Hanna Friberg ska åka Vasaloppet

Så vi Hugo Rosas och Hanna Friberg som influenciska Vasaloppsdebutanter i vår. 
Tror ni fler kommer haka på?
Min sambo har åkt flera gånger, och ska även springa Stockholm Maraton i år.
Själv är jag världens bästa hejjaklack! ???

Tänk en tv-serie där en massa influencers ska göra en svensk klassiker. Det hade jag tittat på, hundra gånger hellre än ”Kompani Svan”.
?

44 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Med en Chanel på axeln?

   Vilken onödig kommentar

    Kallas sarkasm.

    Man får skoja. 🙂 allt är inte svidande kritik.

   Tycker den var riktigt rolig jag. (iofs är jag lättroad:) Speciellt när man ser bilderna på Hanna i helvitt, fläckfritt (ser nästan ut att vara Chanel outfit..) Blir garanterat en annorlunda syn i spåren mot Mora.

    Särskilt om hon får ränn….. ?

   Apropå designerväskor när man ”åker skidor”.

   När man tittar på de små filmsnuttar där Hanna Schönberg faktiskt åker skidor så är det på platta transportsträckor (med dålig balans) och skakig teknik. De andra hon åker med för Goldberg är mycket mer erfarna. Det är så larvigt med detta posande. Finns väl massor med bra skidåkande tjejer att hyra in istället? Samma med My M och hennes ”skidåkning”. Outfiten från Goldbergh ska va on point – skit samma om man kan åka. Det ser så fånigt ut.

   Varje år gör Vasaloppsarrangörerna likadant. De låter kändisar åka för att loppet ska få reklam. Kändisarna ställs i startled längre fram för att de ska klara sig till Smågan och Mångsbodarna, där de intervjuas i TV och i bästa fall ser de glada ut så att fler otränade stollar tror att det är kul att åka och betalar dyr startavgift.

    Tycker att det är skitkul att hon ska göra det men just DETTA är en av anledningarna till att jag inte kommer åka Vasaloppet igen.

    Får stå i sista fållan och vänta 1h för att komma upp för första backen. Medans kändisarna startar i mitten (?) och slipper en stor del av folksamlingen och helt förstörda spår.

    Nä håller mig till öppet spår tills man har seedat upp sig. Förevigat imponerad av dem som startar i sista gruppen som tar sig hela vägen i mål

  Jag har aldrig någonsin lockats av att utmana mig själv med sådana här grejer?

   Inte jag heller, äter hellre choklad ?

    Jag ska åka Vasaloppet för första gången i mars. Men ligger just nu i en sackosäck och äter choklad ?

  Gillar verkligen att följa Hanna! Det är sånt här content som inspirerar mig ? mycket roligare än att se influencers fota chanelväskor i backen (för vems skull gör de ens det?)

   Det är ju exakt det enda denna Hanna bidragit med till nu. Hur kan du gilla att följa henne om du ogillar genrellt posande med väskor?

    Att se chanelväskor på bild fotat i stan i sin naturliga miljö har jag inget emot, men att fota chanelväskor i backen är inte lika inspirerande. Får nog be dig läsa igen 🙂

  Finns inget mer trist att prata om än en svensk klassiker, snark.

   Jo, graviditeter.

   Pepparkakshus

  Det sändes väl en serie om kändisar som skulle göra en svensk klassiker nån gång?

  Super kul! Och bra för Vasaloppet eftersom de inte verkar bli fullbokat som tidigare år. Så bra sätt att influera yngre generationer ?
  Har själv åkt flera gånger och det är riktigt roligt, sån härlig känsla och bra stämning i spåren

  Jag tycker de ska göra en Ironman istället! Ironman Kalmar? DÅ kan vi snacka utmaning!

   Vasaloppet slår en ironman alla ggr. Norrmännen som vinner år efter år har de högsta vo2 max någonsin uppmätt på atleter.

    Nä. Har du åkt Vasaloppet och gjort en ironman? Jag har. Går inte att jämföra . Varesej i träningsmängd, uthållighet och pannben. Två helt olika saker. Oavsett om man tävlar eller ”bara” vill genomföra inom tidsbegränsningarna.

