Glad andra advent!

Idag är det andra advent och jag har fått en förfrågan om ett önskeinlägg!
Här kan ni efterfråga och dela era bästa tips om julbak, inredning och julklappar!

Mycket nöje! <3

140 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Hur kör ni andra julklappsspelet?

  Kör ni fler omgångar? Med öppnade paket eller inte?

  Tänkte jag ska presentera lite olika regler i år för jag minns aldrig vad som är roligast ?

   På mitt förra jobb körte oftast först med oöppnade paket och sedan en runda till med öppnade.

   Tycker våra regler är roliga! Man lägger alla inslagna paket på bordet. Sedan slår man tärningen i tur och ordning. Får man en etta eller sexa får man ta ett paket (men inte mer än ett). När alla har fått ett paket öppnar man den och berättar vad man fått. Sen börjar det roliga! Man sätter en timer på cirka 5-10 minuter (det är roligast om övriga inte vet exakt tid, så sätt typ 7 min och 33 sek) och så slår man tärningen. Får man en etta eller sexa måste man byta paket med någon, även om man inte vill. När timer går av är det slut och man får inte byta mer. Det kan bli rätt hysteriskt mot slutet, väldigt kul!

    Och risk får sura miner och slagsmål kanske, beroende på hur tävlingsinriktad man är?! ?

     Lite så haha! ? Men alla får paket i alla fall.

    Jag har genom åren lagt till en extraregel, att när någon slår dubbelt (alltså samma siffra som personen innan, oavsett siffra) så måste alla flytta sin julklapp till personen till vänster. Det blir ofta väldigt kaotiskt, och det blir extra roligt om kör med regeln att man får ha hur många julklappar som helst (vilket då innebär att man kan behöva flytta sin stora hög men i gengäld inte få något tillbaks ?) Ibland har jag också lagt till att när någon slår en trea så byter man två julklappar för två personer, men det får inte vara en själv.
    Dessa två regler fungerar INTE när det är små barn med som spelar då det kan upplevas bli väldigt orättvist, men det är väldigt kul när det bara är (inte alltför tävlingsinriktade) vuxna för att göra det hela lite mer spännande och oförutsägbart ☺️

   Jag tycker verkligen inte om julklappsspelet och är väldigt ledsen över att det har blivit infört på vårt julfirande. Alla byter ju bara opersonlig skit med varandra.

   Sen är jag väl kanske en grinsch, men stör mig på att barnen är med. De får riktiga julklappar, men är ändå med på spelet, vilket gör att typ 75% av klapparna är barngrejer och sen blir det ändå gråt och förtvivlan för att dom inte har flest eller att någon annan tar paket från dom.

   Sorry. Så, nu har jag gnällt klart.

    Hos oss kör bara vi vuxna julklappsspelet, vi kör det när barnen har fullt upp med sina julklappar de fått och ingen av barnen har faktiskt reagerat på att de inte är med på spelet.

    Se till att barnen får köra ett eget! Barnen är inte med på vår men kan gå slå tärning åt föräldern.

    Jag ogillar också julklappapel just för att det mest blir krafs som ska passa alla men som ingen riktigt behöver eller vill ha. Vi har löst det med att vuxna inte köper julklappar åt varandra. Barnen brukar ge något de fått göra eller välja ut åt mormor och morfar och moster, det är dom vi firar med. Så skönt att slippa en del av julhetsen. Att slippa julklappar mellan vuxna är den bästa julklapp jag fått ?

     Och just det. Varje år runt den 22a dec går jag och mamma ut på stan och tar en långfika och tittar på alla som julstressar samtidigt som vi njuter av att inte vara en av alla de som stressar runt.

      Kommer sno detta rakt av ?

       Gör det! En underbar tradition! God jul!

     Vi kör julklappsspel med en klapp var, alla får var sin i slutändan och vi köper för 300-400kr. Det får man ju ändå något vettigt för, ett sällskapsspel, en pastamaskin, en riktigt fin flaska rödtjut.

