Paow fortsätter ”anti vaxxa”

Tror ni förresten att Paows katter är vaxinerade?
De som är på vift, någonstans mellan Danmark och Sverige?

231 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Töntigt, inte som att ingen blir svårt sjuk av Covid. Jag hade det själv nyligen och nog sjutton märkte jag av det!

  Viktigare ämne: Jag går in och kollar Elin Kjos konto varje dag och hoppas på uppdatering. Blir orolig att hon har det tufft när hon inte uppdaterar alls.

   Ida Kjos la upp en story där man ser Elin, och att de precis poddat.

    Åh vad skönt att höra! Tack snälla för att du svarade.

   Finns det verkligen källor som stödjer att det finns någon korrelation mellan att vara vältränad och att överleva cancer? Jag menar alltså inte hur väl man pallar cellgifter osv, utan rakt av överleva sjukdomen?

    Anonym. Svar på din fråga är att det enda som gäller som cancersjuk är att upptäcka cancern i tid. Jag har träffat flera cancersjuka som har tränat etc etc, men tyvärr är det inget som hjälper.

     Såg för ett tag sedan en stor studie som gjorts där de undersökte massor av riskfaktorer när det kom till att drabbas och dö av av cancer. Slutsatsen var att den absolut största riskfaktorn av alla de undersökte var otur.

     Hur cancern växer och utvecklar sig beror nog så pass mycket på slumpen att andra faktorer i princip är försumbara, om man får samma behandling alltså. Däremot minskar man ju risken att dö i andra komplikationer och man är frisk i övrigt, välnärd och vältränad, alltså orkar du vara uppe mycket på dagarna och röra på dig har du självklart fördelar i att undvika ex blodpropp, vilket du kan dö av. Även om cancern i sig växer lika fort på den som ligger i sängen.

    Kroppen orkar ju längre, min pappa till exempel var extremt vältränad och hans hjärta och lungor orkade arbeta trots att lungor och nästan alla organ var angripna, läkarna sa att en mindre vältränad person helt enkelt hade kvävts långt tidigare.

    Självklart inte, jag tror dock man mår bättre som en normalviktig ung person utan mkt ångest eller andra svårigheter än en väldigt ohälsosam person som redan innan cancern mår uselt. Det gäller ju oavsett sjukdom givetvis.

    Nä, det är ett lotteri. Som du själv skriver så orkar en ung och vältränad kropp tuff behandling bättre än vad en 85-åring med 4 andra diagnoser gör, men annars är det bara en sak som ökar överlevnad och det är tidig upptäckt och tidig behandling.

    Nej, det gör det inte! Det hjälper inte att äta sockerfritt, lchf, paleo, vegansk, whatever heller, det är en myt och ett riktigt fult sätt att skamma och skuldbelägga svårt sjuka människor.

     Terese Alven är ett sorgligt exempel på det. Hade träning som sitt levebröd men klarade sig bara några månader med sin sjukdom, cancern var så aggressiv.

     Självklart är det bra att vara stark, men om du drar den riktiga nitlotten så spelar det ingen roll ändå.

     Låt mig som läkare bara skjuta in några saker i en känslig diskussion:

     Det är viktigt att leva sunt ur ett preventivt perspektiv. Risken för flera olika cancersjukdomar är kraftigt ökad vid övervikt och vid obesitas (BMI över 30) mångdubbelt större än för nomrmalviktiga. Jag vet att det florerar motsatta synpunkter på nätet och att när dessa bemöts kommer anklagelser om ”fat-shaming” och så vidare men det förhindrar inte att det jag och andra läkare så ofta påpekar är sanningen – övervikt och stillasittande är mycket farligt ur ett hälsoperspektiv.

     När sjukdomen väl är ett faktum är det inte så lätt att påverka utvecklingen.

     Det finns sjukdomar där vi faktiskt tror en viss övervikt kan utgöra ett skydd och det handlar till exempel om den som nyligen drabbade den så tragiskt avlidne Börje Salming – ALS. Men generellt är det farligt att vara tjock, inte minst gäller det äldre kvinnor där bröstcancer är mycket vanligare hos feta än hos normalviktiga. Anledningen är att efter klimakteriet produceras nästan allt östrogen hos kvinnor i fettvävnad och om man då har sådan får man en ökad exponering för detta hormon – vilket i sin tur ökar risken för bröstcancer.

     Håll din vikt inom normalområdet.

   Min mamma blev diagnostiserad storcellig lungcancer 2009. Vi fick behålla henne i 4 år genom behandling, kost och träning. Tacksam för varje dag. Prognosen var 6 mån. ❤️

    Beklagar verkligen sorgen ? skickar kärlek och omtanke

   Nej, alltså Elin är beundransvärd på alla sätt men hur ens cancer utvecklas är till stor del utom ens kontroll. Visst kan du ge dig själv bättre förutsättningar att tåla behandlingar genom att försöka äta, promenera osv men hur fort det sprids beror på hur aggressiv cancern är, genetik, hur den svarar på behandling osv och det är inget du kan påverka själv.

    Jag förstår inte ens hur hon orkar. Jag hade gett upp för längesedan.

     Jag tror att det är en sorts krycka/självbedrag att klamra sig till extrem träning och dieter, för då känns det som hon gör något, att hon kan påverka utfallet, att hon har kontroll. Tyvärr fungerar det ju inte så och man riskerar mest att slita ut sin kropp ännu snabbare istället för att njuta av den tid man har kvar och äta den där tårtan och chokladkakan i gott sällskap. Men träning är ju som en drog för vissa, det är deras coping mechanism.

      Nu är det väl ändå så att Elin väljer att leva så som hon gjorde innan hon fick sin diagnos, inte att den helt plötsligt fått henne att börja träna och äta hälsosamt. Två helt olika saker.

      Känns som du ser väldigt negativt på träning.
      På samma sätt som du kan njuta av en tårta eller en chokladkaka så kan vissa människor njuta av att träna, känna sig nöjda med det dem utfört, känna sig stolta över dem framsteg dem gör med träningen.
      Alla tränar inte för att hålla sig smala eller för att följa någon trend. Visa tränar för att dem vill det och gillar det 🙂

       Men det ena utesluter inte det andra. Både tårtor och träning är ju toppengrejer, och det är båda saker du kan bli beroende av, alltså som droger. Samma med kost, att ha regler kring mat gör att du kan känna kontroll. Kan både vara stärkande, eller en ätstörning. Gränsen är hårfin.

       Och byt ut alla dina ”dem” till ”de”, eller skriv ”dom” istället.

        språk⎜pol•is substantiv ~en ~er
        det sjukliga beteendet att dels haka upp sig på språkliga detaljer, dels inte kunna låta bli att meddela omvärlden detta; personer som lider av sjukdomen saknar sjukdomsinsikt, varför ett faktiskt tillfrisknande i praktiken blir mycket svårt till omöjligt att uppnå; smittorisk: medelhög, beroende på mottaglighet hos dem som kommer i kontakt med sjukdomsbäraren; sjukdomen hör till familjen hybris, underavdelning storhetsvansinne (hybris linguistica)

   Jag med ? denna fina tjej. Jag vill bara att hon ska bli frisk så hon kan få leva sitt liv!

   Jag tänker tvärt om när jag läser om hwnnw. Att man man vara SÅ stark och så extremt vältränad. Och ändå kommer hon dö så pass ung. Visst lite längre tid (vilket ju heller inte är jättevanligt, att prognoser om hur långt man har kvar inte stämmer), men hon är ju döende.

    *jätteovanligt

   Stämmer verkligen inte! ?

   Jag har inte riktigt hängt med, har hon försämrats? ?

    Ja, cancer är spridd till bröstkorg/ryggrad och hon har fått svåra smärtor p.g.a. det. Även strålbehandlingen ger smärtor.

