Ett snackinlägg om ”Priset vi betalar”

Det kommer komma ett inlägg om hela serien, men ni verkar vara ett gäng som vill diskutera det redan nu, så självklart ska ni få ett inlägg att kunna göra det på!

Trevlig kväll! ?

151 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Tappa hakan när hon Addes flickvän åkte tillbaka för att fixa tänderna!! Asså vad fan??? Men är man förlovad med Adde så är man ju helt från vettet

   Tyckte det där var helt sjukt. Förlåt men otroligt PANTAD BRUD. Var hon medveten om att hon var en hårsmån från att dö p.g.a. sin misslyckade BBL? ”Jag har liksom inte hört om någon som har dött av att fixa tänderna”, nej det förstår jag att du inte har men dålig tandhygien kan leda till problem med hjärta och kärl. Får du problem med tänderna och inte kan rengöra ordentligt efter ett hackjob av fasader kan det absolut leda till död genom hjärtinfarkt.
   Hon borde ha en förmyndare..

    Jag satt också och glodde som ett fån när hon åkte tillbaka till Turkiet. ”jag har aldrig hört om någon som har dött”, nej men det är ju mycket som är dumt och farligt utan att man DÖR!

     Mmh, hon säger ju också att hon inte var medveten om riskerna med sin BBL så uppenbarligen läser hon ju inte på = att hon inte hört något betyder inte ett skit för hon är inte påläst. Förlåt men så sjukt frustrerande människa. Om hon skulle få problem med något som kräver sjukvård (alltså inte tandvård som hon måste betala själv ((vilket hon garanterat kommer behöva bekosta i framtiden)) så tycker jag hon ska behöva betala för det. Inte fan ska svensk sjukvård bekosta någons idioti på det här sättet.

    Får du en svår infektionen i tänderna kan det leta sig upp i hjärnan, har hänt. Vill man då ligga på ett hotell i Turkiet, dessutom frivilligt??

     Också hjärtat, har haft en o annan patient med endokardit som man kan relatera till tandläkarbesök.

    Lyssnade även på Nicole och tully podd nej men ärligt där de bjudit in hon som gjort dokumentären, sjukt bra snack faktiskt!

    Förlåt för dum fråga, ej sett dokumentären ännu, men vad är BBL?

     Brazilian butt lift

     Använde google, brazilian buttlift ?

   Vem är Adde?

    Ex till Felicia Book…

     Hristos?

    Han är från Ex on the beach och hade ett av och på förhållande med Anna-Lisa. Sen finns det en massa annat om honom som har hänt gällande tjejer.

   Blev så besviken! Men det är inte mycket som går ihop i influenservärlden.

   Är hon tillsammans med Adde?? Den Adde jag misstänker att det är?

    Ja, du ser honom tom fria i programmet!

    Fick alla kårar när jag såg honom. Hon gör sitt liv mycket osäkert på flera håll.

     Kalla kårar

      Autocorrect såklart lol men guldstjärna till dig

   Är med i en tjejgrupp på fb där nån la ut bilder på en konversation mellan Sara (Adde tjej) och kliniken hon gjorde bbl på. Sara skrev att hon skulle va med i SVT bara för att dom betalade henne

     Tack! Hon känns väldigt oseriös

     ”jag har fått i födelsedagspresent att fixa tänderna”

     hon får nästan skylla sig själv med vad som hände.

     Härlig utpressningsmetod hon kör med! ? ”om ni inte fixar mina tänder gratis så är jag ärlig i SVT och de kommer stämma er”

     Förstår inte, fick hon pengar av SVT? Och hon gjorde ju sin BBL hos Monoclinic, det där är ju tandkliniken i smset.

     Ursäkta en trög människa, jag förstår inte (jo, jag har sett avsnitt 2).

      Eller vänta, nu förstår jag ju. Men framgick det i programmet om hon betalade sina tänder själv eller inte?

     Haha oj vad hon är BUSTED.

    Det där skrev hon väl till kliniken som fuckade upp hennes röv? Var väl det som Camilla hintade om i ett tidigare inlägg.

    Den där skärmdumpen var ju vaken till hennes eller klinikens fördel. Jösses vilken soppa.

   Och funderar på att göra om sitt BBL som höll på att ta hennes liv……?

   Jag tänkte: Har du inte lärt dig från förra gången hur illa det kan gå? ???‍♀️ var inte det tillräckligt wake up call?

   Kan ju gå illa med alltmöjligt oavsett operation.

   Det dummaste jag sett. Hon kan ju inte ha mycket innanför pannbenet. Hur kan man ens tänka tanken?

    Nej att hon är tillsammans med Adde säger väl det mesta

  Äntligen granskar någon dessa kliniker och samarbeten!! Hoppas såå att detta gör någon skillnad!