      Varför inte bara låta var och en köpa till varsin då om alla ändå får en klapp var. Då kan man göra det mer personligt utifrån vad den personen vill ha. Jag skulle inte vilja ha varken vin eller pastamaskin tex. Skulle inte bli använt alls.

       Inte jag heller, köper då mkt hellre till mig själv för 400. Hade förmodligen lämnat kvar pastamaskin och vinflaska hos värdparet eftersom det är ytterligare en sak som skulle samla damm hos mig.

      Men vem vill ha såna saker ?? Jösses alla köper något för 3-400 herre gud sån sjuk konsumtion för skit man inte bett om.

       Så många grinchar i detta kommentarsfält

    Skulle absolut aldrig ställa upp på att spela detta på julafton eller någon annan dag heller. Fy låter bara som onödigt slöseri med skit många blir innerst inne ledsna osv. Fy aldrig

   Vi kör att alla lägger paketen i en hög på bordet. Sedan en timer och så slår man tärningen och slår man en etta eller sexa så får man ta ett paket. När timern är slut så sätts en ny timer igång och samma där, en etta eller sexa så får man ta paket från någon annan. Slut. Man kan alltså sitta med flera eller inga paket efter båda omgångarna. Håller dock med tidigare skrivare om att det är en värdelös lek där man inte riktigt kan köpa sådant som verkligen uppskattas eller behövs. Vill också säga att vi bara kör vuxna, inga barn med. Gla andra advent!

    Jag tycker det är viktigt att man inte tar paket från andra utan bara byter. Annars får ju inte alla paket? Jättetråkigt ju. Vi har vanliga julklappar också (max 500 kr), julklappsspelet är bara ett roligt tillägg. Och absolut inga barn med, det går ju inte!

    Men fy vad tråkigt att på riktigt en eller två kan ha 8 paket var och alla andra inget ? Är detta verkligen något vuxna människor genuint tycker är kul och uppskattat ?

   Vi lägger paketen (inslagna) i en hög, väljer en siffra och sen turas vi om att slå tärningen och får man den valda siffran får man ta ett paket. När alla paket är tagna öppnar vi och går igenom vad det är. Sen ställer en person en timer, typ 10 min men ingen av oss andra vet exakt tid, och sen slår vi tärningen runt igen. Får man då rätt siffra får man ta valfri julklapp från någon annan. Brukar bli stressigare och stressigare ju längre tiden går. När tiden är slut får man behålla det man då har, kan alltså bli så att vissa inte får någonting och andra flera grejer. Vi spelar dock bara vuxna och grejerna är saker för runt 100-150 kr.

    Kan tillägga att detta gör vi med släkten som vi inte ger andra julklappar, det är mer en rolig grej. Sen ger vi vanliga julklappar inom närmsta familjen, så alla får givetvis någon julklapp även om spelet skulle ha gått dåligt.

   Vi har kört julklappsspelet tidigare men tycker bara det är opersonligt och leder till mängder av onödiga köp – om man inte kör julklappsleken med second hand-prylar.

   Har gått över till att skriva allas namn på lappar och sedan drar man namnet på personen som man ska köpa en julklapp till. Bara något litet, men det blir ändå något mer genomtänkt. Och sedan får man gissa vem som gett presenten istället.

   Vi kör julklappsspelet med enbart vuxna och regeln de senaste åren har varit att klapparna måste vara förtärbara. Sen får man köpa hur många man vill för en bestämd summa, kanske 200kr/pp. Och när klapparna är utdelade och öppnade kör vi 5-10 min där man får ta av varandra men inte av den som bara har en klapp, så att alla få iaf en julklapp på julafton.

   Vi kör det som en kul aktivitet. Julklappar köper vi som vanligt. Paketen till spelet följer olika regler olika år tex: alla köper att temabestämt paket (ätbart? Kristen koppling? Etc) och alla slår in ett paket som är gratis (en kotte? En kupong? Etc) När tiden är ute och vi ”slagits” om de inslagna paketen öppnar vi och får ofta många goda skratt. Ibland kastar vi in en joker som att 1 enda paket ska vara värd 150:- Vi lottar om vem som får köpa den. Den som vinner den dyra får du vara den som dyrt till nästa år.