     Fina Elin! ♥️

    Ja cancern har spridit sig ?

   Nja, min mamma har precis den cancern Elin har. Enligt läkaren lever cirka 15 % efter 1 år. Min mamma har kommit längre än så, rökare (fortfarande) och pensionär som aldrig satt sin fot på ett gym. Så när du säger så där kan du tänka på att du faktiskt skuldbelägger människor.

    Det är inte samma cancer som din mamma, eftersom Elin har en mutation som är unik. Därför fungerar inte cellgifter på hennes tumörer.

    Men du kanske bara menade att båda har lungcancer, isåfall ber jag om ursäkt.

     Men det kan vara flera med just den mutationen.

     Nej alltså Elins cancer är inte helt unik i hela världen, det är bara en ovanlig mutation som ligger bakom. Finns fler med den.

   Beror det inte också på att hon erbjudits fler och andra behandlingar än de flesta.

    Nej hon har fått testa cellgifter precis som alla får. Sedan har hon varit med i en studie, det kan bara vissa patienter göra och det gör man ju för att testa ett läkemedel, ingen vet i förväg om det kommer vara effektivt.

   Lisa / 15:25
   Om träning och bra kost botade cancer skulle ingen dö av cancer längre. Det du skriver är lite som att säga att alla som dör av cancer gör det pga att dem inte tränar eller äter rätt.

   Det är många med cancer som lever längre än läkarna säger. Men det har inget med träning och kost att göra. Det har att göra med att läkaren uppskattar livslängden, cancer ger ingen exakt tid på exakt hur snabbt den tänker spridas och döda någon, därför blir ibland den uppskattade livslängden fel. Vilket är fantastiskt för alla dem som lever längre än läkaren först trodde.

   Min pappa var närmare 80 år när han fick cancer. Läkarna gav honom max ett halvår. Han levde i 5 1/2 år innan han lämnade oss. Han var varken elitidrottare eller tränat mer än gemene man. Däremot använde han sig vid sidan av den konventionella behandlingen sig av diverse alternativa metoder…

    Som vad? Min pappa är sjuk nu i bukspottskörtelcancer.

  Det är väl iofs det enda vettiga hon har delat. Att dessutom kalla alla som är negativa till just detta vaccin för antivaxxare, säger en hel del om din människosyn(och det är inte positivt).

   Varför är det negativt att bli kallad antivaxxare när man är anti vaccinet? Det är väl exakt det ni är?

   Att vissa har mer förtroende för tangentbordsryttare med Google som källa än högutbildade läkare och forskare ägnat årtionden inom ämnet säger en hel del om er människosyn likaså.

    Nu säger ju inte alla fortskare samma sak ang covid-vaccinet, bara det att de som är negativt inställda blir censurerade och tystade medan de som är positivt inställda får en egen artikel ungefär. Att vara antivaxxare är att vara emot ALLA vaccin, när det gäller covid är det ett helt annat vaccin som man, med full förståelse, inte är speciellt sugen på att ha i kroppen. Jag tycker i alla fall inte att det kvalificerar att bli kallad antivaxxare .. Skillnad om du är emot hela vårt vaccinsystem som vi i Sverige!

     Och det finns personer med doktors/professorstitlar som hävdar att jorden är platt, att cancer kan botas med en frekvensapparat eller att världens styrs av en hemlig judisk konspiration också. Men de är, precis som de som inte tror på covidvaccinet en galen och liten minoritet som ingen seriös människa tar på allvar.

      Såg en dokumentär en gång om just flat earthers, de hade till och med en pilot som var med som var fast övertygad om att jorden var platt…

      Snälla förklara hur det kommer sig att vi fortfarande har covid, vi blir fortfarande sjuka och vi smittar fortfarande varandra om vi nu har ett sånt fantastiskt vaccin som ska hjälpa mot det? Vad är argumentet för att vaccinera sig? Har du ens sett innehållsförteckningen för vaccinet? Att jag inte tar vaccinet är för att jag själv inte blev så pass allvarligt sjuk, ingen i min närhet har blivit så pass sjuk .. så varför ska jag då spruta in en substans i min kropp som man inte ens vill berätta för mig vad det innehåller? När det intre hjälper någon annan att bli sjuk, varför varför varför? Och berätta gärna också varför jag är galen som tänker så ..

       För att det i förlängningen kan rädda livet på väldigt många människor? Skäl nog?

       Vaccinet stoppar inte främst smittan utan minskar risken att bli allvarligt sjuk eller dö. Om du tittar på IVA så har deras belastning kraftigt minskat efter vaccinet för att färre personer är i behov av den nivån av vård. Du hjälper andra genom att vaccinera dig genom att minska risken att du behöver vård, vilket frigör resurser för vården att ta hand om köerna som finns. Innehållsförteckningen är offentligt och att bedöma risk utifrån personer i sin absoluta närhet är inte en bra riskbedömning.

       Ok, men samma medicinskt moderna vetenskap som utvecklat covidvaccinet har även utvecklat behandling mot cancer och andra sjukdomar och behandlingsmetoder.

       Så jag antar att du är lika misstänksam mot sjukvården i andra anseenden och ger de som faktiskt tror på modern forskning din plats i sjukvårdskön den dagen du blir sjuk?

       Du litar inte alls på forskare, våra myndigheter eller sjukvården? Alla ljuger förutom nån ljusskygg länk på nätet….?

       Om vaccinet är farligt borde vi ha sett det nu, med miljarder sprutor utdelade

        Det är det vi sett att det är, farligt, men mycket av det blir ju tystat. I USA är det fler vaccinerade än ovaccinerade som dött .. hur kommer det sig, om det nu är till för att skydda dig från ”svår sjukdom och död” ..

         Hur vet du att fler vaccinerade än ovaccinerade dött om det nu blivit tystat? Är det i den hemliga forskningsstudie som du tydligen tagit del av säkerställt att dödsfallen endast berott på covid, och inte någon underliggande sjukdom/riskfaktor som kanske var anledningen till att man tog vaccinet från första början?

         Eftersom samband inte är samma sak som orsak.

         Fler i antal eller fler i procent?

         Man kan inte kolla enbart på siffror så som du gör.

         Man måste se till helheten.
         Hur många av dessa vaccinerade som dog var gamla eller på annat sätt i en riskgrupp?
         Hur många av dessa som dog var fattiga och väntade med att söka vård pga ekonomiska skäl? USA är inte som Sverige när det kommer till sjukvård, så många fattiga väntar med att söka vård eftersom de inte har råd.

         Nästan alla gamla och i riskgruppen är vaccinerade. Vaccinet är inte 100%, så några av dessa som blir smittade kommer bli dåliga och dö. Men ännu fler av dessa dog innan vi fick vaccinet.

         Sedan måste man räkna % och inte antal. Om ca 80% av befolkningen är vaccinerad så kommer du kanske tycka att det är många vaccinerade som dör eftersom majoriteten av befolkningen i landet är vaccinerade. Men ifall du räknar om det till % kommer du se att fler ovaccinerade dör än vaccinerade.

        Den som litar på våra myndigheter är ju verkligen ute och cyklar. Wakiepakie säger jag bara!

         Jag tycker synd om dig Frida. Lycka till med ditt liv.

       Jag brukar tänka att anti-vaxxare gärna får förklara för mig varför vi inte längre har en pandemi, varför så många färre blir allvarligt sjuka och varför vi kunnat återgå till våra vanliga liv om det inte är för just vaccinet. Hur kan man förneka betydelsen av vaccinet? Vill du prova svara? Svaret på din fråga kanske är just alla som vägrar vaccinera sig, men tror heller inte att en sjukdom måste utrotas för att ett vaccin ska anses vara effektivt.

