Bianca Ingrosso – en av 100 personer som format det gångna seklet?

På utställningen ”News flash” som finns att se på Fotografiska museet, har Bianca Ingrosso placerat sig på listan med 100 personer som format det gångna seklet.
Kan det kanske vara så, som något skriver på Reddit, att Bianca representerar att en ny bransch – influencerbranschen – vuxit fram och där hon är en av de mest framträdande i Sverige?
Även Yuotubern PewDiePie återfinns listan.

Så här beskriver Fotografiska museet utställningen på sin hemsida:

I TT Nyhetsbyråns bildarkiv finns i dag över 100 miljoner stillbilder: från de allra första glasplåtarna till papperskopior och negativ, tidningar och grafiskt material.

– TT har öppet dygnet runt och tusentals bilder flödar förbi vår bildredaktions datorer. Att tillsammans med Fotografiska välja ut 100 år av nyheter i bild har varit en spännande utmaning, säger Tobias Röstlund, bildbyråchef för TT Nyhetsbyråns bildarkiv på Fotografiskas hemsida. 

Utställningen visar mer än 300 bilder på århundradets mest uppmärksammade händelser. Historiska händelser som finns förevigade är bland andra kampen för kvinnlig rösträtt, och andra världskriget, månlandningar, idrottsbragder, naturkatastrofer och revolutionerande uppfinningar.


Det här är inte betald reklam för fotografiska (eller Bianca Ingrosso), utan Biancas placering på listan har helt enkelt väckt en del reaktioner.
Några av dem hittar du i Instagraminlägget här ovan.

64 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Konstigt att hon får representera influencers och den branschen. Okej om någon tidig influencer kom med, men bianca? Branschen var ju stor och het innan hon började.

   Kanske lockar Bianca fler besökare än Blondinbella så de valde henne istället? Det är ju inget vetenskapligt urval de gjort skulle jag tro. Men lite pengatörstande cyniskt, sådär.

    Nja lockar fler besökare för att hennes namn står med där tror jag inte men kanske att de tänkte att de får publicitet genom att Pernilla Wahlgren och andra i den familjen delar detta i sina kanaler och ger det uppmärksamhet. Om det inte vore för Pernillas inlägg så skulle nog inte många känna till det.

   Precis så tänkte jag med. Det hade varit mer rimligt att det var Isabella L om det handlade om vem som startat eran med influensers.

    Ja Isabella hade ju funkat om man nu vill ha en tidig svensk influencer, men revolutionerande på riktigt är väl snarare typ Paris hilton, en av de första som är känd för att vara känd.

     Ja, Isabella eller Alexandra Nilsson tycker jag nog mer hade passat.

   Då tycker jag Alexandra Nilsson är ett mer passande val för branschen. Hon gick all in som fjortis, fick tyvärr ätstörningar av pressen, hoppades på av betydligt mer äldre influencers på elaka sätt och hade själv en riktigt elak fasad till att ha städat av sig allt och nu har ett rentvättat varumärke.

    Ja håller med, Alexandra eller Isabella (Kissie och Blondinbella) hade varit mer passande, de är dessutom selfmade och var bland de första och mest kända. Men Bianca kanske representerar kändisbarn som blivit stor (fast då kunde Benjamin vara med också förstås) Det är ett märkligt hyllande av Bianca nuförtiden, inte bara av mamma P och tv4 utan även övrig media och andra kändisar. Hon är säkert trevlig oftast men hon har ju fått total hybris. Tragiskt att hon måste dricka innan hon gör tv och andra jobb.. och fixerad och överdriver, och flirt- och pussandet och kalla följare för sina älsklingar. Så cringe.

     Bianca har fullkomlig hybris, fått storhetsvansinne men trevlig är hon nog oftast dock har vi sett henne ganska sur ofta också, på tv i WV. Hon beter sig märkligt nu för tiden allt som oftast, pussposerandet och blunda nöjt, som när hon och Lovisa svarar på frågor i reklam för ANI där de samtidigt blir sminkade, för att det ska se lyxigt ut typ, och B är ordentligt på pickalurven. Nej inte särskilt professionellt att vara berusad under jobb eller att komma för sent till jobb. Mamma P undrade hur B gör för att gästerna är så avslappnade – de dricker alkohol innan, de blir bjudna på bubbel that´s why.

