hur vet man om det är för mycket eller om det funkar.

  Mån- tors brukar jag köra ett till pass med typ 20 min gång i uppförsbacke och sen styrka.

  Har gått från ett väldigt aktivt jobb till student

  Har inte gått ner i vikt, är bara tajtare. Vill inte gå ner mer än något kilo som mest

   Du svara på din egen fråga. När kroppen börjar säga ifrån är det för mycket.

   Jag tränar 3-4 timmar varje dag. Springer inte varje dag (kanske 3-4 gånger/veckan) för har pajat benhinnorna 100 gånger genom åren men 20-30 tusen steg på löpning/annan cardio + 1,5 styrka. Kört det upplägget snart ett år och mår superbra. Alla försöker säga till mig att det är för mkt men har alltid tränat mkt (senaste 15 åren till o från) och får panik av att sitta still, är verkligen hyperaktiv och konstant understimulerad. Så jag tycker inte du tränar för mkt men det kanske kommer från fel person.

    Imponerande! Hur har du tid? 3-4 timmar är för mig massor av tid x)

     Prioriterar träning över allt annat. Innan jobbet, på lunchen om jag kör hemma och sen på kvällen haha

    Wow, vad coolt! Kan du berätta lite mer? Tränar du i omgångar? Vad tränar du då? Jag gör ofta 1h morgonpromenad med hundarna, 1h styrka hemma (body pump osv) på lunch, och 1h aktivitet (ridning/agility osv) på kvällen. Älskar det och känner mig så jävla levande när jag rör på mig. Men vill gärna höra hur andra gör!

     Ja som sagt, en gång på morgonen, en gång på lunchen om jag jobbar hemma och sen på kvällen. Kör en muskelgrupp per dag (rygg+bröst, axlar, armar och ben) och abs 5-6 gånger i veckan. Ett styrkepass är 1-1,5 h så resten 1,5-3 h är cardio. PW, löpning, trappmaskin, crosstrainer. Ibland kör jag ett styrketabatapass med pulshöjande övningar mellan styrkeövningarna.
     Inte svårare än så ✌?✌?

   STOPP om du inte trappat upp långsamt över flera år. Löparskador kommer ofta plötsligt och tar lååååång tid att läka. Konditionen förbättras jättesnabbt, men kroppen hinner inte med att anpassa sig till den ökade belastningen. Tråkigt men ännu tråkigare om du måste sluta springa helt i 6 månader. Eller ett år.

    Alltså har sprungit i många år, men inte varje dag. Innan var det 3 gånger i veckan . Under sommaren kunde det bli runt 5. Så är inte oerfaren och helt grön. Men att springa varje dag är nytt

   Min man har i perioder sprungit varje dag, ca 10-12 km varje dag.
   Det har fungerat bra och han har kunnat anpassa det till perioder med mindre tid för träning.
   Jag tror inte det är någon fara så länge du känner efter och inte har ont.

  Mina grannar har i perioder fest ofta och/eller spelar väldigt hög musik och jag känner mig som världens tråkigaste granne och som att jag förstör deras liv, men jag blir galen snart..

  För några veckor sedan hade dom fest på en onsdag till 00:30 ungefär. Hög musik, mycket bas, högljudda och fulla människor liksom.
  Jag ringde min hyresvärd dagen efter för jag kände att det var droppen att dom även börjat mitt i veckan. Fick till svar att nästa gång får jag ringa störningsjouren och att dom inte kommer prata med mina grannar.
  Men jag vill verkligen inte behöva göra det, rädd dom blir arga på mig. Tänkte att hyresvärden kunde ge dom en tillsägelse eller så, tycker det är sjukt att dom inte tänker prata med dom ens.

  Tidigare i veckan vaknade jag runt 23 tiden för dom började spela hög musik.

  Hur många gånger skulle ni säga till era grannar personligen/skicka ett sms eller liknande innan ni ringde störningsjouren?
  Sagt till dom 4-5 gånger (tidigast runt klockan 23, och då har dom oftast hållt på sen kl 17-18 tiden), men dom verkar ju inte förstå eller bry sig.
  Dom gångerna jag sagt till är för jag haft ont i huvudet eller varit inne i en sämre period i mitt mående och efter 6 timmars hög musik tar det på psyket ? kan inte överrösta med min egen tv och känner deras bas, så kan inte stänga ute det tyvärr.

  Om jag ska försöka se något positivt så är någon låt bra så hjälper Shazam mig att ta reda på vilken så kan jag lägga till den i min spotifylista ??‍♀️

   Och ja, jag vet. Jag borde flytta ut i skogen om jag stör mig för självklart får man vara beredd på att det inte är helt tyst när man bor i lägenhet. Vet även att jag är bitter.
   Så fullt medveten om det ?

    Nej du har rätt. Man får inte störa sina grannar. Sen kan man ha lite överseende om det är fest nån gång då och då på en helg. Men det där är långt överföranden. Tråkig hyresvärd du har. Du skulle kunna ta hjälp av hyresgästföreningen, hyresvärden har ett ansvar. Men ring absolut störningsjouren, det är det de är till för och det kan påverka hyresvärden att göra nåt åt saken. Det blir dokumenterat liksom.

     Fast hyresvärden kan ju inte bara ge varningar och anta att det du säger är sant, det är ju därför du ska ringa störningsjouren så att det blir dokumenterar. Det är därför den finns

   Jag hade ringt nu om jag var du. Det är snarare dom som bör flytta ut i skogen om dom vill ha högljudda fester.

    Känns som det är mig det är fel på.
    Trodde hyresvärden visste om deras fester för den som bodde i min lägenhet innan mig nämnde att dom har högljudda fester, så tänkte att dom ringt störningsjouren eller sagt till hyresvärden men dom hade ingen aning. Ingen har någonsin klagat.
    Känns som jag förstör deras liv liksom eftersom dom kunnat festa innan.

     Verkligen inget fel på dig. Normala människor vill inte ha det sådär. I ett flerbostadshus ska man visa hänsyn till andra.

     Din hyresvärd är en extrem mes. Det är verkligen inte ok att störa på det sättet dina grannar gör. Absolut inte. Din värd borde markera ordentligt.

     Tyvärr är det bästa råd jag kan ge dig att försöka flytta.

      Detta är första lägenheten jag känner mig riktigt hemma i, så vill verkligen bo kvar ?
      Finns liknande lägenheter i andra områden (det är en lägenhet med egen ingång, så ej trapphus. Känns verkligen mer som mitt eget hem än andra lägenheter jag bott i) som är nybyggda men oftast mindre och hyra på 10-12k. Vilket jag inte har råd med.

      Men ja, enklast hade såklart varit att flytta själv.

       Dan efter nästa gång de har fest går du upp vid halv 6 och sätter på musik det högsta du kan, lägg gärna högtalare vid väggen mot grannen och dra på basen på max. Så låter du är det stå på några timmar. Kanske fattar de då…Mer seriöst, så har din hyresvärd skyldighet att ta ditt klagomål på allvar, får du inte gehör så ta kontakt med hyresgästföreningen.

