Är ”Geniet” Söderholm den nya Dan Hörning?

Om du gillar att lyssna på true crimepoddar så har du troligen hört talas om Dan Hörning.
Han är rösten bakom bland annat ”Massmördarpodden” och ”Seriemördarpodden” men har ungefär 100 poddjärn till i elden, vilket blir uppenbart om man lyssnat på honom ett tag.
Oavsett vilka ämnen som uppenbarar sig i hans poddar, så kan du ge dig på att han har en specifik podd, i just det ämnet.

Enligt Hörnings Instagramkonto så är han för tillfället inblandad i ett gäng olika poddar, som omfattar flera vitt skilda ämnen.
Du hittar honom i Massmördarpodden, Seriemördarpodden, Mördarpodden, Palmemord-podden, Sagan om Isfolket-podden, Sova med Dan Hörning-podden, Olösta mord-podden och de tre engelska poddarna Fan of History, Game of Thrones chat och Fan of Astronomy.
Jag har säkert missat fler stycken, men nu har ni i alla fall lite av en referens att förhålla er till, när jag undrar om Fredrik ”Geniet” Söderholm är den nya Dan Hörning.

Jag tycker nämligen att det vaknas en ny podd, varje gång jag får upp ”Geniets” inlägg i mitt instagramflöde.
I inlägget här ovan så presenterar han sin nya relationspodd som han ska ha tillsammans med sin vän Rosina Eltarra, och om man inte missminner mig så har han även en podd med Calle Schulman, en podd med Julia Frändfors och hade en podd tillsammans med Ola Rapace – som dock inte verkar ha slutat allt för väl.

Jag tänker att vissa människor är mer klippt och skurna för podd och att det kommer väldigt naturligt och enkelt för dem.
Jag har en känsla av att både Dan Hörning och Fredrik ”Geniet” Söderholm är sådan människor.
De gör sig väldigt bra i formatet, helt enkelt, trots att jag nog måste erkänna att Söderholm faktiskt gör sig snäppet bättre än Hörning.
Det är inte alla som kan göra morgonradio fem dagar i veckan, låta naturlig och fortfarande ha saker att säga varje gång, men det verkar funka för honom.
Han medverkade ju även i dramapodden om Estonias förlisning, där han hade en av de större rollerna. Inte en traditionell podd, men fortfarande avsnitt i poddformat.

Vissa människor är styrelseproffs, medan andra – som Dan Hörning och Fredrik ”Geniet” Söderholm är poddproffs. 
Inga konstigheter.
Vore ju dumt att inte maxa att göra det man är bra på, tänker jag.

Men hur många poddar tror ni en person kan ha innan det slår i taket?
Eller beror det på ämne? Dan Hörning har ju lite maxat ut vad gäller olika typer av mord, men så länge man är och doppar tån i olika vattenpölar så är väl risken att folk ska tröttna ganska liten?
Eller?

 

43 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  av någon anledning blev jag glad att jag aldrig någonsin lyssnat på ett helt poddavsnitt, från någon podd alls, och förmodligen inte kommer göra det. verkar vara eller bli mycket drama bakom kulisserna på alla! ?

   Lyssnar på ett antal poddar, särskilt inom true crime, historia och samhälle. Inte en enda med drama bakom kulisserna men så är inte någon av poddarna styrd utav en influenser eller dylikt.

   Upplever inte att det är något drama bakom de poddar jag lyssnar på. Men precis som någon skriver ovanför så lyssnar inte jag heller på poddar av influencers. Jag lyssnar på poddar där jag lär mig något, vetenskap, historia, juridik osv. Kunniga poddare och gäster i de jag lyssnar på.

   Ja det är säkert jättemycket drama bakom P3 dokumentär och P3 historia…..

   Det finns många bra poddar med substans: Stil i P1, Öppet fall, Snedtänkt…

   Poddar är ju ett av de bredaste format som finns: allt från intervju- och modereportage till djupdykningar i politiska skeenden eller realityserier. Att vara stolt över att aldrig ha hört en podd är lite som att vara stolt över att aldrig ha läst en bok.

  Han kanske lätt blir uttråkad av sina projekt

  En röst jag blivit väldigt trött på. Vad sägs om att göra ett projekt bra och konsekvent istället för att starta nytt hela tiden?

  Känns som många influencers lider av det där. Apansattigranen (när hon var aktiv), Vanja Wikström, Schulman-systrarna m fl

   Jag minns när man skulle betala Apan för att få promenera med henne!

   Inte för att ta någon av dom i försvar men dåliga projekt på vägen mot bra projekt är inget ovanligt.

    Har inget emot dåliga projekt, kul att folk satsar ju. Men när det blir för hattigt, man utlovar saker hit och dit och projekten blir slarviga pga ständigt något nytt på gång = inte bra. Satsa helhjärtat alternativt låt tanken mogna lite innan man sätter igång. Tror man lär sig och utvecklas mer om man verkligen försökt på riktigt.

  På tal om podd. Igår skulle jag lyssna om blendas avsnitt om en viss somlig avstängd barnidol (!)
  Det var borta ? har the legal team agerat ?