  Antonija Mandirs lilla klipp… man märker verkligen hur hon egentligen tänker. Endast ute efter att tjäna pengar.

   Ja det klippet lämnade verkligen en dålig smak i munnen. Trodde hon att det skulle framstå som charmigt eller roligt?

   Vad är det för klipp?

   Men VAD har hon publicerat? Ser inget speciellt på hennes sociala medier.

    Klippet i dokumentären som hela det här inlägget handlar om. Klippet där hon är med.

   Vadå är hon med i serien?
   Men hennes senaste reel undrar jag vad det är hon menar? Vad är det för dröm tror ni?

    Hon var med lite i första avsnittet i början på ett event.
    Skrev en kommentar om det längre ner men den fastna i mod.

  Efter att ha sett de två avsnitten måste jag säga att jag faktiskt gillar Tilda, hon jasse och även Nicole. Alltså när jag ser deras töntiga bilder och konsumtionshets på insta har jag stört mig, men fick ett överraskande bra intryck av de tre. Nästan lite vettiga!

   Jag följer ingen av dom men fick ett bra intryck av jasse. Hon var betydligt vettigare än jag hade trott. De verkar ju själva ha lite distans till hur ytligt alltihop är.

    Tänker mer hur mycket trovärdighet hon har kvar när hon öppet sitter och erkänner att hon rakt ut ljugit för sina följare om något så stort? Hon kanske inte kommer rekommendera kliniker igen men asså vem säger att hon inte kommer ljuga om något mer?

     Tyckte hon var rätt så transparent med varför hon ljugit. Både för att hon skämdes men också på grund av de strikta kontrakt de var bundna till (och med hot om allvarliga konsekvenser om de bröt mot dom). Lite väl hårt att inte förstå varför hon ljög om det kan jag tycka. Tycker snarare att trovärdigheten hos henne ökade hos mig efter att hon öppet berättade om detta.

  Fy fan vad alla bara är plast? Undrar verkligen hur de kommer se ut om 15-20 år med sina sillisar, babianrövar, läpparna som nästan spricker och huden i ansiktet som inte kan röra på sig. Så sorgligt allting bara.

   kanske genterapi kan läka det i framtiden & ge nya skönhetsingrepp

   tänk få naturligt annan hårfärg eller ögonfärg

    Genmanipulation sker redan i Kina. Par sätter in nordiska gener i sina foster som gör de mer resistenta mot vissa sjukdomar.

   Det är inte deras utseende som gör det sorgligt, problemet med det här har inget att göra med hur snyggt du eller jag tycker resultatet blir. Problemet är skönhetshetsen påeldad av en mångmiljardindustri som tjänar pengar på att tjejer som känner att de måste genomgå dyra och riskfyllda ingrepp för att duga.

    TACK!!!

   Verkligen sorgligt… Jag trodde att jag skulle kunna bli triggad av dokumentären då jag (som många andra) också har ångest över mitt utseende. Men istället, när jag fick se alla baksidor, drabbades jag av en sån kärlek till min kropp! Den är frisk, den är sin egen, den kan älska dansa äta vila jobba kramas skratta.
   Aldrig ska den behöva lägga sig på ett farligt operationsbord om den inte är sjuk <3 hoppas fler kan känna samma, det är kroppen värd.

    Samma reaktion här. Tycker så synd om dessa tjejer som lägger ner pengar på sånt här (de som betalat själva) och förstör sitt utseende för all framtid istället för att njuta av och uppskatta sina friska, 20-something kroppar. Herregud när jag var 24 tyckte jag att jag var tjock oavsett vad jag vägde och lagom söt. Nu ser jag bilder på mig själv och inser att jag hade så fel och så kritiska ögon.
    Så sorgligt att se dem i en hotellobby med dränage hängande längsmed röven. Samtiden alltså.
    På den där influencerfesten i första avsnittet blev det också så tydligt hur många filter de flesta använder på sina bilder. Det enda jag såg var fejkglada tjejer som fixat sönder sig, omgivna av människor de egentligen inte känner så bra i en bubbla av alkohol och ångest.

  Inget ös idag?

   Eller.. det är tisdag? Var helt hundra på att det var onsdag ?

    Senaste månaderna har jag väntat in till kl åtta och ba YES! ÖPPET SPÅR! för att sedan se att det inte alls är ös utan tisdag ???

   Gud, jag får alltid panik när någon skriver så på fel dag, med tanke på att jag glömt ett antal Öppna Spår i mina dagar. ???

  Vem är den anonyma influencern??

   Måååååste vara Kammi. Tyckte det lät identiskt och hon har ju gjort massor med operationer.

    Kammi har varit öppen med vart hon opererat sig.