      Fast hyresvärden kan ju inte bara ge varningar och anta att det du säger är sant, det är ju därför du ska ringa störningsjouren så att det blir dokumenterar. Det är därför den finns.

       Helt riktigt, men om du, som ”löven” påtalar här, försökt prata med grannen om problemet flertalet gånger och ingen förbättring sker, är det ju läge att påtala problemet för värden. De som bodde där innan sa ju det ”spelades hög musik” hos grannen, men värden hade ingen info om detta, om ingen säger ngt till värden lär detta kunna fortgå. Sen skall man givetvis kontakta störningsjour för dokumentation och få ett ärende hos HGF om inget händer.

     Nej, inget fel på dig, skulle själv också bli irriterad! Man måste ju få sova + det finns ju av en anledning tystands-tider i hus! ?

   Jag hade ringt för länge sedan.

   Klart du ska ringa jouren. Dom stör ju. Om det är väktare som kommer ut kan grannarna få böter om väktarna behöver komma två gånger samma kväll, dvs att de inte slutade störa.
   Hyresvärden kan spara anmälningarna jouren har fått för att använda som underlag för vräkning.

    Störningsjouren kommer inte säga till de som stör vem det är som ringt, så såvida ni är deras enda grannar behöver de inte få veta att det är du som ringt. Hyresvärden behöver bevis på att störning skett för att göra något = störningsjour på plats.

     Det är securitas som kommer, som jag förstod det så får dom några tusen i böter.
     Tror dom kommer förstå att det är jag eftersom jag sagt till flera gånger, hyresvärden visste inte om att dom har såna högljudda fester (mina fönster kan låta för basen är så hög, glasen i köksskåpen vibrerar mot varandra etc) så ingen har någonsin klagat.

     Rädd dom blir arga, att dom knackar på min dörr, slår sönder mitt fönster eller något? dom verkar vara väldigt fulla ofta och runt 10-15 personer där kanske.
     Förstår att de ej är så sannolikt att dom skulle göra något sånt men blir nojig.

      Om de gör nåt sånt så ring polisen, då får de ännu mer problem… De kan inte komma åt dig liksom, du har lagen och rätten på din sida.

       Det har du rätt i. Jag är bara mesig av mig?

        Du måste stå upp för dig själv. Annars kommer folk stå på dig…

      Fast har du sagt till flera ggr, så måste dom väl förstå att även du tröttnar. Man måste ha respekt för sina grannar. Du behöver ju inte öppna dörren/svara på samtal/sms om dom blir arga. Ring bara!!

   Fullt förståeligt att du blir irriterad tycker jag. Efter 22 ska man väl inte störa grannar med gräsklippning, borrning och liknande?

    Haha, ser framför mig hur någon klipper gräsmattan efter kl 22. Det hade varit otippat!

     Jasså? Har jag varit med om, grannar gör mycket sjukare saker än så ?

     Det händer kan jag lova ?

     Robert Broberg brukade klippa gräset på natten eller före soluppgång, känner några tidigare grannar till honom 🙂

   Hade likadana grannar, de hade noll hänsyn till andra. Du måste också få finnas till i ditt hem!

   Jag brukade knacka på dagtid då de spelade så hög musik att jag inte hörde min egen tv/musik. Kvällstid ringde jag störningsjouren. Ville inte som ensam kvinna gå och knacka på hos en man jag inte kände, som dessutom har besök. Hörde av mig till hyresvärden och påtalade problemet, skrev upp dagar och tider de störde. De flyttade ut efter ett tag, vet inte om det var självmant eller påtvingat.

    Men om du sa till på dagtid, då vet han ju hur mycket det låter. Hur vågar man även på kvällstid då?
    Förstår att du inte vågar gå ner själv som kvinna. Jag vågar knappt skriva till dom eftersom jag vet att dom är fulla så rädd dom kommer upp till mig.

    Tänkt att dom kanske inte förstår hur mycket det hörs, men det borde dom väl? Det är så högt så jag förstår inte hur dom kan sitta och diskutera saker ?

    Skönt att dom flytta ut, hoppas du har lugnare grannar nu.

   Om du redan har varit och pratat flera gånger och det inte hjälper så hade jag nog ringt störningsjouren nästa gång ? Tycker absolut att man får ta att grannarna festar någon gång på helgerna men mitt i veckan när de allra flesta jobbar är ju bara respektlöst ?

   I min första lägenhet hade jag personer med drogmissbruk i lägenheten under, var sällan högljutt men flyttade ganska snabbt efter att någon hade huggit en yxa i deras dörr ?

    Blev så förvånad första kvällen det var mitt i veckan.. Dom hade känts rätt vettiga innan dess, inte så mycket till respekt men åtminstone på helger.
    Vakna kl 23 av hög musik var väldigt märkligt.

    Men hjälp! ? fy fan vad läskigt!

     Man får vara glad att lägenhetsbristen inte var lika stor då ?

     Jobbigt att byta boende oavsett, man vet aldrig vad man får för grannar. Där vi bor nu är det fyra lägenheter i huset och samtliga är barnfamiljer med barn i samma ålder som mina egna. Väldigt tacksamt och inte så mycket festande ?

     Hoppas det löser sig med grannarna! ?

   Jag sitter i min lokala hgf-styrelse och brukar hänvisa till störningsjouren för att få en objektiv bedömning.

   Men vad är grejen med att du shazamar låten så du kan ha den i DIN lista…du GILLAR alltså musiken men bara när just DU har tryckt på PLAY..?

    Jag skämtade, vilket inte framgick.
    Menar hur hög musiken är eftersom det funkar att göra så, hör jag någon låt i en affär tex som jag gillar så brukar det ej funka att se vad det är.

    Men ja, jag uppskattar musik mer när jag själv valt att lyssna på musik och inte bli tvingad att höra den. Tycker inte om att behöva stå ut med deras musik i 6 timmar, uppskattar varken dom bra eller dåliga låtarna då. Inte ens mina favoritlåtar är nice att höra på det sättet. Tro det eller ej.

     Det framgick absolut att det var ett skämt!

      Trodde inte det framgick, lät självklart i mitt huvud men tycker jag förklarar dåligt ibland så blev osäker haha

     Vilken otroligt märklig kommentar av ”H” (om jag inte totalt missförstått ironi). Det är ju inte låtval som irriterar en när man hör musik från grannar i timmar när man själv vill sticka och titta på idol typ. ?

     PS Jag skulle utan tvekan ringt störningsjouren. Tyvärr är de rätt tandlösa då de kommer efter flera timmar och festen förmodligen redan slutat då (eftersom man oftast väntat tills tålamodet är slut med att ringa och festen då redan varat ett tag). Eller så är klockan för mycket (!) när man ringer och SJ har själva åkt hem och vill sova gott. Ja, jag är bitter pga av en tidigare sån fest-granne. Så pass bitter att jag inte bara ringde störningsjouren så fort de startade utan mailade även hyresvärden med samlade bevis på att rättmätig hyresgäst ej bodde där. Hade jag inte bott två våningar upp hade jag även uppmuntrat mina barn till att hälla ut alla sina träklossar hela dagarna som hämnd. BUSS PÅ TS.