   VI kör med ungefär samma regler som andra redan kommenterat men om någon är utan julklapp när spelet är slut får den välja en från den som har flest så alla ändå får med sig något hem.

  The little blog of vegan har massa recept på underbara julbak som är typ… Normala ? Inte typ dadlar från antikens Kina och hinalayasalt nertagna från himlen av Guds änglar utan vanliga ingredienser ? Hon har en del glutenfritt också! Passar alla oavsett kost och är superenkelt ❤️

   Ska kolla ?

   Kan aldrig bli gott när man inte får använda smör.

  Har ni några särskilda traditioner bortsätt från gröt, kalle, julbord, julklappsspelet. Något kul och speciellt, typ att pappa alltid har ful jultröja?

   Bortsett** innan någon hänger upp sig på det och glömmer svara på faktiska frågan?

   ingen jul om inte pappa somnar i soffan under kalle anka!

    Vi somnar hela familjen ?

   Barnslig som jag är vill jag helst se Kalle Anka på julafton och särskilt Tomteverkstaden när jultomten tar släden med sina renar och åker iväg i natten men månen som bakgrund. ”ryser” ??? Då är det julaftonskänsla!

   Vi sjunger julpsalmer och sånger på julaftons kväll innan paketöppning. Mamma eller jag sitter vid pianot och vi sjunger samma sånger och psalmer varje år. Till traditionen hör att någon frågar ”vad är nästa” mellan varje sång och det uppstår en kort men passionerad diskussion om vilken ordning vi brukar ta sångerna. ?

    Men va mysigt!!

   Vi brukar börja dagen i simhallen.

   Jag firar dansk jul, så gör typ inga klassiska svenska grejer. Men en speciellt mysig grej är att vi har levande ljus i granen. Alla sätter sig ner, granen tänds och så sjunger vi julsånger tillsammans i granens sken.

    Och tar en ”lille en”! ?

     Nej, det gör vi inte.

    Precis som när jag var liten, så himla vackert!

   Vi kör nästan alltid GT och skräckfilm på julaftonskvällen. Inte så juligt alls faktiskt men vi gillar´t ?

    Låter avin najs!

   Jag brukar kolla igenom alla Harry Potter-filmer.

    Alla ?När sover du?

     Julen är ju lång ?

   Jag gör en jul-piñata varje år till barnen! När kvällen närmar sig så får dom slå varsitt slag i tur och ordning tills den går sönder. Där finns lite mer vanlig godis då barnen inte gillar de mer klassiska julgodisarna vi bakat själva. Väldigt rolig och uppskattat!

   Rim på alla julklappar! Det gör utdelningen så mycket roligare och blir mer personligt. Jag brukar även lacka julklapparna med jullack för jag älskar doften och tycker att det är mysigt. Vi firar även ”Lilla jul” första advent och har en liten plastgran, sen klär vi stora granen två veckor senare typ.

   Jag tar med svärisarna på midnattsmässa, fantastiskt härligt och rogivande efter allt stök en julafton kan vara. Ett superskönt sätt att varva ner och kontemplera över dagen och livet.

   Innan vi fick barn gick jag och min man alltid ut och drack öl på julaftonskvällen med ett gäng kompisar, när vi firat färdigt med våra familjer. Kan tbh sakna det även om julen nu självklart är barnens högtid och det aldrig skulle hända

   Vi fick alltid chokladtomte och dagens outfit under granen på morgonen. Bästa biten på julafton var att få äta godis direkt efter frukost. Mamma köper numera julaftonsoutfit till mina barn och lämnar lagom långt innan jul.

   Äter alltid carnitas som alla i familjen äääälskar.
   Avskyr traditionell julmat.

  https://www.arla.se/recept/mammas-chokladfudge/

  Jättegott julgodis! ??????❤️???⛄️❄️??

