Öppet spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
Dock undanber jag mig politiska diskussioner, tack!
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli satt på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… ?

Ps! Tjafsa mindre!

647 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  På måndag opererar jag brösten och herrrrgud vad jag längtar! 😀

   Större? Mindre? Lyft?

    Större och framförallt överpol då jag gått upp och ner väldigt mkt under mina graviditeter och nu är helt platt upptill:D Ska lägga in 370 cc

     Har du sett priset vi betalar? Med tanke på risker och så 🙂

      Haha jo jag har sett men nu åker jag varken på en gruppresa till Turkiet på måndag eller gör en BBL men tack för omtanken 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

       Vilken klinik ska du till?

      Vi?

       ”Priset vi betalar”, en dokumentär på SVT.

     Lägga in 370 centiliter? Är inte det 3.7 liter?

      3,7 dl väl

      Ja, det stämmer. 100 centiliter = 1 liter

      Cc står för kubikcentimeter. 1 cc är samma som 1 ml

     Jag har gått ner i vikt jag också – och att brösten försvinner är den bästa presenten någonsin! Aldrig mer problem med att det studsar när jag springer, aldrig en ”opassande” klyfta när jag har urringning. Så mycket lättnad ? Förstår verkligen inte er som vill ha större tuttar igen men med fejk-innehåll. Är ju så skönt att vara typ platt. 🙂

      Nej 🙂

      Tänkte samma när jag hade större bröst (ganska stora för min lilla kropp men inte helt åt helvete FÖR stora ?). Men nu efter två långtidammande barn är jag en planka och saknar mina bröst. Kommer inte operera dock utan se fördelarna istället. Typ som att jag troligen inte kommer få hängpattar, de flesta kläder sitter snyggare och att jag kan gå utan bh

   Vad för slags operation?

    Oj finns det olika? 😀 under bröstet och bakom muskeln

   Jaha hoppas du blir nöjd.

    Tack 🙂

   Grattis, hoppas du blir nöjd och att allt är klart inför julen, för det gäller att ta det lugnt och vila efter ett sådan ingrepp.

    Mannen har tagit semester i tre veckor enbart för att kunna serva mig 🙂 och tack!

     Sweet! Härligt med lite service. Lycka till på op!

   Jag opererade brösten för snart två år sedan vilket är det bästa beslut jag tagit. Älskar mina bröst så mycket.

   Vilken typ av implantat blir det? Jag har ergonomix full 400cc.

    Åååå tack för du skrev! Det blir mentor hp!

   Kan inte fatta hur man kan vilja ha ett främmande material inuti sin bröstkorg ?

    Fast nu lägger man inte implantaten i bröstkorgen…

  Vilka ser på hjältegalan?

  Vilken flunsas ålder blev ni mest förvånad över? För mig är det nog Tully, jag trodde hon var minst 45 år gammal men tror hon är ca 31-32?

   Petra Tungården. Trodde hon var minst 10år äldre.

   45? Haha wtf

   Margareta Grääs. Trodde hon var 39-40. Men hon är väl under 30 om jag inte minns fel…

    Trodde samma, hade aldrig gissat på under 30. ?

   Jag trodde att Johanna Bradford var 40 plus men hon är 34.

    Va nää? Chockad!!

    Trodde att Jeanette Svedberg(?) var mycket yngre pga alla filter hon använder.

     Hur gammal är hon?

     Jag gissar på 50-55.

     Hennes jättefiltrade bilder får henne att se ut som minst 50 år tycker jag.

   Jag trodde Bianca var ca 32-34 år.

    Det är alla operationer. Får tjugoåringar att se ut som välbevarade 47-åringar.

     Ja, ingrepp på unga får ofta motsatt effekt. Finns några intressanta exempel på det där contentskapare jämför bilder på när de gjort mycket med ansiktet med deras nutida ansikte när de slutat med vissa procedurer. Mycket botox och filler åldrar ett ungt ansikte. För mycket produkter i håret gör att det ser mindre naturligt och ungt ut. För perfekta vita tänder ser fejk=gammalt ut.

   Trodde Pontus Rasmusson va 15

  Har ni upplevt något övernaturligt som ni inte kan förklara?

   ja jag är övernaturligt korkad & har gått på samma utbildning i 10 år snart

    Anonym 20:14
    Ger en varm kram.
    Du är inte korkad.❤

    Varför skriver du så om dig själv? Du måste tro på dig själv och vara stöttande. Du skulle ju inte skriva eller säga så till din vän, om den satt I samma position som dig.

    Du har dina anledningar till varför du är där du är och det är okej, ibland är sakeråting svåra och det är ingen skam i det.

    Du kommer greja detta – i din egen takt. Hejja hejja!!

    ?

    Du är övernaturligt rolig också! Vilket gapskratt jag fick ? Korkad är du då inte

    Är det du Anna book?

   Ingen spännande story men ja, ett knackande ljud i ett hus som inte var ett typiskt ljud för det huset. Vill tro att det var en släkting som dött som ville bekräfta att hen var med oss.

    Hej
    Jag hoppas det med.
    Att släktingen hälsade till er.

     Tack. Har du varit med om något?

      Hej
      Oj.. jag har varit med om en hel del.
      När min mamma gick bort så drömde jag att jag träffade henne på sjukhuset.

   En gång hörde jag fotsteg på övervåningen och att det spolade i kranen i badrummet när jag var ensam hemma. Har försökt hitta en logisk förklaring till det.

    Anonym 20:21
    Det var mig ett renligt spöke som tvättade händerna.

     Ja men visst.

     Nej men tydligt ljud av fotsteg och så kranen som spolar ett par sekunder. Vill hellre att nån bröt sig in och akut behövde tvätta händerna, än att det inte ska finnas nån förklaring.

   När jag var mindre. Kanske när jag var mellan 13-17 så bodde vi i ett gammalt hus. Och det var så många gånger som man hörde någon tydligt gå i trappan fastän att man visste att tex alla andra sov eller att man var ensam hemma. En gång så var det bara jag uppe och resten av familjen låg och sov och jag kollade på teven så hörde jag hur någon gick och stökade omkring i källaren. Och källaren var precis under där jag satt. Tex sådana saker. Men sen när jag blev äldre och vi flyttade så har jag som tur inte varit med om det igen.

    Anonym 20:23
    Kanske det var en tidigare ägare som letade efter något. Man blir lite paranoid när man hör steg som inte tillhör någon i familjen.

   Ja, i min förra lgh. Kände mig iakttagen när jag stod i köket och diskade en kväll, obehaget var så starkt att jag var tvungen att sätta mig ner en stund. Samtidigt fick jag upp en bild i huvudet av att en äldre kvinna stod bredvid mig och tittade strängt på mig. Efter ca tio minuter försvann obehagskänslan. Senare samma natt fick jag veta att min granne (en gammal kvinna) hade dött. Har även drömt om mina döda föräldrar flera gånger, väldigt symboliska och speciella drömmar.

    Anonym 20:37
    Drömmer mycket om mina föräldrar med.
    Ibland kan jag vakna med tankarna ” det måste jag berätta ” och så blir jag påmind om att de inte finns längre.

     Om man tror på andar (Vilket jag gör) sägs det att de döda tar kontakt bl.a genom drömmar. Lite coolt om det hade varit så.

      Ryser. För det är exakt så jag fått kontakt. Den sjukaste är tre drömmar om min mammas mormor. Jag har träffat henne flera gånger, jag var 16 när hon dog, men vi hade inte relationen att vi pratade. Men drömde tre ganska täta drömmar om henne varav en dröm minns jag då hon hade gröna kläder på sig. Berättade det för mamma och hon sa ”min mormor älskade grönt”. Det visste inte jag om, och hon hade inte direkt gröna kläder när vi träffades heller.

      Sen i vissa perioder i livet har jag fått besök av min farmor i drömmarna och jag har vaknat av att jag vid de tillfällena fått en kram, en beröring som känns utanpå kroppen och inte som i en dröm.

      Min tvilling känner jag alltid närvarar, men ibland i samband med läggdags har jag hört och känt saker som är typ tydliga för att avfärda som inbillning.

       Så fint. Är övertygad om att ens anhöriga alltid finns med en, även efter de har gått bort. ❤️

   En gång när jag var barn, säg typ 9 år, så vaknade jag mitt i natten av att det kändes som att nån slog mig i ryggen. Så jag vände mig om liksom i panik och såg en kvinna gå ut ur mitt rum. Eller mer glida ut ur mitt rum. Detta har jag försökt förklara men eftersom jag kunde röra mig så var det väl ingen sömnparalys? Kan man på nåt sätt fortsätta drömma när man vaknar och liksom på så sätt ”se” saker som inte finns? Vet att jag var vaken, låg vaken länge och var för rädd för att gå till mamma.

    Anonym 20:44
    Det kanske kan vara en form av drömparalys.
    Jag har råkat ut för något liknande ett par gånger. Jag vet att jag är vaken men ser saker som inte finns eller som inte ska finnas på just den platsen. Hjärnan är duktig på att spela spratt.

    Jag har ofta synhallucinationer när jag är på gränsen mellan vaken och sömn. Mest spindlar som kryper runt i rummet. Lägger ingen vikt vid det utan tänker när det händer ” jaha nu ser jag i syne igen”. Men det är klart att det kan vara läskigt för ett barn att vara med om liknande.

     Jag har samma! Har spindelfobi dessutom? förut hade jag ljudhallucinationer, såg att någon satt/stod vid fotändan och att rummet var uppochner och andra trippade grejer men nu är det mest spindlar. Jag hallucinerar mer när jag mår sämre.

   mina föräldrar ärvde min farmors hus efter att hon gick bort och flyttade in där. en kväll när jag var ensam hemma (och fortfarande bodde hos pappa och mamma, jag hade farmors gamla sovrum som mitt rum) vaknade jag av att det kändes som att någon satt på sängen och strök mig över ryggen, det kändes SÅ verkligt. var såklart ingen där när jag vaknade. det var säkert en dröm, men jag gillar att tänka att det var farmor som satt där och strök mig över ryggen. <3

    måsteslutabytanamn
    Åhh vad mysigt, blir glad över att läsa när släktingar visar att de finns där.

     ja visst! blev lite gråtig när jag berättade det för pappa och han sa att det 100 % var hon som var där, men att han blev lite besviken över att han missade henne eftersom han inte var hemma. hoppas hon kommer och hälsar på oss igen. har du haft någon släkting/anhörig som kommit och hälsat på dig flundra? <3

      måste
      Drömmer ofta om mina föräldrar.❤

       Hoppas du känner att de är med dig genom drömmarna! jag är säker på att våra nära är med oss jämt – bara att vi inte alltid känner av dem❤️

   Jag drömde väldigt intensivt under en period om en tjej jag kände när vi gick i gymnasiet. Till slut bestämde jag mig för att söka upp henne på nätet och då visade det sig att hon precis hade dött.

    Wow ❤️

   Min lillasyster som var 23 då satt barnvakt hos mig en gång i min gamla bostad. När jag kom hem så var hon livrädd. Saker hade tydligen börjat ramla och hon hade känt en närvaro och en kyla periodvis? Helt allvarligt skakad, alltså inget skämtsamt.