      Det är typ värsta kvällarna när man är trött och sett fram emot kvällen och planerat att kolla en film, äta godis och ta det lugnt. Och då kör grannarna på med fest, då är musiken och alla röster jobbigare än någonsin för kvällen man planerade blev förstörd ?

      Men vad händer om festen är slut när dom kommer?
      Hört att om man ringer störningsjouren och det man sagt inte stämmer så får den som ringde böter.
      Svårt när man ska ringa ens. Ibland spelar dom jättehög musik men bara i 40min. Ibland tänker man att dom tystnar snart så jag behöver inte säga till men då har det plötsligt gått 5 timmar.

      Vad hände med din granne?
      Bor du två våningar upp?! Tycker inte den som bor över festgrannen att det är hemskt om du hör det så väl? ? fy fan..

      Bodde på andra våningen i ett hyreshus och en barnfamilj på fjärde, lät som ungarna sprang i min lägenhet. Trodde först den över hade sina barnbarn där, men nej.
      Helt sjukt hur vissa ljud färdas och hur lyhört det är ?

     Jag hade grannar ovanför mig som hade fest onsdag, fredag, lördag och söndagar i två års tid. Från tidig kväll till prick 04:30 när festdeltagarna gick därifrån. Utöver detta hade dom två barn där dom hoppade i golvet precis hela dagarna. Jag blev helt sjuk i kroppen och började sparka i väggarna till slut. Var absolut inte läge att gå upp och knacka på då pappan var riktigt otäck. En kväll gick iallafall min väldigt nitida son upp(han sov över hos mig) och sa åt dom att lägga av, blev helt knäpptyst efter det och därefter la dom ut lägenheten till försäljning och köpte ett hus. Kan lägga till att alla gäster dessutom alltid rökte på balkongen och att mina balkonglådor var fulla med fimpar varje festtillfälle. Men pappan var som sagt oerhört obehaglig så jag vågade aldrig säga något. Nu är det ett lugnt ost som flyttat in så det är underbart skönt!
     Hoppas det löser sig för dig, för jag fattar hur hemskt det är!?

      *bitiga son skulle det stå(stor som ett hus)

   Tack så mycket för alla era svar ❤️
   Känns väldigt skönt att höra att andra hade ringt. Känt mig så fel som bryr mig och låter det påverka mig, och som att jag missunnar andra bara för jag själv inte festar.
   Dom verkar ha jätteroligt och vara ett bra kompisgäng, vilket faktiskt glädjer mig fast jag inte känner dom. Men när det är som värst har jag svårt att glädjas åt dom tyvärr?

   Sjukt trött, grannarna är lugna ikväll så ska passa på att sova nu ?
   Önskar något öppet spår började kl 18 så jag hann vara med mer, är oftast så trött ?

   Kommer kolla om ni skrivit något mer imorgon.
   Tack igen, hoppas ni har en fin fredagskväll?

    Ett tips är att spela in, så att du även har bevis på ljudnivån. På så sätt har du något att visa upp om de hinner stänga av innan störningsjouren kommer.
    Jag har gjort så alla gånger mina f.d grannar spelade för hög musik (både dag- och kvällstid). De flyttade för snart ett år sen, efter att ha bott här i mer än 10 år. De var vana att kunna hålla på så då min föregångare i lgh väl struntade i volymen.

    Men ring störningsjouren, det är enda sättet det kan bli bättre på. Det behöver bli dokumenterat, för då kan din hyresvärd ge varningar. Men svårt för honom/henne att bara gå på dina ord utan bevis.

    Vill bara säga att du verkar vara en väldigt fin och omtänksam person, och försök värdesätta dig själv mer! Dina grannar har inte rätt att störa dig och du har rätt att kunna leva i lugn och ro i din lägenhet. Du är inte missunnsam utan helt rimlig och normal, och det är dom som är respektlösa och inte tar hänsyn!

  Vilka jultraditioner nu under julen ser ni fram emot?

   Mammas mat och hyacinter ?
   Mammas kakor och knäck också. Gillar att äta och lukta på blommor.

    Är inte hyacinter giftiga?

     Inte om de är genomstekta ?

      ?

    Ferdinand! Är det du? ?

   Att växa fast i soffan under mellandagarna och bara kolla på film och slappa

    Jag med äta gott och kolla film. Hatar att viasat har på en kanal bara julfilmer. Och det är sådana som inte är kända.

    Nyårsdagen med Ivanhoe. Han är lika snygg varje år ?

     Va? Var visas den nu för tiden? De slutade ju på svt för åratal sen!
     Och va, det är ju den onde riddaren (Sam Neill) som är snygg?

      Sam Neill crushade jag på sedan jag var tretton och såg Ivanhoe för första gången, förstod inte varför judinnan inte bara valde honom?!

       Jag med!

       Han hade lite taskig stil ju ?

      Kommer att sändas på TV3. Typiskt att Telia play snålat in den kanalen. Den onda riddarens ser bra ut, men frisyren är hemsk. Där kan man snacka hjälmfrisyr, förvisso i sin rätta miljö med plåtkruka på knoppen.

    Åh gud vad jag önskar att jag också kunde göra det. Men har en 2-åring som inte sitter still så länge ? älskar såklart mitt barn men fy satan vad jag saknar att ha filmdagar när man knappt gör nåt annat på hela dagen ?

   Min man och jag firar alltid julafton helt själva och firar sen jul med släkten den 25. Vår ensamma julafton är helt kravlös och vi brukar gå runt i pyjamas typ halva dagen, äta risotto och bara göra vad vi känner för. Inget krav på att det måste vara årets bästa dag eller nåt, utan bara…kravlöst häng och slappa runt.

    Menar inte att ifrågasätta dig nu!! Men har aldrig riktigt fattat varför folk gör så ? asså det du beskriver låter mysigt men det kan man ju göra varenda helg. Varför göra det just på julafton när man kan fira jul och ha en lite annorlunda och speciell dag?

     För att man vill slippa den stress och press dagen kan innebära? Att man inte uppskattar juliga traditioner eller att fira?

      Men… de firade ju den 25e?

       Ja just de ja men finns ju många andra som gör såhär. Men om de ändå firar 25 med dem så kanske de vill ha en mysdag på julafton bara? Inte dubbelt upp liksom.
       Jag älskar jul och har inga problem med familjen men drömmer om att bara fira med min man, i pyjamas typ. Just på julafton, en annan dag skulle man kunna träffa övriga familjen. Hade chansen under corona men blev inte så ändå ?

     Jag (20.31) kan ju bara svara för mig själv så klart, inte för alla som väljer att göra så.