  Rekommenderar varmt Johan Sörbergs recept på lussebullar på koket.se. provade igår. Aldrig fått så goda/mjuka lussekatter.

  Då är det nog en bra ide att ta bort orden ”rezeppt” från moddlistan. Fast rättstavat alltså.

   Ah kommer det från puckot som spammar kommentera om sina jävla bantningspiller eller vad det är

   Tror inte hon kan ta bort det just nu då hon försöker stoppa personen som härjar runt här igen

  Mitt bästa pepparkaksbakningstips är att skippa pepparkaksformar!

  Efter att man kavlat ut degen så skär man med kniv ett rutmönster i lagom storlek i degen och slipper därmed krånglet med formar. Man anväder därmed all deg direkt så att säga. Kan inte bara vara jag som blir tokig av att hålla på med dom där formarna, peta bort degen runt omkring i vad som nästan är ett evighetsgöra ?

   Köper man färdig deg på rulle kan man också hyvla den med osthyvel direkt över plåten och sen grädda

    Då kan man ju lika gärna köpa färdiga pepparkakor?

     Du gräddar ju dom i din egna ugn så det doftar i hela huset. Men du slipper evighetsjobbet med själva baket.

      Doftar? Tycker det luktar för starkt och det klarar jag mig utan för att få godare köpta pepparkakor istället.

     Nej, dom man bakar själv är ju godare!

      Va? Trodde inte nån tyckte det faktiskt ? Köpta är så mycket godare! Egna bakar man väl mest för att barnen tycker det är kul?

       Nej egen deg blir 10ggr godare

        Tycker jag verkligen inte.

       Haha, nej jag tycker hembakta är godast ? Har inga barn och har aldrig bakat med barn men gissar att det blir alldeles för stökigt och mjöligt och kladdigt = nej tack ?

        Så stökigt är det inte, och inte mycket mjöl man använder heller ju?

       Håller helt med. De man bakar själv är nästan omöjliga att få perfekt bakad. Blir alltid brända eller mjuka :/

        Precis.

   Fast roligare med figurer tycker jag fast jag är vuxen

  Okej detta är ingen julig efterrätt egentligen men måste ändå tipsa för jag är helt chockad över hur gott det blir! Perfekt när man lagat något och har äggvitor över (och inte vill göra maräng som ingen vill äta ändå sedan)
  https://enpamelonen.se/chokladmousse/
  Rekommenderar att man serverar med lite hackade jordnötter = smakar snickers. 🙂

   Oj, det där måste ju testas, låter galet gott ??

  Vill ni ha tips på fina och inspirerande recept på bakning och dryck rekommenderar jag varmt ”Klingskitchen” på instagram ??

  Enkelt och mysigt tips för att sprida julkänsla i huset!

  Innan vi ska ha gäster i jultider kokar jag alltid upp en kastrull med vatten, en delad apelsin, kanelstång och några kryddnejlikor. Doftar ljuvligt och oftast kommenterar gästerna hur mysigt det är.

  Nån som har tips på enkla julpyssel till barn på 3-4år? Vi har hittills målat och glittrat ’snöflingor’ gjorda av glasspinnar som vi hängt i granen, dekorerat granar klippta i papp med färg, glitter och silkespappersbollar, och gjort snögubbar av pappersrullar där vi klistrat på vitt papper, ögon, orange näsa och knutit en halsduk i tyg runt.

   Vi gör jul-bus hos mormor+man varje år. Min fyraåring pratar om inte annat just nu. Förra året gjorde vi en toalett-ren, i år blir det en toalett-tomte. Innan har vi gjort en kylskåps-snögubbe. Googla!