    Det var ju en fd influenser. Vad har kammi gjort förutom brösten?

    Har hon gjort mer än brösten?

     Nej hon har bara gjort brösten

   Vill väl vara anonym så låt henne vara det då. Viktigt att de berättar och om de vill göra det anonymt så ska de kunna göra det.

  Började precis kolla första avsnittet.
  Antonija alltså..
  ”En del av oss jobbar, en del av oss är lediga. Jag är aldrig ledig, jobbar alltid. Ser business direkt och njuter samtidigt. Jag tänker direkt samarbetspartner, vad är det här för person?
  Kan vi göra något collab tillsammans?
  Alltså förstår ni hur stort det här kan bli? Vi har sån påverkan. Och vi har så mycket pengar att tjäna! HAHAH”.

  Det sista lät (enligt mig, uppfattar kanske fel) som att hon försökte säga det med glimten i ögat och lite skojsigt och om någon ifrågasätter så kommer det väl en ”jag skämtade faktiskt bara! Ska man inte ens kunna driva eller?”-kommentar.

  Är allt bara pengar och se möjligheter i människor alltså?
  Hennes vänskap med Camilla tex var nog aldrig på riktigt, det var väl ett bra sätt att synas på och tjäna pengar.
  Är det samma med Tanby? Känns som dom bara var/är kompisar för för att kunna få ihop någon rolig youtubevideo, och där med tjäna pengar och få fler följare.

  Är något hon gör äkta? Nya människor hon umgås med, är det genuint eller allt är bara pengar?
  Dessa frågor passar väl in på många.

   Jag är skeptiskt till alla influencer-vänskaper.

   ”Tanby” tror du att Klara heter så? Hon heter Elvgren i efternamn

    Nej, jag vet att det inte är ett efternamn.
    Skrev först bara hennes förnamn men skulle någon skriva Klara hade jag inte vetat vem dom pratade om, samma med enbart hennes efternamn. Tycker mig mest se/höra Tanby, men borde såklart skrivit till Klara också så man förstod.

    Men toppen att du förstod vem jag pratade om ändå! 🙂

  Jag kan dock tycka att det är lite fel att vara så dömande mot tjejer som väljer att genomföra skönhetsingrepp. Vi lever i en värld med helt sjuka ideal och det är inte konstigt att tjejer väljer att lägga sig under kniven när man hela sin uppväxt blir matad med att man ska ha stora bröst, smal näsa, stor röv osv. Det är mer synd om dessa tjejer än att skambelägga dom.

   Jag tycker att dokumentären ganska tydligt diskuterar vem som egentligen är problemet. Är det rimligt att låta 18-åriga tjejer stå med hela ansvaret, eller är det klinikerna? Är det vi som tittar, lajkar och hetsar på?

   Det är väl ingen som skambelägger tjejer för att de gör ingrepp, de som ska skämmas är ju de som är influencers som promotar och eldar på idealen. Vill du göra ett ingrepp så varsågod, men försök inte tjäna pengar genom att hetsa andra till att göra det också

    Att tjäna pengar på att hetsa andra till ingrepp är ju precis det kliniken själv gör genom att själva söka upp och ge bort ingrepp till de med nog många följare. Så kanske börja i den änden och ta det därifrån

     Fast jobbar man som INFLUENCER så har man ju också ett ansvar att fundera lite på vad det är man försöker influera folk till. Det är lättare att få influencers att sluta med dessa deals genom att stigmatisera det än att hindra företagen försöka. Om influencers känner att dessa typ av samarbeten skadar deras image så kommer de sluta samarbeta med företagen som då får mindre räckvidd

      Kan man tycka att ansvaret ligger i båda ändar?

       Absolut så.

     Ingen menar ju att klinikerna är oskyldiga, men även influencers har ansvar. För att inte tala om skönhetsindustrin, marknadsförare, de stora namnen i Hollywood. Alla är skyldiga.

    Så klart skambelägger man tjejerna som gör dessa idiotiska operationer. Dom är inte så lite korkade. Och vad har dom för familj, släkt och vänner?Vad har dom för grundvärderingar? Man måste också kunna säga nej, till dessa operationer. Jag känner hur många tjejer/kvinnor som helst i den åldern och ingen har ankläppar, och ingen önskar sig en svullen röv.

   En liten reflektion bara- det finns MÅNGA som opererar sig pga att de faktiskt tycker att något är fint. Jag förstår att många tror att man endast tycker ett visst utseende är fint pga alla bilder man ser men jag kan med handen på hjärtat säga att jag själv samt de vänner jag har som faktiskt opererat sig har gjort detta då vi tycker att en viss kroppsdel ÄR finare om man gör den mindre/större tex. Det ÄR helt OK att operera något som man inte är nöjd med, man måste INTE gå 2 år hos psykolog för att det ska vara ok att operera sig. Är ju underbart att det är upp till var och en.