     Det är så vi vill göra helt enkelt. Har inget behov av att ha en speciell dag. Julafton är ganska ångestfyllt och fullt av press, så vi väljer att bara chilledilla och inte uppmärksamma julen så mycket.

   Dricka julmust till frukost på julafton. Mina föräldrar lät oss syskon göra det som barn och nu har jag samma tradition med mina barn.

   Klä julgranen tillsammans med familjen, uppesittarkvällen är mysig, julafton med Kalle o öppna lite paket o vara med familjen

  Efterfrågar en huskur för en rejäl magsjuka, som funkar även på barn?

   Låt skiten komma och bara stå ut. Finns inga husmorsknep tyvärr.

   Coca-Cola!!

   Schweppes ginger ale. Dricker det när jag mår illa och fungerar jättebra!

  L*gga

  Ni som har små barn, inte bebisar men barn som liksom kan vandra in, när får ni till s*x? Jag hatar att göra det sent på kvällen för jag är så trött då. Mina är 7 och 4 och har precis vågar börja sätta dom vid paddor och smyga iväg för en snabbis. Men det är ju liksom med en viss stressnivå??

   Vi ligger på kvällen. Antingen strax efter att barnen lagt sig eller innan vi ska sova. Eller så tar vi barnvakt över natten och ligger som kaniner under tiden barnen är borta.
   Mina barn är 7 och 5. Man får spetsa öronen så man hör om de öppnar dörren till sina sovrum och så får man ge fasen i att njuta för högljutt.

   Aldrig pga totalt ointresse från mannen.

   Finns massa tillfällen, tycker jag…. // säkert inte haft sex på… ja kanske blev det någon enstaka gång i höstas… eller blev det ens det..?

    Samma här har inte haft sex sedan innan barnet kom för två år sen pga inget intresse från maken. Vi har pratat om det och han vill säger han men visar det inte i praktiken och nu skäms jag så mycket efter att ha blivit avvisad (snällt men ändå) så många gånger. Jag kommer nog aldrig ha sex igen

     Exakt samma här!! Sjukt deppigt

      Svar till både dig, Jenni och Hej.
      Vill era män inte ha sex med er så har de troligen en annan tjej vid sidan om.

      Det behöver inte vara så men risken är väldigt stor.

       Ojoj vad trångsynt… Alla män är inte låta djur, det är vanligt att man har olika sexdrift.

       Eller så är de porrberoende. Mycket porr kan orsaka ointresse för partner tillslut.

       Nej men sluta…

       Kan röra sig om ett slags hora-madonna komplex? När man fått barn och kvinnan verkligen gått in i mammarollen, har läckande bröst, smärtor i underlivet m m så kan mannen sluta se henne som en sexuell varelse och det blir mer mamma/familj känsla. Då är det svårt att återgå till passionen med 10 min bolibompa-sex utan krävs nog lite mer.

     Du är inte låst, prata med honom på riktigt och få reda på vad han känner. Man kan inte säga en sak och sen göra tvärtom. Du får fundera på hur viktig den aspekten är och fundera om relationen är värd att du inte får dina behov mötta.

      Jag och min knullade inte direkt som kaniner innan barnet kom men jag tror det handlar om att det var mycket sömnbrist och bråk i början för oss båda och han har hela tiden haft det stressigt på jobbet och att han nu pluggar 100% och jobbar 30% så finns inte ork att ens tänka på sex från hans sida. Vi är hemma tillsammans hela tiden så att han skulle ha någon på sidan av mig eller titta på porr är osannolikt ? alltså på riktigt, han lämnar inte lägenheten om han inte absolut måste, jag kommer inte iväg heller så mycket som jag skulle behöva heller. Det är just nu ganska tragiskt men om någon annan med en tvååring och heltidsjobb har det bättre i november så grattis till dig!

       Och relationen är absolut värd att jag inte får mina sexuella behov mötta, men ibland behöver man gnälla av sig och vad passar bättre än bloggbevaknings kommentarsfält?

   Går det att skaffa lås pp dörren? Eller bara ställ en stol på insidan? Så hinner man iaf samla sig innan de kommer in i rummet.

   Ibland går vi ner i källaren till gästrummet när barnen har somnat. Ibland en snabbis på helgmornar. Någon gång mitt på dagen om vi båda jobbat hemifrån. Barnen är 4 och 6. Annars tar vi också barnvakt och bor på hotell för att kunna ligga ifred!
   Jag ligger även med andra (med min mans godkännande) så är ibland iväg på mitt eget håll.

    Usch

     Usch? Avundsjuk på att nån har ett sexliv? ?

     Bara för att du inte gillar hennes livsstil behöver du inte skriva så! Alla gillar olika. Jag skulle heller aldrig vilja ha barn men skulle inte säga usch om dem till en förälder! Låt folk ha det, de skadar ingen annan än sig själva.

    Berätta mer! Är det okända män? Gjorde du detta innan barn?

     Ja det är okända män. Brukar chatta ett tag och känna av stämningen. Sen bestämma träff. Vissa träffar jag gång och vissa blir fler tillfällen.
     Gjorde detta innan barnen också!

      Tänder din man på detta, eller varför ”tillåter” han det? Eller ligger han med andra kvinnor också? Kommer du/ni hem sen och berättar vad som hänt? Hur det kändes? Coolt oavsett, men helt otänkbart för mig 🙂

      ?

       Men gud, pryda Britta. Är det första gången du hört om nåt sånt här? ?

    Låter som en dröm! (Förutom barn, sorry.. haha).

     Det är faktiskt riktigt trevligt att både ha kakan och äta den!

      Kan tänka mig det, öppet förhållande ftw! Så onödigt att fastna i föreställningen om sexuell monogami.

   Bolibompa/annat barnprogram på och tex chips/en klubba till barnen och så hinner man! ?

   Nu är våra barn 13, 11 och 10 så de är uppe nästan lika länge som vi. Vi brukar ligga på kvällen eller morgonen, har lås på sovrummet. Ibland tvingar vi ut dom på Pokémon-promenad och tar en snabbis då. Gillar generellt inte snabbisar, vi brukar ändå kunna hålla på en timme eller så. Ligger 3-4 gånger i veckan.

    Detta är för mig så intressant! Hur orkar man ligga så frekvent efter 10 år!? Vad är det roliga?

  Idag fick min älskade katt somna in. Han försvann hemifrån i 2 veckor men kom tillbaka i förrgår. Vi blev överlyckliga, men märkte snabbt att han var väldigt trött. Idag var jag hos veterinären och proverna visa att hans temp var låg, hans njurar var nästan helt ur funktion och det påverkade hjärtat. Är så otroligt ledsen. Han försvann, kom tillbaks, för att sedan tas ifrån oss.?

  Ni får gärna skriva nått kul så att jag blir på bättre humör, eller tipsa om något roligtu spel eller film/program som gör att man blir glad

   Kanske inte vad du vill höra, men känn alla dina känslor. Beklagar sorgen!