     Fast jag talar om fysiska mätningar. Eliten som tävlar i Vasaloppet är starkare och uthålligare än utövare av ironmäään. Vetenskapligt talat. I topp tio listan över mest vältränade ligger mestadels längdskidåkare.

      Vetenskapligt talat så skulle då de längdskidåkande norrmännen ta en Strongman som en uppvärmning och vinna överlägset?

    Du menar att det är mycket lättare att simma 4 km i öppet hav, cykla 18 mil och sen springa ett maraton (inom tidsbegränsningarna) än att åka nio mil på skidor! Hah! You have no idea!

     Varför är längdskidåkare starkare och uthålligare då?

     Vo2max är det enda objektiva verktyget vi har för att kunna mäta sporter mot varandra.

      Men då vill jag se en Vasaloppsåkare köra en ironman och klara det!

       Kan du inte bara ta in vetenskaplig fakta?

        Men det handlar inte bara om vad man har för testvärden, varje idrottsgren har sina specifika muskelgrupper och sin teknik som man specialtränar. Jag tror säkert att en triathlet skulle klara Vasaloppet bra på sin kondition och muskelstyrka, liksom en elitåkare i Vasaloppet skulle klara en Ironman bättre än genomsnittsmotionären. Ingen av dem skulle dock kunna mäta sig med specialisterna.
        Ett bra exempel är norske kanotvärldsmästaren Olaf Tufte, som placerat sig bland de 100 bästa i Vasaloppet.

  Jag funderar på att åka tjejvasan. Utan att träna då jag bor i Skåne.

  Bara jogg och PW för kondisen. Tror ni det går?

  Ps vad fäster man bäst upp för många lucialinnen med?

  Silvertejp, häftklammers eller stora stygn?

   Absolut. Klart du inte behöver träna eller kunna åka skidor! Tror faktiskt inte ens du behöver stavar.

    Behöver man skidor?

     ????

   Om du har ruskigt bra kondis så ja, kan väl gå. Är absolut inget proffs, men jag har åkt längdskidor sen barnsben och tycker nog ändå att rörelserna är annorlunda mot jogga/pw och det Väldigt mycket på kroppen så om du inte är van så kommer du att bli trött efter ett par km.

   Finns det inga konstgjorda längdspår i Skåne eller vad är anledningen till att du inte kan träna?

    Kan rullskidor vara ett alternativ för att förbereda sig?

     Nej det skulle jag inte vilja säga! Rullskridskor är bra förberedelse för skridskor, längdskidor är en annan rörelse. Förlåt för negativt ?❤️ Träna så mycket du kan och kör på, det värsta som kan hända är väl att du inte orkar hela loppet men då har du testat ☺️

      Fast jag skrev rullskidor. De som skidåkare tränar med på sommaren. Inte rullskridskor ?

   Strykband till gardin? ”Sytt” upp byxor med såna, svinenkelt!

   Du fixar det, jag var helt otränad nybliven tvåbarnsmamma. Den yngsta var 5 månader första gången jag tränade och 7 veckor senare gick starten. Det gick bra och jag gjorde tjejklassikern när jag ändå var igång. Kör bara kör!!!

   Sent svar, men om du vill ha ”träningsvärk till den grad du blir liggandes-dvs kan ej gå, kanske på flera dar, pga använt oanvända muskler i Tjejvasan”, plus otränad…, så ja du kan säkert ta dig runt, förhoppningsvis innan de släcker ner målfållan.? Använd fållband, bara att stryka upp, men obs, stryk inte direkt PÅ fållbandet om du inte vill sabba strykjärn (jag har gjort det?..) utan lägg fållband i vecket på fållen och stryk utanpå själva tyget.

  Jag förstår inte varför personer som knappt stått på ett par skidor får för sig att ge sig på hela Vasan? Det finns ju kortare lopp man kan börja med, i stället för att försöka plåga sig igenom nio mil.
  Det är som att ta körkort och sikta på att köra Formel 1 tre månader senare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.