    Men vi måste ju kunna skilja på att det självklart är upp till var och en vad man gör med sin kropp, och att människor tjänar pengar på att intala andra (framförallt unga tjejer) att de inte duger som de är och borde vilja göra ingrepp.

     Ja, människor inte existerar i ett vakum. Att jag inte är nöjd med min näsa är inte en sak som kommer inifrån mig, jag är som alla andra påverkad av det samhället jag lever i och de idealen som det har. Hur jag som individ väljer att hantera det är såklart 100% upp till mig, det som ska problematiseras är anledningen till varför jag kände så från början och varför vi värderar (speciellt kvinnlig) skönhet så högt att folk betalar mycket pengar och tar stora risker för att uppnå ideal.

   Håller med, men när man opererar sig är man ju också med och spär på det idealet, särskilt om man är influencer med massor av personer som följer och ser upp till en. Desto fler som opererar sig, desto mer ovanligt och udda blir det ”normala”. Tycker fortfarande inte det är tjejernas fel, men det är skrämmande när man tänker på det på det sättet. Det känns som att skönhetsoperationer är lite som en snöboll i rullning som bara växer och växer.

  Hur gick det med hon…Pixie eller vad hon hette?

   Hon bor i nån håla i Sverige och har en hjärnskada. Hon har opererat ut sina linser som gjorde ögonen blå, det gjorde hon i Sverige.

   Hon verkar ha det bra med sin familj, lägger upp mycket om narut och djur. Otroligt ledsamt att höra när hon pratar och se hur hon rör sig, för det är så tydligt att hon fått bestående men efter den misslyckade operationen och koman. Önskar att hon skulle orka dela mer av sin historia.

   Hennes bästa vän Cissi verkar hemskt nog ha dött också, så jäkla tragiskt.

   Hon blev hjärnskadad efter en av hennes otaliga operationer. Sjukt sorgligt men säger ju någonting om att förr eller senare går det åt helvete om man lägger sig så många gånger under kniven och sövs ner.

  Det är ju också så jäkla sjukt att man kan ringa en agentur en vecka och ha tid för operation veckan därpå. Beskrivet som en mysig weekend på hotell typ med en grupp tjejer. Inte ett ord om risker, ingen seriös konsultation osv. Någon kirurg som tom blev förvånad att hon var så smal när hon kom dit så att de nog inte skulle kunna ta så mycket fett från henne. Sådant bör väl en kirurg veta och diskutera med en patient innan ingreppet utförs?!

   Väldigt märkligt. Jag har gjort en icke-invasiv skönhetsgrej på en seriös klinik och det är JÄTTENOGA med betänketid och hälsodeklarationer och massa påskrifter hit och dit. Plus konsultation och genomgång av risker och allt så klart. Och då skulle jag varken bli sövd eller skuren i.

   Obegripligt att så stora operationer behandlas som en liten grej, av både kliniker och patienter.

    Det är jättekonstigt att dessa kliniker får hålla på på det där sättet.

    Jag hade en broskknöl som var helt ofarlig men störde för att den satt på min dominanta hand. Det tog ett besök hos vårdcentral, ett möte med läkare (där läkaren klämde och kände på knölen) och sedan 1 månads väntetid innan operation. Operationen tog max 10 minuter.

  Tycker det mest provocerande med dokumentären var attityden ”men ingen pratar om riskerna!”.
  Var ligger det egna ansvaret? Tämligen många vet väl att en BBL betraktas som en av de farligaste operationerna. Och om inte, är det ju fan bara en googling bort. Tycker dessa kliniker är vidriga på exakt alla sätt, men det blir ju helt absurt att låta någon sticka kniven i en utan att ha tagit ett överlagt beslut om det innan. Den hemläxan får man faktiskt förvänta sig av någon som på pappret är att betrakta som vuxen.

   Men när de frågade specifikt om riskerna så pratades det bort och någon plump kommentar som typ ”det är inga risker med detta så länge de är hos oss eller på hotellet!”

   Ja, alla har ansvar men tycker du inte att en klinik också har ett ansvar? Hur lite ansvar kan de få ha? Kan de ta in vem som helst som kirurg och sen är det på mitt ansvar att gräva fram om hen har legitimation eller inte?!

   Och kan man tänka sig att ansvaret ligger på bägge parter? Att jag har ett ansvar att ta reda på risker och de har ett ansvar att informera mig om det? Ska man verkligen behöva googla information när man är i kontakt med läkare?