   Sett ett spöke när jag sov hos min mormor en gång för över tio år sedan. Det var högst odramatiskt egentligen men jag blev skiträdd och började ”skrika” (kom bara höga ljud a la Ahhhh Ahhhh) för jag fattade inte att det var ett spöke innan hon försvann. Trodde det var en riktig person som brutit sig in i mitt rum på något vis och stod och tittade på mig när jag sov. Hon (spöket, en okänd kvinna i kanske 40-50 års åldern) var inte arg eller så, stod bara helt lugnt och tittade ned på mig när jag sov, såg mest lite nyfiken ut. Men vafan, en främling i ens rum liksom, när man sover, höll på att skita på mig.

   Väckte min mormor när jag ”skrek” och hon ropade tillbaka (sov i rummet bredvid). När jag skulle skrika hjääälp så fick hon damen en lite bekymrad min och blev sedan mer och mer transparent tills hon helt försvann. Då först fattade jag att det varit ett spöke. Blev helt ställd. Trode inte på spöken innan dess. Har fortfarande svårt att tro på spöken trots att det var så tydligt den gången. Aldrig sett/kännt något avs spöken o dyl varken innan eller efter. Har dock aldrig sovit i det rummet mer…

   När min pappa gått bort kände jag hur någon strök på längst ryggen en natt när jag satt och grät över skrivbordet, trodde min lillasyster hade kommit in men när jag vände mig om var det ingen där och dörren var stängd.

   Och nyss när min gamla mormor gått bort var jag i badrummet hemma och när jag vände mig om och skulle gå var det som att jag mitt i badrummet gick rakt in i en vägg, fick sådan stark känsla av att jag gått in i en människa och undrar om det inte var min kära gamla mormor som var där och sa hej då en sista gång. Fint men lite läskigt när det väl händer

   Min mamma har typ ett extra sinne när något kommer hända. Det har varit några gånger under livet men bland annat.
   Jag och en kompis var 17 och var på fest. Vi skulle ta sista bussen hem. När vi kommer till bussen får vi inte gå på för vårt biljettköp strulade. När bussen hade åkt sa vi ”esch vi går istället”. Precis därefter ringer mamma och säger ”vad har hänt, vi hämtar er”.
   Hon har aldrig tidigare ringt under en utekväll utan mer om man varit sen.

   Dagen innan farfar dog i en stroke (han var inte sjuk) sa hon till pappa. Jag känner på mig att något hemskt händer imorgon och vi kommer förlora någon.

   Sen finns det mer grejer. Händer inte ofta utan har hänt några få gånger under livet.

    Min mamma är likadan. Eller var. Det hände några liknande grejer när vi barn bodde hemma men sedan tror jag hon lagt locket på eller ngt för det verkar inte ske mer.

    Lite åt det hållet, när min farmor gick bort var vi tre stycken som hade känslan av att det var sista gången vi sågs. Hon var inte sjuk, bara samma vanliga mysiga lilla tant, pratglad som alltid. Visade liksom inga tecken, men vi var tre kusiner som hade denna känslan, den ena träffade farmor några dagar före, jag och den andra bara timmar före efter att ha umgåtts en hel kväll.
    Åh, älskade farmor❤

   Ja för drygt två månader sedan skulle jag gissa. Körde bil i mitt kvarter och reagerade på en man på en tomt som såg oerhört 70-talig ut. Han hade stora lite fyrkantiga glasögon, väst, murarskjorta och jeans. Saken var den att jag såg honom onormalt tydligt på ganska långt håll. Sedan försvann han bakom grannhusets en tuja (buske) och när jag kom närmare tomten var han spårlöst borta. När jag kollade närmare på tomten, som är väldigt öppen, fanns det inget att gömma sig bakom. Mycket oklart. Trodde det var en vanlig person, som jag reagerade på för att jag inte ville köra på honom. När han sedan var spårlöst borta kan jag fortfarande inte förklara det hela.

   Ikväll gick jag förbi skafferiet utan att ta fram något onyttigt.

  Saknar när man hade något att diskutera om GabJoss/Poss här. Älskar henne dock ?

   Jag är förvånad över att hon överlag skriver rätt mycket klokt på Instagram i frågestunder och sånt. För emellanåt verkar hon så tappad med sitt val av partner (valt honom för att han är snygg och de har smoothies gemensamt) och annat (fillers och operationer).

    Haha har hon sagt att hon valt honom pga detta?

     Hon bytte ju inte upp sig från Fjodor direkt… Känns som att hon ville ha en spännande badboy istället vilket kanske är kul i stunden men inte jätteklokt i längden. Men det är hennes val!

      Förstår inte, vad gör honom till badboy. Han verkar vara en liten pojk som ska se tuff ut och det gör han via tatueringarna
      Ser inte honom som en badboy alls ?‍♀️

     Ja men en sak till har de gemensamt: de gillar sex!

      Så märkligt att skriva så mycket om det.

      Undrar hur det blir med en bebis hemma.

      Eller om man verkligen inte har lust.

      Upplever ändå en rädsla typ ”tänk om han lämnar mig om jag inte vill ha sex konstant, så jag måste göra mig sexig”.

      Fast jag gillar henne, nu lät detta elakt. Och kanske är jag bitter också hahah för här has det då aldrig sex. Men nej… jag menar ändå det jag skrev.

       Ja men jag förstår tanken. Hon verkar ju så otroligt mån om att konstant vara sexig. Hon fick frågan om de haft sex igenom hela graviditeten och svarade att jo i princip men nu på slutet gör det mest ont… Kändes lite tveksamt med tanke på att hon opererats för gyncancer under graviditeten med… Tror det är lite vanskligt att värdera sex i relationen så högt med tanke på omständigheter som kan ställa till det.

        Om jag har fått för mig, att det är han som vill att hon ska lägga ut såna bilder, att han vill att hon ska klä sig så, att han vill att hon ska skriva om sex.
        Har jag fel?

       Håller med!

      Oh my god.. jasmin, inte fått nåt på länge? Att gilla sex med sin man är en bra grej, lägg ner! Avis så det skriker om det! ??‍♀️??‍♀️

    Som i Youtube-videon när dom sa att kn*lla och smoothies var deras grej….

   Är hennes barn vaccinerade? I någon frågestund nyss sa hon att hon inte skulle vaccinera nya bebisen mot rota, därför jag undrade.

    Har för mig att hon varit lite anti vaxx iaf förr om åren? Kanske innan hon fick ett hjärtsjukt barn…

     Eller hur? Har nåt vagt minne av det också. Men kanske att hon ändrade sig som du säger

    Jag vet inte om jag minns helt fel men när hon fick första ville hon inte vaccinera eller gå till BVC? Har ett svagt minne om det men kan ha fel.

     Du minns rätt. Hon mena att väga och mäta de kunde hon fixa på egen hand..

    Stämmer!

    Ett inlägg från 2015: https://gabriellapossler.se/2015/12/07/tremanaders-vaccin/

    Ett inlägg härifrån från 2016: https://nyheter24.se/bloggbevakning/2016/04/05/gabjoss-kan-sjalv/ (hittar inte citaten dock)

    I en kommentar från 2018: https://gabriellapossler.se/2018/01/04/inflyttade/ (här skriver hon dock att andra inte vet OM de vaccinerat barnen eller ej)

    Orkar ej leta nu men vet att jag har läst att de valt att vaccinera (delvis?) efter att deras dotter föddes med hjärtfel. Kan ha läst bland hennes kommentarer, då hon (iaf då) var flitig att besvara sina läsares kommentarer

  Fler som blir helt ensamma över jul och nyår? Det blir första julen och nyåret för mig som ensam det här året, och pendlar mellan att känna mig jättedeppig och att inte bry mig så mycket. Ville mest ventilera.

   Kan du möta upp någon dagen innan och laga mat tillsammans? Kan vara skönt att bara värma maten.

    Finns ingen jag kan möta upp tyvärr, men god tanke. Det blir nog bra ändå, det är ju bara en dag. ?

     Många åker på en kryssning på julafton, kanske det skulle vara nått för dig???

      Tyvärr har jag ingen ekonomisk möjlighet till det, men kanske ett annat år absolut. Tack för tipset, sparar det till ”Möjliga framtida julfiranden”. ?

   Ja. Det är aldrig roligt. Av någon anledning känns nyår värre än jul, även om båda är jobbiga. Har aldrig lyckas vänja mig, fast jag verkligen har försökt.

    Håller faktiskt med. Har du spenderat många jular/nyår ensam?

     Kanske 3-4 jular nu. Bor långt från familj och måste jobba en liten stund på julafton. Nyår har jag varit ensam så länge jag kan minnas nu.

   I vårat grannskap är det några som bjudit hem ensamma människor hem till sig.
   Kanske du har något liknande i närheten?
   Eller kanske dra ihop något själv?

    Det finns en del firanden som bl.a stadsmissionen har, men kommer nog vara hemma. Det blir nog bra.

   Jag är också ensam. Fick tips om att baka såna där brigadeiros (?).
   Tänkte själv ge mig ut på en utflykt i staden och finlunch efter en mysig frukost hemma.
   Även om jag ser fram emot min första lugna julafton kommer också de där tankarna ibland. Försöker distrahera mig med inköpslista, idéer på vad man kan göra och ett schema för dagen. Kan det vara något?
   Ibland är planerandet roligt tänker jag.

    Vilket roligt tips, tack för inspirationen. Vad mysigt det lät. ?

     Du, vi fixar det här?

      Absolut ?

   Ett gyllene tillfälle att skita i den äckliga julmaten! Hade jag firat ensam hade jag ätit allt förutom julmat… typ en god charkbricka ?

    Haha, eller hur! ?

    Vi äter charkbricka på julen, tillsammans med lax, sill, korv och annat traditionellt ☺️
    Funkar alldeles utmärkt!

     Det lät rätt gott när du skrev det iofs ?

   Jag brukar kolla igenom Harry Potter-filmerna under jultiden, börjar på julafton. På julafton äter jag också sushi. Har också tackat ja till jobb under julhelgen pga. jättebra OB så försöker samla på mig så många pass det går. (Tyvärr fick jag inte ihop mer än 10 h på julafton i år , förra året var det 14 h).

    Skönt med jobb ändå, då slipper man liksom fundera så mycket på vad man ska göra. ?

   Jag har varit själv några ggr under julen. Första gången var skräp för då var jag jättesjuk. Helt horribelt. Men dom andra gångerna har varit supermysiga. Jag har verkligen skämt bort mig. Haft sköna myskläder hela dagen, lugn lång frukost med tända ljus & tacksamhetsdagbok, kört skön yinyoga och verkligen tagit mig tid, satsat på god mat, haft filmmaraton (komedier och kärleksfilmer ?) eller sträckläst mysiga böcker, gått prommis med krämig varm choklad i termosmugg (väldigt lite folk ute under Kalle så då har man liksom världen lite för sig själv), spelat julmusik och sjungit med för full hals osv. Supernajs har det varit. Hoppas det blir jättemysigt för dig med ❤️

    Låter supermysigt, tack för lite julpepp! ?❤️

   Får man fråga hur det kommer sig att du sitter själv? Är det självvalt eller har det bara blivit så?

    Har ingen familj pga döda föräldrar och ingen relation med mitt enda syskon (självvalt). Har inga andra sociala kontakter tyvärr utan är helt ensam i princip. Så det har blivit så kan man säga.