        Att vi inte har en pandemi är för att Sverige, eller världen, för den delen bestämt sig för att vi inte har det längre. Vi har inte färre smittade, vi har inte färre på IVA (för IVA har alltid haft platsbrist redan innan pandemin så det är ett lamt argument). Vaccinet var aldrig tänkt att stoppa smittspridning, det har man för längesedan gått ut med att man redan innan vaccinet kom ut visste om, vaccinet stoppar inte smittspridning. Det var en lögn man nu i efterhand erkänt. Ett virus går oftast inte att utrota, det vet man. Det muterar, speciellt när det möter motstånd och det är precis vad som händer vid en massvaccination. Vi har haft en tiotal olika kombinationer av den anledning. Vill man spruta in ett obeprövat vaccin i sin kropp för att få ett mildare sjukdomsförlopp, fine! Upp till var och en, men att anse att de som INTE vill utsätta sin kropp för det är galna och orealistiska är bara rent ut sagt för jävligt. Alla har en fri vilja att bestämma över sin egen kropp. Jag är rädd om min kropp, det är säkert du också och vi väljer olika vägar att nå den säkerheten.

         Foliehatt. Måste vara skönt för dig att slippa betala något till csn, för studielån har du uppenbarligen inte..

         Men vad du ljuger. Vi har extremt många färre på IVA nu, inte ens en tiondel faktiskt. Och alla virus muterar oavsett vaccin. Influensavirus muterar varje år trots att man inte massvaccinerar.

         Tänk att ha ditt självförtroende.

         Att tro att man är smartare än alla forskare och sakkunniga inom medicin.

         Var har du fått det ifrån?

         Du kan inte ens följa grundläggande regler för språkriktighet.

         Har alltid funnits idioter, men idag är de så förbannat högmodiga. Känns som att folk som inget visste var mer ödmjuka förr i tiden.

         Har hittills inte träffat en vaccinkonspirationsteoretiker som inte snabbt visat sig vara en foliehatt och där kom en till. Du borde lära dig källkritik ?

          Anna, du behöver verkligen det.

         ..fast vi är fortfarande i pandemin ?‍?

        Som jag har förstått det så blir virus oftast mer smittsamma och mindre dödliga när de muterar. Tidigare pandemier gick ju över inom några år utan särskilda åtgärder, vad finns det som tyder på att covid-19 skulle vara annorlunda?

         Vilka pandemier syftar du på?

         Digerdöden dödade ca 25 miljoner människor i Europa. Och ca 75 miljoner människor globalt.

         Spanska sjukan dödade 50-100 miljoner människor.

         Hongkonginfluensan dödade 20-100 miljoner människor.

         Svininfluensan, där uppfanns ett vaccin, och då dog ca 18 500 människor i världen totalt.

         Covid-19, där uppfanns ett vaccin, 6,5 miljoner dötts fall.

         Absolut att tidigare pandemier inte utrotade mänskligheten. Men jag ser hellre att man vaccinerar och att 18 500-6,5 miljoner dör. Än att 20-100 miljoner människor dör. Men det är ju bara min åsikt 🙂

          Jag skrev ingenting om antalet döda. Min poäng var att pandemier klingar av, med eller utan massvaccinering.

          Men okej, när det gäller svininfluensan till exempel så tyder allt jag har läst på att den helt enkelt inte var särskilt dödlig.

          ”2013 beräknade Smittskyddsinstitutet att vaccineringsprogrammet räddat 44 liv. Samtidigt får 440 barn och vuxna ersättning från läkemedelsförsäkringen eftersom att de utvecklat narkolepsi på grund av vaccinet.”

          https://www.svt.se/nyheter/inrikes/svininfluensan-sa-gick-det-till-nar-fem-miljoner-svenskar-vaccinerade-sig

           Och om du läst på lite mer skulle du vet att det fanns en ökad risk att utveckla narkolepsi pga svininfluensan, pga sjukdomen. Därför folk reagerade på vaccinet, det var inte pga vaccinet, utan pga sjukdomen som folk fick narkolepsi.

         Ingenting och det är såklart inte därför vi massvaccinerats.

        De flesta som kritiserar corona vaccinet vill bara att folk ska inse att det kan ge biverkningar som hjärtmuskelinflammation etc. Och har du missat att viruset muterar och att det blir mer smittsamt men mindre farligt. Inte tusan är det vaccinen ensamt som för övrigt behöver fyllas på för jämnan som har gjort att pandemin är över. En del ja, men immunitet och mutationer är en lika stor del.

         Hjärtmuskelinflammation är en vanlig komplikation även efter covid, och faktiskt efter vanlig förkylning också. Det är verkligen inte så att man inte riskerar hjärtmuskelinflammation om man undviker vaccinet.

       Förstår du ens innehållsförteckningen?

       Gött att du, utan några som helst kvalifikationer eller utbildning kring ämnet (hur vet jag det? Ingen med expertis på området hade skrivit en sånhär kommentar) har djupgående analyserat ”innehållsförteckningen” på vaccinet. Vilka slutsatser drog du och hur fick du reda på de olika ämnenas påverkan på människor – gjorde du till exempel en jämförelse på hur olika substanser påverkar människor separat vs i kombination? Vet du ärligt talat ens vad en enda av ingredienserna är för något?Supernyfiken på vad du kom fram till i din lilla studie!!

       För att sånna som du skiter i alla andra och inte har vaccinerat sig 🙂

       För att virus muterar och då fungerar inte vaccinet fullt ut. Jämför med influensavirus – viruset muterar och vaccinet modifieras och anpassas för att man ska få så stor träff som möjligt, för att undvika allvarlig sjukdom.

       Menar du Sanni, att du efter hela den här tiden inte har förstått varför vi vaccinerar oss? Varför hela världen vaccinerar oss?
       Det hjälper mot svår sjukdom och död.
       Du visar mest att du inte är så intelligent.

       Vad menar du med att ingen vill berätta vad vaccinet innehåller, det är väl bara att googla fram innehållsförteckning? Jag har tex fått vaccin från pfeizer, och från Moderna tror jag. Pfeizers innehåller:

       Innehållsdeklaration
       De aktiva substanserna är tozinameran och famtozinameran och är ett mRNA-vaccin mot covid 19. Efter spädning innehåller injektionsflaskan 10 doser à 0,2 ml med 5 mikrogram tozinameran (Original) och 5 mikrogram famtozinameran (omikron BA.4 5) per dos.
       Övriga innehållsämnen är:
       ((4 hydroxibutyl)azandiyl)bis(hexan-6,1-diyl)bis(2 hexyldekanoat) (ALC 0315)
       2 [(polyetylenglykol)-2000]-N,N-ditetradecylacetamid (ALC 0159)
       1,2-distearoyl-sn-glycero-3-fosfokolin (DSPC)
       kolesterol
       trometamol
       trometamolhydroklorid
       sackaros
       vatten för injektionsvätskor

       Men det säger mig absolut ingenting eftersom jag inte är utbildad kemist eller nåt. Vad kan du utläsa från innehållet? Kunde inte bry mig mindre. Jag vet att vaccin har utrotat, lindrat, hindrat smittspridning genom historien, förstår inte varför det skulle vara annorlunda nu.

      Finns en innehållsförteckning på FASS för alla registrerade läkemedel
      https://www.fass.se/m/produkt/20211018000010/public/tabproduct

      Vaccinet skyddar mot svår sjukdom detta är tydligt bevisat
      Det är dessutom ett mycket välstuderat vaccin

       Nej du, det är absolut inte bevisat. Det enda som bevisas här är att du ljuger.

     Hur vet du att ” de som är negativt inställda blir censurerade och tystade”?
     Är det forskare själva som berättat det och vart har du hittat informationen?
     Eller har du ”läst det på nätet nånstans”?