    Om jag skulle genomgå en skönhetsoperation så skulle jag verkligen googla fram så mycket info det vara går. Sen skulle jag googla på kliniken, jag skulle troligtvis försöka få fram info om läkaren som ska utföra ingreppet med. Sen skulle jag troligtvis inte göra en riskfylld operation utomlands då man inte vet vilken vård och hjälp man kan förvänta sig där.

     Nej jag skulle inte heller göra ingrepp så lättvindigt, skulle förvisso inte göra det alls. Och ja, jag skulle nog söka info men det tar inte bort ansvaret som kliniker ändå ska ha tycker jag. Man kan liksom inte göra hur man vill och sen hävda att man inte har något ansvar, att allt ansvar ligger hos kunden. Det är så mycket som är oseriöst med dessa kliniker och oseriösa kliniker bör granskas. Kanske framförallt så att allt detta kommer upp sen när man googlar kliniken, eller hur?!

     Men vad har kommit upp när man googlat kliniken i fråga? Hundratals positiva omdömen (eftersom patienterna är bundna via kontrakt att enbart uttala sig positivt), photoshoppade efterbilder osv.

    Med tanke på hur mycket information om risker man får när man ska genomgå en behövlig operation så känns det helt galet att det inte pratas om risker alls när det handlar om fullt frivilliga och egentligen onödiga operationer.

   Men tycker du alltså att en klinik är fri från ansvar när det gäller de ingrepp de utför? Att allt ansvar ligger på den som de utför ingreppet på? En uppriktig fråga alltså, är inte ute efter att bråka med dig ?

    Om det var mig du frågade: absolut inte! Kliniken har ju ett jättestort ansvar. De sitter ju på hela kunskapsövertaget här. Som jag skrev ovan, tycker de (klinikerna) verkar helt vidriga. Men, jag slås också av en otrolig naivitet hos en del av dessa tjejer. Det är ju liksom ingen spa-behandling de bokar in sig på. Som någon skrev här ovan, jag hade fasen läst att jag kommit över om operationen ifråga, och inte börjat veva om att ingen informerat om riskerna när det är fait accompli liksom. (Obs, hoppas inte tonen låter otrevlig, har full respekt för att andra tycker olika! ?)

     Jag förstår. Jag tycker inte att kliniken har tagit sitt ansvar här. Och jag tycker att man kan och ska kritisera dom trots att man samtidigt kan tycka att patienterna ser på ingreppen för lätt också. Skillnaden kanske ändå är att patienten riskerar sitt eget liv, kliniken riskerar andras liv än sina egna.

    Det är väl inget motsatsförhållande? Det är väl klart att den som gör ingrepp har ansvar för att det görs så säkert som möjligt (vilket ju iofs innebär en seriös genomgång av kundens hälsa och förutsättningar innan ingreppet, vilket ju verkligen verkar brista här….), men ALLA vuxna bör också vara förmögna att leta upp informationen att alla operationer, även små standardoperationer, innebär risker. Och en vuxen person bör vara förmögen att ställa dessa risker mot nyttan, i det här fallet att passa in bättre i någon slags skönhetsnormer. Värt det? Ja, det får man ju själv ta ställning till. Jag har jättesvårt att tycka synd om någon som lagt sig under kniven för att bli snyggare, inte kollat upp kliniken ordentligt och sedan blir ingreppet misslyckat. Tycker inte sjukvården i Sverige ska bekosta behandlingen efter misslyckade ingrepp, det får man göra själv. Skulle jag få för mig att göra ett skönhetsingrepp (eller bekosta någon form av vård själv öht) så skulle jag lägga ner massor med tid på att leta fram en seriös klinik med omvittnat bra omdömen och slutresultat. Inte ta första bästa sponsrade resa till Turkiet eller Mexico.

   I det här fallet har ju googlingarna om kliniken lett till bara hyllande inlägg och kommentarer. Ingen har ju fått säga något annat. Klart det ska granskas. Hur ska man kunna googla sig en uppfattning om en klinik om de tvingar kunderna att bara hylla helt okritisk?

    De som själva har betalat för sina operationer skriver väl inget avtal om att inte säga nåt kritiskt?

     De skriver inte heller nåt avtal om att de måste pumpa ut ett visst antal inlägg på sociala medier.

   Om man väljer något utanför västeuropa är man medveten att det inte finns några garantier. Det finns en orsak till varför företagen inte flyttar hit

  Mycket sjukt i programmet, men jag reagerade starkt på att klinikerna aktivt tar kontakt med unga kvinnor och ger förslag på hur deras utseende kan ”förbättras”. Noll skam och skrupler.

  ”Hej du artonåriga tjej. Du har ju rätt små bröst och tjock lår. Kontakta oss så fixar vi det. Ring oss idag så har du drömkroppen innan sommaren”

  ?