     Men du har dig själv och om man blir en fena på det där med självmedkänsla (jag har övat övat och övat) så är det faktiskt helt möjligt att bli sin egen bästa vän (inte klyschigt utan så att det känns varmt och kärleksfullt i hela själen). Då känner man sig inte alls ensam mer och vipps så kommer annat bra folk och ansluter sig. Vet inte varför det funkar så bra men det gör det. ❤️❤️❤️

      Attraktionslagen. ? Men jag vet vad du menar, jag har haft perioder då jag har varit ensam under långa perioder och haft jättemysigt. Så det går absolut. Det lustiga är att under en sån period drog jag till mig flera jättetrevliga främlingar som började prata med mig på stan. När man mår bra i och med sig själv utstrålar man något som är attraktivt för andra och då börjar man dra till sig bra saker och människor. ?

       ❤️

     Det låter lite ledsamt när man läser dina rader, men är det självvalt så finns det ju anledning. Men i vårt land är vi ganska strama med att sträcka ut en hand, en inbjudan osv.om inte familjeband, trots att väldigt många människor kanske inte har någon egen familj. Sen är vi ju alla olika och en del vill vara i eget sällskap (och trivs med det) medans andra inte kan vara själva en dag utan att få panik. Kan tycka det är ngt väldigt sunt med att faktiskt trivas i sitt eget sällskap. Julen är ju upptrissad till max och tror många ,även fast fullt hus, inte alltid tycker det är så himlans kul, utan hellre hade varit hemma i myskläder och haft det lugnt & skönt om de kunnat. Skäm bort dig själv, ät ngt du älskar (julmat är ju grymt överskattat) Om du kan, tappa upp ett bad, tänd massa ljus och kolla en riktigt bra film eller läs grym bok. Eller, om du har möjlighet, ta in på hotell en natt, lyxa till det med room service och deras ev spa avdelning. (många större hotell har bra priser under jul pga lågsäsong.)Önskar dig en riktigt lugn & skön jul!

      Ja, lite kanske. Men har bestämt mig för att göra det bästa av situationen och bli mer positiv 2023. Vet att det går om man vill. Som du skriver så kan man göra det mysigt för sig själv, kanske köra en spa-dag då man bara tar hand om sin kropp. Tack och detsamma till dig ?

       Du har så rätt. Blir så himla varm och glad av att läsa om din inställning ?

        ?

        Ville bara skriva att jag håller med om att att läsa om din inställning ❤️ Hoppas att du får en jättemysig julafton ?

         Tack, och du med ?

  tror ni på fusionskraften som var på nyheterna i veckan?

   Kan du förklara lite kort vad de har gjort?
   Jag är inte så insatt i det ämnet.

    De har kommit på ett sätt att få ut mer energi än vad som används för en reaktion. Precis som kärnreaktionerna i solen. Ett enormt genombrott.

     Anonym 20:52
     Det låter jättebra!!

   Teoretiskt och i liten skala (tänk labbmiljö) har det väl varit realitet hur länge som helst. Problemet med storskalig fusion har ju alltid varit den extrema värmeutveckling. Om man lyckats fixa den sista biten så bör det ju funka fint. Frågan är väl om man verkligen har det…

  Angående Linda-Maries inlägg om Lucia.
  Mötte henne backstage på en spelning och hon var otrevlig och hade en översittarattityd mot alla som kom i närheten. (Jag höll mig en bit ifrån och observerade mest)
  Om hon nu vet hur det känns att bli orättvist behandlad och bemött på ett elakt sätt.
  Då förstår jag inte alls hur hon kan behandla människor så som hon gjorde?

   Kanske handlar om att få strålkastarljuset på sig själv.

    Jaa kanske det.. Hade tänkt säga hej till henne eftersom det är sånt man gör, småpratar lite med alla som är där bakom osv. Men jag blev nästan lite obekväm och drog mig undan istället.

   Också hört att hon är sån… hon hade ju en podd med Alexandra Nilsson ett tag o hade varit riktigt taskig mot Alexandra…

    Jag som trott att det var tvärtom. Lyssnade aldrig på dom men något fick mig ändå att tro att det var Alexandra som gjorde nåt dumt så att de bröt så tvärt.

    Vad var det LM gjorde för taskigt?

   Har suttit i bordet bredvid henne på en restaurang. Hon var både otrevlig och väldigt jobbig mot servitören som var en väldigt trevlig kille.

   Linda-Marie har handlat av mig då jag satt i kassan och hon var hur gullig som helst iaf.

  Mindler – hiss eller diss?

   Diss. Vad får man ut av ett forcerat videosamtal på 25 minuter= Inget

   Hannaholiero har tipsat om dem, är allt jag vet.

   Diss. Samtalen är 25 minuter, knappt. Vad hinner man prata om då?

   Ganska hiss tror jag.
   Jag går inte pga depression eller något riktigt allvarligt, och har aldrig behövt psykolog pga dåligt mående. Mitt problem är att jag har fobier. De tar mitt problem på allvar och verkar seriösa.

   Hiss! Jag går KBT-behandling där nu och träffar en psykolog jag är nöjd med. Dissen blir att det bara är 25 minuters samtal dock. För egen del känner jag att det räcker just nu men förstår om andra inte känner så.

   Funkade inte alls för mig. De sa att de inte kan hjälpa de som har ångest eller depression som jag, bara folk med enkla fobier. Marknadsföringen stämmer inte alls.

    Vad synd! Jag träffar min psykolog för en form av odefinierad ångest så det upplever jag absolut att de kan. Särskilt stor skillnad på alla psykologer där dock, tråkigt om man inte får en bra. Men man kan byta givetvis.

  Jag har varit sjuk hela hösten med några veckors mellanrum. Får feber, halsont, hosta och värk. Varit hos sjukvården och tagit prover men allt är ”normalt”. Blir frisk, mår bra typ 2 veckor och sedan blir jag sjuk igen. Jag börjar bli orolig att jag har någon värre sjukdom som inte syns på enkla blodprover… Finns det någon här som är duktig på hälsa och som har några tankar? Eller tips på hur jag får stopp på detta? Har inga barn så det är inte dagisbaciller iaf. Jätteglad för hjälp!

   Helt sjukt mycket som går nu, så du kanske bara haft otur. Man kan ju bli smittad direkt med en ny smitta när man blivit frisk från den ena sjukdomen.

   Jag hade det så i typ 7 månader. Kände mig mig frisk och blev sjuk igen efter tre dagar. Kände mig frisk och blev sjuk efter en vecka. Om och fucking om igen.

   Det var ingen allvarlig sjukdom.

   Det låter inte alls bra.
   Har du kollat sköldkörteln?
   Kan även vara så att du blir lite mer känslig efter att ha varit sjuk. Ditt immunförsvar kanske behöver längre tid på sig att bli bättre.
   Jag hoppas att du blir bättre och mår bättre snart. ❤

   Tänker spontant på PFAPA, då förekommer dock inte hosta.

   Så där hade jag i 11 månader…. Alla prov som togs + lungröntgen + astma-och allergitester var ok. Förjävligt men bara att försöka härda ut.

    Tillägg: inga barn (eller djur) här inte.

   Detta hände mig för typ 10 år sedan! Hade konstant förkylningar och influensa som avlöste varandra. Gick till slut till läkaren och GRÄT för jag var så trött på det. Han var väldigt omtänksam och förklarade hur immunförsvaret fungerar osv. Han menade att man kan hamna i en ond cirkel ibland, där immunförsvaret sänks pga infektion och då är man met mottaglig för ny infektion kort därefter och upplever de här återkommande besvären. Det släppte faktiskt efter det. Började också titta lite på vad alternativ medicin säger och köpte hem D-vitamin och örtte m.m. Vet inte om det hjälpte men men…

   Har haft samma problem sedan oktober typ. Blev superförkyld, feber nån dag men var sen helt sänkt pga hosta, täppt näsa, huvudvärk osv så jag var sjukskriven i 2 veckor. Sen blev det bättre men hann bara jobba typ 4 dagar sen kom det tillbaka igen med feber och allt. Jobbade knappt alls i oktober ?
   Blev sen bättre igen, sen sämre, och bättre.. osv. Har blivit en del sjukskrivningar oktober-november. Nu är jag mammaledig så trodde jag skulle få vara frisk nu då jag inte ”måste” umgås med folk på jobbet och sådär men nej, nu håller jag på att bli sjuk IGEN ?
   Vet inte vad det är, har testats för corona varje gång jag fått ”nya” symptom, inga fel på lungorna, infektionsvärdet normalt osv.. Men det är en jävlig influensa som gått/går nu, när jag var vid vårdcentralen senast sa dom att det är många som är sjuka 2-3 veckor i taget..

   Covidvaccinerad?

   Om du vill kan du lyssna lite på Kelly Brogan. Välj någon podd eller så innan du kastar dig över en hel bok (så du vet att du är intresserad). Hon är läkare men har lämnat den Allopatiska modellen bakom sig och har varit otroligt värdefull för mig. Jag har varit betydligt mer allvarligt sjuk än du men också konstant och en sak efter nästa under ett helt år. Inte förrän jag hittade Gabor Maté, Kelly Brogan och andra läkare som ifrågasätter den dogmatiska skolmedicinen och istället stödjer sig på aktuella forskningsresultat och patientutfall har jag blivit bättre. Inte helt bra ännu men otroligt mycket bättre och verkligen påväg. Det kräver ett jättejobb hos en själv, inte bara att ta piller och tvätta händerna. För mig har det varit enda utvägen då skolmedicinen inte erbjudit mig någon möjlighet att bli frisk utan bara livslång medicinering för att öka min smärttröskel och på så vis mörka mina symptom. Men eftersom jag kommer bli frisk, jag vet det, så får jag fixa det själv. Resultaten är redan remarkabla (ett ”mirakel” enligt skolmedicinen) och allt grundar sig egentligen i livsstilsförändringar. Är du inte redo för allt sådant är det naturligtvis helt okej. Ville bara tipsa eftersom detta att helt skifta spår är det enda som har hjälp mig, och det har hjälpt både mycket och snabbt. Lycka till. Hoppas du får känna dig helt frisk snart ❤️

   Jag blir ”sjuk” i samband med ägglossning och mens. Halsont feber/frossa huvudvärk. Ibland är det värre och ibland är det 1-2 dagar. Äter olika kosttillskott och vitaminer för att försöka hålla hormonerna mer i balans och det har faktiskt blivit bättre.

   Använder du kortison i någon form?

   Samma här! Blivit sjuk till och från sen i somras. Riktigt jobbigt och tar på energi att knappt ha någon energi ? är också orolig att det är något allvarligare men man får ju inte hjälp av sjukvården så ingen idé att gå dit ?

  Finns det något ni skäms över att ni stör er på? Jag skäms över att jag stör mig på killar som är uttalade feminister för att jag får för mig att de har en baktanke med det. Rent rationellt vet jag att många inte har det, därför skäms jag…

   Jag pratar mycket om jämnlikhet och försöker tex få min pojkvän att förstå hur det ser ut i världen, vad kvinnor blir utsatta för och att män, enligt statistik, står för de värsta brotten. Jag kan bli riktigt upprörd av att prata om det och förvandlas till en manshatare. MEN, jag skäms över att jag på individnivå ogillar de flesta kvinnor och mest drar mig till män. Jag kan dock inte låta bli att tycka att kvinnor generellt är dumma i huvudet. Sen så beror det också på patriarkatet i grunden, men ändå.