   Skriv upp alla kul minnen du har med din katt eller allt knasigt den gjort <3

   Beklagar sorgen. Kommer en film ca 22 i kväll på 2:an jag ska se. Ett kärleksdrama som verkar bra. Kanske något för dej?

   Är kattälskare, men har inga egna längre. Jag har inlett en hemlig relation med en grannkatt när ägarna är på jobbet. Känner stor ömhet för det lilla pyret och vi har det mysigt ihop ?

   Beklagar verkligen. Det är hemskt när ens djur går bort ❤ Har du t.ex. någon komiker du gillar kanske det skulle vara något? Eller bara att se något lättsamt som reality?

   Sörjer också min älskade katt, trots att det gått snart fyra år. Han dog när jag inte var i landet så fick aldrig säga hejdå ?

   Men! Jag kan försöka berätta två historier om honom som kanske får dig att skratta.

   Han hade sönder x antal krukor och x antal lampor under sin livstid. Han var smidig som ett kylskåp och envisades ändå med att hoppa upp i fönstren och försökte givetvis sätta sig så nära fönstret som möjligt. Han utvecklade en teknik som helt enkelt gick ut på att putta ut krukan från fönsterbrädet genom att sätta sig mellan den och glaset, och ”tränga ut” krukan. Han gjorde detsamma med dessa runda glaslampor med blomtryck på från Ikea. Vet inte hur många sådana vi fick köpa om.

   En dag kom jag hem från skolan och blev förvånad över att dörren var öppen men ingen hälsade. Hörde ett brak från badrummet, öppnade dörren och möttes av min pappa som försökte hålla fast katten som liksom svingade sig i en cirkel med underkroppen medan min lillebror stod med duschslangen och sprutade vatten över pappa i ett försök att träffa katten medan katten delvis lyckades undkomma. När jag öppnade dörren såg katten sin chans och lyckades slita sig och kutade ut snabbt som satan. Han hade tydligen kommit in och bokstavligen luktat skit med pälsen helt tovig. Han hatade vatten men brukade ändå envisas med att ligga på badrumsmattan och vänta på att man skulle bli färdig.

   Hoppas detta kan få dig att själv tänka tillbaka på de fina stunderna! ❤️

   Åh, det är tungt och det är väl i princip ingenting som gör det bättre, förutom vetskapen att det var dags, att man har tagit det nödvändiga beslutet för att förhindra ett oundvikligt och utdraget lidande för sin vän.

   Har ni möjlighet att resa bort och göra något roligt?

   Jag hade tänkt göra det själv för två år sedan, när jag fick göra samma sak som er, men det var ju pandemi då.

   I stället bokade jag tid på ett katthem och blev mer eller mindre övertalad att boka en katt där, en som var extremt skygg och lite svårbokad. Så jag fick hem den nya katten och hon var extremt rädd, höll sig gömd för mig de första månaderna och jag undrade om jag begått ett stort misstag. Men när hon väl kom ut fick jag en underbar kontakt med henne, så kärleksfull och gosig. Och så hade jag en dröm om att min gamla katt räckte över kungaspiran till henne.

  Rosmarinolja till håret. Vilken kör ni? Blandar ni den med något annat?

   Fick tips om Khiels, men har inte testat än. Använder en rosmarinspray från Maria Åkerberg just nu

  Yeeey! Öppet spår! Sen inser man att man är fast i modd ?

  Gillade verkligen systrarna Kjos pod och att följa Elins resa, men tycker att senaste avsnitten mest handlat om Ida. Inget ont om henne men finner verkligen inte hennes liv intressant att lyssna på i en pod. Tycker hon har lite ”översittartendenser” och verkar ha svar på allt mellan himmel till jord och att allt ska vara så himla PK. Tycker det varit bättre när hon ställt frågor till Elin och de pratat om hennes livssituation.

  Någon som har lite andra bra podtips i samma stil?

   Håller med. Har svårt för Ida även om jag också gillar henne till viss del. Håller med om att hon har översittartendenser mot Elin och är en besserwisser. Vidare är hon otroligt familjeorienterad och verkar ha ett outtörstligt behov av att prata om detta. Jag har kanske fel men känns som att hon inte tycker att man är en riktig kvinna om man inte har barn. Tyvärr har jag inte förslag på någon liknande podcast.

   Håller med. Tror faktiskt att de flesta lyssnar på podden för att höra om Elin och hennes sjukdom. Orkar aldrig lyssna på hela podden utan brukar hoppa över alla delar där syrran berättar om sitt liv. Att höra en småbarnsmamma berätta om vardagen med sina barn ganska ointressant för mig.

  Jag skulle vilja våga resa tillsammans med mitt barn men är orolig och osäker över så himla mycket. Skulle vilja åka på sol och bad-resa men inte supersöt hotellområdet med tusentals gäster. Vill åka till Legoland och Disneyland. Bila genom Sverige och södra Europa. Åka till Bologna för att se min bästa vän gifta sig. Har rest till och från Thailand ensam, värsta jag gjort. Kompisgäng-resor som nån annan styrt upp till Tyskland och Spanien.

  Känner att jag skulle utstråla lättlurad osäker turist och gå på alls nitlotter och fällor möjliga..

  Sånt jag oroar mig för och inte vet mycket om är tex:

  Hur gör man på en flygplats? Hur går det liksom till?

  Vad gör jag när vi landat, hämtar väskan ja, men sen då? Taxi?

  Hur väljer man vilket hotell man vill bo på? Vill ha enkelt att åka dit från flygplatsen, men ändå i ett lugnt område.

  Hur tar man sig runt väl på plats om man inte bor mitt i händelsernas centrum tex mitt i stan, eller om man vill se sig omkring mer än närmsta närområdet?

  Kan tillägga att jag känner samma oro inför att åka tåg till Stockholm. Välja hotell? Ta oss runt i stan? Hur betalar man på kollektivtrafik? Kommer alla andra se mig som en dum och förvirrad lantis?

  Några förstagångsturist tips? Nån som vill snällt och pedagogiskt berätta?

   Jag tycker att du ska boka en charter till något stort turistställe som en början. Då löser sig allt med flygplats, transfer och du har även stöd av personal som talar svenska eller engelska på plats om något skulle inträffa.

   Det finns ju ofta massa aktiviteter att boka med en grupp andra turister av resebolagen så då kan man ju ta sig runt i en trygg grupp.

   Så småningom kan du ju strunta i paketresa och känna dig bekväm med att dig runt på egen hand.

    Jag förstår hur du tänker men jag fixar inte en superstort komplex med mängder av människor. Finns det charterställen som är mindre och lugnare? Även sonen har det jobbigt i för intensiva och stora miljöer.

     Så är det nog ingen bra idé med resa för honom.. Vänta några år?