   Direktkontakt från kliniker till unga tjejer (självklart män och äldre tjejer också men unga tjejer är det absoluta nålsögat om man vill hitta osäkra, naiva offer) borde vara OLAGLIGT! Kriminalisera detta!!

   Ingen, absolut INGEN, ska behöva mötas av ett DM på insta med ”hej! Är du sugen på en gratis operation av [ valfri kroppsdel som eventuellt inte ser ut exakt precis som idealet idag ]”

   Vilka kliniker och operationer personer själv söker upp och vill betala för skiter jag i, men uppsökandet och erbjudanden om gratis och rabatter… Hur kan det vara L a g l i g t??? Är väl minst lika sjukt som grooming och drogförsäljning med tanke på inverkan på psyket samt skadorisker.

   Förlåt men är upprörd och arg på det ansvarslösa samhället.

   De sätter ju griller i huvudet på en i värsta fall, om man kanske inte tänkte på det innan så lär man ju tänka på det om en klinik påpekar det.
   Man kan tänka på det oavsett vem som säger det men att en kliniksäger sånt, känns så illa.

  Tycker det är bra dokumentär. Sorgligt på ett sätt, idealen är som de är, att man riskerar så mycket för att se ut på ett visst sätt. Sorgligaste är nog att ingen av tjejerna ser bättre ut efter ingrepp heller. Men man ser nog inte det själv heller antar jag. Modigt av Tilda och Jasse att vara så öppna och ärliga, stor respekt att de vågar.

   Tror ärligt talat de skiter i om brösten rumpan eller näsan blir exakt så som de drömt om, tror felet ligger i att de blir nöjda så länge deras gamla, naturliga utseende suddas ut med och mer. De trivs inte med sig själva och tror att om de ser större tuttar eller en annan näsa i spegeln så kommer det inte vara deras egna trasiga insida som tittar tillbaka på dem, det är en känslomässig MASKERAD. Michael Jackson var bara början på detta haveri i mänsklighetens historia… Nu är det våra barn istället.

  Reagerade på att den här Jasse knappt kunde andas genom ena näsborren, den var som ett nålsöga. Så blir det ju när man gör billiga operationer, helt sne i fejset.

  Jag tycker att det är anmärkningsvärt att tjejernas familj, vänner och partners hejar på deras resor för att fylla ut röven. Att de ger bort detta i present (?) till nån som nästan dog av förra operationen?

  Säger man inte till sin vän att hallå nu räcker det? Du duger som du är? Varför låter man sin flickvän genomföra en BBL? Berätta att hon är perfekt som hon är och hjälp henne istället med självförtroendet.

  Allt är så brutalt tragiskt. Man ser ju när en röv är fake, det ser ut som en kudde inpulad under huden, precis som låtsastuttar. Allt naturligt fett runt omkring saknas. Stora tuttar är även stora åt sidan tex, inte bara rakt utåt.

   Varför man låter sin tjej genomföra en bbl? Missförstå mig inte nu, jag är absolut inte för dessa ingrepp men vad menar du att pojkvännen skulle ha gjort? Fysiskt stoppat henne genom att vadå…låsa in henne? Vill hon göra det så kan ingen göra annat än att råda henne att låta bli.

    Hade min kille sagt att han ska operera in silikon i magen för att fejka muskler hade jag i princip stått framför dörren för att hindra honom från att åka, JA. Speciellt ifall det var världens farligaste plastikoperation. Hade aldrig låtit honom av rädsla att förlora honom.

    Dessutom hade han ju inte varit nöjd utan bara hittat nästa ”problem” som de alla gör.

    Du menar att om någon är på väg att göra något livsfarligt som grundas i självhat ska man bara sitta och titta på för ”det går inte att stoppa iaf”?

     Nej man kan inte fysiskt hindra någon om den vill. Eller menar du att man ska låsa in någon och inte släppa ut den? Ja, man kan prata och förklara risker, försöka övertyga den att inte göra det. Men hjälper inte det så kan du inte göra något tyvärr.

      Man kan göra slut om de inte lyssnar och gör operationen ändå.

       Ja visst kan man göra det.

     Bara för att man inte stoppar någon rent fysiskt så betyder det inte att man bara tittar på. Man kan förklara varför den inte bör göra det, visa på risker, uppmuntra att den jobbar på självkänslan i stället, ställa ultimatum, osv. Men du kan liksom inte kidnappa någon för att stoppa den. Hur gärna man än vill.

      Tror du seriöst att jag inte vet att man inte kan kidnappa någon? Eller vad är poängen med din kommentar?

       ”Hur kan man låta sin flickvän göra ett sådant ingrepp?”

       Tja, vill hon så kan du inte stoppa henne. Så enkelt är det.