    Att du tycker att andra kvinnor är dumma i huvudet är ditt eget ansvar kom igen ?

     Japp, och det är just därför jag skäms för det som jag nämnde?

      Varför skyller du på patriarkatet då?

    Du ogillar de flesta kvinnor och tycker att kvinnor är generellt dumma i huvudet och det är alltså ”trumvirvel” patriarkatets fel (jösses).

    Nog för att patriarkatet blivit anklagat för mycket men här måste det personliga ansvaret kicka in.

     Det jag syftar på är kvinnor som tex skönhetsopererar sig för att de vill tillfredsställa män. Eller kvinnor som hela tiden försöker vara i centrum, så kallade ”pick me girls”. Jag upplever det mycket i min närhet, att kvinnor gör sig till för att bli mer accepterade hos männen. Även kvinnor som uttrycker icke feministiska åsikter och säger ”jag är absolut inte feminist” för att passa in.

      Jag tycker alltså att det är konstigt att kvinnor inte fattar att dom skadar sig själv och att deras beteende inte gynnar någon i slutändan. Jag önskar bara att kvinnor inte kände ett sånt behov av att göra om sig själva eller att uttrycka vissa åsikter för att bli omtyckta.

   har aldrig hört en kille irl säga att de är feminist – tänker du på instagramprofiler som ju givetvis kan göra det för *poäng*?

    Ja, till exempel

   Jag stör mig på att mina syskonbarn förstör alla kalas eller sammankomster. Sen blir jag irriterad på mig själv, eftersom det inte är barnens fel, så klart.

    Hur förstör dina syskonbarn era familjesammankomster?

   Skäms för att jag stör mig på när saker inte blir rättvist när man ska betala notor och rundor och sånt. Jag bjuder gärna på saker, tar med mig små presenter och handlar när jag ska hem till folk och sånt, ser inte mig själv som generellt generös person men… Just när notan ska betalas så skaver det så mycket i mig om tex någon som druckit mycket mer än andra eller ätit mycket dyrare föreslår att notan ska splittas rakt av. Vet inte varför just det här stör mig så mycket och jag skäms över det, känner mig så snål som ens bryr mig.

    *ser mig själv som en generös person menar jag, inte ska bort där

    Jag tycker det låter snålare att vilja splittra notan om nån har ätit och druckit mer, då kommer ju den som gjort det undan billigare?

     Jo men precis, men om det inte rör sig om tusenlappar och ingen i sällskapet har väldigt ansträngd ekonomi så tycker jag egentligen att det inte spelar någon roll… Men trots det så får jag ändå den där skaviga känslan.

   Mina gamla vänsterkompisar som var män och uttalade feminister har på senare år erkänt att det handlade mestadels om att ragga brudar ?

    Gud vad jag kan tänka mig det ?

  Varför gör många det så svårt för sig kring jul? Och väljer att se allt som stressigt och negativt? Med bra planering och ett ”lagom” julfirande så är det ju ingen grej. Jag förstår verkligen inte ”what’s the fuzz about”. Jag har klickat hem alla julklappar på nätet. Vi har en överenskommelse i familjen att vi bara köper julklappar till barnen. Vi sammanstrålar allihop hemma hos min bror mellan 12-17 så ingen heldag och alla får en lugn morgon och landar och nattar hemma hos sig själva. Julbordet är uppdelat mellan oss alla så ingen står och roddar allt själv.
  Nej jag skriver inte detta för att verka duktig, för det tycker jag inte jag är, gör bara det som ska göras utan att förstora upp det.
  Sen fattar jag att vissa vill göra på andra sätt och ha det mer storslaget. Ja ha det då, men kom inte och gnäll sen om att det är så jobbigt.
  (Och nej, jag har ingen partner som gör allt och jag glider med, är ensamstående tvåbarnsmamma.)

   Tycker alltid att det är intressant när folk skriver att de är ensamstående mammor. Alltså är du ensamstående på heltid? Eller har barnen en pappa de är hos halva tiden?
   Är väl liksom inte exakt lika imponerad av en person som har halva tiden utan barn att laga mat, slå in julklappar osv som en förälder som har barnen själv 100% och ändå roddar allt. Det är imponerande tycker jag. Att inte ha en partner säger ju överhuvudtaget ingenting om hur mkt man roddar själv med två små barn menar jag.

    Är ensamstående på heltid. Har skaffat barn på egen hand.

     Då tycker jag det är förbannat jävla bra att inte stressa upp sig över julen. Imponerad

      Ja, imponerande. Sen tänker jag att fan vad mycket mindre stress jag skulle ha om jag bara bestämde 100% allt, vilka julklappar till barnen, hur mycket de får kosta, vad är rimligt att de har på sig (jag bryr mig noll, sambon är noga) SAMT SLAPP hela julfixeriet med sambons sida, när ska vi till dem, hur länge, julklappar i vilken prisklass, måste hänsyn tas till ditten och datten i familjen osv. När jag tänker efter … ingen väljer stressen, den kommer på köpet.

     Tänk om du hade haft en eller två barnafäder med anhang att jonglera med! Mycket av justressen ligger nog där.

    ”Statistiska Centralbyrån gör följande definition: Ensamstående med barn omfattar personer som inte bor med make/maka/sambo. De har barn upp till och med 18 år som bor minst halva tiden i deras hushåll. Termen verkar ta avstamp i själva boendet.”

    Att bo med en partner säger heller ingenting om hur mycket man roddar själv med barnen.

    Bor man ensam utan vare sig barn eller partner är man ensamboende.

    Så ensamstående förälder är bara en definition.

   För att överallt blir man påmind. I reklam o i tv och tudningar och radio. Jul jul och åter jul. ?

   Skillnaden är nog att ni i din familj är överens om att ta det lugnt och dela upp jobbet. De som blir mest stressade vid jul är nog de som känner av andra människors krav och de som lever ojämställt. Det är inte så lätt att bryta med traditioner även om de skapar enorm stress.

   Ja själv har jag ikväll slagit in alla julklappar till barnen, på ett sätt som min sambo ville ha det på och som tog skitlång tid (med snören och fan och hans morsa och grejer) medan HAN gjorde ingenting. Kraven från andra människor gör det stressigt.

    Varför? Varför gör du något som stör dig och inte på ditt sätt (hade säkert blivit lika bra) och varför gjorde han inte det själv om det var såå viktigt för honom?

     Det är bra frågor, jag har inga svar. Det är lättare att bara göra själv än att behöva bråka antar jag.

      Men vad är det här att börja bråka om? Alltså om han vill ha det inslaget på ett visst sätt så bör väl han slå in det? Om han börjar kräva att du ska slå in paket på ett visst sätt och det blir bråk om du inte gör det då är det ju en riktig varningsklocka. Ta hand om dig!❤️

       Nej, förlåt❤️ inte bråk på det sättet. Mer att jag behöver tjata och tjata. Och han tyckte vi skulle köpa grejer och göra fina julklappar för det hör till…

        Låt honom göra det då… om han inte gör massa annat. Men man måste va överens vad man ska lägga tiden på.

      Oj, låter som ett ohälsosamt förhållande!

    Kunde du inte säga nej då? ? Vet att det ofta är ojämlik i hemmet mellan män och kvinnor men i vissa fall kan man ju faktiskt själv påverka vad man väljer att göra??

     Julklapparna behövde slås in idag då vi inte har nån plats att förvara dem på där barnen inte skulle hitta dem, och de kommer hem tidigt imorgon. Han har en historik av att det han ska göra ”sedan” blir antingen inte gjort eller så blandar han på nåt sätt in mig fast typ mitt i natten när han känner sig redo att ta tag i saker. Så för att antingen slippa greja med det nån gång inatt eller få akutgöra det själv imorgonbitti så… ja…

      Låter som en klassisk kvinnofälla.. ?

      Du hade ju inte behövt göra det på hans tidskrävande sätt utan gjort det på ditt eget enkla sätt.

      Förlåt, men det låter jävligt manipulativt och obehagligt.

      Han låter som en pinsam mansbebis.

    Fast varför bry sig om andras krav?
    Om min sambo har krav på hur julen ska vara får han fixa det.
    Varför i hela världen ska någons krav utföras av andra?

    Jag pyntar inte och julfixar inte. Det min man vill ha fixar han. Samma med julklappar, han ansvarar för att hans familj får julklappar . Jag har ingen familj utom min gamla mor, henne fixar vi båda för.

     Man behöver nog tänka efter för vems skull man firar jul. Det finns ingen julpolis, det går att sänka kraven som egentligen inte finns. Det är handeln som vill att vi ska köpa köpa köpa. Tänk bort all reklam, all hets om konsumtion och känn efter: varför firar just du jul? Vad vill du med de här tre dagarna? Nästan alla landar i att ta det lugnt, umgås utan krav och bara vara. Mycket sällan vill man ha hets och massor av saker. Vill du ha det alla andra dagar på året, nej så varför just nu? Hur jag gör själv? Ingenting faktiskt, inga julklappar, ingen julmat, inga besök. Återhämtning under tre lediga dagar men jag har också den lyxen att tänka på mej själv.

   Jag har aldrig haft stress. Varit singel, firat med min familj och beställt julklappar via nätet om vi ska byta.

   I år däremot har jag pojkvän och är höggravid. Vi ska på olika firande + jobbar. Det stressar ihjäl mig av tanken att åka runt massa ?

   Jättebra att du lyckats fixa julen på ett lugnare sätt. Men det kan ju finnas olika orsaker till att julperioden känns stressig – försöka klämma in julavslutningar, luciafirande och liknande samtidigt som jobb, resande runt jul, för att träffa släktingar över flera dagar osv. Alltså, det är ju mer än bara julklappar och julmaten som kan göra att december känns stressig. En del inom ens kontroll, självklart, en del saker känns nog knappt möjligt att välja bort vilket kan bli stressigt.

  Får ni magsjuka varje vinter?? /orolig emetofob

   Absolut inte. Jag har varit magsjuk en gång i livet och då har jag ändå arbetat med barn i många år.

   Aldrig haft. Du kan köpa ett test på apoteket för och se om du är immun. Gjorde för några år sedan och fick bekräftat att jag är immun. // 36 år

    Oj vad spännande.

   Nej.
   Senaste gången jag spydde var efter ett julbord 2012. Gången innan dess 2004 också på grund av för mycket alkohol

   Nej pga är helt manisk med handtvätt, handsprit, handskar och kör ytdesinfektion på nycklar, handtag, mobil osv flera gånger om dagen

    Handsprit hjälper inte mot magsjuka.

     I know därför jag har handskar r jag lämnar hemmet. Men har spriten mot typ förkylningar 🙂

   Nej. Haft en gång i vuxen ålder. 2014 var det nog.

   Nej jag har bara fått det en gång som vuxen, smittades antagligen av ett barn. Jag har också lidit av sån otrolig emetofobi så jag relaterar till oroligheten man känner varje vinter! <3

   Verkar mest vara de med småbarn som får detta, eller? Har själv inte haft på säkert 15 år eller mer.