     Det finns absolut lugna charterställen. Grekland har många gulliga små städer med charmiga små hotell:) Typ skopelos är jättefint och lugnt! ( vad de spelade in mamma mia). Jag älskar charter! Så enkelt och härligt.

     Börja med charter, men off season om du har möjlighet. Jätte lugnt på även större destinationer i tex.april. Ingen trängsel el packat med folk överallt.

   Jag brukar gå med i lite Facebookgrupper för det resmål jag ska resa till. Typ Svenskar i XX eller XX tourism. Många har exakt samma funderingar som du och ställer dessa frågor i grupperna. Bara att läsa igenom så får man svar på det mesta, tex do’s and dont’s när man ska ta taxi etc.

   Sen är det ju så att man lär sig av sina misstag. Det är en del av att resa typ ?

   Ett annat tips är att försöka stå på sig och framstå som säker, men utan att vara otrevlig. Det kommer man långt på tycker jag.

    Det var ett bra tips! Tack! Önskar jag var lite mer go with the flow men jag har stora behov av att ha förkunskap, veta och förstå allt innan och ha en plan. Och sonen är lika mig. Du vet, äpplet faller.. Men jag vill ändå ge honom andra upplevelser än jag kan ge nu.

    Målet är nästa år en tur till Stockholm för museum och en tur till Legoland. Som en början.

    I Göteborgsområdet har jag bott så där är jag helt trygg med att ta oss runt i och kring stan så dit åker vi iaf för lite stadsliv. 🙂

     Har du nån som kan hjälpa dig och kanske följa med? En familjemedlem eller vän? Du låter väldigt osäker angående mycket, kan du söka stöd för det om det begränsar dig?

      Jag har stöd och får hjälp att jobba på det. Tanken på att resa är en del av processen att komma vidare. Tack för omtanken!

       Ok, det var bra! Men börja lite smått kanske då, inom landet eller tåg till Danmark.

        Ja stockholm och legoland är målet nästa år. 🙂

         Dåså, då behöver du inte oroa dig för det andra nu ??

   Angående Stocholm så kan du bara blippa ditt vanliga betalkort i spärren. Eller så köper du en sms biljett i sl appen som du sen kan blippa, eller så kan du köpa en engångs biljett/pappers biljett i pressbyrån eller liknande som finns nere i de flesta tunnelbane stationerna. Men finns ju alltid någon som jobbar i spärren du kan fråga ☺️ Ingen kommer tycka något om dig, folk är rätt upptagna med sitt eget! Välkomna till Stocholm, hoppas ni får det toppen.

  Hur överlever man att inte träffa sitt barn på heltid efter en separation? Jag går sönder varje gång jag lämnar henne och känner mig verkligen halv utan min dotter ? jag är en alldeles för högkänslig person för att klara av det här…

   Menar inte att låta hård men man får bara lov att överleva tyvärr. Se till att man njuter järnet de dagar man ses och när man inte ses hålla sig sysselsatt med annat. Jag tex jobbar längre dagar när jag inte har min son för att kunna lämna senare och hämta tidigare de dagar jag har honom, städar ordentligt, tränar och träffar kompisar, handlar och gör storkok och fryser in så att jag inte behöver laga mat varje dag när min son är hos mig.

   Det är så tufft. Men det går ❤️

    Kan också tillägga att min mamma var ensamstående med mig pga en pappa som inte var delaktig från att jag var något år. Så för min sons skull är jag tacksam att han har en pappa som är en del av hans liv. Även om det gör ont i mig när han inte är hos mig.

   Det är så vidrigt. Men jag tycker att det hjälper att få mycket bilder och bilder från pappan. Att FaceTimea då och då tycker jag också om. Kämpa, det är så jävla tufft och du är inte ensam <3

  Sorry för lite intim fråga men tänker att NÅN borde ha erfarenhet av ovesterin?

  Jag tar Ovesterin-vagitorier för torra slemhinnor pga östrogenbrist, jag är inne på dag 13 och tanken är att jag ska ta varje dag i 2-3v och sen ta 2ggr i veckan bara. Imorgon ska jag iväg till min kille och jag pallar verkligen inte plågas av att det rinner och svider under natten, nån som vet om det är lugnt att skippa en dag?

  (hade självklart frågat läkare/sköterska om det inte tog flera dagar att ens nå vården eller om det handlade om faktiska mediciner haha)

   Du kan absolut skippa en dag.

  Kollar ni idol?

   Nej

   Ja?

    Vem tror du vinner??

     Nike.

     skalman

  Började på en ny arbetsplats för en dryg månad sen. Trivs överlag men en av kollegorna verkar tycka illa om mig eller något? Hon hälsar knappt på mig och låtsas mest som att jag inte finns. och så fort någon annan börjar småprata med mig så ska hon hoppa in och typ ta bort personen från mig. En tjej berättade för mig att de bokat en resa över julen, så jag frågade lite om det, som man gör, och då bara tar den här första kvinnan över helt och börjar snacka med tjejen och leder iväg henne från mig mer eller mindre. Det är jättekonstigt. Alla andra är trevliga och så fort den kvinnan inte är där så är det lugnt. Men hon markerar verkligen att hon inte gillar mig och det gör mig obekväm.

   Prata med henne. Säg att du kanske missuppfattat men att du upplever att det är något som skaver mellan er och att du undrar om det är något du har gjort. Säg det trevligt men med pondus. Undrar hon vad du menar så beskriv några av situationerna.

   Hon kommer säkert bli defensiv men du har ju inte anklagar henne utan bara frågat. Troligen är personen osäker och är ju rädd att andra ska gilla dig mer. Hennes problem egentligen men inte ok att det blir dålig stämning på jobbet. För att motverka detta måste du Ta upp det med henne .

   Undvik henne bara

   Är i exakt samma sits! Alla är trevliga utom en äldre kvinna som är väldigt tydlig med att hon inte gillar mig. Har försökt prata extra med henne, smickra henne (typ be henne speciellt om hjälp och säga typ ”du som har stenkoll på xx”) och undvika henne men ingen skillnad. I veckan hade hon tydligen ordnat en middag för alla utom mig. Inte för att jag så himla gärna ville vara med men taskigt att utesluta någon… Nu känner jag att jag skiter i detta. Kanske kommer hon mjukna längre fram när hon märker att andra gillar mig.

    Hej Min och MG.

    Jäkla vuxenmobbare ni råkat ut för ? Såklart en väldigt trasig själ som känner behov av att revirpinka på det viset men det är ju drygt ändå. Grejen är att man nog inte har mer än två val. Det ena är att vara ärlig. Säga vad man ser och hur man blir påverkad. Dom flesta gillar inte att bli avslöjade på det viset, att liksom tvingas se sig själva i spegeln. Skam kan sätta in och skam är väldigt självreglerande ☺️ Det andra alternativet är att på riktigt inte bry sig och bara leva sitt bästa liv oavsett. Vilket är det enda alternativet om alternativ ett inte funkar. Man kan såklart konfrontera också, typ säga ifrån när personen tar över i samtal etc men det kräver oftast att man är lugn som en filbunke inombords medan man gör det, annars blir det lätt bråk. Svårt det där. Ibland funkar det, ibland inte.