     Instämmer. Blondinbella var väl först & störst, även om jag personligen inte tycker varken tillvägagångssättet eller ”yrket” som sådant är ngt att hylla eller uppmärksamma. Men hon ledde vägen, det är ju solklart. Bianca rider på WV och är nog en dagslända, inget vettigt kommer ur den munnen och vill hon stanna kvar i rampljuset får hon nog ta och kamma sig lite, att pluta & blunda på bilder och ha en hyfsat vissen talkshow gör knappast ngn folkkär, vilket är ett kriterium som många som stannar kvar länge oftast tillhör.

   Rubriken är 100 personer som förändrat seklet. Vi pratar alltså 1900 till 1999. Även om man tycker att influnesers är en stor grej i paritet med att ena Tyskland efter Berlinmurens fall, vara generalsekreterare för FN postulera relativitetsteorin så faller det hela redan på rubriken. Influensers var inte en grej på 1900-talet. Bianca själv är visserligen född 1994 så hon han leva i hela sex nåja 5 år i det förra seklet. Undrar lite smått vad det var för stordåd hon lyckades med då?
   Funderar på om Vanessa känner någon på fotografiska och köpte lite produktplacering åt sin kassakossa eller är det så enkelt att ledningen för fotografiska satt och rökte på och under ångorna tyckte det var en briljant idé att smocka upp Bianca bland de övriga dignitärerna. Ja det ger ju klart uppmärksamhet.

    De menar uppenbarligen ”de senaste 100 åren” snarare än 1900-talet, även om ordet sekel oftast syftar på perioden mellan två sekelskiften. Finns ju flera personer på listan som enbart varit kända under 2000-talet.

    Det gångna seklet betyder de senaste 100 åren precis som det gångna decenniet betyder de senaste 10 åren.

     Nej det är fel rent språkligt. De borde skrivit de senaste 100 åren.

  Jag har inget emot Bianca men på den listan tycker jag inte att hon hör hemma. Om det nu är så att hon representerar hela yrkeskåren Influensers så finns det många innan henne som banat väg för vad det yrket är idag.

   Jag håller helt med dig.

   Ja ibland blir man lite förvånad…

   Kenza tex och Isabella.

   Hur kan man inte ha något emot Bianca?

  Så löjligt. Är väl någon som är ett fän av Bianca som gjort listan, eller så har Vanessa ett finger med i spelet kanske. Hur har Bianca förändrat seklet liksom? Håller med vissa att i så fall skulle väl Isabella Blondinbella Löwengrip varit med i stället som är typ den första influencern eller den som liksom gått i bräschen för influencer-grejen. Lika löjligt som när Hellenius hyllade Bianca med en sång, konstigt att han inte hyllar andra, var väl Caia-teamet som bett honom och Benjamin som skrivit låt-texten kan man tänka sig, att ”allt Bianca gör blir succé” skulle väl höja henne, ge fler samarbeten, högre status och mer pengar typ. Inte en enda kritisk fråga till henne.. Nej allt blir inte succé men de runt henne framställer det så, ingen har glömt julkalendern t.ex bara ett exempel.

   Ja vad f n var det.. där sjönk Hellenius i mina ögon, kändes köpt. De känner dock Bianca o Pernilla privat så kanske därför. Han sa att det är bara hon och Zlatan… men alltså NEJ, Tildes talkshow heter ju också bara ”Tilde” sen har vi Carola, Loreen… de flesta säger nog ändå Bianca Ingrosso för att fatta vem. Han sa att alla som arbetar med Bianca säger hon är sååå professionell… hmm fast Bianca själv har sagt att hon försovit sig och kommit för sent till jobb flera dagar… De vågar inte annat än att hylla henne. Komma för sent till jobbmöten och dricka alkohol i jobbet, väldigt professionellt… not. Att ge olika versioner… not so much either.