   Verkligen inte. Snarare en gång vart tionde år eller så…

   Jag har aldrig varit magsjuk. Spydde en gång när jag var bakfull i Vegas, det är det närmsta en magsjuka jag haft ?

    Vilka lugnande kommentarer av er alla. Jag (TS) har dock småbarn så hög risk varje vinter nu….

     Tre barn under 5 år där alla just nu är eller varit sjuka. Äldsta spydde och sedan diarré, de två yngre varav yngsta 6 månader har just nu diarré. Vi vuxna har klarat oss. Håller tummarna för dig!

   Jag lider också av emetofobi och får enorm ångest varje vinterhalvår när det börjar härja magsjukor. Har nu barn och fruktar redan förskoletiden som väntar. Främst att han ska bli sjuk men också jag och min sambo. Konkreta tips mottages gärna hur man hanterar detta på egen hand, förstår självklart att hjälp går att få genom kbt etc.

   Nope. Bara en gång som barn, och en gång som vuxen. Tänker att det räcker så ?

   Enligt psykolog ska man inte svara på orosfrågor. De är lugnande för stunden men vidmakthåller oron och gör den värre.

   Nä, har aldrig haft det.

   Nej, senaste gången var 2015.

  Vilken är den bästa eyelinern? Gärna prisvärd

   Catrice har en superbra. Waterproof något heter den (den är inte helt waterproof men jättebra i övrigt)

   Kvd-beautys klassiker alla gånger om

   Isadoras vattenfasta! Använt den i flera år. Väldigt lätt att måla med och sitter som berget ?

  ag tänkte berätta en sak som hände mig för några år sen, som är så himla konstigt. Har tänkt på det senaste dagarna och inser att jag nog inte har berättat det här för någon, men nu tänkte jag ventilera lite.

  När min pappa gick bort när jag var 19 år så var jag på bouppteckning på begravningsbyrån. Jag tyckte att mannen som höll i det hela var väldigt konstig och ställde frågor om relationer, tex om jag hade pojkvän, hur länge vi varit tillsammans. Han ställde även frågor om min pappa som var lite väl personliga.
  Ungefär 2 år senare så bodde jag ensam i ett hus som låg avskiljt utan grannar, bara en landsväg bredvid. En morgon när jag ligger och sover så gör jag hur någon kliver in i mitt hus och ropar efter mig (låste aldrig dörren tydligen), men jag var så yrvaken att jag avfärda det som en dröm. Några månader senare så passerade en bil ute på landsvägen när jag var ute och hämta posten, och den svängde in på min tomt. Självklart var det han. Han sa att han försökt få tag på mig ett tag (oklart varför) och att han varit här, gått in i huset och ropat efter mig, men åkt när ingen svarat. Blev helt paff och han fick tillbaks till bilen och sa ”du kan ju svara i fortsättningen”.

  Efter den händelsen så var det lugnt i över 2 år. På hösten så skulle jag ut och äta med jobbet inne i stan. Jag var påväg in på blomsteraffären när jag ser mannen komma från ica. Jag går snabbare och går in affären och hoppas på att han inte har sett mig. Jag går runt där inne en stund, men när jag sedan vänder mig för att kolla ut så står han i skyltfönstret med ansiktet tryckt emot och kollar på mig. När han såg att jag såg honom så skynda han sig därifrån. Det var som tur var sista gången jag såg honom.

  Jag fick sedan reda på att mannen var lika gammal som min pappa och att han hade mobbat min pappa och många andra. Jag förstår inte varför han var efter mig såhär, men obehagligt var det.

   Första jag tänkte var att han kanske var din biologiska pappa… men jag har nog tittat på lite för mkt film det sista…. Jätteläskigt…. Du borde kanske anmält?

    Nejdå det är han inte, han var nog bara en snuskgubbe.? Men nu har jag flyttat så jag behöver inte oroa mig mer.

     Snuskgubbe?

   Oh vad obehagligt! Förstår att du försöker undvika honom.

   Det där borde du nog tagit till chefen på begravningsbyrån. De jobbar ju med människor som är i en väldigt sårbar situation och det där låter som grova övertramp, och han ska inte ha ett sådant jobb.

    Det var han och hans fru som ägde begravningsbyrån tyvärr. Det var också i en liten stad där alla känner alla, så det skulle bli massa rykten. Men när det väl utspela sig så tänkte jag nog inte på det så mycket utöver att det var obehagligt. Jag hade ingen att prata med och var väldigt ensam då.

     I en liten stad behöver alla företag tänka på sitt rykte, så det borde verkligen ha kommit ut… Men i alla fall, inte OK alls det han gjorde.

      Ja absolut. Men jag var väldigt ung och han var en respekterad och omtyckt man. Jag vågade inte göra så mycket.

       Nej jag förstår det. Blir bara upprörd för jag jobbar med liknande saker och vet hur viktigt det är med ett professionellt bemötande och vad som är totalt oacceptabelt.

   usch förstår att det var extremt obehagligt för dig! så ung som du var också när det började. hoppas innerligt att du aldrig mer behöver se den där mannen <3

   Han låter lite sjuk. En anhörig till mig bodde med en man som blev anmäld och dömd i rätten att söka hjälp. Det visade sig att han mobbat anställda under honom, smugit och tjuvkikat genom fönster hemma hos en anställd, spridit elakt skitsnack och andra liknande saker. Min anhöriga avslutade förhållandet och flyttade ut. Då köpte han en ny bostad nära hennes. Det är en mental jävla störning hos en del människor alltså.

   Usch vad obehagligt!
   Jag kanske kollat på för många serier ikväll, men jag har en teori. Han har haft dåligt samvete över hur han behandlade din pappa och när han sedan fick träffa dig så fick han för sig att han kunde gottgöra allting genom att hålla koll på att du mådde bra (på hans egna, extremt gubbiga sätt).

    Jag tror inte det. Fick reda på att han veckor innan hade skällt ut min pappa inne på Ica för att han var lite berusad (han var alkoholist). Han försökte även ta reda på information om hela våran familj, vad folk tjänade osv. När han såg att pappa hade skulder så ville han veta vad han hade köpt osv. Han ställde så extremt konstiga frågor som var alldeles för privata.

  Vad tror ni Margaux gör på dagarna nu?

  Och när tror ni hon törs göra nån uppdatering igen?

   Hon bidar sin tid den sluge fan! ?

   Runt årsskiftet kanske. Lite ”new year new me” typ.

  vad kallt ute. -13 Tänker på djur och hemlösa. Men ska bli varmare nu framöver. Hade balkongdörren öppen och det blev snabbt iskallt. ⛄

   Samma! Tänker också på det :/ Är ute på lantstället nu, tog en promenad idag på lunchen i -20 grader… slog mig då hur vissa djur har det men framför allt de utan hem… Fruktansvärt!

   Inte för att vara den som är den, men djuren har klarat sig i alla tider i betydligt kallare väder än vad vi har nu. Jag lovar, de har sina sätt och klarar sig! ? Men fint att ge de en tanke ❤️ Värre är det för de hemlösa, tyvärr.

    Många djur dör på vintern. Framförallt svälter de ihjäl när det är mycket snö och ingen tillgång på mat.

   Låg och tänkte på det igår, blir tokig av att folk tvingas sova ute. Önskar att jag kunde ta hem några hemlösa, men har hört andra som har gjort så och där det inte har slutat så bra. Tänk om det kunde byggas fler härbärgen istället för dyra hyresrätter.

   Apropå hemlösa. Varför hoppar inte Sverige på housing first-modellen tro? När det nu går så bra i Finland menar jag. Goda exempel på nära håll borde ju påverka. Eller? Mkt som går bra i Finland när jag tänker efter. Varför tror ni Sverige har så svårt för att apa efter? Är vi för stolta (typ ”inte kan finnarna ha bättre idéer än vi”), eller handlar det om något helt annat. Är genuint nyfiken. Några uppslag?

    Vad innebär den modellen?

     Finns en liten film på YT som heter något i stil med ”How Finland ended homelessness” som förklarat det bra ?

    Kan gissa att pengar har något att göra med saken. Sveriges regering kanske tycker det skulle bli för dyrt?
    Nu vet jag visserligen inte vad housing first kostar staten varje år, men kan tänka mig att det nog blir en nätt summa. Speciellt då det finns folk som absolut inte vill ändra på sitt liv, utan lever på socialen och FPA. Hade själv en bekant som satt det i system, bostaden fixades via socialen som betalade hans hyra och han fick en viss summa pengar på kontot varje månad, som för det mesta gick till alkohol osv. Sen när han misskött lägenheten så pass att han blev vräkt fick han en ny bostad igen via socialen ☺️ Rinse & repeat. (Har inte längre nån kontakt med honom då jag & min sambo till slut kände att han bara snyltade på oss hela tiden också, ville ”låna” pengar och hörde bara av sig när han behövde något)
    Men alltså tanken är ju god. Och det har säkert hjälpt många.

    Boende först-modellen finns faktiskt i vissa kommuner i Sverige.

     Vilken glädje att höra. Ska kolla upp hur det går. Tack för tips ?

     Ja, i Uppsala bl.a!

  Är det någon som följer Emelie Bergström (Felicia Bergströms syrra)? Hon skulle ju åka till Bali i flera veckor men kom hem ganska snabbt så kan inte låta bli att undra vad som hände som gjorde att hon kom hem så tidigt.

   Ja, jag följer henne med. Tänkte också på det? får se om hon lägger upp nån video snart?

   Jag följer henne. Också undrar det…. Jättekonstigt, hon kanske släpper nån video snart?

   Om hon inte vill dela med sig av det så tycker jag man ska släppa det bara. Okej att undra i sina egna tankar, men ingenting vi behöver sitta här och spekulera om.

    Nä det har du faktiskt helt rätt i! Dumt av mig att börja spekulera. Gillar verkligen hennes youtube så det är synd att det kanske inte blir lika många resevloggar som det var tänkt, men men!

   Med tanke på att Indonesien precis klubbar igenom lagar från islamsk politik – att man inte får ha samlag utanför äktenskap, eller vara otrogen osv – så hade jag också illa kvickt lämnat Bali tror jag. Är dåligt påläst på övriga lagar och hade inte velat hamna i trubbel. Det spås ju bli svårt t.ex. för turistande sambos (ogifta) att ens boka gemensamt hotellrum i Bali. Vet inte om det kan vara anledningen? Men det är väl det enda jag kan komma på som nyligen inträffat gällande just Bali och som påverkar turister.

   Indonesiens nya lagar kanske? (Obs har ju tydligen flera olika rättssystem, så vet ju ej vilket som gäller för Bali).

   Gillar henne med MEN, tror hon är överkänslig. Antagligen då hon är lite udda och inte riktigt hänger med j det sociala så kände hon sig nog utanför de andra tjejernas häng. Hon har ju gjort detta även hemma, åkt ifrån sällskap på stan fler att åka hem och filma när hon grinar om att hon känt sig utanför och utstött även i vänners sällskap och överreagerat och överanalyserat och dragit hem. En känslig själ som är lite socialt handikappad när det kommer till att umgås i grupp helt klart.

  Erbjuder ni kaffe eller dylikt till hantverkare som kommer hem till er?