     Om dom blir censurerade och tystade som är det ju märkligt att du ändå vet om det.

      Det skivs inte om det i Msm.

    Jag tog inte vaccinet mot covid men har tagit annat mer beprövat vaccin senaste året. Vaccinerade min hund senast idag och skulle absolut inte säga att jag är antivaxare.

    Är du medveten om att det nu är uttalat att det inte finns bevis för att vaccinet faktiskt stoppar smittan? Det som läkemedelsbolagen tidigare sagt att de gjorde.

   Alla jag har sett som har delat liknande budskap har alla haft en sådan attityd och märkliga argunent att jag tycker de själva bidrar till att man ser på dem annorlunda ? men det finns ju så klart undantag (skulle dock inte säga Paow är ett sådant)

   Jag känner folk som inte vaxinerade sig, av olika anledningar, men som inte för den sakens skull går runt och sprider anti-vaccin propaganda. Att covid är helt ofarligt (vilket ju den här bilden påstår) är ju tex rakt av inte sant, väldigt många människor har dött världen över.

   Att inte vilja vaccinera sig är en sak, men att leka låtsasforskare och sprida konspirationsteorier är en helt annan.

    Antagligen för att man som ovaccinerad hela tiden måste försvara sitt val, av någon konstigt anledning. Det borde vara självklart att var och en har en fri vilja att göra vad man vill med sin kropp.

     Nej, de sprider inte konspirationsteorier därför att de är rimliga, vettiga människor, som har gjort ett val men inte förnekar forskning.

  Fattar inte att hon klagar på sitt ex ang katterna. Om jag fattar det rätt här han tagit hand om dom ca sex månader och det är ju jättebra. Jag vaccinerade min katt varje år. ?

   Mot covid? Really?

    Finns inget kattvaccin mot covid 19?

    De flesta kattägare vaccinerar sina katter emot kattpest och kattsnuva.

    ”Kattpest är en vanlig, mycket smittsam sjukdom hos katter i alla åldrar. Sjukdomen orsakas av ett parvovirus och ger hög dödlighet.”

    ”Kattsnuva, kattinfluensa, är en relativt vanlig luftvägsinfektion med symptom ungefär som en svår förkylning. Ibland kan kattsnuva bli kronisk.”

    Dock behöver Paow Rabies vaccinera sina katter för att de ska kunna resa emellan Danmark och Sverige. Och om man inte fyller på rabies vaccinet med rätt intervall kan det kräva att man gör om grund vaccinationen, vilket tar 3-4 veckor om man har otur, vilket gör att katterna måste vara kvar i Danmark i 3-4 veckor tills de har fått ny grund vaccination.

  Ja hon har väl en poäng. Man lär ju inte märka av att man har covid när man ligger nedsövd i respirator pga andningsproblem.

   Jag är inte vaccinerad och trodde att jag hade en vanlig förkylning, exakt så ”illa” var det haha Tror inte på argumentet som folk kör med att ”Ja jag blev dålig trots att jag vaccinerade mig MEN tänk vad illa det varit om jag inte hade vaccinerat mig!” Antagligen inte illa alls ..

    Och hur gammal är du?
    Ingen påstår att unga friska människor blir svårt sjuka men man vaccinerar sig för att det bromsar smittspridning och skyddar äldre.

     Jag är 36, vad det nu spelar för roll .. Min bonuspappa som är diabetiker och överviktig tackade också covid helt ovaccinerad. Att vaccinera sig varken bromsar eller skyddar äldre. Tänk så här: en vaccinerad känner inte av sina symptom eftersom dieter det du vaccinerar bort (en sjuksköterska tex), går till jobbet och tror att hen är frisk men smittar ner en hel avdelning med äldre människor, hoppsan .. till skillnad från en ovaccinerad som känner att den är sjuk, får symptom, stannar hemma och smittar inte en jäkel.

      Herregud 🙁

      Nej men snälla du. Vaccinerade utsöndrar mycket mindre virus. Jag hade Covid häromveckan och smittade inte en enda person, varken på jobbet eller hemma.

       Gick du till jobbet med covid? ujuj

        Nej, men man smittar som mest innan symptomen sätter in.

      Wow vilken gedigen urvalsgrupp på hela en (1!) person du använt dig av för att definiera äldres upplevelse av covidvaccinet!

       Hade blivit för långt att dra upp exakt alla mina urvalsgrupper

        Det är inte heller nödvändigt eftersom det finns faktiskt statistik, som talar om för oss att covid drabbade äldre hårt. Oavsett hur bra din bonuspappa mår.

      En man som bodde i närheten av mig var i 35 årsåldern var ovaccinerad och utan grundsjukdomar. Han dog tyvärr i covid.

      Min moster, ovaccinerad diabetiker låg på intensiven i cirka en månads tid och mår fortfarande inte bra.

      Att du eller någon du känner klarade er bra betyder inte att alla kommer att drabbas lika enkelt. Ha lite respekt för folk som mist sina anhöriga.

       Så hemskt. Beklagar ?

       Jag känner två stycken som dog av vaccinet(bevisat) och jag har tappat räkningen på alla jag känner som har fått hemska biverkningar av det. Alla har dessutpm fått covid fast de är vaccinerade. Vissa blev jättesjuka. Ingen(0!) av de ovaccinerade jag känner har ens blivit sjuka. Sug på den du.

        Men alltså vi behöver inte ”suga på” dina anekdoter eftersom vi har officiell statistik.

       Min man vaccinerade sig. Han trillade ihop för några månader sedan och höll på att dö då hjärtat bara höll på att lägga av. Han är i bra kondition och har aldrig haft problem med hjärtat tidigare. För någon vecka sedan trillade hans bror som också är vaccinerad ihop… och för ett år sedan dog hans svärson plötsligt trillade också ihop. Min arbetskollega blev okontaktbar strax efter vaccination och låg i månader på sjukhus och vi trodde han skulle dö… jag har snart tappat räkningen på hur många ”bekanta” som dött plötsligt många i sömnen och de flesta av hjärtattack eller stroke de senaste två åren. Det dom har gemensamt är att alla varit vaccinerade.Ja sedan har vi ju galopperande cancer som två råkat ut för. Ingen av mina ovaccinerade i min närhet har dött eller ramlat ihop under denna tidsperiod. Och ja jag känner många ovaccinerade också.

     Men de äldre är ju förhoppningsvis vaccinerade. Varför behöver de skyddas från ett virus som de är vaccinerade mot? Så har vi aldrig resonerat när det gäller influensan till exempel, då har vi alltid nöjt oss med att vaccinera riskgrupperna.

      Finns flera vaccin familjemedlemmar till sjuka uppmanas ta. Dock inte hela samhället.

      Men rekommendationen nu är ju faktiskt att enbart riskgrupper tar en dos nu under hösten.

     Vaccinet bromsar inte smittspridningen?
     Pfizer sa det själv att de aldrig testade vaccinet för det.
     Folk antog det bara för FHM sa att man hade en skyldighet mot andra.
     Jävla bullshit alltså. Det betyder det fanns ingen vetenskaplig underlag för att införa covidpass.
     Wake up and smell the tyranny!

     Jag är en annan anomym, ovaxxad mot covid. Har hållt mig frisk fram tills för en månad sen. Har andra sjukdomar i botten, är 60 år, ändå blev det inte värre än andra förkylningar.

      Jag har 2 bekanta, som likt dig var ovaccinerade, då det var innan vi hade vaccin.
      Likt dig blev dom båda sjuka.
      Båda dog.
      Jag vet inte, verkar det vettigt att chansa?

    Men det där är ju bara rakt igenom osant. Av de som blev riktigt dåliga och inlagda (dog) så var det en klar majoritet ovaccinerade. Är man ung kan man givetvis tackla viruset rätt bra ändå
    Varför sprider ni sån här bs??