    Hur som hoppas jag du verkligen ni kan känna att det är hen det är fel på, för så är det verkligen. Håller på er & hoppas skiten får ett slut snart. Jag hade nog valt en kombination av att vara ärlig och att konfrontera, men det är verkligen inte för alla. Ni gör såklart det som känns bäst för er. Håller iaf tummar och tår för att det får ett slut snart ?

    Lycka till ?

    Ps. Om det går ut över arbetsuppgifterna eller den allmänna trivseln på jobbet får man såklart ta det med sin chef. Det är hens jobb att se till så att arbetsmiljön fungerar för alla ?

  Jag undrar om någon kan tipsa om en 5- årskalender/dagbok i A4 format, dom jag hittade är bara 14 x21 cm.

  Jag behöver hjälp/råd. Jag bor tillsammans med min sambo i en lägenhet som vi köpte tillsammans för ungefär 1 år sedan. Han är 7 år äldre än mig och jobbar inom sälj, jag studerar på universitetet. Bara någon månad efter vi köpte lägenheten började jag känna att mina känslor blev lite svajiga för honom, i samma veva som jag började leva ett studentliv med allt vad det innebär. Detta har inte blivit bättre med tiden utan tvärtom känner jag att han inte är den jag vill leva tillsammans med. Men jag vågar eller kan inte lämna honom.. dels för att 1. Vi har köpt lägenhet för inte så länge sedan och jag vill inte sälja på en redan osäker bostadsmarknad samt 2. Han lider av grov psykisk ohälsa och jag vet (han har inte sagt detta) att han inte kommer kunna leva utan mig, han kommer må så dåligt om jag lämnar honom och jag kan inte leva med skuldkänslan av att han gör någonting mot sig själv. Jag känner mig helt låst. Har någon av er varit med om likande eller hur hade ni resonerat i min situation?

   Inte själv. Men min bror, där tjejen typ hotade med självmord.

   Men han fick avsluta tillslut.

   Du ska inte leva med nån bara för hans skull. Han får ta tag i det och du får gå vidare i ditt liv. Låter hårt, men livet är för kort för att leva med nån för dens skull. Ta hjälp av psykolog eller nåt, men hans känslor får du lägga åt sidan och tänka på dig själv ❤️

   Berätta för honom att er relation är över, var kvar med honom i er lägenhet och sen så ringer du nån av hans nära vänner eller familjemedlemmar, berätta om hans allvarliga psykiska ohälsa ( om de inte redan vet) och att du har gjort slut och de behöver komma och ta hand om honom nu. Du ska absolut inte vara ihop med någon du inte vill vara ihop med.

   Att hota med att skada sig själv om den andra gör slut är psykisk misshandel och en stor varningssignal. Tycker att du omedelbart ska göra slut.

  Jag har inte haft kontakt med min pappa på 15 år och nu när han börjar bli äldre så slog tanken mig hur blir det med allt det praktiska när han dör? Eftersom att jag är hans enda barn kommer väl allt med hans bortgång att landa i mitt knä varesig jag vill det eller ej. Tyckte det var svårt nog att fixa med min mammas dödsbo där jag hade god insyn i allt, så kan inte ens föreställa mig hur det är att ordna med en person (som dessutom lever i misär) man inte har kontakt med. Kan man frånsäga sig allt ansvar på nåt sätt, typ säga upp faderskapet? Någon som varit i en sån situation?

   Man kan vända sig till tingsrätten och begära en bodelningsman. När jag jobbade på tingsrätt hände det då och att barn till alkoholiserade/missbrukande föräldrar de inte haft någon kontakt med på åratal gjorde så.

    Nej ursäkta, boutredningsman heter det vid dödsfall. Det kostar 900 kr att ansöka och så får man betala boutredningsmannen för arbetet så om det inte finns några pengar i dödsboet kommer den kostnaden att hamna på dig också.

   Det går inte att säga upp, om du inte hittar en annan vuxen person som vill adoptera dig (…) Är han gift? I så fall behöver du inte bry dig om praktiska saker när han dör för då är makan närmast anhörig.

   Hoppas du får något bra svar för det var jobbigt på många vis när min pappa gick bort. Huset var väldigt rörigt, men ekonomiskt var det ordning. Vi hade inte pratat med varann på två år för jag var trött på honom helt enkelt. Och det skulle inte löst sig med tiden för han skulle aldrig bett om ursäkt.

   Har kollat lite på detta då jag själv inte heller har kontakt med min pappa och vägrar ta ansvar för något som har med honom att göra, levande som död. Och det går att avsäga sig sitt arv! Vet inte vem som tar över ansvaret då men det får bli någon annans problem ?‍♀️

    Tack för alla svar! Har samma känsla som dig Cassandra, men det verkar som att det inte går rent juridiskt att avsäga sig ansvaret gällande dödsboet oavsett arvsrätt eller ej om han inte är gift då ? Fyfan vill inte ens tänka på den dagen…

  Har ni spådomar i tarot som gått i uppfyllelse?

   Jadå, många gånger. 🙂 Sysslar själv med tarot och gjort i väldigt många år. Med det sagt, vill ändå säga att för mig är korten ett sätt att komma i kontakt med mitt inre och med gudomlig visdom, framför att ”spå”. Allting går (enligt mig) inte att förutspå heller för vi påverkas av så mycket/många, och har fri vilja. Man kan se en potentiell framtid men har oftast makten i sina egna händer att styra skutan åt annat håll så att säga.

    Nej?

     Oj skulle svara ts

   Ja! Flera gånger

  Någon som är utbildad Silviasyster?
  Hur är utbildningen? Är det värt att göra utbildningen lönmässigt?

  (Från förra öppet spår. Vill också veta.)

   Känns värt det om du får den betald från arb givaren?

  Vet vi nåt om vad som händer med Jeanette svedberg?

   Jag tänker att hon gömmer sig på samma ställe som Sanna Wester… 😉

  fungerar detta?

  Ah glorious, Hanna Theorin tigger likes på reklaminlägg

   Och blir sur när folk frågar om de försöker få barn ”naturligt”. Inte helt befängd fråga när hela hennes konto handlar om att skaffa barn ?

    Man kan publicera bilder på allt möjligt och testa ägglossning/grav live, men tycker det är en orimlig fråga.

    Alltså! Ingen har med det att göra. Absolut ingen. Men tycker reaktionen är märklig när man delar ALLT. Men håller fast vid att ingen har med det att göra.

    Fast varför skulle hon behöva gå in på såå intima detaljer. Är väl upp till henne hur mycket hon vill dela med sig av.

  Behöver inredningssinspo! Nån som vet nån ny bra blogg eller Instagramkonto?! Följer redan alla de vanliga typ Johanna Bradford etc gillar den stilen men känner att de flesta är ungefär samma lika. Ge mig nåt nytt!