   Vi förbereder allt vi behöver hemma och ser sen till att besöka mormors hus när dom inte är hemma. Förra året höll mannen på att ramla omkull av förskräckelse då det satt renhorn på toaletten när de kom hem sent efter ett julbord. 🙂

   Kanske inte räknas som pyssel men jag brukar skriva ut juliga färgläggningsbilder (bara att googla så finns det massor) och så kan man sitta och rita och färglägga tillsammans, var och en efter sin förmåga. Lite lagom avancerat, brukar jag känna?

   Vi brukar göra ”julkransar” av papptallrikar. Man klipper ut mitten av tallriken och sedan limmar man på kanten och dekorerar med glitter och paljetter ?

   Måla kottar vita och strö över glitter som fastnar. Häng upp i granen!

   Jag älskar julpyssel! Vi har gjort snöflingor som man viker och klipper så det blir ett mönster. Julkort är också mysigt 🙂

  OT: det sjukaste, Pontus Rasmusson har på snap lagt upp att han släpper julmusik, sek nästa är en tjej som skrivit att hon är taggad med bild på sig och han repostar det. Men alltså är inte den tjejen Pontus själv med filter på??? Eller är jag helt dum i huvudet. Tyckte det var så sjukt lik, isf härmar ”hon” hans minspel totales

   Hahahahah jo det är nog fan han

   Haha sjukaste jag hört om det stämmer. Och det är inte typ likande som JLC gör när de tar på sig en tjejperuk? Utan han låtsas på riktigt vara ett fan?? Avlider ?

   Det är han. Han har ju inte ens orkat byta tröja! Samma tröja och tänderna är sneda på exakt samma sätt.

   Man behöver inte ha snapchat för att titta, jag bara googlade ”Pontus rasmusson snapchat”

    Jaså, ser bara 2 stycken klipp från i somras.

     Klicka på hans profilbild så ser du senaste snap.

   Han låtsas inte att han är tjejen som skrivit att hon är taggad. Han har klippt in hennes meddelande på sin egen selfie med ett ”tjejfilter”.

    Fast han får det ju till 1000% att se ut som det är ”tjejen på bilden” som är Hanna. Haha @Camcam, kan du inte lägga upp om det? Jättekul ändå.

  Baktips! Saffransfudge, så gott, enkelt och snabbt tillagat ?

  https://www.coop.se/recept/saffransfudge/

  Har inte fått reklam i brevlådan på flera veckor, någon annan som har haft samma upplevelse?

  Vet inte riktigt vem man ska kontakta för att kolla var reklamen har tagit vägen men missar all julreklam som butiker och framförallt matbutiker har nu pga av detta.

   Mycket reklamblad från butiker finns även på nätet.

   Haha jag har snälla skyltar för att slippa reklam.

   du kan anmäla att du inte får reklam. Gå in på svensk direktreklam bara.

  Firar jul med min särbos familj och har gjort i alla år. Min svärmor lever för julen. Det köps julklappar för 3-5 tusen kr per person (fem personer), och kontanter utöver det från ”de vuxna”. Det är rätt mycket kvantitet över kvalitet och julgranen är överbelamrad med paket och åter paket. Jag känner inte att jag har ekonomin till att delta i julen i år, svärmor kommer bli besviken eftersom att hon inte vill något annat än att överösa oss med gåvor. Men jag känner mig så oartig som tar emot utan att ge egen julklapp.

  Hur fan lägger man upp detta? Ska tilläggas att jag och min särbo tjänar mest och att vi ger varandra dyrare julklappar men då köper vi bara till oss två. Så kanske blir stelt?

  Missförstå mig inte, jag är jättetacksam som fått se magin med julen eftersom jag själv inte fått med mig det hemifrån. Men ska man bara skriva i familjechatten att om någon funderar på våra julklappar så undanber vi oss det, så får svärmor göra sin grej bara hon med sina klappar…?

  En annan aspekt i det hela är att jag som kvinnan i förhållandet typ alltid projektleder våra julklappar till HANS familj och min kille har fortfarande inte hört av sig till mig angående julklappar, så det hade nog inte blivit något bra ändå om jag inte tar tag i det å det snaraste…

  Bara undrar hur vi sköter detta på ett snyggt sätt så att vi inte ses som helt otacksamma men ändå inte behöver ta emot eller köpa klappar till hela familjen.