     Oj du har missat hela debatten .. det var inte ovaccinerade som blev inlagda, det var de som antingen precis tagit vaccinet och därmed räknades som ovaccinerade och det var de som tagit två sprutor men det inte gått, eller hade gått, ett visst antal dagar då de räknades som ovaccinerade. Sök på Per Shapiro, han kan förklara det där för dig bättre.

      Ändå konstigt då att så många dog innan vaccinet kom? Om det nu är vaccinet som skapar svår sjukdom som du verkar mena.

       Tror absolut inte det var det som Sanni menade

       Sök på midazolam.

      Du verkar helt ärligt helt dum i huvudet. Har du också slagit in hela hemmet i folie och är allergisk mot elektricitet?

    Personliga anekdoter är värdelösa, man får titta på gruppnivå och där minskar vaccinet risken för att bli allvarligt sjuk och/eller dö betydligt. Det är vaccinet som gjort att våra IVA inte längre är i konstant stabsläge och oroar sig för platsbrist längre.

     Kolla på gruppnivå? Haha, kolla då på Israel. De var först med att införa både spruta två tre och fyra, hade högt vaccintäckning men ändå högst antalet smittade och de inlagda som var vaccinerade översteg antalet ovaccinerade som var inlagda.

      Du förstår inte statistik? Om ett land har t ex 80% vaccinationstäckning och det är 60% av de inlagda som tagit vaccinet (påhittade siffror för att du ska förstå principen) så upptar 20% av befolkningen 40% av platserna. De är alltså kraftigt överrepresenterade och löpte högre risk att bli svårt sjuka eller dö.

       Åh herregud, jag kan statistik .. de räknar inte i procent, utan antal. Om du har 10 inlagda på IVA (påhittade siffror för att du ska förstå principen) så är 9 av dessa 10 vaccinerade. Men det är inte statistiken som är intressant, det är att smittspridningen tog en jäkla fast i med fjärde dosen .. precis som att allas immunförsvar sjönk i botten.

        Och procent är ett sätt att beskriva en andel av ett antal, när du skriver 9 av 10 så är det bara ett längre sätt att säga 90%. Och det går inte att dra slutsatser utifrån antalet vaccinerade på IVA utan att kolla på antalet vaccinerade i samhället.

     Det är för att man har vaccinerat riskgrupperna ja. Belastningen på IVA påverkas såklart inte av att man vaccinerar unga friska personer som ändå inte hade blivit svårt sjuka.

    Hur kan du dra slutsatsen att det antagligen inte hade varit illa alls, när jättemånga människor faktiskt har blivit extremt sjuka och dött?

     Även vaccinerade har blivit sjuka och dött av covid. Allt beror på grundförutsättningarna. Extremt få friska unga människor dog av covid.

      Det står ingenstans att Sanni pratar om unga människor?

      Många av oss unga, friska vaccinerade oss inte för att vi själva inte skulle drabbas svårt, utan för att stoppa spridningen så att de med sämre förutsättningar inte skulle drabbas hårt.

       Men hur stoppar du spridningen genom att vaccinera dig menar du?

        Vaccinerade utsöndrar mycket mindre virus och under mycket kortare tid. Alltså smittar man inte andra lika lätt och är smittsam mycket kortare tid.

         Var står den infon, att du utsöndrar mindre virus och under kortare tid?
         Du vaccinerar bort dina symptom = du har lättare att smitta andra för du kanske inte märker att du är sjuk och rör dig som vanligt ute i samhället, högre smittningsrisk

          Helt fel. Studier har påvisat betydligt lägre virusnivåer hos vaccinerade.

        Är du vaccinerad löper du mindre risk att smittas = mindre risk att smitta andra?

         Svar nej

          Jo, det är iaf folkhälsomyndighetens hållning.

       Det har kommit fram nu att spridningen inte stoppades genom att man vaccinerade sig.

     Väldig många har blivit sjuka och dött pga vaccinet också, när de med all säkerhet hade överlevt viruset. Jag har många runt mig som fått bestående skador av vaccinet, och som även är sjuka för jämnan = sänkt immunförsvar pga vaccinet. Varför tar man ens vaccinet nu? Vad är argumentet?

      Ja vissa vägrar inse att unga människor blev svårt sjuka av vaccinet! NU vet man att de under 30 inte bör vaccinera sig då biverkningarna är allvarligare än viruset, men då när det var hysteri så råkade ju unga friska riktigt illa ut. Jag har en vän vars son (20 år, vältränad, smart, helt frisk kille) blev SVÅRT sjuk i myokardit. Ett halvår efter vaccinet såg han ut som en 90-årig gubbe som släpade sig fram på promenad. Så himla sorgligt.

       Myokardit fick min kusin också, men han hade inte fått vaccin utan fick det av Covid. Hjärtpåverkan är ganska vanlig efter covid.

        Fast med tanke på att personer under 30 avråds från att vaccinera sig så verkar risken större att få myokardit av vaccinet än covid?

         De har inte alls avråtts, herregud vad du sprider osanningar. Det var Modernas vaccin som unga avråddes från. Pfizer och andra vaccin ges utan problem till unga.

          Jo, i vissa delstater i USA har man avgått vaccin får dom som är yngre än 35

           Avrått

           CDC rekommenderar till och med att barn så unga som 6 månader vaccinerar sig. Handlar det om att dessa stater i så fall har vaccinbrist och vill prioritera de med störst behov kanske?

      ”Många runt dig”
      Berätta mer om alla dessa säkerställda vaccinskador. Själv känner jag många, bland annat en elvaåring, med postcovid. De fick covid innan vaccinet fanns och har inte blivit helt friska. Elvaåringen har fortfarande periodvis feber och hjärtklappning efter covid.

      Var finns källorna på att vädigt många har dött av vaccinet?

       ”Jag har inga källor men jag vet det för alla andra anti-vaxxers säger det”

        Den kommentaren tillförde diskussionen en helt ny nivå ..

         Men vad är din källa då?

          Du ser, inte ens det kunde hen hosta fram.

      Det är så himla märkligt att det just i din bekantskapskrets är så att alla som inte vaccinerat sig klarat sig så fint mot covid, men att så många som har vaccinerat sig lider sådana bestående men av vaccinet. Du måste nog förstå att det inte är representativt för hur resten av befolkningen upplever det, men om det verkligen stämmer kan jag visserligen förstå din hållning i frågan.

     Varför hade vi ingen överdödlighet isf?

    Sanni:

    Min syster vaccinerade sig inte och blev riktigt jävla dålig. Låg i respirator i en vecka och fick inte lämna sjukhuset på över en månad. Än idag, 1.5år senare är hon inte återställd. Det är knappt så hon orkar gå i en trappa utan att bli andfådd och hon orkar knappt jobba 50%.

    Hon har precis fyllt 25. Hela hennes liv är förstört pga Covid. Hennes sambo som
    tagit vaccinet blev inte ens sjuk.

     Fast det där är så luddigt för ingen vet ju vad som hade hänt om hon vaccinerat sig och sambon inte vaccinerat sig? Det blir ju bara spekulationer. Jätteflummigt med folk som säger ”sån tur jag vaccinerade mig för blev inte alls så sjuk av covid!” men de har ju noll aning om vad som hänt om de inte vaccinerat sig. Det är verkligen INTE så att alla som vaccinerat sig undkommit allvarlig covid/döden. Även vaccinerade har dött i covid.

      Va inte en sån anti-vaxxer. Har inget övers för er.