   Kan nog lätt bli till gränsen på förtal när man pratar om det i en podd sådär

    Podden Blenda ges ut av Svenska Dagbladet, som har en ansvarig utgivare som därmed med största sannolikhet gått igenom podden så att de håller sig på rätt sida av lagen, om det nu skulle vara så att journalisterna (inte random ”skribent”) som också bör vara utbildade i pressetik och -juridik missat något.
    Märkligt hur folk börjat slänga sig med ordet förtal utan att riktigt förstå vad det innebär – som i det här fallet.
    Självklart kan även tidningar fällas för förtal, som efter me too, men då var det ett exceptionellt tillfälle där flera publikationer blev fartblinda och det senare visar sig att namnpubliceringarna inte var i allmänhetens intresse. För ja, så är en av pressetikens regler – de får namnge om det är i allmänhetens intresse. T ex om din granne snattar choklad så kommer det inte upp på löpsedlarna, Sahlin hade inte samma tur.

   Inte alls borta? Googla så hittar du den på första träffen

    Nej, länken är kvar på Google men avsnittet är borta i både Apple podcasts och Spotify.

     Det finns enligt Apple Podcast på SvD.se/blenda eller hos Podme.

     Går fint att lyssna på SvDs sida. Så det är inte de som tagit bort.

   Finns kvar när jag söker på den

   Jag lyssnade på den igår. Inga konstigheter, var bara att googla.

   Jag är inte jurist med det enda journalisterna i stort sett gör är att sammanfatta Rasmussons beteende de senaste året och spela/läsa upp saker som han offentligt har sagt i sina kanaler. Har också svårt att se att det skulle bli förtalsärende av ett beteende som Ramsmusson själv erkänt och även bemött i uppföljningar och liknande.

  Hade aldrig kunnat lyssna på en podd med någon som läspar eller pratar irriterande på annat vis.

   Har lagt märke till att alla män som berättar sina historier i podden Älskade Psykopat överanvänder ordet liksom. Jag har väldigt svårt för det och är tvungen att pausa när det blir för mycket.

  De vill väl kopiera konceptet från Esther Perels ”Where should we begin” men utan att ha någon som helst terapeutisk utbildning eller koll. Man ska sitta där och ”lufta” och hänga ut personliga saker utan att de på något vis kan hjälpa en. Känsloporr på värsta sätt.

  Monas senaste inlägg sprider lite ljus över avhoppet.

   Nu fick jag in på hennes blogg och såg att hon har en limited edition av de mest eftertraktade diorväskorna för tillfället. Uppenbarligen har hon en samling sedan länge. Varför sålde hon inte dem när hon hade insamling till rättegångskostnaderna istället för att tigga av följarna?
   Jag har sålt av mina ägodelar när jag behövde pengar pga att flera delar i mitt loc kraschade samtidigt. Förstår inte om hon inte gjorde detsamma? Majoriteten av hennes följare är väl inte pengastarka?

    Hon har massor av saker hon skulle kunna omsätta i pengar.

  En av de få människor som jag faktiskt inte klarar av är just Geniet Söderholm – så otroligt arrogant, nedåtsparkande och… läspande.

  Jag tycker att Ina Lundström är en toppenpoddare. Härlig röst, inte överspeedad eller gapig och har vett att liksom anpassa sig efter sammanhang. Hört henne i Fl@ shb@ck 4ever och Brota på. Och i På Spåret så klart, även om det inte är en podd. Tycker att hon känns mysig och go utan att vara fejk.

   Ja, hon är så härlig och rolig!

  Dan Hörning betonar ord och meningar så jävla märkligt. Tycker det är jobbigt att lyssna på hans poddar även om många är intressanta!

   Ja! Detta!
   Betoningarna gör att innebörden i det som sägs blir fel eller konstigt emellanåt. Eller, mest hela tiden, faktiskt. Jag lyssnade på podden om den gotländska bonden som försvann, men blev typ sjösjuk av prosodin och förskjutningarna som uppstår i ordens betydelse pga betoningshysterin.

   Håller med! Väldigt märklig betoning. Det är som att han läser upp en text där vissa ord står helt ensamma på en sida och med ett utropstecken där de ringde ska vara ett. Han har annars en behaglig röst, det är flow som saknas.

    *där det inte ska vara

  Jag ÄLSKAR Dan Hörning och hans poddar!!

   Jag med!!!

  Älskar Geniet Söderholm❤️

   ?

   Samma här! Han & Calle Schulmans pod är en av de spänstigaste och mest hörvärda just nu.

  Kan tipsa om Know Thyself Podcast, superintressant. Någon mer som lyssnar på den?

  Varför har det skurit sig mellan Fredrik och Ola? ?

  Jag har svårt att lyssna på poddar med Fredrik Söderholm p ga hans läspande blir rätt störigt efter ett tag. Gillade ändå hans podd med Ola Rapace för att det var nåt helt nytt och på vissa sätt gränslös- men därför också med ett riktigt djup. Synd att det kraschade även om man hade kunnat räkna ut det med tanke på att allt som Ola är inblandad i ser han till att förstöra. Hans podd med Calle Schulman är en dålig wannabe- Alex & Sigge- podd. De försöker ofta med samma ”grepp” som A och S och använder samma typ av ord och meningsuppbyggnader ofta. Men extremt mycket sämre än originalet. Gör nåt eget eller lägg ner. Framför allt Calle kommer aldrig någonsin blir lika bra som Alex på någonting. Framför allt inte att berätta historier och hålla intressanta samtal igång.

  Dan Hörning som äntligen gjorde så jag kunde sova efter åratal av usel sömn!❤️

  Gillar geniet men han pratar så extremt otydligt. Hans och Julias podd har jag fått sluta lyssna på pga detta. Om han ska ha ett radioformat och livnära sig på det får han nog se till att lära sig prata ordentligt först.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.