   Köp för den summa som du har råd med! Skulle aldrig köpa eller förvänta mig julklappar för flera tusen. Inte det som julen handlar om.

   Hej! Är i en parrelation utan barn och vi tjänar båda betydligt mer än våra närmaste familjer. Vi har avböjt oss att få julklappar (ger inte heller till varandra), och på sin höjd köper vi några julklappar till våra respektive syskonbarn. Men att ge andra vuxna människor julklappar har vi lite växt ifrån… Och det är rätt härligt att inte känna att december blir en ”dyr” månad. Istället unnar jag mig själv något lyxigt, som en spabehandling eller att vi äter en finmiddag på stan. Sådant som skulle kunna vara julklappar till andra, men som vi själva kan njuta av och ta beslut om. Stå på er och låt inte andra sätta ribban för hur du/ni vill göra med eventuella julklappar. 🙂

   Du kan ju skriva något i stil med att med tanke på ”dessa tider” osv så blir det mindre budget till klappar i år men att ni ändå ger det ni ger med mycket kärlek och att ni ser fram emot att träffa hela familjen ändå!
   Kanske blir fler som tycker att det är skönt att någon bromsar in karusellen lite.

   Skulle låta din särbo ta snacket med din svärmor om detta.

   Säg till honom en(!) gång att han fixar klapparna i år. Antar att ni har delad ekonomi ändå om ni är särbo. Sen får han antingen köpa klappar och rodda det eller förklara för familjen varför det inte blev något. Kollar dom på dig så förklara att det låg på hans bord i år.

   Jag hade bara skrivit typ att vi i år undanber oss julklappar och vill att det respekteras. Kan även skriva något att ni inte kommer att ge enskilda julklappar åt de andra men att ni tar med en god julkaka och glögg som ni hoppas att alla kommer att njuta av. Du kan ju lägga till att de andra gärna får ha julklappsutdelning ändå, ni tar inte illa upp av att andra byter klappar på julafton.

   Är det inte lite sent NU att avsäga sig julklappar? Dom är säkert redan köpta.

   Be om en julklapp som går till något vettigt. Läkare Utan Gränser, World Animal Protection,
   Hundstallet, Unicef mm.

  Behöver tips på inredning och julpynt som är fint men inte FÖR ”juligt” om ni fattar. Liksom inte för kitschigt å gulligt utan snyggt. Hit me!

   Kolla Søstrene grene! Dom har rätt mycket juliga saker men också väldigt mycket ”vintrigt” och juligt som inte är knallrött, glittrigt och tomtar om du förstår vad jag menar haha. Är inte ett fan av julpynt men tycker dom har jättemycket fint som ändå ger julstämning!

   Newport.se har massa fina.

   Tycker ”naturliga” inslag blir väldigt fint, juligt men inte typ tomtar osv. Såsom granris (kransar, girlanger, liggandes i fönster, i en fin kruka/vas) (med eller utan några julkulor i om man vill), kottar ihop med granriset eller för sig (ett knippe hängandes någonstans, eller en gren i en vad osv. kan sprayas/målas lite försiktigt i kanterna med guld, silver eller glitter om man så vill),
   tjocka mysiga filtar i typ konstpäls, mycket tända ljus, rönnbär eller vinterbär i en kruka/vas.

    Mycket av det där kan man dock inte pynta med om man inte har det själv på sin fastighet till exempel. Eller kan man köpa rönnbärsgrenar i blomsterbutik?

     Yes, det kan man! Eller köpa konstväxter om man vill använda samma varje år.

     Eller plocka på sig kottar, bär, kvistar mm när man är ute och går.