   Du vet att Helenius arbetar mycket med ironi?

  Många som inte tycker att hon passar. Först var hon ju inte, nej. Men kanske störst? Eller vem har tjänat mer pengar är henne?

  Bianca når ut till en mer ”lättinfluerad” grupp än många lite tidigare influencers. Hon verkar ha ett helt sjukt inflytande och säljkraft.

   Kylie Jenner tex?

    Men någon Kardashian är väl med på listan? (Jag har inte kunnat hitta listan.) Låter ju orimligt om Bianca Ingrosso är med men ingen Kardashian!

     Fast Bianca är ju med för att det är en svensk lista i Stockholm Sverige, och för att det ska uppmärksammas stort gissar jag vilket det gjort genom att mamma Pernilla lagt upp det på sin stora IG. Sedan ska det ge Bianca uppmärksamhet och status antar jag. Hennes team har säkert kontakter och känningar där eller mamsen då.

    Är det inget svenskt perspektiv alls på listan/ på utställningen? Isf borde ju varken Bianca eller någon annan svensk influencer vara med.

     OK såg pernillas film nu och att det är alla möjliga personer i världen…..Kan hålla med om att Bianca inte borde vara med, men det är rätt konstigt att ha typ Gert Wingårdh på en lista med ”Moder Theresa” och ”Winston Churchill”. Jag tror man får tolka det som att personen som gjort listan knappast försökt lista de mest inflytelserika 100 utan mer typ random nedslag bland personer som påverkat, lite eller mycket, med viss extra vridning mot de svenska.

     Kylie Jenner hade absolut passat bättre som representant för sitt skrå om de inte ville ha någon som var just svensk.

     Det är svenskt perspektiv. Greta är med också och Tim Bergling, Birgit Nilsson m.fl mest sådana som är internationellt kända dock och det är INTE Bianca även om hon gärna vill vara det, och hennes team vill att hon ska vara det men nej, i Norge också förstås men det är många andra svenskar också och flera andra influencers också.

      Bisarrt att Bianca Ingrosso är med på samma lista som Birgit Nilsson, Tim Bergling och Greta Thunberg… Oavsett om det är svenskt perspektiv eller inte. Men vill man att listan ska snackas om är det ju ett bra val.

  Ur led är tiden tammefan

  Det är ju inga tvivel om att instagram och kanske också influencers har ändrat sättet vi lever på, men Bianca? Jag vågar påstå att hon inte gjort någon större inverkan på mitt liv.

  Hon har nog mycket inflytande men hon känns inte alls representativ

  Klart det är provocerande det är ju en kvinna! En snuskigt rik och snygg sådan med! ?

   Zzzzzzzz………

   Haha ?

    Kvinna och snuskigt rik håller jag med om.

  …men, det gågna seklet? Var inte Bianca typ bebis år 2000? Eller iaf småbarn?

   De menar uppenbarligen ”de senaste 100 åren” snarare än 1900-talet, även om ordet sekel oftast syftar på perioden mellan två sekelskiften. Finns ju flera personer på listan som enbart varit kända under 2000-talet.

   Ett sekel är 100 år… inte alltid just mellan 00-99

    Nej ett sekel är från 00-99. Så det är inte bara val av personer som kan ifrågasättas utan även språkbegåvningen.

  Kvinnlig rösträtt och Bianca Ingrosso på samma lista… Bianca och det faktum att så många följer henne är det ultimata argumentet för att kvinnor som grupp är för dumma i huvudet för att få rösta.

   Svårt att skilja på höst och vår, kallar höst för vår, och tror att 1a december är 1a advent osv. Tur att somliga kan ha en örsnäcka där andra säger åt en det rätta att säga, och att det finns skyltad text att läsa så en får det rätt ur sin mun, och det finns gladläsk 😉

   Skulle mer säga människor som grupp inte borde få rösta..

   ?????

   Om det är argumentet kan jag ju ioförsig tycka att t.ex. sportfans och kaos på t.ex. fotbollsmatcher som kräver polisnärvaro är ett ännu bättre argument för att män som grupp är för dumma i huvudet för att få rösta.