   Sne i fejset? Din kommentar har poänger men de skulle landa bättre om du inte fokuserade så mycket på utseendet. Är problemet verkligen att de enligt dig är fula efteråt eller är problemet att de genomför livsfarliga operationer som om det vore ett frisörbesök?

    Jag trodde att var underförstått att jag tycker att det största problemet är hälsorisken men tydligen inte, men jo: självklart är det värst.

    Men värt att säga dock att resultaten inte ens blir bra. Efter all möda och risk. Man blir inte ens snygg. Efter-bilderna är photoshoppade och verkligheten är sne, bullig och konstig.

    Hela industrin handlar ju just om att ”förbättra” utseenden så vore väldigt konstigt om man inte får tala ärligt kring resultaten? Det är ju både hälsorisken och den estetiska aspekten som detta handlar om.

     Så om de bara hade blivit snygga så hade dessa turkietoperationer varit helt ok och rättfärdigade?

      Men hur läser du människa? Seriöst? Sa jag det? Du tolkar ju med illvilja med flit.

       Du har väldigt mycket fokus på att de blir fula efteråt. Det är inte relevant. Det är inte deras utseende som bör kritiseras utan ingreppen och hela industrin kring det.

        Hela syftet är att förändra deras utseenden. SJÄLVKLART bör man diskutera resultaten av syftet.

         Bör man verkligen diskutera huruvida en enskild person blev fulare efter ingreppet? Så undrar man varför de sen skäms att berätta. Dubbelbestraffning.

     Men alltså kritiken handlar ju inte öht om den estetiska aspekten. Vi kritiserar inte den här industrin för att resultaten ibland inte blir ”tillräckligt bra”. Så nej, huruvida de som opererar sig blir snyggare efter eller inte är faktiskt inte relevant.

      Det gör man ju visst! En stor del av kritiken är ju b.la i dokumentären att det inte blir som på bilderna eller som de lovat. Om jag säljer en färg till dig från ett dåligt företag så är det ju absolut relevant att företaget är dåligt men även att färgen inte ens är den utlovade. Om jag seriöst måste skapa en sådan liknelse.

       Jo men då handlar det ju inte om att man blev fulare utan att man inte fick det man blev lovad. Exempelvis hon som var för smal så det blev ingen skillnad alls efter hennes bbl.

  Linda Blom verkar ha blivit singel efter en heeel del festande den senaste tiden. Inte oväntat alls då hon tog av sin förlovningsring för ett tag sedan. Har regelbundet gått in på hennes sambos instagram där hennes namn har stått med ett hjärta i bion. Ikväll när jag gick in var det borta.

  Får vi diskutera fritt nu? Eller blir det kanske borttaget

   Testa. Men är du van att dina inlägg raderas så kanske du bör fundera på varför.

   Här får du inte skriva dina åsikter eller tankar som går emot alla andras eller som inte är pk. För gud förbjude olika åsikter. Här ska man vara ett duktigt får och följa flocken annars hamnar du i modd/dina kommentarer raderas.

    Är ”olika åsikter” = rasism i din värld månne?

     Tänka sig att man kan ha åsikter som INTE rör det ämnet. Sjukt va. Så nej.

      Här inne har väl alla olika åsikter och säger emot varann hela tiden?
      Så du snackar BS.

      Jo, det vet jag, men åsikter som bara går emot andras blir inte bortplockade, så något annat måste det ju vara med just dina om du upplever att du inte är tillåten att yttra dem… 🙂

    Varför vill du så gärna hänga i ett forum som inte tillåter dina åsikter? Finns garanterat forum som är mer tillåtande för dig.

     ”varför vill du så gärna”. Vem har sagt det? Du har väl ingen aning hur ofta jag är inne här eller varför jag ens är inne här ?. Tycker bara det är synd att många människor lever sånt svart och vitt liv att man inte kan diskutera saker med andra. Men många är unga här så jag antar det är därför.

     Du kan ju knappast tycka det är en positiv sak att inte ha förmågan att diskutera saker med folk som har andra åsikter? Eller måste alla hålla med dig för att få finnas i ditt liv? Satan vad naivt sätt att leva.

  Fick dålig smak i munnen, kändes som att de försökte vinkla det till att de gör sina operationer för att leva upp till sina följares förväntningar samt behålla och få fler följare. Inget om att det är andra i branschen som bidrar till deras norm som de känner att de måste upprätthålla..

   Men det sa ju en tjej, att man ser andra göra och då vill fler göra. Hon sa det när hon funderade på om det var hennes operation som hade startat igång det bland andra.

  Jag ska själv göra en näsplastik nästa år. Var i en olycka för fem år sen och bröt näsryggen. Operationen plus komplikationer har jag sparat pengar för och tänker jag göra i Sverige, inte ens under narkos p.g.a. riskerna förknippade med detta. Har så svårt att förstå hur man ens vågar åka till Turkiet, bara för att spara pengar. Näsplastik är även det enda ingreppet jag hade vågat göra, eftersom det kan göras utan att bli nedsövd. Att ens ta risken att bli nedsövd i onödan är något jag inte förstår mig på.