   Nej. Bjöd på paj en gång när han ändå fikade med sitt kaffe han hade med sig, men honom kände jag. Men aldrig annars.

    Varför inte om man får fråga?

     Därför att de oftast brukar åka iväg till sitt kontor och fika, eller har med sig eget som sagt.

   Jag brukar fråga om de vill ha vatten eller kaffe, ibland svarar de att de gärna vill ha och ibland inte men du måste inte fråga om du inte vill. 🙂

    Erbjuder alltid för tycker det är en självklar grej men har förstått att alla inte håller med, så ville mest undersöka i det lite:)

     Jag gör oxå alltid det, tycker det kan vara en trevlig gest.

    Fråga bara inte om dom vill ha ett happy ending ?

     Eller dopp?

   Alltså klockan var typ 7 på morgonen och jag hade precis kokat kaffe, så jag typ sa ”det finns kaffe om du vill ha” när målaren kom haha. Jag kanske var helt socialt missanpassad.

    Tycker jag inte! 🙂 hade blivit väldigt glad om jag vore målaren!

   Nej, verkligen inte hemma men på jobbet brukar jag göra det (kaffetermosen står ändå framme hela dagen).

   Kaffe brukar jag alltid erbjuda, iaf om de ska stanna en stund.

   Ja, absolut!

   Ja och något att äta. Frågar flera ggr per dag vad dom vill ha om jag är hemma. Annars ställer jag fram kaffe/te, mackor osv.

   Frågar alltid men majoriteten säger nej. Fått för mig att de tänker att det ser dumt ut att de fikar när de är ute på jobb typ.

   Absolut inte. Jag lider mig igenom hela upplevelsen och anstränger mig för att behöva prata så lite som möjligt. Oftast står jag i ett annat rum och typ håller andan och hoppas att dom ska skynda sig.

   Bjuda på kaffe, är du helt galen? Vad kommer härnäst, småprata? Aldrig i livet.

    Hehe? du låter ju dock rolig att småprata med!

    Hahaha! Tänkte samma sak.

    Lite sex då? ??????

   Had inget kaffe så bjöd på en nocco, tänkte koffein som koffein, vilket uppskattades.

   Verkligen inte! Försöker att inte vara hemma när hantverkare är hemma. Sist en elektriker var hemma hos oss var jag lite krasslig och ville inte gå ut så jag låste ut mig själv på balkongen och låtsades att jag inte var hemma.

    Hahaha kul om hen såg dig och sen kom tillbaks till kontoret och berättar för kollegorna ”var hemma hos sjukaste kunden, hon bara stod där ute på balkongen” ?

   Nä, för jag har inget kaffe ? Brukar fråga om dom vill ha något att dricka, sedan försöker jag hålla mig ur vägen. Det funkar bra ?

   Gav flyttgubbarna var sin kall burk cola när de var klara. Det var en varm dag och de var supersnabba.

  När kommer Anna Books jubileumsshow? Carola firar 40år på Avicii arena.
  Anna Book berättar att hon firar 35år som artist. Är det 3 låtar?

   Varför så taskig?
   Känns det bättre nu?

  Någon som har tips på instagramkonton som liknar Jonna Jinton innan hon blev så känd? Om ni förstår vad jag menar! Enkla livet på landet, gärna i norra Sverige

   linnea_lundkvist har ett underbart konto!

    Ja! Henne följer jag redan! Så fina bilder!!

   torpochting!

   Västerhjärta och gammsystrar är mina favoriter! och även majarebeckalarsson (dock ej norra sverige)

   Dani Connor Wild! Engelsk naturfotograf som bor i Västerbotten, lever livet på landet i ett gammalt hus med pojkvännen och fotograferar djurlivet runt knuten, så väldigt likt JJ från förr i tiden, jordnära och trevligt =)

    Dock inte lika behaglig att lyssna på ?

   Talasbuan. Finns på YT. Oklart om dom fins på insta. (har inte insta själv). Kalle Flodin finns nog på båda ställena. Och Lost in Europe (Ash Pollard). Jag gillar Roaming wild Rosie jättemycket men hon bor inte så långt norrut, dock i en stuga i skogen ?

  Jag och min partner känner ett starkt sug efter ett syskon till våra två barn. Dom andra två är födda oktober och februari dvs två av dom absolut tråkigaste, gråaste och deppigaste månaderna. Ser framför mig att jag skulle vilja ha en sommarbebis som jag kan få njuta av nästa sommar dvs försöka bli gravid sent denna sommar. Undrar om någon som fått barn sen vår/sommar tycker det är värt att vänta med graviditet och planera in en ev graviditet så bebis kommer under årets lite härligare och lättare tid? OBS vet att det inte är givet att man blir gravid osv osv så ingen behöver komma med några påhopp eller annat tråkigt 🙂

   Nej helt ärligt inte. Små nyfödda har det jobbigt om det är väldigt varmt, drt blir varmt i vagnen och i sele och man ska inte va i solen osv. Kände inte direkt att man njöt av sommaren när man hade nyfödd då

    Ja, det är klart. Man glömmer ju fort bort hur varmt det faktiskt blir på somrarna, särskilt nu när det känns extra avlägset. Vilken månad födde du? 🙂

   Är väl bara trevligt att få ha kalas på tråkmånaderna så att det händer nåt.

    Skulle lätt försöka bli gravid så bebis kommer vår eller sommar om jag hade möjlighet att planera en graviditet. Så mycket roligare att kunna ha kalas ute tex, kunna vara ute med bebis utan att vara orolig för köldskador etc etc. Men här tar man lite det som ges efter 1 års försök.. 🙂

     Sista meningen.. Ingen försöka-bli-gravid-tråd är förskonad från åtminstone någon kommentar relaterat till ”otacksamheten” vi som inte kämpar i åratal för att bli gravida.. Hoppas du vet att sjukvården erbjuder hjälp när man försökt så länge som ni gjort. Lycka till!

   Njae, har två sommarbarn (slumpade sig så) och visst finns fördelar: färre infektioner/lägre risk, inte så mycket kläder och jox när man ska ut… ja det var väl dem. Nackdelar: man får inte bada hela den sommaren pga avslag, jättejobbigt när det är så varmt att bebisen blir störd av det. Att förlossningsvården är extra ansträngd på sommaren både pga brukar födas många barn och pga semestrar (där jag bor är det t ex andra regler för igångsättning (erbjuds först vid maxtiden över BF istället för diskuteras vid samtal x dagar efter BF)).

   Hade jag fått välja verkar våren nice? Då hinner barnet bli lite större innan RS-säsong drar igång till exempel.

   Sen har jag alltid uppskattat att vara född i en tråkmånad så har man nåt att se fram emot då!

    Jag har också fött barn på sommaren (planerade att ”tima” sommarmånaderna) och har ALDRIG haft så mycket ångest under sommaren. Kroppen är ju som förväntat efter en förlossning, man är varm, hormonell och ur balans. Sen har mina barn haft väldiga besvär med utslag pga värme och svett. Vi gör uppehåll med försök för att slippa sommarbebis, sista månaden vi avhåller oss sen ett par veckor (bf runt september om vi skulle plussa nu) så vi gör nya försök nästa månad och siktar på en oktober bebis 😛

    Tack för så klok input! <3

    Haha ohnej vad nojig och nedstämd jag blev nu på nåt sätt ?? beräknad i mitten på juli…

     Påbylsade små bebisar med lager x100, torr bebishud, mörka deppiga promenader på tomma gator är bara ett axplock av saker jag tyckte SÖG med att få barn under höst/vinter. Sen att alla kompisar är sjuka när det är dags för kalas är ytterligare en aspekt när barnet blir större. Så nedstämd skulle jag absolut inte känna mig i dina skor 😉

      Tack! Hahaha! Har ett vinterbarn redan och håller med om det där du skriver. April eller augusti hade kanske varit optimalt men man kan ju inte ”boka” ?

       Nej, känns som sent mars till maj samt augusti fram till tidig september är bra tider på året. Om man ändå kunde boka ? Men tänker att det inte skadar att försöka ”pricka rätt”.

        Hoppas du inte får svårt att bli gravid. Man blir snabbt ödmjuk tråkigt nog. Tar vilken decemberbebis som helst nu ?

       Har en i augusti och det suger ur ”börja förskolan”-perspektiv! Hos oss ät få platser lediga i januari, så antingen 1 år eller två år vid förskolebarn typ ? eller skjutsa över halva stan ?

     Ingen fara alls, så klart. Har fött barn i juli, en varm juli. Inga som helst problem.
     Lycka till med ditt julibarn.

    Ska föda i januari. Är livrädd för RS och covid ?

     Förstår det. Jag födde i början av februari och fick försöka anpassa lite för att minimera ev exponering för RS virus och covid. Har man inte äldre syskon som ska på aktiviteter osv är det klart enklare att hålla sig inomhus. Men visst är det läskigt <3

      Är första barnet, jag har redan planerat för isolering ? Har förmodligen RS just nu, vi ligger båda däckade (jag och min kille). Är bara glad att det är december och inte en månad fram ? Men kommer vara supernoga sen. Är det redan, men jobbar på förskola så vet exakt var jag fick detta ifrån ?

      Men kommer skydda oss sen, det blir isolering och mys hemma. Och besöken får bli en och en, alla måste vara 110% friska typ. Inga barn får komma nära osv.

      Ja, har fått höra hemska historier på jobbet nu – och vet hur illa det kan bli för de riktigt små. Usch nä, vi håller oss hemma ❤️

       Är också beräknad i januari och vi båda har förmodligen RS nu ?
       Vi kommer isolera oss efter jul och vet inte heller hur det blir med förlossningen eftersom den ligger i sätesbjudning för tillfället. Blir det planerat snitt vill vi absolut inte bli sjuka och när bebisen har kommit kommer ingen annan få hålla den förutom vi.

   Fick barn i maj 2021. Det var en varm sommar. Kunde göra nästan ingenting för det var så varmt, gick typ upp 5.30 för att ta långpromenad innan det blev för varmt. Till eventuellt syskon tänker jag att sen höst/vinter vore idealt, så man kommit ur de ömtåligaste månaderna till våren och kan njuta. Dock har man ju RS-helvetet att ta hänsyn till då.

   Ville så gärna ha en vår/sommarbebis. Har försökt sen i somras nu men fortfarande inget plus!

    Samma här. Sen blev det bara en önskan om en bebis som vill stanna oavsett månad. Man får lite perspektiv efter ett tag tror jag..

    Håller tummarna för att du ska få ett plus! Fortsätter ni försöka eller ”pausar” ni nästkommande månaderna för att ha chans på en vår/sommarbebis åndå? Hoppas inte frågan är okänslig 🙂

     Att ”pausa” för att man inte vill föda barn en viss tid på året känns..speciellt ändå? Eller gör folk sånt nu för tiden? Jag ville ha ett barn inte ha en bebis under en speciell årstid.