   Lagerhus tycker jag har mycket fint! Søstrene Grøne också. Sen konton Jag gillar som har SÅ fint hemma å ”lagom” juligt är @doneriet och @hannahpersson

   Brukar köra mer på vintrigt pynt. En girlang i fönstret med vita snöflingor i papper tex. Fyra doftljus bara i stället för adventstake. Byter ut glödlampan i fönsterlampan (en ”naken” glödlampa eller vad man säger) mot en glödlampa i form av en stjärna osv.

   Granris och tallris är mitt förslag. Mossa är också trevligt. Jag är ingen ”skogsmulle” men jag gillar det mycket. Blir mera vintrig än juligt. Älskar tallris med röda rosetter

  Var på nätet kan man köpa fina och roliga julgranskulor som inte är just kulor? I t ex New York och London finns det massor av sådant i butikerna (tänk er champagneflaska, karusell, nötknäppare etc) men har knappt hittat något här i Sverige.

   Hehe tipsade om Søstrene grene under kommentaren ovanför och det gäller även här? Såg att dom har massa roliga julkulor

   Rusta också!

   Råkade svara dig ovanför ? (newport.se)

   H&M Home, Jotex, Ellos har alla sådant. Fler ställen tror jag, kommer bara inte på just nu. Googla annars t.ex. champagne julgranspynt så lär det komma fler alternativ.

   Plantagen har både Disney och Kurt S. Adler dekorationer i alla möjliga former. Köpte ballerina, påfågel och polkagrisklubba där. Otroligt fina och påkostat gjorda pynt.

    Stort tack för alla förslag! Nu ska jag nog hitta några fina.

   Rusta!!!

   TGR och Åhléns!

   Flying tiger!

  vill ha julgranskulor i glas och vet att det finns på systrarna grene men om någon har andra tips så tar jag gärna emot dem!

  Känns som att förr fanns det massa kulor i flerpack i glas men nu köper man per styck för typ 80-100 kr vilket svider!

   Granit har fina!

   Svenskt tenn har fina! Flerpack blir billigare. 🙂

   Arket har jättefina 🙂

  Snälla ge mig era bästa tips på hur man gör kristyr! Och framför allt hur man applicerar den så enkelt och bra och snygg är som möjligt. Tycker det är jättesvårt att få till det bra med smörpapper ??? Det kladdar, går sönder, hålet blir för stort osv osv Hur gör proffsen???

   Köp ett riktigt set med tyllar och använd spritspåsar

   Spritspåse funkar toppen, tyll (spetsen man spritsar med) är inte nödvändig. Du kan klippa ett litet hål i påsen.
   Några tips: fyll inte påsen för högt. Försegla med en knut eller påsklämma. Kristyren ska vara ganska tjock, bara lite tunnare än tandkräm, för tunna linjer, och som pannkakssmet för större områden som ska täckas.
   Övermixa inte kristyren. Räcker att blanda med en gaffel tills det precis är jämnt. Luftbubblor av vispning gör det svårare att spritsa jämnt.

   Glöm inte äggvitan i kristyren och skaffa riktig sprits, för svårt om man inte är konditor med smörpapper.

    Tack för superbra tips!!! Var köper man denna spritspåse osv? Ska köpa direkt!

     Finns engångspritspåsar i 10-pack för ca 30 kr i de flesta lite större mataffärer. Bland plastpåsar eller muffinsformar.

     Ica, 10 pack inkl spetsarna kostar 25 kr

      Tack för alla svar, ni är ju grymma här inne!!! Julen är räddad!

  Mitt bästa tips när det gäller julklappar är att ha en lista i anteckningar med varje person som man ska köpa till. Hela året skriver jag upp saker där om någon nämner något eller om jag kommer på något bra. Sen börjar jag köpa julklapparna i september/oktober och alla är klara i början av december.

  Jag brukar göra pepparkakscheesecake med lingontopping till julen varje år ?

   Det gör jag med, så otroligt god. Blir inte riktigt så sött som allt annat julbak. Bakar dessutom med mandelmjöl, så den blir saftig med lite nötig smak?.

   Låter jättegott! Har ni, Sofie och Ansi, någon instruktion man kan följa? ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.