   Ja för män är ju så rationella och kloka… HAHA jag skojar givetvis.

   Haha ja hennes följare måste vara snäppet mer obegåvade än hon är. Men det finns även obegåvade män som inte borde ha rösträtt.

  Kan du inte skriva nåt om Celina Blanche som sprider konspirationsteorier (Illuminati) på sin rätt stora Tiktok? Skrämmande kommentarsfält. Tycker det är beklämmande på nåt vis…

  Tycka vad man vill om Bianca men att påstå att hon inte passar in på listan verkar verklighetsfrånvänt och genomsyras antagligen av missunnsamhet eller avundsjuka.

  Vilken annan 27-åring har haft en så stor inverkan på svenskar i modern tid? Hon blev ekonomisk oberoende vid 26-års ålder efter att ha sålt av ett bolag som hon själv byggt upp (självklart med hjälp av duktiga personer som var smarta nog att se hennes storhet). Hon influerar dagligen 100-tusentals människor och har därmed otroligt stor makt och inflytande. Hon var inte först i influenserbranchen men det finns ingen annan i Sverige som representerar denna epok bättre än henne.

   Inverkan på svenskar ? Ja du, kanske på små tonåringar.

   Fast nej, Bianca har inte byggt upp ett bolag. Hon hade inte lyckats med ett dugg om det inte var för
   dessa människor som förstod att Bianca kunde vara ansiktet utåt. Jösses, allt hon kan är att svära dricka bubbel och vara dryg.

    Svårt att diskutera med någon som inte verkar vara insatt alls.
    Men jojo att lyckas sälja ett bolag och casha in över 100 miljoner som 26-åring är nog bara ren tur 🙂

     Ja alltså…. det var ju inte så att hon var en random svenne som bara vips ”byggde upp” ett stort företag. Ungefär som när Donald Trump tycker att han började från noll, bara med ett ”litet lån” på några mille från pappsen.

   ”Byggt upp själv (självklart med hjälp av andra….)” Jo, det låter ju…. rimligt.

   Haha tror du själv på det du skriver? Är du del av sekten?

  Eller hur? Skulle säga att hon är en av de personer som absolut flest svenskar känner till, vid sidan av typ Zlatan och kungen. Allt från de allra yngsta till alla pensionärer som följt familjen ända sen Christina schollins storhetstid.

   Skulle varit svar till sanna

  Grattis till Bianca för detta utnämnande 🙂

  Inget är så stort som det som nyss hänt. Vi som minns, vi minns att Helena Bergströms röstades fram som förra seklets största svenska aktris. … Nej, ridå för dessa pinsamheter tack. …

  Kan inte fatta hur man tänkt överhuvudtaget. Pinsamt för de som tagit fram listan. Antar att det är nåt sånt där obegripligt konstprojekt som ska provocera reaktioner.

  Fattar inte varför alla är så emot att hon är med på listan? Och att folk tycker att det är helt sjukt att en influencer är med? Influencer är väl verkligen något som format världen, oavsett vad man tycker eller inte. Bianca är väl en av de kändaste, hon kanske inte var den första bloggaren men hon har blivit stor på både instagram och youtube samt egna tv-program och skapat varumärken utifrån hennes kändisskap

  Att Bianca är med på den listan är en självklarhet- om inte annat för att hon blivit ansiktet utåt för näthat. Finns ingen svensk som fått/får så mkt hat som Bianca får från det vidrigt avundsjuka svenska folket.
  Om jag är team Bianca? Big time!

  Jag tänker att listplaceringen kanske kan bero på att BI poserat i bh? Har googlat hennes namn men hittar ingen avancerad utbiildning, några revolutionerande forskningsresultat, någon allmänpolitisk påverkan som fått människor att ändra sin livsföring eller dylikt. Därför jag gissar jag på behå. Eller möjligen en ny doft.

  Är jag fel ute?

  Så otroligt sorgligt. Från Einstein till Ingrosso….vi är ett släkte som verkligen inte blir smartare för var generation…SUCK!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.