       Vilken otroligt barnslig kommentar. Jag är absolut inte anti-vaxxer i allmänhet, och har tagit 2 doser Moderna, men detta vaccin kan inte jämföras med de man ger i vaccinationsprogrammet för barn i Sverige t.ex.
       Är du vaccinerad mot TBE? Mot hepatit? Mot tuberkulos? Mot influensan – årligen? Annars kan du själv vara anti-vaxxer… Jag är helt för att riskgrupper erbjuds covidvaccinet, men att i panik massvaccinera ett vaccin man inte helt visste hur människor skulle reagera på är enligt mig galenskap. Man visste inte att unga män skulle drabbas av hjärtproblem i stor utsträckning. Precis som svininfluensans vaccin som orsakade narkolepsi, permanent, hos barn. Tänk att vi inte lärde oss efter det? Panik-vaccination är inte samma sak som att vaccinera sig mot kikhosta, tuberkulos o.s.v…

        Alla dessa sjukdomar du skriver är jag vaccinerad mot, men jag förstår inte vad det har med saken att göra.

         Det har med saken att göra då de flesta personer inte per automatik vaccinerar sig mot exakt allt som finns. Jag är inte vaccinerad mot TBE eller hepatit, helt enkelt då jag inte utsätts för de riskerna där jag bor och reser. Influensa vaccinerar jag mig heller inte mot då jag är ung och frisk så vad är behovet av det? Som sagt, att riskgrupper erbjuds covidvaccin är rimligt, att ALLA i princip tvingas på det är onödigt.

          Jag håller helt med dig om att det är onödigt att vaccinera unga friska människor, för att inte tala om vad det kostar.

          Det överdrivna testandet är också värt att nämnas. Enligt artiklar publicerade i januari i år hade PCR-testningen under pandemin kostat 22 miljarder kronor. Det är till exempel mer än vad Cancerfonden har bidragit med till svensk cancerforskning sedan 1951.

     Min bästa väns syster dog av hjärtstopp i sömnen två dagar efter sin andra dos. Hon blev dålig av första med andningssvårigheten och oregelbundna hjärtslag men valde ändå att ta en dos två när hon fick ett påminnelse-sms. Hon var ung, fullt frisk och tvåbarnsmamma. Jag är fullt övertygad om att hon hade levt idag om hon valt att inte vaccinera sig.

      Hon hade lika gärna kunnat dött utan vaccinet också.

    Ja alltså INGEN har väl någonsin påstått något annat än att covid19 i de allra flesta fallen bara blir som en vanlig förkylning. Det är därför den sprids så mycket. Hade alla hamnat på IVA hade det inte spridits i samhället så som det gör.

    Jag har haft covid två gånger. Första gången precis i början av pandemin. Jag låg då på sjukhus i 2,5 månader, respirator i tre veckor. Jag var, kort sagt, nära att dö.
    Andra gången jag fick covid så hade jag vaccinerat mig två gånger. Av första vaccinomgången blev jag jättesjuk – vilket jag förväntade mig med tanke på min tidigare erfarenhet av covid. Andra gången – var det som en vanlig förkylning om än väldigt kort. Precis på samma sätt som andra gången jag fick covid, var som en helt vanlig förkylning.
    Nu förstår jag förstås att detta är en högst anekdotisk berättelse – men jag tror att vaccinet verkligen hjälper. Att ni som blir lindrigt drabbade bör vara tacksamma för detta och visa alla de människor (anhöriga) som har blivit svårt sjuka, lider av men efter sjukdomen och som tyvärr har gått bort – större respekt än att skriva dynga på nätet.

     Det är ingen som inte visar respekt mot dem som blivit svårt sjuka eller dött av covid.
     MEN en hel jävla ocean av idioter som är respektlösa mot dem som blivit svårt sjuka eller dött av vaccinationen. Nä, då är de anti vaxxers, foliehattar, flat earthers och jag vet inte allt vad fula epitet ni hittar på.

    Haft de flera ggr! När jag fick det innan jag tog vaccinet märkte jag knappt av det. När jag fick det efter vaccinet blev jag jätte sjuk, hostade konstant i 4 månader. Tog det enbart för att resa. Skulle aldrig ta någon påfyllnadsdos ?

  Men den här polishistorien? Poliser har förhållande, mannen ger kvinnan toppjobb som hon inte har utbildning för trots att många meriterade personer hade sökt jobbet, kvinnan säger till annan man att hon är rädd, mannen polisanmäler polismannen, poliskvinnan säger att inget brott begåtts, poliskvinnan blir sedan ihop med Sveriges ÖB…
  Vilken sabla röra! Visst ser hon bra ut kvinnan, men inte så fantastisk att det förklarar allt detta drama!!!

   Va?

    Stora rubriker på Aftonbladet och Expressen för er som undrar.

     Nu skriver de om misshandel också!

   Tycker inte att hon ser bra ut alls, hon ser ut som vilken random medelålders halvsliten blondin som helst. Men det behövs inte mer än så för att lura byxorna av en man. Så gott som alla män faller om en kvinna vill ha dom. Det spelar ingen roll att männen är gifta, är hennes chefer, högt uppsatta osv. Män har ingenting att sätta emot en kvinna. Män faller som käglor. Till och med om man är ÖB och vice Rikspolischef.

    Fast jo, attraktiv är hon. Men inte så att det motiverar alla dessa män som det blir kaos i huvudet och byxan på. Underligt!

     Hon har väl det lilla extra?!

    Så extremt otrevligt och elakt skrivet om hennes utseende. Usch.

   Är det bara modellsnygga människor som kan skapa drama tänker du?

    Ja det brukar sällan bli kärleksdrama kring halvfeta tanter med grått hår, på en arbetsplats eller i privatlivet! Det är väl ändå okontroversiellt att säga att snygga människor är mer eftertraktade!

     Eh okej… I vilket fall så får du kanske sätta personen i ett sammanhang med? Säg att vi sätter en medelmåttigt snygg kvinna bland fotomodeller på en underklädesshow á la Victoria’s Secret. Då blir hon ”ful” bredvid de andra. Men sätt henne på typ Samhall så blir hon snyggast i rummet = ”snygg”. Någonting säger mig att poliskvinnor generellt inte ser ut som Margot Robbie så ja, i sammanhanget kanske denna kvinna var riktigt eftertraktad. Är hon dessutom charmig och rolig så ökar chansen att hon ses som sexig. Allt är inte yta ändå.

   Ser inte hennes relation med ÖB som något problem.

   Ställ frågan såhär – hur många andra kvinnor konkurrerade med henne om vice rikspolischefen & öb?

    Båda var ju gifta så minst en kvinna på båda!

   Nya big brother inom polisen?

   Du 15.19 bör kanske inte tro på allt som står i tidningen. Har du inte lärt dig att journalister skriver sin historia så det ska bli stora rubriker?

  Så korkad. Går ju inte veta innan om man är den som blir riktigt sjuk… så respektlöst mot alla miljontals döda.
  Hon är verkligen vid- ig

  Älskar hur hon är emot vaccin men stoppar all möjlig jävla skit i diverse delar av kroppen

   Haha ja fullständig dissonans!

    Ja bättre låta någon random doktor skära i näsan flera ggr än ta ett vaccin framtaget för hela jordens befolkning..

    Låter hon inte väldigt täppt numera dessutom? Kan hon andas genom näsan

     Antagligen är näsan sabbad, precis som hennes nedslipade tänder!! ?

   Anti vaccin men BBL i Turkiet känns safe

    Äsch, låt för fan naturen ha sin gång så vi rensar bort skiten.

     Du önskar att hon ska dö?

   Hon är väl inte emot vaccin per se utan specifikt vaccinet mot Corona? Rätt stor skillnad enligt mig.
   Dessutom märklig jämförelse av er mellan en näsoperation och ett vaccin som varit ganska kontroversiellt.
   Framkommit en hel del information på senaste om att tillverkarna inte varit direkt ärliga utan undanhållit viktig information. Om 10-20 år kommer förhoppningsvis allt komma till ytan och jag tror inte att det blir rolig läsning.