     Åh tack! Vi är 33 och 35 så vi fortsätter försöka, man vet ju aldrig hur lång tid det här kan ta… 🙂 Nästa ägglossning kring jul och en septemberbebis hade varit perfekt. Får se hur jag känner när vi närmar oss en nov/dec bebis haha

     Åh tack! Vi är 33 och 35 så vi fortsätter försöka, man vet ju aldrig hur lång tid det här kan ta… 🙂 Nästa ägglossning kring jul och en septemberbebis vore perfekt! Får väl se hur jag känner när vi närmar oss nov/dec som bf haha

      Håller tummarna för er! ❤️

   Älskade att föda barn i feb, var enda förlossningen den kvällen på avdelningen och var betydligt färre på BB.
   Är ju sjukt att det ska vara så men tyckte att det var så skönt att veta att man födde barn på lågsäsong…

   Har tre barn, födda september, december och juli. Tycker verkligen inget är bättre än det andra – dock var det jobbigt med en nyfödd i somras då det var galet varmt och svårt att ta med bebisen ut (storasyskonen hade aktiviteter som vi behövde gå på osv). Sen kunde jag ju inte bada på ett tag efter förlossningen heller och det var riktigt jobbigt i värmen. Tror inte på att försöka planera efter hur man tror att något ska bli, stor risk att bli besviken då inget nånsin blir exakt som man tänkt ändå ?

   Min son är född i juli. Det som är lite trist såhär i efterhand är att det är knepigare med kalas… vi är ofta på semester när han fyller år, och det är alla hans kompisar också 🙂

    Det kan jag tänka mig. Är ju verklig högsommar då. Hur tyckte du det var att föda på sommaren då?

   Mars är suverän tid att få barn. Om det blir en väldigt varm sommar så är det skönt att inte behöva ha en nyfödd då (

  Jag har fått jättemycket finnar helt plötsligt, efter månader av fin hy. Har börjat med Epiduo igen. Jag vet att det hjälper, men just nu är jag i det där stadiet där jag fortfarande har ömma, svullna underhudsfinnar, men samtidigt irriterad och tunn hud från krämen.

  Kul problem när man är 34… Jävla skit.

   Har du börjat med nån medicin? Jag började med antidepressiva och fick så grova problem att jag höll på att sjukskriva mig. Bölder, sår, eksem osv i hela ansiktet, det var hemskt 🙁 men varken min läkare eller jag kopplade det till antidepressiva så jag fortsatte med dem och påbörjade en sån där dunderkur med det där superstarka aknemedicinen som Isabella L pratat om.

    Ja, förvisso adhd-medicin. Men kan det verkligen påverka? Enligt alla här inne är det ju bara knark man får av staten för att bli smal, så har inte tänkt att det kan vara aknetriggande.

   Känner med dig. När jag haft såna perioder har jag försökt undvika speglar och att ta på huden mer än när jag smörjer in mig. Tar Epiduo regelbundet nu och har gjort i snart 3 år. Märker vid minsta uppehåll att hyn återgår. Håller tummarna för att det känns bättre snart! En bra återfuktamde och lugnande kräm är ett bra komplement

  Jag har passat någon annans hus i över två veckor ochf så jäääääkla trött på att vara här nu. Vill bara åka hem, träffa min man och njuta av decembermys.

  100% självförvållat, men jag hade inte riktigt tänkt igenom hur jobbigt det är att inte vara hemma.

  Slutgnällt, tack för mig.

   Låter segt.
   Av nyfikenhet. Varför behöver ett hus passas?

    Det bor även djur och blommor i huset, plus att det är ett villaområde som haft en del inbrott den senaste tiden. Så jag passar hus, djur och är tydlig med att det är någon hemma, typ.

     Hoppas att du får BRA betalt!

      Nej, jag får inget betalt. Hittills har jag däremot får magkatarr, kalla tår och hamnat efter med jobb-deadlines ?

      På måndag åker jag hem, i alla fall. Äntligen, haha.

       Oj! Det var snällt av dig, kanske lite för snällt ?

   Hoppas verkligen att de som äger huset uppskattar att du bott där. Och visar det

  Tips på julklapp till tjej på sex år. Vad leker de med? Har det uppfunnits något nytt pyssel? Jag brukar ha en plan och lite koll men inte i år.

   Squishmallow

   Besök på något hoppställe/trampolinpark

   ”Lurvig” dagbok med fina pennor och sudd

   Böcker

   LOL

    Tack, jättebra tips! Lurvig bok med lurvig penna fick hon faktiskt förra året. Squishmallow har jag aldrig hört talas om så det måste jag köpa!

    LOL låter som en rolig julklapp

   Typ slime kanske, om det fortfarande är en grej bland barnen?

    Ja! Hon fick en burk för ett tag sedan men den möglade på typ en vecka (?) och hon blev jätteledsen!

   Gav bort ett förstoringsglas en gång, det var tydligen en höjdare.

    Ja men åh, det hade jag som liten. Det var ju superkul att titta på allt genom den. Tack!

     En pop it-boll kanske? Ett spel? Bok?

      Tack! Jag googlade på pop-it och såna har jag ju sett. Som att leka med bubbelplast ?

   Ett löfte om att störta patriarkatet och rädda klimatet

    Alltså, jag är relativt högt uppsatt chef och dessutom en av ytterst få experter inom mitt område (enda kvinnan i Sverige faktiskt). Extremt mansdominerad bransch så jag har fått kämpa för både min roll och för respekt.

    Jag har inga egna barn som kommer äta av jordens resurser.

    Jag tycker jag har gjort mitt för att bana väg för andra kvinnor och för klimatet. Jag köper nog squishmallow istället, men tack för tips!

   ”den lille kemisten” eller ”den lille elektrikern”

    Perfekt, tack!

  Är det någon som har tips på bra parfymfria schampoos och balsam?

  Jag har just plussat (såå lycklig! Ber till allt i världen för att den vill stanna i magen) och enda gången som mitt hår har varit i bra skick är då jag använt Redkens produkter för långt hår. De är dock parfymerade och det står ju att man ska undvika på parfym som gravid ?
  Hjälp? Har långt hår som redan kommer se sådär ut givet att jag måste sluta färga utväxten. Klart värt det såklart ?

   Vart menar du att det står att man ska undvika parfymerade produkter som gravid? Detta va helt nytt.
   Men daxxin skulle jag isf tipsa om.

    Det står på 1177 och på Kicks råd till gravida,att man ska minska kemikalierna och ta bort produkter i möjligaste mån. Är det nytt eller ett sånt där råd som man inte behöver tänka så mycket på?
    Aldrig varit gravid tidigare.

    Tack för tipset!

     Har varit gravid två gånger senaste åren, och är en supernojig person när det gäller kemikalier och dylikt. Men parfyrmämnen har jag inte oroat mig för! Dock undviker jag det själv pga allmänt doftkänslig. Håller med personen ovan om att Daxxin är bra. Kolla dock på förpackningen, finns både parfyrmerad och oparfyrmerad.

     Inte riktigt samma grej men en sida som jag hade stor nytta av var Janusmed (googla ordet ”Janusmed” så hittar du den). Den är från typ Region Stockholm eller nåt sånt, och tar upp alla läkemedel. Inklusive receptfria grejer som Alvedon, nässprayer, Strepsils osv. Där har de superbra markeringar i olika färger angående om något är okej, tveksamt eller tabu att använda vid graviditet respektive amning. Samt korta, lättförståeliga förklaringar till varför. Den sidan sparade mig många googlingar och familjelivsläsande… Vet att det inte var det du frågade efter så förlåt för oombett tips hehe, men den är så bra.

     Jättegrattis till graviditeten!!!

      Åh tack så mycket för dina råd! Känns bra att du också har samma drag.

      Och tack för grattis!
      Kan knappt tro det ?

     En annan Anonym här! Skrev ett svar under annan signatur (AnonymX) som hamnade i modd. Hoppas det kommer fram snart! Men poängen var, du behöver inte oroa dig. <3 (Skrev dock ett annat bra tips i svaret också så håll utkik. :))

   Var hittar du din info? 1177 nämner inget om att undvika parfymer. Men apoteket har säkert parfymfritt.

     Oj.. Inte meningen att bomba med den där länken ?

      Asså under gravida står det ju typ tobaksrök och kvicksilver. Och ”vissa frisörprodukter”. En gissning (ej 100%) är att det kanske snarare handlar om hårfärgning och liknande. Inte schampo. MEN det är ju ändå bra att köra så parfymfritt som möjligt när msn ammar eller allmänt med en liten spädis så är väl lika bra att sätta igång.

       Låter ju bra. Jag är ju en sån som inte behöver tvätta håret så ofta som andra så det kanske är bra.

       Om jag blir stressad av sånt här ska jag nog hålla mig 1000 mil från familjeliv.se ?

       Under Råd om kosmetiska produkter står ”Du som är gravid bör använda oparfymerade produkter för att minska antalet kemikalier du får i dig.”!

       Har nyligen varit gravid själv och minns dock inte att detta var något barnmorskan pratade om…

     Tja de skriver ju inte rakt ut vad man ska undvika, utan ”kemikalier”…? Och det är ju rätt vagt? Väldigt mycket kan väl räknas som kemikalier? Jag har inte varit gravid men inga av mina vänner som fått barn har undvikit sin vanliga tvål eller schampo och de har helt friska barn.
     Undviker man diskmedel, handtvål, handsprit, deodorant, lotions om de inte är från naturliga parfymfria källor med? Genuint nyfiken.

      Vad skönt. Då är det inte vara jag som tyckte det var lite oklart information

    Och jag måste ha typ frisörssalongsprodukter. Annars hade jag lätt köpt på apoteket. Testat billiga produkter i omgångar o d blir typ tuggummi.Har tunna hårstrån och mycket långt hår.

   Vart står det att man ska undvika det? Använd ditt schampo du med gott samvete 🙂

   Det man brukar säga är väl att undvika starka parfymer när bebisen är liten. Det betyder inte heller att man måste sluta med parfymerat schampo men man kan ju undvika att spruta på sig parfym

   Färga håret ska man väl undvika de 3 första månaderna. Sen kan du köra på som vanligt.

   Läs enbart på 1177 och stressa inte upp dig för mycket. Man behöver inte bli extrem bara för att man är gravid 🙂

   Lycka till!

    Tack! Låter ju bra om jag stressat upp mig över infon på den där 1177-sidan och det som stod på Trygghansa. De kanske tänkte typ handtvål, tvättmedel o sånt.
    Jag vet ju egentligen att man inte ska googla,men kunde inte hålla mig.

   Du kan absolut både färga håret och använda parfymerat schampo!

   Man kan väl färga håret nu för tiden som gravid? Men ta inte mitt ord på det, har bara hört det.

   Åh grattis!

   Är själv gravid i vecka 35 och har använt parfymerat (eller alltså mitt vanliga schampoo/balsam och parfym ibland) hela tiden. Vet dock vissa som inte kunnat använda pga gravidluktsinnet är kaos. Men jag älskar att dofta gott, så använt vanligt schampoo/balsam och sköljmedel osv.

   Kommer dock köpa barnvänligt sköljmedel och så nu inför ankomst ?

    Sköljmedel ska man helst inte använda alls för miljöns skull, jag brukar ha utspädd ättika vid behov (se @ekotipset).

    Tack!? Älskar också parfymer och är glad nu att jag åtminstone får använda mina hårprodukter

  Någon som har fått julkänsla än?

   Nej ingen alls tyvärr

   Varje gång jag hör ”Driving home for Christmas” med Chris Rea, då kommer 100% julkänsla i kroppen.