   Den enda operationen jag kan tänka mig göra är en bröstförminskning. Då har jag 80J i storlek och är fortfarande tveksam pga riskerna med ingreppet (tex inte kunna amma). Operationer är inget man ska göra i onödan och det ska inte gå till på det här sättet som vi ser i dokumentären.

    Om du har fysiska problem pga din byst så kan jag bara säga: GÖR DET!
    Jag ångrar att jag inte gjorde det för längesedan. Jag har fått ett helt nytt liv efter, känns det som.

     Apropå att influera och uppmana andra till operationer.. ?????

      Jag är helt okej med att influera människor som lider av en stor byst, att ta hjälp för det. ??

       Det är absolut uppe på agendan för mig, men då jag är rätt ung vill jag vänta tills jag fått barn. Brösten blir inte direkt snyggare av an graviditet och jag gör operationen helst bara en gång. ?

  I vårt Shein-samhälle där allt bara ska bli billigare och billigare och mer och mer tillgängligt för alla så är det ju viktigt att man kommer ihåg att man nånstans får vad man betalar för. Jag vet inte vad en skönhetsoperation i Turkiet kostar men jag kan bara jämföra med den operation jag gjort själv, i Sverige.

  Jag var på Akademikliniken 2016 eller 2017 och gjort ett bröstlyft och -förstoring med mitt eget fett. Det påminner till stor del om en BBL, men är inte riktigt lika farligt då förstås. För det betalade jag drygt 100.000. I priset ingick flera konsultationer och flera eftervårdsbesök. Kirurgen var tydlig redan från början och sa att du inte kan titta på bilder på andras operationer och tro att du ska se exakt likadan ut, utan du har dina egna förutsättningar. Jag fick hans telefonnummer och mailadress och kunde när som helst på dygnet höra av mig med frågor och funderingar, både före och efter operationen. Det skrevs på papper innan, ett seriöst avtal.

  Jag är extremt nöjd med min operation. När jag berättar för folk vad det kostade så är det många som ryggar tillbaka och reagerar på den hutlösa summan. Men ju mer jag tänker på det, desto gladare är jag ändå att det kostade. För jag fick verkligen kvalité för mina pengar och ångrar mig inte en sekund.

  Det här gäller ju mindre ingrepp också, fillers och botox och så. Oftast får du vad du betalar för.

   Jag har också opererat mig på Akademikliniken och de var otroligt seriösa i allt från konsultation, till uppvak och återbesök. Kollade runt olika kliniker (givetvis i Sverige) och AK var definitivt dyrare än många andra men om man ska göra operationer så bör man inte ta billigaste kirurgen. Kan för mitt liv inte förstå att man åker utomlands och opererar sig.

  Är jag helt fel ute om influensers ska reklammarkera när dessa personer har tagit emot pressutskick och taggar företaget som en galning? Enligt mig är det här klockren reklam för företaget… Att en person med flera 10-tals tusen följare lägger ut, så syns deras produkter och deras namn plus tagg att en kommer rakt in på deras insta….

  Mina tankar

  Att influensers inte skäms mer? Typ Jasse. Gjort reklam för ett företag som gjort ett dåligt jobb, hon tyckte mest att det varit jobbigt för henne själv då resultatet blev dåligt och kontraktet var som det var. Undrade om hon inte skulle be om ursäkt??

  Sara. Blev nästan förbannad. Åker till Turkiet för en idiotisk operation och kommer tillbaka och blir liggandes på sjukhus i flera nätter, vill inte ens tänka på hur mycket skattepengar det gick där. Och så åker hon IGEN.

  Det säger att Mono Kliniken inte bemötte kritiken, men varför frågade dom inte detta på plats när dom besökte kliniken? Tyckte det var lite konstigt. Sen så pratar den där Jasmine om dittan och dattan utan bevis eller andra som stöttar det hon säger. Hon andra tjejen hade iallafall videon och läkare som stötta det hon säger. Hur kan också Jasmine känna sig tvingad att vara tyst mot en klinik som också gick med på att hon inte skulle reklam för sin bbl? Många frågetecken hos mig iallafall.

   Hon valde att att inte promota sin gratis BBL så, så hemska kan inte kliniken ha varit mot henne tänker jag….visst dokumentären är en tankeställare men ändå väldigt vinklat för att det passar och gynnar dom och för att en influenser efter 3 år väljer att berätta sanningen när ingen bryr sig egentligen eller ens visste om hennes BBL? Snacka om spotlight jagare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.