  Helt sjukt blir så iriterrand det är alla djurägares ansvar att djuret ska ha ordentliga papper både registrering och vaccin om inte annat borde de vara i vårat intresse att katten ska få det bättre i samhället och inte en slit o släng vara ?

  En släkting som just tagit studenten fick som första heltidsjobb inom vården jobba på Covid-avdelningen. Kan lova att hon inte anser sjukdomen vara harmlös typ. Hon fick bland annat sköta sin döende farfar tills han gick bort. Och IOM att så många dog fick kropparna inte plats och fick dumpas i säckar i en fryscontainer.
  Tror hon(och alla inom vården) och paow har lite olika erfarenheter av sjukdomen. ?

   Ja det är ju två olika sidor, fantasi och verklighet.

  Har framkommit en hel del information om vaccinet mot Covid-19 på senaste. Dels att det inte alls har den verkan som tillverkarna påstod. Sedan var en presskonferens för några veckor sedan där Pfizer medgav att de inte hade testat vaccinets effektivitet (Finns att se på youtube). Sist men inte minst ska tydligen korrelationen mellan J&J’s vaccin och blodproppar vara alldeles för stor för att inte tas på stort allvar. Finns säkert mer som de inte varit ärliga om och undanhållit.

  Börjar också bli rätt tröttsamt att kalla folk som är suspekta mot specifikt detta vaccine för ”anti-vaxxer”. Mycket av det som dessa var oroliga och varnade för hade de även rätt om men pöbeln, media och även regeringar gjorde vad de kunde för att förlöjliga och tysta ner dem.

   Helt med dig. Jag vaccinerade mig, två sprutor, men ångrar det trots att jag hade tur och inte fick massa biverkningar (vad jag vet än så länge). Med tanke på allt som har framkommit nu om blodproppar, hjärtbesvär o.s.v. så kan jag inte förstå hur man kan spotta på de som inte vågade vaccinera sig. Att sätta sig själv som försöksdjur är ett rätt stort beslut och det är helt galet att jättemånga kände sig tvingade av omgivningen att göra det.
   Jag har noll problem med andra vaccin, men just detta var så många red flags. Tänker aldrig vaccinera mig utan god anledning igen. ”Det är viktigt för att skydda andra” mm och ett år senare visar det sig att man inte skyddade andra ett dugg för att man vaccinerat sig…

   Detta!

   Blir så trött på alla som säger att man ska vaccinera sig för andras skull. När Pfizer nu faktiskt fått erkänna att det inte hade effekt på smittspridningen.

   ”Vaccinera dig för att skydda andra” Jasså….

   Och att de flesta som dött i covid sen vaccineringen började, är faktiskt vaccinerade.
   Källan? Folkhälsomyndighetens statistik över dödsfall!

  Orkar verkligen inte med Anti-Vaxxers #foliehatt

   Alltså, kalla mig inte anti-vaxxer bara för att jag är emot vaccinet! Jag är inte en anti-vaxxer! /skoja

   Roligt hur anti-vaxxers av någon anledning inte vill bli kallade för anti-vaxxers. Som att de inte riktigt förstår vad det ordet betyder. Tillsammans med allt annat de inte förstår.

    Det är du som inte förstår. De är emot ett vaccin, inte alla.

    Min åsikt om vaccin är oviktig, men om jag nu inte vill ta detta vaccin och sen går och vaccineras mot TBE är jag anti-vaxxer då?

     Antivaxxare är man när man vägrar vaccinera sig och sprider osanningar/lögner och myter om vaccinet.

     Eller tvärtom, alla som inte vaccinerar sig mot säsongsinfluensa, tbe osv men tar covidvaccin. De är ju även antivaxx isåfall. I alla fall så som uttrycket nu har kommit att användas.

   Vad ska vi kalla dig som valde att ta ett vaccin som genförändrad och bryter ner din organiska kropp?
   Du kan kalla mig anti vaxxer, du kan kalla mig foliehatt. Jag valde iaf inte att sälja mig till djävulen som du gjorde. Du kan skrika, du kan kalla mig vad du vill. Innerst inne vet du att det är ondska som ligger bakom detta vaccin

    Om människor skulle förstå hela sammanhanget till varför covid och vaccinet existerar så skulle det inte vara sådant motstånd mot de som anses vara foliehattar. Jag tror absolut att covid existerar – men jag är inte rädd för det. Jag är mer rädd för vaccinet. Så är det bara. Jag har läst så mycket om det från alla håll och kanter men jag kan tyvärr inte tro att vaccinet är positivt. Tagit alla andra vaccin.
    Jag har följt alla vanliga nyheter, utöver det läser jag på andra ställen. Och det finns tusentals källor. MEN, man behöver leta! Och folk orkar inte, för det finns bara en rätt väg att gå. Det är så vi blir lärda. Man behöver hitta människor som har blivit tystade, läsa artiklar om hela sammanhanget. Det är inte bara en. Att förstå den censur vi lever i, vad WEF vill göra, hur människor på hög nivå av makt samspelar (ta epstein och hans vänner som exempel). Det är svårt när man läser Aftonbladet, tyvärr! Vill man inte tro på det eller läsa om det så är det svårt att komma med argument, för vad man än säger kommer folk skrika ”källa” och när den källan väl kommer så är det ingen som vill läsa på om HELA sammanhanget. Man får leta sig fram! Varför? Censuren är större än vad folk tror. De rika vill fortsätta vara rika, och nu är vi mitt i en ekonomisk kris. Är de rika mindre rika? De ser gärna en great reset för en ny värld, där ingen äger något och där inget privatliv existerar (men vi är ju redan där, då få äger saker utan bara är HÖGT belånade. Jo de rika kommer ju fortsatt äga såklart). De har gått ut med det, men ingen skriver om det. Kolla information om world economic forum. Vilka som är inblandade i deras tankesätt. Hur alla människor med makt är sammanlänkande. Vad de pratat om tidigare.

    Vill man inte läsa om det från en annan synvinkel än den som presenteras dagligen på vanliga medier så kan man stanna där man är, och fortsätta tro det man tror. Jag tycker det är väldigt tragiskt att allt detta är för att dela upp människor. Men att tro att alla människor i den här världen ser saker på samma sätt är dumt, och farligt. Det är uteslutande på så många sätt, men det är inte konstigt. Det vet man om man vågar tänka utanför boxen. Men folk orkar inte, vi är istället för upptagna med att jobba, leva oerhört stressiga liv och försöka må så bra som vi kan och på många sätt förstår jag det, att man vägrar tro något annat. Och tror man det är som det är och inte vill gå in på djupet, ja då är det så det får vara! Det är inte lätt, och det är nog inte tanken heller.

    Svaret är egentligen till alla – ingen specifik ?

    Dåre

    Clown kanske? ?

    Herre Gud Johanna……

     Och Mama.

  Alltså, alla virus måste man ju testa för att se exakt vilket det är. Detsamma med cancer och andra typer av sjukdomar. Det är inte unikt för corona.

  Inte vaccinerad, har haft covid och kommer fortfarande inte vaccinera mig. Tror att min kropp kan hantera en ev omgång till. Min dotter som vaccinerade sig har efter detta haft två omgångar med ansiktsförlamning, hon är 20 år och fullt frisk, aldrig haft sjukdomar eller legat på sjukhus. Så nä, jag lutar inte på detta vaccin. Men alla gör som dom vill, även min dotter.

   Ansiktsförlamning är inte jätteovanligt, jag känner flera som haft det långt innan covid.

    Väldigt konstigt att få det två ggr tätt efter just vaccination och sen inget mer, varken före eller efter. Jo det är rätt vanligt, efter vaccinet.