   Jag har precis börjat följa @doneriet på insta, SÅÅÅ mysigt hem och konto! Verkar ganska nystartat!

    Men GUD vilket mysigt konto! Tack för tips!

    Men gud jättefint konto, tack för tips!!! Började genast följa ?

   Hannasanglar. 34 kvadrat.

    De följder jag redan, men tack ändå! Är på jakt efter nyare och gärna lite mindre konton

   Gillar @whylessisnotmore och @elin_lervik! Den senare har även mysiga podden Hemtrevligt 🙂

   Tomtebogatan
   Erinterior

   Hannah Lee Douggan på YT (finns på insta också). Handlar inte bara om inredning men då hon har ett par hus under fix så dyker mkt sånt upp där ?

    Hannah Lee Duggan skulle det vara ?

  Jag behöver hjälp/råd. Jag bor tillsammans med min sambo i en lägenhet som vi köpte tillsammans för ungefär 1 år sedan. Han är 7 år äldre än mig och jobbar inom sälj, jag studerar på universitetet. Bara någon månad efter vi köpte lägenheten började jag känna att mina känslor blev lite svajiga för honom, i samma veva som jag började leva ett studentliv med allt vad det innebär. Detta har inte blivit bättre med tiden utan tvärtom känner jag att han inte är den jag vill leva tillsammans med. Men jag vågar eller kan inte lämna honom.. dels för att 1. Vi har köpt lägenhet för inte så länge sedan och jag vill inte sälja på en redan osäker bostadsmarknad samt 2. Han lider av grov psykisk ohälsa och jag vet (han har inte sagt detta) att han inte kommer kunna leva utan mig, han kommer må så dåligt om jag lämnar honom och jag kan inte leva med skuldkänslan av att han gör någonting mot sig själv. Jag känner mig helt låst. Har någon av er varit med om likande eller hur hade ni resonerat i min situation?

  Jag behöver lite råd så förlåt om någon stör sig ❤️

  Är det någon som har fått en diagnos ospecificerad? Jag fick min endometrios ospecificerad då min gynekolog lyssnade på vad jag sade om hur jag mådde och alla problem jag lider av plus hur ont jag får av ultraljudsundersökningar. Den läkaren försvann då han jobbar i en annan stad så när jag kom på besök för någon månad sedan insisterade gynekologen på att jag måste göra laparoskopi för annars kommer jag inte bli betrodd. Nu är jag rädd för att en laparoskopi (om jag gör den) inte kommer visa någonting och vad är det då för fel i så fall? Konstant smärta där jag får samma symptom som vid magsjuka varje månad (och som ibland kan pågå en hel månad) är inte normalt men känner mig så kluven.

   Vad behöver du för råd? ☺️

   Jag har svår endometrios och har testat alla behandlingar typ som finns, opererats i London och varit hos specialister hit och dit.

   Tänker att just ospecificerad handlar om att de inte vet hur/var och vilken grad det är. Laparoskopi är ändå bra att få diagnos på papper. Dels vid sjukskrivning men även för psyket (kände jag iaf). För om det inte är endometrios så kan du utredas vidare för vad det kan vara istället.

   Beklagar dock att du fått skiten. Det är ett helvete (för mig), och önskar inte min värsta fiende det. Är överlycklig att jag mot alla odds lyckades bli gravid och nu sluppit endon i 8 månader ??

    Stackars dig ?❤️❤️ jag kan bara inte få det till någonting annat och det kunde inte min dåvarande läkare heller. Jag har alltid svullen mage och får IBS symptom och kräks. Jag har ont 365 dagar om året och min ägglossning gör lika ont som min mens när den kommer så jag knappt kan stå. Jag har ont när jag går på toaletten och fan och hans moster! Om det inte skulle vara det vad fasen är det då! Blir både trött och frustrerad.

     Så vad är det du vill ha för råd? ?

     Hade jag varit dig och varit orolig så hade jag tagit emot operationen och utgått därifrån. Måla inte ”fan” på väggen, ta emot den hjälp de erbjuder och ta det därefter ☺️

      Jag är bara rädd för att den inte visar någonting och att jag blir misstrodd. Igen.

  Du som blir så arg så fort någon nämner instagramkontot happydating, varför reagerar du så starkt för att folk (fler än en!) tipsar om det?

  Tanken slog mig när en jag följer hade delat ett inlägg från happydating, kom då på att jag sett här att någon blir så arg så måste fråga?

   För att jag vet vem det är som delar det hela tiden. Personen byter bara alias. Plus att jag tror inte på sådan skit över huvud taget lika lite som jag tror på ”jobbcoacher”

    Oj det lät hårt. Många tipsar väl om det för att dom har blivit hjälpta av hennes inlägg, podd mm. Inklusive jag själv. Hennes podd har hjälpt mig mer än någon terapeut jag gått till 🙂

    Hur kan du veta när i princip 99% av alla här kallar sig Anonym? Du kan verkligen omöjligt veta.

     Personen måste ha somnat. Eller insett att det inte alls går att veta ”vem” det är.

    Du kan omöjligt veta att det är samma person som delar. Och oavsett om det vore det, är väl ingenting att bli arg på ? Folk kan inte anpassa sig efter dig och vad du tror på/inte tror på.

     Nej men exakt så.
     Jag är väldigt nyfiken på vad personen grundar detta på, att det skulle vara samma som skriver om kontot.

  Någon som jobbar på H&M?

  Igår köpte min dotter en vinterjacka med sin farmor. Idag åkte jag tillbaka till H&M för att byta jackan till en annan storlek. Frågade då om jag även kunde få 20% rabatt, men det gick inte enligt hon i kassan för att man var tvungen att ha samma kort som jackan var köpt för (alltså farmorns kort). Men kunde byta rakt av till en annan storlek utan att få rabatten.

  Nu vill inte dottern ha jackan alls så vi ska lämna tillbaka den. Men då måste alltså jag be om farmorns kort för att kunna lämna tillbaka jackan?! Känns ju jättekrångligt. Stämmer verkligen detta?

   Butiken får själv sätta upp regler för hur öppet köp ska gälla. Det finns ingen lagstiftning kring det utan butikerna väljer helt själva.

   På vissa ställen kan man ju få ett tillgodokvitto istället. Finns ju ändå mycket annat på hm. Kolla det

  När man är så trött och vill gå och lägga sig men orkar inte (drar sig för att) kliva upp ur soffan och borsta tänderna

   Tänkte just skita i att borsta tänderna och bara gå och lägga mig för att det överhuvudtaget ska bli av, men fick nu lite styrka av ditt inlägg. Här ska borstas och sedan i säng. I can do it!

   Jobbigaste men också skönaste känslan?

  Grannarna spelar hög musik med hög bas vägg i vägg med mitt sovrum… väldigt störande men när är ok att säga till? Det är ju ändå helgkväll

   Klockan 11. Sedan säger du till.