    Jag gillar egentligen inte julmusik så mycket, men den låten är faktiskt riktigt mysig! ?

    Jaaaa, bästa jullåten! Älskar Chris Rea.

   Ja men saknar ändå dom närmaste som inte finns här mer. Är extra jobbigt nu innan jul. Har så mycket minnen. Men det är som det är. ?

    ❤️❤️❤️❤️❤️❤️

   Nej

   Både och. Har gått all in hemma med julpynt, köpa klart alla julklappar, gran och mysiga belysningar samt julbakat en hel del. Men inombords har jag noll julkänsla. Hatar julen. Men jag vill att mina barn ska ha lika fina minnen av julen som jag hade av min mamma. Hon gjorde helt fantastiskt mysiga jular som jag minns med glädje. Och det vill jag ge vidare till mina barn. Så jag kväver min inre Grinchen och fake it til I make it. ???

    Fint gjort för dina barn! ❤️

   Jaaaa ????️?️?️ Levande ljus varje dag och julstjärna i fönstret gör så mycket. Lite snö på det ? Kryddigt te på morgonen och småfågelmatning. Minns inte när jag hade så här mycket julkänsla sist. Myser verkligen helhjärtat ☺️

    ❤️

  Har ni upplevt akademikerförakt någon gång? Har ni exempel på hur det yttrade sig?

  Och tänker att det kan vara lika intressant att höra om det är någon som kan identifiera sig med att tycka att akademiker överlag är lite dumma i huvudet, och kan ni då ge exempel på vad ni stör er på?

   Upplever ett generellt förakt mot sjuksköterskor från många undersköterskor, om det är så du menar? Lite ”här kommer de och tror de vet bättre än oss och fattar inte hur stressigt vi har det”. (Obs är inte sjuksköterska själv, men ser det)

    Sjuksköterskor är väl låååångt ifrån akademiker?

     Haha va? En sjuksköterska ÄR akademiker.

     Varför är dom långt ifrån det? Eller vad definierar du som akademiker? En sjuksköterska är högskoleutbildad.

     Akademiker tänkte jag är personer med högskole/universitetsutbildning. Men jag kan ha fel definition.

      Sjuksköterska blir du efter 3 år på universitet/högskola.

       Ja jag vet det /anonym 20.55 och 21.09

        Vad surrar du om då?? ?

         Men… jag drog en anekdot om sjuksköterskor. Nån säger att sjuksköterskor inte är akademiker så jag frågar om min definition av vad en akademiker är är rätt? Jag vet vilken utbildning sjuksköterskor har och jag trodde att definitionen av akademiker är en högskoleutbildning men uppenbarligen sitter anonym 21.01 på en annan efinition.

         Alltså de har ju gått högskola men världens lättaste utbildning som alla kommer in på.

          Wow

          Ok 21:33, är du sjuksköterska själv och gått världens lättaste utbildning?

           Måste bara säga att vi 21.30 och 21.33 inte är samma anonym. Jag skulle aldrig palla det slitjobb sjuksköterskor gör.

           Nej men min kompis gick sjuksköterskeutbildning samtidigt som jag gick en annan kandidat och hennes ultbildning var sjukt lätt. Hon hade ju knappt någon teori att plugga in, väldigt basic kurser.

          Hahaha… åh hjälp. ?

      Sjuksköterska blir man efter 3 år på högskolan/universitet så dom är väldigt mycket akademiker 🙂

       Haha ja jag vet vilken utbildning sjuksköterskor har. Jag menar har jag uppfattat definitionen av akademiker fel. Är det bara specifika yrken? Eller vad menar anonym 21.01

     Jag, 21.01, klassar inte alla som läst på uni som akademiker. Då är ju typ alla akademiker? Då är ju förskollärare också akademiker? Och journalister?

     Nej, det tycker jag inte. A högskolepoäng does not an akademiker make, som det gamla ordspråket lyder.

      Spelar ingen roll vad man tycker, så är det. Men långt ifrån alla du.. finns massa jobb utan högskoleutbildning.

      Fast om jag klassar en gurka som nånting rött med triangelform så betyder ju inte det att jag har rätt.

       Så du klassar alla som gått på högskola som akademiker? Margit som gick en utbildning för 35 år sedan är akademiker?

       Nej du, det är faktiskt en omtvistade fråga som handlar om både begreppet och synen på ”högre” utbildning. Så du kan kalla en gurka för vad du vill, men just termen akademiker är mångtydlig och en definitionsfråga.

        Jo så är det. Akademisk utbildning – akademiker. (Fullgjord då med examen, inte nån halvfärdig kurs.)

      Vilka klassar in som akademiker enligt dig då?

       Folk som har någon absurd tjänst på ett universitet, eller någon med en mycket lång utbildning som nu har ett jobb som ingen riktigt begriper. Pluspoäng om de även har en orimligt hög lön, armbågslappar på kavajen och dyr konstsmak.

       En akademiker än någon som hantverkare fnyser åt. Absolut inte arbetarklass eller någon himla sjuksköterska.

        Oj, vilken snäv och fördomsfull bild!

        Haha det där var ju faktiskt spot-on, även om jag nog skulle bredda kategorin något. Men ärligt, en grundutbildad sjuksköterska som främst tillgodogjort sig praktisk kunskap att använda i jobbet och kanske pluggade för 20 år sen, varför skulle denne ens vilja bli definierad som/se sig själv som akademiker?

      Jag jobbar som sjuksköterska och får ialla fall vara med i akademikernas akassa ✌? Skulle dock inte benämna mig själv som akademiker haha

      Men snälla. Googla först då slipper du göra bort dig.

    Ja men det var lite det jag menade, är själv inte sjuksköterska men stött på liknande och tycker det är intressant att höra om andra människors upplevelser och se hur vanligt förekommande det är, tack för att du svarade!

    Sjuksköterskor verkar alltid tycka att de är lite förmer. De har rätt bra lön men gnäller ändå hela tiden. Jämfört med t.ex brandmän och poliser som också utför otroligt samhällsviktiga jobb så har ssks det väldigt bra.

     Man brukar inte jämföra äpplen med päron så.

     Haha ”rätt bra lön”? Inget jag fått erfara iallafall

   Rotebro-Conny?
   Där har vi nån med akademikerförakt.

   Asså bara läs allt rotebroconny skrivit någonsin på flashback. Fantastiskt.

    Åh tack för tips haha, tar fram popcornen!

   Jag bor i Lund och får höra en del kommengardr om att staden är full av kontorsråttor som inte vet hur man jobbar på riktigt och sånt där. Men att kalla det förakt är väl att ta i.

   Ja tröttsamma kommentarer om varför man ska läsa böcker när man istället kan arbeta med något betydelsefullt i den riktiga världen. Detta sades under en fortbildning…

    Jobbar själv på kontor och är den första i släkten på båda sidor som har en högskoleutbildning. Pappa har gått 7 år i skolan. Jobbat fysiskt sen 14 års ålder. Är idag 69 år och jobbar fortfarande 80% som rivare. Han hade lite hälsoproblem i början av året och fick utföra en operation i axeln. Gick tillbaka till jobbet ganska kort efter (ngn vecka innan sjukskrivningen var över). Efter det ägnade han sommaren åt att bygga en stenmur (för hand).
    Pratade med en kollega om detta när vi pratade om pensionsålder. Och jag sa väl ngt i stil med att det kanske är mer rimligt för tjänstemän med höjd pensionsålder men att personer med tunga fysiska jobb verkligen drar nitlotten om den allmänna pensionsåldern höjs. Detta eftersom kroppar till slut inte orkar längre efter 50 års tungt arbete. Sen nämnde jag min pappas historia (som jag tyckte va ett exempel på en jävligt stark person) och hur jag själv förmodligen aldrig skulle hålla för ett fysiskt arbete i så många år pga reumatism, att jag ör tacksam att jag fick möjlighet att studera och ha ett jobb som kräver typ noll fysiskt. Då sa hon ngt i stil med att det är jobbigt för kroppen med stillasittande kontorsjobb, att man blir stel i nacken och kan få musarm. Kände ett starkt jävla akademikerförakt i det sammanhanget. Hon kommer från en rik familj och har nog aldrig gjort ett fysiskt jobb i hela sitt liv. Bortskämd som satan.

     Man skulle ju vilja se den kvinnan lägga en stenmur en hel sommar och sen fråga hur hon har det med musarmen?..

      Murarmen menar du?

   Jag och min bror är några av få i vår släkt med masterexamen och upplever att vi sällan får frågor om utbildning och jobb. Skulle man börja prata om det så är intresset lågt. Däremot kan vi sitta och prata om jobbet på Ica, slakteriet, åkeriet osv hur mycket som helst. Så i vår släkt sitter det i att man inte ska tro man är ”finare”.

   Men tycker överlag att Sverige är otroligt dåliga på att gynna utbildade. Finns många grupper där lönen för en gymnasieexamen är jämn med en högskoleutbildning. Då sitter den utbildade på nästa nivå med studieskulder. Finns väldigt många andra länder som premierar utbildning högre.
   Många jobb i Sverige utan utbildning har relativt hög lön. Jobb som i andra länder består av låginkomstlöner men i Sverige innebär det semesterresa till Spanien, hus, volvo, hund, osv.

    Vad tråkigt. Det är ju mer intressant att höra om skulle jag säga. De kanske inte kan relatera eller sätta sig in alls, tycker det verkar svårt etc? Men hur kul är det att höra om nåns jobb? (Om man inte gör nåt jätteintressant, därav att era jobb kanske är mer spännande än att jobba på Ica.. ?)

   Jag jobbar inom byggbranschen och där är akademikerförakt verkligen en del av vardagen. Vissa hantverkare vägrar jobba med dig om du pluggat på högskola istället för ”gått det hårda vägen” aka börjat som hantverkare och jobbat sig uppåt.

   Min svärfar har också sagt några nedlåtande kommentarer om akademiker när jag varit med, vilket jag stör mig oerhört på (jag har pluggat fem år och är jäkligt stolt över det)

    Lågt självförtroende och mindervärdeskomplex… Känner igen det, känns som de tror man ser ner på dem fast man inte gör det. Men de gör de själva på nåt vis genom att bete sig såhär? Varför annars behovet att trycka ner nån annan?

   Jag vet inte om det räknas som akademikerförakt men jag har en fördom om att många akademiker har haft ett enkelt liv. Dvs inte haft några riktiga problem.

   Tänker mycket på att de förmodligen mådde rätt bra under gymnasietiden och de åren med tanke på vilka betyg de lyckades åstadkomma. De har max haft en mild höstdepression när deras high school sweetheart gjorde slut men thats it. Sen tycker de ändå att de kämpat lol.

    För att många är medelklass kanske? Men det håller på att ändras. Jag har gjort en klassresa genom utbildning och det är jag väldigt stolt över.

    Håller verkligen inte med… Många måste kämpa på universitet, inget man blåser igenom. Och tonåren är tuffa för många. Jag är en av dem som inte haft det jättelätt som de du beskriver och känner inte igen det bland mina vänner som pluggat vidare.

    Men å andra sidan har dom kanske haft väldigt hög press hemifrån att få bra betyg, plugga vidare och göra karriär. Många har säkert blivit akademiker mot sin vilja.