  Men sluta inte denna diskussionen nu igen

  Fattar inte varför folk är så emot vaccin. Om man hade kunnat vaccinera sig mot vanliga förkylningar (som i alla fall jag får typ två gånger om året) på samma sätt som mot influensa hade jag tagit det också. Så tradigt att vara sjuk ju plus förlorar inkomst.

   Men vaccinerade blir ju ändå sjuka.
   Vaccinerade ligger också på IVA.

    Folk dör fastän de använder bilbälte

     Det är därför jag alltid kör utan bilbälte.. om jag ändå kan dö är det ju ingen mening att använda det. Plus att jag tror att allt är en konspiration. Experterna måste vara köpta av bilbältesföretagen, statistiken är falsk. SLUTA TRO PÅ ALLT DE SÄGER! ?

      Sluta tro på allt alla säger, förutom foliehattarna. Dom vet alltid vad dom pratar om, och är galet pålästa. Har aldrig fel men anser att resten av världen inte fattar ett dugg.

  Samtiden alltså!
  Alla dårar som får uppmärksamhet! ?

  Jag är 100% emot tvångsvaccination.

  Om man däremot väljer att inte vaccinera sig, och smittspridningen är ett stort problem, så får de ovaccinerade anpassa sig för att minska smittan genom speciella restriktioner.
  Som de pratade om här i Sverige förut. Munskydd på när man är bland andra människor, inte gå på restaurang, krogen, eller liknande. Självklart ska man kunna handla mat, apoteket, osv. Men att gå på restaurang eller krogen är inget måste, så man kanske får avstå sånt när smittspridningen är som absolut värst.

  Jag var vaccinerad och använde trots det munskydd, gick inte på restaurang, krogen, eller liknande där det fanns folk. Och såg inget problem med det under den tiden smittan var som värst.

   Smittspridningen är i sig inget problem så länge riskgrupperna är vaccinerade.

    Fel. Vaccinet är inte 100% skydd. Du kan bli sjuk trots att du är vaccinerad.
    Så är smittspridningen ett stort problem måste alla ta sitt ansvar för att minska den. Delvis för att minska antalet människor som dör och minska trycket på våran redan överbelastade sjukvård.

   Folk blev ju smittade oavsett vaccinstatus så det med att ovaccinerade ska anpassa sig och inte få göra saker föll ju ganska snabbt, när de märkte att vaccinerade smittades till höger och vänster under vaccinpass-perioden, då kunde ingen skylla på ovaccinerade för de fick ju inte göra saker ??‍♀️

    Fast de flesta ovaccinerade följde ju inte restriktionerna som de skulle. Hade alla ovaccinerade gjort det hade kanske smittspridningen inte blivit så illa just då.

    Om du kollar på statistik eller pratar med någon som jobbade med Covid-19 sjuka så kommer du se att antalet allvarligt sjuka som behövde sjukhusvård minskade efter vi började vaccinera alla, och antalet döda minskade eftersom färre blev allvarligt sjuka.

    Däremot är vaccinet inget 100% skydd, men det minskar risken för allvarlig sjukdom, och därmed minskar risken för att behöva belasta den redan överbelastade sjukvården, och minskar även risken för att dö eftersom man inte blir lika sjuk.
    Om alla ovaccinerade blev sjuka så skulle antalet dödsfall öka och trycket på den redan överbelastade sjukvården skulle öka.

    De ovaccinerades behov av att gå på restaurang och krogen är inte viktigare än andra människors liv eller att vi har en fungerande sjukvård. Jag förstår inte hur vissa människor ska tänka så egoistiskt.

     Nu behövde man ju vaccinpass för att få gå på sporter och bio bl.a, så där hade inte ovaccinerade något val eftersom de kontrollerade. Vaccinpass säger ingenting om du är smittad eller inte, det säger bara din vaccinstatus, ett covid-test säger om du är smittad eller inte.

     Statistiken blir ju inte korrekt heller med tanke på att du räknas som ovaccinerad en viss tid efter sprutorna, så då blir det inte rätt där heller.
     Känner folk som jobbar inom sjukvården som sagt att det inte var skillnad och de har sett massa konstiga åkommor hos folk som är vaccinerade. Så förstår att folk är skeptiska.

     Har snackade med folk som har varit fullvaccinerade och blivit allvarligt sjuka så det där med skydd emot att bli allvarligt sjuk stämmer inte heller, det är ett lotteri om man får problem eller inte, oavsett vaccinstatus.
     Vet folk som har varit ovaccinerade som har varit friskare än vaccinerade.

      *Snackat inte snackade med folk…

  Alltså … handlade inte det här inlägget om hur Paow hade vaccinerat sina KATTER ingenting som har med annat vaccin att göra. Hoppas att hon har vaccinerat katterna innan de kommer in i Sverige, kattpest är dödligt tror jag? Har bara hund så är inte hundra på det

   De bör ju ha pass, alltså katterna. Får ej tas utomlands utan det + alla vaccin och veterinärs godkännande.

   Dock vet jag ej hur pass ofta kattpasset måste uppdateras med bland annat vaccin, veterinärskollar etc.

  Vi är alla fria. Vi har ingen skyldighet gentemot någon.
  Att våga ifrågasätta säkerheten kring ett vaccin som inte är beprövat och som har påtvingats hela jordens befolkning tyder bara på sunt förnuft.

   ”påtvingats hela jordens befolkning”
   Sluta överdriva, var väldigt få länder som hade tvångs vaccinering. Och i Sverige var det helt valfritt.

  Vad heter paow på Instagram?

   Varför frågar folk sånt? Man Googlar Paow Instagram så klart. Hur kan man inte förstå det?

  Alltså svenskar har verkligen inte jävla aning om hur det har varit att bo i ett land med riktigt strikta restriktioner under covid. Att föda barn själv, inte få träffa NÅN med nyfödd, att alla barn inte fick gå i skolan på typ ett år, mask på alla barn ner i förskoleålder, stängda butiker och shoppingcenter, ovaccinerade som inte får röra sig i samhället alls, självmordstatistiken har ökat bland annat som barn, arbetslöshet – min man var arbetslös i 18 månader etc etc. När det var som värst så var det OLAGLIGT att gå på promenad utomhus med vänner. Alltså folk vi böter! Oavsett vad man tycker om vaccin hit och dit (jag är vaccinerad men så himla anti hur tvingat det var här) så avundas jag hur svenskar levt de senaste tre åren, som utlandssvensk. Hur ”otvingat” det varit i Sverige. ja jag förstår att det varit jobbigt för många men det är verkligen inte i närheten. Nu kanske ni tror jag bor i typ Kina, men jag bor i Kanada, som hade några av de hårdaste restriktionerna i västvärlden och har haft de tills nyligen. Jag säger det inte som nåt negativt mot er så ni behöver inte skriva nåt knäppt som ”men flytta hem då!” men ni har ingen aning om hur det påverkar än att ha levt under så konstrollerade former som vi gjort. Det har typ varit en himla diktatur. Det är absurt hur dåligt folk mår här. Och ja, vi planerar att flytta hem. Kram

   ”ja jag förstår att det varit jobbigt för många ”
   Det var inte ett dugg jobbigt att leva i Sverige med restriktionerna. Folk är bara egoistiska gnäll barn.

  Tänker att det är sånt vi kan förvänta oss från Paow. Hon lever på att provocera och tycks ha.. tvivelaktiga (?) synsätt på världen.

  Här är förövrigt innehållsförteckning på vaccinet till er som hävdar att det inte går att få tag på: https://www.lakemedelsverket.se/sv/coronavirus/coronavaccin/comirnaty-vaccin-mot-covid-19-pfizer-biontech#hmainbody6

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.